A világraszóló barbecue

2009/06/11. - írta: Modor Tibi

-Gyuszikám, ezaaaaaaaaaz, micsoda madárlátta sörösrekeszek, fáradjatok be a kis birtokunkra, szia Jolikám, na, hadd adjak már egy csókot, kicsit büdösek vagyunk, mert fokhagymáztunk, de hát erre csak egy tuti módszer van: csatlakozzatok ti is! Gyula, a söröket meg nehogy kinthagyd - te lógtál egy látogatással úgyis!

Bizony, itt a tavasz vége, lassacskán az igazi nyár is beindul, mi más lehetne ilyenkor kézenfekvőbb, mint megnyitni kis telkünket a vidám családtagok, barátok előtt egy kiadós garden parti céljából? Na ugye.

Lehet BBQ (=barbecue)-t természetesen bármelyik családi ház kertjében is rendezni, aki pedig élt rövidebb-hosszabb ideig indogermán országokban, az azt is tudja, hogy a briteknél, íreknél, németeknél szenvedélyesebb grillező nemzetek talán nem is léteznek. Nem csoda, hogy az ottani szupermarketekben egyszer használatos, faszénnel és rácsozattal ellátott, eldobható kis grilleket is lehet kapni viszonylag olcsón. Vendégmunkásaink már egészen biztosan találkoztak azzal a jelenséggel is, amikor az ikerház egyik felében élő min. 5 külföldi kb. 50 másik bevándorlónak ad partit a lakás alapterületével megegyező méretű kertben.

Igazi klasszikus helyszínnek mégis a fent említett telkeket tekintem: borzasztóan hálás és kiaknázatlan téma a hobbikerttel rendelkező városlakó, nincs is szórakoztatóbb élmény annál, mint végigsétálni Surány, Tóalmás vagy Bicske zárkerti övezetében, és köszöngetni a pohos testű, visszeres lábú, fürdőruhában kertészkedő pároknak. De ne kanyarodjunk el a témától.

A grillpartik protokollja változó, előre le szokták beszélni a felek, hogy ki mit ad bele - főleg a szigetországokban dívik a BYOB (bring your own booze, azaz hozd a saját piádat) a magas sörárak miatt. Ami mindenhol fix, az a szereposztás.

Kell mindig lennie egy ceremóniamesternek, aki bográcspartikon, szalonnasütéskor grillezéskor is a tűz közelében van - ugye emlékszünk, hogy az Öblösről van szó? Ő rakja meg a tüzet szakszerűen, ő izzítja be a szenet, és németesen ő locsolja majd a parazsat is sörrel, mert attól lesz igazán jó íze! Mást nagyon ritkán enged oda. A Mester pácol, irdal, fűszerez - ha esetleg szakács képesítésű, ravasz mutatványokat végez a késsel, és fogdos csupasz kézzel mindent, ami tűzforró. Szorgosan dönti közben természetesen magába is a (dobozos) sört, nagy hanggal hozat magának ezt-azt, ami éppen a munkájához szükséges lehet.

-Klárika, Hornyákék legszebbike! Te, már alig van az Grafenwälderemből, hoznál nekem még eggyel? Hátulról vegyél már ki egyet, azok a leghidegebbek! Örök hálám üldözni fog érte, csak utol ne érjen!

Az igazi ínyenc rare-en, vagyis alig átsütve szereti a húst, a finnyás gyerekeken meg a fehérnépen csak fölényesen mosolyog, velük azért kivételt tesz, megszánja őket.

Életemben eddig egyszer láttam hölgyeményt sütögetni ilyen partikon, de az is egy dörgő hangú, vaskos derekú, rövid hajú kelet-berlini leszbikus volt. Ő is Öblös, csak nőben.

Enni a fent említett, szakszerűen elkészített hússzeleteken kívül lehet még bajor kolbászt, hamburgert is, de az a kategória már nem igényel komolyabb rutint. Vegetáriánusok kedvéért születnek olyan fogások is, mint grillezett cukkini, patiszon, de szegények kapják is rendesen az oltást egész este a vendégseregtől.

