Elkurvultak

2011/04/04. - írta: Modor Tibi

-Már nem akarom tudni, hogy ki csinált ipart a zenéből... tudod, az a baj, hogy hiába eredeti és tehetséges bárki is - a hírnév, a siker és a pénz mindenkit megront előbb vagy utóbb. Mint a hatalom. Persze az elején elhatározzák, hogy ők aztán soha nem változnak meg és ugyanolyanok fognak maradni, mint a garázsban, amikor még egymásnál hédereztek és a groupiktól csórták a zsebpénzt - de ez nem így működik. 

Az a baj, hogy mindig többet akarnak. Gyűlnek a rajongók, és azt hiszik, hogy akkor már mindent le lehet tolni a közönség torkán - egyformán fognak tapsolni annak, ha ő nekiáll szimfóniát komponálni, színészkedni, focizni vagy regényt, önéletrajzot írni. Hogy a trend nem fordulhat meg soha. Pedig az ezerfejű cézár bármikor képes a trónfosztásra. Nagyon ritka az, aki több műfajban is maradandót, de akár csak értékelhetőt is tud alkotni. Tudod, erről nekem mindig az a bizonyos szólás jut eszembe a cipészről meg a kaptafáról... meg amit túl sokan szeretnek, az nekem már eleve gyanús sajnos. Én akkor állok mindig odébb. Pedig a közönség joggal várja el a minőségi szórakoztatást a pénzéért!

Nézd meg, ott voltak a Bitliszek. Kőkeményen bedolgozták magukat a profi, de vendéglátós zenekarok közé kint Hamburgban: megszerezték a rutint, megvolt a meggyőző fellépésük. Aztán otthon azzal a jó orrú, homokbányász menedzsergyerekkel gyorsan megcsinálták a szerencséjüket. Amúgy a mai napig nyílt titok, hogy a Lennont fugázta az Epstein vagy fordítva... Na mindegy. Csak tudod, amíg az elején igazi őszinte, tiszta - kicsit naiv, de elemi, magával ragadó erejű, kedves - nótákat játszottak: Love Me Do, From Me To You - úgy pár éven belül elhitték, hogy akkor ők már igazi művészek, és nemcsak egy beatzenekar a sok közül. Nézd csak meg: ott a mágikus misztikus utazásukkal meg a szitárokkal is mekkora egy értékelhetetlen, kakofón fost hoztak össze. Magukat próbálták szórakoztatni, a nagyközönség igényét leszarták. Amikor a vége felé visszatértek az eredeti rock & roll-os hangzáshoz, akkor újra volt bennük egy kis spiritusz. De tudod, már hiteltelenné váltak akkorra. Ez már nem az a szívvel-lélekkel játszó, pimasz, polgárpukkasztó zenekar volt, akikre senki nem tudott haragudni - ők súlyos fontmilliókat kerestek addigra. És a magamfajta vájtfülű megérzi, amikor már az egész csak az anyagiakról kezd szólni.

De hogy ne kelljen messzire menni: itt van a mi Omegánk, Omega Red Star, vagy ahogy tetszik. Zseniálisak voltak a Presser-Adamis-szerzeményekkel, a Somlóval - játékos, vagány dalokkal, mint a Petróleumlámpa vagy a Trombitás Frédi. Bámultuk sokat a kiscsajokat, így éltünk boldog napokat. Azt mondta az apukám, hogy most majd gondja lesz reám, óó. Aztán amikor a Piciék kiléptek, azonnal abba illett volna hagyniok. Ezen a néven mindenképpen. De nem, persze nem! Na ilyenkor jött a körítés, a show meg a kutyafasza. Meg is látszik a minőségbeli különbség: egyik oldalon ott a vérprofi Szól a rádió, Gyere ki a hegyoldalba - a másik oldalon az értelmezhetetlen, giccses művészieskedés, mint a Gammapolisz, Léna vagy az Ezüst eső. De hát kellett nyomni a lemezeket, koncerteket - ott voltak a szerződések,  meg az igény megvolt, ugye. A Várszeginek is aztán legalább volt annyi esze, hogy aztán inkább elment dolgozni a zenélés helyett.

