A Sporttáskás Ember

2012/12/13. - írta: Modor Tibi

A Sporttáskás Ember a Sportember. Attól lesz az, az teszi azzá.

Elengedhetetlen kellék, testének szerves része. Nagydarab testén tiszteletet parancsolóan feszül a dzsoggingalsó, súlyos vállait kihangsúlyozza a motoros bőrdzseki, szoláriumtól cserzett arcából szinte kivilágítanak zavaros, értelmet kevésbé sugárzó kék szemei. De az igazi sportsága nem ezekben nyilvánul meg, hanem A Táskában. Ami több, mint egyszerű táska.

Hatalmas, köbméternyi Sporttáskájában, melyet jelentőségteljesen fél kezében, néha vállán hordoz - egyfajta kódolt üzenetként a külvilág felé. Vegyük észre a táska vonulási útját: mintha színültig töltött, hártyaszerű poharakat rejtene, úgy kell vinni. Mintha nyílegyenes kötélpályán húzná valami láthatatlan erő, hiszen ő felbecsülhetetlen értékű kincseket rejt.

De vajon miket? Miket rejthet a Sporttáska, melyre gazdája ilyetén gonddal ügyel?

Ez talán egy örökké megfejthetetlen, Ponyvaregény-szerű talány marad. A sportember egész élete ebben a táskában rejlik, talán magát az elveszett frigyláda kincseit, a Kennedy-gyilkosság döntő bizonyítékait, az Aranyvonat igaz történetét, a bölcsek kövét vagy az örök élet titkát hordozza benne. Azt őrzi, vigyázza ennyire.

Hiszen mi másért óvná ennyire?

És mi másért mondana le egy kényelmes, terebélyes hátizsák viseléséről, mi másért választaná az egésznapos oldalra görnyedést?

Á, nem. A hátizsák nem kifejező. A hátizsák az iskolában is már égő, ott is már csak fél vállon szabad hordani, különben úgy nézünk ki vele, mint egy Fenyőgyöngyénél sétálgató, turistabotos öreg néne. Még nem vennék észre, hogy mi mennyire komoly sportteljesítményt teszünk le az asztalra nap mint nap. Összetévesztenének bármelyik kisköcsög egyetemistával. A hátizsák - lett légyen sportos, márkás vagy elegántos - komolytalan kiegészítő, komolytalan embereknek.

Hiszen a hátizsákban nem férhet el az a sok fontos cúgehőr: a váltócipő, a zuhanyzópapucs, a neszeszer a Malizia-dezodorral (még létezik! Köszönöm, Ny. Józsi), az ötkilós fehérjepor, a mixer, a kreatin, az arginin, a nagy törülköző, a kis törülköző, a köntös, váltóruhák, az öv, és még számtalan izgalmas segédeszköz, melyek nélkül az edzés manapság szinte lehetetlen volna. Illetve elférne, de a hátizsák az nem sportemberhez méltó viselet. A hátizsákot csak hordani lehet, a Sporttáskát ellenben viseljük, önkifejez vele.

A szembejövő járókelők, az utastársak pedig tisztelik a sportembert. Pukedliznek, térdet-fejet néki hajtanak, ülőhelyüket alázatosan leszegett arccal átadnak. Mert edzésről jön. Edzésre megy. Kurvára erős, és szép és sportos. Értük sportol, értük küzd, értük kel mindennap ötkor, nekik szerzi az érmet, nekik győz, nekik nyom fekve.

És nagyon buta.

62 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hatja 2012.12.13. 10:51:58

erről jut eszembe, amikor itt nálunk jönnek ki a csarnokból a kisportolt hokis srácok, és anyuci 5 lépés lemaradással cipeli mögöttük a táskát és még be is emeli a magasított hasfalú volvo csomagtartójába. sportemberek... :D

bekbórd! 2012.12.13. 11:14:27

Nagyon herótja van a hátizsákoktól, utálja áttúrni őket a hétvégi melóhelyén is: a szórakozóhely portáján.

