Hungarikum

2009/12/19. - írta: Modor Tibi

 

-Kellemes hely ez a Zöldlugas, Jancsi bácsi, szeretek ide járni. Rendesek a felszolgálók, jó a konyha is.

-Magyar konyha, az már valami! Tudod, miből áll a magyar konyha: zsír, paprika meg panír, ennyi! Hova ez a nagy mellény, amikor a hazai paradicsom vízízű, a gyümölcsünk fűízű, a vínersnicli meg tocsog a zsírban? Nézd meg az étlapot, nézd meg! Készételek: velős pacal, birkapörkölt, brassói. Frissensültek: bundázott borda ezerféleképpen, köretek: rizibizi és hasáb, ennyit tudunk. Idejön egy külföldi, hát elhányja magát.

Csodálkozunk, ha Prágába évről évre több és több turista érkezik, majd távozik elégedetten, míg itthon mi van? Belwaroscher Restaurant, kérem szépen - meg lehet nézni, már külön szó is született a németeknél a lehúzós, csillagászati összegeket kiszámlázó vendéglátóipari egységeinkről! Felkerültünk a világ szégyenfalára.

Pedig voltam én Prágában annyiszor... voltam először '69-ben, és leköptek, mert magyar vagyok! És tudod, mit mondok, édesapám? Igazuk volt és szégyelltem magam helyettetek is. Akkor Prága egy szürke, szomorú város volt, és az volt még a 80-as években is. És tessék megnézni, mi van ma: kivirágzott, látogatók milliói, gyönyörűen kinyalt belváros, rend és tisztaság... na de nem erről van szó, beszéltünk erről már eleget. Mert mire vagyunk mi büszkék, kérem szépen? Mondj nekem csak EGY hungarikumot!

-Hát mit iszol, Jancsi bácsi? 

-Az Unicum? Zwack? Ugye csak viccelsz?

-Na jó, hát akkor legyen a mézes ágyas!

-Közel, közel, de hát egyszerűen ügyesek voltunk, jól lobbiztunk, és nekünk sikerült levédetni. Kivételesen a románok voltak a hülyébbek, még nálunk is. A német  Schnaps meg a jugó rakija alig különbözik a mi oly nagyra tartott pálinkánktól.

-Akkor legyen a szalámi!

-Pick, Herz? Az neked meg mitől magyar? Vadász, vadász, hát szopni jársz ide? Ismered? Mondtam már?

-Ó, már mesélted, legjobb vicc.

-Jól van. Szóval mindkettőt az olaszoktól nyúlták, ráadásul a macskazabálóknál a mai napig minőségibb árut kapsz, mint itthon.  A szalámi egy ügyesen fűszerezett meg tálalt húsipari hulladék. Meg a többi specialitásunk (mutogatja az idézőjelet)... lecsó, az MNÉ, vagyis Magyar Nemzeti Étel! Hát annyira magyar, baszom alássan, mint a curry angol. Paradicsom, paprika, na honnan származik? Hát persze, hogy Amerikából. És persze megint csak csöndesen jegyezném meg, hogy tőlünk 1-2 országgal lentebb is nemzeti étel a lecsó, csak mi nem tudjuk. A Túró Rudi meg egy vicc: bevallottan a muszkáktól nyúltuk a receptjét.

Na de folytathatnánk a sort a híres magyarokkal, na? Kérem, mindegyik német, szlovák, osztrák, szerb, és persze zsidó. Liszt, Széchenyi meg Rákóczi egy büdös szót nem tudtak magyarul, Petőfi, Kossuth túlkompenzáló tótok voltak, meg lehet nézni bitteschön az internetten is. És hiába mosdatjuk azt a bizonyos szerecsent: Mátyás királyunk bizony román volt, a nagy Zrínyi meg jugoszláv. Itt az ideje megtanulnod: olyan, hogy magyar, olyan nincs is. Mert hol látsz te itt húzottszeműkeket, görbelábúakat, kormoshajú türköket a Fiastyúk utcán túl? Na ugye. Pedig Árpád atyánk és kis Timur-csapata így festett annó dominó. Ez itt egy óriási mischmasch, egy olvasztótégely. Sokan bizony meglepődnénk a családfánkat kutatva, egy-két generáció után. Úgyhogy lehet nemzethalált, magyarüldözést vizonálni, de mi ma csak ugyanazt kapjuk vissza a szomszédainktól, amit mi csináltunk velük évszázadokon keresztül. Akárki akármit mond, a trianoni határokat jobban nem lehetett volna meghúzni: nagyjából leköveti a nyelvi határokat is.

-De Jancsi bácsi, akkor miért beszélnek magyarul még mindig a Csallóközben meg a Székelyföldön, meg az egész határvidéken?

-Az ahogy már mondottam volt, az az erőszakos elmagyarosításnak köszönhető. Nézz meg egy cseszkói magyart: szőke, kékszemű, kerek arcú! Mint egy csehszlovák. Nézz meg egy erdélyi magyart: dinári típus, nyurga arc, sötét szemek, sasorr. Mint egy román. Ennyi, ide orvosi papír nem kell, a tények magukért beszélnek!

-Hát igen, mondasz valamit, Jancsi bácsi...

-Meg a másik, az egy főre eső Nobel-díjasaink, még a hátamon is feláll tőlük a szőr. Akkor vonjátok le belőlük szépen a zsidó származásúakat, és akkor tessék díszmagyarkodni! Marad  nekünk a bőgatya meg a pálinka. És ebből hányan lettek próféták a saját hazájukban, na hányan? Hát egy-kettőt kivéve egyik sem. És miért? Mert ellehetetlenítették őket itthon, nem hagyták őket dolgozni, azért. Nem csodálom, hogy menekül innen a fiatal értelmiség, amerre lát. Én őszintén megvallom, én mehettem volna bárhova ötvenhatban, de én hülye balfasz, inkább maradtam ebben a posványban, ebben a nihilben. Pedig Ausztráliába is hívtak a  vörösvári Schweickhardt Karcsi bácsiék.

-De hát Jancsi bácsi, jó minisztériumi állásod volt, jó a nyugdíjad...

-Mihez képest? Azért, mert nem járok a krumpliosztásra? Tudod te, hogy egy nyugatnémet vagy egy francia mennyi nyugdíjat kap? Meg hogy ott hogy fizettek volna meg? A Bertold Sanyiéknak Münkenben már hetvennyolcban medencéjük volt meg BMW a valaguk alatt. Itthon ez a pénz meg csak az éhenhaláshoz elég.

-Hát igen, Jancsi bácsi. Én erre csak egyet tudok mondani: minden nő kurva.

-Az szentigaz, Bandikám, ezt én se mondhattam volna szebben. Hát akkor erre igyunk egyet!

83 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Stinkfist 2009.12.19. 13:40:07

indexre vele gecaú!
<dörzsöli a tenyerét>

surranómacska 2009.12.19. 13:43:07

szinte látom magam előtt őket.. :)

medvedr 2009.12.19. 14:30:55

Nagy poszt! A munkahelyi kapcsolataim tele vannak ezzel a típussal,plusz magyarkodóssal meg a modoros erdélyivel. Az a szép amikor egymást oltja ez a három.

virágelvtárs 2009.12.19. 14:32:10

Juhúúú, Tib, ez megin telitalálat azannyaúrizstenit.

oldalazó gnóm 2009.12.19. 14:35:30

Hú a címlap nagyon be fog baszni :D Csallóközben amúgy pont lehet találni húzott szemű, stb "ősmagyarokat", mert tudtommal azt a részt kúrta végig legkevésbé az egész történelem.

