Olvasói rovat - A nyugdíjasgyűlölő

2011/05/09. - írta: Modor Tibi

Tisztelt Mester!

Íme, egy újabb, emlékezetem szerint
még nem volt téma. Amennyiben közlésre méltó lenne, őszinte reményeim szerint legalább annyi sértett, gyalázkodó, anyázó kommentet szül, mint annak idején a "Modoros hívő"...

with love:

Brother Love


 

A nyugdíjasgyűlölő

 

Na most nézzed meg, már megint miről szól minden! Nyugdíj, nyugdíjasok! Tököm tele van már ezzel a folyton követelődző, élősködő bandával! Hogy nekünk jár! Meg ne merje elvenni senki! Persze ezek a fasz politikusok – ebben fene nagy az egyetértés, akár jobb-, akár baloldaliak – adják alájuk a lovat, hiszen nagyon kell a hárommillió szavazóautómata! És lássuk be: ezek tízezer forint nyugdíjemelésért a saját unokáikat is odaadnák! Persze tulajdonképpen azt teszik – az ország jövőjét emésztik fel, közben a ’zénadómból tartják el mindet! Mit fizettek be ezek annakidején? Nem volt TB-kassza, minden ment a nagy közösbe, azt meg elherdálták már Kádár alatt! Lehet, hogy ők erről nem tehetnek, de így jártál, barátom, most mér én szívjak ez miatt?

És mekkora már az arcuk! Hogy ők felépítették az országot! Hát fel, baszd meg, érdemes megnézni, mi lett belőle! Mondj valamit, ami a háború után épült és büszkén megmutathatod egy külföldinek! A Népstadion? Lassan összedől! Diósgyőr? Tiszai Vegyi Kombinált? Csepel Vas- és Fémművek? Igaz, az valami Weiss Alfréd volt előtte, de ezt meg szétlopták! Egyáltalán! A szocializmusban mindenki lopott mindent – gyárból, kórházból, hivatalból – a mai napig azt az oszlopos fúrógépet használom a műhelyben, amit Karcsi bá’ hozott ki darabonként, még a Hajógyárból! Meg, hogy milyen keményen dolgoztak – most mondd meg, ki hiszi ezt el! Tilos volt a munkanélküliség, valahova mindekit felvettek, a gyárban ellébecoltak naphosszat. A nagyfater mesélte, vasutas volt - hogy a cigány pályamunkások fizetés után egy hétig nem is jöttek dolgozni, de fel sem tűnt senkinek, úgysem csinált senki semmit. Persze nem mondom, volt néhány rendes szaki, de csak elvétve.

Meg asztán mi van, ha véletlenül orvoshoz kell menned? Ki miatt vársz órákat a rendelőben? Ott kaszinóznak, apám, nincs is semmi bajuk, csak unatkoznak, hát eljönnek az orvoshoz – persze ha csak egy Maripentet írat fel, akkor is elmeséli az egész élettörténetét a dokinak, te meg várjál! Ha meg melléd ül egy, hallgathatod a teljes kórtörténetét, ha peches vagy, még a végbélsipoly-műtétjének az infrafelvételeit is megmutogatja neked. Folyton nyígnak, hogy így az egészségem, úgy az egészségem. Hát kérdem én: mibe ment úgy tönkre? Talán nem kellett volna a napi másfél doboz Szimfi, este a két-három-öt lóbányai, a sok zsíros pörkölt, pacal, mittudomén! Egyáltalán nem éltek olyan rosszul, ahogy előadják, ha minderre tellett! Persze, most sírnak – előbb kellett volna gondolni az egészségre, fillérekért járhattak anno uszodába, sportolni, meg vállalati nyaraló, SZOT-üdülő, apámfasza – csak hát jobb volt inni-zabálni-henyélni.

Persze, már ennyire nem érnek rá, ha a busz után rohannak! Akkor a derekuk se fáj annyira! Jó, ha félre nem lök a villamos ajtajából, legázol a banyatankkal, s ha szólok neki, még neki áll feljebb! Ha leülnék, úgy kell rászólni, hogy vegye már odébb a szatyrát! Tonnákat emelek naponta, én is fáradt vagyok baszd meg! Szombaton meg már hajnalban elözönlik a piacot, ott tülekednek, meg persze sunyin eléd akarnak sorolni: „Én már itt álltam!” – hát persze, tata! Asztán, meg ha ott van, egy óráig mereng, hogy két csirkeszárnyat, vagy egy pulykanyakat vegyen, mert nem tellik másra – hogy oda ne rohanjak! Közben meg az ocsmány kutyáját akkorára hizlalja, mint egy disznót! Arra van pénze! De ugyanez megy a Tescóba’ is! A spanom ott szekuritis, ő mesélte, hogy folyton ott kóvályognak, vesznek két kiflit, közben meg megesznek másik kettőt, meg direkt hétvégén mennek, amikor vannak ingyen kóstolók!

Folyton sajnáltatják magukat, hogy milyen kevés a nyugdíj, ami nem is igaz, azokat a nagyon alacsony nyugdíjakat már rég felhozták, érted! Valériázták, vagy mi, lényeg, hogy most már nincs olyan, aki kevesebbet kapna 90-100 ezernél! Meg asztán, úgy őszintén: mire is kellene nekik túl sok pénz? Lakás már megvan, bútor, satöbbi – nekik ezt már nem kell megvenni, törleszteni, én is szívesen megvettem volna fillérekért a volt tanácsi kérót, persze. Enni alig esznek, nem ruházkodnak, mert valljuk be, elég igénytelenek. Húszéves orkándzseki, műszőr kucsma, lódenkabát – simán vehetnének egy-egy új darabot a turiban, kínainál, de mindig azzal jönnek: „Nekem már minek!”. Persze arra van esze a sok hülye vénasszonynak, hogy lilára fesse a haját. Sehova nem járnak, csak nézik a sok hülye sorozatot, az meg már milyen! Egyébként meg, lakik a házunkban egy volt rendőr, vén komcsi meg alkesz is, és múltkor kiderült: százhatvanezer a nyugdíja! Akkor meg mit akar? Máshol a két dolgozó szülő keres összesen ennyit, két gyerek mellett, és ott a hitel, kocsi, minden!

Arra vigyázzál, hogy el ne kapjanak a liftben, lépcsőházban! Akkor asztán hallgathatod, hogy „bezzeg a ’zénidőmben!” – kit érdekel, nyanya! Ez mellett panaszkodnak, hogy nem tudnak aludni a melegfront végett, meg hogy az unokája rá sem néz már, de arra nincs esze baszki, hogy a lépcsőházajtót bezárja! Múltkor is mi volt, baszd meg? Beengedett valami házaló románokat, akik ilyen gyapjútakarót árultak – úgy kellett kitépnem a kezéből, mert átbaszták volna, asztán ahelyett, hogy megköszönte volna, még megsértődött az öreglány! Nincs ezeknek egy csepp eszük se!

