A mindentudó újságíró

2010/03/29. - írta: Modor Tibi

A formabontó, punk, modern, világpolgár online újságíró és megmondóember. Polihisztor és poliglott, minden terület ismerője és kritikusa. És persze a slepp.

Családi hátterének, környezetének köszönhetően, külső körülmények szerencsés összjátéka folytán akár több évtizede is követi a nemzetközi nyomtatott, a kilencvenes évek elejétől-közepétől fogva pedig az online-alternatív világsajtót. Eleve mindig egy évvel korábban kezdett el netezni, mint te. Az itthoni helyzetet felmérve nem volt hát nehéz felfedezni és kitölteni a piaci rést: újat hozni a retrográd, lemaradt szakmai közegbe - és újat adni a mindig annyira hálás magyar közönségnek.

Az angolszász és nyugat-európai világban már régebben megszokott és elfogadott pökhendi, személyeskedő, minden álkorrektséget és finomkodást nélkülöző stílus és  addig szokatlan műfajok keveréke így az itthoni környezetben villámgyorsan megosztja az olvasókat: gyűlölködés, fenyegetés, pereskedés az egyik oldalról - rajongás, istenítés és utánzás a másikról (persze a rajongás csak addig tarthat, amíg az addig együttröhögő nem kerül terítékre). A magyar internetre alkalmazott, külföldről kölcsönvett és felhasznált témakörök, alkotói eszközök így műfajteremtővé, kizárólagosan saját szellemi termékké válnak itthon - már létező magyar szavak, kifejezések pedig az önkényes kisajátítás észrevétlen útján jutnak el mai érintethetetlenségükig.

A modern újságíró nem véleményt mond, hanem kinyilatkoztat. Nem "szerinte", nem "azt hiszi" vagy "úgy gondolja", hanem kétségbevonhatatlan tényeket közöl. Nyilvánvaló és köztudott. Tény, hogy. Aki a ... szavaz/tagadja/elítéli/vallja, az semmiképpen sem tekinthető (kultúr)embernek. Pont. Full stop. Period. Over and out.

Politikai témájú munkáiban, állásfoglalásaiban folyton igyekszik az olvasótábort minél jobban sokkolni és provokálni: az általános közvélekedéssel és értékrenddel gyökeresen szembenálló, túlzó, szinte már paródiába illő ellenvéleményt megfogalmazni. Feltehetően komolyan is gondolja. Egyedül a valószínűsíthető pártrendszeri átrendeződés közeledtével hajlandó néha kiegyensúlyozottabb hangvételben is publikálni: látszólag minden oldal és résztvevő megkapja tőle a magáét. De csak látszólag.

A hazai műfajteremtéssel és többéves írással megtette, amit kellett: kedvétől és szabadidejétől függően már csak dolgoztat, kritizál és a heti 1-2 jutalomjátéknak él.  Írogat itt, publikálgat ott. Változtatni, újba belekezdeni nem nagyon szeret - azt a feltörekvő szerencsétlenek majd úgyis kikísérletezik maguknak. De addig ő darabokra szedi, szidja és szívatja őket. Hiszen ő az Öreg, az Értékteremtő, a Nagy Generáció. Ő bármit is csinál már, teljesen mindegy, hiszen a múlt sikereit már senki nem veheti el tőle - a múltból igenis meg lehet élni.

Szélsőséges ízlése, kedvencei és sarkos véleménynyilvánításai teljesen következetlenek. Ő maga se túl attraktív általában, de szívesen gyaláz hírességeket, internetes antihősöket külsejük alapján. 1-2 személyes, érinthetetlen bálványán kívül (együttes, zenész, futballista, focicsapat, étterem, blogger) előre kiszámíthatatlan kritériumok szerint ítélkezik. Balázs Pali örök és elpusztíthatatlan, a Dupla Kávé igénytelen szar. Horváth Oszkár vicces és kult, nosferato fos és erőltetett. Minden együttesnek csak az első  albuma jó. Napjainak nagy részét az teszi ki, hogy mikrobloggerként osztja meg pármondatos közlendőit az arra kíváncsiakkal, illetve vesz át újraközlésre érdemesnek tartott - többnyire silány - anyagot.

