Az internet aranykora

2011/02/23. - írta: Modor Tibi

Nosferatónak köszönöm szépen a gyönyörű bekezdéseket (mindig tudom, kihez kell fordulni jó téma esetén), az ő sorait emeltem ki idézetként.


Internetto, Törzsasztal, Drukkerkocsma. Na, ide lépj be: freemail.hu. Itt tudsz drótpostafiókot létrehozni. Nekem tibor@. Neked lehet jozsi@. Kukac, azaz, ott. Alt géer. Nem, a másik, a géer. Most akkor találj ki valami jelszót, de nehogy elfelejtsd. Jól van, na így néz ki. Mi is volt? Jájj. Na mindegy. Ékezettel írtad be legalább? Gratulálok. Akkor legyen nyjozsi. Ékezet nélkül persze. A jozsi még nem foglalt? Ja, hogy oda nem tudsz belépni. Akkor jozsi2 vagy nyjozsi vagy bánom is én.

33-as, 56k-s modem. Este 10 után kedvezményes, csak meg ne szakadjon, kezdhetjük elölről. Aztán hattól, átalánydíjban, csak négyezer havonta. MindenkiNet. Modemzaj! Egész este foglaltak vagytok, kivel dumáltok ennyit? Bekötés után egy órán belül pornókeresés- és találás. Két órán belül román- és szlovák szurkolói fórumok teletrollkodása. Először meglepődünk, hogy visszaszólnak, aztán már várjuk.

De ha a freemail számára tárcsázol be, az ingyenes 10 percig. Próbáljuk ki, hátha nemcsak levelet enged tölteni, hanem netezni is! Vagy esetleg HiX Arénát telneten, jó a chat, ott sok magyar van. A Netikettet azért nézd át előtte, nem illik például NAGYBETŰVEL ÍRNI, mert az kiabálás. ÉRTED?

Az Internet Kalauz újságból kinéztem 5-6 hompédzst, azokat a mai internetezésem során megnézem. Az egyiken vannak nagyon jó animált gifek, töltök csomót, meg jó háttereket, még jól jöhet. Aztán kedden jövök
legközelebb, nem jövünk egyszerre?

Drótpostagalamb.

És igen, nem szép dolog a másikat helyesírása szerint megítélni, de két szóra nagyon ügyeljünk, ezek pedig az egyelőre és a muszáj. Sose a személyt minősítsd, maximum a véleményét! Köszönj szépen, és ne találd fel a spanyolviaszt. Olvass végig mindent figyelmesen, de legalább az utolsó pár száz hozzászólást. 

Geocities, altavista, altavizsla, extra.hu, swi.hu, freeweb.hu, elender. Domainnevekben ~ meg hasonló hülye karakterek használata. Elenderes accok közzététele, de sok gyökér választotta ugyanazt jelszónak, mint a usert... persze addigra már egyik se működött. Sajnos, végigpróbáltam eleget. Mindegy, jó ez, ami van. Személyes honlapok irdatlan méretű szkennelt fényképekkel, vendégkönyvvel, idétlen és felesleges animációkkal (under construction), számlálóval, linkekkel más érdektelen oldalakra - mindez Front Page-ben készítve.

Keresők, altavista.digital.com, heureka.hu. mp3-letöltés Gettó Mókusok Társasága oldalról, jó hülyék, és mindig vannak fent friss zenék, és nem joint stereo, hanem rendes, meg 192. Ha lejátssza letöltés helyett, akkor jobb gomb, mentés másként. Mondom, nem kell duplán kattintani a linkre.

URL-ben /cgi-bin állandóan.

Fórumozások! Tizenévesen a világ egyedüli igazságának birtokosa minden politikai és szurkolói fórumon minden témában, hatalmas lekezelő szövegek és tudálékoskodás, forráskérésre ideges-lázas keresés, majd kushadás. Számtalan hamvába holt topikkezdemény zseniálisnak hitt ötletekkel, amit egy tíz évvel később aztán bosszúból blogra viszünk. Bejött, úgy kell nektek. Tehát mégis zseniális volt, vagy csak az internet hanyatlik. Focis fórumokon hatalmas anyázások, fenyegetőzések, pár hónap után életre szóló barátságok szövődése ugyanazokkal. Legnagyobb  kokszos huligánok mind 17 éves, ötvenkilós gimnazisták.

Irc! #modoros, #gay.hu #akármi. /me éhes. Név kezdőbetűje + tab, ezt aztán úgy hisszük, minden magyar és nem magyar szónál használni tudjuk, persze nem. Botok, /whois, IP-cím elejét megpingelni, jíhá, látjuk, melyik városból ír. Vagy nem. Rosszindulatúak /versionöznek. Lagzok, pingme, seen. Hi all, re. Csoportos áttrollkodás a #slovakia és a #bratislava csatornákra, öt másodpercen belül permban. Nem baj, jót mulattunk, ide a pacsit. Csatornákat aztán mások elfoglalás, mi visszafoglalás. Brutális árnyékélet és kapcsolati háló kialakulása, új barátok, csatibuli. Csati! Legundorítóbb magyar szó. A Cicamica-Kiskakas-Rambo-Gina16-szerű nickek ötvenes-dohányos jutkák és elhízott informatikusok, szakállas bácsik. Trefort, chat.hu, Tétova Teve. Netezések reggel hétig, szülők hatalmas örömére. Főleg, amikor letöltés miatt úgy marad a modem, és órákig ketyeg a számláló. Durva netfüggőség már '99-ben. Jössz focizni? Nem, ma netezek.

ICQ, LOL. Mi az a sok zárójel? Már évek óta meg akarom kérdezni, csak mindig elfelejtem. Az azt jelenti, hogy mosolygok :))))))))

Kezdők balfaszkodásai! Sziaszia, sokat netezel? Na, ezzel lehet pénzt keresni. Csak installálod ezeket a toolbarokat, és kattintgatsz, bejön egy csomó zsé. Ismerek olyat, aki már kapott csekket is. Na de most jön a trükk: így még jobb: felrakod ezt meg ezt, és ez majd mozgatja az egeredet, mintha ott lennél. Aha. És ha hozol embert, akkor az után is kapsz jutalékot. Persze trójai meg spyware, pénz soha, toolbar kiirthatatlan. Más haveroknál csetes nőzések! Mailcím megadása, levélbomba. Ezt neked, kiskanos, kell még? Nesze még ezer mail a kis fiókodba, kisköcsög. Andiebaba14 kamunickkel trefortos cset, azonnal ezernyi priviblak nyílik, egész jó beszélgetések kialakulnak.

Szarabbnál szarabb méjlszolgáltatók! Freemail, hotmail (legalja), yahoo, primposta. Na a primposta tényleg jó lesz, ez ez életre szól ugyanis, ráadásul három megás tárhelyet adnak, választhatsz kgb.hu-t, cia.hu-t, lamer.hu-t, amit csak akarsz. Vagy egy-két évre szól csak, szerencsére. Outlookot beállítani képtelenség, nagyon gyorsan fel is adtuk.

Féreg oldalak! Perverz Pityu honlapja az extra.hu-n! Betegségek, nagyfejű fiú, aberrációk, buzik, balesetek, rotten.com, goregallery, shitcity, japán hányásszex, fastest man in the universe, ujjlevágás, Duracell-elem. Nem, ilyen féreg nem lehet az emberi faj. Miért születik ilyen a világra, ezeket tényleg ki kéne irtani. Na még ezt nézzük meg gyorsan, aztán menjünk valami normálisabbra... Internetland, beégésem története, kémprogramok leszedése hatalmas hackerré válás reményében, amivel persze csakis muterék gépét sikerül megfertőzni. 

Ősrégi mémek! Pudvás csávó, Kurva szádat, toszódj meg, Dallasz - teljes Dallasz! Ne tudd meg, bazmeg. Úgy elverem, mint a rongyot, bazmeg. Terminátor-utószinkron (aggyámá egy bélást!), de az gyenge. Badday. Odaadom floppin. Én vagyok a Vízisikló! Kibannoltál, geci? Kamu, csak megrendezett volt. Á, szerintem komolyan csinálták. 

Letöltésfüggőség! Az elején csak audiofinder.com, a 70-es 80-as évek MTV-n éveken át hiába vadászott legjobbjainak villámgyors leszedése, magyar extrás oldalak, Kozmix, Vénusz, Bon-Bon, Dopeman, GanXta, Irigy Hónaljmirigy - ami csak van, jöhet. Mai napig szégyen, de első mp3: Britney Spears - Baby One More Time. Ftp-s önkéntes mecénások kincsesbányáinak találása valahogy. Korda Gyuri, István, a király, KFT, Szécsi Pali. Filmek letöltése modemmel, később Napster! Éjszakákon keresztül rarok leszedése, ami aztán vagy összeáll, vagy nem. DVD-ripek, még egy kodek, még egy kodek, meg egy plugin. Még mindig fekete és néma, de ott megy valami. És ha sikerült 3 átvirrasztott éjszaka után, akkor hatalmas öröm a tizenötcollos monitoron nézni a szélesvásznú Stigmatát.

Segítek létrehozni tar.hu-n egy accountot, aztán majd regelünk 30-40 freemail-címet, hogy elférjenek a fájljaid is. Csak készülj fel, hogy a faszszopó admin néha törölni fogja. Reklámcsíkot meg eltüntetjük majd valahogy. Sütiket ne engedélyezd, veszélyes. Egy barátom kapott olyan vírust egyszer, hogy leégett a gépe. Lehet ilyet írni. Egy magyar srác írta. Ismerem a gyereket, aki feltörte az Elendert, tőle vettem a hálókártyámat. Meg nem mondanád róla így.

Most már összejött annyi dolog, hogy elmegyek CD-íróhoz és kiíratom vele. Vinyón viszem, meg mittudomén 30-40 floppy. Ebben van a jövő. Főleg ilyen képek, meg 1-2 program, játék és FELHASZNÁLÓI PROGRAM vegyesen (kifejezés!!!).

Legelső mém szerintem még. MOD-fájlban a "leeemérné nekünk a telefonzsinórnak a hosszát?" - "mérjed le a tiedét otthol."

Azaz, cédésüttetés! Haveroknál, üzletben, pénzért, szívességért, ingyenélősködés. Házat szétkapni, vincsit (hatgigás csúcsmodell) kicsavarozni és óvatosan alufóliába csomagolni. Rutinosabbak külön védőtokot szereztek. Vigyázni kell, haveromnak a 70-es troli leradírozott mindent... CD-írás maximum dupla sebességgel, közben kávé-cigi-kaja. Nem szabad hozzáérni a géphez, és remélhetőleg a villamos se menjen el a ház előtt pont akkor. Buffer underrun, csillogó poháralátét. CD-írós vendégeskedések, hatalmas adatcserélgetés! Persze a másik le se szarja büszkeségünket, gyűjteményünket. Kösz, csak egész albumokat fogadok el. Ha esetleg mégis kell neki valami sajnálatból - szívmelengető érzés, végre nekünk is volt valami értékes tartalmunk. Te, ezt hallgasd meg, oltári jó bolgáros-törökös cigányzene. Kocani Orkestar, Macskajaj-zene, Gladiátor-zene, Ponyvaregény-zene, A Part-zene, Trainspotting-zene, Desert Rose, Santana, Jethro Tull, Gary Moore (nyugodjon békében). Film- és haszontalan programok egymásra tukmálása. CD-katalógus, egérátváltoztató, madzsong, legújabb Winamp és audiograbber, hang- és képszerkesztők. Zenéért könyvtárba is eljárás, otthon rommágrabbelés. Mp3-ak rendszerezett tárolása albumokba rendezve, beszámozott számcímekkel (kizárólag kétjegyűekkel, úgy a 01. után nem a 10 jön). Fájl- és ID3-tagek következetes szerkesztése. Örök dilemma: az együttes nevét belevegyük-e, vagy csak az albuméba, és ha igen, legyen-e ékezet és szóköz, vagy maradjunk az underscore-nál. Mai napig megoldatlan. 

Haveromnak kábelnete van, tvnet... a rohadék. Most dupla ISDN-nel már olyan 18k/s-ig is felszökik - kicsit több lett a számla ebben a hónapban, olyan tizen-huszonakárhány, de nekem így is bőven megéri. Kocsmába nem járok, nem cigizek, valamit meg csak kell, hát nem? Egyszer majd csak bevezetik az ADSL-t, abban reménykedünk. Vagy odaköltözünk...

312 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Motorpenis 2011.02.23. 06:24:26

Nagyon jó lett!

Emlékszem még a modemhangra, itt visszhangzik a fülemben. Csak az első óráért kellett fizetni, a többi ingyen van, egész nap foglalt a telefon.

Első letöltés a Napsterrel: Kreator-Endorama

Netezés először vírusirtó nélkül, majd próbaverziós Norton Antivirus, de nem törődtem vele, hogy már nem frissül.
Szexoldalak címét beírtam a címsorba és ott maradt, nem tudtam eltávolítani. Később jöttem rá, mit kellene csinálnom, hogy ne legyen ott.

2011.02.23. 06:43:42

Mit nem adnék egy 18kb/s -es sebességért, nekem jó hat átlag 10 körül van, ha néha húsz, az is csak véltetenül.

Jó kis poszt volt, nosztalgiáztam egy kicsit.

guMe_._e · http://www.last.fm/user/gumee 2011.02.23. 07:18:50

Elmorzsoltam pár könnycseppet meghatódottságomban :)

Penya64 2011.02.23. 07:44:30

Csillagos otos poszt! Pontosan ateltem ezeket!
Mondjuk az elso film nem a stigmata volt amit gepen neztem letoltve, hanem a keresd a not, de ez mar reszletkerdes:)
DC-zes viszont kimaradt. Irczes is mekkora, azota is ircelek, de mar kihalofelben van sajna(?). Pedig anno mekkora ircwarok voltak. Aztan van meg a hosember ami szinten kimaradt.
Az viszont odabasz hogy a pudvas csavora mas is emlekszik meg a phone.modra.

Aki nem ismerne:

phone.mod
www.youtube.com/watch?v=Jt8JCNN2sDM

pudvas.xm
www.youtube.com/watch?v=LLsANuc9VpE

Egyebkent ezutobbi egy PC-X cdn volt. Onnan terjedt el. Kurvaszadat toszodj meg megvolt?

GMT:
web.archive.org/web/20020205110948/www.freeweb.hu/gmt/

Tenyleg az internet aranykora volt.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.02.23. 07:48:01

Hú de jó cikk végre,olyan mint egy nagy sós-ropis party mix tál.

Penya64 2011.02.23. 07:56:00

Es megegy:
A felnyomott elender oldal:

www.freeweb.hu/bemx/elender.html

Y2k para! Nukeolas! Back orifice, netbus. Kesobb hangupping, igmp nuke.
777sms!!! Apa kocsit hajt
Win98 alol netezes, mert nemvoltmas, ie egy este min 2x szarrafagyas, getright hasznalas, kesobb flashget.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.02.23. 07:57:26

Ú az a 70-es troli ledarálja a vinyót milyen már.
Elbaszott CD lemezből meg radar visszaverőt csináltak a biztonságiőr egyetemen végzett hallgatók, és bizonygatták egymásnak, fejtegették, hogy igenis a haverja aki rádjóamatőr és belenyúl a hifibe elképzelhetőnek tartja hogy visszaveri. Végül is olyan mint a lopakodó.

