Olvasói rovat - Józsi, a modoros szervizes

2010/09/10. - írta: Modor Tibi

Sziasztok!

Az alábbi kis szösszenetben hadd mutassam be nektek "kedvenc" kollégámat, akit nevezzünk most Józsinak: ő a két lábon járó modorosság. Immáron egy éve élvezem társaságát, egész szép kupac összejött a viselt dolgaiból - ezt szeretném most megosztani veletek :)

Üdv: KFV,

a Kóros Feltűnési Viszketegség blog szerzője, lelkes olvasótok



Józsi, a modoros szervizes

 

Józsi az ötvenes éveiben jár, ősz, kissé pocakos. Korábban - a rendszerváltás előtt - egy állami nagyvállalatnál dolgozott, onnan hívták át/jött át a versenyszférába. Korából és múltjából kifolyólag kicsit lassú, nem vette fel a XXI. század ritmusát, napjaink Don Quijote-ja. 

Józsinak a szerviz szigorúan szervÍz, szóban-írásban egyaránt.

SzervÍzvezetőnek hívja magát, holott ő az egyetlen javítással foglalkozó személy. A "szervizes"-t kikéri magának, "azok a kocsi- meg porszívószerelők!". Anyacéggel folytatott levelezésben Head of Service-ként ír alá - ezt az egyet őt biggyeszti oda, ugyanis angolul nem tud, valamelyik kolléga fogalmazza meg helyette a levelet. Előszeretettel sütkérezik még a "Mester" titulus dicsfényében.

Dolgozni nem szeret. Adminisztrálni még kevésbé, mert abból világosan kiderülne, hogy ha nem hajtanák, akkor nem csinálna egész nap semmit. Ennek az a következménye, hogy rendszertelenül, ötletszerűen fog bele egyik-másik javításba, így lehet, hogy a 2 hónapja leadott cucc később kerül csak a kezébe, mint az aznap érkezett. Védelmére szóljon: ha rászólnak, hogy valami azonnal kell, mert több hete az irodában áll, akkor nekiesik és villámgyorsan megcsinálja. Ha valaki esetleg szóváteszi, hogy lassan halad, akkor előszeretettel hivatkozik arra, hogy "jó, de most érted, régen a szocializmusban...".

 

Szokásos szövegei:

Következetesen úgy ejti, hogy "használTI utasítás" - abba a plusz "a"-ba vélhetőleg beletörne a nyelve.

Az étkezőbe belépve, ahol egy vagy több kolléga éppen csendben tömi a fejét: -Már megint eszel?" / - Már megint esztek? Minden különösebb felvezetés nélkül az étkezőben, napi rendszerességgel: -Ne csak együnk, igyunk is!

Kiugrasz az irodából a közeli boltba, közértbe venni valami apróságot (pékáru, zöldség, stb.) Az iroda ajtaján belépve a következő mondtak valamelyike biztosan elhangzik Józsi részéről:

-Mit eszünk/iszunk?
-Nekünk mit hoztál?
-Nekünk nem hoztál?
-Hú, nekem is kellett volna egy, miért nem szóltál, hogy kimész?

 

Természetesen mielőtt elmentél, szóltál, hogy kiugrasz ezért vagy azért - hangosan körbekérdeztél mindenkit, hogy hozz-e bárkinek bármit is. Ilyenkor begyűjtöd az esetleges kívánságokat és számos nemleges választ, de abban biztos lehetsz, hogy Józsi kussolni fog, majd a fenti dumák valamelyikével fogad, mikor visszaérsz.

Ha a fentiek alapján nem lenne egyértelmű, Józsi egy zabagép, az életének fő örömforrása - a vevők alázása mellett - a kaja. Reggel - miután késve megérkezett - nem azzal kezd, hogy átnézi, hogy mit is kellene aznap megcsinálni, hanem elvonul 20-30-40 percig reggelizni. A következő étkezés a tízórai, ezt is komótosan fogyasztja el, nehogy érzékeny gyomrát megterhelje a hirtelen mennyiségű étellel. Sok esetben a tízórai beszerzése külön kirándulás, mert a munka előtti bevásárlás során - emiatt késik - csak a reggelire valót szerzi be. Mint arról feljebb már szó volt a kiszaladó kollégákat csak cseszteti, de soha nem kér semmit - valószínűleg ebbe belejátszik az is, hogy amennyiben egyszerre intézné el a két bevásárlást vagy valaki más szerezné be a létfontosságú felvágottat és zsömlét akkor ő nem tudná újabb 10-20 percre kihúzni magát a munka alól, arra hivatkozva, hogy "kiszalad a kisboltba, két percre". A "két perc" persze elég alternatív időhossz nála, gyakran 10-15 percnyi hosszúságúnak érzik az emberek, nem ok nélkül. Különösen igaz ez a rá váró ügyfelekre és a türelmetlenkedőket csitító kollégákra.

A táplálkozás minden más esetben is szent és sérthetetlen: Józsi se a vevőhöz, se a telefonhoz nem jön oda, ha még van háromnál több szem rizs a tányérján és/vagy még nem olvasta el a képregényt a napi Metropolban és/vagy még nem töltöttek ki maradéktalanul a hivatalos ebédidejét. "Ez nekem is jár, nem csak a fejeseknek!" - igaz, hogy a késéssel, a reggelivel, a tízóraival és a hozzávalók beszerzésével már messze felhasználta a rendelkezésre álló időkeretet. Gyakorta hangoztatja, hogy nem eszik ilyen vagy olyan ételt, mert attól korábban beteg lett ("A kínaitól mindig fosok!"). Ilyenkor teóriákat gyárt, hogy mi okozta a rosszullétét: kedvence a guargumi és a nátrium glutamát okolása, mert "ezek minden gyorsétel alapjai". Ugyan ezek az összetevők a reggelijéhez használt gulyás- és szendvicskrémben mondjuk nem zavarják.

Ha már szóba került Józsi egészsége: ha beteg, akkor halálosan. Ilyen tragikus végkimenetelű kórok nála pl. a nátha, a 37,0 °C-os hőemelkedés, vagy a mértéktelen zabálásból eredő gyomorrontás. Ezek kiheverése minimum 3-5 munkanap. Betegségeire jellemző továbbá, hogy szinte kivétel nélkül hétfő reggel törnek rá - ha nem, akkor már pénteken és ilyenkor a makacs kór a hétvégén biztosan nem enyhül, a betegség akár a következő hétvégéig is elhúzódhat.

 

A vevőkkel egyszerűen lekezelő.

Hiba esetén: -Én azt nem tudom, hogy ÖN MIT CSINÁLT vele, ÉN csak azt látom, hogy most kifogástalanul működik.

Előszeretettel hivatkozik jogszabályokra, törvényekre, vagy a használTI utasításra, akkor is, ha valóban a termék a szar és nem az ügyfél a debil.

