Normális szokásaink, rituáléink, amelyeket kötelezővé muszájna tenni

2022/07/20. - írta: Modor Tibi

Sajnos rengeteg az életbe csak úgy spontán beleélő, sodródó, rendetlen, mocskos, fegyelmezetlen ember. Mi - jó értelemben vett - fasiszták úgy érezzük, hogy az eszme nemes volt, csak az emberekben volt a hiba, elrontották, az nem igazi fasizmus volt!

Mi azért mindennap újra megpróbáljuk. Atlétás Bandinak és Nyelvész Józsinak újfent hálásan köszönöm a felbecsülhetetlen értékű gondolatokat!

Tovább 16 komment

Nyílt levél az egyszerű kisembertől, a becsületesen dolgozó és adózó polgártól a Magyar nép nevében

2022/03/11. - írta: Modor Tibi

Drága, a parlament kényelemes karosszékeiben pöffeszkedő, kitartott politikusaink!

Mi, kisemberek a hétköznapokban beszélgetünk ám egymással, gondolatokat cserélünk, támogatjuk, lelkesítjük egymást. Kisboltban, játszótéren, körömszalonban, szülői értekezleten, közös családi nyaralások alkalmával a horvát tengerparton. Olyan helyeken, ahova ti, urizáló népség a lábatokat be sem mernétek tenni, mert ehhez gyávák és gyengék vagytok. Helyek, ahová nem ér el a kezetek és nem foghatjátok be a szánkat. Mi, – akik megfizetünk Benneteket, akiket arra „béreltünk fel” és határozatlan idejű munkaszerződést kötöttünk veletek – nem arra hatalmaztunk fel, hogy irányítsatok és megmondjátok, mit csináljunk és miről beszéljünk. Alkalmazottak vagytok, és ily módon mi vagyunk a munkaadóitok. Igen, Mi. Az Édesanya a szomszédomból, a kasszás hölgy a Tesco áruházból, a tanítónő, a kocsmáros, az építőipari munkás, a vasutas, a Férjem és Én. Örülök, hogy végre megismerkedhetünk. Bemutatkoznánk és ismertetnénk a munkaköri kötelezettségeiteket:

Tovább 261 komment

Üzenet egy Nőtől: ha összejössz velem, az alábbi dolgokra számíthatsz

2022/02/18. - írta: Modor Tibi

Kedves Leendő Párom, Pasim!

Előre szólok, hogy nem vagyok könnyű eset: ezt hívhatjuk manapság divatos jelzővel nárcisztikusnak, de lehetek pszichopata, bipoláris meg akármi, lényegtelen. Fontos, hogy legyen mire fogni az egészet - leginkább valami betegségre - hiszen minden faszságom mások hibája (leginkább a tiéd és a tiétek), én nem vagyok felelős semmiért. Szóval betegség és állapot - semmiképp sem vagyok csak szimplán elkényeztetett FASZ ÉS HÜLYE. 

Engem először is ki kell érdemelni. Hiszen én vagyok a Nő. És nálam van az összes pina, tehát én állítom a szabályokat - ezt is szögezzük le. Fontos, hogy olyan helyzetbe kell kerülnünk és olyan gazdatesteket fogok vadászni mindig, ahol tartósan fennáll az alá- és fölérendeltségi viszony: mindig legyen valami kiszolgáltatott balek, aki csodálni fog Engem.

Tovább 22 komment

Sugardaddyk és öregezés - avagy a Sound-belépőért fagottozó egyetemista kishölgyek legendája igaz

2022/02/04. - írta: Modor Tibi

De ne szaladjunk olyan brutálisan előre, meg hát tulajdonképpen a cím már mindent elmond. Kész, ne is olvass tovább.

Ugye vannak az ilyen taxisbajszos, autóstáskás öregfószerektől mindig a nagyotmondások, hogy ők az NDK-s lányokat hogyan hegesztették minden éjjel Siófokon 77-ben, mert a lányok SORBAN ÁLLTAK a sátruk előtt, annyira nem állt fel a keletnémet Sascháknak meg Jürgeneknek - na az ilyenek miatt pontosan azt hittük, hogy a Sound-belépőért oboázó tizen- és huszonéves lányok meséje is inkább a közösségi legendárium része.