Johnny336 2009.12.19. 14:42:14

"Sokan bizony meglepődnénk a családfánkat kutatva, egy-két generáció után."

Ez mondjuk teljes mértékben igaz. Mivel mindig is mi voltunk Európa tranzit útvonala, ezért mindenféle népek jöttek-mentek erre. Aztán persze, hogy itt is maradtak néhányan.

Nyelvész Józsi · http://szleng.blog.hu/ 2009.12.19. 14:51:31

"mischmasch", így, németesen. :D Hatalmas írás lett, Tibi. Mindenki ismer ilyen figurát. Főleg ezek a minisztériumi állásból, korkedvezménnyel, jó pénzzel nyugdíjba ment arcok panaszkodnak a legjobban. :D

Vorg a Halhatatlan Báró 2009.12.19. 14:53:52

Nagyon jó írás lett!
Szomorú is egy kicsit, mert komolyan mondom, ez a magyar egy rakás szerencsétlenség.

Balaton szelet? :DDD

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2009.12.19. 14:57:25

pedig a belvároserre csak a modoros van találat: 3.ly/k8J
internett két tével odabaszóan modoross ám. jancsi bácsi meg próféta lett saját országában. :D

Mc_Fly 2009.12.19. 14:59:46

ütném ezt a típust, főleg, ha csak felfüggesztettet kapok érte

Nyelvész Józsi · http://szleng.blog.hu/ 2009.12.19. 15:00:51

@Bachterman: Érdekes. A szót ismerem én is, Tibitől függetlenül. Persze nem ez lesz az egyetlen kifejezés vagy fogalom, amit a Szleng meg a Modoros először dokumentálnak az internetTen. :)

pothia 2009.12.19. 15:01:43

Ejnye Tibor, nem szép egy koplett Magyar Narancs (vagy Élet és Irodalom) cikket ide másolni.
Kreativitás,barátom,kreativitás! Ez hiányzik ebből a népből. Egyébként tényleg vannak ilyen emberek. Pár éve egy sógorokhoz kivándorolt csóka adta elő ugyanezt a konditermben. Néztek is nagyon a nagymagyarországtetovált legények,hogy a kis öngyilkos jelölt miket hord össze.

Mindenesetre jó,hogy most inkább nevetgéltem,és nem dühöngtem.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.12.19. 15:39:28

@Bachterman: @Nyelvész Józsi: skubizzátok csak szépen a linket, amit most tettem be a "das belvaroscher Restaurant"-ra, sírni fogtok, gecó :-))

Amúgy a Kretén Magazin Betesz városában láttam először írásban, de a szóbeszéd szerint "létezik" a németeknél ez a kifejezés, persze nem. Vagy olyan körökben, ahol mi sosem mozogtunk.

aribeth 2009.12.19. 15:42:28

Remélem, kijutott a címlapra.
*előkészíti a popcornt*

@ndtomas 2009.12.19. 16:00:14

mióta kinyitotta a "zunijó" a határokat, azóta különösen, de vagy száz éve simán divat a magyarnak magyarságát fikázni. csakhogy az a helyzet, hogy igenis van mire büszkének lenni. persze, ezt hiába részletezném, mert már annyira agymosott a mai nagy átlag, hogy "foggalma" sincs az értékeiről. szajkózza, amit a propaganda hallani akar. aki meg ebből a politikát látja meg, az megint célt téveszt, mert a nacionalizmus korlátoltság.

nem kell a saját származást különbnek tartani, mert NEM JOBB, CSAK MÁS. pl. a kínaival ne akarjál ping-pongozni, mert simán leverhet. a norvégot se akard sífutásban utolérni, mert valszeg ott is alulmaradsz. az olaszt se akard túlénekelni, mert nem biztos, hogy fog menni. a magyarnak is vannak előnyei; vak, vagy hazudik, aki ezt nem látja.

de az, hogy valakik sportot űznek abból, hogy saját népük jellegzetességeit alázgassák, az már mindennek az alja. mondj le szépen az állampolgárságodról, ha nem tetszik, és lehetsz hontalan, az is egy kategória.

nevezhetsz modorosnak, de én legalább tudom ki vagyok, míg te elvesztél Hegyeshalom és Nickelsdorf közt a senkiföldjén: grat világproletár, igazi komcsi lettél, mert szívből vagy öngyűlölő! csak ne rakd másra!

én szeretem magam, a népem, és ez nem jelent fenyegetést senkire nézve. nem felejtettem el honnan jöttem, attól, hogy idegen kenyeret eszek. nem is lettem nyugatimádó se, vagy keleti misztikus. vannak szőkék, meg vannak barnák; ahogy fehér-fekete-, sárga- stb. bőrűek is, stb. így szép az élet, fő a változatosság. de nem fogom magam seszínűre, szürkére, itt-is-vagyok-ott-se-vagyok, se-fiú-se-lányra változtatni. olvass történelmet, és ne a komcsi könyvekből, ha lövésed sincs kik voltak az őseid. de ezt az önpusztító dumát hányinger olvasni.

nem nem vagyok se gárdás, se jobbikos, se nagymagyar, se ilyesmi. csak ami igaz, az igaz, ami jó, az jó.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.12.19. 16:06:10

@@ndtomas: mármint ezt ugye a Jancsi bácsinak mondod?

@ndtomas 2009.12.19. 16:26:04

@Modor Tibi: aki viseli az inget, annak.

tetszik ez a megmondjuk-milyen-szerepet-vettél-fel-eredetiség-helyett, mert nekem is a könyökömön jön ki a modorosság a hétköznapokban. lassan már nem is az emberrel beszélek, hanem a szereppel, amit játszik. egy személyben, elszigetelve ez ellen: szélmalomharc. jó egy ilyen hely, ahol hasonszőrűek közt rántják le a leplet az ilyesmiről.

de az a szélsőség, hogy nekiesni mindennek, ami nem illik bele a világnézetbe, ízlésbe, stílusba, az már nem nyerő. ez színtiszta gúny, építő kritika nélkül.

az O.K. hogy a nevezett dolgok nem "hungarikumok". meg már eleve a melldöngetősdi is úgy ahogy van gáz. de az sem fedi a valóságot, hogy a magyar csak "egy olvasztótégely" , semmi "eredeti nincs bennünk", "vicc a Nobel-díjasok száma", stb. ezek, és a többi ugyanolyan túlzások. és így már nem leleplező, nem is jópofa. hanem szomorú, hogy egyesek a kultúrájukat, amiben felnőttek, gyökereiket, akiktől származnak alázzák.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.12.19. 16:32:06

A Gyülieli nevében gratulálok. Remek poszt. Valamiért az az érzésem h Jancsi bácsitól kaptunk már dühös kommentet mi is.

