A kutyás, nőietlen nő

2014/01/01. - írta: Modor Tibi

A mániákus állatvédő mindig ijesztő és gyanús, de a biológiailag eredendően erősebbre kódolt empátia miatt elsősorban hölgyekre (gyermektelen hölgyekre fokozottabban) jellemző. A macskás kategória alapból legendás és félelmet keltő (tudjuk: a macska természetesen lenézi, megveti és kihasználja), de a kutyás nő még gyanúsabb.

Gondolt már bárki bármi rosszra, amikor egyedülálló nőt látott nagytestű kankutyát sétáltatni? Meg eleve: azt a mocskos, ázott, büdös, loncsos, szőrös kis ebet odaadóan puszilgatni, aki a napi sétája során tíz perce még sok-sok másik aranyos kis kutyus szottyos valagát nyalogatta, szagolgatta, esetleg még desszertként elfogyasztott egy-két darab friss kakit is, némi pisilefetyeléssel? Ezek lehetnek bármilyen ásványvízen, Kobe-marhán nevelt, saját tévével rendelkező elkényeztetett dögök, a friss szarnak egyik se tud ellenállni, mert egyszerűen ilyen ocsmány férgek. Az ember legjobb barátai.

Na és ezeket imádják valamiért a végletekig, brutális módon - többnyire nők.

Ismerős képlet: gyönyörű, nemes, aranyos, kedves, dögönyöznivaló, ápolt, szépségverseny-győztes állat - és csúnya, ápolatlan, igénytelen gazdi?

A klasszikus állatimádó nő tehát: elsősorban nem nagyon nő, csak valahol nagyon mélyen. Inkább ilyen behatárolhatatlan, fura lény, akinek már a másodlagos nemi jellegeinél sem stimmel valami. Mindene használt, örökölt, toprongyos, praktikus. Ám nehogy azt higgyük, hogy nincs pénze! Nagyon is jól keres, jó végzettsége-állása van, csak mindenét ezekre a rohadt dögökre költi, mivel vele úgyse állna össze semmilyen szerencsétlen balek.

Frizura: praktikus, kényelmes, fodrász sosem látta. Anyukája évente egyszer levágja tüsire, aztán hagyják szabadon megnőni. Esetleg copfba fogja, esetleg nem. Szereti a mákos frizurát: azt a fajtát, ami az ilyen szektás-zeneiskolás-gyülekezeti-túrabolond nőknél is megfigyelhető: valaha sötétebb alapszín, de ebbe egyre több ősz hajszál keveredik, amit igénytelenül összefog valami befőttesgumival a tarkójánál, hogy ne fújja szét folyton a szél. De lehet még praktikusabb: ilyenkor simán mindig fiúsra, rövidre vágatja, áramvonalasra főnözi. Nincs vele gond, könnyű mosni, szárítani, fésülni (kivéve, ha elaludja). 

Szemüveg: praktikus. Valószínűleg ezt is már 10-20 éve megcsináltatta, hiszen a Zeiss örök minőség, örökké tart, legfeljebb szarul néz ki egy idő után (esetleg már akkor is). Fényre sötétedő rendőrlencsék, ezüst- aranykeret, esetleg extrán felpattintható barna lencsék, törhetetlen, tekerhető keret.

Cipője: valami kényelmes túrabakancs. Jó meleg, magasszárú, szorosra (passzentosra!) kötött cipőfűzővel, hogy jól tartsa a bokáját meg a bütykös-gombás széles lábfejét. Hernyótalpa itt-ott már töredezett, így még jobban megragad benne a lábbelit már teljesen átszövő kutyaszar.

Nadrág: unokaöcstől örökölt vagy turkálóban szerzett férfimodell, alul szépen, bokalengetőre levágott szárral, hogy azért mégse a földön húzza meg a sarkával tapodja. Praktikus, kényelmes viselet - kutyasétáltatáshoz, kutyaketrec-takarításhoz, munkába járáshoz egyaránt kiváló. Mivel túlsúlyos, ezért a combjai között gyorsan kidörzsölődik (kirohad) - ezt klasszikus foltozással oldja meg. Egy ilyen szart képes 10-20 évig elhordani. Ha tényleg már nagyon szétfeslett alul, levágja azt is, és jó lesz bricsesznek (!), rövidnadrágnak (!), amiben nyáron majd büszkén mutogathatja narancsbőrös, visszeres, idomtalan combjait, besüppedő térdkalácsait, ikszlábait.

Felsőruházat: praktikum. 90-es évekbeli, lezser alvóspóló (nappalra is), thermopulóver, mellény, ami éppen van.

Alsónemű: reméljük, sosem tudjuk meg, de praktikusra tippelek itt is. Bár ezek hajlamosak a póló alá nem venni melltartót.

Óra: praktikus. Vízálló, porálló, ütésálló, stopperes, digitális, sokéves, ronda. De legalább a műanyag szíj nem csípi be kis fekete karszőreit.

 

Megszállott állatvédők!

Mert hogy védhetjük legjobban az állatokat? Ha szabadon, Isten gyönyörűségére engedjük őket szaporodni, játszani, felnőni, sokasodni, fejlődni. Természetesen úgy segítünk rajtuk a legjobban, ha háziasítjuk őket, majd ezeket a vadon élni képtelen lényeket óvjuk, dédelgetjük, szaporítjuk - de nehogy hasznuk legyen! Mert gonosz parasztemberek vannak, akik nem köttetik el a dögeiket, hogy aztán a kölyköket nagymama-módszerekkel ártalmatlanítsák (kő, víz), esetleg emberséges módon szélnek eresszék őket valahol a kiserdőben. 

Nade! Van egyik oldalon ez az idióta, aki idáig hagyja fajulni a dolgokat - ki tudja, miért - és a másik oldalon jön a megszállott, aki valamiért úgy érzi, hogy az összes ilyen magányos lelket kötelessége megmenteni. Befogjuk, hazavisszük, elsózzuk, menhelyre visszük - mi több: menhelyet alapítunk. Ha menhelyről fogadsz örökbe, akkor két lelket mentesz meg: egyet, akit befogadsz - és még egyet, akit a helyére vehetnek. Zseniális, még több 1%-ot nekik is.

És természetesen igazán állatbarát módon úgy teszel a legjobbat a világért, ha minél több cicát meg kutyust nevelgetsz békességben, teljes iparágakat építve rájuk - főleg természetesen kutya- és cicaeledel-gyárakat támogatva, ahol kevésbé védeni való állatkákat (mendemondák szerint alomtársakat meg csövesbácsikat is) darálnak be, hogy ezek a szerencsétlen kis félszemű, tetves, nyomorult ragadozók jóllakhassanak - és hobbiból néha elkapjanak egy-egy kis énekesmadarat (minek ment oda, hát igen, ragadozó szegényem, a hormonok ellen nincs mit tenni!).

És puszilgatja, csókolgatja, az ágyába szoktatja. A gyereknek is jó, ha van kutya. Nyalogassa csak nyugodtan, ennyit ki kell bírnia, különben gyenge lesz az immunrendszere.

Közös képek a közösségi oldalakon: ágyában három-négy loncsos-bozontos, piszénpisze kiskutya nyalja a gazdinéni szép kis arcát. Ha valaha is tetszett volna, azonnal megundorodsz ettől a bestiális perszónától. Szerelmeskedni a kutyussal, és? Láncon tartani, na az az állatkínzás. Neki is jó. Az az állatkínzás, ha nem hagyod szerelmeskedni. Mi több: az állatvilágban is megfigyelhető a fajok (nem fajták!) közötti keveredés, teljesen normális, egyidős az emberiséggel, csak most nincs éppen kellő társadalmi elfogadottsága.

Pedig lenne megoldás, még kevésbé fájdalmas is. Emberséges sterilizáció, azt az egy évtizedes kifutási időt meg kibírjuk valahogy, rendezett körülmények között.

De nem. Hagyni, tenyészteni, ajándékozni, tukmálni, hirdetni, szaporítani, kínozni, kasztrálni, sokat tartani, sokat rájuk költeni - az jót tesz nekik. Egy állat mennyivel több szeretet tud adni, mint egy ember! Az embereket már gyűlölöm, csak az állatokkal értek szót... ők soha, senkinek nem ártottak (kivéve: egerek, cicák, pipik).

UPDATE: Itt érdemes még olvasgatni - Demény, a kötsög, és akik felháborodtak.

272 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CheTamás · http://rascasse-f1.blog.hu 2014.01.01. 21:28:38

Túlvezérelt gazdinéninek lenni több mint kínos. Az, hogy az adott nőihölgyek élete Cézár/Brúnó/Byron/Szultán németjuhász és-vagy vizsla/írszetter/skótjuhász/taskenti medveölő-ölő, kistestű esetén Fickó/Csipesz/Fifi tacskó/patkányvakondterriergollum/yorkshire körül forogjon...is több mint kínos.
BUÉK rövid u-val Nektek innen Tokodról, Nyelvész úrnak külön is, ha még él. Modorország jobban teljesít!

2014.01.01. 23:49:50

Volt szerencsém a fent leírt típushoz. Egy kolléganőre tökéletesen ráillik a leírás. Nos utáltuk is egymást rendesen, akkor vett emberszámba, amikor magam is kutya tulajdonos lettem. Ajándékba megkaptam egy fél csomag extra minőségű kutyatápot, amikor a kutyája meghalt. a kollégák szerint még életében nem ajándékozott senkinek semmit, engem ért ez a megtisztelés.

Trónkövetelő 2014.01.01. 23:50:04

Az igazán súlyos állapotban lévők nem kutyát tartanak, hanem tarantellapókot, kígyót, félméteres botsáskát, skorpiót. Azokkal aztán öröm lehet az élet. Én mostanában egy teknősön gondolkodom, ha megunom, elengedem a Feneketlen tónál :) Lehetőleg alligátorteknőst, hogy leharapja a Kosztolányi Dezső téri és Móricz Zsigmond körtéri csövesek kéz és lábujját.

sdani 2014.01.01. 23:50:11

Király a poszt, de ez a fajta annyira változatos tud lenni, hogy nehéz tipizálni... nekem tök jó csaj ismerősöm ilyen "állatbarát". brrr.

@CheTamás: Tokod falu, altáró, öveggyár vagy ebszőny? :D NAGYON nem mindegy!!! :D

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2014.01.02. 00:56:48

Nem vagyok képes megértetni a környékbeli kutyás nőkkel, fószerekkel, hogy természetvédelmi területen tilos póráz nélkül kutyát sétáltatni. Eddig a következő módszereket fontolgattam a kutyáik ellen.
-bottal odabaszás
-paprika "spré"
-valami szar ami nagyot durran, a kutyák fosnak a durranástól
-nuncsaku
-dobócsillag
-íj
-kutyasíppal összezavarás

CheTamás · http://rascasse-f1.blog.hu 2014.01.02. 10:20:32

@sdani: Annyira nem mindegy, hogy csak a falu maga érdemli ki a Tokod nevet, röviden, velősen, méltóságot hordozva. ;D
Altáró nem Tokod, Altáró olyan, mint Szlovákia: a szomszédban van, de senki nem kérte rá. És csak egy évvel idősebb.

belekotty 2014.01.02. 10:20:39

@Wind Callman tér: Ha meg egyszer összefutunk, kezed lábad eltöröm.

dívamacska 2014.01.02. 10:20:49

A típus valóban létezik, a leírás is klassz, egy dolgot kivéve: aki dolgozott már menhelyen, az nagyon is az ivartalanítás mellett kardoskodik. De nem vonom kétségbe, hogy mindig vannak még hülyébbek.

belekotty 2014.01.02. 10:21:03

@Wind Callman tér: Nem mellesleg a legveszélyesebb kutyám kifejezetten támad a hadonászásra és nem fosik a durranástól. Nem vagyok benne biztos hogy le tudnám szedni rólad, de nem is akarnám.

Zalai 2014.01.02. 10:21:07

Ez most komoly? És ez az írás az Indexen meg is jelenik?
Buta poszt, és haszontalan is.

midnight coder 2014.01.02. 10:21:10

Korrekt írás, bár vannak ápolt kutyabuzik is.

Zalai 2014.01.02. 10:21:13

Az év első napján erre futotta? Gratulálok. A moderáció ilyen szigorú? Hol az előző kommentem?

Anna Tenner 2014.01.02. 10:21:22

ennyi ostobaságot, demagóg kitételt, kurva sok sztereotípiát egy írásba szuszakolni kivételes tehetségre vall...Civilben egy állatvédő csapat tagja, egyszersmind vezetője /Lelenc Kutyamentő Egyesület / vagyok és egyetlen rám vonatkozó megállapítást sem leltem e hordalékban. És szerintem vannak kutyabarátok esetleg -mentők, akik szintén nem.

Noro 2014.01.02. 11:28:02

ekkora marhaságot rég olvastam..
Kelemen Anna , Tornóczky Anita , Molnár Anikó ( csak az elsőre beugró ismertebb nevek ) valóban loncsos hajú szemüveges nőietlen szerencsétlenek lennének?
szép , utópisztikus olvasmány...

Advanced Flight 2014.01.02. 11:28:10

@belekotty: remek, és még büszke is vagy rá, hogy veszélyes, emberre könnyen rátámadó kutyád van. :-(
Gondolom, a sétáltatás is póráz nélkül megy, és titokban alig várod, hogy a dög szétkapjon valakit, te meg előadhasd a megsértett ártatlanságot, hogy hát szegény kutyuli nem is tehet róla.

Nem a posztban szereplő antinő a gáz, hanem te.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2014.01.02. 11:28:14

@belekotty: Neee neee úristen ne báncsál, jaj neee!

Donjon 2014.01.02. 11:28:17

Jó! És gyűlnek már a militáns kutyabarátok. :)

herkó 2014.01.02. 11:28:31

Remek írás, bár tényleg vannak ápolt kutyabuzik is. Ezek többnyire első kutya tulajok, és nem is lesz nekik másik. Törvényileg tiltanám a kutyák lakásban tartását. Egyébként is a faszom kivan a sok elveszett kutyaposzttal, hogy a rákba tud elszökni a zárt udvarról? Ha pedig a játszótéren sétáltatja a büdös gyökér, akkor meg póráz kell rá!!!!

efhábé 2014.01.02. 11:28:37

@Anna Tenner:
"ennyi ostobaságot, demagóg kitételt, kurva sok sztereotípiát egy írásba szuszakolni kivételes tehetségre vall"

gratulálunk, sikerült egy félmondatban megragadnod a MODOROS blog lényegét :D

Az őszinte felháborodásért külön piros pont!

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2014.01.02. 11:28:53

@belekotty: hallod, te egy bűzmirígykinyomó kutyásnő gyereke vagy? Meg is eszitek a kinyomott bűz zsírt vagy magatokra kenitek? A lakás ahol élsz az is inkább olyan kutyaszagú disznóól mi? Vannak elképzeléseim. A dögeid valszeg mindenedet szétrágták, mindenhol le van baszva egy szarrá rágcsált idétlen műanyagjáték és ha megmozdulsz az egész tőled függő buzicsorda a nyomodba ered.

Cseller Doktor 2014.01.02. 11:56:16

már a címből kiderül, honnan fúj a szél - mp egyszer szeretett volna egy nőt, aki lelépett egy kutyás pasival, és így - helyesen - elhajtotta. Mp míg él, kompenzál, szegény. Kár volt továbbírni, így is teljesen önleleplező. Amiről gonosz (sőt, aljas) indulatból fantáziál, a valóságban nincsen, és nem lehet büszke arra a pár, frusztrált "férfi"társaitól érkezett, elszabadult kommentre sem, ami szintén adna pár év munkát egy pszichiáter-teamnek.

Sombrero 2014.01.02. 11:56:43

Tipikus állatgyűlölö írás:-/
Inkább le sem irom a sznob emberekről a véleményem, akik teszik-veszik magukat, nyakuk meg retkes, és mindemellett meglehetősen retardalt érzelmi intelektussal rendelkeznek.
Hírből sem ismerik az őszinteséget, hűséget, szeretetet.
Két kutyám van, napi háromszor fürdenek (kádban).
Neked kisfiam hányszor adatik meg ez az élmény?
Leirasodbol tekintve minden dolgod vegeztevel teszed azt, amit k.ra nem hiszek, hiszen a munkahelyek nem rendelkeznek bidevel pl.
Végezetül.
Labrador kutyám semmilyen durrogtatastól nem fél, sem mástól.
Argentin dog kutyám,valszeg a letepett karoddal jönne vissza hozzám, amivel hadonásztál.
Mindezt teszi mindenféle biztatas nélkül.
Csak azért, mert óvja, félti a falkáját.
Nemmellesleg mindenkit óva intenék a hadonászástól.
A mentalisan egészséges kutya nem fél az ilyesmitől...

Bérgyilkos Bohóc 2014.01.02. 11:57:01

@herkó: "Törvényileg tiltanám a kutyák lakásban tartását"
De szerencsére nem olyanok hozzák a törvényeket, akik semmit nem konyítanak a témához, csak felületes ismeretek alapján alkotnak véleményt és ostoba közhelyeket pufogtatnak. "Hallod, kutyát lakásban tartani tiszta állatkínzás". Na, lehetne is egy ilyen poszt.

belekotty 2014.01.02. 12:26:02

@Wind Callman tér: Van egy pár kutyám, az biztos. Köszi, én jól el vagyok velük, és nem fosok a kutyáktól, mint te.

@Advanced Flight: Kisöreg! A gond az hogy az emberek többségének fogalma sincs a kutyák viselkedéséről, csak fél tőlük. A kutyák jellemzően a fosósokat támadják meg. Én naponta sétáltatok több kutyát, póráz, nyakörv nélkül. Soha senkit nem támadtak meg, sőt, őket sem támadták még meg. Ha agresszív kutya jön, megállok és leültetem a kutyáimat. Ettől minden kutya megszeppen, mert felméri hogy egy összeszokott 4-5 kutyából, plusz egy emberből álló falkával kellene felvennie a harcot. A nyúlról is visszahívom őket, bármikor. Az egy veszélyes kutyám már felnőttként került hozzám, sajnos megvan az a rossz tulajdonsága hogy a csapkodó emberre azonnal támad. Ezért őt mindig lábhoz rendelem, bárki is jön szembe. De az ilyen barmokat, mint a Wind Callman tér, bizony szívesen megkóstoltatnám vele.

Bérgyilkos Bohóc 2014.01.02. 12:26:11

@Wind Callman tér: Te sem vagy értelmesebb. A kutyát dobócsillagoznád, mert nem ismeri a vonatkozó törvényeket. Még szerencse, hogy a billentyűzet mindent elbír, és csak a szád jár.

belekotty 2014.01.02. 12:26:22

@Sombrero: "Argentin dog kutyám,valszeg a letepett karoddal jönne vissza hozzám, amivel hadonásztál.
Mindezt teszi mindenféle biztatas nélkül. "
- Pontosan. A sok kutyától fosó barom nem tudja, hogy egy dolgot nem szabad egy kutyával szemben csinálni, hadonászni. Mert az a kutyánál támadást vált ki.
Meg nem értik a kutyák testbeszédét.

vaumagazin.blog.hu/2013/06/11/kutya_testbeszed

bika74 2014.01.02. 12:26:32

@belekotty:

Érdekelne az arckifejezésed a bíróságon, amikor gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértésért állsz vád alatt.

