Olvasói rovat - Arcok a konditeremből

2010/10/17. - írta: Modor Tibi

 

Szia, Tibi,

itt egy szösszenet a konditeremből.

Minden jót
András

 


 

Arcok a konditeremből

 

A Befizetett Pubi

Húsz év körüli nyápic srác, tizenhatnak látszik, lányos arc, unott mosoly. Csak személyi edző társaságában látni, apuci befizette, hogy kicsit megerősödjön. Az edzőnek folyamatosan beszélnie kell hozzá, buzdítással és tanácsokkal ellátni, a srác pedig mártír arckifejezéssel teper, amíg az edző ott áll. Ha az edző valamiért odébb megy, a srác leáll. Úgy érzi, erőfeszítés nélkül jár neki minden. Az ilyenek szokták megmérgezni az apjukat, mert unnak már várni az örökségre.

 

Apolló Inkognitóban

Középmagas, arányosan izmos férfi, bronzbarna bőr, a bicepszén nagy nonfiguratív tetoválás, férfias arc, rövid haj. Mindenkire mosolyog, kisfiús a mosolya, kivillan a hófehér fogsor. Csak vékony verejtékfilm jelenik meg rajta, amikor felemel kétszer annyit, mint bárki más. Nem hangoskodik, nem tolakodik, barátságos, rokonszenves, udvarias, segítőkész, karizmatikus. El tudom képzelni egy reklámfilmben, ahogy két ujjal laposra nyomja az üdítős dobozt, aztán gondosan bedobja a szelektív hulladékgyűjtőbe. Utálom. Egyetlen vigaszom, hogy öreg korában hülyén fest majd a ráncos bőrén a tetkó. De lehet, hogy ennek még akkor sem lesz ráncos a bőre.

 

A Mesterséges Nő

Valószínűleg laboratóriumban állították elő, a testének jelentős része műanyag. Szilikon ajak, szilikon mell, tetovált szemöldök, tetovált ajak, műköröm, műszempilla, talán műbőr is. Súlyokkal sohasem edz, lassú léptekkel mozog, nehogy valami meghúzódjon vagy elrepedjen. Ugyanolyan lassú, álmatag mozdulatokkal mocorog a kondigépeken is. Amikor kimegy, utánanézek, járás közben egy szinten marad a feje, mintha siklana. Elképzelem, ahogy otthon befekszik egy plexi-üvegszarkofágba, és kékesen villózó fények közepette robotkarok táplálják, szerelik, kalibrálják.

 

A Fallikus Triumfátor

Magas, harmincas férfi, gondosan szoláriumozott, aranybarna bőr, mézszínű haj, kis fülbevaló, 3 mm-es szőke borosta. Kissé fölszegett fejjel jár, olyan arckifejezéssel, mintha a nemiszervét talicskán tolnák előtte a szolgák. Mindenki ismeri, a lányok rebegő szemmel beszélnek vele, unottan fogadja a néma áhítatot. Edzeni keveset szokott, inkább fölhajt egy fehérjeturmixot, hosszasan beszélget a recepcióslányokkal. Szerintem így telik a napja. Ha itt végzett, átmegy a másik konditerembe, aztán a harmadikba, este pedig haza a tükör elé, hogy végre együtt lehessen azzal, akit igazán szeret.

 

A Költséges Játékszer

Eperszínű nadrágocska, eperszínű szoknyácska, eperszínű top, eperszínű edzőcipő és fitneszkesztyű, a kezében eperszínű ital. Aranybarna, makulátlan bőr, szimmetrikus arc, nagyon szép, de teljesen kifejezéstelen. Átnéz mindenkin, nem mosolyog. Egy gramm súlyfölösleg nincs rajta, de rendszeresen edz. Mint aki valami luxusbörtönben van kényszermunkán. Egyszer utána fordulok, mellettem egy srác megjegyzi: "Formában kell tartania magát, a *** vezérigazgatójának a barátnője."

 

A Tudományos Teperő

Értelmiségi arc, szemüveg, gondosan kinyomtatott edzésterv, otthonról hozott tea, pulzusmérő óra, a szeme ide-oda jár a pulzusmérő és a gép kijelzője között, az egyiket kontrollálja a másikkal. Udvarias, mosolygós, nem lehet tudni, közben mit gondol. Lehet, hogy a többieket próbálja osztályozni. Gyanúsan szorgalmas. Ilyen a filmben a köztiszteletben álló gazdasági igazgató, akiről a végén kiderül, hogy ő volt a pedofil sorozatgyilkos.

 

Az Örökjáró Dumagép

Szerintem beteg. Pajzsmirigy-túlműködése lehet, vagy esetleg marketinges. Folyamatosan beszél, mindegy, hogy kihez, mindegy, hogy az illető milyen messze van tőle. Beszél a futógépen, beszél a kerékpáron, beszél a súlyzók alatt, beszél ivás közben. Egyszer megkérdeztem tőle, meddig van még a gépen, félóra múlva is beszélt hozzám. Az edzők kerülik. Nem akarok beszélni róla. Félek tőle.

 

A Főnök Lejött Edzeni

Hatvanas férfi, húsz kiló súlyfölösleg a pocakon, gondosan hullámokba rendezett, ápolt, ősz haj, markáns-joviális, kicsit megereszkedett arcvonások, magabiztos kis mosoly. Csak a kerékpáron látni, csak annyira teker, hogy ne izzadjon meg, közben ötpercenként hívják a mobilján, zsíros urambátyám-hangon ferikémezik, józsikámozik, kedélyesen utasít, istenem, muszáj az embernek egy kicsit kondiban tartania magát, hogy bírja ezt a felelősséget.

 

A Kapuzárás Előtti Úszógumi

Ötvenes, magas, izmos, kicsit ostoba, kicsit agresszív arcú férfi, a derekán úszógumit dédelget. Minden második mozdulatánál egy kicsit megsimogatja a hasát, hogy ott van-e még a hurka. Főleg hasizomra edz, minden látható eredmény nélkül. Szögletesek a mozdulatai, mintha mindig támadásra számítana valahonnan. A múltkor alig ismertem rá. Ugyanazt csinálta, de közben folyamatosan mosolygott, és kizárólag idétlen tánclépésekkel közlekedett. Azt hiszem, végre kerített egy huszonöt évvel fiatalabb nőt.

 

A Fanatikus

Karcsú, izmos nő, összeszorított szájjal, változatosan edz órákon át. Csak az a furcsa, hogy jókora pocakja van, terhes. Ahhoz képest roppant keményen edz, nem tudnám utána csinálni. Mikorra vagy kiírva, kérdezem. Mostanra, mondja, erre a hétre. Nagyot nyelek, nem szólok. Pár hét múlva újra látom, a pocakja sehol. Elbizonytalanodom, talán van egy ikertestvére? Mondd, nem te voltál a múltkor terhes, kérdem óvatosan. Rám mosolyog: De igen, kislány lett. És csinálja tovább. Milyen lehet ennek a házasélete, gondolom rémülten.

 

A Misztikus Zen Papnő

Többnyire a tükör előtt gyakorol, zárkózottan koncentráló arccal, lassú, érthetetlen mozdulatokkal. Néha kicsavarodott pózban végiggörget egy kis labdát magán. Órákon át csinálja. Azt hiszem, valami olyan könyvből tanulhatta, amelynek szürke borítóján egyetlen zöldessárga vonal húzódik végig, sok japán szó van benne, és valami Mester a szerzője. Hosszú ideje gyűjtöm a bátorságot, hogy megszólítsam és megkérdezzem, de nem merem megközelíteni. Titkos tudás birtokosa.

 

303 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lárvalányhaj 2010.10.17. 19:58:22

nem hiszem el, hogy itt egész délután arról vitatkoztatok, hogy hány kilót lehet fogyni a lovaktól
kész

bajor gizella 2010.10.17. 19:59:08

@lárvalányhaj: de az ahgyján, van ember aki a golfot is komolyan vette. igaz csak egy.:)

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2010.10.17. 20:12:15

Ez végre vicces volt! A hasát simogató, minden eredmény nélkül edző, lepukkant kapuzárási pánikos fickóban magamra ismertem! Már csak a 25 évvel fiatalabb csaj kellene.

Patrick Bateman 2010.10.17. 20:28:59

@lárvalányhaj: pedig így esett, néhány kellemes nyelvtannáci kitérő beiktatásával.

Pestabácsi 2010.10.17. 20:36:32

No sport!Sír Winston Churchill mondotta volt idős korában az obligát riporteri kérdésre, hogy mi a hosszú élet titka. Oh, ezek az angolok! Lehet hogy az egész sztori csak legenda, de akkor is,milyen szép!

2010.10.17. 20:55:17

Valaki megírhatná az uszodák népét is egyszer, aki nyitáskor ott van, és 400m bemelegítő zuhanyozással kezdi. Nugdíjas mamók fodros úszósapkában.A fejük úgy áll ki a vízből mint egy siklóé.