Roppant érzékeny a friss, ám nem titkoltan amatőr nemzedékre - mintha senki nem szeretne "polgári" állásban dolgozni, hanem mindenki titkon publicista szeretne lenni: a kicsit lenéző és együttérző megmosolygás helyett mindenhol plágiumot sejt és azonnal lehúzó kritikával illet. Az internet szabadságából és kötetlenségéből csak ő profitálhat; aki neki nem tetszik, az inkább tartsa meg magának a gondolatait, ne terhelje a hálót. Különben is, ő ezt már rég megírta - ráadásul sokkal jobban. Írásainál a közvetlen visszajelzést ennek ellenére nem kedveli: a hozzászólásokat letiltja vagy csak előzetes moderáció után engedi szabadjára. Nem kíméli közvetlen kollégáit sem: a legalább kifelé mutatott vállalati egység vagy csapatmunka víziója nála felesleges erőlködés. A szerkesztőségen belüli nézeteltéréseket szívesen tárja a teljes olvasóközönség elé, minden személyeskedéssel együtt.

A félpercnyi olvasásnál több idejét igénybe vevő, ám népszerű tartalmakat - bár állítása szerint sosem olvassa - megveti, és ennek rendszeresen hangot is ad. Az őt követő brancs ilyenkor kivétel nélkül bólogat és helyesel - vitába szállni akkor se mer, ha kétségei maradnának.

Dundrum: A mai poszttal eléggé mellélőtt a Zúzó Roli.

Naspolya: Mellélőtt, vagy nem, mindegy. A Zúzóroli szar és mindig mellélő. Ez tény és mindenki tudja. A Rolit pedig láttam egyszer, egy kráteres arcú kis pöcs, rothadó fogakkal és huszas karokkal. Ráadásul macedón is.

Clonsilla: Persze, mindig szar is és mellé is lő, de most különösen. Hogyne. Én is csak nagyon ritkán olvasom, és még ritkábban mosolyodtam el rajta. Mennyivel jobb és eredetibb volt a Desztruksön Team - kár, hogy csak két hétig bírták összvissz... pedig lehetett ezt jól is csinálni - mint a mellékelt ábra mutatja.

Oberland: De hát a Zúzó az egyik legnépszerűbb blog ma Mo-n. Persze tényleg szar. Soha nem is nézem azt a kommersz szemetet.

Naspolya: Én még soha nem mosolyodtam el rajta, mert kurva szar. A népszerűségről meg csak annyit, hogy tudod: 100 milliárd légy nem tévedhet... ez az olvasókat minősíti.

Dundrum: Ahogy mondod, Naspolya, kurvára igazad van. Közben rájöttem, hogy tényleg szar.

Krottendorf: Imádom ahogy írsz, Naspolya ;)) Én csak a Pete Best-rajongós cikküket olvastam, de az tényleg epikusan kurva szar volt. Kurvára nem ilyenek a PB-rajongók, én csak tudom. Legalább előbb utánanéztek volna, mielőtt írtak valamit. Jó, volt, ami még talán olvasható volt, de ez nagyon gyengus.

Clonsilla: Nem volt olvasható, fos az összes.

Krottendorf: Persze, dehogy akarom én őket védeni. Igazából fos a legtöbb blog, nekünk kéne többet írni, de mi nem írunk túl jól.

A mindentudó újságíró a nyelvekben is jártas. Valószínűleg anyanyelvi szinten tud - a magyar mellett természetesen - olaszul és angolul, de a friuli, a walliserditsch vagy az aberdeeni doric sem okozhat neki gondot. A nemzetközi gasztronómia kiváló ismerője és ítésze. Persze sosem elvakult sznob: az egzotikus kulináris kreációk mellett természetesen azért elismeri a kiváló tejszínes tökfőzeléket vagy velős pacalt is, de csakis ő tudhatja, hogy abból hol lehet jót kapni itthon, illetve a fogást hogy kell rendesen elkészíteni.

