Befogott füllel

2010/12/22. - írta: Modor Tibi

-Sziasztok, szép jó estét kívánunk a Szamizdat Rádió és a Szabadszáj hallgatóinak, itt Somoskeőy-Zoráthy Ágota és a mikrofonnál Joe. A nemrég jóváhagyott médiatörvény kapcsán látogattunk ki ide a Bródy Sándor utcába, ahol számtalan civil tüntető, szabad gondolkodó, értelmiségi és magánember gyűlt össze, hogy kifejezze nemtetszését az úgynevezett "szájkosártörvénnyel" szemben. Rengeteg ismerős arcot látni itt: újságírókat, írókat, bloggereket - elsőként itt rögtön le is szólítanám Hidegh Lajost, a zenit.hu főszerkesztőjét - szervusz Laja, na ki gondolta volna a Hollán Ernő utca után, hogy ismét itt futunk össze?

-Hát igen, sajnos tudjátok: bűnösök közt cinkos, aki néma, így alakult - dicséretes, hogy a mínusz 10 fokban is ezrek tüntetnek békésen - de passzívan - jelenlétükkel, nem hittük volna, hogy ennyien összeverődünk. Külön öröm, hogy semmilyen pártot vagy politikust se látok itt, legfeljebb szigorúan magánemberként. Tudod, ez a törvény ez Magyarország szégyene - a XXI. század szégyene, hogy ilyen az Európai Unióban, Európa szívében ilyenkor egyáltalán szóba jöhet.

-Laja, nem mintha kötözködni szeretnék, de hát egy riporternek fel kell tennie a kellemetlen kérdéseket is: az 1996-os törvényhez képest mi az, ami ezt a hatalmas felzúdulást okozza szerinted?

-Ne mossuk össze a dolgokat. Most ez kifejezetten az internetes média ellen irányul, vegyük észre. Az pedig hallatlan, hogy egy közszolgálati adóban pl. a hírbeolvasónak nem megengedett a szabad véleménynyilvánítás, ez mindennek a legalja. Nem tudom, hova tartunk - de jó irányba biztos nem.

-Érkeztek ilyen kifogások a zenit.hu ellen, hogy ti is írtok felkérésre véleménycikkeket, előzetesen vagy utólag moderáltok hozzászólásokat, neadjisten nem is engeditek a kommentelést. Mi erről a szerkesztőség meglátása?

-Ez demagógia. Mindig a szabad vélemény mellett voltunk, de azért mindennek van határa. A gyűlölködő, uszító, szpemmelő trollokat kénytelenek voltunk valamennyire korlátok közé szorítani - azért tegyünk különbséget vélemény és mocskolódás között. Tudod, milyen demotiváló az, ha a verejtékkel megírt cikkedre fikázók hada csap le, mint gyöngytyúk a takonyra? Jó, mikrobloggerként ez okés, ha én csinálom, de kommentelőként? Ne már. 

És természetesen az, hogy egy közszereplőnek, bibliai alaknak mondjuk a hímtagjáról vagy egy politikus édesanyjáról kérdőjellel - hangsúlyozom a kérdőjelet! - írunk valami viccesen időzítettet, az eddig sem ártott senkinek. Egy közszereplőnek kutttyakötelessége állni a sarat, ha arról van szó. És most ezt akarják elvenni tőlünk. Ez a baj ezzel az oldallal: a humorérzék és az önirónia teljes hiánya. A holdudvarunkba tartozó civil bloggerekkel ugyanez a helyzet: mindenkinek megadjuk a lehetőséget, hogy a főoldalunkra kerüljön, még ha nem is értünk vele egyet. Legfeljebb nem hétköznap reggel biztosítunk neki megjelenést, hanem este, mondjuk alul. Akár törölhetnénk vagy le is tilthatnánk őket, de nem tesszük. Ott van minden magánember előtt a publicitás esélye. Persze hát civil tartalomként közlünk le szerkesztőségi vagy rendelésre írt véleményeket-termékteszteket is, de ugye ha egy kutyának csontot dobok, nem érdekel, hogy ízlik-e neki vagy sem.

-Laja, köszönjük szépen, legyen ez a végszó, és további sok sikert kívánok nemes küzdelmetekhez! Na de moccanjunk tovább, ezt az egyetemista kishölgyet még nem ismerjük, de sunáznánk, helószia, hát téged mi szél fújt erre?

