Elefántok a porcelánboltban

2010/05/27. - írta: Modor Tibi

-Fiúk, fiúk, hát mit csináltatok - normálisak vagytok ti? 

-Mit olvasol, Jancsi bácsi? Csak nem a kettős állampolgárságot?

-De bizony, édesapám. Komolyan, ezeknek semmi se drága... már megmondtam kilenc éve is, hogy ez nem más, mint játék a tűzzel. Hogyan tekintenek holnap Nagyszombaton a magyar kisiskolásra? Mit gondolnak majd a szlovák ügyintézők a kassai városházára betérő magyarokról? Mert fiatal, sikeres, öntudatos nemzet a szlovák - megértéssel, tisztelettel és türelemmel kell hát hozzájuk szólni. Erre kötelez minket a közös múlt is. Mert nem voltak magyar királyok sosem errefelé, hanem uhorskói királyok: ez fejezi ki leginkább az igazságot. Mert a történelmi Magyarország, Uhorskó sosem volt nemzetállam, sosem volt a miénk. Közös volt - tetszik vagy nem.

A dolgos, derék tót atyafi mit higgyen ezek után - amikor a magyar Tokaji és a csabai kolbász már sosem fog neki úgy ízleni, mint eleddig? Hogy mindig ott lesz megbújva a háttérben a nagymagyar lázálmok dédelgetéséből és kergetéséből fakadó rossz mellékíz? Mitől lett ez hirtelen olyan sürgős? Amikor annyi más dolgunk lenne itthon? Ezek csak látszatintézkedések, gumicsontok - persze ez kell a népnek: cirkusz meg kalács. A valós problémákról meg tereljük el szépen a figyelmet, persze. Ugrasszuk egymásnak a böcsületes embereket - pedig a két népnek az égegyadtavilágon semmi problémája nincs a másikkal: ez egyszerűen néhány haszonleső politikus kisstílű játéka. Csak a hatalom, meg hogy tömhessék a zsebüket.

Nem más ez, mint egy cinikus, arrogáns, pökhendi erődemonstráció: igényformálás arra, ami sosem volt igazán a miénk. Ki jár jól ezzel a törvénnyel? A magyar és a szlovák populisták, soviniszták - csakis az ő malmukra hajtja ez a vizet. Úgy kellett ez nekik, mint egy falat kenyér. Kik isszák meg megint a levét, na kik? Hát a szlovákiai magyarok, ők. Mert innen könnyű pofázni, de nekik kell ott élniök nap mint nap - ott maradnak túszként. Nem is csodálom, hogy vagy asszimilálódnak, vagy áttelepülnek. Nekünk pontosan a szülőföldjükön való megmaradást kellene biztosítsuk. Ezért is szavaztam hat éve nemmel. És ne mások mondják meg, hogy mi legyen itthon. És nem fogom idegenek nyugdíját meg tébéellátását fizetni. Tudod, mennyibe kerül a TB-nek egy szülés? Vagy egy mandulaműtét? Meg az a kibaszott Magyar Igazolvány?

-De hát Jancsi bácsi, le vagy százalékolva.

-Dörgöld csak az orrom alá! De ledolgoztam huszonöt évet - itthol! Mindegy - te fiatal vagy, ezt nem tudhatod. Most ennyi volt, kész, vesztettünk. Fikó a Feri meg a Gordonka után a Vikivel is feltörölte a padlót. A diplomáciánk egy kész csőd - nem is csodálom. Sportdiplomáciánk dettó. Úgyhogy Viktor, szép munka volt! Most tótziher, hogy marad a Fikó meg a Szlota kormányon. A EU is beintett nekünk, mint mindig. Ilyen nincs még egy, hogy a "szegény, ártatlan magyart" mindenki mindenhol utálja! Nem-e lenne itt az ideje végre magunkba nézni? Aztán csodálkozunk, amikor jön az újabb atyai tockos.

-Jancsi bácsi, Isten látja lelkem, de a lónak a faszát, már elnézést kívánok. Szeretlek tisztellek, de. Ezekről a tótokról nehogy már előadd itt nekem a pacifista rizsát, te. Az én dédnagymuterom is Malý Kereš-i Hlavati lány volt, de az ő tisztaszobájukban mindig ott lógott Kossuth meg a Ferencz Jóska mellett a koronás címer is. Ezek az egyszerű, jóravaló emberek komplett agymosáson mentek keresztül az elmúlt 80 évben.

Ez a sohasemvoltország, ez a tákolmány, ez a szörnyszülött oktat ki minket jogokból meg fasizmusból? Amikor a Hitler kegyéből született náci Szlovákia támadta elsőként hátba a lengyel testvéreinket? Tudod: a szlovák az az a cseh, amelyik tud magyarul. És bocs, most pont nem találom a szlovák történelemkönyvet, de mindjárt elküldöm SMS-ben!  És idősebb vagyok, mint Szlovákia. Szóval a nyelvet a csehektől, az országot tőlünk lopták. Meg a himnuszukat, a címerüket, mindent. Legnagyobb nemzeti hősük, a Jánosík az egy betyár volt. Legnagyobb költőjük Országh Pál - aki magyarul kezdett verselni, csak gyenge volt, ezért tért át a szlovákra. Még nevet is változtatott Hviezdoszlavra. Első miniszterelnökük Tuka Béla. Szar, köpönyegforgató alak mind.

Idefigyelj, és MINDEGYIK tud magyarul, csak nem hajlandó megszólalni! Mesélte Faterom, hogy jártak sátrazni a Tátrába régebben. Odamentek a  kerekfejű, tésztaképű pincérhez, illedelmesen köszöntek, megkérdezték, hogy mennyibe kerül egy sör. Az a miroszláv meg csak ott hápogott, mint a hal, hadovált meg povedált, hogy igyítye, hogyítye, magyarszki. Idefigyelj. Adtak neki egy húszkoronást - az akkoriban hatalmas pénz volt! - a knédlizabáló meghajolt, és tökéletes magyarsággal azt mondta: Kedves Uraim, a tizenkettes Fácán ára két korona - milyet parancsolnak? Szóval ilyenek ezek a buta, tutajos tótok. Lásd vendégül a tótot: kiver a házadból. Ezekkel nem szabad tárgyalni, ez egy sunyi, alattomos nemzet. Csak az erőszakból meg a pénzből értenek.

Ezek már az anyatejjel szívják magukba a magyargyűlöletet, pedig mindegyiknek legalább egy dédszülője magyar volt. A szerbek azok legalább tökös gyerekek: azok fejjel is nekimennek a falnak. De ezek? Meg a csehek? Meg a franciák? Soha egy csatát nem nyertek! Kollaboráltak, és így lettek mindkét háborúban győztesek. Szóval kapják be mind az eres faszomat, én azt mondom. Úgy hiányoztak ezek is most, mint ablakos tótnak a hanyattesés. A Knút jegesmaci meg hatvankilencezzen egy tízkilós, csőrös csukával.

-Bandikám, értelek én, de ez nem van így. Mi mindig szerettünk Cseszkóba járni: Prior, rugósfoci, bramboroví knédli, sztrapacska, delicsoki, borovicska, slivovica, zlátyibázsánt. Gazdag konyhájuk van nagyon, meg a csehek után a legjobb söreik a világon. Én irígylem őket. Ráadásul a vébére is kijutottak, hokiban is ott vannak a világ élvonalában.