Erről jut eszembe: Miskolc Selyemrét Egy pasit a munkahelyéről riasztottak, hogy a papa meghalt az uszodában, ugyanis valaki tényleg feldobta a strandpapucsot, medence kiüritve 1 cucc maradt, benne a bérlettel, kizárásos alapon úgy döntöttek, hogy az a halotté. Jött a pasi lélekszakadva, de kiderült, hogy a halott nem az ő apja. Apuka a büfében sportolt vidáman, a 3. üveg borsodi világossal.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.10.17. 21:21:34

@antiszociális exlúzer:
Egyrészt azért nem dolgozik minden ember hétvégén. Másrészt pedig legtöbb helyen városban és a környékén is vannak lehetőségek. Meg nem csak outdoor sportolásról beszéltem. Egyébként azért nincs igazad, mert ugyan elképzelhető, hogy vannak akik nem tehetnék meg, de érdekes módon hasonló helyzetben lévő emberek(lakhely, időbeosztás, anyagiak) közül van aki kimegy sportolni, van aki meg nem. De mondom, az egyik oka a "zacskós" megoldásoknak az élet minden területén az időhiány, illetve a nehéz megközelíthetőség, de messze nem ez az egyetlen ok, mert egy csomó embernek arra van ideje, amit szeretne. Pl. csomóan este 8-kor is kimennek futni, míg mások a TV-t lesik. És élvezik.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.10.17. 21:24:54

@moesko:
Hát ja, mert a spinning trendi, a futás csak bizonyos körökben. Persze a legtöbbnél a spinning is csak ideig-óráig az...

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.10.17. 21:34:05

@Bobby Newmark:
A synthol azért érdekes, mert egy csomó ember csak azért ítéli el az ilyen és a hasonló dolgokat, ha beteggé tesz. Pedig szerintem a mögötte lévő eszme az ami undorító. Nem, nem arra gondolok, hogy erőfeszítés nélkül szerez valaki látszólag izmokat(hiszen egy csomó testépítő kihozta magából a nélküle elérhető maximumot, mielőtt tűhöz nyúlt). Hanem arra, hogy próbálnak a lehető legszélsőségesebb módon izmosodni, igazából legkevésbé sem a sport szeretetéből, és a céljuk sem egy normál sportteljesítmény, hanem az, hogy a nagy izmaikkal pózolhassanak(=hiúság, ami nem tudom miért nem marad meg női tulajdonságnak). Ennek nagyon erős napiszar "pózólj..." jellege van. Pontosan ez az elképzelés ami a body building "sportot" élteti, és ez az amiből egyenesen következik a synthol is, hiszen legkevésbé sem az izmok használása, hanem a mutogatása volt a cél már a natural testépítésnél is.

manager2008 2010.10.17. 21:36:18

@daito: Kitűnően szórakoztam a hozzászólásokon, köszi annak aki normálisan itélte meg a helyzetet, a többieknek is köszi, mert legalább látszik a közgondoldás egy szegmense. Na jó, akik eddig végigolvassák a dolgot, azoknak egy prémium mese (igaz).

1. Sokat ültem a számítógép előtt (tőzsde stb.) és egyszer csak elkezdett zsibbadni a bal karom. Na puff mondom ez az infarktus jele, itt a vég. Szerencsére tévedtem, csak meszesedett két nyakcsigolyám. A szakorvos a Kútvölgyiben azt mondta a röntgen alapján hogy nekem annyi. Ez már így marad. Kérdeztem lovagolni azért lehet? Mondta: meghülyültem??
Meg mondtam, és elkezdtem lovagolni még intenzívebben. Azóta semmi bajom.
2, Komoly szakirodalom szerint a konditerem rossz hatással van a potenciára ezer okból. Nem fejteném ki , nézzetek utána.
3. A lovaglással fordítva van, 20 évet fiatalodsz és a napi kettő maratonit simán igényled és teljesíted.
Ennek is oka van ezer, nézz utána, nem bonyolult.
4. A csajok nem annyira szeretik a kigyúrt harcosokat (aki igen azt nektek hagyom, én a finom és gyönyörű nőket kultiválom), de ha elviszed lovagolni, megbocsátók a a korkülönbség tekintetében is. A pénz nem érdekes!!!!! hanem az életérzés. (tényleg). Minden csaj kap egy villát és ha nem tetszik neki a munka, akkor volt ott utoljára.
Van más fontosabb dolog mint a szép hölgyek hozzáállása személyedhez?
Olyat még nem hallottam hogy egy csaj felpörgött volna attól hogy kerekezek az utcán, futok, vagy rovom a köröket egy medencében. Kit érdekel ez?
Ha valakit a fentiek motiválnak, de nem tud hol lovagolni, nem is kell!!!!, csak vegyen egy lószar szagú illatszert és fújja be magát, majd mondja azt a munkahelyén nagy fáradtan hogy most jöttem a lovaglásból (már ezt is kitalálták, mint a sár befúvó tartályt a terepjárósoknak))).
Egyébként a lovak nem büdösek ha rendesen van takarítva a boxuk.
.

Pestabácsi 2010.10.17. 21:38:16

@Frengi: "Nugdíjas mamók fodros úszósapkában.A fejük úgy áll ki a vízből mint egy siklóé."
Ezt a képet már Rakovszky Zsuzsa is nagyon odatette:

..És mit vesztek vele? A szép öregség?
Mikor a vízbe aprókat kavarva,
mint egy üvegvázát, magasra tartva
turbános teknőc-fejem, hogy a festék

le ne ázzon, a napi ötven hosszom
rónám szorgalmasan faltól-falig,
s nyolcvan fölött hetvennek még alig
néznék ki? Aztán – töppedt öregasszony, ...
(Narkomán 1991. Holmi)

medvedr 2010.10.17. 21:39:25

@Patrick Bateman: Vagy nem sportolsz semmit, vagy ilyen kettlebell crossfit -izé guru vagy, el-e találtam? Jólesne Nekem, ha tudnám!

Myta · http://www.stylebyme.blog.hu 2010.10.17. 21:41:14

A befizetett Pubi a kedvencem, ő az aki a Hajógyári szieten lévő szórakozóhelyekre is apuci kocsijával érkezik elől-hátul felkapcsolt ködlámpával.

Antifaszok Réme 2010.10.17. 21:42:35

Az egyik megyeszékhely kondi termeibe jártam évekig, a következő idegesítő faktorok még:

- valamilyen kereskedelmi rádió hülye zenéjét/szövegét kell hallgatnod, ha tetszik, ha nem. Néha hozott valaki saját cd-t, de az olyan elvont zene volt, mint egy konzervipari gyártósor üteme....

- ha jön a hideg idő, és valaki nem bírja ki hideg levegő nélkül, kinyitja az ablakot, ilyenkor ha jól kiizzadva edzesz a közelben, az tök f@sza tud lenni... Ha be mered csukni, tuti hogy a fazon újból ki fogja nyitni. Bár nyáron ez a veszély nincs, olyankor a klíma környéke kerülendő, mert megfagysz a hideg levegőtől...

- a "jó arc csávok" tömegesedése: legalább 5-6 ismerős arc hangoskodva-poénkodva "edz." Általában van egy-két vezérkan közöttük, aki keményen nyom 150-el párat, mellette két-három felöltözött, utcai ruhás csicska csávó segít pl. fekvenyomásnál. Amúgy ez utóbbiak véletlenül sem öltöznek át, hogy edzenek, valszeg csak brahiból vannak ott...

- A férfi öltöző mindig TRÉ és ZSÚFOLT szabálya. Akármelyik teremben jártam, ezek normál közép-kategóriás termek voltak, a felszerelés, súlyzók stb... mindig csilli-villi, a férfi öltöző meg mindig le volt rohadva. + Többnyire egymás valagában kellett öltözni a helyhiány miatt.

- a Duplexek: Ezek általában fiatal diákcsávók, holt kezdők, és mindig párban bukkannak fel. Ezek alfaja a Triplexek, akik u.a. mint előbb, csak hárman vannak.

- a Jó csaj hónapokra eltűnik szabálya: Ha néha összefutsz egy külsőre jó csajjal, utána tuti, hogy hónapokig nem fogsz újra összefutni vele.

- a népszerű gépek állandó telítettsége: ezek pl. a hátcsiga, a fekvenyomó pad, és a két kezes csiga. Ezekre aztán várhatsz.

- a teremvezető/recepciós csávó állandóan az asztal mögött ül és számítógépezik, soha nem látod egyszer sem edzeni, ha hétvégén mész, akkor sem, ha nem délután, hanem délelőtt, akkor sem, de mindig tökre ki van gyúrva.

- a szezonális felfutó időszak: a szeptember (nyár után mindenki visszatér) és a január (a decemberi zabálás után). Mindkét időszak kb. 1,5 hónapig tart, utána újra beáll a normál létszám.