"visszaveri hát hogyafenébe ne, persze hogy ne hülyéskeggyél már Gyuszi, 160-nal ment át a Kolblencjóska a trafipaxnál piroson a györöki útnál és semmi, hátulra is rakott cédét, mondta neki a neje hogy ebből baj lesz"

Vírusok. Apám: Fijam elképzelhetőnek tartod hogy virusos a gép, olyan lassú.
Hát mondom neki hogy minden elképzelhető, aztán kiderült hogy ezer vírusa volt. Apa mindent csinál már a géppel. Letölt, fórumozik, rendszerez, külső USB-s vinyót installál, cdre ír, szar festékkazettákat vesz, A4 80grammosra kinyomtatja és puffog hogy nem színhelyes.

2011.02.23. 08:21:34

Könyvtárban email fiók bérlés havi 100 Ft-ért, aztán 96-ban a fősulin a számítógépes kabinetbe lehetett menni netezni.

Bazz, ingyen net Kiwwivel, meg hétvégén 2-től egy árba megy a Matávnál.

Meg jelszólopás trójaival, csak telepíteni kellett a progit, körülnézett a neten, kinek a gépére került fel a kliens rész és sorolta a jelszavait.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2011.02.23. 08:29:42

"nem szép dolog a másikat helyesírása szerint megítélni, de két szóra nagyon ügyeljünk, ezek pedig az egyelőre és a muszáj" :)))))) ezen sírok, igazi fasszopó modorosság erre rámenni :D gyönyörű :D

2011.02.23. 08:32:22

Valamikor 96-ban kiment a rendőrség Győrben a fősulira, mert egy tervezőirodában hamis szoftvereket találtak és egy oktató is dolgozott ott. Ha már ott jártak átmentek a kollégiumba is, alig bírták elvinni a lefoglalt gépeket, olyan sok volt.

blueeyed333 2011.02.23. 08:33:56

Ez most nagyon betalált, magamra ismertem:)

Szinte minden megvolt, 99-ben már netfüggőség

GMT kedvenc mp3 oldalam volt:)

apps (később már appz!) és games könyvtár...:D

Nekem irc annyira nem volt...Hódító? bár az még mindig van, de inkább ott 2000 körül játszottam vele. Azt hiszem az megérne egy külön posztot is!
Karácsonykor a gép előtt (amíg nem vezették be a karácsonyi szabit) mert minden köcsög akkor támadott. Kör előtt 2 mp-vel támadás, hogy a másik ne tudjon rá reagálni:D
Sok éjszakám ment rá:)(

mybudapest · http://mybudapest.blog.hu/ 2011.02.23. 08:35:25

poszt-amiga, -c64 szintű játékok? teszt drive, street rod, tank, terep, wolfeInstein? később írott játékok 1000 forintért ('97-ben mi pénz volt).

a 777sms-ért max respekt, bár az már a 2000es évek GSM korszak. Panasonic GD45, 30mp hangrögzítéssel amit betehettél csengőhangnak. még 2010-ben is kerestek nálam telefont ilyen szempont alapján :D

Kazaa? a fake mozifilmek aranybányája, persze ez csak két nap letöltés után derült ki.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.02.23. 08:37:23

jáj geci, mingyá' nosztalgiám lesz.
Tétova teve klub, kinek régebbi az internettós regisztrációja (ötezer alatt, nyányányá) ki vagy te kisköcsög...
Rali bási (nyugodjék békében) kocsmája, szigettali, mindenmásfajta tali, a nick mögötti lánynak nagyok mellei és igen azért jött el a bulira...

2011.02.23. 08:43:34

@Professor Pizka: gopher:// és Internet magazin...

97-ben a világ első internetes koncert közvetítése élőben, asszem egy Metallica volt.

mybudapest · http://mybudapest.blog.hu/ 2011.02.23. 08:45:05

mondjuk itthon sosem volt betárcsázós netem mert féltünk tőle, haveroknál meg könyvtárban ismerkedhettem az érzéssel csak. 2001-ben lettem itthon is online, chello kábelnet 512/128. érdekes, hogy 10 év után is ugyanannyit fizetünk, csak most már ezért 120mbit jár... igaz csak névlegesen :D

érdekes, hogy sokan máig a CD (DVD) írás modoros bűvöletében élnek... én már 5 éve is röhögtem azon a kérdésen, hogy "hallod, milyen filmjeid vannak?" hát milyenek b+, semmilyenek :D mondj egy címet és leszedem.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.02.23. 08:50:21

/me annyit mondana ehhez, visszatekintve még előbbre, hogy:

POKE 53280,0; POKE 53281,1

/me röhög

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.02.23. 08:55:26

@Hadrian77: ó az internet magazin ajánló rovata...

milyen modorosharmincas parádé leszen itt ebből mindjárt...

mama ottmarad 2011.02.23. 08:56:32

Jó, vazz..., ti is öregszetek :D

Szigi. · http://depechemode.blog.hu 2011.02.23. 08:59:24

egon.gyaloglo.hu
netposta.hu

gettó mókusok szép emlékeket hoztak elő (az egyik menüpont neve az volt, hogy "dógokz" :D )

volt még egy ilyen hasonló oldal ebből a korszakból, nem jut eszembe a neve. "vegyél struccot, mert az neked jó! most a strucc a menő!"

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2011.02.23. 08:59:51

tegnap még a lagzokon feküdtem meg, most már a CSATI-n. és a mah-jonbb, úristen, az micsoda egy (több ezer éves) retardált szar, óriás rákattanások, főleg SZÜLŐK. és ez a TROLI vinyótörlés...

mindenkinek volt hazudós haverja, akinek egy haverjával ez előfordult. ÁSÉS hazudozások topic jut róla eszembe, ott beszéltünk egy gyerekről, akinek írtak az osztálytársai 17-18 évesen egy szerelmes levelet + randi, Hősök tere, vasárnap 6. A távolból nézték a gyereket, ahogy ácsorog 1 órát és vár. Hétfőn megkérdezték, hogy na mi volt.

- "Hallod, állok 15 percet, nem jön senki. Sehol a csaj. Állok még 20 percet, semmi. Már majdnem egy órája álltam ott, és semmi, senki. Aztán egyszer csak limuzin begördülés, hátsó ablak zzzzzz, le, ül a csaj, kurva jól néz ki. Beszálltam. Modellkedésből tartja el magát, pezsgő bekészítve, minden. Mondtam hogy jó, de akkor haza kell telefonálnom, hogy kicsit később megyek haza. Semmi gond, sofőrnél zzzzzz, fal lemenés, kesztyűtartó kinyílás, ÖT MOBILTELEFON. Válasszak. Egyikről felhívás anyámat, utána minden oké volt."
- "De Zoli, miért hazudsz?"
- "Nem hazudok, ez így volt szórol szóra, ahogy mondom."
- "Zoli. Mi küldtük a levelet."
- "Milyen levelet, ne má, semmilyen levél nem is volt."
- "Mondom, mi írtuk az egészet, szerdán dobtuk be. Áruld már el, MIÉRT HAZUDSZ?"
- "Hát.... csakúúúúúgy."

Az én hazudós haverom annyit mondott el 2 hetente, hogy olyan házibuliban volt, ahol Sterbinszky volt a DJ 20 emberre (nyilván van ilyen), és a haverjánál, akinél mindez volt és kb. az Országházban lakik, olyan erős a porséjának a motorja, hogy 2 sebváltó van benne, nehogy eltörjön.

2011.02.23. 08:59:59

@Professor Pizka: egyszer volt benne egy cikk, hogy Amerikában egy halálra ítélt bűnözőt a kivégzése után feje búbjától a lába körméig lecsiszoltak és 5mm-ként lefotózták a keresztmetszetet, minden szeletét meg lehetett nézni. De olyan nagyok voltak a képek, hogy nem bírtam betölteni:)

Ver Sacrum 2011.02.23. 09:00:05

Freestart, 06 51 202 202, csak aztán bont majd.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.02.23. 09:05:52

@nosferato: erre a bevett mondás: és akkor most meséld el, amikor tűzkövet cseréltél a sárkányban.

amúgy mitől aranykor az, amikor a komplett net kínálata egy fos volt, az egész használhatatlan volt és alkalmatlan arra, amire kitalálták?

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.02.23. 09:07:41

@Hadrian77: Ó igen Raquel Darrian és Patricia Ford képeinek letöltése mellbimbó felett két centivel áll meg. Period. (érted...Period.)

Szigi. · http://depechemode.blog.hu 2011.02.23. 09:10:47

(tárcsáz)
"The line is busy. Try again later"
(kurvaanyád)
(tárcsáz)
"The line is busy. Try again later"
(kurvaanyád)
(tárcsáz)
...

bekbórd! 2011.02.23. 09:13:18

Zenéket szedtem Station Ripper nevű programmal. Gecibb rádiók 20 mp-enként változtatták a taget, és így egy halom 20 mp-es zeneszám lett a mappában. Kerestem másik állomást.

2011.02.23. 09:13:45

@Professor Pizka: Patricia Ford....hmm..:)
Én még Pine-al leveleztem, volt Linuxos szerverünk 3 gép összekötésére, azon is lehetett netezni Netscape-el:)

Mitya Ivanov 2011.02.23. 09:14:09

szuper lett.
majd gyüvök, mert meló van

purga · http://horrormirror.blog.hu 2011.02.23. 09:18:52

nagyon jó poszt!! egy az egyben így telt a kamaszkorom! :D

vicces, pont tegnap morfondíroztam el ezeken a dolgokon...
hol voltak akkor még a blogok...
régen a magyar embernek valóban csak a email-chat-pornó szentháromság jelentette az internetet.

mondjuk ma se változott sokat: msn-facebook-pornó :D

ja és régen még nem volt videómegosztó se, úgy mentünk át egymáshoz mindenféle letöltött burtál videókat megnézni: tragikus bikafuttatás, a saját pisijét ivó csimpánz, vonatbaleset, ceruzaelem felhelyezése a húgycsőbe...:D

a rotten.com-ot meg szigorúan csak informatika óra alatt, ha a tanár kiment a teremből, akkor meg csoportosan az illető köré ülni. de modoros volt még infó órán egymással csetelni is:D

Lenry 2011.02.23. 09:35:44

@purga: "de modoros volt még infó órán egymással csetelni is:D "

ütöttem volna azt a 3 csajt, akik képesek voltak a koleszos 5 azaz öt darab gépből hármat befoglalni, és egymással cseteltek. még ma is fölidegesít

Ernoke 2011.02.23. 09:39:19

de jó volt ez.:) primposta, netposta.net, hősember, betárcsázós hang, este 10 után ingyenes (titokban kellett fent lenni, szülőbaszogatás kivédése miatt, mert ha éjszakázom, súlyos beteg leszek:D), chat.hu (asszem 3 vagy 4 szobával, színbeállítás és minden nélkül) - és a RE! ezt kb. 10 éve nem hallottam, ennél értelmetlenebb és nagyobb kommunikációs hülyeséget nehéz lenne kitalálni.:)

Penya64 2011.02.23. 09:40:38

150ft-os kedvezmeny megszunese, vodafon gprs remalom belapizas

2011.02.23. 09:41:33

Fősuli, számítógépes kabinet, óra nincs, hallgatók netezhetnek, benn ülnek vagy 100-an. Cset:
- Szia, honnan?
- Győr, te?
- Nahát, én is! Azon belül?
- Fősuli!
*Hoppá, felfedjem magam?
- Tök jó, én is! C100?
- Igen, 5 sor 15 gép, te?
- 12 sor 3 gép.
Feláll, integet. A csaj is.
* Hmm, egész jól néz ki.
- Iszunk egy kávét?
- Persze, csak elköszönök mindenkitől és kilépek.
Folytatása hosszabb vagy rövidebb távon egy kolesz szobában...:)

GarneTT 2011.02.23. 09:41:44

délután 6:00kor a freemail/dpg hívása, mert 6:01kor már foglalt egész este

dakrgin 2011.02.23. 09:44:35

Hogyan húz egy csimpánz a farkára egy békát (forced blowjob)? Az Internet egyetlen értelme már akkor is ez volt.
A másik meg a 2xhatvanezres telefonszámla 1994-ben möhöhö. X25-ös modemmel. Mert alt.binaries.mittudoménmi elérhető volt news.iff.hu-n gopherrel. Akkor kerestem 21000-et? Érdekes lett volna kifizetni a 120 000-et :D Szerencsére elsimították.

horika 2011.02.23. 09:46:04

Első emailcímemet az egyetemi könyvtárban csinálás meg, erős segítséggel. Utána volt, hogy órákat várás ARRA a gépre, amin az emailem levés. (A mellette levő gépeknél senki nem levés). Néhány héttel később évfolyamtárs felvilágosítás, hogy freemail-es címet bármelyik másik gépen megnézni tudás, de okvetlenül ismét ugyanahhoz a géphez ülés.

Amúgy vianovo.hu --> erre még valaki emlékezés?

Nekem az elvira.hu volt az első mellbevágó netes élményem. Egész nap el tudtam vele játszani.

Ernoke 2011.02.23. 09:48:53

amúgy szar korszak volt, folytonos küzdelem a szülőkkel, hazudozás netes találkozások előtt, titokban géphez lopódzás éjjelente. de máig emlékszem, mekkora élmény volt az első csetet megtalálni, ami nekem a tilos.hu-n volt, hogy itt bazmeg emberek beszélgetnek egymással, és én is hozzászólhatok!!! meg az első letöltés, ami a Belga demo volt szintén a tilosról.:)

S1lver 2011.02.23. 10:13:15

Ojajj :)

1995, elso otthoni modemes hozzaferes, 2400-as modemmel, szolgaltato az Elender, a szolgaltatas egy modemes behivo, a kapcsolat vegen 1 db mail kliens (Pine) :)

Elso talalkozas egy bizonyos flame-levelezolistaval: "nincs top-post, alairas maximum 4 soros lehet, az alairast dash-dash-space valasztja el a torzstol" :)

Penya64 2011.02.23. 10:22:35

Kulso modem, isas modem, softmodem(pfejj)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.02.23. 10:25:18

@nosferato: Törzsasztal-kiskáté :) időben hatalmas divat cseteléskor ly hejett j-t írni, mára mintha kihalt volna. Fórumos köcsögségek: minden hozzászólás után aláírás.

csót
T
Tibi
Tibi :o)))

Nadiposzi (törölt) 2011.02.23. 10:28:08

@purga:
Az msn és a facebook hidegen hagy. Marad a pornó. De már az se régi.

mdee 2011.02.23. 10:28:52

baszki, emlékszem mikor rájöttem, hogy hogy kell kitörölni explorerben az előzményeket. mikor elmeséltem a többieknek a suliban, el se akarták hinni, hogy ilyet lehet.

vincere 2011.02.23. 10:31:26

ó, micsoda emlékek... pedig a felsoroltakból alig használtam vmit. igen, a 90-es évek közepén, modorosan mondva, még az egyetemi számítógépteremben tudott csak netezni az egyszeri diák, néha egy órát is várva, míg vmelyik hálózati játékos geek fel nem állt a géptől. vagy könyvtárban ismerni kellett, melyik gép van netre kötve, ill. nem is tudom, mi volt a program neve, egyetemek voltak egymáshoz kötve, és fingerezéssel meg lehetett nézni, épp vmi ismerős fent van-e, és utáni chatelni vele.
egon.gyaloglo.hu, sőt cia.hu címem is volt! utóbbit a mai napig napig használom
az első munkahelyemen évekig betárcsázós net volt...

paha · http://paha.blogspot.com/ 2011.02.23. 10:41:56

Volt egy "szájhagyomány" útján terjedő BME-s dialup szám, amit ha jól emlékszem, az ural2-es loginnel lehetett használni. Tíztől hajnali háromig foglalt volt, így három körül volt érdemes felkelni és próbálkozni.

