Olvasói rovat - Ballagási beszéd

2012/05/06. - írta: Modor Tibi

Szerbusz Tibi!

Véletlenül kaptam ezt a ballagási beszédtervet, a kísérőlevélben Klári, ofőnéni kérte véleményezését. Gondoltam, hogy a leghasznosabb az lesz, ha a modoros.blog kommentelői teszik majd ezt meg helyettem.

A neveket megváltoztattam, mást nem.

Üdvözlettel: Maso


 

Attila: Tisztelt Igazgató Úr, kedves ballagók, családtagok, barátok!

Bea: Valami most ér véget, és elvisz téged 

az élet mellőlem. 

Úgy érzem, felnőttem, 

mert annyi minden megváltozott, 

de aki évekig átkozott, 

az már sosem lesz a barátom.

Attila: Ezen az április végi napon úgy kelünk útra, mint a szárnyukat bontogató, szárnyukat próbálgató madarak. Lehet, hogy az első szárnypróbálgatásaink még kissé esetlenek, de meg kell kezdenünk egy új utat.

Most mindenki ránk figyel. Mi, a ballagók vagyunk az ünnepély főszereplői. Ám egy évvel ezelőtt még mi díszítettük nagy igyekezettel a ballagók termeit, hallgattuk a búcsúbeszédet. Akkor még olyan távolinak tűnt a mai nap. Gondolatban persze már akkor készültünk erre a délutánra. Most, hogy eljött ez a nap, még nem vagyunk teljesen felkészülve az útra kelésre. Míg messze volt az utolsó nagy megmérettetés, az érettségi, a szakmai vizsga, nem is gondoltunk arra, hogy a középiskola milyen biztos pont az életünkben. itt állva azonban kezdjük érezni a jövő bizonytalanságát, s azt, hogy mától minden csak rajtunk múlik.

Búcsúzunk. Búcsút veszünk eddigi diákéveinktől, talán kicsit önmagunktól is. Visszatekintünk. Számba vesszük mindazt, amit elértünk, és azt is, amit nem sikerült teljesítenünk. Azonban nemcsak visszatekintünk, hanem előre is, hisz jövendő céljaink felé vezet az út.

Most kinyílt a kapu. A szélesre tárt ajtókon máskor rohanva szaladtunk ki a tanítás után. Ma nehéz kilépnünk a kapun. Visszatart bennünket minden és mindenki. A barátok, az osztálytársak, a tanárok, a reggeli álmos, morcos ébredezés. Hiányozni fog a nulladik órák vitathatatlan hangulata, az órák előtti gyorstanulás, a délelőttök pezsgő élete, és a síri csend, amely akkor tör az osztályra, amikor a naplót lapozzák. Még a büfé előtt tekergő sorok is hiányozni fognak.

Búcsúzunk hát. Ma kilépünk a nagyvilágba. Az iskolai csengő utoljára szólal meg, s utoljára sóhajtunk fel: kicsengettek.

Bea: Az igazat keresd mindig,

hogy eljuss addig a szintig,

hogy mindent elértél,

és bármennyit is értél,

a maximumot hoztad.

Az albumot fellapoztad,

érzed, nincsen fájó emlék.

Tartasz egy újabb seregszemlét,

ismerős arcok és nevek,

valaki mélyen belül felnevet.

Mert bármerre is vigyen a sorsod,

harcolj, küzdj, csak utána lehetsz boldog.

55 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bicepsz Elek77 2012.05.06. 11:43:05

A regi "szep" idok!!!!
BasszaaK meg!!! Az oskola mindenfelere megtanitott, csak az onallosagra nem, ami az ELET lenyege.

Néma Bob · http://kriptid.blog.hu/ 2012.05.06. 11:54:31

Anno még nekünk kellett összeírni, hogy az igazgató kit hogyan méltasson. Akkoriban is egoista voltam, de durvábban, el tudjátok képzelni, hogy az eredeti fél oldalas "verem a mellkasom, Bobby könyörgök ne menj el" búcsúztatóból mi lett? Egy mondat, amiben azt méltatják, hogy novellát írtam az iskolaújságba...