Rögeszméje ugyanis, hogy a vevőnek nagyjából annyi agyi kapacitása van, mint egy zöld szemesostorosnak. Ennél fogva mindenkivel, aki nem tudja álmából felriasztva, hogy hány milliméter távolság van egy vertikális oszlopkerék fogai között, úgy beszél, mint egy oktondi kisgyerekkel vagy egy élemedett, lassú felfogású öregemberrel. Egyszerre tenyérbemászó és gunyoros, ha nem ez a célja, akkor is. A vevők kioktatása valószínűleg az orgazmushoz hasonlóan nagy mennyiségű endorfin felszabadulását okozza nála - minden alázás után roppant elégedett fejjel, kisimultabb arccal tér vissza teendőihez. A kioktatáshoz elmaradhatatlan gesztusok és mimika is jár: szemüvegét lecsúsztatja egészen az orra hegyére, állát a mellkasa felé lebillentve néz LE a lencsék FELETT az ügyfélre - legyen az illető két fejjel magasabb nála - és rosszalló ajakbiggyesztéssel kezd bele mondandójába.

A többi szervizest szidja, mint a bokrot, mert "azok mindent rosszul csinálnak".

-Nézd meg, járt a Pityuéknál, ÁLLÍTÓLAG megcsinálták, most meg ideküldik nekünk, hogy ugyan úgy szar. És persze a garjegybe' sincs bejegyzés!

- (a szabadsága alatt helyettesítették) Komolyan, bazmeg, a Rezső akárhányszor idejön mindig eltöri meg elhajlítja valamelyik szerszámomat. Menjen a picsába, tegye tönkre a saját szarjait!

 

Józsink sokszor siránkozik, hogy kevés a pénz. A szomorú tény az, hogy ez tényleg igaz, nem fizetik meg jól, hónapról-hónapra él. Viszont valódi önsorsrontó: soha nem is pályáz meg másik helyet, sőt, ha ajánlatot kap, elutasítja - utána persze kesereg, amikor látja, hogy milyen arany élete lehetett volna. A vicc az, hogy olyan tudása van, ami jószerivel egyedülálló, de ennek vagy nincs tudatában (de) vagy nem meri kész tények elé állítani a vezetést, azzal, hogy vagy normális mennyiségű pénzt kap, vagy keres olyan helyet, ahol jobban megbecsülik.

 

Csúcsmodorossága összefügg a fentiekkel. A receptje a következő:


1. ajánlanak neki egy körökkel jobb munkát, amit végül nem fogad el,
2. az ajánlattevő kerít egy másik embert,
3. a másik ember nem profi az adott termék dolgaival kapcsolatban
4. az ajánlattevő ezért megkéri Józsi főnökét, hogy Józsi oktassa az új emberét

Na, ekkor következik be a feljebb már emlegetett siránkozás, hogy "Én is lehettem volna ez az ember!", majd ezt megfejelve a puffogás, hogy "Persze, még ÉN tanítsam! Én nem vagyok TANÁR!" Persze a főnök nem kér, hanem utasít, így Józsi muszájból belevág, nagy szájhúzások közepette. Persze abban a pillanatban, ahogy oktatni kezdi a zöldfülűt, megjön a kedve, mert érez(tet)heti, hogy nála van a tudás és csak kegyet gyakorol azzal, hogy néhány morzsát odavet...

A pocsék fizetés és az őt ért jogos és jogtalan csesztetések miatt szokása hangosan ócsárolni a vezetést - de csak akkor, amikor rajta kívül csak a többi elnyomott csinovnyik van jelen. A többi alkalomra megmarad az orra alá dörmögött szitkozódás és a félhangos célozgatások.

-Hát, én mondtam, hogy megcsinálom, de amíg nem kapok szerszámot... (itt kicsit elhallgat, jelentőségteljesen körbepillant, elidőzve a főnök ajtaján) ... addig SAJJJNOSSS nem tudok dolgozni. Pedig én már szóltam sokszor, hogy kellene!

 

Humora - már amennyi van neki - kimerül az ócska, szexista poénkodásokban pl.:

Üzletkötő: Jucika, tudunk mozgatni? (árut)
Jucika: Persze.
Józsi: (kajánul) Húú, és mit mozgattok?!

Gyakran útszéli stílusban beszél, változatosan káromkodik - akár vevő jelenlétében is. Ha bárki megjegyzi neki, hogy egy kicsit fogja vissza magát, akkor újabb modoros sutkával áll elő:


Józsi: -A kurva isten faszát!
Kolléga: -Józsi, hogy beszélsz?!
Józsi: -Így szabad, csak csúnyán nem!

Mind közül a legrosszabb szokása nem is annyira modoros, mint inkább szimplán tirpák dolog: beüzemelt egy öreg, ócska rádiót az asztalánál, amit ha bejön egyből be is kapcsol - abszolút hidegen hagyja, hogy zavar-e bárkit is vele (igen). A rádió egy elosztóban van az összes elektromos szerszámával, tehát ha bármit használni akar, akkor fix, hogy a rádió is beindul. A legszebb, hogy Józsit nem érdekli, hogy mi megy, csak az állandó háttérzaj legyen meg. Ehhez jön hozzá, hogy a ketyere nem egy mai csirke, folyton elmászik a sáv, recseg-ropog. Ilyenkor Józsi állít rajta, aminek az lesz a vége, hogy előbb utóbb valami ótvar tüc-tüc csatornán köt ki - ami, mint mondtam ŐT nem zavarja. A hazai rádióélet változatosságából kiindulva már minden kollégának megvan, hogy melyik számtól mászik a falra: ha már valaki végképp nem bírja, akkor szól, hogy keressen egy másik állomást. És ő lenne-e Józsi, a modoros szervizes, ha nem dobná be minden alkalommal a viccesnek szánt dumáját:

-Ó, dehát ez a kedvenc számod!, Mit szeretnél, tegyek még rá hangot?

 

106 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gastroger 2010.09.10. 08:57:19

Először azt hittem,a mosógépszerelő, vagy duguláselhíárító lesz, de az inkább a Mester kategória, ez meg a munkahelyi karbantartó típus, ilyen nálunk is van pár kiegészítés:
Munka megrendel, tegyük fel neoncsők cseréje az irodaházban. Reggeli után megérkezik, általában egy kollégával, meg egy ipari szakmunkás nyári gyakorlatos tanulóval. Kék kantáros munkásnadrág, esetleg köpeny.
- Na jó reggel a pálinka, tiszteletem uraim (mindenkivel lekezel), mi a probléma? (Mintha nem tudná..)
- A kiégett neonok cseréje.
- Aha, noskéremszépen, (akkurátosan körbenéz, felfeleé, csípőre tett kézzel, közben feltolja az orrára a szemüveget), ide valószínűleg létra kell. (Ki gondolná?...). És melyik nem világít?
- Több sem Józsibá', ha felkapcsolja meg tetszik látni.
- Jólvanédesapám, de mikor kicserélem, nem látom, hogy melyik ég, meg melyik nem, ugye? Evidens vagyok. Meg kell ide egy létra. Karbantartási megrendelőlap lette-e már kitölteve?
- van, persze, már múlt héten..
- óóó.. hát akkor én nem dolgoztam, a hegyen metszettem, honnan tudhatnék én arról. Én fejem sem káptalan..Naszóval ide létra kell. Meg neoncsövek, számold össze Tibi. (a tanuló srác).
- Szóval aztmondod nyóc Tibikém. Na jólvan akkor főnők úr, akkor kellene egy megrendelő 10 db neoncsőről, a raktárból kivételezésre. No, akkor ezzel meg is volnánk, akkor holnap visszajövünk, és nekiállunk a munkának.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.09.10. 09:07:49

@vészmadár (pica pica): Kimondottan szervizes sose voltam. Pláne Józsi nem.