De bárki mást is felhozhattam volna példának. Például a Depeche Mode-ot is. Mekkora puritán, és mégis zseniális hangzást hoztak össze a Bridgehouse-on vagy a Speak & Spellen..! Utoljára akkor csináltak jó zenét. Nem csoda - akkor még nem ez a kis lakkozott körmű, mitugrász Góré Márton írta a dalokat, hanem az isteni, képzett, ámde viszont szerény és alázatos Vince Clarke. Ebből élnek ma is - a múltjukból meg a kelet-európai, lakótelepi, búvalbaszott tömegekből, semmi többől. Metallica dettó. Amikor kijött a Fekete Album, már szó szerint a hányinger kerülgetett. Gunsnál az Illusion I-II hasonlóképpen. És hát igen, a Nagy Feró... tényleg ez a mi Ferónk, aki miatt annyiszor igazoltattak minket, vittek be a jardra? (álságosan meresztgeti a szemeit) Akivel együtt vállaltuk a csövesek és punkok minden viszontagságát? Ez most ott bohóckodik meg korcsolyázik a tévében milliárdokért? Lepaktált a mindenkori főáramlattal. Vajon tud-e még tükörbe nézni? Ez az egész generációja szembeköpése, nem beszélve a politikai szerepvállalásáról. A dáridós-ufós Patakyról ne is ejtsünk most szót.

Stones... nevetséges... aszott csontvázak, Old Death, utoljára a 60-as években tettek le bármit is az asztalra. Kit érdekel, hogy még élvezik? Hogy néznek már ki? Tudod, nagyon nehéz méltósággal megöregedni, és felismerni, hogy ideje abbahagyni... méghozzá a csúcson. Ezt kellett volna nekik is - átengedni szépen a teret a tehetséges, szépreményű fiataloknak. Annyian vannak... Ehelyett ilyen vén ripacsokat kapunk, a nép meg kajálja, mert ezt tolják az arcába, hát ja.

Most már tényleg otthagyom az egész kócerájt, ahogy van... eddig mindig csak fenyegetőztem, de most már tényleg elég volt ezekből. Idén már nem megyek ki. Bezárom a blogot is, jöjjenek a fiatalok.

63 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nadiposzi (törölt) 2011.04.04. 06:49:20

Ha szombaton este újra a színpadon állok, nem felejtem el, hogy leszek majd kifakult sztár!
Most ünnepeltek engem, de holnap már nem figyeltek rám, rá kellene jöjjek, rohanok egy álom után.
Rock and roll sztárnak születtem! ...
...Beatrice 1978

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.04.04. 08:04:06

Fokuhilás cab-driverek így tolják. Minden szar, ül a taxiban és egész nap fumigál.
"édesapa, édesapa, bocsássál meg legyélszíves, de szerinted a bitlisznek mibe fájt volna nem feladni a régi hangzást?"

czibere117 2011.04.04. 08:07:13

Ferón, meg az Antifitnesz klubbon már én is kidühöngtem magam egyszer.

czibereblog.blog.hu/2010/11/09/szex_drog_rock_amp_roll_bravo_sulifix_intok

2011.04.04. 08:24:49

Én arra lennék kiíváncsi, hogy életkorban mi a felső határ, hogy a kiöregedett rockzenészek színpadra lépnek. Még akkor is ha a sokadik búcsú bulin.

Nevetséges látni a sok festett hajú vén faszt, némelyik parókával. A napszemüveget csak azért nem veszi le, mert az már régen sokdiooriás, csak napszemcsinek van álcázva.

2011.04.04. 08:32:04

@Frengi: ezeknek szerintem mindnek olyan feje lehet, mint ahogy a Keith Richardsot lehetett látni a Karib tenger kalózaiban:)

yenoee 2011.04.04. 08:56:43

Csodálatos! Még a mentőben is ütném.

