Olvasói rovat - Magyarok Írországban

2012/03/29. - írta: Modor Tibi

Szia Tibi,

Szeretnélek téged és a blog közönségét az mellékelt gyöngyszemmel megörvendeztetni. /Kösz, bazmek. Fájó dolgok ezek. Meg ezek. Meg ezek. Meg ezek. - MT/

Hope you like it.

Üdv, 

WHR


- De utálom ezt a helyet. A zöld sziget, páh! Mocskos falu ez a Dublin, semmi más. Kulturálatlan írek, szívják az orrukat, hallottál már a zsebkendőről, heh? Járják az utcákat pizsamában, és vegzálják az adófizető állampolgárokat, én fizetem a segélyedet, hallod-e! A munkámat is utálom, szemét multicég, hogy kizsigereli az embereket!

Visszajövök szünetről, máris itt egy email, a francba is! Semmi pénzért, recesszió, páh! Láttad mekkora bömössel jár a főnök? És fizetésemelés meg még az ablakba' se! Itt kell lakni ezen a rohadék helyen, esik az eső folyamatosan.. Mennyivel jobb lenne most otthon. Jó idő van, mennénk sétálni a Várba, vagy a parkba... A barátok is csak felületesek, tudod? Otthon meg már csak a régi, jóbarátok vannak, de már azok is kezdik elfelejteni, hogy kicsodák-micsodák vagyunk.

- Ha ennyire utálod, akkor...

- De már készülünk haza Lacival. Otthon minden jobb, az emberek sokkal udvariasabbak, és milyen szép hely Pápa, ahol lakunk! Folyamatos felújítások vannak, épül-szépül a város, és milyen szépen tud otthon sütni a Nap! Mosolygós emberek, napsütés, mi kell még? Itt csak az eső esik, nézd már megint csöpörög. Amikor hazamegyünk Malévvel, leszállunk a Ferihegyen és délben már anyu rakja elém a töltött káposztát, meg a rendes kajákat, nem ezt a mocsadék szoszidzsot, meg krumplit! Ebédre már otthon vagyok! Malév sincs már, sebaj, lesz Rájenersz (Ryanair)! Meg lángost, höhöhö. Cigányok? Persze, vannak, de az anyum tanítónő, nekem előre köszönnek a cigánygyerekek, mert mindegyiket, még az apjukat-anyjukat, sőt a nagyanyjukat is az anyum tanította meg írni-olvasni! Köszönnek előre, bizony, mert tudják hogy a tanárnő lánya vagyok! Tudják, hogy a Lencsési Marika az édesanyám.

Én nem félek a cigányoktól. Nekem előre köszönnek. Néztük már több házat, persze anyuék mellett, tudod? Mert jól jön majd a segítség, ha gyerMekvállalásra adjuk majd a fejünket. Laci felújítaná, mindenhez ért, itt Írben luxuslakások építésén dolgozott. Tudod, ott a Szpenszerdokkba. Szpenszerdokkban. Ja, hogy mindegyik ház rohad szét és folyamatosan javítgatni kell? Hja, kérem, az már nem Laci baja, hanem a mocsok, lusta íreké, akik elcsalták az alapanyagokat. Ád egy, érteni kéne a munkához. Laci is mondta nekik, hogy ácsi, az ott nem derékszög, de asszed érdekelte az íreket? Frászt! Jó is, hogy Laci otthagyta az építkezést..

- Nem bocsátották el Lacit? Mintha említetted volna, hogy a világválság miatt leépítések...

- Nem, Laci eljött, még pont jókor sikerült neki karriert váltania. Most szakács egy hotelben, jó hely, szereti. A főzéshez se értenek az írek, Laci mutatta meg az ír főszakácsnak, hogy mit hogyan kell csinálni. Az meg csak győzte köszönni a sok segítséget! Laci még listát is írt, hogy min kéne változtatni, egyből meg is emelték a fizetését! A sok hülye lengyel meg csak pislogott, mint a miskolci kocsonyában a béka, höhöhöö. Buták azok is, mint a főd. Hazamegyünk, veszünk egy házat, van egy kis júrós szévingszünk, abból Laci felújítja, én meg keressek munkát, egy ilyen szívível, ami nekem van, simán fogok találni valami jó melót. A mortgiddzsel, na mondjad már magyarul, lakáshitel sem lenne probléma. Amennyi pénzt most keresek, olyan kerestigazolást kapok, hogy kiesik az ügyintéző szeme! A gyerekkori barátnőim mind karriert csináltak, háeresek otthon nagy cégeknél, tudod, mint IBM, vagy ilyenek, felhívom őket, és pikk-pakk lesz jó munkám. A kapcsolatok számítanak, tudod?