Az asszonyok feladata ellenben a saláták elő- és elkészítése. Itt kivételesen nem nagyon lesz cézársaláta. Lesz viszont helyette majonézes krumpli és káposztasaláta - a német étkezési szokásokat örömmel exportáló Lidlnek is köszönhetően. A lányok gondoskodnak továbbá a péksüteményről is: ne lepődjünk meg azon, ha sok fokhagymás baguette-tel találkozunk egy ilyen összejövetelen.

Egy kiadós barbecue-partin természetesen inni is szoktunk. Itt viszont nincs Bailey's meg bólé: sör van, rendszerint olcsó, dobozos és rengeteg. Mivel a hűtés nem mindig tökéletesen megoldott, jellemző a langyos hőmérséklet, főleg a dobozok aljára érve.

Üvegek esetén sem ijedünk meg: örömmel rendezünk a srácokkal sörnyitó-versenyt, természetesen a sörnyitó használata szigorúan tilos. Minden más megengedett: fog, zár, asztallap, kés, bicska, öngyújtó, kanál, másik sör - csavaros kupakot tekerni nem ér. És mint tudjuk, a világ egy nagy sörnyitó!

A lényeg: ökörködtünk egy jót, jól éreztük magunkat:

-Aztán hazafelé a lányok vezetnek, értve vagyok? :-)

-Köszi mindent még egyszer, legközelebb összeröffenés nálunk Ráckevén, oké-zsoké? A pecabotokat meg nehogy elfelejtsétek..!

Úgyhogy kiadjuk az ukászt: mindenki ki a szabadba, modoroskodni!

44 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Balance Of Power 2009.06.11. 16:53:16

Mi "rendes" salatakat szoktunk csinalni ontettel, parival, zoldsalataval stb. A leiras abszolut megallja a helyet, de erdemes lett volna a bogracsozast is idevenni.
Es persze tenyleg irgalmatlan mennyiseget megiszik az ember, csuszik a palesz is, de mivel mar deltol toljuk es kozben folyamatosan zabalunk, nem ut fejbe. Imadom az ilyen bulikat!

DrJohnson 2009.06.11. 17:39:35

Mi itt a UK-ben szinte minden heten tartunk BBQ partikat, most hetvegen is lesz a PM-em kertjeben Ealing-ben... Ha tul sok cider-t iszunk, nem tudom hogy fogok onnan hazatalalni... ;-D

johnny drama 2009.06.11. 18:37:57

Úgy ismertem, hogy "Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó".

Amúgy jó poszt, "ökörködni" szeretek, de szalonnasütéstől kezdve bográcsozáson át a grillezésig próbálok kerülni minden olyan eseményt, ahol az étel nem a konyhában készül.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2009.06.11. 19:31:38

@johnny drama:
dettó ugyanez a helyzet itt is. Nyáron szigorúan felfüstölöm magam a hordozhatós ufógömb grillem mellett. Pompás elfoglaltság!
Jó a cikk amúgy, grat Tibi! Szüleim szomszédjában lakik egy "öblös", aki sokat grillezik és a felesége egyszer azt kiabálta a férjének azon a rettenetes vidéki parasztasszony hangján, hogy "ANTIIIIIIIIIIII!!!!! FLEKKENESEN CSINÀLD A HÙST MER A DZSONI IS ÙGY SZERETI!"

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.06.11. 20:13:26

Itt emlitenek meg egy csaladi tortenetet, amely bogracsozas kozben tortent.

Apam elettarsa az egeszsegugyben dolgozik, es meghivtak az egyik barati hazaspart, ahol az "asszonyka" orvos. Rovid idon belul mindenki "lenullazta" magat. A doktorno kis setara indult, mikor is atjott az egyik szomszed.
Leult a bogracsozo tarsasagba, hallgatott kicsit, levette a szemuveget, komotosan megtorolte, majd azt kerdezte a ferjtol:
"- Uram. A holgy, aki a keritesre van tekeredve, az On felesege?"

szixous 2009.06.11. 20:17:21

-Klárika, Hornyákék legszebbike! (...) Örök hálám üldözni fog érte, csak utol ne érjen!