Jelentkezzen, aki miatt mindig foglalt volt! :-P ;-)

vincere 2011.02.23. 10:43:46

Internal Server Error Tudatos közösség topik az indexen? :)

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2011.02.23. 10:51:21

az internet suttyókora, inkább. jó volt, mert régen volt, és elmúlt. meg csak a szépre emlékezik az ember, így a sok szar kiesik a memoárból.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2011.02.23. 10:52:08

Én még emlékszem, amikor a NagyBandó először elsütött egy kukac.hu viccet, "kukac, érted, kukac, háhháháháh!" és húúúúú. Nagyon szar volt.

Szigi. · http://depechemode.blog.hu 2011.02.23. 10:55:28

Belső modem, ami szinte soha nem működött, mert csak :)

2011.02.23. 10:59:00

@paha: úgy emlékszem 2000-ben, keringtek bej. nevek és jelszók, amik cégekhez tartoztak, ha éjjel léptél fel, nem használta senki, a számla meg a cégnél pörgött. Neten ezekkel be lehetett lépni a Matávhoz és ellenőrizni, hogy mekkora a számla, abból lehetett sejteni céges-e.
Aztán pár magánember jelszava is rákerült a listára, és minden ingyenélő azt hitte céges előfizetés, mert a számla 200e Ft volt. A tulaj feljelentést tett a rendőrségen, mert a Matáv nem foglalkozott vele, azok meg lekérték az ip-ket és kimentek az illegális használókhoz. Persze ha már ott voltak a szoftvereket is ellenőrizték. :)

horika 2011.02.23. 11:02:07

@Penya64:

"vodafon gprs remalom"

Az első ügyfelek között voltam! :)) Tényleg agyfaszt lehetett kapni, de a maga korában durván merész kezdeményezés volt. 3.125,- Ft-ért korlátlan net (legalábbis kezdetben), akár 56 kbps-szel!

purga · http://horrormirror.blog.hu 2011.02.23. 11:02:24

régen sokkal nagyobb volt a varázsa, ami természetes.
mára már hazánkban kb. 3 millió ember életének a része. lassan már olyanon se fogunk meglepődni, hogy:
"- te, figyu, letöltöttem egy olyan alkalmazást, ami kitörli helyetted a segglukadat, oltári!
- okéoké, de megjelent már androidra is?"
:D

Sand Lover 2011.02.23. 11:08:33

@Hadrian77: LOL, ez velem is megtörtént, bár én csak egy csop.társamat találtam meg.

A poszt kiváló!
Micsoda nosztalgiahullám…munkahelyen akkoriban egy db gép volt a netre kötve és időpontot kellett kérni (az amúgy jó fej IT-s csávóktól) hogy egy félórát netezhessek.
Topiktalik, keresztmagyar irc-n, áhhh … micsoda nagy érzés volt ICQ-n külföldi baráttal csevegni, aztán később már mikrofon-fülessel beszélni, pedig a hangminőség sehol sem volt a Skype-hoz képest.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2011.02.23. 11:10:33

@purga: infó óra? dos-os jankók voltunk még, és számtek óra volt csak. a dúm-ot nyomtuk novellben supervisor-os jelszóval.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2011.02.23. 11:15:10

@Modor Tibi: eleve fórumos aláírásban Zolee123 DX4100@133MHz, 2.4+6.3GB Seagate, 16MB RAM odaírás. Ez még ilyen pdamania.hu jellegű oldalakon megy, összes nyomogatós biszbasz felsorolás. Azt már nem írják oda, hogy ez mind rajtuk is van övtáskában.

purga · http://horrormirror.blog.hu 2011.02.23. 11:16:00

@Bachterman: ja tényleg, számtech volt a neve. dos-t én általánosban toltam, ja és doom és gta 1 valóban sláger volt:) persze a gta-t senki se játszotta "rendesen", mindenki inkább tömegkatasztrófákra ment:)

haruka 2011.02.23. 11:18:29

Hát ez gyönyörű lett!

Valaki ismeri esetleg a Kicsi Pinokkió című, a Kurva szádat, toszódj meg-hez hasonló szerzeményt?

Sand Lover 2011.02.23. 11:27:20

Akkoriban a Pesti Estben bármilyen IT-s melót hirdettek, mindegyikhez odaírták az aljára, hogy „Korlátlan Quake-elési lehetőség”, mintha valami béren kívüli juttatás lenne. :)

2011.02.23. 11:27:26

@haruka: hajjaj, hányszor hallgattuk:)

piszkosfred 2011.02.23. 11:39:56

Igen, ez pontosan így történt. Bassza meg, vén f@sz vagyok, ebből is látszik.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2011.02.23. 11:40:17

Hómpédzskészítéshez alap: tedm.us/images/under_construction_animated.gif

Ez aztán így is maradt az idők végezetéig, mert amint a kezdeti lelkesedés kifújt, az ember rájött, hogy az egésznek semmi értelme.

haruka 2011.02.23. 11:40:40

@Hadrian77: Nincs meg véletlenül bármilyen formátumban? Akármit megadok érte! :D

Kicsi Kacsa 2011.02.23. 11:46:12

Óóóó, a régi szép idők!
Fiam összehozott egy 100 ezres számlát. Na akkor üvöltöttem egy nagyot, és kifizettettem vele a zsebpénzén. Hehe.

"És igen, nem szép dolog a másikat helyesírása szerint megítélni, de két szóra nagyon ügyeljünk, ezek pedig az egyelőre és a muszáj." - Ehhez tartozik még a MINDIG mindig rövid i.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2011.02.23. 11:54:28

phone.mod és pudvás csávó itt is megvolt (az a rímtechnika), no meg a politikailag erőteljesen inkorrekt cigany.mod.

De volt ám olyan is, hogy Elveszett Világ, á ott csak akkor lehet előrejutni, ha tápolnak, inkább Brutalia.

2011.02.23. 11:54:34

@haruka: fősulis újság szerkesztőségében volt egy linuxos szerver, amiről ment a hálózat 5 géppel meg egy nyomtatóval, oda lettek felrakva ezek a zenék, és onnan szólt, aztán elkallódott sajnos sok más ma már értéknek tűnő dologgal:)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.02.23. 12:24:37

@nosferato: a leégés az semmi. Haverom - oltári nagy hekker - olyat tud, hogy rádrobbantja a monitort...

Modemblitz!

SándorSzabolcs · http://karma.blog.hu 2011.02.23. 12:27:11

CSO-DÁ-LA-TOS. Visszahozta a gimi előtti és alatti időszakot. Köszi :)

2011.02.23. 12:29:08

@Nadiposzi: Ah, én már pornót sem. Néhány év után talán a több terrányi megtekintett cumshot-titfuck egyveleg elég volt, a legújabb kategóriákhoz meg már kényes a gyomrom...:))

Penya64 2011.02.23. 12:35:55

Golyos egerek amik mindig telementek retekkel!

Jeno1 2011.02.23. 12:47:14

Ez kész! Tényleg ennyire öregek lettünk? :P

csi szi 2011.02.23. 12:53:56

150 Ft-os kedvezmény... nekünk akkor ikervonalunk volt. Az iker besokallt, hogy mindig foglalt, és mellétette a telefont. Fülképből (mobilja akkor csak a "menőknek" volt) kihívtuk a matávot (akkor még úgy hívták), a szerelők kikötötték a vonalát, mondva, hogy ha hiányzik neki, majd szól. Többet nem tette mellé. :)

mrs wilkinson 2011.02.23. 13:10:21

Drótpostagalamb, galambröptetés! Hogy maradhatott ki?

borzash · http://frozensteak.bandcamp.com 2011.02.23. 13:18:12

Néhány kollégám ma is konzekvensen kettőt kattint a linkekre...

fidesz = házmesterek pártja 2011.02.23. 13:21:24

Mintha a FidoNet és egyéb BBS hálózatok kimaradtak volna... :-)
Pedig valahol már az is benne volt ennek az egésznek az elejében. (lásd modem - én az első, asszem 14400-as modemet még azért vettem, hogy BBS-ekre tudjak mászkálni)
Igaz, valamivel kevesebben voltunk, mint mostanság a neten. :D

pause 2011.02.23. 13:22:22

van itt valaki aki arenazott (hix)? meg TF-es volt?:D

Keresztapper 2011.02.23. 13:28:42

Ez konkrétan így volt!

spontan · http://erdekessegek.info 2011.02.23. 13:29:45

15 év múlva a Facebook meg a Twitter fog ilyen komolytalanul hangzani, mint a fent leírtak. "Facebook? Mi az? Ja, apámék még használták valaha"

Legalább a mostani fiatalok is megtanulják majd akkor, hogy milyen öregnek érezni magukat. :D

comment.com-os kurvaanyátokat 2011.02.23. 13:29:54

@pause: TF nem t'om, mi... HIX-en lógtam egy darabig. :D

blogmotor meg rohadjon meg az üzemeltetőjével/fejlesztőjével együtt, amiért nem képesek egy normálisan működő szoftvert összetákolni. (majd' tíz perccel az utolsó hozzászólásom után még mindig azt büfögi, hogy két komment elküldése között várnom kell néhány percet... Meg a jóanyád az...)

gpx 2011.02.23. 13:38:12

@Hadrian77: Ott voltam, közelbe voltam (Győr, kolesz). Annyi informatikus még soha sem volt a Laposon, mindegyik belső zsebébe a kivehető vinyóval... (c:

Pál a postoló · http://autostat.hu/magazin 2011.02.23. 13:39:18

Úristen mekkora élmény volt elolvasni ezt a postot. Főleg úgy, hogy bizony épp treforton volt Gina16 nevű ismerősöm, bár nem ötvenes, masszívdohányos néni volt...sőt :)

Ja és rendszeresen vakargattam lefelé a gépről a paidforsurf.com toolbarját, mert öcsém a semmiből akart pénzt csinálni akkoriban :P:P:P

pause 2011.02.23. 13:40:23

@Modor Tibi: en a mai napig hujezek.a sok troll meg ledorgal miatta.nem ertik ezek.

BAR0KKER 2011.02.23. 13:40:58

@Jeno1: Nekem is ez ugrott be.... azok lettünk... tökéletes a poszt...

Eddig ez sikerült a legjobban!

Nagyon gratulálok!!!!!!!!!!!!!!!

Szigi. · http://depechemode.blog.hu 2011.02.23. 13:41:28

Én Scooter-dalszövegeket írtam le papírra, mert nem tudtam, hogy le lehet menteni a weboldalt :D:D:D

Zb74 2011.02.23. 13:42:25

@nosferato: Már mitől lenne az?
Egyébként is faszszopó, nem "fasszopó". ;-)

2011.02.23. 13:44:52

Ó bassz, most jutott eszembe egy cikkecske, talán 97-ben közölték az Internet magazinban, hogy az amcsik két éven belül tele lövik műholddal az eget és azon megy majd a net. De mennyire vártam én, oszt semmi nem lett belőle:)

dark future · http://www.andocsek.hu 2011.02.23. 13:45:05

Hol volt még a web az internet fénykorában... Akkor csak modemhang volt, nő és karrier (NO CARRIER :-), már ha értitek), mail és BBS. Aztán jött az egyetemi hálózat, ftp, gopher, szöveges http, lynx és mosaic. Nem tudtok ti semmit a régi időkről :-))

nandras01 2011.02.23. 13:46:30

mindenki ennyire ifjonc??
hát a bbs?
az volt csak a király! egy szám, egy gép. persze ott is pornót kerestük először - hat pixelben suna :)
....hogy én mennyire vén vagyok...

GERI87 2011.02.23. 13:47:17

Hm...
nekünk 2000-ben volt először net, majd nem volt egy ideig mert Google kereső meg meg wiki híján nem volt túl érdekes, net címeket meg nem tudtunk és csak chat meg startlap ment egész nap, meg újságból kinézett honlapok:)
Aztán meg a net sem volt még olyan zsúfolt információhalmaz mint ma...elég fejletlen volt az átlag felhasználónak...

ArturTFB 2011.02.23. 13:50:21

HIX arena megvolt, FidoNet megvolt, programok letöltése amerikai BBS-ről 300 bit/sec sebességgel megvolt. :)
'95-ben MATÁV "teszt időszak". Alakult több tucatnyi vidéki net nepper kft: 64k-s bérelt vonal 2-4 telefon vonal 9,6-os modemmel, ISP vagyunk vazzzegggg!!!
'96 április: Vége a teszt időszaknak, tájékoztatjuk, hogy januártól forgalomfüggő díjazást vezettünk be. Négy havi számla csak kicsit több, mint a teljes előző évi. Csőd, rohadj meg Mekk Elek!

bőrmók 2011.02.23. 13:51:45

Csináltam egy tehnós modot ST-ben, és átvertem a haveromat. Azt hitte hogy igazi tehnó!!! Az ablakba is kiraktam a hangszórót és jól feltekertem.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2011.02.23. 13:57:19

@nandras01: A Budapest2 BBS-nek (de ki az a Jeszenszky Sandor?) 10 vonala volt, kérlek szépen. Az igazi bennfentesek tudták a vonalak közvetlen számát is.

SilentSound · http://autozz.blog.hu 2011.02.23. 13:57:23

Ez nagyon bejött, tiszta retró fílingem lett, előjöttek a 12-14 évvel ezelőtti emlékek... :)

GERI87 2011.02.23. 13:57:36

@purga:

"nagyon jó poszt!! egy az egyben így telt a kamaszkorom! :D"

Sajnállak:)
Mi olyan unalmasnak találtuk a korai netet hogy hagytuk a fenébe...le is lett mondva, meg amúgy is csak pár embernek volt...inkább mentük motorozni, gunyit építeni, focizni, hálópartyzni...

