Olvasói rovat - A nagy meetingroom-csata

2011/03/04. - írta: Modor Tibi

 

Styxx ismét egy kerek sztorit küldött. Szürreális, képzelt riport egy multis meetingről. Vagy nem is annyira szürreális? Nem kell megijedni a kettős narrációtól. Az elbeszélő és Szilvi belső monológjai közel olyan gördülékenyek, mint mondjuk a Madárkában Al és Madárka történetmesélése. És a biznisz hunglish sem vészes.


Forrás: Szilvi elmaradt memója.

Dávid: - Sziasztok, akkor csapjunk a lovak közé. Szilvit megkérem, hogy szorgos kis hangyaként vegyen fel egy memót a meetingről. Mindenki itt van? Aki nincs, az jelentkezzen!– hihi.

Pedál Réka: - A Tóháti Dzsó még nincs.

Dávid: - Szilvike, dobnál Dzsó bácsira egy csörgi-börgit?

Szilvi: - Nem veszi fel. Na, most kaptam egy SMS-t a mellettem ülő Krisztől. Dzsó az éjjel K.O.-ra kiütötte magát. Teljesen offline, találjak ki valamit. - Ööö. Terepen van Szabolcsban, biztos nincs térerő.

Dávid: - Hát ez a fránya Nyírség. A leszakadt Vadkelet. Ez már Nyugat-Ukrajna. Hihi. Na jó, majd megkapja a memót Szilvikétől. Hadd mutassam be mindenkinek Imran Chapurt, aki európai tanulmányútján tisztelte meg jelenlétével a cégünket. Majd Szilvike fordít neki, meg a többi nem native hungariannak is, hihi, ha lesz kérdésük. Pleasure to meet you, Mr. Chapur.

Imran Chapur: - Pronounce Cooper!

Jaj, nyálaskám, te aztán angolabb akarsz lenni a Hugh Grantnál is. Hollófekete haj. Egy látszólag rakoncátlan, elszabadult tinccsel, amit lefogadok, hogy a tükör előtt legalább negyedórán át lőttél be. Lazán a válladra dobott, rombuszmintás pulcsi. Fogadjunk, hogy nincs rajtad olyan ruhadarab, ami nem került legalább ezer fontba és még az alsógatyáidat is westminsteri szabóságban varratod méretre. Húsz és negyven között bármennyi lehetsz. A lényeg a fiatalos kinézet. Hiszen, amint körbe ment a belső chaten, apád cége is fiatalos. Pakisztán egyik legnagyobb szőnyeg-manufaktúrája, ahol a dolgozók átlagéletkora kilenc év.

Dávid:- Akkor mielőtt úgy istenigazából belecsapnánk a lecsóba, Szilvikém, kaphatnék egy finom campucit? Mr. Chapu.., pardon, Cooper. Fancy a cup of coffee or a tee?

Imran Chapur : - Yes, one tee would be fine.

Szilvi: - With Milk or Sugar?

Imran Chapur: - One and a half brown sugar cube, sweetheart!

Biztos kevés bollywoodi filmet nézek, különben ismerném ezt a fajta mosolyt.

Szilvi: - Még valaki?

Audrey (a francia gyakornoklány): - Yes, one big cup of coffee, excusez-moi, and let’s have a brekfööst.

Szilvi: - Pardon?

Audrey: - Let’s have a brekfööst!

Mi van, pici kancsi francia puncikám? Te is hajnalig buliztál? Délután kettőkor akarsz reggelizni?

Szilvi: - But it’ s 2 PM. I’m afraid a bit late for breakfast.

Audrey: - Not breakfast. Break first. I mean, befoure we start the real meeting, let have a break FIRST! Dave, what do you think?

Akkor artikulálj is angolul, eszem a charme-os kis francia akcentusodat, csak éppen semmit sem érteni.

Dávid:- Haha, inkább majd pörgetjük a témát, nekem speciel négytől van a következő meetingem. Szilvi, tündérkém, milyen jó, hogy büfékocsi is van ebben a meeting roomban, már itt is a campucim.

Imran Chapur: - Khmm, I asked with one and a half sugar cube.

Szilvi: - Yes, I served with two cube of brown sugar, how you claime. It’s OK?

Imran Chapur:- May i say: No? It’s not one and a half cube. I guess that you are not only a gorgeous young lady, but smart enough to manage my little wish. Please cut one of the sugar cube in half.

Dávid: - Szilvikém, legyünk jó házigazdák, vágd valamivel ketté azt a fránya kockacukrot.

B+, a pinám leszakad! Hát mi a csipát képzel ez? Hogy az apja valamelyik rabszolgamunkása vagyok, vagy egy ágyasa a háreméből? Másfél kocka barna cukorral. Hát ilyen még egy David Beckham-típusú, proliból felkapaszkodott sznob fejéből se pattanna ki. És mégis mivel vágjam el? Hmm, elharapom, ki gondolta volna, hogy egyszer az életben még azt bánom, hogy nincs herpeszem?

Imran Chapur:- Marvellous, thank you wery much!

Szilvi (magában): -Anyád.

Kopognak az ajtón. Néhány kockafejű IT-s néz be. A főnökük megkérdezi:

IT-s góré:- Meetingeztek?

Dávid: - Szerinted?

IT-s góré: - Izé, nekünk csak egy fél óra kellene. Már megint összeomlott az SAP. Addig nem tartanátok szünetet, látom úgyis kávéztok?

Dávid: - Már ne haragudj, de mi munka mellett kávézunk. Miért nem foglaltad le az Intrán tárgyalót? Mi ezt már egy hete megtettük, ugye Szilvike? Menjetek a három-tizenhármasba.

IT-s górét győzködi a két másik:

Kocka: - Boss, inkább menjünk a kisbüdösbe (dohányzó).

IT-s góré: - De csak ha az ablakban cigiztek.

Geek: - Ne má’ akkor ráfagyna az Alföldi papucsodra a frottírzoknid.

IT-s Góré: -Na jó. - beadja a derekát. Bárhova, csak ne a három-tizenhármasba. Soha sem felejti el, hogy ott rapportolták, amikor ki akarták rúgni, mert az egész IT-support, őt is beleértve egy héten át suttyomban Quake-házibajnokságot tartott.

Dávid: - Na, miután kivágtuk ezeket a trehány bithuszárokat, most tényleg csapjunk a lovak közé! Mielőtt a slideshow-t elkezdeném a Power Pointon, egy gyors vázlat a mágnestáblán.