"Aki a súlyos testi sértést gondatlanságból követi el, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel, a (4) bekezdésben meghatározott esetben három évig, életveszélyes sérülés okozása esetén öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

:-)

bika74 2014.01.02. 12:26:42

@Sombrero:

Sajnos a kutyák sem ismerik sem az őszinteséget, sem a hűséget, sem a szeretetet.

Egyszerűen nem képesek rá, mint ahogy nem képesek elosztani tizenötöt hárommal sem.

Amúgy aranyos, ahogy komolyan veszed a posztot. :-)

Katonanő 2014.01.02. 12:26:50

@Bérgyilkos Bohóc: Udvaron méteres láncon tartani nem állatkínzás? Emberek mi lett veletek? Bűn lett a szemetekben az ártatlan élőlények védelme, szeretete?

Ágnes Izsó 2014.01.02. 12:27:05

Aki ezt irta, véleményem szerint, egy megsavanyodott, életunt szarcsimbók! Állatvédő vagyok, menhelyt vezetek,38 éve házas, gyerek, unokák, vő, falubeliek szerint, "kivételesen" pedáns ápolt rendezett körülmények között élő nő vagyok,,, kikérem magamnak az általánositást,,nagy valószinűséggel, egy impotens alak irhatta. És megvédem Állatvédő barátaimat, akik mind igy élnek,,, nem tudom elképzelni honnan vette ezt a következtetést, de ezen a véleményen van, inkább akassza fel magát...

belekotty 2014.01.02. 12:27:42

@Wind Callman tér: A bűzmirigyet pedig nem kell kinyomni, csak hetente egyszer csontot kell etetni a kutyával, legjobb a megfőzött sertés fehércsont, vagy a marha ritkacsont. Attól a kutty betonkockákat szarik és a bűzmirigye így sosem gyullad be, mert betölti funkcióját, a csont evésből adódó kőkemény szar kicsúszásának segítését.
Ja és a fogkő probléma is ismeretlen lesz. A kutyák nem rágnak szét semmit, ha kapnak csontot. A kutyának fontos szükséglete a csont rágás. Megfelelő csontot (sertés keresztcsont) megfőzve már egész kis kutyának adhatsz. Nem fog akkor semmit szétrágni, hanem gyorsan kifárad és alszik mint a bunda.
De ez is mutatja, hogy fingod nincs a kutyákról, csak beszarsz tőlük. Kis gyáva féreg, menj pszichiáterhez ezzel a problémáddal! :-))

házsárt 2014.01.02. 12:27:59

@Cseller Doktor: ez gyönyörű, magam sem tudtam volna szebben megfogalmazni :D
Amúgy az írás nagyjából hozza az eredeti célt, legalábbis a közhely és a tipizálás terén, de nyelvi bravúrt egyet sem észleltem. És ha már a tipizálásnál tartunk, ez a leírás szerintem inkább a hétvégi IKEA-járó sokgyerekes belvárosi entellektüel puncikra vonatkozik, mint a kutyabuzikra: "Alsónemű: reméljük, sosem tudjuk meg, de praktikusra tippelek itt is. Bár ezek hajlamosak a póló alá nem venni melltartót."
Az "ezek" megfogalmazás amúgy kicsit megviselte a szép lelkemet. :P

2014.01.02. 12:28:05

@Sombrero:

Kulturált ember munkahelyen nem kakil. Pont. És nincs "de mi van ha...". Nincs olyan.

2014.01.02. 12:28:37

Jó írás, csak az a bökkenő, hogy nem csak a kutyás nők tudnak lerongyolódni így. Nekem négy gyerekem van, és kezdek ilyen szintre csúszni. Van kutyám is, igaz kerti kutya és kuvasz, nem éppen öleb, még a teraszokra sem jöhet fel, nem hogy a házba.
Amúgy te, kedves szerző, nem nagyon szereted a nőket. Mert bizony van olyan, hogy már nem vagyunk egészen pneumatikusak (gondolom Huxley, de legalább Szathmári megvolt...), sőt még olyan fene nagyon ápoltak, kikentek, fentek sem. De azért kiválóan főzünk, igyekszünk jó feleségek és anyák lenni. És gyönyörű gyerekeket tudunk szülni. Neked van ilyen otthon? Mert ebből a fajtából egyre kevesebb van. Nem könnyű olyat találni, aki nem teszi pokollá az életed!? És persze, te se az övét. Ha ennyire idegesítenek az ilyen gyerektelen, lompos-loncsos csajok, minek írsz róluk? Miért nem írsz a kis feleségedről, akit szeretsz, még akkor is ha betegen, izzadtan azt ágyat nyomja? Hm?

goldblum 2014.01.02. 12:28:42

Ugye írsz egyet az állatgyűlölőkről is? Szívesen segítek.

házsárt 2014.01.02. 12:57:56

Nem volt elég emelkedett hangvételű a hozzászólásom, ezért sikerült kikukázni? :P

genya vagyok 2014.01.02. 12:58:05

Gratulálok az irományhoz, büszke lehet magára, akárki is írta. Szerintem az volt a szerencsét kis komám, hogy annak idején nem volt a magzatvizedben cápa! Buta vagy és ostoba, ez az iromány Téged minősít, a szegénységi bizonyítványt ki is állítottad magadról. " Leülhetsz 1-es " ! :-D Biztos te is azok közé tartozol, akik " megszöktek " a gumiból!!:-D De pár hozzászóló is gratulálhat magának!!! Lelki szegénység..... :-D

Cave Nick 2014.01.02. 12:58:08

ALARM! Támadnak az Index címlapos kommentelők! FEDEZÉKBE!!

mertezműanyag (törölt) 2014.01.02. 12:58:25

@házsárt: "sokgyerekes belvárosi entellektüel puncikra" Hány ilyet láttál már? újlipóciában nem divat a sok gyerek, amúgy nekik az IKEA is ratyi...
No, majd jönnek a "nagycsaládosokfújmegintleellenekés amiadónkbólnevelikakölykeiket" hozzászólások... Már alig vártam.:-) Hála az ég, hogy nem vagyok része a 2 milliós, bűzös konglomerátumnak, ahol nem csak a kutyák miatt szarosak az utcák. És nem csak az utcák!

Lvica 2014.01.02. 12:58:41

Brühühü, szegénykém, iszonyú frusztrált évkezdés lehet ez neked.:) Valaki Bodrit választotta helyetted? Biztos több esze volt annak a kutyának, ne törődj vele.:) Vagy lehet, hogy a tahó nő-és állatgyűlöleted az oka... Mindenesetre orvos lásson, hátha még nem késő.:)
Ja, és mielőtt nagyon belejönnél a büdösdögözésbe, ugye csak pofázol, de tenni nem teszel semmit? Ugye odáig nem merészkedsz, hogy rugdosódj meg dobálózz? Mert az állatkínzást bünteti a törvény, tudsz róla, ugye?
Tényleg, nem kéne billentyűzethez engedni ilyen kétcentis puhapöcsöket, mint te.:)

Lángharcos 2014.01.02. 12:58:53

Kedves kutyások,

A modorosblog erről szól, minden réteg megkapja a maga pofonját. Ezen túl lehet lépni.

Felesleges jönni azzal, hogy de-az-én-kutyá(i)m... mert azért vagytok egyéniségek, hogy ebben-abban eltérjetek a sztereotípiától.

Olvassátok el, nevessetek egy jót, erre van ez az egész blog. Én se megyek oda a macskás poszthoz sírni, hogy deháténnemismertnekem...

Katonanő 2014.01.02. 12:59:19

Elkeserítő, milyen primitívvé, érzéketlenné vált a magyar társadalom! Ez lenne a 21. század? Legszívesebben ordítanék ezeknek az embereknek az arcába: Ébresztő, ez a lelki sivárság, gonoszság nem vezethet sehová, vagyis vezet, a pusztulásodat is okozhatja. Megásod a saját sírodat ezzel a viselkedéssel, mert előbb utóbb az emberek egymással is ilyen érzéketlenek lesznek, nemcsak az állatokkal. Neves pszichológusok véleménye is az, hogy azért veszélyesek az állatokkal kegyetlen emberek, mer mihelyt lehetőségük van, ezt emberekkel is megteszik. Remélem Te Állat Ellenes embernek nem nevezhető valaki, előbb vagy utóbb ilyen kegyetlen ember lelki áldozata leszel.

belekotty 2014.01.02. 12:59:27

@bika74: "Sajnos a kutyák sem ismerik sem az őszinteséget, sem a hűséget, sem a szeretetet. "
- Neked se sok fogalmad a kutyákról.

Gazz 2014.01.02. 12:59:34

@herkó: Játszótéren pórázzal sem lehet, mert beleszarik a homokozóba, a gyerekek meg bélférget meg egyéb durvulatokat kaphatnak a kutyaszartól.

belekotty 2014.01.02. 12:59:38

@bika74: Na itt egy másik kutyától fosó. :-))

lingar4 2014.01.02. 12:59:48

Szánalmas, nyomorult pasi írhatta ezt a bunkóságot. Nálunk a kutya családi kedvenc, van ui. férjem, 2 felnőtt gyerek meg egy macska. Ápolt, kellemes külsejű, vezető értelmiségi nő vagyok. És mikor hazatérve rámnéz a nagy, meleg barna olvadó tekintetével, elfelejtem a napi stresszt, az emberi gyarlóságot, megpihenek és hagyom, hogy elárasszon az endorfin.
Sajnálom, akinek az életéből ez hiányzik.

belekotty 2014.01.02. 12:59:51

@goldblum: Csatlakozom!

Kedves blogger! Írj egy posztot az állatgyűlölő, kutyáktól betegesen félőkről is! Jókat fogunk röhögni. :-))

mertezműanyag (törölt) 2014.01.02. 14:27:54

@Lángharcos:
Szerintem, ez a bejegyzés meg messze nem csupán a kutyásokról, a kutyákról szól. Hanem arról, hogy hogyan tekintünk egymásra. Hogyan látjuk a másik esendőségét, magányát, frusztráltságát, örömét, bánatát, azaz emberségét. Ez nem mai történet. A jó öreg Plautustól is tudhatjuk, hogy homo homini lupus est. Ha stílusosak akarunk lenni, lehet lupus helyett lehet canis is akár.

belekotty 2014.01.02. 14:28:06

@Gazz: Pontosan. A kutyatartás alapszabálya, hogy a mások gyerekétől a kutyát távol kell tartani. Ha játszótér, vagy gyerekek mellett megyek el, a kutyákat lábhoz rendelem. Játszótérnek még a közelében sem engedem őket még pisálni sem.
Mindenkinek joga a gyermekét félteni a kutyától és a fertőzésektől, ezt tiszteletben kell tartani.
Aki nem így tesz, az a bunkó kutyás és azok járatják le a normális kutyatartókat is.

mertezműanyag (törölt) 2014.01.02. 14:28:24

@Katonanő:

"megásod saját sírodat, embernek nem nevezhető valaki"

ilyet miért kell? különb vagy ettől? Ha a GULAG-ról kommentelnél, beleférne, de itt és most? (Bár sok GULAG-túlélő éppen azzal mutatta meg emberi nagyságát, hogy nem anyázott még akkor sem, amikor találkozott egy-egy spiclivel évtizedes malenykaja rabota után.) Szerintem ez sok, bocs.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2014.01.02. 14:28:39

@bika74: magyarnarancs.hu/belpol/gyilkos_kutyak_szabad_a_gazda-62814 Neked adok igazat, a kutyák valóban nem ismerik az emberi érzéseket. Egyszerűen falkában élő állatokként szükségük van a falkavezérnek elismert emberre.
A linkelt oldalon lévő esetek alapján a kutya bármikor kész szétkapni egy falkáján kívüli embert.
Az ember barátja... aha. Kizárólag a falkavezérként elismert ember és annak családtagjainak a "barátja".
Az a legrosszabb, amikor a hülye barma nem figyel oda a nagytestű kutyáira, és azok szabadon járkálnak, társulnak más ebekkel. 2-3 kutya a farkastól örökölt ösztönei szerint cselekszik, falkaként mozog, és baromi könnyedén zsákmányállatnak nézheti az embert.
Én sem tudok egyetérteni az elvakult állatvédőkkel. Egy több éve ketrecben élő kutyát egy kezdő, amatőr kutyatartó sosem fog tudni újraszocializálni. Pláne, ha a kutya nagytestű vagy őrző-védő fajtájú vagy azok keveréke. Reménytelen esetekkel vannak teli a menhelyek. Azonban mindenkinek megvan a maga agybaja. Addig jó, amíg ezek nem ütköznek össze.

Excsimóta (törölt) 2014.01.02. 14:28:53

Nagyon igazak a kommentek és a poszt is!
Rohadjon meg a sok dög a menhelyeken, én legszívesebben bedarálnám őket és takarmányként/ételként adnám az így kapott pépet a szegény embereknek, hogy az állataik/ők maguk jól lakhassanak egyszer végre!

Tudjátok mennyi szegény ember van ma Magyarországon, akiknek nem telik ételre sem?

Tudomásul kell venni, hogy a napi többszöri fürdetés, a változatos étrend, az egészséges táplálkozás, a fűtött kutyaház, a műanyag játékok, a rendszeres állatorvosi ellenőrzések, oltások és napi foglalkozások még a legtöbb gyermek számára is egyszerűen a mai körülmények között elérhetetlenek.

Ehhez képest meg könyörögnek a mihaszna állatvédők az 1%-okért meg adományokért és nevelgetik a haszontalan dögöket luxuskörülmények között.

Magyarország, így szeretlek...

Ágnes Izsó 2014.01.02. 14:29:01

@Wind Callman tér: te wind! beszari egy ember lehetsz? magam előtt látom elkinzott pofádat,, mikor meglátsz egy náladnál értelmesebb, okosabb szebb kutyát,, az irigység megöl mi?félted ami a lábad között van? szerintem a kutya sem találná meg, mert azt már több tudós, orvos is fejtegette, hogy az ilyen embernek nem nevezhető lény", mint pl. te vagy, testileg, lelkileg megnyomoritott tetük,

Ágnes Izsó 2014.01.02. 14:29:13

@goldblum: @Gazz: Csak annyi szar, és mocsok lenne a városokban, mint kutya szar,, valószinűleg te csak ezt nézegeted, az ember szart, meg a többit már le sem irom, azt nem veszed észre mi?? te másik tetű.@Wind Callman tér:

Ágnes Izsó 2014.01.02. 14:29:25

@genya vagyok: Nagyon igazad van genya! Mind lelkisérült geci, akik igy irogatnak egy élőlényről, és nőkről.Valószinűleg qanyja sem volt, aki megtanithatta volna arra, hogy az ember nem felsőbbrendű lény, csak annak képzeli magát..tisztelet a kivételnek,, én a kivételek közé tartozom.

Noro 2014.01.02. 14:29:35

@herkó: igaz, jobb a kutyának a vashordóban , magyarok amúgy is imádják, 40 fokban csak 70 fok van bent, minusz 10ben meg odafagy a kutya...éljen Európa, vagy ez a balkáni módszer?

Prophet 2014.01.02. 14:29:55

Akkor egy videó, ami többet mond minden szónál, és Hegedűs Zsuzsán keresztül bemutatja az antinőt is:

index.indavideo.hu/video/A_kutya_aki_szerelmes_volt_Orban_Viktorba

A Lédit persze tökéletesen meg lehet érteni, talán fb-on is pókolta már a miniszterelnök urat.

belekotty 2014.01.02. 14:30:09

@lingar4: Ez egy modoros blog, ami a modoros hozzáállásról csinál karikatúrát.

házsárt 2014.01.02. 14:30:22

@lingar4: ezek szerint Te sem vagy klasszikus állatimádó nő. Lassan kiderül, hogy az a típus csak a sci-fikben, illetve M.T. vízióiban létezik. :D

házsárt 2014.01.02. 14:30:40

@mertezműanyag: nem a nagycsaládosokat akartam bántani, a tipizálásra mentem rá az olvasotthoz hasonló stílben. De szerintem Te ezt érted. Amúgy láttam olyat nem is egyet, bár már régebben, mert pont miattuk nem megyek hétvégén az IKEA-ba.:D

szizoe · http://zoe-vn-szilagyi.tumblr.com 2014.01.02. 14:31:05

Hát, ez érdekes...én egy ismert kultikus művésznő vagyok és zseniális festményeimen kivül PONT az extravagánsan választékos szerkóimról , extrém sminkemről, egyedi ékszereimről, tetoválásaimról meg testékszereimről vagyok hires ...olyan, aki még kutyasétáltatáshoz is neccharisnyát húz...pedig még undoritó koszos patkányaim is vannak, összesen 5 db akiket a vállamon szoktam hurcolászni magamal....akkor ez most HOGY VAN?
(utánam lehet nézni, Szilágyi Zoé festőművész ill.újabban Eva von Königsberg-Szilágyi művésznéven vagyok fent GOOGLE-n...)
Buta vagy, te, blogoló.Foglalkoznál inkább értelmesebb dolgokkal, mondjuk ahhoz ÉSZ is kéne. Te, internet MÉTELYE!

andu999 2014.01.02. 14:31:25

A kedves cikk írójától megkérdezném, hogy miért is olyan indulatos a nőkkel és az állatokkal egyaránt? Talán egyszer az imádott hölgye kedvesebb volt az állatával mint vele? Ha ilyen stílussal él, akkor nem csodálom!Bár megjegyeznék néhány dolgot. Ezek a " azt a mocskos, ázott, büdös, loncsos, szőrös ázott, büdös, loncsos, szőrös" valamik rendőrőknek segítenek a nyomozásban, vak emberek segítőtársai az életük mindennapján, földrengéseknél jeleznek ha a romok alatt még van túlélő, valamint az ember hűséges társa!Itt ne kanyarodjunk el a cikk írójának a bizarr elferdült titkos szexuális fantáziájáról,hiszen az ő gondolatai ezek!Ha a kedves cikk író ennyire ügyes szakember, hogy analizálja az állatvédők pszichés állapotát,akkor nyilván tudja, hogy a túlzott empátia ez ügyben inkább veszteségérzéssel és néhány fel nem dolgozott bűntudattal kapcsolatos inkább, mint a perverzióval!Had ne szégyenkezzen az az ember aki olyan élőlényekért harcol, aki nem tud elmenni az orvoshoz ha fáj és nem tudja megfőzni a kaját magának? A legtöbb állatvédő segítő foglalkozású,tehát az embertársain is segít,de ha ennyire érzés nélkülinek kéne lennünk, akkor szelektáljuk mondjuk holnaptól, hogy aki ilyen blogot nyit,azt ne lássák el pl egy baleseti sebészeten stb,mert olyan csúnyán fogalmaz és érez bizonyos embertársai és az élőlények iránt!Siralmas ez a sok gonosz elvű ember!!!!!!!!

Benzoylmethylecgonine 2014.01.02. 14:40:54

Általában vigyorgok a felháborodott kommenteken, de most én érzem kínosan magam az önigazoló vagdalkozás miatt.

