Olvasói rovat - Gasztroszenny-parádé

2012/01/16. - írta: Modor Tibi

Szia Tibi

egészícsd ki vagy mittudomén, nem bírok minden kitalálni, alapvetően ezt a gasztronős vonalat próbáltam kibekkelni. Aztán lehet hogy jobb lenne ha a zolvasók raknák hozzá a magukét? Hö!

Blassius


-Mmmmm, mennyei ez a csokoládébonbon Anette, hol sikerült ráakadnod?!

-Jaj ne hülyéskedj Zita, tudoood milyen vagyok?

(hihhhihihhhihihih, hihhihihii)

-Mmmm, te ez valami borzasztóan finom, elvehetek még egyet?

-Hogyne, tessék Zsuzsa, nektek hoztam. 

-És EZEK ITT MICSODÁK?

-Jaaaaaaaj Zita, hát ezeket mindenképpen meg kóstolnod, Makarón, hát persze!

-Imádom, imádom nem bírok ellenállni a csábításnak. Igaz, fogyókúráznom kéne.

(hihhh hihhihhhihhihihhiihhii)

 

Ugye ismerős? Hát persze, hisz mindannyian bolondulunk a csokoládéért, mily' mennyei élvezet elszopogatni eme szánkba helyezett kakaóvaj-készítményeket, amelyek oly sok boldogsághormont és flaviolt szabadítanak fel az emberi szervezet titokzatos biológiai vegyiüzemnek is beillő boszorkánykonyhájában. 

Gondolták volna, hogy a csokoládé 16000 éves és már ősi mexikói uralkodói sírokban is találtak csokoládé ital fogyasztására alkalmas aranyedényeket? Ugye hogy nem? Hát mi sem, de erről is tudomást szerezhettünk a hétvégi "Csokoládékóstoló 2011-en".

Legjobb barátném hívta fel rá a figyelmemet, jellemző. Szóval szombat délelőtt ott toporogtunk az esemény megnyitóján többedmagunkkal a csípős hidegben (Anette szerint jó ha voltak 200-an, szerintem többen, de tökmindegy). A jegy nem volt olcsó, 27900 forint volt a belépő - ezért viszont annyit kóstolhattál amennyi beléd fér. A kezdeti hüledezés után úgy döntöttünk, mégis bemegyünk. Ennyit egyszer megér, hát nem?!?!

Bent pazar fogadtatásban volt részünk, először egy laza belga csokoládéitallal kínáltak bennünket, melyben a csili és a szumátrai ökofahéj  lejtett lágy keringőt, hogy már attól teljesen kikészültünk, ezután jött a java!

A következő említést érdemlő ízélményt a francia Walrona cég pralinékínálata nyújtotta. Kecsesen tolakodó mandulás noisette-je enyhe orgazmusközeli állapotba juttatott bennünket, amit vihorászva ki is tárgyaltunk, mi több a közelünkben ínyenckedő középkorú hölgy is kiemelte a termék eme mellékhatását, persze mindezt a legnagyobb diszkrécióval övezve.

45 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Prophet 2012.01.16. 23:56:46

Remélem nem minősül ajánlatnak, de hátha elkerülte Anette figyelmét, talán még díjat is kapnak: budapest.varosom.hu/programok/gasztro/Mangalica-Fesztival.html

combo 2012.01.16. 23:58:18

De ínycsiklandóan néznek ki ezek a belga csokoládéfalatkák ebben a gusztusos kis dobozkában. Mmm, amilyen a külcsín, olyan a belbecs is: Ez a mennyei ízharmónia minden egyes ízlelőbimbómat kényezteti. Tökéletesek az arányok, az étcsokoládé keserűségét tökéletesen ellensúlyozza a banán vidámsága, mesterien megkomponált ízorgia.

Igaz, már uszkve 2 éve fogyózok, de Tivadar szerint nem áll jól nekem az új ajakpiercing, ennélfogva e bunkó miatt vagyok kénytelen egy kis édességet is nassolni bánatomban.