2012.12.13. 11:52:45

Fontos kiegészítést szeretnék fűzni az egyébként jól sikerült leíráshoz: az igazi Sporttáskás Ember a világért sem olyan felelőtlen, hogy táskáját az öltözőszekrényben hagyja. Kívülállók számára felfoghatatlan okból magával cipeli az edzőterembe, mindig úgy elhelyezve, hogy az aktuálisan végzett gyakorlat közben is rajt' tarthassa fél szemét.
Majd negyedszázados edzőtermi patkány lét után sem sikerül még rájönnöm a táskák rejtélyére, csak találgatni lehet, hogy vajon nagyobb mennyiségű készpénz vagy hamisított távol-keleti szteroid az, amely ilyen jellegű, állandó felügyeletet kíván.
A sporttáskás ember kistestvére a nyakbaakasztós ember, aki övtáskáját(sic!), vagy ha trendibb személyiség, kisméretű homártasiját nyakába akasztva viseli-hordja edzései során, időnként, ha nagyon útban van, hanyag mozdulattal a földre, lába ügyébe vetve.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2012.12.13. 11:58:31

@Brother Love: Köszönöm szépen. Ez nagyon muszáj volt, és annyira igaz! :)

pocaklakó minimanó 2012.12.13. 12:15:38

@Brother Love:

"...rajt' tarthassa..."

Te dunántúli gyerek vagy?

2012.12.13. 12:34:13

@pocaklakó minimanó: Nem. De szerintem a rajt' elsőrendű modoros-népieskedő fordulat.

Kérges 2012.12.13. 12:34:45

Tapasztalataim szerint a sporttáskásoknak a kallerek is csicskulnak.

Asidotus 2012.12.13. 13:50:23

Én beizzadok a hátizsák alatt, ezért szeretem kézben vinni a sporttáskát.
És kényelmesebb is belepakolni.
(Igaz, nekem a TESCO-akciós FILA táskám van:) )

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2012.12.13. 14:00:51

klicsko is amilyen nagydarab, olyan ostoba. a szaros ki péhádéjével, meg a sakkszeretetével, ugyanmár.

egyébként pedig nem elegántos, hanem elegáncsos.

2012.12.13. 14:11:46

@Nűnű: Nem a márka a lényeg, hanem a méret! Közepes, vagy kisméretű tatyóval nem lehetsz Sporttáskás Ember! Szükséges, hogy legalább közepes kutya méretű legyen, fontos a stílusos viselése: hosszúra hagyott vállpánttal, kb. a felsőcomb magasságáig igazítva, a vállról lecsúszást megelőzendő és a tereh csökkentése céljából a hüvelykujj beakasztásával némi előfeszítést adva a pántnak köll közlekedni.
A sporttáskát sohasem szabad degeszre tömni! Ilyenkor sután eláll a testtől, mindenbe beleakad és (ez a legfontosabb) ebből következően lehetetlenné teszi az űberlaza-vagány-faszagyerek testtartás és járás gyakorlását. A helyes sporttáska megrakás feléig, max. háromnegyedéig terjed a rendelkezésre álló űrtartalomnak. Ha az edzőruha, cipő (ultrakemény formáknál: bakancs), shaker, stb. túlságosan kitöltené. úgy haladéktalanul nagyobb táskára szükséges váltani!
Mivel az igazi Sporttáskás Ember autóval jár edzésre, nem jelent gondot a méretes darab szállítása, amelyet laza mozdulattal, dinamikusan kell bebaszni a 12 éves 525-ös Bömbi csomagtartójába.

