Olvasói rovat - A telóbuzi

2011/06/01. - írta: Modor Tibi

 

Hartay hácsé Csaba - Fluor Tomival már 7000 liké fölött, az egyéni filmkezdésekkel meg ki tudja, hol. És most már hivatalosan is Szép Verseket ír. De hát ez mind semmi ahhoz képest, hogy itt publikál rendszeresen :) köszönjük!


 

A telóbuzi

A telóbuzit Malicsák Petinek hívják. „Pete”, ahogy a haverok becézik. Áprilistól októberig papucsban van, de azért zoknival tolja. Övtáska, a „hasitasi” mindig rajtra. A heti egy fürdésnél talán lecsatolja. Hadonászva, beszélgetőpartnerét bökdösve, ordibálva meséli a legújabb mobiltrendekről szóló sztorijait. Valójában a nagymamád többet tud a telefonokról, mint ő, de úgy adja elő magát, mintha kurvára vágná az egészet.

Ő gyakorlatilag egy szenvedélybeteg. Minden pénzét telefonokra költi. Egy készülék csak néhány hétig „élvezheti” ragacsos ujjainak érintését. A telefonokon folyamatosan bukik, de ő azt hazudja, hogy „fog rajtuk” egy tízest. Tartozik szinte mindenkinek, csak így képes beszerezni a legdrágább modelleket. Nem dolgozik sehol, „netes meló”, ezt hazudja, ha valaki megkérdi, mivel foglalkozik. A szüleit pumpolja huszonévesen. A pultos csajjal jópofizva szívesen ücsörög órákat videotékákban is, de leginkább a használttelefon-üzleteknek állandó vendége.

Naponta 6-8 órát tölt el ilyen boltokban. Telefonokat fikázgat, simogat, ki-be kapcsolgatja, nyomogatja őket. Alkudozik, de nincs egy vasa sem, nem veszi meg azt a készüléket, aminek az árából fél órás fröcsögés után sikerült lealkudnia kétszáz forintot. Azt hiszi, hogy a boltosok a barátai, de valójában rohadtul utálják, csak nem tudják végérvényesen elzavarni.

Mindenkit megrohan, hogy elmesélhesse mobiltelefonokhoz fűződő sajátos viszonyát. Te sem menekülsz. Meglát, és ömlik belőle az érdektelen baromság:

 

Le fogom cserélni, nem érdekel. Nem elég a 8 megapixel, van már 12 megás is. Meg a procija is gyenguszka. Nekem jobb cucc kell, minimum 1Ghz-es proci, és Android, bazmeg, Android! Hova mán Symbian? 2011-et írunk, marharépa. Érintőképernyő alap. Várjál, bocs a másikon csörgetnek.

Mondjad. Aha, aha, oké. Oksa. Hát figyu, szerintem annyiért nem gáz. Vegyél egyet nekem is. Majd megadom, mit fosol? Na, majd dumálunk, mindjárt lemerülök.

Hol tartottam? Ja, igen, lecserélem. Nem ezt, ez marad. A másikat. Négy telóm van. Szeretem. Jó, persze, telefonálni lehessen vele, meg sms, persze. Nekem azért ennél picivel több kell. Bocs, rezeg a zsebemben.

Csicseregjed! Aha, aha, aha, aha, ahan, ahan, jó, oké. Simán. Okker. Figyu, tetessél el nekem is, ha ilyen jó áron van. Benézek majd. Bene bene. Hehe. Na, kiscsákó, sziázlak.

Hol tartottunk? Igen. Én, bazmeg a telefonomban lakom. Komolyan. Ezt nézd, ezen meg intézem a méleket. Sima liba, bazmeg. Figyelem a netet, a lapokat, mikor jönnek ki az újak, hol mennyiért adják, ilyenek. 

Én átlagban rengeteget telefonálok. A telefonszámlámmal szoktam ijesztgetni anyámékat, érted. Jó, de én a telefonomban élek. Egyszer bazmeg, teló nélkül elindultam otthonról.

Hányingerem lett az idegességtől. Meg azt álmodtam valamelyik éjjel, hogy nem vittem magammal töltőt Görögbe. Rémálom volt.

2007, akkor jött ki az a modell. Én tudom. Májusban, ha jól emlékszem, nem is, júniusban dobták ki, de már voltak róla kémfotók előtte. Gecire vártam. Ma meg, ha utánam dobnák, se kéne.

Ezt már most nem cserélem le, marad. Jó ez. Parasztnak, tanyára. SMS-em jött, hoppá. Jó a csengőhangom, mi? Fingás, de nem élesbe ment, nyugi, a számmal csináltam. Ki ez? Dikk. Honnan szopjam ki? Várjál, bocs, megcsörgetem.

Csácsá! Mi van? Én nem tom, bazze, szerintem a Gabikáék már kivitték, annak ott kell lennie. Nehogy már én innét távgyógyászkodjak neked. Menjetek ki, és nézzetek körül. Pá.

Hol tartottunk? Na, szóval én a telefonomban lájvolok. Neked milyen mobilod van? Nem akarod lecserélni? Mer? Tudok ajánlani pöpec kis készülékeket.

Na, én léptem is, megyek a gép elé, nézegetem a kedvenc telefontesztes oldalaimat, kíváncsi vagyok hány lájkot kapott az új SGWH 4500-as. Örülök, hogy összefutottunk, a Szabinát meg puszilom. 

123 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hal Stanton 2011.06.01. 06:11:11

Mi ebben a modoros, ha valaki szeret telefonálni? Ezt nem értem.

Motorpenis 2011.06.01. 06:13:59

Jó lett ez, csak az elején a felvezető nem teljesen pontos, mert ott a "Papucsos férfi" van leírva, aki mellesleg telefonbuzi. De telefonbuziból van azért másfajta is.

Viszont ügyes írás lett. Az ilyen kéretlenül is tanácsot ad, ha bemész a telefonboltba, ott settenkedik körülötted, megszólít, azt hiszed, eladó, de nem, ő jobb, ő ért hozzá. És elkezdi mesélni...

Megjegyzés:papucs férfin gusztustalan. Erről volt már szó, mégis mit látok? Férfiakat papucsban.

ratane 2011.06.01. 06:34:04

És igen: Meszliner Szabinka reloaded. :D

Fearzone 2011.06.01. 07:20:24

@Motorpenis: Pasin fekete bőrpapucs, fehér szigorúan "háromnegyedes" nadrággal, szintén fehér ujjatlan konfiguratív (esetleg sárkányos) mintával ellátott pólóval...ezzel a kombóval engem a világból ki lehet kergetni.

El Topo (Sgt. Elias) 2011.06.01. 07:39:54

Óbaz, ezt a telefonbuzi gyökeret alaposan ismerem, még régebbről, amikor még az Ericsson T-28, meg a Nokia 6110 volt az okostelefon. Haveromnak segítettem pár hónapig, aki akkor hozta össze Budapest első éjjel-nappali telefonboltját. Előtte hülyéreröhögtük magunkat a többi haverral:"ugyan már, Bélám, ki a rosseb fog éjszaka telefont venni?"
Hát, mindenki, de főleg taxisok, kurvák, minden rendű és rangú gengszterek.