- De az előbb említetted, hogy a barátságok megfakulnak...

- Frászt, az én barátaim a legjobbak. Minden nap szkájpolunk, meg emesenelünk. Hazamegyünk, aztán akkor olyan ereszd-el-a-hajamat bulikat csapunk, hogy ihaj! A csajokkal soppingolunk, este meg sör, Dréher, tudod? Nem ez a mocsok Guinness, itt még a csapból is ez folyik meg az édes szider... ájjj... a Dréher Rádler mennyivel jobb...

- Mikor tervezitek akkor a költözést?

- Hülye vagy, hazamenni?! Áááá, most biztos nem! A narancsterrorba? Az én megtakarított euróimra ne vesse rá a szemét a kuszaszemű Matolcsy, azt már nem! Meg aztán most nem könnyű melót találni otthon, hacsak nem vagy valakinek a valakije, érted. Énnekem elveim vannak, én sose jópofiztam senkivel, én a munkámmal tűntem ki a munkahelyemen, bárhol széles e világban. Laci is. Persze fúrják a munkahelyén őt is, de kit nem? Ha okos vagy, megpróbálsz előbbre jutni, akkor jönnek a rosszindulatúskodások, bizony! Meg hová menjek haza? Nincs sehol munka! Pápán is csak áll a sor a munkaügyi központ előtt, többdiplomás emberek állnak sorba az alja munkákért! A barátaim is csak panaszkodni tudnak, hogy nincs munka, leépítések vannak, nincs káfeteria szolgáltatás, ide menjek haza? Itt Írben azért már megszoktunk egy szintet, ez alá már nem szívesen mennék, sőt. Így a harminchoz közel már meg kell gondolni minden lépést, tudod? Úgyis kapunk most bónuszt, azt is félretesszük a nyaralásra, nagyon szeretném látni Tájföldet, kollegámék voltak, és nagyon szép hely! Féjszre feltették a képeket, azokat nézegettem a munkahelyen, még szerencse, hogy nincs letiltva az internet, höhöhö. Tudod, gondolkodunk a bébi-prodzsekten, és a gyerMekkel ilyen messzire már nem szívesen utaznék...

- Hát, mennem kell, végülis ez az ebédidőm... - Persze, menj csak, megértem én, vár a sambo meg a kriszp, ugye? Höhöhö... 

- Nem, otthonról hoztam, marhapörkölt...

- Itt nem lehet rendes marhahúst venni, más az íze. Nem olyan, mint az otthoni, úgyhogy nem is főzünk ilyet, inkább a szoszidzs, minthogy csalódnom kelljen a jó marhapörköltben, érted, vársz egyfajta ízvilágot, amit megszoktál otthon, és akkor nem az az íz, érted, tisztára mint Pruszt meg a sütikéje, höhöhö. Na menjél nyugodtan, elengedlek, vár a sok ímél engem is!

44 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AiRLAC 2012.03.29. 07:02:32

Maga mindent kétszer mond, kétszer mond? Amúgy prájszlessz és Határátkelő-re való :D

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2012.03.29. 08:22:02

fasza, de annyira nem, hogy kétszer olvassam el. ;)

a mortgage-t modorosan morgácsnak kell írni és mondani, elvégre mindannyiunkban lakik egy kis nyelvújító.

