Kedves, Részemre lépten-nyomon tiktokos, videós linkeket küldözgető fasz Enbertársam!

2024/08/22. - írta: Modor Tibi

Nos, a címet látod, valójában sejtheted, hogy mi lesz a folytatás.

Nem csigázlak: NEM FOGOM MEGNÉZNI, NEM KATTINTOK, NEM ÉRDEKEL.

Gondolkodj el az életeden: valóban megnézel te is minden szart, amit neked kommentár nélkül átbasznak a többiek? Tényleg? Igen, ahogy elnézlek, tényleg. Te igen, de én NEM.

Tudod, miért?

Mert nekem - veled ellentétben van Életem. 

És azt nem azzal töltöm, hogy mások által szellemesnek szánt (valójában csak kattintásszámra és bevételre ácsingózó ingyenélők lufi-tartalmaival), időrabló faszságokkal raboljam megint mások idejét, energiáit.

Most komolyan: köszönöm, ha mégis videózni támadna kedvem, találok magamnak milliárd percnyit az ún. interneten, bármilyen engem foglalkoztató témában. Tudod, hogy naponta hány ilyen fos linket, videót kapok és hány embertől? Olyan 3-4 órámba tellene mindet feldolgoznom - természetesen 0 percet fordítok rátok, ha ez megnyugtat :DD 

Kommentár és magyarázat nélkül átnyomott 9gages, vm.tiktokos, YouTube-os, FB-videós, reeles, instás förmedmények - húszperces interjúk, klipek, mixek, "de ez tényleg jó lett"... 

NO WAY, JOSÉ!

És most komolyan te úgy gondolod, hogy majd kattintok, perceken át nézem, mi több: MEGHALLGATOM (nyilván eleve néma nálam minden), tehát majd feloldom a némítást, várom, hogy megnyíljon az appban (ha nem, azt még jobban gyűlölöm), leokézom az összes consentet meg agree-t - hogy aztán valami bazári bölcsességet nyomó influenszer feliratozott faszságát hallgassam, olvassam, amikor mindezt AKÁR LE IS ÍRHATTA VOLNA?

Szóval kedves fasz, ráérős embertársam, aki ahelyett, hogy rengeteg pénzt keresnél, nőbe élveznél, a gyerekkel foglalkoznál, esetleg az erőemelő-teremben meg a dódzsóban szálkásítanád szénné amúgy is gyönyörűen shredded (sorry, NHE) és kérges testedet, ezeket te megnézed, fejben kielemzed, megérted - és a végén jólesően meghozod a döntést:

Ez szuper, küldjük hát át a Tibinek. Biztos tetszeni fog neki, bár szólt milliószor, hogy kösz, nem.

És nem, nem fogok regelni már csak azért sem. Se a 9gagre, se a TikTokra, se a Reelsre vagy mire, fulladjatok bele a digitális szemétbe - én kösz, de megvagyok a jelenlegi "boomer" felületeken.

 

Amennyiben és HA mégis azt szeretnéd, hogy kivételes, de EXTRA kivételes esetekben rákattintsak a szar, értéktelen tartalmadra, kérlek, az alábbi apróságokat tartsd be:

  • Ajánlót, ún. elevator pitchet írj mellé, esetleg executive summaryt. Sajnos sorry, de ezekre sincs Hungarian equivalent. Keltsd fel az érdeklődésemet, hogy miért kéne kattintanom, az összes sütit meg hasonló faszságot elfogadni, és akár csak 30 mp-et is rászánnom! 
  • A videót kérlek, töltsd le és fájlként töltsd fel a csetbe - és lásd el pontos időbélyeggel, hogy honnan érint Engem - de lehetőleg inkább vágd ki a kérdéses részt. Ha bármikor is foglalkoztál volna folyamatelemzéssel- és fejlesztéssel valódi, termelő közegben, akkor tudhatnád, hogy egy mozdulat is kibaszott sokat számít. De nyilván nem.
  • TikTok, 9gag, Reels és hasonló szarok, ahova regelni kell: felejtsd el, nem. Köszönöm, de ma már eleget kacagtam és önismerkedtem, szemfelnyitottam, és holnap is pont így lesz.

 

Remélem, most, hogy elküldtem neked a LINKET ehhez a csodás, a tieiddel szemben valóban értékes tartalmamhoz, figyelmesen végigolvasod, felfogod, és mások idejét is tisztelve fogsz a jövőben eljárni - esetleg magaddal szemben is igényes leszel, és csakis építő jellegű anyagokat fogsz ezentúl fogyasztani.

BTW soha nem szoktam ilyeneket továbbküldeni, de ezen szakadtam: vm.tiktok... 

Ja, és sok szeretettel várlak a kiállítás-megnyitómra holnap este az Albatroszban! ;-)) 

3 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2024.08.22. 18:09:00

a rant amúgy illik húsz évre visszamenőleg az összes mosdatlanra, akik rászabadultak a netre. eternal september van, sosem ér véget.

Sodomy Defenda 2024.08.26. 11:50:01

És akkor bazmeg ejtsünk szót azokról, akik a különböző üzenetküldő alkalmazásokban KIZÁRÓLAG a diktafon-funkcióval képesek kommunikálni. Látom, hogy rám írt, megnyitom, és egy másfél-két perces hangfelvételt kaptam. Nyilván nem nyitom meg, mert munkahelyen/tömegközlekedési eszközön/boltban/bármilyen nyilvános helyen vagyok, és fogalmam sincs, mi fog elhangzani. Fülhallgató nyilván nincs nálam (vagy ha van, akkor csak ezért nem fogom elővenni), másra nem tartozik a dolog, meg amúgy sincs bazmeg két percem arra, hogy a jó eséllyel értelmetlen, csapongó okfejtésedet végighallhassam. És ha mégis, akkor hiába válaszolok KONZEKVENSEN írásban, te ugyanolyan KONZEKVENSEN hanggal válaszolsz. Kibaszott fárasztó, mellette nyomasztó, mert megnyitom az üzeneted, látom, hogy LÁTTAD, HOGY MEGNYITOTTAM, és mégsem válaszolok órákig/napokig (ha egyáltalán), és előbb-utóbb elkezdesz pingelni, hogy "na mi van?". Emiatt aztán kénytelen vagyok téged meg a fajtádat nevelő jelleggel napokig-hetekig ignorálni, csak írásban válaszolni, esetleg többször felhívni a figyelmed (ha amúgy kedvellek), hogy ezt most nem tudom meghallgatni, mert... (kipontozott rész kitöltendő).

És ha tényleg képtelen vagy gépelni, mert pl funkcionális analfabéta vagy (nem szégyen, az ország 60%-a az), akkor használd a voice to text funkciót könyörgök, az is szar, de legalább nem kell hozzá hang.
süti beállítások módosítása