Megérdemeljük a sorsunkat, én mondom neked. Nem tudunk soha a seggünkön maradni. Ezeket ott basztattuk ezer éven keresztül: csoda, hogy fennmaradtak! Erőszakosan próbáltuk őket elmagyarosítani, ott volt a Lex Apponyi - a gyerekeket nádpálcával verték az iskolákban, ha szlovákul beszéltek. Aztán a csernovai sortűz, a Hlinkának is ülnie kellett. Kemény egy világ volt. Most csak ugyanazt kapjuk vissza - én teljesen jogosnak tartom a nyelvtörvényt meg hogy a Sólymot kitiltották. Én is kitiltottam volna. De mondom: nem kéne ugrálni. Itthon meg a fejekben kéne előbb rendet tenni... A kurva életbe, azt hittem, betettem az ötezresemet. Bandikám, egy Hubit még meg-e tudnál nekem előlegezni, proszímvászpekne?

-Persze, Jancsi bácsi. Addig meg meséld el közben, amikor megcsöcsörészted azt a kis csehszlovák bukszát ott Artyekben!

151 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Styxx 2010.05.27. 13:55:52

@Csehszlovák Kém:
Ált rühellem a hosszú kommenteket (a sajátaimat is beleértve:-)) de ez nagyon klassz, informatívra sikeredett. Ksz.

noirp 2010.05.27. 13:56:34

@Csehszlovák Kém: "Aztán. Pozsony a mai szlovák elitnek kicsit olyan, mint sokáig a vidéki gyükerű fideszes pártelitenk Budapest. Megemésztehetlen, kezelhetetlen."

Aha, aha, per analogiam "bűnös Budapest"? Na, ezt ismerem. Megvan róla a jóldefiniált véleményem. (Mint vidékinek)

sofalwy 2010.05.27. 14:02:04

Szlovákia szegény és ezért talán a hőzöngésre jobban kapható részét mondjuk Kelet-Szlovákiában lehet megismerni. Tessék kirándulni Poltárra például, ahol a legjobb ház is a lepukkantabb hazainak felel meg. Szegény ottani Csloveknak is kell valami a tisztes egzisztencia pótlására. Hát rádumálják arra, hogy nem a simlis "Jan" az, aki miatt kőkori szintre jutott, hanem a déli ország. (Ez a módszer azért nálunk is hódít.)Agyilag kellene kicsit összeszedni magukat ezeknek a szerencsétleneknek és ebben van némi dolga a városokban nyugati szinten elégedetlenkedő értelmiségieknek.

noirp 2010.05.27. 14:07:56

@sofalwy: Hát öööö...ez ránk is érvényes. Valóban.
(jöhetnek a mókusok)

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2010.05.27. 14:13:47

@noirp: Ha felmész a Sercsecs blogomra, lejön hol élek. Nem Pozsony :)
Nézd az a vicces, h egy magyarországi magyarnak Pozsony még mai állapotában is roppant tarka egy város. Ahogy mondod, emberek tízezrei váltanak gond nélkül átlagban kettő-négy nyelv között ezerszer is akár napi szinten. Ami a paradox: egy szlovákiainak meg ez már maga a homogenitás. Mert: mi azt el sem tudjuk képzelni mi volt ott régen. És valóban: anno Pozsony szó szerint 3 nyelvű város volt, plusz zsidóság és a városi mix nyelve. Komoly flash lehetett.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2010.05.27. 14:15:21

@Styxx: Netuddmeg, h amikor írtam nem gonoltam erre százszor és már előre sajnáltam azt a szerencsétlent, aki végigrágja magát rajta :)))
Utólag is sorry, de állítólag élőben is sokat pofázok egységnyi idő alatt, igaz, Tibi? :P

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2010.05.27. 14:19:12

@noirp: Pontosan. Pozyony a magyarfaló, homofób, nacionalista körök számára az ősi szlovák nemzet testén keletkezett mély tályog, az itt élők nem tudják mit akar az igazi szlovák, elnemzetlenedet, multikultúrális város, a zsidők, magyarok és a nemzetőket megtagadó szlovákok városa vs. a romlatlan, tiszta, naiv szlovák területekkel, emberrel, akik templomba járnak, krumpligödröt ásnak a chata mellett hétvégén, galambot etetnek, és úgy bebasznak, h acsak tolni tudják a kerékpárt - ez utóbbit már én tettem hozzá :))

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2010.05.27. 14:22:07

A postból hiányoltam a számokat, így összeállítottam a szlovák hadseregről egy listát a wiki alapján azoknak, akik nem a párbeszédben látják a szlovák-magyar párbeszéd kibontakozásának irányát:

Teljes személyi állomány: 22 000 fő, ebbe beleszámolva a 3000 főt számláló központi alárendeltségben lévő intézményeket, egységeket. (19 300 fő lesz a teljes személyi állomány 2006-ra.)

Tartalék: 20 000 fő, ez a nemzetőrség

Mozgósítható lakosság: 1,5 millió fő, ebből 1,1 millió fő alkalmas harci szolgálatra.

Katonai költségvetés:(2003) 624 millió USD, a GDP 1,89%-ka (2002).1,6 milliárd USD,a GDP 1,6%-ka (2008).

Szárazföldi haderő: 13700 fő.

- Hadtesttörzs
- 1 gépsített lövészdandár
- 1 könnyúlövész dandár
- 1 tüzérdandár
- 1 gyors reagálású zászlóalj
- Tartalék: két lövészdandár felállítására alkalmas bázis

Fegyverzet:

- 9 db hadműveleti-harcászati és harcászati rakéta
- összesen 245 db T–72 harckocsi, de ebből 66 db-ot javítanak fel T–72M1-re, a többi elavult verziót raktáron hagyják (bevetésük nem valószínű, hiszen üzembe helyezésük nem biztos)
- 308 db BMP–1 gyalogsági harcjármű
- 291 db felderítő harcjármű
- 113 db OT–90 páncélozott szállító harcjármű
- 7 OT–64 páncélozott szállító harcjármű
- 74 db D–30 vontatott tarack
- 49 db 2SZ1 Gvozgyika
- 16 db M–200 Zuzana–2000
- 155 mm-es 134 db DANA
- 87 db rakéta-sorozatvető
- 12 db 120 mm-es aknavető
- 466 db páncélelhárító rakéta
- 200 db 30 mm-es és 57 mm-es légvédelmi löveg
- 3 db SZ–75 Dvina
- 4 db SZ–125 Nyeva
- 14 db 2K12 Kub
- 1 db SZ–300

Légierő, légvédelem: 7000 fő

- 10 db Mig29
- 8 db Szu–22
- 12 db Szu–25
- 29 db MiG–21
- 2 db An–24
- 2 db An–26
- 7 db L–410M
- 11 db L–29
- 15 db L–39
- 2 db Mi–2
- 16 db Mi–24 V, D
- 6 db Mi–8
- 14 db Mi–17

eN 2010.05.27. 14:25:12

http://www.google.com/search?&q=french%20military%20victories&btnI=I'm+Feeling+Lucky

Styxx 2010.05.27. 14:35:46

@Csehszlovák Kém:
A Csehszlovák kém aknamunkája!
Slota habzó szájjal fogja lobogtatni a kommentedet a Pozsonyi Diéta előtt (bipszilon the vapszilon, úgy híjják-e még a tót parlamentet) hogy. Itt a bizonyíták pan Honatyák! A magyarok már a haderőnket mérlegelik, ezek meegint be akarnak vonulni!:-)
A Wikipediáról meg SOS levenni a szlovák hadititkokat ilyen zmrzlina, akarom mondani hidegháborús légkörben!:-)

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2010.05.27. 14:42:18

@Styxx: Várjál-várjál-várjál: mi van ha kettős ügynök vagyok és valójában Jancsi bácsival megy otthon Zsolnán a pacsi, h a rövidlábú magyarok már megint beszoptak vmi dezinformatív postolmányt ezen a kutyaütő blogon?

