Lehet, hogy te gyúrsz, de én bármikor lefutlak a Margitszigeten!

2023/08/02. - írta: Modor Tibi

Gyúrunk, vaze? HÁHÁ!

Nézd, én keményen birkóztam, súlyt emeltem, kajakoztam meg kenuztam az MTK-Előrében meg a Szpariban, ifiválogatott is voltam, de aztán jött az a fránya sérülés, tudod, és életem végéig el vagyok tiltva mindentől, csak úsznom szabad. Úgyhogy nem úszom, inkább csak kocsmázom és pofázok.

Figyelj, lehet, hogy te erős meg izmos gyerek vagy, de

  • jöhetnél hozzám betonozni, rekeszeket emelgetni, kapálni, kubikolni. Az az igazi testedzés. Megrakjuk az IFA-platót ketten, illetve hát te, nekem nem bírja sajnos a derekam már.

  • Amit csinálsz, az értelmetlen. Nem funkcionális. A dzsungelben sincs olimpiai rúd meg kiszámított, statikus mozdulatok, a guggolásnál szétbaszod a térded, én a TF-en tanultam, hogy a térdednek ELŐRÉBB kell lennie, mint a lábfejed, ötvenévesen úgy fogsz kinézni, mint egy nyomorék. Én szóltam. Van a személyi edző haverom, országos bajnok, inkább neki hiszek, nem neked.
  • Nézd meg ezeket a bringásokat, nézd meg a combjukat. Ezek is emelnek szerinted, hm? Mindezt óránként két kiló tésztával a Tour de France-on. Nem táplálékkiegészítő meg kisfaszom. Az egyik legnagyszerűbb, legnemesebb sportág. Én is mindig biciglivel járok a kocsmába, ilyen combom lesz nekem is, e. 
  • Cirque de Soleil! Mibe, hogy nem tudod utánuk csinálni, mi? Ezek vérprofi, világszínvonalú akrobaták, és azért kettőnk között lássuk be, hogy ők se az Arnoldba pattintották ki magukat szarrá, ugye?
  • A kajak-kenusok is milyen vállasok. Ilyen vállasok. Az úszók meg megnőttek. Nézd meg a vízilabdásokat is, nekik se kell badizni. A víz teszi.
  • Kockahas? Nekem is itt van, most van rajtam +5 kiló, de bármikor szétbaszom a fejed. Vagy ha nem, rádfekszem szájdkontrollba, aztán megnézzük, meddig tart a nagy tudomány. Úgy fogsz kapálózni négy végtaggal, mint a kilapított bogár. Nonfunkcionális, az van. A kockahas valójában a gyengeség jele, onnan mennek le utoljára a kilók, ennyi zsír pedig igenis kell a vitaminok meg a hideg miatt.
  • Különben is, hogy nézel ki? Lábnap kimaradt? Ikszdé. Nekem ötvenes karom van. Neked? És fekve mennyit nyomsz? Amúgy a saját testsúlyos edzés a legjobb. Mondjuk Ronnie Coleman se tudja felhúzni magát, aztán milyen szép gyerek még mindig. Kicsattan az egészségtől. Nekem ő a példaképem, ezért nem tudom felhúzni magam én se. Ahogy diplomám sincs, mert Bill Gatesnek sincs.
  • A koplalás is faszság. Minden órában fluoreszkálóan színes fehérjeturmixot enni, az legalább természetes. Mondjuk én nem edzek, cserébe rengeteget zabálok, ezzel váltom ki tulajdonképpen kvázi. A reggeli szénhidrát nélkül én például nem működök, és folyton nyammognom kell valamit, különben leesik a vércukrom, és nem tudok gondolkodni meg meghalok. És hát mi értelme van az életnek, ha nem ehetek néha naponta párszor csipszet meg a Nagyi meggyes pitéjét?