Kutyás nőként mondom, hogy a topisság mellett azért van humorérzékünk!

frank abbagnale 2014.01.02. 15:05:04

Hát, az az igazság, hogy szerintem ez egy igen szubjektív vélemény. Igen, van ilyen, amit az úriember leír csak ezzel az a baj, hogy szerintem ilyen típusú nők és férfiak is többen vannak a nem kutyások között. A csicska szájú szerintem nem is tudja hogy mit jelent tényleg normálisan ebet tartani. A kutyára úgy kell vigyázni, mint a gyerekre. A gyerek is feleszi a szart az utcán, ha nem figyeli szülő minden mozdulatát. Nem nő vagyok, és mikor elolvastam ezt a cikket azonnal az futott végig az agyamon, hogy ezt vajon milyen beteg, torz személyiségű állat írhatta. Akit gondolom folyton ki akar lökni a társadalom. Gondolom mekkora alfahím lehet, és mennyire buknak rá a csajok. Egy örök vesztes, aki be akarja bizonyítani magának, hogy nem is akkora hulladék ember mint amiket tapasztal, és keresi az emberek hibáját, hogy a saját hibáit palástolja. Gondolom egy kövér, nemzőképtelen, fogyatékos lehet és szívesen bucira csapnám azt az egyébként sem esztétikus fejét.
Nekem és a barátnőmnek van közös kutyánk, és nem hagyjuk, hogy felegye a szemetet az utcán, mert ugye nem ember. Bár valószínű, hogy hamarabb lehetne azt mondani rá, hogy ember mint rád, te csicska, és valószínű, hogy tisztább is, és arra varrjál gombot, hogy ha megversenyeztetnénk a dolgot, valószínű, hogy több csaj szeretne inkább a mi kutyánk szájára puszit adni mint a tiédre. Sokat járunk kiállításra, kutyás rendezvényekre, versenyekre. Azt kell hogy mondjam, nem jellemző az a típus amit leír ez a degenerált. Nem azt mondom hogy nincs ilyen, de 100-ból 1. Tehát matematikailag is csak a nagy számok törvényével lehet igazolni ezt az állítást, de akkor is csak az jön ki, hogy a leírt típus is tart kutyát. Ha kimegy az ember egy nagy vasúti vagy buszállomásra, sokkal több ilyen típusú hölgyet talál, akik többségének nincs se kutyája, se macskája, de a profil stimmel. Gondolom anyukáddal is lehet találkozni néha, aki pont ez a típus, és te utálod őt is, meg a kutyáját is. Szerintem vess véget az életednek mert nincs értelme élned. Ha pontosan tudnám ki vagy, nem sajnálnám a pénzt, időt és energiát, hogy felkeresselek és a szart is kiverjem belőled amit utána az általad leírt kinézetű anyukád és a kedves nagytestű kutyája szép nyugisan elfalatozhatna.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2014.01.02. 15:05:19

A hisztérikus kutyaóvó védőszent

Korra, nemre való tekintet nélkül bárki elnyerheti a Hisztérikus kutyaóvó védőszent státust, amennyiben képes gyenge idegrendszerének köszönhetően kedvenc kutyusaival kapcsolatban transzközeli állapotba juttatnia magát, ha a legcsekélyebb bántódás is felmerül a dögökkel kapcsolatban. Ilyenkor mozgósítja a többi hisztérikust is, webes élőláncot, fórumos nagytanácsot tartanak és elmondják újból és újból, hogy mennyi olyan rossz, gonosz "ember" él ezen a földön, aki nem hajlandó a tündibündi csipás nyálgépek hűsége, barátságossága és játékossága előtt a szaros sárga porban csúszni.
A legelszántabbak nem átallanak azonnali kirohanásokat eszközölni, úgymint "FIGYELJ BAZMEG HA EZT AZ ÉN KUTYÁMMAL CSINÁLOD MÁR HALOTT VAGY GECI!"
Ilyenkor a fő hangadó által feltüzelt többi hisztérika is vad ordítozásba, rikácsolásba fog, elragadja őket a primitív untermensch csordaszellem, hiszen kutyáik túlzott imádata nem a kutyát emeli föl az emberi szellem magasságába, hanem épp fordítva, az elidegenedett, kutyáiban menedéket kereső al-ember süllyed le a kutyafalka állati szintjére.
A kutyaóvó védőszentet tehát a jeges ráció és kristálytiszta szellem fénye nem járhatja át, hiszen olyan szoros kötelékben él állataival, hogy immár ő is eggyé lesz velük, kutyává lesz, legszívesebben kutya lenne. Ez a modern kor korrupciójában tengődő emberének egy súlyos degeneráltsága a többi elfajzások mellett, amelyekre most ehelyütt nem térünk ki.

orvlat 2014.01.02. 15:05:30

K*rva jók a kommentek! Még,még...:-)

Pannon Puma 2014.01.02. 15:05:41

ostoba poszt, ostoba embertől

Anna Tenner 2014.01.02. 15:06:02

@efhábé: Pont nem vagyok felháborodós. Pont összefoglaltam a modorosblog lényegét, hát hurrá, de én nem éreztem eddig, hogy ocsmány, demagóg lenne, én értettem félre ezek szerint. Ezzel együtt ez most pont egy okádék poszt, ami meglehetősen alulmúlja a modoros eddigijeit és ez nekem csalódás. De semmi dráma, legfeljebb nem olvasom többet.

Lvica 2014.01.02. 15:29:43

@Excsimóta: Te szerencsétlen, beteg ember. Sajnállak. Gondolom, számtalan emberen, gyereken segítettél már, nem igaz? Mert az a poén, hogy számos állatvédő szervezet segít embereket is. Az állatok mellett. Te mit tudsz felmutatni?

Excsimóta (törölt) 2014.01.02. 15:29:51

@vonkonigsberg: és amúgy ki tart el téged anyagilag és viseli el az alpári bunkó paraszt stílusodat?

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2014.01.02. 16:17:51

Tévedtem, militáns-erőszakos állatvédők nincsenek, elnézést! :)

Ám ha szidod a kutyatartókat + megkérdőjelezed a kis/nagyragadozók házikedvencként tartásának létjogosultságát, akkor:

-buzi vagy
-kicsi a faszod
-impotens vagy
-dagadt vagy és frusztrált
-kutyás nőd volt/lett volna, de kikosarazott
-az én kutyáim jólneveltek és hasznosak, de leszakítják a karodat + feletetlek velük
-inkább pusztultál volna el te is a Bikfic javára
-én nem is vagyok ápolatlan/nő, stb.

Pár komment a facebookról:

Ez egy nevetséges törpepöcsű, akit valószínűleg páros lábbal rúgott ki egy állatbarát kutyás bombázó csaj! A nyomorultja!

Pont azt akartam irni mint XXX... Biztos ki lett kosarazva.Egyebkent is szanalmas az aki mar az allatokat is betalalja mint zavaro tenyezo.Szebb jovot neki...

engem nyugodtan meg lehet lincselni, de vállalom, hogy sokszor bizony egy hangyát előbb megmentenék mint az embereket, csókpuszi kedves Melinda.

Egy olyan lelkibeteg, komplexusokkal küzdő hímnemű, akinek komoly önértékelési problémái vannak. A pszichológiában ezt a jelenséget projekciónak hívjuk, ez egy énvédő mechanizmus, amikor az egyén a saját, el nem ismert érzelmeit másoknak tulajdonítja. Ők ezek az "utálom emberek", akik belekötnek az élő fába is és megmagyarázzák saját maguknak is, hogy miért van igazuk. Azok az emberek, akik ilyen intenzitással gyűlölik a kutyákat (és kutyákat) valójában nagyon komoly kötődési problémakkal küzdenek.

Aki így gondolkozik, annak igen komoly gondjai lehetnek. Tegyük hozzá, az ilyenekkel nem hogy a kutyás, de általában egy nő sem állna össze

Nem véletlen nem tudott mit írni az alsóneművel kapcsolatban! Mindegy, hogy egy nő kutyás, vagy sem, az ilyen gondolkodású kétlábú biztosan nem kerül hozzá túl közel!

Másrészről nem irigylem az ilyen és hasonló férgeket, szar lehet ilyen aggyal és szívvel élni...

frank abbagnale 2014.01.02. 16:45:18

Kedves Wind Callman tér!
Próbálod magad magasan intellektuálisnak beállítani ezzel a fogalmazással. Pufogtatsz, szinte figyelem rakétákat lősz fel ezzel a stílussal, mintha olyan hihetetlenül értelmes lennél és hogy jajj... Vegyétek már észre kérlek, sőt könyörgök! Vicc, hogy ezt nem veszed észre! Pedig milyen okos vagy. Sajna azt kell, hogy mondjam: oké, milyen szépen "értelmiséginek tűnő módon" próbálod csavarni a szavakat - ez már megy... de sajna a szövegértéssel gondok vannak. Pedig milyen okosnak tűnsz, és hogy küzdesz. De mégis én nem vettem észre, hogy itt sokan a kutyákat védik, és harcolnak a szeretett kisállat jogaiért. Én nem úgy vettem ki ebből az egészből, hogy ez a kutyákról szólna, hanem a kutyatartókról. De lehet hogy én vagyok a hülye? Vagy te vagy kretén? "A hisztérikus kutyaóvó védőszent" Ezt miből szűrtedle? Vagy te írtad a cikket és így fűzöd tovább? Semmi más logikus magyarázata nincs a kommentednek. Mert nincs értelme . Vagy te is csak egy szociopata vagy? Én még soha 1 cikkhez sem írtam kommentet csak max elolvastam. Nem szoktam foglalkozni a primókkal, de ezt nem bírtam kihagyni. Lehet hogy ez 2014 hatása.

Katonanő 2014.01.02. 16:45:27

@mertezműanyag: Az állatok iránti szeretet szorosan kapcsolódik az emberi jósághoz, s aki kegyetlen az állatokkal, vagy közömbösen nézi az állatok elleni kegyetlenséget az nem lehet jó ember.... és aki nem jó ember, az az ember társaihoz sem lesz jó.

2014.01.02. 16:45:46

Rég szórakoztam ilyen jót kommenteken. A legjobbak azok a nők, akik elkezdik bizonygatni, hogy ők mennyire okos, csinos, ápolt sikeres kutyatulajdonosok/állatvédők.
Mégiscsak igaz az, hogy a korlátolt ostobaság szórakoztató is tud lenni.
Az már csak hab a tortán, ahogy a sok hülye kutyabuzi kaffogott a facebookon, hogy "Ha petárdázol, letöröm a kezed!" stb.
Amúgy valaki magyarázza már el, mi ebben olyan nagy gond. Egy évben egyszer van egy teljesen előrelátható esemény, amikor a kutyák paráznak. Be kell zárni őket, nyugtatgatni oszt kész. Semmiféle maradandó károsodásuk nem lesz, másnapra kutya bajuk. Nem mintha a petárdázás valami értelmes, nélkülözhetetlen szórakozás lenne, de egy évben egyszer csak belefér.
Arra mondjuk jó, hogy az ún. állatvédők kimutassák a foguk fehérét és lássuk, valójában milyen egy agresszív, korlátolt, primitív banda.

Orgon 2014.01.02. 16:46:04

@frank abbagnale: Szívemből szóltál!
Szintén kutyatartó vagyok, aki kiállításokra is jár kutyáival és egyben egy állatvédő egyesület alapító tagja is vagyok. És bármily hihetetlen, nincs sem toprongyos ruhám, sem mákos hajam. Sőt! évtizedes harmonikus párkapcsolatom van :D Ja... Igen, egy kétlábúval :D
Akinek nem tetszik, hogy a kutya háziasítva lett évezredekkel ezelőtt, az menjen vissza az időbe és csapjon nagyon gyorsan az ősember kezére, nehogy megtegye...
A blog írója pedig valószínűleg egy sértődött szerencsecsomag, akit a barátnője kidobott, mert ilyen volt a hozzáállása, mikor a csaja kutyája megbetegedett. Szánalmas, szerencsétlen véglény. Az ilyen "emberekre" szokott eljönni az az idő, mikor már senki sem foglalkozik velük, csak egy büdös-loncsos-ázott kutya, aki viszont az életét odaadná érte...

CheTamás · http://rascasse-f1.blog.hu 2014.01.02. 16:46:14

@vonkonigsberg: Nyugodjá' megfele, nővérem a Zúrban. Elég lett volna a zseniális festményeidről elhíresülni. Én meg a monumentálisan grandiózus gombapörköltemről vagyok híres, csak ezt senki nem kérdezte itten, vágod. Ja, téged se.

31/48 2014.01.02. 16:46:34

@Wind Callman tér: Ez nagyon szép volt.

belekottynak meg ajánlom, hogy vegyen vissza az agressziójából, mert lehet őt lenyűgözi az a gyilkos potenciál ami egy nagytermetű, erős, képzett kutya sajátja, de remélem nem kell ecsetelnem, hogy mennyit ér ez egy akár csak minimálisan is felkészült ember ellen. Ez természetesen nem fenyegetés, hanem a legnagyobb jóindulattal adott tanács.

Nem éri meg kutyákat emberek ellen uszítani, mert a másik fél nem feltétlenül megállni a kutyáknál.

röhögő 2014.01.02. 16:46:53

@Wind Callman tér: Te barom!

A kirohanásokra pont te adtál okot.

"Nem vagyok képes megértetni a környékbeli kutyás nőkkel, fószerekkel, hogy természetvédelmi területen tilos póráz nélkül kutyát sétáltatni. Eddig a következő módszereket fontolgattam a kutyáik ellen.
-bottal odabaszás
-paprika "spré"
-valami szar ami nagyot durran, a kutyák fosnak a durranástól
-nuncsaku
-dobócsillag
-íj
-kutyasíppal összezavarás "

Ha te dobócsillagot, meg nuncsakut alkalmaznál a kutyák ellen, akkor tényleg vigyázz, össze ne akadj belekottyal, mert kitépi a kezed és a hátadba szúrja. A palit ismerem, 120 kiló és 30 valahány éve foglalkozik harcművészetekkel, volt balkáni veterán.

csuszinyoki 2014.01.02. 16:46:59

Én azt nem értem, hogy ha bevállaltad, hogy megírod ezt a cikket, akkor miért félsz a kritikától, és törlöd a hozzászólásokat? :-) Netán mert a törölt hozzászólásokban csúnya szó volt? Vagy megsértettek benne? Érzed az iróniát? :-))))

Zalai 2014.01.02. 17:40:03

@Modor Tibi: és nincs igazuk? Ez egy rendkívül ostoba poszt. Ugye annyi eszed van azért, hogy felfogd az értékelés okát? Ugye nem kell elmagyarázni, hogy mitől nevezhető butának ez az írás? Ha a célod a látogatottság felpörgetése volt, most megkaptad. De azt is, hogy az eddig olvashatónak és szórakoztatónak ítélt modoros blogot nem olvasom többé, mert nyilvánosságot adott a butaságnak.

Csak Ercsike 2014.01.02. 17:40:40

Nyilván dobták szegény párát egy kutya miatt és azért ilyen paraszt módon nyilvánul meg a kutyás nőkről....szégyen hogy egy ilyen cikk megjelenhet, ennyi erővel én is írhatnék! Ilyen szaftos témám nekem is lehetne.....

zencsaj 2014.01.02. 17:40:51

asszem, kutyás nőkbe belekötni nem jó ómen :))))))

Csak Ercsike 2014.01.02. 17:41:26

@Brother Love: te vagy az agresszív, korlátolt, primitív, akiben semmi empátia nincs, és szerintem maradjunk ennyiben

Csak Ercsike 2014.01.02. 17:41:39

Kedves cikkíró, megérdemled a sorsod, meg azok is akik így vélekednek...Én is megérdemlem, tudom, hisz egy csodálatos életem van, sikerekkel, élményekkel, barátokkal családdal, szerelemmel és jó pár kisállattal, köztük egy kutyával...ennél csodálatosabban nem is tudnám elképzelni az életemet...Lehet elhízott vagyok, néha elhanyagolt, kapok egy két kutyapuszit,de ez mellett rengeteg szeretetet amit részben a kutyámtól kapok...Kívánok nektek további kutyamentes életet, hisz nem vagytok méltóak egy kutya szeretetére, és ha ti így vagytok boldogok, hát legyen, de azt el kell fogadnotok, hogy semmi közötök ahhoz, hogy én vagy a többi kutyás ember hogy éli az életét!!!

Herbert Putzenschramm 2014.01.02. 18:03:47

a kommentek zseniálisak! korainak tűnik így január 2.-án kijelenteni, de szerintem már most az év legjobb kommentjeit olvashattuk
Ilyenkor jó az Index címlap, mert idetereli azokat, akikről (valakiről részben, valakiről teljesen) az írás szól, és anélkül hogy megnéznék miről szól a blog fogják magukat, és gépelik befelé a sértődött kommenteket.

az mondjuk külön poén, hogy az állatvédők kommentjei mind egy kaptafára épülnek:

1. rész: a hardcore kutyatartók márpedig szépek, okosak és jók, nem agresszívak.
2. rész: a kutyák márpedig okosak és szeretetreméltók, nem agresszívak
3. rész: kurva anyját a poszt írójának és dögöljön mega szemétláda!

:)

2014.01.02. 18:03:54

@Brother Love:

"A legjobbak azok a nők, akik elkezdik bizonygatni, hogy ők mennyire okos, csinos, ápolt sikeres kutyatulajdonosok/állatvédők."

Ha nagyon szemét akarnék lenni, akkor megjegyezném, hogy sajnos néhány esetben az illető hölgyek fényképei ezt a kijelentést nem igazán támasztják alá. De nem vagyok ilyen, szóval ezt a megjegyzésemet inkább megtartom magamnak.

Trónkövetelő 2014.01.02. 18:04:04

@Wind Callman tér:
Valóban, az ön által felsorolt eszközök nem megfelelőek. Javasolnám inkább vipera használatát, lehetőleg mindkét kézbe, hogy amikor a kis kedvenc rámegy az egyikre, a másikkal be lehet zúzni a koponyáját.
Bár én inkább lángszóróval járok, az akár egy egész falka ellen is jó, bár néha megbámulnak a 7-es buszon :)
Esetleg Gatling-rendszerű gépágyút tudnék javasolni, de azzal csak néha szoktam egy kicsit ropogtatni a lakótelepi lakásom ablakából varjakra, galambokra, ilyesmi, szóra sem érdemes... :D

kutyaimádónő 2014.01.02. 18:04:17

Kedves cikkíró. Saját tapasztalatom szerint az az ember, aki képes ilyen gyűlölettel beszélni egy állatról, az nem teljesen normális. "Aki az állatokat nem szereti, jó ember nem lehet!" Nem kívánok neked sem egyebet, minthogy ilyen undorító módon beszéljen hozzád valaki, miközben egy legalább 30 centis műfasszal ver agyon. Puszi neked, újévi alkalmából marcangoljon szét egy kóborkutyasereg :)

banshee 2014.01.02. 20:00:03

Ez a bejegyzés kész Turing-teszt.

Ez az egész nem más, mint egy karikatúra. Amelynek jellemzője, hogy bizonyos részleteket eltúloz, másokat meg eljelentéktelenít. Ugyanazt csinálta meg a zállatvédőkkel, mint a szőke nős viccek a szőke nőkkel, a rendőrviccek a rendőrökkel, hadd ne soroljam. Ha valaki az ilyet magára veszi és megpróbál visszavágni, akkor a "szerző" ezt úgy veszi, hogy betalált vele. Erre legyinteni kell egyet és menni tovább. Nem mellesleg van ennek alapja is, a zállatvédők között eléggé felülprezentáltak a csúnya, frusztrált, szociálisan analfabéta, önhibájukból szűzen maradt nőneműek, akik azért fordultak az állatok felé, mert az emberek nem viselik el őket a viselkedésük miatt.