"Amúgy a mai napig nyílt titok, hogy a Lennont fugázta az Epstein vagy fordítva... Na mindegy."

Ez meg aztán különösen egy igazi gyöngyszem.

Ernoke 2011.04.04. 09:05:18

csodálatos! a primitív szar győz a jó felett, mert az előbbi a régebbi (aki valaha is hallgatta a speak and spell-t, röhögőgörcsöt kap a fenti szövegen)... amúgy egy fórumon egyszer tényleg láttam egy olyan vérkomoly hozzászólást, h a prodigy utolsó jó megmozdulása a what evil lurks volt:D

2011.04.04. 09:07:23

@yenoee: tegnap a rádióban arról volt szó, hogy a James Dean is ilyen fugabajnok volt, csak a progyuszerek eltitkolták...

totyizselé 2011.04.04. 09:42:55

@Frengi: Mondjuk amíg jó zenét tolnak, addig tőlem 80 évesen is nyomhatják. Nálam a legjobb példa Lemmy, bár ő valószínűleg egy alien :)

Jó poszt. Az ilyen alakítson zenekart, de vigyázzon, hogy háromnál többen ne hallják, amit játszik, mert akkor az isten se állítja meg őket az elkurvulás útján. Hallgatnivalónak meg ott vannak az underground északi black metal bandák, ahol hasonló gondolkodás dívik: akit 10-nél többen ismernek, az kommersz :)

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2011.04.04. 10:04:57

Nem az a baj, hogy a hetfíldék elkurvultak - na jó, az is baj, de nekik legalább volt mire - hanem az, hogy a mai fiatalok eleve kurvaként kezdik a zikszfaktorba' meg a sztárban.

De mire?! Mirefel?! Mire hármat számolok?! Annyitse' oszt mán azok!

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.04.04. 10:17:01

@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: mi az, hogy elkurvult? A Metallica egy 20+ éves zenekar, 10+ albummal. Naná, hogy vannak korszakaik. Nekem gázosabb lenne, ha 30 évig nyomnák ugyanazt (lásd AC/DC vagy Iron Maiden)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.04.04. 10:54:00

@Ernoke: ha például elmerülnél a black metalban, akkor olyan csodákat is hallhatnál, hogy:

"ez a mályvaröcsögei fúziós etno-black zenekar, a Nemo Ante Mortem Beatus régen kurva jó volt, de sajnos már letért az igazi underground útról, tegnap volt egy koncertjük a művházban. Én azt mondom, az igazi művészek maguknak alkotnak a garázsban, és csak az a pár rajongó ismerheti, akik véletlenül bebocsátást nyernek a próbahelyre. Aki már fellép, az eladja magát, a közönség igényeinek kiszolgálójává válik".

V69 2011.04.04. 10:56:41

@Frengi: Miért, csak a húszéves fasz festheti a haját? Azt hittem, a zenében az a lényeg, hogy hogyan játszik, hogy mennyire jó az, amit játszik.
A 84 éves BB King bácsin szabályosan lefostam a bokámat.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.04.04. 11:08:53

@V69: ők inkább olyasmit kérnek számon, hogy hitelesség. Hogy egy 60+ fószertől, aki mellesleg Sir, elég hiteltelen egy pár korai dal.

Én ezzel amúgy nem értek egyet. A hitelességet a zenészeken úgy szokták számon kérni, mint ha történészek lennének. Mintha azt mondanád, hogy bazdmeg, ez a film nem hiteles, mert valójában nem is ölték meg a csávót és amúgy sem ez a neve.

Értem én, némiképp zavart okoz, hogy egy dalnál az író-szerző sokszor ugyanaz, mint az előadó. De az írón sem kérik amúgy számon, hogy hiteles-e. Nem kérdezi meg senki, hogy Móricz volt-e hivatalnok, hogy Kafka tényleg átváltozott-e vagy hogy Örkény meghalt-e a holnapi újság miatt a mozi előtt egy Wartburgban.