Mitya Ivanov 2012.01.17. 00:48:03

nem is olyan régen voltam egy ilyen puccos fogadáson, ahol a desszertek ilyen kis csokifalatkák voltak, nem tudom pontosan mi volt a nevük, de nem praliné volt. Nem is ez a lényeg, hanem az, hogy ott kóstolgattuk ezeket a kis finomságokat, előtte bort ittam, ezért aztán máshogy viselkedtem mint általában Egyszer azt vettem észre, hogy egy nő néz engem, a kezében csokoládéval.
Nem szólalt meg, de beindult közöttünk valami kommunikáció, biztos a bor tette, vagy a theobromin, de mintha azt kérdezte volna a szemeivel tőlem, hogy "kedves uram, itt van ez a csokoládé a kezemben, igazán pazar és mennyei falat, azonban még jobban tudnám élvezni, ha ide a tetejére ráejakulálna, mintegy tejszínhabként..."

Dr. Kevorkian 2012.01.17. 00:58:24

Combo...azt hoztad ki belőlem amit csak kevesen tudnak...sugárban hányok a hagymázas! szövegtől :D

Gratulálok!

Csokimodor...Múltkor, egy vacsorán voltam, ahol mint műsorszám, meghívtak egy magyar csokoláűdé készítőt is, aki természetesen beszélt a termékekről egy 10 percet...ha felvettem volna....pffff :)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2012.01.17. 01:16:23

...az úgy volt hogy Alvaro Gonzaga Buzierrez y Mendes, röviden Paco, aki a Fény utcai piac kizárólag plazmateleporton megközelíthető hatodik emeletén üzemeltet nutria-hentesüzletet, felhívott, hogy te Anna, chicita mia, oszt nem lenne kedved chingar con mi... szóval ezt nem mondta, ezt csak gondolta, hiszen őrülten bukik a derék magyar házicsajosokra, dehát őt már évekkel ezelőtt lestoppolta Andi. Persze így is megtudtam, hogy Pacohoz bizony megérkezett az ezévi zsírcsokoládé-szállítmány.

Nosza felhívtam Hajnit hogy sütni kellene valamit. Nosza, anyukájától hozott is két bödön mangalicazsírt, egy liter hetvenfokos papramorgót, két oldal abárolt szalonnát meg egy kiló almát. Talán a napnál is világosabb, hogy szalonnástojást csináltunk jóasszony módra, zsírcsoki sodóval és flambírozott almachips-szel.

Persze, mire hozzákezdtünk volna, addigra elfogyott az a demizson Calvados, amelyet a hazalátogató Ildi barátnénktól kaptuk. Na igen, Ildi lelépett Jean-Pierre-rel, a lorient-i bagad második bombardonosával, aki akkoriban egy francia cég expat vezetőjeként átvette az ellenőrzést a hazai rotációskapa piac felett és közben isteni fondue-partikat csinált a lakásán, ahol egész érdekes dolgokat mártogattak a vendégek a fondue-be. Itt volt az, hogy Jurij Szemjonovics, aki azóta Juci barátnénk két lurkójának apukája, kénytelen volt megmetélkezni, mert a fitymáját leégette a két rész maasdamerből, egy rész tilsiterből és egy rész jellegtelen camembert sajtból álló massza, amikor Jurij azzal akart villogni, hogy a pálpusztait a farkára keni és úgy kavarja bele a fondue-be. Kár, mert én nyertem a sorsolást az utána következő eseményekre, hiszen bolondulok a pálpusztaiért.

Szóval ahogy ezen vinnyogtunk a Hajnival a tojás megzápult, a szalonnát felzabálta a közben elszabadult degu, az alma megcefrésedett. Ott feküdtünk a konyhapadlón, az ablakon átlósan, bántón, olyan sunyi pesti módon besütött a hajnali napfény. El akartunk menni a csarnokba legalább egy nyamvadt marhatüdőért, és két pillantásért a hentesfiúra, de nem engedelmeskedtek lábaink. Ott volt a zsírcsoki. Száraz kiflire kentük és bosszút állva minden kiflin, bezabáltuk az egészet. Igen, így a legjobb. Mindenkinek. Önök rákenik? Ha rákenik, lenyalják? Ha lenyalják, lenyelik?

mojoking77 2012.01.17. 01:31:04

:))))

Ennyi faszt.... Eletemben eszembe nem jutna ennyi idiotasag egy ilyen nulla temarol... Szornyu.
Fiatalok, nem olvastok ti titokban tul sok noi magazint?
(Mindegy, mehet azert meg egy par.. Reg rohogtem ilyen "joizuen")

combo 2012.01.17. 01:42:45

@Professor Pizka: Ahogy a Csini Divat exkluzív üzlet hirdetése szól, "A Föld is gömbölyű, mégis gyönyörű".