Móra Miki: - Ez mi, rántott hús?

Dávid: - Magyarország, a fő piaci targetünk, csak hát nem vagyok egy Munkácsy.

Móra Miki: - És mi az ott Munkácsnál? MDB?

Dávid: -Az csak egy jelölés, ott a nyíl. A Main Data Base. És különben is nem Munkácsnál van, hanem attól észak-nyugatabbra, inkább Liptovsky Mikulásnál.

Elem Péter: - Haha, Munkácsi Data Base! 

Tóth Béla: - Annak van kéremszépen tisztességes magyar neve, nem Liptovsky Mikulás, hanem Liptószentmiklós!

Elem Péter: - Ne csiripeljél már, Turul Béci, eszem azt az ősi, nemesi, árpádházi vezetékneved!

Most kopogás nélkül viharzik be egy alacsony, energikus, harmincas csaj.

Brigi: - Bocsika, de meetingünk lesz.

Dávid: - Bocsika, de nekünk már van!

Brigi: - Menjetek át a három-tizenhármasba! Az Efraim Kis küldött egy e-mailt. Hogy egy topicot ASAP át kell beszélni, ő pedig az egyik legnagyobb tulajdonosunk. Huhu, tudod, az erősebb kutya, hihi! – és véres rongyként lóbálta a kinyomtatott e-mailt. From: efraim.kis@aviv-tel.il

Dávid aztán mindenhová ment volna, csak a három-tizenhármasba nem. Megértem, hogy kellemetlen élmény neki. Nekem is. Egyszer oda behívott, azzal az ürüggyel, hogy a jövőmről akar velem beszélni, én hülye meg az ebédszünetben flamózás helyett gyorsan átnéztem a céges struktúrát, meg mi az, ami szerintem javításra szorul, stb. Azt gondoltam, hogy végre eljött az ideje a már az állás-interjúmon beígért előléptetésemnek. Erre föl ránk zárta az ajtót, megdicsérte a frizurámat, majd lehúzta a sliccét. Először köpni-nyelni sem tudtam, de gyorsan kapcsoltam. Szemközt köptem és kiröhögtem, majd közöltem vele, hogy akkor élesben kipróbálnék egy realtime nyilvános mobilvideo-kapcsolatot, a Wikileaks legújabb fejlesztését (blöfföltem). Mit üzen a képernyőkímélőről jól ismert feleségének és három kis angyali gyerekének? Vörös fejjel húzta fel a sliccét és villámgyorsan kizárta az ajtót. Szóval ezért nem akaródzik Dávidkának a három-.tizenhármasba újra betenni a lábát.

És ügyesen meg is fordította a szitut.

Dávid: Az egyik legnagyobb tulaj, de nem a legnagyobb. Amióta a dubaiak kivásárolták a két legnagyobb német tulajdonost, a Dr. Jürgens GmbH-t és a düsseldorfi önkormányzatot. Szilvike, nyomtasd csak ki a dubaiak emiljét? Huhh, de gyors vagy bébi! - És az e-mail élőlábában ott virít a First Dubai Investment: Eastern-European-Balkan-Caucasian Division felirat. - Hogy is mondtad az erősebbik kutyára, Brigikém? Menjetek ti a három-tizenhármasba!

A hosszú múltra visszatekintő arab-izraeli konfliktusok történetében, ha a Golán-fennsíkot nem is foglalták ugyan vissza, de ezt a budapesti meeting roomot megtartva, szépítettek az arabok. Brigi szikrázó szemekkel, szó nélkül csapta be maga mögött az ajtót.

Speciel a három-tizenhármasban ő is megjárta a maga Kanosszáját. Amikor behívatta a kontrollingról Grisa, és a pofájába vágta: Tud róla, hogy a céges csapatépítős szerződésből a rendezvényszervező cégtől két millát neki visszacsorgattak, és ha nagyon jó lesz hozzá, akkor kussol, különben ebből büntetőügy is lehet. Brigi nagyon jó volt hozzá, ki is térdelte a harisnyáját, mert miután megjártam a Dávid „mintaférj” gyerekkel a három-tizenhármas kalandomat, szóltam a biztonságis srácoknak, hogy nem ártana a kistárgyalókat is bekamerázni. De a Grisa kellemest a hasznossal alapon, a két millát azért bevasalta rajta. Kár, hogy nem tolta fel a jardon. A pökhendi, törtető Brigikének szívesen vittem volna látogatási napon egy tálca krémest a kalocsai női böribe.

Dávid: -Na, most már tényleg csapjunk a lovak közé! Szilvikém, légy szíves indítsd a Power Point slideshow-t!- az ajtón kopognak.

Dávid: - Hát ezt nem hiszem el! – egy kék overallos, szerelő jön be. – Dávid szinte ordítva: - Mégis mit képzel jóember? Szólok az épület-karbantartó cégnek, hogy magát rúgják ki! Nem látta az ajtó mellett a táblán, hogy „Busy/Foglalt”??

Szerelő: - Ők küldtek, hogy gázszivárgás van az épületnek ebben a szárnyában, de ahogy maguk gondolják….

Dávid: - Akkor jöjjön, mi pedig menjünk.

Szilvi:- Hová? Folytassuk a három-tizenhármasban?

Dávid: - Á, hagyjuk. Szilvikém, majd küldd ki köremailben a memót, a slideshow csatolásával of course, és mindenki tudja a dutyját. Nekem nemsoká kezdődik egy másik meetingem.

Szilvi (magában): - Azt csak te gondolod, kiccsillag. Reggel kiíratom magam táppénzre és beszállok a Reni meg a Marcsi ceglédi palacsintázójába. Feketén tolom, amíg ki nem basztok. Őrült ötlet, de kib…. tele a hócipőm a multikkal. Majd küldök képeslapot.