  • Dédapáink is egész nap kaszáltak, aztán ilyen szíjasak, szálkásak voltak. És egész nap tömték magukba a fehér kenyeret meg a szalonnát. Nem is voltak laktózérzékeny cölikális kis buzik. Éltek 90 évig cigi, pálinka meg három háború mellett. Már aki megérte.
  • Nézd meg a tornászokat. Az teljesítmény. Emberi, élő szobrok. Nem gyúrnak, hanem sportolnak. SPORT-olnak, csupa nagybetűvel.
  • Gyere, fektess két vállra, gyere! Szkanderba? Akkor egy csocsóra vagy dárcra, na. Leverlek mindenben. Figyelj, mutass csak 1-2 fogást, jó? De vigyázz, mert mi Káp Kettőn úgy szoktuk, hogy rögtön ütünk, érted, szóval csak óvatosan. 
  • Gyúrsz, mi? Erőemelés, faszom. Mindig kitaláltok valamit, csak nehogy gyúrásnak meg badizásnak kelljen hívni! Spárta, azok legalább teljesítenek valamit. Ultrabalaton, napi 400 kilométer, az is teljesítmény. Napi 1-2 óra több perces pihenővel az neked edzés meg kihívás? Szerinted ha háború van, akkor az ellenség majd megvárja, hogy te kipihend magad, és utána folytatjátok? Hát a nagy büdös lófaszt, azt.
  • Meg hol az öröm? Öröm az példának okáért egy jó SUP-jóga, táncolás-csajozás, hajózás, vitorlázás, csiklóernyőzés, maraton - na az igen. Az élvezet. Ott a bűzben, a hidegben, a sötétben feszíteni nem élvezet, nekem elhiheted. Egy nagy csíraság, amit csináltok. Tulajdonképpen csaltok, mert meg akarjátok spórolni az igazi munkát. Az emberi szervezet nem erre lett kitalálva, hanem hogy sprinteljen, a liánon tarzanozzon, elejtse a vadat, aztán megegye. A szavannán nincs SMR-mágikus henger, érted. És nézd meg az afrikai négereket, hogy néznek ki. Ugye? Mibe, hogy nem hallott még a vércsoport- paleo- elválasztós- léböjtös faszkodásaitokról. Ami van, azt eszik, és mégis így néznek ki. Szeretnél te is úgy kinézni, mint egy néger bennszülött? Mondjuk én se.
  • Nekem nem is nagyon kell túlkompenzálni, a nők szeretik a mackós, nagydarab, szőrös, erőszakos pasasokat, én pont ilyen vagyok. Te meg egy kis hobbit, nem csodálom, hogy ott izzadsz mindennap, hátha összejön valami naiv recepciós kis pinella. Te tudod, én valahol megértem. Az a bajotok, hogy nem voltatok a seregben. Igaz, kapásból hazaküldtek volna egy E-vel, még fizetnetek se kellett volna érte, mint nekem anno.

 

Erősebb vagy, mint én? Áhá, lehet! De nekem van három 9 millis töltényem csak neked!

/Mega Sound System - Kis köcsögök/

8 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kool a Bácsi 2023.08.02. 14:05:30

Egy villanykörtét se tudsz becsavarni, öcsécském... manikűröshöz is jársz, fogadjunk. Rólad ennyit.

Lorrh 2023.08.02. 18:08:28

Ez a poszt tökéletesen hozza a formát, minden bennevan

Burgermeister 2023.08.02. 19:22:27

Volt korábban is ilyen gyurunkwazze írás.....ez is jó volt.:)

Billy Hill 2023.08.03. 11:15:22

"Megasound System, sokaknak isten" :-) Már 30 éves az Új sportok album is..

Milgauss 2023.08.04. 15:19:50

Bár sport téma, ügyeSSen sikerült beleszőni a diplomátlan modort is. :)

dobzse.laci 2023.08.27. 15:37:27

<i>a térdednek ELŐRÉBB kell lennie, mint a lábfejed</i>

a térdednek ELŐ<b>BB</b>RÉBB kell lennie, mint a lábfejed

klasszikusokat csak pontosan!
süti beállítások módosítása