Az osztálykirándulás - Elindulunk, elindulunk

2009/10/14. - írta: Modor Tibi

A 6.c osztály, ahogy Marika néni előre beharangozta, 1992. április 15-én elindul az egri osztálykirándulásra (ÁSÉS-fiúknak ajánlom a mait is).

Az iskola előtt már reggel héttől élénken gyülekeznek a gyerekek, párat a szülők is elkísérnek, hogy égessék kicsit kisfiukat a többiek előtt.

-Na Bubuska, olyan kis édes vagy az új, fémkeretes szemüvegedben, mint egy igazi professzor, na adjál egy puszit, aztán itthagylak a kisbarátaiddal és a Marika nénivel. Aztán ügyes legyél, csibe!

-Ó, Pulsay anyuka, nagyon köszönjük a múltkori segítségét a téli vásáron, meg a szuperfincsi pogácsákat, a kis Krisztián pedig nagyon igyekszik mostanában (megsimogatja a szöszke buksit), látszik, hogy kikérdezik tőle rendesen a leckét. Irodalomból nemsokára a négyesért felelünk, ugyebár?

A jeles eseményre kivikszolt, enyhén repedezett, műbőr Recbak-márkájú sportcipőt viselő  és jobb kezében túrabotot szorongató, hátizsákos Marika néni persze sunyi féreg, Pulsay anyuka távozása után már rutinszerűen gyalázza a kis Krisztiánt.

-Anyádéknak is aztán volt gondjuk rád, látom! Szandálban osztálykirándulásra, kényelmes lesz?

-Bocsánat, Marika néni, csak elfelejtettem reggel, hogy ma lesz a kirándulás, és nagyon kapkodtunk az anyukámmal.

-Na édes fiam, ha a fejed nem lenne odaerősítve a nyakadhoz, azt is elfelejtenéd egyszer magaddal hozni.

A hatodik cé megjelenésén látszik, hogy igazi ünnepre készülnek a kiskamaszok. Bár Marikás legutóbb külön felhívta a fiúk-lányok figyelmét a konszolidált megjelenésre, természetesen látni lányoknál sminket, lakkozott körmöt, fiúknál alkalmi, nullásgéppel felnyírt hajat.

-Aszta Zoch, csak nem fodrásznál voltál?

-Nem, a bátyám vágta, nézd meg, eddig fel van nyírva!

Libbenti fel Szabolcs, a szintipopos félhosszú, lelógó, göndör fürtjeit, hogy láthatóvá váljon a körben szinte teljesen lekopaszított fej: a kirándulás tiszteletére még fekete-fehér Depeche Mode-pólóját, a bátyjától kölcsönkapott, bőrszalagon fityegő Bonanza-jelet és foncsorozott Lennon-napszemüvegét is felvette. Szintúgy magával hozta édesapja Casio menedzserkalkulátorát és az iskola melletti trafikban vásárolt walkie-talkie-kat. Ökörködni jó lesz.

Erőss Zsuzsika és anyagi gondokkal kevésbé küszködő, stréber barátnői is kicsípték magukat: Benetton márkájú pulóver, Adidas dzsoggingalsó, Puma sportcipő rugós cipőfűzővel, nyakukban a szülőktől kapott fényképezőgép, csuklójukon neonzöld vagy ciklámen karperec, és persze medálként a színes műanyag, áttetsző cumi.

Nem sokban különböznek tőlük megjelenésben a vagány csajok sem: márványkoptatott sztreccsfarmer, Budmil széldzseki, Budmil hátizsák. Persze a fodrász nem maradhatott el: mégis megkapták marcellinás frizurájukat feltűnő sminkkel. A vagány csajoknak a vagány fiúk már puszival, mutáló hangon köszönnek.

-Szevasztok, csajok, cupp-cupp! Te, nagyon patent ez a walkman, Kriszta! Panasonic PQR-110, most kaptad az ősöktől? De király, odavissza-játszós, X-bass - nekem ilyen rádiós Aiwám van, nem nagy szám, de legalább jó hangos meg van rajta equalizer meg rezgéscsillapító. Vettem is hozzá Sony sportfülhallgatót, össze tudom csukni, vízálló, minden. Persze az én walkmanem csakis G'n'R-t vesz be, a többit nem tűri: egyszerűen begyűri.

A vagány srácok hoztak 6 db. bébielemmel működő, kétkazettás, gyorsmásolós GoldStar magnót is, felváltva üvölt róluk a Don't Cry, az Enter Sandman, és persze a Dörömbölnek a vágyak. A szexuális utalásoknál cinkosan röhögnek egymásra, egyes szavakat trágárságokra átköltve.

-Jóó vagy az ágyban, és jól megbaszlak! Lehetnél akár a hű, a hű kurrrvám, de nem vagy hű, csak egy kis kurva! Hozzám és a négerekhez, na gyerünk!

-Egy ősi késztés bennem szinte szétszakítja a herémet, dörömbölnek a piiinák, maguk alá gyűrik a faaaszom!

Marikás szerencsére nem hallotta tisztán, mi folyik:

-Na gyerekek, mindenki megvan már? 

-Nem, Marika néni kérem, még a Jokonicsy késik!

-Már megint az a körözött bűnöző Jokonicsy, hát várunk rá még öt percet, de egy másodperccel se többet! Mindenki elment vécére, kisdolog-nagydolog? Mert most aztán egy órán keresztül nem fogunk megállni, az biztos! Szóval mindenki intézze el még gyorsan a folyóügyeit bent az épületben.

Az úton előkerülnek az üdítők: mindenkinél kóla, 7up, Sprite és Fanta, rengeteg zacskó csipsz, cukor, csoki, Orbit meg Trident rágók. A rágó persze már csak cukormentes lehet, a cukros az rongálja a fogakat.

A vagány srácok lelkesen integetnek a mögöttük haladó autósoknak, egy-két elvetemült néha be is int, esetleg a III. Birodalomból ismert karjelzéssel próbál tisztelegni.

-Gyerekek, mit csináltatok, azt kérdezi a buszvezető bácsi, kidobott valaki valamit a buszból vagy mutogattatok?

-Á, egyiket se, Marika néni, mi történt?

-Hát itt bevágott elénk egy zsigulis, aztán fékezgetett meg integetett, de a buszvezető bácsi nem ijedt meg tőle szerencsére. Szóval semmit nem csináltatok, biztos?

-Dehogyis, mi soha!

Sokan nekiállnak walkmanezni, hiszen akkor minek hozták volna el - osztálykiránduláson pedig jó dolog a zenehallgatás, ha már nem vagyunk gánszosok vagy bonanzások. Népszerű walkmanezési módszer a fülhallgatók megosztása, mindenkinek egy - az átlátszó kazettákat (TDK 90 perces)  Pax-utánzatú tollal tekerik vissza az elejére, hogy ezzel is kíméljék az elemet.

Mások inkább hobbifotózási hajlamaikat élik ki: már a buszból, menet közben rengeteg kockát lőnek el: szántóföldeket meg szőlőültetvényeket fotóznak vakuval. Biztos szép fotók lesznek.

Hamarosan megérkezünk az első állomásra: Erőss anyuka, az SZMK-titkár már fészkelődik...

187 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

El Topo (Sgt. Elias) 2009.10.14. 07:48:06

Hátbizony ez nagyon ott van. Mi is így csináltuk, csak én a szakadár frakcióhoz tartoztam az osztályban.
Öltözet: Farmergatyó, farmerdzseki alap. Télen térdigérő kötöttpulcsi, nyolcméteres sál, nyáron fekete póló.
Magasszárú tornacsuka.
És már indulásnl azt ordítottuk a buszon, hogy "egyszer egy szép napon..."

Vorg a Halhatatlan Báró 2009.10.14. 07:59:39

Én meg általánosban türkizkék nadrág barna cipővel és nagy szemüveggel, az abszolút lúzer, vérciki kategória :)

Walkman csak középsuliban és természetesen GnR és FNM. Alter öltözködés, osztálykirándulást meg hülyeségnek tartottam, legalábbis másik 30 picsával együtt nem tűnt olyan jó mókának.

És a buszra felszálláskor megcsapó szalámi és paprika szaga...és az alufólia galacsinok.

scsaba1 2009.10.14. 09:16:25

'92-ben már rég az 1984-re csapattunk...

"Várom, hogy egy angyal érkezzen
én fizetnék a bűnért, mert vétkeztem"

És bőszen olvastuk Orwletől az 1984-et, mer Ákost (az Istent) ez ihlette a lemez megírására. Persze nem sokat értettünk belőle, de lehetett vele arcoskodni, hogy mi milyen komoly könyveket olvastunk, mer' ez be is volt tiltva, érted... Ti meg - kis csicskák - olvassátok csak az Aranyembert...

Arilian 2009.10.14. 09:17:13

92ben senki nem mondott olyat, hogy ...csi

volt annak is jó része úgy látszik.

El Topo (Sgt. Elias) 2009.10.14. 09:22:44

@scsaba1:

Az 1984 nyolcvannégyben volt menő. '92-ben már könyvesboltban árulták, akkor már mindegy volt.

Mitya Ivanov 2009.10.14. 09:25:36

92ben volt már trident rágó?

igen, az 1984 középiskolában '92-ben már mainstream volt

Pecséttörő 2009.10.14. 09:28:11

A hardcore-bebaszós-baszós kirándulást is írd meg. Gimi, 2. osztály körül.

Pecséttörő 2009.10.14. 09:30:06

@El Topo (Sgt. Elias):
Jaja. Volt szamizdatos kiadása, 1983 ban újságpapírral bekötve olvastam a metrón, hogy érezzem, "mekkora ellenzéki" vagyok.