Tranquil25 2014.01.02. 20:00:16

Csajok, felesleges ezen a cikken fennakadni, mert akinek nem inge, ne vegye magára! De hősiesen bevallom, hogy bizonyos részein jókat mosolyogtam, és magamra ismertem. Mert én sem hordok magassarkút, és a kutyaséták alkalmával (amikor együtt látnak a kutyával) kényelmes "szakadt" ruhákat veszek fel. Na de nem is tudom elképzelni azt, hogy kifestve, 10 centis sarkakkal megyek futni a kutyával akár szakadó esőben is. És igen, ilyenkor gusztustalan, izzadt, zsíros lesz a hajam, na de a kutyát sem zavarja, majd kimosom. :)

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.01.02. 20:00:32

Napi modorosság: "Kedves XY" kezdetű komment, amely 90%-ban anyázza az (úgy néz ki mégsem annyira kedves) illetőt. De egyáltalán, kommentet megszólítással kezdeni alapból modorosság. (Példákat ld. fent)
Ja, és csak hogy én is tápláljam a tüzet, bár nick alapján sokszor nehéz megállapítani, de stílusból ítélve szinte kizárólag a nőkre jellemző ez.

J_Kati_ · http://lassandebiztosan.blogspot.hu/ 2014.01.02. 20:00:55

Esküszöm, próbálom értelmezni ezt a bejegyzést, de nem megy. Meg beleolvastam a macskás kategóriába is, de nem bírtam végigolvasni. o.O Most vagy én vagyok hülye, vagy nem tudom. Én mocskos szemét állatkínzó vagyok, ugyanis panelban, egy másfél szobásban tartok egy exkóbormacskát, egy menhelyi kutyát, 1 évet dolgoztam kutyamenhelyen, szóval kimerítem a kutyás és állatvédő/állatszerető fogalmát, de rohadtul nem érzem magam nőietlennek. A férjem meg szerintem nem balek vagy volt szerencsém megtalálni az egyetlen létező balekot, aki el tud viselni egy rusnya, nőietlen bigét???

Ezen bejegyzés kapcsán jutottam ide, és most azon töprengek, hogy ez a blog vicc? Vagy hogy? Valaki világosítson már fel, mert esküszöm, hogy nem értem!!! Mert ha poén, annak sz*r, ha meg valaki komolyan gondolja, hogy a kutyák férgek, azt az illetőt csak szánni és sajnálni tudom.

Herbert Putzenschramm 2014.01.02. 20:01:22

@kutyaimádónő: és még mindig jönnek :)

"aki képes ilyen gyűlölettel beszélni (...) az nem teljesen normális."

vs

"Nem kívánok neked sem egyebet, minthogy ilyen undorító módon beszéljen hozzád valaki, miközben egy legalább 30 centis műfasszal ver agyon"

Trónkövetelő 2014.01.02. 20:02:13

Mint valamikori, kényszerűségből (átmenetileg) lett kutyás megállapíthatom, hogy a kutyatartók között aránytalanul sok a személyiségzavarban szenvedő, ezt onnan tudom, hogy amikor elmentem kutyát sétáltatni, volt alkalmam kommunikálni velük. Egy se volt normális. Bár az egyik csajnak jó segge volt. Csak a kutyáról tudnak beszélni, illetve engem maguk közül valónak hittek, egész mélységében megnyílt előttem beteg világuk:
"Micsodaaa, te SZÁRAZ KUTYATÁPPAL eteted a kutyát?! Olyat TILOS adni! CSAK színhúst kaphat, meg csontot (csirkét nem), micsoda felelőtlenség!"
"Te pórázzal sétáltatod a lakótelepen!?"
"A kis Blökike/Brúnócska ma nagyon szépet kakilt, hát a tiéd? Na és, ha bement a tüskés bozótosba szarni, tessék utánamenni, megnézni, megtapintani, meggyőződni az állagáról!"
Meg mennyit tudnak zabálni, az enyém 45 kiló volt, tehát kb feleannyi, mint én, de vagy hatszor annyit megevett, és persze nem hízott, viszont hatalmasakat szart. Ja és elég hosszú szőrű volt, amit kb. napi 2 órán keresztül kellett volna fésülgetnem, de azt már nem tettem meg, dolgozó ember vagyok, nem érek rá ezzel is vesződni. (Persze az igazi gazdi nem dolgozik, úgyhogy ő ráér egész nap ezzel baszkódni). Amikor végre elvitte, persze köszönet helyett lebaszott, hogy a kevés szabadidőmet nem a kutyus fésülgetésével töltöttem.
Kedveltem, de rohadtul nem bánom, hogy nem kell vele foglalkoznom, nem vagyok kutyás, amikor kutyám volt, akkor sem voltam az.

Rich.mond 2014.01.02. 20:02:23

Írjátok már le még egy párszor ezt a "kutyás faszi miatt hagyta ott a barátnője a posztolót", mert nagyon vicces és eredeti.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2014.01.02. 20:02:31

@röhögő: tehát egy 50 éves 120 kilós dagadt fasz. Maraggyál már hülye.

Tecike 2014.01.02. 20:02:45

Excsimóta!
Nagyon nagy bajok vannak nálad.Menj orvoshoz mihamarabb.Azért ha meggyógyulsz,remélem a magasröptű komentelgetés mellett marad időd a jótékonykodásra is.Tudod a szegény embereken való segítésre,amit olyan fontosnak tartasz.Ne másoknak mond meg mit kellene tenniük,tedd a dolgod.Segíts.

Lakle 2014.01.02. 20:03:00

Régebben nagyon szeretettem ezt a blogot, de egyre jobban süllyed a színvonal... Volt régebben is kutyás poszt, amin jókat röhögtem, de ez most nagyon szarul sikerült. Tibi a csúcson kell abbahagyni!

xxyati 2014.01.02. 20:03:11

@Wind Callman tér: Te pszichopata gyáva szar!
Ha kimégy nuncsakuval, dobócsillaggal, akkor nagyon rábaszol, mert kutya ellen egyik sem jó. Kutya ellen max késsel mégy valamire. De még ott a felbőszült gazda. Azt is leszúrod? Annyit fogsz ülni mint Monthe Christo If várában, te gárgyul, beszari majom.
Ha meg kést húzol, akkor még az is esélyes hogy a gazda meg a kutya együtt elintéznek. Jogilag pedig te mentél oda felfegyverkezve, ő csak kutyát sétáltatott. Mindenképpen nagyon rábaszol.

xxyati 2014.01.02. 20:03:17

@kutyaimádónő: MO-DO-ROS BLOG! ÉR-TED? Szótagoljam még egyszer?

csuszinyoki 2014.01.02. 20:03:57

Kedves kommentelők! :-)
Mielőtt bárki magára venné ezt az egészet, gondolkozzatok el azon, hogy egy rossz újságíró hogyan tud magának kicsikarni olvasottságot...? :-) Ugye-ugye! A cikk írója talán nem is így gondolja a dolgokat, itt a nagyobb defekt azokkal van, akik egyetértően bekommentálták, mert ők tuti, hogy így is gondolják.
Én kutyatartó vagyok tizenéve, még sem vettem magamra semmit a bakancsos részen kívül. De akkor lennék hülye, ha a tűsarkúmba mennék kutyát sétáltatni :-))))

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2014.01.02. 20:04:03

@Trónkövetelő: gumicsirkébe rejtett kézigránát?
Elhajítom a csirkét, a kutyus megfogja és DÍÍÍÍRRR! Már repül is széjjelbaszva cafatokra tépve a kis kedvenc. LOL!

katykóca 2014.01.02. 20:04:10

Fú pajtás,ordít minden mondatból,hogy egy kutya miatt kihajított a csaj...szánalmas ezt így közhírré tenni:DD..
Bár egy ilyen szánalmasan szélsőséges, általánosításoktól,és népi bölcsességektől teli embertől nem is várhatott senki mást...szörnyen gázzz !
Süt belőle ,hogy féltékeny vagy a KUTYÁKRA:DD
VICC!

röhögő 2014.01.02. 20:35:25

@Wind Callman tér: Én belenéznék helyedben ebbe a fórumba.
www.harcosokklubja.hu/
Szerintem szétkapná a szádat.

katykóca 2014.01.02. 20:35:35

@Rich.mond: bocs,de ez jön le...nekünk lelakott öreg kutyásoknak:DDD

GMelinda 2014.01.02. 20:35:40

szegény drágám.... és mióta vagy impotens? Lehet ám másképpen is "segítségért kiáltani" :)
szánalmas nyomorult....

Pannon Puma 2014.01.02. 20:35:50

hát, kedves cikkszerző, hadd kérdezzem már meg: komoly írás ez, vagy viccnek szántad? Mert ha komoly, elég gyenge, viccnek meg még gyengébb. Tettél te valamit az életedben, ami más élőlény jóllétére irányul? Próbálod ezeket az embereket megérteni? Intoleráns vagy, és próbálsz ellene tenni? Na nem mintha az első pár komment nem a te barátaidtól jönne, de akkor sem értem.

Norewa 2014.01.02. 20:35:55

Rég olvastam ekkora szart. A poszt írója valószínűleg egy lelketlen barom, kis pöccsel és nagy egóval.

2014.01.02. 20:35:58

Te Tibor, ezek most beregelnek a blog.hu-ra, hogy keményen beszóljanak neked. első hozzászólásuk téged illet.
Mi ez, ha nem siker?

Rich.mond 2014.01.02. 20:36:17

@katykóca: Neked ezt sikerült magad elé képzelned?

"Figyelj, Modor Tibi, szeretnék mondani valamit. Hogy is kezdjem... úgy érzem az utóbbi időben kissé eltávolodtunk egymástól. Nem osztottad meg a kutyamenhelyes posztjaimat a fácsén és bár többször céloztam rá finoman és nőiesen, nem kutyát kaptam a szülinapomra, hanem illatszer csomagot.Szóval az a helyzet, hogy szerintem te már nem tudsz megújulni és nekem változtatnom kell, hogy önmagam lehessek. Elköltözöm tőled. És hogy tudd... a Bitumexes kollégád, Gudea Enszí. Tudod, neki van az a csodaszép bernáthegyije. Szóval egy ideje nem csak haverok vagyunk. Remélem továbbra is barátok maradunk és kérlek ne utálj, jó?"

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2014.01.02. 20:44:57

@Brother Love: @Rich.mond: és még azt mondják, már rég túlvagyunk a csúcson! Fokozható ez.

házsárt 2014.01.02. 21:17:37

@Brother Love: még egyszer írd le, hogy "ezek" és szétrúgom a gombapörköltes korlátolt agyadat, Te szerencsétlen nyomoronc! Ennyire nem kellene nyalni a haverodnak, aki már elsütötte egyszer ezt a suttyóságot.
És még mielőtt elkezdenéd az agresszív, korlátolt, primitív kutyabuzi vagyok dumát, jelzem, ezt Te hoztad ki belőlem, eddig kulturált voltam, mint ahogy mindig az vagyok, míg nem találkozom egy ilyen tahóval. Amúgy meg macskás és nyugodtan nézegetheted a fényképemet, ha ez az egyetlen örömöd :P

házsárt 2014.01.02. 21:17:41

@Brother Love: a gombapörkölt tévedés volt, azért elnézést :D

Fidel_ 2014.01.02. 21:29:08

Nem is értem, megjelent egy cikk a neten azzal a tartalommal, hogy

"De Tibor Úr én ingyen látogatottságért cserébe akarom KÍVÁNOM szeretném az Arany Farmermellény '13-at elhozni a kutyás blogom számára!"

és hát ki ne akarná? Nincs még itt az ideje eme szokás újraeljövetelének? Vagy volt anno valami szaftos botrány amiről lemaradtam?

kamufikanick

Zalai 2014.01.02. 21:29:31

@Modor Tibi:
Megnéztem az elmúlt 2 hónap statisztikáit a blogodon... Szóval gyakori a 0 komment, de általában 10 - 12 ember tartja említésre / kommentre méltónak a posztjaidat. A csúcsot a közel 90 kommenttel egy pár héttel ezelőtti írás tartotta egészen mostanáig. Alig 24 óra alatt 117 komment. Légy büszke magadra, szép teljesítmény . A bugyuta poszthoz bugyuta kommentek járnak.. Megérdemled ezért a finom posztért... A kutyámat is Tibinek hívják egyébként. Mert olyan Tibis, főleg a tekintete, fajtáját tekintve beagle, nemét tekintve kan. Te kan vagy? És olyan beagle-ösen Tibis??? Te valószínűleg olyan Tibi vagy, akiből sok van.. Vagy ezt bírtad kitalálni magadnak az írói munkásságod publikálásãra? Fokozhatjuk még. Ha kedves szüleid szeretete és a korai Tibis megjelenésed okozta, hogy ezzel a névvel kell élned, és nem te választottad, akkor azt gondolom, hogy bizonyára hozzáidomultál már és egy igazi Tibi lettél, ezért írsz január elsején baromságokat.... Kb ennyi az összefûggés az állatvédők, a nagy kan kutyák, a pisinyalás, szarevés, a kutyák iránti szeretet, a divatjamúlt öltözėk, szemüveg, nők és igénytelenség között. TIBI

Hegyi Zsani 2014.01.02. 21:57:51

Kedves cikkíró! Azt javaslom, válassz hasonló gondolkodású FÉRFIT társadul! Biztos jól megértitek majd egymást :D

Rich.mond 2014.01.02. 21:57:57

@Zalai: Nem akarlak elkeseríteni, de hosszú ideig nem lehetett kommentelni a blogon. Nézd meg a régebbi posztokat és találsz jó néhány kiugró eredményt.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2014.01.02. 21:58:02

@röhögő: Saját elmondása szerint is egy őszhajú fasz. Egy wannabe harcosok klubja szintű kültelki prolifórumon osztja az észt. Nem baj, te azért szopogasd csak a prosztatás faszát, biztos szereti.

Rikka61 2014.01.02. 23:10:14

Beteg vagy Modoros!!! Orvos látott már??? Szégyelld el magad!Na az ilyenek miatt szeretem ezerszer jobban az állatokat.Hulladék, az emberi társadalom selejt végterméke lehetsz kb.Szánalmas vagy....

Zalai 2014.01.02. 23:10:29

@Rich.mond: a minta az utsó két hónap volt, ezért nem néztem a korábbiakat, mnden bizonnyal vannak szép adatok, és mint említettem korábban, általam kedvelt blog volt ez a modoros. Valahogy azonban az elmult 2 honap nem generált megfelelő számokat, akár lehetett kommentelni akár nem, ezért a mi Tibink előrukkolt egy durva, ostobenkó, összefüggéstelen baromsággal. Ez a problèma. Az, hOgy mással nem tud forgalmat generálni. Vagyis remélem, hogy csak ezért írt ilyen provokatív butaságot, és nem azért mert komolyan gondolja...üdv...ez csak egy pozitív scenario a mi Tibink számára, az egyetlen mentsége ez lehetne... Vagy meghekkelték a blogját...

Csutkarozi 2014.01.02. 23:10:39

Az egészségügyben eltöltött hosszú évek alatt sok olyan emberrel találkoztam, akinek csak odatartottuk a pirulát egy pohár vízzel, és amíg mondta, mondta a magáét, mi csak bólogattunk, és közben kértük, hogy ezt kapja be, és igyon rá vizet.
Most élvezi, hogy akkora "nézettsége" lett, hogy a kereskedelmi csatornák sírva bújnak a sarokba.
Ebből táplálkozik, ezt élvezi. Most én is segítettem neki. Egy komment plusz!

Trónkövetelő 2014.01.02. 23:10:42

@xxyati:
Mondom én, hogy lángszóró kell...

Trónkövetelő 2014.01.02. 23:10:48

@Wind Callman tér:
Te, ezek nem tudják, hogy 600 kiló vagy, 4 méter magas, idomított medvéid vannak, és már az első breitenfeldi csatánál is ott voltál...

Norewa 2014.01.02. 23:10:54

@Wind Callman tér: basznék én neked bottal a...

kutyaimádónő 2014.01.02. 23:11:07

@Herbert Putzenschramm: Én sem vagyok normális ugyebár, mivel KUTYÁT MEREK TARTANI ÉS MÉG SZERETEM IS! ;)

@xxyat te nekem ne szótagoljál semmit. SZektásnak ( és még sok másnak is) nevezitek a kutyatartókat, holott nektek kéne egy szektát alapítani, összegyűlni, és megbeszélni a sok aberrált gondolataitokat az állatokkal kapcsolatban, majd a gyűlés végén meginni egy jó adag ciánt. :)

zzmouth peangp 2014.01.02. 23:11:14

Kár, hogy nem minden témában ennyire vehemens az adott célcsoport. Úgy olvasnék egy felháborodott kakilóember kommentet!

Opus Pocus 2014.01.02. 23:11:24

Látom, a kommentelők nagy része levágta a lényeget.

Igen, nem tévedés: MINDEN nő, de férfi is, akinek van vagy valaha volt kutyája az épp ilyen, mint az írásban szereplő típus. Nincs kivétel!

Azt meg végképp nem értem, hogy Gárdonyi Géza hogy jött ahhoz, hogy a törökökről írjon, miért nem a feleségéről írt, meg a tökéletes házaséletéről.

Amanda15 2014.01.02. 23:11:41

"Pedig lenne megoldás, még kevésbé fájdalmas is. Emberséges sterilizáció, azt az egy évtizedes kifutási időt meg kibírjuk valahogy, rendezett körülmények között."
MI VAN?????
Ha valóban követnéd akármelyik állatvédő szervezet munkáját akkor tudnád, hogy Ők is az ivartalanítás mellett kampányolnak ezerrel. De neked sajnos csak arra van agykapacitásod, hogy fröcsögj mocskos módon. Úgy vélem nem minden állatbarát-védő-tartó nő néz ki úgy ahogyan kedves módon leírtad viszont biztosan van aki megfelel ezen "kritériumoknak" és nincs még egy hangyája, porcicája sem otthon.
Egy szánalomra méltó szegény kispöcs lehetsz... Pffff....

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2014.01.02. 23:11:49

@xxyati: Szépen levezettél egy meg sem történt brutális kettősgyilkosságot, ez egyértelműen a skizofrén paranoia tünetegyüttese.
Nem nézel véletlenül túl sok Helyszínelőket? Levegőn is többet lehetnél, sápadt vagy, viaszos a bőröd és tiszta pattanás a képed. Fogadat mosod?
Egyúttal tartózkodhatnál a drogoktól is, feltűnően ingerlékeny vagy, az ilyesmi bizony a túlzott alkohol és/vagy kábítószer egyik mellékhatása. Persze az is lehet, hogy édesanyád terhessége alatt bizony be-be kapott egy két felest. Arra mégiscsak jobban esik a cigaretta.

sdani 2014.01.02. 23:11:53

Azért a kommentek elolvasása után máshogy fogok a kutyásokra nézni... most már tudom, hogy micsoda micsoda elfojtott agresszó lapul bennük várva, hogy valaki beszóljon, ("Títusz már megint odaszart a járdára") és kárt okozhassanak egy emberben, hogy végre ők is megvédhessék a falkát. :D

@CheTamás: Király, én is odavalósi vagyok. Felénk még haszonállatként tartják a kutyát és családpótlónak, nincsenek ilyen gondok.

