Szia Tibi
egészícsd ki vagy mittudomén, nem bírok minden kitalálni, alapvetően ezt a gasztronős vonalat próbáltam kibekkelni. Aztán lehet hogy jobb lenne ha a zolvasók raknák hozzá a magukét? Hö!
-Mmmmm, mennyei ez a csokoládébonbon Anette, hol sikerült ráakadnod?!
-Jaj ne hülyéskedj Zita, tudoood milyen vagyok?
(hihhhihihhhihihih, hihhihihii)
-Mmmm, te ez valami borzasztóan finom, elvehetek még egyet?
-Hogyne, tessék Zsuzsa, nektek hoztam.
-És EZEK ITT MICSODÁK?
-Jaaaaaaaj Zita, hát ezeket mindenképpen meg kóstolnod, Makarón, hát persze!
-Imádom, imádom nem bírok ellenállni a csábításnak. Igaz, fogyókúráznom kéne.
(hihhh hihhihhhihhihihhiihhii)
Ugye ismerős? Hát persze, hisz mindannyian bolondulunk a csokoládéért, mily' mennyei élvezet elszopogatni eme szánkba helyezett kakaóvaj-készítményeket, amelyek oly sok boldogsághormont és flaviolt szabadítanak fel az emberi szervezet titokzatos biológiai vegyiüzemnek is beillő boszorkánykonyhájában.
Gondolták volna, hogy a csokoládé 16000 éves és már ősi mexikói uralkodói sírokban is találtak csokoládé ital fogyasztására alkalmas aranyedényeket? Ugye hogy nem? Hát mi sem, de erről is tudomást szerezhettünk a hétvégi "Csokoládékóstoló 2011-en".
Legjobb barátném hívta fel rá a figyelmemet, jellemző. Szóval szombat délelőtt ott toporogtunk az esemény megnyitóján többedmagunkkal a csípős hidegben (Anette szerint jó ha voltak 200-an, szerintem többen, de tökmindegy). A jegy nem volt olcsó, 27900 forint volt a belépő - ezért viszont annyit kóstolhattál amennyi beléd fér. A kezdeti hüledezés után úgy döntöttünk, mégis bemegyünk. Ennyit egyszer megér, hát nem?!?!
Bent pazar fogadtatásban volt részünk, először egy laza belga csokoládéitallal kínáltak bennünket, melyben a csili és a szumátrai ökofahéj lejtett lágy keringőt, hogy már attól teljesen kikészültünk, ezután jött a java!
A következő említést érdemlő ízélményt a francia Walrona cég pralinékínálata nyújtotta. Kecsesen tolakodó mandulás noisette-je enyhe orgazmusközeli állapotba juttatott bennünket, amit vihorászva ki is tárgyaltunk, mi több a közelünkben ínyenckedő középkorú hölgy is kiemelte a termék eme mellékhatását, persze mindezt a legnagyobb diszkrécióval övezve.
Prophet 2012.01.16. 23:56:46
combo 2012.01.16. 23:58:18
Igaz, már uszkve 2 éve fogyózok, de Tivadar szerint nem áll jól nekem az új ajakpiercing, ennélfogva e bunkó miatt vagyok kénytelen egy kis édességet is nassolni bánatomban.
Mitya Ivanov 2012.01.17. 00:48:03
Nem szólalt meg, de beindult közöttünk valami kommunikáció, biztos a bor tette, vagy a theobromin, de mintha azt kérdezte volna a szemeivel tőlem, hogy "kedves uram, itt van ez a csokoládé a kezemben, igazán pazar és mennyei falat, azonban még jobban tudnám élvezni, ha ide a tetejére ráejakulálna, mintegy tejszínhabként..."
Dr. Kevorkian 2012.01.17. 00:58:24
Gratulálok!
Csokimodor...Múltkor, egy vacsorán voltam, ahol mint műsorszám, meghívtak egy magyar csokoláűdé készítőt is, aki természetesen beszélt a termékekről egy 10 percet...ha felvettem volna....pffff :)
Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2012.01.17. 01:16:23
Nosza felhívtam Hajnit hogy sütni kellene valamit. Nosza, anyukájától hozott is két bödön mangalicazsírt, egy liter hetvenfokos papramorgót, két oldal abárolt szalonnát meg egy kiló almát. Talán a napnál is világosabb, hogy szalonnástojást csináltunk jóasszony módra, zsírcsoki sodóval és flambírozott almachips-szel.
