A modoros kolléga - második rész (megfigyelés)

2008/11/11. - írta: Modor Tibi

Modor Tibi nagyon szeret trécselni, diskurálni. Munkahelyén, műanyag kávéspohárral kezében gyakran megállítja manírozott kollégáit:

-Állj meg egy szóra, vándor! Adjisten szakikám, mi jót csinálsz?

-Halihó, Tanár úr! Csak álldogálok, jótállok magamért, höhöhö. Várom a csipet csapatomat.

-Nahiszen. És hogy van a kiscsaládod, felesleged?

-Hát, valakinek egészsége van, nekem feleségem! Viccet félretéve (Spaß beiseite), jól megvagyunk az oldalbordámmal, gyerkőcök is tanulnak. Na meg csavarognak, folyton nyúznak, csak úgy játszásibúl.

-Istenkém, ez már csak így van. Nálam is asszonypajtás egyszerre dolgozik meg írja a diplomamunkáját... mi mást tehet az ember lánya? Pedig hát - közgazdászokkal Dunát lehet rekeszteni.

-Bion bion, alakul a molekula. Kell az a diploma. Én azt mondom, a diploma kell meg a nyelvek. Főleg az angol, és mostanában az orosz. Egy tíz évet nem adok rá, és hálóval fogják fogni az oroszul beszélő külkereskedőket.

-Eddig és ne tovább! Én anno decibel a plósagyot is áttettem egyes szám második személybe... na de kartács, a távozás mezejére lépek. Minden jót!

-Reméljük a legjobbakat! Nejednek pedig kéz- és lábtörést az államvizsgához!

-Gondom lesz rá!

Tibi pedig sugárzó arccal, ruganyos léptekkel vonul vissza asztalához, és azonnal papírra veti a hallott kulcsszavakat... :-)

 

Címkék: vegyes munkahely
14 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

G.d.Magister · http://laudator.blog.hu/ 2008.11.11. 23:21:48

Ez jóóóó volt! Múltkor láttam az antikváriumban egy közhelyszótárat, kb. 70-80-as években készülhetett, de ma is aktuális legtöbbje. Nektek is biztos tetszene.

G.d.Magister · http://laudator.blog.hu/ 2008.11.11. 23:26:05

Na jó, most látom, hogy a Közhelyszótárat már ismeritek. Akutyafáját! :))

Miss Marple 2008.11.12. 09:17:59

Váááá! :):):):)

A távozás mezeje jobbára hímes. A "Sto eta? Da, eta sto." pedig örök poénforrás az oroszul nem tudás bizonytékaként (bár a frissdiplomás nyelvészeknek már nem volt kötelező az orosz).

Asszonypajtás még "takcsizhatna" is otthon, mert "tudod, nálunk női porszívó van! *kacsint*" Esetleg a diplomaírás "finisében" elmehetne egy kis "betegácsorgásba", hogy "könnyebb legyen az élete"...

(Egyébként ha az Index Subba blogjára átlátogat az ember, a kommentek közt olyan sok szép önismétlő, kényszeresen szellemes üresjárati modorosságot olvashatni, hogy külön alblogot érdemelnének.)

mészöly sámán · www.labdabiztos.blog.hu 2008.11.12. 12:15:46

Volt egyszer egy főnököm. Ő fárasztott mindig ezzel az állj meg vándor dumával. Amikor meghallottam, a vérnyomásom rögtön kétszázra ugrott, mert tudtam, hogy olyan dolgot fog kérni, amit ugyanannyi idő alatt meg tudna csinálni saját maga, mint amennyi idő alatt elmagyarázza nekem, mit szeretne.
Ugyanő: "Ismeritek az idevágó Playboy-viccet?"

retroflexus 2008.11.12. 18:02:30

Ahh, asszonypajtás helyett mostanában nagyon megy még a "volt menyasszonyom" kifejezés.
- Mennem kell, mert a volt menyasszonyom elhagyja az agyát, ha megint kések...

Dr. Panasz Muki 2008.11.12. 20:31:05

alblog! Ez gyönyörű! Olyan kazincis!

etyek · http://www.igen.hu 2008.11.13. 00:53:07

ez most kicsit eröltetett volt...

Steve the Great 2008.11.13. 07:54:05

Erőltetett? Egy modoros blogon? Kizárt... :-D

Dr. Panasz Muki 2008.11.13. 11:29:07

Elmondanád slágvortokban, hogy mi erőltetett?

Vitya 2008.12.20. 13:16:42

Modor Tibi félrehallotta: az utolsó előtti mondatban minden bizonnyal "álomvizsga" hangzott el...

garage 2008.12.21. 21:00:13

Miss Marple: annak idején a csehszlovák százkoronás ihlette ennek a poénnak egy másik változatát: sto eta? da, eta sto korun...

Vitya: lehetne államvizsla is...

végül egy kis önkritika: az is borzasztó tud lenni, amikor valaki minden mondatot három ponttal fejez be...

garage 2008.12.21. 21:02:07

Miss Marple: annak idején a csehszlovák százkoronás ihlette ennek a poénnak egy másik változatát: sto eta? da, eta sto korun...

Vitya: lehetne államvizsla is...

végül egy kis önkritika: az is borzasztó tud lenni, amikor valaki minden mondatot három ponttal fejez be...

patajani 2009.04.24. 08:33:54

Az, hogy valakinek barátosnője van, az önmagában is elég sajnálatraméltó, viszont a barátosnéval rendelkezők számára illene 1%-ot felajánlani az SZJA-ból. Én az olyan embereket különben sem szeressem, sőt, a párommal mink nem szeressük azokat, akik másokat csak azért nem vernek agyon, mert szerintük ennek az illető híján van (mármint agynak). Ezek az emberek általában ők kérnek elnézést és a villamoson már az Oktogonnál felpattannak és az ajtóhoz állnak, ha a Blaha Lujza téren le kívánnak szállni. Valójában villanyoson utaznak. Végül pedig egy villámgyorsan lezajlott, emlékezetes párbeszéd egy meg nem nevezhető étel-házhozszállító cég vezetője és alkalmazottja között:

-Olyan kajás vagyok!
-Kajás vagy?
-Ja, nem kajálunk felesbe egy pizzát?
-Én nem, most kajáltam.

süti beállítások módosítása