A modoros dagadt

2010/08/02. - írta: Horváth Oszkár

A modoros dagadt nem dagadt. Erős csontozatú, és az izom különben is nehezebb, mint a zsír, azért nyom 112 kilót. A modoros dagadtra folyadékban és interneten is hat a kiszorított folyadék súlyának megfelelő felhajtóerő, ezért társkereső oldalon csak 98-at nyom. Ugyanolyan értékei vannak, mint annak, akinek nincsenek súlyproblémái, de könnyebb kitalálni a komplexusait. Szerencsére a 40-es bérszámfejtő nők megalkották a "mackós" kifejezést, és a 165 alatti "petite" lánykommandó bizonyos része védelmi bástyaként tekint rá, és szereti. Azonban ugyanezek a lányok mondják rá azt is, hogy aranyos, így végül egálban van.

 

Személyiségét igyekszik előtérbe helyezni sok beszélgetéssel új ismeretségek során, ezért könnyen átbeszéli a kúrási lehetőséget, és még fél órával azután is a "milyen zenét szeretsz?" és "mivel foglalkoznak a szüleid?"-nél tart, amikor már a "nem, akkor sem alhatsz itt, ha messze laksz bazmeg"-nél kellene lennie. Fizikumát próbálja az erősember-imázs mögé felsorakoztatni, előszeretettel nyit ki kecsapos üveget vagy üdítőt, ami után percekig fáj a keze. Viszi a nagyobbik szatyrot, esetleg indul egy kapcsolódó versenyen. A valóságban is óriási válla és háta van, ebben az öblössel rokon, viszont soha nem tudja eldönteni, hogy a mellizma éppen mellizom, vagy simán mell stádiumban van (a szakirodalom szerint amúgy 22 éves koráig mellizom, 22 és 93 éves kora között mell), és ezt a bizonytalanságát legrosszabbkor érzékelteti atlétatrikó-vásárlással, amely nélkül az "oldalcsöcs" kifejezés nehezen lenne megfejthető. A trikót, pólót has résznél 40 másodpercenként két ujjal megcsippenti, és elhúzza a hasától, hogy jobban álljon, bár a feszülős pólónak nem kell ennyi idő, hogy újra felvegye eredeti, illetve viselője formáját.

A modoros dagadtnál az arcszőrzet mindent eldönthet. A borostával tónusozás, kecskeszakáll, körszakáll, és indexes újságírószakáll mind része eszközkészletének. Az R&B-kedvelő dagadt eszköztárába hívja a metroszexualitást, melynek keretében a ceruzával megtervezett formájú egyedi körszakállforma, a teljesen értelmetlen mellszőrtelenítés és a divatos öltözködés egészíti ki. Ha egy társaságba keveredik egy kozmetikussal, igyekszik rákérdezni a faszborotválás és segg-gyantázás témakörére, de óvatosan, hogy az azért mindenképpen kiderüljön: ő már csinálja (pluszpont).

Saját bevallása szerint nem eszik sokat, ez genetika. Akkor is ennyi kiló volt, amikor többet evett (mert mondom: most nem), meg most is, hogy kevesebbet. Járogatott gyúrni, de igazából attól is csak nagyobb lesz, és azért van egy határ, nem akarja túlgyúrni magát. Valójában a kardió tenne jót neki vagy a futás, de attól meg ennél a súlynál (98 kg) szétmennek a térdizületei. Nézd meg, az élsportolók is hogy néznek ki 30 éves korukra, mindenük fáj, ő viszont egy évben maximum egy napot beteg. Igazi magyar gyerek, a puszták nevelték, nem a hülye gyógyszerek meg a madáreledel.

Valójában a burok alatt egy kisportolt úr található, hiszen ekkora súlyt évekig elmozgatni nyilván megedzi az embert. Időnként kitapogatja, hogy kockás-e a hasa. És hát az, csak nem látszik, de minek is - elég, ha ő tudja. Meg hogyne lenne izmos, amikor 22 éve tartja napi 9 órán keresztül behúzva? Ezt csináld utána. De igazából jól érzi így magát, megbékélt így magával, aki nem tud, az magára vessen. Azért a biztonság kedvéért igazolványkép-készítéskor a nyelvét a szájpadlása felé tolja, ettől ugyanis beljebb húzódik a tokája, és ha kicsit lehajtja a fejét, nem látszik. Ha pedig 42 fokban is zakóban van, az megoldja a hátsó úszógumik vizuális korrekcióját. A régi szélesebb nyakkendők a 70-es években jobban tetszettek neki, mert a teljes buszvezető-zárójelet, amit az ingje alsó 2-3 gombja közti feszültség okoz az anyagban, egy jó nyakkendőkötéssel lehetett tompítani. Ehelyett az elmúlt 20 évben maradt a mellényes öltöny, ami 2002-ben egyáltalán nem ment ki a divatból, bárkit meg lehet kérdezni. Bárkit meg is szoktak.

A modoros dagadt úr ritkán feszít, ébrenlétének alig 87%-ában. Először 12 évesen az orvosi vizsgálatoknál jött rá, hogy jobban zavarja a félmeztelenkedés, mint az, hogy a fitymáját adjusztálja egy idegen nő tudományos célból, ezért bent tartja a levegőt a teljes vizsgálat idejére. 40 másodperc uszkve és 70 perc 20 másodperc között bírja egy levegővel, kettővel pedig 4 órán keresztül. A strandon konkrétan nem azért van jó levegő, mert átfújja a szél, hanem mert a dagadt úr ott tartózkodása ideje alatt nem lélegzik. Itt el van foglalva azzal, hogy fázást színleljen, melynek köszönhetően a partig viheti a törölközőt - és amíg le nem fekszik, törölgeti magát vagy alhas tompítóba köldök fölött köti a derekára, és ilyenkor egy ideig kurva jól néz ki, mert igazából a combja és a mellkasa közti résztől eltekintve egy anatómiai csoda. Vízbe befelé ugyanakkor nagyon fürge: büszke rá, hogy ő bírja a legjobban a hideg Balatonban - amikor faszmélységbe kerül, külön felhívja a figyelmet, hogy neki már beér, és megtárgyalja barátaival, hogy ez vajon azért van, mert óriási a cerka, vagy mert rövidek a lábai. Majd elsőként merül el a mínusz 3 fokos vízben: jelezve finn és orosz felmenőit, büszkén és férfiasan tűri a test megpróbáltatását. Meg hát végre otthon érzi magát, mert válltól lefelé nem látszik, válltól felfelé pedig ott a szakáll. Némelyeknek a körszakáll hátközépnél kezdődik pont emiatt.

A német és/vagy északi típusú dagadt úr ezt még kiegészíti azzal, hogy első nap leég, és második naptól ezért végig fürödhet pólóban. Néhány év rutinja után ráébred, hogy ha nincsenek összehangolt turnusok, mondhatja már első nap, hogy neki ez már a második napja, és eleve pólóban indítja a barnulást.

Egy nagyon bölcs ember szerint minden férfi életében eljön az idő, amitől kezdve már betűri az ingjét. A dagadtnál súlyban jön el az az idő, amikortól viszont kitűri. Ez jobb arányokat kölcsönöz - csak úgy, mint a háromnegyedes vászonnadrág, amitől egyébként 12 centivel alacsonyabbnak néz ki, de 1-2 lapajtól elleste, és hisz benne.

Nadrághasználatában rendszeres elmélkedés alapját képezi, hogy vajon csípőn húzza meg az övet, vagy köldöknél. Ezt sajnos azonban a nadrág dönti el, és vagy az van, hogy csípőre kötve varratja fel, de muszáj később feljebb húzni, így nagyon helyesen harangozik cipő fölött, vagy pont fordítva: felhúzva jó, de 6 lépés után lecsúszik, és ettől harmonikázik a nadrág. A 40 éves kort betöltve eljön a hózentróger ideje, nem azért, mert nem jó az öv, hanem mekkora bohém dolog már, és Larry Kingnek is az van, mégis milyen sikeres. Az igazán elvetemült 2 év alatt olyan hitet és bizalmat önt a hózentrógerbe, hogy már övet sem vesz fel, ilyenkor könnyen be lehet ejteni egy vastagabb okostelefont (ilyenje van, övtokkal) vagy egy megyeszékhely telefonkönyvét az inge és a nadrágja közti résbe. Így tűntek el a Kennedy-bizonyítékok is.

A modoros dagadtat azonban mindenki szereti. A barátok az új csajt neki mutatják meg először, mert egyedül ő tud viselkedni (egészen pontosan: nem tud nemviselkedni), így biztos a jó benyomás, és ha teljesen véletlenül egy büdös riherongy kurvát sikerült kifogni (10-ből 7-szer), akkor legalább még ő nem reszeli meg, majd csak a második. Ezzel a bontakozó frígy fennállásának legboldogabb plusz két napját nyeri el. De lelkiekben persze már beleszeretett a lány, szerinte igazán helyes fiú lenne, ha kicsit lefogyna, de megérti, hogy nem fogyókúrázik. Azután mindig sokkal könnyebb hízni. De nem is mozog, lásd az élsportolók izületeinek rögös életét. Ez egy örök körforgás innentől, nehezen elérhető szökési gyorsulással. Másnak persze ad táplálkozási tanácsokat, hiszen tájékozott, csak magát nem kínozza.

A sportokban is téjékozott, sportközvetítések alatt elsőnek áll fel lehülyézni az éppen jeleskedő csapatjátékost egy rövid technikai tanácsot és anyabaszásra invitáló félmondatot tartalmazó felkiáltással. Ez valamivel kisebb kínos csendet és megrökönyödést vált ki a körülötte ülőkből, mint amikor témától teljesen függetlenül benyögi, hogy mekkorát kefélt tegnap este, pedig az ég világon senki nem akarta elképzelni. Most mind együtt gondoljunk rá, ahogy csinálja... na. Ilyen.

332 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

noirp 2010.08.02. 07:32:07

szép, zsíros falat poszt :-)

A modoros dagadtból ideális szárazbarát lehet. Szerintem. Személy szerint, én bírom őket. A táplálkozási tanácsadáson felül, akad köztük olyan is, aki tud főzni, nem is akárhogyan (na emmeg a bográcsoló öblössel fedhet át--jájj, hát hol itt egy határozókönyv má)

Nőben is van m.d. Vagy kompenzál (feszít) vagy nem (trapéznaci dereka fölött lobognak a bájos hurkácskák)

rüszü111 2010.08.02. 07:38:00

Minden stimmel, minden... Szerencsétlen dagadt egész életében próbálja elhitetni magával, hogy nem zavarja, hogy ilyen, közben meg kétszer eladná az anyját, csak lemenjen egy 15ös...

Persze a dagadt mindig könnyű célpont, simán beszólnak neki a rossz fogú, csapzott alkoholisták is, hiszen ők nem dagadtak...

Ziss 2010.08.02. 08:38:12

A női megfelelője gyakran emlegeti a willendorfi Vénuszt, illetve, hogy bezzeg a középkorban/Afrikában az ő alakja az ideál.
Serdülő korában mgé csak Botticellivel mentegetőzik, és hangsúlyozza, milyen alacsony a vérnyomása, milyen nehezen találják meg az erét vérvételkor, és hogy feleannyit se eszik ő, mint 50 kg-os osztálytársai...

El Topo (Sgt. Elias) 2010.08.02. 09:05:09

Jó.:) Néha én is modoros dagatt vagyok, két t-vel mondom.:) Lelkiállapot függvénye.

tuono 2010.08.02. 09:05:21

Nagyon jó írás. Kennedy bizonyítékok... :D
Vmi filmben volt, hogy a vércsoportja:
grillázs csoki +

Ernoke 2010.08.02. 09:12:58

ez komoly poszt. a férfi 100 kg alatt csak karácsonyfadísz! a modoros dagadt picsának pedig minden nő, aki 75 kiló alatti, anorexás.

a nem jó fej modoros dagadt pasi meg van róla győződve, h saját testalkata ellenére csak karcsú, jó alakú nők járnak neki. nehéz visszautasítani ezért, nem hiszi el, h van olyan, h egy nőt nem csak a pasi személyisége érdekel, hanem a külseje is:D ha pedig ez kiderül, akkor rögtön büdöskurva leszel.

bekbórd! 2010.08.02. 09:18:12

A dagadt rengeteg szeszt magába bír szívni egy bulin. Mindenki csodálja érte, ő persze büszkén tolja be a következőt is egy húzásra. Aztán a tizenötödik után már mindenki kiáll a hatósugarából a táncparketten, a huszadik után pedig hirtelen keményen megborul, és valamilyen természetellenes pozíciót fölvéve alszik reggelig. Soha nem hány.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.08.02. 09:30:03

@Ernoke:

Szó ami szó, nekem is inkább azok a nők szoktak tetszeni, akiknek vastagabb a combja, mint a térde.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2010.08.02. 09:33:00

zsindexes újságírószakáll? na az meg milyen?

Ernoke 2010.08.02. 09:40:03

@El Topo (Sgt. Elias): hát jó, de ehhez nem kell 70 kilósnak lenni, elég egy normális, arányos testalkat.

a modoros túlsúly-utálóról (rólam) mikor lesz vmi?:D

2010.08.02. 09:41:13

ezjó :) ezt a két újjal pólóhuzogatást én is csinálom utcán (intervallum kb. 30mp-1perc között), az ember abban bízik hogy akkor annyira nem feszül a hasán a póló :) persze de (amúgy csak a csontjaim vastagak) :D

nothing.at.all (törölt) 2010.08.02. 09:46:05

ennek női változata saját maga szerint: "egy igazi NŐ" (így nagybetűvel)
:D

dekás dezső 2010.08.02. 09:46:44

és a dagadt motoros buxákkal mi a helyzet? mer' én láttam a hétvégén egy 4 betonpillangóból álló csopperes csapatot, azt hittem menten elájulok ott a helyszínen. 50es zsírkarok ujjatlan pólóban, tetkók, láncok, bőrök... volt minden, mint a bucsuba.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.08.02. 09:48:42

@Ernoke:

Magaság kérdése.:) Amúgy nincsenek előitéleteim a csajok testalkatával kapcsolatban. Volt már olyan csajom, akire enyhén nagy volt a 44-es nadrág, meg olyan is, aki hát mondjuk sokkal nagyobbat visel.:)

Viktor H 2010.08.02. 09:54:05

.. jaés a dagadt emberek boldogabbak , többet mosolyognak ,mert nem kell törödniük diétázással és csak ugy falhatnak zabálhatnak kedvükre, vagy azért mosolyognak annyit ,mert valamit kompenzálnak csak arról nem beszélünk :-D

El Argentino 2010.08.02. 09:55:53

"Másnak persze ad táplálkozási tanácsokat, hiszen tájékozott, csak magát nem kínozza." XD Istenem magam előtt látom ezt az esetet. 120 kilós rokon okoskodott, hogyan is kell táplálkozni. k.rvajó!

Ernoke 2010.08.02. 09:57:34

@Viktor H: a dagadt nők pedig sokkal jobban szeretik a szexet és jobbak az ágyban, mint a vékonyak, mert ők szeretnek enni, a vékonyak pedig nyilvánvalóan nem!

Viktor H 2010.08.02. 09:58:48

@Ernoke:
dagadt Nőn ott hajtasz puncit ahol akarsz :-)))

El Argentino 2010.08.02. 09:59:23

@Viktor H: És a zabálás ennyi örömet okoz? Nem is tudtam. :D

Viktor H 2010.08.02. 10:01:22

@El Argentino:

zabálás és a dugás a két legnagyobb öröm forrás :-)) csak hát aki zabál és dug annak nem szabadna elhiznia ,mert a dugás mittomén hány ezer kalóriát éget el .. legalábbis egy heves 1 órás menet , nem egy 5 perces pacsmagolás :-)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.08.02. 10:06:43

én sem vagyok gizda, bár én azt a 15 kilót ténylegesen le is adtam, viszont most kellene gyúrni, csak az kizárt, úriemberhez nem illenek izzasztó dolgok:)

szval most is duci vagyok, csak már nem 107, hanem 92 kiló, bár a 180 centimhez nyilván az sem kevés... viszont a személyiségem legaláűbb elbűvölő:) höhö

comad 2010.08.02. 10:07:10

Hehe, mintha rólam írták volna. Ember meg disznó mázsánál kezdődik, ahogy itt faluhelyen mondjuk :-)

[c] 2010.08.02. 10:09:38

@Viktor H: "mert a dugás mittomén hány ezer kalóriát éget el .. legalábbis egy heves 1 órás menet"

Dugástól ugyan nem fogy le senki.

Ernoke 2010.08.02. 10:10:11

@Viktor H: én utálok zabálni, csak muszájból eszem, meg eléggé vékony is vagyok (viszonylag nagyobb mellekkel-seggel), de ki nem állhatom, amikor az evésből olyan következtetéseket vonnak le, h akkor én biztos anorexiás vagyok, meg örömtelen az életem. ezt általában kövér nők szokták megállapítani, nem tudom, h azért, mert idegesíti őket a jó alakom, vagy mert torz a szemmértékük már. mondjuk én meg a másik véglet vagyok, nekem minden férfi dagadt, aki nem ilyen clint eastwoodos szikársovány testű, asszem írok is magamról egy posztot nemsokára.

[c] 2010.08.02. 10:11:28

@Ernoke: Ez így buta kategorizálás. Nem mindegy, hogy 155 vagy 180 centihez 70 kiló.

Viktor H 2010.08.02. 10:15:27

@antiszociális exlúzer:

dehogynem :-)) Ha nem azbálsz mint egy barom állat és baromi sokat kefélsz jó sokáig hevesen akkor fogyaszt ugyanis az egész test mozog ..de ezt most hagyjuk..

amugy meg kalória égésröl beszéltem nem fogyásról bár egykutya:-)

El Argentino 2010.08.02. 10:16:06

@Ernoke: Azért nem minden kövér nő zabál. Némelyiknek megnézem a reggelijét és nem tudom eldönteni vajon a nyulat készül megetetni vagy a madár elé szórja. XD

Viktor H 2010.08.02. 10:18:37

@Ernoke:

Én is csak funkcionálisan kajálok ergo akkor amikor ugyérzem hogy kell ,de viszont ha vanlehetöség akkor zabálok mint állat ,csak sajnos ez nem annyira látszik ,mert 185cm vagyok és cirka 70kiló :-)

Ernoke 2010.08.02. 10:19:29

@El Argentino: tudom, néha én is csodálkozom, hogy bírnak fennmaradni ennyi kajával. az a vigaszuk legyen, h ha kitör az atomvilágháború, ők megmaradnak, az é fajtám viszont kalória hiányában 3 nap múlva elpusztul.