2011.06.01. 08:07:32

Én azt hittem ez a típus már eltűnt 6-8 éve.

@Fearzone: basszus aki ujjatlant felvesz utcára, azt agyon kéne ütni. Annál már csak az jobb, aki 3/4-es nadrágot vesz cipővel, de a zokni (lehetőleg fehér) lábszárközépig felér!

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.06.01. 08:12:34

Az a baj ezzel, hogy attól, mert valaki telefonbuzi, attól még nem feltétlenül hívják Malicsák Petinek :-(

Fearzone 2011.06.01. 08:21:03

@Hadrian77: Szigorúan klasszik piros-kék csíkos tenisz zokni.

Wilika · http://wilika.hu 2011.06.01. 08:23:53

Én csak azt rühellem, hogyha neten meghirdetsz egy telefont, mert mondjuk már nem kell, van másik, kimostad, és megdöglött, akármilyen okból megválnál tőle, akkor nem fogják fel, hogy az ő telefonjuk nem valuta. Hiába írom ki a hirdetésben, hogy "CSAK PÉNZ", csak azért is "szia, van egy nokia akárhányas fullos, karcmentes apámfasza, hívhac eszen a számon..."

Még rosszabb, mikor kb. bármi mást hirdetsz meg, és azért is telefonnal akar fizetni... nekem abból a fajtából van elegem.

2011.06.01. 08:30:19

@Fearzone: volt nálunk a tanszéken egy polgári szolgálatos srác, az június elején már ujjatlanban jött. Egyszer diplomamunkákat kellet pakolnia a szekrényből én meg a létra mellé álltam segíteni. Amikor felnyúlt a polcra, kibuggyant a hónaljkutya meg a szaga.... Azóta még jobban utálom az ilyesmit.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2011.06.01. 08:31:40

@Motorpenis: hüjj hüjj, elnőiesedett fekély a társadalom testén

ComLo 2011.06.01. 08:43:32

úgy egy jó 7-8 éve egy nagy vidéki városban, egyetem mellett dolgoztam egy mobilboltban, mivel hogy akkor a mobilinformatika érdekelt, és úgy gondoltam hogy ez szakmailag segíthet. Hát szakmailag egy grammot nem tett hozzá az életemhez, de rengeteg "élménnyel" gazdagodtam.
ez a típus igenis létezik, mindennap bejön a boltba, súlyos tévhitek, tudatlanság, sztereotípiák jellemzik. Ha viszont olyannal találkozik aki nála szakmailag többet ért a technikához (ez voltam én) akkor egyfajta "bálványimádat" alakul ki nála, és minden apró pici dologról rohan megkérdezni a "hozzáértő embert". Mint mondtam ez jó pár éve volt azóta a net ezt a típust megváltoztathatta.
De ha már itt vagyunk ejtsünk szót az akkori mobilbolt többi "jelenségéről". A piti bűnöző aki hetente jár be telefont cseréltetni, és mindig tud egy "tuti üzletet" ("gyárból csempészett ukrán CMOS-ok, akciósan..."). A túlkoros megkeseredett rendőr aki mosolyogva és kacsintva kérdezi meg az eladót hogy ki tudná-e függetleníteni a telefonját. Az eladó aki vagy kiöregedett ruhabolti eladó, de pár éve már ezt csinálja, vagy ennek a fiatal megfelelője, és az esetek 99%-ban nő. A nagykeresek, akik ebben a szubkultúrában az élet császárai, ők "járnak fel" a nagykerbe' pestre. A tulaj aki jellemzően egy gyorsan meggazdagodott egyén, egy ótvar barátnővel, akit rendszeresen megcsal. A társaság mellé csapódó fiatal srácok akik minden szabadidejüket a bolt körül töltik mert a tulaj/eladó a haverjuk.
Figyelmet érdemel még a kínálat, ami elég sokrétű. A kismillió utángyártott, aksi, töltő, és adatkábel mellett (amik beborítják az eladó mögötti falat), a gagyi kínai mobildíszek hihetetlen skálája találhat meg az üzletben. Telefonból persze elsősorban a régi (akkor 2-3-5 éves) modellek vannak, elvétve egy-egy kicsit újabb darab (ezt a fent említett szubkultúra minden egyes eleme külön-külön is megcsodálja), igazi értékes telefon "csak rendelésre, előleg kifizetése után".
Huh így visszaidézve kifejezetten jó hogy vége ennek az időszaknak:-).

2011.06.01. 08:48:06

Egyik barátom régebben telefonokkal seftelt. Gyakran mentem ki vele Ausztriába bolhapiacokra, ott megvettük amit érdemes volt, aztán itthon elpasszolta a dolgokat. A fentebb leírt telóbuziknak minden szart el lehetett adni és ha a telefonjuk kikódolás közben megdöglött azt is meg lehetett nekik magyarázni miért.

Amnchara 2011.06.01. 08:50:06

Gondolom megnéztétek Ytube-on Fábry Tüdőjét, mert nagyon hajaz rá ez a figura. Szerintem szélesebb szereplő gárdát is össze lehetett volna hozni, ami a telefon őrülteket illeti. Elfoglalt mánágergyerek, sznob nagylány, sznob kislány, alvilági figura, elkényeztetett 12 éves kisfiú... Nem minden telefon mániákus tartozik ebbe a típusba :) A szenvedélybetegség sajnos igaz, átkozott egy világ ez.
De a 3310-esem még mindig nem mutatja az északi félgömb csillagait.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.06.01. 09:03:53

@El Topo (Sgt. Elias):
Na igen, Nokia 3310 (az a bugyikék tampontelefon) a hátuljára leukoplaszt vagy átlátszó cellux alatt papír, rajta a telefonszám és a pin. Háromtól-tízezerig, frankóság fokától függően. 1800 forinttal fel van töltve (kp-val egy huszadik kerületi panelgarázs éjjelnappaliban, több, mint hat hónapja, hogy biztos ne legyen meg az esetleges kamerafelvétel. Természetesen jól tudjuk, hogy töltetlen puska és tiszta telefon nincsen, ezért csak helyszínt és időpontot vagy más olyan információt beszélünk meg rajta, amin a zsernyákok nem tudnak elindulni. Legkésőbb a tizedik hívás után elpasszoljuk a szakosodott üzletben, ahonnan még aznap vidékre viszik és legalább egy fél évig pihentetik a számot.
Amikor ezt már kinőttük, akkor jönnek a bűnözői babonák a lehallgatás kijátszásáról. Mind baromság.
Később amikor a milliók kimosódnak és nem kerülnek sittre akkor valami százezres nokia amin ordítva telefonálnak. Súlyosabb esetben Vertu, ami ugyanez, ültetve, szpojlerezve.