Ááá, bazzeg, nemjól van ez így, én mondom. Megyek is, mert még el kell intézni a kisebb gyereknek a kiemelt családi pótlékot, tök rendes a doki, tartósan betegnek vette, pedig igazából nem is asztmás, csak allergiás egy kicsit, de így havonta 8 rugóval többet kapunk, asztán rohanok, mert a Migropulosz most hívta ki párbajra a Dettikét, arról nem akarok lemaradni… Na csákány!... Mi, hogy meghalt a nagyfaterod? Hú bazzeg, részvétem, geciszar az ilyen!

248 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.05.10. 13:00:44

@isucu:
És még mondja valaki, hogy csak mostanában termel funkcionális analfabétákat az oktatás. Az mondjuk nem tűnt fel, hogy az "A nyugdíjasgyűlölő" nem az alján, hanem a tetején van a cikknek, azaz nem aláírás, hanem cím? :-)

@al kotmány aláiro álamfö:
Ezt most nem értem, miért csak részben igaz? Vagy szerinted ha egy idős ember elvárná, hogy előre engedjék, de mivel nem engedik előre, ezért tolakodik, akkor ez érthető, és nem azért csinálja mert tapló? Mert szerintem bárki, aki tolakodik, tapló. Ugyanakkor én gyakran utazok helyközi busszal, a legtöbb ember egyáltalán nem tolakszik, sőt előzékeny, a legtöbb tolakodó azonban idős nő, akik megszokták, hogy fiatalon előre engedték őket, ezért most hogy ez már nem igaz, törik az utat előre. Ez mindenképpen bunkóság, de csak a korosztály egy része csinálja.

2011.05.10. 13:01:03

@Dilettantizmus legmagasabb foka = blog.hu rendszer: elmagyarázom. Nem több gyerek kell, hanem az, hogy az aktív dolgozóktól NE az állam vonja le a nyugdíjjárulékot, ne központi alapba menjen, hanem mindenki a saját szüleit támogassa ezzel a pénzzel.
Ha valakinek egy gyereke van, akkor az az egy fogja majd eltartani a saját családját és a nyugdíjaskorú apját, anyját. Így megérted ?
Amúgy kommented mély intelligenciáról tanúskodik: kb. eléred a papucsállatka szintjét.

Publius Decius Mus 2011.05.10. 13:12:51

81-ben 113 ezer gyerek született Magyarországon. 2007-ben 54 ezer. Most szólok, hogy itt mindenkit a gyerekei fognak eltartani elsősorban, nem pedig valami nyugdíjrendszer. Egyszerű matematika. Egyébként Az 50-es évekig ez így volt egészen az ősközösség óta és az átlag ember számára is csak a hidegháború idején volt ez elérhető, amikor az idősebb generáció jó része ottmaradt a háborúban (nem vett ki a rendszerből) a fiatalok meg jöttek a bébibumm miatt. /a szező közgazdász/

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.05.10. 13:17:04

@Kulics:
Szerintem meg annak ellenére, hogy te kulturáltan írsz, míg akinek válaszoltál, trágár módon, több átgondolás van az ő egyetlen mondata mögött, mint a tiédben. Hogy miért is mondom ezt? Hát mert egyik fő okozója a fejlett világban tapasztalható enyhe népesség csökkenésnek éppen a nyugdíjrendszer. Az elmaradott országok nagy részében a túlnépesedés a fő probléma, ugyanakkor nyugdíjrendszer hiányában mindenki abban érdekelt, hogy másoknál több gyereke legyen, mert akkor lesz ki eltartja idős korában. Viszont mivel mindenki ezt csinálja, ezért mindenki nyomorog. Végiggondoltad, hogy ez az út jobb lenne nekünk? A Föld erőforrásai korlátozottak, így is globálisan túlnépesedés van, nem inkább az európai módszereket kellene terjeszteni, mint hogy mi is leépítsük? Mellesleg a MNYP-as rendszer totál jól működne csökkenő lakosságnál is, sőt igazából a fejlett világ legnagyobb gazdasági problémáját, a túltermelést orvosolná abban a korban, mikor sok pénzes nyugdíjas lenne, de kevés dolgozó.

Augustin 2011.05.10. 13:22:55

@Frengi: Igazad van, sokaknak fel sem tűnik, hogy öregkori elbutulás miatt viselkednek hülyén a hozzátartozóik. (már amelyik)Sőt, lehet, hogy nem is hallottak ilyesmiről, vagy ha hallottak is, nem biztos, hogy felismerik.

Én azt vettem észre, hogy az aktívabb életet élő nyuggerek is elbutulnak, viszont fittebbek és kevésbé rosszindulatúak, ha mondjuk kutyáznak naponta kétszer, és nemcsak a lakásban ülnek.

Mellesleg annyi hülye fiatal is van, hogy a szavazati jogukat nem venném el az öregeknek, de a jogsijukat mindenképp. Elképesztő, miket művelnek a közutakon.

Az írás meg nagyon jó lett.

lárvalányhaj 2011.05.10. 13:25:06

@Balance Of Power:

Ja, hát ha felhívnám, akkor az lenne az első dolga, hogy istenesen letoljon, hogy "miért nem hívsz soha, te hálátlan dög?!". Biztos azt gondolja, hogy ha minden alkalommal jól legorombít, akkor szívesebben hívom :D

Fearzone 2011.05.10. 13:26:29

@Zabalint: Nah akkor megszokas miatt tolakodnak, csak ma mar nem mindenki elozekeny veluk.
Kedvencem az volt amikor (piac mellett lakom) 30 mamat felengedtem, de egy megbujt mogottem es nem lattam. (Tudom en vetkem korbe kellett volna pillantani, megkerdezni, hogy esetleg valaki meg ezen a nyomorek reggelen fel akar szallni elottem?) Tehat utolso mama lazan kulcscsonton ragadott es egy mozdulattal letepett a jardaszigetrol. Nem altalanositok, nem szokasom csak megosztottam egy szosszenetet.:)

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.05.10. 13:27:23

@Publius Decius Mus:
Nem gondolkozol, csak a dogmákat írod. Nem a tömeges munkaerő, hanem az erőforrások és a know how a felső korlát a mai technikai szinten. Tehát kevés, de jól képzett munkaerő is el tudna tartani 20-szor annyi embert elvileg. Ugyanakkor ha visszatérnénk a nyugdíjrendszer előtti rendszerhez, ahol a minél több gyerek születik, annál több eséllyel tart majd el, ha öreg leszek, akkor bele kell kalkulálni a 6-8 gyereket családonként minimum, és éppen hogy az a rendszer az, ami hosszútávon nem fenntartható, a nyugdíjrendszer meg erre volt egy fajta válasz.

komissarlajos 2011.05.10. 13:31:16

Trebitsch!
Te az igazi Trebitsch vagy?

lárvalányhaj 2011.05.10. 13:36:29

@Frengi:

Az is húzós, hogyha a demencia a családfőnél üt be, aki továbbra is családfőként akar viselkedni, a többiek meg szekundálnak neki ehhez, vagy egyenesen kihasználják az állapotát (pl. vele mondatják ki azokat a dolgokat, amiket számukra kényelmetlen kimondani).

