Békés együttélés a Vilajetben

2010/12/05. - írta: Modor Tibi

Sok szeretettel ajánlom nekik - az utolsó (előtti) bekezdésért pedig köszönet illeti Gudea Enszit.

 

-Hallottad, Emirkém? Ezek a nyugatiak meg a maradékmagyarok megint acsarkodnak-hetvenkednek, nem tudnak megülni nyugodtan a seggükön. Most miért nem tudnak beletörődni, hogy Buda vagy hogy hívják, Budín meg az egész nahije és a szandzsák már 145 éve nem az övék, és ez már így is marad? Még kis sörbetet? Parancsolj. Lotaringiai Károly, meg a másik, a Miksa Emánuel. Szent Liga, popusálják a kuracomat. Inkább törődnének a maguk dolgával, meg tennének előbb rendet a saját országukban, a saját gazdaságukban. Így akarják ezek Budát visszafoglalni? Amikor már magyar is alig van itt? 

-Magyar? Én is mennyire vagyok magyar... anyai - bosnyák - nagyanyám még egy szót se tudott magyarul, apámék is egymás között még rácul beszélnek, én már csak el-elpötyögök. Meg hát itt már a nemesség, a polgárság is török, a többi szláv meg zsidó. És a magyarok is nagyon jól érzik magukat itt a török fennhatóság alatt, nincs semmi gond. Meg most mit csinálnak a visszafoglalt vilajettel, üldöznénk el a törököket? Akikkel együtt élünk, együtt sírunk, együtt nevetünk? Akkor mennyiben lennénk különbek, mint ők annak idején? Ez az ő hazájuk is, már a nagyapjuk is itt született, itt nőttek fel közöttünk - és ez már így is marad örökké; ha tetszik, ha nem. Lehet itt álmodozni persze, azt még szabad. Valakinek meg kell tenni az első lépést, és én amanda vagyok: lépjünk túl a sérelmeken és kezdjük tiszta lappal.

Hogy is tudnám a törököket utálni, amikor ilyen gyönyörű épületeket emeltek nekünk, mint az Orta dzsámi meg a Kizil Elma palota? Meg idehozták nekünk a töltött káposztát, a kávét, a joghurtot, a csodálatos gellérthegyi fügét? Nemes, gyönyörű szőnyegek, sáfrány, rózsavíz, fürdőkultúra, sörbet, tepszi? Ezt most egyszerre tagadjam meg és dobjam el? Miért nem veszik észre, hogy az átlagembernek, a mesternek, a jobbágynak oly mindegy, hogy ki szedi el tőle a napi kis betevőjét meg a magánnyugdíját - a defterdár vagy az ispán? Hogy ez csak bizonyos felső meg szélsőséges körök csatározása, és nekünk semmi bajunk a másikkal? Mondjuk én maradok, annyi szent. Mocskos játékok ezek, inkább hagynának minket élni onnan kintről. Kívülről mindig könnyű a mások dolgába belepofázni. Szabadon gyakorolhatjuk a hitünket, igenis hagytak nekünk is templomokat, nem lett mindenből dzsámi.

Nem tudom mit kell hőzöngeni a törökökre. Teljesen joggal várják el, hogy beszéljük itt Budinban az államnyelvet is. Különben is, aki nem tud törökül, úgyse jut előbbre, szóval saját maga és a gyerekei esélyeit rontja. Én már eleve török iskolába adtam a kis Évikét is, hadd tanulja meg rendesen a nyelvet. Hülyeség ez a magyar névátíratás is, most nem mindegy, hogy hivatalosan Éva vagy Evben?! Így könnyebben boldogul majd, és akkor sem kell magát összehúznia, ha törökökkel vitázik, mint nekem anno.Tanulja csak meg szépen az oszmán kultúrát is, hiszen nekünk most már a Török Birodalom a hazánk! Realistán kell nézni a dolgokat, és nem mindenféle felszabadításról meg autonómiáról halandzsázni, mint az az idióta Zrínyi. Az A török áfium ellen való orvosság, meg az ilyen fasiszta irományok csak rontanak a helyzeten, aztán csodálkozunk, hogy a törökök utálnak minket. Igazuk is van!