TGabi 2010.08.02. 10:20:58

És persze az öszes kövér nő egyéniség, csak a belseje számít meg spagettipántos, pertlis topból dudorasztja ki a sonkáit:)))

[c] 2010.08.02. 10:21:23

@Viktor H: De az amúgy is fogyaszt, ha nem zabálsz. Önmagában a szex szvsz kevés hozzá, hogy ellensúlyozza a bevitt kalóriamennyiséget.

GZoli 2010.08.02. 10:22:08

Én 180cm vagyok, de majdnem elértem a 80 kg-ot, egyből elmentem edzeni, mert ez már sok!

El Argentino 2010.08.02. 10:23:28

@Ernoke: Ha kitör én biza levágok 1-2-t belőlük. XD

biohouse 2010.08.02. 10:26:15

Hmm... jó cikk. Van egy két telitalálat.
De milyen a nem modoros dagadt? Most nem tudom eldönteni, hogy modoros dagadt vagyok, vagy sem.

Ami nem klappolt:
1.Csak öt kilót hazudtam
2.Sosem voltam senkinek sem aranyos.
3.Nem tolom előtérbe a személyiségemet beszélgetéssel, hanem meghúzom magam, észre se vegyenek, ha már el kellett mennem.
4. Nem játszom erősembert, mert bár erősebb vagyok az átlagnál, félek, hogy beégek.
5. Csupaszpofa
6.Mindig is beismertem a mértéktelen zabálást, különösen a csokoládé formájában.
7. Népszerűtlen vagyok.

A többi szó szerint igaz.
Beírtam volna még a kikötött cipőfűzőt, mert fájdalmas a lehajlás.
A spanyol Torrente trilógia tökéletes illusztráció.

Toll (törölt) 2010.08.02. 10:29:32

Viktor H: Azert nem latszik meg rajtad, mert funkcionalisan kajalsz. Amugy ne aggodj, hosszu tavon megjon majd ennek a karos hatasa, csak szerintem meg nagyon fiatal vagy. :-)

biohouse 2010.08.02. 10:31:05

Bocs, most olvastam csak el a "modoros" definíciót, tehát nem vagyok modoros dagadt, csak bunkó dagadt.

Mitya Ivanov 2010.08.02. 10:34:00

az a férfi, aki dagadt, az túlzásba vitte a megférfiasodást.

Cold Heart 2010.08.02. 10:34:26

@El Argentino:

egész nap látnád, mit eszik, rögtön megoldódna a rejtély
vannak olyan kövérek, akik tudatosan nem esznek
mások előtt sokat

Viktor H 2010.08.02. 10:37:35

@antiszociális exlúzer:

a fogyás lényege ,hogy eleve kevesebb kalóriát viszel be , ergo két kanál pörkölt helyett csak egyet , négy kanál rizs helyett csak kettőt és emellé persze kétszer annyit mozogsz ...

Viktor H 2010.08.02. 10:43:04

@Toll:

A funkcionális étkezés nálam azt jelenti ,hogy ha megéhezem nap közben betolok egy vagy két jól megtömött szendvicset :-))

amúgy 25 éves vagyok, nemsokára 26 és mindenki nyugtat ,hogy nyugi 30 után már az ellenkezője fog zavarni :-))

Mitya Ivanov 2010.08.02. 10:43:26

van a lelkiismeret megnyugtató kövér, aki elmegy a gyorskajáldába, bezabál, de hozzá valami cukormentes löttyöt iszik, hogy elmondhassa: ő ma megtett mindent az ügy érdekében.

Viktor H 2010.08.02. 10:45:32

@Toll:

... amúgy mi a káros hatása?

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2010.08.02. 10:45:40

ugyan már, én a 93 kilómhoz 168 centi vagyok. és olyan nehezek a csontjaim, hogy a testtömegem felét azok adják ki. most hogy néznék ki ilyen csontok mellett, ha a 40 kilós csontjaimhoz csak 20 kiló színhús társulna? különben is, szinte csak zöldséget és gyümölcsöt eszem. meg nettó fehérjét. végülis, a csoki az kakaóbabból van, az meg a kakaófa gyümölcse, nem? a fagyi meg nettó fehérje, tehát totál jól illeszkedik a fehérje diétába. én mondom nektek, már rég lediplomázhattam volna dietetikából, csak azt nem értem, hogy miért nem fogytam még egy grammot sem, ha ilyen jól értek hozzá. és igen, 45 perc kardio, csak utána fáj a bokám, és egy órás bodyart. azért az nem kis teljesítmény, hogy valaki 10 év semmitnemcsinálás után az ötödik edzésen megcsinálja a saját 93 kilójával ugyanazt (a bodyart a saját súlyoddal operál), mint amit a keszeg kis ötvenkilósok megcsinálnak. hja kérem, egyszerű 50 kilót emelgetni a magasba, próbáld meg ugyanezt a duplájával. de nem vagyok kövér, arányosan hízom, ezért mindenhol legalább 5 centi zsírréteg van rajtam. ami végülis nem akkora baj, mert télen jól fűt. a nyárról most inkább ne beszéljünk. de szóval tényleg nem értem, hogy ennyit edzek, és ilyen keveset eszem, és mégsem fogyok egy grammot sem. biztos a genetika tehet róla, hiszen anyám és nagyanyám is világéletükben kövérek voltak. meg hát az ülőmunka. amit ugyan próbálok kompenzálni a biciklivel munkába járással, de hogyhogy még nem fogytam egy grammot sem? biztos pajzsmirigyproblémám van. de legalább nem öltözködöm úgy, hogy muffin-topnak nézzek ki. ááá, én tökéletesen ízlésesen öltözködöm annak ellenére, hogy az xxl-es méret alig kapható. csak kicsit nehezemre esik a strandon levetkőzni. de legalább a melleim látványa kárpótol mindenkit a karfiolseggem látványáért.

monyon le 2010.08.02. 10:47:28

Igazi idilli nyári poszt! M.d. előfordulási helyei a közeli strandok, ill. a Balaton. Ott aztán mindenki modoros dagadt! :) Ócsó, gazdaságos Tesco fürdőnaci esetleg a csájniszról beszerzett költemény, rántott hús-vastagkenyérrel kombó ja és a hűtőtáska.
Végignézve itt a Balaton partján plázsoló "egyedeket" a magyar társadalom többsége, igen is MODOROS DAGADT. a többi meg nyeszlett Holland vagy Német turista.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.08.02. 10:50:32

Egyébként az én tenyérméretemmel akármilyen kicsi női seggre nem is lehet rendesen odacsapni.

IndaMuncher 2010.08.02. 10:59:39

Jajj ez a videó nagyon ide illik, belemagyarázás a köbön amolyan igazi amerikai öntudattal:

Top 5 Reasons to be Fat
www.youtube.com/watch?v=CY2n0tcErPU

baby bee (törölt) 2010.08.02. 11:04:31

@Luella Menendez: én a sovány nőkre irígy kövér nőket szeretem, akik minden, kövér nőket bemutató cikket kommentelnek: "igen, ilyen az igazi nő, nem az a sok anorexiás" :D vagy: "a legtöbb férfinek ez tetszik, nem a sok elől deszka-hátul léc". Az nem zavarja meg a világképüket, hogy a társkereső oldalakon ők is szépítik a súlyukat min. 20 kilóval.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.08.02. 11:07:15

Azért az alkati kérdés makacs dolog. Jelenleg a 186 centimhez 106 kiló vagyok. Négy éve 115-118 között voltam. Közben voltam egy évet Amerikában, ahol a koli mellett nagyon jól felszerelt konditerem volt. A boltban rengeteg finom salátaféle, öröm volt válogatni köztük. Szóval diétáztam, hónapokon át, plusz minden nap (volt hogy kétszer, mert belefért egy reggeli úszás/kardio) konditerem. A végén az összes kardio gépet max fokozaton használtam, gyakorlatilag csak leizzadtam és nem elfáradtam a bicikli "60 perc időfutam" vagy a lépcsőzőgép "Eiffel torony" programjától (igen, ezek ilyen amerikai parasztvakító gépek). Szóval ezek után 96-98 kilóra bírtam lemenni. Nem mondom, hiányzik, de nem annyira az eggyel kisebb ruhaméret, hanem a fittség érzése.

sTormy 2010.08.02. 11:08:09

Daga... vagyis erős csontozatú magyar állampolgárként mindent meg tudok erősíteni. Még a számszerű paramétereket is. Pontosan 112 kilóról indultam lefelé a 180 centimmel, és most valóban 98 körül kell, hogy járjak, de tárkereső oldalakon 95 szerepel. "Aranyos" is vagyok, valamint veterán szárazbarát (ezt már abbahagytam, hálistennek). Szakállat 16 éves korom óta hordok, a felsorolt típusok szinte mindegyikét viseltem, és több másikat is. Én is gyakran hangoztattam, hogy az élet száz fölött kezdődik, míg az orvosom meg nem győzött arról, hogy inkább 140/90 alatt. Valóban sokan szeretnek, legalábbis úgy tudom, és az ivás is elég rendesen megy, viszont szökőévenként dőlök ki.
Ellenben soha, de SOHA nem húzom be a hasamat, mert kurvára kényelmetlen, és a daga... testtömegéhez képest alacsony állampolgár semmit nem becsül annyira, mint a kényelmet.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.08.02. 11:08:46

@baby bee: ez olyan mint az ilyen puncimagazinok. Hat oldalas cikk a kicsi mell előnyeiről, a hátlapon hat mellnagyobbító zugsebész hirdetése.

repecs 2010.08.02. 11:15:15

Hééé ezt rollam irtátok de a 112 az 113

El Topo (Sgt. Elias) 2010.08.02. 11:16:30

@F.house:

Nahát az amerikaiak (inclusive Kanada), külön faj.
Ott nem láttam az utcán sovány embert, normál testalkatút. Kövéret sem láttam, csak rettenetes, iszonytató zsírdisznókat. Mennek az iszonyú térdnadrágjaikban és akkor a picsájuk, hogy meg is értem, hogy Dodge R.A.M. kell hozzá, normális autóba be sem férnének egyáltalán.

Ernoke 2010.08.02. 11:19:40

@baby bee: igen, nekik mindegy, h valaki vékony, de normális alkatú, vagy valóban zörgő csontú anorexiás. egyébként pedig a vékony nők terrorja (!!!) miatt a férfiak nem mernek kövér nőkkel mutatkozni, pedig valójában épkézláb férfi csak rájuk bukhat.

(egyébként a súllyal csalás társkeresőn nekem is megvan, de csak ilyen 3-4 kilót, mert sok embernek riasztó a 4-gyel kezdődő szám)

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.08.02. 11:20:13

A modorosan elhízott veterán vizilabdázók is ide tartoznak. Mindegyik olyan jó fej, hogy az már irritáló. Persze kivéve Bud Spencert, ő istenkirály.

Viktor H 2010.08.02. 11:28:04

@Professor Pizka:

60perc egy ki******ott gépen és még csak el sem fáradsz ? ? Hadd ne reklámozzam a Kettlebellt ,de az odabaszós és nem kell vele 1 órát baszkolódni és helyet se foglal .

pakesz (törölt) 2010.08.02. 11:31:43

@El Topo (Sgt. Elias): neked valojaban nem azok a nok tetszenek akiknek a bicepszuk vastagabb mint a te combod?

Zombika 2010.08.02. 11:31:59

Nálunk az egész társaság 185-190 cm magas 100 és 120 kiló közötti emberekből áll. Elég modorosok is vagyunk. De ha valahol megjelenünk együtt, akkor még soha nem hallottam, hogy valaki azt mondta volna: "nézd azt a sok dagadt disznót". :)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.08.02. 11:32:59

@pakesz: Az bebaszna. Olyan nők csak a teknőhátúak rendjében teremnek, de azokkal alapból nem közösködöm.

pakesz (törölt) 2010.08.02. 11:38:52

amugy 100 kilo alatt nem ferfi a ferfi...

es a gonosz vekonykak meg a gyuras alatt surun kerdezik hogy karacsonyra sikerul-e elerni a vagosulyt

Homeoffice 2010.08.02. 11:39:16

@El Topo (Sgt. Elias):

Szasz!

Ahogy olvasom Te sem vagy egy könnyű legény:)
Egyébként mióta felszedtem vagy 35 kilót. (Most olyan 108 körül lehetek, az 190emhez) sokkal jobban érzem magam:)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.08.02. 11:40:59

@Gunther:
Hát most éppen elszaladtak kicsit a lovak, de azért nem tragikus a helyzet. Nálam különben a súly könnyen jön-könnyen megy kategória. Voltam ugyanabban a naptári évben 100 fölött és 70 alatt.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.08.02. 11:43:20

@baby bee: Facebookon kötelező továbbá csatlakozni a "Real women have curves!" nevezetű mozgalomhoz.

Collurio 2010.08.02. 11:44:10

hatalmas poszt...

sajnos a baráti társaságom épp most kerül ki kb az egyetemről, és elég durva végignézni, hogy elérték a 23-25 éves kort, neki is álltak embertelenül hízni. a legrosszabb, amikor látni rajtuk, hogy bele is nyugodtak, akkor jönnek elő a modoros magyarázkodások: "de nézd meg apa, mekkora kezem lett", "ekkora tenyérrel lehet ám pofozni", "minden csoda fölé kell egy kupola", "csak tekintély, stb..."

sportolni nem lehet őket vinni, egyedül feladja 15 perc után, ha nem egyedül megy, akkor azért adja fel, mert szégyelli, hogy eddig nem sportolt. a kajálás pedig gyakran gyorskaja, mert egy ekkora test amúgy is több kalóriát éget el.

ahogy egy barátom jegyezte meg: ők a tükörtojásosok. csak tükörben látják a tojásokat...

Viktor H 2010.08.02. 11:44:14

@Zombika:

mert a sok zsir elnyeli a hanghullámokat :D:D

Viktor H 2010.08.02. 11:49:39

@pakesz:

Ez a 100 kiló alatt nem férfi a férfi akkora tajparaszt baromság ,hogy akár hányszor hallom a szőr feláll a hátamon pedig nem is szőrös a hátam :D
legalább akora szar duma mint a vanrajta mit fogni :D

ezt persze nem azért mondom ,mert 70kilo vagyok saccperkábé és kompenzálok hanem ,mert valóban hülyeduma.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.08.02. 11:50:24

Kifelejtettem:
- a női változat eszi a metrón a virslis hasét 5perces pék zacskóból, hozzá LIGHT KÓLA
- cipőkötés szigorúan sámlin, keresztbe tett lábbal - zoknihúzás is (biohouse, köszi)
- liften megy az elsőre
- liften jön az elsőRŐL

[c] 2010.08.02. 11:54:07

@Viktor H: "a fogyás lényege ,hogy eleve kevesebb kalóriát viszel be"

Hát ez azért ennél bonyolultabb. A sport - főleg az izomtömeg növelése - azért jó, mert felgyorsítja az alapanyagcserét, ergo ha izmos(abb) vagy, a tévé előtt ülve is több kalóriát égetsz, mint amennyit kevesebb izommal égetnél.
De a szex ehhez kevés. Lehet, hogy leizzadsz tőle, de korántsem mozogsz annyit, mint ha futnál 40 percet. Szerintem.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.08.02. 11:55:58

@Zombika: *felsóhajt, sóváran néz, ábrándoz, nyálcsorgat* :)
amúgy fotózáskor a nyelvtapasztásnál felvisítottam, 100% stimm, én is mindig csinálom, meg a 'felülrőlfotózzmertazelőnyösebb' is mindig megy :D

Collurio 2010.08.02. 11:56:13

@nosferato: jött szembe a múltkor a szomszéd csaj, szállt ki a liftből. kérdeztem hova-hova, mondta, hogy futni. de előtte azért a másodikról lejött lifttel...

strohmann 2010.08.02. 11:56:51

@Cold Heart: megvan ez a típus, 160 cm, 90+ kg-os, középkorú kolléganő napközben csak gyümölcsöt, egy kis doboz joghurtot csipeget, rendesen nem is ebédel. Névnapozáskor a második süti után már szabódik, hogy "na, nem szabadna már többet ennie", és pironkodva elvonul.

De ahogy egy ismerősöm fogyidoktora hirdette: "nem a levegőtől hízik az ember".

misbelief · http://tevhit.blog.hu 2010.08.02. 11:57:02

Gesztesi Károly neve hogy-hogy nem hangzott még el? :)
Minden nyilatkozatában előszeretettel hangoztatja, hogy ő 120 kiló tiszta izom és csak azért nem üt meg soha senkit, mert abból igen nagy baj lenne!

Egyébiránt a modoros tinédzser dagadt összetett mondatokat képes büfögve kimondani, amivel már akkor kivívja nyüzüge társai tiszteletét.

Szőkebácsi 2010.08.02. 11:57:05

Vicces volt olvasgatni titeket, látszik működik a magyar fekete humor:)
H. Viktor 33 éves koromig én is ilyen voltam, aztán kényelmes állásba kerültem, lőttek a kockahasnak... de nem vagyok még 90 sem!:)

Silent Bob 2010.08.02. 11:59:15

@Ernoke: Én modoros dagadt vagyok, de mindig karcsú, jóalakú csajaim voltak. Igaz, nem sok. :D

andben 2010.08.02. 12:00:41

A bnő bemutatás rész hatalmas:
"és ha teljesen véletlenül egy büdös riherongy kurvát sikerült kifogni (10-ből 7-szer), akkor legalább még ő nem reszeli meg, majd csak a második. "

Ilyen tényleg volt régebben h 1 lány nemcsak az adott barátját, hanem miután szakítottak a baráti köre 1 vagy 2 tagjával is összejött, mert azt már ismerte/kéznél volt. :) És ezt 1-nél több baráti körre is eljátszotta...