Még sokat lehetne írni, de most ennyi jutott az eszembe. Szóval kb. egy éve nem járok sehova, otthon nyomom...

Patrick Bateman 2010.10.17. 21:47:03

Méghogy a futás nem trendi? Az ember megérkezik az XC90-nel a margitszigeti parkolóba, és miközben a félkézzel a kocsi oldalának támaszkodva a lábfejét feszegeti, a BlackBerryt a jobb álla alá szorítva beszél: "Nem érdekel, Tamás. Te azt mondtad nekem, hogy hétfőre meglesz. Most mondd inkább, ha nehezet kérek. Két számot akarok hallani. Ne magyarázz nekem, légy szíves, mert nem érek rá erre. Nem, nem hallgatlak meg. Két számot akarok. Tízre beérek, hozd be, tedd le az asztalomra, és beszélgethetünk".
Telefon letesz, helybefutva iPod fülhallgatóját lespulniz, oldalanként egy percet a műveletre rászánva fülbe behelyez, majd tépőzáras tok bicepszre felcsatol. Hét perc múlva bukkan elő ismét a fák közül, csuromvizesen, zihálva, az autó szélesített küszöbén ülve két kezével a térdére támaszkodva próbálja visszanyerni a lélegzetét, miközben egy evianos üvegből locsol vizet a fejére. Kis idő múlva összeszedi magát, reszkető kézzel rágyújt, szív kettőt, kifújja, a csikket a vizesüvegbe pöcköli, az üveget pedig berúgja a szomszéd BMW alá, beül, elhajt.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.10.17. 21:47:29

@daito:
"Ilyen helyen nemcsak testépítés, hanem jóga, spinning, kettlebell, box, squash "

Ezek a box kivételével a klasszikus divat- illetve alibi sportok, amit azok kezdenek el űzni, akik amúgy ki sem mozdulnak otthonról, de a haver/barátnő eljár ilyenre, és épp ez a trendi, úgyhogy belefognak. Többnyire az ilyen lelkesedés pár hétig tart, aztán beleunnak.

És nem azért, én nem szeretnék lovagolni, nem az én sportom, de szerintem a lovaglás sokkal tartalmasabb, mint egy-egy ilyen trendi műsport. Nem csak azt kell nézni, hogy fizikailag mit számít, hanem hogy mennyire élvezhető, és nem csak a rövid lelkesedés ideje alatt.

Ha már a lovas úriember előadta a saját sportágát, hogy mindenkinek ajánlja, akkor én is megemlítem az enyémet. Én meg a tájékozódási futást ajánlom mindenkinek. Fizikai és szellemi kihívás egyben, friss levegőn, nem csak ösvényeken mint a túrázás, minden korosztálynak(még 85 fölött is vannak), minden felkészültségi szinten(nyílt pályák kezdőknek) űzhető. Szinte minden hétvégén verseny valahol az országban, vagy több helyen, jó társaság.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.10.17. 21:52:48

@Patrick Bateman:
Futás és dohányzás? Ilyet szökő évente látni ilyet, de elég szar lehet neki, ha a szenvedélye miatt kiköpi a tüdejét futáskor...

TorreCDO 2010.10.17. 21:53:28

huhú, baromi régóta olvasom a blogot az árnyékból de most regisztrálnom kellett egy-két mondat miatt.

1. a súlyzós edzés nem árt az ízületeknek, sőt. Nekem térdproblémákra súllyal guggolást ajánlottak, nyilván korrekt technikával, és baromi sokat segített.

2. honnan vette az illető (talán a lovas figura, lusta vagyok visszakeresni) hogy a súlyzós edzések negatívan hatnának a potenciára? Tudnál linkelni valami tisztességes tanulmányt vagy csak úgy hallottad valahol?

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.10.17. 21:53:32

Egyébként én nem élek Budapesten, de szerintem inkább fordítva közelíthető meg a dolog, a pesti futók körében a Margitsziget a trendi.

TorreCDO 2010.10.17. 21:54:40

@Zabalint: csatlakozom, a tájfutás jó dolog, bár én egyelőre csak a kötelező egyetemi kurzusom alatt találkoztam vele 4 kreditért :D

medvedr 2010.10.17. 21:56:10

@manager2008: Kívánom, hogy 12x 1,6 as akadályokat vegyél, legalább egy hármasugrással és két kettessel mondjuk . Ezt már soha nem fogod megcsinálni. Nem leszel 20 évvel fiatalabb. egy felvágós öregedő csávó maradsz. A csajoknak felvágás megy , a pénzeddel és az ebből fakadó lehetőségeiddel. A sport, mindenféle rendszeres mozgás jót tesz a kondiciónak és a potenciának, pláne ha a táplálkozásod is egészséges. 4. pontban nincs egészen igazad, ez egy önvigasz, mindig számít, hogy milyen tested van, milyen szimetriájú stb. persze nem kizárólagosan, olvass utána. ( Pl. The Psychology of Physical Attraction- Dr. Viren Swami)Mindössze azt sugárzod, hogy társadalmilag domináns vagy, meg mekkora szőrös van időnként, a lábad között. Azok a csajok akik erre buknak, azok se különbek a konditermekben megfordulóknál elhiheted. Láttam eleget.

Viktor H 2010.10.17. 21:57:12

@Zabalint:

A legtöbb sportot úgy kezdi el mindenki ,hogy valaki elhivja és kiprobálja ...
Az ,hogy szerinted ez trendy meg alibi mozgás az enyhén tulzás ugyanis nem mindenkinek való pl. a futás vagy a box vagy a lovaglás .

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2010.10.17. 21:59:43

@Zabalint: Szerintem meg inkább hasznos dolgot kellene csinálni, mint ilyen marhaságokat. Menjetek el öreganyátokhoz fát vágni, annak értelme is van, meg kondit is ad. Tököm kivan a sok műmájerrel meg a hülye "sportjaikkal".

bajor gizella 2010.10.17. 22:01:04

Istenem kifogtuk a belvárosi kérgesimitátort, a managerből napi két órára Clint Eastwoodot, azt a negyven-ötven körüli jól kondiba tartott elvált üzletembert, akik hajókáznak horvátba, meg lovakat vesznek, meg SUV-t, meg még a zoknijuk is ralph lauren, és nem félnek villantani. meg a kulináriába vásárolnak szarvasgomba(nak hitt) vacsorát főznek stahl judit egyszerűen és gyorsan könyvéből, azoknak a fiatal bevállalós lányoknak akiket nem zavar a korkülönbség, sőt. Ki ne szeretne 20 évesen egy enyhén ráncosodó FÉRFI mellé odabújni, mikor vág az a tetves szél, és a megörökölt vitorláskabát nem passzol méretben?
A legtragikusabb az egészben, hogy ezen FÉRFIAK jelentős része azt hiszi hogy mindez személyes a személyes sármnak, vagy a lovak fiatalító tulajdonságának tudható be.Számomra, ez hányinger. De ki tudja lehet hogy azért van mert elmúltam már 25, így kikoptam a látóterükből, és savanyú a szőlő.

Viktor H 2010.10.17. 22:02:48

@RAMBO:

Jaja ! Menjen mindenki a bányába dolgozni !! :-D

Naphoz holddal 2010.10.17. 22:03:22

@Zabalint: Főnököm is spinningel és az 500m-re levő kondiba a 10+ éves mergájával megy. Modoros-e?

manager2008 2010.10.17. 22:20:43

@medvedr: "Kívánom, hogy 12x 1,6 as akadályokat vegyél, legalább egy hármasugrással és két kettessel mondjuk . Ezt már soha nem fogod megcsinálni."

Vannak akadályaink, de mivel a lovaink nem ugrólovak, csak az alaptudás miatt képezzük ki erre. A terepakadályokra képezzük őket (military, árok, vizesárok, patak, fatörzs, emelkedő, lejtő, stb.).
A súlyom megegyezik az érettségi idején magasság/kg értékkel. Az időt természetesen nem lehet megállítani, de elárulom 15 évvel kevesebbre saccolnak mint amennyi vagyok, és ez a lovaglásnak köszönhető, ha újrakezded baromi gyorsan le lehet adni a plusz súlyt és az étkezésben nem kell megszorításokat bevezetni. Soha nem vettem meg pénzen senkit, az nem az én világom.
De tényleg a Marlboro Country érzés a hódító, esti tábortűz, bográcsozás, télen cserépkályha, és a lovagiasság.
Bajor Gizellának meg tök igaza van (elismerem), de mindig az eredmény számít. Nála tuti nem lenne a szőlő savanyú, csak nem mer belevágni, hanem otthon nézi a férjével a Heti hetest amíg el nem alszik, és magára nem borítja a sört.)) De az is szép tud lenni, mert legalább otthon van..

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.10.17. 22:25:25

@TorreCDO:
Kötelező egyetemi kurzus? Akkor gondolom az ELTE térképész szakára járhattál.