Motorpenis 2010.09.10. 09:17:05

@Mitya Ivanov: Aha, igen, ez velem is előfordult. A telefonban kijavított a Mester, hogy ő nem gázvezeték szerelő, hanem gázkészülék szerelő. Persze, igaza volt, azóta nagyon figyelek.

@Gastroger: Nálunk is van, de nem Józsi a neve. Kék köpeny, délután felé már kissé megfontoltabb járás (egyensúlyozni kell), opálosabb tekintettel.
Munkaidőben pacalt főz a műszakon a többiekkel.

Engem tegez. Idősebb nálam 30 évvel, ő "csak" karbantartó, de akkor is tegez. Ha nagyon be van állva, akkor udvarol a munkatársnőimnek.
A másnaposságot alprazolammal (Xanax) gyógyítja.

scsaba1 2010.09.10. 09:17:53

Az viszont tényleg igaz, hogy a vásárlók nagy részének annyi az agyi kapacitása, mint egy véglénynek. Hogy amikor negyedszerre vezet le nekik valamit az ember kb. egy második osztályos szintjén, és nem érti, nem érti, nem érti. Viszont egy hét múlva visszajön reklamálni.

Egy józsisodó...

Gastroger 2010.09.10. 09:18:30

Pár modorosság a Buhera Mátrixból is meríthető.
És ha már villanyszerelés, jut eszembe Mucsi Zoltán jelenete:
www.youtube.com/watch?v=C7lE6mXN2tA

scsaba1 2010.09.10. 09:21:27

Ja tényleg: Józsinak nagyon bejött a Sláger rádió. Csatlakozott az iwiwen a Mentsük meg... klubhoz is. Imádja Bocsiékat, szerinte nagyon humorosak. Most, hogy egy ideig nem voltak, átpártolt a Sztár FM-hez.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.09.10. 09:21:46

@scsaba1:

Már akkor eleve lehazudta a csillagos eget az égről a tisztelt ügyfél, mikor megvette azt a készüléket, ami szerinte(!!!) minimálisan megfelel az igényeinek. Aztán jön vissza, s baszogatja Józsit, hogy csinálja meg, mert nem működik.

Gastroger 2010.09.10. 09:36:56

@Motorpenis: Majd, megyünk, megcsináljuk, csak most sok a munkák. A műhelyben, mivel most lecsóidőszak van, az rotyog a lábosban, persze szigorú hegyes erős paprikával felturbózva. Fehérkenyér mellette nejlonban az újságpapíron, mellé aggancsnyelű összecsukható bicska. Másnap megjelenik, körbenéz. Hát bizony, ehhez nem férünk hozzá, össze kellene tolni az asztalokat, vagy kivinni innen. (Persze nem kell..). Munkának nekilát, tanuló gyerek felugrik a létrára, lentről kapja az instrukciókat. -Józsibá, Józsibá, ez a csoki itt zárlatos. - Na mutasd fiam.
Józsibá két kézzel forgatja a hasa előtt mint valami bűvöskockát, némán nézegeti, fordít egyet rajta, szemüveg orrvégen, csóválja a fejét, majd zsebrevágja a csatlakozót, felnéz, szemüvegét feltolja, megvakarja a fejét.
- Hát főnök úr, itt bizony nagyobb probléma áll fenn, mint gondoltuk...
Néz némán. Vár. (Hatásszünetet tart).
- Nem üzemeltek be mostanában valami nagyobb teljesítményű fogyasztót? Új mikró, vagy valami? Mert itt a huzagolás, meg a biztosítószeikrény is hibás lehet... Bizony.. Hümm... Na, majd megnézem mit tehetek. (Létra elpakol, elvonulnak).

Mitya Ivanov 2010.09.10. 09:37:41

@Motorpenis:
"
A másnaposságot alprazolammal (Xanax) gyógyítja. "

durva egy kombó, még a végén úgy jár, mint az általános iskolánk pedellusa, aki akkor, amikor a legvizenyősebb volt a szeme, felmászott a kazán kéményre, mert neki ott sürgősen meg kellett valamit javítani, és a csíkzsebébe beletette a piros ovális henger alakú ceruzáját meg a collstokját, és mikor a kémény közepén járt, visszacsúszott és meghalt.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.09.10. 09:37:56

Ez most így, a kommentekkel perfekt. Gondolom az állami nagyvállalat Gelkát vagy IKV-t takar. Józsiról nekem az ugrik be, hogy leplezetlenül és undorítóan túrja az orrát és/vagy vakarja a tökét.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.09.10. 09:40:34

@Mitya Ivanov: Jáhhhh, ez olyan szép volt mint egy rövid novella.

2010.09.10. 09:47:17

És amikor meglátja a visszahozott készüléket fennhangon szidja azt a kontárt, aki előtte hozzányúlt. A csúcs amikor kiderül, hogy ő volt az.

ddrum77 2010.09.10. 09:48:50

"Ugyan ezek", "ugyan úgy"...
Ha nem megy a dolog, nézesd át valakivel, mielőtt kikerülne.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.09.10. 09:52:26

@scsaba1: -Jó napot kívánok, elemet szeretnék cseréltetni ebben a Seikóban.
-Hm, hm, szép kis óra.
-Meg nem tudom, hogy esetleg vállalnak-e előlap-polírozást?
-Ó, azt sajnos nem. Előlapot nem. Elég nehézkes lenne, höhhö. Előlapot nem. Ám ha Ön esetleg az üvegre gondolt, na azt igen!
-Igenigen, elnézést kérek a pontatlan fogalmazásért.

@Motorpenis: ez a legjobb férfifajta - a tegezős. Ha fiatalabb vagy nála 20-30 évvel, tegez. Mindegy, hogy már te is harminc-negyven vagy. De nem ajánlja fel a pertut. Gyerek vagy még úgyis.

@Gastroger: páhh :DD

Jerky_Master 2010.09.10. 09:55:24

szervizes Józsi egy ideje cipóMagyarországos matricával nyomul, és vígan zsidózik (ki mások, ha nem a zsidók tehetnek Józsi szar munkájáról, vagy az elromlott AC-pumpáról?!)

Jerky_Master 2010.09.10. 09:56:40

@Modor Tibi: én ilyenkor simán visszategezek. csak csodálkozzon, de nálam nincs csendőrpertu. kurvannyát.
mert mit tesz, megver? próbálja csak meg.