A hozzászólás termékmegjelenítést tartalmaz.

pruntyike 2012.01.17. 05:11:53

@combo: A Földet nem kell dugnod.
Svájcban csokoládégyár-látogatáson (Cailler) annyi csokoládét ettem ingyen, hogy azóta ránézni sem nem bírok a csokira....

2012.01.17. 07:09:13

@Professor Pizka: tökéletes volt, régebben azthittem, hogy az a blog a főzésről szól, de áh dehogy

bikmakk · http://srbija.blog.hu 2012.01.17. 07:30:29

Jaj, őrület! Én is voltam ezen a csudacsoki-ünnepen - mit ünnep, SZEÁNSZ - hátborzongatóan jó volt, ötpercenként klitorális orgazmust éltem át és tízpercenként vaginálisat, pedig nem is nyúltam magamhoz. Hű, azok a csoxik! Mennyei, zseniális, észbontó! De voltak egyéb finiségek és csudálatosságok is. Például isteni csokifolyós-eperhabos-málnaszuflés kekszek, csak úgy bugyogott a közepükön a sok karamell és a noisette-krém (a dédi sütögetett hasonlót, ma is érzem a számban és ha csak rágondolok, rögtöm elmegyek. Nem a dédire, a kekszre te hülye.)

neszeszer.blog.hu/2012/01/10/keksz_es_new_york

bikmakk · http://srbija.blog.hu 2012.01.17. 07:53:35

@Professor Pizka:
Kész, leborulok, az előzőt meg visszavonom, hisz a nyomodba se érhetek. :)

Note to self: legközelebb elolvasom a kommenteket, hátha már nincs is mit hozzátenni.

szájhúzó kutya · http://szajhuzokutya.blog.hu 2012.01.17. 08:11:06

Én mindíg remekül szórakozom a gasztro bloggerinákon! A személyes kedvencem mostanában az a rusnya, ápolatlan, szőke trampli a malackarajról, akiben valamelyik indexes megmondó efftáls faszát tisztelhetjük. Ki is kerül a címlapra... Pedig a csaj még indexes viszonylatban is gödör a völgyben. Főzni nyilvánvalóan nem tud, az alapokkal sincs tisztában, de az ál laza észosztás az nagyon megy. Ügyesen keveri a lipótvárósi finnyáskodást a nyolckeres tahósággal. De a klasszikus, "füszeres" és "cicamicás" széplelkeken is sokat lehet röhögni! Azért azon nem csodálkozom, hogy az ilyeneknek max valami flancos csokitól van orgazmusuk, kizárólag. Pedig én is szeretem a csokit, főleg finom borral, de az orgazmust az utána következő kiadós baszástól várom!

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2012.01.17. 08:30:13

@vészmadár (pica pica): Absolutement, mon aim :-) Flame is good, flame is warm :-)

magyar bucó 2012.01.17. 08:39:55

@vészmadár (pica pica): Úgyis ki fogják moderálni. Nem bírják a kritikát.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.01.17. 08:40:13

@szájhúzó kutya: annyiban nincs igazad, hogy Anna egyébként egészen jó arc, azt nem tudom, hogyan főz, mer' nem ettem a főztjét, és az is biztos, hogy elég furán rakja be a tipliket a falba, de az indexből, amennyire rá lehet látni innen a végekről, biztos hogy inkább vele mennék pálinkázni, nem a bedemajcival, hehe.

Donjon 2012.01.17. 08:49:08

Nem olvastam el, de a múltkor kaptam egy kisebb doboz "prémium" csokit karácsonyra a cégtől. Kissé fura fanyar íze volt. Állítólag különböző spéci ízesítésű volt minden darab. Nekem mindegyik egyforma keserűnek tűnt. Megkóstoltattam kisfiammal is és ő is csak pofákat vágott. Meg se néztem, hogy hol készítik, nálam nem jött be az ingyenes termékminta.

la paloma de la rosa 2012.01.17. 09:01:50

@Professor Pizka: Ismételten leborulok nagyságod előtt. Kár volt egy ügyvédi irodára vesztegetni a tehetségedet.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.01.17. 09:12:02

@la paloma de la rosa: pizka iránt érzett minden tiszteletem (lófaszt, mama) mellett idézném, hogy "ne kezdjük most egymás faszát szopni".