Styxx 2009.12.19. 17:28:53

@@ndtomas:
Ne má' öreg. Ilyen söntésfilozófusai minden nációnak megvannak, csak nekünk a sajátunk van szem előtt. Szvsz. nagyon jól megfogott karakter.

@ndtomas 2009.12.19. 18:06:15

@Styxx: nem védem. nem is szeretném elrontani a mulatságot. rántsuk le a maszkot!

de ne mondjunk olyat ami valótlan. mert az már a ló másik oldala, és így hamis a baba.

Jaguar 2009.12.19. 18:57:53

Mindkettő vicces, pontosabban szánalmas, de nekem is feláll a szőr a hátamon a Nobel-díjas/ lakos melldöngetésen.
Kimaradt Overdose a "magyar csodaló" a magyar nép nagy reménysége, a fény az alagút végén.

OFF:
"Az alagút végén már látható a fény
de miért dudál nem nagyon értem én."

Jaguar 2009.12.19. 18:59:22

Ja. Meg a a mangalica.

Jaguar 2009.12.19. 19:08:00

@@ndtomas: Az OLVASZTÓTÉGELY témához, arról, hogy kik vogymuk? nagyon érdekes cikk jelent meg nemrég a hvg-n.

Olvasnia kéne minden nagymagyarnak.

Az olvasáshoz regisztrálni kell, de garantáltan megéri: hvg.hu/hvgfriss/2009.44/200944_A_MAGYARSAGGENETIKA_KERDoJELEI_Kik_vogymuk.aspx

Vorg a Halhatatlan Báró 2009.12.19. 19:08:44

A végére kívánkozik, hogy aszondja: Magyarország, én így szeretlek! (sört felemelni!)

Zorita 2009.12.19. 19:13:44

Bandika végszava tényleg szépen keretbe foglalja a történetet :D
Annyi rejtett gyöngyszem van ebben az írásban, nem is tudom, mit lehetne még kiemelni?

medvedr 2009.12.19. 19:14:51

@@ndtomas: Miért érezted, hogy ezt ki kell fejteni?

LionOfZion 2009.12.19. 19:27:45

Mintha egy ős mszp szimpatizáns szavait hallanám:) Már csak egy index címlap hiányzik:D

@ndtomas 2009.12.19. 20:46:57

@Jaguar: "Az OLVASZTÓTÉGELY témához" idézek akkor neked én is:

„Miként a hébereknek, a babiloniaknak, a görögöknek, a skandinávoknak és a régi világ más népeinek, éppúgy Észak- és Dél-Amerika számos indián törzsének is megvannak a maguk özönvíz hagyományai . . . ’Amikor a legelső misszionáriusok megérkeztek . . . — jelentette Myron Eells tisztelendő úr 1878-ban —, megállapították, hogy azoknak az indiánoknak megvoltak a maguk özönvíz hagyományai, és hogy egy férfi és a felesége lett megmentve egy tutajon’ ” (Indian Legends of the Pacific Northwest).

ebből kifolyólag eléggé megalapozottan valószínűsíthetjük, hogy minden ma élő nép Mezopotámiából származik, mégpedig mind ugyanabból a családból, akik túlélték az Özönvizet. úgyhogy a magyar is csak ugyanolyan nép, mint a többi. nem beszélhetünk egyetlen nép esetében sem "árjáról", "tiszta génekről", mert egyik sem a Marsról jött, a többi meg a majomból fejlődött.

ettől függetlenül a népeknek, nemzetiségeknek, rasszoknak megvannak a maga jellegzetességei, kulturális, tudományos, kulináris, stb. értelemben. ahogyan mondjuk egy Tag Heur óra is másképp szép, mint egy orchidea. hiba lenne egyik előnyeit a másik hátrányaival összeállítani.

ezért az, hogy "olyan, mint magyar nem létezik", ha az Özönvíztől nézzük, akkor igaz. de akkor egyik nép sem. viszont ha elfogadjuk, hogy más népeknek vannak előnyeik, mert van Schumacherük, meg Niagarájuk, vagy amit akarsz, akkor a magyarnak is van olyan dolga, ami másnak nincs, és aki erre büszke, az nem nevetség tárgya. max. akkor érthető ez a viselkedés, ha hadat üzen. mert egy ilyen megalázó gúnyolódás felér ezzel.

@medvedr: ezért.

Nyelvész Józsi · http://szleng.blog.hu/ 2009.12.19. 20:57:58

@Jaguar: Esetleg nincs kedved idekopizni a lényeget a HVG-ből? Csomó időt megspárolnál nekünk, akik nem szívesen regisztrálnak.

medvedr 2009.12.19. 21:48:19

@@ndtomas: Amennyire értelmeztem a posztot, pont az ellenszenves/kigúnyolt modorosságot hordozó figura gondol /érez, mond általad kifogásolt baromságokat. Mint ahogy a legjobb posztokban itt is sűrítve van ábrázolva olyan dolog is amit esetleg én is "elkövetek" ha nem is ilyen kirívóan. Ezért jó szerintem ez a blog mert pont figyelmeztet erre. Ezért nem értettem a kifakadásodat.

Mitya Ivanov 2009.12.19. 22:13:41

magyarország a legszebb ország.
kész

Jaguar 2009.12.19. 22:40:04

@Nyelvész Józsi:

Tessék:

""Zavarba ejtő kérdéseket vetnek fel a honfoglalókkal kapcsolatos legutóbbi genetikai kutatások. Ezek szerint „ősapáink” olyan kevesen voltak, hogy nem hagytak genetikai nyomot a mai magyar népességben.
... Adataink szerint a köznépi temetőkből származó minták a honfoglalók előtt már itt élt, kevert európai populáció genetikai összetételéhez hasonlítanak” – mondta kérdésünkre a genetikus. S mivel a klasszikus honfoglalók gyakorlatilag nem hagytak genetikai nyomot, azt feltételezik, hogy meglehetősen kevesen voltak, amikor a Kárpát-medencét elfoglalták – ennek ellenére igen erős kulturális és nyelvi hagyományt teremtettek meg.
Még érdekesebb lenne megvizsgálni az Árpád-kori népesség sírjait is, mert akkor kiderülhetne, hogy a honfoglalókra utaló genetikai jelek száma az azóta eltelt bő egy évezred alatt csökkent-e le ennyire, vagy ez már a középkorban megtörtént. Csak ez utóbbi esetben lenne ugyanis kijelenthető, hogy elenyésző számú honfoglaló érkezett 895-ben a Kárpát-medencébe.
... Ez utóbbi feltételezés összecseng a történeti embertan eddigi adataival. Éry Kinga, majd nyomában Fóthi Erzsébet ugyanis a leletek embertani összehasonlítása alapján megállapította, hogy az Árpád-kori népesség zöme nem tekinthető a honfoglalók leszármazottainak, már az akkor itt élők 98 százaléka europid típusú volt, s ez az arány a mai népességen belül is hasonló. Márpedig ez csak azt jelentheti, hogy a köznépinek nevezett sírok nem a honfoglalókhoz, hanem a Kárpát-medencében már korábban megtelepült népekhez tartoznak. Vagyis a környező népekkel való genetikai rokonság már a honfoglalás korában sokkal nagyobb volt, mint azt eddig feltételezték.
RIBA ISTVÁN""

FORRÁS: HVG

Jaguar 2009.12.19. 22:40:54

Hajrás Magyarország! Hajrá magyarok! Hajrá Tabáni István! MC DC rulez!