Mitya Ivanov 2010.09.10. 10:00:56

@Jerky_Master: ez nem közös halmaza a józsiknak, de ha már matricáknál tartunk, az I love MOL már inkább

ZON 2010.09.10. 10:02:05

Ügyfélnek:
- Nézze, én próbálok türelmes lenni, de egyre nehezebbb...
-Én sem értek a tangóharmónikához,nem is szólok bele.
-Tróger egy eladó lehetett, aki ezt a kétpálcás vackot eladta magának.
-Ezeket az olcsó vackokat vagy nem lehet, vagy nem érdemes javíttatni.
Főnöknek:
-Rájöhettél volna már, hogy aki mogyoróval fizet, az csak majmokat kap.
-Miért nem dugod be TE oda a kezed?

scsaba1 2010.09.10. 10:08:42

@Kulics:

Igen, ritkán lyukra fut, de általában tényleg kontárok nyúlnak hozzá. Autósbiszbasz ügyes szétpattintása helyett durva csavarhúzós feszegetés... (Józsi benyom két fület és szétugrik simán.) "Ezt a panelt csak egyben lehet cserélni 25k-ért" (Józsi egy elfüstölt 20 Ft-os diódát kiforraszt, cserél.) Adott fődarabhoz nem értés, ezért durva lefikázás: " Ez a Lucas adagoló egy nagy kalap szar, ha rám hallgatsz kicseréled Boschra (Józsi meg két tekerentyűvel beállít, jobban megy, mint valaha) Stb...

Szóval a szakértelme páratlan, csak tenyérbemászóan modoros.

Klaravagyok 2010.09.10. 10:12:03

És ne felejtsük el a szagát, amit a hagyma, a pálinka, és a nikotin egyvelege eredményez, és ha véletlenül megcsap, belegondolsz milyen lehet a lakása, és a felesége, aki vélhetően nincs vele tisztában, hogy a sapka, dzseki, és melós nadrág is betehető a mosógépbe. ( Fehér szuzikival jár, aminek mindig tömve van a hamutartója. )

Gastroger 2010.09.10. 10:14:53

Mivel neki mindig olajos a keze, először nadrágja oldalán végighúzza a tenyerét, majd befordított tenyérrét nyújtja, csuklófogással - kézfogás.

Ronald 2010.09.10. 10:16:17

Engem simán a hányinger kerülget, amikor egy meglett férfiember "SZÖSSZENETET" írogat.

Egyébként az is elég modoros, hogy egy rádión "folyton elmászik a sáv".

Hova mászik az a sáv? Középhullámról URH-ra?

El Topo (Sgt. Elias) 2010.09.10. 10:23:56

Egyébként a szervizes akkor is külön állatfajta, ha nem Józsi.
Múltkor elromlott a kocsimban a navi. Éppen a szervíz környékén voltam, bevittem, nézzék már meg. Oké, munkalap, miegyéb, megyek tovább. Pár nap múlva eszembe jut, hogy mintha nekem lenne egy ilyen navim, mi lehet vele? Hívom a szervizt. Azt mondja a szaki, nyugodjak meg, 15 napon belül megvizsgálják és ajánlatot tesznek a javítására, ez rajta is van a munkalapon. Tényleg rajta volt, minősíthetetlenül apró betűkkel.
És valóban, a tizenötödik nap délutánján, három óra körül fel is hívott a faszi, hogy zárlatos lett az akku, kicserélheti-e 2000 forintért?
Mondjuk ezt magam is megnézhettem volna éppen, de nem jutott eszembe.
Ugye a tanulság annyi, hogy nem 15 napig vizsgálta a gépet, és nagy nehezen felderítette a hibát, hanem kimondottan a legutolsó pillanatban vette a kezébe.

oc 2010.09.10. 10:24:02

Egyáltalán nem ide illik, de:
tegnap nézem a fókuszt [tudom, első hiba...] és volt benne egy "igazán megható" riport [?] a hazai fitnesszguru és neje esküvőjéről. az egész ide való, a modor blogra: pocaklakó, öröm, boldogság, sirás, szuper közhelyek, minden...
itt egy link: rtlklub.hu/musorok/fokusz/cikk/335275

én mondjuk a falat kapartam, de a felvezetés szerint el kellett volna érzékenyülnöm. valszeg azért nem ment, mert nincs lelkem.

bocs az off-ért, de meg kellett osztanom. :)

Rahsid 2010.09.10. 10:26:12

Beverném a pofáját az összes Józsika féle szervizes köcsögnek.

sirdavegd · http://midnight-rider.blog.hu/ 2010.09.10. 10:26:35

A kedvencem az, hogy amikor visszamegyek, mert már kész lenne, akkor opálos tekintet - "végül is mit kellett volna vele csinálni" (korábbi tapasztalatok alapján persze gyöngy betűimmel alkotott hibalista is rá volt ragasztva a cuccra).
A másik csúcspont: "ez a váltó rossz" (elgörbült, megrohadt, átesett egy másik univerzumba). Mondom oké, cserélje ki. Visszajövök, mire "megkalapáltuk a váltót, még bírja egy ideig", avagy "sajnos nem érkezett alkatrész (az elmúlt két hétben) és legközelebb csak két hét múlva lesz. Ja nem, az nemzeti ünnep. Akkor egy hónap".
Modoros ügyfél vagyok-é? :D

El Topo (Sgt. Elias) 2010.09.10. 10:29:22

Mi a faszom van itt? Címlap?

scsaba1 2010.09.10. 10:29:44

@El Topo (Sgt. Elias):

Vevőtípusok:

A büdösszájú: Általában idősebb bácsika, akinek a műfogsora alatt vígan rohadnak az eredetiek, viszont kicsit nagyot hall, amit úgy kompenzál, hogy durván beáll az aurádba - azaz vagy 15 centire az arcodtól. Ha hátralépsz - jön utánad. A végén te már majdnem a pulton fekszel, de őt ez nem zavarja.

A kérdésember:
Normál esetben a kommunikáció úgy zajlik a vevő és az eladó között, hogy a vevő kérdez, az eladó válaszol, majd újra kérdez, az eladó újra válaszol. A kérdésembernél nem. Ő kérdez, te válaszodban a második szóig sem jutsz, amikor újra kérdez, és újra, és újra... A válasz nem is igazán érdekli. Ill. kérdései gyakran válaszok is egyben: megpróbálja befejezni helyetted a mondatodat, viszont amiket mond, azok nettó ökörségek általában. Tőled csak megerősítést vár. Ha sikerül is válaszolnod, a ez már őt nem érdekli, nem jegyzi meg, viszont egy hét múlva ez is visszajön reklamálni, hogy amit adtál nem volt jó, nem hatott.
A rekord az persze az, amikor nem is nálad vette azt a valamit, viszont hozzád viszi vissza, hogy cseréld ki/javítsd meg. Számla az persze nincs, viszont erőnek erejével állítja, hogy ő _emlékszik_, hogy itt vette.

sirdavegd · http://midnight-rider.blog.hu/ 2010.09.10. 10:31:48

Nos, Grafitember a napirajzon asszem tökéletesen ábrázolta a Józsit:
napirajz.hu/files/cekaszt.jpg

El Topo (Sgt. Elias) 2010.09.10. 10:36:18

@scsaba1:

Ebben a műfajban király vagyok, nagyon sokat dolgoztam üzletben.:)

A nemdöntéshozó:

-Tessék mondani kismegszakító automatát árulnak?
-Persze, van, hány ampereset tetszik?
-16-ost, lomha kioldásút.
-Van, persze, hatszázötven forint. Mennyit adhatok?
-Hát... még megbeszélem a feleségemmel...

sirdavegd · http://midnight-rider.blog.hu/ 2010.09.10. 10:39:37

Itt meg a másik, karbantartósabb arche-típus 2008-ból :) napirajz.hu/files/4nulladikat.jpg

GERI87 2010.09.10. 10:39:52

Ejj de szép ember lehet:)

Igazi mestermunkája a szaftos pörköltös lusta zsörtölődő panaszkodó szocilista kádárérának...ami kitermelte ezt a gyönyörűséges emberistent.
(fő altípusok: proli vagy nyugger)
Igazi szocminátor.