2012.05.06. 11:54:48

Ez gyönyörű! A legjobb bejegyzéseket az ÉLET írja.

"Ilyenek voltunk, vadak és jók,
Bűnösök közt is ártatlanok..."

2012.05.06. 11:54:58

Nem az iskolanak az eletnek tanulunk.

2012.05.06. 11:58:30

@Frengi:

Közhely, de igaz.

2012.05.06. 13:15:04

Ballagunk a bölcsődében, ballagunk az óvodában, ballagunk általánosban, ballagunk a középiskolában...
Pavlivec urat idézve szart sem ér az egész.

2012.05.06. 13:24:14

@tff: ez a közhely egy latin szólas, mar a romaiak is...

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2012.05.06. 14:09:41

Visszhangos tornaterem, köhögő, szurkálódó anyukák "Apjuk, menj már oda fényképezni a másik oldalról, hát kitakarja innen a Dávidot a Dzsenifer!", közelharoct vívó rokonok a harmadikasok sorfala sorfala mögött, nagy nyaláb virággal, fehér szalaggal, arany betűkkel.
Himnusz és Szózat alatt kínos egymásra kukkolgatás, hogy ki énekel, és ha látszólag énekel, akkor vajon csak a száját mozgatja-e. "Na, itt az a szemét Józsi. Huszonöt éve még a kisbirkamezői téesz tótumfaktumja volt, az első fiát benyomatta az egyetemre, a lánya most meg már kétszer bukott, és még van pofája idejönni Himnuszt énekelni."
Értetlen nagybácsik és nagynénik: "Ilonkám, miért nem tudtál valami normális ruhát venni a Sziszinek? Kint van az egész mellje." "Zsuzsám, mindenkin ez van, egyen ruha, ők választották."
"Rohadék fideszes Kormorán. Az ilyen is csak pártpolitikai alapon kapta meg az igazgatói széket, mert érteni nem ért hozzá. Felvesz boldog-boldogtalan csőcselék gyereket az iskolába, csak jöjjön a fejpénz."
"Fiam, rálépsz hamarosan az élet rögös, nehézségekkel teli útjára. Majd megtudod milyen keményen dolgozni, meg gyereket nevelni. Az én időmben..." "De apa, te estin csináltad középiskolát." "Kussoljál fiam, pont erről beszélek."

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2012.05.06. 14:17:38

@Frengi: Úgy emlékszem, ez inkább évnyitókon szokott elhangzani, akkor is inkább az elsősöknek címzik. Ők meg persze még csak azt nézik riadtan, hogy kik is lesznek az osztálytársaik.

peti papagáj 2012.05.06. 14:28:49

"útravalóul pedig ne feledjétek: ... (tetszőleges bölcsesség)"

2012.05.06. 14:44:08

8-ban ballagtunk.Meg volt a szokasos enek,vonulas,virag.beszed.de a ballagas utan a szulok meglepetes partyt rendeztek nekunk a napkozi osszes termeiben.Hat mar amilyent 69-ben ugye lehetett.Volt udito
suti. magno.tancolhattunk.Nem tudom hogy sikerult titokban tartani.mert elotte ez nem volt szokas.Mindenesetre nagyon orultunk neki. a felnottek el vonultak.hagytak bennunket egymastol elbucsuzni.Erdekes volt.Nem tudom ez masutt szokasban van e .vagy csak egyzeri otlet volt.

Szövegelő · http://www.honlapszovegiras.hu 2012.05.06. 16:57:03

" Ti, akik most kiléptek a nagybetűs Életbe..." - régen is szörnyű volt diákként, és most is szörnyű volt szülőként végigállni. Alig várta a fiam, hogy levehesse a zakóját, odanyomta a virágait a karomba, majd kért pénzt, hogy elmehessen sörözni a haverjaival.
A öregapja Doxáját mégse adhatom neki oda, mert kiröhögne... Én még aranyláncot kaptam, meg némi dugipénzt, amiből fekete csipkés melltartószettet vettem, és nagylánynak éreztem magam és hallgattam anyám sirámait, hogy "mileszbelőledédeslányom..."
Hát vettem a fiamnak most amazonkindlit, meg ramokat a PC-jébe. Anyám kérdezte mi szépet kapott, de hiába mondtam, csak nézett szegény, akinek egy SMS is maga a future.És hiába hordok ma is feketecsipkéset, már a kutya sem kiváncsi rá. Ez van.

