Olvasói rovat - A modoros fesztiválajánló

2010/07/19. - írta: Modor Tibi

Ismét elsőkézből, az elképesztően pozitív visszajelzést kiváltó táncházba járós után itt van a fesztiválajánló - a rejtélyes kilétű, ám annál cinikusabb Muddytól. Örömmel látjuk, hogy nem érte utol a rettegett "néptáncos bosszú".

Én komolyan nem is értem, hogy mit fáj az neki, hogy egyesek szeretnek fesztiválra vagy táncházba járni, kikapcsolódni, jól érezni magukat... 

Világzenei színpad:

A húszéves fennállását ünneplő Dirvada kalandos története az ősi kelta eposzokhoz hasonlatos. A kubai születésű alapító, El Modoro 16 évesen csöppent bele Párizs arabok lakta külvárosának zenei világába. Itt ismerkedett meg az indiai származású Xawi Huruthtal, aki egy ideig Szenegálban szabadságharcoskodott, ahol is magába szippantva az afrikai törzsi ritmusokat, majd kiegészülve egy bristoli DJ-vel hidat vert a zenei határok és kultúrák közé.

Az egymásra találás után a siker nem maradt el: az együttes ma a világzenei színtér egyik legizgalmasabb zenekara. A Dirvada, ötvözve a törzsi hangszereket a bizarr elektronikával és egy Zöld-foki szigetekről érkezett félig gamelán, félig mongol pap-rapperrel bemutatót tart nekünk harcos-pokolbéli önbecsülésből és mágikus erejű balkáni karizmából. Salsa, dzsessz, qawwali, drum & bass, amely fenékig gyökerezik a gnawa hagyományokban. Hát tessék csak, tessék: ebben a fergeteges multi-kulti partiban nincs megállás, csak tüzes robbanások és transzcendencia.

 

Party aréna:

A berlini elektronikus szcéna egyik alapintézményének számító Karl von Fritzmaier a 1989-es "falfoglaló" bulikra még tinédzserként pakolta össze első zenéit, hogy aztán szemtelenül fiatalon, mindössze 17 évesen a Parw kiadó szerződtesse egy remix erejéig.

Nem kellett sokat várni az elismerésre: a francia DJ Magazine olvasói neki ítélték az Év Flangere díjat. 1993-ban megjelent bemutatkozó EP-je a Rhythm Colonix több száz klubot forgatott fel New Yorktól Amszterdamig, de ezalatt nem maradt hűtlen saját hazájához sem, hiszen a német technoszíntér máig legotthonosabban mozgó figurája. Olyan kultikus partyhelyeken rendezte be rezidenciáját, mint a Die Rotwagen, a Schwanzburger vagy a Kühlschranker. Nevéhez fűződik a mára emblematikussá vált label, a Kartoffel alapítása is, ahol fiatal német techno producerek útját egyengeti. Saját címke alatt jegyzi a jövőre megjelenő Rhythm Colonix 7 albumot, melyet a multiinstrumentalista Frank Stoolhoff-fal közösen készít. Kétség nem férhet hozzá, hogy az európai technó szcéna egyik legkülöncebb figurája a magyar közönséget is megdolgozza. Minden partyarc imádni fogja.

 

Metál színpad:

A trappolós germán metál atyja, a Spirit of Mothers most először látogat hazánkba, de a vájtfülű metálhívők már régóta figyelemmel kisérik áldásosnak cseppet sem nevezhető tevékenységüket. A bemutatkozó album a varacskos riffektől hemzsegő, szeletelős Extravasation számos metálklasszikust hozott, de a későbbi balladisztikus ellágyulás csak átmenetinek tűnik. Az új korongtól, a Way of my Heartattacktől kikészült a nemzetközi rocksajtó, hiszen a blastbeat-hegyeket a kicsit poweres bőgősök és az angyali eredetű hörgés támasztja alá. David Lynch kedvenc zenekara Edgar Allan Poe legsötétebb pillanatait hozzák el egy estére hozzánk, hogy megismerhessük mi, magyarok is a skandináv éjszakák vérfagyasztó mélységét. Aki szeret egy jót zúzni, és imádja a kántálós verzéket, annak ott a helye, hiszen az erre az alkalomra Terry Bons-al (ex-Gorgoroth) kiegészülő formáció, biztosan nagyot üt majd.