la paloma de la rosa 2012.01.17. 09:43:19

@vészmadár (pica pica): Rendben, igyekszem magam visszafogni, bár annak idején csak azért regisztráltam, hogy pizka iránti rajongásomat kifejezhessem, és ennek azóta is igyekszem minden adandó alkalommal hangot adni.

la paloma de la rosa 2012.01.17. 10:03:17

@vészmadár (pica pica): Akkor úgy nézem csak a rajongásom tárgyát nem sikerült meghatni. Ez meg inkább elszomorító.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.01.17. 10:28:12

Az ilyeneket beszélők fele sose evett igazán jó csokit, mert csak az árra utaznak, hiszen szerintük ami drágább, az jobb. Aztán csodálkoznak, hogy nem lesz mennyei egy csoki attól, hogy bio, fair trade vagy hasonló címke van rajta és ötször annyiba kerül.

Almaleves · http://almaleves.blog.hu 2012.01.17. 10:44:33

A fekete lötty, a pokol bugyraiból feltörő lelkek gonosz ánuszának fröcsögése, az élőket akarják meggyalázni és Teflon Etelkát megcsinálni. De Etelka, a szűz, vigyáz ám magára, csak a hagyományos pózokat kedveli teoretíve, így a belőle elérhető csokiözön egyenlőre nem jelent veszélyt számunka.
Azok is biztonságban érezhetik magukat, akik a nagy csokipestis idejéből visszamaradt ősökkel rendelkeznek, ugyanis immunitást szereztek eme álöröm csábításával szemben.
Úgyhogy aki ilyenekről áradozik, annak sok már nincsen hátra, tralala-tralala-tralala

Mocskos Állat 2012.01.17. 10:48:42

Már én is tapasztaltam, hogy a gasztro blogok igazi modorosság gyűjtemények. Főleg a világevő és a malackaraj- Fossák a szót olyan témában, amiről semmit nem tudnak.
Kedvenc gasztro modoros kifejezésem valahogy így hangzott:
"XY baszk séf 3 Michelin-csillagos éttermében hihetetlenül tisztelik az alapanyagot".
Ilyen mondatoknál elképzelem, hogy a hülyék hajlonganak a répa és a sertés csülök előtt és előre köszönnek a tintahalnak.

Péter Annát meg valami perverz kúrja az index szerkesztőségből, mert már minden blogot megjárt (még a totalcar-t is, érthetetlen), elvileg ugyanis mindenhez ért. Pedig valójában semmihez. Egyszer egy Michelin-csillagos séf farkát szopkodja, másnap meg ír egy posztot arról, hogy hogy csinált rántott húst a gázrezsón. És nem érzi magáról, hogy mekkora ciki.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.01.17. 10:54:57

@Donjon: Gondolom, a hagyományos Magyarországon kapható tejcsokikhoz vagy szokva, amikben több a cukor, mint a kakaó. Tipikus összetétel: 5-10% tej, 60-70% cukor, 20-30% kakaó, 5-10% egyéb (ízesítés, emulgeálószerek, tartósítás).

A prémium tejcsokik általában minimum 35-40% kakaót tartalmaznak, az étcsokik pedig 50% felett és a cukor is ennek megfelelően kevesebb. Szóval ezért keserűbbek, nemhiába hívják az étcsokit keserűcsokinak is :)

Donjon 2012.01.17. 11:00:25

@online távmunkás: Az étcsokit jobban szeretem mint a tejcsokit, de ezek extrém keserűek voltak, az ízesítés még rátett egy lapáttal. Állítólag még chili-s is volt köztük. Jó hogy nem zsíros kenyér meg bableves volt az ihlető. :)

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.01.17. 11:50:42

@Donjon: Vannak elvetemült gyártók, akik kiadnak 95% kakaótartalmú csokikat is. Ezek olyanok, mintha cukrozatlan kakaóport nyalogatnál, keserű és porlik szét. Szerintem elég gáz, nem gasztronómia, hanem parasztvakítás...

A chilis csoki szerintem finom :)

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2012.01.17. 12:58:37

@online távmunkás: A disznózsírt se eszed magában, a 95%-os csoki se arra van feltehetőleg.

De annyira jó nézni sznobékat, amint próbálják fancsaliból ahítattal teltre erőltetni arcukat, miközben eszik azt a dögkeserű izét.

bikmakk · http://srbija.blog.hu 2012.01.17. 16:21:08

@online távmunkás: @Püspök utcai gombaszedő:
Így van, a 95%-os csokit szigorúan kiskockánként kell eszegetni, jó erős cukormentes feketekávék mellé. (Már aki az ilyet szereti, pl. én.)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2012.01.17. 18:12:21

@bikmakk: Magában meg bitang jó szerotonin bomba. De tényleg.