Hát igen. Elég szar fondut adtak Bielben, a Gaschthuus zum Schnyderben - szerintem a Gruyère utoljára '92-ben, Lausanne-ban volt ilyen szemét. Mondtam is a pincérnek, hogy Herr Obr, auso d Fuetter isch hütt huere schlächt gsi, chönnter mir d chlini Charte go hole? Heitter vilecht öppis andersch? Merci vielmau. Sajnos muszáj az ilyesmit inkább Jura belsőbb részein vagy távolabb, La Chaux-de-Fonds-ban enni, ahogy az igazán fasza raclette-et is.

De ez még nem minden. Ő nem csupán kiemelkedő sportmenedzser és politikai elemző, egyben egy szakértői válságkormányt is mesterien irányítani tudna: kőkeményen, de hatásosan megoldaná a szociális kiadások, a népesség, a nemzetiségek, az egészségügy és a teljes állami szféra gondjait is. Természetesen mindehhez komoly áldozatot kellene hozni - másoknak.

De a nemzet gyerek, csak nem akar felnőni. Én pedig hiába tépem a számat. Mondjunk búcsút végre a gondoskodó államnak, vezessük be a versenyképes, pénzügyorientált oktatást a középiskolákban. De ennek a népnek populizmus, kommunizmus, jelszavak és Mohács kell, hiába akarok Én jót... Úgyhogy bánatomban inkább gyorsan reblogolok egy kétszavas, negatív véleményt vagy étteremkritikát. Esetleg valami brazil segget. Ezek azért is hálásak lesznek.

Címkék: média internet
73 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

persicsbalint 2010.03.29. 07:36:33

Ezek az újságírók ugyanazok, mint minden haveri társaságban a megmondóemberek. Mindenről tudnak társadalomkritikák írni, a magaskultúrát istenítik, de három számot nem tudnak összeadni. Mindenről _tudományos alapossággal_ írnak, valamint általam nem ismert okból azt hiszik, hogy a belvárosi bécsimelange-os, latte macchiatos beülések alatt átlátják a vidéki parasztok gondjait, ha éppen gazdatüntetésről kell és lehet írni. Ők általában ezeket kell-ként értelmezik, olyan téma nincs, amihez nem értenek legalább BSc/BA szinten. Vagy ha van, közhelyekkel leplezik tárgybeli hiányosságaikat.

Szeretik hangoztatni jó kapcsolatuokat művészekkel, ezen belül is ki kell emelni a fotóművészeket, hiszen újságíróként sok építésszel nem találkoznak munka közben, csak fotóssal.

Azt hiszi, hogy azzal, hogy le tud írni három értelmes bővített, összetett magyar mondatot egymás után, amelyek valamennyire (az esetek kb. 60%-ban) összefüggnek egymással, akkor már ő a társadalom értelmiségi rétegébe, a szellemi elitbe tartozik, ahova egyszerű földi halandónak (értsd: olvasónak) bejutása nincs. Vagy épp ellenkezőleg, azt hiszi, hogy minden olvasója a szellemi elitbe tartozik, ezért írásai gyakran össze-vissza csaponganak gondolatok, témák között, követhetetlenül. Nem mintha bárki is akarná követni azokat a fenemód nagy világmegváltó, társadalomátalakító gondolatokat.

Szívesen idéznek nagy társadalomelmélet-tudósoktól vagy 17. századi francia filozófusoktól aforizmákat, majd azokat a mai kor igényeihez igazítva leírják 3 oldalban, pedig már az 1 mondatos aforizmát is mindenki értette. Na de neki lételeme egy kis népnevelés, meg kell magyarázni mindent a pórnépnek, így is emelve a magyar nép szellemi színvonalát.