2009.10.14. 09:34:33

Évekig laktam Egerben a Fő utcán, az ország minden iskolájának minden osztálya kötelességének érezte, hogy Egerbe jöjjön osztálykiránydulni, és ha már ott vannak éjaszaka részegen végig üvöltözni a várost.
Később - hülye ésszel - Király utcába költöztem: a felsőbb oszályok pince látogatását is megkaptam ajándékba.

webmestar 2009.10.14. 09:36:58

mi általánosos osztálykirándulásunknál az volt a menő akinek volt mobiltelefonja. Azt adogatta körbe mindenkinek mert az egész osztály játszani akart a kígyós játékkal pff:D (98-99 6. osztály)

Én egyébként melegítős arc voltam osztálykiránduláson és ahogy megérkeztünk vettük is elő a labdát aztán focsi:D

Zsuuli (törölt) 2009.10.14. 09:38:50

Sztem egy kicsit el lett ez dátumozva. :) inkább olyan 2 évvel később voltak a lányoknak ilyen öltözködési szokásaik. :) cumi..stb.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.10.14. 09:40:34

@scsaba1: gagyik voltatok, 92-ben már az Elmondatott volt a császár, meg persze a duplacsíkos Bonanza-jel ;-))

@Pecséttörő: nekem olyanom nem volt, várom a beszámolókat!

@Frengi: a helyválasztás nem véletlen. Eger és Budapest vonzza magához szerintem a kiránduló osztályok 70%-át :))

webmestar 2009.10.14. 09:46:53

Ha már itt tartunk: Eger nekünk is megvolt + Esztergom, Pécs, Sopron. Ezek modoros helyek:)

Viszont általánosban Balatonfüred, Gárdony, Pálköve (Balaton mellett), Bükkszék, Zirc, Bázakerettye, Bátonyterenye azért ezek kicsit érdekesebbek voltak. Főleg utóbbi 2 a semmi közepén.

Hozzá Szóló 2009.10.14. 09:48:50

@Mitya Ivanov: Volt a kilencvenes évek legelején, de csak a menő srácoknak, akik külföldről szerezték valahogy :)

Nagyon jó a poszt amúgy, gratulálok, minden mondata nagyon ott van :D

aerobikzona · http://aerobikzona.hu 2009.10.14. 09:49:44

"az átlátszó kazettákat (TDK 90 perces) Pax-utánzatú tollal tekerik vissza az elejére, hogy ezzel is kíméljék az elemet."

-- óriááási! :D :D mi anno hűtőbe tettük a lemerült elemeket, állítólag azzal ki lehetett tolni kicsit az élettartamukat... :)

És Vonhinten Helgus melyik kategória, stréber vagy vagánycsaj? :)

loláb 2009.10.14. 09:50:14

Emlékeztek mekkora divat volt a sulikarácsonyon üres kazettát adni annak, akit kihúztál?

nácivadász tűsarkúban 2009.10.14. 09:50:50

@scsaba1: Pontosan így történt! Hozzáteszem egy nyolcadikos már érthette a könyvet, asszem ajánlott irodalom is. bár lehet csak gimiben.
Nálunk a forró betonon hasalok ment, volt , hogy 10szer egymás után (volt, hogy felvettük a kazettára 10szer, hogy ne kelljen mindig visszatekerni). :-)

márványmintás macskanadrág (fényes elasztikus) hozzá 7up-os póló is volt. Meg gondosan betupírozott, lakkozott félkörbe keményített frufru (tetülelátó egyesek szerint).
stb.- stb.

nácivadász tűsarkúban 2009.10.14. 09:51:21

@loláb: hogyne! És hogy örült mindenki. A lengyelpiacon vettük persze.

Hollandi · http://oranje.blog.hu 2009.10.14. 09:51:28

Hát ez kurva jó, a 90es blogra is simán elférne. A cukros és chipses zacskók zörgése különösen megihletett, mivel anyámék sose voltak hajlandóak ilyeneket venni, mindig lejmolnom kellett a többiektől. :D

Pecséttörő 2009.10.14. 09:52:36

@Modor Tibi:
És ne hagyjuk ki a Dunakanyar környékét se!
A bebaszós-baszós kirándulás a renitens osztályok sajátja (D-től lefelé) Mi F... osztály voltunk, igazi osztályfőnökgyilkos, az "Ofő" sírva keresett a Balatonon éjszakai ügyeletet az alkoholmérgezéses lányoknak. (addig a sátrakban elindult az orgia) Így utólag nem lehetett valami jó munkája.

Gazz 2009.10.14. 09:53:27

Jó a poszt, csak 80-as, 90-es évek viszonyait tükrözi.
Walkmant lehet még kapni egyáltalán?

Zorita 2009.10.14. 09:54:55

@bombalurina / nácivadász tűsarkúban: úú, igen, a lengyelpiac, még wókment is lehetett ottan venni, osaka márkájút!
azon hallgatták a bőgatyós teknósok a 2unlimitedet

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.10.14. 09:55:39

Szemelyes elmenyeken alapul a poszt, mi?
Ki vele, Tibikem, te melyik csibesz voltal?

Pecséttörő 2009.10.14. 09:56:14

Ja és, a kidobálás az ablakból nálunk is megvolt, de ott a vonat állt le miatta :)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.10.14. 09:58:19

@loláb: kazetta + csoki (általában Milka).

@bombalurina / nácivadász tűsarkúban: a 7up-os póló szigorúan fröcskölt (pöttyözött, pontozott) alapú lehetett.

@Pecséttörő: alsóban meg Gellérthegy & Hűvösvölgyi nagyrét.

@Gazz: kösz. Az időszakot pontosan belőtted - 1992.

@Zsuuli: háát, lehet, hogy összemostam pár évet, bár igyekeztem. A cumi nekem nagyon olyan 93 környékéről rémlik, de ki tudja. Nem nagyon hordtam :))

sanyix 2009.10.14. 09:58:45

juj feltörnek az emlékek, csak én későbbi vagyok.
Volt "fólyóügyezés", walkman, csajok közé befészkelés, velük dumálás, közben hátulról az "úúúúú jujuj"-ozás a többi fiútól :D
Ment a vonatról leszálláskor amikor odaértünk az üvöltözés hogy "Mi vagyunk a bunkó pestieeeek!" :D meg az Edda számok átköltve "amíg él el nem felejti hogy a fingot ki nem tépheti seggééébőőőől".

Táborban este meg részegen üvöltözték a tanárok a "tele van a város szerelemmeeel" szöveget, ami nemtom milyen együttestől származott, de folyton azt nyomták.

Cigi kipróbálása is akkor volt, bár én már akkor is "mit esznek ezen a büdösszaron?" gondolattal álltam hozzá, majd egy slukk után rá kellett jönnöm hogy igazam volt, tényleg jó szar, majd éjszaka kihánytam mindent amit az nap megettem ettől a slukktól :)

2009.10.14. 10:04:18

Imádtam szendvicset cserélni, mert a másé mindig sokkal finomabb.

Szakközép másodikban mi már bőszen videóztuk az egész bulit.
El is tévedtünk a Bakonyban, mert az erdő közepén kellett trükkfelvételeket készíteni, és kettévált az osztály valamelyik elágazásnál, ofkorsz...:)) Mi végül vonattalak keveredtünk haza, a többiek meg gyalog, és már alig éltek...:)))

Ja, 94-et írunk és mindenki rokkendroller.:))

Még most is ezen vinnyogunk, ha találkozunk.
"É arra emlékeztek, mikor másodikban eltévedtünk a Bakonyban? Váháháhhhháááá!:))))

Imiface · http://zenezenezene.blog.hu/ 2009.10.14. 10:04:21

Hányós gyerekeket mindig zacskóval a kézben előre ültették, hogy kiröhögtük őket - de persze irigyek is voltunk, mert jó volt a kilátás.

Nálunk még az is volt, hogy mindenki elhozta a töménytelen mennyiségű képregényét: Kockás, Bobó, a vagányabbak pedig Batman-t, Pókembert, Superman-t.:)))

nácivadász tűsarkúban 2009.10.14. 10:05:30

persze, hogy fröcskölt volt és nyáron farmer mini sort járt hozzá, aminek foszlott a széle. A pólót ekkor lehetett hason csomóba kötni (és azt hinni, hogy mi vagy Pesten a legszekszibb lányok). Ma kb. fegyverrel tudnának ilyeneket felvetetni velem.

GAbica 2009.10.14. 10:07:47

Eger nekünk is megvolt, természetesen. Én a lázadó lányok közé tartoztam, csak fekete, magasszárú fűzős bakancs, erős fekete tus, szemceruza és alap a rock :)
De nálunk az összes tanárral versenyivás volt esténként és erősen koedulált szobákat alkottunk hajnalra.

IndaMuncher 2009.10.14. 10:08:39

@Pecséttörő: Én voltam ilyenen, de én akkoriban nem voltam túl népszerű arc gimi 2 osztályában. (Magyarul lúzer voltam bassza meg. Amúgy is utáltam a gimit, inkább a fősulira. tolódott a bulizós időszakom.)

Namost az úgy kezdődött, hogy már a kirándulás előtti éjszakán bebasz mindenki a koliban, emiatt már a buszon hány pár ember, holott nem azért mert felrázta volna őket a jármű, ugyanis még el se indultunk.
A női öblös szingli dagadt osztályfőnök már a buszon bebasz, akárcsak a többiek. Megérkezvén a szállásra részegen elesik, és szánalmasan a legközelebbi kerítésbe kapaszkodik. Éjszakáig dorbézolás, kocsmában padfelborítás, ivás, osztályfőnök a sörét nem találva NYAVALYGÁS. mindenki szeme előtt.
Fiúk félpucéran (alulról) szaladgálás, zuhanyzó lányokról törölközőletépés. Az, hogy ki kivel kefélés, bele se gondolás.
Más, épp ott kiránduló osztályokkal ismerkedés és esetleg dugás.
Részeges sztorik. "3 zuhanyzó volt, az egyikbe mosdott, a másikba hányt, a harmadikba hugyozott"
STB STB...

GAbica 2009.10.14. 10:08:46

@Imiface: Bobó.... basszus már el is felejtettem, pedig hogy imádtam.

loláb 2009.10.14. 10:09:01

@bombalurina / nácivadász tűsarkúban: Jaja, a lengyelpiac a legjobb hely. A távcsövem például onnan van, asszem 92-ben vettük.
Egyszer vettünk egy cipőt is a szolnoki piacon, aminek három nap alatt vált le a talpa. Utána már csak a "cipőt a cipőboltból" ment. A kedvencem egy Kangaroos kosárcipő (pumpás nyelvű persze), és egy Merrel turabakancs volt (persze akkriban fingom nem volt róla, hogy a merrel egy menő márka, és még nem is került annyiba, mint most)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.10.14. 10:09:04

@afromagyar: az SZMK-s anyuka :P

@mzperx: amúgy az ÁSÉS-brigád emlékeztetett a tekerős módszerre is. Vonhinten Helgus nyaller, elég keményen. Rendezett a tolltartója, szövegkiemelőt használ, minden.