 

Hülyék alatt élni:

A hülyékkel együtt élni blogon Modorosba illő, őrült összefoglaló egy felvidéki lakótelep zakkantjairól

151 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.03.04. 12:52:42

@vészmadár (pica pica): nem egészen. Az irat T. Bíróságnál van. Kérelmezni kell alázatosan, hogy adjon másolatot, majd nyolc munkanapon belül, de legkorábban másnap bemenni az elkészült másolatért. A fenti példában ez nem egészen így történt :-)

2011.03.04. 13:01:13

Belegondoltam, ha a Wannseei konferencia is ilyen meeting lett volna....:)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.03.04. 13:03:28

@Professor Pizka: vagy kell egy sármőr, mint én, és bevillantani, hogy "figyu, ha 3 percen belül itt az irat, leszophatsz":)

a trükk, hogy tudni kell bánni a nőkkel, érteni kell a nyelvükön:)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.03.04. 13:07:03

Bizony, ez nem egy sztenderdizált, központosított pénzügyi-logisztikai szolgáltatóközpont "multija" nekem, hanem egy külföldi tulajdonú nemzetközi cég, de magyaros vezetői kultúrával.

Mindamellett, hogy a multiknál igenis folyik érdemi és értékteremtő munka is - a meetingeket és a telefonkonferenciákat tekintem a klasszikus időrabló (látszat)tevékenységeknek.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.03.04. 13:08:27

@vészmadár (pica pica): szeretnék ott lenni, amikor ezt élőben kipróbálod. A youtube szupersztárja lennél :-)

2011.03.04. 13:12:59

@vészmadár (pica pica): Pláne érdemes lenne kipróbálnod egy átlagos bírósági ügyintézővel! (Margitka, 50, 90 kg)...

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.03.04. 13:13:26

@El Topo (Sgt. Elias): Basszus, téged olvasva mindig rádöbbenek, milyen unalmas, eseménytelen életem van! :(

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.03.04. 13:14:58

@Modor Tibi: megmondom én, hogy a melós oldaláról mit nem ért a paraszt: nyilván ha van 20 esztergályosom, kell egy-két ember, aki vezeti-koordinálja-irányítja őket. Azt mondom, kell 2-3 ember, aki az ehhez kapcsolódó tetemes papírmunkát, engedélyezést, árurendelést, számlázást, stb. megcsinálja, összesíti a dolgokat, kimutatásokat készít, stb.

De mondd már nekem meg, milyen termelő munkája van annak a cégnek, ahol semmi termelés nincs, csak és kizárólag a valamilyen adatok innen oda tolása? miről készítenek ezek kimutatást? mit hangolnak össze? mit szerveznek? mit összesítenek?

ezek nem provokatív kérdések, hanem tényleg érdekel a válasz. Mert ahol egy cégnél 100 akta- és exceltábla-tologató van, ott feltételezem, valahol lennie kell 5-10 ezer dolgozónak legalább. Melósnak. Aki ás, farag, hengerel, fröccsönt, weblapot készít, pályázatot ír, azaz valamit csinál.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.03.04. 13:22:59

@vészmadár (pica pica): "Mert ahol egy cégnél 100 akta- és exceltábla-tologató van, ott feltételezem, valahol lennie kell 5-10 ezer dolgozónak legalább. Melósnak. Aki ás, farag, hengerel, fröccsönt, weblapot készít, pályázatot ír, azaz valamit csinál." - van is, csak nem feltétlenül ugyanabban az országban. Ettől multi a multi.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.03.04. 13:24:32

@altoid: ú és azt is tudod mit csinál a norwegian bid support specialist? Ez legalább olyan menőn hangzik mint az Obersturmbannführer :-D

El Topo (Sgt. Elias) 2011.03.04. 13:24:45

@altoid:

És úgy tűnik még csak most jön a java.Részletek még nem publikusak, de majd mesélek arról is nyilván.:)

2011.03.04. 13:24:56

@altoid: mert a diktatúrák mindenütt a világon egyformán működnek.

Hallottam egy olyan cégről, ahol ha be mész dolgozni és reggel nem indul a géped,akkor mehetsz leszámolni, ki vagy rúgva, hát mit mondjak erre? Ilyen lehetett a rákosi érában a csengő frász.

brutuska 2011.03.04. 13:26:49

Ismerős titkárnőnek a nejem szeme láttára odalökott az igazgató egy nejlonzacskót, amibe visszaköpdöste a szőlőhéjat, hogy a még ép szemeket válogassa ki...

Styxx 2011.03.04. 13:29:16

@brutuska:
azt a Q, micsoda Humanista Főnök!

magyar ember teli szájjal 2011.03.04. 13:29:19

Hát ez óriási volt. A fiatalos paker cégen majdnem meghaltam.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.03.04. 13:32:32

@vészmadár (pica pica): nagyon egyszerű - a BSC-k (szolgáltatóközpontok) pontosan a profitmaximalizálás, költségcsökkentés, ésszerűsítés miatt jöttek létre. Egy profitmaximalizáló vállalat hülye lenne pénzt adni olyan munkahelyekre, amikre nincs szüksége.

Ami nem klasszikus termelő vállalat, az szolgáltat. A budapesti multiknál nélkülözhetetlen munkafolyamatok zajlanak: számlakönyvelés, kifizetés, pénzbehajtás, könyvelés, logisztikai tervezés -nyilvántartás. Persze tudom, hogy a számviteli osztály nem fogja legyártani a processzort, meg az olajat se ők bányásszák - de nemcsak a jogszabály kötelezi a vállalatokat a helyes könyvelésre, hanem a józan ész is.

Ahol elkészítik az eredménykimutatást, mérleget, éves jelentést, az szerintem a maga nemében értékteremtő.

A nagyvállalatok több országból hozzák ide (vagy máshova) a folyamatokat, itt egységesítik, majd idővel viszik tovább.

A "mi szükség a HR-re, IT-ra"-féle emberek reklamálnak a legjobban, ha a bérszámfejtésbe valami hiba csúszik vagy lassú az SAP.

2011.03.04. 13:33:46

Az amcsi seregben is hasonló mítingeken rakták össze ezt jó kis afganisztános ppt?

blogs.mcclatchydc.com/.a/6a00d83451c64169e20120a76994ad970b-pi

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.03.04. 13:37:33

@Frengi: Hát én ilyesmiről nem hallottam, legalábbis Európában biztos nem (nem is engedné a munkajog és a szakszervezetek). A multik ott diktatórikusak, ahol hagyják nekik, de ott általában a helyi cégek se jobbak.

