A kutyás, nőietlen nő

2014/01/01. - írta: Modor Tibi

A mániákus állatvédő mindig ijesztő és gyanús, de a biológiailag eredendően erősebbre kódolt empátia miatt elsősorban hölgyekre (gyermektelen hölgyekre fokozottabban) jellemző. A macskás kategória alapból legendás és félelmet keltő (tudjuk: a macska természetesen lenézi, megveti és kihasználja), de a kutyás nő még gyanúsabb.

Gondolt már bárki bármi rosszra, amikor egyedülálló nőt látott nagytestű kankutyát sétáltatni? Meg eleve: azt a mocskos, ázott, büdös, loncsos, szőrös kis ebet odaadóan puszilgatni, aki a napi sétája során tíz perce még sok-sok másik aranyos kis kutyus szottyos valagát nyalogatta, szagolgatta, esetleg még desszertként elfogyasztott egy-két darab friss kakit is, némi pisilefetyeléssel? Ezek lehetnek bármilyen ásványvízen, Kobe-marhán nevelt, saját tévével rendelkező elkényeztetett dögök, a friss szarnak egyik se tud ellenállni, mert egyszerűen ilyen ocsmány férgek. Az ember legjobb barátai.

Na és ezeket imádják valamiért a végletekig, brutális módon - többnyire nők.

Ismerős képlet: gyönyörű, nemes, aranyos, kedves, dögönyöznivaló, ápolt, szépségverseny-győztes állat - és csúnya, ápolatlan, igénytelen gazdi?

A klasszikus állatimádó nő tehát: elsősorban nem nagyon nő, csak valahol nagyon mélyen. Inkább ilyen behatárolhatatlan, fura lény, akinek már a másodlagos nemi jellegeinél sem stimmel valami. Mindene használt, örökölt, toprongyos, praktikus. Ám nehogy azt higgyük, hogy nincs pénze! Nagyon is jól keres, jó végzettsége-állása van, csak mindenét ezekre a rohadt dögökre költi, mivel vele úgyse állna össze semmilyen szerencsétlen balek.

Frizura: praktikus, kényelmes, fodrász sosem látta. Anyukája évente egyszer levágja tüsire, aztán hagyják szabadon megnőni. Esetleg copfba fogja, esetleg nem. Szereti a mákos frizurát: azt a fajtát, ami az ilyen szektás-zeneiskolás-gyülekezeti-túrabolond nőknél is megfigyelhető: valaha sötétebb alapszín, de ebbe egyre több ősz hajszál keveredik, amit igénytelenül összefog valami befőttesgumival a tarkójánál, hogy ne fújja szét folyton a szél. De lehet még praktikusabb: ilyenkor simán mindig fiúsra, rövidre vágatja, áramvonalasra főnözi. Nincs vele gond, könnyű mosni, szárítani, fésülni (kivéve, ha elaludja). 

Szemüveg: praktikus. Valószínűleg ezt is már 10-20 éve megcsináltatta, hiszen a Zeiss örök minőség, örökké tart, legfeljebb szarul néz ki egy idő után (esetleg már akkor is). Fényre sötétedő rendőrlencsék, ezüst- aranykeret, esetleg extrán felpattintható barna lencsék, törhetetlen, tekerhető keret.

Cipője: valami kényelmes túrabakancs. Jó meleg, magasszárú, szorosra (passzentosra!) kötött cipőfűzővel, hogy jól tartsa a bokáját meg a bütykös-gombás széles lábfejét. Hernyótalpa itt-ott már töredezett, így még jobban megragad benne a lábbelit már teljesen átszövő kutyaszar.

Nadrág: unokaöcstől örökölt vagy turkálóban szerzett férfimodell, alul szépen, bokalengetőre levágott szárral, hogy azért mégse a földön húzza meg a sarkával tapodja. Praktikus, kényelmes viselet - kutyasétáltatáshoz, kutyaketrec-takarításhoz, munkába járáshoz egyaránt kiváló. Mivel túlsúlyos, ezért a combjai között gyorsan kidörzsölődik (kirohad) - ezt klasszikus foltozással oldja meg. Egy ilyen szart képes 10-20 évig elhordani. Ha tényleg már nagyon szétfeslett alul, levágja azt is, és jó lesz bricsesznek (!), rövidnadrágnak (!), amiben nyáron majd büszkén mutogathatja narancsbőrös, visszeres, idomtalan combjait, besüppedő térdkalácsait, ikszlábait.

Felsőruházat: praktikum. 90-es évekbeli, lezser alvóspóló (nappalra is), thermopulóver, mellény, ami éppen van.

Alsónemű: reméljük, sosem tudjuk meg, de praktikusra tippelek itt is. Bár ezek hajlamosak a póló alá nem venni melltartót.

Óra: praktikus. Vízálló, porálló, ütésálló, stopperes, digitális, sokéves, ronda. De legalább a műanyag szíj nem csípi be kis fekete karszőreit.

 

Megszállott állatvédők!

Mert hogy védhetjük legjobban az állatokat? Ha szabadon, Isten gyönyörűségére engedjük őket szaporodni, játszani, felnőni, sokasodni, fejlődni. Természetesen úgy segítünk rajtuk a legjobban, ha háziasítjuk őket, majd ezeket a vadon élni képtelen lényeket óvjuk, dédelgetjük, szaporítjuk - de nehogy hasznuk legyen! Mert gonosz parasztemberek vannak, akik nem köttetik el a dögeiket, hogy aztán a kölyköket nagymama-módszerekkel ártalmatlanítsák (kő, víz), esetleg emberséges módon szélnek eresszék őket valahol a kiserdőben. 

Nade! Van egyik oldalon ez az idióta, aki idáig hagyja fajulni a dolgokat - ki tudja, miért - és a másik oldalon jön a megszállott, aki valamiért úgy érzi, hogy az összes ilyen magányos lelket kötelessége megmenteni. Befogjuk, hazavisszük, elsózzuk, menhelyre visszük - mi több: menhelyet alapítunk. Ha menhelyről fogadsz örökbe, akkor két lelket mentesz meg: egyet, akit befogadsz - és még egyet, akit a helyére vehetnek. Zseniális, még több 1%-ot nekik is.

És természetesen igazán állatbarát módon úgy teszel a legjobbat a világért, ha minél több cicát meg kutyust nevelgetsz békességben, teljes iparágakat építve rájuk - főleg természetesen kutya- és cicaeledel-gyárakat támogatva, ahol kevésbé védeni való állatkákat (mendemondák szerint alomtársakat meg csövesbácsikat is) darálnak be, hogy ezek a szerencsétlen kis félszemű, tetves, nyomorult ragadozók jóllakhassanak - és hobbiból néha elkapjanak egy-egy kis énekesmadarat (minek ment oda, hát igen, ragadozó szegényem, a hormonok ellen nincs mit tenni!).

És puszilgatja, csókolgatja, az ágyába szoktatja. A gyereknek is jó, ha van kutya. Nyalogassa csak nyugodtan, ennyit ki kell bírnia, különben gyenge lesz az immunrendszere.

Közös képek a közösségi oldalakon: ágyában három-négy loncsos-bozontos, piszénpisze kiskutya nyalja a gazdinéni szép kis arcát. Ha valaha is tetszett volna, azonnal megundorodsz ettől a bestiális perszónától. Szerelmeskedni a kutyussal, és? Láncon tartani, na az az állatkínzás. Neki is jó. Az az állatkínzás, ha nem hagyod szerelmeskedni. Mi több: az állatvilágban is megfigyelhető a fajok (nem fajták!) közötti keveredés, teljesen normális, egyidős az emberiséggel, csak most nincs éppen kellő társadalmi elfogadottsága.

Pedig lenne megoldás, még kevésbé fájdalmas is. Emberséges sterilizáció, azt az egy évtizedes kifutási időt meg kibírjuk valahogy, rendezett körülmények között.

De nem. Hagyni, tenyészteni, ajándékozni, tukmálni, hirdetni, szaporítani, kínozni, kasztrálni, sokat tartani, sokat rájuk költeni - az jót tesz nekik. Egy állat mennyivel több szeretet tud adni, mint egy ember! Az embereket már gyűlölöm, csak az állatokkal értek szót... ők soha, senkinek nem ártottak (kivéve: egerek, cicák, pipik).

UPDATE: Itt érdemes még olvasgatni - Demény, a kötsög, és akik felháborodtak.

