A nyugdíjasok újítsák fel a Várnegyedet!

2012/02/08. - írta: Gudea enszi

A Nemzeti Kormány az állam régi adósságát törleszti a nép felé. A világháború pusztítása után rémesen igénytelenül összegányolt Várnegyed végre megkaphatja a hozzá illő, finom, nemes külsőt.

Ez számtalan előnnyel jár majd. Egyrészt a budapestiek, valamint a vörös rongyokból lassan, de biztosan kikászálódó székesfővárosba érkező látogatók gyönyörű látványban részesülnek - másrészt az évtizedek óta első, valóban a Nemzet érdekeit képviselő kormány az őt megillető helyre költözhet majd. Fontos dolog persze a Magyar Nemzeti Galéria is, azonban az mégiscsak egy múzeum, múzeumban hát a helye. Ezzel szemben a palota az országot irányító király/kormányzó/miniszterelnök megérdemelt székhelye. Gyönyörű egységet alkothat majdan a nemzet erejét képviselő, királyi palotában székelő kormányfő, mellette, a Sándor-palotában a nemzet egységét kifejező államfő, valamint a palota másik szárnyában a nemzet tudását fémjelző Országos Széchényi Könyvtár (megfontolásra érdemesnek tartjuk utóbbi átnevezését Nemzeti Széchényi Könyvtárra). Miniszterelnök Úr nemzeti örökségünk iránti feltétlen elhivatottságát tekintve nem kétséges, hogy két cikluson belül gyönyörű külsővel születik újjá a Várnegyed, nemzeti királyaink dicső székhelye. Mindannyiunk örömére és büszkeségére.

Ez azonban természetesen pénzbe kerül. Azt gondolná az ember, hogy borzasztó sokba. Ez bizonyos szempontból igaz is, másrészt viszont egyáltalán nem vészes összegről van szó. Az átlagos MSZP-szavazó szemével persze a 100 milliárdos költség felfoghatatlan pénz, hiszen 10 milliárd vizes zsömlét lehetetlen elképzelni egy tescós polcra. Az elmúlt 8 év kormánykörei számára sokkal könnyebben megérthető összeg viszont azért lehet fura, mert nem ingatlanpanama-tételt képez, hanem a nemzet megszépülésére, lelki épülésére fordítják.

Ez a 100 milliárd forint sok pénz, viszont mindössze az éves költségvetés nagyjából 1%-át teszi ki. Tudjuk, hogy az oktatásügy és a nyugdíjak emésztik fel a költségvetés messze legnagyobb hányadát. Az oktatásügyről már Klebelsberg Kunó, a fényes emlékezetű egykori miniszter is kifejtette, hogy abban lakozik a nemzet igazi ereje, így abból nemhogy elvenni nem szabad, hanem még sokkal többre jogosult. Nem marad más, a Várnegyed felújítását a nyugdíjakból kellene állni. Természetesen igaz magyaroktól nem vonnánk el a nyugdíjat. Szerencsére dúskálunk az állam csecsét szopogató, kommunista/áruló/nemzetbomlasztó tevékenységet folytatott, illetve folytató nyugdíjasokban, akik egyúttal tekintélyes havi ellátmányban részesülnek. Tőlük elvonva a jogtalan juttatásaikat, igaz magyarokat nem érne semmiféle anyagi hátrány, miközben gyönyörű, régi-új köntösbe bújhatna Magyarország valódi központja.

24 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.02.08. 07:35:44

A cím végre: is! A várnegyedet is. Nagy szerű terv!Ne ragadjunk el egyetlen objektumnál, határ a csillagos ég.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2012.02.08. 07:45:48

Egyetértek, bár megjegyezném, hogy Kerényi elvtárs kifogásokat emelne a dolog ellen. A nemzet kisdoktora ugyanis jelenleg azért lakik a Sándor-palotában, mert akárcsak a Gyűrűk Urában, ő Helytartó, várja, hogy a Király visszatérjen. Namost, ha a Miniszterelnök Úr beköltözik a Budavári Palotába, akkor Lord Steward feladatai véget érnek, és úgy illik, hogy kapjon egy szép birtokot valahol vidéken és a Sándor-palota a továbbiakban csak mint az ő fővársi rezidenciája szolgáljon.