Mentsége hogy nem Pityunak hívják.

Még a Beló féléknél is jobban utálom ezt a csökevényt.

"jó, de most érted, régen a szocializmusban...".

Ba..meg a K..va szocilaizmusodat!!!
itt dolgozni kell ba..od.
Asse tudod mi az te nyomoronc ÁÁÁÁ

Túl fiatal vagyok én ezekhez:)

Motorpenis 2010.09.10. 10:44:22

@scsaba1: No és persze a kérdésember ilyen affektálós, rekedtes, magas kappanhangon kérdez, gyanúsan méreget, próbál téged csőbe húzni (mert ő felkészült, olvasott róla az interneten).

Kb. olyan a beszédstílusa, mint Fodor Gáboré. ( volt szdsz-es becsületlovag)

Motorpenis 2010.09.10. 10:45:48

@Claire!: Az alkoholt gyógyszeres üvegben viszi be, nehogy lebukjon.

Sokat sétál az udvaron, gyakorlatilag a munkaidő felét ott tölti, míg a pörkölt el nem készül.

prof. Perselus Piton 2010.09.10. 10:46:38

Nekem a "számítógépesek" a kedvenceim...játszós-hírolvasós-filmnézős felhasználó vagyok, a munkámhoz szerencsére nem kell gép...minden alkalommal lenéző pillantások, gyors szakszöveg, ami magyarul valahogy így hangzana: mi a f.sznak egy felnőtt embernek gép, ha nem dolgozik vele-rajta :-)) és természetesen a végkifejlet, miszerint én vagyok a hülye :-PP

Motorpenis 2010.09.10. 10:47:40

@Modor Tibi: De ha én nem szeretnék tegeződni az alsóbb szintekkel? Meg úgy egyáltalán bárki idegennel?

De persze, értem én, amit írsz, csak rettegek, hogy egyszer vállon vereget, vagy kér valami szívességet, vagy mindenképpen meg akar kínálni a borából...

El Topo (Sgt. Elias) 2010.09.10. 10:48:43

@Motorpenis:

Azám, hazám!

-És ez milyen anyagvastagságig jó?
-Az ugye attól függ, hogy...
-Mert nekem hengerelt szerkezeti acélhoz kéne, ahhoz nem jó, mi?
-De, éppenhogy...
-Na, fogadni mertem volna, hogy azt nem viszi! Ugye?
-Éppen ahhoz lenne a...
-Tudtam, hogy maguk csak ilyen ipari hulladékot árulnak!

scsaba1 2010.09.10. 10:59:17

@El Topo (Sgt. Elias):

Látom megvan a típus... :)

Az ilyet az ember legszívesebben arcontérdelné sokszor, sokszor..

El Topo (Sgt. Elias) 2010.09.10. 11:02:56

@scsaba1:

Nem akarok dicsekedni, de azt hiszem, nekem az összes vevőtipus megvan.

Gastroger 2010.09.10. 11:22:25

- Jónapot, megjöttem javítani, (az áruért).
Hogy, hogy mit? Én azt nem tudom, a Jani mondta, hogy jöjjek csak itt minden meg van már beszélve, már mindenről tudnak, a Jani megmondta, le van adva.

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2010.09.10. 11:40:03

Na, hat nekem tok jo tapasztalatom volt ket hete egy szervizessel.

Reggel zuhanyoznek, de nincs melegviz a furdoszobaban. Konyhaban van.
Ettol erosen gondolkodoba estem.
(Figyelem! Nem vagyok szoke, de elozo este buli volt es hajnali 3-kor ertem haza, nem szomjasan. Modorosan: bebaszcsizva.)
Szoval mit csinaljak.
Felhivtam a vizeseket, van-e valami gond a melegviz-ellatassal. Nincs. (Kozben rajottem, ide csak hideg viz jon, egy Vaillant kutyu csinal meleg vizet. Khm.)
Felhivtam a gazosokat, van-e gond a gazzal. Nincs.
Na, akkor felhivtam a Vaillantot, de szombat volt es olyankor nincs szerviz.
Probaltam letolteni egy rohadt hasznalati utmutatot, de nem talaltam, csak hollandul (kozben arra mar rajottem, hogy csak a bojler lehet a bunos).
Na, akkor neten kerestem magyarorszagi Vaillant szervizeket, hatha ok nyitva vannak es tudnak segiteni telefonon.
Es akkor meglattam egy nevet es egy mobilszamot.
Felhivtam.
Idosodo szaki.
Mondom neki, hogy ez es ez vagyok es valoszinuleg hulyenek fog nezni, de benne van az ossze bizodalmam es mondja meg, mit csinaljak, hogy legyen melegviz (kozben mar a konyhaban sem volt). Mondtam neki, nincs egy nyamvadt leiras sem errol a szarrol, csak azt tudom elmondani, hogy nez ki. Mert akkor meg arra nem jottem ra, hogy van egy elolap, amit ha lehajtok, meglatnam a tipusszamot.
Na de igy is tudott segiteni.
"- Kezicsokolom, tessek megnezni, van-e a keszulek aljan kijovo csoveken csap. Van? Nagyon jo. Na, akkor tessen elforditni..."
Es mondta es mondta, es meg akkor sem kuldott el a halal izejere, mikor olyanokat kerdeztem, hogy "de ha ezt csinalom, nem fogok felrobbanni"?
Sot, azt mondta, ha nem boldogulok, hivjam ujra.

Na, szoval nagyon jo tapasztalat volt es lett melegviz is.

Styxx 2010.09.10. 11:53:39

@afromagyar:
privibe dobd át a szaki számát:-)
@scsaba1: @Modor Tibi:
19 éves koromtól ha letegeznek, visszategezek. Párszor éreztem, hogy geci kellemetlen a csendőrpertun
szocializálódott vén fasznak, de még egyszer se kellett előadnom a sablon álnaiv választ: Jaj, bocs, csak nem akartalak megbántani, hiszen ha letegezel egy felnőtt, katonaviselt embert, akkor sértő, ha nem viszonozza a megszólított a tegezést. Legalábbis az illemkönyvek szerint.

A poszt Q jó, gr. Kíváncsi vagyok, ha a posztíró, a nap, mint nap kerülgetett, real Józsinak kinyomtatná és az orra alá tenné, magára ismerne-e?

materia 2010.09.10. 12:02:41

@Motorpenis: És a felsőbb szintekkel ??

Eszem azta drága habos lelkivilágodat:(((

cd-r 2010.09.10. 12:11:45

nincs gond a józsikkal, én általában röhögök az idióta poénjaikon, van amelyiknek aránylag jó humora van. és igazuk van, szanaszét kell szopatni a sok hőbörgő/okoskodó buzit, minél jobban hőbörög, annál későbbre vállalni a javítást. amennyi értetlen fasszal találkoznak napi szinten az ilyen tagok, nem is csodálkozom néha a reakcióikon.

Motorpenis 2010.09.10. 12:15:44

@materia: Felsőbb szintekkel sem. Akkor sem, ha ők előzetes egyeztetés nélkül tegeznek.