272 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zzmouth peangp 2014.01.03. 14:39:07

@Opus Pocus: Szerintem meg pont jó, hogy lehet ismét kommentelni, legalább is én nagyon jól szórakozom.
Másrészt megdöbbent, hogy a kutyások milyen agresszívan reagálnak, pedig volt már korábban több poszt is ami sokkal durvábban figurázta ki az adott csoportot és nem volt ilyen reakció. Valaki okos megfejthetné a kutyatartás és az agresszivitás összefüggését, mert hogy létezik az most már nem kérdéses.

orvlat 2014.01.03. 14:39:09

Tibi, ebbe nagyon beletenyereltél:)
A válaszírások+kommentjeik egyszerűen FÉLELMETESEK:)

zsírmalac 2014.01.03. 14:39:13

@efhábé: Értem én, hogy modorosblog, de kiérezhető az irományból a szerző ellenszenve, előítéletessége, amit humornak próbál álcázni. Szerintem vicsorgott is közben.
Volt már olyan modorosposzt, amely betalált nálam, de azokon jót derültem.

Lady.Bird 2014.01.03. 15:34:53

(nem olvastam végig az összes kommentet, de úgy tűnik sok mindenkinek nem jön le, hogy ez paródia, irónia, szatíra... vagy csak én értek félre valamit?)

kőleves 2014.01.03. 16:53:57

Borzalmasak vagytok. Mind.

rocaszujo 2014.01.03. 16:54:10

@Modor Tibi - szerintem modorvadászaton vagy!!! :D:D:D:D

"Mióta szégyellnivaló az, ha az ember segít másokon? Legyen az állat vagy ember. Szerény véleményem szerint sokkal inkább szégyellnivaló az, ha valaki számára fontosabb a külcsín, mint a belbecs."
"ne lájkolgassál, modor tibike vaze, ne lájkolgassál, hanám bújj a föld alá a szégyentől. képes voltál EZT kiokádni magadból? kretén."
"Aki még nem szeretett igazán egy kutyát az el sem tudja képzelni, hogy milyen a feltétel nélküli szeretet talán Önnek is ki kellene próbálnia."

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2014.01.03. 16:58:20

@rocaszujo: Nem, dehogyis!

Bár mindig gyanúsak voltak, az tényleg minden elképzelésemen túltesz, hogy ezek a radikális állatvédő amazonok mekkora kretének.
__________________________________________________

Hogy meglepődne ez a szerencsétlen blogoló, ha tudná hány mocskos, ázott, büdös, loncsos, szőrös, kan issza a nőstények pisijét élvezettel!!!
__________________________________________________

Tudom, h Gazdi szerint nem kellene az ilyenekkel törődni de én írtam ennek a traktoros daliának. Miszerint én igenis nőies nőnek érzem magam mégpedig eléggé... kutyám is van, gyerekem is, kedvesem is simizős fajta..... De inkább ennék kakát mint, h az ő korpuszát akárcsak bottal is meg kelljen piszkálnom. Választ azt nem kaptam pedig a nevemet is becsülettel aláírtam.... Sajnos az újévi fogadalmam dugába is dőlt, miszerint az idén nem foglalkozom hülyékkel... Hö...
__________________________________________________

Aki ezt irta, véleményem szerint, egy megsavanyodott, életunt szarcsimbók! Állatvédő vagyok, menhelyt vezetek,38 éve házas, gyerek, unokák, vő, falubeliek szerint, "kivételesen" pedáns ápolt rendezett körülmények között élő nő vagyok,,, kikérem magamnak az általánositást,,nagy valószinűséggel, egy impotens alak irhatta. És megvédem Állatvédő barátaimat, akik mind igy élnek,,, nem tudom elképzelni honnan vette ezt a következtetést, de ezen a véleményen van, inkább akassza fel magát...

Hátrányos helyzetű kaviár 2014.01.03. 17:23:35

Nesztek nektek hard-core kutyaimádók:

velvet.hu/blogok/randi/2014/01/03/csillamokus/

Mennyire kell elkeseredettnek és faszhiányban szenvedőnek lenni egy ilyen akcióhoz? :D Fasza kis barátok, egyébként szánalmassá sikerült tenniük azt a szerencsétlent ...

2014.01.03. 17:23:59

Nem jó az oldal kialakítása: mire az (új) olvasó észrevenné, hogy értelmeznie kell a "modoros" kifejezést, már elolvasta a cikk kétharmadát, s a stílus miatt nem csoda, ha felment a vérnyomása. Kérdezem: ha odamennék, egy bili tartalmát a nyakadba önteném, s utána figyelmeztetnélek, hogy ez csak paródia volt, miért veszed fel, miért nem gondolkodsz-el róla, te tudnál-e higgadtan válaszolni, jót nevetni magadon? A bili tartalma = az a verbális agresszió, amit ebben az írásban összesűrítettél. Álszent az a megjegyzés, hogy csodálkozik, mennyi elfojtott agresszió van a kutyásokban. (Ok-hatás)
Valaki hivatkozott a Hírcsárdára a face-n. Ott más a helyzet: ott a karikatúra, a szövegek nem személyeskedők, az valódi humor, nem pedig gyilkos szatíra. (A humor szeretteljes nevetés, a szatíra bántó, maró.)
Azért elgondolkodtató az is, hogy a "híveid" miket írtak be, az is megérne egy "modoros" bejegyzést: pl. (nem értik a humorodat) a "nyomorultak", a "leszbikus következetlenséggel", kinek milyen kutyája van, olyan ő (megjegyzem: a hölgynek ha nincs kutyája, akkor az egyéb dolgai árulkodnak őróla is, mivel "A stílus maga az ember" - a' la Buffon.

2014.01.03. 17:24:10

@házsárt: Nagyjából onnantól érdektelen amit írsz, hogy kezded ezt a primitív netes fenyegetőzést. Mit kellene csinálnom, megijedni?
Jajj, jön egy nick a blog.hu-ról és megver? Minek ezt? Eszednél vagy?

Endo 2014.01.03. 17:24:37

Megvédeném a Tibit, mert glutén mentes és mert állatvédő vagyok. Meg különben is szinte csak az igazat írta rólam, hogy a lábgombával vagy a szexuális vonzódásommal tévedett, azt nem árulom el. Egy gyönyörű 60kg-os csupa izom olasz macsóm van, olyan szerszámmal mint a BB Renátónak, kutyák között sincs szégyenkezni valója, Ő egy cane corso. Vidéki létére nincs agyonszocializálva, igazi bunyós tahó. Szektás megszállottság, hegymászó veszélykeresés mind kell a mindennapi sétához. Én egy dagadt, lompos, mákos trampli vagyok, mégis a pasik majd kiesnek az autóból úgy megbámulnak minket, a kutyámat nézik? Azt nem a nőknek kellene?

Trónkövetelő 2014.01.03. 18:30:45

@Modor Tibi:
Tibi, de azért ugye a való életben te is simizős fajta vagy? ;-)

Trónkövetelő 2014.01.03. 18:30:53

Egy kedves hír kutyabarátoknak:
index.hu/kulfold/2014/01/03/kutyak_faltak_fel_kim_dzsongilt/
Remélem egy kutya sem sérült meg, illetve utána szép egészségeset szartak, nem kavarta fel a gyomrukat a szokatlan táplálék.

semota · http://livewithit.blog.hu 2014.01.03. 18:30:58

@J_Kati_:

Tibi eléggé elrúgta a pöttyöst ezzel a poszttal, és csodálkozik nagyok,at, hogy hogy nekiestek a kutyások.

zzmouth peangp 2014.01.03. 18:31:04

@interferon: Van akinek soha nem esik le, milyen oldalon jár, Te legalább észrevetted és ha elolvasol korábbi bejegyzéseket talán még szórakozol is.
Abban igazad van, hogy a magukat "értőnek" tartó és összekacsintó kommentelőknek (hívőknek) is megvan a maguk modorossága. Mindenkinek kell valamiben modorosnak lennie :)

Trónkövetelő 2014.01.03. 20:10:30

@belekotty:
Asszem ezt a kommentet kinyomtatom, bekereteztetem, és kiteszem a szobám falára. Esetleg ráhímeztetem egy falvédőre és kirakom a konyhában.

Hátrányos helyzetű kaviár 2014.01.03. 21:16:41

@belekotty: Túlteng ám a tesztoszteron, de rendesen! :D
Na, látjátok gyerekek, ezért rossz mindenféle szart magatokba tömni. Ilyen hormon-vezérelte, önkontroll nélküli ösztönlények lesztek, mint a bácsi! :P

baby bee (törölt) 2014.01.03. 21:51:42

nagyon jó a poszt de még jobbak a reakciók :DD ez igazi telitalálat volt, sok ilyet :DD persze ismerek ilyen nőt, az megvolt, h a nők nem borotválják magukat, mert ez csak az elmúlt pár év ostobasága, és a pornaú miatt van? nagyon jók a vizslás kommentek, hihi

2014.01.03. 22:39:18

@Wind Callman tér:

Oda jellemzően nem wannabe harcosok írnak, hanem aktív, komoly küzdősportolók. Onnan te lenyomozol, megkeresel valakit, és ártasz neki? Lehet ügyvédet perrel, szépasszonyt nagy faxszal fenyegetni, csak nem érdemes. :)

Orszag 2014.01.04. 00:46:09

@tff: Csavar a történetben: Wind Callman valójában több danos nagymester és tényleg képes a harczosok Clubját megregulázni.

