Olvasói rovat - A belvárosi fiatal

2010/03/19. - írta: Modor Tibi

Ilyet én is akartam már írni, de valahogy nem volt meg a keret. Ám jött ez a levél Éterfy Robitól - már a névért is tisztellek -, és ő előállt egy kész párbeszéddel - talán még sehol meg nem örökített magyar nyelvi bravúrokkal. Hurrá!

Szegény budaiak többet kaptak, mint amennyit megérdemeltek volna - most végre átmegyünk az Alföldre.

 

A belvárosi fiatal

- Basszus, tegnap annyira be voltam sztóndulva, már nem bírtam lemenni a Gödörbe. Teljesen kész vagyok, hallod, kajak meg vagyok menve. Meddig maradtatok? Úgy volt, hogy a Doróval indítottunk a Szimplába, lightos borozgatás, meg ilyenek, aztán jöttek a Ráchelék, ellógtak filológia óráról, úgyhogy befigyelt egy kis Heideggerezés, elég sújtó volt. Nem volt kedvünk ottmaradni, úgyhogy tekertünk egy dzsóját, aztán átmentünk a Szódába, de aztán a Markus (tudod, ő a Sári csoporttársa Berlinből, most itt nyomul az ELTE-n) írt egy üzit, hogy épp söröznek az Instantban, szóval áttekertünk gyorsan oda. Belépünk a helyre, vágni lehet a füstöt, és mit látok, baszki, Markus ott tolja a vizipipát a Sacival, azt se tudtam, hirtelen hova nyúljak. Vágod, ők fél éve még nem is beszéltek egymással, most meg már kavarnak...

- Mindegy, szóval kilenc körül lehetett, amikor hívott a Zakariás, hogy egy kis lightos hábé van náluk ma este, nézzünk már fel borozni. Úgyis közel voltunk a Király utcához, szóval mondtam az arcoknak, hogy lépjünk. Felpakoltuk a pipát meg az ördögbotokat, aztán már tekertünk is tovább. Útközbe' még beugrottam a Sirályba, mert a Zsömi mondta, hogy hoz nekem Irie Maffia cédét, csak az volt a para, hogy a pincében összefutottam a Zsineggel meg a Szkájjal, épp a brinyójukat javítgatták, és közben sűrűn pöfékeltek, hát ha már itt vagyunk, csak kérek egy pippantást, érted. Aztán egy óra múlva feleszmélek, és még mindig ott röhögünk a Sirály pincében, nagyon sújtó volt! Megjelent a bringás kommandó, Sapek, Trúbi, Zsolesz, mondtam is a Ráchelnek, hogy ha még fel akar menni a hábéba, akkor most induljunk el, mert én már annyira meg vagyok reccsenve, hogy mindjárt fullra megmegyek.

- Megérkezünk a Zakariáshoz, spacecake kicsapva a hűtőre, érted, csak így lazán, hát mondom a Jeromosnak, burkoljunk már egyet, whatever. Bemegyek a hálóba, és majdnem magam alá csináltam a látványtól: ott áll a Simci bazmeg egy szál brinyós gatyóban a párkányon, és meteorozik! Nem hiszed el, rendesen begyújtotta a meteorokat az ablakba, én meg azt hittem, hogy öngyi akar lenni vagy valami, azér áll annnyira kint. A szemközti házból meg a Marikanéni ott hesszelt, de azért én rendesen ráparáztam. Érted, mi van, ha kiesik?

- Na mindegy, Zakéktól leléptünk, aztán még egy rakétát elpippantottunk, benéztünk a Kuplungba, de nem volt ott senki, Ellátó, Tűzratyó, sehol senki, mi a fasz van, meghalt a város? Samesz kitalálta, hogy éhes, szóval eltekertünk a Rákóczi-pékségbe, sajtos rúd, burgonyasali a legnagyobb zsírság, aztán a Könyvtárban kötöttünk ki végül, de ott már mindenki meg volt halva. Zsolesz bedobta, hogy a Spinozában van valami felolvasóest, szóval még benéztünk oda, de a Kipek annyira be volt már állva, hogy elkezdett üvöltözni, vágod, irodalmi est, síri csend, erre a Kipek elkezd torkaszakadtából üvölteni ilyen faszságokat, hogy a Halál bölcsője az Otthon, meg mittomén! Tovább tekertünk a Dob utcába, már hajnali kettő lehetett, amikor a Jerovecz kitalálta, hogy menjünk fel a Bergmannékhoz, mer skype-olni akar a barcelonai szerelmével. Hát mondom, baszki, ennyi elég lesz mára, felpattantam a brinyóra, hazacsúsztam, aztán még kicsit facebook-teszteztem meg tavalyi Narancsokat olvastam.