Szóval az írás az a kifejezett telefonbuzit írja le, ami olyan mint a leprás vagy mint a pártkitűzőt viselő honfitársunk. Nem megyünk a közelébe és akkor nem lesz bajunk.
Ellenben az kellemetlen, amikor pl egy hölgyről kiderül, hogy nem erőssége az intim higiénia, vagy egy különben normális, értelmes ismerősünkről, hogy vad fideszes.
Ilyen az is, amikor például az ember egy flottás előfizetést akar vásárolni, mert az jó.
Én a modoros telefonálóknak ahhoz a fajtájához tartozom, aki mindig a második legolcsóbb Nokiát veszi meg, mert abba jó a régi töltő meg át lehet menteni a régiről az adatokat.
De az ártatlan ismerősöd egyszercsak maga elé kapja az aktuális telenor árlistát és elkezdi fitymálni az összes telefont. Az egyiket Romániában rakják össze, a másikban a kettővel ezelőtti android van, a harmadik lefagyós a negyediknek csak hat megapixeles a kamerája, és nem lehet rajt fehéregyensúlyt állítani.
A második legolcsóbb Nokia helyett inkább vegyem meg a 8956i-t mert az már alapszinten (rövidítés)-kompatibilis.
Egy módon lehet rá hatni. A kernel, kompatibilitás, renderelés, lebegőpontos számítások, alaplapi másodszintű gyorsítótár, poligonális multitasking szavak habarékából álló, legalább egyperces szöveget kell rá nyomatni, verbális-mentális oltóhabként. Hatni szokott.
Mellesleg a múlt hónapban ajánlott telefon, ami akkor százezer volt, most ment le nyolcvanra. Megvárom míg ingyen adják.

Nadiposzi (törölt) 2011.06.01. 09:33:16

A fogyasztói társadalom konzumidiótája, aki emberöltőnél gyakrabban cserél mobiltelefont. Az enyém már 20 éve megvan, csak a kiskocsijának a görgőit kell néha zsírozni, amin magam után húzom.

2011.06.01. 09:33:19

A telóbuzinak szerintem van egy alfaja, ami nem ennyire szofisztikált, nem mélyed bele a technikai részletekbe (nem is tudna), de az fontos számára, hogy a telefon menő, trendi legyen. Ezek között szép számmal találunk nőket is.
Legutóbb az Andrássyn láttam egyet: ultramagassarkú pipőkében csattogott (kb. olyan kecsesen, mint egy gázlómadár - lábai is leginkább ezen állatokra emlékeztettek), jobb kezét visszafeszített kézfejjel szorosan a teste mellett tartva, két ujja között valami női cigarettát tartott, míg bal kezét behajtott könyökkel, felfelé fordított tenyérrel (kb. ahogyan egy pincér visz egy tálat) tartotta, benne egy hófehér iPhone. Először azt hittem, kihangosítva beszél, vagy néz rajt' valamit, de nem. Valami érthetetlen oknál fogva így kellett, véres kardként hurcolni a telefont.
A másik, amit szeretek az ilyen csajokban, hogy bár _kell_ nekik a legújabb trendi okostelefon, de teljesen hülyék a technikához. Legutóbb egy ilyen megkérdezte, hogy hogyan lehet azt, hogy a kijelzőn rajta legyen az albumborító lejátszás közben.
Elkezdtem neki magyarázni, hogy "Windows Media Playerben megnyitod az albumot..." de itt körülbelül el is veszett, nem értette a dolgot.
Az viszont igaz, hogy a fácsén most már telefonról is tudják egymás képeit ("Az új pink topomban") lájkolni, meg írogatni, hogy "Csudaszép vagy Andeeka, ha talizunk majd megdumcsizzuk a hétvégi partyt" vagy valami hasonlót...
Hogy a kurvák vére folyjon patakokban!

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.06.01. 09:36:02

@Brother Love: Azért lerendeznéd, nemde? :-) A gázlómadarakat nem bántani! Szép, kecses és büdös lények.

2011.06.01. 09:47:08

@Professor Pizka: Matula mondta, hogy az ilyeneket meg kell nyúzni és nem lesz büdös meg halszagú ;)

El Topo (Sgt. Elias) 2011.06.01. 09:47:12

@Professor Pizka:

Na igen, a bűnöző arcok csőstül jártak be, képzelhetitek, hogy fostam néha egyedül a boltban, éjjel kettőkor, három akkora emberrel körülvéve, hogy egyenként is eltakarták a holdat. Volt egy bolgár arc, az szigorúan minden héten bejött kétszer, és vett kettő darab 12200-as feltöltőkártyát. Ilyen kis alacsony, kopaszodó 45 körüli manus, tipikus kishivatalnok kinézettel, szar orkán kabátban. VZ61-essel a kabát alatt.
Meg bejárt gyakorlatilag az egész fekete sereg, ha valaki emlékszik rájuk.

KürtiT (Tromb74) 2011.06.01. 10:17:06

A posztban szereplő típussal már legalább 8-10 éve nem találkoztam. Manapság inkább az okostelefonos őrültek kirívóan ostobák. Nem is az okostelóval van a gond, sok munkakörben nagyon hasznos tud lenni. Viszont az egyébként totál alja, kütyűmánia racionalizálása nagyon röhejes tud lenni.

Egyik ismerősöm az iphone4 megjelenésekor egy iphone3gs-sel készített képet posztolt az 500 méteres sor végéről a faszbukra. :D

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.06.01. 10:23:15

@Hadrian77: ezt Matula a nyári lúdra mondta, az meg nem különösebben gázlómadár:)

Fearzone 2011.06.01. 10:24:41

A fikázás nagyon alap ennél a kategóriánál. Bármilyen telefonod van az a reakció rá hogy "Hja nekem is volt ilyen sapkaszar de már szerencsére eladtam"

2011.06.01. 10:25:12

@vészmadár (pica pica): lehet, de a leírás alapján a csaj egy tipikus liba..:)

2011.06.01. 10:38:08

@Hadrian77: már ami a szellemi képességeit illeti. A liba egyébként totyog. A gázlómadarak meg épp úgy emelgetik a lábukat, ahogy a hülye picsák az emeletes cipőikben - hiszen azokban képtelenség normálisan járni.
Egyébként miért hiszik azt a nők, hogy a rossz, formátlan, pálca, görbe, stb. lábuk szép (vagy csak szebb) lesz, ha egy idétlen magassarkúban illegnek, kb. annyira kecses járással, mint egy csípőficamos Pinokkió?

2011.06.01. 10:42:03

@Brother Love: felül liba, alul gázlómadár, amit a tenyérnyi lyukas prémjéért vadásznak...

A nők nem csak a lábukkal vannak így, minden testrészükre hajlamosak felvenni az előnytelen, nem passzoló ruhadarabokat, amennyiben azok kellően drágák és divatosak. Én ma reggel láttam egy csajt gumicsizmában, mostanában divatos, és éjjel esett 3 csepp eső, így aztán indokolttá vált a viselése.

2011.06.01. 10:53:44

@Hadrian77: De tényleg! Amíg nem volt divat a gumicsimma, egész jól elvoltak nélküle. Most egy nyári zápor után már fel kell venni.

brutuska 2011.06.01. 11:08:44

Szép jó régi idők, amikor itt tanuló (tartózkodási engedély) diákok kaptak 2000 HUF-ot az akciós feltöltős telefon megvásárlásáért, majd 50-esével ment a cucc kikódolás után Szerbiába meg Ukrajnába.. A típusokra már nem is emlékszem..