Orszag 2014.01.04. 00:46:14

Ismét elolvastam a macskás posztot és azt figyeltem meg, hogy az olvasók nemhogy felháborodtak volna, hanem még rá is tettek egy lapáttal. Kedves m. kutyatartók, nem árul el ez sokmindent rólatok?

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.01.04. 10:03:11

@interferon: A Hírcsárda is kifejezetten személyeskedő, csak ott a politikusokat meg a celebeket cikizik, ezért nem veszed magadra. (Úgy néz ki, az előmoderáció nem enged példákat írni.) Nagyjából ennyi a különbség.

Amúgy a szatíra definícióját nézd át még egyszer, mert egyáltalán nem attól szatíra valami, hogy "bántó és maró", és bizony a Hírcsárda kőkemény szatíra.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2014.01.04. 12:31:28

@tff: álmomban Chuck Norris tartott nekem Chun Kuk Do edzést. Érzékeled?

interferon (törölt) 2014.01.04. 16:29:59

danialves: Most, hogy mondod, valóban találtam szatirikus bejegyzést is a Hírcsárdában, de alapvetően inkább parodisztikus.
A szatírában bizony, hogy benne van a "bántó és maró" szándék. Kapásból itt egy definíció (na nem a wikipédiából meg a mimi.hu oldalról, hanem egy irodalmi lexikonból: "A szatíra a komikus ábrázolásmód egyik VÉGLETE, mely az ábrázolt jelenséget a gúny és az irónia eszközeivel MEGSEMMISÍTI, S KÁRÖRVENDVE VAGY HARAGOSAN DÜHÖNG romjain."(sic) A gúny sem a finomságáról híres, változata, a szarkazmus pedig ezt jelenti: "KESERŰ, MARÓ gúny. Olyan stíluseszköz, amely ERŐTELJESEBB kifejezőeszközökkel él, SÉRTŐ, BÁNTÓ gúny, amely mindig túloz" - ezt nem én találtam ki, ez a hivatalos meghatározás.
Pl. ilyenek: "... ocsmány féreg. Az ember legjobb barátja."
Még egyszer: az oldal úgy van kialakítva, hogy az olvasó számára egyáltalán nem nyilvánvaló az a szándék, amivel oly sokan védik ezt a blogot. Ha az lenne, nem lenne belőle ez a cirkusz.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2014.01.04. 16:41:32

@danialves: @interferon: aranyosak vagytok, de ez a poszt - bár stílusát tekintve karikírozó -, tartalmát tekintve komoly. Nem szükséges a szerzőt mentegetni. A vélemény általában szabad, kivéve persze bizonyos témaköröket (pl. kutyatartás).

Amúgy az igaz, hogy nem is igazából a kutyusokat utálom, hanem az idióta gazdikat meg a militáns, embervérre szomjazó kutyagyűjtőket. A túltenyésztés az emberre is káros, nem hogy állatokra.

A kutyás kommentek alapján akinek nem tetszik az, hogy hajnali 5-6-kor engem a játszótéren ugató kutyacsürhe ébreszt, akkor lehet füldugót használni, de leginkább elköltözni. A szent tápláléklánc miatt pedig állatbarát dolog az imádott (a természet nevében túltenyésztett, de ivartalanított) kutyosokat-cicákat kíméletesen leölt más állatkákkal táplálni. Mennyi szeretetet ad a hálás kutyus! A posztíró sose érezte ezt! :D

Megfigyelésem szerint ezek a vérszomjas kutyagyűjtők a fenti tételeken túl általában politikailag is tűlfűtöttek; a párbeszédre, értelmes véleménynyilvánításra képtelen, intoleráns, túlfejlett igazságérzettel rendelkező, tüntetésre hajlamos szpinszterek.

A kutyás szennyezési hajlandósága hasonló - ám jóval magasabb a dohányosoknál, autósoknál megfigyelhető, másokat kíméletlenül eltipró hajlammal. Uram, irgalmazz!

2014.01.04. 17:52:32

Elnézést az offért, de egy közösségi oldalon olvastam egy kifejezést, amit _muszáj vagyok_ megosztani másokkal is: szalcsiavcsi.

És igen, rákeresve kiderül, ezt tényleg használják.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.01.04. 17:52:39

@Modor Tibi: Részemről ez csak offtopik akart lenni a Hírcsárda kapcsán, nem mentegetés.

@interferon: Ezt komoly definíciónak gondolod, hogy "HARAGOSAN DÜHÖNG romjain"? Ez egy versben elmegy, de azért tudományos definícióként...(Bár végül is modoroson vagyunk, lehet, hogy ez volt a cél)

Egyébként azt értem, hogy miért nem a wikipédia, mert ott leírtak minden bizonnyal komoly kognitív disszonanciát okoztak, mint hogy ott azért feketén-fehéren le van írva az is, hogy a szatíra egy műfaj, egy gyűjtőfogalom, aminek része lehet a pardóia, a szarkazmus és a gúny. Innentől kezdve ezeket szembeállítani teljesen értelmetlen.

Endo 2014.01.04. 18:31:06

@Orszag: macskás posztnál 'A cicatartó'-ra gondolsz?

2014.01.04. 19:11:21

@Modor Tibi:
Rákeresve olyan albumot is találtam aztán, hogy "szalcsiavcsi bulcsi".
Itt már éreztem, hogy nem szabad mélyebben belemenni a témába.
Még egyszer elnézést, de muszáj volt ezt kiírnom magamból.

interferon (törölt) 2014.01.04. 19:11:40

danialves, azért írtam időzőjelben és tettem oda a (sic) rövidítést, aminek jelentése: így, ily módon. A szöveg arra utal, hogy amikor különösen divatba jött a szatíra, a felvilágosodás korában, akkor a szerzők szívesen szóltak be egymásnak oda-vissza, sokszor haragtól vezérelve pamfletekben (szatírákban).
Valóban, eredetileg egy ironikus, gunyoros lírai műfaj volt, később ábrázolási módszer (és nem gyűjtőfogalom), aminek nem része, hanem eszköze a gúny, irónia, szarkazmus. Ezek nem szembeállítások, hanem fokozatok.
Mielőtt kioktatnál, azért alaposabban utánanézhetnél.
Valóban "kognitív disszonanciát" okoz a wikipédia, mert sokszor felületes, hiányos.

orvlat 2014.01.04. 19:40:57

Ma volt időm tüzetesen tanulmányozni az ellenblogot. Az a rész, ahol néhány retardált hótthalálkomolyan elemzi Tibor traktoros avatarját...sírok bazdmeg:)

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2014.01.05. 16:56:57

Általában jókat szoktam röhögni a posztokon, de ezen egyszer sem sikerült.

Szerintem te tényleg utálod ezeket az embereket, azt' véletlenül megszaladt a billentyűzet.

Bár ha úgy vesszük, a vérmesszájú kutyás-utálók paródiája is lehet ez a bejegyzés.

röhögő 2014.01.05. 21:11:39

@tff: Mondjuk valaki átverné és belekotty címe helyett Cápáét adná meg neki. Vagy chuck-D-ét. De belekottyal is qrva rosszul járna.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2014.01.05. 22:37:25

@röhögő:
Ez jó. Folytasd. Ebből a sztoriból kijön egy zsé kat film.