Egyébként multinál akkor jó dolgozni, ha van valami speciális tudásod, ami sok helyen kell, de viszonylag kevesen értenek hozzá, és tudsz legalább három nyelven. Akkor viszont a legjobb hely, mert ha nem tetszik valami, bármikor odébbállhatsz egy másik multihoz, akár másik kontinensen is. A főnököd is másképp bánik veled, ha nagyobb szüksége van rád, mint neked rá. És egy dolog mindenképp a multik javára szól: az állandó versenyhelyzet miatt az igazán hülyék előbb-utóbb kibuknak.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.03.04. 13:37:35

@Modor Tibi: ha jól értem, azt mondod, indonéziában, malajziában, romániában meg dél-georgiaban gyártja a melós a traktort, de a budapesti 150 fős irodában csinálják mindezeknek a bérszámfejtését, kimutatásait, könyvelését?

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.03.04. 13:43:37

@vészmadár (pica pica): pontosan - és amit el tudsz képzelni. Sok helyen már a kinti HR kiválasztási, toborzási feladatait is átvették.

Persze jellemzőbb, hogy olyan országok támogató tevékenységeit hozzák ide, ahol drágább a munkaerő és erősebbek a szakszervezetek (Észak-Amerika, Nyugat-Európa).

2011.03.04. 13:45:51

@altoid: ha ilyet tudsz, akkor állandóan van a tarsolyodban pár ajánlat a versenytársaktól és ha szükséges, egyszerűen tudsz váltani.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.03.04. 13:47:30

@Modor Tibi: most komolyan kérdem, lehet ez hatékony? nem bántás, de a könyvelő (nyilván) hülye a forgácsoláshoz. Ha meg még annyi helyismerete és lehetősége sincs, hogy lekattogjon a földszintre, és megkérdezze az esztergályos pista bát, hogy mi a faszom az a tokmányhúzóolaj-spray és miért kell belőle 8 liter, akkor hogyan?

2011.03.04. 13:50:01

@Brother Love: szerintem a polgári irodán mindig vén, aszott seggű, bajuszos rosszindulatú Margitkák vannak, a büntető irodán meg nagypofájú kissé alkesz rekedtre bagózott hangú, de azért segítőkész Jutkák.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.03.04. 13:50:18

@altoid: magyarul ebasztam, amikor nem mentem el gázhőfokmérő-előminősítő-anyagtechnikai szakmérnöknek :-)

2011.03.04. 13:56:22

@vészmadár (pica pica): azért vannak a mindenféle váll ir rendszerek és hasonló varázslások, hogy az ilyeneket beletöltsék és kategorizálják, aztán a könyvelőknek csak a megfelelő mezőbe be kell írni a megfelelő számot.

Styxx 2011.03.04. 13:56:25

@vészmadár (pica pica):
Dél-georgiában jellemzően nem (sem Grúzia déli részén sem az USA Georgia államában, az egykori gyapotföldek helyén, habár elvileg még ez a kettő is belefér) de egyébként stimmel.
Úgy, hogy max respect a Tibinek, mert ő nem csak itt nekünk bohóckodik, hanem urdu és pastu nyelven is piacvezető gasztroblogokat ír a pakisztáni és az afgán piacra.
Ne gondold, hogy móka-kacagás pastuul blogolni a birkaszemfőzés titkairól:-)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.03.04. 13:58:34

@vészmadár (pica pica): jogos - a távolság és a helyismeret hiánya okozhat félreértéseket. Általában van 1-1 kapcsolattartó a helyszínen, aki ezeket a kérdéseket meg tudja válaszolni. A könyvelő még így is jobban átlátja a termelést, mint a szalag mellett v. raktárban dolgozó, aki csak a saját területét ismeri.

Gyáraknál pedig úgyis megegyeznek az alapanyagok, gyártási lépcsők - akármelyik kontinensen is legyen az üzem.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.03.04. 14:00:16

@vészmadár (pica pica): nézd meg az álláshirdető oldalakat. Keresnek Portugálul, norvégül, dánul, hottentottául beszélő magyart.
Pista bácsi meg az eszterga mellett, ha tetszik ha nem, cseppenként viszi fel a tokmányolajat az ERP rendszerbe, ld. még mátrix.
@Frengi: van ott mindenhol mindegyik fajta.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.03.04. 14:01:47

@Modor Tibi: jól van. tudod, gyűlölöm, amikor a józan eszemre apellálva, észérvekkel meg lehet győzni, sokkal kényelmesebb a "köcsög excelgyáros majmok" szajkózása.

hehe

2011.03.04. 14:02:18

@vészmadár (pica pica): Egy időbe naponta bejártam Bonnba a 66-os S-bahn-nal amit Telcom-Expressnek neveztek, elmenten a Deutshce-Telecom székházai előtt, ami 2 megállón keresztül húzódott, ameddig a szem ellát, még a felüljárót is rózsaszínre pettyezték. Elképesztő volt, irodaházak hosszú-hosszú sora végestelen végig a Rajna partján és az mind a Deutsche Telecom.

-Itt van hát a nagy és titokzatos T-home, com, mobil meg még kitudja mi a bánat, itt nyúlik ki előttem az óriás. - csak néztem és tátottam a szám. Ezt hívják hát multi cégnek, hát ezért multi, én meg csak vonatozok itt mellette a Kondad Adeneuer hidtól egészen az Olof Palme sétányig, még az S-bahnnal is legalább 5-6 perc, és nincs vége.

Számomra is megfoghatatlan volt hogy mit csinálhatnak ott bent annyian, még ha 1 ablakra 1 dolgozót számolok, akkor is hatalmas tömeg, és ez csak a bonni központ, hol van akkor még a többi, szerte a világon.

De hát azt mondják: amit a paraszt nem ismer az nincs, úgyhogy nem vagy ezzel a kérdéseddel egyedül, én is nehezen tudom felfogni

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.03.04. 14:12:57

@Modor Tibi: már csak annyi kérdés, ebben a rendszerben hol van a szegény reprezentatív okokból tartott, 26 éves szőkeszexbomba titkárnéniknek és a baszatlan könyvelőpicsáknak lehetősége, hogy megkóstolhassanak egy igazi TMK-s bránert?

be kell érniük a löttyedt aktahuszárokéval?:)

hajdul (törölt) · http://hajdulaszlo.wordpress.com/ 2011.03.04. 14:15:47

@vészmadár (pica pica): Ez hasonló, mint amikor az egyik belügyminiszter asszony kezet akart nyújtani valami vallási fanatikusnak és az nem nyújtotta vissza a kezét, mert náluk az nem szokás. A sajtó pedig az egyébként nem szimpatikus miniszter asszonyt kezdte cikizni, hogy milyen tuskó. Én az egyik testőr helyében úgy pofán vágtam volna a vallási fanatikus fickót, hogy a kalapja a Dunába repül, mert volt bátorsága a 20. században így megsérteni egy nőt.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.03.04. 14:16:02

@vészmadár (pica pica): az biztos! És mivel a multis információk nagy része az ott dolgozóktól jön, az ember el is hiszi, hogy az tényleg úgy van. Pedig hát sokszor ezek ilyen-olyan közgazdasági végzettségű gyerekek, akik beragadnak valami tényleg szar, majom pozícióban, hogy aztán a munkaadót okolhassák ezért.