De nem teljesen: most már tényleg nagyon megbízható, tuti haveri forrásból értesülhettünk róla, hogy a mindennapi sugardaddység egy teljesen bevett gyakorlat ennél a kishölgy-rétegnél.

Konkrétan mire is gondolunk itt?

Nem, nem is az Andy Vajna-féléknek és a náluk 40-60 évvel fiatalabb barátnőknek, feleségeknek tulajdonított klasszikus, durván túlzó, már-már sztereotíp (ám igaz), filmbe illő felállására, hanem 

a 40-es, 50-es, anyagilag és külsőleg is viszonylag jól szituált egyedülálló urak (ld. silverfoxok!) és a feltörekvő, erőszakos, gátlástalan 20-as hölgyek gazdasági- és érdekkapcsolatára.

Szóval nem feltétlenül akarnak ezek havi milliós zsebpénzt, albérleti- meg autóhasználati költségtérítést, kozmetikusi- és fitnesztámogatást, méregdrága utazásokat, kólapénzt, ékszereket meg dizájner holmikat: simán beérik ennél szerényebb hozzájárulásokkal.

Most mégis szerinted mihez kezdenék én egy 20-as pasival? Az gyerek még... Meg most ez lehet, hogy arrogánsan fog hangzani, de nekem fontos, hogy a Férfinak legyen már egy egzisztenciája...

Persze, anyukám - meg a másik fő probléma, hogy ők a szebb, karcsúbb kislányokat keresik a korosztályotokból, te pedig a szerencsétlen, nőt találni képtelen öreg informatikusokat próbálod meg lepiócázni minden juttatásért. Mert biztos mekkora DILI lesz majd elmesélnie az őszülő, kopaszodó, csillogó szemű házas vénembereknek a havi sörözésnél, hogy höjj, na én meg egy egyetemista kiscsajt kúrogatok, érted... 

Nem, szóval neki nem kell a milliós költőpénz: neki elég, ha beköltözhet a lakásodba, parkolhat a beállódban ingyen, elviszed éttermezni, nyáron a Balatonra, hétvégenként a hülye vidéki rokonaihoz - és esetleg az online vizsgáiba is besegítesz, hiszen egy közgazdász az úgyis mindenhez ért. Nem kell (egyelőre) az ékszer meg a ruhatár se: csak simán ugorj át összeszerelni a buzi bútorait (miután odaszállítottad), kicserélni az égőt (miután megvetted), felfúrni a tévékonzolt, bekapcsolni azt a kibaszott konvektort, esetleg elhozni valami buliból éjszaka - ő meg cserébe esetleg fagottozik majd egyet, hacsak nem gondolja meg magát időközben, mert neki is lehetnek mégis rossz napjai, amikor nagyon fáradt - bár ezt mindig utólag szereti csak közölni.

Szóval ilyen ez, és a kishölgy tökéletesen meg van arról győződve, hogy önmagában az ő kora már annyira vonzó tulajdonság az ilyen öregedő balek szemében, hogy bármit kérhet, és tulajdonképpen minimális ellenszolgáltatás fejében majd ő elszórakozgat, meglesz a személyes inas, szerelő, karbantartó, taxis meg minden. A fiatalság önmagában szépít! Nem.

-Több barátnőm is mesélte, hogy ők is csak nyárra keresnek partnert: felmennek május körül a Tinderre, vizsgaidőszak után pedig keresnek valakit, akikkel lehet nyaralni, szórakozni, csavarogni (!!), mivel UNATKOZNAK. 

A prostitúciónak valóban több válfaja van, és bármilyen formában megjelenhet az életedben:

lehet ez a szemétégetőnél silbakoló fajta, lehet a rosszlányos profi hirdető, lehet a hivatalosan masszőz - de ennek még brutálisabb és tartósabb fajtája az érdekből házasodó és szülő, vagy ez a korosodó férfiréteggel szívességekért meg meghívásokért, programokért unalomból szórakozó kis kurva.