Barnalány 2014.01.06. 11:27:15

Elolvastam a kutyásnőset is. Néhány kommentet, meg a facebookosat is. Világéletemben szerettem és halálomig, sőt, a síron túl is imádni fogom a humortalan embereket, különösen azokat, akik az önirónia szót még hosszas szótárbeli kutakodást követősen sem…
De menjünk végig rajtam (nem emígy, hanem amúgy!), aki szintén kutyás vagyok, posztod pontjai szerint!
Frizura: basztassál csak, de úgyis hiába. Gúnyod hozzám fel nem érhet! (Van erre valami klasszikus latin költőtől egy jó szöveg, de már öreg vagyok, lassan 38 és nem jut eszembe, csak az, hogy ekszégi monumentum ére perenniusz, de ez speckó nem az. A neten meg lusta vok kutatkodni!) A frizum többcer változott: volt tüsis is, igaz, műhibából. Volt hosszú is: tini koromban és egy pasi miatt, akinek nagyon meg akartam („megakartam”: ebben a formában egyre többször látom, olvasom, de ez most nem téma!) felelni. Lehet, hogy szubmisszív-dependens alkatom van? Most, már évek óta, félhosszú, fodrász által rendsz. karbantartott. Menő. Látnád, döglenél!
Szemüveg: van, de gyakrabban kontaktlencse. Ha mégis szemüge (ahogy hároméves kora előtt unokahugim mondotta volt), akkor GUCCI. Most épp. Nem proccságból. Szép, akár én. Látnál, döglenél!
Cipő: Pontosabban cipők, mert nem tartozom az egycipős kategóriába, még a szezononként egycipősbe se. Helyzetfüggő. Lehet, nem csak szubmisszív-dependens vagyok (ládd fentebb), hanem adaptív is. Ha lehet, kerülöm a magas sarkot, de ha kell, hát növelem még a 172 centimet. Lehet, hogy ez frusztrál téged, a 19-20 centist. De ha lehet, inkább és szívem szerint cipő nélkül, mezítláb. A lábam pedig se nem széles, se nem szőrös, se nem gombás. Látnád, döglenél!
Nadrág: inkább, mint szoknya, de ez a svéd klíma okán. Farmer. Nadrágkosztüm (nem vagyok merkeli testalkat, mint tudjuk, ő a nadrágkosztümök védőszentje: mindössze 52 kiló). Túrázni túra-, bringázni bringa-, randizni húdejóaseggembenne!-. Látod, megdöglesz!
Felsőruházat: blézer, pulóver, blúz, póló, semmi. Szóval a teljes női felsőruha és felülruhátlan kollekció. Látsz, megdöglesz!
Alsónemű: 19-20-assal már lehet némi esélyed látni. De akkor megdöglesz! Főként, ha megállunk a fehrneműben-fázisnál.
Óra: minek? Van a telómon. PhD-mre kaptam egyet Anyumtól-Apumtól, valami fasza CH-t: szegények, vidéki jóemberek, azt hitték, így illik. Ha velük kell mennem vidéki esküvőkre, mindig felveszem. Rendes csaj vagyok. Látnál (vidéki esküvőn), megsajnálnál!
Megszállott állatvédelem: zoológus vagyok, tudom, hol a helyük az állatoknak: a rendszertanban. Kutyám pedig mindig volt, igaz, sokáig tulképp Apum kutyái voltak tulajdonjogilag. Első saját: 2007-ben, vizsla, előtte, még a szülői alomban, két puli. Közös kutyás képem: egy van, véletlenül ott kolbászolt a háttérben, a gép rögzítette, nincs benne állatokra szelektív szűrő, de lehet, hogy veszek egy japán csodát. Azok állítólag (értsd: a reklámok szerint) mindent tudnak: még a csúnya, szőrös lábú, humortalan kutyásnő kommentezőidet is szépnek mutatják. Csak nehogy megnézd őket, mert megdöglesz!

Sátán meg a Jocó 2014.01.06. 14:15:18

@Modor Tibi: Drága Tibi!
Fetrengek írásodon, mely önmagában egy remekmű, de -ha meg nem sértelek- a hatása még inkább csodálatos: mindennél jobban mutatja, hogy a legpszichóbb kéjgyilkosok azok a "nagy szívű, rendezett (csinos) állatSZERETŐK"...

Ugye mindig csodálkozunk azon, mikor egy kiadós sorozathentelő és/vagy háborús bűnös leleplezésekor a szomszédok nyilatkoznak a televízijóban: "háppediglen' olyan jó embör vót', ki hitte volna"...

Hát tessék, íme az élő példák :)

-----
Azért azt megfigyelted, hogy ha a Sérthetetlen és Természetesen Kiváló és Nem Egyforma Szent Nőiességet csak picurkát is meg mered karcolni, egyből rázendít a sakálkórus, az ún. 'shaming speech' sablonjaira? ;)

De söröznék Veled egyszer :D
(/me még mindig röhög)

Endo 2014.01.06. 18:50:44

@Orszag: Teljesen más a cicás, ott jól látható a görbetükör, hogy az írónak úgy kellett levadászni az elegendő mennyiségű modorosságot. A kutyás viszont spontán, belenézett a tükörbe aztán írta amit lát, érezni ahogy kiszakadt belőle. Gondolom ezért kezdtek találgatni az emberek, hogy vajon milyen érzelmi trauma érhette Tibort. Elolvastam a deményisták hozzászólásait is, ezeket találtam: Tibor besértődött, mert elhagyta egy kutyás nő, besértődött mert elhagyta egy kutyás fiú, besértődött, hogy a sok kutyás nő mind Levente dokira szavazott. Lehet innen is választani, vagy hinni Tibornak, hogy a hatórás ugatás íratta ezt vele. Érdemes az utóbbit választani, mert így mindjárt arra is magyarázatot kaphatunk, hogy miért robbantgat világszerte annyi arab terrorista. Az az irigység és harag dolgozik bennük, hogy ezeknek a rohadtaknak nem kellett a müezzinek mellett felnőni.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2014.01.06. 18:51:02

Szép munka, Tibor, ezért a posztért irigyed vagyok.

interferon (törölt) 2014.01.06. 23:00:00

"Világéletemben szerettem és halálomig, sőt, a síron túl is imádni fogom a humortalan embereket, különösen azokat, akik az önirónia szót még hosszas szótárbeli kutakodást követősen sem…" (Barnalány)

Hú, b@zmeg, Tibi. Akkor neked nemhogy kicsi, hanem nincs is pöcsöd. Sőt! Te vagy a kutyás nő! :DDD

Novbee 2014.01.06. 23:00:42

Okostojás, egy klasszik kutyásnő. Nagyon jó barátom, mindig csinos, ápolt és évente több mint 300 kutya megy át a keze alatt.
nol.hu/lap/arcok/20130225-a_vizslano

Keresztény szellemiségű luxuskurva 2014.01.08. 07:34:38

Disintegrator Rising (amúgy igen méltatlan módon) egy Marilyn Manson-lemezről nyúlta a nickjét, csak hogy ragadjon rátok némi kultúra is.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.01.11. 18:02:30

@interferon: Mindig próbáltam megérteni azokat, akik képtelenek használni a "Válasz erre" gombot, és idáig két verzió fordult meg a fejemben:
1. Ennyire képtelenek lépést tartani a modern kor vívmányaival, hogy még egy majmoknak is betanítható mozdulatsor használatáig sem jutottak el.
2. Az érveik gyengeségét látva ezt a meglehetősen sunyi módszert használják arra, hogy övék legyen az utolsó szó.
Ha van 3. verzió, amire nem gondoltam, akkor szívesen meghallgatom, persze csak ha legközelebb sikerül betagelned és kapok értesítést arról, hogy válaszoltál.

ON:
Aranyos, hogy megpróbálsz kioktatni a "sic" értelmezéséből, természetesen emellett arra még mindig nem sikerült reagálnod, hogy ezt gondoltad egy tudományos definíciónak. (Wikipédiát meg akkor nem fogom majd felhozni, ha esetleg annál értelmesebb forrásokat tudsz felmutatni, egyelőre amíg "haragosan dühöng romjain" a szint, addig szerintem bőven jó lesz az is.)
Az is lehet, hogy csak én nem látom, a felvilágosodás korának milyen relevanciája van a Hírcsárda kapcsán 2014-ben.
Úgy látom, innentől kezdve csak nevezéktani problémáid vannak, mert végül is beláttad a szatíra és a gúny-irónia-szarkazmus rész-egész viszonyát. Különböző jelentéstartalmú fogalmak meg nem igazán látom, hogyan lehetnek egymás fokozatai. A szarkasztikusabb szarkazmus a paródia? A gúnyosabb gúny az irónia?
Azt meg végképp nem látom, hogy ebből hogy következik, hogy a Hírcsárda ne lenne szatíra.

Klágenfurt Jenő 2014.01.12. 09:56:51

@gyöngytyúk:
Csak így hirtelen döntéssel egy jó nő lettél egyik napról a másikra? És mi lett a nemi szerveddel, most egy dunsztosüvegben pihen?

eplety 2014.01.12. 22:38:26

@belekotty:

"A gond az hogy az emberek többségének fogalma sincs a kutyák viselkedéséről" - ezt jól látod, sajnos elég sokuk mégis kutyát tart. Eleinte éjjel-nappal dédelgetik, gyomrozzák a szerencsétleneket, aztán ahogy telik az idő, egyre kevésbé foglalkoznak velük, végül a törődés lassan kimerül az etetésben. Ezért ingerszegény életet él a legtöbb kutya, e miatt ugatnak naphosszat, főleg vidéken. Szerencsés esetben a gazdát zavarja, és rászól. Szerencsétlenebb esetben leszarja, és a szomszédság "élvezheti" egy szerencsétlen állat szenvedését.