 

Underground színpad:

A kilencvenes évek techno-punk hullámának egyik alapegyüttesét, a Monkey Face-t nem véletlenül övezi kultikus tisztelet a szigetországban, hiszen a nyolcvanas években elsők közt kutyulták össze az elektronikát a pszichedéliával és a politikai hardcore-ral. Ebben az úttörő feladatban nem más volt segítségükre, mint az angolszász underground rock tevékeny figurája, a Bhemical Crothers-ös Rom Towlands. A kooperálásnak meg is lett az eredménye, hiszen a 1998-as Charming Demons lemez előtt az amerikai underground színtér is fejet hajtott, s többen az alterszcéna egyik legformabontóbb lemezeként emlegették. És akkor még nem beszéltünk a látványról, ami a koncerteket kíséri. A körítésről a The Smiths művészcsoport (festők, iparosok, VJ-k és graffitisek) gondoskodik, akik mára egy olyan egyedülállóan eufórikus vizuál-produkcióvá váltak, amely egyben költőien humoros, másrészt irigylésre méltóan szabad. A srácok tavaly, tavalyelőtt, és tavalyelőtt előtt már padlóra küldték fesztiválunk közönségét. Tudjuk tehát, mire számíthatunk ez évben. És tudjuk, mi lesz jövőre is.

65 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.07.19. 07:36:43

Szóval amikor az első két mondat egyikében sem szerepelt a szcéna szó, kicsit megijedtem. Szerencsére azonban jött a szcéna kétszer is. Kongratulálok.
Kimaradt pár dolog, noha ismételm, a mű zsenialitását ez nem rontja.
-a Bede-féle ismeretlen angol zenekarokba buzulás (akik már 1983-ban menőbbek voltak, mint az egész magyar underground szcéna lesz 2020-ban).
-a kispál/ákos/quimby mittudomén "nem kommersz hanem igenis igényes magyar popzene" aktuális koncertje és "Még tizenkét egyforma dal" című albumának bemutatója.
-Ossián, Akela, Pokolgép (az erre fenntartott fesztiválokon)
-Cseresznye/Fejbőr/Ismerős Arcok/Kárpátia (az erre fenntartott fesztiválokon)
-A nálunk totál ismeretlen elektropopdubdárenbész (szép tájszóval: dáré) dj kovács józsika (alias DJ Moonatlker), aki különféle amszterdami, rotterdami, leerdami, edami klubokban már viszont hűha.
-Szendergő Boglárka, a magával ragadó, családalapító nézésű, erős hangú népdalénekes, sodró hangulatú műsorával, kalotaszegi, mezőcsáti, törökszentmiklósi, fegyernek-örményesi és ohat-pusztakócsi ihletésű műsorával és az igazi, vadregényes, bozontos magyar táj örök ígéretével...

Mitya Ivanov 2010.07.19. 08:50:43

@Professor Pizka: szendergő bogi koncertjére elmennék, nézzen csak rám is családalapítósan, azt betúrnék a bozontjába ott lenn, mint amikor a kristálytiszta vízű Tarpatak medrét tisztítottam meg a megtelepedett mohától,

shaft 2010.07.19. 08:51:57

hát pizkáén nagyobbat nevettem

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.07.19. 09:51:43

@shaft: pedig ha valaha vettél Metal Hammert, Rockinfornmot, bármilyen fanzine-t, pontosan ezek a mondatok hangzanak el. Sztem van is ilyen programjuk, amikkel ezeket írják.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.07.19. 09:52:54