2012.12.13. 14:18:07

A sport taskahoz auto is tartozik. a hatizsakosok gyalog jarnak.szerintem.

grungi · http://grungirpg.blog.hu 2012.12.13. 14:34:11

De ne álljunk meg ennél az altípusnál. Ott van pl. az oldaltáskás hipszter aki divatos kabátot, nadrágot visel. Vastagkeretes szemüvege jelzi, hogy ő nem akárki, hanem értelmiségi. Haja taréjban csúcsosodik enyhén 60 fokos szögben (csak ennek belövése 1 órát vett el, hogy úgy tűnjön, hogy spontán igénytelen, de mégis trendi), lehetőleg ellenkező irányba az oldaltáskával.
Vagy ott a duplatáskás koleszos, aki egy hátizsákkal és egy szögletes nagy méretű szürke sortáskával próbál közlekedni a városban több-kevesebb sikerrel.
ennek továbbfejlesztett változata a csővázas(vagy merevített) hátizsákos koleszos, aki úgy néz ki mintha túrista lenne, de szövetkabátja elárulja, hogy valójában mezei egyetemistával van dolgunk.
Rózsaszín oldaltáskás kislány, cuki kitűzőkkel, bojhokkal, kisállatos figurákkal, legroszabb esetben anime és manga eredetű díszekkel. Ez a fajta előszeretettel hasonul kedvenc szereplőjéhez a hétköznapokban is. Leggyakrabban valamilyen -con-ra végződő nevű rendezvényen fordul elő.
Hosszú szövet(ballon)kabátos, bőr kézitáskás "úriemberek". Jellemző rájuk, hogy messziről ordít róluk, hogy semmiféle közük nincs az üzleti élethez. Fogalmuk sincs a mai trendekről, csak látták még a 80-as években, hogy a fejlett nyugaton így öltözik a felső tízezer és csak mostanra engedhetik meg maguknak. Élő példája a korunkban előforduló anakronizmusoknak.
Lehet még folytatni a sort, kinek-kinek ingerküszöbe és vérmérséklete szerint. Jessz, de modoros vagyok. :)

Jim Raynor 2012.12.13. 14:34:17

@Brother Love:

sőt, az igazán hardcore cucc az, amit alul egy cipzár segítségével még meg lehet növelni, minek köszönhetően a sporttáska térfogata egy kisebb garzonlakáséval vetekszik.

"Marikanéni" 2012.12.13. 14:48:26

A sporttáskából kínai késkészletet árul a teszkó parkolóban.:D

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.12.13. 14:59:07

a sporttáska-dolgot eddig nem figyeltem meg különösebben, sztem valóban nagyobbak, mint a még elfogadható hátizsákok, tehát el tudom képzelni, hogy tényleg praktikus, ellenben: azt nehezen dolgozom fel, hogy a sportolónak csakis és kizárólag melegítői vannak. Ünnepekre is. Hétköznapra is. Tehát ha elmegy szórakozni, akkor egy másik melegítőt vesz fel, mint edzéshez. Erre persze igazolást talál az amolyan jóféle, sísapkás muzsikákban, mintpéldául Korn. Ezen tulajdonságában amúgy a vadászhoz mérhető tapírságban, akinek szintén csak zöld és csak vadászruhái vannak, tehát - kissé sarkítva - a sportoló is, a vadász is (elvetemültebb horgászok detto) tulajdonképpen a munkaruháját hordja éjjel-nappal.

Elég gáz.

Donjon 2012.12.13. 15:14:17

@vészmadár (pica pica): A kurvák is a munkaruhájukban vannak éjjel-nappal, csak ők beérik egy mini retiküllel, amibe a rúzs,zsebkendő és a koton belefér.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2012.12.13. 15:22:54

@Brother Love: régi szívfájdalmamat mondtad el, lehet hogy beszerzek egy kisméretű sporttáskát csak úgy heccből hogy belekóstoljak a sporttáskaviselés know-how-jába, persze szigorúan amatőr szinten. Alapvetően a sosemhallott-látott skandináv típusú túrahátizsákok viselője vagyok, így remélem komolyabb szemöldökfelszaladást nem váltok ki ezzel a kis manőverrel.