Mondjuk a tanárok, hát azokon áll meg az eszem. Évi 4 hónap fizetett szabadság, táborozás, pedagógusnap, csemegekosár, du. kettőkor már spuri haza a borítékos magántanítványokhoz, de sírni azt tudnak :DDD

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.03.04. 14:17:01

@vészmadár (pica pica): szánalmas látványt nyújthatnak, ahogy üzekedni próbálnak ezekben a falanszter-szerű irodaházakban, igazad van. idővel átmennek majd valami hazai céghez, ahol rendszeresen megkapják az alapvető emberi jogaikat kielégítő blánlelt :-)

szellőláb 2011.03.04. 14:17:39

@Professor Pizka: Hozd neki az iratot 3 percen belül! Bár azt kétlem, hogy látni akarnád a youtubon :-)

Styxx 2011.03.04. 14:21:44

@Modor Tibi:
vészmadár mind egy szálig:-)
@vészmadár (pica pica):
ne gondold, hogy a multiknál nem qrnak orrba-szájba 6pofára, csak hosszabb a pletykák átfutási ideje, meg kínosabbak bizonyos szituk.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.03.04. 14:23:19

@Modor Tibi: te tibi, ez a négy hónap neked hogy jött ki?:)

vagy ebben már benne van a decuár is?:)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.03.04. 14:26:13

@vészmadár (pica pica): löttyedt? :D karbantartó, automatafeltöltő, kajafutár mindenhol akad, ha valakinek ez kell...

szellőláb 2011.03.04. 14:30:11

@brutuska: Mindent alul lehet múlni: karbantatás miatt kizárták a vizet vagy 2 órára az irodaházban. Előre szóltak, és a biztonság kedvéért, nagy feliratot tettek a WC-re. A főnököt ez nem zavarta, nyugodtan belepákózott a fajanszba, majd szólt titkárnőjének, hogy kerítsen valahonnan egy vödör vizet, és tegyen rendet utána. A hab a tortán, hogy a titkárnő azért nem ment iskolái ellenére kórházba dolgozni, merthogy ő nem fogja más szarát takarítani.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.03.04. 14:33:17

@Modor Tibi: @Styxx: majdnem stimmel a leírás, csak:

- a szabadság 30 nap
- 10 éve nincs pedagógusnapkor semmi
- 15 éve nem szokás ajándékot adni, én még ballagásra sem kaptam az osztályomtól, bár én bunkó vagyok
- 4kor végzek
- környezetvédelmis nem tud korrepetálni, legfeljebb év vége előtt 2 héttel jönnek, hogy segítsek, ne bukjon meg matekból:)

viszont a katedráról sokkal jobb a rálátás a mellekre, ez sok mindenért kárpótol:)

szellőláb 2011.03.04. 14:40:07

@vészmadár (pica pica): Egyszer a Germanwingsnél rendeltem repülőjegyet a neten. Minden fasza volt, de számlát nem küldtek. Reklamáltam, jött a válasz egy telefonszámmal, hogy hívjam, és segítenek. Hívtam, segítettek, 450 Ft percdíjért, mert éppen Észak-Írországban volt a helpdesk. Erről a szolgáltatás kihelyezésről baromi jókat ír Timothy Ferris a Négyórás munkahétben (csak egy példa: az Indiában élő kontaktod szervezi meg, hogy feleséged születésnapjára percre pontosan mikor tegye a futár a küszöbre a virágot)

Styxx 2011.03.04. 14:40:40

@vészmadár (pica pica):
"még ballagásra sem kaptam az osztályomtól, bár én bunkó vagyok"
:-)))))))))))

Két dolog érdekel a modoros-törszkommentelő/törzsolvasó-történelemből:

1) Bevallom, volt egy időszak, amikor nagyon irritáltál, de most már te vagy a kedvenc törzskommentelőm. Ezzel rajtam kívül vajon hányan vannak még így? (már ha egyáltalán)

2) A másik. Hány éves a legfiatalabb törzsolvasó?
érdekelne, hogy hány éves kortól lehet befogadni az itteni standard poénokat. És nem azért mert okosabbak lennénk, mint egy ötödikes, hanem mert egy ötödikesnek az semmit sem mond, mondjuk, hogy "Jutka a Tanácsnál, majd a Taurusban volt állományban".

El Topo (Sgt. Elias) 2011.03.04. 14:46:14

@szellőláb:

Bezony, meg egy idő után nem is tudsz az ilyesmikről.
Hogy például a számítógépednek nincs magyarországon szervize, hanem csak Bangladesben. És ha lejárt a garancia, akkor küldheted FedEx-el a saját költségeden a gecibe, ahol valami árvízkárosult gook fog turkálni a féltett gépedben. Értékesítéskor erről bezzeg nem szólnak neked.

szellőláb 2011.03.04. 14:50:18

@Modor Tibi: Gyenge pontom a sznob, bocs, modoros pedagógus. Szóval :-)))))))))))))))))))))

Styxx 2011.03.04. 14:51:41

@vészmadár (pica pica):
Szerintem fiatalabb. Nem tartom kizártnak, hogy 16 éves, aki szeret az "öregeken" röhögni.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.03.04. 14:56:25

@El Topo (Sgt. Elias): jön még vissza a szerviz Tiszavashvar Pradesh államba :-)

hajdul (törölt) · http://hajdulaszlo.wordpress.com/ 2011.03.04. 14:57:55

Angolok és kávézás-teázás.
Én inkább azt veszem észre, hogy eljön az angol tulajdonos (aki az otthoni gyárban maga főzi a kávét, teát magának és vendégeinek, sőt megkérdezi a kollégáit, hogy nekik csináljon-e), s az itthoni üzemvezető, titkárnővel gyártatja a kávét, akinek ezen túl más képessége nincs is. No ilyenkor láttam már elcsodálkozni angolt.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.03.04. 14:58:35

@Styxx: 1. az én kedvenc törzskommentelőm Józsin és saját magamon kívül scsaba1, de őt már hónapok óta nem láttam sajnos.