Andie 2011.02.23. 14:01:35

Istenem, de szép is volt! Köszi ezt a memoárt, szinte megkönnyeztem! Főleg, hogy még szerepeltetsz is :) (igaz nem baba és nem 14 :P )
De nem vicc, origo chaten kb 3 évig voltam aktiv, 1 év után @op is, de 10 userből 9 meg akart dugni. Már vágólapon volt, hogy "fijú vagyok bazmeg, András - Andrew - Andie. Nem Andy, ez Andie, /ban ...".

Első filmemet 1 hónapon át töltöttem napsterről bakker, Dirty Dancing! (nemis magamnak, hanem asszonynak, már akkoris a nők!)

Első weblap meglakotása! Csiricsáré, villóg, ugráló, félképernyős gifek, csillagos háttér! Nem érteni, többiek mér hánynak be tőle...

Tedd le a telefont muter! megszakadt ez a kurva net...

Ejh... ÁS-ÉS brigád kimaradt! GettóMókusok rulz! :) (találkozott valaki velük közületek? Mer én igen :D söröztünk mint állat, Szegeden)

Maestro 2011.02.23. 14:05:09

56k-s isdn, gyalogló chat este 8-tól reggel 6-ig, suliban hódító (le lett tiltva), dragonball (le lett tiltva), később otthon hiszti a gépért, minden tesónak meg kell nézni az íméjjeit (10 évesen...), én meg nem tudtam csajozni tőlük. Esténként rendszeresen apám mondja ne maradjak sokáig, mondom jó, még 10 perc, aztán hajnali 3-kor kijön, hogy na mi a fasz van.
1-2 órán keresztül chaten lógni, hogy hátha jön a csaj, aztán vagy jön, vagy nem jön...
Aztán warezolások mindenfelé, a végén olyan vírust sikerült benyelnem, ami úgy ahogy volt szétbaszta az egész vinyót, 2 hetes adatvisszaállítással 16 ezerért megcsinálták úgy, hogy 000000000001, 000000000002 fájlnevek voltak, és csak a kiterjesztés volt meg.

egy letűnt kor, megvolt a maga bája, de azért nem térnék vissza oda:) talán úgy, hogy mondjuk 17 vagyok akkoriban, úgy tényleg elég poén lehetett.

sorica123 (törölt) 2011.02.23. 14:06:03

@Motorpenis: modemhang később az 'ésmiteszíík??' 'ugyanazt amit mi. tényleg!'-reklámban élt tovább.
@d'oh: és szerinted azon röhögni, hogy valakinek van otthon DVD-je, nem modoros? Mert te már ánnnnnyyiráá modern vagy (vagy a tegnap születtél).
@Kicsi Kacsa: jaj, helyesírásbuzulás... az a ciki, hogy én hótthalál értelmes, adott esetben olvasott és tanult embereknél is láttam ezeket a félrehalláson/szokásjogon alapuló, mechanikus hibákat. Ezért aztán ilyenért nem (még a kiemelt bénaságok miatt sem) szoktam valakit hülyének nézni. Az más kérdés, hogy ha valaki egynél több helyesírási hibát ejt nagyképű/jobbos szöveggel, az kegyetlen hatással van az idegeimre, de ennek a problémának töredéke a nyelvtan.

StirlitZ 2011.02.23. 14:11:14

hixmoka, napivicc.

információs szupersztráda, villanyposta, világszőttes, vuvuvu.

c:\win

:-)

2011.02.23. 14:15:42

Fősulin anno koaxos hálózat volt, ha nem ment a net minden irodát végig kellet járni, hol húzták szét a T elosztót:)

freestate 2011.02.23. 14:17:52

És az első naaagy netes botrányra emlékeztek? A szűzárverés, amikor a srác a jelentkezők személyes adatait felrakta az oldalára?

1999 körül egyik első munkahelyemen nem volt netezés, csak mélezni lehetett. És ha meg akartunk nézni egy oldalt, akkor egy bizonyos címre kellett küldeni levelet, és a kért oldalt elküldte mélben. Baromi "jó" volt úgy fórumot olvasni:)

G. Wolf 2011.02.23. 14:23:49

:D ezek de rég voltak! :D

Gatts 2011.02.23. 14:24:10

Én tényleg ismerem a srácot, aki feltörte anno az Elendert, de szerintem sosem írt gépleégetős vírust :D
Egyébiránt a leírtak tényleg ismerősek. Régi szép idők :)

GERI87 2011.02.23. 14:25:19

@purga:

Hát még szép..."bezzeg az én időmben, kaptunk két kavicsot azt hajrá"...ezek a mai fiatalok meg "egész nap a gép előtt punnyadnak"
:)

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2011.02.23. 14:28:49

@ratatüj - az édes vadállat: Már felemlegettem az Elcseszett Világot és a Brutaliat. "Bugolsz? Ja, bazmeg, megyek vért adni és látod, dől a pénz. Mindjárt belövöm rá a tintin scriptet." "`Felveszed a szarot.`, höhöhö, meg idomított jégdémon a főtéren."

De a provinciálisabb MUD-ok viccesebbek voltak, pl. a Stylegates. Volt olyan, amelyiken admin is voltam. :)

miluuu 2011.02.23. 14:29:51

FTP tartalmak keresése az oth.net-en.
MUDozás Bastardon meg Brutálián..

2011.02.23. 14:29:56

A freeweben még mindig meg van a Dodge Viper Hacker Club, onnan mindig lehetett jó kis dolgokat letölteni:)

purga · http://horrormirror.blog.hu 2011.02.23. 14:34:29

@Nard: remélem benne van az önéletrajzodban:D amúgy viccen kívül, emléxem, h anno valóságos isteneknek számítottak az ilyen emberek:)) meg mennyit kellet küzdeni, h a kedvenc szobádban moderátor lehess, amiből aztán az lett, h az állandó baráti körből mindenki mod lett:D

zanzibear 2011.02.23. 14:36:14

BBS, Discovery 2496CX, BBS telefonszámok a terminálprogramban, hoppá, már ZModem is van, nagyok vagyunk, most már net, terminálos - Odin Kft. három vonallal, gopher (nem jó semmire), lynx, pine (mail - naponta hármat - ötöt fordul Amerikával? Hihetetlen!), micsoda SLIP meg PPP, grafikus böngésző, minek, aztán 150Ft, aztán mégsem, aztán Vodafone 3125 Ft, Siemens telefonnal, forgalom jegyzése, aztán Chello 768 (már nem is 512, hogy fejlődik a világ - ugyanannyiért!), aztán ma meg...

ratatüj - az édes vadállat 2011.02.23. 14:40:59

@Püspök utcai gombaszedő: a szerzetes staminája nem fogyott barlangokban, szóval bementem az ogrékhoz, elkezdtem velük verekedni és ez eltartott 3 teljes órán keresztül, közben csak jöttek és jöttek és nem vertem őket elég gyorsan agyon, a végén már volt vagy 8...

Bekerültem egyetemre, alkalomhoz illően elsütöttem, hogy "itt mindenki hülye, csak én vagyok helikopterrr", csaj furán néz, utánacsaptam, hogy Jocó a nap, mire ő meg lekapott. Mondom eddig oké, de fejtsük ki. Hát hogy ő is kgb-s volt.

Viszont mennyi ideig tartott felfogni, hogy az erdőben nem Egert, hanem az egért ütjük..

Hüpp.

YzolSZ 2011.02.23. 14:48:10

sírva hugyozok, mint mindig, ha tikteket olvaslak! köszönöm!

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.02.23. 14:50:49

ennyi elbaszott harmincas nosztalgia kinyomta belőlem már a hányingert... pfejj:)

kotyomfitty 2011.02.23. 14:53:26

Es "szamtek" oran Turbo Pascalt tanitottak!

Es a PGP? Csinaltunk sokezer bites kulcsot, orakig faktorizalt hozza a 386, aztan soha semmi nem akadt, amit betitkositsunk vele :-(

CoVox parhuzamos porti hangkartya?

LAN partyk! Tomcat, a monitor-tolvaj :-)

Slackware a chip CDn! Nagyon draga volt, foleg ahhoz kepest, hogy ujsagpapirba volt csomagolva.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.02.23. 14:55:19

"CoVox parhuzamos porti hangkartya?"

A legzsírabb kártya a Gravis Ultrasound volt.

atila68 (törölt) 2011.02.23. 14:55:32

"33-as, 56k-s modem"
"netfüggőség már '99-ben"

Miféle aranykor, szimpla második generációs.

milon 2011.02.23. 14:56:48

@Hadrian77: Ez annyira így volt, hogy az egyik barátomnak bírósági ügye is lett ebből, géplefoglalással és a végén pénzbüntetéssel. Utána jó ideig csak eredeti szoftvert mert használni.

Halihó 2011.02.23. 14:57:44

Van több gépem, köztük 386-os (50Mhz), 486-os (133Mhz) is. Hétvégén összedugom őket laplink kábellel és mehet a fiammal a DOOM.

Megjegyzem, ezek a gépek elég idősek, legalább 15 évesek, sem a vinyójuk, sem a CD lejátszójuk sem egyebük nem ment tönkre. Na jó, a billentyűzetet már cserélni kellett a játékok miatt.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2011.02.23. 15:00:19

@ratatüj - az édes vadállat: EV-n én mindig a fővárostól keletre mentem lovagokat aprítani. Még arra is kiokosítottam a scriptemet, hogy ha van valaki ott, akkor megkérdezte tőle, hogy öli-e épp őket, aztán egy idő után közölte, hogy "Na mindegy, én megyek" és elment pihenni valahova pár percre.

Fue · http://www.english-hungarian.com 2011.02.23. 15:05:28

@atila68: Jaja, pont ezt akartam írni... évekig csak álmodtunk ilyen sebességről

No, ez már önmagában is egy modoros komment :)

2011.02.23. 15:06:06

@milon: kérlek szépen az én barátom is érintett volt, a számlapörgetés rá eső részét ki kellett fizetni, plusz a perköltséget részletekben. Az Adobe hazai képviselői meg mentek hozzá, hogy behajtsák a szoftver árát, ő meg mondta, hogy anyjáéknál lakik nevén semmi nincs.

Archenemy 2011.02.23. 15:08:37

nagyon jó poszt, legtöbbje megvolt! :p

ami kimaradt, download accelerator, te ezzel ha megszakad, másnap ugyanonnan folytathatod a letöltést! napster bazeg, minden zene megvan rajta, fél óra alatt bármelyik lejön! Ááá régi szép idők :)

Halihó 2011.02.23. 15:08:40

Ja, és természetesen a mai napig DOS 6.22 op.rendszer van rajtuk.

a katona fehérben 2011.02.23. 15:11:42

FIFA 99 multiplayer közvetlen tárcsázással összekapcsolt modemeken, baszki. Többnyire az nyert, aki a szerver volt...és most legalább kétszer akkora számítási teljesítményt hordok a zsebemben, mint amit az első PC-m tudott.

IV. (Parkoló) Béla · http://aparkolokiralyai.puruttya.hu 2011.02.23. 15:13:07

Úgy érzem, hogy megint 14 éves vagyok. :-)
Koliban le a számtech terembe szigorúan papucsban(!), mert cipővel nem lehetett bemenni.
Bent pörgött a 6 db Packard Bell gép, és a gépekhez képest dupla kapacitású 266MHz-et produkáló szerver, dupla procival, húúú.
Te figyu, mióta vagy gépen, 1 órája? Akkor bizony helóvan, mert jövök!
Freemail bejön 10 perc alatt, az első levelet, ha nincs melléklet, még 5 perc mire megnyitod, mert jön a zene a Napsteren.
mIRC minden mennyiségben, lehetőleg minél több helyen, és a lehető legtávolabb lévő csajokat megtalálni (Tiszaújvárosból-Szekszárd-Siklós-Mohács).
3 nap és már le is jött a zene. Húúúú.
Rally oldalak bámulása, mert a pornóért tiltás jár saccperkábé örökre.
Házi írásra bekönyörgni magad a számtech terembe, mert holnap után le kell adni a Turbo Pascal beadandót (3 ember helyett).
jo.zan.hu-ről szedünk le valami videót.
Órán netezel programírás helyett, ezért a tanár bezárja helyetted az IE-t, mert neki nem jön be a kistraktor.hu-n a kép elég gyorsan.
Nyáron meló a strandon. Netezési lehetőség a strandon!
Minden nap kipakolni az öltöző mellé az asztalokat és a gépeket, koax-os hálókártyák, mondemcsörömpölés, externet.hu és már lehet is csetelni.
Hülye idióta 20 perce írja az egy mail-t, de 15 perc inaktív használat után bontja a kapcsolatot, és nem érti meg, hogy másolja ki az egész levelet és lépjen be újra, beillesztés után meg küldheti a levelet. Nem baj baszod, írd meg negyedjére is.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.02.23. 15:16:50

@Modor Tibi:

Security scannerrel végigscannelte az ügyes ember a 213.x.x.x tartományt anno (, modemblitzel lenyomta azokat akiknek nem volt beírva a modem speciális beállításainál a távoli modemreset :) Így lett egy csomó szabad ip havernak aki az ingyenes dial-up szolgáltatást akarta igénybe venni :)

Fahang 2011.02.23. 15:23:48

@Szigi.: Megnézném azokat az irományokat :)

Ez eddig az első igazán jó bejegyzés ezen a blogon. Tényleg jól sikerült, minden mondata nagyon ott van!

org 2011.02.23. 15:24:00

EZT NAGYON KÖSZI! :)

Mitya Ivanov 2011.02.23. 15:26:37

amuiról szó van a posztban, az nekem kissé homály. Egyedül az IRC amivel kapcsolatba kerültem, de azzal is csak 2000-ben. 1999-ben láttem először internetet és úgy féltem tőle mint a tűztől. Hozzáteszem, számítógépet is nem sokkal előtte láttam először, de még hozzányúlni sem mertem. Az egyetem géptermében "neteztem", volt valami pegazusmail, amiben mindenkinek járt egy cím. Ilyen szép dosos felület volt, de rá sem mertem nézni, mert idegesített az a villogó izé, amit kurzornak hívtak.

Az Internetet (csakis nagybetűvel, a tisztelet miatt) az Internettón keresztül ismertem meg, meg az altavizslán. Meg persze a szegedi drukkerkocsmát is hamar elkezdtem olvasni, hát persze. Tanúja voltam az Index születésének, igazából akkor kezdett érdekelni ez az egész, ahogy az Andrassew Ivánt jól megszivatták.
Munkahelyi internetem csak 2002-ben lett, kábeles, akkor az baromi gyors volt, szóval ezek a betárcsázós szarokról nekem nincsenek emlékeim szerencsére.