Bilux67 2010.09.10. 12:19:40

@GERI87:
Kérlek, légy egy kicsit megértőbb.

GERI87 2010.09.10. 12:27:27

@Bilux67:
Tudok azér megértő lenni...
Főleg hogy rokon is van ilyen egy kettő...
Őket mégse üvölthetem le:)

Intizar 2010.09.10. 12:30:15

@Motorpenis: Szép ez az "alsó szintek". Nagyanyám mesélte a kivárosi úritársaságról, hogy a bíró-, jegyző- és tanárnék maguk közt tegeződtek, bezzeg a tanítónénak csak "maga" járt.

Intizar 2010.09.10. 12:32:41

@Ronald: Ha jól tudom, a szót Arany Jánosnak köszönhetjük, aki (természettudományos alapon spekulálva) minden bizonnyal volt valaha kisfiú is, de a nemzet emlékezetében kizárólag mint meglett, sőt erősen javakorabeli férfiú él.

Kermit 2010.09.10. 12:38:06

Felesége Marika vagy Erzsike. Szigorúan az asszonynevét használja. A Hazai Fésüsfonóban ismerkedtek meg 1976-ban, ahol Józsi karbantartó volt és más nő, ill. férfi nem lévén, egymásra találtak. Nameg "olyan ügyes keze van az embernek". Külvárosban laknak, vagy vidéken, az asszony biciklivel jár, fő előfordulási helye a piac. Péntek délután kötelező jelleggel egyedül, szombat délelőtt Józsival. Hétvégén főz, elképzelni nem tudja, hogy mást is lehetne csinálni, vagy virágot ültet át. Ezt hétfőn részletesen elmeséli, mit hol mennyiért vett, még ha nem érdekel akkor is.Évek óta nincs közük egymáshoz, néha üvöltöznek egymással, de alapból Józsinak kuss van.Világlátásuk szűk, külföldön nem jártak, mert az urizálás, mondván itt is rengeteg gyönyörű hely van, itt is süt a nap, persze alapból igényük sincs semmi ilyenre. Kirándulni nem járnak, mert mikor, miből és hová? Erzsike/Marika lába szőrös, haja bongyorkás, húsz kiló súlyfelesleggel, amit a "szülés után majd te is megtudod" elmélettel magyaráz. Erőspaprika, hagymával nála is alap, mert apjukkal így szeretjük. Epéje nem bírja, de kit érdekel, majd legalább lesz mit mesélni a szomszédoknak.

Mitya Ivanov 2010.09.10. 12:42:13

@afromagyar:
ha engem hívtál volna, ennyit én is tudtam volna segíteni.

bajor gizella 2010.09.10. 12:47:36

én megsajnáltam az öreget a leírás alapján. nálunk is volt. terjesztette a szocialisat munkamorált akaratán kívül is. mindig regélt arról hogy milyen volt világosítónak lenni mikor még az volt a legnagyobb gond hogy sok pénzből hogy csináljanak szar filmeket.meg persze jöttek az ezek nem tudnak semmit már dumák, feltételezhető volt hogy az ezek mi vagyunk.redbullos lacibának hívtuk, mert a 40 perces égőcsere után urrá lett rajtunk a fáradtság meg a sztorizgatás, és én aki a redbull szagától is rosszul vagyok, is kortyoltam párat,mert mi, tehát az ezek nem kaptunk fizetést ha nem dolgoztunk semmit.
nekem szar látni ahogy így végződik egy ember élete, pályája. inkább szomorú mint nevetnivaló.
@Kermit: Ez pedig különösen szomorú, és sokat elárul. na nem arról akiről szól.

scsaba1 2010.09.10. 13:01:12

@El Topo (Sgt. Elias):

Akkor viszont kéne egy vevőtípusos megaposzt valamelyik háromnapos ünnepre. Legalább egy hétvégi totalcaros merciszerelős Csikós-poszt terjedelemben, minimum.

c72 2010.09.10. 13:03:46

Hozzánk jött egy kedves gázszerelő, minden mondatát úgy kezdte, hogy "Gyakorlatilag ez úgy néz ki..." Nálunk nő létemre én szoktam tárgyalni a szerelőkkel. A férjem remekül szórakozott, mert én meg ilyenkor majdnem minden mondatot úgy kezdek, hogy "Elméletileg/elvileg...."

Hát... elvileg jól kijöttünk, de gyakorlatilag az történt, hogy átlukasztotta a falat, és a gyerekszobában pótolni kellett a vakolatot...

2010.09.10. 13:07:16

A mi Józsink lassú, körülményes, végig kell hallgatnunk hosszú pályafutása során megtörtént furcsa eseményeket, de jól dolgozik. Mivel én nő létemre értek hozzá valamicskét, ezért van respektem nála.
Van viszont egy furcsa modorossága: a történeteit mindig azzal fejezi be, hogy: szebb jövőt. Semmi köze a Jobbikhoz (szerintem maszop szavazó), ez nála csak annyit tesz, mint
-kész, schluss-passz
-gyapjú kaplap
-annyi meg egy bambi
-dankeschön-bitte-schön-tschüß

scsaba1 2010.09.10. 13:15:50

@sirdavegd:

Királyság... :) Viszont tényleg néha orbitális szopásokba lehet beleszaladni, mert a _kedves vevő_ alapdolgokra magasról szarik. (Ne használja kültéren, maró anyaggal, forró anyaggal, cseréljen akármicsodát 8-15 akárhány üzemóra után, a megfelelő lötyit töltse a megfelelő helyre stb... viszont halálosan meg van sértődve egy 15k-s számlán, ami simán elkerülhető lett volna.)

Meg telitalálat a gyártói igénytelenség is: csapágynak a jó nevű "Szi-kung" márka, az is porvédő nélkül, amit csak hosszas cumidáré után lehet kibányászni, és SKF-re cserélni...

Fapuma (törölt) 2010.09.10. 13:24:49

Az szerintem fasza lesz, ha annyit írok, hogy: Q jó, gr!

El Topo (Sgt. Elias) 2010.09.10. 14:06:40

@scsaba1:

És még jó, ha csapágy, és nem valami spiáter persely, gecc!

Gastroger 2010.09.10. 14:55:56

szervízes:
- Na lássuk csak, hol az a Beteg ?!
- Ilyen elő szokott fordulni, nem hibája, újra kell indítani / ki kell tisztani / túlmelegedett stb.
- Jut eszembe, első és általános informatikai segítség: - Indíts újra. - Még mindig nem jó. Akkor húzd ki a hálózati kábeleket, várj egy kicsit, dugd vissza, és úgy indítsd újra.
- Az általunk forgalmazott gépeknél persze ilyn hibák nem fordulnak elő csak az ilyen olasz/lengyel/kínai szemeteknél.
- Hát Uram, a mai mosógépek már nem egy életre vannak tervezve, nem úgy mint régen, a gyártóknak is az az érdekük, hogy mielőbb újat vásároljanak az emberek. (garanciális időn belül)
- ezekből már az anyagot is kispórolják..
- Öööö.. véletlenül nem lett-e ez leejtve, vagy ilyesmi..? (gyanakvó tekintet)

a_fater 2010.09.10. 14:57:56

OFF TOPIC akarunk valamikor blogtalálkozót? vagy ezt pont Modor Tibi inkognitójának megtartása végett nem tehetjük meg?

nandras01 2010.09.10. 15:04:56

@Kermit: ez találóbb - s többet mond...- mint a poszt.