@Professor Pizka: Bede az idegeimre megy ezzel, hogy bemond valami 3 ember által ismert bandanevet, akiket kikiált zseniálisnak, és előadja, hogy mi vagyunk a faszok...

black metalban ez még durvább, ott bárki, akit bárki meghallgat, már nem elég underground

IndaMuncher 2010.07.19. 10:06:24

Majdnem felmerült bennem a kérdés, hogy ez most egy gyüjtés, vagy egy kitalált cikk, utána vettem észre a "Bhemical Crothers"-t.
:D

lárvalányhaj 2010.07.19. 10:11:33

Az EXIT és a Pesti Est c. magazinokban is pont ugyanezekkel a szavakkal mutatják be az egyes _formációkat_. (Az EXIT-ben egy jó dolog volt, az étteremkritika, de jellemző, hogy most már azt is megszüntették.)

Zorita 2010.07.19. 10:19:01

@F.house: akkor ez azt jelenti, hogy a világzenéről képtelenség elég szélsőségesen fogalmazni ahhoz, hogy könnyedén felismerd, ez most kamu vagy tényleg igaz? :D
esetleg úgy, hogy "egy egyenesen a Baktérítőről érkezett félig kajmán, félig moa pap-rapper (ezt nem volt szívem átírni)" stb.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.07.19. 10:24:23

Nagyon jó a poszt, ritka az ilyen tömény panelinvázió, talán az autós újságírók tudják még ezt.

A hallgatottsághoz: a Tilosban szoktam hallgatni kárörvendve egy műsort, amit a rádió iránti tiszteletből nem nevezek meg, ott volt:

- Hány példányban jelent meg az első bemutatkozó albumotok?
- Ötven.
- És milyen a hazai meg a nemzetközi visszhangja?

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.07.19. 10:27:31

@Levéltáros: én az egyik koncertünkön mondtam azt, hogy köszöntöm a barátokat, a barátnőket, a családtagokat, a klub dolgozói, azoknak a rokonait, a vendégzenekart, a vendégzenekar kísérőit és a 2 fizetővendéget.

50 albumot már mi is el tudnánk sztem adni:)

Motorpenis 2010.07.19. 10:38:21

@vészmadár (pica pica): Úgy-úgy, bizony, és itt kell még említeni a hardrock.hu szinte összes írását, akár pár soros hír, akár "lemezkritika". Ez utóbbi igen hálás téma modorosoknak, mert én ahány kritikát olvastam nyomtatott, vagy digitális sajtóban, mint tömény ömlengés volt.

Az eredeti poszthoz:jó lett, de egy igazi fesztiválról nem hiányozhat a sörsátor baráti áraival, a gasztronómiai különlegességek (háromféle húsétel), és a minden évben egyre jobb jókedv. Nem olvastunk a fesztivál megközelíthetőségéről sem, illetve hogy tulajdonképpen hol van (festői szépségű völgyben,....).

IndaMuncher 2010.07.19. 10:44:36

@Zorita: Ááááá Pap-rapper :D

Egyébként ajánlom figyelmed/figyelmetekbe a nyíregyházi Vidor fesztivál weboldalát: www.vidorfest.hu
Ugyanezek a dolgok ott is megvannak. :)

É2I 2010.07.19. 10:53:00

Sose értettem, mi a frászért kell így ömlengeni egy-egy együttes bemutatásán, diszkográfiáján. Mondjuk már ezer éve nem érint, de ezek szerint maradt ez a belterjes modorosság.
De legalább lett egy újabb modor poszt :)

Styxx 2010.07.19. 11:02:08

@Levéltáros:
:-)))) ötven példány, de abból Worldwide csak előminősített szakmai vásárlók rendelhetik. Néhai Karlhein Stockhausen se ment át a teszten.

B+, lady Gaga lemezeiből még ilyen P2P-s időkben is csak az Antatktiszon naponta több mint 50 példány elmegy.