Magyarnaba 2011.05.10. 13:37:43

@MetálFater: Természetesen, ha csak ironizáltál, úgy elnézést :-)

Dzsoni Kráncs 2011.05.10. 13:38:09

Hogy egyesek mennyire nem értik az iróniát azon el tudnám sírni magam.Ezért bukott meg a Leggyengébb láncszem című műsor is itthon,ami az eredetiben úgy fest,hogy egy néni alázza-ekézi a játékosokat,akik veszik a lapot: vagy visszavágnak vagy röhögnek magukon.Nálunk érthető okokból ezt nem merték bevállalni,ezért lett ilyen langyos fos az egész.
Akik ezen a cikken felháborodnak azoknak mi a vicc?Az Irigy Hónaljmirigy?Sas kabaré?

Fearzone 2011.05.10. 13:48:15

@Dzsoni Kráncs: Tudod ez is olyan mint az ovi, van aki rohog ha raboritanak egy vodor homokot, van aki hisztizik :)

Dzsoni Kráncs 2011.05.10. 13:48:46

A másik toposz:szegény nyugdíjasok!
Az ÁTLAGnyugdíj nagyobb,mint az én fizum tíz év munka után,az más kérdés,hogy a párnacihába gyűjtik a pénzt a helyett,hogy élveznék "azt a pár évet".
Egy osztrák,német nyugger utazgat,kiállításra jár,operába,ápolja fogait,rendszeresen mosdik.A magyar igénytelen,nem azért mert nyugger,hanem mert ez egy igénytelen korban felnőtt nemzedék.

joha 2011.05.10. 13:51:04

Én csak azt nem értem, hogy miért jajgatunk a népességfogyás (és így a nyuggerek jövője) miatt, özönlenek Afrikából a menekültek, örömmel élnének és dolgoznának, no meg szaporodnának itt. Engem egyáltalán nem zavarna, ha egy arab gyerek fizetéséből kapnám meg a nyugdíjamat, tényleg röhej, hogy a magyarokra tolják a megnyomorító korlátozásokat, pedig itt vannak a bevándorlók csőstül! Max 3-4 év alatt simán megtanulhatják a nyelvet, kitanulhatnak szakmákat, akkor mi a para tárgya?? Jaa, hogy színesbőrűek, meg más kultúra? Hát kérem, akkor dögöljünk éhen, nyuggerek és fiatalok mindannyian!

MetálFater (törölt) 2011.05.10. 13:54:45

@Magyarnaba: Látom, azért fogtad az adást...

Természetesen ironizáltam.
Én is leszek nyugdíjas egyszer talán...

Hja. és van egy mondás, amivel a nyugdíjasokat fikázóknak üzennék:

Minden öreg volt fiatal, de nem minden fiatal lesz öreg!

Magyarnaba 2011.05.10. 14:24:06

@MetálFater: Lehet, hogy az én cselekvőképességem is bizonytalan :)

Magyarnaba 2011.05.10. 14:25:57

@MetálFater: Lehet, hogy az én cselekvőképességem is bizonytalan :)

2011.05.10. 14:38:45

@Zabalint: nézd belemehetünk ebbe a témába is, hogy a fejlődő világban miért szaporodnak túl az emberek, de messzire vezetne. Ha régen mondjuk ugyanolyan jó lett volna arrafele az eü ellátás mint errefele, akkor nem kellett volna 8-10 gyereket csinálniuk, hogy legalább 1-2 megérje a felnőttkort. Ez volt a régi világban. Ma meg javul arrafele is az eü ellátás (India, Kína), de a régi reflexeket a sok gyerekre meg nem tudták elfeldni. Plusz ott van még a lány/fiú gyerekek eltérő kezelése... millió oka van még a túlnépesedésüknek.
Európa és Magyarország nem túl hanem alulnépesedik. Pár évtized és elözönlenek minket a nyomorgó túlnépesedett világ menekültjei. És akkor nem fogunk se nyugdíj se semmiféle társadalmi rendszerről itt okoskodni.
A kocka már rég el van vetve, csak még nem vettük észre hogy végünk van.

Ernoke 2011.05.10. 14:44:14

@Zabalint: az a helyzet, h az időseknek gyengébb az idegrendszerük, meg esetleg fájdalmaik is vannak már, ezért jóval ingerlékenyebbek, mint mi. plusz, nem tudhatod, h a tolakodó nem pont alzheimeres-e, ami meg alapból torz személyiséghez vezet. nekem is a fejembe száll a vér ilyenkor, és gondolatban hulk hogan-né leszek, de végigpörgetem a fentieket, és visszafogom magam. a gyengéket, elesetteket alapból segíteni kell, aztán majd max. szelektálunk, ha okot adnak rá...

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.05.10. 14:47:16

@Kulics:
Elfelejted, hogy a régi világban sem 1-2 érte meg a felnőttkort, hanem mondjuk átlag 10-ből 3-4.

Másrészt pedig Európa mostani alulnépesedése messze nem az az ütem, mint a túlnépesedés volt. Ha mi mondjuk stabilan 5 millióan lennénk ezen a területen, sokkal jobban élnénk. Ha viszont ugyanaz jönne vissza, hogy mint régen, masszívan növekedne a lakosság, az egyértelmű út lenne a nyomor felé. Persze vannak a bevándorlók is, ez lényegesen bonyolultabbá teszi a kérdést, de ennél a törvényi szabályozás se mindegy.

2011.05.10. 14:50:16

@Zabalint: Tévedsz, a technika nem tud kenyeret adni az embereknek, csak iPodot. Azt meg nem lehet megenni, ugye. A kulcs a kőolaj. Ha az kikerül a rendszerből (pár évtized és elfogy) akkor nincs műtrágya, a terméshozamok a tizedére csökkekennek és kész a világvége, nincs mit zabálni. Nem, hogy a termést az állattal etessük fel és mi majd a húsát esszük a malacnak, marhának... na az az igazi pazarlás.

