Olvasói rovat - Egy DJ bemutatkozása

2011/10/24. - írta: Modor Tibi

Helló Tibi!

Nemrégiben belefutottam több ilyen bemutatkozó szövegbe, gondoltam egységesítem a tartalmakat egy írásba, hogy a jövő feltörekvő dj- nemzedékének már ne kelljen hosszú időket tölteni azzal, hogy kitalálja, hogy hogyan is lett ő "zenész".

Ha volt már, akkor bocs, de igyekeztem alaposan átnézni a kínálatot és nem találtam erre hajazó bejegyzést. Természetesen a való élettel való mindenféle egyezés kizárólag a véletlen műve!

 

Brunner Krisztián (aki már volt kedves a Rádió Pluszban bemutatni minket)

 

Szóval:

"A nevem DJ Manners és már kisgyermekkorom óta foglalkozom zenéléssel. Első mixeimet még csörgővel és ütemes sírással készítettem el és anyukámnak mindig nagyon is tetszettek. Kora gyermekkoromban mindennel képes voltam zenélni, legyen az egy fakocka, vagy egy doboz szög, de igazán a "sorsomat" egy karácsonyra kapott xilofon "pecsételte meg".

Már ekkor éreztem a zene iránti elkötelezettségemet, és szerelmemet, így hamarosan el is kezdtem ez irányban komolyabb lépéseket tenni. Kicsit felnőve és túlnőve saját korlátaimon sajnálattal vettem észre, hogy még csak a kazettás magnók és a hifik élték fénykorukat. Sebaj! Ezek segítségével állítottam össze első mix kazettáimat, melyeket házibulikban játszottam le barátaimnak óriási sikerrel. Akkor még irígykedve néztem a sztár dj-ket, akik minden szombaton felléptek a helyi klubokban - ha tehettem sokat sündörögtem körülöttük és ámulattal figyeltem, ahogy tekergetik a potmétereket.

Első cuccaimért egy egész nyarat átdolgoztam, de így lehetőségem nyílt arra, hogy komolyabb megmérettetéseken is kipróbáljam magam. Felléptem többször a saját középiskolámban, de hívtak más iskolák bulijaiba is, amely meghívásoknak persze nagyon szívesen eleget tettem.

Otthon a szobám magányában nagyon sok mixet készítettem, amit nem csak a barátok, hanem mindenki más is szívesen hallgatott a bulikban.

Az első komoly áttörést az életemben a helyi kocsma a Talicska nyitópartyja hozta, amikor is fergeteges hangulatot varázsoltam az értő közönségemnek, amelynek egyik tagja véletlen a rábafüttyösi Club Apocalypto tulajdonosa volt. Meghívott, hogy a következő héten tartsam náluk a diszkót - én pedig örömmel mondtam neki igent.

Azóta már nagyon sok szórakozóhelyen játszottam és mindig örömmel tölt el, ahogy hajnalban a közönségem alig akar elengedni.

Honlapomon rengeteg időközben elkészült mixemet meghallgathatod és letöltheted, de érdemes visszalátogatnod sűrűbben, hiszen rendszeresen frissítem az elérhető tartalmakat.

Zenei stílusommal igyekszem kilógni a hagyományos kínálatból, repertoáromban ugyanúgy megtalálhatók a modern sikerszámok, mint a trance, a techno, a minimal és a progresszív irányzatok.

Remélem találkozunk valamelyik bulimban a jövőben!

Üdvözöllek és csocsi:

Dj Manners

Címkék: zene olvasói
179 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

J. S. Bach / Pierre Bezuhov (törölt) 2011.10.24. 21:58:17

Kérdés: DJ-skedni nem modoros dolog eo ipso?

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2011.10.24. 22:46:59

Filozófiám szerint a zene mindenkié. Ha valaki beskatulyázza és felteszi a polcra, és leveszem és bedobom a közösbe. Minden zenét meg fogsz találni műsoromban, ahogy mindenféle ember is tombol partyjaimon. Szeretem látni ahogy a zene átveszi az irányítást és az emberek eggyé lesznek.

Peace!

mybudapest · http://mybudapest.blog.hu/ 2011.10.24. 22:50:40

hát ez nem lett túlságosan kibontva, pedig hálás a téma.

mybudapest · http://mybudapest.blog.hu/ 2011.10.24. 22:55:08

amúgy megérne egy misét a rádióban éjszaka futó modern tánczenés műsor is, az orrhangú, abszolút nem mikrofonra termett DJ-kkel akik külön gyakorolják, hogyan lehet minél érthetetlenebbül kiejteni az angol neveket és számcímeket :D

KürtiT (Tromb74) 2011.10.25. 01:02:22

Jó jó, de némi szleng meg zsargon nagyon kéne. Ernőke remélem kiokosít minket.

Nekem is volt ilyen spanom. Nagyon vágta stílusok közötti finom átmeneteket. Egyszer aszonta, hogy mekkorát fejlődött már a könnyűzene a kilencvenes években, előtte két irányzat volt a disco meg a metál.
Én meg úgy hallom, hogy ha a drum meg a bass mögé még becsempésznek valami cüncörgést, akkor annak mindjárt nevet is adnak, az egy új irányzat. Forradalmi!
Pedig nyitott voltam én mindenre. Jó régen volt. Elmentem velük a hírhedt keceli dizsibe is, hátha majd ott megérzem a dealt. ezek beszedtek mindenféle szart, eki, gyors, bélyeg meg minden. Baszogattak engem is (figyi, ettől nagyon beüt a zene!), de két slukk gyepnél többre nem hitelesítettem magam.
Bementünk. UV lámpa, tükörgömb, fehér pólós vicsorgó kopaszok, ledér lányok. A zene az ilyen dübörgős, néhol nyekergős, helyenként szférák hangja hallatszik szerűség volt. Az arcok úgy szeleteltek rá, mintha muszáj volna. Ilyen világító rudacskákkal hadonásztak, némelyiknek habzott a szája is. Konkrétan fröcskölt róluk az izzadtság, de nem ittak semmit, soha. A pultosok hülyére unták magukat, két rekesz ásványvíznél többet nem nagyon üzleteltek egész éjszaka.
Én letámasztottam magam valamelyik pulthoz, rendeltem egy sört (majdnem kitüntettek miatta), aztán figyeltem a sztájlt. A DJ időnként 15 perces loopokba feledkezett, de ez senkit nem zavart. A koreográfia nem volt túlkomplikálva, a figurák tapodtat se sehová, csak bólogattak fejükön a napgéppel, meg rázták a foszforeszkáló pálcákat.
- Na, most figyelj! mingyá. Zseniális!
És tényleg. Valami kókadozó tücsök ciripelése hallatszott ki a monoton basszus mögül. Ez kábé olyan katarzist okozott a különös szubkultúra köreiben, mintha Cliff Burton nyomná utolsó utáni Bass szólóját a sírból.
Na ez így ment cirka hajnali ötig, amíg vége nem lett a bulinak. Utána oda csapódott hozzánk egy dagadék, hogy nem-e megyünk-e afterozni. Nyilván mentünk. Beültünk a (birodalmi) Golfba, ehhez csak néhány tucat kicsavart Redbullos dobozt kellet arrébb hajigálni. A multi toxicomán span ült a volánhoz, kicsit leégette a kuplungot, majd kisvártatva elindultunk a szomszéd faluba.
- Te, nem egy fehér kutya futott át előttünk az előbb?
- nyugi, csak hallózol kicsinyt a bélyegtől!
- Az nem egy rendőr autó?
- Sőt, még csak nem is autó.
Nagyjából ebben a szellemben folyt a társalgás, míg oda nem érkeztünk egy a szocialista realizmus modorában megkonstruált családi házhoz. Az üzemből hazalopott fémhulladékból hegesztett kerítés, olajfestékkel lemázolt gumikerék-virágágyás, agráripari enteriőrök stb. Itt egy kazettás magnóból szólt a már jól ismert muzsika, amire fiúk és lányok dülöngéltek nem túl lelkesen. Na ennél a képnél aludtam el a hátsó ülésen.

doszy 2011.10.25. 02:41:40

Meszliner Szabina (DJ Sabyna) is pörög már a témán. Egyedi ötlete, miszerint félmeztelenül (na jó, bimbókat letakarva) nyomja a zenét, nagyon bejött a táncoló úri közönségnek. Mint azt egy interjúban kifejtette: "Figyi, nekem ez a saját stílusom, én nem foglalkozom másokkal. Csupa pozitív visszajelzést kapok, a barátaim szerint is egyre jobban megy, anyukám továbbra is támogat mindenben. Gellérttől, az új barátomtól meg kaptam egy tuti felszerelést, úgy érzem, ezen már kibontakoztathatom a tudásom. Beíratott egy tanfolyamra is, így most az ország legjobbjaitól lesem el a szakmai trükköket. Egyébként legközelebb a bükkönysutyoromfalvi clubban lépek fel, várok mindenkit soxeretettel."