Egy kis feketeleves azért jólesne.


 

Rendszeres olvasóinknak pedig a facebookos klubban már közzétett interjút és műsort ajánlom a Rádió Q-ról:

Exkluzív: A Rádió Q modorosságnak szentelt konceptműsora - szóvívőnk és reklámarcunk, nosferato vendégszereplésével. Hallgassátok szépen - a résztvevőknek meg köszönjük.

59 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.12.05. 09:03:06

Első? Akkor abcúg király, fékom belé!

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2010.12.05. 10:00:39

ebből csak gül baba türbéje jött át.

víz tamás 2010.12.05. 10:00:54

Stocholm szindróma. A türkmén-török elmélet alapján jogos a területigény (István király amúgy is türkmén volt).

És azt sem értem, miert gáz, hogy megünneplik a mohácsi győzelmüket a budini főtéren. Mit emberKedik az a törpekirály bolgár Lotharingiai Károly! A Miksa meg felvett név, előtte Sükür volt.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.12.05. 10:19:56

@víz tamás: Az kerlekszepen helyesen: Istokhalma-szindroma! Beszeljunk es irjunk mar helyesen igy a 18-dik szazad kapujaban! Az mi szep magyar nyelvunk is tele lett torok jovevenyszavakkal, csak mert a fiataloknal a papucsban divan-on henterges a divat, mikozben bamuljak a Fatime-sot... Ki a keleti kulturmocsokkal szep Madzsar hazankbol!

Néma Bob · http://kriptid.blog.hu/ 2010.12.05. 10:52:56

Meg azt is birom, hogy a maradék magyarok ilyen nagy hősnek képzelik a Végvári vitézeket. Nagy francokat!
Iszákos, erőszakoskodó szar banda.
Tegnap összeakadtak velük a bátyámék, hallod csak kilovagoltak, mutogaták a leopárdmintás nyergüket, aztán visszahúztak a várba.
Szép kis magyar hősiesség mondhatom.

@altoid:
Képzeld el voltam Egerbe, de meg is bántam, b+ a törökök kihúznák a várost a szarból, ha ti maradék magyarok hagynátok.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.12.05. 11:08:17

@Néma Bob: Na, megjottek az idegenszivu hungarofobok is... Te persze azzal is egyetertesz, mi, hogy Torok Balint veszelyes terrorista, es jogosan ul elozetesben a Hettoronyban mar evek ota?! Meg hogy janicsarbunozes igazabol nincs is?! Menj csak vissza a karakalpak fajtikaidhoz Taskent-be, es viheted az Isztanbuli offshore szamlaidat is!

Néma Bob · http://kriptid.blog.hu/ 2010.12.05. 11:28:46

Török Bálint jogosan ül a Héttoronyba!!!!
Meg a ti Zrinyíteknek is okosabb lett volna, hogy ha ott ül a seggén Szigetvárba, de ennyit értek basszus!

Ja és kiváncsi lennék, hogy te mit csinálnál a janicsárok helyébe, hogy ha egy csomó "atommagyar" lakta faluban kellene őrjáratoznod.

Ja meg az is vicces, hogy egyesek a Tinódi Lantos Sebestyén féle "dalokat" énekelget, hogy mutassák, hogy milyen nagy magyarok, aztán lecsukják őket közösség elleni izgatásért.
NYÚLJATOK MÁR A FEJETEKHEZ, ÉS NE NYIHOGJATOK!

Néma Bob · http://kriptid.blog.hu/ 2010.12.05. 11:30:59

@víz tamás:

Egyszer voltam esztergomban, hallod, ott olyan bunkók az emberek, basszus.
A csapos csak azért nem szolgált ki, mert egy kicsit barna a bőröm, meg kaftánt hordtam.