Styxx 2012.03.29. 09:46:32

Zsírkígyó! 500 év múlva majd pislog az utókor, mint a dublini kocsonya a Voynich-kéziraton, hogy mi a francot jelent ez a sok kis zöld szigetnyi önellentmondás.

chipshop (törölt) 2012.03.29. 10:12:34

Kb.5 eve talalkoztam utoljara Angliaban,es szinte szorol szora ugyanezt mondtak-csak az angolokrol es angliarol.Termeszetesen az,hogy az "angolok hulyek es belterjesek"minden egyes beszelgetesnel elhangzott,Magyar falvak isteniteset hallgattam szuntelen,es persze az "itt minden szar,mindennek mas ize van,nem tudnak fozni,es mindegyik angol sotet".Folyamatosan Magyar kajakat foztek,es annak ellenere h itt eltek csak es kizarolag a Magyar boltba mentek vasarolni,ahol akkoriban ketszeresen aron adtak a pilotakekszet es sosem ertettem,hogy mi ez a siras rivas,nem Ausztraliaban vagyunk,hanem 2 ora reuloutra M.orszagtol.Folyamatosan Traubit ittak,es akarhanyszor turo rudit lattak sikitottak,hogy "aaaaaaaa turo rudiiii"es ezt termeszetesen feltettek a feszbukra,kepekkel,kommentekkel.Mindig volt egy olyan erzesem,h ezek az emberek betegek.Az osszes akkoriban arra gyujtott,h hazamenjen,es itthagyja Angliat,az,h azota mi lett veluk,nem tudom,mert Magyart egyaltalan nem latok/hallok errefele.Anno,meg ebben az idoszakban beugrottam cipot venni,mikozben egy baratommal beszelgettem telefonon,es ahogy letettem elemugrott egy susogogatyas ex-lada tulaj,hogy: "Csa,bocsika h megszolitalak,de hallom Magyar vagy,tudsz valami melot erre?".Na,ez letaglozott.A "csa" meg a "bocsika" szamomra nem letezo szavak,de egyebkent is:ezt igy hogy?M.orszag naluk mindennapos tema volt,bar nem lattam oket mindennap,mert mashol dolgoztam es persze en voltam a "bunos"lelek,mert en vidaman megeszem a yorkshire pudingot,nem keresek Magyar boltot es nincsen Turo Rudi elvonasi tunetem.Mi tobb,en kedvelem az angolokat,szeretek itt elni,ez sem tokeletes nemzet,ahogy egyik sem az,de mivel itt elek,igy integralodok es mivel az en dontesem volt anno a koltozes,igy nem morgok,es foleg nem szidom azt az orszagot ami befogadott,mi tobb mara mar kettos allapolgar vagyok.Neha komolyan nem ertem az embereket.Nem kotelezo kulfoldon elni,ez egy dontes,barmikor vissza lehet menni,es nem latom ertelmet az angolok szapulasanak.Eltem Olaszorszagban is,illetve Pennsylvania-ban,es mindketto klassz volt,igaz az USA ba nem tudnek elni,annak ellenere,h egyaltalan nem olyan rossz,mint ahogy sok ember a teve elott ulve elkepzeli:))A lenyeg az utazas,imadok mas orszagokban elni es mas kulturakat megismerni.Tudom,nem kene ezt mondanom,de abszolut nem hianyoznak az un.kulfoldi magyarok.sot.

Styxx 2012.03.29. 10:30:32

@chipshop:
Na ja, akinek Mr. Gartner csapta a szelet:-)

Ernoke 2012.03.29. 10:39:32

király poszt, csupa önellentmondás.:) (írországot illetően abból a szempontból igaza van, hogy akarna a franc ott lakni, nekem nem tűnt túl szívderítő helynek:D)

@chipshop: amerikában én több mint 10 éve voltam 1 hetet, kanadában 3 hetet, de végig ufónak éreztem magam, kanadában is, pedig az állítólag európaibb. nem szerettem ott lenni, idegesítettek az emberek és a mindennapi apró-cseprő különbségek is. lehet, h ha tovább lettem volna kint, megszoktam volna, de azóta az a véleményem, h nem európai embernek való hely az.