@bombalurina / nácivadász tűsarkúban: csomóba kötött póló, ez az! Pont ma reggel ugrott be - még fiún is láttam ilyet, de az nagyon gáz volt már akkor is.

Rocky 2009.10.14. 10:09:55

A lónak a faszát! - nézte az egész osztály szörnyülködve Szilvásváradon, kiszállva a rövid Ikaruszból 7.-ben 1988-ban! :D
Azon poénkodtunk, hogy hazafelé a busz végéből a poharas tejeket dobáltuk a kocsik szélvédőjére! :) lol!
Meg, hogy ki tud több kólát meginni! A haverommal megittunk fejenként másfél üveg (üveg üveg) literes Coca-cola-t! Volt is rosszullét, meg csanda!

Rocky 2009.10.14. 10:13:13

Akkoriban az újfajta trapézfarmer -oldalt virágmintás hosszú csíkkal- volt a divat!
Magas szárú Puma cipő, lehetőleg fehér.
Sok kis-nagy kitűző.

Zorita 2009.10.14. 10:16:32

@Gabica [a legboldogabb]: nálink az volt, hogy a fullkonzervatív tanár megivott egy korsó sört, elszívott 1 szál cigit, hogy "bevágódjon" nálunk, mert mégiscsak más környezet stb... és onnantól kezdve ő lett a zugivó alkoholista :D

2009.10.14. 10:16:42

@Rocky:
Én anyámmal hímeztetettem MTV logót a farmerom hátsózsebére, gigamenő voltam benne+adidas magasszárú (főleg biciklis nadrággal, mint Neneh Cherry a Manchild klipben), bocs.:)))

Grands Express-es kabátok?:))

szabiaki (törölt) 2009.10.14. 10:21:59

Még ha busszal járnának, ezek a kis pöcsök. Vonattal, ráadásul azzal amivel munkába mennek, meg munkából haza a dolgozók. Ha van is foglalva nekik vagon az sem plusz vagon, hanem az amúgy is közlekedő vagonok közül van lefoglalva. Aztán lehet jól leugatni a tanítónőket.
Meg kizavarni a gyerekeket, hogy minek akarnak leülni mikor ők csak ma vonatoznak, de mi minden nap, és tavasszal meg ősszel minden napra jut egy köcsög osztály aki nem képes buszt bérelni.

GAbica 2009.10.14. 10:25:05

@Zzz_: :D
A mi tanáraink (ofö és helyettese) ritka laza és jófej figurák voltak, bár a másodikos osztálykirándulás után nem vittek minket többé sehova több napra. Tudod, Esztergom nagyváros, könnyű eltévedni pár lánynak és éjjel stoppal keresni a szállást, úgy, hogy arra sem emlékeztünk hol lakunk, csak hogy hogyan nézett ki. persze, józanok sem voltunk annyira. Még az volt a szerencse, hogy akik felvettek srácok pont tudták melyik kollégium az a városon kivül és odavittek. De addigra már balhé volt rendesen. Másnap bosszúból 15 kilométeres gyalogtúra, ahova a rendes kislányok tűsarkúban és miniben jöttek.

Azért kedvesek voltak, mert utána az osztálykirándulás kimerült a nézzük meg a várat álnevű kocsmatúrában. Este befejezésképp az ofö lakásán buli :D

Pecséttörő 2009.10.14. 10:26:39

@Modor Tibi:

És a hűvösvölgyiek hova mennek? A Blahára?
Na jó, ez rossz vicc volt.

szabiaki (törölt) 2009.10.14. 10:27:19

Jah, Walkmanhez. 1-2 hónapja olvastam valahol, hogy egy csávónak az mp3 lejátszója helyett egy hétig Walkmant kellet használni. A második vagy harmadik napon jött rá, hogy meglehet fordítani a kazettát.

virágelvtárs 2009.10.14. 10:31:04

Haha!Akkoriban Bonanza-átköltések!"Váromhogyaz Ákos érkezzen/és kirugjama fogát,hogy vérezzen!"Lányoknál második mondat:és leszopjama faszát,hogy élvezzen!Azonkivül buszban eeoül a bálna is kötelező volt!

Ejoy 2009.10.14. 10:31:32

Nagyon nagy, de azt hiszem kicsit korábban volt az mint '92, mert mi is pont ugyanígy mentünk akár Egerbe is úgy '88-90 környékén!
Nálunk volt egy erős punk-rocker frakció, a diszkósok és a curesok (később bonanzások) persze. Színházba fehér pumacipőben, filctollal felrajzolt szarvas-koponyás farmerdzsekiben nyomtam. OMG de gáz így utólag ez a kiskamasz kor:))).

ui. A kazit kisújjon pörgetve tekertük vissza, mindíg volt aki behányt a buszon, international magnón nyomtuk, citromos üvegben teával és zöldségtől elázott szendvicsekkel, valamint kurrens törökből és yugóból behozott édességekkel....

De nagy volt....

virágelvtárs 2009.10.14. 10:32:09

márminthogy Repül a bàlna

sanyix 2009.10.14. 10:32:12

@szabiaki: senki sem képes buszt bérelni. Az én alsós időm elején '94-95' még volt mindig külön ikarus, de aztán már vonat, és szerintem a mai fiatalok be is szarnának ha külön busz vinné őket, jó menő lenne. Akkor régen meg még alap volt. Biztos a privatizáció...

niyabinghi 2009.10.14. 10:32:44

92-ben voltam hatodikos, nagyon ott van minden. :D
Év vége előtt kaptuk meg az idióta magyartanárt osztályfőnöknek (a régi, normális felmondott) és mindent megtettünk, hogy emlékezetes maradjon neki az a kirándulás. :D
Arra emlékszem, hogy a zenén végig ment a cirkusz, meg hogy volt valami hányós gyerek is a buszon. Ja, a lényeg: a busz végébe, lehetőleg minél messzebb kell ülni az osztályfőnöktől (mögötte legalább három sor a "pedáloknak" volt fenntartva, akik itták minden szavát).
A túlzottan lelkes, SZMK-s szülőkről ne is beszéljünk, nem lettem volna olyan gyerek helyében, akinek ilyen zsizsik anyja van..

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.10.14. 10:35:28

@Pecséttörő: a Gellérthegyre :-)

@Ejoy: akkor is biztos ilyen volt, 92-ben szintén.

@virágelvtárs: ez az Antibonanza, amit mindenki tudott kívülről, de senkinek nem volt meg. Tényleg, nincs meg valakinek letölthető állapotban????

cd-r 2009.10.14. 10:38:41

nem igaz, hogy itt alteros volt mindenki általánosban. nálunk ice-t, de la soul, public enemy ment hetedik, nyolcadikban. azon versenyeztünk ki ismer több rap együttest. voltak brékelés próbálkozások is de azok rendre kínosba mentek át, mivel egyikünk sem volt az a légtornász típus, úgyhogy azt inkább hagytuk. yo ! mtv raps minden délután alap, mindenki tekert haza megnézni a kék gumis hazai gyártmányú bmx-szel, utána kamuangol reppelés, pár csajnak nagyon bejött. türkízkék/püspöklila hamisított sergio tacchini suhogós fehér magasszárú rockerpumával megvan?

aerobikzona · http://aerobikzona.hu 2009.10.14. 10:39:42

Többnapos osztálykiránduláson esti csajos program: szellemidézés. :D

Ejoy 2009.10.14. 10:42:23

@Modor Tibi: Nekem megvan valahol kazettán az tuti, de persze ezer éve nem hallgattam. Arról fel lehetne valahogy digitalizálni, de egyébként tudom, hogy valahonna letölthető is volt már a modern korban.

"...(talán) Ákos fekszik a porban, Martens-emmel rúgtam szájba..." és hasonló szállóigék....

nácivadász tűsarkúban 2009.10.14. 10:46:21

@mzperx: jaja, addig, ameddig már mindenki teljesen beparázott és aludni sem tudtunk.
A ruhákhoz még valami: osztálykirándulás (többnapos) estéjén diszkó, ahol persze mindenki überelni akarja a másikat. Egyszer miniszoknyát akartunk felvenni a csajokkal, de nem volt nálunk (tél volt) és egy pulóvert vettünk fel szoknyaként (ja, olyan soványak voltunk, hogy a nyakrésze volt a derékrész). És ezt teljesen komolyan gondoltunk. Már nem emlékszem, h ki mertünk-e így menni a szobából.

sanyix 2009.10.14. 10:46:53

@mzperx: jaaaj igen erről jut eszembe, még tiszamittudoménhol (félreeső helyen) táborban csillagos ég, nyári estéken ufós sztorizás, és "valami van a fák között a sötétben"-özés, földöntúli hangok kiadása, kaparászás a faházak /sátor oldalán.

Jó dolog a diákélet na.

malackarosszarc 2009.10.14. 10:49:05

Nekem általánosban volt egy olyan elméletem, hogy a tanítóképzőre kizárólag Margitokat, Magdákat, Marikákat, Katákat és Istvánokat vesznek fel... de, hogy plusz pont járt az ilyen névért az tuti
a csipsz tuti nem volt, amikor ilyen ruhákban jártunk - és az a lány, aki azt állítja, hogy soha sem volt neki hajlakkal keményre lőtt frufru-ja az hazudik
jómagam a vagány lányok táborába tartoztam: fekete sztreccsfarmer - amelyből a legkisebb is bő volt rám - a tesóm kockás flanelinge, kosaras tornacipő (mai converse NDK-s megfelelője)
nyilvánosan csak és kizárólag az őszinte és kőkemény punkot hallgattam és kiröhögtem még a gun's rajongókat is
otthon titokban bros és könnyes szemmel hallgattam az Eddát és elgondoltam, ahogy Pataki Attila dús hajába tép a szél - persze ezt nagy nyilvánosság előtt most is tagadom
ja-ja-ja és a Barvo újság mánia: olvasni ugye nem bírtuk, a benne lévő sztárok nagyját nem is ismertük, de akinek nem volt Barvos David Hasselhof matricája az nem volt ember

Ejoy 2009.10.14. 10:49:09

Olyan középiskolába jártam, ahol nem voltak lányok (akkoriban a kilencvenes évek elején, ipari szakközép) 1500 fiú tanuló volt a suliban, így úgy próbálták meg kompenzálni a dolgot, hogy egészségügyis, meg könnyűiparis lány osztályokat szerveztek be testvér osztályoknak.