-Öööö, hellósztok, hát a facebookon hívtak a többiek, és mindannyian nagyon ki vagyunk akadva ezen az egészen. Mi biztos nem szavaztunk ezekre, szerintem senki nem szavazott rájuk, nem is értem, hogy érhettek el négyötödöt. Remélem, elzavarjuk őket már végre, ez mindennek a teteje! Mert lehetünk kevesebben, de az ország agya és eltartója mi vagyunk.

-Miben nyilvánul meg nálad az ellenállás?

-Hát például, hogy kijárok ilyen tüntetésekre. Aztán hogy üres profilképet raktam ki magamról, minden ismerősömet meghívom a hasonló gyűlésekre, még azokat is, akik köztudottan kormánypártiak. Hadd üsse meg őket a guta!

-Ha már szabad vélemény: mi volt a véleményed a nemrég jóváhagyott törvényről, ahol büntethetővé tették Buda 1686-os visszafoglalásának tagadását illetve lekicsinylését, megkérdőjelezését?

-Ja igen, arra emlékszem. Na azért ne tegyünk egyenlőségjelet Buda ostroma és a szabad vélemény közé. Sajnos vannak olyan ordas eszmék, amelyek terjedését mindenáron meg kell akadályozni, és ez elvi-lelkiismereti kérdés. Valós tényeket megmásítani, bagatellizálni - különösen ilyen területen - egyszerűen bűn.

-Mert van mitől félni?

-Persze. Rossz emberek vannak. A rosszakat el kell ítélni, akik bűnösek, szenvedjenek!

-Köszönjük szépen, sok sikert kívánunk, szia! Nahát-nahát, te itt? Kérem, Werner Lóránt a Magyar Volksbundista Ifjak egyesületének vezetője, Seawas Olde, hát te meg?

-Adjon az Isten, grüß Gott! Kérlek, minket ne mosson össze senki a kormánnyal, mi radikális nemzetiek és nemzetiségiek vagyunk. Kiállunk az emberek jogaiért.

-Nem tudom, nem ti mondtátok nemrég, hogy a kereskedelmi adókat betiltanátok?

-Nem, azok nem mi voltunk. Illetve hát valaki közülünk, de azt nem úgy kell érteni. Meg hát mi lesz velünk, ha számon kérhetnek rajtunk bármit?

-Értem. Hoppácska, mielőtt lejárna a műsoridőnk, kapjuk gyorsan mikrofonvégre a híres-hírhedt megmondóbloggert, Zúzó Rolit, itt áll éppen egy töküres táblával. Rolikám, de rég láttalak, utoljára a Zsötanpriben találkoztunk, amikor átvetted a Plantinablogot a Megmondás 2010 kategóriában. Még egyszer gratulálunk.

-Köszcsike.

-Mi jót csinálsz errefele?

-Küzdök, baszd meg, harcolok. Ezek ellen a tetvek ellen. Én az abszolút netes anarchia mellett vagyok. Mondhasson mindenki, amit akar.

-Már a zeniteseknél is feltettük azt a kérdést, de köztudottan moderálod a blogodat, ez a kettő hogy jön össze?

-Már ti is kezditek? A blogom az enyém, azt írok, azt csinálok, amit akarok. Azt engedem be, akit akarok. Mert hagyjam nyitva a lakásajtót, hogy minden csöves meg a kutyája beköltözzön és odaszarjon? Na ugye. De a közmédiánál nehogy már beleugasson a politika, érted.

-A tiltakozás milyen formáját választottad, Roli?

-Minden lehetségeset. Tüntetek, passzívan állok ellen - tegnap pedig egy percig nem írtam posztot, és már erre is leszóltak fentről, hogy nem kéne. Úgyhogy továbbra is lesznek posztmentes időszakok - akkor talán feleszmél a nép! Biztos hiányozni fog nekik, nemcsak a belsős körnek. Viszlát... ha még látjuk egymást, mert bizony január 1. után engem feltehetőleg elvisznek. Sajtószabadság, élt 21 évet. Gyertek értem, itt vagyok, ide lőjetek! Az életem kell? Vigyétek...