Szerintem is jogos a terület igényük...

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.12.05. 11:42:01

@Néma Bob: A hozzad hasonlok, meg a Szapolyai Fleto miatt veszett el az orszag Mohacsnal! Azt hiszed, hogy a fenyesseges Padisah majd meghalalja neked, hogy elarultad a Hazadat?! Ugyan a lampavasat meg nem talaltuk fel, de selyemzsinor azert van eleg a magadfajta szamara! Ki a kaftanos jottmentekkel! Turkok haza! Romanus ite domus!

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.12.05. 11:49:16

@Néma Bob: Tinodi Lantos Sebestyen nevet meg a szadra ne vedd!!! Fel sem ered esszel a dalait, na persze, mert te biztos csak a ç-faktort meg a MegaYildiz-t bamulod a felmeztelen bajaderokkal, mint a tobbi valyog-proli...

Néma Bob · http://kriptid.blog.hu/ 2010.12.05. 11:49:50

@altoid:

Nem, hogy inkább tanultál volna.

Persze Tinódi Lantos Sebestyé, kumisz, meg disznóhús az megy.

Csak megsúgom, hogy az egymással "faszkodó" kis nemesek miatt rábaxtatok Mohácsnál, te kis atommagyar turulfi!

Amúgy is az aranyos kis sasorrú Matyi királyotok cseszte el az országotok pénzét.

Ja meg már, ha itt tartunk.

Egy kis történelem:

kabarok: A kabarok vagy helyesen eredetileg kavarok a honfoglalás előtti időszakban a magyarokhoz csatlakozó, valószínűleg török nyelvű népcsoport voltak.

A besenyők a 8–11. század között a mai Dél-Oroszország területén, majd a magyar honfoglalást követően a mai Ukrajna, Moldova és Kelet-Románia területén erős törzsszövetséget alkotó nép. Többségében köztörök nyelveket beszéltek, de a kangarok révén erős volt köztük a keletiráni elem is. A besenyő támadás jelentős szerepet játszott a magyar honfoglalásban. A 10. században egy részük Tonuzoba vezetésével Magyarországon telepedett le

Meg említhetném a kunokat is, akik szintén törökök. Na ki is menjen haza, te kis Árpádfi...

Néma Bob · http://kriptid.blog.hu/ 2010.12.05. 11:53:15

@altoid:

b+
Tinódi Lantos Sebestyén egy katonai szolgálat alól magát kihúzó kis alkoholista senkiházi volt...
Török Bálintal haverkodott.
Meg a sztoriaiban kik nyernek általában?
Hát persze, hogy a kedves kis "végvári vitézeitek".
Csak ennyit tudtok felmutatni.
Ha olyan nagy legény lennél, akkor nem postagalambal kommenthuszárkodnál, hanem beállnál Hajdúnak.
Nekem 5 szőnyegüzletem van, te mit tudsz felmutatni?
Kis atommagyar turulfi.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.12.05. 12:04:45

@Néma Bob: Mit tudsz te a MAGYAR ostortenetrol, te kis kilincsorru izmaelita?! Ha nem tudnad, a MAGYAROK a Fiastyuk csillagkepbol jottek Csaba kiralyfi ordogszekeren! Ezt a hetszer csavarodo podort bajusz is igazolja (azt mindenki TUDJA, hogy a torokoknek csak hatszor csavarodik!!!) Es kulonben is Mohamed szkita herceg volt, ugyhogy te csak huzzal vissza a szonyegeiddel egyutt Belso-Azsiaba! Nekunk a finnek a rokonaink, nem mindenfele turk nepseg!!!

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.12.05. 12:12:27

@Néma Bob: Az pedig, hogy hany kormoci aranydukatot loptal ossze a MAGYAR nep nyuzasabol, az minden, csak nem dicsoseg! Lefogadom, hogy az uzleteidet is Velenceben jegyeztetted be, csak hogy ne kelljen haracsot fizetned... Ugyhogy nekem csak ne mumajerkodjal, te kis wannabe efendi!