AdamBast · http://soundcloud.com/adambast 2012.05.06. 18:00:40

ú, még jó hogy rövid az írás, nem bírtam volna sokkal tovább olvasni.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2012.05.06. 19:29:50

az iskola annyiban nevel az életre, hogy a sok toplák parasztot, akiket az osztálytársaidként hordott melléd a sors, egészen emberközelből megismerheted. a nagybetűs életben pedig csupa ilyen toplák paraszt vesz körül, de ha jól nevelkedtél, akkor már megszokhattad négy (manapság hat) év alatt.

KürtiT (Tromb74) 2012.05.06. 23:22:42

Sokkal inkább béna, mint modoros. Ez a ballagásra szöveg kreálás marha nehezen oldható meg modorosság nélkül.

Ha jól értem Kári, az ofőnéni írta ezt a kis remekművet. Csak remélni tudom, hogy a TF-en végzett tesitanárról van szó.

comad 2012.05.07. 08:14:21

A mi sulink udvara szomszédos volt a börtönnel, a cellák ablakai pont oda nyíltak (ha valaki nem hinné: Miskolc, Fazekas utca). Szegény rabok az ünnepi beszédek alatt üvöltöztek kínjukban.

Noked-Lee 2012.05.07. 08:45:56

hehe, az az érzésem, hogy nálunk nem csak ehhez hasonló volt mindig a ballagási beszéd, hanem konkrétan EZ!

petrice 2012.05.07. 09:13:21

Rémes, de tény, mindannyian ilyeneket (vagy még rosszabbakat 1,5-2 órában) hallgattunk összes iskolánkból ballagáskor.. A 'nulladik órák vitathatatlan hangulata' mi a fäsz lehet?? :)

Szigi. · http://depechemode.blog.hu 2012.05.07. 09:17:14

"Lányok!... Fiúk!... Jó utat!"

(Moszkva Tér c. film alap ebben a témában)

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2012.05.07. 10:17:20

Én írtam és mondtam az évfolyamunk búcsúbeszédét. Ennyire nem volt bornírt közhelygyűjtemény. Meg nem volt versmondólány.

[Marci] 2012.05.07. 12:15:21

Az összes ballagás egy kibaszott sugárban hányás.

lazov 2012.05.07. 13:23:56

Én voltam az okosmókus, aki megírja ezeket a szarokat az évfolyamnak. Rémes feladat volt, akkor jártam legjobban, ha volt egy másik szerencsés, akivel együtt kellett kiagyalni. Akkor volt benne némi humor meg élcelődés a közhelyeken, de egyedül sokkal nehezebben ment... és nem volt sokkal beszédesebb, mint a fenti példa.
Egyébként az Ossian egész jól festi le az Ennyi volt című számában ezt a cirkuszt... (amely zenekar önmaga is megérne egy posztot, de ez tényleg jó...)

www.youtube.com/watch?v=5hHdCse4Bvc

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.05.07. 13:37:58

@Bicepsz Elek77: szar iskoláid voltak, ezt kell mondanom...

amúgy nyilvánvaló okokból egy ballagási beszéd csakis modoros lehet, sőt továbbmegyek: bármely beszéd mindenkor modoros. Az értő fülű olvasóknak szánom tehát ezt a kis iskolamúzeumot megnyitó példányt, tessék, fogyasszátok egészséggel:

"Kedves itt megjelentek: kollégák és diákok!