A Jóskagyerek 2011.10.25. 07:19:52

A 'szett' szót hiányoltam.

2011.10.25. 08:36:30

Nem lett rossz, bár javasolnám a szerzőnek, hogy legközelebb a bemutatkozó szövegeket egészítse ki pár személyes mélyinterjúval!:)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.10.25. 09:00:45

A kiváló ötletek mellett szeretettel várom az új pályamunkákat!

Ernoke 2011.10.25. 09:58:31

@KürtiT (Tromb74): a diszkót nem vágom, soha nem voltam egyben sem. először akkor láttam, hogy néz ki egy ilyen hely, amikor másfél éve az e-klubban volt recoil. a hangerőhöz-fényhez gyenge az idegrendszerem, a minimalt-technót-house-t meg soha nem bírtam elviselni.
modoros partyajánlót talán tudnék írni, abban az a lényeg, h a fele angolul legyen: headliner, live act show, visuals. fontos, h benne legyenek bizonyos kifejezések: "régóta ismert az igényes zenét kedvelők számára", "elkápráztatja a közönséget" stb. némely műfajban a zenészeket producereknek hívják (áááá), a dj-ket meg selektornak...

KürtiT (Tromb74) 2011.10.25. 11:03:20

@Ernoke: Ez a diszkó elnevezés onnan jön, hogy akkor még minden zenés szórakozóhelyet így hívott a nép.
Na pont ezek a benfentes információk kellenek, ne hagyd abba!

mrbateman 2011.10.25. 11:17:00

@KürtiT (Tromb74): ja azelőtt meg lemezlovasklub, mégkorábban trubadúrok háza.

Ott basztad el, h. csak 1 sört ittál, legalább 11 üveggel kellett volna, plusz egy fél bélyeg!:-)
Amúgy ezektől a diszkóktól én mindig is irtóztam, mivel a táncnak is nevezett ritmusos mozgásnak egyetlen válfaját sem űztem soha...így ha néha ilyen helyekre vetődtem mindig moziztam és röhögtem az ebereken, majd a végére brutálisan szétcsaptam magam.
Mondjuk az fasza látvány, mikor a falusi pufigyerekek megjelennek izompólóban, régen patacipős csajokkal, sufnituning verdákkal és egy este alatt különböző szerekből a halálos adag egész számú többszörösét tolják fel egyszerre.

Ernoke 2011.10.25. 11:19:55

@KürtiT (Tromb74): igazából kb. 11-2 éve jártam rendszeresen partykra, akkor még nagyon elkülönült a kettő, mostanában lehet már nem, meg még régebben sem.:) majd ha lesz időm, nem hagyom abba, de biztos volt már ebből több poszt is (fesztiválajánló talán...), meg vannak szemelvények az elektronikuszene-rajongós posztomban is.:)

2011.10.25. 11:21:07

@mrbateman: na és a retrodiszkó a 70-es évek slágereivel, meg nosztalgiadiszkó...:) ma már diszkó minden:)

KürtiT (Tromb74) 2011.10.25. 11:49:52

Mindenkinek szeretettel:
www.youtube.com/watch?v=5Z4Ux3a6X4k
@mrbateman: No fear matrica, kamionról lepottyant oakley napgép, tésztaszűrős bészból satyi.
Fúúú és azok a vidéki arcok, akik rámentek a csattanós maszlagra?
Jó páran szolidan megkéselgették egymást még mielőtt beállt volna náluk az agyhalál. A szerencsés túlélők pedig kurva nagy sztoriként élték meg saját agonizálásukat, de azért többször nem próbálkoztak a cuccal. Inkább átváltottak a habpatronra, így legalább a főbb vegetatív funkciók megmaradtak. Elsőosztályú zombiká váltak.

Ernoke 2011.10.25. 12:18:02

@KürtiT (Tromb74): a lufi még mindig menő, kocsiból szokták árulni partykon, délelőttre tele van vele dobálva minden. azértis nem értem egészen, mert egyszer én is patronoztam még régen, de ahhoz képest, h mennyire káros lehet, nagyon semmilyen hatása van. bár én néha már azt gondolom, h sokaknak a hatás helyett a károkozás a lényeg, lehet nem véletlenül tartják magukat ilyen jól az mdma-s cuccok meg az alkohol, míg pl. a bélyegtől a legtöbb ilyen diszkóban fetrengős arc retteg.:D

Édy, aki Endre 2011.10.25. 12:35:08

A legnagyobb szánalmasság meg az, amikor a már kiöregedett partiarcok nyomják úgy, mintha kellene. Pár éve egy kedves hölgyismerősömmel elmentünk a Dél-Balaton legnagyobb zárópartijára, ahol ötvenes vállalkozók nyomták izompólóban a szeletelést. Übergáz volt.

Meg az is milyen már(ésmosteztígyhogy?), amikor a sok hmcs hétközben a fogához veri a garast, hogy aztán a Horájban villanthasson szombaton: csivasz, aranymalbi - ha már a Meszliner Szabina tematikánál tartunk - és a többi okosság. Jelszó: Egész héten kenyérhaj, hétvégén meg legyél raj! :)

mrbateman 2011.10.25. 12:50:50

@Ernoke: na jó hát betrippelve menni tömegrendezvényre nem a legokosabb döntés, inkább otthon, a kihalt utcákon való sétálgatás is meggondolandó...annó nekem a korong nevezetű szintetikus meszkalin volt a kedvencen, mondjuk annyira azért észnél voltam, h. havonta max egy alkalmat engedtem magamnak...de azok frenetikus műsrok voltak!

Nadiposzi (törölt) 2011.10.25. 13:10:16

@Édy, aki Endre:
Egész héten hajtottam a melómat, elkerültem gondosan a csehókat..

Ernoke 2011.10.25. 13:11:07

@Édy, aki Endre: a második bekezdésedről kapásból a white party és a hozzá dukáló fehér limuzin jutott eszembe, amivel előtte üvöltve körbe kell furikázni 8x a Hősök terét. egy éjszakára minimálbérért amúgy csecse környezetben (amiből nem látsz semmit, mert magasan van, te meg kis pondró vagy) mucsadögödei diszkó-szintű ratyi zenét hallgathatsz tömegnyomorban, de elmondhatod magadról, h egy éjszakára gazdagnak tűntél.:D

Édy, aki Endre 2011.10.25. 13:13:25

@tff: Öcsécském, azt figyelted már, hogy a kliPPben 0:16-0:19 között feltűnik egy politikusnév? A bal felső sarokbéli lányka neve: Jillian "JJ" Pokorney. :)

2011.10.25. 13:18:19

@Ernoke:

Festival, event, label, pres., line up, warm up set, by, feat., rezident dj, UK, NL, vs., progressive, session, Lady's Night...

"A ... olyan csodálatos utcai keverék, mintha ... az időutazós ... helyett keresztezett volna egy játéktermi Space Invader automatát egy óriási neonzöld mélyládával. A ... klubestből kiadót alapító ... és ... a köréjük csoportosuló nemzetközi producergárda a mutáns zenéknek rendkívül kedvező korszellemet elkapva gyúrta egybe a “gettó” stílusokat a világ minden tájáról, a mostanában feltűnően sokak által emlegetett baltimore-i klubhangzással" stb.

Édy, aki Endre 2011.10.25. 13:18:36

@Nadiposzi: Ez kaszinótvisztzene. Nemtetszése jeleként ezt kaszinótojással lehet megdobálni. Minőségi árut csak Dániel Pétertől vegyen. :)

2011.10.25. 13:19:35

@Nadiposzi: péntek este, ha véget ér a meló...