@Professor Pizka:
BP az nem is Brit Pop, hanem amit Bede 1992-ben meghallgatott a nagybátyja kazijain:-)

El Modoro meg elment mainstrime foschba. A napokban kossuth-díjat is kapott, lefeküdt a kultúrhatalommal. Akkor volt az igazi, amikor a Kálvin téri Cha-cha-chaban fénymásolt A4-esen adogatták egymásnak az ősolvasók.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.07.19. 11:22:34

@vészmadár (pica pica):

Reklámozd csak itt ki a zenekarod nevét, tudni szeretném, kié a jövő! Ha nem titkos, közönség által halhatatlan zenekert csináltok.

@Styxx:

Az is baj, hogy lady gaga szövegeit meg lehet érteni. Hallottam egy száőmot múltkor, mondták, hogy a szöveget közösen írják, és angolul van, hogy a nemzetközi piac stb. Hát azt se tudtam, hogy ember vagy állat az, aki hörög, nemhogy a nyelvet beazonosítani! Az extremitás csúcsa.

Na most ha pica death metalos hörgő, akkor végem.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2010.07.19. 11:43:30

@Professor Pizka: fegyvernek-körülményes? miért pont az?

szeretnék a szcénákra példákat is mondani, de zenei műveltségem sekélyes, mint a déli balatonpart.

Vágási Matyi 2010.07.19. 13:46:11

Az Év Flangere :)

@Professor Pizka:
Kispál/Quimbynél csak a rajongói meredekebbek.

DJ Kovács Józsival pedig mostanában főleg az electro/indie vonalon lehet találkozni, mert az a _hip_. A modoros indie-ben elég jól körülírták a rajongótábort.

Ernoke 2010.07.19. 13:57:33

ezen nagyon röhögtem, főleg a világzene és az elektronikus zene a jó, az Év Flangere pedig zseniális.:D

Motorpenis 2010.07.19. 14:13:36

"A kissé kalandos, és fárasztó utazás után péntek reggel érkeztünk meg Tolminba. Ez egy festői szépségű kis falucska a szlovén-olasz határtól egy köpésnyire, az Alpok hegyei közt. A vonatból kiszállva azonnal megbabonázott minket a gyönyörű táj és a látvány, bizony a „Hell Over Paradise” szlogen nem kamu. Egy hegyek közti kis völgyben alakították ki a fesztivál, illetve a kempingterületet, mely érkezésünkkor már zsúfolásig telt, úgyhogy nem kevés keresgélés, illetve bosszankodás után sikerült csak sátrat vernünk, s első utunk rögtön a falvacskába vezetett. "

És így tovább:
hardrock.hu/?q=node/13217

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.07.19. 14:30:20

@Professor Pizka:
Bozontos, családalapítós Szendergő Bogi...áááá...ezt a posztot neked kellett volna írnod!

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.07.19. 15:04:34

@Szocio Pata (kikvogymukblog): akkor mostmár valaki mondja meg, milyen Bea (nem kabbea..) ez a Boglárka valójában, mert reggel óta nem jut eszembe...