Viktor H 2010.08.02. 12:02:15

@antiszociális exlúzer:

Ezeket tudom :-)) Mióta az RKCval foglalkozom azóta mélyreástam ebben a témában .
Ne ragadjunk le a szex témán ,az csak egy példa volt :-)
Mint minden ez is relativ ugyanis 40 perc futás is csak akkor kimeritő ha magas intenzitással végzed , ha csak békésen kocogsz az lófasz .
Ha felkapod asszonyt és állva megbaszod teljes gőzzel 5 percig jobban kikészülsz mintha 2 órán át az ágyban hegesztenéd közepes tempóban .
Minél több izmot vonsz be a munkába annál többet ér ergo állva baszás jó :-DD

baby bee (törölt) 2010.08.02. 12:03:27

@Modor Tibi: ezt megnézem :) egyszer nem bírtam ki és beszóltam egy ilyen "igazi" nőnek, hogy szerintem is könnyebb megenni egy krémest, mint lefutni egy szigetkört...na amit erre kaptam! hogy ez nem igénytelenség, és különben is, az ő pasija ÍGY imádja, ahogy van :D

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2010.08.02. 12:04:52

@baby bee: en pedig a teltkarcsu/kover tarskapcsolatban elo nokre (foleg, ha kifejezetten jo _pasija_ van az illetonek) irigykedo vekony nokrol irnek posztot egyszer :D.

lmntn 2010.08.02. 12:04:56

Zseniális poszt. Gratula.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.08.02. 12:06:22

@baby bee:

Ez tetszik :) A modoros kövérnőkről is lehetne egy post! :)

[c] 2010.08.02. 12:09:35

@Viktor H: Lehet, de még egy ismerősöm se fogyott le attól, hogy dugott, ellenben attól igen, hogy futott/biciklizett/tornázott.
Talán nem csinálják elég vadul? :)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.08.02. 12:13:21

Szerintem hagyjuk ezt a vonalat! Sportolással csak akkor lehet lefogyni, ha mást sem csinálsz. Lefogyni csak úgy lehet, ha nem eszik az ember.

MickthePick 2010.08.02. 12:17:00

@Cold Heart: ott a pont.
A "madárnyi" reggelit, ebédet evő dagik sutyiban tolják befelé a csokiszeleteket rogyásig, ráadásul ezt még önmaguk előtt is megideologizálják, mondván: alig esznek reggelit/ebédet, a napi 5-6 sutyi nasi nem számít. De azért valamiért mégis titokban csinálják.

A kövérek 99%-ának egyszerűen csak nincs akaratereje. Max 1%, akinek tényleg baja van (candida, egyéb betegség). Az erős testalkat genetikus, a háj nem az!!

Tudom, hogy nehéz, én a 174 centimhez még mindig 80+ kg vagyok (87 is voltam), az ideális a 72-75 lenne, 1 éve kisebb szünetekkel heti 2-3 komoly edzés, és így is csak ennyi ment le.... ha nem tettem volna meg, a jó ég tudja milyen gusztustalan potrohos lennék már...

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.08.02. 12:17:41

@El Topo (Sgt. Elias): már hogyne lehetne (ha vicc volt, bocs) :-))

[c] 2010.08.02. 12:18:39

@El Topo (Sgt. Elias): Tévedsz. Szerintem ez részben alkati kérdés, nekem például még nem sikerült diétával lefogynom, de _csak_ sporttal igen.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.08.02. 12:21:40

@Modor Tibi:

Nem vicc. Munka, háztartás, gyerek mellett nem lehet annyit sportolni, hogy csak attól lefogyjon az ember. Lefogyni, komolyan lefogyni úgy lehet, hogy kevesebbet eszel. Én például úgy tudok lefogyni, hogy egyáltalán nem eszem, a keveset evés nekem nem elég hozzá.

mfplajos 2010.08.02. 12:23:09

Több ilyen újfasiszta cikket kérünk, pl. a modoros művégtag-tulajdonos, a modoros rövidlátó, vagy a modoros rákos témájában. Gratulálok!

[c] 2010.08.02. 12:24:19

@MickthePick: Alkati adottságok e téren is léteznek. Ez nem jelenti azt, hogy a hízékonyabb "legálisan" nőhet akkorára, mint hat tehén, de van egy bizonyos (számára) ideális, egészséges szint, amely alatt nem érdemes erőltetni - az ilyen ember kínkeservvel tudna csak karcsú lenni, de úgy meg minek. Inkább legyen teltebb, de egészséges - mozgás mellett, természetesen.
Vannak ilyen ismerőseim. Egyikük lefutja a félmaratont, folyton túrázni jár, mégis duci (de izmos is).

El Topo (Sgt. Elias) 2010.08.02. 12:25:57

@Kovács István Géza:

Tényleg? Akkor hallhatnánk valamit a Minkowski féle négydimenziós térről?

[c] 2010.08.02. 12:27:38

@El Topo (Sgt. Elias): Én ennek épp az ellentettje vagyok. Emlékszem, lakótárssal együtt diétáztunk (pontosan ugyanazt ettük), ő fogyott, én nem.
Ellenben simán le tudok fogyni úgy, hogy heti 2-3-sor sportolok valamit és nem diétázom egyáltalán. Ha nem sportolok, ehetek annyit, mint egy madár, képtelen vagyok lefogyni.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.08.02. 12:27:43

@Kovács István Géza:
Tényleg? Akkor hallhatnánk valamit a Minkowski féle négydimenziós térről?

Viktor H 2010.08.02. 12:28:40

@antiszociális exlúzer:

lazsáltak jah és a nő lovagolt végig :-)))
amúgy meg a mozgás maga nem elég ha közben nincs megfelelő táplálkozás :-)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.08.02. 12:29:54

@antiszociális exlúzer:
Jó, hát nyilván mindenkinek más a metabolizmusa. Én úgy tudok csak fogyni, ha egyáltalán nem eszem. Illetve hát ez így nyilván durván hangzik, nyilván pár naponta akkor is nyammogok valamit.

Fitz 2010.08.02. 12:31:26

@mfplajos: Nyugi Lajos, Te is le tudsz fogyni, csak akarni kell! :P

[c] 2010.08.02. 12:34:23

@Viktor H: Ezzel nem értek egyet, ld. fent. Eddig akárhányszor fogytam, mindig többet ettem, mint rendesen, mi több, zabáltam - mert sportoltam, és a mozgás farkaséhséget csinált... (Igen, ezzel együtt is fogytam. Ha ilyenkor megpróbálok mégis keveset enni, az ájulás kerülget.)

Úgy vettem észre, gyakorlatilag irreleváns, mennyit eszem, ez alig-alig befolyásolja a fogyást. Ha sportolok, könnyedén fogyok illetve tartom a súlyomat akkor is, ha este tízkor pizzával tömöm a fejem.
Ellenben ha nem sportolok, a diéta sem ér semmit. (Persze előbb-utóbb nyilván úgy is lefogynék, de milyen áron? Szerencsés dolgog ez így, hogy sportal - számomra - sokkal könnyebb, és nem fordítva.)

[c] 2010.08.02. 12:36:03

@El Topo (Sgt. Elias): "Jó, hát nyilván mindenkinek más a metabolizmusa. "

Persze, szerintem ez alkati kérdés. (Általánosságban az a leghatékonyabb, ha az ember sportol ÉS egészségesen táplálkozik.) Mindenesetre örülök, hogy én így működöm, sportolni sokkal kellemesebb, mint nem enni.

Ernoke 2010.08.02. 12:36:32

@Fitz: zsákkal a fejemen lehet...

@El Topo (Sgt. Elias): ismerősöm akupunktúrával fogyott 30 kilót. előtte kb. egyáltalán nem evett (naponta ennyit, h 2 keménytojás reggelire, aztán valami saláta minden nélkül ebédre, vagy habart főzelék feltét nélkül), utána normálisabban tudott megint enni. hülye dolog ez az anyagcsere, rajtam az is meglátszik, ha pár napig rosszabb az étvágyam.:s

mfplajos 2010.08.02. 12:37:34

@Fitz: Igen, az ad hominem érvelés elég is volt ahhoz, hogy már ne lássam, hogy a cikk mennyire náci... És köszönöm a megnyugtatást! :-)

MickthePick 2010.08.02. 12:37:45

@antiszociális exlúzer: pont ezt mondom én is.
Volt exkollega csaj, akkor volt 20 éves gyakornok, baba arc, vékony derék, egy deka zsír se, de hozzá jóóó széles csípő, széles vállak, amúgy teljesen király, gömbölyű és izmos idomok. Na, ő tényleg alig evett, sportolt ezerrel, de látszott, hogy eztet ő bizony örökölte, a csontot+izmot nem lehet egészséges módon tovább faragni.
Ő az az kb 1-2%, aki tényleg alkatilag olyan, hogy sose lesz vékony. Egész életében sportolhat és ésszel ehet, hogyha legalább néhány helyen vékony akar maradni.

A kövérek 99, ha megengedő vagyok, akkor 98%-a viszont vagy csak tényleg zabál és nem mozog, vagy hasonló alkatú mint a fenti csaj, és emiatt feladja: azaz szintén zabál, nem mozog és BÁLNA lesz....

MickthePick 2010.08.02. 12:38:28

"Volt exkollega" - szóljatok ám rám az ilyen baromságért :) "exkollega" v. "volt kollega", maximum.

[c] 2010.08.02. 12:38:30

@Ernoke: A nemevés is kontraproduktív egy bizonyos szint felett, mert lelassítja az anyagcserét és tartalékolásra sarkallja a szervezetet, szóval hiába jönnek azzal, hogy "nem kő annyit zabáni, oszt' lefogysz", ez azért nem ilyen egyszerű.

Fitz 2010.08.02. 12:39:05

@Ernoke: Nem lehet olyan szörnyű a helyzet. :)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.08.02. 12:39:35

@Ernoke: Meg ne felejtsd el hozzátenni, hogy bolond is vagy!:)

Ezek az apukapunktúrás dolgok nekem soha, semmivel kapcsolatban nem használtak semmit, jó, fogyózni nem is próbáltam vele.
Nálam ezek a 20-30 kilós fogyások nem fogyókúra útján történtek soha, hanem valami traumához kötődtek általában, ha érted hogy mondom.:)

Fitz 2010.08.02. 12:40:59

@mfplajos: Csak annyira náci, mint az összes többi modoros cikk. Ha annak akarod látni, akkor az.

MickthePick 2010.08.02. 12:41:00

@El Topo (Sgt. Elias): ez egy nagy tévedés. Lehet annyit enni, hogy napi normális, munka/család stb melletti kevés mozgással se hízz el. Nyilván nem lesz belőle drasztikus fogyás (sőt), de nem is hízol. A havi 1-2 kg minusznál gyorsabb fogyás nem is egészséges, de főleg nem tartós.
Persze ha 150-ről indul az illető, akkor ez neki lehet több is :) a kiinduló testúly %-át kell nézni, mondjuk 2-3% havi fogyás az tartható, de főleg tartós is lehet.

lr 2010.08.02. 12:41:45

Hát nyomokban már felfedezem magamban, kösz, h -talán még- időben szóltatok.
185/90 illetve 120/80@65, de igazából a 185/85 ill. 110/70@52 az, amikor igazán jól vagyok. Különösen az utóbbi számkombó újbóli elérésétől vagyok immár elég nagy távolságban. :|

MickthePick 2010.08.02. 12:42:36

@mfplajos: jaj de szar szöveg....
Ahogy írom, a dagadtak 98%-a lehetne átlagos alkatú ha igazán akarna.
(ha csak a listához akartad adni, akkor jó szöveg)

MickthePick 2010.08.02. 12:44:26

@antiszociális exlúzer: én is pontosan így működöm.
Sőt, tudod mi vált be? 2-3 hónap sport, majd 2 hét szünet, de egész kevés kajával. Érdekes módon a 2 hét alatt szinte "egyben" ugrott le 6-7 kg., és vissza se jött (miután újrakezdtem a sportot :)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.08.02. 12:46:26

Én azt nem értem, hogy honnan a faszomból jönnek ilyen @Kovács István Géza: szerű alakok, akik azért regisztrálnak, hogy ilyen magvas mondatokat közölhessenek?

El Argentino 2010.08.02. 12:47:00

@MickthePick: 98% biztos túlzás.

Mellékesen érdekelne a házasság utáni elhízás, fogyás megpróbálására nem tétel már elegendő válóok?

2010.08.02. 12:47:37

Én modoros kövérgyűlölő vagyok. Szerintem a kövér ember egyszerűen gusztustalan. A hurkás-karfiolos-rengő seggű-csöcsű, kipállott hajlatú nő nem szexi. A 25-30 évesen viselt 4 hónapos potroh (általában löttyedt segg-gel, sorvadt karokkal együtt) nem "mackós" vagy "ari", csak szánalmas. A behízott mejjű, hátaszalonnás, szélepicsájú, oszloplábú férfi nem erős, csak egy nagy, tagbaszakadt tapló.
Eme komplexusom nyilván az elhízástól való beteges félelmem eredménye, ami elég nagy szívás.
Az ifjúkori versenysúly tartásához ugyanis gyakorlatilag el kellett feledni az összes keményítős szénhidrátot (kenyér, rizs, krumpli, tészta), ezeket max hati egy alkalommal fogyaszthatom. Hús, hal, zöldség, némi zabpehely.
Tulajdonképpen megértem, aki szarik bele és inkább úszógumit növeszt, de minden nap jókat eszik. Addig nincs is baj velük, amíg nem vetítenek, magyarázkodnak, ahogyan a pompás írás is részletezi...
Mennyivel korrektebb lenne a "Dagadt állat vagyok, de nekem a zabálás többet ér az esztétikus fizikumnál és az egészségnél."

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.08.02. 12:47:57

@El Topo (Sgt. Elias): ezért van, amit írtál, hogy 70 és 100 is voltál egy éven belül... elmondom neked, ezt hintaalkatnak hívják, és a legtipikusabb jele annak, hogy valaki szarul fogyókúrázik, azaz nem sportol, csak nem eszik... minden dietetikus ismeri a típust. A rossz hírem az, hogy te akkor egy dagadék vagy, aki néha önkínzással lefogy, de az mindig átmenet. Lehet magad hitegetni, de felesleges, ez tény. Ha nem eszel vagy nagyon keveset, a szervezeted is átáll ám, először látványosan fogysz, akár sokat is, de közben az anyagcseréb is lassul. Utána ha akár csak normálisan étkezel, vagy kevesebbet is, mint addig, akkor is újra hízni fogsz...

javaslom neked a célzott diétét, nem mennyiségit, meg nem Norbi-update faszságokat, hanem olyat, amit tápláélkozástudományi szakember (dieteikus) jacvasol neked, mozogj egy héten háromszor 1-1,5 órát pluszban. Ha így teszel, akkor havi szinten 2-3 kilót dobsz majd le, de azt tartósan, és nem fogod visszaszedni ugyanabban a naptári évben.

ezértregisztráltam 2010.08.02. 12:48:42

@Mitya Ivanov: 1,5 liter light cola elfogyasztása után akár egy tehenet is meg lehet enni, mert az előbbi semlegesíti az utóbbit. Ez egy megfellebezhetetlen tény.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.08.02. 12:50:46

@vészmadár (pica pica):

Fordítva olvastad, haver. Nem harmincpár kilót híztam pár hónap alatt, hanem ennyit fogytam.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.08.02. 12:51:38

@Brother Love: sok dologban igazad van, habár komoly fóbiává nőhet ez még nálad, csak azt nem tudom, miért gondolod, hogy a szénhidrátszegény táplálkozás (Atkins, Norbi, faszom), az egészséges? nem akarok neked itt nekiállni értekezni ketontestekről meg egyebekről, de ne társítsuk az egészség szót egy megalapozatlan és ugyanúgy szélsőséges, beteges ideához. A szikárra gyúrt kockahasú izomalkat minden, csak nem egészséges... szép és esztétikus, de ahogy te javasoltad, neked meg azt kell tudni kimondani, neked az esztétikunm fontosabb, mint a zabálás vagy az egészség.

El Argentino 2010.08.02. 12:51:48

@Brother Love: Nőkben egyetértek, férfiak nem érdekelen, nem vonzódom hozzájuk. Ott hajtok pinát ahol akarok szintén nem elég meggyőző mondat, 1 legyen rajta, csak könnyen hozzá lehessen férni. :D

MickthePick 2010.08.02. 12:52:27

@El Argentino: nem tudom, én úgy vagyok vele, hogy az ember testalkata még nem alakult át arról, hogy napi szinten állandó fizikai mozgást végezzen. Még 1-2 száz éve is normális volt, hogy szinte mindenki egész nap fizikai munkát végez, megy felalá stb. Ezért az egészség (és annak csak egy része, ámbár igen fontos jelzője is) a normális testalkat.
Úgyhogy szar-szar, de muszáj mozogni. Jómagam is irodában nyomom napi 8-9 órát, lenne kényelmes (nem mozgó) teendőm minden nap bőven, de mégis ráerőltetem magam a heti 2-3 rendes edzésre, mert látom magam körül az embereket (családon belül is), akik semmit sem mozognak, és főleg 50-60 felett ez már sokszor vissza is üt (ha nem előbb).

Igen, a házasságban, de még előtte egy kapcsolatban is fontos, hogy az ember külsőleg is vonzó maradjon, csakhogy ott a tévedés, hogy ezt sosem a másik miatt kell megtennünk, hanem saját magunk miatt is. Abszolut nem vagyok amúgy egy egészségfanatikus (húst zabálok hússal, jó zsírosan néha, alkohol is befigyel időnként), de mégis, párkereséskor ha egy nő önmagától nem érez késztetést rá, hogy rendszeresen mozogjon, az nálam pont olyan kizáró/eltérítő ok, mintha dohányozna.