Gazuzem 2011.02.23. 15:33:56

Viccek olvasása, küldése a MOKA nevű levelezőlistára. Napi egy levél jött, ha beküldtél valamit, akkor a másnapi levélben volt benne, megrendelés subs.moka@hix.com

innovacio 2011.02.23. 15:34:35

Jó poszt! álmomból felébresztve is tudtam a betárcsázás dallamocskáját. download.com (mp3ak letöltése), internetto, teveclub, freemail (a postaláda megtelt), aztán primposta (fuj), megszakadt a matáv vonal, újratárcsázás, mozgó gifek gyűjtése (JÉÉ MOZOG!), és még sok sok sok minden más, mindez egy 50HZ-es szemkiszúrós vibrálós monitoron!!!

JohnHenry 2011.02.23. 15:35:30

33-as modem? haha, nekem 14.4-es volt az első, 15ezer volt a legolcsóbb és tudtam neki úgy fütyülni, hogy mindenáron megpróbált kapcsolatba lépni velem...

bbs-ek kimaradtak, mert tökritkán találtam el, hogy mikor élnek és ciki volt mindig belesípolni a modemmel a telefont felvevő fülébe, ráadásul mikor bejutottam, akkor se jöttem rá, hogy mi kéne onnan nekem, ami valamelyik újság cd-mellékletén ne lenne fent.
(pornóképeket az ellán keresztül szedtem az user.alt.sex és hasonló hírcsoportokból)

ha jól emlékszem, a miskolci gopher-nek volt betárcsázós elérése és rajtuk keresztül lynx-szel lehetett netezni is...

a sztaki-ra viszont jól emlékszem, az ellához volt dialup és netezni is lehetett rajta keresztül...

akkor még olvastam levlistákat, abban az időben az internetszolgáltató netikettet is adott a szerződés mellé...

az akkori munkahelyemen x.25 volt volt, 9600bps 50(!) felé osztva, munkaidő után ezen keresztül szedtem le az os/2 warp 4 telepítő floppyjait...

rég volt, tán igaz se volt.

El Topo (Sgt. Elias) 2011.02.23. 15:36:16

@vészmadár (pica pica):

Hát mondjuk úgy értve tényleg aranykor volt, hogy minden analfabéta baromnak még nem volt alanyi jogon szélessávú netje.

nikopol · http://nikopol.blog.hu 2011.02.23. 15:37:22

én mondjuk nem sírom vissza, sőt, azt sajnálom, hogy nem volt light peak 2000-ben

Murderface 2011.02.23. 15:39:17

Szarok a farmra bazmeg!
A posztban leírt dolgok bizony már történelem részei :)

bőrmók 2011.02.23. 15:39:33

Sub7: IRC-n beszopatod a szerverprogramot valakivel (azt mondod neki, hogy ez az egzefájl egy tök jó zene). Megnyitod a FUN PANEL-t, és fejjel lefelé fordítod a monitorját.
NetBus: beszopatod vele a szervert IRC-n, aztán helyette nyomkodod a billentyűzetet. Káromkodsz, bannoltatod a csatiról.

Janossz 2011.02.23. 15:42:27

@Hadrian77: "tele lövik műholddal az eget és azon megy majd a net"
Ja, öt éve meg rém tudományosan elmesélték, hogy a hálózati áram 0 ágán fog száguldani, ingyér....

Nektek élnek még a régi nagy áldozatok árán kiírt Cd-itek? Múltkor akartam kicsit nosztalgiázni, hát a fele megromlott már, azt hittük örökké tart majd.:-(

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2011.02.23. 15:42:32

eudora levelező. you have no mail, because you're a dork. eudorka.

THC 71 2011.02.23. 15:43:56

Internetto drukkerkocsma :-)
Egyetlen topic zanzásítva,még regisztrálni sem kellett,és már be is írhattad,hogy mocskos fradi,HAJRÁ LILÁK :-)

arnolfini 2011.02.23. 15:46:03

Érzékletes, jó post. Bár alig érintett ebből tényleg személyesen is valami, a hangulatát azért érzem. Hogyan fogunk visszatekinteni ezekre a mostani napokra?

@Püspök utcai gombaszedő: Elveszett Világ itt is megvolt. Várni este hatig, másodpercre hatkor belépni. Triggerelni hajnali nemtudommeddig.

escargot 2011.02.23. 15:49:07

@Ernoke: re alap, öcsémmel a mai napig így kommunikálunk. Szerintem ő mással is.

Mitya Ivanov 2011.02.23. 15:49:13

@Janossz:
fú, erről égő sztori, hogy a rá akartam írni CDre egy csomó könyvtárat, mert hogy archiválni szükséges, és ne foglalja feleslegesen a helyet, de csk az asztalon elhelyezett parancsikonokat írtam a CD-re. Fel se tűnt, hogy 1 perc alatt végzett a 600 megával, és anélkül, hogy megnéztem volna CD tartalmát, töröltem azokat, amikről azt hittem, hogy CD-n vannak.

Today05 2011.02.23. 15:52:35

blah, még nem vagyok harminc, de közelítem, és hüledezek, hogy ezek mennyire rég voltak már, és milyen felhőtlen idők voltak ezekhez képest :)

bőrmók 2011.02.23. 15:54:01

@vészmadár (pica pica): aranykor = amikor az internet félig-meddig még önmagáért volt. Tök jó volt már az is, hogy "fölléphettem" az internetre.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.02.23. 15:54:50

@El Topo (Sgt. Elias): lehet, de pont tőled, aki alapvetően a kommentekben az ilyen-olyan oldali trolloidokkal szembenhatározza meg és definiálja magát, ez kicsit furcsa érv.

heaees 2011.02.23. 15:55:21

7Kérdése, Olvír, precco.............

tlantos 2011.02.23. 15:55:58

ICQ-n eppencsak nem 6 szamjegyu UIN ?:)
szep dolgok voltak ezek anno. hangulatosabb vilag volt.

Judea · http://roleplay.blog.hu 2011.02.23. 16:03:37

Győrben a C100-ban én is sokat lógtam, de nem cseteltem, régi játékok után kutattam az idő nagy részében, meg híreket olvastam, meg rpg.hu.
MUD az megvolt, most is működik egy-kettő. Brutalia rules. Larkinor.hu, hodito, warrior nevelde.
Aztán vittem haza kisfloppy-n a dosos gamékat a p200-ra. Ez 2002 környékén volt, később beköltöztem a belső koliba és toltuk ezerrel a dc++-ot. 80Gigás vinyó tele volt állandóan.

A mudot korábban (96-97) a veszprémi egyetemen próbáltuk ki a könyvtárban, mert a haverom bátyja ott volt polgári szolgálatos és beengedett bennünket egy órára.
Első igazi netezés középsuli, 96 december. Ha mindenki fellépett használhatatlan volt.
Volt 512K-s Wifi-s internetem pár éve, amit a víztoronyból szolgáltatott egy cég, akiknek eleinte dolgoztam.
És volt jozsi@ e-mail címem is egy cégnél ahol gyakorlaton voltam.

Rozisoft 2011.02.23. 16:05:10

Emberek! Teveclub még mindig van! Most néztem meg a neten. :)
10Mbites azaz végtelen sebességű kollégiumi hálózatok, és nyálcsorgatás a szobatársam gépe előtt ülve,akinek a videókártyáján több memória volt, mint azén gépemben összesen.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.02.23. 16:05:41

95-ben kezdtem az ipart. Nosztalgiáztam. Internet Kalauz, anyám, tényleg. Nyomtatott újság az internetről :-)

Viszont a profik nem Frontpage-ben készítették az első weboldalukat az extra.hu-ra, hanem Netscape Gold-dal :-)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.02.23. 16:05:43

@stagolee: nyelvtanilag nem. tartalmilag viszont igen, baromira modoros, tipikusan az a sötétlila mondattípus, amelyik valami többletet próbál belesugalmazni valamibe, amiben az nincs jelen. Az ízlelés meg az egész főzés-dolog kőkemény és nagyon bonyolult kémia, biokémia, neurológia. Engem zavar, amikor olyan bárgyú elemekkel igyekeznek leírni, hogy "lélekkel teli íz".

pontosan ugyanaz, mint amikor az élő dolgok működését, főleg ismerethiány miatt, leegyszerűsítik és elmisztifikálják ilyen életenergia, biorezonancia meg teremtés-maszlagokkal. Holott sokkal de sokkal izgalmasabb az élet kérdése annál és bonyolultabb, hogy lerendezzük egy "hát nem tudom, mondjuk teremtették?" életérzéssel.

fidesz = házmesterek pártja 2011.02.23. 16:06:07

@vészmadár (pica pica): mindez nem volt igaz, ha akkori szemmel nézted.
A lassúság nálam csak addig játszott, míg vt320-as terminálemulátorban kellett távolról dolgoznom és volt egy fél másodperces késleltetés a billentyűk lenyomása és az echo közt. :D
Aztán jött az ISDN a maga hiper-szuper 64Kbps sávszélességével, füttyögés nélküli kapcsolódásával és minden szép lett. :-)

nikopol · http://nikopol.blog.hu 2011.02.23. 16:10:49

@vészmadár (pica pica): Basic research is like shooting an arrow in the air and, where it lands.

GERI87 2011.02.23. 16:13:43

@vészmadár (pica pica):

Aranykor = Bármi ami régen volt.
Régen mindig minden jobb volt, nem tudtad?:)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.02.23. 16:16:34

@vészmadár (pica pica): szeretném jelezni, hogy blogmotorikus és egyéb zavarok miatt ez az előző a malackarajra indult, de ide ért:)

@Atomot az indexre!: dehogynem. 2002 körül a net használhatatlan volt, bármi értelmeset kerestél rajta, nem volt meg. Abszolúte nem volt plö eszköz semmihez, a szakdolgozathoz vagy zeneletöltéshez, hacsak nem voltál időmilliárdos.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2011.02.23. 16:17:21

@vészmadár (pica pica): Szerintem is, az aranykor inkább most van (bár ki tudja mit hoz még a technika, ami után a mai "vacak" 120 megás netet ugyanúgymegmosolyogjuk majd, mint most az 56k modemet) a 90-es évek végét inkább hőskornak nevezném.

Persze, nosztalgiázni jó dolog, nekem is sok kedves emlékem fűződik ehhez a korszakhoz, de csak így utólag támadnak kellemes emlékeink a félóránként megszakadó Matáv dialup net, a CRC hibás floppy, a Windows 95 és a horribilis telefonszámlák hallatán. Mindenki legyen nagyon őszinte magához: ezeket akkoriban tiszta szívből gyűlöltük, és egyikünk se sírja vissza - ahogy azt se, hogy audiovizuális anyagok beszerzésére kizárólag a TV és a rádió létezett.

Netkukac amúgy kimaradt a nagy klasszikusok listájáról :) Az volt az ilyen toolbar-os meggazdagodós és egyéb okosságok mekkája.

2011.02.23. 16:18:19

Lemezújságok? (Kendermag, Terror News, itt kezdett Tc is, ha jól emlékszem.)

Egy CoV Évkönyvben pedig DADA írt cikket a viláhálóról (BBS, Irc), több oldalas szmájlimagyarázat, szerintem ott találkoztam először komolyabban ezzel a témával.

reservoir 2011.02.23. 16:18:20

BBS igen. DPG igen. CNN netes műsor nézés és felírni lapra az érdekes netcímeket.
Továbbá az összes lehetséges poresz url végigpróbálása, kereső híján. Pl. bigtits.com...

Szigi. · http://depechemode.blog.hu 2011.02.23. 16:19:28

@Gery.Greyhound: Jól megfogalmaztad. Az itt leírtak inkább a hőskorszakot jelentették. Most sokkal jobb/kényelmesebb dolog netezni, mint akkor.

Kirándulás · http://www.adventures.hu 2011.02.23. 16:20:32

Respect a postért, teljesen rendben van. Én nem is tudom, hol kattantam rá a netre, de egy internet kávézóból nyomattam a chat.hu-t, beszarás volt, hogy igazi csajokkal lehet beszélni (persze, írni.) Találkoztam is kb 3-al, azok tuti csajok voltak... :)
Utána sürgősen beköttettem a upc borzasztóan idegesítő, de azért akkor királynak számító 512/128 szélessávú internetjét. HWSW-n osztottuk a végtelen észt... És a routeres netmegosztás megvolt??? UPC tiltani akarta, csak nem ment neki!!! Több emeleten lógott a patchkábel a panelben (is). ÁÁÁ.
Aztán volt még 777sms, az császári volt, nekem is ez volt a fénykor.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.02.23. 16:29:35

@Bretschneider:

"Iomega ZIP drive, nyomtatoportos kulso verzio,"

Az nem LPT volt, hanem SCSI. :)

@El Topo (Sgt. Elias):

Neked sem volt :)

Judea · http://roleplay.blog.hu 2011.02.23. 16:29:45

Engem a SZIF-re vettek fel, de már a SZE-re jártam. 2002-2005. Villamosmérnöki.

bőrmók 2011.02.23. 16:30:20

@Gery.Greyhound: Én pl. a telefonszámlákat nem sírom vissza, de visszasírom azt a felemelő érzést, amikor SIKERÜLT CSATLAKOZNOM A NETRE.

purga · http://horrormirror.blog.hu 2011.02.23. 16:30:47

Régen valóban bosszantó volt a lassúság, de gondoljunk csak bele, h azért 99-ben még nem töltöttünk le egész estés filmeket tömegével, ahogy zenét se. Akkoriban valóban jóformán csak egy alternatív, "gyors" kommunikációra volt jó, akkor amikor mobiltelefonja még nem 6 millió embernek volt.

egyébként én is várom már, h milyen lesz a jövő:

"mi akkor még kézzel írtuk a szöveget" :D

Donna Anna · http://operahumor.blog.hu/ 2011.02.23. 16:36:52

Ááá, most megnézem, létezik-e még a teveclub. :D

Pittyegős-csörgős modem, netcafézás, ha anyám szombatos levés, munkahelyre vele bemenés, netezésért még korán kelni is képes levés. Csodálkozás, mikor floppyról cd-re váltás, és néhány e-book rátevés, aztán még mnidig csak 1% tele levés.

Judea · http://roleplay.blog.hu 2011.02.23. 16:39:24

@purga: A gyakorlati helyen letöltöttük a SW1-et 99-ben, két CD-s változat volt és csak később derült ki, hogy az első része rossz. :(
Ez májusban volt 5 nappal az amcsi premier után. Sebaj vártunk szeptemberig és szinkronosan megnéztük a moziban a magyar premier napján.
Mindezt azért mert nem volt kedvem még egy 350Ft-ot elherdálni CD-re, akkor ez sok pénz volt nekem. 500 Ft volt a heti zsebpénz.

bőrmók 2011.02.23. 16:40:42

freestart:
Állandóan foglalt volt a vonal sok köcsög ingyeninternetező miatt. Aztán végre sikerült kapcsolódni, és 5 perc múlva szétkapcsolt, és akkor már megint foglaltat jelzett. Éjfél után kezdett csak használhatóvá válni. Másnap fos voltam. "Nem aludtál éjszaka? Nem, mert INTERNETEZTEM."