Ez mennyire tipikus!!! :) Jó poszt!

Ja, a sütiről jut eszembe: most már mindenhova ilyen hülye fornettiket visznek. Ez szerintem szar. Úgyis csak frissen jók, de leginkább úgyse.

Klárensz 2009.06.11. 20:36:57

A vendégséges posztok a legjobbak.

Sok ilyenben volt már részem, legelőször érettségi után ofőbánál, ő pont az az öblös fajta, és hogy a gátlásokat oldja, már a legelső vendégek érkeztekor be volt baszva :)

Amúgy a kertiparti kifejezést élőben még sosem hallottam, mifelénk szalonnasütésnek nevezik.

lárvalányhaj 2009.06.11. 22:22:38

@deverbál:

Egyszer meghívtak egy szomszédos ország magyar nagykövetségére március 15-ét ünnepelni, ahol az országimázs jegyében pizzás fornettivel sokkolták a nagyérdeműt.

Miss Marple 2009.06.11. 22:43:41

Nagyon nagyot röhögtem! És borzadoztam egyszersmind! (Pedig a hatalmas darab sült húsokat nagyon szeretem...)

Lehetne esetleg bővíteni a leírást? Mondjuk a házilag összebuherált grillező szerkezetek (tepsi-lábtörlő-szenes vasaló kombó mint kontaktgrilll, baromnagy boronatárcsa rászáradt marhaganyéval mint wok, betonvas darálónyéllel két bográcsállvány közt mint grillnyárs, bicikliküllő gyűjtemény kimondottan saslikpálcának eltéve) - hm?
Esetleg "a nejem specialitása ez a fűszerkeverék", vagyis vegetás étolaj? Vagy "férfi édeset nem eszik" felkiáltással körbekínált tripla csípős csilivel megszórt, sós-borsos pulykanyesedék puskagolyókeményre zömítve, szenesen?

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.06.11. 23:23:21

@Miss Marple: ez durvább, mint a házi pálinkafőzők leírása :DDD nem mondod, hogy ilyenek vannak!

Pácban már nem vagyunk annyira otthon, de a csípős az igen, az tényleg kimaradt. Báhhh, és még az "ura" is könnyezik meg taknyol tőle, de azért eszi. Egészségére :))

lárvalányhaj 2009.06.12. 00:41:42

@Modor Tibi:

:D

nem, meglepő módon egy kifejezetten nyugatias szomszédunknál fordult ez elő. bár szerintem nem a szomszédokat minősíti a cucc, hanem a magyarokat.

Démétér 2009.06.12. 04:53:53

Tibi, Miss Marple-nak igaza van ám: a mi szomszédunk is egy ilyen buhera. Öblös is, persze. Nem hiszitek el, de a sárgára mázgált, fémből hegesztett "szaletliben" van dzsakuddzi is ám: régi kád, nagy, műanyag, alulról átfurkálva, és belevezetve az izék, hogy bugyborékoljon. Ott áznak benne családilag, amíg sül a flekken. Apu Öblös, nyilván, amire rátesz egy lapáttal, hogy Anyu majdnem teljesen süketnéma, így muszáj emelni a hangerőn.

lárvalányhaj 2009.06.12. 07:01:46

Asszem, hogy én is öblös lehetek, mert a múltkor is rám szóltak nyilvános helyen idegenek, hogy beszéljek halkabban :D (Pedig se kelet-berlini nem vagyok, se köpcös, se leszbikus :P )

kücsük 2009.06.12. 09:07:32

Após is összehegesztett egy ilyen szerkezetet és valami lapot tesz rá, tárcsának hívja, teleönti olajjal és abban süti a húst. Az egész olyan, mintha a konyhában csinálná, de ugye a fíling :D

Apámék meg általában elszenesítik valami útonmódon a cuccot :D

Mindenesetre én imádom az ilyen husit. Meg amit még nagyon szeretek az a szalonnasütés, kenyérre a szalonna zsírja rácsöpög, puha hagymakarikák, stb, tudjátok. Hammnyamm :D

Amúgy, épp reggeliizek :)

IndaMuncher 2009.06.12. 09:34:17

@kücsük: Ilyen jellegű fura sütőszerkezetek nálunk is vannak. :) Mondjuk ettől még szertem a néhol portól ropogós grillezett agyonfűszerezett húst, frissen felszeletelt paradicsommal, hagymával. Közben a kutya folyton ott ólálkodik persze, és majd kinézi a kezemből a kaját, stb.

