A Magyarkodó

2010/09/27. - írta: Modor Tibi

Szilva, körte, cseresznye

Éljen a Haza - Egészségünkre!

/Kárpátia - Pálinka/

 

-Nézd meg Imikém, ez a szomszéd gyerek, akiről beszéltem. Ott megy. Ilyen árpádsávos, nyilas nagymagyar, tudod. Onnan tudom, hogy a múltkor kiakasztott egy koronás címeres magyar címert az ablakába, ilyen tenyérnyi nagyot. De utálom ezeket a mélymagyarokat, te. Namost figyelj ide. Én most nem azt mondom, hogy baj van a zászlóval, de ezek kisajátították, lejáratták minden jelképünket, és ott pöffeszkednek bennük minden felvonuláson, katonásdit játszanak. Ezért ezek miatt nem hordok már kokárdát egy jó ideje. Igazából soha nem is nagyon hordtam persze. És a Koronát nem kéne avval megcsúfolni, hogy rátesszük a címerünkre. Köztársaságban vagy királyságban élünk, mi? Na ugye. Megpróbálták visszahozni a Horthy-korszakot meg az úri világot - hát ennyire tellett.

Pedig megtanulhatnák végre: attól, mert ő ekkora atillát meg bocskait húz, lajbiban, tarsolylemezzel jár meg néptáncol és bajuszt növeszt, attól még ő nem lesz nagyobb magyar. Sőt! Éppen ellenkezőleg. Csak az ad a külsőségekre - mint példának okáért ez a magyar kiszászló itt e -, akinek itt belül (mutogat a homlokára) komoly gondjai vannak. Akinek komplexusai vannak. Akinek rejtegetnivalói vannak.

Namost ha valaki, akkor én tényleg büszke vagyok a magyarságomra. De az ilyenekbe, ezekbe a nácikba legszívesebben belerúgnék. Itt játsszák a táltost, a lovasnépet, nemezkészítés, Jobbik-majális, rovásírás... aztán nézz rá: tiszta kese ez is! Hol voltak az ősmagyarok szőkék, mi? Ilyen kis lovakon poroszkáltak be, és mongolok voltak. Volt itt valami belga szerzetes a XIII. században, hát az is megmondta, hogy itt ilyen görbelábú mongolok éltek még akkor. Itt valami nagy zavar van a fejekben.

Ha már akkora magyar, akkor tanulna meg rendesen helyesírni. Ott magyarkodnak, berzenkednek, acsarkodnak, hetvenkednek - de olyan hibákat vétenek, hogy engem az alsó tagozatból páros lábbal rúgtak volna ki ilyenekért. És ezek akarják a "Nemzet fáklyáját" továbbvinni? Ezek?

Akik ilyen jobbikosok-árpádsávosok-ájtatoskodók. Gárdisták? Küldeném őket Szerbiába meg Koszovóba hőbörögni, ott próbáljanak meg ütemre masírozni, vesszentrianonozni. A szlotásokat meg a vadrácokat is legszívesebben összeterelném ezekkel valami sivatagba, aztán öljék halomra egymást. Persze a mieinknek még annyi vér sincs a pucájukban, csak a hátukat látnák. Meg most is: nem volt nekem sohase szimpatikus gyerek az a Tonket, de most megkedveltem, amióta lebaszott egyet annak a kisdobos makákónak.

Ez az akkora magyar? Nem kéne mélyre ásni a családfájában, hogy kínos dolgok derüljenek ki... ezek meg jönnek a négyszer-ötször csavarodott DNS-ükkel, ezek a szíriuszi sumermagyarok, grespikek. Még jó, hogy vannak normális, gondolkodó emberek - mint pölö a Vágó. Mindig röhögök, ahogy ezeket a balfaszokat kicsinálja. Akik arab számokkal, latin betűkkel írnak, Krisztusuk zsidó, szlovák rendszámmal járnak, adót csalnak - és ezek gyűlölik az idegeneket?

Nézd, én pacifista vagyok meg toleráns - de ezeket tényleg ki kéne valahogy vonni a társadalomból, csak a bajt hozzák ránk. A cél szent.

-Jancsi bácsi, figyelj már. Értem én, de pont ezen a gyereken én nem látok semmi szélsőségeset. Inkább ilyen diszkósnak néz ki, zselés a haja, minden.

-Hát pont ez az. Ezek a legveszélyesebbek. Nem ismerem ezt a gyereket személyesen, de ismerem a fajtáját. Pedig nem szeretek látatlanban ítélkezni mások fölött meg dolgokat összemosni, az nem az én stílusom. Szóval ez a gyerek is biztosan ilyen. Nézd, még mindig ott lóg a zászló az ablakában, hogy rohadna meg. Rocky! Rocky! Gyere ide! Igazodik. Jól van. Ül. Fekszik. Na szervusz, Imikém, szép napot.

-Jó egészséget, Jancsi bácsi. Viszlát.

427 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Motorpenis 2010.09.27. 06:22:58

Jó lett!

A magyarkodókkal "élvezet" vitatkozni. Írjátok be egy-egy Kárpátia, vagy Patrióta kliphez a youtube-on, hogy ez nem valami jó, rögtön minimum zsidók, liberálisok és buzik lesztek.

golyo1974 2010.09.27. 07:16:23

Hú ez címlapos lesz megint :) Korán hétfő reggel, egyből felébredtem :)

virágelvtárs 2010.09.27. 07:19:15

Biztos Jancsi bácsi csak irigy, mert amikor ő volt fiatal, még nem volt ősmagyarételfőzés ősmagyarfűszerekből, meg a nagybudapesten szittyaharcművész-végvárivitéz tanfolyam. Most meg van. Jancsi bácsi ilyen no.

noirp 2010.09.27. 07:31:21

A poszt legnagyobb része telitalálat.
1) Az egyenruhás hőbörgőket én is besoroznám. Az idősebbje volt katona, az igaz, de árokásás közben lehet, hogy revideálná a nézeteit. Seje-haj. A huszonéves pornószínészkék meg lehet, rájönnének, hogy az egyenruha nem is olyan jó balhé, és visszapofázni se lehet.
2) A nagymagyarok egy része valóban csak a pofájával magyar; az ordas helyesírási hibák és az önkényesen átírt versidézetek nagyon játszanak náluk. Nekik szabad bunkó módon bánni az anyanyelvükkel, mert ők magyarok. A legutóbbi eset Melocco volt (ő is nagy madzsar), aki a veszprémi 56-os emlékműre simán kikalapált egy elferdített Radnóti-idézetet. Utóbb aki erre felhívta a figyelmét, azt lehörögte. 2007-2008-ban történt, utána lehet járni.

3) A Pálinka sztem egy jó kocsmázószám :)) Én szeretem, pedig nem vagyok nemzetirock-rajongó. Egészségünkre :)

4) A nyilasveszélyt szimmantó Jancsi bá alakja fantasztikus. Valahogy rögtön F. Tivadar, a magyar humor önjelölt királya jutott eszembe róla :D Vajon miért...........
Bírom, mikor magukat liberálisnak nevező emberkék a társadalomból való kivonásról beszélnek.
Nem mondom, kétszer két békebeli csendőrpofon, meg egy jó adag közoktatás ráférne a Bumbura Ungurdörgékre.
De karhatalom??

noirp 2010.09.27. 07:34:25

Utolsó megjegyzés: minden vagyok, csak jobbos nem; soha nem bírtam, ha valaki még a pöcsére is nemzetiszínű szalagot köt, vagy éppen (anno 2002) pártjelvényként viseli a kokárdát. Aki tehát apológiát vél látni a fenti hszomból, jó, gondolja át mégegyszer :)))

noirp 2010.09.27. 07:35:28

@golyo1974: és gondolj bele, mi lesz itt, ha címlap lesz. Mi csak hátradűlünk a fotőjben és ropogtatjuk a kukoricát.:D

2010.09.27. 07:41:06

A poszt - mesteri módon - utal arra kedvelt fordulatra, hogy a nagymagyarok nem is "fajtiszta" magyarok, de ennek van egy kedvelt, vulgárisabb megfogalmazása, miszerint "Megbaszta ennek az ősét is tatár-török-szerb, mit okoskodik itten!" továbbá "Mit lobogtatja itt a zászlót, ez nem az USA!" (utalva a családi házon/erkélyen mindig kint lévő trikolórra)

Egyébként a Jancsi bácsik általában legalább akkora műveletlen-tájékozatlan taplók, mit az általuk kárhoztatott szittya-magyarok.

2010.09.27. 07:45:37

@noirp: Basszus, nekem a hátizsákom fülin van egy kis nemzetiszín, fonott, fityegő, a gyermekem csinálta a suliban. Igaz, a pöcsömön nincs.

MOndjuk nekem az a dühödt ellenreakció is nevetséges és érthetelen, amit a poszt karikíroz. Van egy blog, abban rendszeresen szerepel egy-egy Trianon matricás autó, nem mulasztva el kárörvendően megjegyezni (a másik általános fordulatot): "Nézd már a gyökeret, Trianon-matrica egy Renaulton/francia atón!)

noirp 2010.09.27. 07:55:02

@Brother Love: Asszem félreértettél.
Nem az egyszál kulcstartóval van bajom. Azzal se, ha vki zászlót akaszt az erkélyére(legyen neki) hanem azzal, aki teleaggatja magát jelvényekkel, szalagokkal, matricákkal, titkosírásos (rovás) feliratokkal és aztán minden Táltosszövetség-gyűlésen, Fidesz-nagygyűlésen, mit tudom én még, milyen pártrendezvényen ott (h)arcol.
(Ja, és majd elfelejtettem, így felcímkézve megy ki június 4.-én Franciaországba, a Kis-Trianon elé tüntetni, mert akkora barom, hogy igazából fingja nincs, hol írták alá a paktumot.)
Ne a saját nehezen összeszedett identitását állványozza már föl nemzeti jelképekkel.
Ahhoz azok sztem túl sokat jelentenek.

Ajánlom olvasásra Jókai: Politikai divatok c. szösszenését. Ez a típus már az ő idejében is létezett...:)

2010.09.27. 08:00:56

@noirp: Hehe, a talpig feketében harcos típust én is ismerem, de nekem inkább röhejes, mint félelmetes.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.09.27. 08:04:02

Egyebkent nincs is annal magyarabb dolog, mint a lo egyik oldalarol a masikra esni, meg vissza. Nalunk csak vegletek vannak: vagy samandob, szivcsakra es vesszentrianon, vagy bogatya, nyugatbalkan es bezzegamindenkimas. Holott szerintem a tobbseg ugy van vele, hogy buszkek erre-arra Magyarorszaggal kapcsolatban, de azert nem hiszik, hogy mi lennenk az istenkalapja. Csak mivel szokas szerint a hulyek orditanak a leghangosabban, a normalisabbak csak lesutott szemmel pironkodnak, es azon tanakodnak, hogy "es a belgak hova alljanak?"

noirp 2010.09.27. 08:04:18

@Brother Love: Azt az egyet nem tudom, h a fekete harcos hogy nyáron hogy bírja ki. Talán a táltos légkondi-bűbájjal kezeli a ruháját.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.09.27. 08:08:08

@noirp: Ugyan mar, erre talaltak ki a finom, szellos betyar-szerkot

noirp 2010.09.27. 08:15:51

@altoid: Amikor a fehér rödösgatya lobog a szélben? :))

lárvalányhaj 2010.09.27. 08:18:59

@noirp: Légkondi-bűbáj :DDDD OMG

GERI87 2010.09.27. 08:29:56

Hehe:)
Vannak ilyenek.
Mindegy csak beleköthesseneke valamibe..bármibe.

NA de azért:

"És a Koronát nem kéne avval megcsúfolni, hogy rátesszük a címerünkre. Köztársaságban vagy királyságban élünk, mi? Na ugye. Megpróbálták visszahozni a Horthy-korszakot meg az úri világot - hát ennyire tellett."

Az ilyet de utálom..
Történelemből nulla azt pofázik hülyeségeket.
Holandia is mekkora nagy diktatúra már mer ott is királyság van nem Jancsi bá'???
Na meg mer a proli kádárbarakk marha jó lett....

Istenem, üdv szarfészekben.

Mélymagyar barmok meg komcsi idióták...
Magyar seggbe magyar lófaszt.

"Krisztusuk zsidó, szlovák rendszámmal járnak, adót csalnak - és ezek gyűlölik az idegeneket?"

Hát jaaaa:D

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.09.27. 08:30:10

@noirp: Pontosan! Bar Toroczkai ota az is fekete lett...

noirp 2010.09.27. 08:36:49

@altoid: Jaja, Budaházyra is emlékszem. Az övé asszem sötétkék volt. Plusz fekete _lajbli_ Negyven fokban. Nem csodálom, h most ott tart agyilag, ahol:)

GERI87 2010.09.27. 08:38:04

@altoid:

Én ezzel a normális többséggel nem találkoztam sajnos:(
Vagy ez, vagy az, max nem látszik rajtuk elsőre:) és ezért normálisnak tűnnek de mindenkiben ott van a mély-magyar vagy a "bezzegrégenjobbvolt".

El Topo (Sgt. Elias) 2010.09.27. 08:42:21

Oi, oi, oi!!!

Janibával kicsit elszaladt a ló.:)
Ámbár bevallom, engem is rohadtul tud irritálni a sok kis szarfészek, főleg mióta úgy érzik, hogy nekik áll a zászló.
Igaz, Szőcs Géza?

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.09.27. 08:42:33

@GERI87: Pedig szerintem a Modorosblog kozonseget a normalisabbak alkotjak...:)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.09.27. 08:43:52

@noirp: Hat egyik sem egy "matyohimzes", ha erted, hogy mondom;)

2010.09.27. 08:51:23

Ez a vágott szemű, 150-es feketehajú kinézet egy baromság, a bejövetelkor az emberek 20% volt ilyen csak.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.09.27. 08:57:52

@bagolybagoly: Hubazdbeg... Erre meg Janiba is elismeroen csettintene!

El Topo (Sgt. Elias) 2010.09.27. 08:58:13

@bagolybagoly:

Ez király, én már csaj hátán is láttam nagymagyarországot. Gondolkodtam ios rajta, mekkora fíling lehet "Vesszen Trianon!" üvöltéssel telibespriccelni?

lárvalányhaj 2010.09.27. 08:59:55

@Brother Love:

"A poszt - mesteri módon - utal arra kedvelt fordulatra, hogy a nagymagyarok nem is "fajtiszta" magyarok, de ennek van egy kedvelt, vulgárisabb megfogalmazása, miszerint "Megbaszta ennek az ősét is tatár-török-szerb, mit okoskodik itten!""

Ez valóban közhely, de semmi meglepő nincs benne, mert a magyar identitás mai formájának feltalálói (a reformkori arcok) is nagyrészt idegen származásúak, anyanyelvűek voltak. Ami viszont tényleg furcsa/vicces, hogy a Magyarországon élő nemzeti kisebbségek között szép számmal találni nemnemsohás pólóban feszítő, szebbjövőttel köszönő arcokat. @Brother Love:

"A poszt - mesteri módon - utal arra kedvelt fordulatra, hogy a nagymagyarok nem is "fajtiszta" magyarok, de ennek van egy kedvelt, vulgárisabb megfogalmazása, miszerint "Megbaszta ennek az ősét is tatár-török-szerb, mit okoskodik itten!""

Ez valóban közhely, de semmi meglepő nincs benne, mert a magyar identitás mai formájának feltalálói (a reformkori arcok) is nagyrészt idegen származásúak, anyanyelvűek voltak. Ami viszont tényleg furcsa/vicces, hogy a Magyarországon élő nemzeti kisebbségek között szép számmal találni nemnemsohás pólóban feszítő, szebbjövőttel köszönő arcokat (megkockáztatom, hogy nagyobb számban, mint az ún. többségi nemzet tagjai között). Ami külön vicces, hogy ezek az emberek sokszor az anyanemzetük politikáját tekintve is jobbra húznak, nem véve észre a kettő inkompatibilitását. Ami külön vicces, hogy ezek az emberek sokszor az anyanemzetük politikáját tekintve is jobbra húznak, nem véve észre a kettő inkompatibilitását. (Persze ez a konkrét személyeket ismerve nem meglepő, mert jellemzően nem ők a legfényesebb izzók a karácsonyfa díszkivilágításán, ha értitek, hogy mondom. :P )

El Topo (Sgt. Elias) 2010.09.27. 09:02:41

@lárvalányhaj:

De azért te is be vagy kicsit szívva korán reggel, nem?:D

2010.09.27. 09:03:49

Egyébiránt létezik még a modoros jól szituált szittya, az I-II. kerület egykor volt MIÉP-es, most vélhetőleg JObbikos szavazóközönsége, aki korántsem a (téves) közfelfogásban élő, lepukkant panelben/vidéki házban nyomorgó underclass figura.
Igaz, hogy nem jár rendőrt dobálni vagy táltoskodni, stb., de szavakban ugyanolyan keményen szittyul, zsidózik, cigányoz, stb. és lakásában bőséggel található jobbos relikvia, illetve egy kisebb néprajzi gyűjteményre elegendő népi használati tárgy, szőttes, cifraszűr, stb., büszkén emlegeti a csendőr felmenőket. Egy, a Waffen-SS Florian Geyer hadosztályába kényszersorozott sváb nagyszülő pedig igazi büszkeséggel tölti el, függetlenül a nagypapa tényleges harctevékenységétől...

bagolybagoly 2010.09.27. 09:04:20

@El Topo (Sgt. Elias): Akkor ezek szerint nem jött össze? Nem baj, majd legközelebb!

El Topo (Sgt. Elias) 2010.09.27. 09:06:27

@bagolybagoly:

Nem is próbáltam, mert a metrón láttam és nem az ágyamban.:) Szasz 2Xbagoly!

El Topo (Sgt. Elias) 2010.09.27. 09:08:38

@Brother Love:

De még mennyire hogy!
Én is ismerek egyet. Rendes igazi bolond, ámbár a vagyonát igazán ügyesen lopkodta össze.
Reggelenként zászlófelvonást tart a saját családjának. Például.

2010.09.27. 09:08:53

Egyszer vettem egy kulcstartót. Két féle volt a boltban, egy feraris, meg egy magyar zászlós. Hát nem a ferrarisat választottam - már bánom.
Innentól kezdve állandó megjegyzéséek voltak: Fideszes vagy? Jobbikos vagy? Náci-e vagy?

A másikoldalról pedig: teljesen idegenek leszóllítottak, hogy ez gyönyörű, és milyen szép tőlem, hogy ilyen nyiltan vállalom (azon lógott a telóm - tudom, modoros).

Most hogy a WM-volt és még műszempillát is árultak schwarz-rot-gelb szinben, és egész Németország zászlóba borult, csak néztem mi van itt? Mennyi náci?

2010.09.27. 09:08:56

@El Topo (Sgt. Elias): rendes szittya nagyszentmiklósi aranykincs motívumait varratja magára:D

scsaba1 2010.09.27. 09:13:55

@lárvalányhaj:

Mit tolsz, ombre? Én is kérek!

lárvalányhaj 2010.09.27. 09:25:20

@El Topo (Sgt. Elias): @scsaba1: Nem működik az Enter a laptopomon, ezért Ctrl+V-vel illesztem be... ezúttal kissé fail-pozitív volt a cucc :P

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2010.09.27. 09:26:49

Láttam én már ezeréves Audin Nagymagyarország matricát - fejjel lefelé.

Mondjuk én nagyon örülnék neki, ha a magyarságot nem csak befelé élhetné meg az ember úgy, hogy ne válljon bohóccá.

Jancsi bácsinak igaza van, kiüresítettek és egyoldalú tartalommal töltöttek meg jelképeket, lejárrattak tiszta eszméket, kurvájukká tették az ősi művészetet. Nagyon sokan minen méltóság nélkül játszák a "nagymagyar" szerepet, kár, hogy közben bohóccá válnak és pont azt tiporják sárba, amit a magasba kellene emelni.

lárvalányhaj 2010.09.27. 09:29:22

@El Topo (Sgt. Elias): Viszonylag kevesen tudják, hogy Szőcs Géza remek költő, és a fénykorában elég meghatározó arc volt határon túl és innen is. Csak éppen politikusnak nem való, mert nem veszi észre, hogy ami az élénk fantáziájában megszületik, az megvalósítva már nem biztos, hogy olyan jó ötlet.

Mitya Ivanov 2010.09.27. 09:32:04

hát kövezzetek meg, az általában ártalmatlan magyarkodókat (értsd sámán+ijászat, nemezelés, tegez, gyermeknév Csenge, Kötöny, Ajtony, Ajnácska; nyaralás: türkmenisztán, nem antiszemita, erős kézműves hatások és a nőknél ősanya jellemvonások) én bírom. Az agresszív kurucinfós nemnemsoházókat nem bírom. De a legjobban a jancsibácsi féle kádárista csökevény hulladék panelprolikat utálom, a kisfröccsükkel együtt. De őket nagyon!

scsaba1 2010.09.27. 09:33:19

@Brother Love:

Ezért jó a poszt, mert kapnak benne a "JAnibák" is bőven, fel van vonultatva az összes idióta toposz. (Tényleg, kimaradt az, hogy a magyarok már tulajdonképen kihaltak, nincs már egy magyar sem a Kárpát-medencében, csak ilyen szláv-sváb-szerb-román konglomerátum.)
De a mélymagyarok sem lesznek különösebben szimpatikusak tőle.

Egyébként Janibá kísértetiesen emlékeztet egy rokonunkra, aki még most is vérgőzös szoci szavazó, de Orbánt például azért utálja a legjobban, mert cigány.

nehiddel 2010.09.27. 09:33:47

És igen, végre egy poszt, amiben megírtatok mindent, amit kellett.
Benne van a buta, árpádsávos, gárdás, aki azt hiszi magyar boltnak adja a pénzét, mikor a Sparban magyar kenyeret vesz.
Benne van a tájékozatlan ostoba diszkós gyerek, aki a cigányt irigyli a kamu EdHardys felsőéért és a zsidókat szidja, mert jobban megy ott a biznisz.
És mind a kettő, annyira magyar, hogy Radnóti nevét y-nal írja.

lüke 2010.09.27. 09:34:29

nagyon visszafogott a stilus, ez nem magyarkodás:)!
le ctyle c`est l`homme

golyo1974 2010.09.27. 09:35:44

Kár, hogy Jani bácsi nem kezdte el mondogatni a ---bezzeg az én időmben a TSZ-ben....--- nagymonológját :(

Mitya Ivanov 2010.09.27. 09:41:06

@scsaba1: ez alap, hogy az ilyen Janibá félék egyben a legnagyobb rasszisták. De ez nem meglepő, hiszen a baloldal eredendően antiszemita (amit tőkeellenességnek hazudnak), onnan pedig egy lépés a rasszizmus.