Édy, aki Endre 2011.10.25. 13:24:15

@Ernoke: Ó, manapság a mezei limó már nem játszik be. Húszméteres limósított Hummerben kell csapatnod ahhoz, hogy menő legyél. Minden hétvégén látom őket ott körözni a Mosszkva Kállmán tér körül. Csapatnak ezerrel, követi őket egy robogós, aki vidijózza kívülről a tetőablakon kihajolgató idiótákat (megmarad az utókornak, hogy milyen lazák is voltak), üvöltenek ezerrel, majd aztán felkeresik a modoroson is emlegetett budai szórakozóhelyek némelyikét.

Ernoke 2011.10.25. 13:34:20

@mrbateman: hát nem tudom, én bélyeggel tömegrendezvényre sose mentem, csak erdei-mezei goákra, de mondjuk tömegközlekedni szerettem vele, mert úgy még a villamoson üvöltöző és rohangáló elmebeteg sem tudott felidegesíteni, az utasok meg kifejezetten rokonszenves, kellemes embereknek tűntek. ezzel szemben józanul attól is wannabe baltás gyilkos vagyok, ha véletlenül meglöknek, minden utat végigpuffogok. erről a korongról hallottam már, de azt nem tudtam, h szintetikus meszkalin, hát nem igazán tűnik vonzónak.:D

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.10.25. 13:38:51

@Ernoke: én meg csak szimplán ittam mint a gödény...

Ebben a posztban is megemlékeznék minden idők legtermékenyebb zenészéről: feat.-ról.

2011.10.25. 13:42:26

@Professor Pizka: az a nagydarab néger rapper, aki olyan sokat duettezik?

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.10.25. 13:44:23

@Hadrian77: szerintem nyomja producerként és dalszerzőként is, mert a Mariah Carey feat. Whitney Houston klipben nem is láttam.

2011.10.25. 13:47:14

@Professor Pizka: lehet olyan mint Lady Gaga, minden klipben más kosztüm.

A tisztelt jelenlévők közül volt valaki úttörő diszkóban is vagy csak ilyen drogozós alja diszkókban?:)

Ernoke 2011.10.25. 13:51:18

@tff: igenigen! látszik, h egy tisztességes flyert sem láttam hónapok óta, h ezek nem jutottak kapásból eszembe... a nemzetközi producergárda pedig természetesen mindig szemtelenül fiatal.

2011.10.25. 13:54:08

@Édy, aki Endre: Ó, ilyet én is láttam a körúton, annyival volt jobb a helyzet, hogy ott a tetőablakon két picsa lógott-vonaglott ki, igaz, nem rossz formájúak.
_diszkóban_ én csak a Fortunában jártam párszor úgy 1990 környékén, akkor mindenki simán bebaszott, nem volt még ez a sok szintetikus szar...:) Viszont elevenen él emlékeimben a szétvert orrú kidobó, makkos cipőjével és denevérujjú, ejtett vállú bőrdzsekijével...

mrbateman 2011.10.25. 14:01:53

@Hadrian77: persze, ott szívtam először a kisdobos lányok segglukából a kokaint!:-) (természetesen vicceltem...igazából ez a cserkészeknél volt)@Ernoke: olyan, mint a billog, csak nálam volt egy vinnyogva röhögős 1,5 órás periódus amit imádtam (de rég volt...már régen elévült)

2011.10.25. 14:13:42

@mrbateman: cserkészeknél mi?:) légy résen, de ne a repedésen!:)

Édy, aki Endre 2011.10.25. 14:21:17

Most persze mindenki ekézi szegény diszkósokat, de ti sem vagytok jobbak, ti, fásymulató-hallgatók! :)

Nadiposzi (törölt) 2011.10.25. 14:23:22

Mikulásnapi ünnepség, a picik megkapják a szaloncukrot és a csokimikulást a vattaszakáll mögé bújt igazgató bácsitól, gyerekzsivaj, versek, énekek, büszke szülők. Délután fél hat felé odakinn besötétedik, az alsó tagozatosok a szülőkkel haza, az öreg felsős rüszük körbeállva Abba, Boney M számokra előadják a koszorúcskán is prezentált 8-as lépés figurát, és azt a később majd nagy sikert aratotó mozdulatsort, melyet Béla bácsi, a tánctanár csak "tekerpumpként" említett. Színes fények, villogó lámpák, mint hangulat fokozás. A sárga nyakkendős ifivezetőnk (246-os számú Farkas János úttörőcsapat víígyázz! Zászlónak tisztelegj, vakpali-vakpali mindent lát) aki ekkor még nem siet megalapítani a helyi MDF-et, mindig kitesz magáért, hiába, a nyolcadikos lányok a gyengéi. A lassú számokra pár bevállalósabb leányka összekapaszkodik, szánakozó heherészéssel rázva le a néhány liftező ádámcsutkájú pubit, akik még azt is megkockáztatják némi tapi reményében, hogy holnap a hoppon maradt Mikiegerek a szerelmeseknek kijáró közgúny-kacajjal zsongják őket körül. Pedig oly távol van még ettől a csitrihadtól a Verespali bácsis értelemben kivesézendő testiség, mint Csaepregi Évától Amanda Lear.

2011.10.25. 14:30:35

@Édy, aki Endre: Jaja, mindjárt elkezdek derékfájásra is panaszkodni.

KürtiT (Tromb74) 2011.10.25. 14:32:32

@Hadrian77: Az úttörő szövetség már eleve túl kemény trip volt, lejöttem róla, amint lehetett. Dj. Lenin feat Mc. Stalin, hungarocellből kivágott 8x4 méteres figurák, dobpergés és harsona. Kell ennél több?
Egyébként egyszerűen jobban szerettem azokat a zenéket, amiket sörrel v. szárazon is lehetett fogyasztani. Néhányszor úgy vettem részt szívós partikon, hogy én hanyagoltam a gyepet. Kívülről nézve az arcok inkább szánalmasak, mint jópofák.
Ha filmet néznek, állandóan vissza tekerik egy kurvára lényegtelen részlet miatt a múvit.
- Tekerd vissza, bazz!
- Látod? Ott hátul azon a kutyán sárga nyakörv van.
- Ne bassz, ez nekem még sose jött le. Zseniális!
Zene hallgatás detto.
- Hallottad az "A" húrt? Figyelj, most megint!
- Egy negyed hanggal alul van hangolva. Tutira direkt van így.
- Még jó, egy géniusz a csávó!
Hallucinogéneknél még balfaszabb a helyzet.
- Figyi! Az a csávó minket néz.
- aham
- Szerintem tutira zsaru.
- hogyne
-Figyi! Én becsalom a retyóra, te lefogod. Elkábítjuk ezzel a marék ropival, aztán megmotozzuk. Ide a bökőt, hogy zsernyák.
Party drogok.
- Pista, ne ficeregjé már, fekügyé le a gecibe
- Nem érted hogy nem tudok, köcsög?
- Jó, akkor legalább ülj le ide, nesze egy pohár víz.
- Aszem inkább kimegyek sétálni kicsit.
- Nem, barátom. Ide lefekszel, a mellkasodra rakom ezt a szekrényt, attól tán megnyugszol kicsit.
- Neked nincs kedved járni egyet?

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.10.25. 14:39:08

@Modor Tibi: magam ellen beszélek, de összehozhatnál egy posztot azokról, akik a leggázabb, fos gitárzenét hallgatják, mégis minden egyes elektronikus tánczenére elmondják, hogy ez fos, mert ezt nem hangszeren játsszák, és ilyet bárki tud (mondom ezt egykor még Ossiant is hallgatóként). hehe

mrbateman 2011.10.25. 14:39:12

@Nadiposzi: egész jó írói vénád van Tusinger elvtárs! Miért nem írsz?:-)
@KürtiT (Tromb74): Mindegyik szerben közös: Milyenek a szemeim?
Tiszta gáz? Az enyém?
A tied is, szét vagy csúszva rendesen.
Ja jó a cucc, bár tuti, h. nem volt egy egész gé!
Ja szerintem se, a Petya nagyon lehúzós lett az utóbbi időbe, kéne valami új pályát okosítani!

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.10.25. 14:41:21

@Professor Pizka: pontosítalak, az egy egész család, a legismertebb tagja a családnak talán Bobba Feat, aki a csillagok háborújában volt a világtörténelem leghülyébb fejvadásza.