LyukasBogrács 2009.06.12. 10:01:43

Kerti sutogetes:

A fater valami roman gyartmanyu, ontottvas sutoalkalmatossagot passzolt, mivel a havernak is olyan van. Namost a takolmany ket reszbol all, plusz a labak: a felso resz tulajdonkeppen egy csatornafedel: rucskos, mint egy krosszgumi es a kozepe fele lejt. Az also resz a tuzter, ami egy vas racs.
Tehat: mindegy hova all a szakacs, fustos lesz.
A hus a vaslapon megeg, mert csak a rucskokkel erintkezik, a kozepe viszont nyers marad: "Na, mi van? Elfelejtettel ragni??". Az olaj a barazdakon elfolyik, egyenesen a kozepebe. A kozepeben krumplit kell sutni, ami viszont elezik az olajban, mert ott nem eleg meleg. Es vegul: drotkefevel sem lehet utana letakaritani a platnit, mert minden raeg a barazdakban.

LyukasBogrács 2009.06.12. 10:06:12

@LyukasBogrács:
Tuzeloanyag: epuletbontasbol megmentett hulladekfa, ha magam valogatom, akkor ki tudom szelektalni a festett ajto-, ablakkereteket, es akkor nem kell olommergezestol tartania a csaladnak.

RobDN 2009.06.12. 10:08:17

Kimaradt pár dolog azért... és nincs ÁSÉS poszt a héten szóval...
Sok embertől/kajaszagtól kunyerálásba beleőrült kutyával való modoros beszélgetés. őt "Pajtinak" szólítás. Minden második falat nekiadás, majd amikor szernecsétlen a sikeren felbátorodik és pofátlanabbá válik, akkor asztaltól való haragos elzavarása. Minden vendég sajnálás, de Öblössel senki szembeszegülés nem merés.
Kajálás után hodróhasú félmeztelen férfiak füvön/kerti hintán/nyugágyban való elterülése. Hangos horkolás. Napégés.
Autórádióból zenejátszás. Borzalamas rádiócsatorna választás. Lehalkítani, neadjisten kikapcsolni nem engedés.
Gyerekeknek kaja után kerti locsoló bekapcsolása. Vidám visongatás, hányással vagy eleséssel végződő apró baleset.
Irigykedő, meg nem hívott szomszéd fűnyírásba vagy a kertjének trágyázásába kezdés.

darkmirjam 2009.06.12. 10:17:27

Amit itt sokan emlegetnek az a tárcsázás. Általában boronatárcsából készül, a közepét beheggesztik és forró olajban sülendő dolgokra jó. (pl: 15 kiló keszeg paprikás lisztben).

Nekem az a rész tetszik, amikor az öblös kiválasztódik. Van ugye a szabály, hogy egy a szakács, a bográcshoz csak ő nyúlhat, valamint kell melléje egy tűzmester. Grillezéseknél ez ugyanaz a személy, de komolyabb tűzigény esetén külön felelőse van a mágjának. A lehetséges négy-öt jelölt körbeállja a még hideg főzőhelyet és aki a leghitelesebben adja a szakértőt, az lesz a főnök. A főnöknek helybe hozzák a sört, csak csettint és már érkeznek is a pucolt, mosott, felaprított zöldségek. A csajok háttértevékenységének eredményei. A főnök lényegében csak egyre bizonytalanabbul kering a bogrács körül, előbb utóbb hálás is azért, hogy csak úgy a kezébe kerül minden. Mire a kaja kész, a szakács már fel van kicsit fújódva, "a sok kóstolgatástól jól is laktam" kifogással él és a jól végzett munka megünnepléseként "végre valami normális pia" alapon masszív töményezésbe kezd.
Nagyon fontos, hogy megdícsérjük.