Rettenetesen modoros állatfaj.

Hal Stanton 2010.03.29. 07:38:16

Ez valami gyönyörű lett.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2010.03.29. 07:45:28

frei "földszintes" tamás, nemde?

noirp 2010.03.29. 08:05:53

A MaNcs "snoblesse oblige" rovatának akármelyik tagja lenyomhatta volna ezt a kis dialógot, hihihi. :)

Patrick Bateman 2010.03.29. 08:13:49

@Bachterman: Frei pontnem. Frei Tamás a panelproli apoteózisa, maga a vietnámipapucsban lambadázó hasitasi. Ugyanennek a fajtának díszpéldánya borosbocskorvoga is, őket a késő nyolcvanas évek cimmerfrei-delikátábécé korszaka köpte ki. A fiatal, trendi, belvárosi romkocsmában szocializálódott, Trafóban csajozó újságíró, aki reggelenként finn tangót hallgat az iPodján, miközben Tatonka hátizsákkal a szerkesztőségbe monociklizik, egy generációval későbbi, és a zindeksz holdudvarában fejlődött ki.

misbelief · http://tevhit.blog.hu 2010.03.29. 08:19:40

Kedves Tibi, miért nem nevezed nevén a gyereket: Bede Márton! :)

2010.03.29. 08:51:10

Király cikk, Tibusz!

Bede, Szily, Tóta W. mind szarok, egyszer-kétszer olvastam tőlük valami okádást, de mind értékelhetetlen fos. Persze ilyen pókhasú, ropilábú, 28-as karú csicskáktól nem csoda, hogy csak ennyi telik, ki sem mozdulnak a Kiskőrúton kívülre. Komolyabb emberek kellenek ide. Csapassad!

2010.03.29. 08:53:10

Réspi étterem: jó, vagy nem jó?

2010.03.29. 09:04:59

Réspi -> Ráspi

Szigi. · http://depechemode.blog.hu 2010.03.29. 09:11:34

Bede Mártont próbálja belőni a cikkíró, semmi kétség.

Wizardus86 2010.03.29. 09:18:00

sztem meg nagyjából a teljes index.hu-t :D nem egy ilyen madár fészkel ott

2010.03.29. 09:30:12

Az ilyen polihisztorok egyformán nem értenek semmihez.

loláb 2010.03.29. 09:53:09

@Szigi.:
Néhol tótawés vonások is fellelhetők.

Styxx 2010.03.29. 09:53:27

Rizsföld Modor Tibor. Te amatőr senki. A MENŐ gonzo újságírók végbélrózsa tövéről a szarcsimbókot se nyalogathatnád le.

Villáminterjú Modor Tibor nagyforgalmú bloggerrel

Mindentudó Újságíró: Modor úr, Ön szerint a vendégposztokat küldő olvasó méltó arra, hogy emberszámba vegyék. Például, ha felhasználjuk az anyagait, amit elküld, akkor a későbbiekben ha e-mailt ír, arra válaszoljunk?
Modor Tibor: Igen
Mindentudó Újságíró: Köszönöm az interjút!

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.03.29. 09:55:30

@Szigi.: Bede egy pöcs, kinyilatkozattom, és nem azért, mert nem zseniális, amit régen összehoztak, hanem mert az a fajta zenei sznob, amitőla falnak megyek, bemondja a "sopánkodó vánkosmétely" zenekarnevet, és aztán kinyilatkoztatja, hogy "ők VITATHATATLANUL az elektronikus tánczene megújítói". Ez amúgy jellemzően egy olyan banda, amit 3 ember ghallgat, abból kettő rokon, egynek meg fizetnek érte.

Kassian 2010.03.29. 10:05:32

@vészmadár (pica pica): erre mondják mifelénk, hogy "lakásszerte népszerű" zenekar.:)

MakoG 2010.03.29. 10:40:43

Én végig Uj Péterre gondoltam, akit amúgy nagyon bírok.