Beefboneknock (törölt) 2010.09.27. 09:43:21

a poszt írója büszke a magyarságára és példát hoz a nagyapjáról...ember azt írd le TE milyen vagy stb. , mert így te a nagyapádra vagy büszke nem a magyarságodra, bár lehet félreértettelek

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.09.27. 09:43:37

@jencike12:

Vissza lehet nyerni a Trianonnal elcsatolt területeket? Ha nem, szar a játék.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.09.27. 09:43:53

@lárvalányhaj:

Én olvastam Szőcs Gézát, számomra elmegy kategóriás költő. Még örvendhetünk, hogy a nyomi Orbán nem Kótzián Rudolf, Vagy Dobszay Károly költőfejedelmeket nevezte ki.

scsaba1 2010.09.27. 09:45:22

@Mitya Ivanov:

Mondjuk kb. én is így vagyok ezekkel. Például ezért bánom, hogy be vannak tiltva az önkényuralmi jelképek használata Magyarországon. Az Munkáspárt is kénytelen egy nagy vörös körnek álcázni a csillagot, a nackó csürhe meg kénytelen lenyúlni Imre herceg színeit és jelképeit, ahelyett, hogy a jól bevált nyilas zászlót és a nyilaskeresztet használná. (Többek közt ezért is mondom, hogy tiltással nem lehet visszaszorítani semmit. Sem a széljobbot, sem a holokauszt-tagadást, hanem még meg is cukrozzuk a tiltott gyümölcsöt.)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.09.27. 09:45:54

Éééééééééééééés: már címlap!
Kezek föl, nyak behúz!

doszy 2010.09.27. 09:46:38

@Beefboneknock: Csak nem kinn van a címlapon?

scsaba1 2010.09.27. 09:48:00

@Beefboneknock:

Hőőőőj, címlap, kezdődik a móka... Viszont így már csak este lehet majd kommentelni újra, ha levonul a zagy.

doszy 2010.09.27. 09:48:13

@Levéltáros: Egy barátom apja nyert már kártyán szőlőskertet, szóval bármi megtörténhet. :)

golyo1974 2010.09.27. 09:49:09

@El Topo (Sgt. Elias): Akkor ez gyorsan ment, jöhet a pattogatott kuki :P

El Topo (Sgt. Elias) 2010.09.27. 09:52:13

@golyo1974:

De látod milyen rutinos vagyok? Az első olyan hozzászólásból kiszúrtam, aminek semmi értelme nem volt!:D

Noked-Lee 2010.09.27. 09:53:16

ó, hiánypótló írás, szörnyen modoros!
bár kicsit hiáényolom belőle, hogy: "...meg különben is, ki a magyar? mindegyikünkben szláv, német, cigány, zsidó vér keveredik, egy sincs már, aki töhötömig vissza tudná vezetni a családfáját!"

scsaba1 2010.09.27. 09:53:54

@El Topo (Sgt. Elias):

Elve mi a rákot keres egy költő/író/esztéta/stb. nulla politikusi múlttal egy szakpolitikusi poszton?

Az, hogy valaki jó költő, még nem jelenti azt, hogy vezetőként és szakemberként is megállja a helyét. Tényleg szakítani kellene már ezzel a torgyánizmussal/fodorizmussal.

2010.09.27. 09:54:42

@El Topo (Sgt. Elias): Megint elbasszák majd ezt a jó kis posztot...

Amúgy én is úgy vagyok vele, mint Mitya: a hagyományőrzés, a történelem szeretete, egy-egy kiegészítő a ruházaton, vagy egy-egy stilizált ruhadarab bőven belefér, de a karjára Szálasit tetováltató, vagy mindenhova rókaprémes fövegben, kacagányban, szittyacsizmában, stb. járókat sem kedvelem.
ha valakit meg útálok, az az überokos Jancsi bácsi, ahogy teli szájjal szidja a "kurvapapokat", meg nosztalgiázik...

El Topo (Sgt. Elias) 2010.09.27. 09:58:50

@scsaba1:

Apukám, van egy rossz hírem: az összes miniszterünk Szőcs Géza.

himposztor 2010.09.27. 09:58:57

Hát igen, mikor végigmegyek a balatonfelvidéki falumon, mindig tudom, hol laknak a magyarok, mer ott kinn van a lepedőnyi magyar zászló.

A'prpopos ház: van olyasféle közmondás is, hogyaszongya az a magyar akinek a háza ég.

2010.09.27. 10:00:35

Ámbár múltkor elgondolgodtam: minek van nagyobb létjogosultsága? Egy szittya ruhás magyar vitéznek (csizma, tarsolylemez, farmer, lenvászon ing mintákkal, föveg, stb.) vagy egy bokáig lógatott seggű nadrágban, lyuggatott pofával, nyakában hamis aranylánccal vánszorgó whigger hülyegyereknek, fején akkora bézbólsityakkal, mint a Capitolium kupolája...

Néma Bob · http://kriptid.blog.hu/ 2010.09.27. 10:00:47

Bizonyára nem tudjátok, hogy az Árpádsávos zászló a legősibb királyaink felségjelvénye volt, ja és, hogy a Nyilaskereszt Szent László királyunk jelképe volt, és azt sem tudjátok, hogy bizony a fasizmus alatt Olaszország virágzott.
Szégyeljétek magatokat, és vegyetek a kezetekbe valami könyvet, és tanuljatok.

Hi-hi. Csak vicceltem:)
A poszt kurva jó továbbra is:)

lárvalányhaj 2010.09.27. 10:02:41

Egyébként szeretnék gratulálni Tibinek a trükkösen megírt posztért. Vicces, hogy a jobberek és a ballerek is úgy érzik, hogy az elbeszélő szubjektum a nevükben beszél :)

Wagner Úr 2010.09.27. 10:04:59

Törzskommentelő hélótagecik, nem jött még le, bazmeg, hogy a MODOROS BLOGON vagytok? Ha valaki ki van figurázva ebben a posztban, akkor az a szittya nyomorultaknál is szánalmasabb, rajtuk fölényesen bosszankodó-röhögő büdös proletár.

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.09.27. 10:07:03

@Brother Love: pedig milyen igaza van, amikor pl. a "kurvapapokat" szidja!

pakesz (törölt) 2010.09.27. 10:09:50

Kotelezo elem a Trianonon valo jajveszekeles persze ugy hogy Horvatorszagot is beleerti a Nagy-Magyarorszag teruletebe.
Utalja a franciakat, klemenszó nevet tokeletesen ismeri, kis/nagy Trianon palotajat legszivesebben lerombolna, a tortenelmet ugyanakkor nem ismeri. Francia kocsival jar.
A gyerekeire nepviseletet ad, es tarsolylemezt, es a kolykok iskolaba menet gondosan bebujnak egy kapualjba, hogy megszabaduljanak ezektol az onkentes diszito elemektol.
Nyaranta Erdelybe megy, ismerosei illetve a valodi "erdelyiek" folyamatosan figyelemztetik, hogy eppen a Partiumba megy vagy Bansagba, ot ez nem erdekli szamara csak Erdely letezik.

scsaba1 2010.09.27. 10:11:05

@El Topo (Sgt. Elias):

Azért ez így ebben a formában... Pintér lehetséges, hogy egy keresztapa, de legalább van valami fogalma a rendőrségről. Na most gondold el, obmbre, ha Semjént nevezik ki belügyérnek...

levike999 2010.09.27. 10:11:38

Nem tudom, nekem úgy tűnik, hogy ez a cikk inkább a bal oldali hőbörgőket figurázza ki. Jancsi bácsi összes érve eltúlzott, és ott van az a figyelmeztetés is a végén Imre bácsitól!

golyo1974 2010.09.27. 10:11:56

@lárvalányhaj: Csak ezért nem lehet, már nagyon hozzászólni semmit, mert minden benne van. Néha Tibink bakizhatna picikét, hogy legyen mibe kapaszkodnunk :)

Ruszlán 2010.09.27. 10:14:02

@Wagner Úr:Én is nyomorult szittya vagyok.Nem igazán értem miért b@szakodik mindenki velünk.
Annyi az egész, hogy kicsit többet foglalkozunk a magyar múlttal, elég nagy a homály a fejekben. Igenis vannak olyan ősi értékek, amelyeket át lehet emelni a 21.századba.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.09.27. 10:14:13

@scsaba1: az de szép lett volna. Azóta már Gyurcsányt, Verest, Schmuck Andort egy igazságos, pártatlan és az égieknek is tetsző egyházi eljárás után már átadták volna a világi hatóságnak azzal a barátságos és atyai figyelmeztetéssel, hogy enyhe ítéletet hozzanak. Az autodafé okt. 2. szombatra lenne kitűzve.

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.09.27. 10:14:19

@levike999: pontosítanék... nekem úgy tűnik, hogy egy mélymagyar érzéseiben megsértett faszkalap szövegét olvashattuk, aki bár erős náci beütésekkel rendelkezik, mégis tiltakozik a jól megérdemelt jelzője ellen.

táltos 2010.09.27. 10:15:01

Naggyon találó!!!:)

Ringlósztár 2010.09.27. 10:15:26

1. Miért baj az index címoldal? Nem azért íródik a blog, hogy olvassák?
2. A szlovák rendszám olyan biztos, mint állat, főleg nagymagyarország matricával. Nemcsak Bencsik, aki nem akart Gyurcsányéknak adót fizetni (remélem, orvoshoz is Szlovákiába járt), Szegeden a Sándor utcában is van vállalkozó, 7-es BMW, nagymagyarország jelképek, szlovák rendszám.

Napkutya 2010.09.27. 10:15:37

Úgy gondolom, bizonyos embereknél ez a divat "magyarkodás" kb. olyan, mint a kereszt aranyláncon, annak a pornószínésznőnek a nyakában, akit épp hárman dugnak hátulról a kamera előtt.

Ilyen is van.

De attól még a többi kereszténnyel semmi baj sincs!

nekend · http://www.jtauto.hu 2010.09.27. 10:15:49

Nem értem miért baj, ha valaki ápolja a hagyományainkat, kultúránkat. Igen, erre lehet ő büszke, és úgy látom az ide ,,posztoló'' embereket nagyon is zavarja. De vajon miért? Bennetek szerintetek nincs olyan magatartás ami mást zavar?
,,Szittya, mély-nagy, tarsolylemezes'' magyarnak lenni megmagyarázhatatlan dolog annak aki ,aki nem a klasszikus vidéken nőtt fel, hanem nagyvárosban él, és az anyagi javak hajhászásában éli mindennapos életét.
Ja, én belül vagyok ,,mély-nagy'' magyar (ettől még megértem azt aki külsőségekben is az), bár a német kocsimon van Nagy-Magyarország matrica, de csupán azért amennyiért még sokunk kiteszi: Ha egyénenként nem is tudunk mit tenni a visszaállításért, akkor legalább lássák az elszakított területeken élő magukat magyar embereknek valló emberek, hogy igenis együttérzünk velük, és ez jól esik nekik!

Tudom ezeket a gondolatokat nehéz megemészteni az iphone, notebook, sztárok, mindennapi tesco és mediamarkt akciók világában.

Mitya Ivanov 2010.09.27. 10:18:19

ezen a blogon (poszt+kommentek) nehezen lehet eldönteni, hogy, ha valamit zöldnek látsz akkor az:
1. valóban zöld
2. kék, de zöldre van festve
3. zöld, de át van pirosra van festve, hogy kéknek lásd
4. kék, de zöldre van festve, hogy sárgának lásd
5. piros, de sárgával le van festve, hogy zöldnek lásd

El Topo (Sgt. Elias) 2010.09.27. 10:18:20

@scsaba1:

Jó, hát mindennél van rosszabb. Lehetett volna ifj. Hegedűs Lóránt a Hofmannrózsa, vagy Bogár László a Matolcsy.
Elnézést, hogy nem írom a titulust, de ezeket a minisztériumokat én már sosem fogom megtanulni.

Mitya Ivanov 2010.09.27. 10:20:22

az előző erre ment válaszul: @Wagner Úr:

Brukk 2010.09.27. 10:22:36

Szerintem ugyanebbe a kategóriába - már mint a magyarkodóba - tartozik/tartoznak a Mikroszkóp színpadon diszkósított magyarnóta-átiratra "alalajhopciskodó" sasjózsik, meg a szalonspices-enyén részeg figurát alakító "mulató-magyar" koósjanik is.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.09.27. 10:23:41

@Napkutya: igazából ezzel sincs. Gyakoroljuk a megbocsátás erényét és segítsük fel őt... a szabad kezünkkel.

scsaba1 2010.09.27. 10:24:41

@Mitya Ivanov:

Illetve esetleg én vagyok színtévesztő vagy színvak.

2010.09.27. 10:25:30

Azért az mekkora már, hogy Győrben van olyan szlovák egyedi rendszámos terepjáró, aminek a rendszámában benne van, hogy GYOR..:)

Mitya Ivanov 2010.09.27. 10:25:53

@scsaba1: vagy monokróm a monitor;)

ki kicsoda 2010.09.27. 10:26:32

Bús düledékeiden, ........ romvára megállék;
Csend vala, felleg alól szállt fel az éjjeli hold.
Szél kele most, mint sír szele kél; s a csarnok elontott
Oszlopi közt lebegő rémalak inte felém.
És mond: Honfi, mit ér epedő kebel e romok ormán?
Régi kor árnya felé visszamerengni mit ér?
Messze jövendővel komolyan vess öszve jelenkort;
Hass, alkoss, gyarapíts: s a haza fényre derűl!

... aki képes a hiányzó szót beírni és érti is.

Amúgy nincs miről beszélni.

2010.10.23.

Ленина · http://szanalmas.hu 2010.09.27. 10:28:56

Magyarország szerintem ezen a téren már akkor elbukott, amikor a magyar fiatalok teliszájjal sz@pni kezdték az amerikai f@szt. Amikor az első "butik" megjelent magyarországon, akkor kellett volna valamit csinálni, most már késő. Olyan sok idegen kultúra épül be a sajátunkba, hogy lassan megszűnik a magyar kultúra létezni, és az angol lesz a hivatalos nyelv.

loserock 2010.09.27. 10:30:33

Baromi jó. :)
Az egészben az a legviccesebb, hogy a kommentelők nagy része meg se értette, miről szól a bejegyzés! :D:D:D
(pedig részben pont az ilyeneket figurázza ki)

Wagner Úr 2010.09.27. 10:34:13

@Ruszlán: Én is valami szittyaféleség voltam megboldogult fiatal koromban :-) csak ebben most már az az idegesítő, ami általában az undergrounddal, amikor mainstream lesz: eluralkodik az ötlettelenség, a minőségtelenség és már az a romantikája sincs meg a dolognak, hogy 1 %-an vagyunk a világ ellen.
Persze az értelmesebb dentu-magyarokat még mindig jobban tolerálom, mint a szakszervezetis jancsi bácsikat, akik nagyon-nagyon okosak.
96-ban még vicces volt azt mondani a tanárnak, hogy nem volt holocaust, mert kábé mindenki leköpött. Az viszont már szánalmas, ha ma ezt egy osztályban 5-en mondják egyszerre és még el is hiszik.

2010.09.27. 10:38:09

@loserock: Igen, sokan észre sem veszik, hogy itt épp a másik pólus képviseltetik - jórészt a Hír TV stábját megtámadó, Gyurcsány-fan nyugger, illetve öntudatos balos-proli, aki a maga módján éppúgy egy tuskó-elfogult-korlátolt gyökér, mint a teljesen elszállt jobberek.

BKV reszelő 2010.09.27. 10:38:17

"Ezek miatt nem hordok már kokárdát egy jó ideje. Igazából soha nem is nagyon hordtam persze."

A második mondat okán: A kurva anyádat hordjad ki a temetőbe! ;)

Napkutya 2010.09.27. 10:38:54

@loserock: Jah, ez egy olyan téma, amire az aktívabbak pöccre indulnak, pro vagy kontra.

Hála az elmúlt éveknek.

Azért azt lássuk be, ha az Egyesült Államokban valaki ezt megpróbálta volna eljátszani, belebukik. A republikánusok és a demokraták IS a nemzeti zászlóval mentek volna ki az utcára. Annak ellenére, hogy az azért nem egy "ezer éves" nemzet.

Ezen el kéne méláznunk. Tarsolylemezzel vagy anélkül.

MagyarZizzi (törölt) 2010.09.27. 10:39:22

A helyesírásról szóló résszel még egyet is értek, nem egy nagymagyart ismerek, akinek fogalma sincs mire való a vessző, ha pedig figyelmeztetem rá, "megilyed" szegénykém. (Ez is megérne egy külön posztot!) A tenyérnyi zászlón betegre röhögtem magam!

Csak Norris 2010.09.27. 10:39:23

Azt bírom, ha valaki magyar szimbólumot használ az már náci.
Féreértés ne essék, én már félig elmenekültem az országból, mert ott magyarnak lenni szégyen. Érdekes módon németenkél nem nácizmus német zászlókkal autózni a VB ideje alatt.(Minden 2. németnek volt)
Nálunk mit mondanának az ilyenekre (persze pirosfehérzöld zászlóval)? "Büdös nácik", "Nagy Magyarok"?
Egyébként meg tényleg sokmindenben elől járunk, pl. pornóipar, adónemek száma, munkanélküliség száma, infláció....
A korrupciót majdnem kifelejtettem.
Kedves liberálisok, ti csak szégyenljátek hogy magyarok vagytok, és tiszteljétek az aki ezek mellett büszke tud lenni a magyarságára...

kewcheg 2010.09.27. 10:40:14

Hát kérlek baszodalássan jancsikám, elvtárskám,nem tűrhessük hogyhát ezek itten mindent összerondítsanak, amit kádár eltárs létrehozott kérlek pistukám bazmeg.Eén ezeket dolgoztatni kűdeném ki a mezőre kérlekszépen, mint polpot, aztat csinyálnám.De milyen jó is vót nekünk, ugye pistukám a drótgyárba, he?Tervosztályon ültünk,te is én is vezetők vótunk érted, micike is mien jó kis kávét tudott főzni, meg azok az ivászatok, te, meg a micike se vót semmi.Hát szóval azért mi sokat tettünk le az asztalra, de meg is becsültek, te kérlekszépen mennyi is a te nyugdíjad? Mer az enyém 300ezer...na szerbusz

bagolybagoly 2010.09.27. 10:42:15

@nekend: Én pedig a Római Birodalomból kiszakított Pannónián élő nobelis vagyok. Vissza a Limest!

sport olló 2010.09.27. 10:42:34

"hanem azzal, aki teleaggatja magát jelvényekkel, szalagokkal, matricákkal, titkosírásos (rovás) feliratokkal és aztán minden Táltosszövetség-gyűlésen, Fidesz-nagygyűlésen, mit tudom én még, milyen pártrendezvényen ott (h)arcol."

Ez neked miért baj, nem értem? Nem mindegy neked, hogy szabadidejében hol arcoskodik, mi közöd van hozzá? Te valami önkéntes rendőr vagy mi vagy?

2010.09.27. 10:43:47

@loserock: a Jancsi bácsik nem a szövegértelmező képességükről híresek a panel sarkában lévő presszóban :)

Mitya Ivanov 2010.09.27. 10:47:59

@Napkutya: Magyarországon sincs vita abból, hogy a piros-fehér-zöld a nemzeti zászló.
van az árpásáv, mint szimbólum (és nem zászló!!!), amit sajnos valamikor valakik bemocskoltak. Én akkor használnám, ha egy kurvanagy össznemzeti mosógépbe beraknánk, és megtisztítanánk minden szartól. Korábban az volt a véleményem, hogy nem mindegy, milyen célllal használjuk az árpádsávos zászlót. Lehet békés szimbólumként, ami azt jelenti, hogy fontos nekünk a történelem, és fáj Trianon , és lehet úgy, hogy ezzel azt hangsúlyozzuk, hogy mi MI vagyunk, ti pedig ti.
Aztán beszéltem nem cionista zsidókkal és megtudtam, hogy nekik akkor is összerándul a gyomruk, ha valahol piros fehér csíkos terítőt látnak az asztalon.

noirp 2010.09.27. 10:52:17

@Frengi:
Előrebocsátom, h ez sportszerűtlen lesz, de kikívánkozik belőlem:
szóval: ha valakinek nemzetiszínű a műszempillája, de nem ismeri föl, ha a Halotti beszédből (német trikolór esetén: az ezüstkódexből) idéznek, az tkp mit is vállal föl nyíltan?
hm?

noirp 2010.09.27. 10:56:34

@okostojáska: Önkéntes rendőr volt ám az öregapád.
Az irritál, ha valaki nemzeti jelvényekből pártjelvényt csinál. Vagy, ha "magyarságát" rikító külsőségekben fitogtatja, és meg van róla győződve, hogy ő most aztán magyarabb, mint Szent István. Miközben magyar nyelvből, irodalomból és töriből is simán megbukna.
Ne a pofájával legyen magyar, fektessen már magába egy kis teljesítményt.
Egy megyeikönyvtári belépő kb. annyiba kerül, mint egy jobb anyagú zászló--igazán nem nehéz kezdet, szerintem.
Ennyi.

muhi 2010.09.27. 10:57:44

A legviccesebb az egészben szerintem a "Rocky! Rocky! Gyere ide! Igazodik. Jól van. Ül. Fekszik." IGAZODIK! Mint a tanító nénik, amikor sorba kellett állni.

Persze a többi se rossz.

noirp 2010.09.27. 10:57:45

@Ленина: Azért itt nem tartunk.
Azt meg nem hiszem, h a mostani 16-18 évesek olyan lelkesen szopnák az amerikai f@...

pakesz (törölt) 2010.09.27. 10:59:18

@Brother Love: "Egy, a Waffen-SS Florian Geyer hadosztályába kényszersorozott sváb nagyszülő pedig igazi büszkeséggel tölti el, függetlenül a nagypapa tényleges harctevékenységétől..."

nem kene tan ot szidni!!!
nagyon sok budapesti koszonheti neki az eletet!!!
csak ezt el szoktak felejteni a halatlanok, pedig az a paci, amin bejottek milyen fenseges lakoma volt akkor...

Alikam 2010.09.27. 11:00:54

"Ezért ezek miatt nem hordok már kokárdát egy jó ideje. Igazából soha nem is nagyon hordtam persze."

:DDDDDD

A címnek nem inkább a zsidóskodónak kéne lennie? Juj, rasszista vagyok, jaj mi lesz:DDDD

sanyisanyi 2010.09.27. 11:01:36

"Igazából soha nem is nagyon hordtam persze."
Ez mindent elmond az íróról.

A mocskos liberális USA-ban büszkén teszik ki az emberek az amerikai zászlót a házukra.
Nálunk pedig a nagy liberálisok ilyenért lenácizzák az embert...

Mitya Ivanov 2010.09.27. 11:06:46

@sanyisanyi:

"Nálunk pedig a nagy liberálisok ilyenért lenácizzák az embert... "
ne hazudj!

esomedve 2010.09.27. 11:10:12

valamelyik nap olvastam itt az indexen egy cikket, miszerint minel tehetosebb valaki, annal inkabb keruli a feltunest. konkretan presztizs-erteku vilagmarkak (LV taska, Gucci kiegeszitok pl) termekei voltak peldakent felhozva. tobb reszre volt osztva a nep... legfelul azok, akiknek nem szamit a penz, minoseget akarnak hordani, szolidan (kis logoval, rejtett markajelzessel), aztan masik jellemzo kaszt a sznobok, akik osszeszedik a penzt az adott termekre, de mivel ez nem eletforma nekik, nem termeszetes ez a koltekezes, ezert azt az 1-2 darabot, amit megvesznek maguknak, oriasi logokkal diszitve kerik, vagy olyan darabokat valasztanak, amikrol ordit egy tenyernyi logo, felirat, stb... valahogy igy van ez a magyarsaggal is. vannak akik belul buszkek, magyarnak erzik magukat, meg vannak azok, akik a wannabe biciklisfutarhoz hasonloan EROSZAKOSAN raeroltetik a kornyezetukre a sajat (felvett) identitasukat.

xboxer 2010.09.27. 11:13:10

@Desmond77: "Azt bírom, ha valaki magyar szimbólumot használ az már náci. "
Nem viszont aki ilyet használ, az majdnem mindegyik ostoba magyarkodó, aki a külsűségekkel demonstrálja magyarságát. Miért nem azzal bizonyítja, hogy mekkora hazafi, hogy befizeti az adóját vagy hogy nem szemetel. Vagy Bayer Zsoltika a terepjárójára miért nem magyar rendszámot tesz a szlovák helyett?
"Kedves liberálisok, ti csak szégyenljátek hogy magyarok vagytok, és tiszteljétek az aki ezek mellett büszke tud lenni a magyarságára..."
Szerintem aki liberális érzelmű vagy hozzám hasonlóan liberális de pártfüggettlen azok/mi pont a díszmagyarok miatt szégyelljük magyarságunkat.

sport olló 2010.09.27. 11:13:15

A poszt jó kétségtelen. Mint annyi más poszt esetén a kommentelők tökéletesen jellemzik a társadalom egy egyre szűkebb (hála Isten) rétegének gondolkodásmódját.