Néma Bob · http://kriptid.blog.hu/ 2010.12.05. 12:29:28

@altoid:

Pffffff.....
Jó lenne, hogy ha nem a Gesta Hungaronumból idéznél, te kis atommagyar. Meg nem lenne jó, hogy ha szidnád a prófétát, te kis senki....

Ilyen alapon én is mondhatnám, hogy a Pápátok prostikkal hempereg.

Nekem legalább van munkám, meg elég poén, hogy most egy olyan népel álltok rokonságban, akiknél, most a Svéd nyelv a módi, te kis Árpádfi.
De ha nektek ilyen rokonság kell, akkor legyen...
Illik hozzátok, és mi megvagyunk a dicső rokonságunkal.

És igen velencébe is van egy boltom, gond, probléma?
Nem vágom, hogy miért utáljátok a szegény velenceieket, mert ők legalább csináltak valamit, és nem kivagyiskodtak...

Te mit értél el, hogy ha megkérdezhetem?

Rich.mond 2010.12.05. 12:36:30

Adj' Isten Atyafiak!

Látom megint a régi nóta megy...ahelyett, hogy megtanulnátok deákul, taljánul, vagy akár csak egy csekély szinten is bírnátok az ánglus nyelvet...

A minap éppen hallottam az egyik páduai söntésben, hogy frankhoni vitézek útbaigazítást kértek magyari jobbágyoktól, azok meg csak a szemüket forgatták, meg két aranytallért kértek egy kupa borért. Persze vizezett volt az is. Rajtotok kacag egész Itália földje!

Én itthagytam ezt az egészet. Vilajetek, bunkó végváriak, korrupt nemesek...bezzeg Németföldön! Ott még a legutolsó fejedelem is az országért dolgozik! Három évet tanultam Patakon, hogy tanító lehessek havi pár garasért, de Grácban csaplárosként megkerestem a napi öt ezüstöt! Itt megbecsülik a munkámat!
Nem is szívesen beszélek a jöttment hazámfiaival. Az én orczám pironkodik, amikor végigporoszkálnak nyolc éves almásdereseikkel az utczán. Csak elmondanám, hogy egy esztendő alatt tudtam vételezni egy két éves arabs telivért a Müniki vásárban.

További jó acsarkodást! Azt meg főleg nem értem, hogy a Bibliát minek kell magyari nyelvre lefordíttatni. Így soha nem fog a buta magyar jobbágy latinul beszélni. Bezzeg itt Napnyogaton a legutolsó siheder is három nyelven tudja elmondani a Miatyánkot.

Néma Bob · http://kriptid.blog.hu/ 2010.12.05. 12:43:26

Na most jösztök ezzel a Kereszténység jó, meg az ilyesmi baromságokkal.

@Rich.mond:

Tudod mit, hamarosan eljön az az idő, amikor a török lesz a világnyelv, hamarosan eljön az idő, pár évtized, és hamarosan mindenhol török termékek lesznek.
És ki beszél latinul basszus? Mire mensz vele. Gondolkodj már el, mi soha nem fordítjuk le a koránt, mert szerintem az itteni magyaroktól elvárható, hogy alapszinten beszéljenek törökül.

Rich.mond 2010.12.05. 12:46:08

@Néma Bob: Jól szóltál! A velencei derék kalmárnép, nem restek megragadni a munka végét.
De ezt magyarázd meg ezeknek a kemény koponyájú szittyáknak, akik azt sem tudják, hányat üt az óra,amikor a püspök úr azt mondja, hogy Homo proponit, Deus disponit.

Néma Bob · http://kriptid.blog.hu/ 2010.12.05. 12:50:10

@Rich.mond:

A kis atommagyarok azért rinyálnak, mert pár száz évvel ezelőtt az akkori királyuk lusta volt, hogy felszereljen egy normális hajóhadat.