Persze, mire hozzákezdtünk volna, addigra elfogyott az a demizson Calvados, amelyet a hazalátogató Ildi barátnénktól kaptuk. Na igen, Ildi lelépett Jean-Pierre-rel, a lorient-i bagad második bombardonosával, aki akkoriban egy francia cég expat vezetőjeként átvette az ellenőrzést a hazai rotációskapa piac felett és közben isteni fondue-partikat csinált a lakásán, ahol egész érdekes dolgokat mártogattak a vendégek a fondue-be. Itt volt az, hogy Jurij Szemjonovics, aki azóta Juci barátnénk két lurkójának apukája, kénytelen volt megmetélkezni, mert a fitymáját leégette a két rész maasdamerből, egy rész tilsiterből és egy rész jellegtelen camembert sajtból álló massza, amikor Jurij azzal akart villogni, hogy a pálpusztait a farkára keni és úgy kavarja bele a fondue-be. Kár, mert én nyertem a sorsolást az utána következő eseményekre, hiszen bolondulok a pálpusztaiért.
Szóval ahogy ezen vinnyogtunk a Hajnival a tojás megzápult, a szalonnát felzabálta a közben elszabadult degu, az alma megcefrésedett. Ott feküdtünk a konyhapadlón, az ablakon átlósan, bántón, olyan sunyi pesti módon besütött a hajnali napfény. El akartunk menni a csarnokba legalább egy nyamvadt marhatüdőért, és két pillantásért a hentesfiúra, de nem engedelmeskedtek lábaink. Ott volt a zsírcsoki. Száraz kiflire kentük és bosszút állva minden kiflin, bezabáltuk az egészet. Igen, így a legjobb. Mindenkinek. Önök rákenik? Ha rákenik, lenyalják? Ha lenyalják, lenyelik?
mojoking77 2012.01.17. 01:31:04
Ennyi faszt.... Eletemben eszembe nem jutna ennyi idiotasag egy ilyen nulla temarol... Szornyu.
Fiatalok, nem olvastok ti titokban tul sok noi magazint?
(Mindegy, mehet azert meg egy par.. Reg rohogtem ilyen "joizuen")
combo 2012.01.17. 01:42:45
A hozzászólás termékmegjelenítést tartalmaz.
pruntyike 2012.01.17. 05:11:53
Svájcban csokoládégyár-látogatáson (Cailler) annyi csokoládét ettem ingyen, hogy azóta ránézni sem nem bírok a csokira....
2012.01.17. 07:09:13
vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.01.17. 07:22:37
bikmakk · http://srbija.blog.hu 2012.01.17. 07:30:29
neszeszer.blog.hu/2012/01/10/keksz_es_new_york
altoid · http://altoid.inda.hu/ 2012.01.17. 07:33:57
bikmakk · http://srbija.blog.hu 2012.01.17. 07:53:35
Kész, leborulok, az előzőt meg visszavonom, hisz a nyomodba se érhetek. :)
Note to self: legközelebb elolvasom a kommenteket, hátha már nincs is mit hozzátenni.
magyar bucó 2012.01.17. 08:10:11
szájhúzó kutya · http://szajhuzokutya.blog.hu 2012.01.17. 08:11:06
Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2012.01.17. 08:30:13
magyar bucó 2012.01.17. 08:39:55
vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.01.17. 08:40:13
Donjon 2012.01.17. 08:49:08
la paloma de la rosa 2012.01.17. 09:01:50
vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.01.17. 09:12:02
Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2012.01.17. 09:31:43
la paloma de la rosa 2012.01.17. 09:43:19
vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.01.17. 09:50:48
@la paloma de la rosa: megható, de télleg:)
la paloma de la rosa 2012.01.17. 10:03:17
Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.01.17. 10:28:12
Almaleves · http://almaleves.blog.hu 2012.01.17. 10:44:33
Azok is biztonságban érezhetik magukat, akik a nagy csokipestis idejéből visszamaradt ősökkel rendelkeznek, ugyanis immunitást szereztek eme álöröm csábításával szemben.