-Csak nehogy abbahagyd! Ezek a nemes célok, Rollerom. Az a fakabát ott csak röhög rajtad, mindegy. A Madonna áldjon meg téged is. Kedves hallgatóink, köszönjük kitüntető figyelmeteket - egyperces tiltakozásunk következik, közben reklámmal.

Címkék: média politika
86 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szigi. · http://depechemode.blog.hu 2010.12.22. 12:05:08

Zseniális! Főleg a Buda visszafoglalása :D:D:D

Styxx 2010.12.22. 12:07:20

"Jó, mikrobloggerként ez okés, ha én csinálom" :-))

paha · http://paha.blogspot.com/ 2010.12.22. 12:07:45

"-Nem, azok nem mi voltunk. Illetve hát valaki közülünk, de azt nem úgy kell érteni. "

Ez Hofi Géza. :-)

acidszarka · http://kigondoltam.blog.hu 2010.12.22. 12:07:45

tényleg zseniális. kár bármit is hozzáfűzni.

várható kommentek: "az tényleg gáz, amit ezek csinálnak", " ne politizáljunk", "a modoros is jobbra tolódik?"

nyuszy 2010.12.22. 12:19:37

Egy mindenkiért, mindenki egyért!

Dzsínó az Oláh családból.

Nyelvész Józsi · http://szleng.blog.hu/ 2010.12.22. 12:23:58

"mi volt a véleményed a nemrég jóváhagyott törvényről, ahol büntethetővé tették Buda 1686-os visszafoglalásának tagadását illetve lekicsinylését, megkérdőjelezését?" :DD

Zseniális, Tibi!

escargot 2010.12.22. 12:34:51

Az elismert alkotmánytudós, aki már a Gömbös- és a Rákosi-rezsimnek is kellemetlenkedett elemzéseivel, de csak most tudták elmozdítani a közmédiából, a szabadegyetemre szorulva úgy vélekedett, a legvadabb Aldous Huxley-i víziók fognak valóra válni, de mivel a mutyizó pártok és holdudvaraik az LSD-t is szennyezik, senki se számítson vidám hallucinációkra.

sdani 2010.12.22. 12:53:18

Úgy írnám, hogy "egyre csökken a színvonal", "régen mennyivel jobb volt a modoros", "ennek már semmi köze a modorossághoz" etc...

DE EGYSZERŰEN KIRÁLYOK A POSZTOK!
Az istennős, a margaréta álomvárosos, a stréber lányos... most ez.

Egyre nehezebb lesz tartani a színvonlat! (csak, hogy valami negatívat is tudjak mondani)

2010.12.22. 12:56:52

Nagyon nem vagyok képben ezzel kapcsolatban, de abból nagyon nagy disznóságra következetetek, hogy Magyaroszágnak csak a vösrösiszappal meg ezzel a törvénnyel sikerül tartósan címoldalra küzdenie magát a német sajtóban.

A Zsidex által közölt nyilatkozatot ma délben láttam, bár luxerburg külügyminisztere nem egy nagy lumen, de arra én is felkaptam a fejem, hogy a Bátyához hasonlítja az elnököt.

Mindenesetre napok óta szereplünk minden fórumon. Bár a BR3 hitelessége felől vannak kétségeim azóta, mióta idén májusban Tamas Bauer parlementi képviselő nyiatkozott nekik (németül), szóval ők ilyen aprósággal nem szaroznak.

Magyarország messze van nekik.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.12.22. 12:57:37

baszki, én pár hete voltam "fent" "Pesten", és láttam egy törököt, sztem nem is foglalta visza senki Budavárát:)

Mitya Ivanov 2010.12.22. 13:07:37

@Frengi: nagy szerencse, hogy az az eszmerendszer és ideológia, amit ez a Tamas Bauer féle patkány képviselt, Magyarországon szinte teljesen megsemmisült, társadalmi támogatottsága 0. Éppen ezért nem értem, hogy minek pofázik bele Magyarország dolgába és miért mond véleményt.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.12.22. 13:19:06

@vészmadár (pica pica): semmi gond, ő a mi emberünk, Hagyma-Csípős Mehmet, a budapesti társadalom megbecsült tagja.