A mi osztályunk olyan kiemelkedő színvonalat képviselt, hogy soha nem engedték meg, hogy találkozzunk a testvérosztályunkkal, mert ahogy mondták annak beláthatatlan következményei lettek volna, sőt, középiskolás tanulmányaim alatt egyszer sem mentünk kirándúlni.
Mikor néha rákérdeztünk az osztályfőnöknél, hogy miért, mindíg azt válaszolta: ILYEN ÁLLATOKKAL MÉG AZ UTCÁRA SEM LÉPEK KI? NEM HOGY EGY MÁSIK VÁROSBA!

Így telt el a középiskola...

Zorita 2009.10.14. 10:50:48

meg az esti házi diszkózás, aminek fénypontja: valami Metallica balladára lassúzunk (végre felkér táncolni a menőcsávó!), fiú-lány egymással szemben, egymás vállát fogva jobbra-balra lépeget, ami akkor kínos, ha éppen picit begyorsít a szám (esetleg addig elengedjük egymás vállát, közben a nem táncoló srácok beszólnak a táncparketten szerencsétlenkedőknek)

Hollandi · http://oranje.blog.hu 2009.10.14. 10:54:27

@niyabinghi: márpedig tapasztalataim szerint a természetes kiválasztódás az SZMK-s családokra is vonatkozik. Mind áltsuliban, mind gimiben akinek ilyen buzgómócsing anyukája volt, ott a gyerek is problémás volt: stréber nyalógépek prototípusai. Így kétszeresen utálta őket az egész osztály. A normális arcoknak a szülei vagy az iskola közelébe sem jártak, vagy minden hónapban az osztályfőnökkel és az igazgatóval egyeztettek, na nem a közösségi élet fejlesztésén fáradoztak... :D:D:D

nácivadász tűsarkúban 2009.10.14. 10:58:55

@Zzz_: istenem a lassú Metallica számok, meg G&Roses... vagy Edda. Azt vártuk egész este. max ha kettő volt. De ha nem kért fel a csávó és csak ültél a kör szélén, annál cikibb nem volt, és zavart hülye vihorászással leplezték/tük hogy így jártunk.

Void Bunkoid 2009.10.14. 11:09:20

92-ben a GnRt már mi ilyen nagytiszteletű, de egyáltalán nem vagány zenekarnak tartottuk (azzal a spagetti incidens nevezetű harmatgyenge feldolgozáslemezükkel nagyon leírták magukat nálunk...).

Osztálykiránduláson kétkazettásmagnó, és szigorúan Fucking Hostile. Rövidsége miatt szigorúan legalább ötször egymás után.

Void Bunkoid 2009.10.14. 11:10:13

A Panterát azóta sem nőttem ki, csak már saját autóban csapatom :)

a_fater 2009.10.14. 11:14:36

Mint a nyelvi modorosságokért idejáró olvasó, örvendek mindannak, amit a z osztályfőnök szájába adott a kedves posztíró :-)

De komolyan, most így visszagondolva, rettenetes volt egy csomó minden a tanárok monológjaiból. És igen, főleg a stréberek erőltetett röhögése (lásd előző osztálykirándulós poszt).

cd-r 2009.10.14. 11:16:37

@afromagyar: ti is rajtahagytátok a baseballsapkákon a gyári papírcimkét? (ahogy a klipekben láttuk) na azért engem nem kevesen röhögtek ki.

Ernoke 2009.10.14. 11:22:18

@Modor Tibi: a cumi egyértelműen 90-91 környéke, 4-5. osztály... ugyanúgy, ahogy a csomóba kötött póló, a rugószerű neonszínű karkötő, a neonszínű biciklisnadrág, meg a félvállon hordott hátizsák. ja, a milli vanilit meg a popcorn magazin ki ne felejtsem!:D

mondjuk én akkor olyan szinten voltam szakadár, h musical-mániám volt, komolyzene és 60-as évek vége (Jefferson Airplane, Eagles, pszichedelikus Beatles)... 92-ben meg jött a Queen meg az Emerson Lake and Palmer, amit ugye megint nem értett pont akkor senki.:D a punk és a grunge csak 7-8-os koromban törtek be a tudatomba, a hozzájuk tartozó idióta öltözködéssel együtt. G'n'R-t egy ideig azért nem szerettem, mert Axl Rose visított, utána meg azért nem, mert csöpögős nyálzenének gondoltam.:D

Ernoke 2009.10.14. 11:24:57

@mzperx: ó igen! én úgy emlékszem, hogy akkoriban komolyan hittem ebben a dologban, meg minden egyes alkalommal részletes beszámolót tartottam abból, h miket láttam.:D

Zorita 2009.10.14. 11:25:56

@Void Bunkoid: a Walk című (leginkább elcsépelt) Pantera számot először diktafonnal vettem fel a Headbangers Ball egyik adásából, tévéről :D azt a repedtfazék hangzást azóta sem produkáltam semmivel (nem is próbáltam mondjuk)

Kicsijoe 2009.10.14. 11:31:40

@sanyix: Rohadt drága,a vonat árának kb három-négyszerese,vagy még több.Legutóbb 400 ft/km-t hallottam,és ez még a nagyonolcsó kategória.Ez 200 km-re 25 embernek elég nagy összeg a vonathoz képest...és akkor még nem is ment messzire az osztály.Meg valami álláspénzt is kell fizetni,meg a "sofőrbácsi szállását"...vonattal meg eu fejenként 1000 forint oda-vissza.

Erzsebet 2009.10.14. 11:32:35

Én a 70-es években voltam ált. iskolás. Még akkor kezdett divatba jönni az eredeti farmer. Levis marka volt a menő., csövesített fazonban. Külföldről szerezték be, vagy Kassáról a dollár boltból. Nekem az anyukám NDK-s kolléganője után lett. Viseltünk hason összekötött pólót, de létezett már olyan rövid blúz is, amiből kivolt a hasunk.Kirándulásra forró nadrágot is viseltek a menő csajok. Szoknyában bulikon a térd alatti fazon, az ún. midi ment. Miniben csak a dedósok jártak, a szoknyáinkat engedtük le. Többen titokban sminkelték magukat. A Sasson-frizura volt a divi. Zene Boney M, Abba, Piramis, Edda, Omega ment.

Én az óvodától az érettségiig voltam SZM-anyuka. Én laktam közel, nekem kikapcsolódás volt az iskola. Ilyenkor a fiam nem látott, nem égettem.

Blackrock (törölt) 2009.10.14. 11:34:40

Osztálykirándulás, Szmena típusú fényképezőgéppel. Priceless.

medvedr 2009.10.14. 11:35:16

@El Topo (Sgt. Elias): Ja, 85-ben még stencilezett példányokat olvastunk, de lehetett vele menőzni, hogy olvastuk. Érteni viszont még jól értettük.

jo.e 2009.10.14. 11:35:53

Jézusom, de öreg vagyok :(
Osztálykiránduláson B.B. ??? Frászt! Az úttörő aholtudsegít... Sör, bor - eszébe sem jutott senkinek, max. ajándék apának Egerből :)
Vagy csak mi voltunk jófiúk, v. más világ volt az.

"műbőr Recbak-márkájú sportcipő" :) - na ezaz!
Ennél már csak a mackó-nejlonhari-szandi trió lehet nagyobb király.

Blackrock (törölt) 2009.10.14. 11:38:06

A metált, rockot még a nyolcvanas évek végén utáltam meg. A haveri körben többen Metallicasok voltak, én próbáltam végighallgatni egy számukat...sajnos nem ment. Így a metált továbbra is zaj-kategóriába sorolom.:)

jo.e 2009.10.14. 11:38:06

@medvedr: '85 -ben stencilgép ??? Mi volt az? Szamizdat? Nem ment az olyan 1xűen sztem...

Mike36 2009.10.14. 11:41:10

jó kis bejegyzés
tényleg ilyen volt, télleg pax tollal tekertük, télleg volt több kazettás magnó, és abból bömbölt a zene a buszon, stb
pedig én 90-ben érettségiztem, tehát én (mi) jóval korábban csináltuk ezeket

Void Bunkoid 2009.10.14. 11:42:41

A kriss kross módra fordítva felvett, kifordított zsebű kertésznadrág senkinek nem teccett? :P

Void Bunkoid 2009.10.14. 11:43:26

@Blackrock: de te akkor mit hallgattál akkor? balázsfecó - változnak az évszakok? vagy modell trió? :)

Mike36 2009.10.14. 11:45:36

hát a 80-as évek közepén, a felhajtott farmer (kilógjon a zoknis lábad) és ehhez a fehér magasszárú cipő volt a divat. na meg az echte made in USA farmer, amilyen nekem volt :D

loláb 2009.10.14. 11:46:17

És ki ne maradjanak a mindenféle rockegyütteses felvarrók, amikkel a faszagyerekek televarrták a lee farmerdzsekiket. A szegényebb társak persze ezeket a dzsekiket is a piacon vették. (Pár év alatt sokat szelidült a divat, sajnos,.Farmerdzseki helyett farmering lett a menő. Az a kár, hogy van akinek még most is az)

És persze a szegecselt bőrkabát, amit Isten tudja honnan szereztek a 6.-7.-es srácok, de nagyon menő volt.
Megpersze a magyar hadseregből szerzett katonai surranók, amik baszottkényelmetlenek, de szintén nagyon menők voltak.

scsaba1 2009.10.14. 11:46:21

Egyébként -hozzáteszem, méltatlanul - nem lett megemlítve még a Pál utcai fiúk.

Há-háóóó
Hány évig tart még a nyár?
A szívünkben örökké talán.
há-háóó
Hány évig tart még a csók
Az arcunkon, ami sohase volt?