Styxx 2010.05.27. 14:52:19

@Csehszlovák Kém:
:-))) Kinézem belőled, te kertek alatt lopakodó animációs alkotás. Hogy ütne el minden földalatti kémelhárítás legalattomosabb csapásmérője, a rotációs kapa!:-)

Zorita 2010.05.27. 15:08:06

@Csehszlovák Kém: "M–200 Zuzana–2000"

nem hiszek neked, ez egy nő lesz

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.05.27. 15:13:36

@Csehszlovák Kém: nem tudom, édesapám, de nagyon örülök a témába vágó kislexikonjaidnak :D

noirp 2010.05.27. 15:14:12

@Zzz_Zorita: A _markotányosnő_. Az a Zuzana.
@Csehszlovák Kém: Megyek föl a blogodra.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2010.05.27. 15:17:43

@Zzz_Zorita: Ez a Zuzanna 28800 kilót nyom, öregem :)És ez még csak az alaptípus :D

Základní TTD typu ZUZANA
Země původu: Slovensko
Posádka: 5
Bojová hmotnost: 28 800 kg
Výkon motoru: 265 kW
Délka bez kanonu: 8,9 m
Délka s kanonem: 12,97 m
Šířka: 3 m
Výška: 3,5 m
Max. dostřel: -/39,4 km
Rychlost palby: 2 - 4 rány/min.
Max. rychlost na komunikaci: 80 km/h
Dojezd na komunikaci: 650 km

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2010.05.27. 15:20:23

@noirp: Oké szuper: www.sercsecs.cz

Nemrég tettem ki a III. Cseh Sörfesztivál 3. napjáról szóló beszámolóm :P

(Bocs Tibi és utólagos engedélyedet megkérem a reklámért)

noirp 2010.05.27. 15:29:09

@Csehszlovák Kém: Nnnna! Eddig is szerettem volna Prágába (is) eljutni. Húzod itten az agyamat, te Kém :D
A blogod nevéért külön pont, le kellett esnie. Pár tizedmásodpercig asz'ttem, településnév. Ez már az agyérelmeszesedés.

A jó átlátszatlan-kenyérillatú-édes barna sört is szereted, vagy maradjak a s*ggemen a véleményemmel? :)

bramborom=krumpli?

white_widow · http://bunti.blog.hu 2010.05.27. 15:32:08

Egyben Van Tibi!

@realcarlos: Ha valaki, akkor te értheted.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2010.05.27. 15:46:58

@noirp: Elcsehszlovákosítottam Sercsecs-re, mert ezen nincs ékezet :)

Mivel modorosblogon vagyunk, nem lesz sértődés, h igyekszem kerülni a - modoros borkóstolókon kívül - a modoros sörkóstolókat is. Igaz, néha belőlem is kiszakad egy-egy krémesebb sörgyöngyszem kifejezés, de hát ez meg így van jól :D
De ha már rákérdeztél: most a mindentvivő söröm épp az: Opat speciál 12° pepřové - világos borsos sör, minden korty egy orgazmus, huhh

krumpli az brambory

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.05.27. 16:10:42

Remek! Zseniális! Az egyik legjobb modoros poszt! A pincéres résznél vinnyogva röhögtem (ha lehetek modoros kommentelő). Ráadásul érintett vagyok - a szlovák határőr még mosolyogni is szokott a nevem alapján, mondjuk nem Hunffynak hívnak. :)

halbikvera 2010.05.27. 16:19:12

Turistaként bár, de sok helyen megfordultam Szlovákia területén. Pozsonyban is, de voltam Érsekújváron, Komáromban, Eperjesen, Kassán, Malackán is. Mindenhol kettesben valakivel, egymás közt magyarul beszélgettünk, gond nélkül. Nem éreztem egyszer sem, hogy ezért bármiféle diszkrimináció érne. Egy hivatalos személy, egy határőr, egy vasutas nem kötött belém, nem kekeckedett, ellenben mindenütt barátságosak voltak.
Nem kétlem, hogy náluk is megvan az az idióta szélsőséges réteg, ami itthon is, de az átlagemberek ugyanolyan normálisak. Meg hozzáteszem, nem nagymagyarországos pólóban jelentem meg, s nem is álltam neki pocskondiázni a helyieket. Ellenben szlovákoknak szlovákul köszönök, vagy köszönöm meg a segítséget, kiszolgálást. Talán ez is mellettem szólt.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.05.27. 16:21:43

@noirp: titrálgatja? Ez olyan vegyész szleng? (egyáltalán, van TTK-s szleng? :-) )és aki nagyon titrálgatja a másikat az klasszikusan orra szívja? Vagy ez így hogy? :-)

Celtic 2010.05.27. 16:29:28

De Tibi, minek irsz ilyeneket, hiszen le vagy szazalekolva!

(Itt dobtam magam hanyatt :)

TradeMark 2010.05.27. 17:21:12

Néha bebüffentem ide, hogy "zseniális"...most is csak ennyit _birnák_ mondani.:))

Fapuma (törölt) 2010.05.28. 02:29:56

ezt most nem olvastam el, de a kurva anyjat ficonak, mar ha nem ertitek felre...

Motorpenis 2010.05.28. 06:25:45

Igazságos óvónénit Magyarországnak meg Szlovákiának! Majd az rendet tenne!

noirp 2010.05.28. 08:28:03

@Professor Pizka: bocs, ez tényleg vegyész szleng. Nem direkt volt. Kicsúszott. Nagyjából azt értettem alatta, hogy rühellem, ha vki más magyarságának mértékét méricskéli.

És most rettenetes nagy OFF (vel'ky off) következik!
A titrálás gyűjtőnév. Mérési módszert jelent, "fokolást", oldott anyag mennyiségének (pl. sónak) meghatározását. A vizsgálni való anyagból kiveszel egy kicsi mintát. A mintához valami olyan reagenst adsz, ami a vizsgált összetevővel reagál.Fokozatosan adod hozzá.
Amikor a vizsgált összetevő elfogy a kis mintából, akkor feljegyzed, mennyi reagens kellett ehhez.Abból ki lehet számolni, mennyi volt az, amit vizsgáltál.

A titrálás szó a francia nyelvből jön, titrer=(bor) fokát mérni; titre= címke, borcímke, titulus, oklevél, (nemesi) cím, nemeslevél.

A " jól túl van titrálva" meg (az eredeti szakmai értelmén kívül) meg azt jelentette --legalábbis amikor én rongáltam az egyetem hírnevét--hogy "bebaszott, mint az albán szamár" :)))

Nah. On. Amúgy jó reggelt :)

Sand Lover 2010.05.28. 09:03:54

@noirp: „vki más magyarságának mértékét méricskéli.”
Kedvencem a szlovák rendszámú autó, rajta lepedőnyi Nagymagyarország-matrica.

Mitya Ivanov 2010.05.28. 09:50:41

@Morgan LeFay: igen, bár ilyeneket még nem láttam, de ha látnék, akkor
nem csinálnék semmit, csak megvolna a véleményem

noirp 2010.05.28. 09:51:46

@Morgan LeFay: Az aztán tényleg a havas csúcs. Sokáig éljen a prolet....ööö na nem, a gyökérsurmóprimitív internacionalizmus. :P

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.05.28. 10:41:16

@Morgan LeFay: ja, de mi van, ha tényleg egy szlovákiai magyaré? :) DS-KN-NZ-s rendszámokkal akár az is lehet.

Styxx 2010.05.28. 10:54:03

@Modor Tibi:
Akkor tökös csávó, max respect. Főleg ha a kalaptartón befigyel egy I love Malina Hedvig feliratú sál is:-)
Vagy egy kiegészítő, értelmező matrica: "Felvidéki magyar vagyok, nem adócsaló!"