2. simán tizenéves kortól élvezhető. Ahogy a Gyalog galoppot is viccesnek találtuk 11 évesen, csak akkor még máson röhögtünk, mint mondjuk ma.

Sok megszállott van ám fiatalabb korban is, én pl. szívesen olvasgattam Budapest-térképeket a 60-as, 70-es évekből, hogy megnézzem, merre járt a 11-es meg az 58-as villamos.

2011.03.04. 14:58:36

@altoid: ez sajnos a magyar valóság

@El Topo (Sgt. Elias): az én gépemet Weiterstadtba, vagy újabban Londonba küldik, de nem a saját költségemen, jön az UPS hozza a dobozt, aztán másnap is jön viszi a gépet, és 3-4 nap múlva hozza vissza.

Azért javíttattam itthon, mert 'németbeeeee' azt mondták, hogy a legközelebbi szervizbe vigyem be Hannoverbe, mondom az nekem ide 400 km, hát az őket nem érdekli, na jó, akkor haza jövök és majd itthonról elviszik.

Tanulság: soha többé nem veszek "rendes" gépet, ennek az árán 2 olcsóbbat vehettem volna, mint ahogy az olcsó 500€-os gépem a fiamnál 3 éve megy mint állat, nem kímélve, ezt a ...t meg 3x kellett szervizbe adni, és nem én voltam a hülye, mert ha a hűtője egy gépnek úgy zúg mint egy traktor akkor nem a felhasználó a hibás.

szellőláb 2011.03.04. 15:02:13

@Styxx: Tudod, mi a baj? Bármikor esek be a modorosra, szinte biztos, hogy az utolsó 2-3 kommentelő össz. életkora kisebb az enyémnél. Így talán érthető, hogy nekem sem esik le minden azonnal, és hát időnként guglizni kell. Vagyis nemcsak alsó, hanem felső korlát is van. (szomorkásan kacsint)

Styxx 2011.03.04. 15:07:41

@Modor Tibi:
Az öncélú térképnézegetést én is élveztem, ez ezek szerint valami ősi homo-modoricus toposz?

De egy "igazi" értsd katonai térképet már nem igen tudok normálisan értelmezni, úgyhogy erről ennyit.

Mondasz valamit arra, hogy nekik más jöhet le poénnak, azért egy 11 évesnek szerintem innen nem sok minden, de írjon be, szülői engedéllyel!:-)

2011.03.04. 15:09:57

@szellőláb: Az emberi dolgok egyetemesek. Engem az lep meg újra és újra, hogy a problémák a mostani 20-30-asoknak is ugyan azok, csak a körülmények meg a technika változik. (Nem a faliújságra rajzszögeznek ki, hanem küldenek egy kör e-mailt, ami majdnem ugyan az, csak pl.)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.03.04. 15:15:12

@Styxx: én is nagyon szeretek térképet nézegetni :-)

Styxx 2011.03.04. 15:18:48

@szellőláb:
figyelj, (sajnos) én se vagyok zsenge húszéves nyalka legényke (hogy modoroskodjak is:-)) és nekem is olykor a legjobb barátom a gugli, de szerintem a felső korhatár eléggé fenn lehet, "ha a szívünk elég fiatal.-)" meg ahogy Frengi is írja, a problémák nagy része örök, mint ahogy a divat is mindig visszatér.
@Modor Tibi:
Ja, scsaba1 is jó arc, biztos talált rendes állást:-)
@Professor Pizka:
a Nagy Céltalan Térképnézegető- coming out napja:-)
de ő engem soha sem irritált, ellentétben Vészmadárral, aki a film végére lett űberszimpatikus.

NagyTeve · http://www.uniforminsignia.org 2011.03.04. 15:20:58

@Styxx: "Imran Chapur: - Pronounce Cooper!" Goodness Gracious Me! :D

... vagy tévedek?

Styxx 2011.03.04. 15:30:06

@NagyTeve:
talált, süllyed, imádom őket!

szellőláb 2011.03.04. 15:36:57

@Frengi: A kommentjeidre általában azért nem szoktam reagálni, mert általában egyetértek velük. Gondolom ez azért is lehet, mert tök egykorúak vagyunk, meg egy csomó dolgot hasonlóan látunk. (Az ilyen női dolgokhoz, mint divat, meg minek?) És persze abba is egyetértünk, hogy az alapvető emberi problémák minden korban ugyanúgy jönnek, csak legfeljebb más a körítés.

szellőláb 2011.03.04. 15:51:33

@Professor Pizka: Nem férfi a szememben az, aki nem képes egy térkép alapján beutazni a világot. A teknika fejlődése, azért hoz új kérdéseket:
Azzal már többé-kevésbé megtanultam együtt élni, hogy a szebbik nem nem képes térképpel a térdén, a jobb egyesben bármit, bárhol a világban megtalálni? Ok. lépjünk egyet. Nem képes a majdnem naprakész navy alapján bárhová, akárcsak a szomszéd utcába eltalálni. De amit végképp nem értek, hogy a tőlünk x kilométerre lévő bármilyen városban, egy "cipőbolt" tábla alapján hogyan tudja azonnal , hogy a második sarkon kell jobbra fordulni, és ott lesz egy ingyenes parkoló, ahonnan 5 perc alatt elérhető az a kurva bolt. És tudod mit? Ha megszorongatod, lehet, hogy köpi a GPS koordinátákat is.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.03.04. 15:59:58

@szellőláb: A megoldás minden problémára ugyanaz. P-vel kezdődik :-)

2011.03.04. 16:01:12

@Professor Pizka: @Styxx: az semmi, én el is tudok rajta igazodni, és mindig mindenhova oda is találok.

szellőláb 2011.03.04. 16:02:26

Ha jobban belegondolok, abban a telelökött szociban egy radikális falushi macsónak mi jutott: A seregben a nevére szóló AK-47 tapintásának emléke (amúgy tényleg egy kurva jó puska volt), és az elvágyódást megtestesítő világtérkép.(kivételezetteknek: USA rokonoktól: Road Map of America) Unalmas hétvégéken, Kőbányai+cserkó kombó mellett maga volt a lázadás.