Mitya Ivanov 2010.12.22. 13:26:20

@Professor Pizka: nekem meg jogom van megkérdezni

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.12.22. 13:26:24

@acidszarka (trolibusz): nos. ládagyári gitárral sánánáná-gitározást elővezetni, és közben filozófusokat emlegetni a legmodorosabb dolgok egyike, amit az ember Pesten egyáltalán tehet.
Ez viszont nem változtat a tényen, hogy ezzel a médiatörvénnyel a Fidesz mellélőtt. Adott muníciót a régi szadeszeseknek aki már évek óta nem tudtak mitől hangosan rettegni. Beültetett egy csomó kétbites pártkatonát médiaellenőri pozíciókba, akik majd ugyanolyan kínosak lesznek egy idő után, mint Grespik. Amelyik bloggernek először odabasszák a nagybüntetést, az olyan ellenzéki költő lesz hirtelen mint Petőfi Sándor, és a blogját többen fogják ovlasni mint a Völkische Beobachtert és a Story magazint összesen.
Nem az a baj, hogy ez egy rablóbanda, hanem hogy ez egy buta rablóbanda.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.12.22. 13:38:07

@Mitya Ivanov: sőt, még választ is kaptál, holott én nem vagyok közület :-)

janomano 2010.12.22. 13:43:29

@Frengi: Már Merkel néni is szólt, hogy nemkéne.

janomano 2010.12.22. 13:45:28

@Professor Pizka: a Völkische Beobachtert ne bántsd, úgy látom itt is van egy-két olvasója.

visztani 2010.12.22. 13:48:48

"huh! mi lesz itt, ha kikerül a zenit címlapjára! popcorn bekészít."

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.12.22. 13:57:44

Tüntetés, és nem volt jelen politikus???? - Na EBBŐL látszik, hogy a Modorblog egy párhuzamos dimenzióban játszódik, nem a valóságban.

"Kishölgy" szótól a falat kaparom. 60 botütést érdemel, aki feltalálta. Mogyoróvesszővel.

Egyébként én is megyek tüntetni. Azok ellen, akik rá akarják fogni a profilkép nélküli fészbúkozókra, hogy ők a tettükkel a népszavát és miegyebet támogatják. A nagy frászt! De ha akarják, őket is beveszem a "közveszélyes alakok a nagyvilágban, akik miatt nem rakok fel profilképet magamról" csoportba. Csak hogy tartozhassanak valahova.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.12.22. 13:59:00

@Szigi.:
CZ, kedves, cz-vel írjuk azt a szót.
Üdv,
Egy Grammarnáczi ;P

Hal Stanton 2010.12.22. 13:59:41

Én a tükörből is kivetetem a profilképemet. Faszom kíváncsi az álmos-morcos pofámra reggelente. Kuss lesz végre.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.12.22. 14:01:13

@vészmadár (pica pica):
A törököknek Pestet jelölték ki lakhatási övezetnek. Budán még nem láttam soha egyet sem. :D

nattydread88 2010.12.22. 14:05:22

Tibikém mióta vagy te képben a szerdahelyi fociról?!
Werner Lóránt baszod:D:D

nattydread88 2010.12.22. 14:05:22

Tibikém mióta vagy te képben a szerdahelyi fociról?!
Werner Lóránt baszod:D:D

nattydread88 2010.12.22. 14:07:01

ennyire nem vicces a komment. Bocs, h 2x ment el!

Styxx 2010.12.22. 14:10:44

@vészmadár (pica pica):
És a legnagyobb nemzetgyalázó pofátlanság: Kebabos Mohácson.

Styxx 2010.12.22. 14:11:31

@nattydread88:
DAC-olsz a blogmotorral?:-)

nattydread88 2010.12.22. 14:19:32

@Styxx: jaj!:D
"most nem nyalásból érted", de ez a csodálatos a Tibiben, olyan helyekről tud ihletet meríteni, hogy beszarás

Nadiposzi (törölt) 2010.12.22. 14:24:14

De szép!
Mindenki együtt, a megmondó fika bloger, a zin, khm, zenit, micsoda csapat. No passaran! Ahogy a haladó baloldaliak modották volt, a fiatal Seprun-től Rajk Lászlóig.
Arra azért kiváncsi lennék, hogy ezt a nemzeti csúcsmédiahatóság agyrémet melyik Fideszes baromnak sikerült kiizzadnia magából. Hej, visszasírjuk még a kenyérrel dobálódzó Grespiket.