A "mit hallgassunk a buszon" kérdesre általában ez volt a kompromisszumos választ, mert PUF-at szerették a Bonazások is jó szövegek miatt, a rokkerek is zúzós gitárok miatt, meg az alter arcok is,mert akkoriban a PUF alap volt.

Akik akkoriban még csak óvodások voltak, vagy meg sem születtek (hú de gáz duma már, na mindegy...):

www.youtube.com/watch?v=H94PQ0xnV38

Mike36 2009.10.14. 11:46:35

másik verzió pedig a tök fekete ruha, de akkor mindeki DM-osnak hívott

dex.ion 2009.10.14. 11:50:33

hatodik-hetedik-nyolcadik osztály, lányokkal már erőteljes puszilkodás, la bouche, dune, scooter, culture beat, coco jambo stb hallgatás, rappereknek nyolc számmal nagyobb gatyában járás, éjszaka táborból kilógás, egyszer megúszás, máskor lebukás, cigizés, apukától lopott ökm és móricka lapozgatás a táborban, lányoknak benyúkálás ruhán keresztül, masszírozgatás az ágyban esténként, hm

gyz 2009.10.14. 11:50:56

ne mondjátok már, hogy a 12 évesek ilyenek. ez inkább 8. osztály, 1. gimire jellemző

scsaba1 2009.10.14. 11:53:12

@El Topo (Sgt. Elias):

Persze, de akkoriban, tizenévesen az arcoskodás volt a fő szempont.
Magunktól valószínűleg nem olvastuk volna el, vagy legalábbis nagyon kevesen. De mivel az akkori "szellemi vezetőnk" ajánlotta, így nem volt kérdés, olvasni kellett...

gyz 2009.10.14. 11:55:18

@Mike36: bizony, ilyen magasszárú Puma cipőm nekem is volt, hozzá kopott (de nem koptatott!!) farmer, Anthrax-póló, farmerdzseki. szörnyen meleg volt nyáron, 40 fokban :)

a kőolaj-dzseki égő volt, azt csak a zsíros hajú pronyómetálosok hordták :)

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.10.14. 11:55:42

@cd-r: mi csak lopott Mercedes jeleket hordtunk a nyakunkban.

nácivadász tűsarkúban 2009.10.14. 11:56:31

@Void Bunkoid: tééééényleg!! Úristen de gáz volt, de volt srác az osztályban, aki próbálkozott vele. Kriss Kross, el is felejtettem!! :-D

gyz 2009.10.14. 11:58:12

és persze a kirándulásra vitt egyetlen magnón mindig valami iszonyú durva zene ment (amit otthon mi sem hallgattunk volna meg), csak hogy idegesítsük a Bros- Bonanza és DM-rajongó csajokat.

És a legidegesítőbb csajok? hát persze hogy azok, akik rockernek öltöztek

gyz 2009.10.14. 12:00:37

@scsaba1: alternatív téren nálunk az első - még magyar nyelvű - Sexepil lemez volt az óriási sláger

"Ez a jövő már volt egyszer, körbefordul a múlt,
de van rá sansz, hogy most az egyszer túlfeszítjük a húrt.

What, what do you say?"

Vorg a Halhatatlan Báró 2009.10.14. 12:10:08

@Void Bunkoid: a krisskross de gáz volt! Erről jut eszembe az MC Hammer naci kackac:D

albert1 2009.10.14. 12:14:46

100/100-as poszt, minden pont így volt! :)

A Recbak cipőhöz természetesen AHED melegítő is dukál.

Az osztálykirándulás visszatérő motívuma: felszállás az Ikarusra, elindul a motor: "UHUohóóóóóóóó" mély búgással, közben a tanár számol: jó, 2-4-6-8-10-... és az egész éves kemény tanulás, szívás után eljön az igazság pillanata, paff bevágódik a lengőajtó, és hóóóÓÓÓÓÓdödödödödö-hŐŐŐŐŐMMMMM! ELINDULTUNK!!!

niyabinghi 2009.10.14. 12:16:28

@Hollandi: Azok a szerencsétlenek kapták az ívet rendesen. Ez amolyan önmagát gerjesztő dolog lehetett, mert ha a kölköt nem szerette senki, legalább a tanár vegye emberszámba, ezen dolgoztak a szülők. Csak az nem esett le nekik, hogy a kölök ellen ez elég durva aknamunka. Amúgy ezek a szerencsétlenek általában pedagógusszülők egyszem gyermekei voltak.

Fogadóóra/szülői értekezlet: Anyám rendre kisírt szemekkel jött haza és folyton azt hajtogatta, hogy többet nem megy égni miattam. Azóta már vigyorogva meséli mindenkinek, de tudom, akkor nem volt nagy dicsőség, hogy az ő lányának van a legtöbb beirása a nagy pofája miatt. :D

parrre 2009.10.14. 12:16:51

Egy dolog maradt ki. Buszravárás közben vitatkozás/veszekedés/verekedés (vérmérséklettől függően) miszerint ki ül a leghátsó sorba.
Nálunk a katonai volt a divat. Katonai kulacsból, katonai késsel ( az amerikai kommandósok is ilyet használnak, ez meg eredeti Rambókés ) katonai kanálgéppel, söt Csabika apukája katonai löncshúskonzervet is tudott szerezni. Az igazi nagymenőknek zöld barettjük is volt. Mindez persze szigorúan szimatszatyorba / málhazsákba pakolva.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.10.14. 12:17:32

@Ernoke: igen, különcök mindenhol voltak, persze ők főleg az idősebb tesókat másolták. EL&P = Kiálllítás képei, te jó ég, progresszív rockban...

@a_fater: örvendek az észrevételnek :-))

Pignon 2009.10.14. 12:18:40

Igen a chipsek... :D chio mini sültkrumpli, pom-bar az nagyon ment, frutti, selyemcukor, olvadós rágó :D
A szemetet meg rendszerint eldugtuk a buszon, vagy volt olyan hogy a hátsó ajtónál a lépcső egy deszkával volt letakarva -hogy a sok hülyegyerek be ne zuhanjon oda- és mi a kirándulás végére jól megtöltöttük saccra fél köbméter szeméttel :D

Persze nálunk is vitt mindenki walkman-t, meg aztán divat volt a távcső, a kulacs... napellenzős napszemüveg, felpumpálható hevederű hátizsák...rádió, esetleg olyan, amin volt mikrofon is :D

Megjelenés: mindenkin susogós melegítő és valami kinyúlt szar póló :D és persze fehér cipő vagy lányokon szandál.

niyabinghi 2009.10.14. 12:20:11

@Audi Achtzig: Ja, ment végig az ülések között és csak úgy tudott számolni, hogy megfogta a fejünket. :)

Falusi_metálos 2009.10.14. 12:28:06

Ilyen magasszárú surranóm, meg fekete pólóm farmerdzsekivel nekem is volt (hidegebb időben kockás ing, kitűrve ). Metal hammert nem olvastam, mer az általam kedvelt zenekarok nem kerültek bele. Igazi zsíros hajú, pronyó metálos legényke voltam :)

Jedlik 2009.10.14. 12:32:45

Toblerone. Csak mondom.

WB_Tom 2009.10.14. 12:37:21

Tényleg nagyon élethű, mintha ott lettem volna... Csak '92-ben 6.a-s voltam, és Lujzika néni volt az osztályfőnök. De a don't cry, a megosztott fülhallgatók és a "vagánykodás" egy az egyben... nagyon nagy fiúk voltunk már akkor, főleg, hogy "egyenlőként" kezeltük a lányokat, sőt.. .az első lassúzások a Don't Cry-ra, a November Rainre vagy a Nothing Else Matters-re. Először fél méteres távolságból, aztán egyre közelebb..

SYNG · http://www.youtube.com/user/syngsyng 2009.10.14. 12:47:43

"az iskola melletti trafikban vásárolt walkie-talkie"
Ilyen is volt !?

Blackrock (törölt) 2009.10.14. 12:49:13

@Void Bunkoid: minden mást, a metálon kívül.:)

avc 2009.10.14. 12:56:47

hejj, gyorsmásolós GoldStar magnó, equalizerrel, levehető hangfalakkal, ledekkel, igen!

nyolcadikban vettem, bécsben, a magyar bevásárlóturizmus utolsó borzalmasnagyszopás gorenje-túráján nov7-én, ezer schillingért, ami négyezer ftnak felelt meg, itthon meg tíz rugó volt az egykazettás toshiba

részben NYUGATI cégek logójával összefirkált/rajzolt hátizsák megvolt?

Ernoke 2009.10.14. 13:24:23

@Modor Tibi: nekem olyan nem volt... szülők se hallgattak soha semmit, fogalmam sincs, h a zenéimet honnan szedtem. kiállítás képei még hagyján, én az ilyen elborultabb elektronikusabb izéikre izgultam már akkor is, mint pl. vmelyik albumról a toccata:D

Ernoke 2009.10.14. 13:26:12

@Pignon: tényleg divat volt a susogós, a hagyományos pedig _cikkancs_.:D

Void Bunkoid 2009.10.14. 13:26:14

@avc: ezt ugye tudod - meg mindenki más is -, hogy az annak idején majdnemhogy a gagyi szinonimájának tartott GoldStar manapság LG néven önti el a világot a szintén koreai csodacuccaival? :)

Void Bunkoid 2009.10.14. 13:27:18

@avc: ja és nemkellett összefirkálni sem. Mindenkinek volt "eredeti" Fuji márkájú hátizsákja 92ben :)

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2009.10.14. 13:43:50

ezek a dolgok úgyis ismétlödnek, minden generáció kitalál valami faszságot amivel az öregeket bosszantya csak a gáz lassan az hogy már lassan a punkok unokái is apukák meg anyukák

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.10.14. 13:50:54

@Void Bunkoid: ja, es a "Benetton" hatizsak is. Ami fent egy zsinorral volt osszezarhato. A vilag orszagainak zaszloival, amik egy honap alatt lekoptak.

Mike36 2009.10.14. 13:51:23

@Void Bunkoid: nem rossz az LG, nem kell szidni

érdektelen 2009.10.14. 14:07:58

Ceruzára akasztott kazetta sokáig azon pörgetve, mert a magnó elemét eszi a "rew" és a "cue".