Fearzone 2011.06.01. 11:16:51

@Brother Love: Gumicsizmát én pl. csak fesztiválokra viszem, de nem abban pácolom a lábam egész nap mint sokan szokták. Magassarkúban meg nem tudok járni, így nem is erőltetem. Ezt a "könyökhajlatban hordom a malaclopó táskát a tündi-bündi pink telefon meg a kezemben ettől baromira nőies vagyok" trendet meg én sem értem..úgy néznek ki mint valami fogyatékos.

2011.06.01. 11:20:34

@Brother Love: hát ez az, mindig utána, amikor a víz már elfolyt...

@Fearzone: hát még ha pasinál van ilyen malaclopó táska meg telefon...:)

brutuska 2011.06.01. 11:21:35

Gumicsizma utoljára tán Velencében volt az asszonyon (rajtam is), amikor egy reggel arra ébredtünk, hogy a szálloda lépcsőjének alsó pár foka már víz alatt volt. Na akkor egy-egy lábra egy-egy szemeteszsák, azzal ellébecol az utca közepi pallóig, majd első út egy cipőboltba, gumicsizmáért. Persze délutánra, mikor csökkent a vízszint, feleannyiért is vehettünk volna már. Ami poén, hogy nőiből mindenféle szín, meg atomtrendi díszítés volt, nekem meg konkrétan az a klasszikus vadászzöld, ganéhányó volt csak a lábamra.

Bandibacsi34 2011.06.01. 11:23:06

Azert tobb nagy korszaka/hullama volt ennek a manianak:

1. Bunkofon korszak: teglafonos, gazdag managerek bhivalkodoan mutogassak a majdnem hogy feltekeros telefonjukat.

2. Olcsobb telefonok elofizetessel. A sutyerakok suliban mindig megcsorgettek egymast a papi altal elofizetett telefonnal, majd jot rohogtek.

3. A kartyas telefonok elterjedese es az sms megjelenese. NA ekkortol kezdodott, hogy akinek nincs mobilja az nem ember.

4. A fenykepezogepes telefonok

5. Okostelefonok. Eloszor a qwerty billentyuzetesek (Blackberry), majd az erintokepernyosek.

Persze a divatbuzik mindig ujjat vettek. Egy havernak 7 telefonja van otthon, eladni nem tudja, kidobni nem akarja.
Dolgoztam adossagbehajtoban. A sok sutyerak megvette az uj telefont azt kapta a 100-200 000 hufos papirokat, mert nem tudta fizetni az elofizetest.

Persze a sok hulye picsanak meg sutyeraknak minek okostelefon, amikor max hiv, sms ezik meg fenykepez? Nem hasznal pl. wordot, excelt meg sok hasznos progit.

2011.06.01. 11:30:27

@Hadrian77: A pasinál az homártasi. :)

brutuska 2011.06.01. 11:42:46

@Bandibacsi21: Mondjuk iPhone-on kutya nehéz is wordot vagy excelt használni:D

2011.06.01. 11:48:14

Megint az van, hogy egy technikai újítást elkezd az emberiség fasságokra használni, aztán meg csodálkozik mindenki, hogy a népesség dagadt meg hülye lesz...

Judea · http://roleplay.blog.hu 2011.06.01. 11:53:41

Nos nekem jó telefonom van, de ez életem 3. készüléke a 10 êv alatt. Mivel egy csomó pda funkció is érdekelt ezért kézenfekvő volt, hogy okostelefont veszek. Kicsit túlértékelik, de én szeretem. Van benne jó kis trading figyelő, meg forgalomjelző a térképen.
Ezt a kommentet is rajta írom, mert a pc-m szervizben van.

Bandibacsi34 2011.06.01. 12:11:54

@brutuska: na ja alapvetoen az se a szellemoriasoknak keszult....
Az en Samsung Galaxim jobb, csak neha fagy miny allat, eppen gpndolkodom lecserelni.....

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2011.06.01. 12:14:42

Ha van olyan vívmány, amire a nyugati civilizáció maradéktalanul büszke lehet, az a zárt cipő.

Ne dobjuk el önként megunktól.

szellőláb 2011.06.01. 12:22:11

@vészmadár (pica pica): Azért nagy duzzogva az is gázol, ha olyan alacsony a vízállás, hogy úszni nem tud benne.

escargot 2011.06.01. 12:37:56

@Püspök utcai gombaszedő: +1
Nem is értem, mi jár pl. az utcai papucsosok kis fejében. Futni, harcolni, cipekedni nem lehet benne, a lábad sérül és koszolódik. Innentől minek? Kisebb megszorításokkal ugyanez áll a szandálra. Utóbbi nagyon praktikus még mérsékelt égövi erdőkben is...

Fearzone 2011.06.01. 12:58:32

Valaki írjon egy posztot a modordos papucsosról :)

brutuska 2011.06.01. 12:59:59

@Fearzone: van az a hegymászószerűnek csúfolt férfiszandál. Na a nejem a viselőit csak "hegyikecske" névvel illeti:)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.06.01. 13:07:59

@szellőláb: hogy úgy mondjam, rendszertanilag nem gázlómadár (ahogy a szárcsa meg darualakúak rendje, aztán ugye rövidebb nyaka és lába van, mint egy angolkóros cigányrécének, hehe)

Hal Stanton 2011.06.01. 13:28:31

Már vártam, hogy a poszt után csakis olyan kommentek legyenek, hogy kinek milyen telefonja van.

2011.06.01. 13:34:06

@vészmadár (pica pica): te már láttad a Vad Magyarországot? :)

Fearzone 2011.06.01. 13:40:35

@brutuska: Na meg az NDK műbőr emberszandál, rombuszmintás műanyagzoknival...az de szép volt :)

Styxx 2011.06.01. 14:20:00

@Wilika:
"nem fogják fel, hogy az ő telefonjuk nem valuta. Hiába írom ki a hirdetésben, hogy "CSAK PÉNZ" "
Ez használt autóra is áll. Meghirdetsz egy 2000-es évek elejéről származó akármilyen kocsit, és jönnek a mesés ajánlatok:
-1987-es Ford Sierra"-beszámítható?
- Kössz, de nem érdekel.
- Akkor '94-es Nissan Micra, annak még forgalmija is van!
Amúgy a poszt jó, de ki a pöcsöm az a Malicsák Peti, meg a Hartay Csaba? Fluor Tomiról már nem is beszélve. Na, puszilom a Meszliner Szabinát.