A zenésztől viszont elvárják, hogy ha azt énekli, hogy "nekem már nem kell semmi, hagyjatok békén, ennyi", akkor az jelentse is azt, adjon ingyen koncertet. holott ez csak anynit jelent, hogy egy pillanatra elgondolta Lukács bácsi, mit érezhet egy 15 éves, hetente max 3szor fürdő szakmunkásképzős gyerek.

Styxx 2011.04.04. 11:20:51

És akkor erről a Kisnyál és a Torzról még nem is beszéltem. Emlékszem, amikor huszonöt éve PécseTT még teltházat kiáltottak, ha huszan beestek egy egyetemi klubba, ahol játszottak, örültek, mint majom a farkuknak. Sike, kasza, léc! Manapság meg ez a Csikósi Andor fel se kel az ágyból, ha aznap minimum nem vágnak hozzá egy Kossuth-díjat.
És azt se gondolja senki, hogy a dohánylobbi fúrta meg a vendéglátó helyeken a dohány-stopot, amit ugye júliustól kellene bevezetni. A Kisnyál simán odatelefonált a Zorbánnak (mert ugye neki is nyal, nemcsak a Balázsnak, de a Fletó is ugyanezt csinálta, csak kifelé fordítva mutatta), hogy ha többet nem tud koncerten bagózni, akkor disszidál Görögbe.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.04.04. 11:29:21

Előbb-utóbb minden mainstream zenészt elkap az érzés, hogy ha így halad a régi fajta Petőfi rádióba is beférne, nemcsak az újba. Van aki ebbe belenyugszik és él a tutiba' mint pl. a Rolling Stones. Igaz, hogy a turnézást nem bírja abbahagyni, mert semmi máshoz nem ért, de jól tudja, hogy őt addig szeretik, amíg a régi nagy slágert játssza.
Ezen kívül lehet azt választani, hogy próbálunk elferdülni, és ott valami újat csinálni de ez legtöbbször szánalmas vergődés lesz. Vagy marad a heroin, mint stílusos halálnem (de igen).

Ami az én privát agybajom az a hetvenes évek magyar popzenéjétől kapott viszketés. A legrosszabb angol hagyományokat idézően félig átfedésben lévő zenekarok (Tátrai Tibusz és Adamis Anna meg a Frenreisz éppen hol volt akkor és milyen zenekart alapított, amikor (a) Somlónak meg (a) Presszernek egyszerre volt szorulása a Fészekben előző nap felszolgált rizses hústól, ezért nem tudtak elmenni a az Egyesült Uránbányász Művelődési Házba, ahol akkoriban a legjobb arcok sugároztak. Mivel épp benézett a Bródy Cici vagy Pici vagy Tini vagy Mini vagy kiafene, meg a Szörényi unkaöccse aki vonószőröző volt a Hegedűiparnál, és megalapították az ős LGT helyébe lépő Fonográf-Gramofon felállás proto Omega, de poszt-Illés mutációját...) akik amúgy mit jólszituált famíliák jól szituált ifjai voltak...

2011.04.04. 11:36:55

@Professor Pizka: tegnap volt a Sörényi az M2-n a Rocklexikonban. Elmesélte milyen szépen elindult ezen a Pilis - Holdvilágárok vonalon. Mindenki másképp hülyül meg vénségére...

V69 2011.04.04. 11:53:32

@vészmadár (pica pica): Az a Szőr tavaly is rendesen odatette magát a hetven éves Ringo bácsi születésnapi buliján. Igaz, a hangja öregül, de attól még jó. Legalábbis nekem tetszik, a többi meg kit érdekel?
De ez azért érdekes: sokszor az a baj, hogy ugyanazt nyomja harminc éven keresztül, ha meg újít, akkor az a baj, lásd a posztbeli Bitliszeket, vagy mondjuk az ős-Dire Straits rajongókat, akik köpködnek a mai Mark Knopflerra.
Ezeket - a zenén hoszan fanyalgókat - azért nem tudom megérteni, mert ha nem tetszik, akkor minek hallgatja? Van annyi jó zene a világban, mindenki megtalálhatja a magának valót, azzal érdemesebb foglalkozni.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.04.04. 12:11:37

@V69: olvasd el, amit írtam, hangsúlyoztam, ez a problémája vele másoknak. Nekem nem, én az őszinteséget nem tartom érdekesnek a zenével kapcsolatban, a stones meg egy hippi fos volt 40 éve meg most is, az én szememben.