Nekem mindig tanulságos ezeket olvasnom, mert baloldali (általában érettségizett) vitapartnereim általában ezekkel az "érvekkel" jönnek elő, így előre lehet készülni belőlük.

Érdekes az is, hogy mennyire nem veszik észre, hogy a poszt róluk szólt, jelen esetben, az ő korlátozottságukról.

Érdekes, hogy képtelenek megértei, mit jelent a nemzeti öntudat, ami a felszínes és egyszerű gondolkodásmódjukat figyelembe véve, nem is csoda.

Minden mondatukban ott van valami irigység és rosszindulat, ha bármiről beszélnek ami/aki magyarsággal kapcsolatba hozható. Minden irritálja őket, amiben ott a piros-fehér-zöld vagy a címer és ekkor valami népszabiban olvasott megjegyzést fűznek hozzá.
Ezen mondat után pedig bután megkérdetik, hogy mondjam már el nekik, mit jelent magyarnak lenni.

Magyarnak nem születik az ember, hanem azzá válik!

sport olló 2010.09.27. 11:14:07

@noirp: Neked van a házadon magyar zászló?

noirp 2010.09.27. 11:16:40

@okostojáska:
1)Nincs házam.
2)Közöd? [amúgy nincs]
3)Neked van?
4)Zászló, kitűző, matrica, tetkó, tarsoly helyett könyvekre költök, mint ahogy azok a mocskos libsik szoktak. Undorító szokás, de felvállalom.
5)Március 15.-én és csak március 15.-én kokárdát viselek.

Napkutya 2010.09.27. 11:17:33

@Mitya Ivanov: Szerintem, eleve nem kellett volna ebbe belemenni anno a rendszerváltás után sem és öt-hat éve sem. (Persze így könnyebb volt összefogni egy csoportot, minden politikus erre játszik...) Ugyanakkor tény, annyira gazdag a történelmünk, hogy ezt még Rákosiék sem tudták megkerülni, ugyanúgy lobogtak a nemzeti zászlók a kisdobosok feje felett is...

Én úgy gondolom, ki kellene ebből vonulnia valahogy az aktuálpolitikának. A mai napig bosszantónak találom, ha kiáll egy politikus húsz darab nemzeti zászló elé, mond valamit és tudod, hogy akár két hónap múlva elmondja ugyanott akár az ellenkezőjét is annak, amit előbb állított.

Ami a kokárdát illeti, én hordom. (Igazából egy szalagot, de azt hiszem ez mindegy.) Ha pedig valakinek nem tetszik, akkor ne hordja.
Csak abba ne ugasson bele, hogy én mit csinálok.

2010.09.27. 11:17:56

@pakesz: Én nem szidtam őket, bár nekem kétségkívül a Wiking a kedvencem...:)))))

noirp 2010.09.27. 11:19:59

@okostojáska: A nemzeti öntudat marhára nem a külsőségekben és a lózungokban nyilvánul meg; de persze a külsőségeket a legkönnyebb összeszedni, a lózungokon meg nem kell gondolkodni(az megerőltető).

"balos(általában érettségizett)"?
Miért, te nem? Hogy jön a végzettség az ideológiához?

Atisz 2010.09.27. 11:22:37

Saját magadat rekeszted ki azzal, hogy nem hordasz kokárdát. Ezzel természetesen nincs semmi baj - csak azzal, hogy ezt szóvá teszed. Egyértelműen megállapítható a kisebbségi komplexus, amit érzel a többségi társadalommal szemben.
2 dolgot tehetsz - csendben szitkozódsz, ill. kiteszel egy számodra megfelelő méretű nemzeti jelképet. Ha az első mellett döntesz, óvatosan csináld, mert egy előre könnyedén kikalkulálható orbitális méretű pofonba is beleszaladhatsz néhanapján.

Az a gáz, hogy téged itt sosem fognak leköpködni, akármekkora Dávid csillagot is raksz ki valamely testrészedre. Gondolom ez is fáj, szívesen kapnál egy sallert ilyesmiért, hogy utána kifejthesd mekkora rasszisták/antiszemiták/fasiszták/nácik/stb. (tetszőleges aláhúzandó) ezek a magyarok. Erre nagyon kicsi az esély, viszont az előző bekezdésben írtakra tényleg figyelj oda :)

spájdernecc 2010.09.27. 11:23:50

"Volt itt valami belga szerzetes a XIII. században"
tiszta wiki :)
köszönom, dobott ezen az elbaszott hétfőn

noirp 2010.09.27. 11:26:39

@szellőláb "a tanulás zsidó sport"
az az, a Nobel-díj kiosztása meg a zsidók nemzeti ünnepe.
Tanárúrkérem, én készültem :)

Maisie MacKenzie 2010.09.27. 11:26:46

Király, összeszedett poszt!

noirp 2010.09.27. 11:28:49

@spájdernecc: Ez a belga a 13. században többször vissza is tért. Potschek Soowixnek hívták, de a rendben a Tintinus atya nevet kapta. Belga pralinéval szolgált a szomjúhozó, pardon, kiéhezett lelkeknek.

sport olló 2010.09.27. 11:30:24

@Mitya Ivanov: "De a legjobban a jancsibácsi féle kádárista csökevény hulladék panelprolikat utálom, a kisfröccsükkel együtt. De őket nagyon! "

Na ezzel én is így vagyok. Az hiszem ez az embertípus képviseli az alját annak, amivé emberileg lehet válni.

Minden szavuk, érvük, olyan mint a méreg. Megtestesítik mindazt, amit az emberiség írott történelme óta dokumentáltan is megvetünk és negatív példaként hozzuk fel.

Ők azok, aki az ellenkezőjét képviselik mind annak, amit szabadságharcnak, honvédelemnek hívunk. Ha csak ilyen emberek éltek volna, sosem lett volna Nándorfehérvárunk, Egri csillagaink, thermopülai csata és jóformán egyetlen bejegyzés sem a történelem folyamán. De még mesehősök sem lennének.

Csak Norris 2010.09.27. 11:32:55

@xboxer: Az első részben teljesen egyetértek veled, soha sem tennék fel szlovák rendszámot. Hozzá kell tennem, liberálisnak sem, de nagymagyarnak sem vallom magam. Én senki miatt nem szégyenlek magyarnak lenni, bár kicsit megingok, mikor azt olvasom hogy jön valami imert ember hozzánk és mitadjisten hazánkban meglopták. Én ezek miatt kicsit szégyenkeznék, ha ez alapján ítélnének meg küf.-ön.

spájdernecc 2010.09.27. 11:33:15

@noirp:
köszi a tudattágítást :)
többet tudsz, mint a gugli
respekt :))

nyílméregbéka 2010.09.27. 11:34:43

@Mitya Ivanov: "Az agresszív kurucinfós nemnemsoházókat nem bírom."

Most nemrég láttam a körúton egy Kétfarkú Kutya-plakátot, ez volt a szövege: "DE, DE MINDIG!"
Összepisiltem magam a röhögéstől (és az is, aki velem volt, és mellesleg jobbikos :-DD)

2010.09.27. 11:35:31

@xboxer: megmondták, el lehet menni az országból. Nem fogsz hiányozni

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2010.09.27. 11:39:07

@Mitya Ivanov: Teljesen így van. Nem szabad egy valóban ártalmas, de nem túl elterjedt jelenségre pánikreakcióként kidobni az egész örökségünket, még azt se, amit a lomin vett a nagyfater.

sport olló 2010.09.27. 11:41:26

@noirp: A könyvek és zászló nem kizáró okok, nyilván te is tudod, de ügyes csúsztatás ez is, mint általában minden baloldali nemzet elleni kritika, érv.

Ha ennyire nem érdekelnek a külsőségek, akkor felesleges megragadni minden alkalmat, hogy ellenük szót emelj.

Az iskolázottságnak a félműveltségnél van jelentősége. Baloldali ismerőseim jelentős része ebbe a kategóriába tartozik. Elsősorban érettségizett állami szférában dolgozó emberek.

Az én házamon van zászló, ahogy minden egészséges nemzeti érzelmű ember házán van, tartozzon az bármelyik nemzethez és éljen a világ bármely pontján.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2010.09.27. 11:42:28

@HUN_Sector: Bár tudom, hogy nem így értetted, a külföldön élést csak ajánlani tudom mindenkinek. Valahogy könnyebben a helyére kerül az ember fejében minden.

2010.09.27. 11:44:07

a környező országokban nem tabu a nacionalizmus, még Ausztriában sem. Meg lehet nézni, hogy lassan már Szerbia is lehagy minket a gazdasági versenyben, mert minden nemzetnek a nacionalizmus a mozgatórugója.

Zorita 2010.09.27. 11:51:15

@noirp: csak azért szólok bele (Frengi védelmében), mert én hoztam föl ezt a dolgot múltkor. Szóval tényleg sportszerűtlen volt felemlegetni részedről, mert szerintem 50 évesen nem gáz, ha már nem vágod egyből, ha a Halotti beszédből idéznek neked (pláne, ha nem olvasgatsz minden nap a magyar nyelvemlékeket).
PÍSZ

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.09.27. 11:54:40

Az orbanista, gonosz törpe imádók kezdtek fél négyzetméteres kokárdát hordai kivagyiságból, mert ők az "igazak". Hányinger és én azóta nem hordok.

Napkutya 2010.09.27. 11:55:21

@okostojáska: Ne kavarjuk már össze az egyéni nemzettudatot a műveltséggel, származással, mert semmi köze a kettőnek egymáshoz.

Ha már a kokárda kapcsán beszélgetünk, a forradalom nagy csatáit javarészt olyanok vívták, akik olvasni se nagyon tudtak. Sőt! Az Aradi Tizenhármak közül sem mindegyikkel tudtál volna magyarul beszélgetni. De magyarok voltak, ezt azért nehéz kétségbe vonni.

Ha a zászló, kokárda, bármi csak arra jó manapság, hogy megosszon, akkor egy darabig pihentetni kellene ezt a dolgot, rábízni az emberekre...

Annak pedig, aki ezt az állapotot előidézte, nőjön köröm a pöcsére!

pakesz (törölt) 2010.09.27. 11:57:34

@noirp: "Az irritál, ha valaki nemzeti jelvényekből pártjelvényt csinál. "

en is utalom...
amikor Orban apank elovette a vekkert, minden vekkert kivagtam a kukaba

Zorita 2010.09.27. 11:58:29

@Napkutya: off: ja, állítólag sokkal lassabban beszéltek a régi magyarok, azért tartott olyan sokáig többek között egy parlamenti ülés. meg is őrülnél, ha akár egy XIX. századi magyarral kellene most beszélgetned, mire kinyögi szegény, mit akar, te már az arcodat véresre kaparod :D

sport olló 2010.09.27. 12:04:11

@esomedve: Érdekes ez a kádári logika, hasonlatok. Tényleg :)

Ha az ember nem gondol bele, hogy végső soron ti egyetlen dologért harcoltok az elmúlt 60-65 évben, még logikus is lehet.

És mi ez az egyetlen dolog? Mindenki tüntessen el minden nemzeti jelképet, senki ne merje vállalni nyíltan nemzeti elkötelezettségét, mert ha agyon már nem is veritek, de egzisztenciálisan nehéz helyzetebe kerülhet.

A zászlót dugjuk el, nemzeti ünnepeinket felejtsük el, az 1000 éves történelmünket is.

Egy ilyen kísérlet is érdekes lenne. Holnap 1000 véletlenszerűen kiválasztott ember kokárdában megy dolgozni. Hányat szólnak meg, hányat rúgnak ki.

Napkutya 2010.09.27. 12:04:44

@Zorita: Igazából nem erre gondoltam, hanem arra, hogy egyszerűen nem nagyon tudtak magyarul. Sőt voltak olyan harcoló alakulatok,-nem is kevés- ahol német vezényszavakat használtak, hogy mindenki értse.
De attól még magyarok voltak és vívták a magyar szabadságharcot!

noirp 2010.09.27. 12:05:36

@nyílméregbéka: Ó, a Kétfarkú Kutya Párt, drága szíveim, hány pocsék munkanapomat dobták föl...:)))

Mitya Ivanov 2010.09.27. 12:09:56

@okostojáska: szerintem semennyit, csak sokkal többen nézik meg a naptárat, hogy mit felejtettek el:)

Mitya Ivanov 2010.09.27. 12:11:06

@nyílméregbéka: a kétfarkutyáékról megvan a saját különbejáratú véleményem (ez is milyen modoros), de az ilyenek miatt mindig megbocsájtok nekik.

noirp 2010.09.27. 12:12:07

@Zorita: Szintén písz,
én mondtam, hogy sportszerűtlen lesz,
az is volt,
de kikívánkozott. Tényleg. Azért, mert a gimn. I.o. _magyar_irodalomtananyagot elég alapvetőnek tartom. Azt a kevés nyelvemlékünket. Ha már magyarizálunk.

50 fölött? Hiszen "abban az időben még volt közoktatás! Mi a szorzótáblát is fejből vágtuk!"

Ez is sportszerűtlen.

Valószínű(bb), hogy pillanatnyi kihagyás volt, h nem ismerte föl; az, hogy engem mellbevágott, egy dolog.

Kifakadtam, durvultam, bocsánatot kérek érte.
A véleményemet a külsőséges magyarkodásról fenntartom--ez azzal kapcsolatban jött ki, és beismerem h nem voltam úrinő.

soproni1 2010.09.27. 12:12:13

A komcsi rendszerben kötelező volt a kokárdát hordani 15-én , mert "Pajtás, daloljunk szép magyar hazánkról", meg Petőfi a baloldaliság jelképe volt.

Igazából akkor járatták le a kokárdát, amikor pár turbo magyar politikus túlhordta valamelyik választás előtt és pár idióta civil meg fétisből utánozta.

Ez a kamu hazaszeretet csak fétis, mert a zászlóval alvók ugyanúgy anyáznak magyar embereket ( sőt keresztény magyar embereket ), mint a normálisak.

noirp 2010.09.27. 12:13:05

A....blogmotorba. ZORITA! KAPITULÁLTAM! Lenyelte!

noirp 2010.09.27. 12:14:01

@noirp: A...a türelmetlen noirpba. Elnézést :P

sport olló 2010.09.27. 12:15:56

@noirp: El, de nem nálam, nálatok úgy 65 éve :)

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2010.09.27. 12:24:37

Az jutott eszembe az imént, hogy feltéve hogy a nemzeti jelképeinket valóban kisajátították szélsőséges erők, nem morális kötelességünk visszaszerezni őket?

Mit szeretnénk jobban: az angol modellt, ahol még a VB alatt is csak egy bizonyos embertípus rak ki zászlót az autójára (nácik, leszakadt vagy leszakadó rétegek, politikusok), vagy a németet, ahol boldog-boldogtalan zászlót lobogtat, ha ünnepel?

Pedig igazán nem mondhatni, hogy a németeknek nem voltak problémáik a szélsőségekkel.

sport olló 2010.09.27. 12:25:05

@Napkutya: "Ha a zászló, kokárda, bármi csak arra jó manapság, hogy megosszon, akkor egy darabig pihentetni kellene ezt a dolgot, rábízni az emberekre..."

Pihentették őket 8 (inkább 65) évig, csökkent a megosztottság? Elég butácska indok amúgy is, ezen az alapon bármit lehet szüneteltetni. Pl vegyük el mindenkitől az autóját és ezzel megoldjuk az autósok/nem autósok megosztottságát.

Az én véleményem az, hogy akiket a nemzeti jelképek "megosztanak", azok menjenek oda, ahol ez őket nem osztja meg.

д · http://www.hovane.blogspot.com/ 2010.09.27. 12:28:55

az a legszebb az egészben, hogy a turbómagyar boltok szépen lehúzzák a turbómagyarkodó embereket. azok pedig észre sem veszik, hogy önként és dalolva tömik más emberek pénztárcáját, akik csak kihasználnak egy kihagyhatatlan üzleti lehetőséget.
pl.: az astoriánál lévő magyarok házában található szkíta boltban 5000 ft volt a MÁSOLT táltos dal gyűjtemény cd. :)
vagy
2006-ban a kossuth téren az eladó úgy árulta a rovásírásos karkötőket, hogy nem tudta elolvasni, mi van ráírva. és valaki így meg is vette
:D

Maisie MacKenzie 2010.09.27. 12:29:59

@Napkutya:

"De magyarok voltak, ezt azért nehéz kétségbe vonni."

Biztos vagy abban, hogy ők is magyarnak vallották magukat?

Ellentétbe kerültek a Habsburg udvarral, átálltak a polgári-demokratikus felkelőkhöz, de nem tagadták meg szüleiket, őseiket, anyanyelvűket!

noirp 2010.09.27. 12:30:24

@pakesz: a vekker azért nem nemzeti jelkép:))

(de értem ám)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.09.27. 12:36:26

: teringettét, a "hugyosok"-at kihagytam :(

Dr.Traktor 2010.09.27. 12:44:21

Jancsi bácsinak elég sok mindenben igaza van!

A poszt meg kiváló!

Szelid sunmalac 2010.09.27. 12:51:51

Hat a picsa tudja. Azert eleg szarul jarnank, ha most az osszes volt nagymagyarorszagi teruletet visszabasznak hozzank. Arrol nem is beszelve, hogy akkoriban a magyar mint olyan, kisebbseg volt, de bizonyam!

mocc 2010.09.27. 12:56:24

TONKET! :D TONKET-es pólót mindenkinek!

Napkutya 2010.09.27. 12:56:56

@Maisie MacKenzie: "Biztos vagy abban, hogy ők is magyarnak vallották magukat? "

Nem, nem vagyok biztos. Csak így gondolom. Illetve, szerintem akkor nagyon-nagyon mást jelenthetett magyarnak lenni, mint most.
Simán belefért a magyarság tudatodba, hogy ne beszéld a nyelvet, (ld. budai-pesti polgárság), hogy a felmenők a török kor után betelepített svábok, szerbek vagy tótok legyenek, az sem volt gond, hogy milyen valláshoz, felekezethez tartoztál...

Szóval, a mai állapotokon val.szeg ők is csúnyán kiakadnának, ha a magyarságukra terelődne a szó...

Mitya Ivanov 2010.09.27. 12:56:59

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: és ennek ellenére elnyomtuk a többséget romániában, és joggal ébredtek öntudatra a románok, meg a szlovákok, és magunknak köszönhetjük az egész trianon, mert minek jöttünk ebbe a lavórba, ahova európa szennye folyik csak ide....

Maisie MacKenzie 2010.09.27. 12:58:21

@Szelid sunmalac-Elmeny designer:

Folytatod a posztot? :-)

Elég lenne a nyelvi autonómia a magyarok lakta ht területekre. A "Nagy-Magyarország" térkép meg azért kell, hogy látszódjék, hogy az ottani magyarok nem turista vízummal költöztek a lakhelyeikre, hanem a korábbi állam örökségei.

Amúgy a relatív többség meg a kisebbség nem ugyanaz.

Amúgy a turbómagyarok síkhülyék, mint minden turbó.

Szelid sunmalac 2010.09.27. 13:01:11

@Maisie MacKenzie: Az nem terkep, hanem rantotthus-matrica!

Nem folytatok en semmit. Csak annyit mondtam, hogy szamszeruleg a magyarok bizony kevesebben voltak, mint a mas nemzetiseguek. Ez tortenelmi teny.

2010.09.27. 13:06:34

@Mitya Ivanov: ezeket én is nagyon bírom, volt egy kollágám, egy infomatikus,az a kockás inges fajta, na ő ilyen.
Egyszer elment mongóliába, ott lakott a jurtába a néppel, együtt volt velük, csak a lóról leért a lába, mert magas volt a fiú. szóval kíváncsi volt hogyan élhettek őseink.
Még mindig jobb, mint akik cowboy kalapban, meg western csizmában nyomja.

Atisz 2010.09.27. 13:06:35

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Mikor is voltunk kisebbségben? A honfoglaláskor? A tatárjárás idején? Az oszmán megszállás alatt? Vagy akár a trianoni diktátum idején?
Segítek, soha.
Olyasmit meg ne írj, hogy "eleg szarul jarnank, ha most az osszes volt nagymagyarorszagi teruletet visszabasznak hozzank", mert ez manapság, amikor az oroszok az Északi-sarki területek felparcellázásán serénykednek, ez orbitális butaságnak hat.

firg_firg 2010.09.27. 13:06:45

"Ezek a legveszélyesebbek. Nem ismerem ezt a gyereket személyesen, de ismerem a fajtáját. Pedig nem szeretek látatlanban ítélkezni mások fölött meg dolgokat összemosni, az nem az én stílusom. Szóval ez a gyerek is biztosan ilyen."

Na ez nagyon ott van. 9 millio embertöl hallom ugyanezt, csak utana mindenki a saját szája ize szerint folytatja: dorogsok, cigányok, zsidok, arabok, kinaiak, komcsik, nácik, táltosok, motorosok, dohányosok, kutyatartok, macskvsok, nyugdijasok, stbstbstb.

Van itt ellenség dögivel.

TGabi 2010.09.27. 13:07:26

He-He-He:)

Csak 1 dolog maradt ki- Zazrivecz Vona, mint árjamagyar:)))

Maisie MacKenzie 2010.09.27. 13:07:32

Szerintem még abban sincs konszenzus, hogy milyen alakú a rántott szelet.

4.bp.blogspot.com/_ZLvpb3XsK_o/SeoC8hvtAoI/AAAAAAAAAcI/ancz7Khjey4/S220/magyarorszag_rantott_hus.jpg

Én ettem kerekebbet is, hosszúkásabbat is.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.09.27. 13:08:04

ez nagyon nagy :)) "Igazából soha nem is nagyon hordtam persze." igazi fasz, és benne van a mindenkiről mindent tudás is úgy, hogy 1 szót se beszélt vele. Nagyon szép arc Jancsi bá... nájssz.

Der Beste 2010.09.27. 13:09:10

Ez az Tibikém.
Kemény vagy, mint a Rambo 3!

szamarhegy 2010.09.27. 13:09:59

A magyarság kultúrája, nyelve állandóan alakult, változott, miért éppen a honfoglalás ideje lett ilyen hangsúlyos? Szerintem a Kiegyezés utáni évtizedek, a malomiparon kifejlődött világszintű magyar mérnöki tudás, a Budapest mai arculatát meghatározó építkezések, a magyar irodalom aranykora sokkal haladóbb, kézelfoghatóbb és szervesebben illeszkedő a jelen Magyarországához.

bierkamp 2010.09.27. 13:10:20

Fidesz őszinte Kampányverse

Én vagyok a nagy eszes
A kis törpe, az örök vesztes .
Becenevem a gonosz Orsós,
Tőlem lesz az ország fosós.
aki velünk van az nekem a kincs,
Aki nem, az nem létezik és az nincs.
Én csak a hatalomért harcolok,
Hazudok, kamuzok, és mindenkire tojok.

Lelkiismeret nálam nem létezik,
A sok hülyeségem a barmok megeszik
Így lesz igás megint a magyar,
mert a Fidesz banda mindent kiagyal.
Korlátlanul a jogot mi formáljuk,
A Demokráciát magasról leszarjuk.
a költségvetést majd nyolc évre csináljuk,
A Vizsgálóbizottságot a Parlamentből kizárjuk.

Ránk szavaz, a megbutított magyar nép egy része,
Nekünk semmi nem elég,
Nekünk haverunk a csőcselék.
Nem jött be :a „barátunk a Roma”
Majd bejön a „ gazdasági csoda „
Ez a legnagyobb duma- mondta egy néni,
Amit nem lehet rajtunk számon kérni.