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2009.12.19. 22:54:48

@Jaguar: Hát ez komplett hazugság, hogy mást ne mondjak, nyilvánvaló a magyar japán (jappán) rokonság, ugyebár mindkét nép a vezetéknév keresztév sorrendet használja. Kevesen vagyunk? Japán 117 millió, Kismagyarország 10 milla, oszt ütjük az összes európau ún. nagyhatalmat.

Jancsi bácsi meg elmehet a picsába, nem fanyalogni kell, hanem dolgozni keményen (nyugdíjasan meg méginkább), és akkor megint bokréta leszünk a kalapföldön.

medvedr 2009.12.19. 22:58:29

@Levéltáros: Én már most az vagyok, csakhát ilyen jancsi bácsik

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2009.12.19. 23:00:07

@@ndtomas: Már csak az a kérdés, hogy a mezopotámiaiak honnan származtak. Van erre egy igen komoly elmélet, valami Darwin szerint majmok voltak ők is. De mi, magyarok nem, erre bizonyíték is van, mi vagyunk az egyetlenek, akik az űrből jött ősi civilizáció letéteményesei vagyunk (ZetaTalk, ha valaki guglizni akar). Hagyjuk ezt a szerencsétlen társaságot, majmokkal nem érdemes vitázni.

Nyelvész Józsi · http://szleng.blog.hu/ 2009.12.19. 23:30:54

@Levéltáros: Igazad van, tesókám. :DDDD Na, egyhúzásra! :D

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.12.20. 00:00:00

@Jaguar: b+, ha ezt meglátja a Szlota János, akkor befalcol.

@Nyelvész Józsi: ex, oder nie wieder Sex!

trash E46 2009.12.20. 01:26:38

Kedves modorosok!

Engedtessék meg, hogy a minap tapasztalt angliai modorosságot említsek, mert azt hittem eddig, hogy ilyen nincs. És még is van.

Röviden szólva én is egy külföldön élő hazánk fia vagyok, bár én tervezem, hogy visszatérek. Egy étteremben dolgozom, így van alkalmam nézelődni és most hogy lassan itt a karácsony bizony felfedezni némi modorosságot.
Miszerint:
Kötött pulcsit mikulásos, rénszarvasos, hóemberes stb... mintázattal hosszúujjú ingre felvesznek minden gond nélkül és hordják önfeledten, boldogan, büszkén, miközben azt hiszik vicces ilyet látni egy középkorú emberen.

A legmodorosabbak még mikulás sapkát is a fejükre húznak.

üdv: tRASH

Jamal_Fraser 2009.12.20. 02:31:04

Zseniális modorcsokor, elképesztő! Lehet igaza van és nincs itt más, csak zsíros kaja, meg mégzsírosabb pálinka, de ezeket csak nem adnám oda senkinek se..

Az ilyen típusú tagoknak kéne egy alapos gyűlöltellenségeink beöntés, talán megváltozna a környező népekről alkotott idealisztikus elképzelése. méghogy ott jobb, cc :)

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2009.12.20. 07:31:02

Én az ilyen Pitta bákat csak egyszerű "elvágyódó emigránsnak" hívom, aki ugyan egyszer-kétszer el akart menni, még segítettek volna is neki, de nem volt elég vér a pucájában. Meg igazából amit fikáz, arról lemondani éppúgy nem tud. Nem élni benne, sem élni nélküle. Ezért inkább siránkozik egész életében, aztán egyszercsak elviszi a 13. infarktus. (Mert eddig zabálta a zsírosat, imádta, csak az 1. inf után eltiltották tőle) Ahelyett, hogy élné világát, minisztériumi nyugdíj, hány Mari néni megirigyelné, akinek a csirkefarhát már de luxe menü....

Szigi. · http://depechemode.blog.hu 2009.12.20. 09:01:01

Hatalmas volt! Szinte mindegyik mondatot hallottam már, különböző emberek szájából :D Grat!

Szigi. · http://depechemode.blog.hu 2009.12.20. 09:33:24

ja, és Be-Tesz város a legnagyobb királyság :D a libát a krokodil szolgálja fel :D

Joni1 2009.12.20. 10:49:35

www.bradshawfoundation.com/journey/

az emberiség vándorlása, ie 150 000-től ie 1000-ig

Rich.mond 2009.12.20. 11:04:49

Kolosszális poszt :)
Hihi, az ötvenes, meg a hatvanas korosztály szokott megörvendeztetni ilyenekkel:)
A legjobb bennük, hogy olyannyira belefeledkeznek a beszédjükbe, hogy néha saját maguk próbálják behúzni a féket, de beszélgetőpartnerüknek max két szót engedélyeznek, közben mindkét kezükkel kalimpálnak. Minden kinyilatkozásuk végén legyintenek egyet.
"....na szóval eszt' kéne észrevenni! Voltál már Erdélybe'?
- Egyszer átmentünk a...
- Na látod, a magyarkodóknak egyszer kéne már átmenni, a hőzöngésükkel csak szopatják az ott élőket!
-Hát azért...
- Figyeljél csak ide, nekem van egy román ismerősöm (aki amúgy erdélyi magyar), na ő mondta nekem, hogy..."

Szalacsi_Dezső 2009.12.20. 12:44:31

Na ezzel se fogsz címlapra kerülni a kurucinfon, vagy a Gój "modorosok" honlapján!
:-D

Szalacsi_Dezső 2009.12.20. 12:47:25

Hungarikum:
Mézga Géza, abból is a Rezovics Paula meg a Hufnágel Pisti.

Kermit 2009.12.20. 15:18:16

@Szalacsi Dezső: az Hufnáger Steve, áldassék a neve...miután kiemigrált Ámerikába.

Parmezanidész · http://bemorgo.blog.hu 2009.12.21. 00:49:32

Jancsi bácsi döbbenet reálisan látja a helyzetet :)
Szeretném kérni Tibortól a modoros magyarkodót, és küldöm minden osztálytársamnak a 6. béből, meg mindenkinek, aki szereti.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.12.21. 00:59:17

@Agyalapi: mi sem természetesebb - természetesen blogunk görcsösen próbálja fenntartani a középutasság látszatát.

A fenti keresőbe üsd be először az "agitátor" keresőszót, majd ha készen állsz a következőre, folytasd az "ősmagyar"-ral.

Parmezanidész · http://bemorgo.blog.hu 2009.12.21. 06:23:51

@Modor Tibi: Kösz, Tibor, de ha van a témában extra muníciód, lődd el nyugodtan. :)

Ver Sacrum 2009.12.21. 08:47:19

"Zrínyi meg jugoszláv".

Itt elhajítottam a kávéscsészét. Isteni!

