Az alkoholistább

2010/09/15. - írta: Modor Tibi

Mottó: az alkoholista annyit iszik, mint mi - csak nem szeretjük.

 

-Na megjött a Szöcske is, hijjjj! Na mi van, Dr. Scholl? Úrnőd és parancsolód elengedett végre, meddig maradhatsz?

-Kapjátok be, sziasztok (szkanderkézfogás, három puszi). Szomjas vagyok, gyerekek - porzik a vesém. Kezét csókolom, Annácska. Stresszes egy nap volt.

-Annácska drága! Szöcske úrnak kérünk szépen még egy Esztergályos-gömbkólát (Dreher-Unicum)! Köszönjük, drága. Tesó, megkínálsz egy cigivel, hogy ne kelljen kérnem? Kösz, ezer kösz. Nagy leszek, meghálálom.

-Na szeeavasz, cum vóle.

-Isten-Isten. Figyeljetek már ide egy kicsit. Támadt egy ötletem, srácok. De ne áruljátok el senkinek, ígérjétek meg.

-Na.

-...basszunk be!!

-Háhhá. Jön még valaki?

-Imi meg a Zsolyesz mondták, hogy benéznek.

-Imi, bazmeg. Hogy van mostanában? Még mindig akkora alkesz?

-Egyre inkább, nagyon gáz. Mikor láttad utoljára?

-Egy éve talán? A tavalyi Szigeten.

-Na, akkor adjál hozzá még úgy tíz kilót, ugyanannyi borvirágot, ilyen felpüffedt arcot, vizenyős szemeket, borzasztóan néz ki.

-Síjjj, hát ő pedig sosem volt az a visszafogott fajta.

-Bizony nem. Pedig lehet ezt normálisan, ésszel is csinálni: most nézd meg. Én hétköznap úgy 1-2 sört (hatot) iszom meg naponta, de azt is a minőségibb fajtából, semmi cefre. Töményet szinte soha (csak minden harmadik körnél). Hétvégén néha belefér egy kicsit több, 4-5 (10-12), de ennyi. És nem keverem, ami nagyon fontos - odafigyelek azért.

-Persze, én is. De az Imi nagyon keménybe nyomja. Havi 300 tisztán szerintem megvan neki, de eltapsolja az egészet. Volt-nincs. Ingyen pecózik, Muterja a kaját is intézi neki, nem ad haza semmit, a hónap végére mégis szublimál a pénze. Mi a faszomra? Ital, taxi, étterem, büfé, gyümölcsgép meg a jöttment ivócimborái. Meg a sok szűzkurva, aki az ingyenkört meg a taxipénzt elfogadja, de még csak cibálni se hajlandó neki. Ez a legalja, komolyan mondom.

-Szánalmas. Én is Muteréknál lakom, de azért szoktam mindig hazaadni. Játékteremben meg vagy két hónapja nem voltam, taxizni meg csak akkor szoktam, ha nagyon muszáj. De nem úgy, ahogy ő: munkába, munkából kocsmába, kocsmáról szórakozóhelyre, onnan tovább, majd haza...

-Az. Én sajnálom szegényt, sok végéről égeti a gyertyát.

-Bizony. Reggel a Tulipánban nyit - minimum kisfröccsel, de inkább Hubival, aztán dolgozgat egy kicsit: wiw, fácsebukk, levelek, hírek, cigiszünet, aztán gyorsan eljön a fél 12, megy "munkaebédre". Ő csak így hívja. Ott is azért lemegy valami söröcske - persze mértékkel -, és mindjárt vége a munkanapnak. Akkor meg irány a kocsma éjjelbe nyúlóan.

-Nem láttam a gyereket már délelőtt se soha józanul. Azért ez már gáz. Délelőtt én alapból nem iszom, max. ha szabin vagyok, na akkor a nagy melegben, peca közben azért jólesik 1-1 hideg sör. De amúgy csak munka után, és csak jó sört.

-Ugyanez. Nem zsákmányolhatjuk ki a testünket végülis... Annácska aranyom!

142 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mitya Ivanov 2010.09.15. 12:53:20

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és:
na ja
apósék pont ilyenek, a nem túl jó ámde Tokajtól 54 kmre termett szőlőből készült, magas szabad cukortartalmú bort pillepalackban el kell hozni, egy fehéret és egy vöröset.

2010.09.15. 12:58:38

@Myta: Én pl. a praxis-t, mert pl. olyan nélkülözhetetlen információkhoz juthat az ember, hogy nem hordasz bugyit...

2010.09.15. 13:01:19

@Mitya Ivanov: Az én apósom szerencsére már nem ragaszkodik ehhez, pedig nem is tudott róla, hogy kezdetben az első dolgunk az volt hazaérkezéskor, hogy a rettenetes borát a budiba öntöttük...