Hogy melyikkel szeretnél közösködni, kedves Férfitársam, az csak rajtad múlik.

Jómagunk leginkább egyikkel sem.

54 komment

A Vendég visszatér - 2021

2021/12/17. - írta: Modor Tibi

Na csá! Na hol van ez? Hanyas szám? Lejössz értem? Nem találok föl.

Hát igen, ez egy visszalépés. A panel az mindig egy visszalépés, de hát ez van. Neked kell itt laknod.

Az hogy a faszomba van, hogy nincs lift? Nem tudom, amikor a Klotild Apartementsban béreltem, ott volt lift meg beálló is. Mennyiért vettétek? Huszonkilenc? Ne bassz fel. Én fele ekkorát vettem kicsit drágábban ötvenéves hitelre; ha rendesen tanultál is volna a közgázos diplomád mellé, akkor tudhatnád, hogy ilyen konstrukcióban vétek NEM fölvenni a hitelt. Ez ingyenpénz.

Tovább 16 komment

A modoros, nagyvilági anyósjelölt

2021/11/15. - írta: Nyelvész Józsi

A sztori és a levél is igaz 100%-ban - egyedül a neveket, dátumokat finomhangoltuk meg Józsival. 

A lentieket olvasván, ki ne akarna egy ilyen családba bekerülni? Ld. Modoros nőtípusok - a nagyvilági.

Szia Dániel!

Krisztával beszélvén, szükségesnek látom, hogy tisztázzunk néhány dolgot a hazalátogatásotok kapcsán. Tudom, hogy ebből a nagyon rövid időből néhány napot a szüleiddel szándékozol tölteni, ami abszolút természetes. Ugyanakkor bizonyára nem kell külön is felhívnom a figyelmedet, hogy Kriszta születésnapja e hónap 30-án lesz, és mivel nagyon kerek az évforduló, de tulajdonképpen úgy is ha nem volna, szeretném méltó képpen megünnepelni. Mondhatni, az egyfajta családi hagyomány, hogy a szülinapokat igyekszem felejthetetlenné tenni, amennyire csak tőlem telik. Ezt most is így tervezem.

Tovább 9 komment

A ghosting, illetve az SMS-ben való történő kirúgások védelmében

2021/10/22. - írta: Modor Tibi

Ghosting, a köddé válás, amikor hirtelen csak eltűnsz a másik életéből, és nem szólsz semmit a másiknak...

És volt pofája SMS-ben (ilyen még mindig létezik) szakítani velem! Velem, érted? Annyi nem volt benne, hogy..!

Tegyük kicsit tisztába a dolgokat, barátocskám.

Ilyeneket mond, hogy a világ legkegyetlenebb módszere... gerinctelen, gyáva, még a SZEMEDBE SE MONDJA!

Hát nem.

Tovább 4 komment

Ideje a házartásbeli anyukáknak is besegíteni férjük multis melójába

2021/07/25. - írta: Modor Tibi

Kedves Hölgyek, kedves Mindenki!

Teljesen magától értetődő már manapság, hogy az Apukának nem csak illik, hanem kötelező, elvárás, alap besegítenie otthon. Mi több: ilyen nem is létezhet, hogy "besegíteni", hiszen az már önmagában azt feltételezné, hogy a feleség feladataiból vállalna át bármennyit - szóval egyszerűen az ő dolga is: minden otthoni, "láthatatlan" feladat egyben közös felelősség.

Hol vannak már a munkából megfáradtan hazajövő alfahímek, akik elterülnek az ülőgarnitúrán, bekapcsolják a tévét, szisszentik a sört, gecinagyokat fingadoznak, és elvárják, hogy az asszony meg a gyerekek hordják nekik a további söröket, még a fotelből se kelljen felállniuk?

-Cuncika, készítesz nekem egy szendvicset?

Tovább 8 komment

És a Tanárnőnek ki tetszett-e javítani a dolgozatokat?