Mitya Ivanov 2009.12.21. 09:49:38

legtöbbször nevetni szoktam az ilyen modoros áltlánosító posztokon, de ez a fajta ember, aki saját országát fikázza, csak azért hogy valami fikázzom, ha már az orrában nincs több zöld, igazán felbassza az agyamat, mert tudom, hogy sok ilyen ember van és egyre jobban divat lesz szidni ezt az országot, meg úgy általában, azt ami magyar.
Már általánosban is pofánvertem az az osztálytársamat, aki szarni is osztrákba járt, azt hozta az ilyen hulladék audioTon márkáju elektronikai cuccokat, mert az jó, nem olyan szar magyar, mint a videoton vagy az orsion. Persze a nyugati cuccok is szarok voltak egytől egyig.

cd-r 2009.12.21. 10:34:13

@Mitya Ivanov: "Persze a nyugati cuccok is szarok voltak egytől egyig." dehogy voltak mind szarok. az 5 schillinges citromsárga audioton walkmanek nyilván szarok voltak, meg többnyire a bóvlit vette mindenki, mert az volt olcsó, de azért az erős, és ugyanolyan sarkos általánosítás, hogy minden nyugati cucc szar volt mint amit a posztban szereplő jancsi bá nyomat csak ellenkező előjellel.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2009.12.21. 11:38:02

@Jaguar:

Úgy szeretem, mikor ezeket olyan fergeteges újdonságként vezetik elő. Mintha nem tudnánk nagyon pontosan amúgyis, hogy a hét törzs (7+2, 7+3 más elméletek szerint) maga is sokrétű volt. voltak köztük különféle források szerint "kabarok" "eszkilek" "onogurok" és még minden más.
Finnugor, az addigi majd' ezeréves pusztai lét miatt már alig-alig. Csak épp a finnugor eredetű nyelvünk logikája annyira különbözik a török és az indoeurópai nyelvcsaládétól, hogy megmaradt, miközben szókincsének nyolcvan százalékát a szomszédos nyelvekéből szerezte.

Csak azt tudnám miért foglalkoztat ez minket anniyra? Valahogy még sosem hallottam birminghami nyugdíjas autószerelőt azon elmélkedni, hogy ő vajon a kelta briteknek, a germán szászoknak, a szintén germán vikingenek, az elfrancisodott germán normannoknak a leszármazottja? Esetleg Jörg Guthuber puskacsináló mesternek, aki György királlyal érkezett és feleségül vette Wrosczkiewiczka Franciskát, az egyik udvarhölgy lengyel szolgálólányát? Gosh, akkor én mi is vagyok? Ja, megvan! Go Villa, Go Villains!

Komolyan mondom tele a tököm az állandó kiamagyarkodással. Akkor most én is modoros vagyok? Tehát magyar?

@ndtomas 2009.12.21. 14:27:29

@Nyelvész Józsi: “Esetleg nincs kedved idekopizni a lényeget a HVG-ből? Csomó időt megspárolnál nekünk, akik nem szívesen regisztrálnak.”

@Jaguar: “…a klasszikus honfoglalók gyakorlatilag nem hagytak genetikai nyomot…már az akkor itt élők 98 százaléka europid típusú volt, s ez az arány a mai népességen belül is hasonló …a környező népekkel való genetikai rokonság már a honfoglalás korában sokkal nagyobb volt, mint azt eddig feltételezték.”

@Levéltáros: “Hát ez komplett hazugság, hogy mást ne mondjak, nyilvánvaló a magyar japán (jappán) rokonság”

Ha ennyire érdekel másokat is a magyarság genetikája – nagyon helyesen -, hadd álljon itt egy másik forrás is, ne csak a mainstream agit.prop (előre bocs Tibi, Józsi, a litániáért, de a téma megkívánja):

“A magyarság eredete szempontjából a legdöntőbb bizonyítékot az embertan (antropológia) szolgáltatja… Mivel a magyar Európa egyetlen nem indoeurópai népe, népszerűen úgy is mondhatjuk, hogy ezt a jó értelemben vett "másságot" kell visszakeresnünk.

Az első nagy nemzetközi antropológia-könyvet Paul Topinard és Paul Broca írták 1881-ben. Ebben a következőket olvashatjuk: "Az antropológiai kutatások a finnekkel való rokonságunk ellen tanúskodnak…
Karin Mark (1977) észt antropológusnő írja: "Az embertan sohasem keresné a magyarok eredetét a vogul-osztjákok között, mert áthághatatlanok a különbségek".

Magyarországról az első hiteles honfoglalás kori ásatási csontvázanyag 1834-ben került elő a Kecskemét melletti Benepusztáról, azóta a 895-1000 közötti időből közel száz lelőhelyről mintegy 700 "hiteles" csontváz származik. ...ahhoz elegendő, hogy megítélhessük, hogy az előtte itt élt őslakossághoz képest kik jöttek be és ez alapján "visszakereshessük" származásunkat.
A magyarság antropológiája
A magyarságra legjellemzőbb embertani típusok a honfoglalás-, majd az Árpádok korában közel azonos százalékos előfordulást mutatnak a XX. századi előfordulásokkal. Ennek - a magyarságra egyedülálló jelenségnek - az oka részben a magyarság "keleti vitalitásában", részben pedig abban rejlik, hogy a besenyők, a jászok és a kunok révén az ország "keleti" utánpótlással bővült. A magyarságra jellemző embertani típusok a honfoglalás korában és ma a következők:
1. Turáni vagy turanid típus. E típushoz tartozók ősi szállásterülete Kelet-Turkesztán ("Ázsia Szíve"); az ottani (asztanai) Kr-u. III. századból származó temetőbe eltemetetteknél gyakori. Az e típushoz tartozók a Kárpát-medencétől nyugatabbra (északabbra és délebbre) nem jutottak el. Előfordulását országosan 30-35% közé teszik.
2. Pamiri (pamiro-fergánai, közép-ázsiai, folyóközi- vagy anatóliai) típus őshazája a Pamir vidéke, a Tien-san, az Altaj, Közép-Ázsia valamint az Iráni-magasföld…előfordulását a Kárpát-medencében 10-15 % körülire tesszük.

3. Taurid ("kaukázusi") típus részben a török, részben a szkíta-, szarmata- és jász népekre jellemző; a magyarságnál a hun kortól kezdve az avar koron és a honfoglalás korán keresztül a máig 5-8%-os gyakorísággal előfordul, de a kiskunoknál és Baja környékén akár 14%-os is lehet. E típus őshazája Elő-Ázsia, a Kaukázus, a régi Mezopotámia és Perzsia, majd az Iráni-magasföld.

4. Keletbalti vagy kelet-európai típus azon kelet-európai sztyep lakóra jellemző, amelyen a magyarok elődei, a magyarok, majd a besenyők, a kunok és a jászok is áthaladtak. Előfordulása 80-10 % körüli, de Palócföldön a szlávokkal való keveredés következtében elérheti a 35%-os gyakoriságot.
5. Uráli vagy ugor típus a finnugor népekre jellemző; őshazája az Urál és a Szaján közötti terület. Első magyarországi előfordulását csak a X. században lehet bizonyítani, gyakorisága régen és ma is 0,6%, ami azt jelenti, hogy a magyarság feltehetően átment finnugor lakta területeken, de etnikai képének kialításában e lakosság nem játszott szerepet; a magyarság őshazáját tudománytalan a finnugor népek között keresni. A magyaroknál ritkán előforduló "mongoloid" elemeket nagyrészt e típus képviseli.
A fenti "keletről hozott" és a Kárpát-medencében előforduló típusok mellett természetesen itt találjuk "egész Európát", amelyet embertanilag a cromagnonid, a mediterrán, a nordikus, az alpi, a borreby stb. típusok képviselik.