Úgyhogy aki ilyenekről áradozik, annak sok már nincsen hátra, tralala-tralala-tralala
Mocskos Állat 2012.01.17. 10:48:42
Kedvenc gasztro modoros kifejezésem valahogy így hangzott:
"XY baszk séf 3 Michelin-csillagos éttermében hihetetlenül tisztelik az alapanyagot".
Ilyen mondatoknál elképzelem, hogy a hülyék hajlonganak a répa és a sertés csülök előtt és előre köszönnek a tintahalnak.
Péter Annát meg valami perverz kúrja az index szerkesztőségből, mert már minden blogot megjárt (még a totalcar-t is, érthetetlen), elvileg ugyanis mindenhez ért. Pedig valójában semmihez. Egyszer egy Michelin-csillagos séf farkát szopkodja, másnap meg ír egy posztot arról, hogy hogy csinált rántott húst a gázrezsón. És nem érzi magáról, hogy mekkora ciki.
Silent Bob 2012.01.17. 10:52:24
Epic. :D
Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.01.17. 10:54:57
A prémium tejcsokik általában minimum 35-40% kakaót tartalmaznak, az étcsokik pedig 50% felett és a cukor is ennek megfelelően kevesebb. Szóval ezért keserűbbek, nemhiába hívják az étcsokit keserűcsokinak is :)
Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2012.01.17. 10:55:00
Donjon 2012.01.17. 11:00:25
Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2012.01.17. 11:40:34
Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.01.17. 11:50:42
A chilis csoki szerintem finom :)
Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2012.01.17. 12:58:37
De annyira jó nézni sznobékat, amint próbálják fancsaliból ahítattal teltre erőltetni arcukat, miközben eszik azt a dögkeserű izét.
bikmakk · http://srbija.blog.hu 2012.01.17. 16:21:08
Így van, a 95%-os csokit szigorúan kiskockánként kell eszegetni, jó erős cukormentes feketekávék mellé. (Már aki az ilyet szereti, pl. én.)
neccharisnyás útonálló (törölt) 2012.01.17. 18:12:21
No az van, hogy
1. a csoki finom (én keserűből eszek meg minden elvetemült kutyulmányt)
2. egy-egy jobban sikerült verziótól előfordul, hogy olyan hangot adok ki, amiért apjuk sápadva bokán rúg, hogy hát azért ezt már így itten mégse kéne
De mi a lókukiért kell róla BESZÉLNI???? Tömjed a szádba, azt csókolom. Arra van. Nem filozofálásra.
Hasonló a problémám egyéb érzékeke bizgerálására feltalált dolgoknál is. Pl. zene. Most attól kinek lesz jobb, hogy lelkendezve közli, ni ott egy akkordtörés. Meg hűde technikás az a szóló. És akkor hallasz egy ütemet, ami tetszik, meg egy gitárszólót, amit még 20x újrázol, mert bitang jól esik a fülednek. És NEM KEZDED EL számolgatni benne a hangokat, meg hogy ez ugye ciszben van, de ha áttolom d-dúrba, akkor már ilyen meg olyan. Frászt! Odatolod komának a fülest, hogy ni ezt skubizd meg, azt tsók! A racionalizálás kiheréli a világot!
MittuDomain 2012.01.18. 06:20:19
vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.01.18. 07:36:50
Ernoke 2012.01.18. 09:09:30
manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2012.01.18. 13:21:08
vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.01.18. 13:50:06
neccharisnyás útonálló (törölt) 2012.01.18. 18:09:03
-Hi, ez jó!
-Úúúú, de fincsi az a torzítás... (figyeled a szakszókincset!)
Stb.
@Ernoke: El ne hidd! Ez a netes-lazuló stílusom. Élőben nem is tudom van-e stílustörés... jah, megvan. Ha valakire haragszom, akkor hajlamos vagyok magázni az illetőt, hiába férne bele a tegezés. (hasonló Szarkafalvy úr fentebbi tessékeléséhez)
Egyéb esetekben az adott helyzet, illetővel való viszonyom határozza meg, mit hogyan. ,)
Tékasztoris celebnőről meg Pizka tud sokat. Őt tessék faggatni.
Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2012.01.19. 04:25:41
Daenerys 2012.01.29. 20:38:56
Bár szerintem a csokiba bűn bármit is keverni, a szar tejporral az élen. 65% fölött kezdődik az ehető.