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.09.15. 13:03:40

@Püspök utcai gombaszedő:
A Tipli az zseniális! Főleg a poharas kiszerelés. Van még? Mostanában nem szoktam látni a közértben. @Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és: G. Bush Junior protokollfőnöke küldte az alábbi ajánlást a vendéglátó országoknak: "Az elnök úr ételekben nem válogatós, a hamburgert is örömmel megeszi, de alkoholt ne szolgáljanak fel a fogadáson. Szóval Bush is nagyon abszinens volt...egy idő után.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.09.15. 13:08:31

@Brother Love:

Gugolós pálinka: olyan, hogy akik főzik, azoknak gugolva kell elmenni az ablakuk alatt, nehogy behívjanak megkóstolni.

peppp 2010.09.15. 13:13:55

- Mit ittál?
- Semmit, CSAK sört.
(igaz 8-10-et, de attól férfiembernek nem lesz baja)

2010.09.15. 13:17:25

@Püspök utcai gombaszedő: kézigránát, melyet ki kell biztosítani.

Fapuma (törölt) 2010.09.15. 13:18:51

Aki nem keveri az sose rúgIK be? Csak kérdezem.

2010.09.15. 13:19:14

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és: Nyaralás, megérkezés, kötelező látogatás a szomszédnál, aki az év többi részében afféle gondnokként kezeli a nyaralót, tesz-vesz, javít, tehát nagyon is érdemes vele jóban lenni. (borvidék)

-Szia! Na csak itt vagytok! Gyere, ülj le, mit iszol?
-Köszönöm semmit, nagyon meleg van, csak izzadnék tőle. (azaz kell a francnak a pancsolt, szar borod, két napig olyat böfögök-fingok tőle, mint a pöce)
- Ne viccelj! Van még a tavaly szárazból, az nagyon ízlett neked! (Ízlett a frnacnak, de akkor tényleg nem tudtam már kitérni...)
- Nem, kössz, igazán nem, meg tudod, még be kell mennünk T-re, bevásárolni.
- Egy pohárral meg sem érzel, kimegy az addig, úgysem állítanak meg.
- Nem, nem lehet, tudod, hol dolgozom...
- Akkor meg kidumálod magad, különben meg ismerem a Józsit, tudod ő a KMB-s, majd elintézi.
- Igazán nem, meg lassan mennék is...
- De fennhordod az orrod! Tavaly még nem voltál ilyen szégyellős, de úgy látszik, felvitte az isten a dolgodat (itt már rosszalló tekintet).
- Dehogy, csak tényleg menni kell még autóval..
- Az öreged nem ilyen rátarti, neki nem derogál meginni egy pohár bort egy melóssal (sértődött pillnatás).
- Ne viccelj...
- Semmi, semmi (lapos pillantás), ja jut eszembe, a múltkor meghegesztettem a kertkaputok sarokvasát, azt még nem fizetted ki... 8 rugó lesz, elhasználtam vagy 3 pálcát hozzá. Kávét nem kértél volna?

2010.09.15. 13:28:04

@El Topo (Sgt. Elias): Volt egy barátunk aki felcímkézte a pálinkákat amit a betegeitől kapott: volt bogácsi balegyenes, Róza néni lehellete, Zsérci borzasztó, noszvaji rögtönölő.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.09.15. 13:30:42

@Brother Love:

Az a helyzet, hogy bort még palackozottat is csak nagyon óvatosan iszom. Rettenetes emlékeim vannak a borral kapcsolatban, egy időben ugyanis apámmal borászkodtunk. Na képzelheted!
Apám szakmája hiradástechnika, az enyém is műszaki. Örökölte a telket az öregcserkész és valami homályos kegyeleti érzésből elkezdtük művelni. Minősíthetetlen volt eleve a szőlő, és abból gyártottunk 4-500 liter bort, úgy, hogy elejétől a végéig könyvből néztük ki. Olyan szar volt, hogy előtte is hányni kellett. Mondjuk apám elajándékozgatta, meg fröccsnek megitta.

2010.09.15. 13:33:20

@El Topo (Sgt. Elias): egyik kollégám egyszer beállított egy üveggel, és azt mondta 5000 Ft-os bor van benne, nosza mindenki neki esett, de elég szar volt. Aztán elmesélte az öreg, hogy a telkéről való saját szőlőből, az 5000 Ft meg úgy jött ki, hogy összeszámolta mennyit fizetett a napszámosoknak a kapálásért, kötözésért, permetezésért, stb.

2010.09.15. 13:34:23

A "Mindegy, csak ártson" kevésbé ismert válatozatát erre alkalmazva egy színész imerőstől hallottam: Olyan még nem volt, hogy a disznó elájult, mikor meglátta a moslékos vályút.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.09.15. 13:36:49

@Hadrian77:

Hát nem sokszor ittam valóban jó házibort.

noirp 2010.09.15. 13:38:23

@Szocio Pata (kikvogymukblog): Általában, aki nem iszik (ezenbelül: nem úgy tér haza céges buliból, mint az albán szamár): az
--buzi
--drogos
--erkölcscsősz (baszatlan píí)
"Mii? gyógyszerre nem ihatsz? há anyagozol öcsém/te nő?"
:)

2010.09.15. 13:43:14

@Frengi: én egyszer beszélgettem valakivel, aki azt mondta, hogy képzeljem el, Győrben a színészek minden előadás után berúgnak.....

noirp 2010.09.15. 13:43:47

@Mitya Ivanov: A vörös, az főzni még jó lehet...:)

hegyilany 2010.09.15. 13:45:36

@Brother Love: Istenem, ez szóról szóra így ment a Szent György-hegyen. (Pedig ott állítólag terem jó bor is... ) Az uram "primér vulkánosság"-nak nevezte az ottani háziborok azon tulajdonságát, hogy olyan kénesek, hogy az első kortynál megfájdult a fejed tőle.