Mitya Ivanov 2010.05.28. 10:55:56

@Modor Tibi: az elég merész dolog lenne
egy ideig Vajdaságba jártam udvarolni, és faterom kocsiján rajtafelejtettem a nagymagyarország matricát. Visszafelé jöttem, és a magyar határőr kérdezte, hogy hol jártam szerbián belül. Mondtam, csak Magyar- és Törökkanizsán (ez eléggé kemény hely, a városházán Seselj porté van kirakva), erre azt válaszolta, hogy száljak ki a kocsiból, és megmutatja, hogy miért van iszonyú nagy szerencsém. Akkor láttam a matricát.

Sand Lover 2010.05.28. 11:05:11

@Modor Tibi: Tényleg lehet, de gondolod, hogy a matricát hazavinné? Szlovákiában nem jó móka az ilyesmi, szerintem. Attól persze még lehet… csak az utóbbi időben elszaporodtak ezek a „szlovák turisták”. Jó, nem mindegyiken van matrica, de volt már olyan, amin viszont igen. Érted. „Ezeknek” nem fizet adót, de hajrá magyarok.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.05.28. 11:53:30

@Morgan LeFay: nem hiszem, hogy hazavinné. De most már megnyugodhatunk, mert minden jobb lesz, és mindenki hazahozza a VAGYONKÁJÁT a priatyelektől :)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.05.28. 11:55:21

@noirp: ööö... kémia (és földrajz) szertáros voltam, egyszer egy versenyen is akartak indítani (nem OKTV, de valami országos izé) de az a helyzet, hogy amíg kotyvasztani kell, addig oké, de tévedésből kicsi koromban BCG oltás helyett matematika ellen oltottak be, ezért egyenleteimben előfordultak hét- sőt nyolc vegyértékű szénatomok is. Két eset van: vagy tényleg vészesen trehány vagyok mindenféle természettudomány műveléséhez, vagy rólam fogják a szuperfulleréneket elnevezni...
Szóval tudom mi a titrálás :-)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.05.28. 12:20:03

@Morgan LeFay: ez kérem világpolitika. Nyilvánvaló, hogy a Magyar Honvédség, amely létszámában egy kisebb amerikai dandárral ér fel, nem tudja Szlovákiát visszahódítani az anyaországhoz. Ezért találta ki Gyurcsány, ez a talpig mélymagyar, hogy a legádázabb, legfurfangosabb, legfélelmetesebb erőt, a kényszervállalkozókat küldi oda. Ha nem jött volna ez az orbáni magyartalan sorsrontás, akkor pár év és minden jelentősebb pozíciót egy-egy magyar bt vagy egyszemélyes kft. tartott volna :-)

noirp 2010.05.28. 12:34:05

@Mitya Ivanov: "Bolondnak bolond szerencséje" ha poénkodunk; de tényleg nagy szarba keveredhettél volna!
Ahová valóban összekapcsozott szájjal kell kimenni, az Szerbia :((

noirp 2010.05.28. 12:39:17

@Professor Pizka: Helló kolléga :DD
1) Oláh György Nobel-díjat kapott az ötvegyértékű szénatomjáért, úgyhogy semmi sincs még veszve
2) Engem is indítottak középsuliban Irinyi-versenyen (az lehetett a te versenyed is) de olyan nagyipari méretben toltam a számolási hibákat (rokonlélek!!), h megyeibe is csak egyszer kerültem tovább. Tkp akkor tanultam meg normálisan fejben számolni,mikor már egy üzem elárasztásáról és nem egy nagy zh-ról volt szó...:S gondolj bele
3) Isten az atyám nem kioktatni akartalak a titrálásról szóló leírással, csak mesélni vmi érdekeset. Aztán vagy kidobnak offolásért, vagy nem :)))

noirp 2010.05.28. 12:39:57

amúgy: pfhöjj blogmotor

noirp 2010.05.28. 12:42:49

@Professor Pizka: Ezen meg legalább lekarmoltam az arcomat. Úgyhogy jó.

Sand Lover 2010.05.28. 12:47:45

@Professor Pizka: Nem azzal van bajom hogy kimegy a kényszervállalkozó (báár… ) hanem azzal, hogy veri a mellét a féltéglával, mekkora magyar is ő.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.05.28. 12:55:03

@noirp: hamár offolunk, csináljuk nagyban .-)
szóval általános után (ott történelem, földrajz és magyar nyelv/irodalom versenyeken indultam, kb. hatszázszor) gimiben minden létező ellenállást kifejtettem a versenyek ellen. A kémiát azt szerencsére megakadályozta a tanár (rájött, hogy voltaképpen infantilis módon szeretek mindent összekevergetni, hátha felrobban, ez minden kémiai érdeklődésem).
Történelemből és magyarból elindítottak az OKTV-n, de nem szóltam róla anyukámnak. Ez azért fontos, mert ami nincs felírva, vagy anyám nem emlékszik rá, az el van felejtve :-) Így mindkettőnek a selejtezőjét úgy írtam meg, hogy focizásból rángattak fel a sok rakottszoknyás közé. Természetesen nem tudtam időrendi sorrendbe tenni Ady versesköteteit és nem tudtam összenyilazgatni CSVM verscímeit a várossal, ahol írta őket. Így nem lettem irodalmár.
Történelemből is volt valami de arra már nem emlékszem, talán az utrechti unió aláíróit nem tudtam maradéktalanul felsorolni... így nem lettem történész.
Jelentős földrajz verseny nem volt, különben is az nem egy sikerszakma... így nem lettem geográfus.
A biológiából a madárhatározó és az emberi fajfenntartás érdekel. Ornitológiából megélni nem lehet, a fajfenntartás pedig nem pálya, csak centik választanak el attól, hogy fajfenntartó sztár legyek.
Szeretem a zenét, de nincs hallásom, így nem lettem zenész.
Ízületi problémáim vannak és hízékony vagyok, ezért nem lettem sportoló.
Rajzolni nem tudok, ez a terület kilőve.
A nyelvérzékem jó, de gyűlölök nyelvtant magolni. Ezért nem lettem nyelvszakos.

Azt hiszem, a fentiek teljesen jól indokolják azt, hogy miért jelentkeztem a jogi egyetemre.

noirp 2010.05.28. 14:02:02

@Professor Pizka:
Szűzmária idesanyám!! :DDD Ezigen!

"Történelemből és magyarból elindítottak az OKTV-n, de nem szóltam róla anyukámnak. Ez azért fontos, mert ami nincs felírva, vagy anyám nem emlékszik rá, az el van felejtve :-) Így mindkettőnek a selejtezőjét úgy írtam meg, hogy focizásból rángattak fel a sok rakottszoknyás közé. "
LOLOLOLOL

Te tényleg rokonlélek vagy :DD Nálam mondjuk nem a focizás, hanem a --mondjuk--természetjárás, vagy inkább "gyűjtögető célú dzsindzsásban-kúszás és fostossárban tapicskolás" dzsal.

Hát nézd, a foglalkozásomat már nem is írom ide, mert agyonvernek. ;) Nagyon de nagyon bukom a kémiára és a "vegyipari műveletek" tantárgyra.
De van macskám (lásd az egyetlen posztomat itt, A cicatartó-t), ásványokat gyűjtök, gombászom, madarakat nézegetek. Meg rajzolgatok. Jó ideje csak karikatúrákat, de legalább az évfolyamtársaim kitűnően szórakoztak rajtuk.
Meg összeolvasok mindenféle salátát a Rubicontól a Kreténig, majd vissza; az ágyban is csak akkor nincs nálam könyv, ha nem egyedül vagyok. Hát így.
Sport nálam is kilőve, mert az egyik kezem beteg. (De bizonyított, hogy hegyet mászni, titrálni, rajzolni, kárpitozni, biztosítékot berhelni és mindenféle neveletlenségeket mutogatni is bírok fél kézzel)

Gimnáziumi élményeim tán legszebbje volt, mikor drágajó, agyilag nem túl gazdagon berendezett töritanárom félrevont, s megkérdezte: KI kényszerít engem Veszprémbe? Mert az nem lehet, hogy aki ennyit olvas, ne bölcsész akarjon lenni. Hetekig ezen röhögött az ismeretségi köröm :DD

Folytassam? Vagy inkább cseréljünk mélcímet?