V69 2011.04.04. 12:29:53

@vészmadár (pica pica): Értettem én, kérem, nem is veled vitatkoztam, csak akkor nem sikerült egyértelműen kifejeznem magam. Lehet, hogy oda kellett volna tenni mögé a „ha érted, hogy mondom” formulát, bár azért talán még innen is kivágnának.

Infomaker 2011.04.04. 12:36:39

Jean Michel Jarre például 63 éves már. Gondoltátok volna? 1948as. Guglizzatok rá vagy youtubezzatok egy mostani felvételre, hihetetlen kortalan.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.04.04. 12:59:16

@Infomaker: igen, minden műve a klasszikus "füm pürürüm püm" témára épül, így nem nehéz :-D

Atlétás Bandi · http://azelott.blog.hu/ 2011.04.04. 13:08:06

Hát most nem a reklám végett, Tibikém, de mikor volt jobb minden? ;D

Ernoke 2011.04.04. 13:09:04

@Professor Pizka: köszönöm, h nem nekem kellett zsárra beszólnom:D

bagolybagoly 2011.04.04. 13:09:26

Azt számolta valaki, hogy eddig hány Omega búcsúkoncerten vehettünk volna részt?

KürtiT (Tromb74) 2011.04.04. 13:21:25

@Infomaker: Ezt a zsánt legfeljebb ilyesféle feldolgozásban bírom:
www.youtube.com/watch?v=VVDnqxHlbMQ

2011.04.04. 13:33:39

Én ritkán hallgatok ilyen zenéket - nem is tudom pontosan mi a műfaji maghatározás - ha mégis néha, akkor azokat amiket tini koromban is hallgattam, azt sem azért mert jó, csak mert azt szokta meg a fülem.

(Nekem az Andrew sisters a kedvencem, a Bei mir bist du Schönnel a nagymama fiatal korából, de amióta az egyik filmben egy pszichopata kettős ügynöknek is ez volt a favoritja, hát nem hangoztatom nagyon.)

2011.04.04. 13:47:24

@Tromb74: megnéztem, nagyon durva, neszeneked bosszúból:

www.youtube.com/watch?v=imvDoeY7vEg

É2I 2011.04.04. 13:48:29

Izé, mondjuk a Nagy Feró tényleg elkurvult, Pataky meg simán meghülyült :)

De a zenélés ilyen bicikli, amikor valaki befut elkezdi gyártani a tucat szart, teljesen mindegy melyik irányzatban.
Én mindenesetre a korszak váltásokat támogatom. Tök unalom tíz év tíz ugyanolyan lemezét meghallgatni. Persze félre is nyúlhatnak ezzel, bele is bukhatnak.
Főleg érdekes 50-60 éveikben járó zenészek 30 évvel korábbi lázadásukat évente lemezre karcolni, csak hogy meglegyen a napi betevő.

totyizselé 2011.04.04. 14:02:16

@Frengi: Na ez egy marhajó nóta :) De tényleg.
Nosztalgikus, de nekem csak azért, mert a Tháliában pultoztam (fény) a Hat hét hat tánc-ot, abban ennek az angol verziójára szvingeltek.