Én kaptam azt a feladatot, hogy a 60. éves jubileumi napok eseménysorozatához kötődően megnyíló állandó kiállítás kapcsán néhány szót szóljak hozzátok. Feladat, így fogalmaztam, és szeretném ezt a nemes és szép szót megszabadítani az összes ragacsos és fintorgó konnotációtól. Valamennyi jelen lévő, akár diák, akár tanár, azt hiszem pontosan tudja, nem minden esetben csak a kellemes dolgok vihetnek előre. Különösen a diákok. Feladat tehát, de ez nem jelenti, hogy terhes, ahogy nem jelenti azt sem, hogy ne lenne fontos.
Azt hiszem, különböző okokból, de amikor összeszedtem a gondolataimat a kiállítás kapcsán, a gyerekek gondolatvilága állt hozzám közelebb. Remélem, megbocsátják a kollégák nekem, ha most ezért – elsősorban – inkább hozzájuk szólnék. Magam is, koromból és alkatomból adódóan, sokkal gyakrabban nézek még előre, mint hátra, s épp ezért arra kerestem magamban a választ, mit is adhat nekem, és mit jelenthet másoknak, fiataloknak egy ilyen kiállítás. Mit jelenthet azoknak, akik nem voltak részei annak a kornak, nem látták és nem ismerték a fényképekről rájuk néző embereket, akiknek a brigádnapló, az iskolaköpeny, a bányászcsákány és a bubifrizura épp olyan, vagy majdnem olyan idegen, mint a háromnyomásos földművelés, a bíborszegélyes tóga vagy a kanásztánc.
Nem vagyok szakavatott értője a múlt tárgyi emlékeinek. Még csak a múltnak sem, ezért hát az egykorvolt dolgok értői és tisztelői nézzék el nekem, ha laikusként azt mondom a diákjainknak: nekünk az a feladatunk, hogy élő és valós kapcsolatot találjunk a magunk világa és az itt megjelenített időszak között. Nem lehet, nem szabad, hogy ezt nehéznek érezzük. Egy ezerszáz éves országban, ahol a 100-150 éves épületek közhelyszámba mennek, s ahol egy 60 éves iskola tárgyi emlékeinek kiállításán egy fényképről mosolyognak ránk a minket még naponta tanítók, nem szabad idegennek és érthetetlennek lennie a látottaknak. Persze én azt is tudom, a távolságot nem csak az idő adja, hanem a szemlélet is, és ez az időben és történelmi távlatban töredéknyi 60 év, de akár csak egy pillanatnyi évtized is, szellemiségében, gondolataiban olykor mennyire távoli és idegen. A legmélyebb szakadék az idő, de nem az eltelt, hanem az, ahogy látjuk. A mai korunk a sietség és a gyors változások ideje, s ebben a szemléletben a tegnapelőtti történetek ezredévesek.
Azt kérem tehát csak tőletek, adjatok időt a tárgyaknak, hogy elmeséljék, amit elmesélhetnek, és adjatok időt magatoknak, hogy meghallhassátok, amit meghallani képesek vagytok. Egy ilyen kiállítás mindenkinek lehetőséget ad arra, hogy a tárgyak mögött megláthassa a történetet, a fényképben az embert, és a mögötte álló időben az elkövetkezendőt.

Ezekkel az egyszerű szavakkal zárom is a mondandómat, és a kiállítást, valamint az azt szemlélők elméjét: ezennel megnyitom."

Mitya Ivanov 2012.05.07. 13:40:21

nem is kell ezt túlragozni, bennem faszán előjöttek az emlékek.

maga a ballagási menet, meg ahogy az udvaron álltunk tűző napsütésben a kisvárosi gimnázium apró udvarán. De nem szabad elfelejtkezni a szerenádról, amikor zuhogott az eső, és bőven hajnalban értem haza, mert a szerenád után fel kellett menni az ofő lakásába, ami egy szolgálati lakás volt a lepattant bányászházakban kb 20 nm-en. Oda bement 30 izzadt ázott kamasz, életem legfurább élménye volt, hogy ott abban a helyzetben erotikusnak találtam minden lányt.
A ballagáskor már szabadultam volna a gimi udvaráról minél előbb, hajtott a tettvágy, hogy megmutassam magamat az ÉLETNEK, a nagybetűsnek és ki ha én nem, persze.
Most visszamennék oda, mert ott voltam legutoljára önfeledten boldog, ott voltak meg nekem a szüleim és barátaim, míg ma már csak családom és munkatársaim vannak, felelősséggel és megfelelési kényszerrel.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.05.07. 13:58:42

@Mitya Ivanov: el ne érzékenyülj, mert a végén Coelho-idézetekkel fogod bombáznia facebook-üzenőfalat...