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.07.19. 15:06:03

közben eszembe jutott. nem emlékeztem, hogy ilyen krumpilorrú

ellenszenvesfigura 2010.07.19. 15:33:59

Kicsit hiányolom a metal színpadról a melodikusabb, utazós vonalat képviselő finn poszt-goth-core Stupiditum Infinitum zenekart. Hiszen az antikommersz komolyzenei éslapp népzenei kórusbetétekkel, valamint technikás, komplex szólókkal megtűzdelt, mégis aprítós, szögelős folk-tH(!!!)rash riffek stílushatárokat áttörő, bár érzelmesen kőkemény progresszív-avantgárd stíluskavalkádja minden igazhitű metalharcos szívét megdobogtatják - csakúgy, mint angyali énekesnőjük, az iskolázott hangú Karaj Joulupukki. Érdemes megemlíteni azt is, hogy az idei Steel Anvil magazin közönségszavazáson gitárosuk, Hallja "Mayhemizer" Menjeninnen elnyerte a leghosszabb hajú metálbetyár, dobosuk, Erkki "Deathfucker" Nokia pedig a leggyorsabban duplázó részeg megtisztelő címét! (Ezúton is gratulálunk.) Legújabb lemezük, a Thousand Year Dream Of The Silver Dragon Disturbed By Heroic Northern Satanwarriors már kapható a jobb lemezboltokban, ill. aluljárókban.

Meg ja, a Zosszián is mér nem vót.

Motorpenis 2010.07.19. 16:09:00

@ellenszenvesfigura: A finn metált mindenki utálja, azért nincs róla szó.

Az Ossianról meg mindenki tudja eleve, hogy modoros.

goldenblog 2010.07.19. 17:23:16

Szia, küldenél egy e-mail címet az onlinemarketing kukac hvg.hu címre, ahol lehet veled kontaktálni?

Köszönjük!

Styxx 2010.07.19. 18:06:07

@goldenblog:
"Levél Tibinek: modortibi kukac gmail pont com"
kb 3 mp alatt rábukkanhatsz a "Mi az, hogy "modoros"?" című boxban.
Onlinemarketing, ja, látom vágjátok:-)

Jim Raynor 2010.07.19. 18:35:05

@goldenblog:

kontaktálni, bazmeg, ezért jár a faszkorbács. jó, hogy nem keverted össze a koitálással (vagy igen?)

NAR 2010.07.19. 18:39:09

A germán zenekar meg a skandináv éjszaka hogy jött össze? Igazán modoros skandináv metálzenekarnak meg minimum óizlandi neve van. A "szeletelő" kifejezés eltévedt az elektronikus részből, egyébként jó a cikk :-)

scsaba1 2010.07.19. 18:55:19

@ellenszenvesfigura:

Gecc, nincs időm most leírni a kommentet, de fejben kész van, már reggel kész votl szintén kurvajó finn nevekkel...
A zenekar neve Murhaava Joulupukki. Bemutatkozó albumukon mesterien vegyítik a finn népzenei dark metált az angol karácsonyi gyerekdalokkal...

Pók · http://poooOOoook.blog.hu 2010.07.19. 19:14:30

Ezzel az a baj (eltekintve attól, hogy a blogot igazán át kéne már nevezni, mert típusokról szól, és köze nincs a modorossághoz), hogy nem igazán ütős. A nevek viccesek, de a szöveget akár szó szerint olvashatod bárhol. Nem paródia, hanem szinte copy-paste.

Archenemy 2010.07.19. 19:23:32

@ellenszenvesfigura: "Legújabb lemezük, a Thousand Year Dream Of The Silver Dragon Disturbed By Heroic Northern Satanwarriors már kapható "

ezen röhögtem hangosan

Vállfás Gyuszi 2010.07.19. 20:12:00

"@Pók: A nevek viccesek, de a szöveget akár szó szerint olvashatod bárhol."
Csakhogy ez nem a posztot, hanem a "bárholt" minősíti :)

Fenehorizont 667 2010.07.19. 20:25:10

@Professor Pizka:
"a Bede-féle ismeretlen angol zenekarokba buzulás (akik már 1983-ban menőbbek voltak, mint az egész magyar underground szcéna lesz 2020-ban)."

ja ja. meg a minden évben szokásos mit-akarunk-mi-itt-a szar-fesztiváljainkkal, bezzeg-az-EXIT!

tökmindegy minden, csak lehessen bezzegelni valamire.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.07.19. 20:26:47

@ellenszenvesfigura: a helyzet az, hogy Tarja-t már eddig is minden ember Magyarországon Karaj-nak hívta:)

aki meg nem érti, az úgysem érti. Sear Bliss-e vagy?