MickthePick 2010.08.02. 12:54:22

@El Topo (Sgt. Elias): az ugyanaz. Aki egyé éven belül 30+ kilót fogy (100 kg alatt, vagy a tömege 30%-ánál többet!!), az bizony pont olyan, mint amit pica pica leírt. Baromi egészségtelen, és főleg nem tartós. Érdemes a lassabb módszert, és az életmódváltást kipróbálni, megéri!

El Topo (Sgt. Elias) 2010.08.02. 12:55:53

@MickthePick:
Nem is fogyókúra volt, mint már említettem.:) Így alakult.

2010.08.02. 12:57:26

@vészmadár (pica pica): Én őszinte, igaz ember vagyok...

NIcsenek káros szenvedélyeim, ugyanakkor - látva rokonságot, szülőket, stb. - mindenre vágyom, csak hosszú életre nem.

Jelenleg (4X) tökéletesen egészséges vagyok, nincsenek panaszaim. Kurvára nem érdekel, mennyire egészséges-e a kevés szénhidrát, mert puszta hiúságból csinálom. (Egyébként fogyasztok szénhidrátot, csak keveset és nem keményítős, finomítottat...)Mellesleg vannak esszenciális aminosavak (szóval fehérjék), esszenciális zsírsavak, nélkülözhetetlen nyomelemek, azonban nem ismert az esszenciális szénhidrát fogalma, tudtommal. De ne csináljuk itt a modoros táplálkozási szakértőt!

Van, aki attól szenved, ha nem zabálhat csokit, van aki egy fedett hasizomtól. Mindenkinek legyen meg a maga elmebaja!

Fitz 2010.08.02. 12:58:11

@MickthePick: Ú, mit kaptam én eccer, hogy kizárom a dohányos nőket pedig lehet, hogy ilyenek, meg olyanok és csak egy ilyen apróság miatt megkülönböztetem őket.
Na de ON.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.08.02. 13:00:20

@El Topo (Sgt. Elias): nem olvastam félre, értem, amit mondasz... de mint írtad, most megint nem 70 vagy, ugye? szval csak visszaszedted? amit írtam, tartom...

El Argentino 2010.08.02. 13:01:00

@MickthePick: Nem is nagyon van rosszabb egy kövér dohányzó nőnél, na jó ha talán még ráönt egy féldecit. XD

Ernoke 2010.08.02. 13:01:51

@MickthePick: a testmozgásban igazad van (sajnos, pedig kurvára utálatos egy dolog), abban, h összefüggésben van ez a szép testalkattal, nincs. nagyon sokszor derült ki tökéletes testalkatú embereknél, h egy lajhár többet mozog náluk, és gyerekkorukban sem sportoltak semmit. csládban is van rá példa.

baby bee (törölt) 2010.08.02. 13:03:26

@Brother Love: kicsit szélsőséges vagy de kb. egyetértek. kövér férfi nekem nem szexi, és kövér nő sem (attól, hogy nő vagyok, még nem a 44+ méretű nőkre mondom, hogy "igazi nők").

El Topo (Sgt. Elias) 2010.08.02. 13:03:44

@vészmadár (pica pica):

Hát attól kurva messze vagyok, hogy visszaszedjem, de igaz, nem vagyok már olyan, mint amikor legsoványabb voltam.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.08.02. 13:04:04

@Brother Love: ezzel nincs is gond, épp erre akartam rámutatni, hogy te az esztétikumot választottad, mert ez a fontos. Én csak azt mondtam, ezt ne mossuk össze azzal, hogy egészség.

MickthePick 2010.08.02. 13:05:00

@El Topo (Sgt. Elias): oké, oké :)
A sport a szerelmi bánat ellen is jó ám :P

El Argentino 2010.08.02. 13:07:20

@Ernoke: Meg kell találni azt a módját a tesmozgásnak, ami nem annyira utálatos. Azért ma már lehet választani, akkor is az embernek kevés a zsetonja.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.08.02. 13:07:32

na mindegy, én tudom magamról, hogy még le kellene adnom 10 kilót magam szabványa szerint, de kurva lusta vagyok, így azonban, mozgás híjján, ennyi az elérhető, táplálkozással. Kellene javítani az izom-hurka arányon, de gyűlölök izzadni, semmit a világon nem utálok annyira, mint azt az érzést, ha izzadsz.

Ennek ellenére nem a levegőbe beszélek, 9 évet húztam le egy nagyon jó dietetikus mellett, és 13 év dohányzás után amikor leraktam a cigit, magamtól, 15 kilót még le is tudtam ennek ellenére fogyni. A többihez mozgás kellene...

MickthePick 2010.08.02. 13:07:58

@Ernoke: a testalkattal persze hogy nem függ össze a mozgás, azonban azzal, hogy mit hozol ki az adott testalkatból, már maximálisan van :)
És ez baromira látszik is....

pakesz (törölt) 2010.08.02. 13:08:14

azert ez a magikus 98% az elegge erdekes...
szerintem a 80% az le tudna fogyni esszeru keretek kozott ha odafigyelne...
a kovetkezo 18% csak hatalmas nagyerofeszitesek aran...
2% meg a beteg
a csontkollekcio nacik, meg akik osztogatjak az eszt valoszinuleg nem hajlamosak a hizasra, azaz naluk fogyni sokkal kevesebb erofeszitessel jar mint annak a bizonyos 20% -nak, de jolesik azokat basztatni...
habar lehet hogy szurjak magukat es ugy meg elerik a kivant izmot meg testsulyt, de egy +20% sulyfelesleg ennel a szurom-magam-anabolitikus-szteroidal modszernel sokkal egeszsegesebb

amugy gyurasi konyvben olvastam hogy a zsir az ott kell hogy legyen, na ami a fitnesznaci rubin rekanal nincsen... amugy a konyv arra is azt irta hogy az ilyen akin nincsen zsir az beteg :)

2010.08.02. 13:09:21

@vészmadár (pica pica): Ezzel tökéletesen tisztában vagyok - a másik véglet az agyatlan hobbitestéptő, aki különösebb versenyambíciók (sőt, adottságok) nélkül szed össze-vissza minden szart.:
"Betolok most nyárra negyven Vinnit, napi egy, vállba, érted, meg nyomom majd a Spirót is, asszem napi 6-8-ig megyek fel..."

Itt azért még nem tartok.

baby bee (törölt) 2010.08.02. 13:11:19

@pakesz: no meg ott a többi ember, aki se nem kövér, se nem csontkollekció náci...

nyílméregbéka 2010.08.02. 13:11:43

@Ernoke: "de ki nem állhatom, amikor az evésből olyan következtetéseket vonnak le, h akkor én biztos anorexiás vagyok, meg örömtelen az életem. ezt általában kövér nők szokták megállapítani,"

Ez velem is mindig előfordul. Pedig én nem vagyok vékony, csak éppen CSAK combra-csípőre hízom :-( Ezt ügyes ruházkodással el tudom rejteni; marad a vékony karom, bokám, erre ránéznek és közlik, hogy milyenvékonyvagy, eszelterendesen, csaknemvagyanorexiás? (Általában a mázsa fölöttiek.) Pedig sokat futok és fekvőtámaszozok, mégsem fogy sokat a combom, viszont a karom sem látszik izmosabbnak :-S De nem baj, én tudom, hogy az! ;-D

nyílméregbéka 2010.08.02. 13:12:31

@Ernoke: "de ki nem állhatom, amikor az evésből olyan következtetéseket vonnak le, h akkor én biztos anorexiás vagyok, meg örömtelen az életem. ezt általában kövér nők szokták megállapítani,"

Ez velem is mindig előfordul. Pedig én nem vagyok vékony, csak éppen CSAK combra-csípőre hízom :-( Ezt ügyes ruházkodással el tudom rejteni; marad a vékony karom, bokám, erre ránéznek és közlik, hogy milyenvékonyvagy, eszelterendesen, csaknemvagyanorexiás? (Általában a mázsa fölöttiek.) Pedig sokat futok és fekvőtámaszozok, mégsem fogy sokat a combom, viszont a karom sem látszik izmosabbnak :-S De nem baj, én tudom, hogy az! ;-D

MickthePick 2010.08.02. 13:15:02

@pakesz: én is pont így értettem a 98-at: 2% aki beteg tényleg. A maradék 98 meg vagy alapból normál testalkatú lenne, csak zabál és nem mozog, vagy amúgy is erősebb testalkatú lenne (de ettől még lehetne izmos, formás!), de emellett zabál, nem mozog és bálna.
Hogy ez a kettő hogy oszlik meg a 98%-on belül, más kérdés.

Aztán van az a típus is, aki akármennyi zabál, vékony marad, de EZ a típus is akkor néz csak ki jól igazán, ha mondjuk mozog is valamennyit.

A szép íves domborulatok ugyanis az izmoktól lesznek, nem a hájtól (illetve a kettő egészséges kombinációja, aránya :D)

Ernoke 2010.08.02. 13:16:33

@El Argentino: hát én eddig minden mozgást ugyanúgy untam, mint az evést. muszájból tornázom, próbálok hetente min. 2x, azt is csak azért, h ne legyek narancsbőrös löttyedék (az én koromban már kezdődik ez a folyamat). de mikor elkezdem, már alig várom, h vége legyen, nem tudom, mit lehet az ilyesmiben szeretni.

@MickthePick: hát nem tudom, azokból a testalkatokból mit lehet pluszt kihozni (semmi zsír, tökéletes arányok, a bordákon zongorázni lehetne, kockás has), de biztos igazad van:)

Lili Marleen 2010.08.02. 13:16:59

Ez a "a ferfi 100 kilo alatt" egy erdekes kerdes.. Nekem speciel mindig is a kifejezetten szikar alkatu, magas pasik tetszettek, marmost miutan en sem vagyok kicsi az osszes kozepiskolai baratnom ram akarta tukmalni a hegyomlas haverjat (mindnek volt egy, hogy honnan az rejtely.. neha arra gyanakodtam hogy ugyanarrol az egy fickorol van szo), mondvan hogy "jajj de helyesen neznetek ki egyutt"..:D

[c] 2010.08.02. 13:18:00

@MickthePick: Egyáltalán nem biztos, hogy lassabb lett volna a fogyása, ha normális, egészséges étkezést folytat és mozog is mellé.
(De tény, hogy a nemevés mozgás nélkül nem egészséges.)

mocc 2010.08.02. 13:19:13

Az én tuti fogyókúrás receptem: túlmozgásos, gazditerrorizáló kutya+folyamatos gondozást igénylő kert+lakásfelújítás, és az ezzel járó stresszelés. ja, meg nem árt, ha az ember csoki helyett gyümölcsöt eszik néha, és a zöldségeket sem csak bő zsírban rántva tudja elképzelni.

Egyébként a poszt fasza.

[c] 2010.08.02. 13:19:53

@Ernoke: Na ja, a szerencsés egy százalék - vagy inkább ezrelék. Utálom is őket rendesen :)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.02. 13:24:17

Ez megint ANNYIRA jó lett! 8)
Aranyköpések garmadája. Köszke!

nyílméregbéka 2010.08.02. 13:32:03

@El Topo (Sgt. Elias): "Lefogyni csak úgy lehet, ha nem eszik az ember."
Ez igaz. De így "csak" sovány leszel, nem fitt / izmos. Ez utóbbihoz sportolni kell, ami viszont étvágyat csinál! :-(
Tavasszal valami hányásos gyomorvírusom volt, két hétig mindent kihánytam, max. napi egy kiflinek megfelelő étel maradt meg bennem. 49 kiló lettem, a hasam befelé állt, mint Christian Bale-nek A gépészben, de viszont a combomon ott csüngött a zsír, mint egy fáradt mangalicának :-(
Mellesleg tíz lépcsőfokot sem bírtam megtenni, minden izmom elsorvadt, de a háj annyira ragaszkodott hozzám, mint még senki emberi lény! :-D

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.02. 13:35:00

@El Topo (Sgt. Elias):
Én egy időben azt néztem, hogy fiatal amerikai nők kb. 25-30 között, és egyiknek sincs dereka. Egyben van az egész törzsük.

Shóher Norbit tudjátok mivel lehetne kivégezni?
Lekötözni egy karosszékbe, kipeckelni a szemeit, és egyben megnézetni vele a teljes Sopranos sorozatot.

Mitya Ivanov 2010.08.02. 13:37:20

@ezértregisztráltam: ez komoly vagy csak poénkodsz????????????????????????????????????????,

MickthePick 2010.08.02. 13:39:40

@Ernoke: például izmokat lehet rá renni a megfelelő helyekre. Még véletlenül sem kigyúrtságról beszélek!!
Hidd el, egészséges mértékű testmozgással *mindenki* jobban néz ki, testalkattól függetlenül. Ez tény.

MickthePick 2010.08.02. 13:41:34

@antiszociális exlúzer: a nemevés mozgással és mozgás nélkül is egészségtelen :P

MickthePick 2010.08.02. 13:43:53

@neccharisnyás útonálló: Írország dettó... a deréktalan nők hazája :)

Sand Lover 2010.08.02. 13:44:20

@neccharisnyás útonálló: Amerikában az ételeknek nincs ízük, ezért az ember hajlamos többet enni, hogy az ízélmény meglegyen. Úgy híztam 10 kilót fél év alatt, hogy minden nap edzettem (súlyzózás+futás) és 20 éves voltam akkoriban…Anyám későbbi elmondása szerint majdnem elsírta magát amikor meglátott a reptéren, és nem örömében. :)

2010.08.02. 13:50:31

A soványságban szerepet játszhat némi genetika. Az én exf-m annyit eszik, hogy nézni sem bírom szódabikarmbóna nélkül, mégis gebe.

Én simán dagadt vagyok, minden modorosság nélkül, de akkor is kövérnek éreztem magam, amikor 36-os volt a ruha méret, és most is mikor már itt-ott a 44 is kicsi, tehát nem változott semmi.

MickthePick 2010.08.02. 13:53:52

@Morgan LeFay: Hehe, az ízetlen étel is dettó megvan az íreknél.... hát igen, sokat átvittek az itteni kultúrából!

El Topo (Sgt. Elias) 2010.08.02. 13:56:42

@Morgan LeFay:
Meg ilyen faszságokat esznek reggelire, hogy kukoricakása, és kávéval kevert pecsenyezsírral öntik le. Ha nem láttam volna, el sem hiszem.
És akkor csodálkoznak, hogy nem tudnak a kocsiból normálisan kiszállni, hanem így kiesnek belőle.

Sand Lover 2010.08.02. 13:59:22

@El Topo (Sgt. Elias): Na igen. És akkor még a rántott Mars-szeletről szó sem esett.
(rendesen, panírozva+kirántva forró zsírban/olajban.)

Feketecsuklya 2010.08.02. 13:59:57

A tip top alkat jó dolog, viszont szerintem a nők 95%-a, még az okosabbja is, szívesebben pattan be egy modoros "dagadt" mellé, mint sem a éjszakai buszra várjon Mr. kockahassal, vagy esetleg arra, hogy fűtsön már végre a Suzuki...
Emellett 20-30 év között lehet ezen vergődni, de utána egy-két gyerekkel, meg más ilyen apróbb problémákkal mint pl. miből vegyünk lakást, kicsit átértékelődnek a problémák...

Feketecsuklya 2010.08.02. 14:00:30

....modoros dagadt mellé egy BMW-be....

paranoid T.R. marcipan 2010.08.02. 14:04:44

@Mitya Ivanov: igaza van. ezentúl: a fagyasztott kaja nem hízlal, mert a kalória hőegység. és minden egészséges. pl a hamburger. a hús tehénből van, és mit eszeik a tehén? füvet. tehát, a tehén valójában fű.

bármit a világon le tudok bontani zöldségekre, sokat dolgoztam rajta.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.08.02. 14:04:52

@Morgan LeFay:

És a két parton még istenes a helyzet, de javaslom minden fitneszlovagnak, hogy nézzen el egyszer Tennesse-be, Oklahoma-ba, vagy Nebraska-ba, ahol az ország szíve dobog, és ahol fejenként és naponta több kilogrammnyi french fries illetve mit is beszélek, freedom fries fogy. Beleértve a csecsemőket és a halottakat is.

Ernoke 2010.08.02. 14:07:39

@El Topo (Sgt. Elias): angolszász országban imádnivalóak a reggelik, jó tápláló kása, hurkaszerűség, bab, kolbász stb. sose bírtam jóllakni a "kontinentális reggeli"-nek nevezett nulla energiatartalmú izével.

@Feketecsuklya: ezek ilyen butácska sztereotípiák, amiket írsz, több szót nem is érdemes pazarolni rá.

Feketecsuklya 2010.08.02. 14:08:57

@El Topo (Sgt. Elias): van valami sorozat a Spektrumon, talán Fald fel Amerikát, hát az kiveri a biztosítékot...

El Topo (Sgt. Elias) 2010.08.02. 14:12:14

@Ernoke:
Engem egy ilyen jó kis tápláló reggeli után a mentők vinnének vissza az ágyamba. Igazából ebédelni sem szeretek, mert utána már nem fog az agyam.

baby bee (törölt) 2010.08.02. 14:15:20

@Feketecsuklya: hát én is ettől félek...és 1-2 gyerek meg az átértékelődött problémák után jön az "én nagyon szeretem a páromat, de mióta megvannak a gyerkőcök, kicsit elhagyta magát". Ld. Modoros hűtlen férj.

MickthePick 2010.08.02. 14:20:36

@Feketecsuklya: akkor te most dagadt BMW-s vagy, vagy csóró kockahas? :D Mert még nem tiszta, melyik térfelet fikázod :D

Amúgy meg fiatalon kockahassal, csórón is volt néha 1-1 jó nőm, de most hogy idősebb lettem, az utóbbi időben sokkal több bombázó akadt. Pedig ritkul a hajam, kockhas már csak átsejlik, és még mindig csóró vagyok :P

sdani 2010.08.02. 14:20:58

@Feketecsuklya: Ennél már csak azt csípik jobban a csajok ha az éjjszakai buszt egy lepusztult dagadékkal várhatják... :-D

Ernoke 2010.08.02. 14:23:21

@El Topo (Sgt. Elias): nálam pont fordítva van, muszáj a zsír ahhoz, h felébredjek, reggeli+ebéd nélkül nem tudok megmozdulni se.