2011.10.25. 14:47:38

@vészmadár (pica pica): őő az Boba Fett:) Tudod, róla kapta az a község is a nevét Vas megyében:)

KürtiT (Tromb74) 2011.10.25. 14:51:34

@vészmadár (pica pica): Hiánypotló lenne tutira. Bár az igénytelen gitár zene többnyire a pop műfajában terjedt el, ahol része a jelmeznek. Ha a keményebb, mégis tufa zenékről van szó, akkor meg nem annyira téma a technika. Mert azt tényleg bárki megtanulja pár hónap alatt.
Na de talán van itt valaki, aki össze bírna rakni egy ilyen posztot.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.10.25. 14:52:39

@Édy, aki Endre: a világ legjobb műsora :-)

@Hadrian77: Boba, Ukk, Jánosháza, Zalabér-Batyk, Zalaegerszeg :-)

2011.10.25. 14:54:22

@Professor Pizka: hajjaj, mostanában a MÁV is keményen fejleszt azon a részen:) És ha már vasút, a múltkor Fertőszentmiklóson, az állomáson láttam egy kiégett diszkóvonatot, igaz az GYSEV vonal:)

Édy, aki Endre 2011.10.25. 14:55:06

@Professor Pizka: Úgy van. Annyira jó, hogy az már nem is lehet tovább "legezni." :)

2011.10.25. 14:57:43

@vészmadár (pica pica): Az Ossian esetében az "egykor" kitétel önmagában még nem mentség, kell valami más enyhítő körülmény is! (pl. fiatal voltam és meggondolatlan, vagy konkrétabb: a nagymellű rocker csajt a 8 B-ből csak így tudtam becserkészni, az nagy Ossianos volt, stb.)

Édy, aki Endre 2011.10.25. 14:59:37

@Professor Pizka: "A vonat Szombathelyig csak Veszprém-Devecser-Boba-Celldömölk-Sárvár állomásokon áll meg."

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.10.25. 15:02:51

@Édy, aki Endre: én csak pár éve járok arra de bobától a másik irányba :-)

Nadiposzi (törölt) 2011.10.25. 15:09:54

@Brother Love:
Nálunk az osztály Pokolgépesei vadul köpködték az Ossian rajongókat, merthogy a metál az Kalapács Józsi. Persze a nyálkás cések ellen összezártunk, azok Eddások voltak basszus. Olyanokat vonyítottunk nekik, hogy ment a hűtlen nehéz fejjel, kezében egy tartós tejjel.

Édy, aki Endre 2011.10.25. 15:10:10

@Brother Love: Ezerszer inkább paksimogyoró Ossianja, mint Bunyós Pityu, ugye ez vágós? :)

KürtiT (Tromb74) 2011.10.25. 15:10:23

@Modor Tibi: Ha már zene, talán belefér :D (ha mégse, akkor bocsesz)
Itt a "Hüll öz lsárguuult lövéééél" alternativája. Mondtam, hogy karcosabb lesz? Há' nem? Há' de!

www.youtube.com/watch?v=RTZJmaJO4GQ

2011.10.25. 15:19:07

@Nadiposzi: Alap, bár nálunk a "két kiflivel, meg egy tejjel" fordulattal szólott. Nagylelkű hangulatban annyit megengedtünk, hogy az "első két Edda még jó volt..." :) - pedig az sem.
Máig sem értem, hogy Kalapács Józsi ripacskodását hogyan élvezhettük - talán csak az 50 Ft-os koncertbelépők magyarázták ezt meg valahogy.

2011.10.25. 15:20:04

@Professor Pizka: zalalövő - bajánsenye- országhatár egy nagyon jó vonal:) Teljesen automata bizberekkel;)

KürtiT (Tromb74) 2011.10.25. 15:23:42

@Professor Pizka: @Hadrian77: Jól sejtem, hogy pár kommentre vagyunk csak a szexuális irányba vezető mellékvágánytól?

2011.10.25. 15:24:52

@Édy, aki Endre: Nem is tudom. Bunyós Pityu talán nem veszi annyira komolyan magát, mint Paksi Endre. Utóbbi már 1987-ben is röhejes volt, amikor az Uránia moziban láttam, harisnyafeszességű, márványkoptatott farmerben, magas szárú fehér Pumában meg valami motoros bőrdzsekiben, az övén lánc, kendő, apámfasza, stb.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.10.25. 15:29:39

@KürtiT (Tromb74): nem, ott udvarias, jónevelt fiatalember minőségemben szoktam előfordulni. A poszt pornolizálását meghagyom másoknak :-)

Nadiposzi (törölt) 2011.10.25. 15:30:46

Műértőknek:
www.youtube.com/watch?v=OhMsFy0a2KU
A diszkósok meg bekaphatják. METÁL AZ ÉSZ!
Ehhez baszki nem kell bélyeget nyalni, ez önmagában is üt mint a buszkerék. Na jó, kadarkával megöntözve intenzívebb az élmény, azt elismerem.

2011.10.25. 15:31:33

@Professor Pizka: a diszkó meg a szeksz amúgy is együtt járnak, főleg a wc-ben meg az asztal alatt:) Legalább nem direktben lesz az átkötés:)

Édy, aki Endre 2011.10.25. 15:32:06

@Brother Love: Na, de ki nem volt modoros fiatal, ugye? Még az überkemény Pantera is hajrockban utazott egy darabig. Addig jó, ameddig őszintén hiszi, hogy menő. Az feleannyira modoros, mint a számításból így öltözködő. Písz meg ilyesmik. :)

2011.10.25. 15:37:56

A 70-es évek közepe táján Drezdába a Lindengartenbe jártam táncolni minden hétvégén, néha hét közben is.
A grossenheini diskósnak mi vittük a magyar lemezeket, mindenki jól járt: mi hallgatthattuk a magyar számokat, és a szocialista - kapitalista pop zene arányán is javítottunk.

Hogy most milyen egy DJ nem tudom, még nem láttam élő elevent egyet sem, a zenékról némi fogalmaim vannak: a nyáron lakást renováltam, és a gyerek csak úgy volt hajlandó glettelni, ha szól közben valami a telfonjáról, amit az ex vízözön előtti hangfalára kötött hozzá.
Hát nem könnyű az anyák élete, megpróbál bennünket a sors.

Édy, aki Endre 2011.10.25. 15:39:46

@Frengi: Ma retroőőőőőrület megyen. :)

Nadiposzi (törölt) 2011.10.25. 15:50:05

@KürtiT (Tromb74):
Most kibasztál velem, mert ezeket fordított sorrendben kellett volna linkelned. Így totál értetlenül néztem a monitort, merthogy ugyan az öreg Benny sose volt valami hú de szép ember, na de a csajait mér kellett így elcsúfítani?
A második video már mindent tisztába tett.

2011.10.25. 16:16:03

@KürtiT (Tromb74): @Ernoke: ezekre lehetne alapozni egy szögbelövő pisztoly promócióját.

Édy, aki Endre 2011.10.25. 16:17:21

@Ernoke: Prájszlessz, mint mondják. :)

J. S. Bach / Pierre Bezuhov (törölt) 2011.10.25. 17:33:21

Nekem a diszkóról S. atya jut eszembe, aki minden péntek este elment a Boccaccióba (Pécs, azóta leégett) és hazahozta az ifjú hölgyeket és titánokat.

A Tyne folyó déli partja 2011.10.25. 19:33:09

én egy kukkot nem értek kommentekből, megyek is igénytelen Opethet hallgatni, józanul. el is könyvelem magam lózernek:)

2011.10.25. 20:53:12

@Animacs (a Tyne folyó déli partja):

Jaj ne, ez az Ophet olyan untrendi bölcsészzenének tűnik, inkább tolj el egy nullanyolcas kettőfelet csillbe, ha nem akarsz piálni, és csapassál kis atmoszférikus dárét estére:
www.youtube.com/watch?v=zy1HxnJ9I_4
:)

2011.10.25. 20:55:37

@Öblös:

Bezzeg amikor még a Tibi bácsi pakolta a korongokat, nem toltak a fiatalok magukba a diszkókba mindenféle szintaktikus szart!

KürtiT (Tromb74) 2011.10.25. 21:32:53

@Ernoke: Hehe. Nálam a malac fejes meg a marha lábszárcsontos arcok a nyerők. Ezt már nem is nevezném modorosnak, ez valami egészen más.

A Tyne folyó déli partja 2011.10.25. 21:44:29

@tff: ööö, ezt a kommentet sem értem:) odáig megvan, hogy "unalmas bölcsészzene", meg hogy "ha nem akarsz inni".
a többi értelmezhetetlen számomra. biztos a szintetikus izék hiánya miatt:)

KürtiT (Tromb74) 2011.10.25. 21:50:27

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): lazuljá mán!