Mitya Ivanov 2010.03.29. 11:02:56

király poszt, tényleg
amúgy worluktól, Bedén át, Sixx-ig mindenkire ráhúzható ez a köp(p)eny. Na jó, sixx-re annyira nem, rá csak néha, de akkor nagyon.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.03.29. 11:10:14

én is végig Bedére asszociáltam, mondjuk azt már akkor, amikor a címet megláttam
Én úgy látom, hogy Bede tud írni. Jól fogalmaz, Képes érthetően összefogni a gondolatait. Amíg még matulázott képes volt arra is, hogy a pöcs belbudai/belpesti gimnazisták kevés jó tulajdonságának egyikét, a szabadszájúságot belevegye az írásaiba. Aztán felnőtt, elkezdett pénzt keresni.
Úgy járt mint az a nő, akinek húsz évesen két értékelhető jó tulajdonsága van: a babaarca és a bomba teste. Elmúlik.
Elmúlt Bedéből és a vele indulókból a szabadszájú odamondogatás és megmaradt a medréből kilépő felsőbbrendűség-tudat.
Ennek ellenére szórakoztatóbbak a többi újságírónál, csak már idegesítő, amit a többi kommentelő is leírt, mármint hogy természetesen mindent ők tudnak a világon a legjobban.

Zorita 2010.03.29. 11:12:25

A mai poszttal eléggé mellélőtt a Modor Tibi.

Maestro 2010.03.29. 11:18:19

megmondóemberkedni jó és szórakoztató.
akkor van gebasz amikor nincs mit megmondani és mégis megpróbálják, ebből születik ez a "...brazil segget. Ezek úgyis örülnek neki."

egyébként a mindentudó úságíró horgászmellényben jár, összes zsebében van valami: diktafon, mobil, jegyzettömb, ceruza, toll, mindenféle engedélyek és sajtókártyák. Természetesen ha valamit keres, mindig az utolsó zsebében találja meg, de addig eléd pakolja a mellény százezres nagyságrendű tartalmát.

2010.03.29. 11:25:49

@MakoG: Egyébként én is bírom az Uj Pétert, meg a Bedét is nagyon, de azé' vicces volt. Sőt, zseniális volt, bár mindig azt szoktam mondani, hogy az ember arra mondja, hogy zseniális, amit még meg tud érteni, és azt gondolja róla, hogy mások nem tudják megérteni. (Ez azonban nem teljesen igaz, inkább csak egy jól hangzó marhaság.)

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.03.29. 11:26:26

Azért ezen a blogon is akad megmondóember, aki tán még akasztott ember is volt, meg kommunkációszakosoknak írja a szakdolgozatait :) E mellett persze egy igazi macho, akiért döglenek a nők. De gyengéd és figyelmes is :) Kioson reggel kávét főzni az aktuális arankának :)

Styxx 2010.03.29. 11:34:50

@Professor Pizka:

"Elmúlt Bedéből és a vele indulókból a szabadszájú odamondogatás és megmaradt a medréből kilépő felsőbbrendűség-tudat."
Ez a mondat nagyon ott van, de az egész kommented teljesen OK.

Persze Bede és kortárs/sorstársai nézőpontjából nyilván minden másképp látszik.

Ő újságírásból él, gondolom naponta rengeteg grafomán hülyegyerek megtalálja maillel, személyeskedni meg gyökérség, de maradjunk annyiban, hogy vannak fair játékosok a profik között is, és magukat wanabe Übermenchnek érző ultrasznobok is.

Szerintem most is zseniálisan tud írni Bede is, de kövezzetek meg, Tóta W. is. Persze vannak jobban és szarul sikerült cikkeik is, nem csak amatőrökkel sem, meg ilyesmi:-)

Egy megmondóembernek a szavatossági ideje meg kb. annyi, mint egy heroinistának.