@Feketecsuklya: nézd, én nem vagyok pénzes, nem is ismerek pénzes embereket, plusz a (szép vékony!) pasimat is én tartom el jelenleg, a másik pedig, h autóban halálfélelmem van, de legyen igazad. (van egy olyan gyanúm, h te is ilyen önmagát saját vállalkozásban szétgüriző kövér bmw-s lehetsz, onnan van ez a duma, kompenzálásként.:P)

MickthePick 2010.08.02. 14:24:13

@Ernoke: te tartod el a pasidat?
FAIL. Sorry...

Feketecsuklya 2010.08.02. 14:25:33

@baby bee: nem tudom...
nagyon nagy hiba a külsőségek alapján élni az életet..

Feketecsuklya 2010.08.02. 14:28:48

@sdani: az nem annyira szokott előfordulni...

TemplarOmega (törölt) 2010.08.02. 14:29:13

Találó poszt.
A dagadtnak mindenki elmond mindent, mert olyan jó barát, de ha a csávó elmondaná, hogy a kedves "barátnővel" mit csinálna, ha egy percig is őszínte lehetne, valószínüleg még a levegő is befagyna körülöttük. Meg úgy kéne visszadekázni az hölgy állát.

Különben meg aki szegény vagy beteg az sovány, ahogy mondani szokták a fókák.

Ernoke 2010.08.02. 14:29:35

@MickthePick: még mindig jobb, mintha ő tartana el engem, nem? amúgy nem fogok vkit azért otthagyni, mert nincs munkája, szépen néznénk ki, akkor lenne gáz, ha látnám, h nem is keres, de keres. segédmunkásnak elmehetne, de attól meg én tartok, h nem bírná, mindenesetre lehet h ki lesz próbálva...

sdani 2010.08.02. 14:31:54

@Feketecsuklya: Persze, mert aki csóró és ráadásul dagadt is, arra szarnak rá... ilyen ez a szeláví...

Feketecsuklya 2010.08.02. 14:32:07

@Ernoke: neked sikerült az élet!
Nincs mit kompenzálnom, BMW(-im) 23-30-ig voltak, azóta meg családi egyterű(ek), tudod, a gyerekek miatt...

MickthePick 2010.08.02. 14:32:29

@Ernoke: az sem ok, ha a férfi tartja el a nőt, de fordítva végtelenül gáz. Ha persze igyekszik, és tényleg nem rajta múlik, az más helyzet.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.08.02. 14:35:27

@nyílméregbéka: ha ilyen combos-segges de vékony vagy, akkor gondolkodj egy jó J-Lo segg növesztésben. Neki nem kicsi, mégis nagyon nyami. Van egy műanyag fröccsöntő ismerősöm, esetleg megkérem, hogy a homokozószerszámok és pillepalackok mellé jöjjön ki egy J-Lo segg öntőformával, aminek a fonákja irodai szék alakú, így napi 8 órát "dolgozna" rajtad! :) Mert ugye tanácsom mindig van, csak magamat nem kínzom... (egy Mel Gibson hasmintán hasalok éppen.)

PeterBlau · http://4smallwheels.blog.hu 2010.08.02. 14:37:57

@antiszociális exlúzer: Pajzsmirigy alulműködés. A sportolás megkergeti az anyagcserédet ami a pajzsmirigyed alulműködése miatt lassú, ezért fogysz a sporttól a koplalástól pedig alig alig. Legalábbis egy lehetséges magyarázat lehet ez.

MickthePick 2010.08.02. 14:38:08

@nosferato: ma már ott kint a seggszilikon is legalább olyan népszerű, mint a cici/száj.

Én inkább a teniszt/műkorcsolyát/strandröplabdát javaslom :) azok is a legjobb helyekre pakolják az izmokat :P

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.08.02. 14:39:24

@Frengi: ez most nagyon modoros, de egyetértek, 79 kilóval ugyanúgy nem éreztem, hogy ne volna hasam, mint "98"-cal (100+). Valójában tök pont ugyanazokkal a "komplexusokkal" kell megküzdeni, ami nagyjából annyi, hogy nem állok neki kosarazni félmeztelenül, me' nem néz ki jól, meg kerülöm a buszvezetőhöz hasonuló öltözködési fortélyokat. És persze felülmarketingelem a dugásaimat portfolióbővítés reményében... (ezt vajon hogy írják) (a reményébent)

Ernoke 2010.08.02. 14:45:34

@Feketecsuklya: valóban bejött, anyagi gondjaim soha nem voltak, kényelmes az életem is, drága baromságokra pedig nem vágyom.

@nosferato: nekem télen vannak komplexusaim, mert ormótlan télikabátban a fejemet nem lehet kompenzálni azzal, ami alatta van, plusz a szimpla fehér bőr helyett zöldesen sápadt vagyok akkor. mindenkinek van vmi gyíkja.:D

tippan 2010.08.02. 14:53:07

Én csak szimplán megjegyzem, hogy azért mert alacsony vagyok, nem kéne hátrányosan megkülömböztetni.
Hisz ha egy fejjel magasabb lennék, úgy 210 centi, senki nem mondaná, hogy sok az a 140 kg.
Szóval hátrébb az agarakkal :-)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.02. 14:53:32

@El Topo (Sgt. Elias):
Üüüü, ettől mindjárt hányok! Ilyet épeszű felnőtt ember hogy bír magába tömni?

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.08.02. 14:53:47

@MickthePick: azé nagyon hülyén nézne ki, ha valaki egy műkorcsolyát műttetne a seggébe.

@Ernoke: keress valami szárazbarátot, vagy egy ratyir stylistnak, szerintem helyes vagy, csak egy frizura kell. Mondjuk ahányszor elmondod, hogy csúnya vagy, én szívesen elhiszem. Betty.

MickthePick 2010.08.02. 15:00:25

@nosferato: miért, a pengés segg talán nem nyerő? :)

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2010.08.02. 15:04:27

Keblemre Nosferato kolléga, tökéletes dolgozat!

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.08.02. 15:14:11

@MickthePick: végre a seggfejeknek vágna az esze.
@Kurtz ezredes: Gudea Enszi szakvéleményétől rettegek! :)) Kolléga :D

Ernoke 2010.08.02. 15:23:14

@nosferato: köszönöm, édes vagy.:) frizura soha nem lesz, képtelen vagyok értelmesen beszárítani a hajamat.:D

@Feketecsuklya: nincs, de a nálam sokkal rosszabb anyagi helyzetben lévő ismerőseimnek van. nem halnak éhen se ők, se a gyerek. lényeg, h ne kerülj padlóra, ha esetleg vkinek nincs munkája egy darabig, de ennek egy bmw (ami teljesen szükségtelen luxus) meg garnélás vacsora 2ezerért (ami szintén luxus) nagyon nem része és nem is kell h legyen. neked nyilván van igényed az ilyesmire, ezért megteremtetted magadnak a feltételeit (amiért persze elismerés illet), de nem kell azt feltételezni, h más is ilyesféle anyagi javakra vágyik. (az anyagi biztonság persze más, de nekem ez akkor is megvolt, amikor se tvre, se netre, se cigarettára nem volt pénzem.)

Mr. Bingham 2010.08.02. 15:25:45

Nagyon eltalalt. :)))
Lehetne modoros svajci is, ha kell szivesen adok egy-ket tippet :)
Addig is
svajcinyomor.blog.hu/

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2010.08.02. 15:28:31

@MickthePick:
@gyutyka:

ahh, köszönöm a bókot. minden egyezés, vagy hasonlóság valamely létező személyhez, vagy megtörtént eseményekhez teljes mértékben szándékos és egyáltalán nem véletlen.

akkor jöjjön a folytatás:

modoros fogyókúrázóra reagáló modoros "azt-hiszem-hogy-kurva-okos-vagyok-és-kéretlen-jó-tanácsot-adok"

-azért nem tudsz lefogyni, mert este 6 után eszel!
-hagyd ki a reggelit, akkor majd lefogysz!
-ne egyél szénhidrátot, cukrot, mert felborul az inzulinháztartásod! hát igen, az agynak cukor kéne, hogy gondolkozz...
-ne egyél zsírt, mert hízlal!
-ne egyél fehérjét, mert azt szarul bontja le a szervezet, és elsavasodsz! bár mondjuk, ha nem eszel fehérjét, akkor a tested a saját izomtömegét kezdi el feldolgozni...
-ne egyél annyi csokit!
-a csokiban endorfint felszabadító anyagok vannak, érdemes enni kismértékben, mert akkor kisebb lesz az étvágyad...
-ne egyél fehér kenyeret!
-jaj vigyázz, mert a teljes kiőrlésű kenyérben levő penészgomba nőihormonokat generál a szervezetben, és attól csak még jobban meghízol, mint madonna lánya.
-ne egyél fehér cukrot!
-édeskét se használj, mert rákot okoz.
-ugye tudod, hogy lift helyett inkább lépcsőznöd kéne?
-a villamost is hagyd ki, sétálj inkább két megállóval többet!
-ússzon, aranyoskám, az jót tesz az ízületeknek!
-hát, úgy nem lehet lefogyni, hogy csak úszol, menj el futni, vagy gyalogolni! hát igen, 93 kilóval kicsit nehezebb az ízületeknek, de hát erre korábban kellett volna gondolnod!
-semmi értelme az úszásnak, biciklizz!
-semmi értelme a kardiotréningnek, csak a szívét erőlteti vele!

és a modoros kövérgyűlölő:
-minden kövér nőnek pállott a hónaalja, gusztustalanok!
-utálom a kicsüggő karfiolsegget, meg a tőgyeket, mire 25 éves lesz, már lóg mindenhol!
-a kövérek sokkal nagyobb százalékban lesznek betegek, és az én tébémből gyógyítják őket - felháborító! minden kövérnek maga kellene fizetnie az orvosi költségeit!
-a kövérek csak azért kövérek legnagyobbrészt, mert zabálnak, mint a disznó, és otthon tespednek a tévé előtt.
-ja, könnyű a gyerekre fogni a hízást, nem kellett volna annyit zabálni.
-a muffin topnál már csak a méretes valag undorítóbb és a tokaszalonna

tanulság: menj el fényevőnek, csak ne csodálkozz, ha kapsz egy kellemes fekhelyet egy nyugodt, csendes, gumifalakkal ellátott szobában.

MickthePick 2010.08.02. 15:35:23

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és:
Hát igen, ez is igaz :) mindenki visszhagoz valamit, ahol hallott :)
Viszont ha valaki tényleg csak annyit eszik, amennyire szüksége van (meg lehet figyelni, apránként csökkentve a megszokott kajaadagokat, egy idő után már a régebben szokásos mennyiség felével-harmadával is jól lehet lakni, és emellett sportolgat is, az bizony le fog fogyni. Minden más csak okoskodás, természetesen a legnagyobb szélsőséges baromság és átcseszés az ilyen Maunika féle édesgyökér-génterápia és egyéb sarlatánságok :)

don rafael 2010.08.02. 15:44:29

óbasszameg ez a poszt ez én vagyok :(

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2010.08.02. 15:52:28

@MickthePick:

ó, ez a kedvencem. egyél tényleg csak annyit, amennyire szükséged van, vagy annak a felét, egyharmadát, de az a legjobb, ha az egy tizedét eszed annak, amennyit most eszel. persze apránként csökkentve. simán jól lehet lakni. (ellentábor: a szervezet átáll túlélő üzemmódra, és még jobban fogja raktározni az energiát!)

meg az orthorexia-hívők:
-akupunktúra
-lúgosító diéta
-méregtelenítő diéta
-candida diéta
-makrobiotikus diéta
-elválasztó diéta
-voll-féle diagnosztikus diéta
-vércsoportdiéta
-atkins diéta
-combucha tea diéta
-zöld tea diéta
-palm beach diéta
-kártyalap diéta
-kétharmados diéta
-méregtelenítő kolon-hidroterápia
-léböjt kúra
-káposztaleves diéta
-ananászdiéta
-1600 kalóriás diéta
-500 kalóriás diéta
-horoszkóp diéta

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.08.02. 16:19:23

@Ernoke: próbálj ki egy rásztáfárájt egyszer.
@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és: +Prána +testkontroll +sima éhségsztrájk

[c] 2010.08.02. 16:23:00

@PeterBlau: Nem kizárt... Bár van diagnosztizáltan pajzsmirigy-alulműködéses ismerősöm, és neki a sport csak arra elég, hogy kordában tartsa a súlyát, fogyni nem nagyon tud.

A fent említett, a diétával - velem ellentétben - fogyó lakótárs még így is jóval husibb volt (és maradt) nálam.

[c] 2010.08.02. 16:24:48

@MickthePick: Úgy értem, koplalás illetve fogyókúra sport nélkül.

Feketecsuklya 2010.08.02. 16:26:46

@Ernoke: csak halkan jegyezném meg, hogy talán ritka kivétel vagy, ha paraszt lennék mondhatnám, hogy igénytelen, de a nagy többség 25 után csak csak szeretne nyaralni menni, meghívást egy (romantikus) vacsorára, szép cipőt, szép ruhát, vagy a gyerekeit síelni hordani, miegymás.
Na itt elvérzik a kockás has a lovéval szemben.
A maradék, aki ezt nem szeretn, az nagyrészt rájön pár év múlva, hogy mégis, aztán jön a panaszkodás, aztán meg a félrekúrás valakivel, akitől azt hallja amit szeretne, meg elviszi vacsorázni/ebédelni (ellenőrzöttségtől függően), meg küld neki egy szál rózsát.Túl sokszor láttam már ezt, és anno túl sokszor is éltem vele vissza...

[c] 2010.08.02. 16:27:58

@Feketecsuklya: Akkor én a fennmaradó 5%-ba tartozom.

A kockahasnál egyébként fontosabb a humor (többek között). Humortalannal soha, bármilyen drága a BMW-je. Humortalan kockahasúval se.
De bevallom, a mackókat sem kedvelem. A kockahas nem követelmény, de a formás fenék igen :)

MickthePick 2010.08.02. 16:29:45

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és: félreértettél. Az emberek nagy része a többszörösét eszi meg minden étkezéskor, mint amire szüksége van. Egy vendéglői, de még egy tipikus menzai adag kaja is bőven sokkal több kalória, mint ami mondjuk egy irodai melóhoz kell.
Nekem kiválóan bevált, hogy pl. köretet alig eszem, vagy ha igen, az inkább csak zöldség. Az emésztést is segíti a sok rost (és csak az első napokban/hetekben válik gázgyárrá az ember tőle:P)

Szóval azért nyugi, van azért ebben hasznos info is.

[c] 2010.08.02. 16:30:51

@MickthePick: Mér? csak fordítva elfogadható?
Lehet, hogy elvesztette a munkáját, előfordul mostanság, és nem csak lúzerekkel. (Persze értelmes, talpraesett férfi - és nő is - mindent megtesz, hogy kimásszon ebből a helyzetből.)

MickthePick 2010.08.02. 16:32:02

@antiszociális exlúzer: akkor a humor lesz a titkom, mert kockahasam csak jó régen volt, BMW-m meg sose lesz. Remélhetőleg nem azért, mert majd nem lenne rá keret, persze :)
De maximálisan igaz, hogy a pénz csak arra jó, hogy szabadságot ad.

MickthePick 2010.08.02. 16:32:44

@antiszociális exlúzer: ezen már túl vagyunk pár körrel :D

[c] 2010.08.02. 16:35:05

@Feketecsuklya: "a nagy többség 25 után csak csak szeretne nyaralni menni, meghívást egy (romantikus) vacsorára, szép cipőt, szép ruhát, vagy a gyerekeit síelni hordani, miegymás"

Persze, de ki mondta, hogy mindezt kizárólag a férfi pénzéből?
Nagyon utálnám az anyagi függést.

Feketecsuklya 2010.08.02. 16:36:55

@antiszociális exlúzer: lehet, hogy gyesen nem keresel annyit...

Donna Anna · http://operahumor.blog.hu/ 2010.08.02. 16:37:19

Nadrágtartóhoz övet?

"Hogy bízzak meg egy olyan emberben, aki övet is hord meg nadrágtartót is? A saját gatyájában se bízik!" /Henry Fonda, aki viszont ceruzavékony volt, egy dagadt csicskáshoz, mielőtt lelövi/

[c] 2010.08.02. 16:39:57

@Feketecsuklya: Lehet, de az nem tart örökké. Egyébként ki sem bírnám otthon évekig. De ha mégis, bizonyos típusú munkákat otthon is tudok végezni.

Ernoke 2010.08.02. 16:40:27

@Feketecsuklya: a gyes miatt fontos, h a férfi is normálisan keressen, ez tény. de ez nem jelent "pénzességet".
(amúgy egy romantikus vacsorán v drága ruhában úgy érezném magam, mint aki eltévedt, jobban szeretek egy szál pokróccal mezítláb piknikezni a duna mellett, lélekben hippi vagyok úgyis.:) az meg ingyen van.)

sdani 2010.08.02. 16:44:26

@Feketecsuklya: Azért mert van egy valag pénzed, nagy kocsid nem kell feltétlenül úgy kinézni, mint egy hájas disznó, aki csak a tükörben látja a farkát! Mert aztán majd jön egy kockahasú csóró, aki megadja azt a feleségednek, amit Te már nem tudsz, és a Te pénzedből mennek majd romantikus vacsorára.

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2010.08.02. 17:00:58

@MickthePick:

értékelem a jószándékot, hogy te is meg akarod mondani a tutit, mit csinálnak a modoros fogyókúrázók rosszul, de én fizikálisan itt szoktam mindenkit leállítani, hogy köszi, de tényleg nem kérek a jótanácsokból.

szóval elhiszem, hogy jót akarsz, és okos vagy, de lécci, ne legyél modoros fogyókúra-tanácsadó.

2010.08.02. 17:16:05

Jól alakul a meccs a kövérek-soványak között.