Jamal_Fraser 2012.02.08. 08:17:12

Az utolsó két mondat annyira szép, hogy még azt is elfelejtettem Önnek enszi, hogy itt blogol és nem otthon.

2012.02.08. 08:19:57

Ez egy nagyon jó ötlet, de kezdjünk kicsiben, lapátolják el a havat. Az mégsem járja, hogy leesett ez a sok hó, ráadásul még közmunka program is van, és az utak félig a járdák meg teljesen havasak. Lapátot a kezükbe!

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2012.02.08. 08:46:21

Gudea drága, az alapkoncepció nagyon tetszik, de a forrással nem nagyon értek egyet. Mindamellett a pártállami nyugdíjakat természetesen vissza kell fizettetni (rückwirkend) és nemzeti érzelmű diákok szellemi-testi nevelésére kell fordítani.

Sokkalta inkább itt az ideje, hogy Magyarország háborús jóvátételt követeljen a főkolompos Franciaországtól, Angliától, kisantant-államoktól - valamint a székesfővárost porig romboló USA-tól, dédanyáinkat megerőszakoló szovjetek utódállamaitól. Esetleg automatikusan leírjuk az államadósságunkból ezeket az összegeket.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.02.08. 08:53:30

régóta mondom, valami ufótámadás kellene, ami ellen összefogva végképp elfelejthetnénk lassan a nemzetek fogalmát, ami - lássuk be - tényleg csak bohóckodásra alkalmas.

2012.02.08. 08:53:36

@Modor Tibi: a németeket kihagytad, pedig amíg a szövetségeseik voltunk, innen hordtak el mindent a hadiiparuknak, most meg játsszák az eszüket a görögöknek.

mrbateman 2012.02.08. 08:56:07

100 milliárd? Istenem mennyi lélegeztetőgépet, kakaóbiztos-számítógépet, "Minden gyerek lakjon jól"-t jelentene ez?! Mecsoda pazarlás, ennyi pénzt pocsékba, csak a pucc megy már megen. Mi a francnak ennek a törpének ekkora ház, hát kiröhögik nyugaton!
A Gyucsányi, az igen az egy szép szál ember, az jól mutatna ott, de az egy olyan gyerek, mint te vagy én, annak az Avas se büdös!

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2012.02.08. 08:59:55

@Hadrian77: őket több okból hagytam ki, direkt:

-őket nagyon szeretem
-ők tényleg jót akartak, csak elszúrták
-a sok kitelepített miatt igazából még mi tartozunk nekik, úgyhogy ne bolygassuk a múltat.

2012.02.08. 09:07:58

@Modor Tibi: nem vagy elég objektív, ezzel a hozzáállással nem viszed sokra!

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.02.08. 09:37:14

@Modor Tibi:
A természetbeni károkért történő adósságjóváírás hibátlan ötlet! A magyarországi szociális és lakáshelyzeten máig meglátszik a trianoni és az 1945-ös, újbóli megcsonkítási trauma, az összességében egymilliónál több menekült nyoma. Ez bizony még több pénzbe is kerül az államadósságunknál, fizesse csak az antant!

A németekkel kapcsolatban viszont nincs igazad Tiborom. Egy germán mindig csak pusztítást és sok vért akar, jót soha. A kitelepítettjeikkel pedig roppant gálánsak voltunk, hiszen ingyen megkapták őket, nem is fizettettük ki, mint az oláh cipészinas. Ezt illene értékelniük ezeknek a barbár állatoknak, továbbá fizessék vissza, amivel éveken át tángáltuk az eszelős nácizmusukat!

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2012.02.08. 10:03:03

@Gudea enszi: tudod jól, hogy erről nem nyitok vitát. De cserébe nem is várom el, hogy mindenki egyetértsen :) Az aranyvonatot és az elcsalt VB-aranyat azért barátilag visszakövetelném.