@joha: nem tanulják meg a nyelvet, hanem kiszorítanak minket. Mint ahogy mecsetet építenek Németországban. Ha beengedjük őket akkor lehúzhatjuk a redőnyt elhiheted.

szellőláb 2011.05.10. 14:50:56

@jozicsenko: Osztán sajtótájékoztatón voltál-e már? A nyugdíjast megértem, ha bespájzol, na de az aktív, művelt, vélemény formáló zsurnaliszták miért tárazzák be a zsebeiket nájlon szütyőkkel jó előre?

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.05.10. 14:56:02

@Kulics: a kőolajból a nitrogénes, a foszforos vagy a káliumos műtrágya van?

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.05.10. 14:58:49

@Ernoke:
Az a baj, hogy a gyengébb-erősebb dolog nem mindig látható, és nem mindig életkor függő. Pl. el sem tudom képzelni milyen pokol lenne buszozni fiatalon, kívülről nem látható, de gyengeséggel járó betegséggel, ugyanúgy lökdösnének, és még le is bunkóznának, ha nem adom át a helyemet. Egyébként így egészségesen én sem húzom fel magam az ilyesmin, de azért látom, és nem hiszem hogy az esetek többségében beteg(Alzheimeres) idősek csinálják ezt, egyébként volt olyan rokonom aki időskori elbutulásban szenvedett, de ez időskori elpofátlanodással nem járt(nehezen tudom elképzelni, ha valaki egész addig előzékeny, visszafogott ember volt, idős korára pofátlanná válna), sőt igazából ő lett volna az, akit lelöktek volna a buszról egyesek, ha megpróbál egyedül buszozni.

@Kulics:
Nem értem mivel mondtál ellent nekem. Én azt mondtam, nem a tömegmunkaerő a szűk keresztmetszet, hanem az erőforrások(olaj, földgáz, termőföld például) és a know-how. Ha kevesebben lennénk rá, jobban járnánk, de a termékek, beleértve az élelmiszeripart is, elkészítésére elég a lakosság nagyon kis töredéke. Tehát nem az lenne hosszútávon a katasztrófa, hogy fogyunk, hanem ha növekednénk. Szóval elmondanád hol is tévedek? Te tudom hol tévedsz egyébként, a műtrágya gyártáshoz nem kell kőolaj, hanem földgáz. De én éppen erről beszélek, hogy szűkek az erőforrások, de ha csak a lakosság 5%-a dolgozna, akkor is el tudná látni a 100%-ot élelmiszerrel, ha viszont 2-szer annyian lennénk, de mindenki dolgozna, éheznénk.

a_fater 2011.05.10. 15:03:17

@Dilettantizmus legmagasabb foka = blog.hu rendszer: hehe ebből születhetne új poszt, kösza regisztrációt :D

2011.05.10. 15:03:49

@szellőláb: Azért, amiért pl. nemzetközi szaktekintély professzorok is... Az ingyen svédasztal nagyon sok emberből váltja ki a spejzolós reakciót, de láttam én már tábornokot is, aki Balaton szeletekkel tömte a zsebeit...
Egy-egy konferencián, ahol a repi ajándék esetleg egy tényleg szebb-jobb darab, akár lökdösődésig, dulakodásig is fajul a dolog.
Édesapám számolt be róla, hogy valami kongresszuson valóban szép, kézmíves bőr aktatáskákat osztogattak és a résztvevők (kiemelkedő jövedelmű, elismert emberek) kis híján összeverekedtek. Nem csak magyarok, kelet-európaiak - az úgynevezett művelt Nyugat képviselői is!
Gondolom, egy szociológus, kultúrantropológus meg tudja magyarázni a jelenséget...

2011.05.10. 15:04:35

@Zabalint: oké, akkor elbeszéltünk egymás mellett... tökmindegy a köolaj v földgáz: mindkettő korlátos és meg nem újuló erőforrás.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.05.10. 15:09:57

@Brother Love:
Én mindig azt szoktam mondani, ha nagy sort látok valahol, hogy mi van, ingyen sört osztanak? :-)

Fearzone 2011.05.10. 15:12:29

@Brother Love: Onzes es felelem. Kell nekem is...tuti egyel kevesebb van mint ahanyan vagyunk :)

szellőláb 2011.05.10. 15:18:20

@Brother Love: Á, minek ilyen emelkedetten nézni? Szociológus, kultúrantropológus. Lófaszt. A koncért marakodást simán az állatvilágból hoztuk. Csak van aki, próbálja elnyomni az ösztönösen feltörő érzést (de a gondolattal azért eljátszik :-)

moesko 2011.05.10. 15:19:21

a posztot olvasva csak annyit érzek, hogy nagyon nem akarok ilyen lenni. sem olyan, mint a leírt nyugger, sem olyan, mint aki bármelyiket is így írja le.

Fearzone 2011.05.10. 15:22:28

@szellőláb: ....mikozben megmarkol egy sort/bort/stb es jokat derul a tobbi hulyen :)
Ha esetleg lenne meg egy ilyen a tarsasagban lehet fogadasokat kotni (figyeld a kopcost tuti megszerez 2 taskat )

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.05.10. 15:23:57

@szellőláb: ezt akartam pont írni, hogy a pontos szociológiai magyarázatért be kell köpni a tyúkudvarba

szellőláb 2011.05.10. 15:28:30

@Professor Pizka: Na, hogy ilyen jók nekem nem jutnak eszembe! Szinte látom a gyöngytyúkokat...

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.05.10. 16:10:28

@Kulics: Mielőtt mindenki összeszarná magát, ajánlom elolvasásra az alábbi könyvet (angolul tudók előnyben). Én azóta sokkal jobban alszom, és a hajhullásom is megállt!

www.amazon.com/Rational-Optimist-Prosperity-Evolves-P-S/dp/0061452068/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1305036558&sr=8-1

2011.05.10. 16:49:54

az öregek közül és 2 csoportot szoktam megkülönböztetni, van az egyik aki rá játszik arra hogy öreg, sopánkodik, panaszkodik, a környezetétől a betegségeivel akar szánalmat, odafigyelést kicsikarni, szerintem a erről beszélünk itt legtöbben,

és van az aki nem veszi tudomásul, hogy hány éves, van ilyen férfi is nő is, úgy öltözik, úgy viselkedik mint egy tini, sok idős nőn - pláne ha elég vékony - csak ha közelébe érsz rémülsz meg, hogy úr isten, ez nem egy tini, ez egy mumia.

A pasiknál hosszú haj, lófarok, bőrdzseki, izom póló, tetkók, de ismereitek ezt a tipus, nőben tegnap láttam ilyen az U-báhnon, volt vagy 40 kg, fekete felnyirt haj, zseki, passzos farmer, ezer karkötő, vastag smink, mintha egy technopartira készülne, de amikor mellém állt, láttam rajta, hogy legalább 65 éves, de inkább több.