@Viktor H:
Érdekes, én totál nem voltam így ezzel sosem, olyan sportágat választottam, ami nekem tetszett, még akkor is ha a városban ahol laktam senki nem űzte a korosztályomban.
És igenis alibi mozgás a többségnek az a néhány divatsport, ami mostanában menő(pl. spinning, squash, aerobik, stb.). Mert nem fogják hosszútávon űzni, csak amíg bele nem unnak, illetve aki kitartóbb az addig amíg menő. Pont arról beszélek hogy ezeknél a dolgoknál sokkal színesebb a világ, sok ezer sportág van amelyek jóval érdekesebbek szerintem, mint pl. tücc-tüccre szoba kerékpározni és közben gyakorlatokat végezni. Tehát aki pl. nem boxolni, lovagolni vagy futni akar, az lehet hogy úszik, kerékpározik, sziklát mászik, kosarazik, focizik, stb., vagy akár lehet, hogy spinningel, mert neki éppen az tetszik. Tehát még csak azt sem mondom, hogy pl. a spinning értelmetlen lenne, mert elismerem hogy sokaknak ez tetszik, csak túlzottan fel van fújva a dolog, az meg marha gyanús aki meg csak ebben és néhány hasonlóan divatos sportágban tud gondolkodni. Ehhez még hozzáteszem, hogy pl. a kondizás az segédsportág, ami azt jelenti, hogy más sportágat űzők kondiznak, hogy legyen izmuk hozzá, na akkor az egy tök jó dolog, de van aki hasonló okokból űzi a spinninget télen.

manager2008 2010.10.17. 22:27:40

@bajor gizella: Tetszik a szöveg ha kicsit kifejtetted volna irodalmi remek (dolgozz még rajta).
A lényeg hogy jól érezzük magunkat. Nem?

Bizony bejön a topmanager, 3 milliós havi fizetéssel bíró, Audi A6-tal guruló felső vezető csajnak is ha hanyatt döntöd a szalmabálán, legfeljebb sikongat és félti a ruhácskáját, amíg rajta van. Aztán jön még egyszer, és egyszer csak nem érdekli hogy koszos lesz a cipőcskéje, netalán ráragad a lószar.
Az sem érdekli ha büdös vagy és a zoknit a szoba közepére dobálod. A mosogatóba meg beköltöznek a helyi vadállatok. Ha kérdezi hogy mi ez, akkor mondod neki hogy itt az idő lehet mosogatni (otthon bejárónő kavar) és letördeli a múkörmeit.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.10.17. 22:27:57

@RAMBO:
Ja te vagy az az öregasszony, aki beszólt a gyerekeknek mikor iskolai tájfutó bemutató volt, és a lakótelepen elhelyezett ellenőrző pontok egyikét keresték az idős hölgy ablaka alatt. Ő is azt mondta, hogy miért ilyen hülye játékot játszanak. Hát igen, nem is értem miért sportolnak az emberek, ha egyszer mindenki a fát is vághatná, meg kapálhatna...

Viktor H 2010.10.17. 22:37:13

@Zabalint:

Nem akarom már tulzottan tolni a Kettlebell-t ,de a legtöbb sportágban már felfedezték a pozitiv hatásait és használják is ,mert pl. karidó edzésnek is kiváló és erőedzésnek is .
Pl küzdősportolók is előszeretettel hazsnálják ésolyan sportágot űzők is ahol szükség van a kitartásra és az erőállóképességre .
Azért nevezed divatsportnak meg alibi sportnak ,mert nálunk ez még egy új dolog 4 éve van kb jelen.
Lehetne erről órákon át beszélni ,de nem akarlak meggyőzni ,mert Neked is van egy meggyőződésed és Nekem is .

Viktor H 2010.10.17. 22:39:01

@Viktor H: .. mielött bárki belekötne .. kardió és nem karidó ..

Kis ember 2010.10.17. 22:39:05

@manager2008:

Frankón mondom, te a következő modorosblog posztra gyúrsz a hozzászólásaiddal.

:)

medvedr 2010.10.17. 22:39:20

@manager2008: 1,2-on megy ? Egy militaryn elvileg kéne! Szerintem kurvára nem, de nem ez a lényeg, hanem az hogy ne fikázd le aki kondizik, ne a pénzen vett lehetőségeiddel villants. Ha elkötelezett lovas vagy viselkedjél is úgy, népszerűsítsd ezt a sportot, ha kívánod, nekem mindegy. Csak légyszíves ne magyarázd meg hogy a lovaglás a kondihoz képest olcsó, és egészségtelenül élő hülyegyerek aki edzőterembe jár. Kondidhoz csajodhoz lovadhoz grat, biztos szépek vagytok.

Girardelli 2010.10.17. 22:42:53

bayorgizinek van igaza, a golf a sportok királya. és sötétben van rendesen kivilágított pálya, minimum a gyakorló.

lovagláshoz annyit, hogy egyik nagyon jó haverom triatlonista volt, egy komoly betegség miatt ma már csak sportolás miatt jár futni, úszni és bicajozni (otthon is van neki egy klassz szobabicaja). Viszont számára is a csúcs, ha el tud menni pár órára lovagolni a saját lován..
ja és egyáltalán nem divatból teszi, igazi sportember, annak megfelelő kiváló egyéniséggel.

úgyhogy nem a sportok, hanem az emberek, akik űzik, számítanak pro és kontra is.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.10.17. 22:52:16

@Viktor H:
Figyelj én nem minősítettem a kettlebell-t, és habár nem különösen érdekel, és nem hiszem hogy fog is, a jellegéből adódóan, nem azért mert divat. És azt sem állítom, hogy te divatból csinálnád és mondanád, hogy jó, hiszen te magad láthatóan meg vagy győződve róla, hogy jó, és ez így nagyon jól van.

Én a divatsport alatt azt értem, hogy nyilván a jó marketing miatt egy csomó ember belekezd, mert menő, aztán akár már pár héttel később abba is hagyja. De 10 év múlva már simán helyére fog kerülni ez a sportág is, szerintem.

bajor gizella 2010.10.17. 22:53:47

@manager2008: Nagyon szép hogy felvállalod hogy pinamágnesnek használod a sportnak kikiáltott tevékenységedet, sokan nem jutnak el idáig. Viszont azzal, hogy itt villantod a fogásaidat, a TOPMANAGER"csaj" képében például, szerintem nem festesz valami nagymenő képet. Az ember az igazán jó afférjait megtartja magának, hacsak nincs valami gikszer. De gondolom ez szerves része a személyiséged azon részének ami azt mondatja veled, hogy rád mindenki irigykedik, és hogy aki nem él ilyen nagyszerű kalandokkal teli életet, csak otthon döglődhet a kanapén. Ez már klisé, ha érted hogy mondom, viszont nagyon jól illik erre a blogra.
Nekem alapvetően semmi gondom nincs az általad azért valljuk be vakításokkal dúsított leírással. Voltam én is húsz éves, tudom milyen egy vitorlás belülről:))

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.10.17. 22:56:40

@medvedr:
Pedig rohadtul igaza van, mert ő az átlag kondishoz képest nem azért sportol, hogy jól nézzen ki, hanem mert élvezi. Szerinted 10-ből hány konditerembe járó az aki azért csinálja, illetve kezdte el, mert hú de jó dolog súlyokat emelgetni, és nem azért hogy látványosan növelje az izmait, esetleg fitnesz területén azért, hogy fogyjon? Abban valóban téved, hogy olcsó lenne az ő hobbija, ám azt is vedd figyelembe, hogy a kondizás egy mozgás, az ő sportja meg hobbi is egyben, úgy értem lelkileg is élményt ad, nem csak magát a mozgást.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.10.17. 23:00:39

@bajor gizella:
Szerintem vedd figyelembe azt is, hogy a kondizásra reflektált, tehát olyan embereket is próbál meggyőzni a lovaglás előnyeiről, akiknek a kondizás azért is szimpi többek között, mert úgy jobban tudnak csajozni, ha izmosak. Mert ott azért igen komoly szerepe van a csajozásnak, mint tényezőnek. Tehát röviden fogalmazva arról próbálja itt a kommentelőket győzködni, hogy a lovaglással menőbbnek lehet lenni a jó csajoknál, mint az izmos kinézettel.

Sanyix 2010.10.17. 23:40:25

Én gimnazista koromban tájfutottam, sportnak tényleg az az egyik legjobb. + hegyi kerékpározás, néha egy kis úszás utána szauna.
De mivel vékony az alkatom és jó lenne egy kicsi hús is rajtam, inkább kondizni kezdtem, remélem szép lassan már izmosabb leszek... Ha leszólítasz egy hölgyet úgy sem az első dolga hogy megszagolja hogy lószagod van-e, hanem inkább az hogy megnézi az alakodat... Egyébként, valaki meg tudná mondani nekem, hogy ha az ember semmi mesterséges port nem eszik és nem szúrja magát (mint én) szimpla fehérjedús táplálkozással és heti 3-4 edzéssel havonta hány kilót lehet felszedni (izomra)? Egyébként hiába eszek akármennyi szénhidrátot, nem hízok semmit zsírba, szóval egyetlen lehetőségem a "tömegnövelésre" az izmosodás.