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.02.08. 10:08:39

@Modor Tibi:
Ez itt egy germanofil-náci blog. Szomorúan távozom.

brutuska 2012.02.08. 12:07:26

Hohohó, és az oroszok-ukránok-üzbégek stb.? Itt üdültek negyven évig, ingyé', hát most fizetni! Meg Moldova, Észtország. Litvánia is! És Belarusz!

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2012.02.08. 12:25:55

@Gudea enszi: az biztos, hogy ez a posztod és hozzászólásod nem kerül be a szépészeti tankönyvekbe.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.02.08. 12:42:57

A szép tervek mellé kifejezetten igénylem, ha a gépjárművek mintájára a várba belépő személyeket is szűrnék, a közúton már jól bevált kapus rendszerrel. A Tanácsköztársaság népbiztosainak neveit viselők, Elnöki Tanács elnökeinek leszármazottai, valamint hagyományos MSZP-s fellegvárak szülöttei/lakosai (Nyíregyháza, Komló, Várpalota, stb) egyszerűen nem kapnának bebocsájtást Kormányzó Urunktól.

Möff CAT a Torcsvúdos gyerek 2012.02.08. 16:00:25

@Kurtz ezredes: Sőt, javaslom, hogy legyen lezárva a Vár kompletten, mindenki menjen a faszba onnét, aki nem Államférfi (vagy -Asszony)! Ne zavarogjanak meg sétálgassanak ott mindenféle népek, mikor a Parlamentben véres verítékkel miértünk munkálkodó Államférfiak (és -Asszonyok) végre kicsit megpihennének a fárasztó nap után! És legyen Városőrség is, legalább a Kormányzati Negyeden belül! Alabárdok, bőrvértek, esetleg Fekete Hollóval díszítve, a tiszteknek rövidkard, láncing, tollforgós sisak, milyen szépen mutatnának a Vár impozáns, ódon falai között! Jól elpicsáznának mindenkit, akit rajtacsípnek, hogy nem oda tartozik, azt' lehajítanák a Vár faláról, hogy megtanulják már végre a népek, hogy Amit Nem Szabad, Azt Nem Szabad!
Hej, regét regélek nektek, gyertek, szép Hölgyek, vitéz Urak, hallgassátok! - szállna a kobzosok dala a szökőkutak pereméről, s a délutáni napfényt élvező, tagjaikat a hosszas plenáris ülések után végre kinyújtóztató Államférfiak (és -Asszonyok) mosolyogva hallgatnák az Egymillió Nyugdíjas Dalát, miközben szemük végigfutna Miniszterelnök Úr új szobrán, mely ott magasodik a Halászbástya ormán, kivont kardjával megálljt parancsolva mindennek, mely a Magyar Népet fenyegeti...

neccharisnyás útonálló (törölt) 2012.02.08. 17:05:24

Most ezt így hogy? Szépkorúak emlékezetből elmesélik, milyen volt a körzet a srapnelek előtt, és olyanra visszavakolják? Ahogy áll a költségvetés, valszeg csak olyan holografikus kivetítő lesz, mint Aquincumnál.

BTW tudja valaki, hogy a Ferencziek terétől keletebbre húzódó kis utcákban azok a golyólikak '56-ban kerültek oda a házfalakba vagy még '45 telén?

neccharisnyás útonálló (törölt) 2012.02.08. 17:11:26

@Kurtz ezredes:
Én a Főméltóságú Kormányzó Úr mokány, bogárszemú székely testőreit hiányolom onnét. Bérletet vezetnének be a Bécsi kapunál a jegyszedők, annyit járnék.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2012.02.08. 18:39:10

@Kurtz ezredes: nem vagy te valami diósgyőri csökevény? :-) mellesleg mióta mindenki szeretett Lecsó Rozija visszavonult, azóta fityiszes fellegvár lett Tirpakisztán.

@neccharisnyás útonálló: meg az öreg matrózt a "róza" felirattal, mi? :-D

neccharisnyás útonálló (törölt) 2012.02.09. 21:43:53

@Professor Pizka: Mondom, a testőreit! Gazda nem kell hozzájuk. Illetve.... hát ja, védhetnek engem is. :D
süti beállítások módosítása