A velenceiek meg nem akartak a törököknél szívni a későbbiekben, és ezért szállították át a seregeinket.

Ésszerű cselekedet volt,de komolyan, és az ilyen kis atommagyarok meg ezen nyihognak még, amikor a paprikás krumplijukba a krumplit is a velenceiek szállítják.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.12.05. 12:55:00

@Rich.mond: Hat azt tudjatok-e ti kozmopolita libbancsok, hogy amikor hazankfia, Kolompos Kristof nemreg felfedezte az Ujvilagot, kiket talalt? Hat MAJAKAT (MAGYA-r!) b+! Mi mar akkor aranypiramisokat epitettunk, amikor a zsiros nemetalfoldiek (akik meg csak a spanyol multiknak koszonhetoen tartanak ott, ahol, kesz rohej!) meg a szaros mocsaraikat turtak par szem zabert...

Rich.mond 2010.12.05. 12:55:56

@Néma Bob: Menj már ezzel a török gagyival! Egy németalföldi kalmár ezerszer jobb minőségben fog neked szőnyeget hozatni és olcsóbban. Ha látnád mi van itt Napnyugaton...el sem hinnéd! A hollandusok olyan földeket is meghódítottak már, ahol az embereknek toll nő ki a fejükből. Megírta a Rotterdami Disputa.

Szerencsenek, arabeusok...persze ti is csak addig forgatjátok a Koránt, amíg be nem ültök valami sváb gazda pinczéjébe.
Nem kell a púder, két évig Budán voltam írnok,nem egyszer dobtam ki az ablakon mérgemben a kalamárisomat, mert a szomszédban janicsár-buli volt. Este mecset, éjszaka meg veresbor, aztán az ember nem tudja álomra hajtania fejét, mert szól a dobokból a tücc-tücc-tücc.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.12.05. 12:58:41

@Néma Bob: "a paprikás krumplijukba a krumplit is a velenceiek szállítják." - a paprika is meg a krumpli is az Ujvilagbol jott, a MAJAK-tol! Ezek osi MAGYAR etelek!!!

Néma Bob · http://kriptid.blog.hu/ 2010.12.05. 13:00:49

@altoid:

Ne zavarjon, hogy Kolombusz Kristófnak a vérében török vér folyt, meg, hogy egy csómó minden a mi közvetítésünkel jut el hozzátok.

De látszik, hogy minden lóvét aranypiramisokba invesztáltatok, és azért tartottok itt, bunkókáim.

De tudod mit, menjél haza, és recskázál a Zrínyi Szigeti Veszedelmére, vagy a Török Áfium elleni orvosságára.

Néma Bob · http://kriptid.blog.hu/ 2010.12.05. 13:04:37

@altoid:

Te hülye vagy!

A krumplit az Inkák termesztették!!!!

Menjél és tanulj még, majd gyere vissza!!! Turulfi!

@Rich.mond:

Aha persze, és ezt hol lehet olvasni? Javasolnám, hogy olvassál valami normális napi sajtót. Afrikában meg majomemberek élnek, akiket a benszülöttek gorillának hivnak, ja meg Kínában van egy dögnagy fal.

Azt ne mond, hogy te nagypénteken nem ettél még disznóhúst /fffffúúúúúújjjjj/.....

Ide orvosi papír nem kell, a tények magukért beszélnek.

Rich.mond 2010.12.05. 13:05:41

@altoid: Aztán mire ment a Kolompos barátod a nagy felfedezésével? Mire visszajött, addigra már régen Ejdámi sajtot rágcsált az összes nyugat-indiai. Ez a baj a magorokkal, hogy semmit nem tudnak kezdeni a híres nagy eszükkel. Nem csoda, hogy Kolompos Kristóf is csak Génuában, meg Hispániában tudott érvényesülni.