2010.09.15. 13:47:50

@Frengi: sósdűlői lófingató, kispusztai kerítésszaggató, etc.

noirp 2010.09.15. 13:48:23

@Frengi: iuuuuuuuuuuuuuj, pedig Noszvaj az egri borvidék, büszkék is magukra. Bogács szintén odasorolja magát. :)
Nem futott még be egy Vincze Vegyes Vegyész Vörös?

"Róza néni lehellete" kész...

noirp 2010.09.15. 13:52:39

@Brother Love: Sestakerti guggolós. Az volt a nagyapám házibora. Debrecenben (az aztán a bortermő vidék). Volt az öregúrnak annyi önkritikája, hogy ne kínálja :)
(Meggybort sokkal jobbat csinált, de hát a szőlő is ott volt...)

Felicitasz · http://felicitasz.blog.hu 2010.09.15. 13:57:31

Sok-sok szót tanultam :-) Még hogy gömbkóla. :-D
Vérnyúl 12:48, ez igazából egy önálló poszt kellett volna hogy legyen.

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2010.09.15. 14:05:14

@Brother Love:

besértődés az antialkoholistára, alap.

még azt vártam volna, hogy úgy visszakézből le is frigidkurváz, mert ha nem iszok, akkor biztos még baszni se tudok rendesen.

de hála istennek, maradtunk csak a jó öreg lerázhatatlan tukmálásnál. azóta is ott rohad a konyha sarkában. néha megpróbáltam újrafelhasználni karácsonyi ajándéknak pálinkában-eltett-diónál, meg pálinkás-aszalt-baracknál, meg próbáltam süteménybe rakni, de mindenhogy borzalmas volt.

totyizselé 2010.09.15. 14:06:32

Akkor nézek furán, amikor a házipáleszről olyanokat mondanak, hogy érzed benne az őszibarackot, meg milyen jó gyümölcsízű. Nekem még soha nem sikerült a sárgabarackpálinkát megkülönböztetni az őszibaracktól, lehet, hogy nem ittam még eleget belőlük...
Ausztriában a snapsz a hazaihoz képest enyhe limonádé. Namost mi jobb: iszogatni 4-5 pohárkával valami olyanból, ami ne basz fejbe, érzed az ízét, mondjuk még finom is, vagy a harmadik háziszilva után (alkoholhoz nem szokott emberként) érezni, hogy itt gáz lesz, amellett, hogy mindegyik, amit tarkóra löksz, amúgy férfi módra, összerántja az arcberendezésedet egy percre.
Azért az osztrákokat se kell félteni... Elég csak a Stroh nevű, csúcsfelszereltségben 80(!) fokos rumra gondolnom.@hegyilany: Szent György-hegyen nem az a bizonyos anyatej terem? :)

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2010.09.15. 14:07:06

@Felicitasz:

ahh, köszönöm. most elpirultam. nem az enyém a dicsőség, hanem a párbeszéd partneré. rákényszerített a kreativitásra, és még így sem úsztam meg.

stagolee 2010.09.15. 14:14:05

@totyizselé: Persze, alkoholt -főleg pálinkát- csakis és kizárólag az íze miatt isszuk.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2010.09.15. 14:16:16

@Szocio Pata (kikvogymukblog): Amennyire tudom, a csepeli "Döbbenet" nonstopban a Tipli teljesen kiszorította az ampullát, sőt, talán még a csavarós kiflit is.

A Tipli a forma és a rendeltetés tökéletes egységét testesíti meg. Csak ránézel, és tudod, hogy ez mire való, kik isszák és csak csodálni tudod, mennyire praktikus és harmonikus az egész termék.

Bármi, csak beleinni ne kelljen.

2010.09.15. 14:19:25

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és: A vicc az, hogy jó borból (bár nem vagyok modoros borkedvelő, kiráz tőlük a hideg) szívesen megiszom ha kedvem szottyan két-három üve.. akarom mondani pohárral.
De a házi szarok büntetnek, ilyet utoljára 19 évesen, tökrészegen fogyasztottunk, akkor is kólával...