bekbórd! 2009.06.12. 10:25:51

Ha mégsem az Öblös süt, hanem pl. a Háziasszony, akkor egész este a feltálalt _étkek_ előélete lehet a téma.
"A teszkóban nem volt rendes csirke, csak a tarját vettem ott, ma délelőtt futottam el a henteshez a combért és a mellekért... a pácba friss rozmaringot tettem, de a bazsalikom most sajnos szárított... ízlik a saláta? ha kértek, vágok még hozzá paradicsomot. Reggel szedtük, az idén nagyon szépek... kicsit megborult a rum a kávéba, amibe a piskótkat mártogattam, de talán ez nem nagy baj ;) , úgy jó a tiramisu!"

LyukasBogrács 2009.06.12. 10:28:01

@Modor Tibi:

Modoros elithobbik mikor lesznek?
Vitorlazas, vitorlazo repules, egymotorossal repules, golf, lovaglas, vadaszat, tengeri horgaszat?

Na es a modoros kocsmasportok? texas hold'em, darts, snooker, bowling?

darkmirjam 2009.06.12. 10:29:44

A pálinka egyébként igen fontos. Egész napos program esetén csipetnyi sunyisággal fűszerezett infantilis mosoly keretében már megy az invitálgatás. A házi kerítésszaggató legurítása után torzult arcú csencsegés, majd a beszédkészség visszaszerzésével ""Ez igen, ilyet a boltban nem kapni..." vagy rögtön politikéba csörtetve igezi hungarikumként ünnepelni a szeszt. Aki már a reggeli invitálás(ok) alkalmával duplázik. ahogy az egy jó házipálinkánál kötelező, az valszeg délután le fog dőlni egy kicsit pihenni.

bekbórd! 2009.06.12. 11:59:00

@LyukasBogrács: már én is gondolkodtam, hogy mit tudnék írni a vitorlázókról, de mivel közéjük tartozom, mások nem biztos, hogy értenék, miről beszélek, illetve más dolgokat veszek észre én, mint egy kívülálló. Tehát inkább egy olyannak kéne írni, aki kintről látja ezeket a "sportembereket", pl. feleség, barát, stb, úgy szórakoztatóbb lenne a poszt.

Ernoke 2009.06.12. 12:56:39

@Miss Marple: én szeretem a csípőset, de azt soha nem bírtam megérteni, hogy miért kell olyanra fűszerezni egy kaját, hogy égési sérüléseket okozzon még a gyomrodban is...

kücsük 2009.06.12. 13:03:28

@Ernoke: nem beszélve arról, hogy valaki meg nem bírja a csípőset. Jártam már úgy, hogy mindenki frankón lakmározott, én meg vajaskenyereztem, mert annyira csípősre sikerült, hogy nem bírtam megenni.

Igazán jó nézni, ahogy sürögforog a májszter a bogrács vagy sütő körül, egy hintaágyról. Persze fikázódni közben :D

Balance Of Power 2009.06.12. 13:31:02

@Ernoke: Ja, meg talalaskor is adagolja hozza az erospaprikat/pistat es voros fejjel eszi. Sose ertettem, mi abban az elvezet, dehat a medvenek is akkor volt jo, amikor melleutott.

bekbórd! 2009.06.12. 15:07:57

"Ez az igazi! Ez kétszer csíp! Hhhh-hhhh-huhh..."