Na de milyen volt a Gödör? Tényleg hajnalig tolta a Romano Drom?

 


 

Már megint egy újabb kedvenc - most "a kedvenc". A legjobb. Hálás és elismerő pillantásunkat fogadd, Éterfy Robi!! Még kérünk szépen ilyet.

Természetesen a pestiekkel semmi problémám nincs - ott is vannak azért rendes emberek, sőt, vannak egyenesen belvárosi barátaim is!

92 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szalacsi_Dezső 2010.03.19. 07:25:16

Szép volt, meg minden, de ez mér' párbeszéd?
Vagy már skizóba nyomta az arc a szisztémát?
Akkor viszont tényleg dialóg'. :-)
BTW. "Kirie" Maffia Miskolcon lép fel a napokban. Várjuk a Zsömit soxeretettel.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.19. 07:29:40

Valahol tudom, hogy így megy ez, aztán mégis elámulok, hogy hova a gecibe bicikliznek a népek télen, minusz 10 fokban, éjjel kettőkor? Mi még annak idején 1, maximum két buliba mentünk egy este, és nem volt ez a rettenetes nagy mozgási kényszer, hogy mindenhol ott lenni, mindenkivel találkozni, még ma!

2010.03.19. 08:37:26

@El Topo (Sgt. Elias): látod, ma meg kapkodnak, mint Bernát a ménkűhöz, ilyenek ezek a mai fiatalok:)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.19. 08:49:55

@Hadrian77:

Kapkodnak. Ámbár nekik nyilván nem tűnik így, mert ha mind ezt csinálják, akkor ez tűnhet normálisnak.

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2010.03.19. 08:50:43

@Szalacsi_Dezső: "skizóba nyomta az arc a szisztémát" - a tegnapi pposzt hatasara erre csak ennyit: a jampecok a chevroletben agyba-fobe nyomjak a dudaaat"

Bocs.

2010.03.19. 08:57:31

@El Topo (Sgt. Elias): a fogyasztói társadalom túlkínálatában ez nem tűnik különlegesnek, akik a 80-as években voltak fiatalok vagy korábban, azoknak ez nem volt meg és szokatlannak tűnik. Bár szerintem hülyeség ez a teljesítménytúra jelleg.

Styxx 2010.03.19. 09:21:22

@El Topo (Sgt. Elias):
száraz, szélcsendes időben minusz sokban is simán tekerhetsz. Ha fázol, max visszaváltasz és gyorsabban pörgeted. Csak a piával/dzangával módján kell bánni, mert simán elkezdhetsz azon filózni, hogy vajon ki az a piros ruhás geci a sarkon és jó esetben last minute rádöbbensz, hogy a szemafor.

Éterfy Robinak max respect, de üzenem a kis erasmusos spanjaiknak, hogy ha valamelyikük netán az én megbugázott bringámat újította be okosba' és ez kibukik, akkor sanszos, hogy belőlem is kihozzák a bakonyi láncfűrészest és nem azt fogom a kis cserebölcsész orrgazda fülébe dúdolni, hogy labamba:-)

Styxx 2010.03.19. 09:29:15

www.youtube.com/watch?v=OGvT_VnE7IA

Ezt a minden idők egyik legjobb Edvard Norton monológját azzal egészíteném ki, hogy: - a rák egye meg a gyökér kis cserediákokat, akiknek a frankfurti milliomos topmenedzser apuci havonta többezer eurót tol a számlájukra és ők mégis valamelyik trendi romkocsmába az újsütetű drogos állat spanjuk közvetítésével lopott bringát vesznek, mert az olyan menő.