KürtiT (Tromb74) 2012.05.07. 14:04:14

@Mitya Ivanov: Ázott vágott virág szag, meg bájos naivitás.
Azért a nagybetűs ÉLET ennél izgalmasabb. Úgy általában az igazság szerintem izgalmasabb, mint az idea.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.05.07. 14:18:25

@KürtiT (Tromb74): engem különösen az nyűgöz le, hogy a szóban használatos fordulatot (Nagybetűs élet) simán képesek vagytok itt ezredjére is írásban így leírni: a nagybetűs Élet (még jobb: a nagybetűs ÉLET, bár ez hivatalosan a csupanagybetűs élet volna).

Kérdés: ha amúgy írásban tudod jelölni a kis- és a nagybetűk különbségét (csak élő szóban nem), akkor mi a falhozvert karimás lófaszért kell írásban is kimondani? Talán ez szőrszálhasogatásnak avagy levesnégyelésnek tűnik, de mély lelki folyamatokra irányíthatja rá a kereső szem górcsövének fénypászmáit, vagymi.

Mitya Ivanov 2012.05.07. 15:49:11

@vészmadár (pica pica):
kösz hogy szóltál, éppen azt tettem volna, de akkor így nem...

@KürtiT (Tromb74): az élet nem izgalmasabb, hanem összetettebb, csak ezt akkor még nem vesszük észre, vagy nem is akarjuk észrevenni.

A Tyne folyó déli partja 2012.05.07. 18:35:35

lehet, hogy túl öreg vagyok, de én konkrétan semmire sem emlékszem egyik ballagásomból sem...

pincze 2012.05.07. 18:54:58

A gimnáziumi ballagási beszédre nem emlékszem . érdekesebb volt a technika tanár videókamerázását figyelni (1987 ) , különbözó vezetékeket húzott magával kamerázás közben .

Donjon 2012.05.07. 20:52:08

@vészmadár (pica pica): A madaraknak csak tolla van, akkor mér akarsz folyton szőrszálat hasogatni?

KürtiT (Tromb74) 2012.05.07. 22:53:40

@vészmadár (pica pica): Az első komment ihlette színlet modorosságból írodott így, de nem volt szándékomban tönkretenni a hétfődet vele. És itt vissza is kanyarodtunk a mély lelki folyamatokhoz. Felbaszták az agyad a büdös kölykök a hét első napján? :D

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.05.08. 07:05:50

@KürtiT (Tromb74): nem. Ők gyerekek, az a dolguk, hogy idegesítőek legyenek, néhány kivételes példányuk ezt szerencsére felnőtt korára is megőrzi. Több kell egy csapat vicceskedő bányászivadéknál, hogy engem felkúrjanak:) a nagybetűsélet már alkalmasabb erre, hehe

susztertangó 2012.05.08. 08:26:36

Sok ilyenre nem emlékszem, sajnos ez egy kalap alá esett a November 7.ei, Május 1.ei, ki ne hagyjam Április 4.ei /..felszabadítónk drága nevét/ ünnepi beszédekkel. Uncsi volt. A piros téglás gimnáziumot földszintes házak övezték és benne elég elvetemült h u l i g á n o k, bizony. Nem átallottak kitenni az ablakba egy Terta/Mambó/Vörös szikra magnót és bömböltetni rajta valami dekadens nyugati zenét, valami rokendrolt.Mi meg ott álltunk az udvaron öltönyben.Volt még egy érdekes eset, valaki üvöltve szavalta:"... kiontott véred harmatával irgalmazz nékünk..." Nem hiszem, hogy a műsorban ez lett volna, valami partizán dolog volt. Izé, a parti zán az nem terorista?

KürtiT (Tromb74) 2012.05.08. 09:48:08

@vészmadár (pica pica): Az élet iskolájával már elő se merek rukkolni.