Ez nem tudom miért DJ, de 0:30 környékén ez a pörformansz elgondolkodtató.
www.youtube.com/watch?v=bZP4Ugev82I

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.10.25. 22:01:57

@Brother Love: az egykorra az a mentségem, hogy az Emberi dolgok és a Keresztút albumokon tökéletesre fejlesztették végül a ritmusgitár- és a lábdobtémák összehangolását, és amg az Endre szövegei sem voltak annyira geilek. De tényleg, az a két album esküszöm tetszik:)

amúgy annyira nem is volt nagymellű:)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.10.25. 22:46:21

MRI-re menjetek! Az ottani DJ valami egész új irányzatot talált fel. A szívem ki szeretett volna jönni megtapsolni, csak hát az a fránya anatómia, ugyebár. (legközelebb viszek egy táblát és a lábujjamra akasztom, hogy "Panterát jáccá, k.cs.g!" :-)))))

Clubba menéses kalandok: péntek, szombat esti vonatok a főváros felé. A kispénzűek Oroszlányból eljutnak a megyeszékhelyre és a peronokon randalíroznak részegen. (...és még kérdi valaki miért fogy a nép) Az igazán kúl arcok a fővárosig mennek. Bőrszíntől függetlenül discos dress code plusz cigányhifi.
Odafönn Bahnhof, Hajógyári, ésatöbbi a célállomás.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.10.25. 23:05:24

@tff: Hát én nemtom. Öléggé sok itókát magamba kellett tolnom, hogy Tibi bácsit meg bírjam hallgatni (nem szarozzuk azt, amiről semmit se tudunk, ugyebár) onnantól meg már poén volt a vén alkesz tróger -mert ő is beivott istenesen- ahogy a nyálát csorgatta a harmadannyi idős bőcsészjánkákra az első sorokban(ez már pedofíliának számít?). Bár befigyelt egy "ha kezembe kerül egy pöttyöslaszti, tutira fejbehajítom" de valahogy sose gurult felém egy se.
BTW Dévényi úr ripacskodásban (vagy miben) magasan felülmúlja Kalapács Józsit. Azt, hogy Paksihoz képest hol áll a tabellán, még nem sikerült eldöntenem. Amíg nem "remesterelik", értsd: valaki mással újra felénekeltetik, a komplett zossiján életművet, sajna nem is fog kiderülni.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.10.25. 23:10:53

@KürtiT (Tromb74): Az ott egy android? Belőtték valamivel? Sérült az agya érzékelőközpontja? (Robert Carlyle a golyóval a fejében mekkora király volt már!)
Mijazisten???????
Megnyugtató, hogy országhatáron túl is legalább olyan cseszettül unalmasak és vénanyiszálósan cikik a lagzik, mint nálunk.

KürtiT (Tromb74) 2011.10.25. 23:12:01

@neccharisnyás útonálló: Nekem ez peremlakó verzióban működött. Péntek, Szombat Totalcar (még a Baross utcánál), Tilos az Á, Fekete Lyuk stb.
Hajnali programként 15 km gyaloglás vagy alvás a haveroknál. Gyakran kellett bakancsot cserélni, de valamiért imádtam ezeket a hajnali gyaloglásokat.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.10.25. 23:20:59

@KürtiT (Tromb74): Ja, ez az ő programjuk. Nekem is megvan a sajátom. Különben honnan tudnék róluk? Nálam hajnali vonatozás "maradj ébren, maradj ébren, ne Komáromnál szedjenek le" imádkozás, nyöszörgés. Bliccelő csövi nevelése, mert frásznak kell hepciáskodni a kallerral, mikor egyesek emberevő üzemmódban, nulla ingerküszöbbel vegetálnak. Ivott volna kevesebbet, lenne jegye és bukéja se az egész szerelvényt átható. Frászt hogy mindig mindenki rám vár a nemműködő dolog helyrepofozásával, mikor ők is meg tudnák csinálni.
Gyalogolni a Fehérvárin imádtam. Középen villamossínen (ugyse jár) így nem ütnek el az autók. Megfelelő társaság és hangulat esetén csilingelni a megállóknál.

2011.10.25. 23:25:09

@Nadiposzi:

Meg "büdös láb és büdös zokni, minden mode-os jöhet szopni", meg " a Duna partján döglött pocok, minden rocker szopni kocog" és hasonló rigmusok. Már fiatal korban kialakul ez a széthúzás, ez aaannyira tipikusan magyar. Nekünk Mohács kell!

KürtiT (Tromb74) 2011.10.25. 23:25:41

@neccharisnyás útonálló: A mi lagzink fasza volt. Rock n' roll banda tekerte hajnalig. Semmi vőfély meg szintis, vonatozós baszakodás. Mondjuk az öreg, vidéki rokonok nem is érezték át a hangulatot, de leszartuk.
Előtte persze meghallgattuk, hogy "igazából ez a hagyományok szerint úgy van". Hát ahány rokon, annyi verzió. Szóval inkább csak egy-két hagyományos dolgot vettünk bele, a program nagyobbik része a bulizást szolgálta.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.10.25. 23:29:23

@KürtiT (Tromb74): mindenfle házasságkötési affinitásomat nagyban csökkenti az az X darab lagzi, ahol eddig voltam. Utáltam. Igaz, most mindent utálok, inkább le is fekszem jól.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.10.25. 23:32:46

...de még előtte meghallgatom Smorgasbord-tól a The Eve of the Bords című örökbecsűt.

Deaaaaath
toooooood
Haraaaaaaaald
wheeeeere is the
Smorgasboooooord

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.10.25. 23:36:22

@tff: ugyan, wolverhamptoni tanulmányaim során az első dolog amit a helyiek megtanítottak nekem, az egy dal volt a West Brom szurkolóiról, az egyetlen szó amit értettem belőle, az a "wankers" volt.

KürtiT (Tromb74) 2011.10.25. 23:36:29

@Professor Pizka: :D Na tényleg ne nyafogjál! Nem az a férfi munka, hanem az előkészületek. Diplomácia felső fokon. :D

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.10.25. 23:49:38

@Professor Pizka: Na azért a folyamatosan ébren vagyunk 5 napig már nálam se játszik.
Ejj, pedig egyetem szorgalmi időszak kötelező kör letudva, irány a bulihely, hajnalban haza, kultúremberré vedlés - irány a szemináriumok, agyat pörgetni, mint a motolla, este ugyanez péntekig, 7végén meg alvás. Vizsgaidőszak előtti 2 hétben első rész annyiban változott, hogy egész éjszaka beadandó eszkábálás (10-15 oldal jelesre összejött) mindenféle serkentőszerekkel.
De 4 éjszaka volt a max. Durva, mikor az ember érzi, hogy valamibe konkrétan belehalhat. És az 5. éjszaka azt eredményezte volna.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.10.25. 23:53:42

@KürtiT (Tromb74): Eszembe jut ismerősöm aki konkrétan a leendő urával vitatkozott össze az esküvői zenén. Nagy hajbanda rajongó a drága. Jól nézett volna ki a dolog a középkori hercegnős-bajvívásos beöltözős összejövetel közepette.

KürtiT (Tromb74) 2011.10.26. 00:19:34

@neccharisnyás útonálló: Mi legalább egymással nem vitatkoztunk, kellett az energia a rokonokra. Egyébként ezt tényleg elég az életben egyszer végig csinálni. Alapvetően élveztem, de többet soha.

Ernoke 2011.10.26. 09:13:52

@KürtiT (Tromb74): nekem az Immortal a kedvencem, kész történet van minden képük mögött.:D a gyerekekről meg ez jutott eszembe, és ezzel elegánsan össze is hozom a poszt dj-témáját meg a black metalt:
www.youtube.com/watch?v=l24MRTxgvRE

KürtiT (Tromb74) 2011.10.26. 10:36:23

@Ernoke: Nagyon kemények a kiscsákók, majdnem összeszartam magam.

Az Immortalról meg fentebb linkeltem egy ügyes feldolgozást. :D
Na őket tényleg nem nagyon értem. Nem tudom, hogy félelmetesnek akarnak kinézni, vagy inkább karikatúra az egész. A zenéjük még hívásvárakoztatónak is elmenne, ezért az utóbbira gyanakszom.