Trónkövetelő 2014.01.03. 00:06:42

@Rikka61:
Az emberi személyiség egy jellemző torzulása, hogy az adott személy az emberek helyett a kisebb intelligenciájuk miatt sokkal inkább kezelhetőnek tűnő állatok társaságában találja meg a harmóniáját. Azonban - bár érthető a kisebb ellenállás irányába történő elmozdulás - ez ne tévesszen meg minket: az ilyen személy személyiségzavarban szenved, mivel az embernek megfelelő partnere minden körülmények között egy másik ember, és nem egy állat. Az állatok ugyanis az emberhez képest unintelligensek, és nincsen erkölcsük sem.

Trónkövetelő 2014.01.03. 00:06:52

Én egyszer olyat csináltam, hogy a kutya, amelyiket sétáltattam összebalhézott egy másik kutyával. mindkettő elég nagy darab volt, 40 kiló felett. Egy darabig tehetetlenül néztem, aztán nekifutásól, páros lábbal ráugrottam az ellenséges kutyára. Bár eloldalgott, de szerintem csontja tört, viszont megvédtem a saját kutyámat. Akkor most kutyabuzi vagyok, vagy állatkínzó? Kutyások, VÁLASZT VÁROK!!!!

Trónkövetelő 2014.01.03. 00:06:57

@Brother Love:
Legalább megtudtuk, hogy Tibi
1. szar ÚJSÁGÍRÓ
2. a pénisze egészen apró
Ez egy szép nap :)

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2014.01.03. 10:01:02

@Norewa: szerintem te meg az összes itt fenyegetőző szararc csak addig érzi magát erősnek amíg csordában uszít, ez szintén untermensch jellemvonás. Ki kell mondani, proli csőcselékhalmazelem vagy. Csak addig nagy a pofád, amíg a hátad mögött áll egy dunakavics lábgombakörmű szőrös-öblös.

tikk 2014.01.03. 10:01:26

Gyermekkoromban volt egy lovunk, négy tehenünk, azoknak minden évben szaporulata,
Öt-hat disznó, két bárány, kacsa, tyúk százával egy időben gyöngyösök és galambok is.
Macska számolatlanul, és két-három kutya állandóan, újabban nyulak. Szóval haszon és kedvtelésre tartott állatok között nőttem fel.
Kíméletesen bántunk velük igényeiket szem előtt tartva, szerettük és mondhatom tiszteltük is őket, mert igen , volt idő mikor ŐK TARTOTTÁK EL AZ EGÉSZ CSALÁDOT! De soha olyat hogy nálunk valaki a kutyát , macskát puszilgatta, kanapéra fektette , vagy negyven négyzetméteres lakásba zárta volna napszámra én nem láttam. Régóta szeretnék kutyát , de nem visz rá a lélek hogy ebbe a városi környezetbe kényszerítsem. (sebaj ezen majd segítek ) Minden szélsőség rossz , az állatkínzás elfogadhatatlan de a mérhetetlen majmolás gáz. A modoros pedig „modoros”, nem véletlen, fonák tulajdonságainkat nagyítja fel, és baj ha magunkon sem tudunk már egy jóízűt kacagni

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2014.01.03. 10:01:30

Tibikém kisfijjam, kaptál hideget-meleget!

kutya vacsorája 2014.01.03. 10:01:33

mi van, seggfej, dobtak egy tacskóért? akarsz róla beszélni?

CheTamás · http://rascasse-f1.blog.hu 2014.01.03. 10:01:45

Annyiszor írtátok itt, hogy Tibinek kicsi a fallosza, hogy biztos frusztrált a kisiklott párkapcsolata miatt, meg hogy simán egy szar alak, de hangozzék már el az is, hogy Tibi is szereti a kutyákat...rizskörettel. Az még nem volt!
sdani: Üdv, földi! Mi hír a Kantinban?:D

Herbert Putzenschramm 2014.01.03. 10:02:00

Az úgynevezett "ellenblogot" láttátok már?

www.facebook.com/demeny.a.kotsog/posts/586550674766606

Azt a magas labdát nem kívánom lecsapni, hogy valaki nem tartja modorosnak, hogy egy kutya nevében ír bármit is, mert az övön aluli lenne.

De a facebook-on a kommentek már eléggé félelmetesek. Én sem gondoltam volna, hogy látszólag normális emberekből mekkora gyűlölet tud felszabadulni egy kis görbetükör hatására. És még akkor sem esik le nekik, amikor meglátják Modor Tibi traktoros képét, továbbra is ömlik belőlük a gyűlölet. Külön pikantéria, hogy a 80%-uk nő.
Azt minden esetre elérték, hogy ezek után sokkal gyanakvóbb leszek a kutyás hölgyekkel :)

SzJ1982 2014.01.03. 10:02:21

@zzmouth peangp: Halál szánalmasak, komolyan... Pedig nincs is annál jobb, mint magadon röhögni egy jóízűt... :)

timcsibaby79 2014.01.03. 10:02:53

Kár, hogy Modoros Tibi anyukáját nem sterilizálták, de ha már így alakult, akkor remélem nem óhajt szaporodni.

а nagy hohohorgász 2014.01.03. 10:03:00

@Wind Callman tér: Hehehe... te aztán egy különlegesen gyáva alak lehetsz. Nuncsaku, dobócsillag. Gondolom valaki jön egy csivavával, akkor átmész a másik oldalra, ha a kerítés mögül megugat egy kutya, hetekig jársz pszichológushoz, hogy feldolgozd. :-))
Micsoda szerencsétlen nyomorult vagy te!

Opus Pocus 2014.01.03. 10:03:25

Régóta mondogatom, hogy a humorérzék nem létezhet néminemű intelligencia nélkül.

Tökéletesen megértem, hogy jó darabig nem lehetett kommentelni a modorosra, nem csodálnám, ha ezután sem lehetne.
Ritka mennyiségű barom szaladt itt össze. Az a baj, hogy a való életben sem látom másképp és emiatt semmi reményem nincs már az emberiségben.

Komolyan mondom, nem értem meg, hogy emberek miért nem tudják felfogni, hogy a "modoros" blog mitől az, ami, vagy amíg ez nem történik meg, miért írnak bármit is?

Ez pont olyan, mintha az "ásés" blogra
ases.blog.hu/
valaki bekommentelne, hogy "jó az oldal, de nem értem, miért van benne annyi ásra meg ésre végződő szó".
Képtelen vagyok megérteni,hogy mitől ennyire frusztráltak az emberek, képtelenek lazítani, bármely a világban felhangzó bármilyen kritikára megszólítva érzik magukat és bármire azonnal támadnak,mint az anyatigris.

Hihetetlen.

tikk 2014.01.03. 10:03:40

Érdekes, gyermek koromban volt egy lovunk, négy tehenünk, számos kisborjú, fias disznó folyamatosan vagy három, amellett két bárányunk, kacsák, gyúkok minden évben százszámra , számolatlanul a macska, és minimum két kutya .Tehát állatok között nőttem fel. Szerettük és mondhatom tiszteltük Őket egytől egyig mind.Mindegyikkel kíméletesen bántunk, de én olyat hogy valaki nálunk állatokat puszilgatott, vagy kanapéra ültetett, vagy negyven négyzetméteres emeleti lakásba zárt volna napról napra nem láttam. Ezzel csak azt akartam mondani hogy itt a normalitás régen a múlté amikor valaki azért lop el egy malacot mert a "testvéreit" már lemészárolták és Ő meg szeretné menteni az életét.

Toll (törölt) 2014.01.03. 10:36:36

Hello Tibi! Gratulalok a poszthoz, tenyleg jo lett! En most oszinten megdobbentem, hogy ezek a varosi kutyatartok mennyire agresszivak, mert sajnos csak ennyi jon le a kommentekbol. Persze, eddig is sejtettem, hogy nem normalisak, de most mar bizonyitek is van ra.
Jo, hogy ujra lehet kommentelni a blogodon, Brother Love-ot olvasni mar maga a gyonyoruseg. :-)))
Legyszi ne tiltsd le ujra a kommentelest, a bolgod ezzel egyutt lehet csak teljes!

Csak igy tovabb!

zsopega 2014.01.03. 10:36:43

A modorosság nem azonos a fröcsögő gyűlölettel, embertársaink kigúnyolásával és az állatok elleni uszítás keltésével. Még csak humor sincs az egész írásban. Szánalmas kis förmedvény az egész, csak sajnálni tudom az íróját, mert beteg ember lehet. Jobbulást kívánok az írónak és a rajongóinak egyaránt.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2014.01.03. 10:36:52

@Disintеgrator Rising: amúgy nem tudom mitől gyávaság az hogy egy rámtámadó kisebb testű harcikutyát bottal febevertem majd a gazdáját meg nyakon. Akkor már nem volt akkor a pofája a hülyegyereknek, pedig nagyon emberkedett. A kutyája meg nyüszített. Elárulom jó érzés volt és szívesen megtenném újra.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2014.01.03. 10:37:03

@Disintеgrator Rising: de mit lehet elmondani rólatok, kutyatulajdonosokról, akik a legelemibb együttélési szabályok betartására is alkalmatlannak bizonyultok. Képtelen vagytok közösségben élni, ezért éltek falkában, összezárva mint az állatok. A nikked meg egyenesen dermesztő. Szétbomlasztó felemelkedő? Ez mit jelent te idétlen fajankó? Közben meg CBA-s biztonsági őr vagy.

Mónika Bartucz 2014.01.03. 10:37:12

Én nem állok neki itt szájkaratézni a sok iq huszárral, de a blog írójának a figyelmébe ajánlanám ezt: akira.cafeblog.hu/2014/01/03/a-gazdi-vedelmeben/
Éd egész nyugodtan lehet rá reagálni, negatív és pozitív kommentek is mehetnek, de trágár kifejezéseket mindenki mellőzze...

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2014.01.03. 10:39:06

@Mónika Bartucz: Csodálatos kis írás, de ahogy Deménynél, ode is sajnos be kellene tenni egy ide vezető linket, ha már építkezni tetszik az én szellemi termékemből.

Mónika Bartucz 2014.01.03. 10:47:26

@Modor Tibi: Megtörtént, bár én a maga helyében nem lennék erre a szellemi termékre olyan büszke

rocaszujo 2014.01.03. 12:05:51

Megvédtelek Tibi :D - Iszonyat vicces hogy az ide kommentelőknek már kifejlett, írni tudó, naív kutyagondolkodása van.
Illetve a poszthoz született minden egyes kommont komoly modor tényezővel van ellátva. Különösen az aki kutyaként íródott postra kutyaként válaszol a facebookon az egyenesen a modorosság Csimborásszója :D

Tranquil25 2014.01.03. 12:06:09

Ezzel a cikkel nem az a baj, hogy görbe tükröt mutat a társadalom női kutyatartói számára. A baj azzal van, ahogyan azt teszi. Tényleg vannak kirívó esetek, akiken én is, mint kutyatulajdonos elszörnyedek. Ez van. És lehet bolondok vagyunk, mi kutyások, hogy kutyát tartunk és ahogyan tartjuk azt a "dögöt", és ez már sokaknál kiveri a biztosítékot. Ez van. (megsúgom, nagyon sok férfi kutyabolond ismerősöm is van, mégis csak a nők lettek kiemelve) De ez még nem jogosít fel senkit sem arra, hogy ilyen undorítóan nyilvánuljon meg az embertársairól. Én is elfogadom, hogy vannak homosexuálisak, vannak csirke vérre izguló aberáltak, hüllő tartók (akik számára tökre természetes az, amit csinálnak), de lehet róluk is úgy írni cikket, hogy az ne legyen sértő. De ha már valaki ezt megteszi és közzéteszi nyilvánosan, az ne csodálkozzon, hogy hasonló hangnemben kap választ.

belekotty 2014.01.03. 12:22:55

@Tranquil25: Az a baj, hogy te sem érted a blogot. A blog nem a kutyás nőknek, hanem a kutyás nőkről így vélekedőknek tart görbe tükröt és ezt a sok funkcionális analfabéta nem érti meg. :-))

Azért MO-DO-ROS blog.

belekotty 2014.01.03. 12:22:59

@Wind Callman tér: Mondom, egyszer ha összeakadunk, ledugom a botodat a torkodon, te dobócsillagos féreg.
Látom még utánam is néztél, úgy beszartál. :-))

persicsbalint 2014.01.03. 13:26:03

Atyavilág, büntetnek a kommentek. A modoros újra régi fényében ragyog!

zsírmalac 2014.01.03. 13:26:06

@belekotty: A számból vetted ki a szót.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2014.01.03. 13:26:18

@belekotty: Tessék már elmagyarázni ideges-öblös bácsi, hogy mi a büdös apjafaszáért szartam volna be magától. De most komolyan. Térjen észhez, hiszen nevetségessé teszi magát azzal, hogy dagadt öregember létére úgy fenyegetőzik mint egy 7 éves kisgyermek.
Maga, a többi hülyével együtt itt köznevetség tárgyát képezik.
Mellesleg annyi információt árult már el saját magáról, hogy nem telne túl nagy erőfeszítésbe megtalálnom. És akkor én már tudni fogom, hogy hol lakik, mit csinál. Veszélyes játék ez. Nehogy ráfázzon.

zsírmalac 2014.01.03. 13:59:26

@Brother Love: Ellentétben pl. Wind Callman tér-rel.

gyöngytyúk 2014.01.03. 13:59:41

-)) hahahaha.. jót nevettem , sok igazság van benne .. -)) ,,,,Ezek lehetnek bármilyen ásványvízen, Kobe-marhán nevelt, saját tévével rendelkező elkényeztetett dögök, a friss szarnak egyik se tud ellenállni, mert egyszerűen ilyen ocsmány férgek...., hahaha tényleg !! -)) én hosszú, szőke hajú , dekoratív nő vagyok ,/kb 20- 25 hasonló barátnővel / hol koszos mackóban , hol giorgio armani táskás tűsarkús szettben 3 ,,,ocsmány féreggel ...,,, , és macskákkal is ... kóbor dögökért ölök ..szóval a nőkkel való vicceskedést benézte az ..okostojás- béla .. - ))

belekotty 2014.01.03. 13:59:52

@Wind Callman tér: Te hülyegyerek! Te kezdted itt azzal hogy dobócsillagot, meg nuncsakut használsz a kutyák ellen, most meg hencegtél hogy bottal adtál egy kutyának meg a gazdájának. Mert egy kutyáktól fosó pszichopata vagy. Csak egyszer fussunk össze, nem kell nekem kutya ahhoz hogy a szart is kitapossam belőled. Gyere egyszer fel a Hármashatárhegyre, ha ott látsz egy 50-es 120 kilós manus 4-5 kutyával, az én leszek. Leültetem a kutyákat és meglátjuk hogy a vale tudo szabály rendszerben mennyire vagy ütőképes.

zsírmalac 2014.01.03. 13:59:59

@Excsimóta: Oszt' jársz-e levest osztani a rászorulóknak? Vontál-e meg mostanában egy-egy falatot saját magadtól, hogy néhány szegény gyerek ehessen?
Voltál-e gátat építeni, hogy ne vigye el a házakat az ár?
Azon emberek 99%-a, aki az állatbarátokon kéri számon, hogy mérneminkábbarákosgyerekek, maga nem tesz keresztbe két szalmaszálat, csak pofázik.

zsírmalac 2014.01.03. 14:00:04

@Wind Callman tér: És miért volt jó érzés? Ez itt a kérdés... Mert az önvédelem jogos, de az, hogy jó érzés volt, és vágysz rá újra, megmutatja, milyen ember vagy valójában.

zsírmalac 2014.01.03. 14:00:12

@Gazz: Ez igaz, de nagyjából bármilyen melegvérű állattól el lehet ezeket kapni, szóval ne egyél véres húst.

Tranquil25 2014.01.03. 14:00:25

@belekotty: Lehet velem van a gond, (bár ezek szerint én is funkcionális analfabéta vagyok :) ) de igyekszem megérteni a dolog mondandóját. ( úgy érzem több kevesebb sikerrel):)
Az viszont tényleg elkeserítő, hogy sokan mindent magukra vesznek. És mint egy élesített bomba robbannak mindenre, ahelyett, hogy utána járnának a dolgoknak, próbálnák a másik fél szemszögéből is megvizsgálni a dolgot higgadtan.
Mert érdekes olvasni, és meghallgatni más véleményét. Aztán más tészta, hogy foglalkozik-e az ember vele. Nyilván egy egészséges önbecsüléssel rendelkező emberből, a róla alkotott negatív véleménynek nem kéne egy ilyen trágár módon megnyilvánuló "embert" kihoznia, mint a kommentelők 98%-ának.
De számomra például egész érdekes az, hogy egy olyan dolog, ami nekem már a mindennapi életem, és normálisnak tűnik, más hogy látja. Van akinek, már az a fura, hogy a kutyám a szobámban alszik a helyén. Nekem meg már az a fura, hogy más például szívesen beleállítana egy bökőt a kutyámba, csak mert az kutya és az összes kutya dögöljön meg. Ma már egy ilyen undorító világot élünk, mikor mindenkinek az egoja a legfontosabb, és mások érzéseit átgázolva ad a véleményéről hangot. (de ez már egy másik poszt témája lenne)

bjudo 2014.01.03. 14:38:54

Ez mekkora baromság. Az általánosítás jellemzi is az írót, kapásból. Nem csak én lógok ki a sorból, hanem még többmillióan. Szvsz újra kéne gondolni ezt az agyatlanságot. Üdv: egy csinos, férjezett fiatal nő.

zzmouth peangp 2014.01.03. 14:39:07

@Opus Pocus: Szerintem meg pont jó, hogy lehet ismét kommentelni, legalább is én nagyon jól szórakozom.
Másrészt megdöbbent, hogy a kutyások milyen agresszívan reagálnak, pedig volt már korábban több poszt is ami sokkal durvábban figurázta ki az adott csoportot és nem volt ilyen reakció. Valaki okos megfejthetné a kutyatartás és az agresszivitás összefüggését, mert hogy létezik az most már nem kérdéses.

orvlat 2014.01.03. 14:39:09

Tibi, ebbe nagyon beletenyereltél:)
A válaszírások+kommentjeik egyszerűen FÉLELMETESEK:)

zsírmalac 2014.01.03. 14:39:13

@efhábé: Értem én, hogy modorosblog, de kiérezhető az irományból a szerző ellenszenve, előítéletessége, amit humornak próbál álcázni. Szerintem vicsorgott is közben.
Volt már olyan modorosposzt, amely betalált nálam, de azokon jót derültem.

Lady.Bird 2014.01.03. 15:34:53

(nem olvastam végig az összes kommentet, de úgy tűnik sok mindenkinek nem jön le, hogy ez paródia, irónia, szatíra... vagy csak én értek félre valamit?)

kőleves 2014.01.03. 16:53:57

Borzalmasak vagytok. Mind.

rocaszujo 2014.01.03. 16:54:10

@Modor Tibi - szerintem modorvadászaton vagy!!! :D:D:D:D

"Mióta szégyellnivaló az, ha az ember segít másokon? Legyen az állat vagy ember. Szerény véleményem szerint sokkal inkább szégyellnivaló az, ha valaki számára fontosabb a külcsín, mint a belbecs."
"ne lájkolgassál, modor tibike vaze, ne lájkolgassál, hanám bújj a föld alá a szégyentől. képes voltál EZT kiokádni magadból? kretén."
"Aki még nem szeretett igazán egy kutyát az el sem tudja képzelni, hogy milyen a feltétel nélküli szeretet talán Önnek is ki kellene próbálnia."