@susztertangó: "a parti zán az nem terorista?" Röviden, a partizán ay nem terrorista.

neeskens 2012.05.08. 15:13:35

Szívből utáltam a középiskolát. A nulladik órákból a tesi volt a legszörnyűbb, amikor a szadista tanár januárban -10 fokban egy gatyában kizavar futni az erdőbe hajnali 7-kor. A ballagáson sokan bőgtek, én meg rohadtul örültem, hogy végre vége. Azóta sem érzek semmilyen nosztalgiát.

pocaklakó minimanó 2012.05.08. 21:08:06

Mikor az iskolaévek véget érnek és az est leszáll, akkor gondolj azokra kikkel találkoztál az évek során! Mit adtak néked, mi az, amivel többé tettek téged? Adj hálát a találkozásnak… ♥ ☺ Gondolj azokra is, kik felbosszantottak. Bocsáss meg nekik, s enélkül ne indulj tovább a nagybetűs ÉLET felé vezető utadon. Bocsáss meg, s nem utolsósorban önmagadnak, hisz tetteikre reagáltál. Kérj áldást a napodra, s a találkozásokra. ♥ ☮✽✾✿ ❁
Az iskolapadban töltött évek során megtanultuk, hogy sok mindent egyszerűen azért nem értünk, mert nem vagyunk abban a helyzetben, hogy megérthessük. Ezért olyan fontos türelemmel viseltetni a mások élményei, szempontjai iránt: ez nemcsak számukra megnyugtató, hanem nekünk is megkönnyebbülés. A szeretet túllát a különbségeken, mert észrevesz valami sokkal fontosabbat: azt, hogy mennyire egyformák vagyunk, mennyire olyanok vagyunk, mint maga a szeretet. Ha ezt egyszer becsületesen megfigyeljük, hamar megszabadulunk a másoktól való félelemtől, és bízni fogunk saját ártatlanságunkban is. ♂♀ ♥ ☺✽✾✿ ❁♥♥♥♥
Amikor kilépünk a falakon kívülre és egy új világ veszi kezdetét, izgulunk az út előtt és feltett szándékunk, hogy oly sebesen szálljunk, mint a gondolat. Tudnunk kell, hogy eljuthatunk akárhová, ahová csak szeretnénk, ha tudjuk, azt az utat azzal a tudattal kell kezdenünk, hogy már meg is érkeztünk. A jó kalandokat mindig a véletlen hozza, de ritkán hozza helybe. El kell indulni valamerre, hogy találkozzunk velük. ✽✾✿ ❁❃❋ ❀♥ ☺♥♥
Új utunk során sok mindent megtanulsz. Tudni fogod, ha jól élsz, tudnod kell átváltoznod. Nincs 'Végre elértem!' - mert tovább kell menned. Új életszerepben, új felfogással. Félünk átváltozni, öregedni, veszteni, elfeledni a régit. Félünk váltani. Félünk búcsúzni, továbbmenni, elengedni. Félünk az újtól. Mégis ajánlom, te is tanuld meg az átváltozás művészetét. Könnyebb lesz az életed, és lényegesen vidámabb. ☺☺☺☺ ♥♥✽✾✿ ❁♥♥
Sohasem az a fontos, hogy milyen messze, milyen magasra ment az ember, s az sem, hogy milyen nehezen - csakis az, milyen élményeket hozott magával. ♥ ☺♥ ☺♥ ☺

pocaklakó minimanó 2012.05.09. 13:12:01

Kedves Ballagó Diákok! Ezen mély és ősi bölcsességeket hordozó rövid szösszenetemmel szeretnék nektek a Nagybetűs ÉLETHEZ Minden Jót és Sok Egészséget kívánni.

✽✾✿ ❁❃❋ ❀♥ ☺♥♥ Sosem késő, hogy az legyél, ami lenni akarsz. Nincs korlátozva az idő, bármit bármikor elkezdhetsz. Változhatsz, vagy maradhatsz a régi, nincsenek szabályok erre. Lesznek nagyszerű és rossz pillanataid - remélem, te tele leszel jóval. Remélem, látsz majd olyan dolgokat, amiken ledöbbensz. ♂♀ ♥ ☺✽✾✿ ❁♥♥♥♥ Remélem, érzel majd olyat, amit addig sohasem éreztél. Remélem, találkozol olyan emberekkel, akik másként látják a világot. Remélem olyan életed lesz, amire majd büszke lehetsz. De ha mégsem, remélem, lesz elég erőd, hogy újrakezdd. ☺ ♥♥✽✾✿ ❁♥♥

IndaMuncher 2012.05.09. 16:39:46

@neeskens: Egy pár fácsés ismerősöm kirakott egy régi osztályképet. Még jó, hogy már korábban letiltottam, hogy megjelölhetnek mások képeken a beleegyezésem nélkül. Utáltam a középiskolát, életem legrosszabb szakasza az általánossal együtt.