Na, ez viszont életem leghosszabb 6 perce volt. külön pont jár a misfits-es sapkáért.
www.youtube.com/watch?v=-DU7zedzcBE&feature=related

És hogy a modoros összehasonlítgatás se maradjon el: Azért ezt egy hangszerrel még akkor se lehet eljátszani, ha a dadaizmus engedékeny keretein belűlre pozicionáljuk magunkat.
www.youtube.com/watch?v=mHr6gWFFa0U (vagy mégis?)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.10.26. 10:43:44

@KürtiT (Tromb74): amit a macska ilyen higgadtan kibír az nem igazi dadaizmus. Marinetti és Tzara forog a sírjában.

KürtiT (Tromb74) 2011.10.26. 11:14:12

@Professor Pizka: Marinetti inkáb a futurizmusról nevezetes.

Kedvencem 7:20-tól. Bár ezt se nevezném dadának.

www.youtube.com/watch?v=MqFMt296YdA

Ernoke 2011.10.26. 11:42:15

ehh, nagyon nem vágjátok a témát, az igazi dadaizmus ez
www.youtube.com/watch?v=I8Zi_G3sxU0
meg ez
www.youtube.com/watch?v=SeUQQnB5oOk

„Vegyetek újságot. Vegyetek ollót. Válasszatok ki az újságban egy olyan hosszú cikket, amilyen hosszúnak a költeményt szánjátok. Vágjátok ki a cikket. Gondosan vágjátok ki belőle a cikk szavait és az összest tegyétek bele egy zacskóba. Gyengéden rázzátok össze. Egymás után húzzátok ki a szavakat és olyan sorrendbe rakjátok le, amilyenben előjöttek. Lelkiismeretesen másoljátok le őket. A költemény rátok fog hasonlítani. Íme végletesen eredeti és elbűvölő érzékenységű íróvá váltok…”

de hát nem?:D a modern talking szerintem danielle steel könyvek lapjait vagdossa széjjel e célból, csokis tibi lehet megelégszik a Mucsaröcsögei Hírmondó egy-egy példányával.

KürtiT (Tromb74) 2011.10.26. 13:08:37

@Ernoke: Nem rosszak. Nálam Csokis Tibi nyert. Ott a látványban is nagyon errősen érvényesül a koncepció. A háttérben mozgolódó hölgyek meg konkrétan MEG VANNAK KOREOGRAFÁLVA. Viszont hiányolom az egészből a tréfátnemismerő komolyságot. Ennek hiányában pedig nem lehet igazán jól mulatni.

Folyt. Köv. (Hála a szűrőnek)

KürtiT (Tromb74) 2011.10.26. 13:23:15

Hibátlant csak a profik tudnak alkotni. Egyik kedvencem Ákos - A fénybe nézz című klipje (bocs Tibinyó). Ő róla tudjuk, hogy a legszárazabb prózát is felénekli, anélkül hogy egy előszó, egy igekötő, vagy esetleg egy tagmondatokat elválasztó vessző el lenne mismásolva. Ha Ly-t kell énekelni az véletlenül sem fog j-nek hangzani. Gond nélkül eldalol egy tetszőleges Btk. paragrafust (ez mondjuk vicc nélkül, tényleg profi dolog).

Na de a lényeg a klipben, a dal képi megfogalmazása. Ezen egy egész mérnökökből verbuvált kreatív team dolgozhatott. A fényt ugye annak hiányával lehet legjobban érzékeltetni. A klipben ezért sok az árnyék, hideg van, havazik meg kabátban is kell lenni. A tenger végtelenségét, meg az abban elvesző lelket a legjobban egy végtelen tengeren vesződő lélekkel érdemes bemutatni. A dalt, amit mindenhová hordasz magaddal egy aktatáskába kell berakni, mert nagyon fontos. Hogy ne legyen nagyon uncsi, ezért a tenger a klip 2/3-nál háborogni kezd. Rángatózik a kamera, kapaszkodni kell, gyors vágások stb. Aztán persze megmenekülvén az élet viharából, meg kell tapogatni a gyászoló szülőket(?). És ami a legfontosabb, bele kell nézni a fénybe jó hosszan.
A végére nem sok kérdés marad az emberben, minden korrektül meg van magyarázva. Komolyan, precízen.
Link is van:
www.youtube.com/watch?v=hG4uIE_yzlI

2011.10.26. 13:27:15

@KürtiT (Tromb74): életem meghatározó élménye volt, amikor a tv-ben az Omen együttes és Plitz Husi mesélték el, hogy készült a Vámpírváros c. dal klipje. A forgatásról meg voltak bevágott jelenetek.

KürtiT (Tromb74) 2011.10.26. 13:32:10

Bázzmeg Tibi! Ezzel megszenvedtem. Most már azt se lehet egy szóban leírni, amikor a szöveg olvasata ellentétes a jelentéstartalommal?
wááááááááááááááááááááááá!

KürtiT (Tromb74) 2011.10.26. 13:42:51

@Hadrian77: Kurva nagy az a klip. :D
Sokszor gondolkodtam már rajta, hogy mennyit kereshetnek a roncstelepek és elhagyott kőbányák biztonsági őrei a metál bandákon.
Egy rock banda gagyiságának a mértékegységét már régóta Videoklip/kőbányában határozom meg.
A frontemberek modorossága pedig egyenesen arányos a sziklára állási hajlandóságukkal.

2011.10.26. 13:47:13

@KürtiT (Tromb74): www.youtube.com/watch?v=LW5PGt3Z7PU

ez ugyan nem metál:) régi szép idők, a Nagy Feró volt a menedzserük:)

Édy, aki Endre 2011.10.26. 13:48:55

@Professor Pizka:

A "wanker"-t illetően: „What’s the difference between the manager of Barclays in a fight and Inspector Fowler having a conversation? One’s a warring banker, and the other’s a boring…” (Police Constable Keving Goody - Dilizsaruk)

Királyság! :)

KürtiT (Tromb74) 2011.10.26. 13:54:20

A Didzséknél a füllhallgató mérete egyenesen, a keverőpult (vagy mi) magassága pedig fordítottan arányos a tehetséggel. Számít még a T-shirt felirat inadekvátságának mértéke, meg az okosszemüveg szögletessége.

KürtiT (Tromb74) 2011.10.26. 14:00:33

@Hadrian77: Eszkalétőr? Aztakurva, aszem ma ez a dobogó teteje. Gratulálok! Ezt életemben nem hallottam.

Ernoke 2011.10.26. 14:26:47

@KürtiT (Tromb74): ez baromi szép, rég nem láttam szebbet! a tematikája viszont röhejes. az elején a szülőknél majdnem felnyihogtam, úgy állnak ott, mint egy beck klipben. Ákosban a profizmust és a tudatosságot értékelem, viszont a közhelyessége, semmitmondása és szájbarágóssága miatt "haragszom" rá. mert jó is lehetne, meglenne hozzá mindene, csak a tehetség hiányzik belőle...

A legjobb magyar klip abból a párból, amit ismerek, pedig a Szerelem a Belgától. Összeraktak pár pofonegyszerű dolgot egy óvodás hülyéskedésre, de annyira találóan, h 100x több tartalom van benne, mint Ákosban.

KürtiT (Tromb74) 2011.10.26. 14:48:44

@Ernoke: Ákos hihetetlenül profi, ehhez nem fér kétség. Piacképes lenne bárhol a világon. Csak hát ettől ez még nem dalszöveg és nem zene (persze az), kár érte.

Közben azzal szórakoztam, mi lenne ha...

Kovács Ákos:

Pont most múlik el. (pont)

Pont most múlik el.
Engedem, múljon el.
Felejtenem kell,
Nem Ő az egyetlen
Együtt ez nem megy,
Mert a szívünk nem egy.
Kicsit fáj a szívem,
akkor ez szerelem.