chipshop (törölt) 2012.03.29. 10:51:35

@Styxx: LOOOOOOL ezen most telleg nagyon nevettem:))Milyen igaz,mar el is felejtettem...iszonyu reg volt,meg kolok voltam.Azota sem beszeltem vele,kiveve a karacsonyi esemeseket,ill tavaly szeptemberben volt valami extrem bena beszelgetesunk,de azota mar ujra ferjhez mentem es boldog vagyok:-))Erdekes,pont ket napja irtam neki mert annak ellenere h mar nem szeretem,valaha kozel allt hozzam,es valamiert baratnak nagyon megtartanam(de nem lehet).Szoval irtam neki,mert ket napja iszonyu dolog tortent velem-abszolut ignoralta.Kicsit rosszul esett-na jo,nagyon rosszul esett-mert nem amolyan csipcsup kislanyos nyavalygas volt,nem az,h elvesztettem a hajgumimat,hanem telleg trauma.Mindegy,ez van,nem banom:-)))

Styxx 2012.03.29. 10:57:11

@chipshop:
Erre mondaná egy, a család paleolit ebédjének az alapanyagául szolgáló antilop után futó maszáj harcos:
- First world problem! :-)

chipshop (törölt) 2012.03.29. 11:08:04

@Ernoke: Abszolut megertelek,en sem elnek megegyszer az USA-ban,engem speciel a hideg razott attol,h a szomszedaimnak volt fegyvere,annak ellenere h egy atlagos,jol szitualt csalad voltak,egy biztonsagos negyedben.Szinte mindenkinek volt fegyvere-kiveve engem:-))Mondjuk en nem is ettem haburgert max egyszer,es kinnt is igyekeztem egeszsegesen etkezni,de egyertek: Amerika nem ut.Viszont Romat probald ki,elkepesztoen vidam hely nappal,este mar kevesbe,de az olasz temperamentum telleg szorakoztato:-)))

pruntyike 2012.03.29. 15:31:33

@chipshop: Róma tényleg szórakoztató, egy epizód: kávét ittam sütivel egy nem turisták, inkább hivatalnokok által kátogatott helyen Rómában. 20 eurós bankjegyem volt, a kezemben tartottam, hogy fizetek a kasszánál (ha a pulthoz magad mész, úgy olcsóbb, mintha a pincér szolgál ki). Mivel olaszul nem tudok, csak angolul, persze a tulaj tudta, hogy külföldi vagyok. Ráütött a kassza pénzfiók-kinyitó gombjára, hogy hangosan csilingeljen, mint a régi körúti villamos, de semmi összeget nem ütött be, majd ugyanazzal a lendülettel kikapta a kezemből a 20 eurót (6 ezer forint) és betette a kasszába, majd becsapta a kasszát. Mondtam neki, hogy ezt hogy gondolja , mennyit fizetek, de csak annyit mondott hogy oké, oké, oké, és amikor azt mondtam, hogy szerintem nem oké, megjelent valahogy még két férfi valahonnan hátulról. Tehát annyiban maradtunk, hogy oké a dolog, verést azért nem akartam, köves út meg nem volt a közelben, hogy azt mondjam neki, megvárlak a köves úton. Mondjuk halálra röhögtem magam, tényleg vidám fickók ezek a rómaiak...

májkifiam 2012.03.29. 15:35:21

egy kedves barátom sokat köszönhet az írországi tartózkodásának, többek között az alkoholizmusát :D

vitaygeorgina 2012.03.29. 15:36:03

Mit tudja ez a hülye liba Prusztot meg a süteményt. Nálunk magyar szakon is csak a legkeményebbek olvasták el az első kötetet. Én kb. 150 oldalig jutottam. A többi kötetről ne is beszéljünk.
A poszt amúgy király volt. Legjobb ez:
"Tudod, ott a Szpenszerdokkba. Szpenszerdokkban."
Mert hogy kiütést kapok ettől a ba/be - ban/ben keveréstől, és nagyon úgy tűnik, hogy jobb, ha tartósan berendezkedek rá.

