Kedves, vasárnap délelőttömet elbaszó fasz futó embertársam!

2024/10/13. - írta: Modor Tibi

Kedves, vasárnap délelőttömet elbaszó fasz futó embertársam!

Szögezzük le rögtön a legelején: a városi futóverseny nem más, mint öncélú, tömeges, közös faszverés.

A városi maraton azért rosszabb, mint a Pride, mert a futókat még Budára is van pofájuk áthozni. És igen, a Margitsziget is Buda, csak 1950-ben Rákosi apátok elvette és odaadta a tudjuk, kiknek. De értem én: tessék, a pofátokba dörgöltük, ez a mi terepünk, ezt szavaztuk meg, nekünk ez jár - ez már nem is a sétáló, hanem a futó Budapest. Szállj ki az autódból, baszódj meg. Sima erődemonstráció és állatias területmegjelölés, mint a rosu-galben-albastrura mázolt Kolozsvár volt.

/Forrás: Demokrata/

Nos, magamról csak annyit, hogy távolról sem vagyok a motorizáció híve, és ha tehetem, jómagam is rendszeresen bringázom a pünkösdfürdői gáton vagy a Szúnyog-szigeten; a kocsmába, meccsre is főképp kerékpárral járok - a háztartásomban pedig csak két gépjármű van, az is csak azért, mert a feleségem jobb' szeret a Budakeszi úton bejönni reggelente, én pedig élvezem, ha a Szép Juhászné és a Nagykovácsi út felé kerülhetek, mert egyszerűen kellemesebb az erdőn keresztül szárnyalni a jó minőségű aszfalton (nehogy megjavítsátok, még kevesebb jutna a közösségi tervezésre, meg a soha el nem készülő nyilvános wéce-kre!), meg hát a gyerekeket is el kell valahogy juttatni a Pest másik végén található magános-angolos-játékos suliba, és a szélsőjobbos podkasztokat se szeretem a legjobb résznél megszakítani. Szóval van ez a két kocsi, ja, meg egy harmadik, de azt csak parkoltatom közterületen, mert van kerületi lakcímkártyám - igazából a gyerekeké lesz, ha 17 évesek lesznek. 

Na, hogy ezt akkor most tisztába tettük, következzen a lényeg.

  1. Keresztyény emberként nem gyűlölhetlek, téged is ugyanúgy vagyok muszáj szeresselek, mint egy rendes, normális, jóra nem rest felebarátomat - de azért szánlak és lenézlek. Kb. olyan érdeklődő tekintettel figyelem magamutogató, senkiházi tevékenységedet ma is, mint ahogy a poloskákat megevő, veszett patkány ürülékén lakmározó fonál-gyűrűsférgeket szoktam nézegetni üres óráimban. És ezt nem bántásból mondom.
  2. A futástól csak annyira leszel szebb, mint amennyire a gordon blús, sültkrumplis éttermi kajára biggyesztett petrezselyemzöldtől, meg a mellé leküldött vitaminos ivólétől egészséges. Jegyezd meg egy életre, és tényleg baráti jótanácsként, a Te érdekedben mondom: AZ IZOM MENEKÜL A FUTÁS ELŐL! Én szóltam. A futás arra jó, hogy heti egyszer leizzadd a ballasztot meg a mérgeket a heti 3-4 erőemelős, muay thaios edzés után, kicsit levegőzz, és új női seggeket is láthass. Másra nem.
  3. Persze ha az volt a célod (mert mi más lett volna), hogy felbaszd a normális városi polgárok agyát (igen, ilyen is létezik még, nem mindenki ilyen betelepült, erőszakos neofita budai korcs, mint te, akik a rendes vidéki, fideszes szülők pénzéből oktatnak engem arról itt a saját kerületemben, hogy éppen melyik Csodatévő Pétert kéne megválasztanom inkább), akik csak mondjuk misére szerettek volna menni vasárnap délelőtt, de miattatok lekésték, akkor jelentem: örülhetsz, sikerült, gratulálok. Amikor hiába bolyongsz a környékeden, ahol minden bokorban hugyoztál már - mert mindenhol ott áll egy rendőr, és se előre, se hátra. 
  4. Persze nyilván az én hibám, hogy pont egy vasárnap délelőtt nem néztem meg, ha nincs-e véletlenül az egész városra kiterjedő lezárás az undorító futóversenyetek miatt, és ezért minek mentem oda, értem én.