Tulazon 2009.06.12. 22:35:50

"Mit kétszer? Háromszor. Lépj csak bele nyugodtan"

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.06.13. 16:33:14

@LyukasBogrács: a beküldött levelek között már van kapcsolódó anyag - mindenképpen rátok számítok ezekben a témakörökben, mert fogalmam sincs róluk!

noirp 2009.06.13. 21:28:58

Nagyon bírom az ilyen bulikat :DD Tisztes családapák, _megállapodott_férfiemberek, amint kitör belőlük az agybalőtt 14 éves :)))))
Sör, hát hol máshol folyjon patakokban, ha nem itt?
Egy munkahelyi ugratás nyomán, a legutóbbi ilyenre, ahol jártam, nekem kellett vinnem a sört. 56 sörrel lógtam az eklézsiának, el is vittem és el is fogyott...10 alatti létszám mellett :))))) Meleg vót, na :D

noirp 2009.06.13. 21:44:16

@lárvalányhaj: uramisten, de kemény helyeken forogsz te :OO :)

2009.06.14. 11:28:49

A faszén begyújtásának ceremóniája kimaradt... Először gyújtófolyadékkal, aztán anyázás, és előbb-utóbb előkerül a kanna gázolaj. :)

Na meg amikor két öblös találkozik egy partin, az megvan? Az egyik süt, a másik mellette áll, szakért és kritizál. Amikor a szakács megunja a süketelést:
"Gyuszikám, ha te ilyen jól tudod, akkor itt hagyom az egészet a picsába, aztán csinálhatod te!"
"Hát lehet, h tényleg jobban járnánk, ha én csinálnám!"
Aztán megy a vita, h a vörösboros marhapörköltbe kell-e sört is önteni, meg a majdnem verekedéssé fajuló szóváltás arról, h a lecsóba a paprikát laskára kell-e vágni, vagy karikára, iil. h milyen arányú legyen az étolaj-sertészsír a sütéshez stb.

2009.06.14. 11:31:34

A förtelmesen büdös, élesztős-hígítószagú pálinkára: "Büdös, büdös! Hát más is büdös halszagú, mégis szeretjük!" (Lehetőleg középiskolás lányok előtt, őket nézve, és várva, h elvörösödjenek.)

noirp 2009.06.14. 14:15:07

@tff: ezt a dumát nem ismertem :)
Vigyázat azért, ma már lehet, hogy egy középiskolás leány kb úgy reagál, hogy "halszagú ám az édesanyádé..." és esetleg még mutat is vmit :DD

kicsibuta 2009.06.15. 22:49:21

Én néha részt veszek ilyen bulikon, egy csomó dolog illik rájuk a posztból. :)
Saját tapasztalatom: ilyenkor még véletlenül sem olyasvalaki süt/főz, aki tud is. :) Célszerszám (hámozókés, aprítókés stb.) akkor sincs, ha családi háznál vagyunk. Ennek folyományaként csupán a zöldség tisztítási veszteségéből egy négytagú családnak simán tudnék nagyon laktató egytálételt készíteni. Minden bográcsban főtt kaja tele van 2x2 centis, sületlen, ám megfőtt, gumiszerű szalonnakockákkal - emellett természetesen literszámra tartalmazza a tesco gazdaságos étolajat.

Koori 2009.06.16. 14:02:44

bazz, kar hogy reg jartam erre, mert a bbq-zasrol komoly esszem van, ugyanis az ozik megvannak gyozodve rola hogy ok talaltak fel a forro vason hus sutest. ennek megfeleloen nemzeti sport a dolog. minden unnep elengedhetetlen tartozeka a barbie. itt lehet latni eleg modoros bbq suto elhelyezesi megoldasokat, pl a kedvencem a kb hatodik emeleti bbq suto egyseg amia 3negyzetmeteres erkelyen kivulre van szerelve a falon.
vagy itt a kozparkok nagy szazalekaban van ingyenes suto hely.
etc

gyz 2009.06.17. 17:10:22

a boronatárcsára mint az ultimate szadatűzi sütőalkalmatosságra rengetegen esküsznek. apám tudja is, hogy miért, majd megkérdem tőle. Mi általában csak családi körben grillezünk, csirke, tarja, kolbász zöldségek + vmi görög saláta és fehér bor.

a nagyobb családi kerti összejoveteleken szigorúan egy mamutméretű bográcsban főtt gulyáslevest szervírozunk. :-)

öblösünk nincs, de a szomszédéké áthallatszik :-)

HMS.NAGYSZINPAD 2009.06.26. 15:12:20

a boronatárcsát én parasztwokként ismerem.

a vitorlázókról meg tényleg rengeteget lehetne írni, baszott sznob egy brigád (tudom, én is szoktam hajózni), de a kívülállóknak annyira idegen, hogy érthetetlen lesz.

palostrend · http://palostrend.hu 2009.08.12. 10:58:08

VILÁGRASZÓLÓ HAZAÁRULÁS: MAGYARORSZÁG kormányának 90%-a zsidó!