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2014.01.03. 16:58:20

@rocaszujo: Nem, dehogyis!

Bár mindig gyanúsak voltak, az tényleg minden elképzelésemen túltesz, hogy ezek a radikális állatvédő amazonok mekkora kretének.
__________________________________________________

Hogy meglepődne ez a szerencsétlen blogoló, ha tudná hány mocskos, ázott, büdös, loncsos, szőrös, kan issza a nőstények pisijét élvezettel!!!
__________________________________________________

Tudom, h Gazdi szerint nem kellene az ilyenekkel törődni de én írtam ennek a traktoros daliának. Miszerint én igenis nőies nőnek érzem magam mégpedig eléggé... kutyám is van, gyerekem is, kedvesem is simizős fajta..... De inkább ennék kakát mint, h az ő korpuszát akárcsak bottal is meg kelljen piszkálnom. Választ azt nem kaptam pedig a nevemet is becsülettel aláírtam.... Sajnos az újévi fogadalmam dugába is dőlt, miszerint az idén nem foglalkozom hülyékkel... Hö...
__________________________________________________

Aki ezt irta, véleményem szerint, egy megsavanyodott, életunt szarcsimbók! Állatvédő vagyok, menhelyt vezetek,38 éve házas, gyerek, unokák, vő, falubeliek szerint, "kivételesen" pedáns ápolt rendezett körülmények között élő nő vagyok,,, kikérem magamnak az általánositást,,nagy valószinűséggel, egy impotens alak irhatta. És megvédem Állatvédő barátaimat, akik mind igy élnek,,, nem tudom elképzelni honnan vette ezt a következtetést, de ezen a véleményen van, inkább akassza fel magát...

Hátrányos helyzetű kaviár 2014.01.03. 17:23:35

Nesztek nektek hard-core kutyaimádók:

velvet.hu/blogok/randi/2014/01/03/csillamokus/

Mennyire kell elkeseredettnek és faszhiányban szenvedőnek lenni egy ilyen akcióhoz? :D Fasza kis barátok, egyébként szánalmassá sikerült tenniük azt a szerencsétlent ...

2014.01.03. 17:23:59

Nem jó az oldal kialakítása: mire az (új) olvasó észrevenné, hogy értelmeznie kell a "modoros" kifejezést, már elolvasta a cikk kétharmadát, s a stílus miatt nem csoda, ha felment a vérnyomása. Kérdezem: ha odamennék, egy bili tartalmát a nyakadba önteném, s utána figyelmeztetnélek, hogy ez csak paródia volt, miért veszed fel, miért nem gondolkodsz-el róla, te tudnál-e higgadtan válaszolni, jót nevetni magadon? A bili tartalma = az a verbális agresszió, amit ebben az írásban összesűrítettél. Álszent az a megjegyzés, hogy csodálkozik, mennyi elfojtott agresszió van a kutyásokban. (Ok-hatás)
Valaki hivatkozott a Hírcsárdára a face-n. Ott más a helyzet: ott a karikatúra, a szövegek nem személyeskedők, az valódi humor, nem pedig gyilkos szatíra. (A humor szeretteljes nevetés, a szatíra bántó, maró.)
Azért elgondolkodtató az is, hogy a "híveid" miket írtak be, az is megérne egy "modoros" bejegyzést: pl. (nem értik a humorodat) a "nyomorultak", a "leszbikus következetlenséggel", kinek milyen kutyája van, olyan ő (megjegyzem: a hölgynek ha nincs kutyája, akkor az egyéb dolgai árulkodnak őróla is, mivel "A stílus maga az ember" - a' la Buffon.

2014.01.03. 17:24:10

@házsárt: Nagyjából onnantól érdektelen amit írsz, hogy kezded ezt a primitív netes fenyegetőzést. Mit kellene csinálnom, megijedni?
Jajj, jön egy nick a blog.hu-ról és megver? Minek ezt? Eszednél vagy?

Endo 2014.01.03. 17:24:37

Megvédeném a Tibit, mert glutén mentes és mert állatvédő vagyok. Meg különben is szinte csak az igazat írta rólam, hogy a lábgombával vagy a szexuális vonzódásommal tévedett, azt nem árulom el. Egy gyönyörű 60kg-os csupa izom olasz macsóm van, olyan szerszámmal mint a BB Renátónak, kutyák között sincs szégyenkezni valója, Ő egy cane corso. Vidéki létére nincs agyonszocializálva, igazi bunyós tahó. Szektás megszállottság, hegymászó veszélykeresés mind kell a mindennapi sétához. Én egy dagadt, lompos, mákos trampli vagyok, mégis a pasik majd kiesnek az autóból úgy megbámulnak minket, a kutyámat nézik? Azt nem a nőknek kellene?

Trónkövetelő 2014.01.03. 18:30:45

@Modor Tibi:
Tibi, de azért ugye a való életben te is simizős fajta vagy? ;-)

Trónkövetelő 2014.01.03. 18:30:53

Egy kedves hír kutyabarátoknak:
index.hu/kulfold/2014/01/03/kutyak_faltak_fel_kim_dzsongilt/
Remélem egy kutya sem sérült meg, illetve utána szép egészségeset szartak, nem kavarta fel a gyomrukat a szokatlan táplálék.

semota · http://livewithit.blog.hu 2014.01.03. 18:30:58

@J_Kati_:

Tibi eléggé elrúgta a pöttyöst ezzel a poszttal, és csodálkozik nagyok,at, hogy hogy nekiestek a kutyások.

zzmouth peangp 2014.01.03. 18:31:04

@interferon: Van akinek soha nem esik le, milyen oldalon jár, Te legalább észrevetted és ha elolvasol korábbi bejegyzéseket talán még szórakozol is.
Abban igazad van, hogy a magukat "értőnek" tartó és összekacsintó kommentelőknek (hívőknek) is megvan a maguk modorossága. Mindenkinek kell valamiben modorosnak lennie :)

Trónkövetelő 2014.01.03. 20:10:30

@belekotty:
Asszem ezt a kommentet kinyomtatom, bekereteztetem, és kiteszem a szobám falára. Esetleg ráhímeztetem egy falvédőre és kirakom a konyhában.

Hátrányos helyzetű kaviár 2014.01.03. 21:16:41

@belekotty: Túlteng ám a tesztoszteron, de rendesen! :D
Na, látjátok gyerekek, ezért rossz mindenféle szart magatokba tömni. Ilyen hormon-vezérelte, önkontroll nélküli ösztönlények lesztek, mint a bácsi! :P

baby bee (törölt) 2014.01.03. 21:51:42

nagyon jó a poszt de még jobbak a reakciók :DD ez igazi telitalálat volt, sok ilyet :DD persze ismerek ilyen nőt, az megvolt, h a nők nem borotválják magukat, mert ez csak az elmúlt pár év ostobasága, és a pornaú miatt van? nagyon jók a vizslás kommentek, hihi

2014.01.03. 22:39:18

@Wind Callman tér:

Oda jellemzően nem wannabe harcosok írnak, hanem aktív, komoly küzdősportolók. Onnan te lenyomozol, megkeresel valakit, és ártasz neki? Lehet ügyvédet perrel, szépasszonyt nagy faxszal fenyegetni, csak nem érdemes. :)

Orszag 2014.01.04. 00:46:09

@tff: Csavar a történetben: Wind Callman valójában több danos nagymester és tényleg képes a harczosok Clubját megregulázni.

Orszag 2014.01.04. 00:46:14

Ismét elolvastam a macskás posztot és azt figyeltem meg, hogy az olvasók nemhogy felháborodtak volna, hanem még rá is tettek egy lapáttal. Kedves m. kutyatartók, nem árul el ez sokmindent rólatok?

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.01.04. 10:03:11

@interferon: A Hírcsárda is kifejezetten személyeskedő, csak ott a politikusokat meg a celebeket cikizik, ezért nem veszed magadra. (Úgy néz ki, az előmoderáció nem enged példákat írni.) Nagyjából ennyi a különbség.

Amúgy a szatíra definícióját nézd át még egyszer, mert egyáltalán nem attól szatíra valami, hogy "bántó és maró", és bizony a Hírcsárda kőkemény szatíra.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2014.01.04. 12:31:28

@tff: álmomban Chuck Norris tartott nekem Chun Kuk Do edzést. Érzékeled?

interferon (törölt) 2014.01.04. 16:29:59

danialves: Most, hogy mondod, valóban találtam szatirikus bejegyzést is a Hírcsárdában, de alapvetően inkább parodisztikus.
A szatírában bizony, hogy benne van a "bántó és maró" szándék. Kapásból itt egy definíció (na nem a wikipédiából meg a mimi.hu oldalról, hanem egy irodalmi lexikonból: "A szatíra a komikus ábrázolásmód egyik VÉGLETE, mely az ábrázolt jelenséget a gúny és az irónia eszközeivel MEGSEMMISÍTI, S KÁRÖRVENDVE VAGY HARAGOSAN DÜHÖNG romjain."(sic) A gúny sem a finomságáról híres, változata, a szarkazmus pedig ezt jelenti: "KESERŰ, MARÓ gúny. Olyan stíluseszköz, amely ERŐTELJESEBB kifejezőeszközökkel él, SÉRTŐ, BÁNTÓ gúny, amely mindig túloz" - ezt nem én találtam ki, ez a hivatalos meghatározás.
Pl. ilyenek: "... ocsmány féreg. Az ember legjobb barátja."
Még egyszer: az oldal úgy van kialakítva, hogy az olvasó számára egyáltalán nem nyilvánvaló az a szándék, amivel oly sokan védik ezt a blogot. Ha az lenne, nem lenne belőle ez a cirkusz.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2014.01.04. 16:41:32

@danialves: @interferon: aranyosak vagytok, de ez a poszt - bár stílusát tekintve karikírozó -, tartalmát tekintve komoly. Nem szükséges a szerzőt mentegetni. A vélemény általában szabad, kivéve persze bizonyos témaköröket (pl. kutyatartás).

Amúgy az igaz, hogy nem is igazából a kutyusokat utálom, hanem az idióta gazdikat meg a militáns, embervérre szomjazó kutyagyűjtőket. A túltenyésztés az emberre is káros, nem hogy állatokra.

A kutyás kommentek alapján akinek nem tetszik az, hogy hajnali 5-6-kor engem a játszótéren ugató kutyacsürhe ébreszt, akkor lehet füldugót használni, de leginkább elköltözni. A szent tápláléklánc miatt pedig állatbarát dolog az imádott (a természet nevében túltenyésztett, de ivartalanított) kutyosokat-cicákat kíméletesen leölt más állatkákkal táplálni. Mennyi szeretetet ad a hálás kutyus! A posztíró sose érezte ezt! :D

Megfigyelésem szerint ezek a vérszomjas kutyagyűjtők a fenti tételeken túl általában politikailag is tűlfűtöttek; a párbeszédre, értelmes véleménynyilvánításra képtelen, intoleráns, túlfejlett igazságérzettel rendelkező, tüntetésre hajlamos szpinszterek.

A kutyás szennyezési hajlandósága hasonló - ám jóval magasabb a dohányosoknál, autósoknál megfigyelhető, másokat kíméletlenül eltipró hajlammal. Uram, irgalmazz!

2014.01.04. 17:52:32

Elnézést az offért, de egy közösségi oldalon olvastam egy kifejezést, amit _muszáj vagyok_ megosztani másokkal is: szalcsiavcsi.

És igen, rákeresve kiderül, ezt tényleg használják.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.01.04. 17:52:39

@Modor Tibi: Részemről ez csak offtopik akart lenni a Hírcsárda kapcsán, nem mentegetés.

@interferon: Ezt komoly definíciónak gondolod, hogy "HARAGOSAN DÜHÖNG romjain"? Ez egy versben elmegy, de azért tudományos definícióként...(Bár végül is modoroson vagyunk, lehet, hogy ez volt a cél)

Egyébként azt értem, hogy miért nem a wikipédia, mert ott leírtak minden bizonnyal komoly kognitív disszonanciát okoztak, mint hogy ott azért feketén-fehéren le van írva az is, hogy a szatíra egy műfaj, egy gyűjtőfogalom, aminek része lehet a pardóia, a szarkazmus és a gúny. Innentől kezdve ezeket szembeállítani teljesen értelmetlen.

Endo 2014.01.04. 18:31:06

@Orszag: macskás posztnál 'A cicatartó'-ra gondolsz?

2014.01.04. 19:11:21

@Modor Tibi:
Rákeresve olyan albumot is találtam aztán, hogy "szalcsiavcsi bulcsi".
Itt már éreztem, hogy nem szabad mélyebben belemenni a témába.
Még egyszer elnézést, de muszáj volt ezt kiírnom magamból.

interferon (törölt) 2014.01.04. 19:11:40

danialves, azért írtam időzőjelben és tettem oda a (sic) rövidítést, aminek jelentése: így, ily módon. A szöveg arra utal, hogy amikor különösen divatba jött a szatíra, a felvilágosodás korában, akkor a szerzők szívesen szóltak be egymásnak oda-vissza, sokszor haragtól vezérelve pamfletekben (szatírákban).
Valóban, eredetileg egy ironikus, gunyoros lírai műfaj volt, később ábrázolási módszer (és nem gyűjtőfogalom), aminek nem része, hanem eszköze a gúny, irónia, szarkazmus. Ezek nem szembeállítások, hanem fokozatok.
Mielőtt kioktatnál, azért alaposabban utánanézhetnél.
Valóban "kognitív disszonanciát" okoz a wikipédia, mert sokszor felületes, hiányos.

orvlat 2014.01.04. 19:40:57

Ma volt időm tüzetesen tanulmányozni az ellenblogot. Az a rész, ahol néhány retardált hótthalálkomolyan elemzi Tibor traktoros avatarját...sírok bazdmeg:)

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2014.01.05. 16:56:57

Általában jókat szoktam röhögni a posztokon, de ezen egyszer sem sikerült.

Szerintem te tényleg utálod ezeket az embereket, azt' véletlenül megszaladt a billentyűzet.

Bár ha úgy vesszük, a vérmesszájú kutyás-utálók paródiája is lehet ez a bejegyzés.

röhögő 2014.01.05. 21:11:39

@tff: Mondjuk valaki átverné és belekotty címe helyett Cápáét adná meg neki. Vagy chuck-D-ét. De belekottyal is qrva rosszul járna.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2014.01.05. 22:37:25

@röhögő:
Ez jó. Folytasd. Ebből a sztoriból kijön egy zsé kat film.

Barnalány 2014.01.06. 11:27:15

Elolvastam a kutyásnőset is. Néhány kommentet, meg a facebookosat is. Világéletemben szerettem és halálomig, sőt, a síron túl is imádni fogom a humortalan embereket, különösen azokat, akik az önirónia szót még hosszas szótárbeli kutakodást követősen sem…
De menjünk végig rajtam (nem emígy, hanem amúgy!), aki szintén kutyás vagyok, posztod pontjai szerint!
Frizura: basztassál csak, de úgyis hiába. Gúnyod hozzám fel nem érhet! (Van erre valami klasszikus latin költőtől egy jó szöveg, de már öreg vagyok, lassan 38 és nem jut eszembe, csak az, hogy ekszégi monumentum ére perenniusz, de ez speckó nem az. A neten meg lusta vok kutatkodni!) A frizum többcer változott: volt tüsis is, igaz, műhibából. Volt hosszú is: tini koromban és egy pasi miatt, akinek nagyon meg akartam („megakartam”: ebben a formában egyre többször látom, olvasom, de ez most nem téma!) felelni. Lehet, hogy szubmisszív-dependens alkatom van? Most, már évek óta, félhosszú, fodrász által rendsz. karbantartott. Menő. Látnád, döglenél!
Szemüveg: van, de gyakrabban kontaktlencse. Ha mégis szemüge (ahogy hároméves kora előtt unokahugim mondotta volt), akkor GUCCI. Most épp. Nem proccságból. Szép, akár én. Látnál, döglenél!
Cipő: Pontosabban cipők, mert nem tartozom az egycipős kategóriába, még a szezononként egycipősbe se. Helyzetfüggő. Lehet, nem csak szubmisszív-dependens vagyok (ládd fentebb), hanem adaptív is. Ha lehet, kerülöm a magas sarkot, de ha kell, hát növelem még a 172 centimet. Lehet, hogy ez frusztrál téged, a 19-20 centist. De ha lehet, inkább és szívem szerint cipő nélkül, mezítláb. A lábam pedig se nem széles, se nem szőrös, se nem gombás. Látnád, döglenél!
Nadrág: inkább, mint szoknya, de ez a svéd klíma okán. Farmer. Nadrágkosztüm (nem vagyok merkeli testalkat, mint tudjuk, ő a nadrágkosztümök védőszentje: mindössze 52 kiló). Túrázni túra-, bringázni bringa-, randizni húdejóaseggembenne!-. Látod, megdöglesz!
Felsőruházat: blézer, pulóver, blúz, póló, semmi. Szóval a teljes női felsőruha és felülruhátlan kollekció. Látsz, megdöglesz!
Alsónemű: 19-20-assal már lehet némi esélyed látni. De akkor megdöglesz! Főként, ha megállunk a fehrneműben-fázisnál.
Óra: minek? Van a telómon. PhD-mre kaptam egyet Anyumtól-Apumtól, valami fasza CH-t: szegények, vidéki jóemberek, azt hitték, így illik. Ha velük kell mennem vidéki esküvőkre, mindig felveszem. Rendes csaj vagyok. Látnál (vidéki esküvőn), megsajnálnál!
Megszállott állatvédelem: zoológus vagyok, tudom, hol a helyük az állatoknak: a rendszertanban. Kutyám pedig mindig volt, igaz, sokáig tulképp Apum kutyái voltak tulajdonjogilag. Első saját: 2007-ben, vizsla, előtte, még a szülői alomban, két puli. Közös kutyás képem: egy van, véletlenül ott kolbászolt a háttérben, a gép rögzítette, nincs benne állatokra szelektív szűrő, de lehet, hogy veszek egy japán csodát. Azok állítólag (értsd: a reklámok szerint) mindent tudnak: még a csúnya, szőrös lábú, humortalan kutyásnő kommentezőidet is szépnek mutatják. Csak nehogy megnézd őket, mert megdöglesz!

Sátán meg a Jocó 2014.01.06. 14:15:18

@Modor Tibi: Drága Tibi!
Fetrengek írásodon, mely önmagában egy remekmű, de -ha meg nem sértelek- a hatása még inkább csodálatos: mindennél jobban mutatja, hogy a legpszichóbb kéjgyilkosok azok a "nagy szívű, rendezett (csinos) állatSZERETŐK"...

Ugye mindig csodálkozunk azon, mikor egy kiadós sorozathentelő és/vagy háborús bűnös leleplezésekor a szomszédok nyilatkoznak a televízijóban: "háppediglen' olyan jó embör vót', ki hitte volna"...