 

Szóval nincs gond ezzel, de ne gyertek ide, ne kelljem néznem - maradjatok az általatok annyira imádott Nagykörúton belül, légyszi. Ja, hogy azt is már tönkretettétek, úgyhogy azért költöztetek ki ide, világos. Feléltétek sáskaként a környezeteteket, aztán inkább kiköltöztök "a zöldbe". Nem-nem, tessék szépen visszafáradni oda, és ha már városi futás, akkor legyen már igazi város, értitek.

Wenn ja, dann richtig! Mondják új idoljaitok.

Mibe, hogy kutyád is van, lehetőleg minimum kettő... 

(Természetesen mindez nem vonatkozik arra, amikor majd olimpiát meg focivébét, BL-döntőt rendezünk, mert azok valóban fontos, jó és nemes dolgok, és profin le fogjuk bonyolítani - ellentétben ezzel. És most már Főpolgármester Úr is mindig is akarta, úgyhogy mindenki egyet kíván.)

11 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doszy 2024.10.13. 14:10:33

Meglepődve vettem tudomásul, hogy egy ilyen amatőr társulatot vettél górcső alá, miközben ott vannak a nórdik vólkingosok.

Érted bazmeg, csak sétálnak, mint mindenki más, de nekik bottal kell tenni, mintha mozgáskorlátozottak lennének! Vagy ha már mindeképpen a kezén akar menni, akkor miért nem vállalja be visszamaradott természetét, és megy négykézláb, mint minden rendes majom? Mit emberkedik itt nekünk a hülye botjaival? Cöhh...

szeme közé, laposan! 2024.10.13. 14:57:24

A 2. pont végén meg is magyaráztad a miértet. Ajánlom neked is hetente legalább 2 ÚJ női segg megtekintését, és akkor máris kevesebb problémád lenne. Vagy legalább a futókat nem basztatnád, akik tesznek magukért, ellenben veled. Már legalább 15 éve csak modoroskodsz…

Dzsó Bendzsó 2024.10.13. 17:05:39

Tősgyökeres budai polgárként szégyellem, hogy nem tudom:
Melyik tuggyukiknek adta oda Rákosi elvtárs a Nyulak szigetét?

Lorrh 2024.10.13. 21:23:58

@szeme közé, laposan!: humortalan vagy. Kár érted. Jó tudjukki voltál.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2024.10.14. 06:36:23

nincs modorasbb szó a vivicittà-tól. esetleg a minicittà.

Downing 2024.10.14. 08:51:03

Imádom azt a pikírtséget, amivel a pronyó külterületekről zavarnak a dolgok, valamint azt is, hogy a kispolgári (kádár nosztalgia) életet modorássgal megpróbálod valami közepesnél szarnál jobbnak beállítani. Igazi magyarosch.

Takony(Aki az élet vizet issza) 2024.10.14. 17:15:30

@doszy: a kurva anyjukat, azt. De jó hogy mondtad.

gigabursch 2024.10.14. 19:13:06

Amúgy van olyan dolog az életben, aminek örülsz?

Lorrh 2024.10.15. 10:44:55

@gigabursch: ne szopass már! olyan kínos amikor a modoroson valaki egyenesben reagál. wazzze, ne már.

gigabursch 2024.10.15. 12:25:18

@Lorrh:
Régóta ez az első írás itt, amelyik meg se próbál humorizálni.
(Mondjuk az amúgy se megy a bloggernek)

Igazán azt se tudtam eldönteni, hogy baj ha futnak vagy nem baj...

erol 2024.10.15. 21:12:15

Most akkor ki a hülye, aki fut vagy aki nem? Ha a hagyományokat nézzük, akkor ha a képzeletbeli mesélő, ha szidja a futókat akkor a futók a jók és a mesélő a seggfej. Oké, de mi a poén?
süti beállítások módosítása