Mitya Ivanov 2010.09.15. 14:24:19

@hegyilany: hülyeséget mondtak neked, a kénesség és a vulkánosság nem függ össze. Max ha szarul csinálják.

televanabatyum 2010.09.15. 14:26:20

Az örök téma.. Addig egész mókás a szesz amíg csak a feloldódáshoz és a jókedvhez kell. Akkor billen át a libikóka, amikor kezd rendszeres stresszoldóvá válni a dolog. Főleg a nőknél! És nem a huszon-harmincéves korosztályról van szó, hanem a valamilyen vélt vagy valós lelki defekttel rendelkező 40-50éveseknél. Élettapasztalat: Ő nem iszik, csak adjunk neki egy kis pénzt cigire meg kajára, leugrana a boltba de most éppen fenn hagyta a tárcáját...már hó közepén nincs egy vasa.. Aztán jön a hangulatváltozás: de jó kedvem van-de szar nekem-ő ezt nem akarta-régen milyen jó volt-menjetek a csudába, majd megoldom egyedül-segítsetek-megyek aludni-mikor jöttök legközelebb, úgy hiányoztok. Kukanapon meg csak úgy csilingel a kuka a sörösüvegektől, mint a karácsonyfán az üvegdíszek.. Konklúzió: Nem a szesz a ludas, hanem sajna az emberke, aki nem talál jobb szórakozást.

Mitya Ivanov 2010.09.15. 14:26:34

@noirp: annak se nagyon, mert pillepalackban elkezd lebomlani a szabad cukor pár nap múlva, csak sajnos nem alkohol lesz belőle, hanem ecetsav. Vagy valami ilyesmi.

Ernoke 2010.09.15. 14:31:03

ezt az egész "finom pia" szöveget nem értem. nekem minden alkoholnak ilyen fintorgósan pocsék íze van, és rossz élmény meginni. a hatás a lényeg, ill. mostanában már az sem, mert többnyire az is borzasztóvá fordul legkésőbb másnap reggel.

totyizselé 2010.09.15. 14:38:14

@Ernoke:
Hát igen, annak idején mi sem a kellemes körömlakkaromája miatt vedeltük a császárkörtelikőrt, hétdecis kiszerelésben.
Ha rágondolok futkos a hideg a hátamon.

noirp 2010.09.15. 14:39:25

@Mitya Ivanov: Nézd, a pillepalackos házi rettenetest vagy azonnal beledolgozom vmi ételbe (tyúk-v. pulykapörkölt, kínai kaja) vagy megvárom, míg borecet lesz. Annak aztán jó.
Csak meginni ne kölljön...
pedig sok kocsmában árulnak ilyet folyóbor címen.

worxland 2010.09.15. 14:40:12

Istentelen hülyék vagytok, könnyesre röhögtem magam. :)

Mitya Ivanov 2010.09.15. 14:46:13

@noirp: ok akkor ezt fogom tenni.
Azért bármennyire rettenetes is az a bor, lelkiismeret furdalásom támad, ha a klotyóba kell öntenem. Hiszen az öreg a szívét lelkét kiteszi, csak hát a mostoha talaj, és éghajlati viszonyok blabla. Mondjuk nem kellett volna megvenni egy északi fekvésű szőlőt kárpótlási jegyért Miskolctól Északkeletre...

borgir 2010.09.15. 14:50:10

Ilyen tukmálós fazonnal a régi szép kollégista évek alatt találkoztam Pécsett. Faszi a koleszban volt karbantartó, hogy finoman fogalmazzak, ritkán volt szomjas. Szeptemberi beköltözés másnapján (minden értelemben)meghívott a szobatársammal egy kávéra. Szerencséjére ő tudott a vezetésre hivatkozni...

- Igyál fiam, igyál!
- Nem, nem igazán köszönöm.
(A Tengerész szeszesital látványától már majdnem boldoggá tettem a rókavadászokat)
-Hőő, milyen ember vagy Te stb.
(Na itt legyűrtem egy kicsit, hátha valami elromlik a szobában, legyen vki aki megcsinálja).
-Miféle ivás ez, hát nem mozog a gigája (!)

Aztán jött a rumoskávé olyan, persze az is 1/1 keverésben, olyan zaccal, mintha homokviharban ittam volna. Na és persze a végén egy újabb kör csak úgy, hasonló körítéssel. Ami nem öl meg az erősít, na.

noirp 2010.09.15. 14:53:45

@Mitya Ivanov: északi fekvésű szőlőt kárpótlási jegyért Miskolctól Északkeletre...

jézusúristen. ennyire ért hozzá??? akkor kezdem érteni.

Nézd, én a hajmáskéri borzasztóból tanultam meg használható borecetet csinálni. Hkér és környéke Veszprém megyében van, egy tocskos ex-ártér és egy dolomitos birkalegelő rossz randijából született hely. Pétfürdő, Peremarton, Várpalota-Inota közel, szóval tissszta biofőd. Művelésre a magyar vikipédia szerint is alkalmatlan.

A helyi mustot vagy azonnal meg kell inni, vagy ha leülepedett, hát leszűrni, pár csepp ecetet hozzá és vagy három hónapra eltüntetni egy setét sarokba. Ne is lássam.
Utána lehet tűnődni, mi az eget kezdj 2 liter borecettel :D (de ez se megoldhatatlan probléma)

2010.09.15. 15:00:26

@noirp: Nehezen képzelem el, hogy pl. egy tiramisu készítésnél (a zabaglionehoz) valami házi rettenetet használjak. Ha nem is Marsala, de min. egy rendes, üveges, bóti, pl. Szent István száraz fehér.