Szigi. · http://depechemode.blog.hu 2011.02.23. 16:41:05

CD-k 128 kbps-es mp3-ba grabbelése, hogy sok album férjen egy (méregdrága, 500 forintos) "nyers CD-re" :)

Penya64 2011.02.23. 16:48:30

@Nard: Van belole paralell portos is. Nekem is van egy peldany. XT-hez pl kivalo

Civitas Fidelissima 2011.02.23. 16:53:24

Én egyszer az iqteszt.hu top százas felhasználók listáját próbálgattam végig kíváncsiságból. Nem egynek volt ugyanaz az userneve és a jelszava.

2011.02.23. 16:57:23

@Szigi.: akkor újdonság volt, most viszont már életforma. sőt, sokaknak munkaeszköz, mint pl. nekem. (mondjuk, nekem a 90-es években is az volt.)

persicsbalint 2011.02.23. 16:57:34

Ebben semmi modor nincs, ez kőkemény nosztalgia. Viszont a poszt így is benne van a blog Top10 posztjaiban.

Judea · http://roleplay.blog.hu 2011.02.23. 16:58:29

@vészmadár (pica pica): Igen, a haverokkal mi is azon viccelődtünk, hogy ha kiesünk a fősuliról elmegyünk villamosvezetőnek, 2 év villamosmérnökivel talán felvesznek.
Aztán elmentem távközlési szakirányra és jelenleg nem sok közöm van a villanyáramhoz. Maximum annyi, hogy minden azzal megy amit felügyelünk.

Stronci 2011.02.23. 17:00:30

még egy XT is van itthon elfekvőben, meg 386,486. Érdekes a későbbi gépek már inkább elfüstöltek mint megmaradtak (könyvelő iroda).
Lotus123 386-on, mérési eredmények alapján fűtési görbe rajzolása (gőzfűtés vs kettősfenékedény hőmérséklete)
Talán 14,4 k nettel kezdtem, @freemail.c3.hu, c3 hírlevél, Win95 floppiról (igaz már 3,5" nem az 5,25" lemez!).

a szervizben:
-cga monitor?
-Nem saját...

Gamespy, Quake1,Q2, a Q3 már nem jött be, de helyette UT a király

ha kell vkinek egy Sun Ultra 5-ös gép szóljon.
ave

gnme 2011.02.23. 17:04:40

Csikóst a pártba!

"Józsi a modoros szervízes" az No.1

modoros.blog.hu/2010/09/10/olvasoi_rovat_jozsi_a_modoros_szervizes

Adót a szélre!

Sin' Dorei (törölt) 2011.02.23. 17:12:34

Úristn, de nem szép dolog, ha így az ember pofájába tolják, hogy milyen vén : )
98-tól folyamatosan foglalt vonal jelzés, sokszor nem kapcsolódás, agyfelbaszás, öccsel harcvívás, ki mennyi időt tölt a gép előtt, egymás kiröhögése, hogy én csetelés, ő bezzeg, majd öccs által felrakás az első ismerkedős lapra, hogy kopjak le végre otthonról.
Mekkora siker volt felcsatlakozni a netre.

Az 'icuka' hogy maradhatott ki a modortárból? Mindenki icukázott.

Stronci 2011.02.23. 17:18:47

egyszer össze kötöttünk 2 gépet Win95 alatt... 2-3 óra alatt sikerült is.
a vicces az volt, hogy amit ott megtudtunk csinálni (másolás) azt a Norton Commander 4.0 is tudta ami 3 lemezen elfért.

ICQ: aki most LOL-t "kiállt", tudja-e honnan van ez?

johnny66 2011.02.23. 17:20:53

Micsoda emlékek :)

95-96 Kandó, az egész kollégiumnak volt egy 128K-s vonala, azon osztozott mindenki. (BNC lezáró a "T" elosztó helyére, a szinten a többiek így az internetből kizárva.. )
Go!Zilla letöltés vezérlő, "Houston, we have a problem!" amikor megszakadt a letöltés..

Hatalmas öröm, mikor meglett a 2M-s internet..

CD írás, nyomtatás a 302-es szobában..

StarWars Episode1 az amerikai premier előtt..

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2011.02.23. 17:24:01

@Takony_fősámán: Felemelo erzes volt megoldani egy problemat, ami ma nem letezik. :) Valahogy nekem jobb erzes, ha kell a net, barhol es barmikor magatol ertetodoen rendelkezesre all, pl most metron ulve, androidos telefonnal (mondjuk itt a dialup sebesseget is hitelesen imitalja a Voda mobilnet, szoval a retro feeling megvan) :)

Jut eszembe igy az ekezettelen telefon-billentyuzetrol: repu:lo" e'kezetek valaki? Kezdetben lehetett talalkozni ilyennel, amikor meg a bongeszo, vagy a szerver, vagy tok tudja mi nem tamogatta a magyar ekezetes szoveget, es erre valami idio'ta baroma'llat kitala'lta ezt az a'thidalo' megolda'st amit legala'bb olyan idegesito" volt olvasno, mint amennyire ko:ru:lme'nyes irni :)))

Sin' Dorei (törölt) 2011.02.23. 17:28:14

Ja, és tényleg, míg otthon lakás, szülő által basztatás, hogy hajnalig neten lógás. Aztán elköltözés, férjhezmenés, férj által basztatás, miért netezés, meg 30rugós számlacsinálás, míg ő nem otthon levés.

Minden szülő szerint a netezés a Sátán találmánya.

Szőke Kapitány 2011.02.23. 17:35:41

A gettó mókusokon sztem az életben nem volt 192-es mp3, hanem 96-os mp3pro-t toltak, ami kevesebb helyet igényelt, cserébe külön kodek nélkül kurvaszarul szólt :&

Internetland alap volt, mekkora öröm volt amikor sikerült megszerezni az a hülye doksit a hackekkel. Kár hogy a nagyrésze akkor már szart se ért. :D

johnny66 2011.02.23. 17:37:37

Gettó mókusokról:
Egyszer poénból felraktak egy görög helyi slágert, amit az ottani nyaraláson hallottak.
Később elég sok buliban hallottuk viszont a zenét, Új Várban, Közgázban, stb...
Szóval elég sokan használták az oldalt :)

bőrmók 2011.02.23. 17:41:02

@Gery.Greyhound: Ugyanarra az érzésre gondolok, mint amikor először volt számítógépem. Ugyanezt éreztem akkor is, amikor internetem lett otthon. Biztos ismered.

Penya64 2011.02.23. 17:47:41

@Szőke Kapitány: De biz 192-es mp3ak voltak a gmtn, minosegi volt. Jopar ott figyel a regi cdimen, meg az eredeti nevvel, pl master blaster - how old are you = ma.mp3

A gorog slager meg ez volt:
www.youtube.com/watch?v=PdAiM-7gLPM

Ayto to Kati

no mail, no problem 2011.02.23. 18:05:49

@vészmadár (pica pica): értem amit mondasz, de te érted-e ezt:

//H22XXX JOB (10,JVBE,,,1),,CLASS=8
//SYSIN DD DSNAME=INFILE
//SYSPRINT DD SYSOUT=A

@Gery.Greyhound: e1kezet ma1s forma1ban? a ke1t ta1bor ko2zo2tt o2ro2k ha1boru2 hogy melyik az olvashato1bb? e1n mindeketto2t uta1ltam, e1s beszartam mire ezt lei1rtam, annyira terme1szetellenes. en par eve vettem az elso magyar billentyuzetet, addig inkabb ekezet nelkul irtam. igaz engem a magyar billentyuzet sokszor hatraltat a munkaban, es akkor nagyon.

fidesz = házmesterek pártja 2011.02.23. 18:08:09

@no mail, no problem: a könnyem is kicsordult a gyönyörtől. ;-)
Bár én még DOS-szal kezdtem... :-DDDD

sanya64 2011.02.23. 18:08:25

nem tudom írta-e máá valaki, de emlékszünk, volt olyan is, hogy monitorszűrő, vagymiabánat...
amit rá kellett csíptetni, mint valami szúnyoghálót...

na, az öt percenként le is esett mindig, nanáá...
)

comment.com-os kurvaanyátokat 2011.02.23. 18:11:59

@sanya64: és azóta sem magyarázta meg senki, hogy tképp mi ellen is védett _valójában_ :-)

escargot 2011.02.23. 18:14:47

@sanya64: Ha már hardver: winchesterfej-parkolás?

elizon pucsnik 2011.02.23. 18:22:40

@sanya64: és ugyanúgy szétégette a szemedet a cső

no mail, no problem 2011.02.23. 18:25:57

@johnny66: 1992-ben volt egy 64k-s vonal a közgázról bécsbe, és ezen lógótt a teljes közgázon kívűl az elte, a jate, és már nem is emlékszem kik még. együtt biztos lehetett ezen 5.000 ember. csak azért működött (már ahol, szegeden gyakorlatilag használhatatlan volt) mert nem volt web, az elérhető információk mind sima szövegben mentek, szinte mindenki csak levelezett, páran talkoltak (talk, finger megvan még valakinek?) és a nagyobb forgalmak a helyi hálókon belül maradtak.

@Atomot az indexre!: egyszer kellett valami csinálnom egy tpa-1140-en, videoton vt52100-as terminálon. a termináltól 5-10 méterre levő gép néha 15+ sec alatt küldte vissza amit beírtam, mert valaki majom annyira leterhelte a gépet, és nekem meg nem volt prioritásom ;)

bozót lajos (törölt) · http://bozotorszag.blog.hu/ 2011.02.23. 18:26:49

igen! szóról szóra így éltem át! mondjuk az IRC-s marhaságok kimaradtak, de volt helyette ICQ-n csajozás! :)

apropó egy modi dolog: (:

no mail, no problem 2011.02.23. 18:37:11

@Atomot az indexre!: én is DOS-ban futtattam az első jobot. a régebbi rendszerekről csak elméleti ismereteim vannak.

@comment.com-os kurvaanyátokat: hát védte a szemed, mert kevésbé bántotta a sugárzás, érted?

@escargot: park.exe, alap. modoros vicceskedés drain.exe programmal?

peti papagáj 2011.02.23. 18:38:08

2000-től modem, éjszaka stars-nackt.org német pucércelebes oldal nézés, egy éjszaka alatt 10 MB adatforgalom

Jozsó_ 2011.02.23. 18:39:33

Egyébként én tényleg kaptam pár csekket azok után a reklám bannerek után. Igaz azért volt vele szívás rendesen.

Nekem még az jutott eszembe mikor a home page-t nem tudták mire fordítani és így lett "magyar ottlap".

Plusz még mielőtt egyáltalán internetto fórum lett ott volt a "Hét kérdése" vagy mi, ami minden fórumok őse volt.

fidesz = házmesterek pártja 2011.02.23. 18:44:00

@no mail, no problem: én dolgoztam régebbivel is, BEEEE :-P :-D
Igaz, először még középiskolában találkoztam "testközelből" számítógéppel, egy R20-assal.

test subject #28 · http://www.youtube.com/watch?v=b-kDpnArNg4 2011.02.23. 18:44:41

hát ez nagyon súlyos volt...

főleg mikor beugrott a duracell elem...

Herlock Sholmes 2011.02.23. 18:49:41

DC++, wcx_ftp.ini lopás
HIX Aréna csajozás
www.budapest.com/chat
www.interpest.com/chat
TalkCafe
Nagy idők voltak.

shinny bayaar (törölt) 2011.02.23. 18:57:57

"Bazmeg, csakugy elszallt a vadiuj masfelmegas vinyom, hat basztal te mar ilyet sanyi?"

albi99 2011.02.23. 19:29:40

ratio-s ftp oldalak
mobil rack
netscape
www.extra.hu/goyo :)

no mail, no problem 2011.02.23. 19:48:12

@Atomot az indexre!:

milyen régebbivel, te ;) én csak egy-két hónapot voltam R-20-on, amit mindenki örömére sikerült lecserélni R-22-re. ennyi idő alatt jól megutáltam, mert néha egy hét alatt nem bírtam lefuttatni egy pár perces programot, annyit volt rossz. roppant kínos volt, hogy az imperializmust is majdan legyűrő haladó szovjet teknika egyfolytában hibázott. ehhez valószínűleg az is hozzájárult, hogy az üzembehelyezésre érkező szovjet mérnök elvtársak a hétfőnként a tisztátásra kiosztott heti egy liter etil-alkoholból azonnal megittak 9 decit, így emiatt kissé foghíjas lehetett a zsírtalanítás.

blur7 2011.02.23. 19:51:29

@Stronci: Kereslek. :)
(Életemben nem használtam egyébként.)

Pöcsköszörű 2011.02.23. 19:57:15

@Penya64: én még a korai időkben néztem, később lehet hogy volt 192-es, nekem csak az mp3pro rémlik

Penya64 2011.02.23. 19:58:59

@Pöcsköszörű: Es tenyleg! Meg nagyonregen valoban. Most esett le

Alamio 2011.02.23. 20:01:43

Senki nem említi az elmaradhatatlan "honnan IRC?" Kérdést?

fidesz = házmesterek pártja 2011.02.23. 20:08:48

@no mail, no problem: az már nem iskolai gép volt, de jóval régebbi (diszket hírből sem ismert), mint az R-20-as... :-)

Penya64 2011.02.23. 20:20:53

w3.swi.hu/elp Exhibicionistak es leselkedok paradicsoma :)

Meg mikor a supergamez meg superwarez volt

Pöcsköszörű 2011.02.23. 20:35:22

puskásba jártam középiskolába, itt volt először sulinet, emlékszem milyen ökölharc ment a géphelyekért hétfő délután kettőkor (fel kellett írnod magad egész hétre).
egyszer lemaradtam, és mérgemben letéptem a papírt. akkor egész héten nem netezett senki. volt is feszkó a geekek között, melyik lehetett az a szemét :DDD
régi szép idők, sigh

Gonoszfóka 2011.02.23. 20:44:21

Első netes élmény: gimi, 98 környéke. Mi még a win 3.1-et bűvészkedtük, és lestünk át a terem másik felébe, ahol az infós osztályból 1-2 srác böngészte az nba.com-ot...mi meg azt se tudtuk, mi a fene az, amit olvasnak.

Amúgy egon.gyaloglo.hu megvolt, freemail.c3.hu szintén, hix listástul, altavista és altavizsla, az extra.hu mindenhatósága. Először a suliban Macintosh gépeken netezés, az egygombos egér örömeit élvezés. Chat először a danubius chaten, aztán sokáig gyalogló chat, volt szoba, ahol opjogot kaptam mindig :-) Szintén voltak "keress pénzt a netezéssel" típusú dolgok, és játékot 10-15 floppyn hazacipelés, 2 db CRC hibás, majd a jövő héten a 2 rész újbóli felmásolása után már csak 1 volt CRC-s :-( Szóval 3 hét / 1 játék...szép volt.
A másik: betárcsázós net indít, e-mail fiók betölt, kapott levelet elolvas, kapcsolatot bont, választ wordben megír, kapcsolat izzít, bemásol, elküld :-)

Itthon vagy 4 éve van csak net (mármint ADSL), addig nem kellett, mert az egyetemen elég volt, amit neteztem. Ha meg mégis szükség volt valamire itthon, jó barát volt a matávos nyílt internet, szóval a modem hangja tisztán megvan :-D Sőt, még megvan az 56 kbps modem is, eredeti dobozban :-) Volt olyan, hogy egy ideig ingyenes volt a nyílt net, na akkor rendszeresen érdeklődtek rokonok, szomszédok, hogy egész este nem tudtak minket felhívni :-)

Ami kimaradt: IRC, kazaa, drukkerkocsma, fórumok. Az utóbbira csak 2-3 éve kaptam rá, de most se vagyok túl aktív sem itt, sem máshol.