Elsuhan felettem
A remény madara.
Szerelmi bánatát
a remény tompítja.
Magamat nyugtatom,
Amíg ő is megpihen.
A menyország borába
Folytjuk bánatunk

Folytatnám én az álom kapcsolatot,
A szerelem mennyország.
De ha letekintek,
Az élet csúf racionalitás

Azóta mindig csak
Rád gondolok.
Elmúló menyország,
Távoli reménység.
Halványka fénysugár,
pislákol az is már.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.10.26. 14:48:45

az eszkalátÖrtŐl
megrendült a Föld
felcsendült a dal
egy győzedelmi dal
a számítógép lovagjai
eldöntöttek mindent
megírták a főprogramot
és győzedelmeskednek

2011.10.26. 14:55:05

@vészmadár (pica pica): ettől már 20 éve is röhögőgörcsöt kaptam:)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.10.26. 16:14:33

@KürtiT (Tromb74): nem ismerem a Nemzeti Dalnok életművét, de ha a többi száma is ilyen akkor ő lehet az új országimázs, kicsit másképp. Ha ezt a számot ugyanis kicsit megdolgozzuk, levesszük a dinamikai kilengéseket és hangyafasznyit lassítunk is rajta, akkor ideális alapot kapunk arra, hogy magyar széplányok sztriptízeljenek rá, amolyan playboy tévé stílusban. Valami jellegzetes magyar háttér (parasztház, skanzen, dunai gőzhajó) egy blur-szűrő a kamerára, és a kendermagos otthonkából szép lassan kivetkezik, és mire a dal vége felé jön a hangosodás, már csak egy szál magyar csipkebugyogóban vonaglik, pont a kamerába mosolyogva. Erre ez a tökéletes zene, mert szép lassú szintifutamok vannak benne, a kutya nem érti a szövegét, még magyarul sem, kívánni se lehetne jobbat. Arról nem beszélve, hány jó alakú magyar lányt mentenénk meg attól, hogy anal fisting jelenetekben szerepeljenek. Ez lenne a nemzeti értelemben is kulturált európai színvonalú magyar szoftpornó.

A dídzsék fülhallgató-szabályával kapcsolatban nem akarok én vitázni, csak észrevételként jegyzem meg (tisztelt bíróság) hogy azért többféle dídzsé van, a fehér izompólós kigyúrttól a gizdagyereken át a kövér és pattanásos Lajoskig, aki addig járt technika szakkörre, amíg először szavalóversenyt hangosított, végül dídzsé lett. Ezek mind másképp öltöznek.

2011.10.26. 16:20:36

@Professor Pizka: muszáj neked ötleteket adni?:) amúgy 98-02 időszakban volt ő kiemelt kulturális érték.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.10.26. 16:22:25

@Hadrian77: Miért? Tök szép lenne, ha mondjuk Borbás Marcsi ilyen zenére _dobná le a textilt_ :-)

2011.10.26. 16:25:20

@Professor Pizka: roppant lírai lenne, főleg ha még borral is locsolnák:)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.10.26. 16:29:09

@Hadrian77: ja csak előtte valamelyik mellére egy kis gyertyaviasszal fel kell rajzolni a CBA logóját negatívban, így amikor a fehér vászonpruszlik dévajul lesiklik róluk és a fejét elnyíló szájjal hátrahajtó Marcsin egy egy bajuszos, népviseletbe öltözött székely végigönt egy vájling pincehideg kadarkát, akkor a libabőrös keblen a vörösbor szépen kirajzolja, tekintettel a viasz hidrofób tulajdonságára.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.10.26. 16:49:57

@KürtiT (Tromb74):
Az haggyán! De ha mindez nem is klip, hanem csak egy sima promó vagy albumfotózás.
Nézés a semmibe is alap.
Ja, és tökjó, hogy az ex-faktorosok a kötelező karerősítő gyakorlatot Hammer Józsitól nyúlták. Hallod, Simon? Piszok kis tolvaj vagy. :-))))

KürtiT (Tromb74) 2011.10.26. 16:55:44

@Professor Pizka: Ezt a snittet most elképzeltem, és gyönyörű. Szerintem rendezned kéne. :D

2011.10.26. 17:12:07

@Professor Pizka: @KürtiT (Tromb74): a Lázár testvérek lennének a parádés kocsisok, akik elviszik a nagyságos asszonyt kocsikázni, folytatás az általad fentebb leírtak:)

El Topo (Sgt. Elias) 2011.10.26. 17:54:07

Nem akarlak elkedvetleníteni titeket, de Borbás Marcsi fölött nagyon csúnyán elszállt az idő vasfoga.

KürtiT (Tromb74) 2011.10.26. 17:59:04

@El Topo (Sgt. Elias): Ne légy már ünneprontó, te troll! Inkább mesélj valami ide passzoló pikáns sztorit!

2011.10.26. 19:21:05

@El Topo (Sgt. Elias): a sok bor meg étek inkább, amit a műsoraiban prezentált:)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.10.26. 20:42:47

@El Topo (Sgt. Elias): ugye nem kell elmondanom az alapviccet a moszkvai sztriptízbárról :-)

2011.10.26. 21:24:26

@Professor Pizka:

Na és a stratégiai pontokon szigetelőszalagot viselő lemezlovász hölgyekkel mi a helyzet? ne legyünk már ennyire hímsovének.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.10.26. 21:40:38

@tff: az a helyzet, hogy nem tudom mi velük a helyzet.

2011.10.26. 21:52:52

@Professor Pizka: lemezfelvételen vannak a Global Undergroundnál aztán mennek Ibizára, a profik ott nyomják:)

Bandibacsi34 2011.10.26. 21:54:31

Az viszont idegesito, hofy 3 oratol sz..r zenet adnak, hogy elhuzz a p..ba(mert ugye zaras van.. ).

2011.10.26. 22:09:42

@Professor Pizka:

www.mommo.hu/celeb/niki_belucci

@Bandibacsi34:
Vagy legalábbis punnyasztó zenéket: New York, Nézz az ég felé...

Meg a klasszikus, Izom Tibitől:

"egy ilyen fullos étteremben kellett őríznem a rendet a dunaparton, céges buli volt, ereszd el a hajam, kaja pia mindenlófasz, este 8kor kezdtek hajnali 5kor meg még mindig a pocsolyába léptemet dünnyögték merevrészegen a mikrofonba. egyszer csak az egyik pincér srác elkérte a mikrofont, h ő is mondhatna-e vmit. kérdezi a népet h hogy jól érzitek magatokat, azok válaszolnak egyszerre h jóól, ettetek eleget? ettüüünk, ittatok is? igeeen! na akkor miért nem húztok már haza a jó édes büdös picsába?"

2011.10.26. 22:21:50

@Hadrian77:

Na azért vegyük figyelembe az akkori korszellemet is, az Escalator a nagy számítógépes bumm idején jelent meg, amikor minden valamirevaló tizenéves pöcsös éjszakákon át zúzta gépi kódban a C64-et, a CoVboy posta jelentette a lelki-szellemi táplálékot, a C64 és a Plus4 tábor közötti ellenségeskedés meg kenterben verte akármelyik mai Üllői úti rangadó harmadik félidejét.
Szóval akkor azért volt egy fílingje ennek az Escalator dolognak. Nekem pl. a mai napig megvan az összes kazettájuk. Jó, izé, csak a letűnt fiatalság emlékére... De az Ossiánt már azért én is a botlásaim között tartom számon. :)

2011.10.26. 22:25:51

@tff: botlások sora az élet:) De azért a "gyémántot csak a gyémánt vágja" nagy bölcsesség!;)

sdani 2011.10.27. 01:55:49

@Hadrian77: ha esetleg azt gondoltad volna, hogy ez a vonal kihal a 90es evek kozepen, akkor tevedsz. Ugyan a stilus kicsit evolvalodott, de a cucc es a feeling ugyan az:
www.youtube.com/watch?v=6ZvpxEB8354

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.10.27. 07:09:36

@Hadrian77: nekem a kedvenc ossian-rímem a régi nagy albumokról:

Üres szobákban alszom, ott ahol az este ér
Azért s addig élek, míg begyúl a FÉNY
Nem zavar, hogy semmim sincs és senki se vár (ooooh)
Ezért adtam mindenem..."

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.10.27. 08:12:21

@tff: szép lyány, még a szeme se áll jól :-)

2011.10.27. 08:24:41

@sdani: na jó, de ebben van gitár is, nem csak tiszta gépi zene:) ennek a vonalnak végül is a Kraftwerk a legnagyobbja:)

@vészmadár (pica pica): most idézni akartam az őrültek háza számból de csak az jut eszembe, hogy a "metál kezelést nem bírja senki":)

Nadiposzi (törölt) 2011.10.27. 09:02:21

Elektromos frázis a testem,
Hangerő a lelkem,
A fémzene déééémona
Vasmarkában tart...
Nem enged el!!!
(Az elsősorban az lehet hogy fázis, de én anno így énekeltem, úgyhogy hagyománytiszteletből ennél maradok. Amúgy ezek megbízható panelekből tákolt metál szövegek simán verik Ákost.)
Tudtátok h. Kalapács Józsi szövegírója Horváth Attila volt, akinek egy rovata is futott a Metal Hammerben vidéki zenekaroknak, "Hogyan írjunk metál szöveget" címmel; nos a mester emellett a Királynak is írt dalokat, így olyan slágerek is fűződnek a nevéhez, mint az Egy jó asszony mindent megbocsájt.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.10.27. 10:07:01

@Hadrian77: Ezt esküszöm, hogy "metélkezés"-nek olvastam!