ÉS kit érdekel, hol tartottak a hollandusok száz éve? Nézd meg, ide járt az egész világ tanulmányútra, aztán mind elhúztak mellettünk, amíg ti dagonyáztok a szittya-pocsolyátokban! Ott nem csak a pohár fenekét bámulják, hanem dolgoznak!

Én mondom, lóhátra kell ülni és elvágtatni innen!

A magoroktól talán csak azok a bamba helvéciaiakat tartom kevesebbre. Azok se fogják semmire vinni soha. Mit lehet néhány hófödte hegycsúcson termeszteni? Azoknak is csak most nagy a pofájuk, de jobb, ha tőlem tudod, hogy holnapra már az is Habsburg tartomány lesz.

2010.12.05. 13:06:49

Eszetlenül jó, mint a Csonka-Ausztria! Király vagy, Tibi!

Rich.mond 2010.12.05. 13:10:10

@Néma Bob: Édes Istenem...ha egy kicsit is olvasott lennél, akkor tudhatnád, hogy Kína közvetlenül János Pap országa mellett van, Kathájtól északra.
Pont tegnap beszélgettem két tengerésszel, akik most értek haza onnan. Még a legszutykosabb kinajinak is két fontos gyémánt lóg a nyakában.
A japániak meg az aranyat szemétnek tartják, mert annyi van belőle.

De ott sem csak a duma megy, hanem az emberek összefognak, meg dolgoznak. Itt meg egyből háromfelé szakadnak.
De ülj csak le egy kupa serrel és ordibálj a szomszédoddal, hogy "Ferdinánd, takarodj!", ez a te szinted!

Alpha Wolf 2010.12.05. 13:10:44

Szevasztok.
Szeretnék Néma Bobnak igazat adni, mert én régen egy végvárban szolgáltam.
Halljátok: lusták, iszákosak, rendetlenek. Arra sincs eszük, hogy a lószart feltakarítsák az udvarról, egyszer szóltam a várkapitánynak, de ő azt mondta, hogy szarjak bele.

Átszöktem a Törökökhöz, és azóta saját biztonsági cégem van, háremem, 20 kedves fiam, az istállóban 3 arabus telivér kanca, igen és itt a török-szerecsen-mór-alán-magyar nem mutogat ujjal egymásra.

Néma Bob · http://kriptid.blog.hu/ 2010.12.05. 13:12:01

@Rich.mond:

Te meg szívj ópiumot, az is az megy, gyaur.

Te se voltál ott Mohácsnál.

Rich.mond 2010.12.05. 13:17:09

@Néma Bob: Jellemző, hogy nektek lehet gyaurozni. De amikor lepogányoznak egy nagypofájú szpáhit, akkor egyből szaladtok a kádihoz.

Próbálnád meg a gyaurozást a jámbor, istenfélő hollandusok között!
Arra mérget vehetsz, hogy Anglia és Hollandia földjére soha nem fognak pogányok lépni. Főleg nem hagynák, hogy mecseteikkel telerondítsák városaikat. SOHA!

Néma Bob · http://kriptid.blog.hu/ 2010.12.05. 13:21:08

@Rich.mond:

Jáj.

Szebbek azok mint a ti kis szarjaitok.

Haigai Sophia, Arany Mecset izraelben.
Szerintem még soha nem jártál ott, de szerintem irigykedsz.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.12.05. 13:29:36

@Rich.mond: Na en szolgaltam egy evig a Karib-tengeren egy anglius kalozhajon, valami Francis Drake nevu csoka alatt. Nem mondom jol fizettek, de kozben majd megszakadt a szivem a honvagytol. Minden este a "Siralmas ennekom tetoled megvalnom"-ot dudolva sirtam magamat alomba. Es a rum meg a gin is szanalmas lohugy a jo magyar hazipalinkahoz kepest! Az angolok meg akkora bunkok, hogy az nem igaz! Ezekbol sosem lesz kulturnep, akarhany spanyol galyat rabolnak ki... Tudod mi pl. az "angolvece"? Az, hogy a keresztarbocrol a tengerbe szarnak!