2011.06.01. 14:21:07

@Styxx: Vatera órák szekcióban is ugyan ez megy..:)

Ernoke 2011.06.01. 15:20:21

@escargot: a papucs (nekem most nyári vietnámi) viselésének egyetlen oka, h kényelmes és szabadban bármikor lerúgható. én mondjuk azokat a férfiakat nem értem, akik nyáron zárt cipőben vannak, kevés kivétellel undorító szokás. ha munkahelyi okokból muszáj, az persze más. vágom azt is, h a poszt a télen is vastag zokniban-papuccsal járókra gondol, azt én sem értem.

escargot 2011.06.01. 15:35:56

@Ernoke: Nem kényelmes. Szellőzik, de ez a pozitívuma, egyébként instabil, ráadásul retkes lesz benne az ember lába. Városi viszonyok között a zárt cipő szerintem sokkal higiénikusabb (kivétel persze, ha valaki hajlamos belerohadni). Terepen meg szintén, mert védi a lábat a környezettől. Innentől a lakás és a kert marad az egyetlen papucs-pozitív hely, utóbbi is csak akkor, ha nem kell épp ásni például.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.06.01. 15:44:00

Nyáron hegymászó szandál és poliuretán crocs-másolatok. Már ha nincs hosszúnadrág-vasalting-bőrcipő kényszer...

Motorpenis 2011.06.01. 16:06:46

@Ernoke: Ha a zárt cipő bőrből van és nem műanyagból, kisebb az esélye a rohadásnak, plusz lehet hintőporozni, van spray is.
Illetve vannak ezek a Chuck Taylor típusú Converse cipők, meg azok utánzatai.

A papucs és szandáR hátrányait már ecsetelték a törpiek.

2011.06.01. 16:25:09

Soha nem értettem, mi abban pláne, hassnált telót venni, nekem max 2 évig birja,és az már nagyon jó, utana az aksi meg adja magát, cserélni nem érdemes, mert az már nem bírja addig mint a gyári.

telefonból 2 egyformát szoktam venni, hogy ha lemerülök és nem tudom tölteni, akkor tudjam cserélniaz akut.

Csak telefonálni szoktam rajta, de azt nagyon sokat.

A dolog úgy néz ki, hogy kolléganővel felhívjuk egymás reggel 9-kor, hedszet a fülbe, és amíg a melót tart dumálunk, 2-3 óra hosszat, vagy ha úton vagyunk akkor is. Délután ugyan ez, változó partnerekkel.

ezt az aksik nem nagyon bírják, de akkor veszek másik két egyformát - csak a szinben legyen különbőző és akkor mehet minden tovább.

A telfonnál fontos, hogy kis helyen elférjen, mert néha a melltartóban hordom, és nagy legyen a kijelzője, hogy lássam szemüveg nélkül, hogy ki keres.

Telefon buzi-e vagyok?

vincere 2011.06.01. 17:34:50

@Professor Pizka: rohadt jó a blogod, hogy én eddig miért nem olvastam, pedig sokszor belinkeled... ha most már fogom

Momina 2011.06.01. 17:40:16

@Frengi: Én is hordom melltartóban, roppant kellemetlen, ha nincs a ruhán egy zseb, egy kiszögellés, egy hurok, egy bármi, amire rá lehetne erősíteni :) Még jó, hogy már nem a féltégla-telefon korszak van, ami az ember lányát elhúzná az egyik oldalra.
Én 24 órában bekapcsolva kézközelben tartom a telefonom, bár.... Áprilisban elutaztunk külföldre egy hétvégére és nagy erőfeszítéssel kibírtam, hogy napközben 8-10 órára ki legyen kapcsolva, hogy ne zavarjanak. Roppant szokatlan és kellemetlen volt :) Telefon buzi-e vagyok? :)

baliquez 2011.06.01. 18:35:54

Épp tegnap fenyegettek meg az új munkahelyemen - jelzem fogalmatlanul - hogy adnak céges telefont. Mondtam hogy ha valaki akar valamit ami elég fontos ahhoz hogy tudjak róla akkor majd veszi a fáradságot, bekopog hozzám, illedelmesen köszön és elmondja személyesen. Vagy elbüfizi Skype-on, de úgy hogy lássam közben a fejét. Munkaidő után meg roló, nem 24 órás munkáért fizetnek hogy céges kantáron lógjak. Annyi pénz nincs.

2011.06.01. 20:11:51

@Momina: Én éjjel nappal bekapcsolva tartom, mert ugye 3 gyerek+egy, ex, és számtalan kolléganő van.

Hajnal 4 teló, csörög, gyerek: anya jól vagyok, modtad hogy hívjalak, hát most jelentkezem : gyerek elment szigetre, mondtam, persze, de ezt nem kalkulátam be.

Kaptam már anyáknapi SMS-t is hajnal 3-kor. És ilyenkor nincs kinek az anyját szidnom.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2011.06.01. 20:12:23

@baliquez: én is hozzáállásért lapátot kaptam. szóval csak óvatosan a nemszeretemmel.
@Professor Pizka: crocs. most már legalább tudom, hogy a dorkó (konzerv cipő) után mibe rohad bele a jónép lába.

azért egy ilyen bőr szandál szerintem nem az a fehérzoknis kategória: goo.gl/qB0ez
strandra persze. de nem a városba.

Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár 2011.06.01. 20:24:31

@Bandibacsi21:
O. A rádiótelefon. Westel 06-60. 450 MHZ-en. Mióta kivontál őket, azon elmélkedem ki és mire használja a 450-re kiépített technikát...

Még a bunkofon szó kiagya(tlan)lása előtti időkből: Ericsson Hotline,
www.oldmobil.hu/forum/index.php?action=vthread&phonex=ericsson-hotline0&included=1&forum=3&topic=31&page=2
Motorola,
www.oldmobil.hu/forum/index.php?action=vthread&phonex=motorola-ass2k&included=1&forum=16&topic=112&page=2

meg volt még egy harmadik is, amire nem emlékszem. Talán Panasonic?
www.estihirlap.hu/cikkepek/mozaik3/technika/20evesamagyarmobil.jpg

Hihetetlen könnyebbség volt, hogy CB nékülm is utol lehetett érni a folyton úton lévő apámat. :-)

A mobilkereskedők egyik alfaja a "Tudom Mi a Jó neked, Bébi", akihez hiába megy be a szerencsétlen vásárló reklámok, fórumok, haveri beszámolók alapján által felállított prekoncepciókkal a leendő telefon típusát, tudását, technikai paramétereit illetőleg, az istenért sem hajlandó leszállni a maga a lá teremtett magas lóról, ahonnan tudatja:

-Te úgysem használsz ki egy okostelefont, jó neked az érintőképernyős szutyok gyári új, szuper játékokkal.

-Nem akarsz te szimpla érintőképernyős szutykot, rád van írva, hogy egy hónapon belül elkótyavetyélnéd féláron, hogy vehess egy rendes Androidos gépet.

-Az iPhone csak divatköcsögöknek való, neked ezt így diszkréten elmondja. Szart sem érnek.

-Vegyél iPhone-t. Akkor is telefon marad, mikor az idősek otthonában töltögeted az örökzöld melódiákat.

stb.

Kedvencem volt, aki közölte: az általam választott telefon túl drága, nem ajánlja Hölgyeknek. Egyébként is dögnehéz. otthagytam, máshol vettem meg. 5 évig lehettünk együtt, amikor eltulajdonították tőlem. Ugyanolyat vettem "bemutatótermi használt", szerintem felújított állapotban. 3 éve van meg, más baja nincs, csak az, hogy ósdi.