Uj Péternek is hihetetlenül ütősek voltak a Szerda címen kijött heti szösszenetei a Népszabiban, majd átment valami élvezhetetlen, szétfolyt lila köddé. Később párszor sikerült visszatérnie az alapokhoz, de most már azt sem tudom, hogy csinálja-e még.

Évtizedekig nehéz ugyanúgy odabaszni, ha mást nem kell egy kis szünet.

Pl a kilencvenes évek második felében publikált egy
Richard Littlejohn nevű fószer a The Sun-ban, na az valami hihetetlenül izgalmas populizmust művelt.
Nagyjából négy-öt következtetésre jutott, bármiről is volt szó:
Az autósok basztatásának az elítélése, a Kergemarhakór miatt betiltott T-bone fogyasztás tilalmának feloldása, az Angliában problémás külföldiek megregulázása stb. A heti egy cikke mindig ütött, majd tartott talán egy év szünetet és ki tudja, lehet, hogy most megint aktív.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.03.29. 11:43:27

@Styxx: hát igen, én mindig ilyen szép, irodalmias stílusú mondatokban tudom megmondani a frankót :-)

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.03.29. 11:55:25

@Styxx:

"Uj Péternek is hihetetlenül ütősek voltak a Szerda címen kijött heti szösszenetei a Népszabiban, majd átment valami élvezhetetlen, szétfolyt lila köddé. Később párszor sikerült visszatérnie az alapokhoz, de most már azt sem tudom, hogy csinálja-e még."

Igen, még könyv formájában is ki lett adva pár évvel ezelőtt.

stnksrbtks 2010.03.29. 12:05:54

ennyire azert megse kellett volna beserulni egy tumblr-os egymondatos kirohanason..

cd-r 2010.03.29. 12:27:18

jó poszt, minden szava okés, de csak erősíti ennek a körnek az egóját, hogy lám lám, mi már egy jelenség, egy intézmény vagyunk.

Zorita 2010.03.29. 12:34:32

@cd-r: valahogy én is éreztem benne a 22-es csapdáját :)

the játszótér · http://thejatszoter.blog.hu 2010.03.29. 12:40:10

Tudomásul kell venni, hogy az internettel és azon belül különösen blogolás lehetőségével törvényszerűen felhigult a mezőny. Aki tetszik elolvasom, aki nem azt nem. Ezt elolvastam. Tetszik.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.03.29. 13:06:23

@the játszótér: részben felhígult, persze, de a hozadéka, hogy olyanokat is felszínre dob, akiknek hagyományos keretek között nem lenne esélye megmutatkozni, sztem fontosabb. Hogy messzire ne menjünk, ott van Nyelvész Józsi ugye. Speciel én nem szeretem a szlengblogot, de látom, sokan igen, népszerű és még jól is csinálja. Ő valószínűleg 20 nem adhatott volna ki könyvet...

persicsbalint 2010.03.29. 13:33:11

Nem csak az Uj Péter, Tóta W. és hasonló körökben dívik ez a fajta mindenhez értő megmondóembereskedés, hanem a Metropol, a Nők Lapja, és hasonló göngyszemek szerkesztői előszavában is.

medvedr 2010.03.29. 15:02:09

@cd-r: Nincs ami gyengítené ennek a körnek az egoját.

Motorpenis 2010.03.29. 15:41:56

Jaj, nekem is Tóta Weisz jutott az eszembe és Uj Péter.

Emellett igazi modorparádé, bár nem modern mindentudó, Bayer Zsolti. Olvastatok tőle a publicisztikáin kívül? Szerintem képernyőn elég vicces ember, jól mulattat a Korrektúrában, na de a megjelent könyvei...Iszonyat giccsesek.

Fapuma (törölt) 2010.03.29. 16:14:38

barki is az b+, a modoros blognak el kell tunnie az index cimlapjarol, de lehet hogy a delete gomb oldja meg a csak a feszulo problemakat...