Alpha Wolf 2010.12.05. 13:35:22

@altoid:

Hát erről beszélhetnénk.
A magyar végvárakban pl. bevett szokás, hogy az udvar közepére szartak. Hallod én hazaszeretből mentem oda, hogy harcoljak a törökkel, de semmi nem volt.

Piálás volt, meg ilyenek, hagytam is a francba az egészet, oszt leléptem.

Most Konstaninápolyban van egy örző-védő vállalkozásom, 10 feleségem, gyerekeim, és az istállóban 4 szép telivér arabus csődör.

Néma Bob · http://kriptid.blog.hu/ 2010.12.05. 13:36:26

@altoid:

Nagy hazafi, és kiment külföldre dolgozni!!!!!

Ennyi nagy hazafiság? Ha téged Hunyadi látna, akkor lesülne az arcáról a bűr!

2010.12.05. 13:53:18

Már megint egymást marjuk, tessék példát venni Quendel Gáspár de pasta et Alsókend-ről. Szorgalom, együttműködés, odafigyelés kell a felemelkedéshez!

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.12.05. 13:55:48

@Néma Bob: Muszaj volt kimennem, mert a torok haverjaid bedontottek a forintot, es nekem meg piaszter-alapu hitelem volt a kastelyomon... :(

De amint lehetett visszajottem, es nyitottam egy maja-szkita kacaganyboltot!

Alpha Wolf 2010.12.05. 14:01:20

@altoid:

Persze ezért ők a hibásak.
Vajon a balkániak, az egyiptomiak, és a bizánciak miért nem nyihognak?
Azért mert ők dolgoznak....
De tudod mit, miért vetted fel, mindig a kényelmesebb megoldást választani?
Azért mert lusták vagytok basszus!

De hallgas csak nyugodtan Tinódi Lantos Sebestyént.

Rich.mond 2010.12.05. 14:56:56

@altoid: Drék Ferencet jól ismerem. Normális esetben fizetnek azért, hogy nála dolgozhassanak. Jellemző, hogy nem tudtad megbecsülni magadat!
A végvárakkal ellentétben nemcsak jól fizetnek, hanem jó levegőn vagy, és semmi stressz! Nem toszogat egy pödört bajszú bunkó, akiből csak azért lett kapitány uram, mert az öregapja valamikor az alispánnál volt kocsis.
Napi két gálya, se több, se kevesebb! És a kikötői lebújban azt kapsz a pénzedért, amit csak akarsz. Nem úgy, mint itthon.
A magyar leányok csak megnézik a paripádat és a kardodat, aztán ha nem damaszkuszi acél a szablyád, vagy nem egy arabs paripa toporzékol alattad, akkor szóba se állnak veled.
Pont, mint az ecsedi bíró lyánya. Hányszor csókoltam a száját, de aztán mégis egy labanchoz ment nőül.
Néha ezért szeretek hazamenni, hogy lássa a sok irégy' magyar, mire vittem külhonban

2010.12.05. 14:58:51

Látom a posztíróra is hatással volt a Török tükör.

Mi tagadás, én sem tudtam kivonni magam alóla.

Bár innen írogatok Frengisztánból, és frenginek tartom magam, de azért visszahúz a szivem a budai vilajetbe.

Néma Bob · http://kriptid.blog.hu/ 2010.12.05. 15:07:21

@Rich.mond:

Hallod amikor még Budán katonáskodtam, oszt megostromoltunk egy várat. Bazd a vár népe, már úgy nyitotta ki nekünk a kaput, hogy nyirjuk ki a szar ingyenélőket.