A médiát magunkhoz ragadjuk,
Aki pofázik azt kirúgjuk.
A Fidesz Ávó pártkatonákból áll,
Csak a Führer intésére vár
Aki nem lép velünk egyszerre,
Az mehet a forró levesbe.

A bíróság s ügyészség úgy tesz, ahogy akarjuk,
A Sólyom, szárnyat csapkod,
mint karunkon a Varjúk.
A Schmitt Palika gumigerince Nekünk segít
Mert Ő boldogan nyalja az Orbán seggít.

Kifizetjük végre a milliárdos adósságunkat,
Az EU-s pénzből, amit tőlük kapunk majd.
A jobbikkal sunyin parolázunk,
De kifelé nem pofázunk.
majd egy pár milliárdot nekik is juttatunk,
Torgyánnak is elég sok kenőpénzt adtunk.

Miután gazdagabb lesz az Orbán és bandája,
Valamint a seggnyaló klientúrája,
20 évre bebetonozzák magunkat,
A Nép meg nyalhatja a valagukat.

Maisie MacKenzie 2010.09.27. 13:13:45

@Szelid sunmalac-Elmeny designer:

a magyarok bizony kevesebben voltak, mint a mas nemzetiseguek EGYÜTT!

De a magyarok voltak a legtöbben a Kárpát-medencében!

(Erdélyben a románok, északon a szlovákok.)

A magyar államot a magyarok alapították, jellege magyar volt. Csak hát elszaladt a ló, a turbómagyar ló és ennyi nem volt elég, azt akarták, hogy MÉG magyarabb, CSAK magyar legyen.

Példát vettek a hülye franciáktól, de ők előbb kezdték (amikor nem indult meg a nemzetté válás), több pénzük volt rá, és a nyelvrokon, újlatin népeket könyebb volt elfranciásítani, mint a tök másnyelvű románokat, szlovákokat.

Inkább a svájciakat kellett volna majmolni! :-(

Lennének magyarországi román kantonok amelyek leszarnák Romániát!

Napkutya 2010.09.27. 13:15:20

@okostojáska: Szerintem hülye vagy, Okostojás. Ha már a posztot nem olvastad, és azt sem amit írtam, akkor legalább a többiekét fusd át! Gondolkozz el azon, hogy láttál-e az elmúlt hatvanöt évben kokárdát!
Igen?
Nomost, akkor pihentették-e vagy sem?

Szerintem, te abba a csoportba tartozol, akik szerint, ha valakinek nem azt jelenti egy nemzeti jelkép, mint amit neked előírtak, az "másféle".

Nekem ezzel sincs bajom, csak leszarom. ÉN gondolok róla valamit, ÉN viszonyulok valahogy hozzá, azért, mert ÉN így gondolom.

Nem azért, mert valaki azt mondta, hogy akkor vagyok csak magyar, ha úgy gondolom, ahogy Ő.

turospuliszka 2010.09.27. 13:17:05

amig arccal a mult fele allunk addig a seggunk forditsuk a jovonknek

noirp 2010.09.27. 13:17:19

@szamarhegy: Igenigen, de a malommérnökségben nincs táltos, szívcsakra, szarvasmisztérium, HétMalommérnökHajléka, egyszóval semmi izgi. Senkise próbálja az 1880-as évek malommérnökeinek ősvallását rekonstruálni.

Ganz Ábrahámét vagy Goldbergerékét legföljebb, de ha igen, annak _oka_vagyon, példányszámilag és pártpolitikailag.

noirp 2010.09.27. 13:18:04

@turospuliszka: És veregessünk is rá!
(Elvagyunk mi jövő nélkül is)

noirp 2010.09.27. 13:18:47

@bierkamp: Ennyi sánta rímet egyrakáson, baffki. :PP

Scientist · http://deadindian.extra.hu 2010.09.27. 13:20:55

A blogbejegyzés írója tanuljon meg helyesen írni és foglamazni. Egyébként meg egy címeres ökör.

2010.09.27. 13:22:28

Az én falum mélymagyar falu: a falutáblánál rovásírással is ki van írva a falu neve, hátha feltámadnak a szittya ősök (mint a Zrinyiászban), hogy el ne tévedjenek.
A népviselet az alap. Hétköznap csak a mamókák, de vasárnap aki csak teheti, nagyobb ünnepen mindenki - már akinek van, vagy megengedheti magának.
Az iskolát az egyház tartja fenn, 110%-ban full, és magyar és katolikus.
Minden keresztény ünnep megtartva, Húsvétkkor passió, a kereszten a plébánosunk, Pilátus szerepében a polgármester.
Trianon, és október 6, és minden egyébb jelentősebb esemény megtatva, ahogy kell.

Szóval nálunk Jani bát elhajtanák a búsba.

Szelid sunmalac 2010.09.27. 13:26:56

@Atisz: Hejj baratom. Az Eszaki-sarkot en azert nem kevernem ide :) Elobb tanulj egy kis nemzetkozi jogot, aztan megvitathatjuk ezt is, de annak koze nincs a magyar temahoz...

Mindenlacaszerűnévfoglaltmárezenaszarindán 2010.09.27. 13:27:25

Nem lehet hogy Modoros kománk csak kihallgatta ezt a beszélgetést a címeres nyitott ablak túloldaláról, és az "ott megy" csupán megtévesztés a gyanútlan olvasónak? Csak kérdezem. :)

Alfagumi · www.aabroncs.hu 2010.09.27. 13:27:55

@Frengi: Oké? Akkor Ti nagyobb Magyarok vagytok, mint Mi itt, ahol már nem merek kokárdát felvenni, nehogy fideszesnek nézzenek? Attól magyarabbak vagytok, hogy a külsőségekben ez meglátszik? Ne viccelj...

noirp 2010.09.27. 13:28:47

@Napkutya: "A mai napig bosszantónak találom, ha kiáll egy politikus húsz darab nemzeti zászló elé, mond valamit és tudod, hogy akár két hónap múlva elmondja ugyanott akár az ellenkezőjét is annak, amit előbb állított."

Igen. Igen. Igen.

Mindenlacaszerűnévfoglaltmárezenaszarindán 2010.09.27. 13:29:47

@Aabroncs: Én hordom a kokárdát, mégsem tartok tőle hogy fideszesnek néznek. Igaz, az én kokárdám árpádsávos. :)))

Mindenlacaszerűnévfoglaltmárezenaszarindán 2010.09.27. 13:31:17

Az én falumban nemzeti ünnep a tévészékház-égetés. Lehet hogy pont ettől, de kétségtelenül ez a legbüdösebb falu az egész Kárpát-medencében. :)))

karlitoszka 2010.09.27. 13:31:32

a házamra kiraktam az árpád sávos zászlót, akinek nem tetszik az kinyalhatja a seggemet, aki meg beugat érte arra meg ráengedem a kutyámat. náci pásztor, a rend kedvéért.
ja és kerülöm és megvetem a zsidókat és a cigányokat, amiért kivívták maguknak az egész világ ellenszenvét.

karlitoszka 2010.09.27. 13:33:39

@Frengi: a ti falutokban 100 év múlva is csak magyar fog élni, míg máshol a cigány földjén fogja az Aabroncs félék dédunokája az ekét húzni.

walker57 2010.09.27. 13:36:26

@Mitya Ivanov: "van az árpásáv, mint szimbólum (és nem zászló!!!), amit sajnos valamikor valakik bemocskoltak.."
Az a gond,hogy akik most használják, egyetértenek azokkal, akik bemocskolták és azok folytonosságát, iagáz hírdetik vele.

2010.09.27. 13:37:29

@Frengi: Nekem is van egy Jani bá'm (egyébként is a Bá'k országa vagyunk), akitől egyszer megkérdeztem, hogy tulajdonképpen mi baja ezekkel a "magyarkodókkal" (ez nála épp akkor a cserkészek voltak), meg a "kurvapapokkal" (ez utóbbiakkal mindég baja van).
Elmondta, hogy a kurvapapok elvették a vízi sporttelepet, pedig "mennyivel jobb volt, amikor a kisúttörők itt nyaralhattak ingyen!".
Elmagyaráztem neki, hogy a kurvapapok csak visszakapták ami eredetileg az övék volt, nem mellesleg teljes egészében felújították az egészet romjaiból, egész nyáron gyermekcsoportok nyaralnak és egyébként _bárki_ (Jani bácsi unokája is)előzetes bejelentkezés után ingyen kiköthet és sátorozhat, használhatja a zuhanyzót,tűzrakót, vizet vehet, stb.

Deakkoris a kurvapapok elvették a kisúttörőktől...

scsaba1 2010.09.27. 13:37:52

@noirp:

Ez egy igazi csasztuska. Szerintem bierkamp nem más, mint a sasjózsi személyesen.

nadivereb 2010.09.27. 13:38:00

Főoldalas trollok, szevasztok!
Megerősítést nyert szittyabarmok, szevasztok!
Megsértődő balosok, szevasztok!
Na meg a lemezlovász.... a Házban!

esomedve 2010.09.27. 13:39:15

@noirp: a csucson kell abbahagyni, azt hiszem, lemondok :D (koszonom:)

Alfagumi · www.aabroncs.hu 2010.09.27. 13:39:27

@Frengi: A faluban magyar terméket vásároltok? Magyar kereskedőtől? Vagy beültök hétvégén a kocsiba és irány a legolcsóbb nagyáruház? Nálam a magyar ott kezdődne, hogy megveszi a magyar árut, még ha pár forinttal drágább, akkor is..No ebből a fajtából a mi országunkban még nincs. Itt kezdődik és nem a nevetséges külsőségekben, amiknek egy megemlékezésen van helye, a többi műbalhé...Mai divat..Jani bának szóról-szóra igaza van, szinte.

GERI87 2010.09.27. 13:40:06

@okostojáska:
Ja csak az a baj hogy nálunk nincs mihez viszonyítani!
Az ország 90%-a magyar így ha kirakod a zászlót akkor A politikai hovatartozásodról nyújtasz egy képet még akkor is ha ez eredendően nem így kéne hogy legyen és akkor is ha nem is abba a körbe való vagy....

Ezért kár nyavalyogni egyeseknek hogy "de én nem is..." meg "nem is az eredetileg" amikor ez senkit nem érdekel mert úgyis félmüveltek és mások a tapasztalatai, ez olyan "aki kurvának áll ne sírjon ha basszák" dolog...

Ha nagy MO matricát teszel a kocsidra viseld el hogy lenáciznak, még akkor is ha egy ártalmatlan patrióta vagy...mert MO ez van és kész!

Aki meg csodálkozik az önsajnáltató mazohista vagy tök hülye:D

Napkutya 2010.09.27. 13:40:50

@nadivereb: Hát igen, a Belga... A Politikusok c. örökbecsű nagy kedvenc...

walker57 2010.09.27. 13:40:53

@spájdernecc: Biztos trappista volt és sört hozott, ahoz nagyon értettek :)

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.09.27. 13:41:08

Pénteken az ellenzék meghívására Pécsre látogat a ...Viktor és lehet vele beszélgetni!
Pécstől félnek, rezeg a léc, egész heti fideszes programok vannak:
Tőkés Lászlót is bevetik, mára ő is megbékélt a diktatúrával!

2010.09.27. 13:41:34

@karlitoszka: Végre egy egyenes, őszinte ember! Ezt még mindig többre értékelem, mint a "Nekem vannak zsidó barátaim, de..." kezdetű próbálkozásokat.

nadivereb 2010.09.27. 13:42:40

@Aabroncs: Janibának ott nincs igaza, hogy attól még, hogy valaki nem undorodott meg a kokárda-magyarzászló-hagyományőrzés kombótól, nem lesz belőle szittyamagyar náciivadék. Egy ilyen külső jegy alapján beskatulyázni bárkit pont ugyanolyan nettó faszság, mint vallás/nemzetiség/hajviselet alapján tenni ugyanezt.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2010.09.27. 13:42:59

@Frengi: "Húsvétkkor passió, a kereszten a plébánosunk, Pilátus szerepében a polgármester."

Ez így, ebben a formában zseniális.

Maisie MacKenzie 2010.09.27. 13:43:13

@nadivereb:

"Főoldalas trollok, szevasztok!"

Neked is szevasz!

Szelid sunmalac 2010.09.27. 13:43:29

@Brother Love: Bizony! Sokan nagyra ertekeljuk a zsidozo-ciganyozo nagymagyarokat, akik rauszitjak a kutyat arra, aki nem ugy gondolkodik, mint o :)

scsaba1 2010.09.27. 13:43:40

@Brother Love:

Még mindig jobb, hogy a kurvapapok vették el a kisúttörőktől, mintha a kisúttörők privatizálnák el oksba' a telket. Jópofa emberek ezek a Janibák, na.

nadivereb 2010.09.27. 13:44:00

@Brother Love: Én pontosan ugyanannyira értékelem a kettőt. Semennyire. Csak az egyiket ijesztőnek, a másikat meg szánalmasnak tartom.

szamarhegy 2010.09.27. 13:44:21

"Magyarnak nem születik az ember, hanem azzá válik!" Igen, és egy közösség tagjává is, magyarnak lenni pedig nem verseny, egy városlakó informatikus és egy vidéki gazdálkodó ugyanolyan értékes tagja lehet. Viszont egy közösség tagjának lenni kötelezettséggel jár, tanulnod, képezned kell magad, a lehető legtöbbet kell kihozni magadból, saját és a közösség érdekében. Továbbá a személyiséged éretté válásért is dolgoznod kell, hogy felelősséget vállaló, belátó, együttműködő, megfelelő érzelmi intelligenciával rendelkező, reális helyzetértékelésre képes ember válljon belőled. Ha ezt tisztességgel megtetted, utána jöhet a magyarrá válás többi része. Úgy látom sajnos, hogy sokan éppen az alapot adó első két lépcsőt szeretnék helyből átugrani a magyarságtudatuk hangsúlyozásával.

Alfagumi · www.aabroncs.hu 2010.09.27. 13:44:50

@karlitoszka: ??? Látod milyen buta vagy? Azt sem tudod miről beszélsz. Te csak dumálsz...Nagy hang elbújva egy nick mögé..Abból ítélsz, hogy nem vagyok fideszes? Látod, a külsőség...Nos én jobbos vagyok, de nem vagyok fideszes, aki ismer, tudja, nekem nem miniszterelnököm egy Orbán!! A Világon nincs ilyen, a jobb oldal vezére, Orsós Viktor:-)) Neked lehet a vezéred, nekem nem lesz ezek közül egyik sem..Megvan a saját egyéni véleményem, nekem ehhez nem kell sem jobbik sem fideSS..

Mindenlacaszerűnévfoglaltmárezenaszarindán 2010.09.27. 13:45:23

@walker57: "Az a gond,hogy akik most használják, egyetértenek azokkal, akik bemocskolták és azok folytonosságát, iagáz hírdetik vele. "

Gyanítom mit akarsz mondani, és tiltakozom. De mi az az "iagáz", amitől az egész hozzászólásod értelmetlen?

scsaba1 2010.09.27. 13:45:28

"@bierkamp:
irígykedsz geci?:DDD"

Íme a baller szellemi fölény. Stílus és helyesírás. Tartalom és forma. :)

walker57 2010.09.27. 13:46:10

@pakesz: Nem vagyok biztos benne, de az SS-hez nem soroztak, az önkéntes volt és épp ezért jelentkezett sok osztrák oda,mert őket nem sorozták be katonának a wermacthba egészen 1942-ig.
Lovas hadosztálynak jó volt ráadásul uygebár Budapest ostrománál megsemmisült

GERI87 2010.09.27. 13:48:30

@Brother Love:

Bizony ám!
Ha rajtuk múlna népköztársaság lennénk és "olyan szépen eldolgozgatnánk":D

Nemze...bocsánat..NÉPI mottónk pedig:

"RÉGEN JOBB VOLT" vagy "AZT NEM LEHET":))

Alfagumi · www.aabroncs.hu 2010.09.27. 13:51:00

@nadivereb: Rendben, ebben lehet igazad, de mi szükség a külsőségre? Miért kell kiplakátolni az érzést? Inkább viselkedjen Magyarként...Tegyen érte..Legyen patrióta..Ne szlovák rendszámú X5-tel álljon keresztbe a mozgáskorlátozott helyen, az árpádsávos zászlócskával az antenna végén és vesszen Trianon matricával a hátulján, miközben a Tecsoban vásárolja a legolcsóbb külföldi szart..Nálunk ilyen a Nagy Maqyar! Még véletlen sem dolgoztat honi mesteremberrel, vásárol itthoni kereskedőtől, mert az drágább lenne két forinttal..Csalja az adót, lopja a TB-t..és nagy hangon szídja a szoclibeket..LOL..Az ősmagyarok..
Én a lélekben és viselkedésben Magyart tudom tisztelni, a lógó bajuszon csak röhögni tudok...

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.09.27. 13:51:17

@noirp:

"1)Nincs házam.
2)Közöd? [amúgy nincs]
3)Neked van?
4)Zászló, kitűző, matrica, tetkó, tarsoly helyett könyvekre költök, mint ahogy azok a mocskos libsik szoktak. Undorító szokás, de felvállalom.
5)Március 15.-én és csak március 15.-én kokárdát viselek."

látod, már megint abba a hibába esel mint afféle műszaki, hogy terjengősen magyarázol. Mondd meg neki, hogy zsidó/zsidóbérenc vagy, azt érteni fogja:) én is zsidóbérenc vagyok, nem szégyen az:)

GERI87 2010.09.27. 13:52:15

@Frengi: Bebukták mert az igazi magyar az református vagy unitárius...katolikus csak labanc-bérenc renegát lehet:D

lárvalányhaj 2010.09.27. 13:52:57

@Mitya Ivanov: Szerintem az árpádsávos zászlót használók tulajdonképpen trollkodnak a zsidókkal és a többiekkel. A szimbólumot az elkülönülés szándékán kívül ugyanis jórészt az élteti, hogy a többieknek az Árpád-sáv szálka a szemében. Ha a ballerek nem náciznának olyan vadul, akkor a jobberek is kisebb lelkesedéssel lobogtatnák a csíkos zászlót.

esomedve 2010.09.27. 13:53:24

@okostojáska: nem kadari gondolatmenet ez. viszont van a zeneben, a mediaban, a biciklis futarok, es meg a kirakatmagyarok kozott is egy olyan reteg, aki veroerdullesztoen, eroszakosan lazad, nem hagyva, hogy masok NE RA FIGYELJENEK. ha egy percre is elvesziti masok figyelmet, azonnal eroszakoskodni kezd a mondanivalojaval, a stilusaval, a kulsosegeivel, nem hagyja beken a kornyezetet.
en ezeket az embereket nem tudom hova tenni. sokszor allnak ki olyan dologert, kardoskodnak olyan velt vagy valos eszmek, tenyek mellett, aminek nem olvasnak utana, nincsenek tisztaban a dolgok hatterevel.

ami pedig azt illeti, mondhatnam azt, hogy bar en is csak a nemzeti unnepekkor viselek kokardat, es belul erzem magam magyarnak, a kulsosegekben ez nalam nem nyilvanul meg... szoval mondhatnam, hogy millioszor vagyok magyarabb nalad, amire valoszinuleg elindulna egy flame, egy alazas meg szajkarate sorozat a hozzaszolok kozott. holott az egesz nem errol szol... velemenyem szerint az, hogy valaki nem jar tarsolylemezzel, nemezelt kiegeszitokkel, nem tanul rovasirast, a gyerekeit ertekorzesre, szeretre neveli, semmivel sem kevesebb azoknal, akik a melluket verve hirdetik a hovatartozasukat.

anno, amikor 12-13 evesen konfirmaltam reformatuskent, es elotte jarni kellett hittanra, felkeszitesre, akkor, meg gyerekkent lattam ezt a szemforgato hozzaallast. amikor a lelkipasztor azt kerte, csukjuk be a szemunket es ugy imadkozzunk, persze, mivel gyerek voltam, es amugy is hatul ultem, nem csuktam be a szemem. lattam, ahogy az emberek felpillantasokkal korulneznek, hogy ki jelent meg a templomban, ki hogy van feloltozve, ki kivel erkezett... es ha eszrevette, hogy esetleg mas figyelo szemei ra is ratevedtek, latvanyosan hangosabban, meg HIVOBBEN, mar-mar uvoltve enekelte a zsoltart. az egesz nem a hitrol, a beke kereseserol, esetleg a megnyugvasrol szolt, csak a latvanyrol.

a nagy, dulledo homlok es nyaki eres, melldongeto, eroszakos magyarsaggal pont ez a bajom. kovezzenek meg erte, de egyik csoportba se szeretnek tartozni.

Napkutya 2010.09.27. 13:53:48

@szamarhegy: "...Ha ezt tisztességgel megtetted, utána jöhet a magyarrá válás többi része....)

Így! Tökéletes.
Jó fej vagy Szamarhegy.

walker57 2010.09.27. 13:57:29

@Mindenlacaszerűnévfoglaltmárezenaszarindán: örülök,ha csak egy elírástól értelmetlen: igazát
Ha a jelképeket, szimbólumokat a hétköznapok részévé tesszük, azok elveszítik értéküket, amiket az ünnepek tettek azzá.
Az árpás sáv esetében szerintem többen értenek egyet Szálasivaal, mint Árpár Apánkkal. Mégha nem is így lenne, a megnyílvánulások a jelképek használatának eseménye inkább asszociál erre,mintsem Ősapánk szerepére.
Istbvántól is a koronát, használjuk és nem az intelmeit :)

esomedve 2010.09.27. 13:57:38

: ez annyira szep :D annyira tipikus :D a masolt cd 5000-ert pedig meg Horst Fuchs szerint se lenne jo vetel, pedig o aztan... :D

2010.09.27. 14:01:10

@walker57: Való igaz, hogy általában önkéntes alapon ment, de a Florian Geyer-be bizony besoroztak magyarországi németeket, ha akarták, ha nem. (bővebben: Ungváry Krisztián: Budapest ostroma)

Alfagumi · www.aabroncs.hu 2010.09.27. 14:01:28

@esomedve: Mert nem is kell..Jól teszed.Értelmes ember nem kövez meg érte..Ma Magyarországon nem hiszem,hogy lenne olyan politikai vagy vallási csoportosulás, ami még érdemes arra,hogy tartozzon hozzá az ember. Én római katolikus vagyok, a nagymamám keresztényként nevelt, a szüleim is, de ők talán lazábban. Nálunk Mikulás jött és Jézuska, nemzeti ünnepen kint volt a zászló és a kokárda. A mai politika ezt elvette tőlünk, mert ha ma kitenném a zászlót és a kokárdát, mást jelent, mint amiért kitenném. Ezért nem teszem már ki..

walker57 2010.09.27. 14:01:31

@GERI87: ebbe is beleszólt a politika már a XVI.században is, mert ugye akié a föld, azé a vallás és a Habsburgokkal való szembenállás egyik megnyílvánulása volt a nem katolikusság.
Ezért a nagy ellenzékek birtokain (Rákóczi, Bethlen..stb)a reformáció dívott, bár a jobbágy azt se tudta mi az.
Ezér van,hogy a dunántúl többségében katolikus, észak-ketel Magyarország és Erdély mondjuk református. :)

sivatagi n. 2010.09.27. 14:02:42

"Ezért ezek miatt nem hordok már kokárdát egy jó ideje. Igazából soha nem is nagyon hordtam persze."

Ez annyira jól jellemzi a hazátlan ballib-őskomcsi söpredéket.

stratez 2010.09.27. 14:03:50

Szerintem, az akinek szúrja a szemét a korona, az pont akkora barom, sőt, mint amelyik teleragasztja magát vele. Azt persze megjegyzem, hogy mára idáig fajultak a dolgok, abban elévülhetetlen érdemei vannak a balliberális értelmiség ténykedésének, a 20 éven át tartó lejárató kampányaiknak, amit minden nemzeti érdek és értek ellen folytattak. Egyszerűbben fogalmazva, a Gyurcsány-féléknek. Nélkülük ma se gárda, se Jobbik. Egyék meg, amit főztek.