És köszönöm én is a posztot, jó volt nosztalgiázni :-)

2011.02.23. 20:44:46

@Goose-T: @Judea: 96-99 KLI :)

@Penya64: elp mekkora jó oldal volt:)

Penya64 2011.02.23. 20:48:57

Ja az elpn szerettem a torteneteket:) Amibol aztan lett kesobb a torte-net.hu vagy milyen oldalis is...

killercsiga 2011.02.23. 20:52:53

"Internetland, beégésem története, kémprogramok leszedése hatalmas hackerré válás reményében, amivel persze csakis muterék gépét sikerül megfertőzni."

boldog békeidők :)

Penya64 2011.02.23. 21:01:40

@killercsiga: egesek.html!!! Azazazaz:) Meg a hacklife! Vegtelenitett telefonkartya meg ingyenkola az automatabol :)

killercsiga 2011.02.23. 21:07:04

Mondjuk ennek kevés köze volt a modorossághoz, de a nosztalgia nagyon bejön. :)

Tekincsa Wakumba 2011.02.23. 21:10:16

@pause: Van. Nekem egy félévem bánta az arénázást. :D
Szerintem a koleszban töltött időm 80%-át akkoriban az alagsori gépteremben töltöttem. Jézusom, hányszor volt olyan, hogy akkor mentünk fel a szobatársammal, amikor a rendes diákok mentek az első előadásra. :D
Ja, és a haverommal mai napig az akkori nickünkön szólitjuk egymást, és a "re"-t is használjuk.

Istenem, micsoda nosztalgia.. :)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.02.23. 21:50:40

@killercsiga: ó, a beégésem története. Mikolt új férje és annak régi felesége meg a gyerekek :-)

mqqq 2011.02.23. 22:00:30

van ibm.netes accom zöldszámmal, nektek olcsóbban, érdekel valakit ?

v_a_lucky 2011.02.23. 22:08:18

@vészmadár (pica pica): A Te Kurva Anyádat!
Azon kívül, hogy mindent leszólsz, mindent kritizálsz, szerinted minden szar.... ezen kívül, van valami értelmes mondanivalód?
(és nem csak itt, minden más blogon is)

A net régen is hazsnálható volt. Az, hogy te nem tatáltál meg rajta semmit, az nem a net hibája!

Amina81 2011.02.23. 22:11:26

QUIOS-os sarga hatteres INGYEN sms kuldes senkinek nincs meg? :)

Zorita 2011.02.23. 22:18:10

kemény egy bejegyzés, majdnem megríkatott, pedig nem is vagyok geek :))
uzsi mellé floppyt csomagolsz az isibe, hajj :D
meg mikor beindult az internetto, angoltanárunk sietett a SZÁMALKba, mert az kb. akkora történelmi esemény volt számára, mint '89-ben a köztársaság kikiáltása :)) egész éjjel nem aludtunk az izgalomtól, te netuddmeg

Gonoszfóka 2011.02.23. 22:51:16

@Amina81: jelen :-D 2000-2002 körül, ha jól rémlik...

nyuszy 2011.02.23. 22:56:10

@Amina81: Dehogynem, meg az mtnsms is, de ezek bőven 2000 körül voltak már.

Amina81 2011.02.23. 23:33:18

@nyuszy: Teeeenyleg, mtnsms is :)) Ja vhogy akkoriban voltak, de az ugyanez a nosztalgia korszak :)

Penya64 2011.02.23. 23:36:53

Meg joval elotte 99 korul volt az unimobile nevu progi amit a gepedre tettel, nem weblap volt, es azzal is lehetett kuldeni.

sdani 2011.02.24. 00:02:09

És megvannak a Schönherzes hülyeségek? Nekem közöm sincs se az koleszhoz, se a BME-hez, de ezeken kötelezők voltak:
Jeges - Mi vagyunk az arabok (www.youtube.com/watch?v=4IsBfG8uBeU)
CSernozjom turiszt (www.youtube.com/watch?v=EhmazxTBCR8)

no mail, no problem 2011.02.24. 00:24:05

@Zorita: már a régi, a etele úti épület sincs meg, ha jól emlékszem tavaly bontották le. még szakasits árpád útnak hívták az utcát, amikor oda jártam a könyvtárba, főleg az amerikai számtech lapok miatt.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.02.24. 00:26:11

Aki szerint "kimaradt" az IRC, az elolvasta rendesen, he? :D

la paloma de la rosa 2011.02.24. 00:37:27

Atyaég. Könnyeim lepotyogtak ahogy a nosztalgia átjárt. Gyönyörű volt, gyönyörű. Köszönöm Tibor, újra tinédzsernek éreztem magam. :D

jürgen baromartz 2011.02.24. 00:48:02

amikor a leírtak még aktuálisak voltak, én olyan 10-12 éves taknyos kölyök voltam, emlékszem iszonyú irigy voltam a netet bűvölő májerekre... így elolvasva viszont, inkább tűnik az akkori internethasználat kínszenvedésnek, mint hasznos időtöltésnek :D

Karmadealer · www.sajtoszsemle.blog.hu 2011.02.24. 00:48:55

Hej ha ezt a Netscape Navigator 2.0 meg tudná nyitni... Pedig úgy hasít a 486 DX-en! Leszedtem egy krekkelt bryce-t, érdekel? Két floppys az install, egyre nem fér rá!
Tripod, wired, hudir. Heureka.
Simcity.

jürgen baromartz 2011.02.24. 01:04:28

bátyám akkoriban rendszeresen járt könyvtárba zenei cd-kért (bravo hits, juventus mix etc..), a már akkor elavultnak számító pentium 100-as gépünk egyetlen egy gigabájtos vinyója folyamatosan tele volt a zenéivel (micsoda szerencse, hogy a windows 95 nem foglalt többet 80-100 megabájtnál, ha jól emlékszem). na meg az a szopáshalmaz, amikor ki akartuk írni a dolgokat cd-re... a városközpontba kellett járni ezért a "fénymásolós gyerekhez". rettenet. a netezés hozzánk csak 2004-2005 táján ért el (384 kb/s adsl 8990 forintért havonta az axelerótól, muha!) - de akkorra már szegény megboldogult p1-ünket elcseréltük egy belső cd-íróért :D (érdekes, hogy a következő gépet pedig egy belső dvd-íróért. gyorsan avul a technika)

szóba került fentebb a "monitorszűrő": csak egyetlen hasonlóan fölösleges fícsör ugrik be azokból az időkből, ez pedig a "turbo" gomb a számítógépházak elején. mindent tudott az a varázsgomb, csak éppen kakaót nem adott a gépeknek, bár az összes, n00bok számára írt "hogyan használja a pc-jét" könyvben benne volt, hogy azt okvetlenül be köll nyomni mert borzasztó hasznos.

Penya64 2011.02.24. 01:48:49

@sdani:

Jegestol volt mivagyunk a niggerek is, keress ra, meg mivagyunk a sargak is.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.02.24. 08:25:45

@la paloma de la rosa: hát igen, micsoda szemránckrém-lúdtalpbetét-fogyitabletta salest csinálhatna Modortibor ezen a blogon... :-)

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.02.24. 08:38:33

@Zorita: img541.imageshack.us/i/img4102d.jpg/

két éves kép, akkor már az Évike könyvesboltja a bejárati ajtó mellett nem működött

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.02.24. 08:44:58

@Modor Tibi: a kommentelők nagy hányada - nemcsak itt - nem olvassa magát a posztot. Jó esetben átlósan átfutja, meg megnézi az utsó 5-6 kommentet. 5 sornál hosszabb összefüggő szöveget nem olvas el mainapság a legtöbb netező:)

2011.02.24. 08:54:14

Valaki elárulhatná hová tűnik el a komment?
szóval: átérzem a problémát, mert itt mobil netem van, és kinyomok egy passzanszt, mire az oldal letötlődik, de holnap indulok HAZA, és már a vonaton is jobb kapcsolat, mint ez a trutyi.

@vészmadár (pica pica):
Igazad van abban, hogy nem a legszerencsésebb a címválasztás, mert inkább hőskornak nevezném, az aranykor még nem jött el. Ja, hogy akkor kevesebben voltak a hálón? Ebben épp ez a lényeg, mint a mobil telóban, hogy minél többen vannak rajta, annál jobb.
Gyerekkoromban nekünk volt telefonunk, de mire mentem vele, ha az osztálytársaknak meg a haveroknak nem volt?

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.02.24. 08:56:30

@v_a_lucky: nem emlékszem, hogy anyáztalak volna.

@Judea: asszem az egyik legősibb mérnök-modor a villamosmérnököt trolimérnöknek hívni:) Még annyit tennék hozzá, hogy:

gépész-villamos testvérszak, illetve (építszeknek:)
magasan a legjobb:)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.02.24. 09:08:44

@Frengi: nem tűnt el, pár napja a blog.hu motorkája gyengusz, plusz úgy tűnik, kitalálták azt a marhaságot, hogy a komplett blog.hu térben nagyjából 8-10 percenként írhatsz egy kommentet.

ez kb. be is fog tenni a modoros-féle blogoknak...

2011.02.24. 09:28:30

@vészmadár (pica pica): igy van ez, ha egy harmatgyenge szerver találkozik egy még gyengébb kapcsolattal.

Ja, láttam ilyen madarat mint az avatarod, ez egy jó galamb nagyságú pipi, ide jár a szomszéd kertbe, amúgy nem tudom mit keres itt, most itt vagyok északon az Elba torkolat vidékén.
Vagy ez itt van itthon? vagy keverem valami hasolóval?

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.02.24. 09:37:14

@Frengi: A szarka Eurázsia teljes mérskékelt övi részén elterjedt. Van egy világosabb kékes szárnyú faj a mediterrán régióban (Cyanopica, olyat még nem láttam). Van Észak-Amerikai alfaja is ami majdnem tökugyanolyan mint az európai.Általában, az északi féltekén majdnem minden, a Pica nemhez tartozó alfaj tökugyanolyan. Az ázsiai (olyat már láttam) kicsit csillogósabb sötét-kékes-fekete.

Van még néhány rokon nemzetség, amelyek alkatra hasonlóak ám más színűek, de azok európában (a Cyanopica kivételével) tudtommal nem honosak. De ennek utána kellene néznem.

2011.02.24. 09:37:14

Még csak annyit, hogy 2001-ben volt valami tomato.co.uk oldal, ahonnan nem csak sms-t lehetett ingyen küldeni bárhova, de az akkori Nokiákra (3210 rulez) jópofa logókat és képüzeneteket is ingyen naponta 3-4 darabra korlátozva!

2011.02.24. 09:52:30

@Professor Pizka: ráadásul Matula bácsi óta tudjuk, hogy a puskát is felismerik ;)

Ui.: valaki mondja meg, mennyi pontosan a néhány perc, amit két komment elküldése után várni kell?

rettentó 2011.02.24. 10:10:02

"Miért születik ilyen a világra, ezeket tényleg ki kéne irtani. Na még ezt nézzük meg gyorsan, aztán menjünk valami normálisabbra..."

Nosferato egyik csúcsteljesítménye ez a bejegyzés. Emil!

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.02.24. 10:19:32

@Frengi: hát, ha ilyet láttál, akkor az szarka, egész európában elterjedt, a hidegebb területeken is elboldogul, amennyire én tudom, nem tájidegen még az északi német és dán területeken sem. ezügyben azonban a Prof a mérvadó, remélem olvassa és nyilatkozik.

Adam89 · http://adam89.fw.hu 2011.02.24. 11:15:43

Öldöklős játék helyett Terep2?
PCX-ben rajzolt saját pályák?
Három óra masszív ComLogo húsz perc óravégi Kiwwi netért. Persze a szerverben 56K szoftmodem, rákötve koaxon 18 gép...

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.02.24. 11:42:26

nah, a Prof közben már meg is válaszolta, szakavatottan:)

la paloma de la rosa 2011.02.24. 11:49:15

@Professor Pizka: Még szerencse, hogy nekem nincs rá szükségem. Tökéletes bőrrel és alakkal rendelkezem. Meg persze a korábban tárgyalt szerénységgel, mely természetesen nem lehet nagyobb az ön szerénységénél.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.02.24. 11:57:17

@vészmadár (pica pica): A munkahelyem (körgangos budapesti ház) udvarán épp most is hat szarka veszekszik iszonyatos cserregéssel :-)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.02.24. 12:09:47

@la paloma de la rosa: Itt mindneki tökéletes bombanő. Vannak szőkék, barnák, sikszék és rüfkék, csöcsösek és sportosak, komolyan Modor Tibi lesz itt az elektronikus Hugh Hefner. Az ide író hímek pedig magasak, vállasak, bugyiolvasztóan jóképűek, térdig ér a farkuk és ízléstelen sportkocsikkal járnak. Én vagyok egyedül kissé korpulens, de az meg a burzsoázia diszkrét hája.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.02.24. 12:34:12

@Professor Pizka: nálunk a suliudvaron egy szajkó lakik a lakatosműhely melletti fán, egész professzionálisan képes alkalmanként utánozni a rosszul flexelő gyerek okozta zajokat (tudod, az a sikítva nyekergő fémbeszorulós zaj):)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.02.24. 12:40:18

@vészmadár (pica pica): A szajkó meg a seregély nagyon bitang ilyen szempontból. Csodálom hogy a szajküt egyik európai nép sem tiszteli vallásosan. Ahogy pofátlanul elcsalja a kutyát ugatással, majd ellopja a kajáját és egyéb trükkjei... a legjópofább madarak egyike. Nemrég a Budai Központi Kerületi Bírósággal szembeni telken láttam egyet, ahogy vártam a buszra.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.02.24. 12:51:59

@Professor Pizka: itt komlón mindenhol ott vannak, egészen barátságosak, bár úgy vettem észre, itt a mókusokkal alakult ki egyfajta állóháború, többedszer látok már mókust zargató szajkót a környéken.

entropic · http://e-konyv.blog.hu 2011.02.24. 12:54:38

@GERI87:

Gunyit építene... a posztból is ismerős volt sok minden, de ettől a kifejezéstől tört rám az igazi nosztalgiahullám. :D