Rich.mond 2010.07.19. 21:07:24

@ellenszenvesfigura: Ezen sírva röhögtem, engem is a lemezcím fogott meg :)

Amúgy jó poszt, és jók a kommentek is. Gondolkodtam anno a modoros punkon, de egyelőre lusta vagyok hozzá.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.07.19. 22:34:17

@goldenblog: okés, megy máris.

@Styxx: @Jim Raynor: Goldenblogék a barátaink, őket nem bántjuk :)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.19. 23:14:52

Trappolós metal!!!! Mintha a Hammert olvasnám! :DDDD

BTW nem akar valamelyik itteni rockerarc írni egy szösszenetet "modoros lemezkritika" illetve "modoros rock/metalzenész interjú" témakörben?

Az én női agyam ehhez kevés. De maguk uraim, az analitikus gondolkodás iskolapéldái. Kisujjból kiráznák.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.19. 23:18:39

@vészmadár (pica pica):
És akkor az ilyen mit csinál? Szobazenész? Mert ugye klubbuli kizárva, album kizárva, szülők-szomszédok füle kivájva.... a macska meg jól tud süketet játszani.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.19. 23:21:56

@vészmadár (pica pica):
Hopp. Akkor a kettőből az egyik fizetővendég én lennék. :DDDDDD

ellenszenvesfigura 2010.07.19. 23:23:38

@neccharisnyás útonálló: ami azt illeti, éppen ezt forgatom a fejemben. sőt, a fenti kommentemben is hasonlót próbáltam elkövetni :)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.19. 23:26:17

@ellenszenvesfigura:
Nono. Ha énekesnőjük van, akkor az dögös metalAMAZON. Vagy csak a germánoknál?

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.19. 23:31:50

@ellenszenvesfigura:
Jó, már látom. De az ilyet bármikor lehet bővíteni/csiszolgatni.

Az meg hogy Paksi modoros. Na, ezt se mondták még rá, pedig előszeretettel címkézik. :DDDD

ellenszenvesfigura 2010.07.19. 23:33:19

@neccharisnyás útonálló: hát, olyan is van, de én a fekete csipkébe öltözött gótikamónikákra gondoltam, akikért a vaságyastólhatvankilós fantasyrajongó rockersrácok rajonganak.

ellenszenvesfigura 2010.07.19. 23:34:49

@ellenszenvesfigura: úristen, megint szóismétlés. megyek aludni.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.19. 23:35:59

@ellenszenvesfigura:
És kiugrott operetténekesnők, mi?
Fantasyrajongók szerintem buknak a bögyös amazonokra is. Max. másfajta fantasy-t bálványoznak.

bikmakk · http://srbija.blog.hu 2010.07.19. 23:45:05

Ezt a kőkemény bodoros modorosságot ma találtam:

www.audioland.hu/tesztek/csoport-tesztek/51-cdteszt

Úgy beszélnek az írható CD-kről, mint modoros bor-, sőr- és egyébszakértők szakértésük tárgyáról.

Idézem:

"nem húz sehová, de sok részletet veszít, lehetne kicsit levegősebb és a dinamikus részeknél végképp elvékonyodik - a hangszerek teste hiányzik. Ritmusa általában jó, egyedül Bach kórusánál éreztem kissé sietősnek. Igen hallgatható lemez."

Meg:

"lassabb a kelleténél, egészen jó a hangszerek aránya, de kissé széteső, elomlós, középtartománya vaskos, viszont az alja és a teteje visszafogott. Kicsit "döngős", sok hangszernél zavarossá válhat. Olyan laza hangulatú a fickó, egészen mélyre megy a basszusa. Úgy hazudik, hogy ez akár tetszetős is lehet némelyeknek. Nekünk nem."