KürtiT (Tromb74) 2012.12.13. 15:23:13

@vészmadár (pica pica):
Ehhez a csoporthoz tartozik még a belvárosi túrista, aki az ötödik kerületben is magashegyi ruházatban sétálgat. Én egyszer láttam egy figurát, aki mászócipőben sétáltatta a kutyáját, azóta se értem, vajon miért.
(link, hogy mindenki tudja, miről van szó: eveningsends.com/wp-content/uploads/2011/09/sp_miuraxs.jpeg )

2012.12.13. 15:28:14

@vészmadár (pica pica): De hát olyan kényelmes, meg csinos is egy szép dzsogging...

De volt ilyen munkaruha-mániás hülye kollégám is. Mindig öltönyben, mindig. Nem tárgyalásra, nem előadásra, stb. - mindig. Akkor is, amikor koszlott irodájában kotlott egész nap.
Péntek esti sörözésre képes volt öltönyben beesni.
Csak feltételezem, ezzel hirdette, hogy "komoly", fontos ember.

2012.12.13. 15:39:48

Én a 90-es évek első felében jártak szakközépiskolába, nálunk minden második ember sporttáskát használt az iskolába járáshoz. Igaz egy közepes táska tele volt a naponta szükséges könyvekkel és füzetekkel.
Azóta nem használtam, viszont van tengerészzsákom, amit pár napos utazásokhoz használok. :)

KürtiT (Tromb74) 2012.12.13. 15:42:21

@Brother Love: Ja, ezek képesek hétvégi lazulásra is biznic dresszbe megjelenni.

Nekem volt egy osztálytársam (90-es évek eleje), aki nehezményezte, hogy színházba nem jöhetett dzsogingban. Nagyon ésszerű indokkal állt elő: Há' ez egy ASICS TÍÍGER (így monddta) melegítő baszod, többe van, mint egy öltöny.

Kérges 2012.12.13. 17:06:52

Persze az igazán kemény arcok egy koporsóban vonszolják maguk után minden cuccukat...

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.12.13. 17:29:55

nekem amúgy egy zöld zsákvászon (mint a szimatszatyor) válltáskám van, pont mint egy laptoptáska, csak szimatszatyor-anyagból. Két zseb van rajta, és a Duna-Dráva meg a Balatonfelvidéki Nemzeti Parkok kitűzői, plusz egy "Védd az erdőt, egyél hódot" Kitűző. Ez utóbbit fel is használom környezeti nevelés órán a természetvédelmi érdekek ütközésének szemléltetésére.

KürtiT (Tromb74) 2012.12.13. 19:08:09

Hú, és az megvan, hogy az osztály focibuzijai stoplisban, pontosabban kopačky-ban jártak iskolába, mer' így "nagyszünetben" nem kellett átváltani, hogy rúgják kicsit a bőrt? A dolog szépséghibája, hogy a focipálya valójában egy aszfaltozott kézilabdapálya volt, ezért a stoplik feleslegesek voltak, sőt zavaróak.

A Tyne folyó déli partja 2012.12.13. 19:54:36

@Brother Love: ennél már csak az a rosszabb - egyesek szerint, meg gondolom saját maga szerint is meg tök igényes - aki otthon is öltöny-nyakkendőben olvassa az újságot. nyugdíjasként úgy, hogy ki se mozdul a lakásból. és én vagyok az igénytelen, hogy itthonra melegítőnadrág van rajtam:)

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.12.13. 21:07:15

Az én hétköznapi táskám egy vállra vehető minibőrönd. Eredetileg egy nagy laptop tokja, de van 3 nagy része mindenre.

Mindenki csodálkozik, mi lehet benne, s minek minden nap cipelni 7-8 kilót.

Pedig csak a legszükségesebb van benne: szemüvegek, írószerek, várostérkép, igazolványok, pénz, olló, fésű, telefon, kulcsok, 2 füzet, 2-3 könyv, fejhallgató, töltő a telefonhoz és a fejhallgatóhoz, gyógyszerek, s kisebb apróságok.