Az igazság az, hogy a kövérség a természetes állapot. Ennek köszönhető, hogy még nem halt ki az emberiség. Csak az utóbbi 100 éveben áll korlátlanul rendelkezésre - a világ némely részén - élelmiszer. Háborúk, járványok, természeti csapások esetén ugyanis csak azok maradtak életben, akiknek volt tartalék. A legbiztonságosabban a "bőredényben" lehetett eltárolni, minden mást elvihetett az akik fölénnyel rendelkezett.

Elindult egy trend a gazdagok világában, hogy elkezdték utánozni a szegényeket, csak sikkből, divatból. Kezdődött azzal, hogy barnára sütteték magukat a napon, hogy úgy nézzenek ki mint egy matróz vagy napszámos asszony, folytatódott a soványság kultusszal.

Erre még ráerősített a múlt században, hogy a férfiak elvesztették a vezető szerepüket. Az a férfi, aki úgy érzi, nem tud kielégiteni egy asszonyt, e miatt komplexusai vannak, a gyermektestű nőkhöz kezd vonzódni. A pedofilát azonban egyik társadalom sem tolerálja, ezért megteremtették a gyeremek testű nőideált.

A sport, a testedzés is új keletű dolog. Régebben még a gazdagokanak sem volt szükségük sportra. A lovaglás nem sport volt, hanem maga a közlekedés. Képzeljünk el egy várat, vagy kastélyt lift nélkül.

A helyzet most ugy áll, hogy lényegesen több a túlsúlyos ember, mint a sovány. De a soványak még nem vesztették el meccset. Ők a divat miatt jobb eséllyel fognak ma már szaporodni, és tovább adni a soványságért felelős gént, mint pár száz évvel ezelőtt.

Aki a kövérsége miatt mégis frusztrált, pszichológust javasolnék felkeresni, lefogyni ugyan nem fog, de lagalább nem zavarja a súlya.

helenabeth 2010.08.02. 17:22:48

@Feketecsuklya:

Az a kitartott luvnya, aki egy kapcsolatban alapértelmezetten elvárja, hogy finanszírozd neki a "szép cipőt, szép ruhát, tuti nyaralást", az KICSIT MÁS helyzet, mint amikor a gyes alatt egy időre a férfi fizetéséből kénytelen megélni a család. Alap esetben egy kapcsolatra, szeretetre érdemes nő mindenben részt vállal a saját keresetéből, és a fent említett jóságokat nem a férjétől követeli.

Ja, ugyan a csaj a hájas disznó mellé huppan be a verdába, és el is tartatja magát vele, csak közben a csóró, nagyfarkú jópasival kefél sikítva, mert őt kívánja, és együtt röhögnek az eltartón, hogy mekkora balfasz.

A nők pont nem pénzessel dugnak félre, hanem azzal, akire izgulnak. A pasijukra ugye nem izgulnak fel, mert csak kompromisszumból vannak vele (pont a pénz miatt, vagy mert kinyalja a seggüket), viszont találkoznak egy olyan jópasival, akire nedvesednek is, és az hajlandó őket párszor megfektetni.

nyílméregbéka 2010.08.02. 17:32:13

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és: Valamelyik vasárnapi újság életmód-rovatába rendszeresen írt valami böjtfenomén, aki átlag havonta leírta, hogy tkp. a vízböjt az igazi, igzaából nem is kellene enni semmit sem, max. víz, tea üresen meg gyümölcslé. Persze ezt csak szép apránként, először elhagyod az alkoholt, a kávét, a fehér cukrot, aztán az állati fehérjét, a növényi fehérjét, a zsiradékot, a ... és kb. minden ehető dolgot felsorolt. Pár nap alatt meg lehet szokni, mondta; bár lehet, hogy a 8. óra nem evés után kicsit elszédülsz, na de az majd elmúlik, és szépen kiszabadulnak a test energiái, és az fog táplálni.
A végén sírva borultam az asztalra, pedig horrorfilmeken nőttem fel, erős idegzetem van.

[c] 2010.08.02. 17:39:01

@Frengi: "Az a férfi, aki úgy érzi, nem tud kielégiteni egy asszonyt, e miatt komplexusai vannak, a gyermektestű nőkhöz kezd vonzódni."

Ezt elég elnagyolt következtetési láncnak érzem.
A sovány azért divatos és vágyott, amiért a kövér asszony az bizonyos afrikai közösségekben: mert kiváltság.
Ahol sok ember éhezik, ott a kövér kiváltságos és irigyelt. Ma - a világ fejlettebbik felében - az átlagember nem éhezik, az egészséges életmód viszont sokba kerül, ezért ma ez a kiváltság.

dellaratta 2010.08.02. 17:39:10

Érdekes, hogy nem került szóba még az a kategória, aki csak a külsőségeknek él.

Onnan jutott eszembe, hogy a szakmámban (vill. mérnök) kivételesen ritka a jó kondíciójú ember. Valószínűleg benne van a lustaság is, meg a 95%-ban számítógép előtt ülős munka, de sok ismerősöm nem szarral gurít a szellemiek terén, tehát elvileg tudnia kellene, hogy hosszú távon ez nem menő, és ők szokták legjobban leszarni a kinézetet (nyilván csak a sajátjukat természetesen;)

Az ilyen Norbi-Rubintréka-emberek meg ennek pont az ellenkezői: rongyrázás, rajoskodás az ismerősök előtt izmokkal/pénzzel/külföldi nyaralással/autóval, <100 IQ, akut szövegértelmezési problémák, kétszámjegyű számok összeadásának/kivonásának nem tudása, aki ilyenre képes, azt kockának titulálás.

Ha valaki tökéletesen kigyúrt, nekem rögtön az az első gondolatom róla, hogy ez mennyire ráér, és biztos nem végez értékteremtő munkát. Aztán lehet, hogy én vagyok a kompenzáló, ideologizáló félkövér, ki tudja..
Legszebb álmaimban sem tudnék heti 4-5 alkalommal órákat konditeremben tölteni, annyira unalmas, még a fitneszlibákat nézegetve is. A saját tapasztalatok is azt mutatják, hogy az ott szerzett izmok nagymértékben korrelálnak a taplósággal. Mondjuk ez nem ment fel, vannak ennél igazibb sportok is;)

A lényeg, hogy a világban helyreáll az egyensúly: a bogármaszkos, tökéletes seggű plázacica lenézi a dagadt programozót, mert az általa ismert "értékek" nem találhatók meg benne, de a lenézés kölcsönös attól függetlenül, hogy a programozó azért seggbebüntetné a plázacicát. (Sőt, ha jól keres, bérelhet is ilyen célból)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.08.02. 17:39:31

@nyílméregbéka:

Aztán az az óbudai baromarcú is addig szoktatta a gyerekeit a fényevésre, amíg már majdnem megszokták, csak közuben éhenhaltak a szerencsétlenek.
Mondjuk nem tudom, mi a franc lett vele végül, remélem azóta is nagyon rossz neki a sitten.

2010.08.02. 17:46:53

@antiszociális exlúzer: a kettő nem mond ellent egymásnak

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.08.02. 17:47:20

@dellaratta: valóban. Aki gyúr meg odafigyel magára, az nem lehet értelmes sem - de biztos, hogy nem szellemi munkát végez..! :D

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2010.08.02. 17:51:23

@nyílméregbéka:

egyszer említettem egy dokinak a másik doki által javasolt 500 kcal diétát. idősebb fickó volt, a vh2-ben lehetett gyerek. rámnézett, és megkérdezte, hogy ugye tudom, hol NEM voltak kövérek az emberek. na ebben maradtunk.

[c] 2010.08.02. 17:56:59

@Frengi: Valóban nem, de szvsz más a magyarázat. Az a fiatal lánytest, amelyet kamasztestnek, "gyerektestnek" nevezünk, gyakorlatilag már szülőképes korban van, sőt, éppen az ideális korban a szüléshez. A hozzá való vonzódás természetes, ösztönös.

Csakhogy manapság már nem 30 év a várható élettartam, és nem 14 évesen szülnek a nők - ugyanakkor azt várja tőlük a társadalom, hogy konzerválják hamvas fiatalságukat.

2010.08.02. 18:24:28

@antiszociális exlúzer: Rimócon az volt a szokás, hogy a lányt már 14 éves korában "féhö" adták. Persze még nem volt érett a szülésre, ezért az anyóssával aludt egy ágyban.
(Más fogamzásgátló nem lévén).

Mindenestre érdekes megközelítése a dolognak amit mondasz, és mivel nem "nálam van a tudja", érdemes ezen is elgondolkozni.

Feketecsuklya 2010.08.02. 18:27:32

@sdani: nem tudom, hogy hol irtam, hogy van egy valag pénzem, meg végűl is 3x csak edzek egy héten, tán annyira dagadt sem lehetek...

Feketecsuklya 2010.08.02. 18:30:50

@helenabeth: nem tudom, tőlem nem követelnek semmit, általában magamtól adok.
De ahogy elnézem, ide csak olyan csajok (?) irogatnak, akik több százezret keresnek, és mindent felesben fizetnek a féjükkel/pasijukkal.
Lehet, hogy nem egyenlő a lépték, amiben gondolkodunk, de ez legyen a te problémád....

nyílméregbéka 2010.08.02. 18:44:22

@El Topo (Sgt. Elias): ez a nő nem fényevő, megengedi, hogy egyél salátalevelet, zöld teát, nyers gyümölcsöt.... broáááááf :-(
@dellaratta: "heti 4-5 alkalommal órákat konditeremben tölteni, annyira unalmas" Ebben igazad van, a legtöbb sport időigényes és/vagy kurva unalmas. Én pl. nem járok edzőterembe, hanem a közeli parkban futok, 1 kör = 1 km, és a vége felé már állati unalmas. Egyetlen változatosság a kutyasétáltatók, gyereksétáltatók, bokorból elővánszorgó hajléktalanok, meg a párocskák a padon, "Némá, fut a hülye!" szövegükkel :-D

2010.08.02. 18:53:16

Modoros kövérgyűlölőként azt azért hozzátenném, hogy tévedés az, hogy 40 körül a jó felépítéshez (és akár a kocka, de minimum lapos hashoz) valami rettenetes sok időt kell edzéssel tölteni.

Az igaz, hogy az adottság sokat segít, hiszen aki gyermekként is gyűlöletes kövér volt, az valszeg fenőttként is az lesz. De edzésből heti 3-4 alkalom bőségesen elég, sokkal döntőbb az életmód és kaja - ez sokkal nehezebb.

Magam látom a teljesen átlagos felnőtt táplálkozást a környezetemben: reggel otthon egy kávé, majd 9 körül valami szar büféreggeli, étkezés menza/kínai/önkiszolg sarkon, este a TV előtt meg ami belefér... Így persze nem is megy, csak sírni sem kell miatta.

A nyaralónál van egy dagadt család a szomszédban: anyuka hegy, úgy 140 kila, a két fiú teljesen szőrtelen, hóbőrű, tenyérnyi mellbimbójú, hájcsecsű, rengőpicsájú, X-lábú, ösztrögéntúltengéses csikkfaszú szerencsétlen, a "kislány" eleinte sovánka volt, de idén megnyugodva láttam, lassan utóléri a tesókat. S mit csinálnak egész nap a strandon? Lángos-hekk-jégkrém-kóla-pizza-vattacukor-palacsinta, úgy nagyjából az egész étlap. Az igaz, hogy a 17 fokos Balatonban is órákat tudnak eltölteni, ennyi szalonna már tényleg szigetel.

nyílméregbéka 2010.08.02. 19:04:46

@Brother Love: "ennyi szalonna már tényleg szigetel." Ne is mondd, egy hasonló alkatú csajjal dolgoztam egy szobában évekig - állandóan kitárta az ablakokat, mínusz huszonöt fokban is, mert folyton izzadt, én meg hiába kunyeráltam, hogy csukja már be, 5 perc múlva megint rámnyitotta a baszott hideget, mert persze az ablak énfelém nyílt. Kaptam pár torokgyulladást az évek során.

A Tyne folyó déli partja 2010.08.02. 19:54:05

@Ernoke: egyetértek. viszont a legtöbb embernek az evés a világ (második) legjobb dolga. és el se tudja képzelni, h. nem mindenki azért él, h. egyen. hanem esetleg fordítva...én is csak azért eszem, mert muszáj, amúgy abszolút nem érdekel.lehet tippelni, kövér vagyok-e:)

A Tyne folyó déli partja 2010.08.02. 19:56:08

@El Argentino: ennyit eszik, előtted. lehet, h. éjjel meg habzsolja a tortákat...meg amikor nem látod.

A Tyne folyó déli partja 2010.08.02. 19:59:16

@Toll: miért baj az, h. funkcionálisan kajál? gondolom, akkor eszik, amikor éhes. és nem azért mert ebédidő van, meg karácsony, meg húsvét, meg születésnap,stb. mert akkor ugye egyesek (sokak) szerint enni KELL. sőt, zabálni kell, mert pl. karácsony van.

A Tyne folyó déli partja 2010.08.02. 20:05:35

@Collurio: volt kolléganő (nem volt mondjuk kövér) meg kocsival járt az edzőterembe. mondanom se kell, h. az edzőterem kb. 15-20 perc sétatávolságra volt...

A Tyne folyó déli partja 2010.08.02. 20:12:39

@strohmann: egyik barátnőm: mióta ismerem, fogyókúrázik. mindenből fogyókúrás, lightos izé. De bakker, abból háromszor annyit, mint kéne...persze, h. nem fogy.

Kassian 2010.08.02. 20:12:50

lehetsz bármilyen dagadt, ha a farkad 20 cm nyugalmi állapotban, akkor lényegtelen mekkora a hasad...

Amúgy egy posztot megérne a modoros, dagadt csaj is. Esetleg a csúnya barátnő.

A Tyne folyó déli partja 2010.08.02. 20:17:03

@Viktor H: másik kolléganőm: "én nem fogyok, pedig gyalog járok munkába, napi másfél órát sétálok".
egyszeer elmentem vele a (nekem) 3 percre lévő buszmegállóig. negyedóra alatt sikerült megtennie. nem is értem, miért nem fogyott a sétától...

A Tyne folyó déli partja 2010.08.02. 20:18:36

@El Topo (Sgt. Elias): nem igaz. a leginkább sport is és étkezés is. ha naponta futsz, de ennek megfelelően kétszer annyit is eszel, akkor ugyanott vagy. főleg, ha az zsíros, cukros, stb. hízlaló kaja.

A Tyne folyó déli partja 2010.08.02. 20:20:27

@mfplajos: tudod, erről - már, h. elhízott -a legtöbb ember tehet. a te általad felsoroltakról meg kevésbé.

A Tyne folyó déli partja 2010.08.02. 20:21:47

@antiszociális exlúzer: azt is figyeld, h. MIT eszel, ne csak a mennyiséget.

A Tyne folyó déli partja 2010.08.02. 20:27:32

@El Argentino: plusz, ha megtalálta, akkor még jól is fog esni (mivel ugye, mint tudjuk, a sport boldogsághormonokat szabadít fel. vagy hogy mondják szakszerűen)

A Tyne folyó déli partja 2010.08.02. 20:34:39

@Ernoke: ehhez képest az English breakfast kb. senki nem eszi, csak a vendéglátó egységekben kérheti a turista...leginkább zabkását esznek reggelire. esetleg pirítóst. a tipikus English breakfasttől ugyanis nem bírnának utána még dolgozni, mert az emésztés totál lefárasztaná a szervezetet...

A Tyne folyó déli partja 2010.08.02. 20:40:25

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és: pedig igaza van. a mai ember sokkal többet visz be, mint amennyire szüksége van,és nem égeti el. ezt szerintem akármelyik táplálkozással foglalkozó szakember aláírja.

A Tyne folyó déli partja 2010.08.02. 20:43:12

@Feketecsuklya: akkor asszem én is igénytelen vagyok...nekem se kell, h.elvigyen vacsorázni, stb.

az viszont bizony számít, h. ne dobja ki az ablakon a rezsipénzt, előbb a számlákat, meg albérletet, stb. fizessük ki, utána az extrákra, ami jut, és ne fordíva. mert volt ilyen is.

A Tyne folyó déli partja 2010.08.02. 20:45:13

@MickthePick: pontosan, a pénz azért kell, h. ne kelljen görcsölni azon,h. miből fizessem ki a villanyszámlát, meg ha mondjuk tönkremegy a mosógép, akkor se kelljen várni a fizetésig. biztonság miatt,nem azért, h. BMW-vel hordozzanak...sőt, inkább jöjjön el biciklitúrára.

A Tyne folyó déli partja 2010.08.02. 20:46:09

@Ernoke: egyetértek ezzel is. inkább piknik, mint romantikus vacsora.

A Tyne folyó déli partja 2010.08.02. 20:47:47

@Frengi: régen nem is ültek ennyit az emberek. kövér meg csak az úri népség volt. és nem is éltek sokáig.

A Tyne folyó déli partja 2010.08.02. 20:50:22

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és: 500 kcal egy kissé kevés, tudtommal 2000 a normál, amit be kéne vinni.