Bocs a 1/2Off-ért

kitteh allen (törölt) 2010.03.19. 09:38:36

gyönyörű, zseniális, igaz.

2010.03.19. 09:50:55

@Styxx: én télen is bringával szoktam járni, ha nincs nagy hó nem gáz:)
A láncfűrészes nem a Bakonyban volt, ott a favágók láncfűrészelnek.

múvemáccsó 2010.03.19. 10:00:43

éljen a roller.ezt nehezebb ellopni-ha csak nem vágják le a vállamról (a vállpántról).
ilyenkor sajnálom a cangásokat...olyan, mintha a barátnőtöket nyúlnák le.vagy rosszabb...

Picsasereghajtó 2010.03.19. 10:01:06

@El Topo (Sgt. Elias): "elámulok, hogy hova a gecibe bicikliznek a népek télen, minusz 10 fokban, éjjel kettőkor?"

Én meg elámulok azon, hogy mi a gecinek üldögélnek a Lánchíd közepén egy helyben álló autókban a népek tavasszal, plusz 10 fokban, délután kettőkor? Ennyire nem tudnak mit kezdeni a szabadidejükkel? :))

Picsasereghajtó 2010.03.19. 10:02:37

@múvemáccsó: Rosszabb. Sokkal. Barátnőt ugyanis nem lehet ellopni, csak ha önszántából megy - akkor pedig nem kár érte.

IndaMuncher 2010.03.19. 10:05:20

TL;DR

Ezekből a srácokból az első bekezdés után elegem lett. Pfff...

borzash · http://frozensteak.bandcamp.com 2010.03.19. 10:07:32

mesteri, nem tudok többet hozzátenni.

Smacika 2010.03.19. 10:08:22

@Styxx: "Csak a piával/dzangával módján kell bánni, mert simán elkezdhetsz azon filózni, hogy vajon ki az a piros ruhás geci a sarkon és jó esetben last minute rádöbbensz, hogy a szemafor."
Nos,legalább ezen kicsit felvidultam, mert sajnos olyan szintű szleng lengi körbe az egész posztot, hogy felét sem vágom.

Vorg a Halhatatlan Báró 2010.03.19. 10:23:13

Basszus, csatlakozom Smacikához, felét sem értem. Nem, nem vagyok öreg!

Styxx 2010.03.19. 10:25:00

@Sün! balázs:
Igazad van. Sőt, ha valaki ilyen idősebb játékos, mint én, kiegészíteném azzal, hogy egy kicsit olyan is, mint ha szemtanúja vagy, hogy a gyerekedet a játszótéren egy másik kiscsákó pofánvágja.

Zool2107 2010.03.19. 10:26:48

Abból is simán le lehet vágni, hogy pesti az illető, hogy minden név elé nyomatékosan odateszi a névelőt. Engem néha nagyon tud idegesíteni ez. Szal nem "Lemegyek Gézával kocsmázni" hanem "Lemegyek A Gézával kocsmázni". Én eddig úgy tudtam, hogy a tulajdonnév elé nem szokik névelőt tenni.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.03.19. 10:29:49

@Zool2107: ezt már sokszor átbeszéltük itt, és arra a következtetésre jutottunk, hogy a névelő-ellenesség egy modoros kelet-magyarországi rögeszme :-))

Wendriner Tódor Emánuel 2010.03.19. 10:31:23

ha nem a munkahelyemen lennék, üvöltve röhögnék :D köszönöm, Istenem, hogy már elmúltam harminc és nem ezekkel a kis férgekkel kell egy időben, egy helyen léteznem!

G_P 2010.03.19. 10:31:27

Én, a cinkotai, jaj de látom magam előtt az összehugyozott késő-reformkori kapualjakat, a középre fellógatott utcai lámpákat, az esőben ázó macskaköves utcákat, és természetesen a Kuplungot meg a Gödört. Öljetek meg, nem szeretem a belvárost, de nem csak a leírt embertípus miatt. Egyébként találkoztam egyszer egy bulin ilyen fazonnal (sőt, többször is), és a srác azt mondta Zugkóra (!!!!), hogy az már countryside!!!!