Van egy 3. is a normálisak, de azokból van kevesek, és azok is ingadoznak még nem döntötték el, hogy hova tartoznak, ilyen vagyok én is. még néha elcsábulok egy-egy magassarkúra, de menni már nem igen tudok benne, a super laptop tatyóm meg berakom a banyatankba, mert már húzza a vállam.

janomano 2011.05.10. 17:32:03

Megint főoldal volt, hogy ennyi a hülye? :-)

Fapuma (törölt) 2011.05.10. 18:08:20

Szóval az van, hogy mikor elolvastam, az jött elő, hogy a poszt minden kurva szavával egytértek, még a vesszőkkel is. Mikor ellenben megláttam az öldöklő reakciókat meggondoltam magam és nem mondom meg senkinek mit gondolok erről a támáról.

Nem tudom azzal a divat témával ki-e lehetne-e egészíteni, hogy mennyire Útálom a friss korengedményes (sic) nyuggereket. Katonák, rendőrök stb. Na azok szívják az ország vérét igazán. Erről írd meg a frankót, öcsém!

látjátok feleim szümtükkel 2011.05.10. 18:29:38

@SzJ1982: "Na meg a "keményen dolgoztunk" duma. Két napig nem húzta volna 99%-uk a mai versenyszférában."
Miért, most te dolgozol szombaton is, és három műszakban? Miért gondolod, hogy az idősek 30-40 évvel ezelőtt nem dolgoztak annyit mint te a versenyszférában? Kapáltál már te 10 órát egy nap, vagy voltál aratni napi 10 órát úgy, hogy kézzel kaszálták a gabonát? Esetleg tudod milyen egy igazi nagy gyár ( pl. textil gyár) belülről?
Akkor nem voltak olyan gépek sem az iparban, sem a mezőgazdaságban, amilyenek miatt ma nincs munka! Tudod te, hogy miről beszélsz? Úgy sejtem te is csak a száddal dolgozol keményen!

2011.05.10. 18:30:33

@Fapuma: szerintem ők ebben ártatlanok, van egy törvényes lehetőség, bolond lenne nem élni vele.

Az állam a ganaj, mert ahelyett hogy fizetést adna nekik, ad nekik egy törvényt (az nem kerül semmibe - nekik) és az embereit a nyugdíjkasszával fizetteti meg: tehát a nyuggerektől veszi el a lóvét, ezt kellene velük tudatosítani.

Fapuma (törölt) 2011.05.10. 19:08:36

@Frengi: 1értek, tudod saját csapdámba estem, karikíroztam a sok címlapról idetévedt trollt. Ezek szerint túl jól sikerült...

nyílméregbéka 2011.05.10. 19:36:01

Végre poszt, ahol nem érzem érintettnek magam! A nyuggerek szerintem a legártalmatlanabb létforma a városban, nem akarnak lelőni, kirabolni, kéregetni, legfeljebb olykor elém tülekednek a boltban, azt meg kibírom.
Egyedül ha az orvoshoz beteszem a lábamat, akkor néznek vasvillaszemekkel, hogy hogy MEREK oda bemenni! Holott kizárólag végszükségben megyek oda, ha már egész éjjel vért hánytam, vagy balta áll ki a hátamból.
Egyfajta nyugdíjas cseszte fel az agyamat egész életemben - de ezek már fogynak :-) - a 40 évesen leszerelt rendőr/katona/határőr egyszerűemberek (= a faluban bezárt a konzervgyár, és csak a Testület maradt), akik másodállásban, nyugdíj mellett dolgozTAK mellettem, és kurvára nem érdekelte őket, hogy haladjon a meló, mert ha netán ki is rúgták volna őket, ők szépen megélnek a tiszti nyugdíjukból.

Farkasokkal táncoló 2011.05.10. 20:55:19

Kedves beírók, én már egy éve nyugger vagyok.
Sőt banyatankom is van.
Nekem 52 ezer ft a nyugdíjam, a férjemé 77 ezer.
A gyerekeink is éppenhogy megélnek - még. Pedig mind a kettőnek adtunk diplomát a kezébe. Igaz, akkor még nem tudtuk, hogy melyik is a jó diploma... (de nem büfé-könyvtárszak egyik sem).

Ezennel felhatalmazok bárkit, hogy amikor éppen banyatankomat a piacról hazacipelvén gyanútlanul megyek hazafelé, jól üssön agyon. Hátulról, hogy ne vegyem észre. nagyon hálás lennék. Jó erősen egy fémakármivel roncsolja szét a koponyámat.
Igérem, soha nem fogom kisérteni. Sőt egyéb vágyam sincsen. Csak humánusan... ennyit kérek.

Intizar 2011.05.10. 21:25:51

@nemlatnemhall: Nem is olvas. Legalábbis az "értő olvasás" kategóriáját nem ismeri. A "modoros" kifejezést hallotta már esetleg?

666E 2011.05.10. 22:41:00

pont ma volt bakker, hogy a buszon állva letettem a táskám az egyik székre. régi ikarus, elöl a két egymással szembe néző székek közül az egyikre, mindkettő üres volt.
felpattan egy nyugger és ilyet szól, nem vinném-e arrébb a táskámat, le akar ülni. mondom dehogynem, de árulja már el, miért pont ez a szék kell magának, amikor ott szembe van a másik és azon se ember, se táska, egyáltalán semmi nincs.

"mert az hátra néz."

Farkasokkal táncoló 2011.05.10. 23:06:01

@666E:
Nekem még nincsen ilyen bajom, de bizony,ha az érelmeszesedés eléri a fülben az egyendúlyérzéket, akkor ha menetiránynak háttal ül valaki idős ember, akkor hányingere lesz.

És most arról nem is szólok, hogy micsoda bunkóság az, ha valaki a mellette lévő ülőhelyre a csomagját rakja.
Az ülőhely nem a sportszatyrodnak van vazze, hanem egy másik embernek. A csomagtartó van a csomagodnak, és ha nincsen ilyen, akkor vedd az öledbe vagy tedd a lábad alá vagy csinálj vele amit akarsz.

666E 2011.05.10. 23:28:00

@Farkasokkal táncoló:

"pont ma volt bakker, hogy a buszon ÁLLVA.." -kezdtem a hozzászólásomat az imént.
a régi ikaruson elöl az a két szék nem páros, hanem egy-egy darab néz egymással szembe, ezért említettem meg a buszt. én nem ültem le, hanem oda állva csak a táskámat tettem arra az egy székre míg a szemben lévő üres volt (utána oda tettem a cuccom).
lehet nem kér meg a nő, ha a táskám helyett magamat teszem oda.

annak ellenére, hogy a válaszadó lebunkóz mert páros üléseket hallucinál a történetbe, örömmel tölt el, hogy itt hamar választ kaptam ama rejtélyre, hogy mi vehet rá egy nyugdíjast, hogy más emberek táskájának helyét favorizálja az üres székek helyett.

csi szi 2011.05.11. 00:07:58

@joha: A bevándorlók "sikeres" integrációjával kapcsolatban vannak már tapasztalatok tőlünk nyugatabbra, annyira azért nem egyszerű.
Mi meg a magyar nyelven beszélő, részben évszázadok óta itt élő cigányokat sem tudtuk integrálni, hanem az utóbbi időben ezzel ellentétes folyamatok zajlanak, akkor most arabokkal vagy négerekkel próbálkozni tényleg olyan jó ötlet? Addig örüljünk, amíg gazdasági okokból nem vagyunk jelentős célország, legalább ennyi haszna van a csóróságunknak.