Jópár évtizeddel ezelőtt, amikor tanyarendszer volt, és a városi telkek is hatalmasak voltak, ez nem jelentett gondot, de azóta rendkívüli módon feldarabolódtak a telkek, sőt, egymás "hegyén-hátán" élnek emberek a panelokban. Mégis, mindig vannak aberráltak, akik nem képesek elfogadni a sorsukat és kedvenc nélkül élni az életet, ha már nem sikerült kitörni a betondzsungelből. Ezzel is a többi szomszéddal csesznek ki: "ó, az én Pollipudlipöttyöm a legpedánsabb kutya", sose tudják mit művel, amikor senki nincs otthon. Mert a legtöbb kutya akkor a legtahóbb, amikor a gazdi nem látja.

A szájkosarat meg csak fel kéne tenni a kutyáidra. Tudom én, hogy a te kutyáid kivételesek, és hallgatnak a parancsodra, de ezzel a többi balfasz kutyatartó alá adod a lovat, hogy "hátőseraktafel,ponténtennémfel, heló??!". Meg egyébként is, ez a szabály, be kell tartani.

A menhelyes állatkínzóknak meg üzenem, hogy nem így kell megoldani a problémát. Ha túlszaporulat van, sokkal kíméletesebb a korcsokat, megunt/elkódorolt kutyákat elaltatni, mint ugatógépeket csinálni belőlük. Aki kutyát akar, az nemes, törzskönyveztetett, értelmes fajtát válasszon. Így az 1% mehet a rákos kisgyerekek gyógyítására.

hannula 2014.01.13. 15:19:33

A kutyatartásnak vannak írtatlan és írott szabályai, amelyeket be kell(ene) tartani. Ilyen például az utcai kutyagumik megfelelő helyre juttatása, vagy a póráz/szájkosár használata nyilvános helyen.
Ezzel teljesen egyetértek, de az, hogy mindenki, akinek kutyája van, igénytelen, dilinyós, koszos stb., hát, ez nagy marhaság. Na és kutyatartás vagy nemtartás alapján küllemre következtetni... Fura.

És legalább olyan igzasgátalan mintha azt állítanánk, hogy aki "megmondó" blogot ír, az egy beszűkült, gyáva, társtalan, az ellenkező nemtől rettegő, nyavalyás testalkatú, gyulladt-pattanásos arcú, szódásüveg-szemüveges lúzer.
Pedig nem így van, ugye :I

talán troll 2014.01.13. 16:55:42

Tibi, ááááá :D :D Csak most fedeztem fel ezt a postot, de köszönöm, hogy megmutattad, mennyi idióta van :D Bár megdöbbentett a csordaszellem ereje, hogy egyesek kizárva az agyműködés minden formáját, ugranak a koncra, nekiesnek a témának, téged a kutyájukkal széttépetnének, de persze egyikük sem olyan ám.... Én focidrukker is vagyok, horgászom is, amikor a róluk szóló posztokat olvastam anno, sírva röhögtem, ha valamelyik említett jellemvonásban magamra ismertem. De hát valakinek ez nehéz. :P
Apropó, e kommentháború margójára írhatnál egyet a modoros toleránsakról/pacifistákról/hasonszőrűekről is, hogy milyen mértékű verbális (neadjisten igazi) brutalitásra is képesek, ha nem egyezik a véleményetek. Egyik-másik hozzászóló jó eséllyel igazi időzített bomba (egy kutyás Breivik?)

Celtic 2014.01.13. 20:24:07

Aham. Mar ertem, miert volt tiltva egy idoben a kommenteles. Gyonyoru latlelet 2014 Magyarorszagarol, ennyi egoista onzo baromrol, aki azt hiszi, hoyg nem egoista, mert van egy hazikedvence (term. ot imadja az is)

Tibi, irj egy posztot azokrol a felreismert zsenikrol, akik meg a cigisdobozt is a szelektivbe viszik, kicsit hadd haborodjak fel en is.

Ha mar egyszer lehet kommentelni....

seron187 2014.01.13. 20:34:25

Szerintem sokan csak nem vették észre a címben lévő vesszőt, és azonnal magukra vették. A kutyás nőietlen nő :) Ugyan ilyet szeretnék, csak macskásban, hogy végre én is jól magamra ismerhessek és háboroghassak itt 20-30 kommenten keresztül, fröcsögve.

Brigi Németh 2014.01.15. 16:03:20

Milyen szép ez az írás.
Kár, hogy aki írta egy dilettáns, szűklátókörű barom.
Szar lehet, csak ilyen nőket ismerni :))))
Gratulálok!

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2014.01.16. 14:16:11

@Brigi Németh:
Jó a szmájlid, olyan mint egy kis apró élőlény a vizipók csodapókból.
A hosszú ilyen: :))))))))))))))))))))))))))))))

Orszag 2014.01.16. 14:34:06

@Brigi Németh: Not sure, if troll or stupid.

borzimorzi 2014.02.23. 17:57:16

@J_Kati_:
Isten látja lelkemet, én szeretem az állatvédőket.
Isten látja lelkemet, én a kutyatartók többségét is szeretem.
Isten látja lelkemet, én kutyát is ritkán látok olyat, hogy ne tudnám szeretni.
De Isten látja lelkemet, én soha nem gondoltam volna, hogy ennyi hülye van a kutyatartók között. Ugyanis ahhoz effektíve hülyének kell lenni, hogy valaki ne vegye észre: a Modoros blog bejegyzései soha nem azt minősítik, akiről/amiről szó van bennük. Hanem azt, aki úgy beszél/ír, ahogy az a posztban látható.

Irónia, Kifigurázás. Pikareszk. Meg kéne nézni őket legalább a szótárban, ha már anno a magyar irodalom órákon aludni méltóztattak a t. állatvédő hölgyek/urak!

Üdv:
b

borzimorzi 2014.02.23. 18:46:58

@borzimorzi: Kihagytam, hogy az sem jár rossz helyen, akinek véletlenül a "szarkazmus", a "szatíra", vagy a "persziflázs" szavak valamelyikénél nyílik ki a szótár.
Üdv:
b

Ugly Davis 2014.02.23. 18:47:19

a poszt ismét zseniális, a kommenteket nem vagyok hajlandó elolvasni, mert túl sok van.
az őrjöngő álszentség, ami a kutyatartás kapcsán folyik megérdemelne még pár "vitriolos" írást.
"a legtöbb kutya többet ér, mint némelyik ember" mondják ezek az elkényeztetett kutyáikat pitizni tanító, szeretetkoldulók, az persze egyikben sem merül fel, hogy egy igazi kutyabarát sosem tartana lakásban kutyát, mert az kint szeret lenni friss levegőn, meg tér kell nekik (látom milyen feszkós a sok kis nyomorult eb itt a társasházi, belvárosi környezetben), és arról már ne is szóljunk, hogyan épült le a kutyafajták sokasága a divat és a túltenyésztés miatt.

Niki Suta 2014.03.15. 19:34:30

@eplety: Azt elárulnád nekem légyszíves, hogy mióta van több haszna egy törzskönyves csili-vili, "húú menjünk vele kiállításra, mert jajj de nagyon menő, hogy fajtatiszta több százezres kutyám van" állatnak, mint annak amelyiknek nincs törzskönyve? A mai világban, ahol már úgysem arra használják a vadászkutyát, hogy vadásszon, a terelőt, hogy tereljen, hanem arra, hogy minél jobban nézzen ki egy kiállításon, vagy minél magasabbra másszon az illető a "ranglétrán", mert esetleg pit bullja vagy bullterriere van, vagy, ami a legszebb, hogy pénzt csináljon a több tucat kölyökből(amiknek nagy része úgy is utcán végzi) . Úgyhogy véleményem szerint épp ugyanannyi értelme van...kutya-kutya(mondjuk már van 1-2 FAJTATISZTA amit inkább patkánynak neveznék, de a rágcsálókkal sincsen problémám ^^). Ezt a származás alapú diszkriminációt sosem fogom megérteni. Úgy embereknél, mint állatoknál sem.(Mondjuk körülbelül annyi esélyem van vitatkozni veled erről, mint a "bőrszíngyűlölőkkel" arról, hogy kifordítva végül is, mindenki rózsaszín, teljesen mindegy, hogy kívülről fekete, fehér, sárga, rézbőrű, vagy netalán tán kék, bár ott már bajok lehetnek :D Egyébként, csak megsúgom neked...vannak fajtamentők is, mert már egy törzskönyves kutya sem ér annyit, hogy ne akarják leadni.