G_P 2010.03.19. 10:32:42

Zugkó= Zugló

Amúgy külön műfaj a bringás, akinek a lova kétszázezer volt, de ötezernek néz ki, és direkt nincs rajta váltó meg fék. Fixi-raszta =D

vivax 2010.03.19. 10:37:52

nagyon komolyan visszaadja a "halállaza vagyok, de nagyon sokáig készültem rá" műmájer seggarc stílt. én is voltam/vagyok ilyen;)
minden elismerésem

Zool2107 2010.03.19. 10:38:14

@Modor Tibi: Ja oké, annyira nem szoktam végigkövetni az összes poszt hozzászólásait, így hát lemeradtam róla. Bár nem keleti vagyok, hanem inkább északi, de lehet hogy valakinek az is kelet :)

Gumineaux 2010.03.19. 10:40:50

@Styxx: Ez a komment jobb volt, mint maga a poszt!

vincere 2010.03.19. 10:44:59

ez nagyon király volt! Gödör, Szóda, Tűzraktér, Rákóczi-pékség, szigorúan biciklivel, valóban ilyen a belvárosi modoros fiatal :)

Styxx 2010.03.19. 10:46:38

@Gumineaux:
Ksz, sajnos jártam így, de nagyon rég (tudom, ez nem mentesít) és tényleg baromság. Szóval a bicajt is lehetőleg tiszta fejjel toljuk, ha meg nem, akkor szó szerint toljuk:-)

Styxx 2010.03.19. 10:51:32

@vincere:
Nem csak a fiatal ,hanem egy racionálisan gondolkodó középkorú is. A Nagykörúton belül a pesti oldalon csomó dolgot a leggyorsabban, kiszámítható időráfordítással bicajozva tudsz elintézni. Akkor is, ha teljesen átlagos a testfelépítésed és a kondíciód.
Kíméled a környezetet és nem tömöd Csipak Péter meg a Kupper dinasztia zsebét a parkolási harács pénzzel.
Ahogy modoros Bede mondaná: bringázni menő, de lopott bicajjal bringázni nem menő!

Gumineaux 2010.03.19. 10:52:03

Ráchel, Jeromos, Zakariás LOL
A legvisszataszítóbb kifejezés a mai fiatalok körében: gyász . Az az érzésem, hogy aki használja, nincs tisztában a szó eredeti jelentésével. A gyász =/= szomorúság.
A „Tűzratyó” alsó hangon gusztustalan, főleg esőben. Egyszer voltam ott, de előbb innék Új-Delhiben egy teaárus súrűn használt poharából valami zavaros löttyöt, mint ott egy sört…

Prophet 2010.03.19. 11:01:26

Még ha kétfelé ment is a csávó, akkor is többet tekert, mint a Lance Amstrong egy jobb napján.. vagy más szélességi körön nyomja, és ott hosszabb az éjszaka? Oldaltáskája, vagy hátizsákja van? Egysebességessé alakított országúti, matricával?

Szalacsi_Dezső 2010.03.19. 11:06:17

@afromagyar: mi úgy énekeltük, hogy agyba-főbe nyomják a bulááát.
Mer' így volt értelmes. :-)

Palmer Eldritch 2010.03.19. 11:15:49

Köszönöm! Köszönöm! Köszönöm!
Ja, Styxx -nek is köszönöm :D

gyz 2010.03.19. 11:24:14

most enyhén visszacsatolva a bezzeg a 70-es években születettek-témához elmondanám, hogy bezzeg mi még brinyó nélkül közlekedve (francnak sem hiányzott, hogy részegen kelljen visszatenni a láncot a szputnyikra, mindig ledobta ugyanis) kiválasztottunk egy, azaz egy buliszínhelyt, ahol este nyolctól hajnalig tartózkodtunk, és bódító szerként kizárólag alkoholtartalmú italokat fogyasztva tisztességesen bebasztunk.

Ez a mai fiatalság már azt se tudja, mit csinál, rohan ide-oda, felszínes, és még bulizni sem tud.
A mi időnk még más volt.