csikai81 2011.04.04. 14:21:46

@bagolybagoly: Nem nehéz megszámolni, ugyanis egyen sem, mivel az Omega sohasem búcsúzott el, csak időnként tartanak pár éves szünetet, aztán ha újra "kedvük támad zenélni" (elfogy a zsé) akkor visszatérnek. A hosszútávú búcsúkoncertezés világbajnoka inkább az Illés, ők már annyiszor intettek búcsút a közönségnek, hogy szerintem görcs állt a csuklójukba.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2011.04.04. 14:27:46

csak a régi a jó, a cover meg a remix az szar, mert nem tudnak eredetit kitalálni. www.youtube.com/watch?v=fEFqBYrxuiA

borgir 2011.04.04. 14:33:56

@bagolybagoly: Ne is mond! Az egyik ismerős még a kocsmából is majd' hazament nagy Omega rajongóként, amikor ezt megemlítettem. Felvetése szerint 0 szerintem inkább féltucat :D

Palmer Eldritch 2011.04.04. 15:20:36

Bámulatos ez a szerteágazó zenei ismeret.
Egy Zenebutikos beszélgetést vizionáltam, vagy valami m1-es maszatolást.
pl.
"Ő csak Presser Gábor, nem rock legenda, nem ikon - vagy mégis?" 2009. november 13. 08:09
November 13-án, pénteken Eszenyi Enikő és Novák Péter társaságában a dalszerző a Sztársáv vendége.

2011.04.04. 15:30:53

@totyizselé: @Tromb74: ezt mindenki énekli, meg játsza, eredetileg valami jidis nóta.

Hiába, na öreg vagyok, nekem már csak a tradicionel meg az ewer green.

Mondjuk, ez a kategoria tuti jó zene, mert akkor nem lenne örökzöld - a természetes kiválasztódás.

A minap a zu Gutenberget bucsuztaták (a tévében láttam) és egy katona zenekar játszotta neki a Füst a vizfelett-et, hát jó volt.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2011.04.04. 16:00:12

Ami a posztból nekem hiányzik:

Jó, de nézd meg ezt a Hendrix gyereket, most tényleg attól remél halhatatlanságot, hogy fiatalon túllövi magát, bár állítólag a saját hányásába fulladt, szép halál, mondhatom. Nem kívánom az ellenségeimnek se, csak Lagzi Lajcsinak, aki lehetett volna komoly zenész is, de konzit végett jazztrombitás létére ilyen ripacs vált belőle.

Na de Hendrix még jól gitározott, de a modern követői csak a népszerűséget hajhásszák: Kurt Cobain vagy Layne Staley, hát kérdem én, mit tettek ezek le az asztalra, hogy annyira siratni kelljen őket? De nem mondom, valakiknek biztos jól fizet, hogy meghaltak. Érted, hogy értem, ugye? (közben mutatóujjal orrcimpa kocogtatás.) Ismersz, tudod, hogy nem vagyok én antiszemita, de nem zörög a haraszt.

ozmrtn 2011.04.04. 16:05:25

Az igazi rocksztár már az első próbán meghal túladagolásban, szóval aki minimum egy koncertet ad, az már elqrvult.

Jakováli Hasszán 2011.04.04. 16:15:40

Na igen, ez egy tipikusan elkoptatott mantra, már semmi sem az igazi. A menő zenekaroknak csak az első egy-két albumát illik szeretni, a Pink Floyd is nagyon max. a Falig volt elfogadható, utána meg önmaguk paródiái lettek. Szánalmas financiális vergődés lesz minden tálentumból. Nem marad más, mint az undergroundkodás, meg a garázszenekarok. Ezwan

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2011.04.04. 16:24:32

@Jakováli Hasszán: A Falig? Maximum az olyan kocarajongóknak, mint te. Syd Barrett után már csak mímelték a zenét. :)

Szigi. · http://depechemode.blog.hu 2011.04.04. 16:25:33

Ákos idézet és wannabe DM-fikázás egy íráson belül, lájk :)))

A Tyne folyó déli partja 2011.04.04. 20:06:29

@ozmrtn: :))) ezt lenyúlom, megosztom az ismerőseimmel (túltengenek köztük a rockzenészek, lássuk, mit szólnak).

medvedr 2011.04.04. 21:31:16

@Frengi: Az nagyon beteg volt, ahogy igyekezték fújni a ! Az Andrew sisters meg jól énekel, de nagyon. Rum&Coca cola priceless!