A másik meg, mindenki arra adja az 1%át, amire szeretné, szíve joga (tudom, mindenki szeretné ha az összes többi ember azt szeretné, amit ő, de hát mi sajna nem vagyunk kutyák, hogy szolgaként menjünk a másik után. Hát igen, szomorú az élet :D ).

Miért zavar ez téged (azon kívül, hogy nem tetszik a másik döntése)?
Ez most sarkított példa lesz, de van olyan ismerősöm aki utálja a gyerekeket, vagy olyan, aki az időseket, mégsem tesznek olyan megjegyzést, hogy minek vannak árvaházak, vagy minek van idősek otthona, hisz az csak szenvedés nekik (tényleg az), hanem elfogadják, hogy igen is vannak emberek, akik úgy érzik felelősek értük is és próbálnak segíteni rajtuk (nem pedig lehordják őket, hogy "jajj, de felesleges, emberkínzó bagázs, egyszerűbben is meg lehetne oldani és mehetne oda is a pénz ahová én szeretném, fújj, de szörnyűek már").
Bár abban igazad van,hogy ezt nem így kéne megoldani, egyiket sem. Mert aki gyereket szül/csinál az felelős a gyerekért, aki kutyát tart az felelős a kutyáért (meg a kölykeiért is, vagy bármi kárért amit esetlegesen okoz), azok iránt is annak kéne lennünk, akik felneveltek bennünket, az államnak pedig felelősnek kéne lennie az emberek iránt és nem mások jólelkűségére bízni a dolgok alakulását.(Szép is lenne)

Na, de elkanyarodtam a témától. Szóval szeretnék választ kapni, mert én is csak egy ember vagyok, aki kíváncsi és nem érti, hogy egyeseknek miért ez a véleménye. Nem áll szándékomban "kommentháborúzni", és nem is a baszogatás volt célom, még ha néhol kissé túlzásokba is estem :)

U.i.: Mielőtt nagyon ellenszenvesnek tűnnék, megjegyzem, hogy a hozzászólásod, többi, általam nem boncolgatott részével viszont egyet kell értenem. :)

Joepardy 2014.05.10. 12:23:17

Nekem texxik, görbetükörnek jó és tényleg van alvóspólóm, meg sportnadrágom meg derékszíj jutalomfalattartóval (munkakutyám van) és így persze párt csak a kutyasuliban találnék. Találóan írta saját magáról az ominózus Deményblog bloggere: "ha ennyi energiát öltem volna a párkapcsolatomba, mint a kutyával való együttélésembe nem vele aludnék az ágyban". A világ sokszínű és az írás, ha nem is Karinthy magasságú de vicces.

EncsiésZeus 2014.07.30. 19:32:47

Szereted a kutyákat csak nem értessz hozzá....ez nagyon látszik...leszólod azt, aki kényelmesben megy egy németjuhászt megsétáltatni....ember ÉN KÉREK ELNÉZÉST!!! Bocs hogy nem a 12 centi magas platformos szandálomban az eredeti madeira csipkés ruhámban és sminkben belőtt frizurában viszem ki a kutyámat sétálni hanem adidascipő farmer póló összefogott haj kombinációban....ha meg valaki tényleg úgy néz ki ahogy leírtad annak háttere van....pszichológiai.....csak nem néztél mögé....állatvédő vagyok...menhelyen vagyok önkéntes....megveszem a kutyának a drága tápot....de ez neked miért fáj?? Nem a te pénzedet költöm. Nem veled szedetem össze a kutyám csomagjait. Ember....fogalmam sincs hogy mi a te problémád....de valószínű hogy soha nem tapasztaltad meg egy kutya feltétel nélküli szeretetét....inkább vegyél tamagochit....a hasonló embereknek az való....nem kötelezett arra senki hogy szeresd a kutyásokat...de ha ők nem bántottak téged akkor nem értem hogy mire föl bántod őket...semmi közöd ahhoz hogy ki hogy néz ki mit csinál és hogy viselkedik a kutyával.....ha meg valaki megmenti a kutyákat cicákat akkor az az ember tiszteli az életet sajnálom ha nem tudod elfogadni....de leszólni sem kell...nem teszek rád megjegyzést inkább megtartom magamnak...a kis spanjaid Úgyis fröcsögni fognak rám minden cifrát....de Továbbra sem értem hogy ezek a dolgok neked miért fájnak...keress egy olyan nőt mint te...boldogok lesztek

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2014.07.31. 20:51:20

@EncsiésZeus: Kutyává lesztek végül mind. Már írni se tudsz rendesen, a gondolataidat kutyaugatások ritmusára rendezed te nyomorult.

megasün 2015.01.04. 21:43:27

@Modor Tibi: a te szellemi terméked kiválóan alkalmas lenne tavasszal a fejlődésben levő növények gondozására.

Strawberry1232 (törölt) 2015.02.17. 13:41:18

Ahogy megtaláltam ezt a cikket, végig az járt a fejemben, hogy ennyi keserűség és vajon miért lehet egy emberben.
Az rendben van, hogy ez az egyén a teremtés koronájának hiszi magát. Lássuk be manapság minden faszi (számomra ők nem férfiak) így képzeli.
Ez a sok gyűlölet, az a gyermeteg elképzelés, hogy az ember uralja az egész világot és dönthet más élőlények sorsáról. (utalva itt a kőre és a vízre) Egy percig nem fut át az agyadon, hogy ő is él, lélegzik érez? Persze, hogy nem.
Sajnos rengeteg ilyen szellemben gondolkodó ember van a világon. Nem gond,az ember egy haldokló lény, pont az ilyen felfogásúak miatt, mint te és a társaid.
Elolvastam egy pár kommentet, kíváncsiságból. Ennyi romlott lelkűt egy helyen...Egy percig voltam olyan naiv, hogy azt higgyem nem találsz követőkre.
Reagálva egy-két kommentre: -miért nem támogatunk inkább rákos gyerekeket? Nos szerintem mindenki azt az alapítványt támogatja, akiket jónak lát. Másodszor én, aki igazán, szívből rühelli a gyerekeket, én nem írok ilyen jellegű dolgokat, mint te, de most leírom. Ha a azt az elképzelést akarjuk követni, amit a mélyen tisztelt Tibor úr taglalt hosszasan, akkor arra a következtetésre kell jutnunk, hogy szükségtelen a beteg gyerekeket támogatni. Mivel gyenge immunrendszerrel születtek, így megbetegedtek. Ennyi. Természetes kiválasztódás, ha szabad így fogalmaznom.Sokan vállalnak felelőtlenül gyereket, úgyhogy az IQ szintjük valahol a sárgaföld alatt van. Gratulálok! Gondolom, neked is van gyereked Tibi. Ha van, akkor remélem a te kölyködet is elkapja valaki és úgy fog vele bánni, mint ahogy te bánnál vagy talán bánsz is a kutyákkal.Nem gondolod, hogy a sok felelőtlen kijelentésed egyszer visszaszáll?
Ennek ellenére, abban igazat kell adnom, hogy sokaknak csak gyerekpótlék a kutya, de inkább öltöztessék hülye ruhákba, minthogy kivágják az ablakon, vagy az útra.
Ti, pedáns nők pedig, akik szentül állítják, hogy a gyerekeket kellene védeni, úgy, mint a kutyákat és hasznosabb lenne az adónk 1%-át rájuk költeni, rólatok csak annyi a véleményem, hogy szánalmasok vagytok.
Hirdetitek itt az anyaság csodáját, közben meg ott keseregtek a tükör előtt, mert már a férjeteknek sincs gusztusa hozzátok nyúlni, nagy lufimellű, striás, lógó hasú bálnák vagytok, akik sokszor bánják, hogy szültek, de hát a társadalmi elvárásoknak meg kell felelni, nem igaz? Szaporodtok halomra, közben meg a tőletek sokkal értelmesebb emberek hatszor meggondolják, hogy vállaljanak-e gyereket. Ti, meg ilyen szellemben nevelitek fel a fattyaitokat, tömeges állatkínzó, harácsoló bandát nevelve belőlük. Gyönyörű! Milyen csodálatos is, amikor a kölykötök majd kamaszkorában kilopja a pénzt a tárcátokból, vagy részegen, összehányva magát megy haza a csodás otthonotokba.Szégyen!
A ti véleményetek egy lyukas garast nem ér.
Az emberiség szégyenfoltjai vagytok!