;-)

Styxx 2010.03.19. 11:24:25

@Palmer Eldritch:
? ácsi, itt valami félrecsúszott.
Nekem tetszett a posztod, én nem fikáztam. Lehet, hogy picit hosszasan hisztiztem az ellopott bicajom miatt, akkor bocs a sok Off-ért.

2010.03.19. 11:26:14

@Styxx: ahogy az Éretlenekben is volt:
- Valami szemét ellopta a robogómat!
- Nahát mik vannak, tudok egy jó eladót, nem érdekel? :)

eastern sugar 2010.03.19. 11:30:12

@Wendriner Tódor Emánuel: háát modoros az már igaz, de ezerszer inkább ezek, mint a budai újgazdag fiatalok:) /mondatja velem az akolmeleg, mert ezek között nőttem fel:)/

G_P 2010.03.19. 11:52:05

Amúgy durva keveredések vannak, mert nekünk, nem feltétlen rossz értelemben vett külvárosiaknak (16-17-18 ker. kertes részek, stb) a belvárosi arc és az újgazdag budai rettentően egybemosódik, főleg e két műfajnál a lányok öltözködése nagyon hasonló.

msn kiírás:

maestemerlin.cupp.

Palmer Eldritch 2010.03.19. 11:52:30

@Styxx: Semmi fika > teccésnyívánítás vót ez kérem tisztelettel :)

Maestro 2010.03.19. 12:16:23

bár azért ez a poszt inkább a yuppie-oid fiatalokat ragadja meg, de jó:)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.03.19. 12:25:03

@Zool2107: jogos ;)

@Szalacsi_Dezső: ez is. Inkább monológ. Mindegy. Klasszikus írás, imádom.

@Grace Park: hát tényleg elég provinciális terület :))

@eastern sugar: majdnem. A budaiak keményebb gyerekek, mert nemcsak sík terepen tekernek naphosszat :)) amúgy ez a nyári, éjszakai bringás életforma az, ami Budapestet egy kurva jó várossá teszi. Persze ehhez nem muszáj szívni meg rasztásnak lenni.

Állítólag idén a rendőrök a kerékpárosokat is komolyabban fogják venni ://

Zorita 2010.03.19. 12:32:46

@Modor Tibi: én már tavaly nyáron összefutottam éjszaka bicikliseket szondáztató rendőrökkel a Deákon. Még néztem is messziről, hogy "ezek nem tisztelik a bicikliutat, ott tobzódnak zavartalanul" aztán közelebbről láttam csak, hogy ki voltak és mi folyt ott; hát, megijedtem, de engem szerencsére nem állítottak meg.

lárvalányhaj 2010.03.19. 13:02:18

@Gumineaux:

A gyászt a napirajz.hu terjesztette el.

eastern sugar 2010.03.19. 13:06:48

@Modor Tibi: nem muszáj, de nem rossz az:D

Fapuma (törölt) 2010.03.19. 13:13:23

ezert tart itt ez az orszag, mert ilyenek a fiatalok, mikor en ennyi idos voltam, b+ nem volt ilyen, akkor meg a zsiros kenyeret is rendesen kentek, egyforma vastagsag es mindenhova jusson a jobol, mar ha erted mire mondom.

Gumineaux 2010.03.19. 13:15:11

@lárvalányhaj: Lehet, de ami egy képregényhős szájából vicces, az egy valós helyzetben esetlen, idétlen és értelmetlen. Amúgy nem vagyok a szleng ellensége, de a butaságot nem szenvedhetem.

Fapuma (törölt) 2010.03.19. 13:18:42

@eastern sugar: mar ha itt vagy csak megkerdem, azt hogy edes vagy azt latjuk /valami korrelacio van kozted meg az avatarod kozott?/, de miert eastern? zahonyi vagy oder battonyai?

lr 2010.03.19. 13:33:07

@lárvalányhaj: volt azért ott némi bringásfutár-közvetítés is. Az eredeti jelentés "figyelmen kívül hagyása" (@Gumineaux) pedig leginkább annak köszönhető, hogy valamennyire(mondjuk 50%) ez a "gáz" ellágyulása etimológiailag, így kevésbé tűnhetett fel, h mivé.