"Marker-gén" vizsgálatok

Mivel pl. a csonton is nyomot hagyó többnyire áttétes karcinóma a X. században is közel ugyanolyan arányban fordult elő, mint manapság, ebből azt a következtetést kell levonni, hogy a primer előfordulása is ugyanolyan lehetett, mint ma… Magyarország is bekapcsolódott a nagy japán kutatás-hálóba, amelynek hozadékául Hideo Matsumoto és munkatársai arra a megállapításra jutottak - ezt nemzetközileg kötetekben és térképen is publikálták, - hogy az a marker-jelleg, amelynek legnyugatibb elterjedési területe a Kárpát-medencében a magyaroknál van, legkeletebbre Kelet-Turkesztánban a mai ujgurok és jugarok-lakta területen fordul elő, de megtalálható Mongólia egyes délnyugati területein is. E két népesség között élettani, immunológiai rokonság áll fenn. Nem fordulnak elő ezek a markerek a finneknél és az ugoroknál, de megtaláljuk a mai finnugor népeknél, ezzel a biológia kizárja a magyaroknak a finnekkel és az ugorokkal való közös ősiségét (bármiféle ősi kapcsolatát), ugyanakkor bizonyosságot nyer az a tény, hogy a magyarság átvonult azon a területen, ahol a mai finnugor népek élnek.

A honfoglalás- és Árpád-kori magyarság betegségei és gyógyításuk

A honfoglalás kori sírokból előkerült … sebészeti beavatkozásokból azt a következtetést vonhatjuk le, hogy az ős- és honfoglaló magyarok a korabeli európai ismereteket jóval túlhaladó tudással rendelkeztek.

A szülés a belső-ázsiai népeknél szokásos "kapaszkodó-támaszkodó" helyzetben történt; lélekfának nevezték azt a fát, amelybe a szülő nő kapaszkodott.

A honfoglaló magyarság lényegesen egészségesebb körülmények között élt, mint abban az időben az európaiak nagy része.

A honfoglalás kori Európához képest őseink egy belső-ázsiai magas fokú gyógyítás-technológiát hoztak magukkal; a gyógyító emberek - táltosok - gyógyításain túl hittek a gyógyulásban.

A magyarok európai megítélése és tulajdonságai

A magyarok "mássága" miatt Nyugat-Európa őseinket többnyire kedvezőtlenül ítélte meg. Ezzel szemben Kelet mindig a legnagyobb elismeréssel emlékezett meg őseinkről.

• VI. Bölcs Leó bizánci császár szerint "a magyarok a munkát, a fáradtságot, az égető meleget, a fagyot, a hideget és minden nélkülözést tűrnek szabadság- és pompakedvelők".
• Gardézi szerint "bátrak és tekintélyesek", Mihály szíriai pátriárka pedig azt írja, hogy "a magyarok becsületesek, őszinték és okosak, nem szeretik a sok beszédet".
• Montagu Mária 1717-ben írta, hogy "a magyar hölgyek sokkal szebbek, mint az ausztriaiak, az összes bécsi szépségek Magyarországból kerültek ki".
• Paul Topinard és Paul Broca a világ első összefoglaló antropológia-kötetben 1881-ben így jellemzi a magyarokat: "a magyar családok arcvonásai a legszebbek közé tartoznak egész Európában".
• Hans Normann 1883-ban már azt írja, hogy "a magyarok igaz, jóalkatú, kemény izomzatú nemes emberek, mintegy márványból faragottak… szemeik tüzesek".

Mivel a magyarság származásánál fogva más, mint Európa minden indoeurópai népe, ezért - bár erről az elmúlt fél évszázadban nem "illett" beszélni - tulajdonságai és viselkedési formái is mások. Ezt Európa legtöbbször nem értette meg. A lovas nép szélesebb látókörű, világotlátottabb, más népekkel szemben megértőbb, nagyvonalúbb és türelmesebb, mint a megtelepült népek. A lovas népek az idegenekkel szemben szabadon, önérzetesen viselkednek, akárcsak az alföldi magyar, sohasem csúsznak-másznak a mindenható tisztviselő előtt és nem alázkodnak meg. A nagyfokú mozgékonyság folytán egy lovasnép kevésbé kényszerült egy zsarnoki rendszer uralma alatt maradni, mint egy megtelepült nép. A szabadságvágy minden népben él, de a magyarságban különösen erős. Ennek túlzásba vitele széthúzást eredményez; ezt a magyar egyéniségből eredendő hibát a magyarok őseinek első átmeneti szálláshelyéről "turáni átoknak" szokás nevezni.”
(Forrás kivonatosan: Dr. Kiszely István: A MAGYAR EMBER - A magyarság embertanáról. istvandr.kiszely.hu/ostortenet/016.html )