Sand Lover 2010.05.28. 14:42:46

@noirp: Szerintem meg legyen inkább topiktali
:)

noirp 2010.05.28. 14:53:22

@Morgan LeFay: Legyen! Szívesen mennék, csak nemt'om, hol, mikor lehet élőben találkozni a modorbandával. Ha engeditek, hogy egyszer odatoljam az arcom--ott a címem a profilomban ˘˘) így vigyorgok itt, szendén

Kevésbé off: kolleganőm készül Kassára és ugyanúgy nem tudja, mire számítson ott magyarként, ahogy én nem tudtam Pozsonyba menet. Tehát várjuk a seggítőkész utazók, kémek és nyelvészek tanácsait és dezinformációit. Dakujeme. :)

Sand Lover 2010.05.28. 15:07:52

@noirp: “mikor lehet élőben találkozni a modorbandával”
Azt én sem tudom, ez csak egy bátortalan kezdeményezés volt, de ha esetleg mások is vevők rá akkor megállapodunk valamiben. :)

scsaba1 2010.05.28. 15:23:45

@Morgan LeFay:

Ezzel mondjuk te sem teszel mást, csak szólok. Lehet, hogy pl. kassai magyar az illető, és ezzel nap mint nap a lekromofágozását kockáztatja.

Sand Lover 2010.05.28. 15:52:45

@scsaba1: “Ezzel mondjuk te sem teszel mást, csak szólok.”
Pont azokat szokta mások magyarsága izgatni, akik kiteszik a NagyMo-matricát. Számomra indifferens, mindenki döntse el maga.

noirp 2010.05.28. 15:53:59

@scsaba1: De mi a nyavalyáért _kell_kockáztatnia, hogy lekromofágozzák? Mi lesz attól jobb?? 90 évvel az elbaszott békeszerződés után?!! De tényleg, mi lesz attól jobb?

Balance Of Power 2010.05.28. 16:41:15

Hogy Pozsony szines meg multikulturalis? Szerintem kurvaronda, leszamitva bizonyos reszeket. Mondjuk az igaz, hogy a bevezeto ut menti hazakon mar latszik a panelprogram es ez jot tesz az osszkepnek. A Vilagok harcabol szarmazo hidra fel lehet menni amugy, van a tetejen valami etterem?

Mi egyszer fullszlovak faluban hetvegeztunk Trencsen mellett tarsasaggal, atmentunk a furdovarosba, ott van egy etterem, ahol fullszlovak volt a kozonseg. Valaki egyedul ult egy nagyobb asztalnal es belepesunkkor azonnal felallt, hellyel kinalt es atult egy kisebb asztalhoz. Pedig magyarul beszeltunk. Szoval az ellentet nagyresze urban legend.

A trencseni varban is a kedvunkert mondta el a guide angolul a dolgokat, semmi magyar vonatkozasu dolog nem maradt ki a sztoribol (mondjuk mas nem nagyon volt). Az viszont vicces volt, hogy az utolag alkotott festmenyeken mindenkit gnomnak abrazoltak.

Balance Of Power 2010.05.28. 16:43:09

@noirp: Kassa nagyresze szinten ronda.

Styxx 2010.05.28. 18:35:33

@Balance Of Power:
Ez így van, de azért a nagyon hangulatos kis részért magyon is megér modoros inglisül mondva egy city break-et. Legalábbis szerintem. Néhány éve megejtettünk egy Kassa-Eperjes-lőcse kelet felvidék hosszú hétvégét és nagyon OK volt.

@noirp:
@Morgan LeFay:
Ha modoros blogtali mégse jön össze, legalább egy poszt jól jönne egy modoros blogtaliról:-). Én sajnos nem vállalom, csak két kisblogtalin voltam eddig, de azok olyan teljesen hangulatos, korrekt, dumázós kocsmázások voltak, modoros posztként nem állna meg. viszont Tibi, vagy valamelyik vendégposzter kolléga, ha volt oldschool modoros blogali élménye, kitolhatná.

Pl. végigpofázó alfahím/alfanőstény kommmentelő, mindenbe belepofázó offolós humorzsák, esetleg polidili blog taliján kollektív nácizás/kommancsozás UP/Szily gyalázás meg ilyesmi.

scsaba1 2010.05.28. 19:34:16

@Morgan LeFay:

Persze, ahogy minden cigány tolvaj, minden zsidó hazátlan gazember... :D

Közben meg rohadtul nem lehet tudni. Lehet, hogy csak kölcsön van nála a kocsi, lehet bevállalós felvidéki magyar, vagy valóban van szlovák-magyar ex-imp. cége.
(Londonban volt ilyen lakótársam, valahol Aggtelek környékén élt eredetileg, de a határ túloldalán. Eléggé túl volt dekorálva a szobája magyar címerrel-zászlóval, és ki lérte magának, hogy ő nem szlovák, hanem szlovákiai magyar. Mert szlovákokkal laktunk együtt.)

Én mindig azt hittem, hogy a liberális világnézetbe semelyik irányból sem fér bele az általánosítás...
Tehát egy szlovák rendszámból, meg egy nagy rántotthúsból nem adunk komplett jellemrajzot, hogy az illető biztosan adócsaló náci.

scsaba1 2010.05.28. 19:36:18

@Styxx:

Nekem fórumtalis volt, több is. Jó volt, mondjuk az elején nem ment olyan könnyen a kommunikáció, mint írásban, mindenki feszengett és vigyorgott.

scsaba1 2010.05.28. 19:38:34

@Balance Of Power:

Iparváros, regionális központ, mondjuk mint Miskolc. A közepe szép.

aribeth 2010.05.29. 10:36:44

@Professor Pizka:
Kísértetiesen ismerős. Mondjuk rajzolni tudok, és a nyelvtannal sincs gond, de valahogy így kötöttem ki én is a jogon.
Meg az a kurva sok Grisham, amit gyerekkoromban olvastam. Azok nem kellettek volna. :-)

aribeth 2010.05.29. 10:43:29

@Styxx:
"legalább egy poszt jól jönne egy modoros blogtaliról"

Remek ötlet. :-) A fejekben cikázó gondolatok se maradjanak ki: bazzeg, amekkora a pofája a fórumon, olyan ronda élőben, és most persze meg se szólal, és így tovább.
Meg az is poén, ha van olyan fórumtárs, aki megveti az egész bandát, de titokban elmegy a találkozóra, és a szomszéd söröző napernyői alól méregeti az összegyűlteket.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.05.29. 14:05:46

@aribeth: "amekkora a pofája a fórumon, olyan ronda élőben, és most persze meg se szólal,"

igen, ez vagyok én :-)

Styxx 2010.05.29. 18:19:37

@aribeth:
:-)))
b+, a két kis blogtalim egyikén pont az volt az egyik téma, hogy egy furcsa pasi a bárpultnál suttyomban hallgatózik.
@Professor Pizka:
Eszedbe ne jusson meg se szólalni, majd mi hárman leszünk a lúzer jogi osztály, hisz minden mamut tali törvényszerűen kiscsoportos workshopokra szakad:-)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.05.30. 09:05:27

Pozsony vagy Kassa vagy Nagyvárad semmiben nem más, mint Miskolc vagy Baktalórántháza. Egy város oszt kész, felesleges ez a hype körülöttük, mert egykor magyar városok voltak. Almásfüzitő most is az, mégsem megyek oda, mert ne ugyan már...