Maisie MacKenzie 2010.09.27. 14:04:36

@lárvalányhaj:

"Szerintem az árpádsávos zászlót használók tulajdonképpen trollkodnak a zsidókkal és a többiekkel."

A piros-fehér-zöld trikolor akkor terjedt el amikor a zsidó emancipáció. Az árpád-sávos zászló egy ennél korábbi időszakot jelképez. Az egy nyíltan feudális jelkép. Nem polgári, nem demokratikus a szó nyugati értelmében. Persze valmi férfias katonademokrácia azért van benne, de nem jogkiterjesztős.

walker57 2010.09.27. 14:05:22

@Brother Love: mint írtam, 1942 után, amikor már emberhiány lépett fel.
Én valamiért elakadtam az osztrákoknál, Te pedig a magyarosrszági németségre hivatkozol, ami teljességében igaz.

2010.09.27. 14:05:22

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Én nem azt mondtam, amit sejtetni engedsz, csupán annyit, hogy a sunyiságnál jobban értékelem az egynességet, még akkor is, ha az nem különösebb értékeket vall.
A nyílt kártyákkal játszónál legalább egyértelműen tudod, mire számíts.

Napkutya 2010.09.27. 14:06:49

@sivatagi n.: "Ez annyira jól jellemzi a hazátlan ballib-őskomcsi söpredéket. "

No, akkor én itt fejeztem be srácok. Te pedig, szépöcsém, elmehetsz a sunyi tanulatlan p.csába.

2010.09.27. 14:07:11

@walker57: Akkor ezt tisztáztuk...

nadivereb 2010.09.27. 14:07:59

@Aabroncs: "mi szükség a külsőségre? Miért kell kiplakátolni az érzést?"
Na ez pont olyan dolog, hogy ezt az ember maga döntheti el. Én nem vagyok keresztény, nagyon nem szeretem a katolikus egyházat, mégse kezdek el hörögni senkire, aki keresztet hord a nyakában. Nem szeretem a diszkózenét se, mégis, ha meglátok egy zseléshajú diszkópatkányt, max. röhögök egyet. Úgy hívják ezeket, hogy szubkultúra, a divatnáci is egy ezek közül. ja, és @lárvalányhaj: nak igaza van abban, hogy sokkal, de sokkal kevésbé elterjedt szubkultúra lenne, ha nem kapálóznának és jajonganának olyan sokan, ha meglátnak egyet. Akkor elveszne az egész varázsa, ti. az, hogy úgy lehet egyszerű módon polgárt pukkasztani, hogy egyáltalán nem kell gondolkodni közben.

nadivereb 2010.09.27. 14:10:09

@sivatagi n.: Én se rakom ki a kokárdát március 15.-én, de nem azért, mert hazátlan komcsi lennék, hanem mert ostoba, átgondolatlan és eleve bukásra ítélt forradalmat szerintem nincs értelme ünnepelni.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2010.09.27. 14:11:10

@Aabroncs: Ismét kérdem, erre nem az az adekvát válasz, hogy megpróbálod visszaszerezni az elvesztett jelképeket?

Csak úgy legyintünk rá, hogy eh, ez is elúszott?

walker57 2010.09.27. 14:11:36

Nos emberek, lejárt az ápolók ebédideje, mehetek vissza a rácsos kis ágyamba

@sivatagi n: "szép öcsém be nagy kár, hogy apád paraszt volt és te is az maradtál"

mréveiller 2010.09.27. 14:13:12

legközelebb a liberális világpolgárokról is írj egy cikket. úgy fair!

Maisie MacKenzie 2010.09.27. 14:15:24

Szerintem aki márc. 15-én nem rak ki kokárdát, az olyan, mint aki Karácsonykor nem állít karácsonyfát. (Aki Chanukát tart az fel van mentve!)

Alfagumi · www.aabroncs.hu 2010.09.27. 14:16:10

@Püspök utcai gombaszedő: Nem tudom, bevallom ezen nem gondolkodtam még. Biztosan nem úgy fogom visszaszerezni, hogy elkezdek képmutató módon a külsőségeknek élni, miközben cselekedeteimben nem viselkedem Magyarként..Inkább maradok egyszerű hétköznapi Magyar Ember, a gyarlóságaimmal együtt. Csak simán, csendben igyekszem..

karlitoszka 2010.09.27. 14:16:25

akinek nem tetszik az árpádsávos zászló az ne tegye ki, nem érdekel senkit. de aki akarja az kirakja, akinek nem tetszik az kussolhat, mert ez Magyarország, nem pedig Izrael.
ja és nem járok bevásárlóközpontba, piacról veszek ennivalót és nincs rokkantkártyám se. vagyok olyan idióta hogy rendesen fizetek adót úgyhogy több jogom van mint az aljadék segélyes cigánynak és az érdemi munkát a történelem során soha nem végző ügyeskedő élősködő zsidónak.

Efreet 2010.09.27. 14:16:37

Olyan jó, hogy egy csomóan nem érzik a fricskát - baloldal a mélymagyar ellen. Én spec jó röhögtem a kommenteken, jobb mint maga a post.

Alfagumi · www.aabroncs.hu 2010.09.27. 14:17:21

@Maisie MacKenzie: Baromság...Régen igaz volt, amióta a fidesz létezik, nem igaz. Kisajátított jelkép lett...

nadivereb 2010.09.27. 14:18:43

@Maisie MacKenzie: akkor most megint: miért rakjam ki a kokárdát? Azzal ugyanis azt mondanám, hogy egyetértek az adott ünneppel. Nem, nem értek egyet. Az államalapítás ünnepével egyetértek, október 23.-mal is többé-kevésbé, de hogy miért kell március 15.-ét megünnepelni, azt fel nem foghatom. Ünnepeljük meg a rendszerváltást, vagy a kiegyezést, vagy a második világháborús harcok végét, csak könyörgöm, legyen valami konstruktív.

2010.09.27. 14:18:49

@nadivereb: Ijesztő, ugyan! Én spec. a gárdisták között egy ijesztő fazont nem láttam még (bácsik-nénik-gyerekek), legfeljebb a pornós Niki érdekelne valamelyest...
Van talán 500 keményebb futballhuligán-jobber, azokat meg a rendőröknek kellene betonba verni, de ugye ne menjünk bele, hogy kiktől lehet tényleges félni, szerte az országban.

sport olló 2010.09.27. 14:20:28

@Maisie MacKenzie: "Nem polgári, nem demokratikus a szó nyugati értelmében"

Még szerencse, hogy a szlovák nyelv vagy állampolgárságra vonatkozó törvény az, meg a benes dekrétumok. Mert az ellen egyik balliberális europír demokrata sem tiltakozott. Meg a "nagy", "demokratikus" nyugat sem.
Ezek tükrében minden nemzeti jelképünkre vonatkozó károgás teljesen súlytalan, ráadásul aljas is.

Napkutya 2010.09.27. 14:22:24

@nadivereb: "hanem mert ostoba, átgondolatlan és eleve bukásra ítélt forradalmat szerintem nincs értelme ünnepelni. "

Őőő... Tudnál esetleg említeni egy "átgondolt" forradalmat? :D

walker57 2010.09.27. 14:23:31

@karlitoszka:
Pontosítsunk: ezek szerint vagy Te, a többi meg cigány, vagy zsidó.
Szar ügy, hogy én csak ember vagyok.

Maisie MacKenzie 2010.09.27. 14:24:11

@nadivereb:

Mi a bajod a "Nemzeti dal"-lal, meg a "12 pont"-tal?

Szerintem a kokárda kitűzésével emléxünk ezekre. Amúgy én sem hiszem, hogy létezik a magyaroknak külön Istenük! :-)

soproni1 2010.09.27. 14:25:32

@Maisie MacKenzie:

Pedig a Táltos szerint Jézus magyar volt !

nadivereb 2010.09.27. 14:25:54

@Napkutya: Jogos. Marad az eleve bukásra ítélt, ostoba forradalom.

soproni1 2010.09.27. 14:26:43

"vagyok olyan idióta hogy rendesen fizetek adót úgyhogy több jogom van mint az aljadék segélyes cigánynak és az érdemi munkát a történelem során soha nem végző ügyeskedő élősködő zsidónak. "

Tehát munkanélküli vagy.....

walker57 2010.09.27. 14:29:02

@nadivereb: mondjon már valaki, egy győztes forradalmat!!!

lárvalányhaj 2010.09.27. 14:29:13

@nadivereb:

Azért tudott így elterjedni ez a szubkultúra, mert az uralmon lévők nem tudtak választ adni egy csomó égető problémára, amire viszont a divatnácikat tömörítő különféle szervezetek rámutattak, és beszéltek róla (még ha a maguk enyhén retardált, focimeccseken és kültelki kocsmákban pallérozódott módján is :P ). Ezért aztán szép lassan devalválódott mindaz, amire az ún. balliberális értelmiség (what the fuck is "balliberális"? :P, ld. még a 80 szigorút) értékként tekintett, és velük párhuzamosan egyre szalonképesebbekké váltak a divatnácik. A ballibek tulajdonképpen saját maguknak köszönhetik a dolgok ilyetén alakulását.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2010.09.27. 14:30:13

@Aabroncs: Nem is úgy gondoltam, leginkább csak elvi szinten tettem fel a kérdést. Nekem azért nagyon bassza a csőrömet, hogy egy zászlóval is pártpolitikai hovatartozást fejezek ki állítólag.

(Nem mintha egyébként nagy zászlólengető lennék, ezt bevallom, de úgy érzem, fontos, hogy legyen az összetartozásnak valódi jelképe, és nem csak egy laminált háziáldás.)

Efreet 2010.09.27. 14:31:50

@walker57: Bocskai féle felkelés volt egyedül sikeres, a többi elbukott. Viszont 48-49-nek volt jópár olyan vívmánya, amit nem lehetett visszavonni, hiába bukott forradalom.

nadivereb 2010.09.27. 14:31:54

@Maisie MacKenzie: A Nemzeti Dal egy közepesen jó vers, amit személy szerint szeretek. A 12 pont egy idealista, de jószándékú próbálkozás, semmi több. De szerintem nem ezekről szól a megemlékezés, mert versekre és politikai kiáltványokra ünnepet alapozni finoman szólva is hülyeségnek tűnik. A megemlékezések rendszerint lánglélekről, Kossuthról (Kasszandra-levelestül, Dunai Konföderációstul), a gaz (egyébként a saját, szerintem igazabb ügyüket képviselő) horvátok elleni harcról, estébé szól. Ez meg nekem nem szimpatikus. Ha szerinted jelszavakra és versekre csinnadrattás nemzeti ünnepekkel kell emlékezni, akkor remélem, hatalmi pozícióba jutsz, és elintézed, hogy nemzeti ünnep legyen a "Boszorkányok márpedig nincsenek"-nap és Kosztolányi Halotti beszédének első elszavalásának napja is.

Uva 2010.09.27. 14:33:34

@karlitoszka:
Lol!
És remélem te raktad össze a számítógépedet a szent magyar földön fröccsöntött műanyagból, és a magyarok által bányászott ritka elemekből :)
Amúgy minek mész piacra? vegyél vetőmagot, és neveld magad a kukoricát, meg a salátát. Tarthatsz disznót is, úgy még bió is, ha jól csinálod.

blur7 2010.09.27. 14:33:41

Ha már szóba kerültek a zászlók, jelképek:
www.youtube.com/watch?v=1lLm0HYVrlg

Maisie MacKenzie 2010.09.27. 14:33:55

Én legitimista vagyok (Habsburg uralkodó vezette monarchia-párti), de kitűzőm a kokárdát. Gondolhatjátok, hogy nem magyarkodásból! :-)

Amúgy a piros-fehér-zöld nemzeti színeink a címer színeiből vannak.

Maisie MacKenzie 2010.09.27. 14:37:31

@nadivereb:

"a saját, szerintem igazabb ügyüket képviselő) horvátok elleni harcról"

Akkor karácsonyfát se állíts, hisz volt az inkvizíció meg minden csúnya dolog.
1848. márc. 15-ét a horvátok is üdvözölték, csak aztán lett belőle az, ami lett.

Ezért jó a Karácsony hasonlat. Egy tiszta kezdett, remény.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2010.09.27. 14:37:57

@nadivereb: A bukásra ítélt, ostoba konokság az, ami az emberiséget előreviszi, nem a legkisebb ellenállás irányába való kiszámított haladás.

Az előbbi utat tör, az utóbbi pedig kikövezi.

walker57 2010.09.27. 14:38:36

@lárvalányhaj:
egyetértek! Maga a szubkultúra sem ad választ, pusztán rámutat valaki(k)re mint feleős(ök)re
Hitler hatalomtajutásának egyik sarkalatos eleme ugyanez volt. nevezetesen, megnevezte a válság általa vélt okát......a zsidóságot. Ettől még senkinek sem lett jobb, de már megvolt a "bűnös" és az események elszabadultak.

O.V. nagy hibája,hogy kis hazánkban táptalajt találó hasonlókat nem vette komolyan, illetve a megosztás eszközeként kezelte, vagy legalábbis úgy érzete ő kezeli. "vétkesek közt cinkos aki néma"
cinkosságot vállalt velük, mert úgy vélte annál jobb neki,minél rosszabb a másiknak.
Ebből született a jobbik és lám mi lett a kis "ne törödj velük"-ből
A történelem ismétli önmagát, remélem nem nálunk.

blur7 2010.09.27. 14:38:37

@lárvalányhaj: Jórész igazad van. Ugyanakkor sokaknak éppen ezeknek a jelképeknek a használata adja a valahová tartozás érzését. Az ez iránti igény pedig hatalmas.

nadivereb 2010.09.27. 14:41:28

@Maisie MacKenzie: remélem, te is érzed a csúsztatást, csak azért próbálkoztál meg vele, mert remélted, hogy én nem fogom.
Az, hogy a karácsony nevű (egyesek szerint még mindig vallási) ünnephez az egyházon keresztül kötődő inkvizíció mit csinált a második évezred közepén, az tökéletesen irreleváns a karácsonnyal kapcsolatban. a március 15.-i ünnepségek viszont egy az egyben valami olyanra alapozódnak, aminek a megünneplésében én nem kívánok részt venni.

GERI87 2010.09.27. 14:42:34

@nadivereb:
48-nál sokminden nem úgy volt mint ahogy tanítják de azért túlzás lenne leírni...
48 olyan tipikusan magyar dolog volt:D
Már épp kezdett volna jó lenni meg igazunk is volt de aztán magyar szokás szerint "acsarkodtunk, berzenkedtünk..." mintha kötelező lenne:(

walker57 2010.09.27. 14:43:43

@Efreet: "felkelés" és nem forradalom.
A Bocsaki féle felkelésnek(szabadságharc) is vége lett, tulajdonkép konszenzusos befejezése lett, mert patthelyzet alakult ki és bizony Bocskai táborában a nemesek és hajduk között igen feszült helyzet alakult ki.
A Habsburgok pedig a 15 éves és a török elleni háború okán nem kívántak két frontos harcot vívni és más egy felkelő vezér megint más egy erdélyi fejedelem és Bocskai az lett.

nadivereb 2010.09.27. 14:44:20

@Püspök utcai gombaszedő: Nem tört az utat semerre. lett belőle Bach-korszak meg passzív ellenállás, aminek a legnagyobb eredménye, hogy fel lehet vinni a turistákat a Citadellára. Ami előre vitte a dolgokat, az a kiegyezés volt, amit viszont nem szokás ünnepelni, mert nem haltak meg benne elegen és nem lehet jó kis jelszavakat társítani hozzá.

aaaaaaah 2010.09.27. 14:44:31

csikos amerikas zaszlo vagy uttoro nyakkendo, vagy kokarda, nagymagyorszagmatrica, nem mindegy? aki magara aggatja, trendi, kozossegi leny, aki igenis igenyli hogy megmondjak helyette, hogy megis mi van.

mint a kisjezusos meg a tobbi templomban.

amugy az meg hogy kb. 160 ev alatt elinflalodott a kokarda - megjegyzem a nemzetiseg gondolata is - az abszolut nem problema, csak meg egy kicst, amig vegleg senkit nem fog mar erdekelni.

Nem vagyok fideszes 2010.09.27. 14:45:41

@karlitoszka:

Te mondd csak, amikor szarni mész, akkor mindig benézel a fajansz mögé meg a tartályba, hogy nincs-e ott pár zsidó?

Szánalmasan ostoba, frusztrált kis senkiházi vagy.

Behajtó70 2010.09.27. 14:46:04

Értem én a beszédit, de azért izenem az összes jancsibácsinak, hogy húzzon innen a picsába külhonba, ott gyűlölködjön.

Maisie MacKenzie 2010.09.27. 14:47:51

Mondjuk a márc. 15-e legalább egy konkrét dátum. Karácsony meg a napforduló keresztényesítése. Jézus valódi születés napja nem ismert.
Engem is felháborít sok márc. 15-ei szónok, de attól még kirakom a kokárdát, nálunk ez egy rituálé.

walker57 2010.09.27. 14:48:55

@Efreet: még egy kis kiegészítés a Bocsaki szabadságharc a nemesi jogok érvényesítéséért folyt ezért is kaaptak ahajduk kollektív nemességet.
1848 vívmányainak eltörölhetetlenségére 19 év múlva derült fény,mikor már a világ és európa történelme túllépett azokon és megadásuk habsburg részről nem jelentett megalkuvást.
itt is a másik ok az,hogy az ő esetükben már a nagyhatalmi pozíciót veszélyeztette a magyar és cseh helyzet és még így is kiszorultak a nagy német hegemóniából, elveszítették Mexikót, kis hiján kikerültek a világpolitikából

GERI87 2010.09.27. 14:51:09

@Maisie MacKenzie: Márc. 15-el az a baj hogy bármennyire hatása van a ma MO-ára, igazából meg mégsem.
Annyira távoli és régmúlt hogy mindenki csak onnan tudja hogy volt hogy le van írva és a tanárbácsi aztmondta!

Közvetlen hatása meg aztán végképp nincs.
De 56 is ilyen, legalábbis a golyónyomokon kívül látható jele már nem nagyon van:)
"Vidéken" meg aztán...valjuk be...még annyi se.

A mai életünkre egy másik 48 van még ma is hatással
amin meg aztán végképp nem ünnepelni való.
A Pityu/Janibák elterjedése is nagyban köszönhető ugye annak...akiknek külön gyülölködő sarkot tartok fenn magamban:)

szőketisza 2010.09.27. 14:52:00

@Atisz: Tájékozódj, mielőtt butaságokat írsz!

Maisie MacKenzie 2010.09.27. 14:52:42

@nadivereb:

A kiegyezés szerintem a trianoni területvesztés előszobája volt.

A Kiegyezéssel átkerültünk a szegény elnyomott vesztesek kategóriájából a genyó elnyomók táborába.

A Habsburg Birodalom bukásánál nem szívattak volna minket, hanem méltányosan bántak volna velünk. Tehát a magyar többségű területek tuti megmaradtak volna.

GERI87 2010.09.27. 14:55:18

@nadivereb:
Na jó de a román féle "18-as egyesülési ünnep" mennyivel jobb, igazabb???

Milliók kerültek mai napig hátrányos megkülönböztetés áldozatává, kisebbséggé...
Egy soviniszta magyarellenes igazságtalan eseményt ünnepelnek ennyi erővel meg...
Szerintem minden ünnep felkelés forradalom valamilyen szinten tökéletlen, igazságtlan, dilettáns, ábrándozó stb.
Ezen kár vacakolni!

Rowar Atkinson 2010.09.27. 14:56:05

A poszt címe lehetne akár az Antimagyarkodó is, hiszen a szöveg alapvetően mind a két típuson ironizál.

Jancsi bácsi egy barom panelproli, teljesen tipikus szövegeket nyom. Ugyanúgy barom a Jézust magyarnak valló, és sumér eredetet hirdető eszelős is.

Amúgy a magyarkodás szótól kifekszem, nem gondolnám azt, hogy ha valaki kiteszi teszem azt a magyar zászlót az erkélyére, vagy kokárdát a visszapillantóra, attól "magyarkodó" lenne.

A kommentekből azt látom, hogy természetesen pártszimpátiák alapján rendeződnek a sorok, és ez ügyben kérdezném a nyílt (vagy jelenleg látens) balos-lberális kommentelőket, hogy miért az ördögtől való Magyarországon a túlzásoktól mentes hazaszeret, és mértéktartó hazafiság?

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2010.09.27. 14:58:20

@nadivereb: És természetesen kiegyezés ugyanúgy lett volna, forradalom nélkül, mi? Egy nagy lófaszt lett volna.

A kiegyezéshez azért nem volt nagy kunszt, mert a teljesen ostoba forradalom és a szintén teljesen ostoba passzív ellenállás megágyazott neki.

A forradalom nélkül miért is akart volna kiegyezni bárki is bárkivel? Nem is lett volna kivel.

És még ha ezen konkrét esetben nem is ért volna el semmit a forradalom, mutass csak egyetlen igazi és komoly előrelépést az élet bármilyen területén, amit megfontolt és átgondolt tervezés szült.

Efreet 2010.09.27. 15:00:10

@walker57: Hehe, nem azt írtam, hogy volt sikeres forradalmunk, hanem azt, hogy ez volt az egyetlen sikeres felkelés.

GERI87 2010.09.27. 15:00:12

@Maisie MacKenzie:

trianon előszobája ha gyveszzük Mohács volt...
Ugyebár háromrészre szakadás, török megszállás, népességfogyás...betelepítés, ebből kifolyólag soknemzetiségűvé válás a többi már ebből lett..

ja és 48 is ludas benne.
67 meg folytatta díszmagyarostúl..

Nem vagyok fideszes 2010.09.27. 15:00:52

@karlitoszka:

Benézted, sőt, cigány sem. Tudod, nem csak a zsidók vagy cigányok undorodhatnak tőled, meg a hozzád hasonló frusztrált, normális kommunikáció képtelen, ellentétben mindig, mindenről a zsidókra/cigányokra/pirézekre asszociáló gyűlöletgörcsöktől, hanem minden jóérzésű és normális ember.

Ennyit rólad, cseverésszen veled egy gyógypedagógus vagy pszichiáter, őrjöngj tovább nyugodtan tehetetlen dühödben.

walker57 2010.09.27. 15:01:55

@Maisie MacKenzie: mint az előbb írtam, a Habsburgok esetében a saját hatalmi pozícióvesztésük volt a kiegyezés oka. ezért is igyekeztek 1914-ben annyira visszakerülni,hogy kapásból kirobbantottak egy világháborút. A habárú további sorsa nyílvángazdasági és érdeksszövetségek erején múlt.

Trianonnál ne feledkezzünk meg arról,hogy Wilson akkori amerikai elnök 14 pontja nekünk is jót akart:

10. pont:"Ausztria-Magyarország népei részére, amelyeknek helyét a nemzetek között oltalmazni és biztosítani kívánjuk, meg kell adni az önálló fejlődés legszabadabb lehetőségét."

csakhogy a francia érdekek mást igényeltek.

Másrészt hajlamosak vagyunk elfelejteni,hogy Ausztria az egyetlen vesztes állam, amely területet kapott a békeszerződés kapcsán, nevezetesen Burgenlandot.
Érdekes, hogy utoljára Prónay Pál volt az aki ezt a területet is vissza akarta szerezni, azóta mindneki csak Erdélyt megy a Felvidéket. Még Bácskát se nagyon emlegetik a Trianoni hőbörgők.

walker57 2010.09.27. 15:03:09

@Efreet: én pedig azér kiáltottam, hogy mondjon már valaki egy sikeres FORRADALMAT :)

Efreet 2010.09.27. 15:03:38

@walker57: 1848 vívmányainak eltörölhetetlenségére meg csak annyi, hogy annak legalább 1 generáción belül látható eredménye volt (sőt már 49-ben is, mert nem állították vissza pl. a jobbágyságot). A többi felkelés/forradalom meg a bukottak kategóriában landolt (teljesen mindegy milyen okból)

karlitoszka 2010.09.27. 15:04:11

@Lófasz Hadnagy: na ha még zsidó sem vagy akkor meg egy gyurcsányista zsíroshajú buta proli. lófasz hadnagy, haha. lófaszt vagy te hadnagy, maximum rendőrhadnagy. ahhoz meg van az eszed.