KenSentMe 2010.10.17. 23:53:23

@Zabalint: Hát, szerintem mindenkinek érdemes bizonyos típusú nőkre specializálódnia. Van, aki Derridát olvas, van, aki súlyokat emelget, szerintem ebben semmi szégyen nincsen, azt mutatja, hogy az ember nem egészen szakbarbár, hanem egy minimális igényességgel rendelkezik az élet más területein. És tetszik vagy nem, így készül a kolbász.. előbb-utóbb mindenkinek be kell állnia a sorba, aki húst akar venni a hentestől.

Amúgy managernek szvsz is bicskanyitogató a stílusa, persze aki kultúrember, az visszafogja magát, de hosszútávon az elfojtás sem mindig előnyös. Igen, őt nem a pénzéért szeretik a csajok, hiszen akkor választhatnának más dúsgazdag managereket is, de ők mégis a lószar lapátolásától vannak elájulva, mert ő fedeztefel ezt a gőzölgő afrodiziákumot. Jó, hogy elszántan osztja meg a siker receptjét másokkal is, ha nem tenné ilyen vehemenciával, nem tennénk magunkévá a tippjeit.

Más sportok leszólását meg nem értem, aki heti háromszor edz akármit, és nem iszik/nem dohányzik/nem gépkocsifüggő, az előrébb van az emberek 90%-nál igényességben.. az "izületek elkopása" dolgot meg azért tartom mítosznak, mert
1.) soha nem mozgó, ülő munkát végző emberek kapják a legszebb gerincbetegségeket / izületi betegségeket
2.) senki nem lesz fiatalabb az évek múlásával. Ha már a családban voltak izületi beteg keveset mozgó felmenőid, akkor nem biztos, hogy a sport miatt érzed magad cefetül
3.) valamilyen regenerációja az izületeknek is van, és ha az ember nem terheli őket túl, meg nem ilyen "évente két hétig én vagyok a Rocky" szintű edzőbajnok, akkor tényleg csak a sportsérülések és az öregedés maradnak.

Arról lehetne értekezni, hogy egyes gyúrósok milyen barom módon edzenek, és valahol ez a poszt is erről szól, de mindenki kollektív lebarmozását én sem csípem. Ha én elégedett vagyok azzal, amit sportolok, egészséges vagyok és jól is esik, akkor milyen jogon barmoz le engem bárki ezért? Minek lovagoljak, ha nekem, Gipsz Jakabnak bőven elég heti 5 óra úszás meg némi séta, ezzel tartom a formám, nem hízok el, stb. Miért akarnék más lenni, mint aki vagyok? Túl rövid az életem hozzá, hogy valaki másvalaki legyek benne.

@Antifaszok Réme: A "jó csaj hónapokra eltűnik szabály" nem abból adódik, hogy elijeszted a csajokat?:)

2010.10.18. 00:40:59

@medvedr: Nem igazán értem, hogy mi a különbség a díjugratásra való kiképzés és a militaryra való kiképzés között, mikor mindkettőnek az alapja a díjlovaglás :) Ja, "mink" csak terepakadályokat ugrunk, csókolom! A military lónak nem pont az a lényege hogy pénteken díjlovaglásban, szombaton terepen, vasárnap pedig az ugrószámban teljesít jól? De igen! Akkor meg hogyan van az, amit írsz, Manager? Biztos szépek a lovaid, meg jól is mennek, de mehetnének azok jobban is, ha értenél ahhoz, amit csinálsz.
Vagy ha nem értesz hozzá, fel kell vállalni, hogy én csak lovacskázok, és nem itt adni a Clint Eastwood-Rodrigo Pessoa-Edward Gal-Rolex kupa veterán kombót.

2010.10.18. 00:53:24

@inci-finci: Hehe, most már én is röhögök, tényleg buzik vagyunk :)

Bobby Newmark 2010.10.18. 01:07:16

@Zabalint: Hát, szerintem a syntholt mindenki elítéli, aki épp nem magába szúrja... Úgy érzem, mintha nem lennél vele teljesen tisztában, mi is ez pontosan.
Ez nem valami szteroid, vagy hormon, vagy egyéb cucc, ami vegyi/biológiai módon növeli az izmot. Ez (nevéből is adódik) egy szintetikus olaj, amit injekcióval benyomnak a bőr alá, izmok közé, és szimplán fizikailag dudort képez, kizárólag azzal, hogy ott van.

ISZONYAT gusztustalan, egyáltalán nincs is izom hatása látvány szempontjából a dolognak.

Keress rá képek közt gúglin, ha fel akarod kavarni a gyomrod. Nagyon nem szép látvány.

(Amennyiben vágod, mi ez, csak én értettem félre, akkor tekintsd semmisnek ezt a hozzászólást. Azzal egyébként tökéletesen egyetértek, hogy szánalmas ez a megvehető, előre csomagolt eredmény, de szerintem szerencsére magában hordozza a saját büntetését is. Mindenki úgy bánik a saját testével, ahogy jónak látja, ezeknek az azonnali, látványos hatást elérő szaroknak árát egészségben, életévekben kell fizetni...)

Bobby Newmark 2010.10.18. 01:15:04

@Antifaszok Réme: "- valamilyen kereskedelmi rádió hülye zenéjét/szövegét kell hallgatnod, ha tetszik, ha nem. Néha hozott valaki saját cd-t, de az olyan elvont zene volt, mint egy konzervipari gyártósor üteme...."

Erre még gyorsan reagálok, aztán abbahagyom a mászás reklámozását:
Olyan mászóteremben még nem voltam, ahol szar zene szólt volna. Úgy tűnik, szerencsém van a többi mászó zenei ízlésével. :) Egy helyen volt, ahol majdnem megőrültem, amikor a Bob Marley BestOf éppen harmadszor fordult körbe, de azért azt is túl lehet élni.
Egyébként meg rock/metál szokott szólni szinte minden mászóteremben, inkább a dallamosabb, mint a hörgősmorgós fajtából, az részemről meg könnyen befogadható...

Nadiposzi (törölt) 2010.10.18. 06:55:05

Mi körbeárkoltuk a lakótelepet a haverokkal, munka után, társadalmi munkában. A kemény meló is használt a fizikumunknak, de azóta az így nyert csatornában remek hangulatú evezős versenyeket rendezünk tavasztól őszig. Már alig várom a fagyokat, hogy újra felcsatolhassam a korcsolyámat.

na__most__akkor 2010.10.18. 07:28:13

1. Szeretem olvasni ezt a blogot, mert többnyire ismert, létező TÍPUSokat mutat be. Olyanokat, akiken akkor is röhögök, amikor élőben találkozom velük.

2. Nem szeretem olvasni ezt a blogot, mert valami "szakember" szarul szerkesztette meg a lapot.
Én tudom, hogy reklám is kell. Pláne olyan, ami ezt a blogot hirdeti. Meg "témáink", meg "mi az hogy", meg ilyenek.

DE:
- a lap baloldali 1/4 részén végig semmi nincs
- ahol megkezdődnek a kommentek, onnantól kezdve a lap jobboldali 1/2 részén szintén semmi nincs

Így néz ki az egész:
(S=a szösszenet, K=kommentek, E=egyéb, 0=semmi)

0SEE
0SEE
0S00
0S00
0K00
...
0K00 (ezer sor)
0K00

Látszik a sok "0"?
Az az üres képernyő.
A kommentekből (K) meg egy-két-három szó egy sorban.

Marhára olvasható, mondhatom.

rinpocse 2010.10.18. 07:30:08

Konditerem?Az mi?Minek?Reggel 5,kelek.Irány a meló,jön a kisteher,hozza a cementet,ma már tisztára úri meló,csak 30kg,régen 50 volt.Lerakjuk,aztán betonozunk kicsit-40-50 négyzetméter.
Régen a szabadkikötőben nyomtam a 80 kg-os rizseszsákokkal,na az izgi volt.Mára már elpuhultam,maradt ez a vacak kis cement a maga 35 kilójával.

Dr.Traktor 2010.10.18. 07:44:43

@na__most__akkor: valóban össze lehetne rántai kicsit az oldalt.
azaz szétteríteni.

2 vastag fehér csík között némi komment...

Shipak 2010.10.18. 08:04:47

Sziasztok,

Megmondom őszintén, nem olvastam végig az összes hozzászólást.

Nézzük egy kicsit másképp, mint a többieket cimkéző posztoló.

Ezek az emberek legalább veszik a fáradtságot ( szószerint ) és megpróbálják mozgatni a testüket.
Tisztelet érte.