A házi kotyvasztások egyetlen felhasználási területe nálunk a klotyó. De hiába, az öregeknek kell az, hogy "szüreteljenek", meg utána szarakodjanak vele. Ráadásul hiába győzködtem őket, hogy vegyenek akár a Tescóban olcsó-közepes árú, magyar bort, mert sokkal olcsóbban jönnek ki, a házi az igazi. (Múltkor a hordók előkészítése végett ki kellett öntenem az egyik aljából a maradékot - már a látványtól majd' elhánytam magam: vastagon habzó, sűrű, zavaros, vöröses sár - a jó kis házi bor.)

Egyébként a minap tesztelés céljából megvettük a Tescoban a legolcsóbb, üveges száraz vöröset és azt kell mondjam, hogy iható volt - legalábbis az általam ismert házi rémségekhez képest.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.09.15. 15:02:55

@Püspök utcai gombaszedő:
És ne felejtsük el a tökéletes névválasztást, ezt a "wash and go" életfilozófiára hajazó "Tiplit", ami mindent elmond a hajnali közért előtti munkakezdés lényegéről. Igazi csúcstermék, de itt Zuglóban eltűnt, a munkások maradtak a hagyományos dekásnál. A megszokások ugye.

Zorita 2010.09.15. 15:06:20

mondjuk pálinkából a házi általában tényleg jobb, mint a bóti

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.09.15. 15:09:08

@Brother Love:
Az ízzel nincs gond, minden bort meg lehet inni, csak a fejfájás büntet. Egyébként a világ legszarabb háziborát én csináltam tavaly az erkélyen, ledaráltam 10 kiló irsai olivért, majd bepalackoztam és kitettem az erkélyre. Sajnos forró ősz volt, ezért hamar túlforrt, majd nem is tudom, olyan poshadványos íze lett, szóval nem olyan, mint az Irsai. Pedig ez lett volna az első zuglói bor, szóval borkultúrát teremtettem volna.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.09.15. 15:09:26

@Szocio Pata (kikvogymukblog):

Én a közért előtti munkakezdés látványától is rosszul vagyok. Ha reggel hatkor, télen meg kéne innom egy üveg sört, a mentők vinnének el.

blur7 2010.09.15. 15:09:46

@borgir: Ezt így mondta nagy T-vel? :)

_atya_ 2010.09.15. 15:13:05

@Frengi:
A moslékos vályút József Attila írta.

noirp 2010.09.15. 15:14:53

@Brother Love: Említettem én a tiramisut?

"De hiába, az öregeknek kell az, hogy "szüreteljenek", meg utána szarakodjanak vele."

Na, itt igazad van. Hadd dödörésszenek vele.

noirp 2010.09.15. 15:17:21

@Brother Love:
vastagon habzó, sűrű, zavaros, vöröses sár - a jó kis házi bor.

Mondottam ámbör, borecet. :)

Ha meg klotyó, hát klotyó.
Nem akarok én téríteni, csak bedobtam egy tán használható javaslatot. :)

2010.09.15. 15:19:25

@El Topo (Sgt. Elias): Nekem volt egy kollégám, ő minden reggel a budiban kezdett, de nem halottunk öblítést és nem volt bűz sem.
Később jöttünk rá, hogy minden áldott reggel egy kétdekás vodkát nyomott le és azzal kihúzta a munkaidőt. Egyébként az a vicc, hogy a munkáját elvégezte, de mivel néha mászkálni-pakolni is kellett nem maradhatott....
A reggeli sör nagyon odabasz, pláne cigivel körítve.

2010.09.15. 15:21:56

@noirp: Jaja, amióta nem kínálják nekem, csinálják csak! Volt néhány bátortalan kísérlet, hogy bevonjanak a szüretbe-készítésbe, de amikor felajánlottam, hogy inkább veszek 50 liter rendes bort nekik, lemondtak rólam.

Pipas 2010.09.15. 15:23:12

@noirp: Ecettel oltod a cuccot, hogy megecetesedjen? Igen, ezt tényleg jól megtanultad. ;)

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.09.15. 15:24:05

@Brother Love: Ja, nekem is volt ilyen kollegina, ő rágóval vagy eukaliptuszos savanyúcukorkával csapatta a szagot, napi 3-szor "járt toalettre", és nap végére már teljesen hülye volt. De nem rúgták ki, mert a főnök sógornője volt.

borgir 2010.09.15. 15:25:20

@blur7: Modoros vagyok-e? :) A nyomaték ott volt az biztos. Akkor még csak a másnaposság korlátozta a külvilág érzékelését. Pincéből visszafelé pedig a spanyol inkvizíció, de nem a kényelmes székkel és a puha párnával :D

peppp 2010.09.15. 15:26:47

@noirp: No persze, nagyapám is szórakozott egy időben ilyesmivel. Körút melletti betonkerítésen nevelgetett 2-3 tőke szőlőt. Enni is szar volt, de még azt is visszasírtuk amikor borászkodni kezdett. Addig nem lett volna baj, amíg egyedül megissza, de minden családi eseményre 4-5 l "vízkőoldóval" állított be, ellentmondás nem volt, persze ő nem ivott belőle.