Az IMF által összehányt Gordon Libajnai kormánya 90%-ban magyarországi zsidók gyülevésze. Ezért érvágó és kötelezően háborús a helyzet az 1233-as Beregi egyezmény esküjéhez képest - mármint, ha hűek akarunk maradni. Hűek és következetesek ahhoz a SZŰZANYA FÖLDHÖZ, amit dicső HUNMAG őseink vérükkel és verejtékükkel őriztek, őriznek a bosszú népének rákfenéjével szemben!


1222. évi törvénycikk arról, hogy zsidók tisztséget ne viseljenek + a Beregi egyezmény

Szent László Király Dekrétomainak Első Könyve
10. Fejezet a zsidókról, ha keresztyén asszonyt vesznek társul magokhoz

Ha zsidó keresztyén asszonyt veszen társul magához, vagy valamely keresztyén személyt szolgaságban tart az ő házánál, vegyék el tőle és adják vissza annak szabadságát; a ki pedig eladta volt, attól az árát vegyék el és legyen az a püspökök jövedelme.

Szent László Király Dekrétomainak Első Könyve
26. Fejezet arról, ha zsidó ünnepnapon dolgozik

Ha valaki vasárnap vagy más nagyobb ünnepen talál zsidót munkában, tehát hogy a keresztyénség meg ne botránkozzék, valamely szerszámmal a zsidó dolgozott, azt veszitse el.

1222. évi XXIV. törvénycikk
hogy izmaeliták és zsidók tisztséget ne viseljenek

Pénzváltó kamara-ispánok, só-kamarások és vámosok, országunkbeli nemesek legyenek.
1. § Izmaeliták és zsidók ne lehessenek.

1233. augusztus 20.
II. András, Beregi egyezmény

[...] András, Magyarország királya, megesküszünk Isten szent evangéliumára, hogy az alábbiak minden egyes pontját megtartjuk, elhatározva, hogy örökünkbe lépő fiaink is mindörökre tartsák meg (kiemelés tőlünk - a szerk.), és semmiben ne szálljanak ezekkel szembe semmiféle alkalommal, és ne játsszák ki ezeket csalárdul, hogy ne úgy legyenek, ahogy az alábbiakban meg van írva; és elő fogjuk írni minden alattvalónknak királyságunkban, hogy minden egyes pontot tartsanak meg, és ha parancsunknak áthágói akadnak, meg fogjuk őket büntetni, ahogy illik, és megesketjük fiainkat és jobbágyainkat aszerint, ami lentebb írva van az ő esküjüket illetően.

A pontok pedig a következők. Zsidókat, szaracénusokat vagy izmaelitákat ezentúl nem nevezünk ki kamaránk, pénzverdénk élére, sóvámaink, járulékaink beszedésére és semmiféle közhivatalba, és nem rendeljük őket segítségül az elöljárók mellé, és semmi csalárdságot nem teszünk, amelynek révén ezek keresztényeket nyomhatnak el. Valamint egész királyságunkban nem fogjuk megengedni, hogy zsidókat, szaracénusokat vagy izmaelitákat bármilyen közhivatalba kinevezzenek. Valamint teszünk róla, hogy a zsidók, szaracénusok vagy izmaeliták ezentúl jól felismerhető jelekkel legyenek megkülönböztetve és elkülönítve a keresztényektől. Valamint nem fogjuk megengedni, hogy zsidók, szaracénusok vagy izmaeliták keresztény rabszolgákat vásároljanak vagy bármilyen módon birtokoljanak. És megígérjük a magunk és örököseink nevében, hogy évről évre kirendeljük és megbízzuk majd a nádort vagy egy másik jobbágyunkat, akit akarunk, a keresztény hit szenvedélyes harcosát, akit megesketünk, hogy parancsunkat ezeknek megfelelően híven teljesíteni fogja, a püspök kérelmére, ha vannak vagy lesznek az egyházmegyéjében zsidók, pogányok vagy izmaeliták, hogy a keresztényeket vonják ki a szaracénusok uralma és a velük való együttélés alól; és ha mindezek ellenére akadnak keresztények, akik szaracénusokkal élnek együtt, vagy szaracénusok, akiknek keresztény rabszolgáik vannak, valamint keresztények, akik a szaracénusok asszonyaival, vagy szaracénusok, akik a keresztények asszonyaival vannak bármilyen párkapcsolatban, akár házasság címén, akár másként, minden javuk elkobzásával bűnhődjenek mind a keresztények, mind a zsidók vagy pogányok, és ráadásul a király rendelje őket mindörökre a keresztények szolgáiul.