MágnesPeti 2010.09.10. 15:07:54

Most ezt igy nem ertem. Jozsi rontotta el a fenymasolot?

Fapuma (törölt) 2010.09.10. 15:15:59

@a_fater: most őszintén, szeretnél te Modor Tibivel találkozni? Innál együtt vele? Buzi-e vagy?

agent_x 2010.09.10. 15:16:56

@c72: Malacka, ne rugdosd a falat, mert lejön a vakolat! - Jöjjön, lerugom őt is!

Gastroger 2010.09.10. 15:26:05

@a_fater: Hát ez mekkora, ha igazából nem is, Modoros módra lehetne.. :)

Már előttem van a Meghívó pár sora is:

Kedves Barátunk!
Először is az elnézésedet kérjük, hogy így ismeretlenül zavarunk. A Modoros blog -hagyományteremtő szándékkal - találkozót szervez, melyre Téged, és Kis Családodat is szeretettel várunk !
A belépés díjtalan, a kilépés bizonytalan, lesz ott minden földi jó, szem szájnak ingere, móka, és kacagás, a jókedv garantált! Egzotikus koktélokkal, és finom házipálinkával, valamint házi készítésű tepertős pogácsával fogadjuk a az érkezőket. Helyfoglalás érkezési sorrendben. Az este során lehetőség lesz borkóstolásra a híres Szamuelié pincészet vezető borásza fog minket elkalauzolni a borkultúra csodálatosan igazalmas világába! Az est fénypontjaként a Megafucktor-2 negyedik helyezetje, a népszerű Szólámi Dóra ad fergeteges hangulatú koncertet, majd világhírű német "Erste Abend am Gansenläberkompoth" akrobatikus dance show-jának magyarországi premierje koronázza meg az este hangulatát! Ebből Neked sem szabad kimaradnod!
Természetesen a hasunkat is degeszre tömhetjük, a hely ínycsiklandó specialitásaival, a nemzetközi konyha számos specialitásait felvonultató étlapon, persze a szakács a kedves vevők egyéni kívánságait is örömmel teljesíti!
Szálláslehetőség korlátozott számban megoldható.
(...)

Feltétlenül számítunk megtisztelő jelenlétedre!

A Szervezők

GERI87 2010.09.10. 15:26:42

@Kermit: "az urizálás, mondván itt is rengeteg gyönyörű hely van, itt is süt a nap, persze alapból igényük sincs semmi ilyenre."

urizálás:)

S így ismervén meg a proli.

Epe!

Számomra a legmeglepőbb az egészbe, amikor először hallottam ezt, hogy TUDJA HOL VAN:D

Kész anatómiai ismeretekkel rendelkeznek!:)
Mint egy terminátor.
Így hatékonyabban tudnak panaszkodni...

Gastroger 2010.09.10. 15:29:59

@Gastroger: ..mondjuk ilyen meghívó után.., a jogosan szívlapáttál érkezőknek, az első sör ingyenes. :)

Jerky_Master 2010.09.10. 15:48:36

@prof. Perselus Piton: be is zárnak az ilyen boltok. pl. Kékhalál. az öntudatos vevő pedig jogosan ugatja le az ilyen kis köcsögök fejét, mit képzelnek. a tulaj előtt majomkodjanak.

@Kermit: de ma már Pest peremvidékén laknak, Rákosborzasztó és Rákosistenháta között.

@sirdavegd: persze, meg 1 hónap, 2 hónap múlva lesz, és különben sokan vannak Ön előtt, úgyhogy 1,5 év múlva nézzen vissza.
ANYÁD
Ebay-ről megrendelem az alkatrészt töredékáron, itt van 1 hét alatt azt csá.

Jerky_Master 2010.09.10. 15:56:53

@a_fater: volt már blogtalálkozó? és más blogokról? vicces lehet végül is.:-)

Joaquin 2010.09.10. 15:57:34

Egy későbbi modoros ötlet: Nyugdíjazott tanárnő.
Pár napja vásárolgattam a kedvenc kisboltomban, mikor betoppant egy tipikus nyugdíjazott tanárnő. Felemelt fej, 19. századi dámára emlékeztető ruha, széles karimájú, színes, félrebillentett, virágos kalap. Belépéskor (túl) hangosan köszön, hogy mindenki tudja, ő megjött (elgondolkoztam, vajon vigyáz állást elvárja-e). Persze ő beszédhez, kioktatáshoz szokott, nem is hazudtolta meg magát: egyből közölte, hogy a hűtőnek csukva kell lennie. Ne mondja! Mindegy, majd legközelebb üvegen keresztül próbálom kivenni az üdítőt. Meg sem torpanva ment tovább a bolt belseje felé, miközben folyamatosan beszélt, hogy a parkolás így meg úgy, nem is foglalkozva vele, hogy ez senkit sem érdekelt. Nem valakihez beszélt: mindenkihez, srégen a plafont bámulva (biztos oda volt dugva amit meg akart venni, na). Minden második mondatban kötelező volt valami modorosság: tetszik érteni, uraság, na kérem szépen...
Nem bírtam visszafogni a kuncogást, de rosszalló pillantásokat kaptam csak: nem illik egy tisztességben megőszült tanárnőt kinevetni. Ha ti ezzel nem értetek egyet, írjatok erről is egy posztot, biztos szórakoztatóbban elő tudnátok adni mint én :)

Gastroger 2010.09.10. 16:34:06

@Zorita:
Ja, elfelejtettem mondani.

Folyt:

Kényelmes, sportos, az évszaknak megfelelő öltözékben gyertek, és rétegesen öltözködjetek!
A csajszik villanthatnak mélyen dekolált felsőben, és miniszoknyában, a skacok pedig velemi sportosan elegánsban. Eső esetére hozzon mindenki esőkabátot, vagy esernyőt, különben kívül-belül elázik! Hahaha! .
Jöhettek jelmezben is, így vicces jelmez-party lesz, a legötletesebb jelmezeket díjazzuk, fődíj egy Torta!!! (Köszönjük Garbó Arankának, a szomszéd cuki - Törpicsek Cukrászda és Fagylaltozó- felajánlásában!).Szerintem vicces lesz.
Olyan ruhában gyertek, amiben táncolni is tudtok, mert az est hangulatfelelőse az ifjú titán, a tehetséges Dj. Bandee-K jr. lesz, aki mindig elkápráztatja a nagyérdemű közönséget virtúóz játékával, és megmutathatjátok, hogy Ti vagytok a parkett ördögei!!!

Folyt köv.

(?)
(..lehet inkább nem kéne..
bbbrrr... beleborzonganék, ha egy ilyen meghívot kapnák.)

Jerky_Master 2010.09.10. 16:39:11

@Gastroger: lesz mohító akció, és eljön a legdekoratívabb csajszi pasija, aki a fantasztikus partifotókért felelős!:-D
(de örülhet neki, már biztos unja a banánt)

Zorita 2010.09.10. 16:40:17

@Gastroger: :D

(..lehet inkább nem kéne..
bbbrrr... beleborzonganék, ha egy ilyen meghívot kapnák.) = "Ó, bárcsak Tibi végre beadná a derekát!"