Egyébként pedig a gyász (eredeti jelentésében) is kb. abban az 50%-ban egy szar dolog, szóval sztem. ne törd ezen magad.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2010.03.19. 13:42:00

@Gumineaux: Gyász. :)

De ha a gyász ennyire zavar, mit szóltál annó a gerappázókhoz? :)

Fapuma (törölt) 2010.03.19. 13:56:25

apropo, ha mar itt tartunk akartam kerdezni nem erdekel valakit egy kicsit kopott, de annyira nem szar bringa? nem az enyem egyik haver hozta, a nyugdijas orvos anyjae volt, agyvaltos, dobfekes, szurek 28-as, szal nincs szethajtva, nincs hozza papir, lefujta a szel a parkanyrol a papirokat, nem volt kedve a sracnak utana menni. szoval olcso erdekel valakit?

Styxx 2010.03.19. 14:01:50

@Modor Tibi:
Szerintem a raszta-beszívott-bicajosfutároid bringások miatt utálnak minket emberszabású bringásokat is sokan.

Picit olyan, mintha mi bicajosok EN BLOC (hopplá, modorosság) lennénk a társadalom buzi része. A raszta-beszívott-bicajosfutároid bringások pedig a a Gay priden a kamionok platóján ugrabugráló, Jobbik szóvivőkkel fotóskodó, tollboával vonagló enyhén (?) exhibicionista látványbuzik.

Sok heterónál az ilyen farkas Psota Irén imitátorok verik ki a biztosítékot az összes buzival szemben.

Minket szolid bringásokat is sok (kizárólag)autós az ilyen kétkeréken bioüzemanyaggal, forgalomban szemben Sztarszki és Hacsoskodók miatt utálnak.

Holott a fenti hasonlatnál maradva, én tulajdonképpen egy "diszkrét biszexnek" felelek meg. Vegyesen bicajozok és autózok, néha békávézom is (sajnos nem a szó nokiásdobozos értelmében)régebben robogóztam is.

És a közlekedők minden szegmensében vannak köcsögök meg jó arcok is, mi több láttam már bicajos futárt is olyan felelősségteljesen tekerni, hogy öröm volt nézni.

Mint a sípályákon a gazdaságos, energiakímélő mozdulatokkal kivitelezett,biztonságos síelést bemutató öreg karbantartók.

Olgicsq 2010.03.19. 14:07:34

@Styxx: ugye nem is kell, mondanom, hogy egyetertek. :)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.03.19. 14:22:52

@Styxx: én senkitől nem határolódom el, mindenkinek más a vérmérséklete. A magamutogató buzikat is bírom :)

Sörözni és is bringával járok nyáron, nem tagadom - sőt, a járdára is felmegyek néha.

Gumineaux 2010.03.19. 14:29:50

@Püspök utcai gombaszedő: Gerappázás? Erre nem is emlékszem. Mit jelentett?

A bicikliseket pedig utálom!
Mert átmennek a piroson, szabálytalankodnak, nem jelzik a kanyarodási irányt és sötétben nem lehet őket látni. Mert se lámpa, se mellény, se fényvisszaverő csík nincs rajtuk.
Miattuk van a kerékpárosonak rossz hírük. És ezt, mint kerékpáros, én is érzékelem.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.03.19. 14:37:27

@Gumineaux: modoros.blog.hu/2009/09/22/a_kritikus_megoszto_tomeg

Ja. Én meg az autósokat. Folyton a zebrán akarnak elütni (gyalogosan), ez van sajnos.

Gumineaux 2010.03.19. 14:46:42

@Modor Tibi: Én is biciklizem. Herótom van a KRESZ-t nem ismerő majmoktól, legyen az autós/biciklis/gyalogos.

Gumineaux 2010.03.19. 14:50:05

Nade nem akarom szétoffolni itt a blogot, örülök, hogy szép az idő, megyek haza és megnézem, milyen állapotban van a bringám és a többi felszerelés. :)

Asidotus 2010.03.19. 15:06:49

OFF:
Nagyon modoros szöveg:
- Tőlem okosabbak mondták, hogy...
(volt főiskolai tanárom mondogatta, az ő a szájából meg éppenséggel nem volt annyira hihető, mert nagy koponya volt amúgy.)