Zorita 2009.10.14. 14:24:25

aranyos és ártatlan anekdota általánosból: egy barátnőm este takarodó után még nem volt álmos, áthívta a szomszéd szobából néhány pajtását. nem voltak túl jól felszerelve, de ki-mit tudott, beadott a buliba. volt, aki az otthoni almáspitét, volt aki a rágót. zene nem volt (walkman, piha...), elővették a kvarcjátékot, az meg pity-pity-pity-piytpitty-pitty-pitty, kicsit táncoltak rá, bevették a rágót (az almáspite megmaradt), aztán mindenki vissza a helyére, mert már nagyon rizikós volt, hogy jön-e a tanár. :D

Krunpli · http://www.mobilize.hu 2009.10.14. 14:27:02

Az átlátszó műanyag cumival egy egész generáció elfeledett esbeit téptétek fel.

Nagyon-nagyon jó poszt :D

2009.10.14. 14:38:24

A közös élményeket a sajátommal összevetve kezdem azt hinni, hogy a gyerekeknek a DNS-láncába vannak kódolva az olyan viselkedési minták, mint a tollal tekercselés, buszablakon kimutogatás stb. Na meg már az elsősök beiskolázásánál ügyeltek arra az illetékesek, hogy minden osztályba jusson legalább egy tengeribetegségre hajlamos gyerek, a majdani hatodikos osztálykirándulásra tekintettel. :D

(Be)baszós kirándulások tekintetében a gimi 2. az picsafüst, ilyen téren a gólyatáborokat lehetne kivesézni: aulában hangversenyzongora telerókázása, negyedikről a koliablakon kihugyozás, használt kotonok mindenfelé a folyosókon a nyitóbuli után stb.

A "tele van a város" pedig Prognózis, és alapmű. Nosztalgiafless: bundásliga séró, gitárszinti...
www.youtube.com/watch?v=AFzM_BzHW3k

2009.10.14. 14:42:20

@avc:

Nekünk az a bazi kocka ITT-nk volt, ami rohadt finnyás volt, akkoriban jöttek be a jugó/lengyel kalózkazetták, meg a magyar polimerek, amikkel ő rohadtul nem tudott megbirkózni: kioldott a lejátszás, mert időnként úgy megszorult, hogy azt hitte, véget ért a kazetta, nyikorgott, begyűrte stb. Utána beújítottunk egy Videotont, na annak volt olyan erős motorja, mint egy ruszki tanknak, az aztán tekert mindent. :))

Mitya Ivanov 2009.10.14. 14:48:25

és a MARLBORO feliratú piros tenisztáska, amit a lányok iskolatáskának használtak. 91-92 ben megjenetek ezek hamisítványai is, a kék színű ALBERTO táskák.
Anekdota: egy nagyon negatív lány iskolai sportnapra (az majdnem olyan mint az osztálykirándulás) ilyen Marlboro táskával jött, ami egyébként az iskolatáskája is volt. Erre a tanár (Panni néni) beleordít a képébe, hogy édes lányom, arra nem vagy képes, hogy megjegyezd: ma sportnap van, és nem tanítási nap. Mert azt hitte, hogy iskolai cuccal jött. A lány meg hazament és igazgatóit kapott később

mici˙ 2009.10.14. 14:52:41

szuper korrajz!!
azt hiszem én mainstreem gyerek voltam, se túl stréber, se túl menő. ennek megfelelően 3 barátnőmmel szerencsésen elfoglaltuk a busznak azt a kihasználatlan részét ami a senkiföldje volt az elöl ülő stréberek és a hátul ülő menők között. így négyünknek egy-egy duplaszéles jutott. hűű, de menők lettünk hirtelen, minden felszálláskor másik csávó akart mellénk ülni

mivel apám külkeres volt egy darabig nagyon menő cuccaim voltak, egyszer az ofő kérdezte honnan van a koptatott szűk farmerem (arra nem térnék ki, ha egy huszonéves nő egy 11 éves gönceire vet szemet..) miután mondtam neki, hogy apa hozta törökből soha nem volt elég szép már az írásom.
aztán hamar eljött az az idő amikor ezek az itt menő, kint olcsó ócskaságok megjelentek a lengyelpiacon. ekkor próbáltam a faternak elmagyarázni, hogy ez már ciki. ült a fotelben és újságot olvasott, amit én jelzésnek éreztem a nyaggatásra. amikor befejeztem a nyafogást a szemüveg fölül rám pillantott, megismételte hogy ciki, majd vissza az újságba.

ellenszenvesfigura 2009.10.14. 14:52:57

hatalmas volt a walkman az összes idióta funkciójával! sajnálhatja, aki már mp3-ba született.

másfelől az égetős anyukák és a marika nénik kapják be. főleg a marika nénik.

Gumineaux 2009.10.14. 15:06:27

„Mindez persze szigorúan szimatszatyorba / málhazsákba pakolva.”
Na végre. Azt hittem már, a szimatszatyorra senki sem emlékszik. Rajta golyóstollal: Edda Művek, Beatrice. Babos kendő rákötve a fülére és persze az obligát “ziherejc” tűk :D
Amúgy kirándulásra szigorúan kazettás magnót kellett vinni, odafelé Edda, visszafelé Grease. És a üvölti az egész osztály. :)

szliper 2009.10.14. 15:12:44

Én halmozottan „szerencsétlen” voltam olyan szempontból, hogy anyám volt az ofőm. Szerencsére csak az általános iskola 1-2. osztályában. Haverjaim nem csináltak belőle nagy ügyet szerencsére, nem voltam számkivetett. :) Otthon sokkal szarabb volt a helyzet. Állandóan példának hozták fel a nálam jobban tanuló osztálytársakat. „Bezzeg az Oszika..ő már sokkal jobban olvas”, stb…
Osztálykirándulások elmaradhatatlan kelléke volt még a nyakba akasztható, henger alakú kék pénztartó.

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.10.14. 15:15:54

@Krunpli: de mi a lof.sz az az atlatszo muanyag cumi??? Ugy tunik, felenk nem volt divat. Vagy egy masik generacio hasznalta. '75-os vagyok.

Tromb 2009.10.14. 15:17:24

Stoplis cipőben suliba járás, meg van-e? Alap modorosság 87-88 tájáról.

Klárensz 2009.10.14. 15:28:01

@Tromb: óóó, ez még jóval később is nagyon menőnek számított. Lehet, hogy ebből alakult ki a manapság eléggé elterjedt, teremcipőhöz nagyon hasonlító utcai cipő, amit főleg (egyetemista) csajok hordanak.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.10.14. 15:40:03

@Tromb: de még mennyire, hogy! Másokon (sőt, akár ugyanezeken) meg zakó + fater régi aktatáskája. Óriási.

Fater régi brifkója, kurvára kevés bankjegyünk (10-es, 20-as, 1 db. százas) címletek szerinti elrendezése a fakkokban, átlátszó fóliás részre névjegykártyák v. haver igazolványképének helyezése.

Tromb 2009.10.14. 15:47:43

@Modor Tibi:
Ne viccelj, én is fater aktatáskáján csúsztam végig a folyosón.
De a curling elődjét is mi találtuk fel, arra is kiváló az aktatatyesz.

Tromb 2009.10.14. 15:50:12

Quartz játék. Donkey Kong és Western Bar. 5 perc kölcsönzésért fullos szendvicseket lehetett bizniszelni. Osztálykirándulásra a legjobb befektetés.

sorica123 (törölt) 2009.10.14. 16:09:39

@gyz: ez az idézet tök jó:)
Az én táboros időmben walkman, Plussz pezsgőtabletta (funkcionálisan vagy agyzizegtető cukorkának), mi volt még...? Na majd szedek még, mert nem akarom a többiekét ragozni.

Motorpenis 2009.10.14. 16:16:50

@Void Bunkoid: És természetesen Sky Channel feliratos hátizsák, sötétkék és neonrózsaszín kombinációban, neonzöld felirattal

Neonzöld/fekete, Adios feliratú hátizsák is.
-----

Buszon idegesítő, kötelező régi slágerek hallgatása, tábortűz mellet a modoros középiskolások ugyanezeket éneklik. (LGT, Omega és hasonló szarok-de utáltam már akkor is ezeket.)

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.10.14. 16:17:09

@sorica123: majkremes abonett? Szalveta beleragadva? Az smafu?

Motorpenis 2009.10.14. 16:17:41

Ja, és ebéd valamilyen étteremben, kötelezően rántott hús, rizsával, káposzta salátával.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.10.14. 16:19:27

Azt hiszem, a következő elmaradhatatlan kellék nem is szerepelt: színes zsinóron lógó, tubus alakú, műanyag "pénztárca", aminek le kellett tekerni a tetejét (az a nyakban lógó zsinóron maradt), és pont belefértek a fémpénzek. Nekem narancssárga volt, és mindig a nagyobb címlettől haladtam a kisebb felé belepakolásnál, de persze mindig arra a pénzre volt szükségem, ami legalul volt. Nem volt se szép, se praktikus, de attól még kellett.

misbelief · http://tevhit.blog.hu 2009.10.14. 16:22:23

@Gumineaux: :) nemzetközi zenei érdeklődés esetén golyóstollal Accept, Kreator, Metallica, Iron Maiden stb. - mindegyik az együttes logójának megfelelő betűtípussal!

sorica123 (törölt) 2009.10.14. 16:37:05

@afromagyar: dehogy smafu, mondom, hogy nem ugrik be egyszerre minden. Meg el készülök indulni mászkálni...
@HRita: se szép, se praktikus, se halk. Csörömpölt, mint az istennyila.

2009.10.14. 16:43:01

@afromagyar:

Akkor mi fél szavakból is megértjük egymást... :) Márványfarmer-szerkó "emeleteseknek", rockereknek ócsó, szegecselt motoros műbőrdzseki, a gallérja teletűzve jelvényekkel, Kreator-póló, kőmosott farmer csőgatya, az megvan?

2009.10.14. 16:44:01

@tff:

Ja, meg 7. körül már a rendszerváltás szele, az is alapvető fíling.

Ernoke 2009.10.14. 16:55:46

@afromagyar: m.blog.hu/90/90es/image/Bettie/cumi.jpg

ronda volt mint a szar, ékszerként nyakba v táska cipzárjára kellett akasztani.