escargot 2011.03.04. 16:04:25

@eastern sugar: Az ASAP/COB/MAT/stb. inkább managertempó, alap- és középszinten. A felsővezetők más elmebajjal és más szókészlettel rendelkeznek, ők "stratégiában gondolkodnak". Így pl. az olyan kifejezésekre szoknak rá, mint momentum/bottomline/holistic/stb.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.03.04. 16:09:58

@szellőláb: éss hogy Frengi tétele is igaz legyen: valamelyik nap kugi örsz segítségével végigmentem az Interstate 90-en és a 80-on is :-)

szellőláb 2011.03.04. 16:14:29

@Frengi: Ezen már meg sem lepődöm. Lassan kiderül, hogy te akár férfiként is megállnád a helyed.

szellőláb 2011.03.04. 16:24:15

@Professor Pizka: Pont eztet izéllem. Neked a google, nekünk akkor a térkép. Az indíték, és az eredmény ugyanaz kb 30 különbséggel. Frenginek általában jó meglátásai vannak.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.03.04. 16:37:33

@szellőláb: ja, engem néztek autistának az általános iskolában, mert ha unatkoztam különböző repülők hatótávolságait méricskéltem rá a térképre, meg kiszámoltam, hogy a turbórágós autó csutka gázon várostól városig mennyi idő alatt jut el. Autóban a mai napig kilométerenként átlagot számolok :-)

2011.03.04. 16:57:55

@szellőláb: az igazsághoz tartozik azért az is, hogy egyszer egy ilyen térképhez való derelye vágóval mértem a távolságot (normális módon gyufaszállal szoktam, de elbűvölt a technika)és a Bajai Duna híd és a Szekszárd közötti távolságot 16 km-re mértem, de 36 volt, a drágám a végén már nagyon unta a gyaloglást - mert ugye nem mindegy - de lestoppoltam neki egy Trabantot.

Még a fekete gólya sem hozta lázba amit útközben láttunk, pedig az ugye ritkaság.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.03.04. 17:03:24

Jó sok résztvevője van ennek a meeting-ellenes virtuális meetingnek.

szellőláb 2011.03.04. 17:04:57

@Professor Pizka: Hát igen. Attól, hogy valaki magasan iskolázott, még lehet egy farok, ha érted. Amúgy meg üdv a klubban tesó! Például: Mekkora az átlagsebességed, khöcsögh? 27 vagy 110 ?

lárvalányhaj 2011.03.04. 17:16:23

@Professor Pizka: Szerintem ez tök jó :) Én a villamosokat szerettem kiskoromban. Bár nem az adataikat tanultam, hanem csak a remizbe jártam nézegetni őket, és olyan történeteket írtam, amiknek villamosok voltak a főszereplői :)

szellőláb 2011.03.04. 17:22:31

@Frengi: Nincs ismerősöm, aki derelyevágóval tervezne egy gyalogtúrát. Ott hibázhattál, hogy nem volt ISO szerint kalibrálva. Amúgy meg +20 km gyaloglással valószínűleg én sem gerjednék a fekete gólyára (meg arra sem, aki ezt az egész faking gyaloglást derelyevágóval nekem megtervezte.) Talonban a trabantos, de róla nem tudunk semmit. Erről jut eszembe. Trabantos? Megnézhetném esetleg közelebbről azt a fekete gólyát?

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.03.04. 17:39:52

@Levéltáros: Most már csak egy póverpoint hiányzik: Proactive min-maxing of the mannerisms in a dynamic web2-based environment :)

indiscriminating power 2011.03.04. 17:54:52

@szellőláb: Magyarázat: lmgtfy.com/?q=men+women+navigation+difference

Röviden: a férfiak képzeletben modellezik a terepet és a harmadik keresztutcán fordulnak jobbra, a nők pedig emlékeznek rá és a giccses csipkefüggönyös ablakok után következőn. Plusz vannak még a mutánsok.

2011.03.04. 18:30:29

@szellőláb: Igazad van, ilyen ez, 100 túrát tervezel, de emlékezni csak arra az 1-re amit elgórtál.

Térképet meg mindenhol veszek, ahol vagyok (rendesebb városokban adnak is, amikor bejelentkezel), nekem nem elég a google erth.

szellőláb 2011.03.04. 18:35:03

@indiscriminating power: Kösz, hogy válaszoltál. Megnéztem a linket: nekem túl hosszú és túl sok szótárazást igényelne, hogy értsem. (Persze, ez az én bajom, mert 1978 óta, amikor angolból vizsgáztam, már talán csak a yes az, ami akkor volt.)
Na, ahogy én látom: egy kívánatos cipőbolt nem lehet olyan eldugott helyen, amit egy nő, ha akarja, akár bekötött szemmel, bekötött szájjal, csupán az ösztöneire hallgatva meg ne találna.

szellőláb 2011.03.04. 18:51:00

@Frengi: a 90-es években meglehetősen sokat céges autóztam a tőlünk északra és nyugatra lévő országokban. Külkeres, maga szerint szexbomba kolleganő, perfekt német nyelvtudással, gyakorlatilag teljesen haszontalanul ült végig mellettem heteket, mert képtelen volt a térképpel boldogulni. De éldául Prágában, valahol a Vencel tér környékén a legnagyobb délutáni csúcsban kiszúrta, hogy ott az az áruház, ahol 3 éve a lányának vette azt a szuper topot. (nem kacsintok, hanem még most is 10 körömmel kaparom a pofámat)

2011.03.04. 19:01:30

@szellőláb: jaj, Prágában a Vencel teret, én sem találtam meg, feladtam a keresést, pedig a kezemben volt a térkép, elmentem a Narodnie Muzei -be a Vaslavske namestin, és hallgattam a térzenét, és arra gondoltam, hogy leszarom a Vencel teret, nem keresgélem, fáj a lábam, nyomja a cipő, nekem ez a tér is bőven megteszi, sör itt is van, turista vagyok nem hülye.

Otthon elpanaszoltam a kolléganőnek aki Prágában született,... hát...