Azt azért tudni kell a konditermekről, hogy vannak akik kiegészítő sportként máűvelik. Jómagam is.
Találkoztam gerelyhajítóval, aki az EB előtt speciális váll-kar gyakorlatokért járt a terembe.

A véleményem, hogy mások ilyenfajta kategorizálása, óvodás korban lévő ( megragadt azon a szinten, és ahogy elnézem, nem is megy az már tovább ) elmére vall.

Kiwicake 2010.10.18. 08:06:39

@Viktor H: Csatlakozom hozzád :)

Ülőmunkát végző, gyenge hátú, derékfájásra hajlamos, komolyabban soha nem sportolt fickó vagyok, félúton a negyven és az ötven között. Többször nekifutottam ennek-annak (úszás, futás, kondi), de igazán semmi nem jött be, csak a tudat mardosott, hogy nem mozgok. Aztán találkoztam a kettlebellel, és most több mint két éve csinálom, le nem mondanék róla. Nyilván ízlés dolga, kinek ez jön be, kinek az, hát nekem ez, de nagyon.
Ehhez persze kellett egy olyan megbízható, szimpatikus, karizmatikus edző, mint az enyém, akire rábíztam magam, elfogadtam, amit mondott, nem akartam okosabb lenni nála csak azért, mert 18 évvel idősebb vagyok, mint ő, és betartottam a fokozatosság elvét, az összes egyéb szabállyal, amit mondott.
A kettlebell-edzéseken oldott, de fegyelmezett hangulat van, a közösség erőt ad az egyéni erőfeszítéshez, látjuk egymáson és magunkon is a fejlődést, bátorítjuk, támogatjuk egymást. Minden edzésről kimerülten, de boldogan megyünk haza. Kívülálló szemmel elképesztő méretű és mennyiségű súlyt mozgatunk meg, de a két év alatt soha nem láttam sérülést, sőt, akinek fájt ez-az korábban, mint nekem a derekam, annak ez elmúlt. Megerősödik a mély hátizom és a törzsizomzat, ettől javul a testtartás és tehermentesedik a gerincoszlop, és főleg a porckorongok. A hátunkra vigyázunk, az első jó pár edzés csak arról szól, hogy hogyan tudod biztonsággal végezni az alapgyakorlatokat. Ki van ez találva, a rendszer nagyon régi, még ha nálunk csak pár éve kezd is terjedni.
Nem csak a testem, a tudatom is átalakult. Jó érzés, hogy mozgok, erősödöm, ügyesedem, a sikerek, a fejlődés javítja az önbecsülést. Nem okoz gondot leguggolni bekötni a cipőmet, minden ízületem rendesen működik (értsd: jobban, mint korábban), hetente kétszer az utolsó porcikámig mindenemet bemelegítem, alaposan megdolgoztatom, majd lenyújtom. Minden téren javult az állóképességem, nemrég kiderült, hogy akár több kilométert is le tudok futni, holott világéletemben utáltam és nem is tudtam futni.
Ja, és az edzőm rengeteg komoly sportolónak tart sérülés utáni rehabilitációs vagy kiegészítő edzést -- szerencsére egyre többen felismerik a kettlebell kedvező hatásait.
Amúgy nem vagyok én kettlebell-soviniszta: ezeket a dolgokat érzi mindenki, aki talált magának egy olyan sportágat (vagy edzésmódszert), ami tetszik neki és amit élvezettel, kitartóan csinál.

2010.10.18. 08:10:02

Azt hittem, Toponál nagyobb vetítőgép nem akad itt a modoroson. Szerencsére megismerhettük manager2008-at, akihez képest tisztelt törzstagunk egy szerény, visszafogott, unalmas, szürke egyéniség (arról nem szólva, hogy managerünk még csak nem is vicces vagy szórakoztató).
Manager2008 maga a tömény felsőbbrendű modor, s még azt sem vette észre, hogy milyen szépen feltette a fejére a bohócsapkát.
Több szót nem érdemel, bajor gizi tökéletes analízist készített, legfeljebb az lehet érdekes, mi az a (valószínűleg mély) lelki törés, ami ilyen görcsös, nevetségességbe hajló kompenzáláshoz vezet egy-egy embernél. Mi vezet rá valakit, hogy általa teljesen ismeretlen, arctalan idegeneknek hosszasan bizonygassa saját kiválóságát, felsőbbrendűségét?
Én ezt nem értem.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.10.18. 08:11:49

felszedtem pár kilót, észbekaptam, vettem egy fitneszbérletet, három hónapon át majdnem minden nap lejártam, egy óra kardió, egy óra súlyemelgetés, fél óra szauna. ennyi a történet.

2010.10.18. 08:15:55

Egyébként meg gyúrni kurva jó, szórakoztató, nem unalmas és nem veszélyes. 21 év alatt semmiféle sérülést nem szenvedtem, kisebb húzódásokon kívül.

Értelmetlen és fölösleges a kérdésfeltevés, hogy "Mi a jó abban, egy büdös teremben súlyokat emelni?", mert ennyi erővel kérdezhetném, hogy mi a jó abban, hogy két hülye egy salakporos óriássátorban, reflektorok fényében rohangál egy labda után, amit egy ütővel csépelnek és azon élveznek, hogy a másik nem éri el; mi a jó esőben-szélben, kutyaszarszagú parkokban loholni és a térd-bokaízületet szétverni, stb. (Arról nem beszélve, hogy a hobbiteniszezőknél nagyobb kompenzáló és vetítőgépeket nehéz találni - a modoros teniszező még várat magára...)

2010.10.18. 08:19:39

@Patrick Bateman: Istenem, ez gyönyörű, kérnék egy teljes terjedelmű posztot a témában!

lárvalányhaj 2010.10.18. 08:21:17

@Patrick Bateman:

Elég szomorú... ahelyett, h kettlebellre mentünk volna inkább :P

na__most__akkor 2010.10.18. 08:23:53

@Dr.Traktor:
Na most akkor nem csak én látom?

Már megijedtem, hogy paranoiás vagyok.
Vagy az vagyok, de nem egyedül?

Az előző kommentekben ilyen sorokat láttam:

"nem szólva, hogy"
"javult az"
"hogy én csak"
"futni, holott"

Miért ilyen rövidek ezek a sorok? Mert a következő szó hosszú. Három-négy szótag, 15-20 betű. Az olvasók többsége számára egy kód, amit meg kell fejteni.
Meg aztán egy internet lapot sokféle méretű képernyőn, sokféle negyításban olvas(NÁ)nak sokféle emberek.

na__most__akkor 2010.10.18. 08:33:50

kettlebell

KLIKK IDE
____________________
Gymboss Timer
Az intervallumos edzésekhez igazi társ. Már megvásárolható.
Klikk ide

Kettlebell™ ajándéktárgyak
- Bögre
- Kulcstartó
- Matrica
Klikk ide

Kettlebell™ logós ruházat
Kettlebell pólók már kaphatók a Tacticalshopban. Ne csak lengesd, viseld is...:) Kapható még:
- baseball sapka
- fejkendő
- trikó
- kabát
- edzőnadrág
Klikk ide

Kezdd el a Kettlebellt! - könyvek és videók
- Pavel könyve magyarul
- Pavel könyvei angol nyelven
- A legjobb Kettlebell DVD-k
Közel 30 féle könyv és DVD a Dragondoortól...
Klikk ide
____________________

Klikkeljen ANYÁD. Bele a bögrébe. Vagy az edzőnadrágjába.

Elnézést, hogy megint elragadtattam magam.

"Konzultálj orvossal, mielőtt edzeni kezdesz. Különösen ortopéd szakorvossal és kardiológussal."
De legkülönösebben elmeorvossal, ha szabad kérnem, de az se biztos, hogy tud segíteni. Vannak menthetetlen esetek.

Ja, és ne lengesd. Belemehet annak a fülébe, aki a piszoárban melletted áll. A szerencsétlenje.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.10.18. 09:05:45

@Bobby Newmark:
Ismerem mi az a synthol, szerintem meg sem értetted mit írtam, ha nem jött le, hogy néztem már ezeket a videókat és tudom miről van szó.