Mitya Ivanov 2010.09.15. 15:31:43

@Szocio Pata (kikvogymukblog): hát ezek a pestiek bazdmeg, ekkora idiótaságot, vajon miért nem lepődök meg?:)

Mitya Ivanov 2010.09.15. 15:33:46

@noirp: tudom, onnan 10 kmre lakom:))

Ernoke 2010.09.15. 15:34:41

@El Topo (Sgt. Elias): volt már, h lehúztam egy üveg sört reggel, élénkítőnek, mikor nem aludtam normálisan és sehol nem volt tea a láthatáron (mondjuk több napos szabadtéri őrületen). működött.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.09.15. 15:35:00

@Szocio Pata (kikvogymukblog):

Még inas koromban kiszúrtam, hogy a főnököm gyakran gugol az öltözőben a mosdó alatt. Elképzelni nem tudtam, mi a faszt csinál ott, de aztán kifigyeltem, hogy a szemetesben rejtegette a bonbon meggyet.

spinneli 2010.09.15. 15:35:13

egy korsó sörnek annyi az alkoholtartalma, mint egy felesnek.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.09.15. 15:37:14

@Ernoke:

Az más, hogy az ember nyáron, esetleg belecsúszik ilyesmibe. Én egyszer vizitúrán söröztem reggel hétkor, de csak azért, mert apám annyira nyüzsgött, hogy elvittem a kocsmába inkább, ne verje föl a tábort.:D
Na de hajnali hatkor, téli hidegben a közért előtt sörözni...

Ernoke 2010.09.15. 15:41:56

@El Topo (Sgt. Elias): biztos felmelegíti őket, azért (is) nyomatják. nekem is melegem lesz 1-2 üveg sörtől. más kérdés, h ha elmúlik a hatása, már vacog az ember.

Motorpenis 2010.09.15. 16:33:12

Milyen idegesítő tud lenni, amikor (nagy ritkán) szóba állok egy alkoholistával, és figyelmeztetem az alkohol hatásaira, és az illető igen rútul besértődik. Ugyanakkor, ha megkínál, és én visszautasítom, igyekszik valami primitív megjegyzést tenni; akkor különösen bátrak, ha többen vannak.

Durva egyébként, hogy az alkoholt akár csak kis mennyiségben is fogyasztók magatartás-torzulása.

mocc 2010.09.15. 16:36:37

ööö...nekünk finom háziborunk van...sokan mondták már, meg keresik, veszik..és nem a kocsmai bútordarabok...tudom, hazudok, vagy ha nem, hát szégyelljem magam...

TGabi 2010.09.15. 16:40:28

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és:

Miért olyan elképzelhetetlen, hogy valaki NEM iszik?

TGabi 2010.09.15. 16:40:34

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és:

Miért olyan elképzelhetetlen, hogy valaki NEM iszik?

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2010.09.15. 16:49:02

@El Topo (Sgt. Elias): Azért kell már otthon, indulás előtt betolni egy feles Kevertet, hogy el tudd viselni.

Patrick Bateman 2010.09.15. 16:52:21

@Ernoke: Gyerekkoromban, amikor építkeztünk, egy csapat Szalacsi (kékkabát, alpesi satyek) trógerkodott a környéken, ők is mindig a sarki boltnál kezdték a műszakot. Szerintem masszív elvonási tüneteik lehettek, mert nyáron, kánikulában embert még úgy vacogni nem láttam, mint ezeket. Nyakig begombolt munkáskabátban meg lyukas pulóverben gyakorlatilag összebújtak a bolt eresze alatt, mintha legalábbis monszun tombolna, és reszkető kézzel kapaszkodtak a kétdekásba.

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2010.09.15. 16:57:02

@Luella Menendez:

szerintem valamit benéztél. olvasd el még egyszer. az összeset.

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2010.09.15. 16:58:00

@Luella Menendez:

szerintem valamit benéztél. olvasd el még egyszer. az összeset.

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2010.09.15. 16:59:16

na szuper. hogy nekem mindent kétszer kell mondani kétszer kell mondani...