Styxx 2010.03.29. 16:31:31

@Fapuma:
Legalább meghittebb lesz.
Oszt majd egymás között kisorsoljuk, hogy ki legyen az ügyeletes fika kommentelő:
A héten Fapuma olvasótársunk küldi az alábbi kommentet:
"Ez a fos mit keres az Index címlapon,"
:-)

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.03.29. 16:49:29

Tibi, kösz, hogy ismét híres embert csináltál belőlem :))

Oszkárság · http://oszkarsag.blog.hu 2010.03.29. 16:50:19

@nosferato: fos vagy, és erőltetett. Néha egyszerre a kettő.

Styxx 2010.03.29. 17:03:38

@Horváth Oszkár: @nosferato:
B+ ,mi ez bukka onanizálás?
Mint amikor egy nárcisz végez tesco-gazdaságos önkielégítést. Kiveri, lekamerázza, majd azt követően arra veri ki, hogy nézi magát, amint kiveri:-)

Hóhér Tibi · http://bunti.blog.hu 2010.03.29. 17:05:28

Nekem Peter Brackett jutott eszembe, aki tapasztalt és sikeres újságíró és már annyi mindenről írt és akkora arc, h. lusta új cikkeket írni erre meggyanúsítja a főnöke.

"- nem veszek
újrahasznosított cikket.

- Azzal vádolsz,
hogy plagizálom önmagam?

- Susie, keresse ki Brackett
cikkeit a '80-as évekből. Nézzen egy olyat,
aminek "fegyver" van a címében. Például "...valakinek fegyvere van". Vagy valami ilyesmit.
Johnnynak fegyvere van. Ez az! Lebuktál!"

Fapuma (törölt) 2010.03.29. 17:06:21

@Styxx: baszod, mondanam ha en lennek baszod bela
@nosferato: @Horváth Oszkár: ti ikrek vagytok? volt az a birka klonozas korabban, valami osszefugges?

Patrick Bateman 2010.03.29. 18:15:31

Ezekből amúgy már van wannabe is, ld. Magyarósi Csaba, aki ezzel egyidőben az erőltetetten wannabe Apple funság tüneteit is képes felmutatni.

Molinero 2010.03.29. 19:50:13

Itt mindenki olyan nárcisztikus.
És mindenki olyan sértett.

Jamesboci 2010.03.29. 19:57:04

olvass közirót inkább.

BKV - Önnek megyünk 2010.03.29. 20:09:58

tudjatok kire illik ez kurvara ra? a totaW-re. istentelenul :D raismertem...

nagyon szep

Rℯx 2010.03.29. 20:20:08

A mindentudó újságíró legjellemzőbb tulajdonsága (a nagyképűség mellett), hogy végtelenül tehetségtelen.

scsaba1 2010.03.29. 20:57:51

Hőj, úgy látom Tóta W. vezet a házi bajnokságban.

scsaba1 2010.03.29. 21:01:43

@Styxx:

És az egészet felteszi a tecsőre, hogy más is lássa...:)

szobatars 2010.03.29. 21:07:35

Remek cikk az index.hu -szinte- valamennyi újságírójáról...én így vélem! :-)))

Médium · http://www.gyonas.blog.hu 2010.03.29. 21:12:03

Nagyon viccesnek indult a tumblr vs. modorosblog párharc, de már kezd ellaposodni.

Spiritmonger 2010.03.29. 21:42:53

nekem tótawén és bedén kívül egy kicsit tbg is eszembe jutott

bár bedéék a matulamagaziinal szerintem valami nagyon nagyot alkottak, az a cikkük, amiben elemzik kis hazánk 1 legvisszataszítóbb nőjét, az nagyon ott van

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.03.29. 21:53:09

@Médium: nem tudom, nem tudok ilyen párharcról. Mik voltak az előzmények?

eladopatron 2010.03.29. 22:12:47

Ez Várkonyi a Népszavából.

scsaba1 2010.03.29. 22:27:59

Indexéknél értik a tréfát, csak éppen nem szeretik. Le is vették a címoldalról.

daraltbel 2010.03.29. 23:52:51

Azt bírom Bedében, hogy egyszerűen mindenről meg tudja mondani a frankót. Politika, öltözködés, gasztronómia, építészet, és persze zene... Tökmindegy. Szerintem ő a modoros újságírás királya. Én bírtam a matulát, meg most is vannak jó poénjai, de élőben elviselhetetlen figura lehet.