Ennyi boldogságotok legyen az életben, amit itt kiéltek ezen az ocsmány, egoizmustól túlfűtött blogon.

U.I Azért az elgondolkodtató kedves Tibor, hogyha nem értek olyan jellegű atrocitások, mint amilyeneket páran felsoroltak a kutyás nőkkel kapcsolatban, akkor miért írsz ilyen mélységes gyűlölettel?
További csodás napot mindenkinek!

Trónkövetelő 2015.02.17. 21:29:52

@Strawberry1232:
"Ahogy megtaláltam ezt a cikket, végig az járt a fejemben, hogy ennyi keserűség és vajon miért lehet egy emberben."
Mert amit ön ideírt, az aztán olyan napsugaras:
"Ennyi romlott lelkűt egy helyen..."
"Gondolom, neked is van gyereked Tibi. Ha van, akkor remélem a te kölyködet is elkapja valaki és úgy fog vele bánni, mint ahogy te bánnál vagy talán bánsz is a kutyákkal."
De a legszebb:
"Hirdetitek itt az anyaság csodáját, közben meg ott keseregtek a tükör előtt, mert már a férjeteknek sincs gusztusa hozzátok nyúlni, nagy lufimellű, striás, lógó hasú bálnák vagytok, akik sokszor bánják, hogy szültek, de hát a társadalmi elvárásoknak meg kell felelni, nem igaz? Szaporodtok halomra, közben meg a tőletek sokkal értelmesebb emberek hatszor meggondolják, hogy vállaljanak-e gyereket. Ti, meg ilyen szellemben nevelitek fel a fattyaitokat, tömeges állatkínzó, harácsoló bandát nevelve belőlük. Gyönyörű! Milyen csodálatos is, amikor a kölykötök majd kamaszkorában kilopja a pénzt a tárcátokból, vagy részegen, összehányva magát megy haza a csodás otthonotokba.Szégyen!
A ti véleményetek egy lyukas garast nem ér.
Az emberiség szégyenfoltjai vagytok!"
Csodálatos, ráadásul több, mint egy évvel azután, hogy a poszt címlapos volt :)

CheTamás · http://rascasse-f1.blog.hu 2015.02.18. 07:39:31

@Strawberry1232: A végére olyan szép szeretetteli, szivárványos ciánoshordó lett az esszéből, hogy megkönnyeztem.
A Magácskáét úgy hívják, hogy tolókomment, ami egy év után kalapemelést érdeme!

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2015.02.18. 11:36:48

nem tudom akkor se elképzelni, hogy egy ilyen szőrös mütyürrel lejárok reggel meg este szarni az utcára és utána összeszedem azt a friss, meleg gyomorforgató szart egy vékony zacskóval

Cave Nick 2015.02.21. 19:35:32

@Jóléti Dán Kekszesdoboz: van, aki ezek után jóízűen előveszi a zsebéből a kroaszant. :D

Cave Nick 2015.02.21. 19:35:35

@CheTamás: ahogyan a végére belelovalta magát, az _priceless_

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2015.02.26. 21:59:13

@Cave Nick: ti szoktatok "pici babával" kirándulni?

Cave Nick 2015.02.27. 17:18:00

@Jóléti Dán Kekszesdoboz: nem, mi inkább jópofa >szabadulós-kijutós< játékokra megyünk a Belvárosba

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2015.03.01. 12:37:25

@Cave Nick: Mi meg trendi street-sugárbafosós-food helyeken kajálunk és összeszorított fenékkel megyünk hazáig begörcsölt gyomorral.

Trónkövetelő 2015.03.02. 17:26:30

@Jóléti Dán Kekszesdoboz:
Ön feltűnően sokat foglalkozik a székletével. Ez esetleg valami fétis? :)

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2015.03.10. 16:20:07

@Cave Nick: most épp a mahungozás az új őrület!

Cave Nick 2015.03.12. 07:52:55

@Jóléti Dán Kekszesdoboz: nekem gyanús, hogy egy vadabb mahung elfogyasztása után is összeszorított záróizommal kell hazáig igyekezni az arra érzékenyeknek.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2015.03.22. 09:17:36

@Cave Nick: Ellenben ezzel a vasárnapi zárvatartással végképp tönkretették eztazországot. A kúrmány.

Celtic 2015.03.31. 10:57:44

"szivecske" ALDAS "szivecske"

Es dogoljon meg minden kutyat utalo faszi!

"szivecske" ALDAS "szivecske"

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2015.04.05. 09:08:10

munkahelyi összeszedett manírok:
"lóétvágyat"
"szégyen, hogy mit műveltek ezzel az országgal"
"én szégyellem, hogy itt kell élnem"
"tudtad hogy a paleo étrend nem hülyeség?"
"a dogonok ezt is tudták, szerintük elég ha banánt eszel egész életedben"
"jujj azt ne egyél, a búzaliszt gonosz, de azért lecsípek ebből a foszlós porcukros kakaóscsigából egy kurvanagy darabot, nem baj ha veszek még?"

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2015.04.14. 10:47:32

@Cave Nick: szereztem egy kiskegyedet, a közelében sem járunk

eplety 2015.05.17. 12:32:53

@Niki Suta: Nem igazán használom sűrűn ezt a fiókomat, így most vettem észre, hogy válaszoltál.

Nem tudom honnan veszed, hogy egy törzskönyvezett kutyát automatikusan versenyre kell vinni, én ezt nem említettem. A törzskönyvezéssel a szaporulatot lehetne kordában tartani. Jobban ellenőrizhető lenne a rendszer, amivel a kóbor kutyák számát lehetne csökkenteni. A kutyának családtag funkciót kellene betöltenie, és ennek megfelelően kellene bánni vele (persze nem gyerek helyettesítőre gondolok, mint ami a fenti blogpost-ban olvasható). Bár nincs sok tapasztalatom, de ami van, a szerint a fajta tiszta kutyák kezelhetőbbek, mint a korcsok.

Az 1%-kal kapcsolatban, amíg van szenvedő ember, addig engem kevésbé érdekel az állatokkal kapcsolatos problémák. Ha az ismerősöd nem szereti a gyerekeket, adja az idősek otthonának az 1%-ot, talán mire megöregszik, még profitálna is belőle (komfortosabb körülmények). Vagy adja a Wikipédiának: a tanultabb, tájékozottabb emberek tehetik jobbá a világot. Aki okosabb, annak jobb állása lehet, jobban kereshet, és talán kevesebb problémát okoz az emberiségnek is (pl. nem dobja ki a megunt kedvencét, és máris segített a menhelyeknek is). Jó, tudom, extrém példa, de szerintem sejted, hogy értem.

Szóval a válaszom: az ember-ember viszonynak előrébb valónak kellene lennie, mint az ember-állat viszonyé. A rákos kisgyerekes példát azért írtam, mert úgy vélem, ha közvetlenül nem is, de közvetve segíthet megtalálni a rák gyógyszerét, vagy a kialakulásának a megelőzését. Ami szerintem a gyerek utáló ismerősödnek is jól jöhet.

Köszi az értelmes hozzászólást.

Xezs 2015.07.25. 08:54:53

Az miért van, hogy elvileg a csupa szív és csupa jóság állattartóknak - akik elvileg a világot is képesek lennének megváltani határtalan szeretetükkel - vannak a leggonoszabb és legbrutálisabb kommentjei? Arc bucira verése, kutyával való széttépetés, karletépés és még sorolhatnám. Bitch please... Ez az egész szeretősdi egy kurva nagy kamu. Bennetek több gyűlölet van mint bárki másban.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2015.07.27. 22:02:49

@Xezs: bocs bocseszka bocsika de szvsz tökre láccik hogy nincs kutyád bocsika bocs bocsesz. Különben igazad van. Ezek a kutyások mocskos állatok. Ugyanolyan rosszak mint az unokázó nagymamák.

Hentes pékné módra 2016.11.01. 06:56:24

@Strawberry1232 (törölt): :DD valaki magára ismert... Ez a természetes reakció, semmi gond. Ez a blog érzéseket vált ki. Én pl rajtad röhögök :D

Bicepsz Elek77 2017.04.06. 23:39:35

m.origo.hu/itthon/20170406-a-no-nem-tudta-elviselni-a-szakitast-brutalisan-megkinozta-volt-elettarsat.html

nő a szakítás után néhány nappal – azzal az ürüggyel, hogy szeretné meglátogatni tíz közös kutyájukat – bejelentkezés nélkül megjelent korábbi közös otthonukban

Noname Watanabe 2018.02.06. 16:23:26

OMG! négy éves ez a poszt, de még mindíg szomorúvá tesz. :'(( Mondtam is Bubukának, mikor visszajöttünk a játszitérről, hogy milyen szerencse, hogy én vagyok a gazdája, és nem egy olyan érzéketlen, pszichopata állat, mint a posztíró.