Styxx 2010.03.19. 15:10:10

@Gumineaux:

"A bicikliseket pedig utálom!
Mert átmennek a piroson, szabálytalankodnak,....
Miattuk van a kerékpárosoknak rossz hírük. És ezt, mint kerékpáros, én is érzékelem."

Na, most toljatok fel nekem egy tollboát, ha ezt értem.

Kb. mintha azt írtad volna, hogy. "a buzikat utálom, de én is homoszexuális vagyok!"

@Modor Tibi:
Járdán, ésszel, senkit sem zavarva lehet bringázni. Soroksári úton rendszeresen megteszem. Az ésszerű, méltányolható szabálysértések teszik élhetővé a világot. Mi lenne ha pl. egy reptéren az összes biztonsági előírást betartanák? Még a München-Hamburg között menetrendszerűen közlekedő Zeppelin becsekkelésére várakoznának az utasok:-)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.03.19. 15:13:48

@Nűnű: igenigen!! Nálam (Miskolcon: TŐLEM) sokkal okosabb emberek kitalálták/megmondták, stb.

@Styxx: alap, így van. Én nem is veszélyeztetek senkit, korrekt ember vagyok :D

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2010.03.19. 15:14:41

@Styxx: Ha a bicikli a homo, az autó pedig a heteró, akkor a BKV mi?

Styxx 2010.03.19. 15:27:22

@Modor Tibi:
Nem csak Miskolcon, a Bakonyban és a Délvidéken is, ahonnan elcsángottam. A 1/2-eségem is folyton azzal b@szogat, hogy ideje lenne rendesen megtanulnom magyarul. Én pedig félve jegyzem meg, hogy neki meg ideje lenne megtanulnia velem együtt élni:-)
@Püspök utcai gombaszedő:
Melegpornó. Börtönszex tömeges gang-bang jelenetekkel. De csak VIP fizetős oldalakon tölthető le:-)

LionOfZion 2010.03.19. 15:51:37

Zseniális nagyon "átjött" a helyszínek, viselkedés stb. Szinte látom magam elött a kis fírget ahogy trendi ruhában okositja a haverját:D

Dr. No 2010.03.19. 16:00:26

Na, épp most indulok, hogy néhány nokiadobozt vigyek a BKV-be, szigorúan bringával. Mert "az ésszerű, méltányolható szabálysértések teszik élhetővé a világot".

Styxx 2010.03.19. 16:10:23

@Dr. No:
Jaj, de kiforgatta a szavaimat Kend. Büntetésből felezzük a nokiásdoboz tartalmát:-)

zanzibári lány 2010.03.19. 16:21:59

@afromagyar:

Azért ez elég durva poén :-)

zanzibári lány 2010.03.19. 16:25:50

@Hadrian77:

Drága férjem egész télen bringával járt mindenhová.

Dolgozni is.

Még a nagy havazások idején is.

Ne kérdezd, hogy csinálja!

Lehet, hogy ez a túl sok Idomeneohallgatás következménye?

zanzibári lány 2010.03.19. 16:29:34

@Grace Park:

Ide fogok járni nosztalgiázni?

A múltkor Szabadszállás, most meg Cinkota? Oda jártam gimnáziumba.

Dr. No 2010.03.19. 16:33:34

@Styxx: Asztat nem lehet, mer fél Nokiával nem lehet telefonozni.

johnny drama 2010.03.19. 18:32:01

Jó nagyokat nevetek ezeken az embereken, akik isszák az olcsó sört/bort valamelyik romkocsmába meg tolják a dzsót, és közben azt hiszik, hogy ők mennyire alterok. Pedig ők a mainstreem.

lr 2010.03.19. 20:01:30

@lárvalányhaj: Nekem ez eddig a nap hsz-e itt.