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.09.15. 17:24:34

Mifelénk buszmegállókban vannak trafikok. Eredetileg újság-cigi, csoki, apróság. Házzal szembeni évek óta a munka előtt, illetve napot piálással kezdő egyedekből él. Raklapnyi feles vodkák, miegyebek vannak felstócolva, várva az úri közönséget.

bajor gizella 2010.09.15. 17:37:21

Ó és akkor vannak azok az egyetemisták, akik az ica bisztóban, vagy a platánfa sörözőben lebzselnek, csak hogy vegyülhessenek imádatuk tárgyával az alkesz munkásbrigáddal. Egyikük egy Jézus is ács volt feliratú pólót visel. Vinnyogó röhögéssel veszik tudmoásul hogy tényleg 70 forint egy deci vodka. mindenki kér. És elkezdik a sztorizgatást, közben néha bedobnak egy számot a zenegépbe. az egyetlen alter albumot nyomatják unos untalan. kispál és a borz, kicsit szomorkás, ha az életben nincs már több móka, emese most már indul a buszod. a munkások ekkor hőzöngnek hogy mi ez a tingli tangli kangörcsös muzsika. ekkor az egyetemisták egymásra néznek, röhögnek, és feljegyzik magukba mint élettapasztalat. ekkor üt hetet az óra. zoli akit nem vettek fel egyetemre késik.. most egy call centerben nyomja. remélik nem sokat, mert nekik azért tanulniuk is kell. párhuzamos univerzumok találkozása mikor befut. de addigra már megállapították hogy nem a régi. egyre csúszik azért lejjebb. de bazze ha nekem lenne 90 ezer nettóm, arany életem lenne, ez meg mindig sír hogy neki nincs. néha felmerül pár híres név, amit a suliban tanultak.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.09.15. 19:13:51

@Motorpenis: igenigen. Ha például én iszom, akkor egy befordult, anticucilis, szarkasztikus, cinikus, gátlásos, szociofób mizantrópból aránylag normális, szellemesen társalgó, egészen elviselhető alakká változom. Ezért iszom ritkán. Mert utána mindig felhívnak.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.09.15. 19:24:30

@neccharisnyás útonálló: volt egy csaj. Az arca...hát szóval kedves mosolya volt. Viszont tip-top teste. Aztán megsértődött rám egy másik csaj miatt, azóta se láttam. Kis szürke egér volt, egy kebelcsoda állandó tartozékaként bulizott. Akkor értettem meg, miért mondogatták az öregek, hogy van olyan nő, aki ruha nélkül szép, van amelyik ruhában, van amelyik mindenhogy. Na ez az első típus volt. De ha már felhívott másnap, mi a csodát tehettem volna. még a neve is el volt mentve... Ennyit a nosztalgiáról.

Der Beste 2010.09.15. 19:49:28

@El Topo (Sgt. Elias): Én szoktam alkoholizálni, majdnem minden lecsúszik, de amikor télen, reggel ötkor a vidéki buszpályaudvarnál látom az embereket a -10 celsiusban sört inni, hát feláll a szőr a hátamon a rettenettől.

2010.09.15. 20:03:53

Utálom az olyan nőket akik, jaj én nem iszom, esetleg egy kis dzsúsz, vagy latte. Aztán ha számlára összedobjuk a pénzt, akkor mintha ott sem lenne, de az ő kis sárga löttye többe került mint az én nagyfröccsöm.

2010.09.15. 20:06:06

- Te nézd már ezt a Pistát, te ez olyan sárga.
- Mert issza azokat sárga narancsos szarokat, biztos attól.

niyabinghi 2010.09.15. 21:01:04

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és:

Ezt mondjuk kurva egyszerűen megoldanám ha egyszer jönnek látogatóba tukmálósék. Megkínálnám őket csapvízzel, aztán amikor mennek haza, az okosabbiknak a kezébe nyomnék egy másfél literes theodorás palackot, amibe szintén csapvizet tettem. Ha csodálkozik, csak meg kell nyugtatni, hogy tudom, nálatok is van otthon, de az biztos nem olyan, mint ez, vidd csak el. Garantáltan nem szekírozna többet azzal a házi rettenettel.

magyar-magyar szótár 2010.09.16. 02:19:01

"stresszes egy napom volt" vidéki teherautó [kaminyótó]"stresszes egy napom volt" vidéki teherautó [kaminyótó] sofőr pestezett [pesten, ami minőségjelző, nem főnév, volt gyűjtőfuvarban pl] és benyomja vagy hétszer azt a két sört, amit odahaza Dr Scholl-ként sírva vall meg a feleségének, a stresz, a stressz , az ideg (közben májer a pestezésben)

A kocsmarisztokrata, aki közben kocsmáros is, ez a csúcs, lédiget (kimérőset) semmi mást nem iszik, csak palackozottat, palackból (Frédibácsi: "Kérlek szépen, te nem láttad Kőbányán mekkora döglöttpatkányok úszkálnak a sösröskádakban!") és soha nem hány, esetleg mond [!!] egy vastag hrapcíít (éppen csak a legszükségesebb mennyiséget hányja, képes egy féldecit hányni, letekeri a taxiablakot s elegantan a haller utcai éjszakába, a taxis egészségére is kívánja jelentőségteljesen, vagy pl a ruhatárban belehány egy idegen télikabát zsebébe (nőialkoholista) szintén alkoholista nő egy gyűszűnyi körömlakkot iszik, majd azon az íven visszaökrendezi a gyűszűbe majd a hányinger legyűrésének orgazmikus eufóriájában újra bedobja, hörögve élvez...

magyar-magyar szótár 2010.09.16. 02:23:25

retro [197?, pl '78] :
Vendég: "Sztár Narancs van?"
Pincér (nagyon büszkén, besérülve a kérdésen) "Terrmészthessen!"
Vendég: "Akkor kérek kétfél unikumot két zöldbányaival" (Barnaüvegeset csak "alkoholisták isznak, igénytelen vidékiparasztok)
ok: A Sztár Narancs és Sztár Tonik tartása szakmai minimum (1973-1989), ahol ilyen üdítő van, ott unikum jár a törzs kocsmarisztokratáknak, na meg az ilyen ravasz betérőnek is... Lehet, hogy pincér ő is, máshol!