@Motorpenis: a Sky Channel az volt, amin olyan frankó sorozatok mentek, mint a Saber Rider...? vagy az Super Channel volt? franc se emlékszik már.

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.10.14. 17:05:53

@tff: Hogyne lenne!

Lanyoknak neonszinu pulcsik a "butikbol", volt kotottben is (tinikoromban volt divat a gepi kotes), Jugobol hozott marvanyfari, farmerszoknya.
Limara spray. Meg Impulse.
Feliratos pulcsik, sot, feliratos szaru treningalsok (videken: bemelegito).

Hajak: korfrufru gondorodesre hajlamos hajbol. Ezt kesobb felvaltja a mar emlitett, kemenyen behajlakkozott felallo frufru. Batrabbaknal mar dauer is jatszott neha (anyukaval jartak fodraszhoz).
Hajszinezo hab, amitol minden tinilany ugy nezett ki, mint a kendermagos tyuk.
Uniszex hajviselet vagany gyerekeknek: alul felnyirva, felul log ra a haj. Nana, hogy nekem is volt!

Bomberdzseki, veszkocsizma!
Stilusok keveredese - forras: a lengyelpiac.

Farmerdzseki ujja felhajtva.
Nadrag szara felhajtva (repafazon).
Kesobb nadrag szara lehajtva (bo fazon).
Nadrag terde kiszakadva, kivagva.
Nadrag fenekresze kiszakadva, kivagva.

Wagner Úr 2009.10.14. 17:16:11

versengés, hogy kinek hány játékos tetris levés, első tetris birtoklás, apa által olaszországból való hozás, 1992-ben 5000 ezer forintért eladás, később gameboy összekötés, szegény gyerekek irígykedés, nyelvszínezős cukorka evés, autókártyázás mintájára saját kártyajáték gyártás (transformerekkel, pankrátorokkal,), osztálykiránduláson sokáig fennlevés, tanár általi üldöztetés, bemattult tanár ezt éjfél után megunás és trágár ordibálás, öt perc múlva mindenki alvás, lányok hónaljszőrének kiserkenése, ezt nagyon furcsának találás és gusztustalannak tartás

2009.10.14. 17:25:07

@Wagner Úr:

Prüntyögős "tévéjáték" (faltenisz, páros tenisz - két vonal az ütő, egy pixel a labda), munkahelyre szülők folyton bevivés C-64-hez, amit idősebbek következetesen komondórénak nevezés? Általánosban számtek szakkörbe beíratás, szülők otthon mondás, ROM-ot nehogy iskolában játszás, mert botrány levés. :)) '90-es elején első házi számítógépek elterjedés, +4 vs C-64 tulajok megosztottsága, rosszabbnak levés, mint ma a politikai bal és jobboldal.

2009.10.14. 17:28:52

@afromagyar:

Ha hajviselet, akkor nyolcadikban vagány fiúknak: elöl könyvséró, hátul meghagyva vállig érőnek. Garázszenekarok kazettái, illegál együttesek felvételei.

niyabinghi 2009.10.14. 17:47:21

@afromagyar: Fél délután dolgoztam, hogy pöpec szakadás legyen a farmeromon, másnap elmentem suliba, mire hazaértem, boldogult Dédim (fiatalon varrónő volt a drága) megstoppolta. Mer' szegény gyerek szakadt nadrágban csak ne közlekedjen. Nem volt őszinte a mosolyom..

scsaba1 2009.10.14. 18:28:28

@tff:

Az inkább C=64 vs. ZK Spektrum volt. Ill. volt egy-két embernek Enterprise is, persze az nem számított.

Persze a jó öreg komodóre alázta a spekkit, amit a Spectrumos arcok rosszul tűrtek.

sorica123 (törölt) 2009.10.14. 18:35:37

@Ernoke: nem mindegyik volt ronda, nekem is volt, direkt a kevésbé gagyi-look példányokat válogattam ki. A kötelező jajrózsaszín mellett létezett ugyanis palackzöld, meg hasonló értelmes színű változata is. Ha már minden ilyen retró marhaságot felkapnak, felkaphatnák már ezt is:))

Motorpenis 2009.10.14. 18:41:03

@Ernoke: A sorozatokra nem igazán emlékszem, 8-9 éves lehettem, amikor bejött az országba a Sky-Super-TV5 hármasa, emlékszem, mekkora szám volt! A Sky-on tutira ment a Spiderman sorozat, de nem rajzfilm, hanem film. A Sky-on én még a számítógépes műsort néztem, és álmodoztam azokról a játékprogramokról.
A Super-en a zenés műsor volt a sok, a TV5 pedig nézhetetlen francia szar volt.

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.10.14. 18:58:23

@niyabinghi: engem csak apam hivatott magahoz, majd egyszeruen megfogta a nadrag szarat a ket terdbeli szakadasnal, es letepte az egeszet.

sorica123 (törölt) 2009.10.14. 19:15:24

@afromagyar: kedves apuka, gratulálok. Ezzel aztán bebizonyította, hogy mekkora kultúrlény a csúnya pongyola szakadt fiatalokhoz képest.
@Motorpenis: a francián volt főzőműsor, mi mindig azon röhögtünk, hogy hogy magyaráznak, mondják a magukét. Persze senki nem beszélt franciául a családból, bár én négy év franciatanulás után is tudok nevetni azon a lepetyelésen, amit képesek levágni egyszuszra:)

666E 2009.10.14. 19:16:54

Közértből:
Chio, Hubba Bubba, Chokito, Capri Sonne..

Csomagolva anyukáktól:
2-3 alma + ugyanennyi téliszalámis-paprikás "NAGYKENYÉR" aminek a héját egyesek meghagyják.

Rikító színű Budmilok. Úúúúristen az üres válogatás-kazetták te jóó ég.. És aki tehette, hozott Kaland Játék Kockázat-könyveket, Elátkozott Ház, Szamuráj Kardja meg ilyesmi. Mindenki folyamatosan követte a kólamárkák által épp aktuális nyereményjátékot.. Kupak alá nézegetés, hátha nyertünk-e.
Ja és Coco Jambo üvölt a buszon..

Ecet+sütőpor kinderhordóbombák nálunk kötelezők voltak minden évben.

sorica123 (törölt) 2009.10.14. 19:29:44

@666E: mi sose vágtuk le a kényérhajat, nem is szerettem a nélkül. Akkoriban jött be az újfajta kólásflakon (Coca), az nekem nagyon tetszett, kellett venni egy olyan kólát, hogy legyen olyan üvegem:)

cd-r 2009.10.14. 19:35:42

nagyonmenő haveromnak volt egy aranyszínű 16 gombos citizen számológépes 30 méterig vízálló quartz órája. faterja hozta neki "németből". nekem egy fekete nagy durung műanyag/gumi szintén 30 méterig vízálló búvárórám volt, a harkányi strandon kaptam. azért arra is ment az irigykedés rendesen :D

Ernoke 2009.10.14. 19:45:13

@tff: kicsit később pedig taxisblokááád! azt nagyon élveztem, mert előbb elengedtek minket a suliból, és nem kellett aznap délután zongoraórára mennem.:D

Kermit 2009.10.14. 20:57:52

@Vorg a Halhatatlan Báró: olyat nadrágot? egyre többet látni manapság tizenéveseken. Lehet, hogy ez nekik nem mond már semmit és menő, de szerintem nagyon gáz.

Kermit 2009.10.14. 21:08:21

@Zzz_: ilyen lassuzós szám volt még a Wind of change a Scorpionstól, ami legalább öt perces. Arra lassúzni egy fiúval, hát így visszagondolva is megerőltető.

Esti program volt még a Twin Peaks nézés, attól a kiránduláson este rettegett mindenki...

És az Army of Lovers az nektek smafu?

flymazs (törölt) 2009.10.14. 21:17:40

@afromagyar: ezek a cuccok nagyon durvák voltak :) Csősapka volt? :) Az de kemény, múltkor megtaláltam egy fotót, amin csősapkában nyomom...jóég...

@Gumineaux: igen, a szimatszatyor :)

sorica123 (törölt) 2009.10.14. 21:29:14

@Kermit: a hammernadrág nem az, ami olyan, mint egy lovaglógatya-salavári hibrid, aminek tévedésből elöl van a segge? És cikisége szerintem főleg utóbbi vonásában rejlik, amúgy van hasonlóm, de annak hátul van a feneke értelemszerűen.
Army Of Lovers:)) nekik olyan háttööö egyedi stílusuk volt:))
@flymazs: csősapka, kék-lila-istentudjamilyen csíkos volt maga a tökfödő, kék pertli fogta össze fölül...

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2009.10.14. 21:29:43

@afromagyar: emlékszem, a bátortalanabbak is kiszakították, de neonszínű anyaggal a visszájáról befoltozták, úgy, hogy azért rojtos legyen...

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2009.10.14. 21:31:18

@flymazs: Csősapka, naná... a legmenőbb a csíkos volt!

Motor Tibi 2009.10.14. 21:35:09

Nekünk a magyartanárnőnk egy fekával járt, és mikor ő kísért minket osztálykirándulásra, alap volt a Fejbőrtől a Fekete majmok című dal.

8il 2009.10.14. 21:40:02

jézusmária, ez a 93-as bakonybéli osztálykirándulása volt az Ady Endre Gimnázium, 3c és bjének, hahaha.
királyok vagytok!

Der Beste 2009.10.14. 22:24:44

Vazze, ez a mi 91-s budapesti osztálykirándulásunk!

A Nemzeti Múzeumban néztem a koronázási jelképeket, fekete Guns 'N' Roses polóban, fekete Bonanzás bermudagatyában, fekete övtáskával.

Kermit 2009.10.14. 22:41:29

A kilencvenes évek gyöngyszemeként még megemlíteném a New Kids On The Block-ot, amitől magunk alá pisiltünk a gyönyörűségtől.Úhh bébi...
Őket nálam a Roxette követte. (Ez a mai fejemmel vállalhatóbb:-))
Illetve nem tudom emlékszik-e még valaki a Mohó Sapiens Veronika című számára, amiből csak annyi maradt meg, hogy, "mutatom": "Ó Veronika, tiszta erotika, te leszel a zár, a kulcs leszek én!" :-/

Osztálykirándulás elmaradhatatlan elfoglaltsága este az üvegezés volt, de nem a vetkőzős fajta, azért azt még 12 évesen nem műveltük.