@Frengi: akkor érdemes használt telefont venni, ha ismerem a típust, tudom róla, hogy sokat kibíró, "elpusztíthatatlan" fajta. Akkor egy 2 év után bedöglő fröccsöntött csoda áráért jó minőséget kapok. Kivéve, ha 2,5 éves használat után sózzák rám a szilíciumipar 2 éves használatra gyártott apró csodáját.

Flottacápák
Ők is megérnek egy misét. Ahány szolgáltató, legalább annyi előfizetés (Orange is, természetesen. Egy telefon-egy kártya, ez alap. Esetleg duplakaris telefon. Minden számoz külön flotta társul és minden hívásnál szigorúan a lehető leggazdaságosabb megoldást választja. telefonszámláinak összértéke alig múlja felül egy túlhajszolt ügynök havi telefonköltségét.

2011.06.01. 20:49:49

@Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár: jaj, nekem a 0660 volt az első telefonom, mindenütt volt térerő, Ablakoskő völgy aljában is utól értek, ott ahol a 30-as meg a 20-as meghalt én még vígan telefonáltam.

Egy vodára cseréltem ennek legább 10-12 éve, azóta sem a dijcsomag sem a szám nem változott csak a készülék.

musi 2011.06.01. 20:55:06

"kicsi a farka", valahogy kompenzálni kell a kisebbségi komplexusát, és jobb híján ezt prezentálja... valaki sportkocsit vesz, valaki telefonbuzi...

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.06.01. 21:15:03

Bocs hácsé, lehet, hogy kurvára off lesz, de azért leírom megint:

A krónikus telefoncserélgetés ma már talán annyira nem, de olyan 5-10 éve még tényleg az igazi suttyógyerekek kedvenc hobbija volt, mert olyan dolgokra tudták a pluszfunkciókat használni, amire kb. soha nem is kellett.

Telósgyerek kb. tizedszerre tudta sikerrel demonstrálni, hogy a "Tibi" bemondása után tényleg engem hívjon fel a telefon - hogy egyáltalán tárcsázzon, és ne az anyját.

Olyanhoz is volt szerencsém, akit rávettek A Szuper Üzletre.

1. Kerítettek neki Provident-ügynököt 200 ezer Ft készpénzre.
2. Ebből mínusz 40 rögtön a hamis munkáltatói igazolásra a szervezőnek
3. A maradékból 7 előfizetéses telefon vásárlása - "édesapám, eladjuk darabját egy negyvenesért, kiközvetítem őket, a providentet meg nem kell lesz visszafizetni, mert az uzsorának számít, és már így is mennyi per folyik ellenük - az előfizetést meg hát megoldjuk.
4. A végén a közvetítőgyerek lelépett 5 telefonnal, maradt a 7 kétéves hűségnyilatkozat a még pont lemondható Provident-hitellel és a behúzott kamu munkáltatóival.

:)

i_d 2011.06.01. 22:01:03

olyan 2000 körül voltam nyolcadikos, egykét csajnak akkoriban már volt mobilja a telepi iskolában, és folyton "3 másodperceseztek" mert elvileg az első 3 másodperc ingyen volt és csak egy-egy szóval beszéltek az amúgy egy emelettel lentebb lévő másik idiótával. nevetséges volt. most már természetesen okostelefonjuk van :D

killercsiga 2011.06.01. 22:42:27

@i_d:
hű, de utáltam, mikor ÉN felhívtam valakit és 3mp után reflexből kinyomtak
persze hülye voltam, amiért nem tudtam valamit 10 hívásból elmondani, és fizetni akartam a teljes luxus 1 percért :)
nosztalgikus emlékek...

taecleau 2011.06.01. 23:33:43

@Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár: "Westel 06-60. 450 MHZ-en. Mióta kivontál őket, azon elmélkedem ki és mire használja a 450-re kiépített technikát..."

a frekvenciát visszaadták az államnak, jelenleg senki nem használja semmire, majd egyszer talán Pannika meghirdeti megint. Az infrastruktúra a Té-jé, a berendezéseket leszerelték, illetve lecserélték GSM állomásokra. A maradékot bevetették sóval.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.06.02. 00:34:26

bocs hácsé de én is offolok. illetve hát bocs, de létezem.

@vincere: na, örülök, hogy teszik.

@Bachterman: minden fajta bőrtalpú szandált próbáltam, vagy az én lábam izzadékony , vagy a leves görbe, de mind befülledt. A crocs szellőzik, az egész műanyag, slag, ultraderm és kefe tisztántartja. olcsó, ha tönkremegy kétezeré' van másik. Én is nagyon idegenkedtem tőle, aztán poénból vettem egyet három éve Horvátországban. Kényelmes volt és praktikus, azóta kedvelem. Hogy másnak nem jó vagy nem praktikus...hát van olyan, szerencsére nem Észak-Korea vagyunk, így nem kötelező mindenkinek ugyanazt szeretni.

Viktor_Viccnélkül (törölt) 2011.06.02. 00:54:22

@Judea:
valaki szereti itt a Baldur's Gate-et?

bonafide 2011.06.02. 00:57:37

@Wilika: Használt telefont eledani olyan, mint használt budipapírt. Aki szarrágó, így mégis megteszi, az ne sírjon, ha mást ajánlanak pénz helyett!

para_noir 2011.06.02. 01:05:20

Biztos írta már más, de nyugodtan idevehetjük az iPhone-t (és a mindenféle iPodokat) kézben hurcolászó egyedeket, akik csak úgy mennek ki az utcára, hogy készülék a kézben, mellkas mellett jól láthatóan kézben tartva, ha használja, ha nem, de kurvára látnia kell mindenkinek, hogy ő meg tudta venni. A másik, aki iPod fülhallgatót vesz és dug kitéphetetlenül a fülébe (rossz esetben másolatot vesz) és a noname zenelejátszóját rejtve hordva kelti azt az illúziót, hogy büszke iPod tulajdonos, mer' az geci menő.

bigthereal 2011.06.02. 01:22:20

@Hadrian77: mi a baj az ujjatlan felsővel utcán? főleg nyáron?

bonafide 2011.06.02. 01:37:15

@Viktor_Viccnélkül: ÉN inkább a Tanhauser Gate-et csippantom :o)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.06.02. 03:50:31

@Motorpenis: a legnagyobb gaz a szandal, zoknival, lehetoleg feherrel es fokozva, oltonyben:)
en 5 honapja es egy hete nem hasznalok mobilt
elhatarozas volt
es mukodik:)
nem hianyzik
egyaltalan nem

BKV reszelő 2011.06.02. 05:14:06

@Hal Stanton: Ennek minden modoros. Egyszer jeleztem, hogy a szó nem úgy van használva, ahogy kell, de közölte, hogy neki tetszik a szó és mindenhová, mindenre ezt használja.

Judea · http://roleplay.blog.hu 2011.06.02. 05:31:48

@Viktor_Viccnélkül: Megvolt, de nem játszottam végig. Nem értem, hogy jön ide?

2011.06.02. 05:59:46

Egy időben divat volt a telefont madzagon a nyakban hordani, én szerettem, mert ha épp nem a nyakamban volt, akkor a madzag kilógott a zsembemből, és egy ujj mozdulattal tudtam előhalászni, a táskából szintén.