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.02.24. 12:59:04

@vészmadár (pica pica): miután a szajkó, a szarka és a maókus (ez a szabolcsi alfaj neve) is előszeretettel fosztogat fészket, ez valahol érthető :-)
Itt fővárosilag a belvárosban, ahol élek és dolgozom, csak szarka van, Budán a hegyi részeken viszont van sok szajkó meg büdösbanka is, meg mindenféle harkály, bár az emberjárta részek miatt eddig még csak balkánit láttam. A dankasirályok viszont már násztollazatban vannak, láttam ma a kettes villamosból, a szárnyak szép új szürkék, a fejek feketék, let's talk about sex baby :-)

Sand Lover 2011.02.24. 13:03:45

@Professor Pizka: “a belvárosban, ahol élek és dolgozom, csak szarka van,”
Pont ezt akartam írni, hogy errefelé valahogy nagyságrendekkel több a szarka, sőt, szajkót nem is látni.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.02.24. 13:09:57

@Morgan LeFay: A szajkó igényli az erdőt, a szarka meg már régen urbanizálódott. Pofátlanság terén holtversenyben elsők :-)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.02.24. 13:12:11

@Professor Pizka: a büdösbanka (gondolom ez a búbosbankával megegyező madár) neve mifelénk fostos bugybóka:)

2011.02.24. 13:14:00

@Professor Pizka: Remélem a megyjegyzésedet a reklámokról nem nekem szántad, bár én már túl vagyok az e féléknen, az embernek egy idő után meg kell barátkozni a ráncaival, az legalább nem fáj.
(ismered a mondást: 50 felett ha reggel arra ébredsz, hogy nem fáj semmid, akkor meghaltál)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.02.24. 13:20:17

@Frengi: dehogy neked, hanem azoknak akik megrémülnek, hogy jé, öt éve még nem fájt a derekam :-)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.02.24. 13:24:08

@Professor Pizka: nyilvánvaló okokból én a szarkát tartom egy hangyafasznyival többre:)

zulululu 2011.02.24. 13:27:01

Fujj de egy undorito igenytelen korszak volt. Mennyire orulok hogy tul vagyunk ezen a szennyen...kirazott a hideg, vegig sem olvastam mert depis lettem majdnem :D
(ergo jo lett a poszt errol az undorito korszakrol)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.02.24. 13:35:36

@Frengi: akkor én lehet biológiailag előbb öregszem vagy valami, mert én 32 évesen is érzem ezt reggelente. Főleg a világ fáj, enyhén jobbra dőlve:)

2011.02.24. 13:58:06

@vészmadár (pica pica): ez is olyan érdekes, hogy a 30-asok itt nosztalgiáznak, nekem meg olyan mintha tegnap lett volna.

Utána számoltam kb. 10 éve lógok a neten, de még mindig nem vagyok otthon benne, közben leszakadtam sokminden másról, nem tévézek, a rádió is ezen jön, ezen telefonálok. (Minek előfizetni, ha a skypon 7€ az egész világgal ingyen telefonálok, és videó hívás, gyerekkoromban ez a fantasztikus filmek világába tartozott, nem godnoltam volna hogy megérem )nem járok bankba, nem lapozgatok menetrendet. Neten vásárolok, veszek repjgyet, vonatjegyet, a laptopom hozzám van nőve, és már a másodiknak jár le a garanciája, pedig csak tegnap vettem, nekem egy 2 éves hűség nyilatkozat oly annyira pillanatnak tűnik, hogy lemondani is elfelejtettem.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.02.24. 14:53:56

@Frengi: a nosztalgiázó harmincasok idióták, én mondom nekik eleget, de nem hiszik el:)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.02.24. 15:28:11

@Professor Pizka: amúgy én úgy tudom, csak a fiókák "büdösek", mert védekezésül fossák le bűzös anyaggal a támadót, de én úgy tanultam, az öreg jószágok ilyet már nem tesznek...

Judea · http://roleplay.blog.hu 2011.02.24. 17:59:32

@Frengi: Nem csalódtam benned. Nem értem, hogy sokan miért nem ismerik fel ezeket az előnyöket. A következő szint az lenne, ha már mindezt telefonon is el tudnád intézni. Csak eszköz kérdése, nem kell plusz tudás.

Judea · http://roleplay.blog.hu 2011.02.24. 18:23:38

@Professor Pizka: Kikérem magamnak, én kérem két ízig vérig kisnemesi, de belterjes család közös nászából születtem, így kellően gnóm kinézetem van, leszámítva a magasságomat, mert az átlagos.
A fiamon már nem látszódik, mert a feleségem félig idegen családból jött és szerencsésen keveredtek a gének.

2011.02.24. 20:06:42

@Judea: Én nem bánom akárki akár mit mond, de okos ember volt aki ezt kitalálta. Én minden nap rácsodálkozom, hogy milyen jó dolog a net.
Nektek ez természetes, mert ebbe nőttetek bele, de nekem még mindig egy csoda.

Volt egy kolléganőm, agyvérzéssel laszázalékolták, nem tudott eljárni otthonról, mondom neki, vegyél egy gépet, netet, és elleszel vele mint a befőtt. - Á, nem tudom én ezt már megtanulni. -Nyugdijas vagy, időd mint a tenger, próbáld ki.

Pár hét mulva bejelölt az iwiwen, elküldte mailben a fia mind a 300 esküvői képét, talált magának társat a neten, és boldogan élnek míg meg nem halnak.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.02.24. 20:41:17

Tétova Teve.. áááá!

Jelzem, a fácse iszonyatosan eliwiwesedett. (bejelölt a volt iskolám, vazze! hát honnan tudják, hogy én vagyok az? egyáltalán, hogy tud bejelölni 1 campus? nincs keze!!!!) Szerintem ott rontották el, mikor többnyelvűvé tették. Így most már Keleti művészhölgy világrengető teóriáit is ott sírhatja el. De, szerencsére, még nem teljes az átjárás.

Másik: kiadóknak miért érik még meg ezek a zenekar videós gyűjtemény DVDk? Felmegyek youtube-ra, bepötyögöm a zenekar neve mellé hogy "video" - megtalálom az összeset, minimum 3 különböző feltöltőtől. És frankón ős-MTV-fílinget csinálhatok a PC-vel. Ingyen!

csi szi 2011.02.25. 00:31:19

@reservoir: A DPG egyébként még most is működik, a klienst is le lehet tölteni valami eldugott weblapról. Legalábbis kb. 1 éve még megvolt.

csi szi 2011.02.25. 01:02:22

Egyébként a trefort chat is létezik még, csak a forgalma lett apró töredéke az egykorinak. Ja, IRC klienssel érdemes próbálkozni csak, mert a java kliens csak egy régi java verzióval működik rendesen (vagyis így már egy jó ideje szinte senkinek).

Dr. derelye vágó · http://www.freeworldgroup.com/games6/gameindex/castlewars.htm 2011.02.25. 10:13:44

@Penya64: egy jó párat kivégeztem
meg egy optikait is sikerült amikor még újdonság volt :D

Penya64 2011.02.25. 10:16:46

@derelye vágó: Nekem van egy optikai amit akkor vettem mikor kijottek, es maig mukodik teljesen jol:) Annyi baja van hogy ps/2-es. Egy ideje a szerelos aztalomon van, a javitott gepeket dugom ra

Dr. derelye vágó · http://www.freeworldgroup.com/games6/gameindex/castlewars.htm 2011.02.25. 10:27:31

emlékszem kis flopykal rohangáltam haza havertól ARJbe tömörített játékokkal
az volt a legfaszább amikor már csak két floppy volt hátra és az utolsó előtti szar, haverhoz vissza újra kezdeni a kicsomagolást :)

Penya64 2011.02.25. 11:16:50

@derelye vágó: Mi ugy szoktuk hogy a hddre tomoritetuk be darabolva es akkor csak azt az egy darabot kellett ujra elvinni, nem elorol kezdeni az egesz mokat. Meg leginkabb kivettuk a hddt aztan hurcoltuk

2011.02.25. 14:07:06

úton vagyok hazafelé, de ezen a nyamvadt vonaton nincs net. Én nem értem meg hogy miért, mert otthon az Agria volán járatain van net, pedig az csak egy busz. Ez meg Hamburg-München ICE, még sincs.

Egyébként meg strájk van (de csak figylemeztető, és vonatok mennek 3-4 órás késésel), és bölcs előre látással 3 vonattal előbb indultam el magyar vagyok, engem nem érhet meglepetés), bár Hamburgi shoppingolást terveztem, de Münchenben is sok pént el lehet baszni, úgyhogy nincs ezzel gond.

Müchentől hálókocsi Pestig, muszáj volt, mert dohányzom, annyi időt csak úgy lehet kibirni, ha alszik az ember, és akkor net sem kell.

Addig meg marad a surfsitck.

enba 2011.02.27. 11:22:32

elenderes accok közzététele - a régi szép idők, de sokáig működött egyik-másik :)

vernyul 2011.03.07. 18:15:18

Napster, az már a haladó generáció. Trumpet WinStock, Netscape, 33-as modem SE, 286-os, tandy color.

Plumper_ 2011.03.10. 08:42:34

ezek többsége múló hóbort, felvágásra való szirszar.
ami jó volt az utóbbi években, az az LCD monitor.

a vezeték nélküli egér szar, folyton lemerül vagy tölteni kell, a vez.nélk. billentyűzet ugyanúgy.
játékra felejtsd el mindkettőt.
a vez.nélk. joystick-ot főleg.

fluffer 2011.03.10. 23:24:19

Gyerekek! :-)
Csodálkozom, hogy eddig még nem került elő.. BBS korszak
(Bulletin Board System).. Megvan valakinek? Levelezőlisták.. FidoNET, FucKNet.. fido-node, point-ok.. 2400-as modem, állandó vonalszakadás analóg vonalon, digitális vonalra való áhitozás, matáv baszogatás: mikor lesz már körzet digitális vonal levés, kitérő válasz adás, reménykedés (ÁSÉS ruleziz :-) ) . Elite, pirate bbs vadászás, 0-day warezolás, felnézés azokra, akik 9600 baud-os, vagy 19.200-es "ZyXel" modemmel warezolás.. Letöltéskor protokol választás, ZModel a legjobb levés...
Karakteres internetelérés lynx-el..miskolci egytem gopher-en keresztül való elérés....
Van itt valaki a BBS korszakból??? :)

antennae 2011.03.25. 13:08:49

mennyi részletre emlékszel, de jól megírtad!! nagyon nosztalgikus.

sham 2011.05.23. 01:39:49

777sms.hu; sarkanyfeszek.hu; "- küldesz képet magadról? - Csak ha te is"; "Ne felejtsd, pénteken szobatali"; WinMX; BaktaRider; Scoop Script; "segíts már beállítani a dc-t"; "Van egy haverom aki tud vírust írni"; "Kapok op-ot?"; chat.hu; igénytelenebbeknek a cset.hu; hosemberkepzo.hu;
Amikor még a net nagyrésze reklámmentes volt... Jaj:)

Adani 2014.08.28. 16:49:46

w3.swi.hu és szegény Aga, akit agyonszívatott minden hacker, a rendszer olyan lyukas volt ,hogy arra szó nincs. Még jelszavakat sem kellett sokáig törni, mert a shellként funkcionáló szerveren ott volt a mc is, és szabadon olvasható volt a freewebuser.bak fájl, amiben plain textben mentett el mindent a rendszer, amit regisztrációkor megadtál, igen a jelszót is.
Userlistát is ki lehetett listázni sőt a /etc/passwd-ből a jelszavakat is. A főoldal számlálóját is lazán lehetett hackelni, meg eleve bármelyik weboldalt, mert minden swi-s weboldal könyvtára listázható volt. Sőt gond nélkül ment olyan is ,hogy írtál olyan php-t cgi-t a saját oldaladon, ami másik fájlba ír a szerveren (Aga számlálóinak nullázása mint rollkodás). Elender hasonlóképpen ott meg is törték defacelve az oldalt, DC-1, Littledog később már a fél magyar IRC tudta, hogy ők voltak, mert lépten nyomon hencegtek vele.

Na meg ugye sulinet, később *.sulinet.hu ban listán minden IRC csatin, suliban csak trollkodás Hitler néven IRC-re fellépés, mindenkinek beszólás, kurvaanyázás bazmegelés, ban nem véletlen.

1998 végefelé még Win95-ön először otthon netezés WinNuke-al egymást szopatás, később BO, Netbus.

Netes pénzkereső appok, dotcom lufi elsöpri mindet, kitartó szenvedéssel kb. 7000ft-nyi dollárt azért csak küldött a Spedia.net. Magyar próbálkozások: forinter.net, sokpenz.net persze sose indultak el.

2001-2002 körül lutri.hu, azóta is lógtak valami 6 ezer ft-al. Warez FTP-k, ozone.rulez.org, alien.rulez.org, mira.matav.net, mpez.wbteam.com.

tar.hu/rapnet később rapnet.hu orrba-szájba töltögetés mikor már elekzdtem rap bulikba járni 2001 vége 2002 eleje körül és rájöttem menyni undergorund együttes van (addig csak AC, Ganxsta Zolee és Megasound System-et töltöttem le a netről, tetszik ,mert csúnyán beszélnek benne).

Hősember, Teveclub.

Sőt az igazi kezdet nálam 1998 nyár vége modem került a házhoz, DrótPostaGalamb telepítés, e-mailezés, levelezőlisták, "galambröptetés" később már rendes internetkapcsolat, DPG még sokáig maradt, de már Freemailes cím is volt meg egon.gyaloglo-s is. mIRC és Irc csatornák.

Skywatcher 2018.09.27. 14:46:52

Emlékszem, az első film amit letöltöttem (Napsterrel, vagy Kazaa-val?) a csajomnak a Dirty Dancing volt. 1 CD-s film volt, 700 mega, de ba.meg vagy 1 hétig jött a 3kb/s-el (jó esetben!!)
És akkor ez már király volt, mert előtte 1 évvel még egy rohadt jpg kép is ujjnyi csíkokban töltődött le. Első mp3-ak! Zeneszerkesztés! Kecskebéka!
DukeNukem havertól áthozása 13 kislemezen. Ahogy írtátok is, fele rossz, hibás. Gép átvivése, LPT porton összekötése, multi próbálás, persze nem sikerülés, káromkodás.
Első programok írása pascalban. Kezdeti szöveges után grafikus módba váltás! CGA monitoron színözön! Paletta-váltás!!!
Origo chat! Kezdeti fejetlenség után rendezett szobák, operátorok! Egy idő után én is op lettem, kaptam @-ot :D Op joggal vissza-nem-élés-próbálás, persze nehezen sikerülés. Kickban! Első csajok és igazán jó haverok összeszedése onnan... Gépről/csetről leszakadni nem tudás, hajnalig dumálás, világ kinyílás!

Ejh, de szép is volt. És ezt csak azért írtam be, hogy az utolsó hsz után 4 évvel legyen újabb :)

adamki 2018.12.08. 17:10:14

Én is erősítem :)
süti beállítások módosítása