pruntyike 2012.03.29. 15:39:28

Mondjuk Rómával szemben London: Lutonba érkeztem a néhau SkyEurope-vel, dél helyett késő este, a Victoria Statinnál úgy éjfél után kötöttem ki. Egy taxist megkérdeztem, mennyiért visz el egy Hammesmith-be (vagy Sheperd Bush-ba) levő helyre, már pontosan nem emlékszem. A jó öreg taxis azt mondta: 20 font körül van az út. Bekapcsolta a taxiórát, út közben mikrofonon keresztül beszélgetett a golyóálló üveg mögül, tehát tudta, hogy először vagyok Londonban. Mégsem járta be fél Londont, mikor megálltunk a cím előtt, a taxióra (amely szerintem meglehetős sebességgel ment előre, hiába, éjszakai tarifa): 19.95 fontot mutatott!!! Ez London, nem hiába évek óta a londoni taxiszolgálat a világelső.

pruntyike 2012.03.29. 15:41:53

@májkifiam: Ez marhajó, még csak annyit, milyen alkoholizmus: söralkoholizmus, boralkoholizmus, töményszesz-alkohlizmus, mert nem mindegy, de komolyan!

Styxx 2012.03.29. 15:53:50

@pruntyike:
Menj Minicab-bel, a sofőr se vezetni, se angolul nem tud és a tucatnyi londoni közül egyetlen egyet ismer, ha a Temze túlpartján van dolga, azon át mentek (való igaz, ez kilencvenes évek második fele, GPS előtti korszak)

balage_81 reloaded (törölt) 2012.03.29. 19:05:21

@chipshop: óóó, bazmeg! megjött a randivonalról ismerős szöveg: "imádok új országokat és kultúrákat megismerni". erre mondjuk a blogokon modorosan, hogy prájszlessz. és az is. de sokan vagytok édesem. dugnám mindegyikőtöket.

KürtiT (Tromb74) 2012.03.29. 19:30:44

Mondjon már valaki pár jó szót Írországról! Soha eszembe nem jutna odamenni, mégis lelombozó, hogy mindenki fikázza.

@balage_81 reloaded: +1 :D

balage_81 reloaded (törölt) 2012.03.29. 19:33:46

@KürtiT (Tromb74): én 3 évig nyomtam kint, és amit a szerző ír, fedi a valóságot. egyedül az hiányzik belőle, hogy mennyi az ügyeskedő, semmilyen nyelven nem beszélő, tiszteletlen, bunkó, buta, tanulatlan sufnituning magyar köcsög, aki mások - többek közt az írek - átbaszására alapozza a megélhetéség és utána büszkén cikkezik róla az iwiwen vagy bárhol. mert ugye azért olyanok vagyunk, hogy fikázzuk a helyieket, de a magyarok is bazmeg, mások szemében a szálkát, sajátjukban a gerendát se...

A Tyne folyó déli partja 2012.03.29. 19:38:56

@chipshop: mivel, hogy gyakorlatilag pont ugyanezek érvényesek az angolokra is. kb. semmi különbség nincs köztük, (skótok szintén), nem tudom, mire fel utálják egymást annyira. tökugyanolyanok.amúgy, ja, ha nem kötelező külföldön élni, akkor nyilván tilos is észrevenned azt, amiben rossz, igaz?@pruntyike: bezzeg Newcastle-Gateshead közt (10.6 km, 14 perc) majdnem 11 fontot fizettünk..@balage_81 reloaded: ez a randivonalról ismerős? én ki nem állhatom ezt a szöveget, tényleg modoros.

A Tyne folyó déli partja 2012.03.29. 19:59:47

@KürtiT (Tromb74): én csak két napot voltam, de mondjuk kocsmák?:)

2012.03.29. 22:13:07

@KürtiT (Tromb74):

Onnan jött pl. a Thin Lizzy meg a U2, szép tájak, jó sörök, jó a népzenéje, bare-knuckle boxing, híres írók, mi kell még?

lárvalányhaj 2012.03.29. 22:48:50

@chipshop:

ez azért van így, mert a legtöbb ember, aki kimegy dolgozni, korlátolt és fantáziátlan kisember.