Nyelvész Józsi · http://szleng.blog.hu/ 2010.03.30. 01:07:48

@Modor Tibi: Szerintem ez csak poén volt, pl. "ezzel mellélőtt a modoros tibi" meg "jól indult, de kezd ellaposodni", "az első album volt az igazi, azóta kínszenvedés" :D

zanzibári lány 2010.03.30. 05:06:05

@Spiritmonger:

Szeretnék beleolvasni a Matulába erre megszűnt.

Jó helyen kerestem? www.matula.hu

GAbica 2010.03.30. 08:40:52

@zanzibári lány: Kattints még kétszer rá és akkor feljön a régi...

divatdrukker 2010.03.30. 10:48:39

@Professor Pizka: Bedének is csak az első lemeze volt jó :)
amúgy Tóta W.-re tényleg tökéletesen illik a leírtak nagy része

cd-r 2010.03.30. 12:40:42

@daraltbel: rockzenén kívüli világról dunsztjuk nincs. viszont ügyesen leplezik.

cd-r 2010.03.30. 15:40:10

(zenei világra értem)

zanzibári lány 2010.03.31. 02:34:24

@GAbica:

Köszi.

Én meg elhittem, amit a főoldalon írtak.

Celtic 2010.03.31. 12:51:37

@BKV - Önnek megyünk: En is igy voltam. Egy az egyben. Persze attol meg elolvasom az irasait, neha egyetertek, neha nem, de commentelni nem szoktam (meg ha vegig is olvasom a 467 db commentet, akkor sem)

Celtic 2010.03.31. 12:54:05

@Nyelvész Józsi: Szerintem forditva, nemigazan jol indult, de az utobbi idokben mar muveszi magassagokbol ontja a postokat (eppp a napokban gondolkodtam rajta, hoyg az elso poston (altalam olvasott, persze) mennyire kiakadtam, de azert neha visszaneztem es lattam, hogy hullamzo a szinvonal, akkor mar tetszett, most meg nem talalok benne kivetnivalot :)

rawdu 2010.04.01. 05:33:27

Bede Márton? Nekem Martin Neverheard jön be...

Vágási Matyi 2010.04.04. 16:11:27

@Patrick Bateman: Fiatal, trendit nagyon eltaláltad. Bringával jár, alap, mert az gecire hip. Rosszul vagyok ezektől az arcoktól.

Valószínűleg oltják a 15 éves emós formákat, meg úgy nettó az egész mai fiatalság stílusát - néha igen jogosan -, közben 30 évesen egészen elképesztően szélsőséges külsővel rendelkeznek, lásd: Uj, Bede, Winkler.

Winkler kinézete már átfordul viccesbe. Kérdéses, hogy metálszőke kamionosként (szakáll, bajusz) mennyire lehet pinázni.

Viszont az előbbi kettős úgy fest, mint egy kétnaponta fürdő, Koccintós-fogyasztó, tarisznyás rocker gépészmérnök-hallgató. Persze másodévesként már felügyelő a gólyatáborban, így van kis hatalom, mondhatja a tutit, hasonlóan a posztban vázolt alakhoz.

Haverjuk, Plastik Józsi is hasonló, bár nem ragaszkodik ennyire a véleményéhez. Jól ír, de gyakori modoros szófordulatai miatt elhasal.

hajdul (törölt) · http://hajdulaszlo.wordpress.com/ 2010.04.05. 18:26:21

Hejj! ATV-s Kálmán Olga? Miért nem lehet nő az illető?
süti beállítások módosítása