2010.03.19. 20:26:18

@zanzibári lány: Hóban kicsit küzdelmes a tekerés, de én baromira élvezem, kijön a kisgyerek belőlem :)

bajor gizella 2010.03.19. 23:12:09

tényleg kábé erre az 5 helyre tömörül minden baromarcú, talán még a merlint érdemes lenne megemlíteni de csak room-partykor, ahova a lányok már hetekkel korábban kutyának nem kellö, nyolcvanasévekbeli német segélycsomagokbol elövadászott válltöméses blézerekkel és márvány flitteres macsaknadrágokkal készülnek. azér a gödörhöz se lehet ám ugy odamenni. még zekörinek is muszáj a mesterien borzas firzuráját orákig borzolni, hogy megfelelöen álljon a beatnik szemüvegéhez, amit persze méregdrágán vett. a hegyesorru börcipöhöz szük farmernadrágot visel, mer az olyan dohertis. ezáltal természetesen egy erdei gnóm képzetét kelti, de a lányoknak tetszik. mert kb ök is ugyanilyen cuccokat vesznek magukra. extémebb bulik megfelelö tartozéka csakis a szines tütü lehet stilszerüen balerinával. mer az olyan egyedi igy együtt. megrökönyödni ezeken nem szabad, mert mint a vámpírok a vérböl, ezek a nyomorultaka homlokbaszaladt tekintetekböl táplálkoznak. imádnak nyüzsögni, és beszélgetni az egyetemen tanultakról. miröl másrol? ha méár az élet halovány fingja se érintette meg egyiket se.

zanzibári lány 2010.03.20. 03:05:24

@Hadrian77:

Ez a gyanúm nekem is.

Márminthogy a férjem ezért csinálja.

Szórakozik, amikor én a BKV járatain felelősségteljes módon, bérletemet lelkiismeretesen megváltva utazom :-)))

Kiss Dezső · http://szornyuseges.blogspot.com 2010.03.20. 11:40:56

A posztban tárgyalt söpredék 90%-a természetesen az ELTE BTK-ra jár.

ellenszenvesfigura 2010.03.20. 11:43:39

na, mikor ír már az a hogyishívják kommentelő, aki ilyenkor mindig leantiszemitázza a szerzőt? (tudjátok, a nevek miatt) vagy már csak én emlékszem rá?

medvedr 2010.03.20. 13:41:42

@El Topo (Sgt. Elias): Ezen én is gondolkoztam már amikor két ilyen mata szívott/ részeg alak majdnem elütött éjjel a brinyóval. Szerintem az lehet a gond, hogy kihalt a hb- ből a baszoba mint intézmény. Na a sok vicces cigi miatt is lehet ez a kihalás (Üssetek!).

medvedr 2010.03.20. 13:43:21

A poszt meg nagyon jó!

NDT · http://nemdomi.blog.hu 2010.03.20. 17:51:21

ledöbbent, hogy a pesti szlenget mennyire nem értem

ibafaipap 2010.03.24. 09:50:32

A külvárosi fiatalokról is kéne egy cikk, ha már a budaiak és a belvárosiak is megvoltak. Púder, drazsé és Hajógyári sziget gecc.

cd-r 2010.03.24. 10:13:55

sőt, a nike strandpapucsos, az autót nonstop sufnituningoló, 2 négyzetkilóméteren egész nap körbe-körbe autókázó falusi fiatalokat sem kéne kihagyni.

dianafan9 (törölt) 2010.03.24. 13:02:13

belváros közepén laktam, fiatal voltam, de nem voltam ekkora fasz sose, mint ez(ek) itt.
mondjuk vidéki is vagyok eredetileg, azért.

lr 2010.03.31. 23:21:10

Örömhírem van!

Találtam az ambivalens érzés körülírására egy, az "anyósod karambolozik a vadiúj verdáddal"-nál jóval PC-bb lehetőséget:

Azzal együtt, hogy ez a dal

www.youtube.com/watch?v=PgWaEEWkifY

tökéletes illusztrációja jelen posztnak, mégis szeretem, mert épp ugyanolyan plasztikus.

Spiritmonger 2010.05.31. 10:48:20

@lr: ezzel az odettel büntetni lehetne, annyira szar, de a posztban tárgyalt selejteket kiválóan idézi

Nyumes 2010.10.01. 12:32:22

@bajor gizella: Az utolsó mondatod emelkedett stílusa nagyon tetszik! A poszt is, ámbár külvárosi középkorúként kevésbé érzékelem a valóság megragadását benne.
süti beállítások módosítása