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2010.08.02. 20:53:18

Én már voltam kórosan sovány (gyerekként), vékony, tökéletes alakú (na ja, 15 évesen...), normál testalkatú, gömbölyded, duci, túlsúlyos, kövér, dagadt. És már kipróbáltam minden diétát. A listáról kimaradt egyik kedvenc kínzómódszerem, a 90 napos.
Aki nem tud lefogyni (pedig megtett mindent), annak javaslok egy terheléses cukor- és inzulinvizsgálatot. Azóta mínusz 23 kg. De zéró cukor, zéró fehérliszt (és gyógyszeres kezelés).

csodalámpa 2010.08.02. 21:19:01

@Brother Love: hasonló cipőben járunk, bár én nem rühellem zsigerből a dagikat (sőt, a párom 127-ről fogyott jelenleg 101-re (és még tovább akar, de már kb. térdenállva könyörgök neki, hogy ne tovább, mert én is a 100 alatt karácsonyfadísz a féri klub tagja vagyok...)
szóval az összes (3) tesóm és a szüleim dagadtak, különböző arányokban, de ez van - ez az alkat. Alkat az is, hogy könnyen és gyorsan izmosodunk, én versenyszerűen úsztam, vízilabdáztam, ennek köszönhetően batár nagy hátam van, a versenysport elhagyása után meg jól meghíztam (+25 kg), ennek köszönhetően lett mellem is..... most nagyjából félúton vagyok, sajnos szembesülnöm kellett avval, hogy már nincs időm és lehetőségem napi 4-5-6 órát edzeni, max 1,5 - 2 -t és azt sem minden nap, úgyhogy a kaját kell vissza venni. És sajnos imádok kajálni, de szerencsére nem cukros-lisztes dolgokat, úgyhogy a szénhdrát-szegény diéta nekem is bejött. Evvel+napi 1,5 - 2 óra aerob edzéssel + 6 óra után nem-evéssel lehet fogyni, durván. És sajnos, ha elengedem magam, villámgyorsan hízok, ez van. Picsoghatnék rajta, hogy van excsapattársam, aki 4x annyit eszik mint én, és Big Mac-et Mars csokival és kólával, de ettől én még ugyanúgy meghízok a tonhalas rozskenyér szendvicstől, mert nekem ezt dobta a gép, ilyen fos alapanyagcserét. Ennyi. lehetek 70 vagy 120 kg is, az csak rajtam múlik,a 70 kissé munkásabb...

csodalámpa 2010.08.02. 21:27:21

@dellaratta: komolyan mondom, meglepődtem - egy olyan (értelmes) komment, amiben nincs semmi kompenzálás, frusztráció - fotosoppp ;)

Celtic 2010.08.02. 21:33:29

"Tetszik, hogy karcsú a derekam, izmos a karom és egyáltalán, sportos a külsõm. Csak az nem tetszik, hogy mindezt zsírpárna takarja el."

Amugy viszont, ellenben, elofordulhat az elhizasnak egy oyan oka is, hoyg annyira alacsony a kereseted, hogy fel kilo kenyeret bevagsz 10 deka parizer melle, hoyg jollakj. Sportolni nem tudsz, mert az is penzbe kerul (ki akar bakancsban futni?), esetleg idobe, amit inkabb arra szansz, hogy tanulj, idovel jobb allasod lehessen.

Aztan persze jobb allas, emberibb korulmenyek es vegre lehet dietas kajat rendelni, amitol harom nap utan a falat kaparod es (pl nalam) minden vagyam a vajas-majkremes kenyer volt, paradicsommal. Elmehetnek sportolni, napi cca. 10 ora ulomunka utan kellene, de vagy semmi humorom hozza, vagy meg par orat lehuzok egy iskolapadban (ha eppen nincsen nyar). Voltam en is 70 kg 25 evesen (najo, akkor mar talan nyolcvan is), csakhat a rendszervaltas nem azt hozta, amit vartam :)

Celtic 2010.08.02. 22:07:54

@Krisztinca: Naigen. Nekem is ez az egyik legfobb oka, hogy le akarok fogyni par kilot. Nem volt kellemes, hogy azzal riogatott a doki bacsi, hogy 1-2 even belul inzulinon elhetek es max. csak szaglaszhatok a pekseg elott. De vernyomasom sem tunt tul jonak meg az orokke dagadt boka. Se agyverzes, se labamputacio nem hianyzik. Azok majd a cigitol :)

Celtic 2010.08.03. 08:26:57

Aztan reggelre kelve rajottem, hogy dagadtnak dagadt vagyok, de modoros attol lettem, hogy ide ezeket a fenti "alapigazsagokat" bekommenteltem :) En kerek elnezest a magam neveben :) Eddig sose ereztem magam modorosnak, hat most ez is megtortent, raadasul ugy, hoyg eszre se vettem, csak utolag.

Ernoke 2010.08.03. 09:18:21

@Feketecsuklya: pont arról szövegelünk, h nem kell ahhoz többszázezret keresni (bár én örülnék neki, az tény:D), h kényelmesen éljél. de persze aki értelmetlen hülyeségekre költ, annak ez kevés. kicsit torz az értékrended, kezdelek is sajnálni, de persze akkor fogod megérteni, amit mondok, ha már nem lesz többszázezer felesleges elköltenivaló forintod a nődnek randa fukszra, és nem lesz miért szeressen tégedet.:D

@Animacs: én english breakfast nélkül nem bírok dolgozni, éhesen használhatatlan vagyok. az evéstől élénkülök, főleg a jó tápláló, zsíros kajáktól.

Toll (törölt) 2010.08.03. 10:29:17

@Frengi: "Az igazság az, hogy a kövérség a természetes állapot." Na, mar ne haragudj, de azert nem erzed hogy ez igy nagyon eros tulzas?? Onaltatas esete forog-e fenn?

@dellaratta: "Ha valaki tökéletesen kigyúrt, nekem rögtön az az első gondolatom róla, hogy ez mennyire ráér, és biztos nem végez értékteremtő munkát."... Meg szerencse, hogy te sem "guritasz szarral a szellemiek teren" es ilyen okossagokkal orvendeztetsz meg bennunket. Feltetelezem, szamodra egy komuves, acs, vagy szabo sem teremthet erteket, hiszen az ertek csakis milliamperben es bitekben merheto.

Billy_Bright 2010.08.03. 10:33:23

Hatalmas poszt, Tibbie :-D! Remélem ez még nem volt:

www.youtube.com/watch?v=RXTq2_3LfXM

Lazán kapcsolódik.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.08.03. 11:02:19

@Ernoke:

Mákod van. Ha én bevágok ebédre egy sima tökfőzeléket kispörkölttel, a délutánom már szart sem ér. Aznap már se tanulni, se dolgozni nem vagyok képes normálisan.

pruntyike 2010.08.03. 11:17:54

A kövér nők általában jószívűek, kedvesek, megértők.

Ernoke 2010.08.03. 11:25:27

@El Topo (Sgt. Elias): inkább neked van mákod, nekem ebédre egy tökfőzelék pörkölttel kevés... jó lenne, ha nem kellene folyton zabálni, dehát ez a vékony emberek átka.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.08.03. 11:45:08

@Ernoke: Lehet hogy tényleg nekem van mákom abból a szempontból, hogy olcsón megúszom. Akkor sincs gond, ha pár napig egyáltalán nem eszem. Mondjuk az utolsó étkezéstől számított 24 óra múlva kicsit megéhezem, de ha nem eszem, akkor elmúlik és aztán már nem is tér vissza jó darabig.

helenabeth 2010.08.03. 12:06:53

@Feketecsuklya: Ahhoz nem kell többszázezret keresni, hogy ne pofátlanul a partneremmel fizettessem ki a saját hülyeségeimet. Nem értem, milyen nagyívű igényekkel kell rendelkezni ahhoz, hogy a FELÉT is megterhelő legyen kifizetni. Nálunk marhára nem központi kérdés a boldogságunk szempontjából a ruhák, a nyaralások és az éttermi kajálások mennyisége. Ha valakit szeretsz és imádsz vele lenni, mindenhol, mindenhogy jó vele.

Tényleg más léptékben gondolkodhatunk, ha neked rendben van, hogy egy csaj érdekből inkább egy taszító külsejű pénzessel van, mert az elviszi nyaralni meg vesz neki ruhát. Nekem ez aztán nem probléma, legyen a kihasználtnak probléma, akin a háta mögött röhögnek.

bajor gizella 2010.08.03. 12:18:42

én még nem láttam gazdag dagit. öreg aszott vén tökéket többet.

amúgy kétfajta dagi férfitipus van, van akinek nagy a hasa meg kicsit tokás, azok a mackók, velük még el is tudná képzelni az ember na nem a szexet, de szóval valamit.
és van a nagyseggű. akinek nincsenek kifejezetten nagy méretei, de minden nadrág feszül a seggén, ha ez némiképpen még az x lábbal, és vastag combokkal párosul, hát az kurva riasztó. Jlo férfiban.
a kövér férfinak meg van egy kifejezett mozgása. a lomha tapírjárás. a vállát leszegi, mert azt hiszi hogy kisebb lesz tőle az összkép, enyhén előregörnyed, és minden lépésnél lecsapja az egész talápát a földre. nem szép. részben nyilván az önbizalom hiányából is fakad ez a tagbaszakadt járás, de sokat bírna segíteni az első benyomáson egy normális kihúzott hát. egyébként az a fura hogy a nagyon vékony faszik is pont így járnak.

Celtic 2010.08.03. 12:43:25

@Toll: Eleg keves "tokeletesen kigyurt" acsot, festot, komuvest, viz-,gaz-,futesszerelot ismerek. Akiket ismerek, azok inkabb szalkasak, nem kigyurtak. Nem dagadnak az izmoktol, de hihetetlen teherbirasuk van.

2010.08.03. 13:00:39

@Toll: nem, egyáltalán nem önálltatás.
Amig a súly vesztés többnyire valamely betegség vagy diéta eredménye, addig a kövérség csupán a fel nem használt energia raktározása szűkösebb napokra.

Az egy dolog, hogy korunkban nincs már szükség raktározásra, de mivel az ember évmilliók alatt lett olyan amilyen, ez tul rövid idő ahhoz, hogy alkalmazkodni tudjon.

Amikor faluról egy városba - egy hatalmas bevásárló központ közelébe - költöztem csak az tartott hónapokba, hogy ne vásároljak be mindent előre, mert lesz holnap is minden, és nem kell kilométereket utaznom ha valami kell.

Gondold el, hogy akkor az étekezési szokásokhoz milyen hosszú idő kell, hogy megváltozzon. Egy nép egész kultúrája kell, hogy átalakuljon. A világ meg nem az átalakulás felé halad, hanem épp ellenkező irányba.

Amikor gyerek voltam, és nem vittem otthonról kaját, egész nap éhes maradtam, de most ott van minden sarkon eggy hamburgeres vagy sütöde. Ha jön az éhség érzet, azonnal ki kell elégíteni, de ha nem vagy éhes az illatok már elindítják a pavlovi reflexeket.

Régebben ez nem volt ilyen egyszerű. Még a kocsmák sem voltak mindenki számára elérhetőek, volt akinek még egy zónapörkölt is luxusnak számított. Most olcsó, és magas kalória tartalmű ételekhez a legszegényebbek is hozzájunak, akár naponta is. Legtöbben már nem is ismerik az éhség érzetet sem.

Tehát ellenálni hízásnak nagyon is tudatosan lehet, szemben az elhízással aminek csupán az a feltétele, hogy több energia áll a rendelkezésre, mint amit a szervezetnek felhasználnia szükséges.

Modor Timi 2010.08.03. 13:30:21

@pruntyike:
Nem is tudtam, hogy a testsúly egyenesen arányos a belső tulajdonságokkal :)
Úgy gondolom ez egy kicsit merész kijelentés volt...
Maximum azt próbálják ezek a nők a kedvességükkel kompenzálni, hogy baromi dagadtak és amúgy a kutya sem figyelne rájuk. Mert mondhat bárki bármit, de mindig az első benyomás a fő. Én például soha nem kezdenék egy dagadt pasival, mert számomra egy kicsit kiábrándító a kis hurkácskákba kapaszkodni.

Sand Lover 2010.08.03. 13:39:14

@Modor Timi: „kicsit kiábrándító a kis hurkácskákba kapaszkodni.”
Kis hurkácska? Ne röhögtess. :) Az még hagyján. De amikor a pasid pl 30+ kilóval nehezebb nálad és nem kapsz alatta levegőt, ill. leszakad alatta az ágy, na az kemény.

Modor Timi 2010.08.03. 13:41:25

@Morgan LeFay:
Jó-jó, csak próbáltam finoman fogalmazni :)
A lényeg, hogy egy dagadt pasival nem szeretnék eljutni az ágyig, valahogy még a gondolat sem izgató :)

medvedr 2010.08.03. 14:24:36

@Frengi: Ez hülyeség. Nem annyi a raktározott kaja előnye, ami ellensúlyozná a hátrányait v. bármit is. Ha az úszógumidból zsírmobilizálsz már nem tudsz küzdeni, mert túl gyenge vagy. Az jelenthetett evolúciós előnyt ha gyorsan visszaszedte az ember amit rossz időkben elvesztett. Ez teljesen más.

2010.08.03. 16:07:12

@Morgan LeFay: Érdekes, erre még nem gondoltam.

A menyem 42kg, a fiam alulról veri a mázsát, centire is több van köztük 30-nál, mégis csak a kanapét cserélték ki, az ágy maradt.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.08.03. 16:42:46

@Modor Timi:

Ez nekem ilyen hülyeségnek tűnik. Nem lehet, hogy valaki eleve kedves, függetlenül a testalkatától? Vagy egy szemre jó csaj lehet amúgy tapír is, úgyis megkúrja valaki?

mici˙ 2010.08.03. 17:05:42

@pruntyike: a csinosak meg önteltek. a vörösek jók az ágyban és a pasi kezéről meg lehet mondani mekkora a farka...

de láttam én egyszer egy ilyen kedves, jószívű, megértő kövér nőt, amikor lehullott róla a maszk. na, ott felszínre került a színtiszta frusztráció és a kicsinyes rosszindulat.

Modor Timi 2010.08.03. 17:12:56

@El Topo (Sgt. Elias):
Én is pont erre próbáltam célozni és rákontrázni @pruntyikére, aki azt állította, hogy "a kövér nők általában jószívűek, kedvesek, megértők"...
Erről azt gondolom, hogy egy nagy baromság :) Mióta lehet egy ember tulajdonságait a testsúlya alapján megítélni? :)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.08.03. 17:20:19

@Modor Timi: Nem nagyon lehet. Ámbár meg kell jegyezzem, hogy mind a kimondott szépség, mind pedig annak hiánya okozhat bizonyos személyiségtorzulásokat.

Intizar 2010.08.03. 17:20:35

@vészmadár (pica pica): Ojvé... úriember akkor nem kefél? Be szomorú...

bajor gizella 2010.08.03. 17:27:50

komplexusgyártó tényezők: gizda kövér, alacsony, kopasz, vékonylábú, nagyfül, kisfarok, majomszőr, kopaszmellkas, büdösláb.
egynél több nem jó ha teljesül egy férfin belül, mert akkor elviselhetetlenül kompenzálnia kell valahogy.

Intizar 2010.08.03. 17:41:42

@Feketecsuklya: Így jár, aki ribancokkal ismerkedik, s azokat tekinti "a nők"-nek.

Intizar 2010.08.03. 17:55:35

@nyílméregbéka: Szerintem borzasztó nagy szívás lehet heti ix órákat konditermekben vagy körbefutkározással tölteni. Előbbire ráadásul még költeni is kell. Én a magam részéről egyszerűen biciklivel megyek mindenhová. Nota bene: nem "elmegyek biciklizni", az nem program. Hanem valahol dolgom van, oda biciklin.
Igen, hozzá kell szokni. Az első néhány héten semeddig nem jutottam el rettenetes megizzadás-kifulladás nélkül. Aztán egyre-egyre. Most már (néhány hónap után) nagyon laza.
Nem hajtok a hörcsögkerékben ész nélkül, nem megy rá a gatyám is (sőt, spórolok a BKV-n), mégis fogyok. Bruhahahaaaa!

Intizar 2010.08.03. 17:58:03

@helenabeth: Nekem erősen gyanús, hogy ez a szegény ember sok pénzéhes ribanccal futott össze életében (vaj' miért?), sőt, talán még a végén el is vett egyet (értsd en gros fizetett be a szolgáltatásaira. Innen a meggyőződése.

A Tyne folyó déli partja 2010.08.03. 18:42:36

@Ernoke: pedig azok nehezítenek..egyébként ne is mondd, én most jól beebédeltem munka közben (legalábbis, nekem sok volt, leves, ahhoz egy pici zsemlét adtak, meg egy jó nagy szelet süti) és egész délután alig bírtam dolgozni. még jó, h. ülőmunkát végzek...
amúgy, soha, senkit nem láttam, hallottam English breakfastot reggelizni, pedig itt élek már több, mint öt éve...csak a panziókban szoktak adni.

ja, a másik, a hat óra után már ne együnkre. régebben tartottam is, de most ötig dolgozom, hatra épp végzek a kajával. (és csak negyedórára lakom. ha másik városból járnék be, esélyem nem lenne hat után nem enni, egyszerűen mert olyan a munkabeosztásom. vagy, ha megyek valahova munka után. mondjuk sportolni, de akkor meg pláne kénytelen vagyok hat után vacsorázni, mert egyszerűen máshova nem fér be. napközben meg ugyanezért nem tudok normálisan enni. mert ha rendesen ennék, a munkahelyi menza háromfogásos menüjét, akkor megint csak lelassulnék egész délután.) úgyhogy a legjobb, ha nem dolgozik az ember, vagy kötetlenül...
és: én pl. elég rendesen eljárok sportolni. Csakhogy megint: napközben ugye nem tudok rendesen enni, hazajövök, hat körül eszem, tornászni meg indulhatok fél nyolckor. és az se ajánlott, h. sport előtt egyek. de előtte meg nem vagyok itthon...arról nem is beszélve, ha valami "normális" (értsd, nagy főzéssel járó) kaját csinálnék, akkor még később végzek a vacsorával és még kevesebb ideje van a sport előtt lenyugodnia a hasamnak...úgyhogy sehogy se jó.inkább keveset eszem...

A Tyne folyó déli partja 2010.08.03. 18:48:11

@nyílméregbéka: akkor ne fuss, hanem keress olyat, amit élvezel.

nyílméregbéka 2010.08.03. 18:57:30

@El Topo (Sgt. Elias): "Mondjuk az utolsó étkezéstől számított 24 óra múlva kicsit megéhezem, de ha nem eszem, akkor elmúlik és aztán már nem is tér vissza jó darabig."
Na, ki a fényevő??! :-DDD

@Animacs: nincs különösebb bajom a futással, ráadásul ez mozgat / fogyaszt a legjobban.
Biciklizni nemtok, nincs is, sőt életemben nem próbáltam. Ja de, egyszer. Eldőltem vele.