Gastroger 2010.09.10. 16:40:31

@Jerky_Master: az nem partyfotó, akart lenni..?? :D :D

Gastroger 2010.09.10. 16:45:02

@Zorita: Pedig Tibire mindenképpen számítunk a szervezésben is. Lehetősge nyílna kilépni az inkognyitója árnyékából, és felfedné végre az igazi arcát, amit oly kevesen ismernek. Úgy gondolom remek alkalom lenne! Természetesen ő lenne az est fénypontja. Szerintem a végén már az asztalon is táncolnánk, akkora buli lenne, hihi.

(ez egyre rosszabb..)
:)

Gastroger 2010.09.10. 16:47:10

ez ilyen a magát kurvajófejnek gondoló, egykori (önként vállalt) osztálytitkár, majd KISZ-bizalmis, kocka bulit szervez, aki még nem volt nővel, de veszettül próbálkozik, magát humorosnak, és stílusosnak gondoló típus lehet. :)

Gastroger 2010.09.10. 16:49:44

aki két sör után vicceket mesél, a harmadiknál bealszik, végül úgy kell hazavinni a szülei lakásába (ott lakik). Másnao feltölti arcképre a buliképeket, mindegyiket ellátja kommentel, és körímélt küld a résztvevőknek, hogy a fotók megtekinthetők itt, és köszönöm, fantasztikus buli volt! (Zoli, és Timi, ti korábban leléptetek, légyszí majd a vacsi árát, meg a szervezési költséget küldjétek át! Kösszzike!!)

Gastroger 2010.09.10. 16:54:53

Ja, és folyton névjegykártyát osztogat, "véletlenül csak az angol nyelvű van nálam" kommenttel, és "még ráírom a priviszámom, meg a mélem, ezen biztosan elérsz" szöveggel a csajoknak a plussz infókat.
Majd bejelöllek iwiwen- kacsint, - bocs skacok, csak dobok egy sárga kígyót - szöveggel elbotorkál a klozetig, ott belerókázik a piszoárba, rájön, hogy szarnia is kell, így beül az egyhengeresbe. Valaki rányítja az ajtót akkor ébred fel. Visszafelé kicsit elvéti az utat, egy másik különterembe megy be, majd a pultnál udvarol a pultoscsajnak (-Igyál valamit - Nem, köszi - Naaaa, lécci a kedveméért.. ), aztán visszakeveredik a társaságba, és megpróbálja felvenni a beszélgetés fonalát, de vagy beleakad a körmondataiba, vagy fingja nincs miről van szó, ezért csak okoskodik.
Esetleg politizál. Vagy a főnökét szidja, meg a környezetvédőket.

Gastroger 2010.09.10. 16:55:48

Bocs az offért, de ez most angyon előttem volt. :)

Jerky_Master 2010.09.10. 16:56:46

@Gastroger: ja, de , bocsánat! illetve, botsánat!:-D
partyfotó, steak-ház, viszkikóla vagy whiskey-kóla, mohító-cocktail vagy mojito-koktél, és társai.

Jerky_Master 2010.09.10. 16:58:43

@Gastroger: milyen helyeken látsz ilyet? nekem van pár tippem, de nem akarom poént lőni. megnézném azokat.:-)

Gastroger 2010.09.10. 17:02:03

@Jerky_Master: Céges buli.. Osztálytalálkozó.. ahol sokféle ember van.. :)

Jerky_Master 2010.09.10. 17:38:23

@Gastroger: hú, bazz.. osztálytalálkozó.
kakis-pisis babafotók cserélgetése, eljegyzési, esküvői fotók özöne, 3 albumnyi Sanyika 1 hónapos fotóözön (századmiliméternyi eltéréssel ugyanaz a póz, nyálgörgeteg), "Na, te mikor házasodsz?:-D", és van már valaki a láthatáron?, mit dolgozol?, ja, igen?:-P, és nem szar?, hallottátok, hogy Zsuzsi néni fiatal srácokkal hetyeg? "Feri miért nem jöööööötttt? Már nem is kíváncsi rááááááánk?"
mindez persze vagy a világvége után 2vel megrendezve, ahová a sárga busz is kétszer tankol, és túrát kell szervezni, ki hogyan jut oda és vissza a civilizációba (mert X pinának az ottani ismerőse óccsón vagy ingyen odaadja a hely kistermét), vagy a belvárosban, jó drága, nyálcsorgató, aranyijfú-puccos helyen, ahol a szütyőnyi tejszín is 200 Ft, és a minimálkaja, amiért nem néznek vagy dobnak ki, minimum 1500 Ft (csészényi húsleves - természetesen Maggi kockából).
imádjuk az osztálytalálkozókat.

killercsiga 2010.09.10. 18:48:33

Nem bírom tovább, nyeltannáci kitör:
- ugyanez, ugyanaz, ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan
Egybe, nem külön. Légyszi. Kösz.

Fapuma (törölt) 2010.09.10. 19:22:20

Kedves nyelVtanáci, tisztelt gyilkos csiga barátunk!

Ugyan ezek a hibák nem túl súlyosak, de igazad van. Ellenben a légy szíves külön, nem egybe írandó. Persze hogy köszy és puszy.

Ps. Ja, hogy te azt írtad, hogy légyszi, bocs de olyan szó pedig nincs.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2010.09.10. 19:38:12

@Jerky_Master: anglomán modorossággal felelek.
Hell yeah dude, respect, kudos.Class reunino sucks!

killercsiga 2010.09.10. 19:39:50

Most már végigolvastam a posztot is meg a kommenteket is, bár a téma tőlem távol áll, remekül szórakoztam.

@Fapuma:
Egy nyelVtannáci akkor lesz csúnyán modoros, ha hibázik, igaz.
Ps.: Megbocsátok, de miért ne lenne?

Gastroger 2010.09.10. 20:09:45

@Jerky_Master: osztálytalálkozó is megérne egy misét. :) Hogy modoros legyek.
De inkább egy mesét. :) Tini, majd feldobja, ha még nemvolt.
Nemtudom, én kezdő vagyok 'itte'.

a_fater 2010.09.13. 12:18:19

@Fapuma: nem vagyok, de még lehetek, ez egy szabad ország! :-)

Honda autós 2010.09.14. 13:45:38

:D Józsi jó arc lehet, de nem szeretném szerelőmnek..:P:D

honda-auto.hu

Én ide szoktam vinni a verdát ha baj van és itt nagyon normális mindenki.:)

deltafly · https://edzoruha.com 2011.01.11. 11:15:49

Józsi Mesterrel akarok dolgozni!!! :)

rozsdapeti · http://rozsda.blog.hu/ 2011.04.12. 11:24:32

A Belgát ihlető JÓZSI a legjobb autószerelő a tizenhétben, nem bántani!

KuKori · http://ireland.blog.hu 2011.04.12. 14:27:15

A klasszikus 'barnaköpenyes Mester', jaj de rég találkoztam (szerencsére) már egy ilyen figurával.

Az Autóklubban még fellelhető belőlük pár példány, úgy tudom.
süti beállítások módosítása