2010.12.22. 14:54:35

Majd stikában újra Szabad Európát hallgatunk, csak most a neten!

zwilling 2010.12.22. 16:32:31

@qwertzu: csak azért mert olvasták a kommentemet:)

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2010.12.22. 16:36:32

@Nadiposzi: "melyik Fideszes baromnak sikerült kiizzadnia magából." Szerintem, ne akard, hogy megmondjam, mert akkor jössz az "ordas eszmék"-kel...

scsaba1 2010.12.22. 16:41:45

Kabbe Tibee, félig kész van az Aggódó demokrata. Karácsonyi ajándék lett volna.

Egyébként király a poszt.

szkeptikus vagyok 2010.12.22. 16:58:11

az "ordas eszme" mellől hiányoltam "a történelem szemétdombja" állandósult szókapcsolatot. De az "aggódó demokrata" poszt még javíthat.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.12.22. 17:03:12

@Hadrian77: :)

A Buda visszafoglalása is jóóó!
Erről eszembe jut, hogy az egyetemen egyik történész állandóan ilyen deheroizáló kutatásokkal traktált minket. Rákóczi fejedelem például egy párizsi bordélyban tengette száműzetésének sanyarú napjait, 14. Lajos ezt adta neki, hogy megéljen. Na ezért ma már simán megb...üntetnének.

Mitya Ivanov 2010.12.22. 17:05:19

volt már a Caracas-Budapest-Minszk tengely?
És a Orbán Vitorovics Lukasenko, Bátyka?

Mitya Ivanov 2010.12.22. 17:10:08

forum.index.hu/Article/viewArticle?a=105819394&t=9206247

Mindegy mert az EU úgyis megmondja hogy mit kell kihúzni a törvényből és akkor az ki lesz húzva és jó lesz. Örülhetnek a hiszterobloggerek.

mybudapest · http://mybudapest.blog.hu/ 2010.12.22. 17:52:54

betiltani a zinternetet modorosan naiv, de próbálkozni lehet :) max innentől a blogolók majd nem adják a nevüket semmihez, a tartalmak meg mennek majd offshore valami laza törvénykezésű országba. szerencsére itt már nincs akkora disztribúciós kihívás mint a klasszikus röplapoknál.

mybudapest · http://mybudapest.blog.hu/ 2010.12.22. 17:54:33

betiltani a zinternetet modorosan naiv, de próbálkozni lehet :) max innentől a blogolók majd nem adják a nevüket semmihez, a tartalmak meg mennek majd offshore valami laza törvénykezésű országba. szerencsére itt már nincs akkora disztribúciós kihívás mint a klasszikus röplapoknál.

2010.12.22. 18:06:20

Ha belegondolok, hogy ezentúl szénné fogják cenzúrázni pl. az Indóház c. lapot is....

halál megdöglessz kinyírunk ® · http://href.hu/x/73ug 2010.12.22. 18:26:29

@posztoló
a bírság, 25 millió.
azonnal fizesd be.
fellebbezésnek helye nincs

Donna Anna · http://operahumor.blog.hu/ 2010.12.22. 19:57:53

Gondornak nincs királya. Nincs szüksége rá.

- Boromir

-er- 2010.12.22. 20:10:54

ez nagyonjó lett. és összefog a mandiner a debrecenijózsival, h mentsék a dehomokráciát LOL

Rowar Atkinson 2010.12.22. 20:27:34

Éljen az előzetes moderálás és a sajtószabadság megbonthatatlan egysége!

Nagyon jó a poszt grt

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2010.12.22. 20:34:01

@Donna Anna: a filmes adaptációban ez valóban elhangzott, a valóságban azonban Boromir tisztában volt a ténnyel, hogy ő maximum helytartó lehet, de király soha.

-er- 2010.12.22. 20:34:56

@scsaba1: nagyon várjuk a zaggodó demokratát. mink,itt vidéken a Tescospar csarnok előtt, SMS küldünk ha kell

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.12.22. 20:39:26

@neccharisnyás útonálló: "vagy ha mégis, szigorúan magánemberként", tessék még egyszer elolvasni :)

@scsaba1: apám, ezer éve nem láttalak! Hiányzol már, a posztot meg várom.