A Tyne folyó déli partja 2010.08.03. 19:02:05

@nyílméregbéka: én meg pont a futás rühellem. bármi mást, csak azt ne kelljen...

még az előző hozzászólásomhoz: a "nagy" ebédem miatt most pl. nem is tudok vacsorázni, mert még mindig tele vagyok:)

A Tyne folyó déli partja 2010.08.03. 19:03:43

@nyílméregbéka: ja, az előzőre: elvileg a böjtnek pont az a lényege, h. egy ideig érzed az éhséget, aztán tényleg elmúlik. egyszer csináltam egy háromnaposat (mert kíváncsi voltam rá, h. meg tudom-e csinálni), és bizony, elmúlt. de nem úgy kell se elkezdeni, h. előző nap még rendesen eszel, meg utána rögtön, hanem egyre kevesebbet, meg utána is fokozatosan.

nyílméregbéka 2010.08.03. 19:08:36

@Animacs: tudom, húszéves koromban volt egy időszak, amikor betegség után összement a gyomrom, és utána képes voltam napi egy evőkanálnyi kaján megélni, plusz a tejeskávé (az nekem életszükséglet). Jól elvoltam így hetekig. Nekem az a bajom, hogy isteni étvágyam van és baromi sok kaját szeretek :-(
A futást és az úszást csípem a legjobban, de előbbi kevesebb rákészülést igényel és ingyen van. De ez a sport előtt/után kaja tényleg nem egyszerű. Nekem kell vagy két óra, hogy lemenjen a táp, különben fokozatosan felbüfögöm a 18.00-kor lenyelt kaját a 20.00 órai futáskor :-(((((

A Tyne folyó déli partja 2010.08.03. 19:13:13

@nyílméregbéka: hát ez az. viszont, ha az ember ötig dolgozik, utána hazamegy, nekiáll kaját csinálni, megeszi, akkor - nekem legalábbis - maradni szokott kb. egy-másfél órám ahhoz, h. indulni kelljen a tornára. az meg nem elég ahhoz, h. lemenjen...napközben meg érthető okok miatt szintén nem fér bele. esetleg, ha korábban felkel az ember,és munka előtt megy el edzeni...

A Tyne folyó déli partja 2010.08.03. 19:17:21

egyébként, ugyanez a bajuk a sportoktatóknak is, összevissza vannak az óráik, meg sok, és ők se tudják sehogy se beiktatni a kaját, mert nem megy le, és jön a következő óra, amit meg kell tartaniuk (és csinálják is), meg este fél tízkor végeznek, utána megint csak nem szabadna enni. de egyszerűen nem fér be.

nyílméregbéka 2010.08.03. 19:53:20

@Animacs: én próbálok néha egy órával korábban felkelni a futáshoz (akkor még nincs meleg), de olyankor meg egyszerűen nem bírok aludni, fél éjjel forgolódom, mint aki őrségben van, és folyton az jár a fejemben: Fél ötkor kelni kell! Fél ötkor kelni kell!! És már éjjel háromtól nem tudok aludni :-(

A Tyne folyó déli partja 2010.08.03. 20:07:18

@nyílméregbéka: én meg,mivel rugalmasban dolgozom és fél nyolctól már lehet menni, ha előbb felébredek, inkább bemegyek dolgozni, mert azzal is gyűjtöm a plusz órákat:) (amúgy, csak elvileg rugalmas, mert a drága csoportvezetőm úgy gondolja, h. 9 előtt és 5 után rugalmas. pedig elvileg pont az lenne a lényege, h. a saját szükségleteidhez szabd. de nálunk nem így van)

nyílméregbéka 2010.08.03. 20:10:36

@Animacs: állítólag máshol sem :-(
Aztán csodálkoznak, hogy nem sportol a nép. El se merem gondolni, hogy ha még két gyerekem is lenne, és nem félórányira laknék a melóhelytől, a futóparkomtól pedig 3 percre, akkor mikor, mit és mennyit mozognék. És én is modoros dagadt lennék :-)

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2010.08.03. 20:19:03

@Celtic: Na én már ott tartok, hogy ahhoz, hogy 1-2 éven belül ne kelljen inzulinon élni, akkor max. csak szaglászhatok a pékség előtt... (kivéve, ahol kapható teljeskiőrlésű cucc) Most még visszafordítható. Szal nem hülyeség.

2010.08.03. 21:51:21

@nyílméregbéka: én tudok, de félek, amikor elpször ide jötten és tél volt, qrva hideg, bicigleivel jöttem haza a vásárlásból és egy hid közepén ez egész cucc leborult, minden, de minden szana szét gurult, na akkor azt mondtam, hogy talán nem kellen ezt a biciglit annyira erőltetni.

Jó sport az annak aki szereti.

A Tyne folyó déli partja 2010.08.03. 22:01:23

@nyílméregbéka: engem a leginkább az zavar benne, h. ugye pl. az interjún is előadták, meg benne van a szabályzatban, h. rugalmas, merthogy Work-life balance. viszont a teamleadertől függ, tehát, ha ő úgy ítéli meg, h. a munkacsapat szempontjából nem jó, akkor ő dönt. márpedig az enyém azt hiszi, h. a mi munkánkat kizárólag 9 és öt között lehet elvégezni. esetleg előtte és utána, de eközt maradj bent.Indok: mert ez a hivatalos irodai nyitvatartás,és hátha valaki telefonál...ezért legyen ott mindenki
én az elején mondtam, h. szívesebben járnék nyolctólnégyig, azt mondták, azt nem lehet. hol itt a rugalmasság??? annyi csak, h. ha valami elfoglaltságod van, akkor, ha engedélyt kaptál rá, bemehetsz később/elmehetsz előbb. De ez nem igazán rugalmas munkaidő. volt olyan, h. amellettem ülő felállt, h megy 16.55kor, mire a csoportvezetőm rászólt,h. még nincs öt óra. pdig nincs is hivatalosan munkaidőnk...

Celtic 2010.08.03. 22:05:06

@Krisztinca: Tudom, nagyon jol tudom. Sajnos, kenyerfuggo vagyok :( Turostesztahoz is kenyeret ettem regebben (nagyreszt, hogy jollakjak). Most szepen valtozik 105-110 kozott, de az istennek se megy lejjebb. Jo, nem akarok ujra 70-75 lenni, az az igazi borda-kilatszo korszak volt :) de jobb lenne, ha nem kellene rettegnem attol, hogy soha tobbe nem ehetek kenyeret es krumplit :(

Szoval nagyon nem irigyellek :(

Celtic 2010.08.03. 22:08:10

@Frengi: Amig kisvarosban laktam, en is mindehova biciklivel jartam. Itt, gyonyoru fovarosunkban csak az erkelyen rohad, semmi kedvem naponta becuccolni, betuszkolni a liftbe (mert persze a biciklitarolo a tok-tudja-kinek van kiadva) es utana probalkozni nem eluttetni magam. Anno volt olyan, hoyg reggel elmentem dolgozni, delutan meg a hatamon cipeltem a biciklit, mert terdig ero hoban nem tudtam dombra fel tekerni.

tuskeboki 2010.08.03. 22:35:56

Nekem nem jön be a kockahas, egy cuki pihe-puha poci viszont igen (BMW nem kötelező mellé). Vajon egy pasit mennyire izgat, ha nem látja a saját farkát? Fiúk, szokta valaki saját magának nézegetni?

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.08.03. 22:42:35

@tuskeboki: én szoktam. De csak mert szimpatikus, illetve mert nincs mellem.

tuskeboki 2010.08.03. 22:51:39

@nosferato: he-he :) És pocid van-e?

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.08.03. 23:57:29

@tuskeboki: csak mint a posztírónak lehet kábé, aki egy fasz, és bármikor megverem bármiben.

ixdé · http://bthebest.blog.hu 2010.08.03. 23:58:18

Jó a poszt, Jocó! :)))) Kombó! :) yD

Modor Timi 2010.08.04. 00:00:16

@tuskeboki:
Mindegyik pasi nézegeti magát illetve a farkát a tükörben :)
Modorosan szólva ők még talán hiúbbak, mint mi csajok :D

Modor Timi 2010.08.04. 00:03:39

@nosferato:
Máris írhatod az új posztot a modoros mazochistáról :D

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.08.04. 00:04:56

Tímea, jól sejtem, hogy te kedveled ezt az internetes naplót itten?

Modor Timi 2010.08.04. 00:07:26

@nosferato:
Ki tudja? Minden relatív :)

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.08.04. 00:12:17

@Modor Timi: kivéve, ami abszolút. Van-e kedved inerciarendszerekről társalogni mások szeme láttára?

Modor Timi 2010.08.04. 00:16:18

@nosferato:
Az a téma annyira nem kecsegtető :)
Inkább lóbáld tovább a micsodádat a tükör előtt :)

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.08.04. 06:20:50

@Modor Timi: na most tükörben pl. nem szoktam nézegetni. Csak ha vendégségben csapba pisilek. Ki hív meg?

Ernoke 2010.08.04. 09:05:30

@Animacs: ha én csak egy szendvicset reggelizem, vagy pár tojásból valamit, délig kopog a szemem. a legjobban az irdatlan fehérjetartalmú zsíros meleg kajákat szeretem reggelire, ma is sült csirkét ettem hagymás tört krumplival. vagy ha rántotta, akkor 5-6 tojásból. este viszont már nem nagyon tudok enni, csak ilyen könnyű izéket (hal, esetleg vmi tészta, gyümölcs stb.)

lehet tőlem azért nem von el energiát az emésztés, mert nem is emésztek, csak minden átrohan rajtam.:D amúgy pedig nem kellemes ez az egész zabálásra való kényszerítettség, bár mintha az utóbbi időben híztam volna kicsit.:)

Naki vagyok kerdojel 2010.08.04. 09:19:58

Micsoda felesleges vita volt itt korábban, hogy ki mitől tud fogyni - ez egyis csak sporttal, a másik úgy, hogy semmit sem eszik, stb.

Marhaság.

Fogyni akkor fog valaki, ha kevesebb kalóriát visz be, mint amennyit felhasznál. Pont.

Hogy emellett van-e sport (többet éget), vagy nincs kaja (kevesebbet visz be), a fogyás szempontjából nézve teljesen mindegy. Úgy egyébként pedig persze nem mindegy, mert ha sportolsz, fittebb és egészségesebb leszel, de kizárólag a fogyás tekintetében a kalóriák egyenlege a mérvadó.

Ugyandehogy (törölt) 2010.08.04. 20:01:53

@Silent Bob: Ennél a hsz-nál esett le, hogy nem motoros, hanem modoros....-
anyám

lárvalányhaj 2010.08.04. 22:22:29

Azoknak, akik genetikai okokkal érvelnek: Magyarországon minden második nő túlsúlyos, aki szembe jön az utcán, az ex-jugó államokban meg kb. minden ötödik. (Pontos számokat nem tudok, de bárki, aki végigsétál az utcán Budapesten, és mondjuk Belgrádban, meggyőződhet róla, hogy igazat beszélek.) Vajon ez azért van, mert a szerbeknek másmilyen a génállományuk, mint a magyaroknak? :P

lárvalányhaj 2010.08.04. 22:30:55

Amúgy nem értem, h mi baj a pocakos pasikkal. Nekem kimondottan tetszenek a nagyobb darab példányok, olyan jó erősek és biztonságot adnak. (Egyébként a sovány pasikat is szeretem, meg a normál testalkatúakat is, pontosabban nem ez a lényeg.)

A modoros dagadt meg nem azért lesz aranyos srác, mert dagadt, hanem azért, mert gátlásai vannak emiatt.

Mária néni 2010.08.06. 16:01:10

@lárvalányhaj: marhaság. Európa minden államában kb. 45%-64% között van a túlsúlyosok/elhízottak aránya. Ezt nem úgy kell megállapítani, hogy valaki sétál az utcán.

Mária néni 2010.08.06. 16:05:55

@Modor Timi: Nem kell általánosítani. Azért, mert a volt pasid lóbálta a farkát a tükör előtt, ez még nem általános.

Zorita 2010.08.06. 16:17:32

@Mária néni: jaj, ne légy már ilyen prűd, nincs annál szebb, mint amikor násztánc gyanánt a _pasid_ eléd áll, és ilyen szekszi csípőmozgással körbe-körbe lóbálja előtted :D együtt nézhetitek

Mária néni 2010.08.06. 16:20:37

@Zorita: Abban az esetben, amikor elém áll egy férfi, akkor már nem annyira löttyedt, hogy tudja lóbálni :-)

Lehet, hogy nálatok valami probléma van...

Zorita 2010.08.06. 17:15:14

@Mária néni: igen, a szakállam lehet a bibi

KenSentMe 2010.08.26. 14:27:23

@nyílméregbéka: Egyébként ennek a faszinak igaza volt.. valóban a test energiái fognak táplálni pár hétig, mielőtt elpusztulnál az éhezéstől;).

Igazából szerintem mindenki tudná, hogyan kell lefogyni (ezt össze lehet foglalni kb. három sorban - ne egyél kenyeret, ne egyél cukrot, ne egyél többet 1500 kalóriánál, egyél minél több alkalommal, igyál minél többször és ha lehetőséged van rá pl. hétvégén, akkor igyál meg napi 4-5 liter vizet), viszont a legtöbben azt is tudják, hogy macerás és nem éri meg. Mert ettől nem lesz magasabb a fizetésed, nem leszel a nők bálványa, nem lesznek új és jobb barátaid, nem leszel okosabb, stb. .. viszont cserébe napi 1-2 órát azért el fog venni az életedből az odafigyelgetés meg az edzés, ha esetleg meg is szeretnéd tartani a súlyod (ennyivel kevesebbet ülhetsz majd a tévé előtt). Ez az, amiért visszahíznak az emberek, és ez az, amit maguknak se vallanának be. Tulajdonképpen semmit sem nyer senki vele azon kívül, hogy egészségesebb lesz, ami meg persze egy lópikula, mert még egy nagyonkövér nagyoncigifüggő is ki tudja húzni harminc-negyven éves koráig problémák nélkül, annyira előre meg ugyan minek tervezni? A fogyibiznisz egyszerűen az emberek hiúságát és az önismeretük hiányát használja ki.

Azzal viszont nem értek egyet, hogy minden sport drága. A futáshoz pl. egy pár tornacipő kell, annak jó vékony a talpa, legalább megtanulod, hogy ne sarokra érkezz, meg hogy ne idegbetegen verd a lábad a talajhoz.. esetleg még egy kvarcóra jól jöhet, amivel az előzőleg google earth-ön magadnak kitalált futóútvonal kilóméterei közötti tempódat tudod megbecsülni, így tudod fejleszteni a tempóérzéked, esetleg meg tudod becsülni vele a pulzusod.. elkezdéshez minden más tökéletesen felesleges. Majd ha már úgy érzed, hogy már futsz x hónapja/éve és nem verted szét a lábad mert nem vagy egy barom és ezt még szeretnéd csinálni további (x+n) hónapig/évig, akkor be lehet szerezni minden bizbaszt, hogy tudj villogni a többi futó előtt:).

herr_der_erdinger 2010.09.02. 15:53:51

Èvekig szenvedtem a kockhasam miatt, nem mertem levenni a trikómat a strandon, kitoltam a hasamat hogy ne tünjön föl, stb. Most végre, 10 év alatt fel tudtam szedni +30 kilót. Azóta teljesen megváltozott az életem. Már nem érzem magamat a társadalom által kiközösítettnek és szabadan lengetem sörhasam a könnyü esti szélben!

Egyébként is, teljesen normális folyamat hogy egyfolytában emelkedik a súlyunk. Amikor megszülettem, én is csak 3 kiló voltam!

Augustin 2010.09.26. 16:56:48

Áááh, nagyon ott van a poszt!
Ez az izom nehezebb, mint a zsír meg az erős csontú is teljesen tipikus. Meg hát nem is entellektüel az aki sportol...

Augustin 2010.09.26. 17:00:04

Mondjuk a modoros gebék is megérik a pénzüket. Nem álltam meg röhögés nélkül, amikor egy csontvázlány letúlsúlyosozott engem. (170/55 vagyok)

A Tyne folyó déli partja 2010.09.26. 18:09:34

@lárvalányhaj: tudod, mit írt egy útikönyv, ahol Európa közepén, és keleti felén lévő államokról írtak? hogy ott nem nagyon van elhízott, mert a helyiek gyalogolnak mindenhova. érdekes, én nem azt hallom,hogy Magyarországon ne lennének elhízva az emberek. itt meg főleg...

lárvalányhaj 2010.09.26. 18:17:13

@Animacs (a Tyne folyó déli partja):

Magyarországon szerintem azért sok az elhízott, mert az emberek nem nagyon adnak a külsejükre. 13-30 éves koruk között valamennyire azért igen, de utána egyre jobban elhagyják magukat. Főleg a 40-45 év fölötti nőknél feltűnő, hogy jobb esetben olyan ruhát/frizurát hordanak, ami fiatal korukban trendi volt, rosszabb esetben pedig megveszik az aluljárókban lévő boltokban található műszálas zsákruhákat, és abban _csapatják_.
A férfiakról már nem is beszélek, náluk sokkal súlyosabb a helyzet.

lárvalányhaj 2010.09.26. 18:19:26

@Animacs (a Tyne folyó déli partja):

A gyaloglás hiánya és az elhízás között meg tényleg van korreláció. Modoros dagadt ismerőseim szinte kivétel nélkül a vécére is kocsival járnak.

Celtic 2010.09.26. 20:03:31

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): Mas helyeken meg azt olvasni, hogy errefele a rendszervaltas ota azert annyi a kover ember, mert a legolcsobb kaja (kenyer, krumpli) tiszta szenhidrat. Nyilvan 100 eve is ez volt a legolcsobb, csak akkor kevesebb volt az auto, ulomunka, nagyreszt agrar-gazdasag volt, ott meg azert le lehet dolgozni, a szocializmusban meg azert akkora kulonbsegek nem voltak az emberek kozott, mint itt a rendszervaltaskor.

Persze, egy utikonyv lehet olyan is, mint itt a polcon talalt nemet szotar: kozoltem, hogy dobjuk ki, mert NDK-s, tehat nem aktualis. Majdnem ki is dobta baratnom, mire kapcsolt...
süti beállítások módosítása