Mert mondjuk ki: aki az állatokat, _különösképpen_ a kutyákat nem szereti, az nem ember. Az állat! Az ilyen pszichopata sosem értheti meg, mennyi önzetlen, őszinte szeretetet kaphatok Bubukától.... többet, mint az emberektől, ez az igazság! Amint a csillogó szemével rám néz, és a számhoz nyomja a kis pofiját... Ahogy megfeszülve próbálja ellesni a kívánságomat, amilyen örömmel fogadja a libamájas-bélszínes Fressnapfs jutalomfalatkát... az hihetetlenül _lélekemelő_. Bubuka nem érdekből szeret, nem pénzért vagy haszonért engedelmeskedik nekem... hanem tiszta, őszinte szeretetből!
Épp ezért érthetetlen számomra, hogy lehet utálni _az ember legjobb barátját_. Mennyi agresszió, mennyi frusztráltság gyűlhetett fel az efféle gyűlölködőkben! Az ilyeneket nem is lenne szabad emberek közé ereszteni. Ki kéne iktatni őket a társadalomból, mint káros, züllesztő hatású, nem is emberi lényeket. Az ilyen mocskok megérdemelnék, hogy egy lenézett kutya marja meg őket, lehetőleg valami érzékeny helyen, vagy hogy egy jól fejlett vallon coulemans-straffordshire pit kennel terrier harapja le a mikropéniszüket! Komolyan, az ilyen férgeknek kigöngyölném a belüket, és arra akasztanám fel őket, hogy tanuljanak egy kis tisztességet, a gyerekeiket meg minimum koncentrációs táborba küldeném, hogy neveljék ki belőlük a genetikusan alattvaló kutyautálatot!

Rettentően felhúznak az ilyen agresszív véglények. Csak azért nem ostorozom őket, mert _jómagam_ felelős kutyatartó vagyok: ki kell cserélni Bubuka kutyapelusát. A napokban túl keményeket kakkantott, meg kell néznem a kis kutyagumi állagát, hat-e már a pedigree stadalax.

hajjack 2019.06.09. 01:58:26

@CheTamás: Azt is lehetne mondani, hogy Altáró olyan Tokodnak, mint Piliscsév Kesztölcnek? ;)

agytörzsy prof 2023.02.13. 15:10:58

Mielőtt bármit írnék, leszögezem, állatbarát vagyok, kutyánk és macskánk is van, az eltorzult emberi személyiségekért nem az állatok a felelősek.

A kutya az emberhez hasonlóan és igen érzékenyen reagál az emberi érzelmekre, ráadásul nagyon szívbemarkolóan tud nézni, ezért sokan - tévesen - emberi tulajdonságokkal ruházzák fel a kutyákat. A kutya a gazdit minden körülmények között a világ legcsodálatosabb teremtényének tartja. Azonban a kutya nem az ő személyét szereti olyan nagyon, hanem a gazdi intézményét. Neki mindegy ki a gazdája, csak legyen.

Álljon itt pár sztereotíp kutyástípus saját megfigyelésekre alapozva:

A gyerektelen: A kutyát gyerekpótléknak tartja. A gyerekneveléssel járó felelősség nélkül lubickolhat a gyermekien őszinte szeretet illúziójában, amit csak egy kutyus adhat. Rendszerint az érzelmeitől agyilag bénult lelki temető. A kutyát egy - igen elkényeztetett - gyerekként kezeli, és a világ köteles abszolút pozitívan viszonyulni az ő kis szerelméhez. Önérzetes nő, "Nem kell pasi, csak a kutya, megoldok mindent". "A kutyák többet érnek mint az emberek" szokták mondogatni, kutyájukat pedig nemcsak emberi, de egyenesen emberfeletti képességekkel vélik felruházni. Életét a kutya köré szervezi, abszolút központi elem, mindenből csak a kutyabarát jöhet szóba mert ő a Gerzson nélkül sehova sem megy

Kontrollmániás: Kutyáját katonás rendben neveli, szigorú napirend, kutyaiskola, kutyatúra, kutyásúszás, agility kiképzés. Ahogy a négylábú gyereket nevelők, úgy ők is mindent a kutyával együtt csinálnak, élete jelentős részét tölti ki a kutya. Üvöltve apportírozik hajnali 6-kor a kutyussal, és addig ordítja fröcsögő nyállal, hogy "IGAZODJ!!!!! IGAZODJ!!!!!" amíg Beszterceházy Jósvafőy Emilio (Milcsike) nem áll milliméterre pontosan az elvárt helyre. A kutyafuttatókon előszeretettel demonstrálja kutyája kiemelkedő fizikai és mentális állapotát, más - megengedőbb - kutyatartókat lenéz, a kutyátlanokat pedig gyenge embereknek tartja. Általában a komplexusait éli ki: vagy valódi kontrollmániás az élet minden más területén is, vagy elnyomásban él, és ezt kompenzálva azon próbál uralkodni, akin tud: a kutyáján.

A szabadelvű: A kontrollmániás ellentéte. Ő a "Nem mondunk nemet" nevelési elvet vallja, kutyusának - és esetlegesen meglévő gyerekeinek - mindent megenged. Nem szabad őket korlátozni, a fegyelmezés pedig lelki sérülésekhez vezet, ezt mindenki tudja. A kutyikutyi a gazdi képét hosszasan nyalja aki kéjes élvezettel veszi ezt, sőt ő is visszanyal és egymás nyelvét nyalogatják. Az elpusztított cipők, bútorok, könyvek, egyéb tárgyak, kiborított virágföld, felborított szekrény és egyéb pusztítások csak járulékos veszteség, bünti helyett a földön fekve nevetve együtt birkóznak a szivacstengerben ami a kanapé után maradt. Az utcán póráz nélkül viszi, odarohan, fellök, összenyálaz, arcodba mászik. Kutyás étterem teraszán az asztalod alá szarik. A strandon nyugodtan belemászhat mások táskájába, és a gazdi jókedvű széles mosollyal nézi végig ahogy az 50 kilós, fékevesztett gyengeelméjű hülyegyerek módjára, nyáladzva rohangáló neveletlen szarcsimbók kutyája terrorizálja a többi strandolót, "Csak játszani akar". A gyereke köveket dobál a fürdőzők közé, ezt is mosolyogva nézi, ha valaki szóvá meri tenni, agresszívvé és nagyon önérzetessé válik.

A gyűjtő: A gyűjtögetésről volt már szó ezen a blogon, sok alfajuk van. Van aki kutyákat gyűjt. Aki 7-8 kutyát tart, ott az előbb felsoroltaknál súlyosabb eset áll fenn, sokszor pszichiátriai jellegű a probléma. Hogy mit kompenzál, az egyénenként változik, de az elvakultság és a kutyák vallásos imádata közös jellemzőjük. Ő hatványozottan vallja a kutyák emberekkel szembeni erkölcsi, lelki, érzelmi és - akár - intellektuális felsőbbrendűségét és az emberi faj kutyákhoz mérten hitvány mivoltát. Minden pénzét, idejét, energiáját a kutyáira áldozza, az otthona egy menhelyre emlékeztet, mocsok és kutyaszar mindenhol, a "falkavezér" 40 kilós túlszoláriumozott aszottképű kényszeredetten vigyorgó csaj egyszerre viszi persze sétálni a falkát, 8-an 9 felé húzzák szerencsétlent, szánalmas látványt nyújt, ő mégis büszke magára és arra, hogy milyen vasakarattal "uralkodik" a falkáján.

A panelnyugdíjas: Igen népes tábor, szinte kivétel nélkül kistermetű, egyből bokára támadó, cukinak látszó de neveletlen, agresszív, akaratos kis dögöket tartanak. Fifikének az egész élete másfél szoba-konyhán és a háztömb melletti padoknál zajlik, sosem mentek messzebbre. A kutyát unaloműző kelléknek tartja, az unokák is utálják meg amúgy sem jönnek át a kis rohadékok, a kutya legalább mindig itt van. A gazdi a Fifike által a járdára pottyantott barna kis "aranyrögöket" nagyvonalúan figyelmen kívül hagyja, ő nem fog hajolgatni.

A felsoroltak közös jellemzői:
- Más kutyatartók kioktatása/kritizálása
- Tűzijátékozók hosszú és keserves halálának erős óhajtása
- Macskák és macskatartók gyűlölete
- Az ő kutyája különleges
süti beállítások módosítása