Amikor lecseréltem a telefont, csak otthon vettem észre, hogy az újjon már nincs helye a madzagnak.

Amúgy meg miért kell a telefonokat feketében gyártani, miért nem lehet piros vagy neon sárga? Próbált már valaki egy fekete telefont egy fekete bélésű női tákában megtalálni?

noirp 2011.06.02. 07:17:22

@Frengi: Anyám szokta mondogatni: édeslányom, _én_ és csak én szidhatom anyádat :)

Fearzone 2011.06.02. 07:23:22

@baliquez: Én is kaptam céges telefont..kurvára örültem ám neki...remélem a laptop soha nem fog eszükbe jutni.
Okostelefonokról: árulja már el nekem valaki, hogy mi a francért kell egy 14 éves hülyegyereknek? Baromira nem használja ki, max a facebookot nézegeti rajta.
Tudom, tudom státuszszimólum de akkor is.

szellőláb 2011.06.02. 07:55:26

A mobil telefon gondolata a nyolcvanas évek elején egy kollégám fejében is megszületett. Aki élt már akkoriban, emlékezhet arra, hogy mekkora divat volt a dipótáska. Emberünk műszakos lakatosként ebben hordta kajáját, de egyébként szokott vele szambázni. Utazunk egyszer a vonaton,és egyszer csak valami eszméletlen csörömpölés hallatszik. Felpattintja a táska fedelét, kikapja belőle egy asztali telefon kézi beszélőjét, és beleordít: "Mi van muter? Mondtam, hogy ma üzleti útra megyek, és ne hívogass mindenféle faszsággal!Különben is rörtön le kell szállnom. Majd este megyek!" És letette. A vonaton nagy némaság lett, mindenki nézett, mint a vett malac. Tényleg rögtön leszálltunk, és csak akkor derült a trükk.Tudta, hogy együtt fogunk utazni, ezért bekészítette a telefonkagylót és egy ébresztőórát úgy beállítva, hogy kb. Tata körül csörögjön.
Nem tudom, hogy akik tovább utaztak, hogyan dolgozták fel magukban a történteket :-)

Gyáli úr 2011.06.02. 08:04:04

"Figyelj, ebayről rendeltem, minden baja van! Figyelj, hamis ájfón, minden baja van, még rádió is van benne, meg diszkólámpa, bicska, minden baja van! Volt olyan hamis Galaxym, hogy meg nem mondtad volna róla. Még borotválkozni is lehetett vele, annak is minden baja volt. Ebayről negyvenezer, figyelj, és jobb, mint az eredeti. Minden baja van!"

Void Bunkoid 2011.06.02. 08:10:48

@escargot: "...z utcai papucsosok kis fejében. Futni, harcolni, cipekedni nem lehet benne"

Ha megfigyelhetted, a papucsos embereknek általában erre a három tevékenységre nincs szükségük. Általában azért, mert vagy nincs munkájuk, ergo nemigen fognak sem sietni valahova, sem cipelni valamit, vagy pedig - és ez a szomorú, hogy ez a menedzser típus is már megjelenik ilyenben - ezekre a dolgokra, mint futkosás, cipekedés, más leütése van csicska, aki mindezt megcsinálja helyette.

2011.06.02. 08:13:57

@szellőláb: 97-ben nyári újságíró táborban voltunk, első nap megérkezés után haverral egy padon beszélgettünk és volt ott egy mobil.
Megkérdeztem kié, mondta, hogy x-é. Mire én:
- Hazatelefonálhatok?
- Persze egész nyugodtan! :)

Akkor már volt rutinom az ilyenben, mert 94 nyarán, mikor a Matáv hibaelhárítóknál voltam nyári gyakorlaton, Ericsson mobilt használtunk, aminek az aksija akkora volt mint egy mai szkenner és azon volt a kagyló a gombokkal:) Arról is mindig anyámat hívtam, hogy mikor érek haza vidékről:)

Fearzone 2011.06.02. 08:28:39

@Hadrian77: A nagy dobozos telefonok ideje....az rémlik, hogy baromira nehezek voltak, és menő volt a Dobó térről üvöltve telefonálni.:)
Egyik haverom lopott valami telefonos bolt elől egy nagy karton reklámot, magára kötözte, és beállt a fent említett kategória mellé telefonálni :)

Az mennyire vicces, hogy eleinte az volt a lényeg, hogy minél kisebb legyen a telefon, most pedig az, hogy minél nagyobb legyen.

2011.06.02. 08:33:21

@Fearzone: én 2000 körül rá voltam kattanva az Alcatelre, mert olyan kicsi telefonjuk volt, aztán rájöttem, hogy alig lehet kezelni rendesen. Azóta normál méretűeket használok:)

Nadiposzi (törölt) 2011.06.02. 08:37:03

@Fearzone:
Hogy elvegyék tőle a játszótéren az agresszívek, azért.

szellőláb 2011.06.02. 08:42:01

@Hadrian77: Jött egyszer a kollégám PESTről a vidéki gyárunkba. Megáll a parkolóban, kiszáll, kikapja a táskáját. Lemancsolunk, én már indulnék befele, mire ő: Várjál már, kiveszem a táskámat a csomagtartóból. Mire én: Miért, hány táskával jöttél? Néz rám: hát ez itt a mobil telefonom. Akkor láttam először élőben. Kicsit szégyelltem magam, de hát hozzánk lassan gyűrűzött le a fejlődés, ugye. (Ja ez úgy 92-94 körül lehetett, talán)

2011.06.02. 08:47:21

@szellőláb: 98-ban vettem meg az első telefonom, egy 1610-et dominóval, használtan. Nem is értem, hogy fértünk el akkoriban azon a pár karakteren amit ki tudott jelezni a telefon:)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.06.02. 09:31:29

bazdmeg, a legsúlyosabb az itt, hogy az átlag hozzászólás zanzája ez:

"hát ez a csávó a posztban tényleg nagyon gyökér. Nekem amúgy ilyen és ilyen telefonom van"

Oh, sancta simplicitas.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2011.06.02. 09:53:04

@Professor Pizka: én nagyon ódzkodok ettől a crocs-tól. valamiért mindig a retkes talpú vidéki sutyerákok járnak ilyenben, és városban is ilyeneken látok csak efféle cipőket. rétegcipő, mint a csumigizma.

2011.06.02. 09:55:05

@shitgun2: Jaja... Épp tegnap egy ilyen hülyegyerek valami iFaszomon vagy faszTab-en kezdett cigányhifizni a 17-es villamoson.
Komolyan elkezdtem átgondolni, hogy rászólok: vagy kikapcsolja most rögvest, vagy eltaposom azt a szart vele együtt. Azután csak legyintettem egyet magamban...

pj02 2011.06.02. 09:55:08

@hagyma:

"elhatarozas volt
es mukodik:)"
Ja, a szolgáltató elhatározta, hogy nemfizetés miatt kikapcsolja.
:)

csi szi 2011.06.02. 10:09:32

@hagyma: Szüleimnek máig nincs mobiljuk, ők valahol fejben leragadtak a '80-as években a technikai dolgok terén, amit azóta találtak ki, az nekik kb. mind felesleges huncutság, proller rongyrázás, mint a hitelre vett plazma tv. Néha mondogatják, hogy kellene már, de nem tudnak már megbarátkozni vele (kaptak már levetett régi telefont, de nem tudták, vagy nem akarták használni).