[c] 2011.05.11. 00:42:06

@Farkasokkal táncoló: Szerintem ebben nincs semmi bunkóság. Az ember leteheti a csomagját az ülésre, ha van még üres hely, aztán ha szállnak még fel, akkor leveszi, és kész.
A nyugdíjas kérése is érthető.
Egy ilyen helyzetet abszolúte kezelhető kulturáltan.

2011.05.11. 07:10:10

@Farkasokkal táncoló: pontosan ez az amit utálok a nyugdíjasokban, mert azt magad sem hiszed el, hogy ennyiből meg lehet élni, mert nem lehet, ezt tudja mindenki, tudja az állam, tudja a szomszéd, és tudod te magad is.

Mindenki tisztában van vele, hogy ha papíron ennyi valójában nem ennyi.

Nem is érdekelne, mert mindenki úgy boldogul ahogy tud, nincs ezzel gond, de az ilyen odavetett számok szinte már dicsekvés, és mivel sokan dicsekszenek ezzel - sőt a sataitsztikák papíron is ezt mutatják ki - ez hatással van a nyugdíj minimumra, meg a minimál bérre.

Ha valóban ennyiből élnétek, nem hogy internetre, de mág áram számlára sem futná. Én tudom, én már próbáltam.

noirp 2011.05.11. 07:38:46

@Frengi: Na, végre, valaki kimondta, amit még csak fogalmazgattam.

"azt magad sem hiszed el, hogy ennyiből meg lehet élni, mert nem lehet, ezt tudja mindenki, tudja az állam, tudja a szomszéd, és tudod te magad is.(...)Ha valóban ennyiből élnétek, nem hogy internetre, de mág áram számlára sem futná. Én tudom, én már próbáltam. "

Nagy igazat mondtál Frengi, remélem a nyuggervédő önkéntesek legalább sejtik, miken mentél keresztül ezekért a tapasztalatokért.

De mennyivel jobban esik, ugye, a nyomorgó nyugdíjasokról szóló--Németh Micu és Horn korszakából eredő--toposzt hangoztatni.

Nota bene, én is próbáltam, diploma után anyámmal kettecskén éltünk kb. másfél akkori minimálbérnek megfelelő összegből (2007). Nem mondok számot, ki-ki lásson utána, ha akar. Szép idők voltak.
Alig vártam, h munkát találjak a szakmámban végre. Pedig tudom én, meg kellett volna próbálnom lerokkantítani magam gyepresszijóval, tályogos orbánccal (copyright by Pizka) bármivel.
Valószínűleg kevesebbet ettünk húst, mint szeeeeegény nyugdíjasok, és jah, hát internet se vót (bejártam az egyetemi könyvtárba érte). Na meg nem ingyen buszoztunk jóanyámmal Veszprém és Hátsókarakutty között.
2008 április óta hálisten a szakmámban dolgozom, normálisan élek és hűségesen fizetem a nyögdíjjárulékot. Kinek? Ha én azt tudnám.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.05.11. 08:16:54

@noirp: az ország népének jelentős része nem a jövedelméből él. Felső szinten vannak a tizenhét éves, kölcsönből vett, a feleséggel és még huszonkét emberrel közös tulajdonú Astrát birtokló politikusok, középen a veszteséges kft-k, lent pedig a rokkantosított, segélyes, minimálbéres derékhad. Vannak olyan vidéki bíróságok (mind...) ahol a bíró rezzenéstelen arccal jegyzőkönyvezi a peres fél vagyoni viszonyairól, hogy "rokkantnyugsíjas, r. nyugdíja 42.000.- Ft, emelett mezőgazdasági munkából havonta kb 60.000.- Ft. jövedelemre tesz szert, emelett saját tulajdonú kisteherautóján alkalmi fuvarozást válla, melyből jövedelme kb 30.000.- ft." na igen, ebből összejött neki a bruttó átlagbér, csak nettóban. Módos ember. Ő majd azért lesz bajban nyugdíjasként, mert a feketén beszerzett kilencvenezer (ami valójában ettől kicsit több) nem képez nyugdíjalapot. De inkább megeszi ma, minthogy a tb-t és a nyugdíjat kifizesse és kapjon negyvenet. Az orvosnál mindenképp fizetni kell, a nyugdíjaskor meg lutri. Minden politikusnak kötelezővé tennék egy év ügyvédi/orvosi/bírói praxist az ország valamelyik szegényebb vidékén. Csak hogy lássák meg, mit csináltak.

lárvalányhaj 2011.05.11. 08:38:00

@Professor Pizka:

De még ha képez is nyugdíjalapot a bevétel, semmi sem garantálja, hogy abból később a júzer bármit is viszont fog látni. Vagy ha viszont is látja, akkor majd meg fog tudni élni a havonta átutalt nyugdíjból.
Az ember voltaképpen csak saját magára számíthat, ezt már iskoláskorban bele kéne verni minden gyerek fejébe.

2011.05.11. 09:45:05

@noirp: hát olyan félve nyitottam meg a mailt, mert biztos voltam benne, hogy valami anyázás jön, és mit látok? kellemes meglepesté :)

Életemben 1x hallottam egy őszinte nyugdíjast, egy kellemesen alkesz evezős havert:
-Az 50-es években anyám jól menő képkeretező volt, nála dolgoztam. A mama minden hónap elején kiszámolta a 282Ft-ot hogy fizessem be az esztékát, persze , nem fizettem be, fogtam a pénzt, elmentem a haverokkal piálni, nagy pénz volt ez még akkor, vacsora, cigányozás (ennek korabeli jelentése a fülbe való nóta húzatása volt) Így ment ez majd 5 évig. Hát nem lenne most ilyen kevés a nyugdíjam, hiányzik ez most, de hát ki törődött akkor ilyesmivel

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.05.11. 09:59:31

A nyugdíjasfikázás köcsögség.