Éppen arról beszélek, hogy ugyan a syntholt mindenki elítéli, mert egyrészt kijöhetnek a káros hatásai(pl. gyakorlatilag leesett Greg Valentino bicepsze), másrészt meg munka nélkül csinálnak műizmokat. Azonban amiért én ítélem el annak semmi köze nincs a károsságához, szerintem ha küzdeni kéne érte és nem lenne egészségtelen, akkor is ugyanolyan undorító lenne a mögötte lévő filozófia, ami ugyanúgy megvan, mint az eredeti natural vagy szteroidos testépítésben is. Mert igaz, hogy egy natural testépítő izmai igaziak, de attól még arra vannak, hogy pózoljon vele. Szerintem ez az undorító, és az ő életfilozófiájukból egyenesen következik az, hogy egyesek közülük mikor már nem tudták tovább növelni az izmaikat, olajat fecskendeztek az izmaikba. Ha nem lenne veszélyes, még jóval többen csinálnák. Szerintem a sportnak legkevésbé sem arról kéne szólnia, hogy hogy nézünk ki, hanem hogy élvezzük, illetve versenysportnál még a küzdelem is. Na most az amatőr testépítők gondolom biztosan élvezik hogy súlyokat emelgetnek, meg szigorú étrendet követnek, fehérjeturmixokat isznak. Ez pontosan ugyanaz, mint a nőknél a fitneszcica életmód. Pl. manager2008 tény, hogy modoros, de ő legalább azért csinálja, amit csinál, mert szereti csinálni, a csajozásos szöveget csak utólag ejtette meg, ezzel szemben egy testépítőnél maga a pózolás a cél.

medvedr 2010.10.18. 09:12:23

@Humbino: Hát hiába ott a meglátás. Sztem emberünk még Nelson Pessoa-t látta, meg john Whitakert Next Miltonnal. Mondjuk tinédzserként én is úgy akartam csinálni aztán a második borításnál rájöttem, hogy azt csak ők tudják. Van aki soha nem jön rá semmire. Ja és tényleg köcsögök vagyunk:)

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.10.18. 09:16:20

@VRbagoly:
Nekem sem tetszett, hogy a lovaglás kizárólagosságát hirdeti, de azért a konditermi(vagy fitnesz termi) edzés az emberek többségénél ugyanúgy a városi punnyadós életmód része, nézd meg mennyi autó áll az ilyen helyek parkolójában. Persze, hogy jobb, ha nem csinálna semmit, de szerintem akik 500 m-ről mennek konditerembe, azok azért teszik, hogy elmondhassák magukról. Ez a fajta kivagyiság még sokkal irritálóbb, mint manager "felsőbbrendűség érzete".

@Bobby Newmark:
Tény, hogy sokféle lehet a zenei ízlés sportágon belül, de szerintem sokat elmond a jellemző aláfestő zene 1-1 sportágról. Nekem pl. a spinninges tücc-tücc azt mondja, hogy egy monoton sportágról van szó.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.10.18. 09:19:53

"Persze, hogy jobb, ha nem csinálna semmit" helyett Persze, hogy jobb mint ha nem csinálna semmit.

Bobby Newmark 2010.10.18. 14:02:37

@Zabalint: Ja, akkor ezt félreértettem. Ott mentem félre, hogy azt írtad, hogy a profik azért eljutottak, amíg tű nélkül el lehet, stb, azt hittem, hogy a szteroidokra/hormonokra gondolsz a "tű"-vel.

Ez a jól nézzünk ki vs. élvezzük ellentét ez azért talán nem annyira éles, hát a gyúrós arc azt élvezi, hogy jól néz ki tőle.
Egyébként meg minden megterhelő izommunka telenyomja az agyat endorfinnal, ami effektíve az "élvezet"...
Szal ebben nem teljesen értek veled egyet, hogy a gyúrósok nem az élvezetért teszik.

2010.10.18. 15:25:56

@medvedr: Hehe, és tényleg köcsögök vagyunk.
Voltam a nyári Dublin Horse Show-n, és ott nagyon látszik, hogy milyen messze vagyunk mi, kis hazánk, az élvonaltól. Ahol Rodrigo Pessoa és Nick Skelton csak a "futottak még" kategória...csak lestem.
De lényeg az, hogy itthon lehet vakítani, veszel egy Stübben nyerget, aztán mindenki azt hiszi, hogy te vagy a király, a lovad megugorja a kisbanket, és seggre esik a nép. A Lajtán túl már nem annyira...

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.10.18. 16:44:14

lóval kapcsolatban azt a mondást érzem szívemhez közel állónak, mely szerint: elöl harap, hátul rúg, középen meg kényelmetlen:)

Viktor H 2010.10.18. 17:33:57

@na__most__akkor:

Ennyire értelmetlen kommentet még életemben nem láttam :D

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.10.18. 17:43:37

@Bobby Newmark:
Tűvel fecskendezik a syntholt, nem, közvetlenül az izomba. Ettől még az is barom, aki "csak" szteroidokat használ.

Élvezet alatt én nem az eredményét értettem, hanem magát a tevékenységet. Amúgy olyan szinten ahogy a legjobb amatőr és a profi testépítők csinálják, már nem tudom milyen szépségről beszélünk, attól már a nők is undorodnak.

A Tyne folyó déli partja 2010.10.18. 19:25:39

@Ööö: és ezt mi a francra mondod? mert tudjuk, hogy egy átlagembernek bizony nincs havi csekély 25ezer forintja lótartásra? akkor se, ha reális, nem az a lényeg. meséld már el egy minimálbérből élőnek, hogy ó, hát ez nem drága, csak 25ezer forintot kell ráköltened havonta. biztos értékelni fogja.

A Tyne folyó déli partja 2010.10.18. 19:33:13

@Humbino: de nem is azzal van a bajunk. hanem egyrészt azzal,hogy be akarja bizonyítani, hogy csak az a jó, minden más rossz, másrészt, hogy úgy adja elő, mintha a lovaglás tök olcsó, bárki számára elérhető lenne, és ugyan már, nem kell hozzá sok pénz, se idő, bezzeg az edzőterem. (meg egyebek, lásd bicikli, -tesóm megjegyzése erre: a ló akkor is eszik, amikor nem használod, menj helyette biciklivel, az nem fogyaszt), meg amit már írtak fentebb, hogy más sport jóval kevesebbe jön ki, plusz az sem igaz, hogy minden más káros, csak a lovaglás a jó.

A Tyne folyó déli partja 2010.10.18. 19:41:16

@altoid: te marhára félreérted a dolgokat. senki nem mondta, hogy jaj, neked miből telik, azzal az egy dologgal van bajunk, hogy a jelek szerint azt hiszi, mindenkinek olyanok az anyagi körülményei, mint neki. nem azt mondta, hogy neki olcsó, hanem azt próbálja bizonyítani, hogy olcsó, bárkinek.

A Tyne folyó déli partja 2010.10.18. 19:47:10

@Zabalint: na, ilyen munkatársam nekem is volt, elment kocsival az edzőterembe (ami 20 perc gyaloglásra volt). persze, másik munkatárs megindokolja: jaj, edzés után ő nem akar még visszagyalogolni a kocsihoz (ahol a munkához parkol, a sportcentrum onnan kb. tíz perc..), mert az olyan megerőltető sport után...szegény.

A Tyne folyó déli partja 2010.10.18. 19:54:46

@manager2008: most lekopogom, de biciklivel utoljára háromévesen estem el. (és mostanában mindig van rajtam sisak.)

A Tyne folyó déli partja 2010.10.18. 20:00:51

@moesko: lehet, azt jobban élvezték. én most meglehetősen sokat járok tornászni, de pl. utálok futni.és ki nem állhattam az iskolai tesiórákat, egyik tanár nagyobb bunkó volt, mint a másik, soha semmit nem mondott el egyik se, hogy hogy csináld rendesen, meg hogy ne ártson. annyi volt, hogy fuss le 500 métert, mássz fel a kötélre, ugord át a a szekrényt, stb. ha az ott menő sportok neked nem jöttek be, akkor te voltál a kis béna. amikre most járok tornaórákon meg (először is, olyan mozgásformák, amik nekem bejönnek, nem olyan, ami rám van kényszerítve), meg ott elmondanak mindent, kijavítanak, és nem hurrognak le, ha rosszul csinálod, mint tesiórán volt szokás.

A Tyne folyó déli partja 2010.10.18. 20:12:54

@Brother Love: erre mondtuk, hogy másoknak más jön be...speciel az edzőtermet én is unom, pl. az úszást nem, pedig az se túl izgalmas végső soron....és ott még a saját mp3-amat se hallgathatom. de akkor is.

A Tyne folyó déli partja 2010.10.18. 20:16:00

@Zabalint: na, néha elnéztem ilyenekre, hogy cyclecise, meg step, stb. és (azon túl, hogy ki nem állhatom az ugrabugrálós sportokat), pont az volt a bajom, hogy üvöltő tuctuc szólt. a pilatest pl. meg meditációs zenére csináljuk:) az uszodába meg a rádió szól, meg az edzőteremben is.

Antifaszok Réme 2010.10.18. 20:49:11

VRbagoly: "A "jó csaj hónapokra eltűnik szabály" nem abból adódik, hogy elijeszted a csajokat?:)"

De, valszeg nőtaszítású hatással rendelkezem...

2010.10.18. 21:54:10

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): Ja, nyilván, a lovaglás drága, főleg ha valaki jól akarja csinálni.
Ha hobbyszinten, akkor havonta kijöhet egy közép-felsőkategóriás kondibérlet árából (mondjuk számoljunk heti egy edzést 4000 Forintért). A saját ló viszont teljesen más árkategória. És ha valaki hetente többször akar lovagolni... A lovaglás vs kondi szembeállítás hülyeség. Más sport, és kész. De egyik sem lesz jobb, vagy rosszabb a másiknál.