moesko 2011.04.04. 22:03:23

ajjaj, érzékeny pontomra tapintott a poszt. az én kedvencem ugyebár a nájtvis, mely modorossága miatt legalább minden második zenés posztnál előkerül itt is. hogy az 5 éve megejtett énekesnőcserén a mai napig csámcsognak, azon annyira nem csodálkozom, gondolom fognak 10 év múlva is. de hogy egy rakat (ex)fan elkurvulásnak nevezi azt, hogy a nw elérte, hogy a londoni szimfonikusok működjenek közre a legutóbbi két albumon, attól az agyamat eldobom. az első albumot kb egy iskolai stúdióban vették fel. a második után külön erőbedobással próbáltak turné előtt, mert hirtelen jött az ismertség és egyszerűen nem voltak elég jók ahhoz, hogy egyáltalán a stúdióban valahogy összeküzdött saját számaikat eljátsszák színpadon. nem mintha nem imádnám a korai darabokat is, de komolyan a plafonon vagyok, amikor valaki ezt nyávogja vissza, és ennyire ördögtől valónak tartja, h egy banda halad valamerre..

Brushy 2011.04.05. 01:29:35

Mintha csak magamat olvassnám, báááár én nem vagyok elsőalbumfetisiszta, meg értek is a zenéhez (de komolyan!), de azt tényleg gyűlölöm, ha valaki elkurvul. Persze nem szabad elfelejteni, hogy valaki a pénzért van a színpadon és szórakoztatja a közönség, tehát tulajdonképpen egy szolgáltató, aki mindig megpróbálja lekötni a közönségét. Ilyenek a (..). De van az a réteg, akik a sikerek után hiteltelenné válnak és elfelejtik miért is kezdték el ezt az egészet annó. Itthon rengeteg ilyen van. Ők is csak az önmaguk által kiásott gödörben vergődnek, azt ennyi, saját magukon már nem tudnak továbblépni.

Aztán ott vannak az underground arcok, akik lelkesedésből csinálják, mert mondani akarnak valamit és/vagy sikeresek, gazdagok, ismertek akarnak lenni és persze ingyen nő, pia, meg buli. Az igazi művészet mindig alulról indul el, aztán lesz belőle, ami lesz. Nincsen baj, ha valaki csak szórakoztat a zenéjével. Ha 50 évig ugyanazt a tucat slágert tolja, hát szíve rajta, sok ilyen zenekart szeretek én is, mert nekem és a közönségének ennyi bőven elég. De azt valahol rossz látni, ha egy évekig jó zenét játszó zenekar, akik valahol meg tudták az embert érinteni a zenéjükkel elindulnak egy olyan úton, ami egyenes út a szarba.

Zenében nem ismerek tréfát, modoros zeneinkvizítor lettem az évek alatt.

necroticism 2011.04.05. 06:24:11

@Ernoke: Az utolsó jó Depeche Mode album a Contruction time again volt, abban még volt spiritusz. Utána meg elkezdtek nőknek, meg buziknak zenélni. Jézus-póz, meg ilyesmik. Vince visszamehetne a Depeche Mode-ba, legalább lenne, aki jó dalokat ír nekik, meg aki ért is a szintikhez.

bagolybagoly 2011.04.05. 12:57:47

De jó! Akkor itt is megoszlanak a vélemények az Omega búcsúkoncertek számszerűségét illetően. Egy a biztos, hogy még nem vagyunk túl rajta.
Legyen már poszt a gagyi nyolcvanasévek pop-klónokból is. Gigatupír meg kemény napszemcsi éjjel-nappal.

Moomintroll 2011.04.05. 16:08:08

Nekem a "hagyniok" meg az "ámde viszont" tetszett nagyon. Amúgy bosszantó társaság tud lenni az ilyen.

A Tyne folyó déli partja 2011.04.05. 21:03:31

@moesko: csak szólok, hogy pl. a therion már régóta szimfonikussal keveri.