2021/07/23. - írta: Modor Tibi

Magázódunk, tegeződünk, tetszikezünk, harmadik személyezünk.

A protokoll és a szokások változnak, generációról generációra terjed az amerikanizálódásnak hitt tegeződés, holott - mint tudjuk - ott pont, hogy mindenki magázódik. Illetve hát: második személy többesszámazódik. Vagy inkább a Rexed-féle svéd modell?

Tovább 107 komment

Félrekúrós-szakítós szótár

2021/06/05. - írta: Modor Tibi

Sajnos minden jónak, így a párkapcsolatoknak-házasságoknak is végük szakad egyszer - és amit Isten összekötött, azt az ember - természeténél fogva - imádja szétválasztani: modern társadalmunkban pedig már mindkét félnek ugyanakkora joga van a házasságtörésre meg a kapuzárási pánikolásra.

Hogy az alantas, valódi gondolatok csak a háromdimenziós sakkjáték egy másik síkjából legyenek visszafejthetőek, az egész témakörnek természetesen saját zsargonja alakult ki az évek során. Íme pár jellemző fordulat, haverjaim mesélték:

Tovább 11 komment

Index.hu: Utazni nyűg, 2021, Magyarország

2021/05/19. - írta: Modor Tibi

Végre a belőlünk keblén szörnyet nevelő Index.hu is felismerte: Utazni nyűg, mondjuk is, miért.

Ahogy sok mindent, ezt is már korábban és jobban megírtuk - és most Atlétás Bandi barátunk hóttspontán megint.

 

Utazni nyűg, 2021.

 

Nem kell hozzá évszám.

A felszínt kapargatja a cikk: nem esik szó az otthon szarás kimaradásáról. Az esetleges extra korai járat és az ütemezett reggeli prát összehangolásáról. Azokról a fingani kellésekről, amikor megcsavar valami reggel 9-kor, és estig cipeled.

Tovább 4 komment

A kényszeres gyűjtögető, a Patologikus Halmozóember

2021/04/18. - írta: Modor Tibi

A bejárati ajtó már nem tárul ki rendesen, csak résnyire nyílik a mögötte felstócolt zsákok miatt. A lakás nem csak egy sima rumli, hanem egy élő, organikus MÉH-és szeméttelep, bontó, műhely, dolgozószoba, éléskamra, állat- és növénykert. A helyiségek között csak oldalazva, kivájt folyosókon keresztül lehet közlekedni, de néhol úgy sem: valahol simán a földön fekvő vas- és furnérlemezeken, alkatrészeken, mosatlan ruhákon át kell caplatni ahhoz, hogy legalább az ablakig elérj.

A művészlelkek, a semmit soha kidobni nem akaró, akinél mindig minden van, ami nekem kell (csavarok, izzók, drótok, zoknik, könyvek), aki bármit bármikor megjavít, aki kívülről megfigyelve olyan romantikusan jópofa tud lenni, hiszen szabadok, aranyosak, lazák, nem stresszelnek baromságokon. Hiszen a világ is erre halad: élj a mának, ne törődj azzal, másik mit gondolnak, csak azt tedd, ami neked jólesik, és különben is: azt csinálsz, amit akarsz, mutass egy hatalmas középső ujjat a világnak, légy önmagad! És nem mi vagyunk a lakásért, hanem a lakás értünk, és nem azért születtünk erre a világra, hogy valahol otthon takarítsunk benne.

Igen, a Renyhe Ember volt már - de ez annál több, ez rosszabb. Meg amúgy is, 11 évente megérdemelnek ezek egy könyvet is.

 

/Készítette: Grap - A feltöltő saját munkája, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=6748475/

Tovább 5 komment

Franciaágyas mélyinterjú az ország legjobbfejebb ellenzéki politikusával

2021/03/31. - írta: Modor Tibi

-Szia, szeretettel köszöntelek a műsorban, az interjúztató ágyacskámban, ez ilyen eredeti ötlet, mondhatni: védjegy, gag - köszönöm, hogy befáradtál. Először is hadd kérdezzem meg, hogy már az interjú előtt leszopjalak-e, vagy elég csak utána?