A Tyne folyó déli partja 2010.10.18. 22:00:44

@Humbino: nem is mi mondjuk...ő akarja bebizonyítani, hogy egyrészt csak az a jó, másrészt megvan az fillérekből...heti 4000 forint lenne otthon egy bérlet? itt, ha fizetnék érte teljes árat, lenne 25 font, havonta, és ezért használhatom a város (ami egy nagyvárosi kerület, metropolitan borough) összes edzőtermét, uszodáját, szaunáját, és mehetek az összes tornaórára. ez még 400 forintos árfolyamon számolva se lesz hetente annyi. ilyen drágák otthon a bérletek?

2010.10.18. 22:57:10

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): Hát, fullos edzőterem + személyi edző kombó simán kijöhet havi 25.000 Forintra.
www.momwellness.hu/index.php?site=arlista

A Tyne folyó déli partja 2010.10.19. 19:35:29

@Humbino: ami itt van, az elég fullos, mindenféle extra van a gépeken, rádió, tévé, saját zenéd, fülhallgató csatlakozó, ipod csatlakozó, beállíthatsz saját edzésprogramot, letöltheted, megnézheted, hogy fejlődsz, stb. és csak egy helyi önkormányzat...személyi edző nincs, illetve ha akarod van, azzal kezdődik, hogy kikérdeznek a céljaidról, összeállítják a tervet, megmutatnak mindent, meg bármikor kérheted a segítségüket.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.10.19. 19:45:20

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): No de tudod am, hogy nem mindenki olyan szerencses, mint te, hogy angol onkormanyzat konditermebe jar? ;)

A Tyne folyó déli partja 2010.10.19. 20:24:37

@altoid: nem járok, csak ritkán, amikor nem érek rá úszni menni:)

A Tyne folyó déli partja 2010.10.19. 20:26:30

egyébként, amit otthon találtam, aszongya: 10 alkalom, 6000 Ft, 20 alkalom 10000, korlátlan havi bérlet 6800.
a lótartáshoz képest még mindig nyerésre áll árban.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.10.19. 20:53:22

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): Na ja, de attol nem lesz az ember Kerges Klint, bezzeg a lovaglastol!

Intizar 2010.10.21. 21:39:29

@manager2008: Bocs, de hol van ez a farm? Közepesen vagyok csak csinos, de igen szívesen beszállnék, ha elérhető a számomra.

Intizar 2010.10.21. 21:52:00

@Intizar: Ha esetleg (khm...) félreérthető lett volna, hát a lóápolási munkáért lovaglásba szállnék be.

hobbigyuros · http://testepitoedzesnaplo.blog.hu 2010.10.27. 17:29:59

Kimaradtak a szezongyúrós-figurák. Ők általában semmilyen sportban nem jeleskednek, testalkatuk vékony.Általában hármas,négyes csoportokban edzenek.
Rajzási idejük szezonális. Ekkor feltűnően megnövekszik a konditermi tagság létszáma:
Szeptember eleje, mert az új évben ki akarják gyúrni magukat.
Január eleje, mert új évi fogadalomként a nyárra kockahasat akarnak.
Április, mert a nyárra izmosak akarnak lenni.
Lelkesedésük rövid 2 hét és 1hónap közti időszakra esik, hamar rájönnek, hogy komolyabb munka áll a hatalmas izmok mögött, mint két-három hónap. Vérmérséklettől függően, ezt a két véleményt hallhatjuk tőlük, ha megkérdezzük, hol vannak a "beígért" nagy izmok?
1. Áhh, elég jól fejlődtem XYkg-t nyomtam, csak ugye abbahagytam és összeestem. De mikor befejeztem, voltam ilyen karom( Ekkor valami irreális méretet mutat a levegőben hadonászva). Nincs nekem erre időm.
2. Áhh, abbahagytam, ott mindenki koxos, felfújt, nagyképű volt, kinéztek onnan.

hobbigyuros · http://testepitoedzesnaplo.blog.hu 2010.10.27. 17:32:20

@Animacs (a Tyne folyó déli partja):
Nekem havi 3000forintos bérletem van. Ennyiben jó vidék :)
Ha pesten laknék, be nem tenném a lábamat egy edzőterembe sem azokért a horribilis árakért.

Jerky_Master 2010.11.25. 08:36:21

+1: a nézelődő, járkáló: nem edz sokat, hanem a korábbi kemény edzéseiből él és gyűjti be az elismerő tekinteteket. mára inkább csak pihenget. nem tudod, hogy adott gépnél dolgozik, vagy a 10 méterrel odébb lévő fekpadon nyom, mert rengeteg szünet telik el neki a sorozatok közt. közben bejárja az egész termet, mindenkiben kétséget hagyva, hol edz. közben szúrós és méricskélő szemmel néz mindenkire, nehogy tudjuk, melyik gépre akar rácuppanni.

évuska 2012.02.09. 23:59:33

@manager2008: ezt nem hiszem el, hogy úgy érvelsz, hogy mindennél tudsz valami drágábbat mondani.

manager2008 2012.02.21. 13:53:06

@évuska: Ezt kicsit fejtsd ki bővebben, mert nem értem.
Minden sport költségei kiszámíthatóak (a közlekedési bérlettől kezdve az edzés utáni üdítőig bezárólag, és ha kell a sampont is hozzáadhatod amit a zuhany alatt fogyasztasz.
Minden sport minőségi kategóriákra osztható, mert nem mindegy hogy a Normafánál sielsz vagy az Alpokban.
Sokan az írják hogy a kondi, vagy a bringa olcsó a lovaglás drága.
Ez hülyeség, mert nem ugyanazokat a dolgokat hasonlítják össze. Régen kondiztak a srácok úgy hogy egy vasrúdra feltettek két öntött beton tárcsát és ennyi volt. 100 kg az 100 kg, de van ilyen tárcsa sok ezerért is. A lovaglás is szintekre bontható költségekkel bír, egy ló ára lehet 100e ft és 40.000e ft is. De egy bringa is lehet 7 millió akár.
ha valakinek nincs pénze, akkor nyomja a fekvőtámaszt, az ingyen van, ha meg sikerül pénzt csinálni akkor költ a minőségre , mert élvezi a dolgot. A 10000 Ft-os bringa is elgurul oda ahová a sok milliós. Ami nem érthető sokaknak (páran viszont értik) a lovaglás komplex tevékenységként is űzhető sport, ahol a lovon való mozgás csak egy része a dolognak, de benne van a farm munka, és a társasági élet is, és a szépséges lányok is megjelennek ott ahol jó a társaság már létrejön,nyilván. Egy élményt és lehetőséget kapsz a pénzedért ha már a pénzt emeli ki valaki. A leglényegesebb viszont az, hogy a kondigép és bringa vagy a hegymászó kötél sem ad neked szeretetet, amit a lótól megkaphatsz, és jár mellé ragaszkodás, hála, és az az öröm is hogy gondoskodhatsz egy élőlényről, akkor is ha pénzbe kerül -mert az nem fog érdekelni.

lárvalányhaj 2012.02.21. 15:03:41

@manager2008:

au, bazmeg, már megint te???? :O

noirp 2012.02.21. 18:25:24

@Brother Love: @lárvalányhaj:
Én csak ledöglöttem a karosszékbe, ropogtattam a kukoricát (az nem-manager fizetésből is elérhető) és diszkréten föl-fölröhögve moziztam.
m2008 tökéletes hülyefelsővezető-példány lehet.
Egyirányú az információs csatornája neki.

évuska 2012.02.21. 21:33:00

Még egyszer: az, hogy mindennél van drágább, nem érv. Ezt elit konditermi klubtagként és egy negyedmilliós egyedi bicikli tulajdonosaként mondom. Engem a fiatal szép lányok sem hatnak meg, megbocsáss, inkább egy pszichiátert javaslok, ha ennyire nem tudsz megállapodni a tönkrement házasságod után.

évuska 2012.02.21. 22:00:36

De amúgy megismertük, méltányoljuk, sőt, alkalmilag magam is évezem a lósport előnyeit, nem ez a téma.

Nadiposzi (törölt) 2012.02.22. 07:53:53

Kiköltözök egy farmra, ki lehet majd járni hozzám, sportértékű munkákat végezni a birtokon, le is csutakolhattok és meg is etethettek. Áraim a teherbírásomhoz mérten szolidak, 5000/alkalomér bárki alatt összecsuklok, de hát mit tehet itt egy ló?

noirp 2012.02.22. 09:43:10

@Nadiposzi: Kérsz kockacukrot? Édesrépát? Vagy almát? Kell az energia, össze ne ess.
süti beállítások módosítása