Vagy hányan járták be a kies Martfűt, mert ősi magyar település? na ugye...

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.05.30. 09:06:34

nekem klántalálkozóm volt több is, érdekes, ott az alfahímek nem jöttek el, valszeg azért, mert az egy, aki ott volt, kiderült, hogy minden, csak nem az...

scsaba1 2010.05.30. 13:51:21

@vészmadár (pica pica):

Miskolc és Baktalórántháza nem egy súlycsoport, gondolom nem kell elmagyaráznom, hogy miért.

Kassa - ha Magyarországon marad és hasonlóképpen fejlődik - akkor ma második legnagyobb város lenne Budapest után.

Illetve mindig is fontos város volt Magyarország története során.

Attól érdekesebbek, mint mondjuk Debrecen vagy Pécs, hogy mondjuk 800-900 évig a Magyar királysághoz tartoztak, néhány évtizede meg mondjuk nem, és az ember, ha eljut Nagyváradra vagy Kassára, akkor óhatatlanul keresi a magyar vonatkozásokat.
Nem tudom, hogy ez lekövethető és érthető így?

Hype meg mondjuk a csíksomlyói búcsú körül van, például.

Celtic 2010.05.30. 14:32:28

Mondjuk, Pozsony olyan szempontbol erdekes, mint Veszprem ("A kiralnyo varosa") vagy Esztergom ("koronazasi szekhely"). Pozsonyban meg az orszaggyules ("dieta") ulesezett sokaig. De teny, hogy annyi jogunk van hozza, mint a szlovakoknak, nem tobb. Kb. mint Jeruzsalemhez az araboknak es a zsidoknak.

TradeMark 2010.05.30. 16:50:06

@Celtic: "Pozsonyban meg az orszaggyules ("dieta") ulesezett sokaig. De teny, hogy annyi jogunk van hozza, mint a szlovakoknak, nem tobb. Kb. mint Jeruzsalemhez az araboknak es a zsidoknak"

nebassz:DDDD
ezt ugye viccnek szántad?:DDD

@vészmadár (pica pica): "Pozsony vagy Kassa vagy Nagyvárad semmiben nem más, mint Miskolc vagy Baktalórántháza. Egy város oszt kész, felesleges ez a hype körülöttük, mert egykor magyar városok voltak."

dettó nagy baromságnak tartom ezt a hszt is...

Celtic 2010.05.30. 22:06:49

@TradeMark: Nem, teljesen komoly volt. Mi lenne benne vicces?

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.05.31. 09:07:14

@Styxx: ó igen a talik...

A fórumos szigettalikon bámultam mindig, hogy én is ilyen befordult, külső 'kihívásokkal küzdő' geek volnék? De aztán rájöttem, hogy szerencsére nem, mert ... én nem. :-)

Egyéb fórum- blog- és topiktalikon meg ugye a standard kérdések:

1. mennyire fog a társaság berúgni?
2. lesz-e szent próféta, aki feltétlenül meg akar majd győzni a salátaevés, a reiki, a cionbölcsei, amerikai vadászgépek gyilkos radarjai, sumerológia vagy egyéb témában a frankóról?
3. milyen arányban lesznek jóságos barlangi szörnyek, akik amúgy teljesen rendes emberek csak épp külsejük miatt félve jönnek a fényre?
4. Lesz vajon pattanásos Ödönke felnőtt verzióban, aki mélyen behatolva az interperszonálisból az intim távolságba, adott esetben még ruhádat is fogva tart majd előadást valami természettudományi témában, kb. diákkönyvtári felkészültséggel?
5. ott lesz Szelíd Ludmilla, a kissé molett hölgy aki olyan mint a neten? Szelíd, nem dohányzik, nem iszik, nem hangoskodik, ám rendszerint van valamilyen kézműves hobbija, üvegfest, bőrszíjakat sodor össze, növényei vannak, stb...
6. Fiatalos mama lesz? Legalaább ötven évesen, felnőtt gyerekekkel, de a versenyt piálva és káromkodva mindneki mással?
7. Lesz-é bajsza alatt mosolygó ügyvéd? Az aki névtelenül bátrakat írogat, élő emberek láttán azonban működnek a reflexei és hallgat mint a sült hal, és csak figyel?
8. Lesz házaspár? Olyan aki hű de nagyon oldott de azért folyamatosan megy egymás kontrollálása?
9. Lesz vajon okoscsaj, aki elég jól néz ki, valami alter dolgot művel (pl: okos) ezért aztán általában férfifaló életmódot folytat, kinéz magának valami értékelhető(bb) külsejű alakot, aki majd úgyis lepattan vagy az intellektuális kihívás, vagy a kék harisnya halvány, de mégis bántó fénye miatt?
10. Lesz vajon becsajozni jött ember, aki majd a kékharisnyával összejön?

Súlyos kérdések ezek :-)

Styxx 2010.05.31. 09:21:01

@Professor Pizka:
:-) gr, kimerítő miniposzt:-)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.05.31. 10:24:10

Tátrában voltak gondok. Még mielőtt a vihar letarolta szérűt, akkor voltunk kint. Nem volt életkorfüggő a magyar nyelv nemtudása. Bár kb. marhára nem csináltam belőle ügyet. Nem a gyarmatunkra mentem nyaralni, hogy mindenki beszélje a nyelvem. Az mondjuk már csöppet cikibb volt -rá nézve-, hogy a recepcióscsaj AZÉRT nem akarta a németet és angolt se érteni, mert magyarok vagyunk. Elég bénán játszotta.

De volt sok szép élményben is részünk: helyi cukrászdában a tulajdonospár szó szerint rajongott értünk. Tán Lőcsén volt, hogy a régi városháza meglátogatásakor, mikor megtudták, hogy magyarok vagyunk, szerveztek nekünk spéci magyar nyelvű idegenvezetést. 4 ember miatt. A táj pedig csodálatos volt.

noirp 2010.05.31. 11:06:24

@Professor Pizka: de jó :)))
üdv: a barlanglakó a Bikkből :))

noirp 2010.05.31. 11:09:27

@neccharisnyás útonálló: Recepcióscsaj...az hagyján, az a ciki, mikor konferencián az elül doktor, hátul doktor, középen docens asszonka nézi levegőnek a magyar résztvevőt. Ő ugyan azért nem szólt angolul se, mert nem tudott (a tudományos bizottság összes tagja simán tolta angolul, amit kellett, ő meg papírból, nyökögve).
Ciki, de kire nézve ciki? :P

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.05.31. 11:15:12

@noirp: Nem beszéli a nyelvet ennyi rendfokozattal - CIKI.
Levegőnek nézi az embert - SZNOB. Ilyet itthon is tudnék mutatni neked rengeteget. Elszállnak a rengeteg publikációjuktól, közben alapvető emberi magatartásformákkal sincsenek tisztában. Akkor inkább ne tudja a nyelvemet. Megkímél a kínlódástól, amit a lekezelő stílusa vált ki nálam.

noirp 2010.05.31. 12:37:04

@neccharisnyás útonálló: off
Tudod...ha még a saját publikációjától száll el...de ez az a típus, aki gátlás nélkül odateszi a nevét arra is, amit a phd-hallgatójának a tanítványa írt. Hogy idézettséget gyártson magának. Mert saját kutatásra nemigen képes, a munkától nem ér rá dolgozni. :P Ismerem e típust; ott Pozsonyban csak röhögtem rajta, annyira kirítt a bizottságból.
on

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.05.31. 12:58:01

@noirp: off
Szociológusok ugyanezt csinálják idehaza. Kiadják hallgatóiknak a terepmunkát, kérvényeket, az összegyűlt eredményekből meg csinálnak egy díjnyertes disszertációt.
Na ezek az emberek NEM értelmiség nálam.
on

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.05.31. 13:07:35

@Styxx: kimaradt még a lenyomozósdi. Ugyebár az ember nem emlékszik az emberekre akikkel találkozott legfeljebb valami keresztnévre. Ezeknek az iwiwen kibogarászása a tali után, születési dátumokkal és foglalkozásokkal együtt...
Esetleg üzenetküldés utána és a szűkebb tali megszervezése a kellemetlenebb alakok nélkül...