Futottak még: Lutra matrica cserélgetése, Matchbox kiütős játék, ami arról szólt, hogy ki üti ki először a másikat az asztalról.(Nekem azok az autók tetszettek, amiket ha beraktál a hűtőbe megváltoztatta a színét)

Penya666 2009.10.14. 23:01:14

@Modor Tibi:

nekem valahol megvan az antibonanza. hulladek minosegben persze, de a szovegre emlekszem :) Legalabbis darabokra.

Penya666 2009.10.14. 23:04:49

annyi ugrik most be hogy:
"induljon az irtas jojjon be a gaz, dolgoljo meg most az e rohadt szemet mocskog bagazs!" Meg valami "a haber meg koporsoban, rugom a zsoltit szoges bakanccsal" Szegyen hogy nem emlekszem ra.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.10.15. 00:07:40

@Penya666: istenministráns vagy. Ez gyémántkemény, hát tényleg létezik! Dögöljön meg hát ez a tetves, mocskos bagázs :)))))))))))

Zilius 2009.10.15. 00:33:21

@666E: Eperjó, Kapucíner csokik?! Talán még ma is van, de akkor sláger volt:)

'90-es évek közepén 'Hawk' feliratú kétszínű kabát. Többféle színkombinációban.

Tromb 2009.10.15. 01:14:00

85-86: Modern Talking kitüző, válig érő néni frizura.

87-88: Duran Duran versus Depeche Mode, Melírozott séró a kefe hajviselet ellen, karika fülbevaló szigorúan a bal fülbe. Zene Butik vasárnaponkénti nézése.

89-90: ButaMetáll hőskorszak, PVC bőrdzseki rengeteg szegeccsel, Felvarók: Pokolgép, Megadeth, Sodom, Iron Maiden. Beatrice babos kendő, magasszárú puma cipő, Garázs rockzenei rádióműsor hallgatása.

90-től. Punk versus Skinhead. Martens bakancs fekete, piros v. fehér cipőfűzővel való tuningolása ideológiai alapon. Fekete Lyukba járás. Dead Kennedys, GBH, Exploited, Sex pistols kazetták agyon halgatása, kannás bor kihányása.

stb.

Ernoke 2009.10.15. 09:30:23

@Tromb: 94-től: alternatív néjsön. kordgatya, farmer tilos, fiúknak körtkobéjnes hosszú haj, lányoknak auschwitzire nyírt, bőrkabát, nagymama cuccai, minél szakadtabb vagy, annál menőbb. Európa Kiadó, Bizottság, VHK, gyógyszerre ivás, Helikon cigivel affektálás a Liszt Ferenc téren. (akkor még másképp volt sznob, mint most.)

97-től: Tilos Partyk, drumandbass. alkohol többé nem menő, romkocsmák kezdenek feljönni. öltözködés már nem érdekes, hajnali 3-kor izzadó plafonú helyeken úgyse érdekel senkit.

azóta nem tudom, mi a menő, vki megírhatná napjainkig.:D

scsaba1 2009.10.15. 12:11:16

@Tromb:

Hoppá-hoppá a szkinhedmozgalom majdnem kimaradt a '90-es évek elejéről. Martens(utánzat) bakancs, farmer, kapucnis pulóver, bomberdzseki.

Szó nem volt még árpádsávról meg vadmagyarkodástól, bár a színesbőrűeket már akkor is utálták, de cigányverés csak nagyon módjával... Inkább a punk-rokker vonalon élték ki magukat.

2009.10.15. 15:12:13

Nekem is segíthetne valaki régi zenék terén: volt egy gyatra minőségű felvételem kazettán ('93 körül), a Csibészek nevű formációtól, akusztikus gitárral (!) nyomták a durva témákat: Béla bácsi (LOL a szövege), Drága Fradi, Kopasz kis ördögök, Megfog a rendőr...
A neten nem találok róluk semmit, esetleg valaki tud róluk bővebbet/zenelelőhelyet?

2009.10.15. 15:15:22

@Tromb:
"Martens bakancs fekete, piros v. fehér cipőfűzővel való tuningolása ideológiai alapon. "

Ja, ez így visszagondolva kb. olyan komoly, mint amikor Adrien Mole a dress code elleni tiltakozásként megalapítja a piros zoknisok klubját az iskolában.

sorica123 (törölt) 2009.10.15. 16:50:43

@tff: ennek paródiája volt szkinhed apukával és glamrockos-punkos zenei ízléssel megáldott, plusz divatbuzulásra is igen hajlamos osztálytársnőm, aki a cipőfűzőjét macskaösszezavaró kft jelleggel váltogatta, próbált meggyőző szkin lenni (mikor megkérdeztem, mi az az áthúzott mógendóvid a padján, azt se tudta, köpjön-e vagy nyeljen, de kivágta magát:)), közben zeneileg valahol a nagyon elborult höröbörö kárkár és a Manson-féle kísértetjárás-divatbemutató között hullámvasutazott... szóval volt egy kísérletező hajlama, na.

666E 2009.10.15. 20:14:38

@sorica123:
mi se vágtuk ,le hanem egyesek körbeették a kenyeret belülről.. ők azért mert nem szerették, én mert az volta kedvenc részem és ezért a végére hagytam. a zsömlének is mindíg kizabáltam a belselyét, hogy már csak a tiszta héj maradjon. egy vekni kenyérnek is mindíg a sarkát szereztem meg.. emlékszem kiskoromban olyan jó volt rágni azt a héjat. érezni ahogy belefáradt az álkapcsom..:)

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2009.10.15. 20:14:50

Volt egy haverom, az félévente váltott: volt szkinhead, metálos, rapper, alternatív, mode-os, ja, és még sátánista és hitgyülis is :-))))))))))))))

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.10.16. 04:42:42

A 90-es blog nevében szeretném átadni baráti üdvözletünket ezért a posztért! :)

bej Kutyej · http://uzsidoboz.freeblog.hu 2009.10.16. 17:09:11

A mi osztálykirándulási íratlan szabályunk: csak akkor szabad elkezdeni enni, amikor már elindult a busz. Ezt alsó tagozatban figyeltem meg, de máskor is igaz ez. Már mindenki felszállt, az utolsó pillanatok: beszélgetés. Amikor a sofőr elfordítja a slusszkulcsot, már elő kell venni a szendvicseket, tehát cipzárhúzogatás, zacskócsörgés, alufóliazörgés. Amint a busszal tettünk 1 métert, már mindenki tolja befelé a májkrémes szendvicset paprikával, vagy a parizeres szendvicset szintén paprikával.
És persze a kellékek: Tetris, walkman...

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.10.17. 15:44:07

@sorica123: mógendóvid, milyen aptudéjt vagy e szubkulturális kifejezések terén (no nem a szkinhedében ;) )

sorica123 (törölt) 2009.10.17. 16:18:51

@Ön: mos' mé', nem az a neve?:)))

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.10.17. 18:15:48

@sorica123: dede, csak örültem, h találkozom a szóval :)

lr 2009.10.20. 13:45:45

Most ilyen eklektikusba':

Kazettatekerés: akinek volt olyan vastagabb fajta 6szögletű ceruzája, ami nem forgott el a lyukban, komoly ellenszolgáltatásokat csikarhatott ki. Nekem volt.

Folyóügyezés, fejfogássalszámolás úgy tűnik, tényleg országos.

Egerben élek 4 éves korom óta, guess what :D

Különbusz idővel valóban kimúlt, de a slusszkurcsfordításra kezdett evéssel inkább nagyobb koromban találkoztam.

A levehető hangszórós 2kazettás Goldstar meg 15 éve hibátlan-viszont basszus, az soha nem jött ki belőle. :D

Ja és persze csakis a C64. :P

Veronika megvan, hámég klipben, sarjadó férfiasságom hajnalán! Üvegpörgetést is akartam írni magam is .

lmntn 2009.10.21. 14:28:39

Egy dolog nagyon kimaradt.
BRAVO magazinban a szerelem szex gyengédség rovat olvasgatása, és röhögés, meg összekacsintgatás, illetve a saját szakértésünk kiemelése, vagánykodás!

Fapuma (törölt) 2009.10.27. 19:39:48

fosson be aki ilyet leir>

"Mások inkább hobbifotózási hajlamaikat élik ki: már a buszból, menet közben rengeteg kockát lőnek el: szántóföldeket meg szőlőültetvényeket fotóznak vakuval. Biztos szép fotók lesznek."

folyik a konnyem a rohogestol...

igen, modorsan ignoralom az ekezetes betuket, talan azert mert nincsenek.

GGG77 2009.12.11. 10:49:52

Lábamon Reebok cipő (fehér, kék-piros logoval), vagy fehér Adidas zöld csíkokkal, Adidas hátizsák (bilikék). Sárga Camel Lotus Team-es póló, Easy farmer. Kb így néztem ki akkoriban, tökéletes színharmónia. :)

Mi&Mi 2010.03.12. 10:19:10

Az kimaradt, hogy a chipses zacskó felbontása után az elölülők végigmentek az egész buszon kínálgatni. :)

A Tyne folyó déli partja 2010.03.12. 21:21:55

@szabiaki: nekem megfordította a walkmanem...az egyik legalábbis.

A Tyne folyó déli partja 2010.03.12. 21:28:54

@Void Bunkoid: de, nálunk menő volt (de tán csak azért, mert az osztály menőnek számító kedvence - tanároknak nem volt az - azt szerette. elő is adta egy osztálykiránduláson..)
de nekem ezekből semmi nem ismerős, se általánosból, se gimnáziumból. egy kis berúgás igen, de én jókislány voltma, nem ittam, viszont rocker voltam, de ezt senki nem tudta, mert nem reklámoztam, nálunk senki nem öltözködött semmi különösen, farmer-póló volt a divat, semmi extra.

A Tyne folyó déli partja 2010.03.12. 21:36:09

@HRita: mi ezt vízipénztárcának hívtuk, és kb. 10 évesen volt divat (85-ben). de a balatonban praktikus (lett volna, ha egyedül jártunk vona strandra. pénztárcalopás ellen)
süti beállítások módosítása