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.19. 23:50:09

@bikmakk:
Fúj, de utálom, mikor érzékekkel felfogható dologról próbálnak elvontan, teoretikusan beszélni. Hiába. Női agy.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.07.20. 07:25:51

Egyszer, ha majd sok időm lesz, talán írok az Új Zenei Újságról, amely a magyar rádiózás egyik hófödte Chimborazója. Ők azok, akik még soha, senkit nem dicsértek meg. Ez a Menuhin tud hegedülni, meg muzikális, de olyan darabosan játszotta Mendelssohn-t...

gun_withthewind 2010.07.20. 12:54:00

gyönyörű írások! köszönet! imádat!

yenoee 2010.07.20. 15:37:26

@Professor Pizka: Könyörgöm, írjad mán meg, de komolyan. :)

Karfiol 2.88 2010.07.20. 18:47:17

@bikmakk: Zseniális.

Viszont jóval durvább ez, mint a borkóstolás, mert míg a bor íze tényleg változó, digitális formátumban a CD fizikai tulajdonságai rohadtul lényegtelenek a hangminőség szempontjából: ha félig hibás a CD, az legföljebb véletlen zajként jelentkezik, nem pedig huncutkodó basszus és tölgyfa-hatású összebúgás egyvelegeként.

Azért irigylem az írót, hogy ennyi fölös pénze van.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.07.20. 19:10:07

@Karfiol 2.88: na, elolvastam én is. A hülyéje még azt is észrevette, hogy a tesztelt lemezek nagy része a a Ritek nevű tajvani tömeggyártó (de szépen alliterál ez) ugyanazon típusa, különböző színekre festve...
Azért ezek után meghallani a finom különbségeket, az óriási teljesítmény. Vajon aranyozott, ezüstözött, araonyozott-sárkányfingott kábelt használt? Hány ohmos volt a mélynyomó impedanciája?

Azért megkérném rá egyszer, hogy számolja már meg, hány hangszert hall a felvételen.

totyizselé 2010.07.20. 19:16:49

Király poszt,meg a kommentek is jók.
El Modoro,bazmeg...:D

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.07.20. 23:31:28

@yenoee: kívánságod ím teljesült, az új zenei újságról szóló poszt (természetesen Szendergő Bogival és a kitűnő litván zongoristával, Potyautas Kiscserkisz-szel) szerdán reggel fél nyolckor élesedik a raerunk.blog.hu internetes oldalon :-)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.07.21. 07:37:06

és lőn éles, a gépelési hibákat is kijavítottam ébredés után.:

raerunk.blog.hu/2010/07/21/uj_zenei_ujsag

Ernoke 2010.07.21. 11:25:52

tisztában vagyok vele, h az Év Flangere díj rangos szakmai elismerés, amit nem osztogatnak minden DJ Gipsz Jakabnak, de egyszerűen soha nem állom meg röhögés nélkül, mikor meglátom.:D

Mc_Fly 2010.07.21. 13:52:16

@Karfiol 2.88: Meghalok:D:D Ezek ugyanaz a kategória, mint a Pí-víz ivó Egely-fan, meg Ezot Erika, csak középosztálybelibbek anyagilag. Bekeretezve fogom bevinni a cikket a Műegyetem aktuális tanszékének, hadd szörnyülködjenek.

Csak azt nem értem, hogy ilyen hülyén hogy lehet milliókat keresni, amit aztán túlértékelt hifikre költhet valaki???

Der Beste 2010.07.22. 00:33:58

@Professor Pizka: Kár volt ilyen hosszan megírnod, az első kommentedben megalkottad a tökéleteset.