A Tyne folyó déli partja 2012.12.13. 21:15:28

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: és még azt mondják, hogy a nők hurcolnak magukkal sok cuccot...

Orszag 2012.12.13. 21:18:28

Remek jellemzés, szinte minden sportban felfedezhető eme archetípus, néhol kicsit több, néhol kicsit kevesebb. Amúgy azt hiszem, tényleg azokban a sportokban vannak ezek elszaporodva, ahol 3 agysejtnél nem kell több (futball, pölö.) a boldoguláshoz.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.12.13. 21:26:45

@A Tyne folyó déli partja:

Az otthoni laza öltözék csak férfiaknak való. Nőknek KÖTELEZŐ a kiemelt öltözködés és a smink MINDEN körülmények között. Férfiak egyébként BÁRHOL öltözhetnek lazán, otthonon kívül.

Az ápolatlan kinézetű, laza öltezetű férfiról az jut az emberek eszébe "hűha, milyen kedves, közvetlen emberke!". Ezzel szemben a hasonlő nőről meg az "nem szégyelli magát, hogy így emberek előtt mutatkozik?".

Vrabecz Fatime 2012.12.13. 21:48:50

@vészmadár (pica pica):

a legdurvább a tesitanár, aki mindig, minden körülmények között melegítőben jelenik meg. az iskolai rendezvényekre aranyszínű melegítőt ölt, hozzáillő arany cipővel. súlyosabb esetben a síp is mindig ott lóg a nyakában.

dreia 2012.12.13. 22:10:26

@KürtiT (Tromb74): Belvárosban, ahol tele a járda kutyagumival, nagyon is praktikus lehet az ilyen cipő.

A Tyne folyó déli partja 2012.12.13. 22:38:53

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: mint azt már mondtam: baromság. egyébként meg, itthon nem vagyok emberek közt, mi a frásznak sminkelnék? a házimunkához, vagy a rejtvényfejtéshez? esetleg az olvasáshoz, netezéshez? aztán lásd edzés, uszoda, biciklitúra, kerti munka.

Augustin 2012.12.13. 23:36:35

@Brother Love: "Szükséges, hogy legalább közepes kutya méretű legyen, fontos a stílusos viselése: hosszúra hagyott vállpánttal, kb. a felsőcomb magasságáig igazítva, a vállról lecsúszást megelőzendő és a tereh csökkentése céljából a hüvelykujj beakasztásával némi előfeszítést adva a pántnak köll közlekedni."

:DDD Zseniális!!!!

Miattad meg Vészmadár miatt (is) olvasom a blogot!

Nem Penny hajója 2012.12.14. 00:14:48

@grungi: "Hosszú szövet(ballon)kabátos, bőr kézitáskás "úriemberek". "
Jelentős részük kiégett 49 éves Berényi András-hasonmás közalkalmazott, akik persze erre vérig sértődnek, hiszen ők köztisztviselők.

[c] 2012.12.14. 01:45:57

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Hm, nem voltál az, aki kifejtette anno a zindexfórumon, hogy a nő smink nélkül elviselhetetlen látvány, ezért az asszony a Balatonban történő pancsikolás után AZONNAL felteszi a vakolatot? :)

2012.12.14. 07:29:34

@A Tyne folyó déli partja: Kérlek szépen, azért van egy arany középút, amelyet a panelrengetegben, de faluhelyen is megfigyelhetjük még időnként - sajnálatosan kiveszőfélben lévő divat.
A nő itt sminkkel, belőtt frizurával és műkörmökkel, ám dzsoggingban mutatkozik. Az igazán stílusos hölgyek ügyelnek arra, hogy mindehhez NE sportcipőt vegyenek fel. Bármi más lábbeli jó, csak sportcipő ne legyen: papucs, magassarkú, stb. csak sportcipő ne.
A viseletnek sajátos erotikus töltetet ád, ha a tréningalsót már kihízta a hölgy és jól megfeszül a túlméretes picsáján, különösen kedvező esetben még a karfiolmintázat is kirajzolódik.