Szerencsére a Karlovy-most nem okozott ilyen gondot, bár én úgy emlékeztem hogy ott a Moldva folyik, de hát ha egyszer Vltava van ide írva, nekem az is jó, a Moldva biztosan máshol van.

szellőláb 2011.03.04. 19:12:02

@Frengi: Nem találtad, hát nem találtad. Bárhol kitesznek, Prágának van egy sajátos hangulata, amit magaddal viszed. Ha ezt érezted, megérte oda menned. A Vencel teret meg megnézed legközelebb (és esetleg csalódsz.)

A Tyne folyó déli partja 2011.03.04. 19:49:36

@vészmadár (pica pica): egyrészt egyet is értek veled (miért kéne tudnia, kettő, az angol se fogja tudni, hogy a magyar nem tejjel issza,és én is jártam úgy, hogy kolléga megcsinálta a teát, tejet előre bele, aztán megkérdezte, hogy cukorral iszod? mert az fel sem merült benne, hogy nem tejjel.)
de amúgy natúrban kéne, minden nélkül tálalni, aztán megkérdezni, hogy mivel issza.

A Tyne folyó déli partja 2011.03.04. 20:14:29

@hajdul: a "főzi" a teát meg a kávét erős túlzás.

indiscriminating power 2011.03.04. 20:25:31

@szellőláb: Akkor kevésbé röviden :)

A tájékozódás kognitív térképet használva zajlik; (általában tudattalanul, automatikusan) elképzeljük a teret, majd érzékelt helyzetünket e modellre vetítve választjuk meg a kívánt cél eléréséhez szükséges teendőket.

A férfiaké olyan, mint egy szokásos térkép. A nőké, mint egy ilyen térkép:
hu.wikipedia.org/wiki/Tabula_Peutingeriana

2011.03.04. 20:38:19

@szellőláb: Úgy látszik nem voltam elég világos: ott voltam a Vencel téren, csak nem tudtam,hogy ott vagyok, mert csehek az ő bikfa nyelvükön ezt Vaclavske-namesti-nek mondják, és még a térképre is ezt írják ki.

szellőláb 2011.03.04. 21:08:45

@Frengi: Pföjj. Felületesen olvastam, ezért nem értettelek. Bocs. (Izgultam, hogy elmennek-e a kommentjeim, vagy parkoltatják, vagy elvesznek)

szellőláb 2011.03.04. 21:20:24

@indiscriminating power: Kösz, hogy ilyen késő este is foglalkozol velem. Ez a link nagyon érdekes, megérte ma felkelnem (illetve fent maradnom)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.03.04. 21:23:13

Trianonozás és 7. arab-izraeli háború egy multinál. Gyönyörű!

bikmakk · http://srbija.blog.hu 2011.03.04. 23:22:07

@Styxx:
Unokatesóm nyáron lesz tizenkilenc éves és az egyik kedvenc blogja a Modoros. Benevezem a legfiatalabb törzsolvasó/nemkommentelő versenybe.

eastern sugar 2011.03.05. 00:01:42

@Styxx: én 22 vagyok, és kb másfél éve törzsolvasok, nekem az ilyen típusú humor kb a kedvenc poénforrásom /leszámítva a verhetetlen pisi-kaki-fing vicceket, természetesen/. ade a jutka a tanácsnál, majd a taurusnál mond valamit, mert bár nem éltem akkor, de a fixa ideám, hogy húsz évvel előbb kellett volna születnem, úgyhogy túlművelt vagyok a témában, a barátaim meg azzal szekálnak, hogy már most egy visító kommer nyanya vagyok /valós pártállástól teljesen függetlenül:)/ de egyébként szerintem a 30 körüli lehet az átlag, talán tibi is 30-35 között van, amennyire én meg tudom tippelni.

lárvalányhaj 2011.03.05. 00:54:55

@Frengi:

Ráadásul a Vencel térnek ilyen fura, hosszúkás formája van, úgyhogy nem is tűnik föl egyből, hogy egy *téren* van az ember.

2011.03.05. 07:57:01

@lárvalányhaj: hát ez az, meg nem elég, hogy a város nevet lefordítjuk, de hogy egy tér nevét is, hát hogy keressem meg én azt a térképen? Ráadásul egy olyan teret ami inkább útnak néz ki.

blur7 2011.03.05. 08:52:53

@eastern sugar: A tippeink megegyeznek. De felmérés is volt erről (azóta változhattak az adatok, mert pl. te is kb. akkor lettél olvasó):
modoros.blog.hu/2009/08/05/felhivas_felmeres_eredmenyhirdetes

Styxx 2011.03.05. 13:41:30

@bikmakk:
ksz, jó az ízlése:-)
@eastern sugar:
"nekem az ilyen típusú humor kb a kedvenc poénforrásom /leszámítva a verhetetlen pisi-kaki-fing vicceket, természetesen/." LoL:-)))
@blur7:
tényleg, ksz, pedig anno olvastam is. És érdekes, több a 18 év alatti, mint a 60 fölötti.

eastern sugar 2011.03.05. 14:52:37

@Styxx: kínosnak kínos, de legalább bevallom :)

Alapvető élelmiszer 2011.03.06. 20:27:32

Jaaaaj, az ilyenektől nem a bicska, a Stihl fűrész indul be a zsebemben. Sok helyen dolgoztam már és meglehetősen jó gyakorlattal fedezem föl az ilyen főnököt. Magamban őket ökör és birka titulusokkal látom el. Ökör az a főnök, aki tényleg dolgozik, szó szerint húzza az igát, pl. a műszakvezető, aki szintén ott izgul a szalag mellett, ha az áll például.
És vannak a birkák, ők azok, akikről nehéz eldönteni, miért kerültek vezetői pozíciókba, de hogy nem a munkájuk által, az biztos. Ők azok, akik "osztály meeting" címszó alatt 3 órás, színes-szagos powerpoint prezentációt tartanak, aminek tanulsága egy mondatban foglalható össze: "Jól dolgozunk, és kurva sokat" Ők azok, akik kitalálják, hogy nevezzünk be a legújabb céges X versenyre, ami miatt napi 2 órán keresztül lehet a nagy tárgyalóban kvaterkázni, meg heti egy nap kimaradással "ügyet intézni".

Fapuma (törölt) 2011.03.07. 14:44:27

@Styxx: én pont 8 éves múltam és értek minden viccet. A kedvencem bajor gizella, kár hogy mostanában nem kommentel itt. Modor Tibi írásai sem rosszak ugyanakkor, csak ő már egy kicsit öregecske...
süti beállítások módosítása