2011.10.27. 10:11:40

@altoid: ez valami freudi reflex lehet...

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.10.27. 10:15:26

@altoid: igen. azok nagyon tudják ám a (circum)csíziót.

@Nadiposzi: a metálhammerbe írt egyszer az egyik gimis évfolyamtársam, aki ebből az alkalomból egy hétig a föld fölött lebegett.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.10.27. 10:22:27

@Professor Pizka: én személyesen vettem részt, meghívásos alapon az egyik havi hangpróbán, azaz a hónap 20 új, legjobb albumának értékelésén, ahol mindig a szerkesztő/író gárda + egy vendég vett részt. Az Ossian akkori új albuma, a Fémzene apropóján lettem meghívva, mint (szégyen ezt ma már leírni) az Ossian zenekar legismertebb pécsi rajongója, hivatalos rajongóiklub-tag.

10 pontot adtam végül az albumra, de csalás volt, mert csak a nyitányt, az Amikor még-et és a Pokolnál hangosabbat hallgattuk meg... szval ma már csak 9 pont lenne.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.10.27. 10:26:02

@vészmadár (pica pica): derékig érő haj, horrorpóló és farmerdzseki is volt?

Nadiposzi (törölt) 2011.10.27. 10:27:34

@Professor Pizka:
Hasonló katarzis lehetett személyre szabott JEEEEE-t kapni Nagy Ferótól.

2011.10.27. 10:31:05

@vészmadár (pica pica): Pokolnál hangosabb, mi? Van valami csóringer banda, a Manowar, azoknak meg a Louder than hell a számcímet:)

Nadiposzi (törölt) 2011.10.27. 10:32:52

@vészmadár (pica pica):
Ó, mik ki nem derülnek. Lehet hogy romantikus hangulatodban egy-két üveg bor mellett lekucorodtok Esztereddel a hifi elé, és a sötétben összekapaszkodva, kinyújtott karjaitokban egy pislákoló öngyújtóval, az imbolygó lángocskák fényénél énekelitek az éjféli lányt.

mrbateman 2011.10.27. 10:37:53

@Professor Pizka: viccelsz? szerintem még most is fehér, magasszárú (röviden: rokkerpuma) pumában nyomja, felülre meg egybarna szakiköpeny, oszt indulhat a gyakorlati oktatás!:-)

Amúgy hamár metál, amitől kifordul a gyomrom - nem tudom a T. kollegák, hogy vannak ezzel - az az érzelmes rockballadák (nem tudom hogy híjják a műfajt)...ez az amikor 15 perces számok vannak, szentimentális szövegekkel (jó esetben angol, azt legalább nem értem tökéletesen) önmagukhoz képest lágy zenével, persze kemény betétekkel.
Az egésznek az üzenete, h. kibaszottul kemény csávók vagyunk amúgy, de azért nekünk is van szívünk és érzelmeink és néha jólesik a romantika!
Phöjj!

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.10.27. 10:40:35

@mrbateman: Na azért a Guns'n Roses-nek volt egy két jobb dobása is a műfajban!

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.10.27. 10:41:14

@Nadiposzi: ahogy a jó öreg Ozzy mondaná: let me see your fuckin' cigarette lighters!

@mrbateman: bazeg most elkezdtem fütyörészni a winds of change-t :-)
Rokkerpuma? Akkor ez régebbi évjárat, mert nincs szimatszatyor :-)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.10.27. 10:46:01

Asszem már volt, de ha valaki még nem ismeri: Smoke on the water japánul!

www.youtube.com/watch?v=M1A9rYIVHyM

mrbateman 2011.10.27. 10:48:13

@altoid: @Professor Pizka:
Ja tényleg ezek is ebbe a kategóriába esnek, ezeket már annyit hallottam, h. nem is bántja a fülemet.
Nekem egy konkrét élményem a 96/97-es szilveszteri házibuliról van, ahol osztálytársam volt olyan kedves és asszem Manowar szövegeket elemzett, abban voltak ilyen geil szerzemények.

2011.10.27. 10:53:47

@mrbateman: Manowar egy az egyben harcolunk meghalunk epikus téma metál feldolgozásban:)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.10.27. 11:41:51

@Hadrian77:

"Gods made heavy metal and they saw that it was good
They said to play it louder than hell, we promised that we would
When losers say it's over with you know that it's a lie
Gods made heavy metal and it"s never gonna die"

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.10.27. 11:44:43

@Nadiposzi: ennél is gázabb, hogy az éjféli lány az első dal volt, amit a bandámmal megtanultuk, a mai napig kb. 750 alkalommal énekeltem próbákon és koncerteken. Eszterem imádja az ilyen zenéket ma is, és tulképp én is szívesen elhallgatom, bebaszva meg teljes komolysággal üvöltöm, hogy "rocker vagyok, vállalom"

hehe

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.10.27. 11:47:08

@mrbateman: a bed of roses az ilyen, és a slashnek a dadzserolt haja lobog a kanzaszi szélben

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.10.27. 11:47:24

@mrbateman: el vagy tévedve, én főleg elméletet tanítok, és környezetvédelmi méréstechnikát és laborgyakorlatot, az inkább fehér köpenyes. És nincs már hosszú hajam, szörnyecskés pólóim sem. általában farmer-deszkás cipő-egyszínűpóló-bőrdzseki dresszben szelek, télen erre pulcsi vagy kapucnis, alá meg (gáz, tudom, de) tapadós harisnyagatya (jéger vagy mi a neve), mert lábról-pöcsről fázós vagyok:)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.10.27. 11:58:19

@mrbateman: a műfaj egyik koronázatlan királya asaját falujában Is alig ismert Bőrgönc zenekar "Szeretlek mert hátulról szeretni jó" c. dala., illetve ugyanettőla formációtól a "suck a beaver for my sake" c. opus. a szerzőjük nevét fedje most balladai homály.

mrbateman 2011.10.27. 12:04:15

@vészmadár (pica pica): Szóval te vagy!
Van valami művészneved, amivel fellépsz a Zrínyiben...gondolom nem Szarkaváryként nyomod!:-)
Mondjuk Jason, a komlói Black Diamond basszerosa!:-)

2011.10.27. 12:05:00

@Blassius: tears of the dragon:P

2011.10.27. 12:23:05

@vészmadár (pica pica): "bőrdzseki dresszben szelek"
Pitralon is játszik?

2011.10.27. 12:35:11

@vészmadár (pica pica): leánykori nevén route 66:)

Egy találós kérdés, amit egy rockernek vágni kell:
www.youtube.com/watch?v=PLkPuu2PAzM

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.10.27. 16:28:45

@Nadiposzi: Én azt nem tudom, hogy a Vadon János, akinek sikerült néhány fülbe beragadó nótát összehoznia Józsinak az ezredfordulón, az az a bohóc, aki a pirostelós reklámokban ripacskodik Balázzsal?

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.10.27. 16:33:03

@mrbateman: Egyem a szíved! PMS idején csak olyat bírok meghallgatni! Kívánja a fülem! :-)))

2011.10.27. 17:17:46

@neccharisnyás útonálló: az bazz, a télapó akciócsoport óta elég mélyre süllyedt...

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.10.27. 17:20:12

@Hadrian77: A peták nagy úr. Biztos? Ez gáz. Pedig mérföldekkel jobbak a nóták, mint amiket Barbaró szerencsétlenkedett össze, akitől pedig azért el kellene várni bizonyos szintet.

KürtiT (Tromb74) 2011.10.27. 18:03:34

@Hadrian77: Milyen kérdés má'. Lemmy az Isten.

KürtiT (Tromb74) 2011.10.27. 18:07:29

@Hadrian77: Wehe. És tényleg, pedig csak a vidijó címét olvastam. :D :D :D

AdamBast · http://soundcloud.com/adambast 2011.11.10. 19:52:55

"pecsételte meg"
köszi, ezen nagyot röhögtem!
süti beállítások módosítása