Balance Of Power 2010.09.27. 15:06:08

@Rowar Atkinson: Talan letezik valamifele joizles-hatarvonal. Amikor Szekelyfoldon nyaraltunk, jo erzes volt magyarkent ott lenni, ugyanakkor eszembe nem jutna a tobbszazezres csiksomlyoi bucsun resztvenni.

De nekem ebben a vitaban mindig a "balliberalis" Faludy jut eszembe, akinek a kisujjaban tobb magyarsag volt, mint az ot "cionistanak" (WTF?!) kikialto arpadsavos hoborgok.

walker57 2010.09.27. 15:07:17

mennem kell, aszonták kell a konektor az áramsokkolásomhoz :(
Tök jó dolog ám idebent, kint meg az a sok hülye :)
Vagy én vagyok kint, az a sok barom meg bent?
Vagy mindenki kint van és senki sincs bent?
Vagy mindenki bent van és akkor ki van kint?

Inkább beveszem a gyógyszereimet

walker57 2010.09.27. 15:08:00

@Efreet: jajj az egy cirkusz volt

nadivereb 2010.09.27. 15:08:27

@Püspök utcai gombaszedő: Igen, lehet, sőt valószínű, hogy előrébb hozta a kiegyezést. Ettől függetlenül nem gondolom, hogy a bukott szabadságharc ünnepelendőbb lenne, mint a kiegyezés.
Most viszont részemről befejezem a témát, mert én ide röhögni járok, nem pedig politikáról és történelemről vitatkozni.

Napkutya 2010.09.27. 15:11:42

@karlitoszka: Cimbora, neked fogalmad sincs, mennyit kell tanulnia, vizsgáznia ahhoz ma egy fiatal rendőrnek, hogy tiszt legyen....

Olvasva mit írsz, (és ahogy írod) szerintem ne feszegesd ezt az ész kérdést...

Maisie MacKenzie 2010.09.27. 15:13:33

@GERI87:

Erdély nem Mohács miatt románosodott el. Az alföldi, dél-dunántúli telepítések semmi szerepet nem játszottak Trianonban.
Mohács inkább csak északabbra tolta a szlovák-magyar nyelvhatárt. Mohács inkább a magyar állam meggyengülése miatt előzmény.

@walker57:

Burgenland német etnikumú volt zömmel, (meg horvát)
Normális ember a magyar lakosságú területek miatt érez egy csepp szomorúságot, nem más népeket megillető területek miatt (pl. Horvátország, és Szlovákia bár a jelenleginél jóval északabbra! Ide tartozik Burgenland is.)

Azért bízhatunk az autonómia ügyben, csak kitartónak kell lenni!

Napkutya 2010.09.27. 15:14:07

@nadivereb: "Jogos. Marad az eleve bukásra ítélt, ostoba forradalom. "

Forradalom? Jah, szerintem is jobb lett volna, ha inkább a Széchenyi-féle, angol mintájú, átgondolt fejlődésen esünk át. No persze, nem nagyon voltak polgáraink ehhez... Utólag könnyű okoskodni, ma meg már tananyag.

Ez amúgy is a történészek dolga (én nem értek hozzá, hogy eldöntsem), de egy biztos, a dolog speciel soha nem az utcán dőlt el, sem akkor, sem most, -csak ki lehet vinni oda is...

Félek attól, hogy most is, mint akkor, a Kossuth-féle, politikus karrier mintát követjük. Lehet, hogy épp megint, gyorsan teszünk lelkesítő dolgokat, (erre van hajlamunk) -aminek a végén, XXI. századi módra ugyan, de megint csúnyán két marékra kapjuk a f.szt.

Hogy is szólt a szöveg? Forradalom a szavazófülkékben? Abban egyetértünk, hogy én is jobban örülnék egy hirtelen fejlődésnek.
Olvasva egy-két kommentet ennek kevés esélyét látom. ...és tudod mit?

Ha szarabb lesz, ők akkor is megfogják találni azt a külső vagy belső ellenséget, aki miatt "nem sikerült".

GERI87 2010.09.27. 15:15:41

@walker57:
Azért mert fingjuk sincs a földrajzról..
Meg az Őrvidéken nem nagyon élnek magyarok, meg kevés a székelykapu meg a büdös tót..
De a Vendeket se akarja már nagyon senki:)

Nem csak Ausztria: ha jól tudom Bulgária is kapott némi török területet Trákiában Svilengradtól keletre:)

GERI87 2010.09.27. 15:22:17

@Maisie MacKenzie:
"Erdély nem Mohács miatt románosodott el."

Ezt igy nem jelenteném ki azért!
A népességfogyás (munkaerőhiány) miatt eléggé megnőtt a számuk a korábbihoz képest, kellett a munkáskéz, meg némi asszimiláció is történt az irányukba..

"Az alföldi, dél-dunántúli telepítések semmi szerepet nem játszottak Trianonban."

Baranya-Bajai bábállam azért ott volt....

De én is inkább a délvidékre, erdélyre gondoltam.
Felvidék Kárpátalja amugyse volt soha magyar többségű de Parcium Bánság Bácska Szerémség igen...

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2010.09.27. 15:23:02

@nadivereb: Én se politizálni akartam igaziból, csak annyit akartam mondani, hogy a kiegyezést azért nem ünnepeljük, mert olyan magától értetődőnek érezzük az adott helyzetben.

Egy forradalom viszont minden, csak nem magától értetődő. És igen, ezt a hétköznapi értelemben vett ostobaságot szeretjük ünnepelni, ez ilyen emberi izé.

Ha végignézed a nagy hősöket Nelsontól Dugovics Tituszig, szinte kivétel nélkül mind dilisek voltak.

GERI87 2010.09.27. 15:25:10

@Maisie MacKenzie:

"Normális ember a magyar lakosságú területek miatt érez egy csepp szomorúságot, nem más népeket megillető területek miatt (pl. Horvátország, és Szlovákia"

Azért a Tátra meg az Adria jobban kéne mint Csallókisfaludpuszta a parasztházaival meg a szántójával:D

Rowar Atkinson 2010.09.27. 15:30:05

@Balance Of Power: Igazad van abban, hogy a határvonalat a jóízlés húzza meg az egészséges hazaszeretet és a "magyarkodás" (nevezzük így) között.

Én mégis úgy érzem, hogy nálunk 20 évig valakik (ilyen-olyan oldali véleményformálók) mondták meg, hogy szerintük mi a helyes hozzáállás ebben. Ami azt jelenti, hogy a balos véleményformálók (akiknek a befolyása rendkívül erős volt) démonizálhatták azokat, akiknek a magyarságuk sokat jelent. Ergo előbbre való volt "európainak" lenni, mint magyarnak.És a "magyarnak lenni" az ő gondolkodáukban nem a tarsolylemezt jelentette, hanem a normális, és jóízlésű hazafiágot. Szerintem kulturális-szociológiai értelemben részben ebből következik a mostani ballib ellenes mainstream-gondolkodás, a zsidózások stb.-amivel nem mindenben értek egyet, de mégis így van.

Ugyanakkor a posztban karakírozott "magyarkodó" magatartásmintákat nem látom viszhangozni a mértéktartó polgári oldal részéről. Inkább a tézis-antitézis viszony van mindkét részről, elvből utálom a másikat, a személy miatt nem hallgatom meg az érvelését.

A csíkomlyói búcsún én most voltam először, nekem nagyon nagy élmény volt- és messe a jó ízlés határán belül!

funny 2010.09.27. 15:32:54

Erdélyből származom, ahol ugye nem mindenki magyar. Mikor gyerek voltam mindig mondták a szüleim: "X bácsi magyar, neki úgy köszönünk csókolom." Aztán mikor nagyobb lettem, halottam (ahogy a felnőttek egymás között beszélik) "Y Naaagy Magyar". "Féltéglával veri a mellét, hogy ő mekkora magyar." Ők voltak a magyarkodók. Már ott is kicsit túlzóknak tartottam őket, itt (az anyaországban) még inkább...

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.09.27. 15:48:13

@Frengi: és a papnak hány lánya van a házvezetőnőtől? :-)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.09.27. 15:53:56

@GERI87: így van, sok szemforgató térdeplő pápistája :-)

maxval bircaman balcán · http://www.bircahang.org 2010.09.27. 16:04:49

A Képtelen Krónikából (sumérból modern magyarra adaptálta Bagyinyi Nyúlfarkas Zebulon Hitler Adolf, az alternatív áltudományok doktora):

"A magyarság egyik altörzse a nyilasmagyar törzs. Kedvenc népszokásuk a hőzöngés: pontosan nem ismerjük a hőzöngés szó pontos értelmét, de feltételezhető, hogy ez azt jelenti, hogy munkanélküli lumpenek bedrogozva és sok erjesztett kumisz elfogyasztása után artikulálatlan hangokat kiadva magukból telefonfülkéket rongálnak és szemetesvödröket borogatnak, majd alkotmányozó nemzetgyűlést rendeznek a Duna partjától nem messze Pest város központjában. Az alkotmányozó nemzetgyűlés fontos eleme, hogy a nyilasmagyarok letolják gatyájukat és minden közeli füvet összeszarnak, miközben hevesen zsidóznak és cigányoznak. A nyilasmagyarok másik fontos szokása a magyarkodás, melynek lényegi elemei:
- misztikus hit abban, hogy a magyar konyha a legjobb a világon, s magyar nők a legszebbek a világon, s a magyar kuvasz szarik a legnagyobbat - aki ezt tagadja, azt a magyarkodó "finnugrista" szóval illeti, ami legnagyobb sértés a nyílasmagyar törzsben,
- axioma, hogy a magyar az emberiség "ősnyelve" - az ősnyelv szó jelentését persze ő maga sem érti, de ez nem is fontos, hiszen ez egy jelképes, szakrális szó - aki ezt nem hiszi, azt a magyarkodás résztvevői "rohadt zsidó" névvel illetik, ami - nem ismerjük pontos jelentését - valami olyasmit jelent, hogy az illető édesanyja egy prostituált,
- bizonyos WaSS Albert, XX. századi ponyvaíró és háborús bűnös szakrális tisztelete, melynek csúcsa a piros-fehér csíkos gatyában való hőzöngés WaSS szobra előtt.
A piros-fehér szín eleve alapvető a nyilasmagyarok életében. Okát nem ismerjük."

noirp 2010.09.27. 16:18:54

@Rowar Atkinson: A mértéktartó hazafiság nem ördögtől való, de utcára nem a mértéktartóak vonulnak.

maxval bircaman balcán · http://www.bircahang.org 2010.09.27. 16:19:26

@karlitoszka:

Aki kiteszi az árpádrongyot (én így nevezem a árpádsávos zászlótÖ, az 99 %-os eséllyel újnyilas. Jó, hogy egyesek kiteszik, mert így messziről látható, hogy az illetők nyilasmagyar csúszómászó véglények.

noirp 2010.09.27. 16:19:42

@vészmadár (pica pica): Az haggyán h zsidóbérenc vagyok, de még a mocsok usákoknak is dolgoztam...;)

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2010.09.27. 16:26:14

Européer-progresszív-haladó-baloldali-kozmopolita értelmiségiekről lesz/volt poszt?:)

Akiknek minden és mindenki fasiszta,náci,mélymagyar,balkáni stb .csak ő(k) a helikopter.Persze az előzőek adójából (is) él/sikeres vállalkozó!99% állami "megrendelés") meg nagyon jól és most félti a demokráciát, mert annyira pofátlanul már nem jut ehhez a pénzmaghoz.:)

2010.09.27. 16:31:58

@noirp: Nem, valóban nem ismertem fel, mert többnyire csak az első sorokat idézgetik, és ha 30 évvel ezelőtt tanultam is, már elfelejtettem.

Valószínű nem én voltam az egyetlen aki nem ismerte fel, de egyedül én kérdeztem rá, mert ösztönösen ráéreztem hogy milyen jó. (ezután rákerestem, és kiraktam a favoritok közé, de ez már nem tartozik ide).

Hát igen, elismerem bunkó vagyok.

Balance Of Power 2010.09.27. 16:34:36

Megy mindig ez a cirkusz, hogy izraeli gyarmat stb. Oke, tegyuk fel hogy ez valoban igy van. Zsidoberenckent engem az erdekelne, hogy miert is baj az, ha idejon egy csomo ceg, befektet meg ha ide(vissza)koltozik teszem azt egy csomo jolszitualt izraeli nyugdijas? Nem fog irgalmatlan penzeket elkolteni itt...?

Masreszt: egy banki felsovezeto mennyit is adozik, ha mondjuk 2,5 millat keres?

Akkor mirol beszelunk?

noirp 2010.09.27. 16:39:12

@Frengi: Jó, én is elismertem, hogy bunkó vagyok.
Mondtam később, hogy áramszünet lehetett.
Durvaság volt, beismerem, lehet béke?

Műszempilla: ezt kicsit erősnek (giccsesnek)tartom. na.

noirp 2010.09.27. 16:40:12

@Schindler Pistája: Fajtika ám a nénikéd. Nézzenek oda. Tudtommal én is, te is a Homo sapiens sapiens fajba tartozunk.

noirp 2010.09.27. 16:41:25

@Frengi: Én ráismertem, de mondanom kellett volna?
mindegy. nem akarok veszekedni. mérges voltam. na.

noirp 2010.09.27. 16:45:52

@Balance Of Power: Hogyhogy mi.
Büdös zsidó, cigány, néger, buzi, egyedülálló nő, illetve bárki, aki máshogy gondolkodik, mint a nemfajtikák, és nem tagadja sem a Gulágot, sem a holokausztot.

2010.09.27. 16:46:37

@Aabroncs: az az érdekes, hogy a falusiakban ez hogy ők magyarkodnának fel sem merül, mert mindig ez volt, mindig így életek, mindig horták a viseletet, és mindig mindent megünnepeltek, mindig katolikusok voltak. Ez egy zsák falu, erre a madár sejár. Azt hogy az út keresztül menjen a falun, már a tanácselnök sem enegedte, és most se akarja senki.

Egyszer egy rádió riporter megkérdezte az iskolaigazgatót, hogy majd akkor hová járnak nem vallásos szülők gyerekei, (miután az püspökség átvette a megszüntetésre ítélt iskolát).
- ez nálunk nem probléma, itt mindenki katolikus, itt nincsenek nem vallásosak - modnta, bele a Kossuth reggeli műsor kellős közepébe.

val 2010.09.27. 16:48:06

@Balance Of Power: Ha jól tudom "befektetni" nem azért jönnek, hogy többet adjanak mint amennyit elveszek.

val 2010.09.27. 16:50:41

@Schindler Pistája: Az a baj, hogy vannak százan, annak fele kb az index körül dong, mint legyek a szaron. Egy ország meg olvassa a hasmenésüket. :D :D

szellőláb 2010.09.27. 16:50:49

@Birca Maxval: indulójuk a Hazám, hazám te mindenem...

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.09.27. 16:51:49

@noirp: Homo stultus obscurus lesz a másik...

noirp 2010.09.27. 16:53:36

Azt az egyet nem tudom, mi a rétegezett firlefráncot kezdene itt magával a sok turbó hozzászóló, ha a nemzetközi tőke (kívánságuknak megfelelően) fölkerekedne és kisuppanna az országból?
OK, államosítunk, mindent fölzabálunk, a Téli Palotát kipakoljuk, a kristálypoharakat belevágjuk a tükörbe, a bankszékházak helyére turulszobrokat teszünk

és azután?

No én most elballagok, de reggel jövök vissza morogni és kötekedni. Szép napot Modoréknak és a kommentelőknek :)

bajor gizella 2010.09.27. 16:53:39

Sok az indulat nem mondom. pedig máskor értitek a mókát derűt kacagást:)

Ma mi történt?

noirp 2010.09.27. 16:54:21

@Professor Pizka: Nyavalyákat...Bos (taurus)primigenius...Ha már...:)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.09.27. 16:56:54

@noirp: az egy aranyos és jószándékú állat. minek bántani?

2010.09.27. 16:58:11

@noirp: nem azt mondtam, hogy nekem volt, hanem azt is lehetett kapni,és még elképesztően sok mindent nemzeti színben, amitől az magyar agyam megakad.

Én 1974 óta (ekkor voltam 18 éves)hordok mindenféle magyar szalagocskát, címkét kabáton táskán, és minden elképzelhető helyen. Megszoktam. Közben változott a világ, és a kis nemzetiszín szalagocska kezdett mást is jelenteni, mit azt hogy magyar vagy.

noirp 2010.09.27. 16:58:15

@Professor Pizka: Meg már ki is halt szegény (azt hiszem); de ez jutott eszembe.

2010.09.27. 17:00:44

@noirp: Nekem nem égő megkérdezni, ha nem tudok valamit.

noirp 2010.09.27. 17:01:39

@Frengi: Tudom, hogy azt mondtad: kapni Németo.-ban; de nekem a szemem fennakadt tőle. Nem azt gondoltam, h neked van :)

ugyanolyan hülye ötletnek tartom, mint mikor vki az aktuális fletótakaroggy tüntetésen az ordítozásban beizzadt bickóira rákanyarintja a nemzeti lobogót. Azt a trikolórt, amire (mondjuk) apámat, nagyapámat föleskették, amilyen zsinórral az indexem pecsétjét rögzítették...stb.

Megértesz ugye, még ha veszett sündisznó stílusom van is? :)

noirp 2010.09.27. 17:07:36

@Frengi: elveszett egy kommentem.
Nem állítottam, h neked nemzetiszínű műszempillád volt.
Nem tartom szégyennek, ha vki kérdez (ezt sem állítottam)

Az erős (giccs) pedig arra vonatkozott, h a nemzetiszínű műszempilla viselője nekem alig különbözik attól, aki tüntetésen beizzadt habtestét tekeri a trikolórba. abba a trikolórba, amire (mondjuk) nagyapám fölesküdött, majd leülte a hadifogságot. :(

Mondom, nem akarok veszekedni, bár tudom, h néha (néha?) bicskanyitogatósan fogalmazok.

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.09.27. 17:07:56

Az orbanisták kokárda és nemzeti színű zászló kisajátítása szemét dolog. Fél nényzetméteres kokárdáival gőgösen, nagyképűen vonultak az igaz magyarok!

noirp 2010.09.27. 17:08:42

Hát ez nem igaz.

"Hát maga megbolondult/hát maga megbolondult/hogy mindent kétszer mond, kétszer mond?"

Igen.
Igen.

na, reggel jövök.

bajor gizella 2010.09.27. 17:09:03

Én ezen a faszin röhögök percek óta.http://budapest.jobbik.hu/staudt_nincs_szükség_budapesti_lágerre-20100921
Meg azon a felismerésen, hogy azért nem járnak egyetemre a díszmagyarba öltözött Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogászhallgatói, valamint szociológia-történelem szakosai, mert vállvetve végeznek társadalmi munkát napi 8-10 órában:)
Meg persze közben tanultak is. Például zseniálisan fogalmaznak.
Az hogy deviáns magatartású külföldi fiatalok, akik azért érkeznek Budapestre, hogy alantas ösztöneiket kiéljék, hát számomra egy eszencia.
És még csak 27 éves. Lányok ha nem ijedtek meg a testi fenyítéstől, én azt mondom partiképes fiatalember.

val 2010.09.27. 17:10:40

@noirp: Turbó neked a felmenőd hintás barátom. :)
A sok cserépedény nem tudom fogy a kuglófba' nem tudja felfogni azt a tényt, hogy ha eladsz mindent, akkor nem lesz semmid. (Nehéz az élet, ezt felfogni még nehezebb. Na. Hát nem lehet mindenki okos. Istenem.)
Akinek mindened eladtad, az rendelkezik feletted. Ezért van az, hogy ha holnap kicuccolnak a "befektetők", akkor nem marad semmi.
A dolog háttere az elmúlt 20 év, még inkább az elmúlt 65 év.
A hozzád hasonlók pedig még a kérdést sem tudják megfogalmazni, hogy mi miért történt vagy történik.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.09.27. 17:14:36

@noirp: azt nehezen hiszem, vagy akkor a tej már teljesen mű a boltokban? Vagy kecsketej?

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.09.27. 17:18:42

@bajor gizella: én, mint a PPKE egykori hallgatója kijelentem, hogy azért nem jártam egyetemre, mert untam az előadásokat :-)

doszy 2010.09.27. 17:28:05

Na ennél még Csirke72 is jobb volt.

bajor gizella 2010.09.27. 17:28:50

@Professor Pizka: én mint a PPKE egykori hallgatója kijelentem hogy én meg azért nem látogattam az előadásokat, mert úgy éreztem hogy az ánuszomba dugott két alkarommal is jobbakat rögtönöztem volna az elődaóknál, akik harmadrangú farvízzel evezett szintén PPKE-s diplomájukat lobogtatva próbálták elhitetni hogy jár nekik valami hígfossal vegyített tisztelet, valamint hogy a majdani, az övékhez hasonlatos munkásságunkkal bármit is nyomunk majd a nemzeti latba.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.09.27. 17:36:47

@val:
A hozzád hasonlóknak kész válasza van mindenre, anélkül hogy saját magatok végiggondolnátok. Na ez a baj.

totyizselé 2010.09.27. 17:41:23

@bagolybagoly: bazmeg, ez a tetkó szar, a lovasnak hátrafelé kéne nyilaznia :)

2010.09.27. 17:43:02

@noirp: Megértelek, de ha tudnád, hogy itt mi mindenen van rajta a fekete-piros-ságra, akkor a műszempillán nem akadnál ki.

Amikor a betegem szekrényében hálóinget kerestem és találtam egy agyonmosott fekete-piros-sárga darabot, na ott már én is kiakadtam, a mamam 86 éves, és el nem tudom képzelni, hogy hová vette fel, de bizonyára használta, mert eléggé viseletes volt.

Nem tudok mondani olyan használati tárgyat, amit nemzetiszínben nem lehetne kapni. A tangától a hátizsákig mindent. Ez persze csak az én magyar agyamnak szokatlan, mert nálunk már az egyszerű kis szalag vagy kítűző is kemény nacionalizmusnak számít.

Ne magyarázkodj, nem bátottál meg, csak csodálkozom, hogy mikre nem figyelsz.(elolvasol minden kommentet?)

Italo Balbo 2010.09.27. 17:45:06

@val: Ha eladsz mindent, akkor tiéd lesz a pénz, amit kaptál érte

Jerky_Master 2010.09.27. 17:48:41

TÖKIGAZ. a magyarnál irigykedőbb, acsarkodóbb, széthúzóbb nép kevés van.

Jerky_Master 2010.09.27. 17:49:34

@soproni1: Grespik szerinte pedig az Ősrobbanás is magyar volt! hagggyukmáááá!

vakvarju 2010.09.27. 17:54:31

@karlitoszka: Választékos, kellemes hangvételű hozzászólás. Hadd tanulják a fiatalok a szép magyar beszédet!
@Balance Of Power: Egy banki vezető, ha 2 és fél millát keres/hó, 16 %-kal adózik (állítólag) január elsejétől. És egy minimálbéres is. Köszönjük!
További kellemes napot minden kedves hozzászólnak!