Hát tessék, íme az élő példák :)

-----
Azért azt megfigyelted, hogy ha a Sérthetetlen és Természetesen Kiváló és Nem Egyforma Szent Nőiességet csak picurkát is meg mered karcolni, egyből rázendít a sakálkórus, az ún. 'shaming speech' sablonjaira? ;)

De söröznék Veled egyszer :D
(/me még mindig röhög)

Endo 2014.01.06. 18:50:44

@Orszag: Teljesen más a cicás, ott jól látható a görbetükör, hogy az írónak úgy kellett levadászni az elegendő mennyiségű modorosságot. A kutyás viszont spontán, belenézett a tükörbe aztán írta amit lát, érezni ahogy kiszakadt belőle. Gondolom ezért kezdtek találgatni az emberek, hogy vajon milyen érzelmi trauma érhette Tibort. Elolvastam a deményisták hozzászólásait is, ezeket találtam: Tibor besértődött, mert elhagyta egy kutyás nő, besértődött mert elhagyta egy kutyás fiú, besértődött, hogy a sok kutyás nő mind Levente dokira szavazott. Lehet innen is választani, vagy hinni Tibornak, hogy a hatórás ugatás íratta ezt vele. Érdemes az utóbbit választani, mert így mindjárt arra is magyarázatot kaphatunk, hogy miért robbantgat világszerte annyi arab terrorista. Az az irigység és harag dolgozik bennük, hogy ezeknek a rohadtaknak nem kellett a müezzinek mellett felnőni.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2014.01.06. 18:51:02

Szép munka, Tibor, ezért a posztért irigyed vagyok.

interferon (törölt) 2014.01.06. 23:00:00

"Világéletemben szerettem és halálomig, sőt, a síron túl is imádni fogom a humortalan embereket, különösen azokat, akik az önirónia szót még hosszas szótárbeli kutakodást követősen sem…" (Barnalány)

Hú, b@zmeg, Tibi. Akkor neked nemhogy kicsi, hanem nincs is pöcsöd. Sőt! Te vagy a kutyás nő! :DDD

Novbee 2014.01.06. 23:00:42

Okostojás, egy klasszik kutyásnő. Nagyon jó barátom, mindig csinos, ápolt és évente több mint 300 kutya megy át a keze alatt.
nol.hu/lap/arcok/20130225-a_vizslano

Keresztény szellemiségű luxuskurva 2014.01.08. 07:34:38

Disintegrator Rising (amúgy igen méltatlan módon) egy Marilyn Manson-lemezről nyúlta a nickjét, csak hogy ragadjon rátok némi kultúra is.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.01.11. 18:02:30

@interferon: Mindig próbáltam megérteni azokat, akik képtelenek használni a "Válasz erre" gombot, és idáig két verzió fordult meg a fejemben:
1. Ennyire képtelenek lépést tartani a modern kor vívmányaival, hogy még egy majmoknak is betanítható mozdulatsor használatáig sem jutottak el.
2. Az érveik gyengeségét látva ezt a meglehetősen sunyi módszert használják arra, hogy övék legyen az utolsó szó.
Ha van 3. verzió, amire nem gondoltam, akkor szívesen meghallgatom, persze csak ha legközelebb sikerül betagelned és kapok értesítést arról, hogy válaszoltál.

ON:
Aranyos, hogy megpróbálsz kioktatni a "sic" értelmezéséből, természetesen emellett arra még mindig nem sikerült reagálnod, hogy ezt gondoltad egy tudományos definíciónak. (Wikipédiát meg akkor nem fogom majd felhozni, ha esetleg annál értelmesebb forrásokat tudsz felmutatni, egyelőre amíg "haragosan dühöng romjain" a szint, addig szerintem bőven jó lesz az is.)
Az is lehet, hogy csak én nem látom, a felvilágosodás korának milyen relevanciája van a Hírcsárda kapcsán 2014-ben.
Úgy látom, innentől kezdve csak nevezéktani problémáid vannak, mert végül is beláttad a szatíra és a gúny-irónia-szarkazmus rész-egész viszonyát. Különböző jelentéstartalmú fogalmak meg nem igazán látom, hogyan lehetnek egymás fokozatai. A szarkasztikusabb szarkazmus a paródia? A gúnyosabb gúny az irónia?
Azt meg végképp nem látom, hogy ebből hogy következik, hogy a Hírcsárda ne lenne szatíra.

Klágenfurt Jenő 2014.01.12. 09:56:51

@gyöngytyúk:
Csak így hirtelen döntéssel egy jó nő lettél egyik napról a másikra? És mi lett a nemi szerveddel, most egy dunsztosüvegben pihen?

eplety 2014.01.12. 22:38:26

@belekotty:

"A gond az hogy az emberek többségének fogalma sincs a kutyák viselkedéséről" - ezt jól látod, sajnos elég sokuk mégis kutyát tart. Eleinte éjjel-nappal dédelgetik, gyomrozzák a szerencsétleneket, aztán ahogy telik az idő, egyre kevésbé foglalkoznak velük, végül a törődés lassan kimerül az etetésben. Ezért ingerszegény életet él a legtöbb kutya, e miatt ugatnak naphosszat, főleg vidéken. Szerencsés esetben a gazdát zavarja, és rászól. Szerencsétlenebb esetben leszarja, és a szomszédság "élvezheti" egy szerencsétlen állat szenvedését.

Jópár évtizeddel ezelőtt, amikor tanyarendszer volt, és a városi telkek is hatalmasak voltak, ez nem jelentett gondot, de azóta rendkívüli módon feldarabolódtak a telkek, sőt, egymás "hegyén-hátán" élnek emberek a panelokban. Mégis, mindig vannak aberráltak, akik nem képesek elfogadni a sorsukat és kedvenc nélkül élni az életet, ha már nem sikerült kitörni a betondzsungelből. Ezzel is a többi szomszéddal csesznek ki: "ó, az én Pollipudlipöttyöm a legpedánsabb kutya", sose tudják mit művel, amikor senki nincs otthon. Mert a legtöbb kutya akkor a legtahóbb, amikor a gazdi nem látja.

A szájkosarat meg csak fel kéne tenni a kutyáidra. Tudom én, hogy a te kutyáid kivételesek, és hallgatnak a parancsodra, de ezzel a többi balfasz kutyatartó alá adod a lovat, hogy "hátőseraktafel,ponténtennémfel, heló??!". Meg egyébként is, ez a szabály, be kell tartani.

A menhelyes állatkínzóknak meg üzenem, hogy nem így kell megoldani a problémát. Ha túlszaporulat van, sokkal kíméletesebb a korcsokat, megunt/elkódorolt kutyákat elaltatni, mint ugatógépeket csinálni belőlük. Aki kutyát akar, az nemes, törzskönyveztetett, értelmes fajtát válasszon. Így az 1% mehet a rákos kisgyerekek gyógyítására.

hannula 2014.01.13. 15:19:33

A kutyatartásnak vannak írtatlan és írott szabályai, amelyeket be kell(ene) tartani. Ilyen például az utcai kutyagumik megfelelő helyre juttatása, vagy a póráz/szájkosár használata nyilvános helyen.
Ezzel teljesen egyetértek, de az, hogy mindenki, akinek kutyája van, igénytelen, dilinyós, koszos stb., hát, ez nagy marhaság. Na és kutyatartás vagy nemtartás alapján küllemre következtetni... Fura.

És legalább olyan igzasgátalan mintha azt állítanánk, hogy aki "megmondó" blogot ír, az egy beszűkült, gyáva, társtalan, az ellenkező nemtől rettegő, nyavalyás testalkatú, gyulladt-pattanásos arcú, szódásüveg-szemüveges lúzer.
Pedig nem így van, ugye :I

talán troll 2014.01.13. 16:55:42

Tibi, ááááá :D :D Csak most fedeztem fel ezt a postot, de köszönöm, hogy megmutattad, mennyi idióta van :D Bár megdöbbentett a csordaszellem ereje, hogy egyesek kizárva az agyműködés minden formáját, ugranak a koncra, nekiesnek a témának, téged a kutyájukkal széttépetnének, de persze egyikük sem olyan ám.... Én focidrukker is vagyok, horgászom is, amikor a róluk szóló posztokat olvastam anno, sírva röhögtem, ha valamelyik említett jellemvonásban magamra ismertem. De hát valakinek ez nehéz. :P
Apropó, e kommentháború margójára írhatnál egyet a modoros toleránsakról/pacifistákról/hasonszőrűekről is, hogy milyen mértékű verbális (neadjisten igazi) brutalitásra is képesek, ha nem egyezik a véleményetek. Egyik-másik hozzászóló jó eséllyel igazi időzített bomba (egy kutyás Breivik?)

Celtic 2014.01.13. 20:24:07

Aham. Mar ertem, miert volt tiltva egy idoben a kommenteles. Gyonyoru latlelet 2014 Magyarorszagarol, ennyi egoista onzo baromrol, aki azt hiszi, hoyg nem egoista, mert van egy hazikedvence (term. ot imadja az is)

Tibi, irj egy posztot azokrol a felreismert zsenikrol, akik meg a cigisdobozt is a szelektivbe viszik, kicsit hadd haborodjak fel en is.

Ha mar egyszer lehet kommentelni....

seron187 2014.01.13. 20:34:25

Szerintem sokan csak nem vették észre a címben lévő vesszőt, és azonnal magukra vették. A kutyás nőietlen nő :) Ugyan ilyet szeretnék, csak macskásban, hogy végre én is jól magamra ismerhessek és háboroghassak itt 20-30 kommenten keresztül, fröcsögve.

Brigi Németh 2014.01.15. 16:03:20

Milyen szép ez az írás.
Kár, hogy aki írta egy dilettáns, szűklátókörű barom.
Szar lehet, csak ilyen nőket ismerni :))))
Gratulálok!

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2014.01.16. 14:16:11

@Brigi Németh:
Jó a szmájlid, olyan mint egy kis apró élőlény a vizipók csodapókból.
A hosszú ilyen: :))))))))))))))))))))))))))))))

Orszag 2014.01.16. 14:34:06

@Brigi Németh: Not sure, if troll or stupid.

borzimorzi 2014.02.23. 17:57:16

@J_Kati_:
Isten látja lelkemet, én szeretem az állatvédőket.
Isten látja lelkemet, én a kutyatartók többségét is szeretem.
Isten látja lelkemet, én kutyát is ritkán látok olyat, hogy ne tudnám szeretni.
De Isten látja lelkemet, én soha nem gondoltam volna, hogy ennyi hülye van a kutyatartók között. Ugyanis ahhoz effektíve hülyének kell lenni, hogy valaki ne vegye észre: a Modoros blog bejegyzései soha nem azt minősítik, akiről/amiről szó van bennük. Hanem azt, aki úgy beszél/ír, ahogy az a posztban látható.

Irónia, Kifigurázás. Pikareszk. Meg kéne nézni őket legalább a szótárban, ha már anno a magyar irodalom órákon aludni méltóztattak a t. állatvédő hölgyek/urak!

Üdv:
b

borzimorzi 2014.02.23. 18:46:58

@borzimorzi: Kihagytam, hogy az sem jár rossz helyen, akinek véletlenül a "szarkazmus", a "szatíra", vagy a "persziflázs" szavak valamelyikénél nyílik ki a szótár.
Üdv:
b

Ugly Davis 2014.02.23. 18:47:19

a poszt ismét zseniális, a kommenteket nem vagyok hajlandó elolvasni, mert túl sok van.
az őrjöngő álszentség, ami a kutyatartás kapcsán folyik megérdemelne még pár "vitriolos" írást.
"a legtöbb kutya többet ér, mint némelyik ember" mondják ezek az elkényeztetett kutyáikat pitizni tanító, szeretetkoldulók, az persze egyikben sem merül fel, hogy egy igazi kutyabarát sosem tartana lakásban kutyát, mert az kint szeret lenni friss levegőn, meg tér kell nekik (látom milyen feszkós a sok kis nyomorult eb itt a társasházi, belvárosi környezetben), és arról már ne is szóljunk, hogyan épült le a kutyafajták sokasága a divat és a túltenyésztés miatt.

Niki Suta 2014.03.15. 19:34:30

@eplety: Azt elárulnád nekem légyszíves, hogy mióta van több haszna egy törzskönyves csili-vili, "húú menjünk vele kiállításra, mert jajj de nagyon menő, hogy fajtatiszta több százezres kutyám van" állatnak, mint annak amelyiknek nincs törzskönyve? A mai világban, ahol már úgysem arra használják a vadászkutyát, hogy vadásszon, a terelőt, hogy tereljen, hanem arra, hogy minél jobban nézzen ki egy kiállításon, vagy minél magasabbra másszon az illető a "ranglétrán", mert esetleg pit bullja vagy bullterriere van, vagy, ami a legszebb, hogy pénzt csináljon a több tucat kölyökből(amiknek nagy része úgy is utcán végzi) . Úgyhogy véleményem szerint épp ugyanannyi értelme van...kutya-kutya(mondjuk már van 1-2 FAJTATISZTA amit inkább patkánynak neveznék, de a rágcsálókkal sincsen problémám ^^). Ezt a származás alapú diszkriminációt sosem fogom megérteni. Úgy embereknél, mint állatoknál sem.(Mondjuk körülbelül annyi esélyem van vitatkozni veled erről, mint a "bőrszíngyűlölőkkel" arról, hogy kifordítva végül is, mindenki rózsaszín, teljesen mindegy, hogy kívülről fekete, fehér, sárga, rézbőrű, vagy netalán tán kék, bár ott már bajok lehetnek :D Egyébként, csak megsúgom neked...vannak fajtamentők is, mert már egy törzskönyves kutya sem ér annyit, hogy ne akarják leadni.

A másik meg, mindenki arra adja az 1%át, amire szeretné, szíve joga (tudom, mindenki szeretné ha az összes többi ember azt szeretné, amit ő, de hát mi sajna nem vagyunk kutyák, hogy szolgaként menjünk a másik után. Hát igen, szomorú az élet :D ).

Miért zavar ez téged (azon kívül, hogy nem tetszik a másik döntése)?
Ez most sarkított példa lesz, de van olyan ismerősöm aki utálja a gyerekeket, vagy olyan, aki az időseket, mégsem tesznek olyan megjegyzést, hogy minek vannak árvaházak, vagy minek van idősek otthona, hisz az csak szenvedés nekik (tényleg az), hanem elfogadják, hogy igen is vannak emberek, akik úgy érzik felelősek értük is és próbálnak segíteni rajtuk (nem pedig lehordják őket, hogy "jajj, de felesleges, emberkínzó bagázs, egyszerűbben is meg lehetne oldani és mehetne oda is a pénz ahová én szeretném, fújj, de szörnyűek már").
Bár abban igazad van,hogy ezt nem így kéne megoldani, egyiket sem. Mert aki gyereket szül/csinál az felelős a gyerekért, aki kutyát tart az felelős a kutyáért (meg a kölykeiért is, vagy bármi kárért amit esetlegesen okoz), azok iránt is annak kéne lennünk, akik felneveltek bennünket, az államnak pedig felelősnek kéne lennie az emberek iránt és nem mások jólelkűségére bízni a dolgok alakulását.(Szép is lenne)

Na, de elkanyarodtam a témától. Szóval szeretnék választ kapni, mert én is csak egy ember vagyok, aki kíváncsi és nem érti, hogy egyeseknek miért ez a véleménye. Nem áll szándékomban "kommentháborúzni", és nem is a baszogatás volt célom, még ha néhol kissé túlzásokba is estem :)

U.i.: Mielőtt nagyon ellenszenvesnek tűnnék, megjegyzem, hogy a hozzászólásod, többi, általam nem boncolgatott részével viszont egyet kell értenem. :)

Joepardy 2014.05.10. 12:23:17

Nekem texxik, görbetükörnek jó és tényleg van alvóspólóm, meg sportnadrágom meg derékszíj jutalomfalattartóval (munkakutyám van) és így persze párt csak a kutyasuliban találnék. Találóan írta saját magáról az ominózus Deményblog bloggere: "ha ennyi energiát öltem volna a párkapcsolatomba, mint a kutyával való együttélésembe nem vele aludnék az ágyban". A világ sokszínű és az írás, ha nem is Karinthy magasságú de vicces.

EncsiésZeus 2014.07.30. 19:32:47

Szereted a kutyákat csak nem értessz hozzá....ez nagyon látszik...leszólod azt, aki kényelmesben megy egy németjuhászt megsétáltatni....ember ÉN KÉREK ELNÉZÉST!!! Bocs hogy nem a 12 centi magas platformos szandálomban az eredeti madeira csipkés ruhámban és sminkben belőtt frizurában viszem ki a kutyámat sétálni hanem adidascipő farmer póló összefogott haj kombinációban....ha meg valaki tényleg úgy néz ki ahogy leírtad annak háttere van....pszichológiai.....csak nem néztél mögé....állatvédő vagyok...menhelyen vagyok önkéntes....megveszem a kutyának a drága tápot....de ez neked miért fáj?? Nem a te pénzedet költöm. Nem veled szedetem össze a kutyám csomagjait. Ember....fogalmam sincs hogy mi a te problémád....de valószínű hogy soha nem tapasztaltad meg egy kutya feltétel nélküli szeretetét....inkább vegyél tamagochit....a hasonló embereknek az való....nem kötelezett arra senki hogy szeresd a kutyásokat...de ha ők nem bántottak téged akkor nem értem hogy mire föl bántod őket...semmi közöd ahhoz hogy ki hogy néz ki mit csinál és hogy viselkedik a kutyával.....ha meg valaki megmenti a kutyákat cicákat akkor az az ember tiszteli az életet sajnálom ha nem tudod elfogadni....de leszólni sem kell...nem teszek rád megjegyzést inkább megtartom magamnak...a kis spanjaid Úgyis fröcsögni fognak rám minden cifrát....de Továbbra sem értem hogy ezek a dolgok neked miért fájnak...keress egy olyan nőt mint te...boldogok lesztek

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2014.07.31. 20:51:20

@EncsiésZeus: Kutyává lesztek végül mind. Már írni se tudsz rendesen, a gondolataidat kutyaugatások ritmusára rendezed te nyomorult.

megasün 2015.01.04. 21:43:27

@Modor Tibi: a te szellemi terméked kiválóan alkalmas lenne tavasszal a fejlődésben levő növények gondozására.