Én nagyon remélem, hogy leszek még öreg és boldog nyugger. Nyári estén kötött pulóver/zakó, vasalt ing, kancsóba bor + szóda a kerthelyiségben kulturáltan fogyasztva az öreg haverokkal - sok ilyet ismerek.

noirp 2011.05.11. 10:08:05

de tényleg kellemes meglepetés lehetett. Hányan ismerik be ezt? ezért mondtam, h példasztori :)
@Professor Pizka: az volna még csak cifra! de szerintem abból is csak az egymásra mutogatás sülne ki. Nem én voltam, hanem az a hülye kommer (oldalfüggetlenül)

2011.05.11. 10:17:19

@Modor Tibi: én nem vagyok ennyire optimista, de szerencsére a menyem idősgondozásban dolgozik, már most kértem, hogy nézzen nekem egy jó kis szoc.otthont, a gyekeknek meg meghagytam, ha demens leszek, ne foglalkozzanak a látogatással, mert úgy sem fogok rá emlékezni, hogy ott voltak, inkább tartsanak meg jó emlékezetükben.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.05.11. 10:19:21

@Frengi: nem vagyok én optimista, csak reménykedem :)

A szociban is azért remélem, lesz majd interneted!

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.05.11. 10:41:28

@Modor Tibi: Nekem még qz is tetszik, amikor az amerikai és nyugat-európai nyugdíjasok leköltöznek egy szegényebb, ámde szép és meleg éghajlatú országba (régen Dél-Európa, manapság Latin-Amerika, Ázsia, franciáknak esetleg Afrika). Az otthon szűkös nyugdíjukból odaát császárok, a helyiek meg általában örülnek az ilyen "bevándorlónak", mert csak hozza a pénzt, nem viszi.

yenoee 2011.05.11. 10:49:06

@Frengi: én arra kértem az asszonyt, h ha majd kezdenék oly manírokat felvenni, mint apósom kb 10 év óta, nyugodtan lőjön le. Ha lehetne, akár közjegyző előtt is nyilatkoznék róla - jobb ha úgy maradok meg a család és az ismerősök emlékezetében, mint egy értelmes, ép elméjű, viszonylag normális ember, akivel együtt lehet élni és dolgozni.
@Modor Tibi: igenn, anyai nagyapám is ezt a vonalat nyomta! Nyugdíjas lett, családi egyetértéssel vett egy kis elvadult szőlőt némi romos présházzal a falu melletti szőlőhegyen, pár év alatt gyönyörűen rendberakta, aztán hol egyik, hol másik havernál borozgattak esténként szolidan. A néhanapján gyanútlanul feléjük tévedő városi rokonokat persze alaposan kidolgozott összjátékban mindig úgy berúgatták, mint az atom:)

csi szi 2011.05.11. 11:26:12

@Frengi: Ebben szerintem tévedsz, lehet élni ennyiből, ha van lakás/ház (nem kell bérelni), internetezni is lehet akár havi 2500 Ft-ból is, áramszámla spórolósnak havi max. 10 ezer (persze, ha nem villannyal fűt:)). Egyedül persze neccesebb, de ha ketten vannak egy háztartásban, nem kell mindenért dupla annyit fizetni, csak a kajáért (nagyjából). Csak jócskán lejjebb kell venni az igényekből (kaja téren is), nem kell piára/cigire/szórakozásra költeni stb. Szóval 130e Ft havi bevétellel egy vidéki nyugdíjas pár simán elél (sok kénytelen is), ha nem is fényesen (pláne ha van konyhakert, tyúkok stb is), persze nem német színvonalon. Nem mindenkinek vannak óriási feketejövedelmei, pláne nyuggereknek.

Balance Of Power 2011.05.11. 13:30:24

@altoid: Manapság a Balaton is népszerű a brit nyugdíjasok körében, ami nem csoda. Mert Mo. még jó hely is. Dél-Spanyolo. persze még jobb.

@csi szi: Mitől lesz 10 ezer egy villanyszámla, ha nem 100nm a lakás? És valóban, napi 1 doboz cigi az kb. 15 ezer egy hónapban, érdekes, arra mindenkinek futja.

Balance Of Power 2011.05.11. 14:07:06

@Professor Pizka: Jó, ha több kijön belőle, akkor többet szív el és ugyanott vagyunk :)

2011.05.11. 18:36:36

@Balance Of Power: amikor nagyon szaul menetek a dolgaim, leszoktam a dohányzásról, 8 évig nem dohányoztam, most megint bagózok, de már megengedhetem magamnak.
(Tudom: hülye vagyok, ne fáradj a válaszzal)

csodalámpa 2011.05.11. 21:23:28

@666E: 133-as, félig üres busz, két nyanya gyakorlatilag összeverekedett (rángatták egymást) az "ő helyéért" :). Alsó hangon 7-8 üres ülőhely volt a buszon...annak ellenére, hogy mind a BKV-n, mind az SZTK-ból vannak negatív tapasztalataim, alapvetően szeretem az idős embereket. Engem pl. a közértben sokszor a nénik-bácsik engednek előre, ha látják, hogy csak egy kólát veszek. De tény, hogy a "nyugger", leánykori nevén "akciónyugdíjas" egy létező és irritáló dolog.

Celtic 2011.05.11. 21:30:00

@Brother Love: Meg kell mondjam, en is. Sajnaltam volna, ha nem lesz cimlapos :) Tokeletesen lehet latni, kb mikor kerul egy post cimlapra (jo, mondjuk a kommentek szamabol sejtheto volt, hogy cimlapos, amikor meg megjelenik az elso write-only okostojas, abbol meg tudhato, hogy mikor tortent meg az esemeny)

666E 2011.05.12. 00:06:21

@csodalámpa:
klasszikus, amikor zsúfolt buszon látványosan a szeme láttára nyomom meg a jelzőgombot, de akkor is elém furakszik (mert ugye nem akar fennmaradni). majd abban a pillanatban amikor letette mindkét lábát a buszról a betonra azonnal mozdulatlanná dermed és gondolkodik, hogy merre is induljon el miközben én meg nem tudok leszállni tőle és a sofőr meg már bömbölteti a "záródó ajtók"-csörömpölést..
bár a kedvencem amikor a végállomás előtt is jeleznek (a biztonság kedvéért).

mannasuurimo taikinakokkare keitto 2011.05.12. 01:13:36

Brother Love, kérem szépen maga egy expert a kérdésben :D

Donna Anna · http://operahumor.blog.hu/ 2011.05.12. 02:39:37

Raszkolnyikov is valahogy így kezdte az elmélkedést, mitn a poszt tárgya...

2011.05.12. 06:59:18

@Donna Anna: jaj ezt ne is említsd: anyám a minimál nyugdíját uzsorakölcsönzéssel egészítette ki. Egyedült él egy tanyán (városról költözött oda romantikázni, de a kiskert megy a tyúkok nem hoztak annyit amiből kellemesen el lehet iszogatni).