-Köszönöm, utána megfelelő lesz. De kérlek, mindenképpen majd alulról felfelé haladj onnan a töviből srévizavé irányba a fékig, máskülönben túlságosan érzékeny tud lenni az Öcsi. És érzéssel, lelkesen csináld, ne csak ilyen mechanikusan, megszokásból.

Tovább 4 komment

2040: A multisakták megnyitásának éve

2021/01/07. - írta: Modor Tibi

Mert ki kell lépni a fényre, szembe kell nézni a múltunkkal, mindent meg kell gyónni, és be kell vallani. Csak így tudjuk feldolgozni bűneinket. A nagyapák tettei továbböröklődnek az unokákra, és így tovább. Hellinger átka örök, és hiába tagadjátok, ezt meg kell tudnotok. És ha nem tagadjátok többé, nem harcoltok ellene már, akkor öleljétek át, és fogadjátok be.

Igen, mindannyian a hazai SSC-szcéna haszonélvezői voltunk és vagyunk. És ti is, kedves unokák. Hiszen mi másból lenne nektek most saját lakásotok, ruhátok, miből taníttattak volna Apádék titeket, miből tanultatok meg három nyelven - mindezt ráadásul külföldön?

Mert könnyű multi-ellenesnek lenni egy szabad világban... gondolj bele fordítva. Úgyhogy legyetek megértőek, és ne kérjétek ezt rajtunk számon, mert nem tudjátok, mi volt itt húsz évvel ezelőtt.

Tovább 3 komment

Kedves, G*ci drága albérletek - avagy a legpofátlanabb albérlethirdetések c. csoportban követelőző Embertársam!

2020/12/30. - írta: Modor Tibi

Jó kis Csopy volt pedig még egyszer, olyan ígéretesen indult (akárcsak ez a blog úgy 12 éve), csak hát... szar lett (akárcsak ez a blog úgy 12 éve), ellepték a 0 teljesítményért kedvezményes ingyenlakást követelő, egymásra rálicitálni próbáló népségek, és ez lett belőle.

Nos, kedves, "G*ci drága albérletek - avagy a legpofátlanabb albérlethirdetések"-csoportban követelőző, csoportosan lincselő, elbirtokolni és minket kifosztani vágyó féreg Enbertársam!

Ezek a sorok most neked szólnak, szívleld meg őket, mert csak egyszer mondom el.

Tovább 10 komment

Hogyan lettem kommunista - kösz, járvány!

2020/11/15. - írta: Modor Tibi

Jól ismertek: 2008 vége óta (ja tényleg, már megint szülinapunk volt) visszük a blogot, és ami Nyelvészre meg jómagamra is mindvégig jellemző volt, az a megalkuvás nélküli, kapitalista, karrierista, munkaalkoholista, meritokrata hozzáállás. Dolgozz, és több pénzed lesz. Tanulj, és jobb munkád lesz. Bólogass és hunyászkodj meg, és nem rúgnak ki. Titkold, mit gondolsz valójában a világ dolgairól, maradj csöndben, amikor szóba kerül, és újra elő fognak léptetni. Sőt: állj a hazug, álszent aktuális propaganda élére, és még gyorsabban előléptetnek, és még több pénzed lesz.

Tovább 82 komment

A nap, amikor az irodában is home office-osat játszottam

2020/10/13. - írta: Modor Tibi

A világ már sose lesz olyan, mint ELŐTTE. Ez az új normális. Remote, home office, távmunka, rugalmas munkaidő.

Évek-évtizedek óta lelkiismeretesen ingázó, felöltöző, bejáró csinovnyikok döbbennek rá: így is lehet? Csak az ingázás elhagyásával megspórolok napi 1-2 órányi tiszta szabadidőt, és nem egy rohanás minden reggel, ráadásul rendesen kummantani is tudok? Hát kapjátok be, sose megyek már vissza rendes munkahelyre!

Kivéve egyszer, utoljára. Amikor eljátszom, hogy otthon maradtam, pedig bementem.

Tovább 19 komment
süti beállítások módosítása