Voltam cserkész, nyilas, ávós... 2012.05.09. 18:21:10

Azért azoknak sem lehet könnyű, akik már 50 éve igazgatók, és minden évben, menetrendszerűen meg kell hatódniuk a saját nagy szavaiktól...

Momina 2012.05.09. 19:37:59

@vészmadár (pica pica): Ezt végig sem bírtam olvasni, olyan jó lett :))

Eclect 2012.05.10. 10:33:08

@pocaklakó minimanó: A szép hosszú bölcsességedet kiposztoltam fészre. xD Innentől figyelhetjük, mekkora karriert fog befutni és viszontlátjuk-e 2 év múlva. Szerintem igen. (és bocs a pálgiumért)

Ernoke 2012.05.10. 11:21:56

@KürtiT (Tromb74): igen! a való élet mindennél érdekesebb.

@F.house: nekem is borzasztó volt főleg a középiskola, úgy általában gyereknek lenni nem szerettem valamiért.

HighTroller 2012.05.10. 12:04:08

nálunk a gimiben olyat tolt a művészeti vezető csávó, hogy kiadta könyvben az elmúlt húsz év ballagási beszédeit (melyeket maga írt és mondott is el).

anno én mondtam a beszédet egy csajjal, nagy generál pauza lett amikor a szokásos milyen nehéz itthagyni helyett azt találtam mondani, hogy végre ez a nap is eljött.

pocaklakó minimanó 2012.05.10. 13:20:49

@Eclect:

Akkor visszakerül oda, ahonnan elgyurcsánypaliztam. :)

Látod, erre jó a fészbúk. Az összes ökörséget onnan szedem - saját kútfő már nem is kell.

Majd lehivatkozom valahogy. :)

Szalonnassy Albin urfi 2012.05.10. 13:27:52

Szerintem vegyetek egy kis malaczot, azt nevelgessetek.
Mi meg konvektorral futottunk az osztalyteremben a 90-es evek elejen.

Eclect 2012.05.10. 13:36:42

@pocaklakó minimanó: Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy ez valódi fb-bölcsesség. :) Legalább egy részét Te adtad hozzá, nem? Ezeket az emo-s szarságokat mindig elolvasom, de a Tiéd szokatlanul hardcore-szívhezszóló.

pocaklakó minimanó 2012.05.10. 13:45:20

@Eclect:

Pár szót igen. Pl. kedves diákok, nagybetűs élet és effélék. A többi smittelés. Fészbúk áj láv jú. :)

Müszélia 2012.05.10. 19:43:49

a ballagás legsiralmasabb része az volt, amikor gyászmenet lassúsággal körül kelltt járni a háztömböt, amelyben a gimi volt, és közben nagy halálfájdalommal énekeltük a gaudeamus igitur című örökbecsűt. több szülő sírt, mert annyira hamis volt. ja és azt még külön utáltam, hogy egy csomó kórót kellett cipelni.
fősuli után már nem volt ballagás, csak vacsora és pia.

susztertangó 2012.05.12. 17:37:44

@KürtiT (Tromb74): Mi a különbség? Felhomályosítanál?

Bicepsz Elek77 2012.05.14. 00:40:10

A Tibi udul? Milyen jol megy egyeseknel!!

Noked-Lee 2012.05.14. 13:04:13

remélem azért nincs új poszt, mert kurcék megaposztot írnak gyülielire. más mentséget nem tudok elfogadni.

sírjatok 2012.05.15. 18:43:07

én szerettem ballagni, meg kaptam egy csomó virágot ilyen csajoktól, gondoltam is hogy a kurva anyátokért nem egy évvel ezelőtt adtátok, hogy tudjam mi a pálya, faszért csak most
süti beállítások módosítása