A méltatásokat köszönöm :) vezérkomment: mostanában vigyorgok Jokerként igazán, mert nálunk tényleg nem volt soha moderálás és nem is lesz. Hőzöngés, pánikolás szintén nem. Se 2008-ban, se most.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.12.22. 20:41:26

@Modor Tibi: Átfutottam felette? Bocs. Túlságosan lefoglalt a nyálcunami-generálás. :DDD

2010.12.22. 21:02:05

Hát, ez megint eszetlenül jó lett. Viszont szomorúan gondolkodtam azon, hogy egyszer talán Modor Tibinek is fejébe száll a dicsőség, túl komolyan veszi magát, és úgy viselkedik majd, mint a mindentudó ujságíró, aki csak dolgoztat és a heti 1-2 jutalomjátéknak él? Ki jön majd el, hogy letaszítsa a trónjáról? Az élet szomorú körforgása. Az öregedés az evolúció motorja. Tóta W már meghalt, Tibi, ne hagyj el minket!

minyimaaa 2010.12.22. 21:03:42

WTF
azaz wattafakk ???

2010.12.22. 21:55:43

Egyébként akartam már írni, hogy a zenitnek is pirospont jár az önkritikáért, hogy címoldalra rakták, de már levették. Cenzúra!

Stiel 2010.12.22. 22:23:05

@Blassius: 'a valóságban'? - ezt gondold át még egyszer. :)

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2010.12.22. 22:29:13

zúzó roli = macska tamás?

2010.12.23. 05:52:41

@Bachterman: Régen Modor Tibi volt a Zúzó Roli:

http://modoros.blog.hu/2010/03/29/a_mindentudo_ujsagiro

De asszem, más is volt már.

purga · http://horrormirror.blog.hu 2010.12.23. 08:54:01

"egyperces tiltakozásunk következik, közben reklámmal." - ez a végén ütött:)
én még hiányoltam egy olyan karaktert, aki abszolút nincs képben a mai magyar politikai helyzettel:
"Én azé' vagyok itt, hogy végre eltakarodjon a vérbe az az anyaszomorító Gyúúcsánny!"

:D

kkk666 · http://www.vizvezetekszereles.info/ 2010.12.23. 11:00:47

ez akkor lesz igazán vicces, ha a zenit főoldalára kerül.

Alamio 2010.12.23. 11:19:41

"mi volt a véleményed a nemrég jóváhagyott törvényről, ahol büntethetővé tették Buda 1686-os visszafoglalásának tagadását illetve lekicsinylését, megkérdőjelezését?"

Konkrétan itt fordultam le a székről.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.12.23. 12:14:06

az én blogom már 1992-ben is éppen ilyen szabad volt, igaz, akkor még nehezebb volt kommentelni, mert noteszbe írtam

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.12.23. 12:19:19

@Űrlény Lajos: tótawé újabban a magyar gyermek c. ötleten agyal, ami egyébként egy hiánypótló dolog lenne, napi hírek, gyerekekre szabva. Hogy ebben mennyire kompetens a tótavé, azt nem tudom, de az ötlet kiváló:)

visztani 2010.12.23. 12:40:35

nagyon rövid interjú hidegh lajossal, a zenit.hu főszerkesztőjével

kelemen áron: kedves hidegh úr! ön szerint egy picit nem olyan kirakni a fenti posztot a zenit címlapjára jól eldugva, jó későn, kevés ideig, mint amikor kádárék hofi gézán keresztül játszották az engedékeny, önkritikus rendszert?

hidegh lajos: nem.

kelemen áron: köszönöm az interjút!

2010.12.23. 12:48:46

Beleolvastam még egyszer.

És megrohantak az emlékek.

Jó kis tüntetések! Istenem de jó is volt. Télen persze nem, de tavasszal meg ősszel, márciusban már enyhe az idő junius 16 meg kifejezetten kora nyár.

Vidéki kékharisnyaként felruccanni a fővárosba. Imerősökkel találkozni, akik bemutatnak az ő ismerőseikenk, mert ugye ők benfentesek, mindekit ismernek a fehér ház és a Mérleg utca környékén.

Azt is tudják, hogy utána hová mennek a "nagyok" melyik kocsmában fognak sörözni, hol lehet velük találkozni.
(Na mindenkivel nem mert pl. TGM-et mindig körül vette az udvartatása, hallgatták szájtátva.)