cso zsi 2012.12.14. 08:15:57

@A Tyne folyó déli partja: @Brother Love:
Erre jön még az, hogy a hölgy reggel felvakol, este hazaérve levakol.
Élete párja, avagy a ház ura már megszerezve, neki jó lesz úgy is. (gondolja ő.)
De kérdem én, ha anno a társát felvakolva szerezte meg, akkor manapság kinek sminkeli ki magát, hiszen élete párja többnyire így nem látja.
Magának? A kolleginák irigységének? Pasivadászat? Mondom mindezt úgy, hogy az idők hajnalán megrázó élmény volt rúzsos szájat csókolni, ill. az arcra kent máz átruházódása...
De egy kis szemfesték, vagy apró változás feldobhatja a hétköznapokat.

Sporttáska? Nálam egy ideig degeszre tömve szerszámokkal, és némi melósruhával.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.12.14. 08:51:58

@tea fan:

Lehet. Az asszony eleve sminkelve megy strandra, ez az alap.

Zabaalint (törölt) 2012.12.14. 08:54:25

@hatja:
Azért az 500 m-ről is autóval fitnesz terembe vagy konditerembe járó emberek is megvannak, ugye?

hatja 2012.12.14. 09:07:29

@Zabaalint: persze, de csak ha a terepjáróval 45 fokban felállnak a konditerem előtti járdára, egyébként emberszámba sem veszem őket.

a poszt amúgy telitalálat, annyit elmélkedtem már én is A Sporttáskáson. buszon gyakori alfaja a ~s biztonsági őr: tekintélyt parancsoló felsőteste kizárólag testzsírból épül fel, fekete, 2 számmal nagyobb sokzsebes nadrág, bomber vagy military pulóver, nyáron SECURITY póló, bomber ujján lévő zsebben két toll. minősített esetben a sporttáska mellett a legfontosabb kiegészítője egy rotweiler vagy hosszú szőrű németjuhász.

2012.12.14. 09:11:57

@Zabaalint: Ezen (vagy valami hasonlón) már rugóztunk egyszer, ha jól emlékszem. :)
Maradjunk annyiban, hogy 500 m-re autóval _bárhová_ baromság menni, de a konditerem az edzés, a közlekedés meg közlekedés. Attól, hogy (500 m-re) gyalog mégy edzésre nem leszel edzettebb vagy egészségesebb, mintha autóval mennél.
Mondom ezt úgy, hogy szeretek biciklivel járni, de az nem edzés, hanem praktikum.

Persze nem ez a lényeg. Azért megy autóval, mert máshogy _igénytelen_, ééérted?

hatja 2012.12.14. 09:25:11

ja a lényeget kihagytam, a sporttáska ellenére mindig munkaruhában vannak és erős izzadtságszaguk van, ezzel tovább homályosítva a ~ szerepét.

Mukkancs 2012.12.14. 11:45:56

És persze ne feledkezzünk meg az elsőéves, leginkább junior vagy ifi válogatott vízilabdázókról sem...nyáron papucsban krasnyogás (szép koszos lábujjakkal),Nemzeti Sport aktuális száma a hóna alatt, sporttáska rángatás unott fejjel, és persze a vállukon lifegő köpeny ami csontszáraz, így akár a tatyóba is lehetne rakni..de nem..ott nem látszik a címer, vagy a HUNGARY felirat (szélsőséges esetben a klub címere..Zanzatápiói Vízilabda SC)....soha nem ér ár..edzésre megy..edzésről jön..kondiba megy..kondiból jön...ebédelni megy...pihenni megy..mindig fáradt..tanulmányai nem érdeklik, hisz jönnek az eredmények a "Mester" is megmondta..