@Levéltáros: “Már csak az a kérdés, hogy a mezopotámiaiak honnan származtak. Van erre egy igen komoly elmélet, valami Darwin szerint majmok voltak ők is. De mi, magyarok nem, erre bizonyíték is van, mi vagyunk az egyetlenek, akik az űrből jött ősi civilizáció letéteményesei vagyunk”
Ja, a csodaszarvas vezette az űrhajót, és a boszniai piramisok alatt van a hangárunk. :P
Amióta Charles Darwin 1859-ben megjelentette A fajok eredete c. könyvét, elméletének különböző pontjai érdekes módon még neves evolucionista tudósok között is komoly viták tárgyát képezték.
• Christopher Booker (evolúciót elfogadó) újságíró azt írta erről a londoni Times-ban: „Azzal a felettébb ironikus helyzettel állunk itt szemben, hogy a könyv, amely azzal lett híressé, hogy magyarázatot ad a fajok keletkezésére, a valóságban arról semmit sem mond.”
• A chicagói Természettörténeti Múzeum által kiadott Bulletin azt írja: „Darwin [evolúciós] elmélete mindig szorosan kapcsolódott a kövületi bizonyítékokhoz, és valószínűleg sokan azt feltételezik, hogy a kövületeknek jelentős szerepük volt az általános bizonyítási eljárás során a fejlődéstörténet darwini magyarázatának alátámasztására. Sajnos, ez nem egészen igaz.” Darwin „a kövületek értékelése alapján zavarba jött, mert azok nem a várt eredményre vezettek . . . A kövületek sem akkor, sem azóta nem szolgáltattak finom elváltozásokkal, lassan előrehaladó fejlődésre bizonyítékot.”
• Newsweek: „ ’Az összes fosszilia elfér egyetlen íróasztalon’ — mondta Elwyn Simons a Duke egyetemről.”
• The New York Times: „Az ember ősének ismert ősmaradványai elhelyezhetők egy biliárdasztalon. Szegényes emelvény az elmúlt évmilliók ködének áttekintésére.”
• Science Digest: „Meglepő tény, hogy az emberi fejlődés összes kézzelfogható bizonyítéka bőségesen elférne egyetlen koporsóban! . .
• Science: „Az elsődleges tudományos bizonyíték csak szánalmasan szegényes csontgyűjteményekre korlátozódik, ebből állítják össze az ember fejlődéstörténetét. Az egyik antropológus ahhoz hasonlítja ezt a munkát, mintha a Háború és béke c. regényt 13 válogatás nélkül kitépett lap alapján szeretnénk eredeti alakjában helyreállítani.”
• Science Digest : „ A művészi elképzelések túlnyomó többsége inkább fantázián, mintsem bizonyítékon alapszik . . . A művészek kénytelenek valamilyen majomhoz is, és emberhez is hasonló lényt alkotni; minél régebbinek tartják azt, annál inkább majomhoz hasonlóvá formálják”
• Man, God and Magic: „ Amint lassanként rájövünk, hogy a primitív emberek egyáltalán nem »vademberek«, ugyanúgy azt is meg kell értenünk, hogy a jégkorszak első emberei sem voltak oktalan állatok, sem félig majmok, sem idióták. Ennélfogva leírhatatlan butaság valamennyi kísérlet, amellyel megpróbálják rekonstruálni a Neander-völgyi vagy a pekingi ősembert”
• The Guardian: „Sok tudós képtelen a dogmatikussá válás ellen védekezni . . . a fajok eredetének kérdését ismételten úgy állítják be, mintha az már végleg tisztázott lenne. Semmi sincs messzebb az igazságtól . . . A dogmatizmusra való hajlam viszont fennáll, és ez nem használ a tudomány ügyének”
• New Scientist: „egyre több tudós, főleg, egyre nagyobb számú evolucionista . . . azt állítja, hogy Darwin fejlődéselmélete alapjában véve egyáltalán nem tudományos elmélet . . . A kritikusok között sokan a legmagasabb akadémiai végzettséggel rendelkeznek.”
• Wald, a Harward Egyetem professzora szerint el kell ismerni, „hogy élő szervezet spontán keletkezése képtelenség”
• Joseph Henry Woodger, brit biológus, az ilyen érvelésről a következőket mondja: „Közönséges dogmatizmus azt állítani, hogy amit el akarsz hinni, az valóban megtörtént.”
• A fizikus H. S. Lipson azt mondta: „Egyetlen elfogadható magyarázat a teremtés. Tudom, hogy ez olyan fizikus számára, amilyen én is vagyok, kiátkozást jelent, de nem vethetünk el olyan elméletet, amely nem tetszik, ha azt tudományos bizonyítékok támasztják alá.”
Lehetne sorolni a további tényeket, de azt hiszem ennyi is elegendő, hogy a bizonyítékok tárgyilagos vizsgálata alapján levonjuk azt a következtetést, hogy az élet nem keletkezhetett spontán, ahogy Dawin állítja. Annak a Földön kívülről kellett érkeznie. Nevezhetjük a forrását Istennek, vagy ahogy tetszik.
Ebben az értelemben a magyarok valóban földönkívüliek. De akkor minden más nép is. Ugyanis a ma élő emberek az Özönvizet túlélő Noétól és családjától származnak – ahogy ezt csaknem minden ősi kultúra tényként kezeli. A Biblia szerint Noé unokái egyik fiától: Magóg, Madai, másik fiátától származó dédunokája: Nimród.

@ndtomas 2009.12.21. 14:47:13

@intizar: "olvass pici adybandyt"

úgy érted, az álnéven író Endrét? nem baj, hogy szabadkőműves volt, és írásaival része volt a tanácsköztársaság zsidó-kommunista hatalomátvétel előkészítésében? hogy a morálját már ne is firtassuk. megfelelt az új emberideálnak. nem véletlenül volt az 500-ason. ez lett egyik júdáspénze.

Szalacsi_Dezső 2009.12.21. 17:45:53

@@ndtomas: Ja, a legutóbbi Adys fejtegetésre.
Ilyen dolgairól még nem hallottam.

@ndtomas 2009.12.21. 18:34:19

Ezen a linken, a "A szabadkőművesség története Magyarországon" alcím alatt megtalálod, hogy az volt: hu.wikipedia.org/wiki/Szabadk%C5%91m%C5%B1vess%C3%A9g

Kortárs írótársa, Tormay Cécile írja róla Bujdosó könyvében 1919. január 27-én:

"...Minden úton, mely magyar írók számára a szabadba visz, ott feszül ,a nagy pókháló. Ady Endre is beleesett. És lassankint, - ki tudja, észrevette-e ő maga, - amazoknak kezdett dalolni, nekik, akik ünnepelték és magasztalták azt, amit ők művészetében: "etikai destruktivitásnak" neveztek. Adtak tapsot, babért és aranyat és mint egy magyar Sámsont, odafogták a szekerük elé. Ő pedig, míg vonszolta a szekeret, nem vette észre, hogy a hazája testén rohannak át a kerekek, nem vette észre, hogy egy idegen faj diadalíve alatt segíti behurcolni sorsunkat az októberi forradalomba.
Ébresztő lehetett volna Ady Endre és a mi fiatal nemzedékünknek a sírásója lett. Mialatt ásott, dalolt. És dalával csalta áldozatait a veremhez, Az ifjúság, amely csodálta, bódultan látta, hogy a mester, aki fiatalon levette úri süvegét a nagy paraszt, a magyar nyár előtt, egyszerre az internacionálé hazát tagadó proletárja előtt emelt süveget. És megtévesztetten utána indult. Hiszen olyan szépen dalolt. Ki hallotta volna meg, hogy olykor elszólta magát: Eb hazája, nem nekem...
És itt van a magyar Ady tragikus bűne..."

Lenry 2009.12.21. 19:08:34

ha finoman akarok fogalmazni, akkor Jancsi bácsi nem szimpatikus

Szalacsi_Dezső 2009.12.22. 07:42:14

@@ndtomas: Hoppácska!
Nem semmi, ha ezt a volt irodalomtanárom, akkor tudta volna...

Fröcsi Bácsi 2009.12.22. 09:52:49

Zseniális poszt!

Egyébként tudni kell az öreg Jancsi bácsiról, hogy '89-ben azért vitte a kenyeret a piros Ladában, de a "román cigányoknak nem kellett". Mivel azóta sem jött rá, hogy sikerült épp a Zsil-völgyébe tévednie a kenyerével, azóta engesztelhetetlenül utálja az erdélyi magyarokat. Persze azért egy, azaz agy darab székely családdal jóba van, akiknek sokat segített "még a Csau alatt", és ezért úgy érzi, nem is lehet számukra nagyobb megtiszteltetés, mint, hogy minden nyáron kiruccan hozzájuk korhelylevest zabálni a kiscsaládddal. Ilyenkor a házigazdák kényszeredett mosollyal hallgatják meg, miért szavazott december 5-én Jancsi bá' akkora NEM-et, hogy átszakadt a papír. "Nem veletek van baj, Mózsikám, de ennek a cigány Orbánnak én nem ikszelem be az IGEN-t, meg, hát én is kisnyugdíjas vagyok, bazmeg, nem kell, hogy ezt a keveset is elvegyék, akik átjönnek."