Hintz ezredes 2011.04.05. 23:01:46

Aki zenekart alapít, az már elkurvult. Az igazi zenésznek csak egy füzete, egy tolla és egy gitárja van. Meg persze világmegváltó gondolatai és rengeteg szabadideje. Dalait mindig csak az éppen aktuális lenyűgözni (értsd: megdugni) kívánt csitrinek játssza el, vagy egy másik gitárosnak, akinek kíváncsi és ad a véleményére.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.04.06. 11:37:41

És az is roppant mód felháborító, hogy nem elég, hogy csórikáim ilyen nyilvánvalóan a lére hajtanak, de ráadásul folyamatosan vedlenek át holmi nyugdíjas hormonzavaros transzvesztitába, aki tökösségről még mesekönyvben se olvasott. Hát azt hiszik, egy mákszemmel is ki lehet szúrni az ember szemét? Ennyire igénytelennek tartanak???!!!! Múltkor is olyan satu delíriumban volt faszikám, rögtön hinni kezdtem a telepátiában, mert a sörösüveg a kezemben célirányosan igyekezett feléje. Vért izzadtam, hogy visszatartsam.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.04.06. 11:47:35

@Frengi: Alice Cooper pár évre van nagyanyámtól, azt még mindig minden este felakasztják, lefejezik meg leszúrják.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.04.06. 12:00:09

@neccharisnyás útonálló: plusz tegyük hozzá, olyan húdenagy hangja sosem volt, viszont voltak kurva jó zenészei és vérprofi feka vokálkórusa. A Poison a legjobb példa erre:) (ami egyben a világtörténelem legtöbb hangnemváltását tartalmazó slágere)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.04.06. 13:55:47

@vészmadár (pica pica): Azám. Valahogy mindig sikerült neki (v. a management-nek) ütős kis csapatot összeverbuválni a deszkára. És neki elnézem, ha a vokáloknál besegítenek a népek.

Rothstein 2011.04.06. 16:55:36

Ez a poszt most eltalált :)
Számomra nagyjából Briannel meghalt a Stones, de legkésőbb 1972-ben az Exile on the main streettel.

Sebibá 2011.04.06. 19:11:43

A jó zenét kedvelőknek küldöm az alábbi dalt:
www.youtube.com/watch?v=dFhSZyZ1Zts
A modern blues és rock legnagyobbja.

a Bloom 2011.04.07. 10:29:03

@totyizselé: Lemmyrol az a hir jarja, hogy megis oregszik. Mar nem kur le minden szembejovo not, mar csak szopat. :)

A Tyne folyó déli partja 2011.04.07. 19:50:20

@moesko: csak fel akartam hívni a figyelmedet, hogy nem ők találták ki...

^Clown (törölt) · http://logout.hu/blog/clown_2/index.html 2011.04.26. 23:33:50

Többféle Guns-modorosság is létezik az említett Illusions-dumán kívül: az egyik a "mióta Izzy kilépett a Guns halott" (ebben van a legtöbb igazság), a másik meg a "Chinese Democracy egy nagy rakás szar". Személy szerint kedvelem a CD-t, bár az igaz, hogy ennek már nem sok köze van az 1988-as ős-felálláshoz. De annak már több, mint két évtizede... Na jó, befejeztem.

Adelaida 2011.05.11. 16:09:32

Demos' mér' kéne ezt komolyan venni? Jó, az alaptézis, az OK, hogy "amit túl sokan szeretnek, az nekem már eleve gyanús sajnos". Idáig Tibinek igaza is van - de ez az érvelés... :-D A Bitliszek Lávmidúját méltatni, és a későbbi számaikat "kakofón fos"nak tartani... meg hogy: magukat akarták szórakoztatni, szartak a közönségre ... Omegánál: Régi csibészek: fasza, Gammapolis: szar! :-D És persze vájtfülűkém a legnagyobb bulvársztorikkal eteti a hallgatóságát... Na, értitek: ezért tart itt a popszakma!
süti beállítások módosítása