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.05.31. 13:12:03

@neccharisnyás útonálló: továbbá a balett-táncosok és a kőfaragók... a művészek mind ilyenek. Van ilyen a geológiától a kísérletes gyógyszerismén (gyk: farmakológia) át a jogon keresztül az andragógiáig mindenben.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.05.31. 13:13:36

@Professor Pizka: Előferdül. Mindenki arról a közegről tud értekezni, amiben forog.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.05.31. 13:24:09

@neccharisnyás útonálló: akár posztot is lehetne írni a 45 éves docensről, aki várja, hogy a prof forduljon már fel végre a legközelebbi norvégiai konferencián :-)

noirp 2010.05.31. 14:49:02

@neccharisnyás útonálló: Á, figyuz, nem csak a szociológusok.
Aztán (mondjuk) docensúr akkor esik pofára, ha valahová be kell nyújtania a publikációs listáját. És ha a bírálók nem hülyék, íziben visszabasszák, mert sikít róla, hogy a publikációk fele egészen más területről szól, mint docens úré--csak kötelező volt ráírni a nevét. Möhö.

noirp 2010.05.31. 14:50:50

@Professor Pizka: Egy bekezdést kéne szentelni az egyetem sufnikáeftéjében menedzserkedő, ám magát polihisztornak tekintő docensnek is.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.05.31. 15:05:17

@noirp: illetve annak a _kollegának_ aki bent ragadt valamelyi ktanszéken, de igazából semmihez sem ért és mindenféle elsőéves tárgyakat oktat meg ilyen töltelék-tárgyakat, mint filozófia, közgazd, a főtárgy története, stb. Erre ugyanis a felsőoktatási intézményben vagy van egy elhivatott bölcsész, vagy ha ilyet nem sikerül találni, akkor tolják rá a docens úrra...

noirp 2010.05.31. 16:01:53

(sóhaj) Most már csak azt nem tudom, h a kolléganőm meg-e szólalhat magyarul Kassán, vagy nem-e :)

@Professor Pizka: Aztán jöhetne az az ifjú titán is, aki zökkenő nélkül nyomta le tanulmányait, steril burokban, sebesülés nélkül. Átlag hallgatót messziről, elsőévest ketrecben látott (kerüli őket, mert túl sárszagúak) azután gyomorfekélyt formalinban, nyugtatót a tv-reklámban volt szerencséje megtekinteni. III. éves korától magáztatja magát az alsóbbévesekkel. A tanításhoz való érzéke, hivatástudata és a hozzáállása ennek megfelelő.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.06.01. 12:24:21

@noirp: ebből a legkeményebb az a csávó volt, aki az egyetemi újságban azt találta mondani a riporternek (lelkes másodéves kollega) hogyaszongya itt felnőttek tanítanak felnőtteknek, ezért itt nem elsősorban pedagógiai ismeretekre van szükség...
Nem is tudom...volt alkalmam átélni a teljes lelki és értelmi meztelenség állapotát, amikor egy 45 perces óra 30. percében elfogyott a mondanivalóm,akkor tanultam meg, hogy pedagógiai képességek és teljes felkészültség nélkül tanítani nem lehet.
Az ilyen szuperkitűnő tansegek általában felkészültek, de inkább írjanak könyvet.

de említhetnék olyan tanseget aki buktatott meg olyat, akivel egy hónapja még vidáman dugcsiztak...

noirp 2010.06.01. 13:16:18

"hogyaszongya itt felnőttek tanítanak felnőtteknek, ezért itt nem elsősorban pedagógiai ismeretekre van szükség..."

eeeeeeeee...Egyetemen én láttam olyat is, amikor felnőtt terrorizált (papír szerint) felnőttet (18-19 évest, háromhetes egyetemistát). De olyan szinten ment ez, hogy ha társaságban/paródiában/... elhangzott egy poén az illető tanár nevére, akkor nem mertünk röhögni. Mintha ugyan ott hallgatózna a falnál/a tömeg között.

Nyugdíjba ment, mit kapott: Pedagógus Szolgálati Emlékérmet.
Na, ezen legalább röhögtem.

Más: a phd-sokat én magyar nyelvből is levizsgáztatnám újra. Akinek írásban 1 oldal 1 mondata, szóban meg érthetetlen, az egy ipcirit még tartózkodjon a katedrától.

A hallgatóság tényleg egyre sötétebb, már az én generációm (1999-től lefele) is borzasztó volt; de ha egy tanítani képtelen ifjú zseni a hallgatóinak hülyeségével takaródzik, ahelyett, hogy azt foszlatná--na akkor ütni tudnék. Puskatussal.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.06.01. 13:46:03

A hallgatói sötétség az érdekes kérdés. Drága édesanyám, aki lassan negyven éve tanít, azt szokta mondani, amikor kollegái a hallgatókra panaszkodnak, hogy az iskolának abból kell kiindulni, hogy a hallgató hülye. Nem pejoratívan kell érteni, hanem úgy, hogy aki tudja a történelmet, az minek menne történelemszakra, aki tud hidat tervezni, az minek szívatná magát hő- és szilárdságtan zéhákkal.
Azért van a tanár, hogy megtanítsa hidat tervezni azt, aki nem tud még hidat tervezni.

Ugyanakkor az alapképzettség hiánya tényleg tud zavaró lenni. Én is találkoztam olyannal, akinek a jogi karon el kellett mesélni, mi is volt ez a római birodalom és mi különböztette meg a görögöktől. De hallottam már agráros profot panaszkodni olyan ötödévesről, aki nem tudta államvizsgán mi az üsző és a tehén közt a különbség, stb...

hű de elmentünk offba...email?

noirp 2010.06.02. 08:14:18

@Professor Pizka: pkata15 néven a gö betűs, pontcomos szolgáltatónál.

scsaba1 2010.06.04. 21:21:37

-Fiúk, fiúk, hát mit csináltatok - normálisak vagytok ti?

-Mit olvasol, Jancsi bácsi? Csak nem a 290 forintos euróról?

-De bizony, édesapám. Komolyan, ezeknek semmi se drága...
Nem kellett volna világgá kürtöli azt, ha az ország rossz helyzetben van. Tudni kell hallgatni is. Talán a kommunikációs csapatuk ezt nem tudja? Minek kell félreérthetően, jelzőket használva beszélni? Megmondhatták volna, hogy rossz a helyzet, de nem kellett volna beletenni a csőd, meg a görög szavakat.

Most aztán Kósa és Szíjgyártó vigye el a balhét.
Remélem, egy kicsit azért ég a pofájukról a bőr, rájönnek arra, hogy az egész ország most őket utálja, ők lesznek a bűnbakok, minden rossz okozói.

De a Fideszesek ezzel nem akarnak most törődni, Trianonnal, meg baromságokkal jönnek, ahelyett, hogy valaki kiállna, és elmondaná, mitől is rossz a helyzet. Kellett a hiteleseknek rájuk szavazni, sosem fogják
kihúzni őket a szarból.

Szerintem az a legjobb megoldás, hogy Kósa fizesse ki a devizahitelesek kárát, ami a nyilatkozat kiadása miatt következett be. Mindjárt befogná a pofáját.

Így akarja előkészíteni a feketelevest? Ha bevezetik a rossz dolgokat, az előző kormányra nyugodtan rá lehet kenni., hogy miattuk van.