Folyamatos beszédtémát adott, hogy ki van ott, a sajtó, melyik csatorna, oda férkőzni a külföldi tudósítók közelébe, hátha lehet belőled egy vágókép a ZDF-en, de valami országos média még jobb. Lássa a kis város, hogy te nem vagy akárki, te ott voltál, te komolyan gondolod.

(Egyszer azért jártam végig a Terror házát, hogy megnézzem a barátnőmet a NagyImre temetésen, 2x néztem végig a filmet az egyik teremben).

Egy ilyen tüntetés a pasizás kimeríthetetlen tárháza volt, ott volt mindeki aki számított. Lehetett csemgézni.

Hogy miért tüntettünk, azt már nem tudnám megmondani, mikor miért, nem mindegy? De hogy utána hova, és kivel, arra még tán emlékszem.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.12.23. 12:51:02

@Frengi: azt gondolni, hogy bármi, amit teszel, a legkisebb mértékig is fontos, önhittség.

A bármiben a tüntetés is benne foglaltatik. Meg TGM is.

2010.12.23. 13:43:43

@vészmadár (pica pica): Hát éppen ezt mondom. Egy percig sem godnoltam soha, hogy attól, hogy ott csápolok Orbán Viktornak valami is változni fog.

Egyébként Fidesz tüntesére nem szeretek menni. Voltam már, csupa lelkes öreg asszony (igaz már én is másodvirágzásomat éltem) Utazás különbusszal , 2000/fő, mint egy vásárlásos út, de itt a végén nem kell megvenni a paplan garnitúrát.

Lelkesen kell tasolni, mert ha nem tapsolsz lelkesen a mamák megjegyzéseket tesznek rád a hátadmögött, lehetőleg úgy hogy te is halljad.

Egyszer a Duna parton volt valami, amikor Orbánra rászakadt a sátortetőről az eső víz. (Ne kérdezd hogy mi ellen vagy mellett, fogalmam sincs, nem is érdekelt.)

- Úgy küldtelek titeket mint juhokat a farkasok közzé- mondta a vezér.

Belőlem meg kiszaladt hangosan, hogy Máté 10.16.

Mitmondjak minden szem rám szegeződött. Megnéztek nagyon, hogy biztos valami biblia buzi, vagy Jehovás.

Pedig nem.

A temlomban minden karácsonykor kapunk 1 szaloncukrot, mellé egy sor az evangéliumból. Én idén ezt kaptam. Ezért tudtam.

A dolgok mindig sokkal egyszerűbbek mint amilyennek látszak.

Judea · http://roleplay.blog.hu 2010.12.24. 00:01:06

@Frengi: Te egy látens Orbánista, esetleg egy csalódott szélsőközép-liberál-fasiszta Fidessziánus vagy. Gondolom már mindenkire szavaztál a palettáról, vagy még senkire sem.

Alamio 2010.12.24. 01:36:46

@Judea: :-) Miben tisztelhetlek?

Mitya Ivanov 2010.12.24. 21:30:23

"Orbasenko"-> ezt most olvastam.

Ezzel kívánok kellemes fenyőünnepet Isten áldásával.

Judea · http://roleplay.blog.hu 2010.12.24. 22:21:30

Amúgy zseniális, előző bejegyzésemnél nem tettem ki az iróniajelzőt. Most megteszem -> :)

pruntyike 2010.12.26. 11:23:00

Namármost: a szlovákiai Felvidék portál makedón, az Új Szó com végződéssel megy az interneten, hogy a tót atyafiak ne bastrathassák őket, akiknek loofah a seggükbe. Ennyi.

Bergamol 2010.12.28. 13:19:54

@Űrlény Lajos:
Totawé még él, ma izzadott ki magából egy teljes hetihetesnyi liberális nyafogást...

a pöpec kis medweállatka 2010.12.29. 02:43:05

Nekem az jön be a leginkább, hogy a demokráciáért mélységesen aggódó charta-aláírók között vájárt és szövőnőt ritkán látok. Értelmiségit (bármi legyen is az), közéleti szereplőt, újságírót, szociológust, szociális munkást, metodista lelkészt, filmrendezőt, költőt, filozófust, közgazdászt és efféléket meg gyakran. Sőt! Azt is nagy bizonyossággal meg lehet tippelni, hogy melyik aggódónak mi a neve. Kevés emberből válogatnak manapság. :)
süti beállítások módosítása