2012.12.14. 12:09:42

@Mukkancs: A vízilabda, nemzetünk büszkesége, amelytől az olimpiák alatt joggal dagad a honfiúi/leányi kebel, külön világ.
Eleve, Magyarországon edző, aki 12 év feletti gyermekekkel foglalkozik, csak valami ötcsillagos tahó lehet. Ehhez jön, ami a visszhangos uszodából következik, hogy kizárólag ordítozós tahó lehet vízilabdaedző. Talán ennek folyománya, hogy az ifi vízilabdázóknál nagyobb paraszt társulat kevés, akad, talán a kajak-kenusok kelhetnek versenyre velük, a fodbalisták mellett.
Később, a korral kissé szocializálódnak és akár még egy nőimagazin-címlapbuzi is válhat belőlük.
Amúgy az ilyen junior/ifi vízilabdaedzéseknek sajátos hangulata van, pláne ha van szerencsénk egy-egy edzőmeccset elcsípni. A lelátón néhány szülő, miközben a Mester (Laci/Feri/Gyugyó/stb. bá') lila fejjel, megpattanni készülő nyaki erekkel üvöltözik: "Krisztián, mi a fasz volt ez, a 'zistenbasszameg!"
A meccs ennél rosszabb, mert akkor még nagyon sok sikoltozó hülyepicsa is van.

Mukkancs 2012.12.14. 12:43:24

@Brother Love: És ők csak EDZENEK és EDZENEK és...jaj..és húú és akkor most megint EDZÉS(figyelni kell a hangsúlyozásra) nincs is másra idő,de ugye "valamit valamiért" ( a falra mászom ettől a mondattól)... az a baromi jó a versenysportban, hogy bármit meg lehet vele magyarázni.. miért nem dolgozom, miért nem tanulok..remek dolog látni a repülőtéren a sleppet (idős,potrohos,kiöregedett csatalovak akiknek nagyon fontos ott lenni és elutazni pl. Új-Zélandra)..ma volt szerencsém találkozni egy csoport ifjú jégkorongozóval..a csapatbusszal sikerült elállni az étterem melletti kórház mentőbejáratát..hiába kell a fiúknak a kalória

Mukkancs 2012.12.14. 13:14:25

@Mukkancs: "hiába" után vessző..

A Tyne folyó déli partja 2012.12.14. 18:57:43

@tea fan: tuti, smink ügyben elmebeteg a fazon.

A Tyne folyó déli partja 2012.12.14. 19:47:12

@Brother Love: persze, mert, mint azt megtudtuk bircától, sminkelni kell. na de elegánsan mégse lehet kapálni, így kénytelen a jogginsban lenni:)@cso zsi: kb. ugyanannak szerintem, ami miatt otthonra nem hordasz kiskosztümöt, munkába meg esetleg elvárás lehet, színházba meg pláne. alkalom a lényeg. a munkahelyre is más ruhában járok, mint amiben itthon teszek-veszek.
szimplán vannak olyan alkalmak, amikor elvárható, máskor meg holt felesleges. mellesleg, ha valaki sminkkel ismeri meg a nőt, akkor is fogja látni előbb-utóbb anélkül, nem? vagy sminkben alszik? vagy esküvő előtt nem alhatnak egymásnál, csinálhatnak semmi olyan dolgot, amikor nincs kifestve? felkelésnél nem láthatja, pl?
na és, ha valakinek csak sminkkel vagyok jó, akkor megette a fene, mi lesz, ha megbetegszem, és ápolnia kell? elhagy, mert nem mutatom a legszebb formám? szép is lenne.@maxval, a gondolkodni próbáló birca: az se normális.@Zabaalint: ennek az egyik alfaja, aki, miután elmesélem, hogy gyalog mentem be dolgozni (45 perc séta), úgy reagál, hogy hát ez kisváros, itt nem vészes, nem is szabadna buszozni. mondja ő, aki az utca végéről jár kocsival. ja, a még jobb a volt kolléganőm, aki folyton fogyni akart, tíz percre lakott a munkahelytől, (gyalog) és ezt kizárólag kocsival volt képes megtenni. ráadásul, mivel az autóút kerülővel ment, még tovább is tartott neki...