Styxx 2012.03.29. 23:44:26

@balage_81 reloaded:
na tűnés kis budai sznob. Dugnád a csajainkat, de nálatok még szarni se szabad:-)
A "magyar találékonyságról" volt egy fasza írás, hogy az építőmunkások okosba kitalálták, hogyan lehet átbaszni a szelektív hulladékgyűjtést. Ezzel nem kerestek egy vasat se, de nehogymá' szelektívbe toljuk:-)

2012.03.30. 00:27:39

A poszt tipikus esete azoknak, akik épp ott nem érzik jól magukat, ahol vannak.
Az ilyen ha haza jön, akkor egyebet nem hallasz, hogy itt minden szar, bezzeg odakint.

a kajákon meg mindig meg áll az eszem. A múltkor valaki háztartási kekszet keresett, msáok meg update cuccokat hozatnak ki, de olyant is hallottam, hogy hazai kenyeret tizesével hoz ki és lefagyasztja.

Én az 5 év alatt 1x hoztam ki 3 csomag szalakálit, mert nem találtam a szótárban hogy mit jelent, és igy nem tudtam venni, de most már tudom, hogy szarvasszarvsónak hivják, úgy hogy ez a kérdés is megoldva.

KürtiT (Tromb74) 2012.03.30. 00:33:05

@A Tyne folyó déli partja: oké, oké

@tff: Thin Lizzy jöhet, U2 inkább ne, népzenéjük pláne ne. sör meg irodalom importálható.
Ez a boxing izé meg nem tudom miféle.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2012.03.30. 00:37:08

@chipshop: egy isten vagy! Sőt: te vagy az Isten, azt hiszem. Egy hétköznapi Hős.

KürtiT (Tromb74) 2012.03.30. 00:38:49

@tff: no, megnéztem a tecsőn ezt a boxingot. Lényegében sima utcai csetepaté, nyóckerbe talán level 1-nek beszámítanák.

KürtiT (Tromb74) 2012.03.30. 00:59:42

@Modor Tibi: Ne cseszegesd má'! Te három posztból nem tudod összehozni, amit ő egy kommentben :D :D :D

Möff CAT a Torcsvúdos gyerek 2012.03.30. 08:08:09

Jó a poszt!

Mondjuk Írország helyett simán be lehetne írni tetszőleges országot, mindenhol ugyanezt a szardumát nyomatják a szar arcok. Saját élmény, faterom Svájcba exportálta magát még '80-ban, mikor kimehettem meglátogatni végre, elmentünk a baseli magyar klubba, valami broáf volt, mint egy hétker kocsma, iszonyú kontraszt volt Svájc ÖSSZES többi részével, amit láttam... :S Ott ültek, snapszeroztak, piáztak, füst volt, ment valami fos Edda a magnóból, wáááá, mennyünk má, apa, ez szar! Azt már csak érdekességképpen említem meg, hogy a zsíros-lilahagymás "szendvics" 3 frank volt kábé 86-ban :D:D:D
Sajnos Írországban nem voltam még, de nagyon el akarok menni megnézni, mert nagyon szép országnak tartom. Sláinte Mór!

Ernoke 2012.03.30. 09:18:54

@KürtiT (Tromb74): írországot én turista-szempontból találtam jónak: gyönyörű tájai vannak, még gyönyörűbb tengerpartja hatalmas fókákkal, és kurvajó múzeumai és történelmi emlékei. sok az utcazenész is, a helyi váci utcában szinte minden sarkon állt valaki, és nem szintetizátorral nyekeregtek, hanem kész koncert volt mindegyik. amúgy több jó nekem sem jut eszembe, de ez lehet a szar klímája miatt van, engem eléggé befolyásolt.

@tff: a u2 és a népzenéjük szerintem pont hatalmas negatívum.:D

ja, még a filmek jutottak erről eszembe. pl. ez kurvajó, érdemes megnéznie annak is, akit egyáltalán nem érdekel írország.

www.youtube.com/watch?v=IUFyvUoAHzM

KürtiT (Tromb74) 2012.03.30. 09:47:09

@Ernoke: Ezt láttam, tényleg remek film. A fóka pedig komoly érvnek tűnik, elgondolkozom az utazáson.