Na ilyen ezeknek a Magyaroknak a mentalitása

@altoid: A magyar gazdaság tönkretételéhez a török haverjaimnak semmi köze, Mátyáska már előbb bedöntötte, hogy egy hülye reneszánsz palotát épített, ameddig a jobbágyok éheztek, de eszük nem volt fellázadni.
Tehát hogy is van a mondás:

Másnak észreveszi a szemében a szálkát, de neki necces a gerendát.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.12.05. 19:49:37

És most a magyar-török barátságot erősítendő énekeljük el az Estergon Kalesi-t :-)

www.youtube.com/watch?v=kZJbQeP1Xxk

malkavitamin ventrueknak 2010.12.05. 21:14:54

No, már megint nekiláttak ezek a nagyokos férfinépek itten politizálni... *sóhajtva, a főkötőjét igazgatva letelepszik a puha párnákra* Nem értem biz én, miért is kőne mindég csak csatározni meg kakaskodni... mit beszélek, hiszen kakaskodni egy se jár, azaz hogy haza nem... férfiúk, mi? Mind otthagyja a férfiasságát azoknál a török fehérnépeknél a háremben, aztán a magamfajta tisztességes fehérnép egy hüvelyknyit sem kap belőle... Végvári vitézek, mi? Hát azok se érnek sokat, mind elisszák azt a híres harci kedvüket, aztán csak bedőlnek az ágyba, és hortyognak is... nem csoda, hogy odahagytam őket, itt legalább hetente egyszer sor kerül rám, és annyit piperészkedek, amennyit csak akarok... Igen, Mariskám, kérek még egy kicsit abból a rózsavizesből...

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.12.05. 23:44:43

@altoid: ettől a Kárpátiától kiütéseket kapok. a Cseresznye, meg a Fejbőr legalább rendes fajgyűlölők voltak. De ezek... zenés bécsiszelet-matrica.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.12.06. 02:30:45

@víz tamás: keresem, keresem, de ezen kívül csak offot látok itt :)

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2010.12.06. 12:45:31

Ha a világ minden országa leszop és utána még a seggünkbe is belekóstol, mi is szívesen élünk velük békében...

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2010.12.06. 12:47:54

Úgy látom, ezt a posztot még nem dobolták ki a címlapon.

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2010.12.06. 12:56:26

@Modor Tibi:
Kedves Országos Cimborám! Ez a szösszenet priceless!
Itt azonban nem nagyon jött le a népnek, hogy mit jelent.
Többet érne ez a végvárvonalon túli sajtóban... Ott szántana csak igazán mélyen a beidegződések és okoskodások rideg, tunya testében.

kida 2010.12.06. 13:22:24

nem gondoltam, hogy valaha ilyet leírok, de köszönet ezekért a kommentekért. altoid for president, néma bob és rich.mond pedig az ő jobb és bal keze.

Néma Bob · http://kriptid.blog.hu/ 2010.12.06. 14:38:22

@kida:

Nincs mit:)
Nem gondoltam volna, hogy igy kinövi magát:)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.12.06. 14:50:34

Ismertem egy törököt. Szép, különleges színű szeme volt, de akkora egy bunkót még nem hordott hátán a föld.
A zenéjüket szeretem.
Illetve, ahova néha beesek kajálni, az öreg török fazon úgy tudja szidni a franciákat, hogy döbbenet.
Na, kb. ennyi jött le az irományból.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.12.06. 22:24:01

@Modor Tibi: Tibi, en nyilvan elhiszem neked, hogy felreertettuk a posztot, de akkor elmagyaraznad, mirol is szol?

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.12.07. 09:47:57

@altoid: szerintem értettétek (határon túli magyarok allegóriája szokatlan történelmi környezetbe helyezve), csak az ősmagyaros-szíriuszos vonalat nem értettem hirtelen, hogy ez most mi.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.12.07. 20:06:03

@Modor Tibi: A, csak lekepeztuk egy tetszoleges politikai blog kommentfolyamat szinte barmilyen temaban. Az hogy ilyen konnyu volt, jol mutatja, hogy 400 ev alatt sem sok minden valtozott... ;)

zsanka · http://csombor.blog.hu 2010.12.08. 23:24:07

nagyon jó volt ez a kommentfolyam, órákig olvasnám:))
süti beállítások módosítása