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2012.12.15. 09:01:37

A sporttáskás ember szerintem soha nem venné vállra a válltáskáját - ellenben a szemmel láthatóan nehézre tömött málhát TARTJA.

Tartja, el a testétől. Felkar legalább 30 fokos szöget zár be a bordákkal, majd könyékből fordítja az alkart (mondjuk mi másból?) merőlegesen az Anyaföld irányába. A táska nem lenghet be, nem fordulhat keresztbe, szigorúan nevelt kutyaként tartja pozícióját a táskás ember lába mellett. Valószínűleg giroszkóp érzékeli a legkisebb elmozdulást, és apró szervók egyenlítik ki a jelentkező anomáliákat.

A táskás ember így folyamatos edzésben tartja felsőtestét, jelezve, hogy egyrészt ő a termen kívül is kurvakemény, másrészt az eddigi munka eredményeként már most is ő maga a rendíthetetlen szikla, egy modernkori toldimiklós, aki csak azért nem petrencével/vendégoldallal adja elő a mutatványt, mert tekintettel van embertársaira a belvárosban.

Mukkancs 2012.12.15. 12:13:02

Hősünk további elmaradhatatlan kelléke, a sérüléseinek folyamatos emlegetése, térdkalácsának látványos mozgatása, bokaízületének pattogtatása mindenhol, mindenkinek.Ezt úgy kell csinálni, hogy lehetőleg minél többen lássák, és észleljék: Ő gladiátorként küzd a pályán, osztogatja a passzokat, segíti a csapatot, ontja vérét a sikerért. Megye 3-as szintű meccsek hangos elemzése úgy, mintha egy BL főmérkőzés lett volna.Ezeket a mérkőzéseket élete hátralévő részében, minden egyes kocsmázáskor hőskölteményként feleleveníti, majd következik a fejcsóválós "bezzeg az én időmben még tudtuk mi a foci, de ezek a mai srácok" bla bla..

A Tyne folyó déli partja 2012.12.15. 14:36:06

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: és ebben mi a logika? smink legyen, szóval legyen csinos, de magassarkú meg nem? mondom én, hogy baromságokat beszélsz.

Közlekedőedény (törölt) 2012.12.15. 14:47:33

@Brother Love: "Mondom ezt úgy, hogy szeretek biciklivel járni, de az nem edzés, hanem praktikum."

Neked :) Ahogy én tekerek, úgy edzés, és gyorsabb, mint a HÉV + metró. És még praktikus is, mert sosincs dugó. Azaz van, mert a belvárosban folyton kerülgetnem kell a "biciklizgetőket" (magyarul a tötymörgőket). De ahol már a keskenykormányos-fixis majmok eltűnnek, ott lehet haladni is.

A Tyne folyó déli partja 2012.12.15. 15:44:12

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: akkor is logikátlan. én vagyok összesen 160 centi, magassarkúban se leszek valami hú, de magas. de a csinos öltözethez passzol a smink, magassarkú, egyiket mégis elvárod, a másikat meg nem, sőt. nem érzed az ellentmondást?

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.12.15. 16:11:55

@A Tyne folyó déli partja:

Ilyen az ízlésem. Idegesítenek a túl magas cipők. Lapos cipő, legfeljebb kis sarokkal. Pont jó a magasságod.

Virgo1975 2012.12.15. 17:20:45

@Közlekedőedény: az attól függ, hogy az ember sportol, vagy közlekedik épp a bicajon. esetleg kellemesen tölti a szabadidejét.

fortune hai 2012.12.16. 00:41:24

szépirodalmi értékű írásmű.
süti beállítások módosítása