Nadiposzi (törölt) 2010.09.27. 18:16:12

@Brother Love:
+ A népszerű történelem sorozatban Tilkovszky Lóránt írt a svábok kényszersorozásáról. A Maria Theresia hadosztályt csak belőlük állították fel.
Azért a nagypapi ha ezekből élve hazakerült, akkor tökös gyerek volt, függetlenül a harctéri érdemeitől. Az oroszok nem igazán kedvelték az SS rúnás foglyokat, akár beszéltek németül, akár nem.

Intizar 2010.09.27. 18:29:44

Ez most miért a Magyarkodó volt? Miért nem az Antimagyarkodó?
Kisdobos makákó, az szép.

Intizar 2010.09.27. 18:42:59

@Intizar: Bocsánat. Most, hogy beleolvasgattam a kommentekbe, látom, hogy miért az a cím, ami. A markotokba akartok röhögni, hogy mennyi funkcionális analfabéta jön ide szentül fölháborodni. De akkor sem fair play.

scsaba1 2010.09.27. 18:45:58

Tényleg, hol van csirke? Hiányoznak a kommentjei.

Gáborom 2010.09.27. 18:46:11

Szóval én csak azt mondom, hogy a posztoló szavaiból kitűnik, hogy eddig se hordta a kokárdát, nedemostaztánmár nem is fogja, mert sok a magyarkodó.
Oké! És ezt miért kell világgá kürtölni?
Én azt mondom, hogy pusztán azért, mert vannak akik hatméteres talpig kokárdában járnak miközben kopjafának öltöznek, attól még semmi baj nincs azzal, ha március idusán egy apró de mégis ott lévő kokárdával valaki kifejezi, hogy ő biza az akkori hősök - most ne firtassuk a részleteket - mai utódja, hogynemondjam ő is magyar.
Hát ámerikában sem égés ámerikai zászlóban vonulni, kitenni a házra vagy az udvarra, miért lenne itt az.
Ha az emberek ízléssel, visszafogottan de nem pironkodva jeleznék a megfelelő alkalmakkor, hogy ők biza magyarok, nem lenne semmi baj, és tán mág a magyarkodók is észrevennék magukat.
A baj az, hogy a fejekben eszeveszett pusztítást vitt véghez az a bizonyos kommunizmus meg egyes féleszű, magukat nem tudom miért de liberálisnak valló emberek e honban nemrég.
Majd egyszer helyre kerül ez is, majd egyszer mi sem szégyeljük saját magunkat, majd egyszer mi is megismerjük saját történelmünket - meg esetleg másokét is, és akkor helyére kerülnek a dolgok.
Addig csak szavak ,szavak és indulatok.
Meg a szégyen!

peti papagáj 2010.09.27. 18:50:36

@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: egy térképnek nincs fejjel lefelé nézete, teljesen önkényes választás északot felülre forgatni
ha lenne kocsim, és lenne matricám, én is valami nonkonform beállításban helyezném el

val 2010.09.27. 19:07:04

@Italo Balbo: Te, figyu, hol az a pénz? Mer én nem látom. :)

ellenszenvesfigura 2010.09.27. 19:22:24

zseniális írás azokról a demokratákról, akik annyira demokraták, hogy legszívesebben vicsorogva kiirtanának mindenkit, aki nem demokrata.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2010.09.27. 19:45:20

Még nem olvastam el a postot, de már most röhögök :D
Csak nem azokról van szó, akik Ferihegyen a becsekkolásra magyar vagyok nem turista poloban állnak, oldalukon nemzeti övtássent hordanak és még a kétezres évek elején is bunkofonnak hívták a mobilt és csak a főnök határozott felszólítására vették meg maguknak ezt az amerikai szart, mert egyébként szerencsétlent nem lehetett elérni?

Jaj, ehhez nyitok egy jó sört és úgy kezdem el olvasni :))))))

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2010.09.27. 20:44:18

tonketet írhattad volna macska tamásnak, úgy a zindexes fórumozók szeretik becézni.

Alfagumi · www.aabroncs.hu 2010.09.27. 21:01:19

@Gáborom: Látod, Te sem érted..Azokkal nem akarunk/akarok közösködni, akik kisajátították a kokárdaviselést maguknak..Erre Te az elmúlt nyolc évet és a kommunistákat okolod? Ne viccelj, akkor nyugodtan hordtam a kokárdát! Most nem hordom, még azt hinnék Viktorista vagyok! Hogy egy Rogán félével vagy egy vízfejűvel, hogy is híjják, a szíjjárrtóval egy követ fújok?! Hát megenne a szégyen!Szijjártó, mint ősmagyar?

Na.azmeg...

A kommunizmusban,(??!!) békésen, kicsit kokárda, Március 15-én..Az arról szólt, amiről szeretném,hogy szóljon..A zászló kint lobogott a házunkon.....

ellenszenvesfigura 2010.09.27. 21:03:42

félelmetes, hogy kommentelőként megjelennek a posztban szereplők!:D

2010.09.27. 21:24:47

@ellenszenvesfigura: jól mondod !
Én csak annyit kiabálok bele, hogy MAGYAR ÉGRE MAGYAR UFÓT !!

Antifaszok Réme 2010.09.27. 21:24:49

Laci gyerek: -Nézd meg, ez a szomszéd gyerek, akiről beszéltem. Ott megy. Ilyen életképtelen szdsz-es kinézetű, tudod. Onnan tudom, hogy a múltkor kiakasztott egy kippát az ablakába, ilyen tenyérnyi nagyot. De utálom ezeket a nyamvadékokat, te. Namost figyelj ide. Én most nem azt mondom, hogy baj van mindegyikükkel, vagy veled, de ezek a médiában kigúnyolták, lejáratták a magyarság jelképeit, és ott pöffeszkednek tv-ben, újságban, toleránst játszanak. Ezek miatt nem hordok már kokárdát egy jó ideje. Nehogy kirúgjanak az állásomból, bár a munkahelyemen igazából soha nem is nagyon mertem hordani persze. És a Koronát nem kéne avval megcsúfolni, hogy smicisapkázzuk, tökfödőzzük. Köztársaságban meg demokráciában élünk, de azért mégis durva, nem ? Na ugye. Az mszp-sek megpróbálták visszahozni a Kádár-diktatúrát, meg a rendőr terrort - hát ennyire tellett.

Pedig megtanulhatnák végre: attól, mert ők állandóan holokausztoznak, vészkorszakolnak, nyilas-náci ordas veszedelmet kiáltanak, és gyűlölködnek a magyarságra, attól még ők nem lesznek felsőbbrendű, kiválasztott emberek. Sőt! Éppen ellenkezőleg. Csak az ad a szavukra - mint példának okáért erre a nyilasozó Hetek cikkre itt e -, akinek itt belül (mutogat a homlokára a Laci gyerek) komoly gondjai vannak. Akinek komplexusai vannak. Akinek rejtegetnivalói vannak. (Kisebbrendűség-érzés, paranóia, drog, homokosság vagy pedofilia stb.)

Slomo bácsi: - Namost ha valaki, akkor én tényleg büszke vagyok a zsidóságomra, nem vagyok tudathasadásos, csak most a Fideszben próbálok nyomulni, mert nekik áll most a zászló…. De az ilyenekbe, ezekbe a nácikba legszívesebben belerúgnék. Itt játsszák a táltost, a lovasnépet, nemezkészítés, Jobbik-majális, rovásírás... aztán nézz rá: tiszta siksze ez is! Hol voltak az ősmagyarok előttünk, mi? Ilyen kis görbe lovakon poroszkáltak be, és büdös gójok voltak. Volt itt valami belga szerzetes a XIII. században, hát az is megmondta, hogy itt ilyen görbelábú büdös gójok éltek még akkor. Itt valami nagy zavar van a fejemben.

Ha már akkora magyar, akkor tanulna meg rendesen kárpótlásért sírni, mint mi. Ott magyarkodnak, berzenkednek, acsarkodnak, hetvenkednek - de olyan hibákat vétenek, hogy engem a Talmud iskolából, meg a vakoló páholyból páros lábbal rúgtak volna ki ilyenekért. És ezek akarják a "Láthatatlan Kezet" megregulázni, IMF-nek beszólni ? Ezek?

Akik ilyen rohadt-fasiszta-nyilas-náci antiszeméták, Pheee…. Gárdisták? Küldeném őket Shlomo Morel haláltáborába, vagy Gázába hőbörögni, ott próbáljanak meg ütemre masírozni, vesszentrianonozni. A szlotásokat meg a vadrácokat is legszívesebben összeterelném a Negev sivatagba, aztán öljék halomra őket a Merkavák. Persze a mieinknek még annyi vér sincs a pucájukban, csak repülőről lőnnék őket. Meg most is: nem volt nekem sohase szimpatikus gyerek az a Simon Perez, de most megkedveltem, amióta lebaszott egyet kommandósokkal a segélyhajó utasoknak.

Laci gyerek: - És a kisebbségi jogvédők, meg a megélhetési toleránsak ? Nem kéne mélyre ásni az APEH-nál, Állami Számvevőszéknél, hogy kínos dolgok derüljenek ki róluk... Lásd a Kolompárt vagy a Hagyót… ezek meg jönnek a kicsavarodott szövegükkel, ezek a jeruzsálemi székelyek, álfajvédők, zseb-biboldók. Még jó, hogy vannak normális, gondolkodó emberek - mint pölö a Szaniszló. Mindig röhögök, ahogy ezeket az antifaszokat kicsinálja a Világpanorámában. Akik magyar nevekkel, idegen szívvel bírnak, istenük a Pénz, Ferihegyen külön csekkolnak, állami vagyont lopnak - és ezek gyűlölik a „nácikat”?

Slomo bácsi: Nézd, én cionista vagyok meg (ál)toleráns - de ezeket a nácikat tényleg ki kéne valahogy vonni a társadalomból, csak a bajt hozzák ránk. A cél szentesíti az eszközt.
- Slomo bácsi, figyelj már. Értem én, de pont ezeken a nemzeti érzelmű fiatal gyerekeken én nem látok semmi szélsőségeset. Inkább normálisabbnak néznek ki, mint a kiélt kortársaik, meg a többi kis hülyék.

-Hát pont ez az. Ezek a legveszélyesebbek. Nem ismerek egy ilyen gyereket sem személyesen, de ismerem a fajtáját. Pedig nem szeretek látatlanban ítélkezni mások fölött meg dolgokat összemosni, az nem az én stílusom, de rohadt Szálasista mind. Ősi kínai mondás: Aki náci, megdöglik. Szóval ez a kippás gyerek biztosan nem ilyen. Nézd, még mindig ott lóg az izraeli zászló az ablakában, hogy terjedne el ez. Itt is van, Ármin, Ármin! Gyere ide! Ha lát egy magyar zászlót, vagy egy Krisztus szobrot, köp egyet. Jól van. Majd felnő, nyomul, vezető pozíciókba jól fekszik. Na szervusz, Lacikám, szép napot.

-Shalom, Slomo bácsi.

Atisz 2010.09.27. 21:45:52

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Pedig pont ide illik. Te hoztad fel a témát (mint látom, akaratlanul) és ha nem látod az összefüggést, akkor elég 1 dimenziósan gondolkozol.

rdi 2010.09.27. 21:46:16

Gratula a duplafenekű poszthoz, egyszerre van kifigurázva a magyarkodó és a magyarkodókon modorosan felháborodó közhelyhalmaz.

Egyébként az utóbbi időben volt néhány ilyen, mikor a kommentekben megtestesülni látszik a poszt figurája. Ide gyűlnek, körbedongják, gyakorlatilag megismétlik és folytatják a posztot, és még észre sem veszik magukat. Zseniális.

rdi 2010.09.27. 21:53:55

@Frengi: "Nem tudok mondani olyan használati tárgyat, amit nemzetiszínben nem lehetne kapni. A tangától a hátizsákig mindent."

Ez valami amerikából átvett attitűd lehet, ott van ilyen, hogy bikinit is gyártanak az usa-zászló mintájával.

Nekem ez valahogy fura, mert a zászló szent, és a mindenféle célra felhasználást megszentségtelenítésnek érzem. Ahogy noirp is írta, mikor a tüntetők beleburkolóznak, mint valami takaróba...

Hasonlóképpen, ha mindent piros-fehér-zöldre festünk, az sem a nemzeti érzés méltó módon való megélése, hanem egy szent jelkép elkoptatása, lealacsonyítása. Engem így neveltek.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.09.27. 22:03:51

@Antifaszok Réme: Azert ez mar tenyleg nem semmi... Van arrol egy poszt, hogy a hulye panelproli Jancsi ba lebudosnacizza az amugy normalis nemzeti erzelmu fiatalt, es ez mennyire szanalmas. Erre jossz te, es bebizonyitod, hogy Jancsibanak mindenben igaza van! Te kis zsidoberenc...

anyadmajma 2010.09.27. 22:08:08

@rdi: Akkor menj el a svédekhez. Valahogy ők is (legalábbis 15-20 még igen) nagyon büszke nemzetszocialisták voltak. Csak valahogy asszem ez nem szállt a fejükbe, mint a németeknek meg a dagadt hülye amcsiknak.

Amúgy ebbe a modorosírásba az a jó, hogy lehet anyázni miatta, mert bármelyik ember simán beleillik a történetbe. Így vagy úgy, vagy amúgy. Vagy hordja a zászlót vagy nem, vagy utálja az előző kettő mindegyikét.

Ha ez a sok tökkelütött hülye, aki ittend írogatja a kommentjeit, kicsit inkább guglizná az adott témát(kokárda meg forradalom meg árpádsáv), akkor asszem kicsit jobbá is válhatna ez az ország. (azért volt pár értelmes hozzászólás, akin látszott, hogy tudja mit beszél.)

Pestabácsi 2010.09.27. 22:20:29

Ady Endre

A FAJOK CIRKUSZÁBAN

Magyar bolyba sodort léttel
Sírom el, hogy nincs magyarság,
Nincs kivétel
S még a fájdalmunk is régi.

Minden, minden ideálunk
Másutt megunt ócskaság már,
Harcba szállunk
S már tudjuk, hogy kár a harcért.

Csak cammogva fonjuk éltünk
Mások elhányt guzsalyáról
S nem kár értünk,
Ha elvágják fonalunkat.

Csak valami más is volna
A mi másolt életünkben,
Mint új borba
Belesajtolt szagos fürtök.

De a mi kis bolyunk semmi,
Húsvéttalan a magyarság
S írni, tenni
Mégis űznek nagy parancsok.

Nem tudom, hogy mi a célja
Ennek a hazug életnek,
Mégis néha
Ezért mindent lángba dobnék.

Mi az én nyomoruságom,
Bármi koldus, bármilyen bús?
Sírva látom:
Kietlenebb a fajtámé.

Céljainkat elcélozták,
Életünket már elélték.
Cirkusz-ponyvák
Bohóc-sorsa leng előttünk.

Véreim, magyarok! Ez a lueszes zsidóbérenc miket mert írni rólunk, kitépni minden irodalomkönyvből!

Magyarok Nyulai

hakapeszi. 2010.09.27. 22:24:07

egyre lejjebb süllyed ez a gagyi mszp-s seggnyaló index, hogy ilyen kretén emberek kretén írásait kirakják a címlapra. miért kell az árpádsávot összekeverni a nyilaszászlóval? akkor most ki járat le mit? aki ezt a kettőt összekeveri az járatja le saját magát.

ébresztő libsik, vége a liberalizmusnak! elmúlt, kimúlt, már csak egy maréknyi picsogó, "örökelégedetlen" barom hirdeti az elvtelenség elvrendszerét.

Stiel 2010.09.27. 22:41:59

@hakapeszi.: mókás, hogy minden kommented megszólítással kezded. Személyes kedvencem a 'szánalmas picsogó agyhalott barátaim!' :D

Amúgy nem érted a posztot (és persze a blogot sem). Közhelygyűjtemény. Irónia. Ez a poszt éppenhogy Janibát figurázza ki nagyrészt. De ha mást nem, ott van jobb oldalt, hogy 'Mi az, hogy "modoros"?'. Olvasd el. (Kár, hogy valószínűleg ezt a kommentemet sem fogod.)

Antifaszok Réme 2010.09.27. 22:48:44

@rdi: "Gratula a duplafenekű poszthoz, egyszerre van kifigurázva a magyarkodó és a magyarkodókon modorosan felháborodó közhelyhalmaz.

Egyébként az utóbbi időben volt néhány ilyen, mikor a kommentekben megtestesülni látszik a poszt figurája. Ide gyűlnek, körbedongják, gyakorlatilag megismétlik és folytatják a posztot, és még észre sem veszik magukat. Zseniális."

Hidd el, észre veszik magukat. Csak nem értik őket. Vagy nem is akarják. De az az ő bajuk legyen.

@Altoid: "Azert ez mar tenyleg nem semmi... Van arrol egy poszt, hogy a hulye panelproli Jancsi ba lebudosnacizza az amugy normalis nemzeti erzelmu fiatalt, es ez mennyire szanalmas. Erre jossz te, es bebizonyitod, hogy Jancsibanak mindenben igaza van! Te kis zsidoberenc..."

Meg van a magadhoz való eszed. Vagy nem.

De azért egy próbát megért, hogy kiugrasszuk azt a bizonyos nyulat abból a bizonyos bokorból, nü ?

@Pestabácsi:

Ady Endre

Harc a Nagyúrral

Megöl a disznófejű Nagyúr,
Éreztem, megöl, ha hagyom,
Vigyorgott rám és ült meredten:
Az aranyon ült, az aranyon,
Éreztem, megöl, ha hagyom.

Sertés testét, az undokot, én
Simogattam. Ő remegett.
„Nézd meg, ki vagyok” (súgtam neki)
S meglékeltem a fejemet,
Agyamba nézett s nevetett.

(Vad vágyak vad kalandorának
Tart talán?) S térdre hulltam ott.
A zúgó Élet partján voltunk,
Ketten voltunk, alkonyodott:
„Add az aranyod, aranyod.”

„Engem egy pillanat megölhet,
Nekem már várni nem szabad,
Engem szólítnak útra, kéjre
Titokzatos hívó szavak,
Nekem már várni nem szabad.”

„A te szivedet serte védi,
Az én belsőm fekély, galád.
Az én szivem mégis az áldott:
Az Élet marta fel, a Vágy.
Arany kell. Mennem kell tovább.”

„Az én jachtomra vár a tenger,
Ezer sátor vár énreám,
Idegen nap, idegen balzsam,
Idegen mámor, új leány,
Mind énreám vár, énreám.”

„Az egész élet bennem zihál,
Minden, mi új, felém üget,
Szent zűrzavar az én sok álmom,
Neked minden álmod süket,
Hasítsd ki hát aranyszügyed.”

Már ránk szakadt a bús, vak este.
Én nyöszörögtem. A habok
Az üzenetet egyre hozták:
Várunk. Van-e már aranyod?
Zúgtak a habok, a habok.

És összecsaptunk. Rengett a part,
Husába vájtam kezemet,
Téptem, cibáltam. Mindhiába.
Aranya csörgött. Nevetett.
Nem mehetek, nem mehetek.

Ezer este múlt ezer estre,
A vérem hull, hull, egyre hull,
Messziről hívnak, szólongatnak
És mi csak csatázunk vadul:
Én s a disznófejű Nagyúr.

Ady Endre

A Tűz csiholója

Csak akkor születtek nagy dolgok,
Ha bátrak voltak, akik mertek
S ha százszor tudtak bátrak lenni,
Százszor bátrak és viharvertek.

Az első emberi bátorság
Áldassék: a Tűz csiholója,
Aki az ismeretlen lángra
Úgy nézett, mint jogos adóra.

Mint egy Isten, hóban vacogva
Fogadta szent munkája bérét:
Még ma is minden bátor ember
Csörgedezteti az ő vérét.

Ez a világ nem testálódott
Tegnaphoz húzó, rongy pulyáknak:
Legkülömb ember, aki bátor
S csak egy külömb van, aki: bátrabb.

S aki mást akar, mint mi most van,
Kényes bőrét gyáván nem óvja:
Mint ős-ősére ütött Isten:
A fölséges Tűz csiholója.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.09.27. 22:50:16

@Stiel: Hagyd, ezeknek hiaba magyarazol... Az osszes blogon megjelennek zsidozni egy jot, tokmindegy mirol van szo.

Antifaszok Réme 2010.09.27. 22:51:52

Most pedig aludjatok drága gyermekeim, én is azt teszem.
Álmodjatok szépeket, és majd eljön értetek... a Sötétség.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.09.27. 22:55:49

@Antifaszok Réme: LUKE, EN VAGYOK AZ APAD!!! (HORRRR... SHHHHHH...)

Pestabácsi 2010.09.27. 23:15:27

@Antifaszok Réme:

Üdvözlet a győzőnek

Ne tapossatok rajta nagyon,
Ne tiporjatok rajta nagyon,
Vér-vesztes, szegény, szép szivünkön,
Ki, íme, száguldani akar.

Baljóslatú, bús nép a magyar,
Forradalomban élt s ránk hozták
Gyógyítónak a Háborút, a Rémet
Sírjukban is megátkozott gazok.

Tompán zúgnak a kaszárnyáink,
Óh, mennyi vérrel emlékezők,
Óh, szörnyű, gyászoló kripták,
Ravatal előttetek, ravatal.

Mi voltunk a földnek bolondja,
Elhasznált, szegény magyarok,
És most jöjjetek, győztesek:
Üdvözlet a győzőnek.

Stiel 2010.09.28. 00:03:39

@altoid: Világos, de a _lelkemnek jobban esett_, hogy _kiírhattam magamból_. :)

666E 2010.09.28. 00:44:06

amúgy csak mi gondoljuk, hogy zászló kitételétől már fanatikus az illető..
amerikában kb minden házban van egy, rengetegen ki is teszik, falakon lóg, stb.. csak itt megy ez ritkaságszámba.

Intizar 2010.09.28. 01:14:32

@hakapeszi.: Mr. Hakapeszi, valóban nem fogta föl, hogy ez a poszt elsősorban a Jancsi bácsiból űzött gúnyt? Könyörgök, ne reklámozza már, hogy olvasni sem tud. És adja vissza ezt a szép nevet a világ legokosabb majmának. Ön nem méltó rá.

golyo1974 2010.09.28. 07:28:59

Hát kéremszépen, hol a mai betevőm??????? :O

2010.09.28. 07:41:50

Visszanéztem még röhögni egyet, de szomorúan láttam, hogy a sok rohadt zsidó és szemét náci szétoffolta az egészet a túl komolyan vevő, küldetéstudatos szar dumájával, ahelyett, hogy modoroskodtak volna.

Basszátok meg, hülye bőgatyás/metélt köcsögök!

noirp 2010.09.28. 08:04:09

@Frengi: el...legföljebb (elismerem) nem mindig látszik.
A fekete-piros-sárga hálóinget is magam elé képzeltem, hát nem mondom...:O

Maisie MacKenzie 2010.09.28. 08:11:03

Mi a baj a fekete-piros-sárgával?

Nem piros-fehér-fekete!

Nálunk a piros-fehér-zöld jelképezi egyszere (!) azt amit a németeknék a fekete-piros-sárga és a piros-fehér-fekete külön-külön.

Én a piros-fehér-zöldet, fekete-piros-sárga értelemben használom!

noirp 2010.09.28. 08:15:55

@val: Konkrétumot, barátom, konkrétumot.
Tegyük föl, hogy holnap kicuccol a sok mocskos tőkés.
Erre az okosok azt szokták mondani, hogy "önellátóak leszünk, éljen a hazai ipar".

Kérlek, sorolj föl műrevaló készleteket Magyarországon az alábbiakból, 50-60 évre való tartalékkal:
arany, bauxit, coltanérc, ipari gyémánt, kőolaj (mint vegyipari nyersanyag), kőszén(szintén mint nyersanyag),rézérc, ritkaföldfémek ércei,titánérc, uránérc, vasérc(lehetőleg oxidos).
A bauxit feldolgozásához meg nem ártana olcsó áram se. Mellesleg.