Schwanzburger und Kühlschranker-ez beszaratóan vicces!

no mail, no problem 2010.07.22. 17:27:23

@Levéltáros: csak nem a főnök? többedszer mondom, hajtsunk fejet a modor aranybányájában lankadatlanul robotoló tilos didzsék előtt is, akik jelentős része eddig is sokat letett az asztalra. (és még mennyit fognak...)

továbbá nem maradhat említés nélkül az a38 sem, ahol a szorgalmas dolgozók, hogy jól kezdődjön a reggel, kettő-az-egyben hírlevélben lankadatlan ostromolják a napi modor kies csúcsait. azóta megtanultam úgy olvasni, hogy csak a nagybetűs címet, és semmi mást. régóta gyötör a kínzó kérdés, hogy kik ezek a szorgalmas munkások, és vajon este lerágják a ceruzájuk felét az idegtől, hogy meglegyen a napi modor, vagy csak kirázzák a kisujjukból? és van-e szerkesztés, aki visszavágja a kétsorost, ha alacsony szint?

@Motorpenis:
@bikmakk:

szerintem olyan a publikálással, mint a templom-, koncert- meg a színházjárás: azt hiszik, hogy ehhez ki kell nyalakodni. hát istenem, a kinyalakszás így sikerül, pont olyan kínosan, mint a templomban, a koncerten, meg a színházban. a szerencsétlenek sem a nyelvüket, sem az öltő ruhájukat nem bírják rendesen viselni, csak valami röhejes szánalommal. az első röhögsz, a tizediket unod, a húszadiknál hánysz, a századikat már le se szarod, mert sejted, hogy maroknyi ember kivételével mindenki ilyen.

@Jim Raynor: és az miért baj? modor tibi majd a legközelebbi hét bloggere interjuban igennel válaszol a "dugott-e már a blognak köszönhetően?" kérdésre. mint a mile high club, vágod.

@Modor Tibi: opportunista.

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2010.07.22. 19:35:57

lemaradt a feminista fesztivál ajánló:

kedves womyn,

mint már megszokhattátok, a womynunitedhongroise ismét kinn lesz a mucsajalsóröcsögei fesztiválon, a civilek között.

sátrunk a gandhi "roma integritásért" program és a "krump" magyarországi hip-hop / rasztafári / antirasszista integrációs workshop között lesz megtalálható. mint minden évben, idén is lesz meghallgatás, támogatás, tanácsadás, aláírásgyűjtés, tudatosságnövelés, és ökumenikus istennőszertartás (új! ateistáknak is!).

amerikából jessica valenti és amanda marcotte sistaz fognak bejelentkezni egy félórás e-conference-re, majd afganisztáni nővéreinkkel vesszük fel a kapcsolatot skype-on, akik a tálibok fenyegetéseiről fognak minket tájékoztatni.

természetesen idén sem marad el a záróbuli, melyet a revolution!, a stopdarfurrape és a femen ukrán feminista szervezetekkel karöltve rendezünk. fellépő: le tigre, utána: DJ Ladybug

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.22. 20:06:50

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és:
Hú, wikkának is lehet majd hódolni? Hun az a jelentkezési lap? Menni akarok! :DD

sorica123 (törölt) 2010.07.24. 00:15:48

@Professor Pizka: nekem általában a szöveg szokta leverni a biztosítékot, amivel ezeket a típusbandákat övezik. Általában maga a zene nem gáz, vagy hallgatod vagy nem s kész, csak duma ne nagyon legyen. Amúgy egybe kötök bele, tök off jelleggel: egy énekesnek gyenge hangja kell legyen? Bocsi, beleállt a szemembe, hogy modoros népdalénekesnél pont a hangot emelted ki - holott pl az enyhén szenteskedő, derűs-formás-tulipánosnak álcázott masszív negativizmus engem sokkal jobban szokott bosszantani magyarnépzenészéknél.

Celtic 2010.07.28. 12:18:54

@vészmadár (pica pica): Van benne valami :) Csak nez az ember, hogy miert kell ennyire tulragozni valamit. Aztan ugyis mindig egesz mast nez meg (legalabbis en), mint amire eredetileg elindult :) Utana lehet olvasni az ajanlot, hogy megis mit latott, ami persze altalaban koszonoviszonyban sincs a tenyleges eloadassal.
süti beállítások módosítása