2011.06.02. 10:10:04

@Brother Love: régen volt a táskarádió, aztán volt ugye a kazettás magnó vállon víve, aztán a walkman, aztán a discman, aztán az mp3 lejátszó, aztán az mp4 lejátszó, végül bezárult a kör, csak most nem a Poptarisznya szól hangosan a táskarádióból hanem recsegve, szar minőségben az éppen aktuális slágerek a mobilból.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.06.02. 10:20:58

@Brother Love: már én is ilyen vagyok, odébblépek aztán magamban puffogok, ha belegondolok milyen elviselhetetlen kölyök voltam én is. Hagy halgassa csak.

Dr. derelye vágó · http://www.freeworldgroup.com/games6/gameindex/castlewars.htm 2011.06.02. 10:47:49

üdv pusszantás lehet off leszek

tudnátok ajánlani nekem nyárára milyen ruhát vegyek fel?
látom képben vagytok
jelige: félek, hogy kivet a nem modoros társadalom
kérlek segítsetek!! :D

Ernoke 2011.06.02. 10:48:07

@escargot: városban szerintem semmi baj a szandállal, azért nem kalkutta nyomornegyedében lakunk. zöldben pedig én leginkább mezítláb szeretek lenni, ha nem sziklán-tövisen át túrázok, nekem az a legkényelmesebb. ha a margit-szigeten vagy a hajógyárin mezítláb mászkálok, semmi bajom nem lesz, a kosz meg nem érdekel.
mondjuk én legszívesebben meztelenül járnék, úgyh nem biztos, h mérvadó a véleményem.:)

2011.06.02. 10:53:20

@derelye vágó: fügefalevéllel nagyot nem tévedhetsz...:)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.06.02. 11:09:23

@Bachterman: vidéki vagyok, sutyerák és tényleg retkes lesz benne a talpam. úgyhogy akkor meg is van, miért szeretem :-)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.06.02. 12:32:06

@derelye vágó: a férfi ruhája definitíve: farmer, sportcipő és póló.

szellőláb 2011.06.02. 12:52:12

@Professor Pizka: Nálam nagyobb suttyó nem lehetsz, mert és krokszot zoknira kapom fel:-)))

szellőláb 2011.06.02. 13:03:08

@Hadrian77: Szeva tesó! 97 márciusában vettem az első mobilomat: 1610. A karakterek számával nem volt gondom, mert 2 év után tudtam meg, hogy nemcsak fogadni, hanem írni is lehet rajta SMS-t. Egyébként a mai napig megvan, és időnként tesztelem, hogy működik-e? Működik.

2011.06.02. 13:16:54

@szellőláb: én átadtam faternak, ő használta még pár évig, aztán használhatatlan lett. Én utána ugrottam egy osztályt, 3110-et vettem:)

Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár 2011.06.02. 13:17:49

@Frengi: Bezzeg az én időmben... a 450-eseket tényleg bárhol el lehetett érni. nagy marha akksi, autóantenna, meg minden xar, de működött mindenhonnan.
Ezek meg hol elérhetőek,hol nem. Esetleg átdob a Narancsra, amiről egy késve kézbesített sms-ben értesít.
Használom a GPRS-t, fotó, videó, MP3 funkciót, de mindet odaadnám egy MEGBÍZHATÓ HÁLÓZATÉRT. Jah, álom.

@taecleau: Eh nem tudom elhinni. Itt, a közeli tornyot folyton kozmetikázzák, manikűrözik. Van rajta bőven minden izébigyó. Lehet, hogy tényleg leszerelték a meglévő, működő, full lefedettséget biztosító cuccost? nem akarom elhinni! (Persze, láttunk mi itt nagyobb csodát is logikátlanság terén.)

moesko 2011.06.02. 13:53:41

@Brother Love: ilyenkor mindig azon gondolkozom, hogy kiválasztom a saját lejátszási listám leghörgősebb és legelvetemültebb számát (mert valahogy ritkán az ilyesmi bömböl a másik féltől) és elkezdem maxon nyomatni. de valahogy még sosem voltam elég hang ehhez: (

Fearzone 2011.06.02. 18:42:44

@moesko: Nekem meg az jut az eszembe, hogy veszek egy gagyi kínai projektoros telefont, és kivetítek az idióta elé a falra valami szintén hörgős-morgós, gyerekdarabolós klipet:) Amúgy az a probléma, hogy a ghettoblaster nem tudnák cipelni. :)

Almaspite 2011.06.02. 19:31:20

É@Brother Love: Én ilyenkor látványosan előkotrok a táskám aljából egy fülhallgatót és belógatom a cigányhifiző jószág orra elé, azzal, hogy Tessék, látom otthonfelejtetted a saját fülesedet... A többség általában veszi a lapot és lehalkítja. Bááár, egyszer-kétszer már végig kellett játszanom az egész színházat, a parasztgyerek azt válaszolja, hogy nem hagyta otthon, nála is van, ekkor ráordítok, de úgy, hogy leég a haja: AKKOR MEG MIÉRT NEM HASZNÁLOD, BAZDMEG?!?!?

Wilika · http://wilika.hu 2011.06.02. 20:28:46

@bonafide:
Háttehülyevagy :D
Ha van egy telefonom ami nekem már nem kell, de teljesen működik, akkor mi a halálért ne adnám el olyannak aki még hasznát veszi?

Viktor_Viccnélkül (törölt) 2011.06.03. 03:08:15

@Judea: az avatárod, Edwin. Na mindegy. Láttam közben hogy a blogod is RPG-s.

karameldanszen 2011.06.03. 12:10:14

elég idióta hobbi lehet mobilexpertnek lenni...

Viktor_Viccnélkül (törölt) 2011.06.03. 23:23:19

@Judea: Igen, csak válaszoltam a legutóbbi a kérdésedre. Ami a legelső reakciómat illeti, kérdezve hogy szereted-e a BG-t, az pedig eleve off-topic volt, de nem érdekelt/érdekel. Nálam ez laza, blogoknál nem tartom tiszteletben az on-topicness-et.

Rothstein 2011.06.06. 21:08:32

Én csak akkor hordok cipőt nyáron, ha futni járok. Szerencsére olyan a munkahelyem hogy ezt megtehetem (ti. nem kell zárt cipőbe járni).
Belerohadt az ember lába, tök mindegy hogy bőr vagy nem bőr, legalábbis az enyém izzadós. Ja hogy koszos lesz a lábunk a szandálban ... hát lábat kell mosni. Marha egyszerű a dolog.
Én abszolút a szandál mellett vagyok.

Destephano Winter 2019.08.12. 06:35:38

@Almaspite: lopott telefonhoz nem jár headset...

Almaspite 2019.08.12. 16:37:54

@Destephano Winter: Te most komolyan egy NYOLC ÉVES poszthoz szóltál hozzá?!?
süti beállítások módosítása