Világítsd meg nehéz agyunk számára, hol vannak ezek a titkos lelőhelyek?
Hogy fényre derüljön a haza.

noirp 2010.09.28. 08:17:32

@Maisie MacKenzie: A fekete-piros-sárgával nincs bajom, sőt. A nemzetiszínű hálóing, műszempilla, csipesz, csipsz, WC-papír, a tányérméretű kokárda stb. gond nekem, mert _túlzó_

2010.09.28. 08:45:35

@noirp: A félnomád, földművelő-állattenyésztő gazdálkodáshoz teljességgel feleslegesek az általad felsoroltak, fazekassághoz agyag még található, dárda- és nyílhegynek való vasérc akad, a jurtákhoz szükséges birkatenyésztés megoldható az Alföldön.
Gabona, zöldség és gyümölcs megterem.
A szükséges nemesfémet, egyebet pedig a kalandozások újraélesztésével fogjuk beszerezni.

Hol itt a gond?

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.09.28. 08:51:19

@Brother Love: Vegul is igazad van... Irany St Gallen, es magunkeva tesszuk a helyi Credit Suisse osszes aranyrudjat! (a csinos penztaroslanyokrol nem is beszelve;)

scsaba1 2010.09.28. 08:57:05

@noirp:

Hát te nagyon amatőr vagy... A nemzeti ébredésnek azzal kell kezdődnie, hogy visszafoglaljuk Erdélyt a sok szőrős talpú romántól. Van ott mindenféle érc. Második lépcsőben pedig elfoglaljuk Szlovákiát, mert mindenki tudja, hogy ilyen ország márpedig nincs. Ott lesz egy fasza kis dunai vízerőmű + a sebes folyású hegyi folyókat is munkára lehet fogni.
Továbbá mindenki tudja, hogy makóiak Európa egyik legnagyobb földgázmezőjén ülnek...

(Poén volt)

scsaba1 2010.09.28. 09:06:14

@scsaba1:

Egyébként übergáz, hogy ki kell írjam azt, hogy poén volt.

noirp 2010.09.28. 10:01:57

@scsaba1: Ácsi, én tudom, h poén :DDD
nem elég az?
@altoid: A csinos píztároslányokat meg hazahozzuk rabszolgának. Ha jól tudom, körösztbe kell fektetni a nyeregkápán a csajt, azt hajrá :)))

Egy a ciki, a csajok szőkék és külföldiül beszélnek. No akkor most mi lesz itt? (pojén vót:))

noirp 2010.09.28. 10:08:52

@scsaba1:
Már tudom, hogy a legnagyobb vízerőmű-komplexumok hol lesznek:
--Debrecen, Tócó folyam
debrecen-jozsa.hu/kepek/tocoforrasa.gif
--Győr, Pándzsa folyam
--Eger, Agyagos utca, Rókus utca torkolatok (legalább 3 lépcső)
--Hajmáskér, XYZ ltp. A/A III em. ZZZ, fürdőszoba,
"Mucu" és "János" törpe vízierőművek, szakaszos üzemben, murvás talajon. Az elfolyó víz a szittyakáposzta trágyázására alkalmas...
:)))
Minden megyébe vízierőművet

Antifaszok Réme 2010.09.28. 19:55:16

@altoid: "LUKE, EN VAGYOK AZ APAD!!! (HORRRR... SHHHHHH...)"

Híjja, akkor te már a Sötét Oldalon állsz...

Leszünk Sithek ?

@Brother Love: "Visszanéztem még röhögni egyet, de szomorúan láttam, hogy a sok rohadt zsidó és szemét náci szétoffolta az egészet a túl komolyan vevő, küldetéstudatos szar dumájával, ahelyett, hogy modoroskodtak volna."

Helyette MORDORoskodtunk egyet...

Antifaszok Réme 2010.09.28. 20:00:00

@pestabácsi:

Ady Endre:

GÓG ÉS MAGÓG FIA VAGYOK ÉN...

Góg és Magóg fia vagyok én,
Hiába döngetek kaput, falat
S mégis megkérdem tőletek:
Szabad-e sírni a Kárpátok alatt?

Verecke híres útján jöttem én,
Fülembe még ősmagyar dal rivall,
Szabad-e Dévénynél betörnöm
Új időknek új dalaival?

Fülembe forró ólmot öntsetek
Legyek az új, az énekes Vazul,
Ne halljam az élet új dalait,
Tiporjatok reám durván, gazul.

De addig sírva, kínban, mit se várva
Mégiscsak száll új szárnyakon a dal
S ha elátkozza százszor Pusztaszer,
Mégis győztes, mégis új és magyar.

Pestabácsi 2010.09.29. 09:17:47

@Antifaszok Réme:

A Hortobágy poétája

Kúnfajta, nagyszemű legény volt,
Kínzottja sok-sok méla vágynak,
Csordát őrzött és nekivágott
A híres magyar Hortobágynak.

Alkonyatok és délibábok
Megfogták százszor is a lelkét,
De ha virág nőtt a szívében,
A csorda-népek lelegelték.

Ezerszer gondolt csodaszépet,
Gondolt halálra, borra, nőre,
Minden más táján a világnak
Szent dalnok lett volna belőle.

De ha a piszkos, gatyás, bamba
Társakra s a csordára nézett,
Eltemette rögtön a nótát:
Káromkodott vagy fütyörészett.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.09.29. 10:19:56

@lárvalányhaj: mivel a magyar nacionalizmus - sőt - sovinizmus is mindig inkább térítő-befogadó volt, mint kirekesztő, ezen csak az lepődik meg, aki meglepődést tettet és támadási felületet keres. Ld. "román Torgyán, tót Pokorni, Zazrivecz"

Maisie MacKenzie 2010.09.29. 10:37:38

@Modor Tibi:

Azért van államnemzet alapú magyar sovinizmus, de létezik faji alapú is, igaz ez marginális.

Az elterjedtebb a kevert verzió: ez a tótot, svábot egyéb keresztény asszimiliánst magyarnak veszi, de a zsidót, cigányt, négert kirekeszti. Igaz ezek nem is akarnak annyira asszimilálódni, mint a neofita friss magyarok Ld. román Torgyán, tót(?) Zazrivecz.

lárvalányhaj 2010.09.29. 11:07:14

@Modor Tibi:

A mondat első felével egyetértek. Ugyanakkor a legújabb kori (vagy mi) magyar nacionalizmusban (de más országokban is) megjelent egy kirekesztő árnyalat is (vö. "magyarellenes", "antimagyarizmus" stb., hangosan kimondani emberekről, hogy "nem magyarok" stb.). Megvallom, számomra valóban visszás egy kicsit, amikor egy olyan ember vágja az arcomba, hogy magyarellenes vagyok, akinek (vagy akinek az őseinek) pont ez a befogadó kultúra tette lehetővé azt, hogy letelepedjen, békében éljen, nyelvét és kultúráját is megőrizze. Valahogy úgy érzem, hogy ezzel pont azt a befogadóságot próbálja aláásni, amiből ő maga vagy az ősei is profitáltak.

Egyébként szerintem a magyarországi nemzetiségek többsége legalább annyira magyar is, mint az adott nemzetiséghez tartozó -- itt nőtt fel, többnyire magyar emberek között szocializálódott, és a célországban is inkább magyarnak érzi magát, mint az adott nemzetiséghez tartozónak.

Maisie MacKenzie 2010.09.29. 11:12:16

@lárvalányhaj:

"a célországban is inkább magyarnak érzi magát, mint az adott nemzetiséghez tartozónak."

Magyarnak is nézik, mert az anyanyelve magyar. Németül/horvátul/szlovákul nem anyanyelvi szinten beszél, akcentussal, tájszólással, szegényes szókinccsel. Tehát német/horvát/szlovák SZÁRMAZÁSÚ magyarnak könyvelik el, aki viszonylag jól beszéli az adott nyelvet, ahhoz képest, hogy magyar. :-)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.09.29. 11:28:57

@lárvalányhaj: megjelent, de pont ők ritkábban hozzák fel a nemzetiséget mint kizáró okot (amíg európai, keresztény nemzetiségről beszélünk :)).

Aki ilyet vágott az arcodba, az szerintem nem a származásod miatt tette, hanem azért, amit mondtál neki.

Maisie MacKenzie 2010.09.29. 12:16:28

@lárvalányhaj:

"amikor egy olyan ember vágja az arcomba, hogy magyarellenes vagyok, akinek (vagy akinek az őseinek) pont ez a befogadó kultúra tette lehetővé azt, hogy letelepedjen, békében éljen, nyelvét és kultúráját is megőrizze. Valahogy úgy érzem, hogy ezzel pont azt a befogadóságot próbálja aláásni, amiből ő maga vagy az ősei is profitáltak."

Ezek Stockholm-szindrómás szerencsétlenek!

A 19. sz. végén a 20. sz. elején még a nem magyar anyanyelvű őseikbe verték az iskolákban, a hadseregben a lojalitást a magyar állameszméhez. A Himnusz szövegét nem is értették, mert nem tudtak magyarul, de kötelező volt tudniuk a szöveget.

Na, ezek leszármazottjaik akarják most a 21. sz. elején folytatni annak a pár - kontraproduktív, mert Trianont nem tudta elkerülni! évtized gyakorlatát.

"nyelvét és kultúráját is megőrizze."

Kétségtelenül volt egy társadalmi szint ahol már illet/elvárt volt magyarnak lenni, de a társadalom alján bátran maradhatott bárki annak aminek született.

sorica123 (törölt) 2010.09.29. 12:26:06

@Maisie MacKenzie: ne viccelj, svábból lesz a legvérmesebb duplamagyar. De hát valaki itt emlegette a Vonát, aki Zázrivecz, aztán tessék. Sőt lehet, hogy ez már baromság, de én meg azt hallottam, hogy a Gheorghe Funar meg magyar származású, azért ilyen hisztis mindenre ami nemzetiség.
@noirp: nyekk. Pizsama az nekem az árpádsáv, meglátom a csíkost valahol rögtön az ugrik be, hogy lövik a piszit. Amúgy ilyen témában megkaptam a nyáron az ívet: kék póló, piros nadrág, haver első reakciója: hol a derekadról a sárga pulcsi?? Nem javítottam ki, hogy akkor már borulhatnák is fel, mert a román trikolór az fektetett.

Maisie MacKenzie 2010.09.29. 12:46:09

@sorica123:
"ne viccelj, svábból lesz a legvérmesebb duplamagyar."

Főleg ha barna! :-)

Ha nem akkor még megmaradhat ilyennek:

modoros.blog.hu/2010/09/06/az_arja

Maisie MacKenzie 2010.09.29. 12:54:33

@Modor Tibi:

A román eredetileg ortodox keresztény, de azok a románok akik anno görög KATOLIKUSra váltottak, azok ezerrel elmagyarosodtak.

Antifaszok Réme 2010.09.29. 21:52:16

@pestabácsi:

Ady Endre: FARSANG A DUNA-TÁJON

Brahma, Jézus, Allah, Mózes
S az egész szentséges holmi
Lepotyogtak a Sionról
És eljöttek Hunniába farsangolni.

A Tátra is csörgő sapkát
Csapott, ime, vén fejére
S a külön magyar Teremtő
Pojácának kiöltözve áll az élre.

Minden móka. S egye fene,
Kit búsítnak csalfa gondok.
Igy van ez jól. Hunniában
Farsangolnak az istenek s a bolondok.

Hunniának fáj a tréfa?
Kedves ország, sohse fájjon,
Éljen, éljen a bolondság.
Farsang van most, nagy farsang a Duna-tájon.

Pestabácsi 2010.09.30. 09:34:02

@Antifaszok Réme:

Moslék-ország

Jött értem a fekete hajó
Jött értem fekete vizen.
Álom-királyfit, vitt tova vitt
Moslék-országnak mentiben -
Fekete hajó, fekete vizen.

Moslék-ország, hajh, cudar ország,
Hajh, Hortobágy, zsír-szívű rém;
Hajh, Átok-város, Redves-ugar:
Piszok-hazám, mit kapaszkodsz belém?
Fekete vizeken jöttem én.

Vagyok a nyugati sirály -:
De magyarnak köpött ki a föld
Moslék-ország a nyakamon ül
Engemet Moslék-ország örökölt:
Nyöszörög a hájszagú föld.

Már nem megyek el, fekete hajó
Moslék-ország hagy' örülj, szegény!
Laza ferdinen, laza ferdinen
Fekete vizen, fekete legény,
Hajh, kutyafáját, szomorú legény.

(a modorbloggerek atyjától)

Antifaszok Réme 2010.09.30. 20:54:53

Ady: INTÉS AZ ŐRZŐKHÖZ

Őrzők, vigyázzatok a strázsán,
Csillag-szórók az éjszakák
Szent-János-bogarak a kertben,
Emlékek elmúlt nyarakon,
Flórenc nyarán s összekeverten
Búcsúztató őszi Lidónak
Emlékei a hajnali
Párás, dísz-kócos tánci termen,
Történt szépek, éltek és voltak,
Kik meg nem halhatnak soha,
Őrzött elevenek és holtak,
Szivek távoli mosolya,
Reátok néz, aggódva, árván,
Őrzők: vigyázzatok a strázsán.

Őrzők, vigyázzatok a strázsán,
Az Élet él és élni akar,
Nem azért adott annyi szépet,
Hogy átvádoljanak most rajta
Véres s ostoba feneségek.
Oly szomorú embernek lenni
S szörnyűek az állat-hős igék
S a csillag-szóró éjszakák
Ma sem engedik feledtetni
Az ember Szépbe-szőtt hitét
S akik még vagytok, őrzőn, árván,
Őrzők: vigyázzatok a strázsán.

Ady: ELHANYAGOLT, VÉRES SZÍVÜNK

Sebeink megújulhattak százszor,
Úgy adta az Élet:
Támadtak a magyar sebeknél
Mindig tüzesebb kelevények
S mi árván, porban üszkösödtünk.

En-sirásunkat végigsírnunk
Hangosabb sirások
Nekünk soha meg nem engedték:
Úgy licitált reánk, mint vásott,
Kegyetlen uzsorás: a más sors.

Ha harcaink parázsa lobbant,
Világok gyúltak ki,
Sohse tudott az igazsághoz
Igazunk minket eljuttatni:
Hamupipőke a magyar kín.

Mégis és újra: föl a szívvel
Mi véres szivünkért,
Mi kinunkért, mi bánatunkért,
Mi szegény, meggyötört hitünkért,
Ha orkánzik a Mindenség is.

Harcunk a magyar Pokollal van,
Mindent erre tettünk,
Ennek a kapuit döngetjük,
Ezé a harcé lelkünk, testünk,
Ez vesztünk vagy győzelmünk: sorsunk.

Ady: KURUCOK ÍGY BESZÉLNEK

Nekem, pajtás, úgyis mindegy,
Farkas esz meg, ördög esz meg,
De megesznek bennünket.

Medve esz meg, az is mindegy,
Az a szomorú és régi:
Véletlen, ki esz minket.

S az a szomorú és mindegy,
Hogy jó időben bennünket
Sorsunkra mi se intett.

Nekem, pajtás, úgyis mindegy,
Bánja fene, hogy ki fal föl
Buta, bús mindegy-minket.

Ady: AZ IGAZI SZÓ

Hogy telik erőből
Ugy adta az Isten,
Megértem és kibirom,
Ami vérlik itten
S lesz utána szóm.

Kosarazott szájjal,
Lefojtott tüdővel
Mégis, most is azt hiszem:
Elmondok idővel
Kegyetleneket.

Valamikor jó lesz,
Jó lesz megszólalni,
Csúf, nagy özön-vér után
Jön sok galamb, talmi
S jó lesz jó galamb.

Jó lesz szenvedéssel,
Jó lesz majd nagy kínnal
Sok mindent elmondani,
Mit most a Rém hízlal:
Az igazi szót.

Ady: AZ ÜTÉSEK ALATT

Csatát vesztvén alig csatázva:
Homlokunkat nem ékesíti
Hős, szent bukás vér-glóriája
S daccal nem nézhetünk az Égre:
Kevesen voltunk, buktunk s vége.

S mégis - be különös egy ország -
Megint dacosodnak a szemek,
Keményre száradnak az orcák
S ijesztő, síri némaságban
Megint fölszánt, magyar világ van.

Így volt ez itt századok óta:
Ezt a zúzott, vert fejű magyart
Mindig ütés tartotta, óvta,
Vert hencegések, törött álmok
Után: még konokabban állott.

Gyér seregünket széjjel-verték
S ránk rakta a cudar uriság
Az élhetésnek minden terhét.
S mert ránkszabadult minden vétek,
Azért lesz itt újból is élet.

Pestabácsi 2010.09.30. 21:18:10

@Antifaszok Réme:
Már az előző sem az Endre volt, hanem a Frigyes, te!

Törpe-fejűek

Nem dolgozni jöttem ide
Nem dolgozni jöttem ide
Törpe-fejű, mit akarsz tőlem?

Nehéz munka az enyém
Nehéz munka az enyém
Mi vagyunk az Új Undokak.

De jött hozzám egy törpe
De jött hozzám egy törpe
S kérdezte, mit akarok?

"Ti vagytok az Új Undokak
Ti vagytok az Új Undokak
Menjetek dolgozni ti is."

Felgerjedt szittya vérem
Felgerjedt szittya vérem
S rászóltam Törpe-fejűre:

Hát maga megbolondult,
Hát maga megbolondult,
Hogy mindent kétszer mond,
kétszer mond?

Intizar 2010.10.01. 02:46:25

Ez meg a Varró Danika!

"Boci, boci, tarka"
Ady Endré-s változat

Álltam a pusztán, álltam, állván,
Kérődzve, bőgve, búsan, árván,
Mikor, hahó,
Rámtörtek csülkös kis zeuszok.

"Hej, szájas kis töpörtyu-borjak,
Mi kéne, hé, rátok tiporjak?
Ahol a Tej,
Oda szaladnánk lakni mi is?

Rátok dől e rozoga pajta,
S én ősi, szent, keleti fajta,
Én féljek, én?
Tudjátok ti, hogy én ki vagyok?

Nem holmi senkik tarka fattya,
A Mammon volt anyám ükatyja,
Hej, piszkosok,
Nekem aranyból van a fülem. "

És kacagtam, rengett a Puszta,
Fülét, farkát gyáván behúzta
S futott, hahó,
Futott a csülkös boci-sereg.

Pestabácsi 2010.10.01. 09:39:23

@Intizar: Ezt meg kell hogy köszönjem. Szóval köszönöm!
És még Szabó Dezső is próbálkozott. Ja, az a Szabó Dezső.

Én vagyok a halál-orgona,
Bennem ingyen dalol az élet,
Jól fizetett úri zongorán
Víg dala szól a jóllevésnek…

Én vagyok a halál-orgona.
Jól fizetett úri zongorák
Rőt hajú nagy mestere táncol.
Életszemű lány lába nekik lejt

S futnak a halál-orgonától…
Én vagyok a halál-orgona.

Antifaszok Réme 2010.10.01. 20:50:14

@pestabácsi: "Már az előző sem az Endre volt, hanem a Frigyes, te!"

Azért a klasszikusok jobbak, de legyen...

„Õseimnek száz sirámát
homlokomon hordom.
Tehetségemnek hiányát
a médiával pótlom.

Életharcom hátországa
siránkozás-massza.
Jelszavakra könnyen nyíló
Holokauszt-kassza.

Magasságom százhatvannégy
s rég voltam már nõvel.
Napi siker-orgazmussal
az eszmerendszer tölt el.

Kisebbségi fóbiám
a diktátorra kenem.
A dolgok normál rendszerében
nem lelem a helyem.”

/Tekintetes Úr, Holocaust kasza (dalszöveg)/

Intizar 2010.10.03. 21:45:01

@Pestabácsi: Tündérem, hogy volna az? Világéletükben utálták Agyibangyit.

Intizar 2010.10.03. 21:46:20

@Intizar: Inkább amolyan "egykönyves embernek" tűnik. Egyszer marhára megvilágosodott, oszt azóta feszt világít. (Ad notam: "Timeo hominem unius libri"...)

sorica123 (törölt) 2010.10.07. 19:11:14

@Modor Tibi: hogy mi? Románból nem lesz olyan jó duplamagyar? Hajaj, dehogynem. Tkp bármilyen lekövethetően más eredetű emberből lehet lelkes neofita elmeroggyant jobbos, már csak azért is, mert ellensúlyoz tiszta erőből.
@Maisie MacKenzie: például. De (atyai ágról erdélyi) volt barátom mesélt olyat is, hogy volt egy nagyapja, aki tök románnak nézett ki, viszont magyarabb volt a magyarnál. Miért? A falujuk határába kiírták, hogy reformat. Azaz holnaptól itt mindenki refi. Nosza, így is lett. És azzal a huzattal mindenki 'magyar' is lett, akiket a románok automatikusan ki is néztek és ki is utáltak mindenhonnan, mer azt úgy köll. Nagypapa meg akkor döntött úgy, hogy na akkor anyátok, akkor én EKKORA magyar vagyok, nesztek.

lárvalányhaj 2010.12.15. 12:48:55

OFF, de ide passzol a legjobban. A szlovák Wikipedián találtam egy fontos és értékes szócikket:

sk.wikipedia.org/wiki/Butat%C3%B3t

:DDDD

szellőláb 2010.12.15. 19:50:43

Miért keres valaki a szlovák wikin innen?
A te offodhoz on: Van egy teljesen szlovák cimborám. Magyarul sok mindent ért, de nem beszél. A nemzetiségi ellentéteket a magunk szintjén régen lerendeztük. Ha időnként találkozunk, megöleljük egymást, és én simán megkérdezhetem tőle, hogy vagy te butatót? Ha beesünk hozzájuk, ő meg így fogad: na isten hozott te "skurveny madar" , és terülj, terülj asztalkám van. Szóval minden szónak, kifejezésnek van stílus értéke

nemzetikonyves · http://www.gyepu.hu 2011.05.15. 16:37:03

A kultúra ismét kiverte a biztosítékot. Gratula.

tintamin 2011.06.23. 14:05:59

Én imádok ilyen arcokat hallgatni.
Mert beszélgetni ugye nem lehet velük, mert annyira skizofrén a világképük, csak hallgatni is öröm (vö: borsódzik a hátam), viszont nagyon vicces egy-két dologgal szembesíteni őket.

Persze nem szabad sokkal, mert akkor rájönnek, hogy mi igazi "nem-magyarok" vagyunk, és bezárkóznak (rosszabb esetben tökönrúgnak), ezért inkább adjuk alájuk a lovat. Minél jobban a bizalmukba férkőzünk, annál nagyobb hülyeségek jönnek ki belőlük:))

A baj, hogy erre csak négyszemközt van lehetőségünk, mert nagyobb társaságban roppant ciki ehhez bólogatni.

Egyébként ebben a trendben az a leghátborzongatóbb, hogy sokmindent azzal magyaráznak, hogy valaki azért gondolkodik vagy cselekszik úgy ahogy, mert "nem magyar". Istenem, ez a legszörnyűbb értékmérő, amit valaha hallottam, hogy ki "mennyire" "magyar".

Ahelyett hogy kulturáltan viselkednének, nem szemetelnének, nem parkolnának a mozgássérültek helyére, másoknak önzetlenül segítenének. Ami inkább lehetne a "magyarság" értékmérője, mint hogy mekkora matrica van a kocsijuk hátulján, és hogy mennyire szeretik Erdélyt.

Ezt a roppant beszűkült gondolkodásmódot valószínűleg a más kultúrák ismertségének hiánya, és a tőlük való félelmek vezérlik.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.06.23. 15:02:15

@tintamin: erdélyt szeretni könnyű. Valahogy a kárpátalján tengődőkért aggódók hangja mintha szerényebb lenne, és az ukrajnában nyaralók is kisebb halmaz ebből a szeletből.
süti beállítások módosítása