Strawberry1232 (törölt) 2015.02.17. 13:41:18

Ahogy megtaláltam ezt a cikket, végig az járt a fejemben, hogy ennyi keserűség és vajon miért lehet egy emberben.
Az rendben van, hogy ez az egyén a teremtés koronájának hiszi magát. Lássuk be manapság minden faszi (számomra ők nem férfiak) így képzeli.
Ez a sok gyűlölet, az a gyermeteg elképzelés, hogy az ember uralja az egész világot és dönthet más élőlények sorsáról. (utalva itt a kőre és a vízre) Egy percig nem fut át az agyadon, hogy ő is él, lélegzik érez? Persze, hogy nem.
Sajnos rengeteg ilyen szellemben gondolkodó ember van a világon. Nem gond,az ember egy haldokló lény, pont az ilyen felfogásúak miatt, mint te és a társaid.
Elolvastam egy pár kommentet, kíváncsiságból. Ennyi romlott lelkűt egy helyen...Egy percig voltam olyan naiv, hogy azt higgyem nem találsz követőkre.
Reagálva egy-két kommentre: -miért nem támogatunk inkább rákos gyerekeket? Nos szerintem mindenki azt az alapítványt támogatja, akiket jónak lát. Másodszor én, aki igazán, szívből rühelli a gyerekeket, én nem írok ilyen jellegű dolgokat, mint te, de most leírom. Ha a azt az elképzelést akarjuk követni, amit a mélyen tisztelt Tibor úr taglalt hosszasan, akkor arra a következtetésre kell jutnunk, hogy szükségtelen a beteg gyerekeket támogatni. Mivel gyenge immunrendszerrel születtek, így megbetegedtek. Ennyi. Természetes kiválasztódás, ha szabad így fogalmaznom.Sokan vállalnak felelőtlenül gyereket, úgyhogy az IQ szintjük valahol a sárgaföld alatt van. Gratulálok! Gondolom, neked is van gyereked Tibi. Ha van, akkor remélem a te kölyködet is elkapja valaki és úgy fog vele bánni, mint ahogy te bánnál vagy talán bánsz is a kutyákkal.Nem gondolod, hogy a sok felelőtlen kijelentésed egyszer visszaszáll?
Ennek ellenére, abban igazat kell adnom, hogy sokaknak csak gyerekpótlék a kutya, de inkább öltöztessék hülye ruhákba, minthogy kivágják az ablakon, vagy az útra.
Ti, pedáns nők pedig, akik szentül állítják, hogy a gyerekeket kellene védeni, úgy, mint a kutyákat és hasznosabb lenne az adónk 1%-át rájuk költeni, rólatok csak annyi a véleményem, hogy szánalmasok vagytok.
Hirdetitek itt az anyaság csodáját, közben meg ott keseregtek a tükör előtt, mert már a férjeteknek sincs gusztusa hozzátok nyúlni, nagy lufimellű, striás, lógó hasú bálnák vagytok, akik sokszor bánják, hogy szültek, de hát a társadalmi elvárásoknak meg kell felelni, nem igaz? Szaporodtok halomra, közben meg a tőletek sokkal értelmesebb emberek hatszor meggondolják, hogy vállaljanak-e gyereket. Ti, meg ilyen szellemben nevelitek fel a fattyaitokat, tömeges állatkínzó, harácsoló bandát nevelve belőlük. Gyönyörű! Milyen csodálatos is, amikor a kölykötök majd kamaszkorában kilopja a pénzt a tárcátokból, vagy részegen, összehányva magát megy haza a csodás otthonotokba.Szégyen!
A ti véleményetek egy lyukas garast nem ér.
Az emberiség szégyenfoltjai vagytok!

Ennyi boldogságotok legyen az életben, amit itt kiéltek ezen az ocsmány, egoizmustól túlfűtött blogon.

U.I Azért az elgondolkodtató kedves Tibor, hogyha nem értek olyan jellegű atrocitások, mint amilyeneket páran felsoroltak a kutyás nőkkel kapcsolatban, akkor miért írsz ilyen mélységes gyűlölettel?
További csodás napot mindenkinek!

Trónkövetelő 2015.02.17. 21:29:52

@Strawberry1232:
"Ahogy megtaláltam ezt a cikket, végig az járt a fejemben, hogy ennyi keserűség és vajon miért lehet egy emberben."
Mert amit ön ideírt, az aztán olyan napsugaras:
"Ennyi romlott lelkűt egy helyen..."
"Gondolom, neked is van gyereked Tibi. Ha van, akkor remélem a te kölyködet is elkapja valaki és úgy fog vele bánni, mint ahogy te bánnál vagy talán bánsz is a kutyákkal."
De a legszebb:
"Hirdetitek itt az anyaság csodáját, közben meg ott keseregtek a tükör előtt, mert már a férjeteknek sincs gusztusa hozzátok nyúlni, nagy lufimellű, striás, lógó hasú bálnák vagytok, akik sokszor bánják, hogy szültek, de hát a társadalmi elvárásoknak meg kell felelni, nem igaz? Szaporodtok halomra, közben meg a tőletek sokkal értelmesebb emberek hatszor meggondolják, hogy vállaljanak-e gyereket. Ti, meg ilyen szellemben nevelitek fel a fattyaitokat, tömeges állatkínzó, harácsoló bandát nevelve belőlük. Gyönyörű! Milyen csodálatos is, amikor a kölykötök majd kamaszkorában kilopja a pénzt a tárcátokból, vagy részegen, összehányva magát megy haza a csodás otthonotokba.Szégyen!
A ti véleményetek egy lyukas garast nem ér.
Az emberiség szégyenfoltjai vagytok!"
Csodálatos, ráadásul több, mint egy évvel azután, hogy a poszt címlapos volt :)

CheTamás · http://rascasse-f1.blog.hu 2015.02.18. 07:39:31

@Strawberry1232: A végére olyan szép szeretetteli, szivárványos ciánoshordó lett az esszéből, hogy megkönnyeztem.
A Magácskáét úgy hívják, hogy tolókomment, ami egy év után kalapemelést érdeme!

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2015.02.18. 11:36:48

nem tudom akkor se elképzelni, hogy egy ilyen szőrös mütyürrel lejárok reggel meg este szarni az utcára és utána összeszedem azt a friss, meleg gyomorforgató szart egy vékony zacskóval

Cave Nick 2015.02.21. 19:35:32

@Jóléti Dán Kekszesdoboz: van, aki ezek után jóízűen előveszi a zsebéből a kroaszant. :D

Cave Nick 2015.02.21. 19:35:35

@CheTamás: ahogyan a végére belelovalta magát, az _priceless_

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2015.02.26. 21:59:13

@Cave Nick: ti szoktatok "pici babával" kirándulni?

Cave Nick 2015.02.27. 17:18:00

@Jóléti Dán Kekszesdoboz: nem, mi inkább jópofa >szabadulós-kijutós< játékokra megyünk a Belvárosba

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2015.03.01. 12:37:25

@Cave Nick: Mi meg trendi street-sugárbafosós-food helyeken kajálunk és összeszorított fenékkel megyünk hazáig begörcsölt gyomorral.

Trónkövetelő 2015.03.02. 17:26:30

@Jóléti Dán Kekszesdoboz:
Ön feltűnően sokat foglalkozik a székletével. Ez esetleg valami fétis? :)

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2015.03.10. 16:20:07

@Cave Nick: most épp a mahungozás az új őrület!

Cave Nick 2015.03.12. 07:52:55

@Jóléti Dán Kekszesdoboz: nekem gyanús, hogy egy vadabb mahung elfogyasztása után is összeszorított záróizommal kell hazáig igyekezni az arra érzékenyeknek.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2015.03.22. 09:17:36

@Cave Nick: Ellenben ezzel a vasárnapi zárvatartással végképp tönkretették eztazországot. A kúrmány.

Celtic 2015.03.31. 10:57:44

"szivecske" ALDAS "szivecske"

Es dogoljon meg minden kutyat utalo faszi!

"szivecske" ALDAS "szivecske"

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2015.04.05. 09:08:10

munkahelyi összeszedett manírok:
"lóétvágyat"
"szégyen, hogy mit műveltek ezzel az országgal"
"én szégyellem, hogy itt kell élnem"
"tudtad hogy a paleo étrend nem hülyeség?"
"a dogonok ezt is tudták, szerintük elég ha banánt eszel egész életedben"
"jujj azt ne egyél, a búzaliszt gonosz, de azért lecsípek ebből a foszlós porcukros kakaóscsigából egy kurvanagy darabot, nem baj ha veszek még?"

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2015.04.14. 10:47:32

@Cave Nick: szereztem egy kiskegyedet, a közelében sem járunk

eplety 2015.05.17. 12:32:53

@Niki Suta: Nem igazán használom sűrűn ezt a fiókomat, így most vettem észre, hogy válaszoltál.

Nem tudom honnan veszed, hogy egy törzskönyvezett kutyát automatikusan versenyre kell vinni, én ezt nem említettem. A törzskönyvezéssel a szaporulatot lehetne kordában tartani. Jobban ellenőrizhető lenne a rendszer, amivel a kóbor kutyák számát lehetne csökkenteni. A kutyának családtag funkciót kellene betöltenie, és ennek megfelelően kellene bánni vele (persze nem gyerek helyettesítőre gondolok, mint ami a fenti blogpost-ban olvasható). Bár nincs sok tapasztalatom, de ami van, a szerint a fajta tiszta kutyák kezelhetőbbek, mint a korcsok.

Az 1%-kal kapcsolatban, amíg van szenvedő ember, addig engem kevésbé érdekel az állatokkal kapcsolatos problémák. Ha az ismerősöd nem szereti a gyerekeket, adja az idősek otthonának az 1%-ot, talán mire megöregszik, még profitálna is belőle (komfortosabb körülmények). Vagy adja a Wikipédiának: a tanultabb, tájékozottabb emberek tehetik jobbá a világot. Aki okosabb, annak jobb állása lehet, jobban kereshet, és talán kevesebb problémát okoz az emberiségnek is (pl. nem dobja ki a megunt kedvencét, és máris segített a menhelyeknek is). Jó, tudom, extrém példa, de szerintem sejted, hogy értem.

Szóval a válaszom: az ember-ember viszonynak előrébb valónak kellene lennie, mint az ember-állat viszonyé. A rákos kisgyerekes példát azért írtam, mert úgy vélem, ha közvetlenül nem is, de közvetve segíthet megtalálni a rák gyógyszerét, vagy a kialakulásának a megelőzését. Ami szerintem a gyerek utáló ismerősödnek is jól jöhet.

Köszi az értelmes hozzászólást.

Xezs 2015.07.25. 08:54:53

Az miért van, hogy elvileg a csupa szív és csupa jóság állattartóknak - akik elvileg a világot is képesek lennének megváltani határtalan szeretetükkel - vannak a leggonoszabb és legbrutálisabb kommentjei? Arc bucira verése, kutyával való széttépetés, karletépés és még sorolhatnám. Bitch please... Ez az egész szeretősdi egy kurva nagy kamu. Bennetek több gyűlölet van mint bárki másban.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2015.07.27. 22:02:49

@Xezs: bocs bocseszka bocsika de szvsz tökre láccik hogy nincs kutyád bocsika bocs bocsesz. Különben igazad van. Ezek a kutyások mocskos állatok. Ugyanolyan rosszak mint az unokázó nagymamák.

Hentes pékné módra 2016.11.01. 06:56:24

@Strawberry1232 (törölt): :DD valaki magára ismert... Ez a természetes reakció, semmi gond. Ez a blog érzéseket vált ki. Én pl rajtad röhögök :D

Bicepsz Elek77 2017.04.06. 23:39:35

m.origo.hu/itthon/20170406-a-no-nem-tudta-elviselni-a-szakitast-brutalisan-megkinozta-volt-elettarsat.html

nő a szakítás után néhány nappal – azzal az ürüggyel, hogy szeretné meglátogatni tíz közös kutyájukat – bejelentkezés nélkül megjelent korábbi közös otthonukban

Noname Watanabe 2018.02.06. 16:23:26

OMG! négy éves ez a poszt, de még mindíg szomorúvá tesz. :'(( Mondtam is Bubukának, mikor visszajöttünk a játszitérről, hogy milyen szerencse, hogy én vagyok a gazdája, és nem egy olyan érzéketlen, pszichopata állat, mint a posztíró.

Mert mondjuk ki: aki az állatokat, _különösképpen_ a kutyákat nem szereti, az nem ember. Az állat! Az ilyen pszichopata sosem értheti meg, mennyi önzetlen, őszinte szeretetet kaphatok Bubukától.... többet, mint az emberektől, ez az igazság! Amint a csillogó szemével rám néz, és a számhoz nyomja a kis pofiját... Ahogy megfeszülve próbálja ellesni a kívánságomat, amilyen örömmel fogadja a libamájas-bélszínes Fressnapfs jutalomfalatkát... az hihetetlenül _lélekemelő_. Bubuka nem érdekből szeret, nem pénzért vagy haszonért engedelmeskedik nekem... hanem tiszta, őszinte szeretetből!
Épp ezért érthetetlen számomra, hogy lehet utálni _az ember legjobb barátját_. Mennyi agresszió, mennyi frusztráltság gyűlhetett fel az efféle gyűlölködőkben! Az ilyeneket nem is lenne szabad emberek közé ereszteni. Ki kéne iktatni őket a társadalomból, mint káros, züllesztő hatású, nem is emberi lényeket. Az ilyen mocskok megérdemelnék, hogy egy lenézett kutya marja meg őket, lehetőleg valami érzékeny helyen, vagy hogy egy jól fejlett vallon coulemans-straffordshire pit kennel terrier harapja le a mikropéniszüket! Komolyan, az ilyen férgeknek kigöngyölném a belüket, és arra akasztanám fel őket, hogy tanuljanak egy kis tisztességet, a gyerekeiket meg minimum koncentrációs táborba küldeném, hogy neveljék ki belőlük a genetikusan alattvaló kutyautálatot!

Rettentően felhúznak az ilyen agresszív véglények. Csak azért nem ostorozom őket, mert _jómagam_ felelős kutyatartó vagyok: ki kell cserélni Bubuka kutyapelusát. A napokban túl keményeket kakkantott, meg kell néznem a kis kutyagumi állagát, hat-e már a pedigree stadalax.

hajjack 2019.06.09. 01:58:26

@CheTamás: Azt is lehetne mondani, hogy Altáró olyan Tokodnak, mint Piliscsév Kesztölcnek? ;)

agytörzsy prof 2023.02.13. 15:10:58

Mielőtt bármit írnék, leszögezem, állatbarát vagyok, kutyánk és macskánk is van, az eltorzult emberi személyiségekért nem az állatok a felelősek.

A kutya az emberhez hasonlóan és igen érzékenyen reagál az emberi érzelmekre, ráadásul nagyon szívbemarkolóan tud nézni, ezért sokan - tévesen - emberi tulajdonságokkal ruházzák fel a kutyákat. A kutya a gazdit minden körülmények között a világ legcsodálatosabb teremtényének tartja. Azonban a kutya nem az ő személyét szereti olyan nagyon, hanem a gazdi intézményét. Neki mindegy ki a gazdája, csak legyen.

Álljon itt pár sztereotíp kutyástípus saját megfigyelésekre alapozva:

A gyerektelen: A kutyát gyerekpótléknak tartja. A gyerekneveléssel járó felelősség nélkül lubickolhat a gyermekien őszinte szeretet illúziójában, amit csak egy kutyus adhat. Rendszerint az érzelmeitől agyilag bénult lelki temető. A kutyát egy - igen elkényeztetett - gyerekként kezeli, és a világ köteles abszolút pozitívan viszonyulni az ő kis szerelméhez. Önérzetes nő, "Nem kell pasi, csak a kutya, megoldok mindent". "A kutyák többet érnek mint az emberek" szokták mondogatni, kutyájukat pedig nemcsak emberi, de egyenesen emberfeletti képességekkel vélik felruházni. Életét a kutya köré szervezi, abszolút központi elem, mindenből csak a kutyabarát jöhet szóba mert ő a Gerzson nélkül sehova sem megy

Kontrollmániás: Kutyáját katonás rendben neveli, szigorú napirend, kutyaiskola, kutyatúra, kutyásúszás, agility kiképzés. Ahogy a négylábú gyereket nevelők, úgy ők is mindent a kutyával együtt csinálnak, élete jelentős részét tölti ki a kutya. Üvöltve apportírozik hajnali 6-kor a kutyussal, és addig ordítja fröcsögő nyállal, hogy "IGAZODJ!!!!! IGAZODJ!!!!!" amíg Beszterceházy Jósvafőy Emilio (Milcsike) nem áll milliméterre pontosan az elvárt helyre. A kutyafuttatókon előszeretettel demonstrálja kutyája kiemelkedő fizikai és mentális állapotát, más - megengedőbb - kutyatartókat lenéz, a kutyátlanokat pedig gyenge embereknek tartja. Általában a komplexusait éli ki: vagy valódi kontrollmániás az élet minden más területén is, vagy elnyomásban él, és ezt kompenzálva azon próbál uralkodni, akin tud: a kutyáján.

A szabadelvű: A kontrollmániás ellentéte. Ő a "Nem mondunk nemet" nevelési elvet vallja, kutyusának - és esetlegesen meglévő gyerekeinek - mindent megenged. Nem szabad őket korlátozni, a fegyelmezés pedig lelki sérülésekhez vezet, ezt mindenki tudja. A kutyikutyi a gazdi képét hosszasan nyalja aki kéjes élvezettel veszi ezt, sőt ő is visszanyal és egymás nyelvét nyalogatják. Az elpusztított cipők, bútorok, könyvek, egyéb tárgyak, kiborított virágföld, felborított szekrény és egyéb pusztítások csak járulékos veszteség, bünti helyett a földön fekve nevetve együtt birkóznak a szivacstengerben ami a kanapé után maradt. Az utcán póráz nélkül viszi, odarohan, fellök, összenyálaz, arcodba mászik. Kutyás étterem teraszán az asztalod alá szarik. A strandon nyugodtan belemászhat mások táskájába, és a gazdi jókedvű széles mosollyal nézi végig ahogy az 50 kilós, fékevesztett gyengeelméjű hülyegyerek módjára, nyáladzva rohangáló neveletlen szarcsimbók kutyája terrorizálja a többi strandolót, "Csak játszani akar". A gyereke köveket dobál a fürdőzők közé, ezt is mosolyogva nézi, ha valaki szóvá meri tenni, agresszívvé és nagyon önérzetessé válik.

A gyűjtő: A gyűjtögetésről volt már szó ezen a blogon, sok alfajuk van. Van aki kutyákat gyűjt. Aki 7-8 kutyát tart, ott az előbb felsoroltaknál súlyosabb eset áll fenn, sokszor pszichiátriai jellegű a probléma. Hogy mit kompenzál, az egyénenként változik, de az elvakultság és a kutyák vallásos imádata közös jellemzőjük. Ő hatványozottan vallja a kutyák emberekkel szembeni erkölcsi, lelki, érzelmi és - akár - intellektuális felsőbbrendűségét és az emberi faj kutyákhoz mérten hitvány mivoltát. Minden pénzét, idejét, energiáját a kutyáira áldozza, az otthona egy menhelyre emlékeztet, mocsok és kutyaszar mindenhol, a "falkavezér" 40 kilós túlszoláriumozott aszottképű kényszeredetten vigyorgó csaj egyszerre viszi persze sétálni a falkát, 8-an 9 felé húzzák szerencsétlent, szánalmas látványt nyújt, ő mégis büszke magára és arra, hogy milyen vasakarattal "uralkodik" a falkáján.

A panelnyugdíjas: Igen népes tábor, szinte kivétel nélkül kistermetű, egyből bokára támadó, cukinak látszó de neveletlen, agresszív, akaratos kis dögöket tartanak. Fifikének az egész élete másfél szoba-konyhán és a háztömb melletti padoknál zajlik, sosem mentek messzebbre. A kutyát unaloműző kelléknek tartja, az unokák is utálják meg amúgy sem jönnek át a kis rohadékok, a kutya legalább mindig itt van. A gazdi a Fifike által a járdára pottyantott barna kis "aranyrögöket" nagyvonalúan figyelmen kívül hagyja, ő nem fog hajolgatni.

A felsoroltak közös jellemzői:
- Más kutyatartók kioktatása/kritizálása
- Tűzijátékozók hosszú és keserves halálának erős óhajtása
- Macskák és macskatartók gyűlölete
- Az ő kutyája különleges
süti beállítások módosítása