Presszós Laci 2010.09.16. 06:58:56

A kocsma zárása után a közeli éjjel-nappaliba, illetve az elé áttelepülő brigád megvan?

Milkykee 2010.09.16. 08:46:53

Nagyapámnak van guggolós bora, hálistennek nem tudja, hogy alkalomadtán iszom alkoholt, nála valszeg leragadtam 14-nek, viszont apámat folyamatosab basztatta a megjegyzéseivel h neki most magában kell innia, mert apám nem férfi (az persze nem zavarta, h apám szívbeteg és gyógyszereket szed, meg ő vezeti haza az autót a gyerekekkel a hátsó ülésen). Érdekes dolog ez, valahogy fater összes kollégája alkoholista volt, az egyik büszkén mesélte 60 évesen a félkész háza előtt, hogy lassan készen lesz, de már készen is lehetne, ha nem inna annyit. Saját bevallása szerint kb 4-5 családi ház árát itta el.
Náluk készül a híres kerítésszaggató pálinka, másik kollégánál meg a bagi rettenetes :D

Mitya Ivanov 2010.09.16. 09:11:58

én azthittem, hogy a guggolós bort azért hívják guggolósnak, mert ha megissza az ember, akkor keresni kell egy bokrot, le kell guggolni, mert széthajtja a beleket.

Sörhastáncos 2010.09.16. 21:39:14

Vidéki kocsmákból hallani (eddig többfelől is hallottam, szóval ez olyan urbanlegend-szerűség), hogy a helyi alkoholistának (akinél reggel nem lehet korábban beérni) az első felese a "remegős". Ez annyit tesz, hogy söröskorsóban kapja a féldecit. Máskülönben kilötykölné az - elvonási tünetként - remegő kezével.
Onnantól a többit már féldecis pohárban kapja...

A Tyne folyó déli partja 2010.09.16. 22:23:44

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és: a sóhaj mármint melyikre vonatkozik? arra, hogy nem akarja elfogadni a piát, vagy az elképzelhetetlen számodra, hogy van, aki tényleg nem iszik? mert -kapaszkodj meg - tényleg nem szereti?

pruntyike 2010.09.17. 12:43:13

1: Mi a tipli?, wikipédiás leírásban?
2: Múltkor néztem a Bond, James Bondot (1 világ nem elég), Bond, James Bond egyfolytában vedelt benne. Ha ez egy kőműves, még söprögetni se hívják...

sorica123 (törölt) 2010.09.18. 18:03:29

@Szocio Pata (kikvogymukblog): jajjjjj, na ez a modorcsúcs!:D 'Nem iszoool?? Akkó buzi vagy!'

Mikrobi 2010.09.20. 11:05:37

A bicskei bikahúgyot ismeritek? A neve a bikavér nevéből jön, mivel a készítése hasonló. Többféle (mindenféle) bicske fehérszőlő egybe szüretelve (lehetőleg egy-két héttel korábban, mint kéne, sok éretlen szemmel), pici kékszőlő azért mehet bele, nem kell különválogatni, sok répacukor és föld. Ezt aztán műanyag palackokban érleled, mmmm..., mennyei!

Mikrobi 2010.09.20. 11:12:42

Itt előzetes moderáció van?

noirp 2010.09.20. 15:45:00

@Pipas: Csak rásegítek, hogy tényleg ecet legyen és ne pimpó. _így_ műkszik, mit csináljak?

noirp 2010.09.20. 15:48:10

@Mitya Ivanov: Helló földi. Akkor lehet, hogy már ittál is abból a gyönyörűségből. Egészség. :)

Sörhastáncos 2010.09.22. 11:18:52

@pruntyike:
Tipli: fél deci tömény, műanyagpohár, alufólia fedővel. Letép, bedönt. Kimarad a féldecis üvegekből szájba csepegtetés.
Orosz találmány, ott deci-kétdeci vodkát adnak így.

Sörhastáncos 2010.09.22. 11:20:20

@Mikrobi:
Szemlőhegyi Kékfrankos?
Évtizede hallottam cimborától róla, szerezni belőle azóta sem sikerült.
Készíteni egyébként a Schönherz Zoltán Kétszeresen Kiváló Kollégiumban készítik...
Szerintem ez mindent elmond...
süti beállítások módosítása