A kisnyugdíjról egyébiránt tudni kell, hogy másfél és 2 killa között van, hiszen Jancsi bá' minisztériumi osztályvezető-helyettes volt annak idején. Ezt a "szar országot", és ezt "a nyomorult népet" persze utálja, hiszen mi lett volna belőle, ha Nyugatra születik. Ugyanakkor "addig volt jó, így az Öreg (értsd: Kádár) élt, bazmeg, fiacskám, hol tudsz Te egy évben most kétszer nyaralni a Balatonnál?"

Egyébként: ha ez az ország szar hely, akkor pont az ilyen Jancsi bácsiktól igazán szar....

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2009.12.22. 11:26:15

@@ndtomas:

MEg vagyunk veszve a genetikai meg a kulturális eredettel. KEvert nép vagyunk, sajátos identitással, mint az összes többi nép Európában. Valahogy csak nekünk van ezzel bajunk. A nyelvcserés bolgárok, poroszok, a katyvasz franciák ezzel mind elvannak.

A finnugor elmélet tudományos kutatása nagyon rövid idő alatt eljutott oda, hogy felismerte: finnugor eredetű nyelvet beszélünk, de a nép, amelyet Árpád ide behozott, részben volt finnugor eredetű. Az arányokról azóta is van több kutatás, de mind egyetért abban, hogy az arány kicsi. Nagyobb arányban volt török meg az összes többi, általad is felsorolt népelem. Meg mióta itt vagyunk rengeteg a beolvadt szláv.
Perze sokáig érdek volt a békésen halászgató finnugor rokonságot erőltetni a szilaj harcosok helyett.
Mondjuk a legjobb az lenne, ha nem foglalkoznánk ezzel annyit. Valahogy a franciák se csinálnak abból ügyet, hogy a kelta Asterixre ugyanúgy büszkék, mint a germán Nagy Károlyra, miközben a római hódítók nyelvét beszélik. Már aki nem baszk, természetesen...

milkapista 2009.12.22. 14:17:26

Ez nagyon rossz.
Ugyanolyan elfogult ez az írás az egyik irányba, mint a "nagymagyarkodók" a másikba (és ugyanolyan silány munka).
Pl: Árpádék sem voltak "húzott szeműek" hvg.hu/sorkoveto/20081119_magyar_etnogenezis_genetika_honfoglalas/page2.aspx

De a "román" Mátyás és a "Jugoszláv" Zrinyí is Ceausescu-i szellemi magaslatokba visz (Ilie Ceausescu, Kárpáti Ferenc honvédelmi miniszter emlékei szerint, a Hadtörténeti Múzeumban kifogásolta, hogy az ott kiállított korabeli térképeken Erdély magyar területként volt feltüntetve).

Mitya Ivanov 2009.12.22. 15:55:41

@cd-r: azért az megvan ugye, hogy a modorosblogon a kommentek is lehetnek modorosak?:)

nekem kék audioTon walkmanem volt, de legnagyobb szívás a Roadstar márkájú autórádió volt, amit Oberpullendorfban egy helyi magyar szakinál be is szereltetett apám a Dacia1310 TX-be. Miután átértünk a határon, kibontottam a KGMben vett műsoros kazettát, beraktam, és begyűrte, ahogy kell. Tönkrement az autórádió is, fater pedig rám volt ideges, mert miért ne?

@ndtomas 2009.12.22. 21:07:47

@Szalacsi Dezső: "...ha ezt a volt irodalomtanárom, akkor tudta volna..."

nem tudta, mert a tanárképző is benne volt a buliban, net még nem volt, az egyéni kutatásra keveseknél volt meg az igény, de ha volt is, lehetőség még kevesebb akadt erre a vasszigor alatt.

mindenesetre a mélyebb műértelmezésnél csak @Professor Pizka: kiderül, hogy kilóg a lóláb. persze egy "reform-komcsinak" hű de reakciós! még így is, nem beszélve az ortodox látásúról. totál más szemmel olvasni Adyt, még ma se divat. ahhoz a 1948-tól máig tartó dolgokat a klotyóravalónak kéne tartani, ami azért erős a legtöbb gyomornak, mert ilyen-olyan módon mindenkinek van némi kellemes nosztalgia-élménye. ugyan ki hívná ezt júdáspénznek, ha magáról, felmenőjéről van szó?

akad azért még olyan, akinek tiszta maradt a keze, de azt már a mai közélet sem érdekli. úgyhogy attól tartok: marad Ady az oltáron, amíg le nem döntik az összes hazug bálvánnyal a Nagy Leleplezéskor. bár akkor már borul minden, nem lesz nagy szám ez sem

@ndtomas 2009.12.22. 21:21:13

@Professor Pizka: "a franciák se csinálnak abból ügyet"

(az előbbibe, bocs,véletlenül kerültél bele)

nem csinálnak, mert nem a mi vyx-ünk vitte a jegyzéket nekik, azért. csakhogy, ha már itt tartunk, tőlünk sem az antant vette el a 2/3-adnyi országot, hanem az ország akkori vezetői mondtak le a védelméről ("nem akarok katonát látni" - magyar hadügyminiszter '18 ősze), akik magyarosított nevű külföldi betelepülők leszármazottai, vagy azok szimpatizánsai voltak, így az könnyű prédává vált az idegen igények számára. ezen már kár rágódni, de jobb híján a dicsőbb múltban keresik egyesek a fájdalmas jelen könnyebb elviselését: innen a fokozott érdeklődés.

persze van benne egy olyan is, hogy akinek folyton hazudtak, hogy ki az apja, anyja, nagyapja, nagyanyja, az egyszer szeretne tiszta vizet önteni a pohárba, hogy akkor hadd tudjam má' végre az igazat, akárki is volt

Celtic 2010.05.09. 20:35:18

Hat, hogy en ezt eddig nem olvastam :) Mirol maradtam le :) Csucs, csak igy szolidan.

melegítős senki 2010.06.11. 09:30:40

Olvastam a megjelenés idején is, nagyon tetszett, de csak most fedeztem fel a zseniálisan elhelyezett vendégszöveget Gyöngyösről: "ide orvosi papír nem kell, a tények magukért beszélnek!"
Fantasztikus, gratulálok!

odamondó 2010.06.11. 14:20:27

Istenem, az összes magyart megfognám és kiköltöztetném őket a nagy kánaán "nyugati" országokba egy kicsit élni.

Nevetséges mennyire megetették velünk ezt a maszlagot, hogy bezzeg nyugaton. Innen ered minden önfikázás.

Donna Anna · http://operahumor.blog.hu/ 2010.08.20. 19:55:35

Mindenki női felmenőit végigkúrták a tatárok, törökök, németek, oroszok, a monarchiában meg akkora keveredés volt, hogy itt már genetikailag magyar aligha van.
Lásd még Dennis Hopper monológját a szicíliaiakról.

Filhipposz 2011.03.15. 18:17:17

@Donna Anna: A tieidet bizonyára. Talán még anyádat is. Te jól kijössz velük?

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2011.07.05. 15:23:21

Rákóczi biztos nem tudott magyarul, de azért a brezáni kiáltványt megírta elég szépen. Magyarul.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2011.07.05. 16:04:00

@Deak Tamas:
Uhorul talán, Frantisek egy uhorskói szlovák-román fejedelem volt.

hutp 2014.01.21. 20:15:12

"Münkenbe"- imádom:D
süti beállítások módosítása