No az van, hogy
1. a csoki finom (én keserűből eszek meg minden elvetemült kutyulmányt)
2. egy-egy jobban sikerült verziótól előfordul, hogy olyan hangot adok ki, amiért apjuk sápadva bokán rúg, hogy hát azért ezt már így itten mégse kéne
De mi a lókukiért kell róla BESZÉLNI???? Tömjed a szádba, azt csókolom. Arra van. Nem filozofálásra.
Hasonló a problémám egyéb érzékeke bizgerálására feltalált dolgoknál is. Pl. zene. Most attól kinek lesz jobb, hogy lelkendezve közli, ni ott egy akkordtörés. Meg hűde technikás az a szóló. És akkor hallasz egy ütemet, ami tetszik, meg egy gitárszólót, amit még 20x újrázol, mert bitang jól esik a fülednek. És NEM KEZDED EL számolgatni benne a hangokat, meg hogy ez ugye ciszben van, de ha áttolom d-dúrba, akkor már ilyen meg olyan. Frászt! Odatolod komának a fülest, hogy ni ezt skubizd meg, azt tsók! A racionalizálás kiheréli a világot!

MittuDomain 2012.01.18. 06:20:19

@Modor Tibi: Az Arany Farmermellény díj is személyeskedés..vagy? :)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.01.18. 07:36:50

@neccharisnyás útonálló: hacsak nincs abszolút hallásod, akkor a semmiből előhangzó c-dúr és a semmiből előhangzó D-dúr között nem fogsz különbséget hallani. (másfelől viszont a B-dúr egy nagyon kellemes hangnem, csak nem egy tenornak, hehe)

Ernoke 2012.01.18. 09:09:30

@neccharisnyás útonálló: te élőben is ilyen szavakat-kifejezéseket használsz...? nyugtass meg, h nem te írod a tékasztorikat:D

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2012.01.18. 13:21:08

bassius! hol a poszt második fele? amikor a temérdek gyomorsavtól és/vagy mutatóujjacskától a torkunkba tolul a sok mesés egzotikus édesség, és keserű epével megtámogatva utat enged a hófehér telefonkagylóba.

milyen szerencse egyébként, hogy a kattintásvonzó kommentelést így szankcionálja a kibaszott bloghus js motor. (két komment elküldése között várnod kell néhány percet!) ami valójában egy óra.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.01.18. 13:50:06

@Ernoke: hallod, én azt vettem észre, hogy ahogyan én írok, az nem modoros affektálás, hanem így beszélek, simán, minden erőlködés nélkül élőben is használom, hogy dehanemazonban, hehe meg elváráshorizont, nem különben azt, hogy "viseltessék már megértéssel kedvesem a padtársa iránt" ésígytovább, és ez nem a kor, így beszéltem 17 évesen is, hátborzongató élmény, nah...

neccharisnyás útonálló (törölt) 2012.01.18. 18:09:03

@vészmadár (pica pica): Süket vagyok a technikai részhez. Felfogásom kimerül olyanokban, mint..
-Hi, ez jó!
-Úúúú, de fincsi az a torzítás... (figyeled a szakszókincset!)
Stb.

@Ernoke: El ne hidd! Ez a netes-lazuló stílusom. Élőben nem is tudom van-e stílustörés... jah, megvan. Ha valakire haragszom, akkor hajlamos vagyok magázni az illetőt, hiába férne bele a tegezés. (hasonló Szarkafalvy úr fentebbi tessékeléséhez)
Egyéb esetekben az adott helyzet, illetővel való viszonyom határozza meg, mit hogyan. ,)

Tékasztoris celebnőről meg Pizka tud sokat. Őt tessék faggatni.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2012.01.19. 04:25:41

@Bachterman: vazz erről teljesen lemaradtam, pedig követem a modorost, én nem tudom mi lehet, biztos időhurokba kerültem

Daenerys 2012.01.29. 20:38:56

Dolgoztam csokimanufaktúrában, úgyhogy ismerős...

Bár szerintem a csokiba bűn bármit is keverni, a szar tejporral az élen. 65% fölött kezdődik az ehető.
süti beállítások módosítása