Egyébként meg nyilatkozzon, csak akkor ne vészmadárként, hanem adja elő a BIZONYÍTÉKOKAT, ELEMZÉSEKET. Addig meg mindenki azt mond, amit akar.

-Jani bá, azért lehetett tudni, hogy csontvázakkal van tele az összes szekrény....
Meg ugyan ki az a barom tőkés, aki épp rólunk hitte azt, hogy itt épül a kánaán? Amikor a spanyol, portugál, görög, sőt a német és belga gazdaság is bedől, akkor majd pont a mi szaros 93 ezer km2-ünk lesz a kivétel?! Ahol még annyi saját erő sincs mint mondjuk a szlovákoknál? Hát nincs itt a büdös világon semmi ami termelne. Ha egy multi kivonul innét, szétesik a gazdság. Ezt minden kisikolás tudja jól. Majd pont egy nagybefektető guru hallaná először és pont a Kósától??? Nem hiszem.

-Miyen csontvázakkal, Bandikám? Amik valahogy sosem kerülnek elő?
Ezek a faszok szándékosan államcsődöt csinálnak, csak azért, hogy ne kelljen direktbe megmondani azt, hogy azért nem tudják telkesíteni az igéreteiket, mert az első pillanattól kezdve nyilvánvaló volt, hogy nem fogják tudni azokat teljesíteni. (Részben nem is akarták, de elhitették magukkal, hogy a többi teljesítésére kapnak egy kis laufot az EU-tól és IMF-től. Hát nem, és ezt lehetett előre tudni.)

Orbán szerint a világ félig vagy egészen akaratból áll. Most kiderült, hogy nem az ő akarata számít, hanem Barosoé és az EU-é, ezért most tönkreteszi Magyarországot.

-Jaja, szép hogy most az egyetlen hiteles ellenzék a jobbik lehet, mert épp az mszp miatt van ennyi hiányunk (az lmp meg ugye az szdsz utóda, tehát vicces lesz a kommunikáció)

még a végén vissza jön az mszp és ősszel gyf lesz főpolgmester... de Jani bá, ha mész a pulthoz, hozzál már nekem is egy Hubit...

-Ez csak természetes, Bandikám...

Celtic 2010.06.05. 11:10:24

@scsaba1: Gratula, sztem ugyanolyan jo, mint a post :)

Kiß B. 2010.06.09. 16:15:31

@Mitya Ivanov: Túl vagyok azon, hogy blogokban vitatkozzak politikáról, meg történelmi értelmezésekről, de a magyarkanizsai történelmi Magyarországos matricás sztorid őszintén meglepett.

Azt most hagyjuk, hogy Délvidéket levajdaságozod, lelkiismereted rajta, meg azon is, hogy "elfelejtetted levenni" a matricát.

De néhány infó erről a "kemény helyről". Magyarkanizsán a legfrisebb adatok szerint a 27500 lakosból 24000 magyar, de Törökkanizsán is 4000 magyar jut 8000 szerbre. Magyarkanizsán pontosan annyira kell idegen nyelvet beszélni, mint mondjuk Cegléden, és nem egy helyi jár hasonló matricás autóval. Idén amúgy itt lesz az V. délvidéki EMI tábor: www.emitabor.hu/delvidek/
Reméljük az itteni fellépőknek és vendégeknek is "iszonyú szerencséjük" lesz, és nem szólnak be egymásnak a magyarságuk miatt. Szóval furcsa a sztori.

Amúgy hogy a poszthoz is kapcsoljuk: a felvidékieknek ingyenes a tábor!

Mitya Ivanov 2010.06.09. 21:13:58

@-kraci-:
mondanám, hogy olvasd el mégegyszer amit írtam, de megspórolom neked.
Tehát Vajdaság: jó, Délvidék

Kemény hely: írtam, hogy Magyarkanizsán és Törökkanizsán jártam, utóbbi mellé odaírtam, hogy elég kemény hely. Alapból Magyarkanizsán voltam, de átmentünk Törökkanizsára, ahol kb tényleg 1/3-nyi magyar él, de a szerbekből ugyanakkor a "rosszabb" fajta, többségében olyanok, akiket az ország más részéről telepítettek oda a 80-as, 90-es években. Bennük nem sok tolerancia van, lásd Seselj ott figyelt a városháza oromzatán. Törökkanizsán a magyarkanizsaiak elmondása szerint erősek a szélsőségesek, és ez minden politikai választáskor meg is jelenik az eredményekben. Mindez 3 éve volt, azóta nem hiszem hogy sok minden változott volna.
Szumma szummárum, továbbá egy szónak is száz a vége, a sztori Törökkanizsa és nem Magyarkanizsa miatt volt érdekes.

Flasche leer! · http://worldofpoker.hu/ 2010.06.10. 10:21:35

Neverland!ez van, meg kell szokni, mert még joideig lesz sajna!
Szerintem elég paradox, hogy itt vitázunk a magyar-szlovák nyelven, mikor kicsit nyugatabbra már nem forditanak a tvben angolrol saját(német-osztrák-, svéd, holland, stb)nyelvre, mert mindenki belátta, hogy az anyanyelv fontos, de a világnyelv az angol.
Én már látom szemeim elött, ahogy Viki meg a Fick-o 50év mulva is ezen szaroznak az öregek otthonában, de senki sem érti öket!
Csak egy kérdés: ha nem lehet sehol magyart használni, akkor ki se irhatják, hogy nem lehet használni?:)

Kiß B. 2010.06.13. 13:14:15

@Mitya Ivanov: Lehet, hogy félreértettelek, de Te is engem. Engem az zavar a hozzászólásodba, hogy nekem az jön le belőle, hogy Délvidéken aztán húzzuk meg magunk, meg "ne provokáljunk", mert csípi a szerbek szemét. A magyarságnak soha és sehol nem kell megát szégyelnie a származása miatt! Amúgy ha van arrafelé tényleg kőkemény hely, az Temerin! Na ott napról napra érik atrocitások a magyarságukért az embereket. Ők azonban nem törnek meg! Szomorú, hogy alig hallani róluk a magyar médiában, legalább egy kis erkölcsi támogatást megérdemelnének!

Kiß B. 2010.06.13. 13:20:46

@Flasche leer!: Ha nem lesz se német, se svéd, se holland nyelv, magyar akkor is lesz! Persze, beszéljen mindenki angolul is, nem válik kárunkra, de a nyelvünk az azonosságtudatunk egyik elsőszámú letéteményese, nyilván nem véletelenül került bele az állampolgársági törvénybe is! Ha a nyelvünket feladjuk, akkor a gyökereinket vágjuk el. Persze egy olyan országban, ahol az ötven évnél öregebb sírokat kidobják a temetőből megtörténhet, de talán lesz annyian akik megtartják a kultúrát addig, amíg fel nem nő egy olyan generáció, aki ráébred, hogy az ÉRTÉKET nem elsősorban plázkban hagyott forintokban mérjük.

noirp 2010.06.14. 10:14:09

Mhő. Most olvasom, h. Fico alighanem bukik. Pont most, mikor nálunk is hasonló nemzetmentő lett a vezérürü. Pedig de elnéztem volna őket, ahogy "vitatkoznak" :P

scsaba1 2010.06.14. 21:50:20

@noirp:

Én csíptem volna. Már kezdett elegem lenni abból, hogy a Magyarország Európa leragasztott szemüvegű, enyhén debil és túlsúlyos hülyegyereke, akinek mindenki csak a tockosokat nyomja hátulról, elveszik az uzsonnáját meg belehugyoznak a váltócipőjébe...

Mitya Ivanov 2010.07.10. 21:49:52

@-kraci-: cirka 1 hónap elteltével kijelenthető, hogy te értettél félre engem és nem én téged
süti beállítások módosítása