Ernoke 2012.03.30. 10:20:38

@KürtiT (Tromb74): www.youtube.com/watch?v=qDX8kIci7QM&feature=related és ezen a videón a legszebb részek rajta sincsenek:) lehet mégse olyan rossz hely írország, meggondoltam magam:)

cassopo2 2012.03.30. 11:54:07

olyan szomorkás a hangulatom, most hogy bezárt a szlovák bolt itt Waterfordban, honnan vegyek TV-paprikát a lecsóba?? :(

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.03.30. 13:07:46

@Modor Tibi: az bazdmeg, generálszószos kivitelben. Minnyá felhorgad bennem a szutyokfalvai proligyerek, aztán kifakadok, hogy irigység ide vagy oda, a bakafántos tetveskurva faszát a cigánymeggyen hízlalt bölcsészgeci anyja picsájának, hogy én a szomszéd pécsre sem tudom megvenni a buszjegyet, más meg havonta más országba integrálódik. Rohadjak meg, tudom, nekem is ez a véleményem, azt is teszem... ehhehehhheheh

Ernoke 2012.03.30. 14:06:38

@vészmadár (pica pica): én is akartam azt válaszolni, h ígérem, "kipróbálom" Rómát, de csak miután a régóta tervezett szolnoki útra összegyűjtöttem a pénzt, mert jelenleg hó elején sem tudom megvenni a vonatjegyet rá... aztán rájöttem, h ez ilyen undorítóan önfényezős bezzeghozzászólás lenne ("bezzeg én tudom, mi az élet"), másrészről meg én tehetek róla, h nincs pénzem, mert nem lenne kötelező senkit eltartanom, és inkább befogtam.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.03.30. 14:31:30

@Ernoke: tudom, az én hibám, és bűnhődöm is érte, ezt is elismertem, csak néha, egy tízévben egyszer ki kell ereszteni a gőzt, különben mészárlásokba kezdenék.

A Tyne folyó déli partja 2012.03.30. 20:21:38

@Frengi: na, ezt én se értettem soha. (naná, nem igazán vagyok kajafüggő. sőt.) a Túró Rudi egy csöppet se hiányzik, megeszem, ha ad valaki, de nem vagyok oda érte. húst eleve nem eszem, így kolbász, meg mit tudom én, mi kilőve. ami itt tényleg nincs, és akarnám, hogy legyen, az a szaloncukor, meg a piros arany/gulyáskrém. más nem kell. én azt nem értem, mikor az itteni lengyel boltba hoztak magyar kajákat is, és pl. az exem képes volt felvásárolni a készletet, mert hogy az "magyar kaja". ilyeneket, hogy csoki, ásványvíz. minek? van itt is ezer fajta. vagy mikor fórumon valaki felteszi a kérdést, hogy hát mit hoznál a bőröndben, hát kaját, nem? én speciel könyveket szoktam.

2012.03.31. 06:24:10

@A Tyne folyó déli partja: A Normbában vettem akciós piros aranyat meg gulyáskrémet 1,1€ -rt, nem érdemes cipelni.
Pick szalámi most is akciós a Kauflandban, szoktam venni, mert nem annyira zsior mint az olasz, és apróbra van darálva mint a francia.
Túró van az orosz boltba, ugyanott telföl meg magyar töpörtyű is.
..és egyáltalán: egy olyan orszában ahol a világ minden tájáról érkeznek emberek, igy összehordják az össze ehető és ehetetlen cuccokat, pont magyar kaját ne lehetne kapni, ez elképzelhetetlen.

A Tyne folyó déli partja 2012.03.31. 18:46:27

@Frengi: itt viszont nem lehet piros aranyat (de még csak hasonlót se) kapni. meg más magyar kaját se. sőt, anno a Lidl egész jó volt ilyen hiánykaják beszerzésére, most eléggé kiesik, így ritkán járok arra. a múltkor viszont arra jártunk, beugrottunk. hát kb. semmi nem angol kaja volt.

susztertangó 2012.05.02. 14:18:34

@vitaygeorgina: Vegyél popsikenőcsöt.Csak rosszabb lesz.
süti beállítások módosítása