2009.augusztus 10.
Vona Gábor hazaküldi Bettelheim Jánost a MAGYAR TELEVÍZIÓ műsorában!

"Ha Önt annyira izgatja és foglalkoztatja a zsidókérdés, költözzön ki Izraelbe".

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.08.12. 12:14:09

@palostrend: ez kurva jó. Libajnai, gyülevész, izmaeliták, hunmag.

Van még ilyen?

palostrend · http://palostrend.hu 2009.08.22. 12:13:29

P-MOBIL világraszóló gitárlicitből: 4 MAGYAR SZENT ÜGY!!!

MAGYAR SZÉPLELKEK!

AKCIÓ: az ÁLLAMHÁZTARTÁSI HIÁNY TÖREDÉKÉÉRT!!!

A LEGENDÁS P-MOBIL zenekar JÓTÉKONYSÁGI GITÁRJA
a PÁLOS TREND formáció felajánlásaként;
- 4 SZENT ÜGYÉRT: "áruba" bocsájtja formás testét!

P-Mobil - Világraszóló gitárlicit! - Így hirdettetett meg nem is olyan régen ez a maga
nemében páratlan Magyar Nemzeti Identitás tudat erősítő lélekmasszázs kísérlet.

Ami akkor dilettantizmusnak tünhetett az mára már a rejtőzködő valóság.
Kiderült ugyanis, hogy az összeállított 100-as lista nem azokat a magyarországi, segítőkész MILLIÁRDOSOKAT tartalmazza, akik valójában a leggazdagabbak...:))

Így aztán hála a JÓISTENNEK 1 olyan milliárdos segített a segítségünkre aki vállalta
az alább részletezett 4 MAGYAR SZENT ÜGY 25 milliárdos költségvetését, amit
szimbolikusan az a P-MOBIL gitár testesít meg, amivel a csonkaországi lélekben is MAGYAR 7.500.000 ember, valóban 1 húron pendül!!!

A SZENT ÜGYEK:

NIMRÓD ISTENKIRÁLYUNK "7 VILÁG EGYETEMÉNEK" felépítése Dobogó kő
CSAKRA-CSOKOR pontjában!

...ATTILA ISTENKIRÁLYUNK kihantolása és EGEKIG MAGOSZTOLÁSA!

...a 34 évesen Barguzinban elföldelt
TÁLTOS KÖLTŐKIRÁLYUNK, PETŐFI SÁNDOR ÚJRATEMETÉSE!

A magyarországi zsidó megszállók évszázados MAGYARIRTÁSÁNAK
és az illegitim cigány hordák által elkövetett brutalitás gyilkosságok
áldozatainak MAGYAR TETEM OSZLOP emelése a mostani Szabadság szobor helyén; - a Gellért hegy csúcsán!!!

ÖRÖK MEMENTÓ:

- 2007-ben 1 JÓtékonysági gálán gyűjtött ez a GITÁR...

... a kegyetlen brutalitással agyonvert, áldott jó: SZÖGI LAJOS tanár ÚRnak!

SLacc 2009.08.31. 20:55:25

Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!

Abban az esetben persze, ha nem volt még.
süti beállítások módosítása