Akárhányszor megszólalt a telefon, és ismeretlen szám volt, mindig a frász jött rám, hogy egyszer meglátogatja őt Rasztkolnyikov.

Végül elvitte egy sima gyomorvérzés, 3nap múlva találtak rá, úgy látszik nem volt nagy forgalom, bár lehet hogy csak a hátvégének tudható volt be.

Balance Of Power 2011.05.12. 09:21:00

@Frengi: Semmi gond a visszaszokással, de ezek szerint magad vagy az élő példa, hogy tényleg komoly összegeket lehet megspórolni.

2011.05.12. 09:32:22

@Balance Of Power: egyszerűen nem volt pofám azt mondani a gyerekemnek, hogy nincs, nem volt pofám tőlük lemondást várni, miközben én az úripassziómra költök, amikor kijöttem dolgozni, és már nem a családtól kellett elvennem a rá valót, rögtön visszaszoktam.

Az a baj ezzel, hogy dohányozni, nem lehet úgy mint inni, ha telik rá, akkor megveszel egy üveg bort, aztán meg ha nem, akkor hónapokig semmi. Ez olyan mint a hűségnyilatkozat, ha beléptél fizetned kell, nem lehet kiszállni.

blueqkazoo · http://borbely.bplaced.net/ 2011.05.12. 09:41:58

Egyszer írtam egy ilyet... Szerintem passzol.

Szombat reggel... Nyugi, béke, asszony melóban. Egyedül itthon ülni nem volt kedvem, gondoltam kimegyek sétálni, esetleg meglátogatom Tomi barátomat. Zuhany, kávé, reggeli, indulás. Békés reggel. Idő: 8.30.
Végigballagtam a nyugodt utcán, kiértem a Róna utcai buszmegállóhoz. Idő: 8.38.
Megjött az első. Elkezdtem sajnálni. Szegény, öreg néni, milyen nehezen húzza azt a kocsit! Öltözéke kardigán, kényelmes szoknya, fejkendő, barna cipő. Eszembe jutott a népmesékből ismert kedves „Öreganyó”, aki rőzsét szed az erdőben. Aztán jött még egy, majd még egy, két kocsival. A harmadik - mint kiderült, Marika - ismerte az elsőt, név szerint Joli nénit.
Jó reggelt, Jolikám! Piacra?
'Reggelt Marika! Megyek a Fény utcaira, ez a Bosnyák már nem a régi.
Én ott voltam, csak nem volt rendes répa, ezért beugrottam itt a sarkon a Józsihoz. Nála mindig nagyon szép ám!
Milyen aranyosak! Ragaszkodnak a régi időkhöz, a minőséghez.
Itt a busz. Idő: 8.47. Segíteni kéne felrakni a csomag - itt szakadt meg egy pillanatra a kapcsolatom a világgal. Lenéztem, a fekete sportcipőmön egy sárcsík, de ez érdekelt legkevésbé. Van még köröm az ujjaimon..? Biztos nem figyelt, de... Felnéztem. A három asszonyság egy ajtónál akart felszállni, ahol kettő éppen le. Harc indul. Az első menetet a fentiek nyerték, egy lent van, a második támadása visszaverve a túlerő miatt. Egy fiatal nő gyerekkel kétségbeesetten menekül a hátsó ajtóhoz, ami felé sántikálok, közben figyelve a történéseket. A három Ninja felpattan a buszra, előbb, mint én. Fent vagyok, az ellenségük is leszállt, de számukra a csata nem ért véget. A kocsik pörögnek a kezükben, egyikük egy férfi lábát szorítja elképesztő technikával a kapaszkodórúdhoz, ettől az hátralép, a vén szipirtyó meg már ül is. A másik kettő elől kitért az a szerencsétlen, aki a forgóban állt. Leültek. Béke.
Amerikai út. Idő: 8.48. Az előbb említett páros felpattan, az ajtóhoz ugrik. A srácnak ezúttal nincs szerencséje, ő is megkapja a lábára az általam már jól ismert csíkot. Leszállnak, ellenállásba nem ütköznek. Ahogy aszfaltot fog a kocsik kereke, azonnal visszaváltoznak szelíd, kedves nénikké. Persze, persze.
Blaha Lujza tér. Idő: 9.07. Szállok, de nem csak én. A Fény utcaira igyekvő Joli néni is. Óvatos vagyok, nyugalomban eljutok a villamosig. „Ő” is jön, tartom a biztos távolságot.
6-os villamos. Idő: 9.12. Feljutottam, a Ninja egy ajtóval jobbra tőlem. Előttem egy hely, de eszemben sincs harcba keveredni, ezért inkább balra fordulok, hogy arrébb menjek. Ekkor megláttam a Szamurájt amint belép a hamburgi műremekbe, laza csuklómozdulattal csavar egyet három ágban végződő botján, a vele szemben álló kisgyerek eldől. Apja leszidja, hogy miért kapkod, még ráesik a nénire. Nem látta azt a villanást, ahogy gyermeke bokáját megcsavarja a fegyver, melynek vége mintha erre lenne kiképezve. Ülőhely: sok, de a Szamuráj kinézte azt, ami mellett állok, ahogy a Ninja is. Egyszerre indultak el felém, én a falhoz lapultam. A célpont elérése előtt a Szamuráj megbotlik, bundája lobog, véresre rúzsozott száját halk jajkiáltás hagyja el. A lapos talpú előnye a tűsarkúval szemben - gondolom én, de ez már a taktika része. Lilára festett fejével meteorként csapódik az ülésre, de a végzetes kopp előtt tenyérrel hárít. Ám alul már megérkezett a banyatank, ami hirtelen álló helyzetbe kerül, kényszerítve őt a felegyenesedésre. A Ninja már ülne, de ekkor jön a háromágú bokken, ami „véletlenül” pont a lábai elé csúszik. Esés vagy hátralépés? Lépés. A bokken és a tank kiindulópozícióba kerül, lihegés következik, ami szintén a „Ki fáradtabb, öregebb?” játék része. Egyik sem enged, viszont a vili fékez és ők kezdik újra. Apró, gyors mozdulatok, észrevehetetlen taktikák, halk anyázások. Két méterrel arrébb leülök. Hely: sok. Idő: 9.14.
Jászai Mari tér. Hely: sok. Idő: 9.23. Leszállok. A csata még tart. Gyalog megyek haza.

Balance Of Power 2011.05.12. 10:14:46

@Frengi: Jó motiváló erő, ha az ember ráébred, hogy "bazzeg, dehát ez kurva drága és még káros is". A piánál ugye ott van a bolti ár vs. kocsmai ár (nem véletlenül "melegítünk" buliba indulás előtt otthon), de a cigi ára egységes. Persze ez is volt másképp korábban...

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.05.12. 13:13:52

@blueqkazoo: Rég olvastam ilyen szórakoztató miniposztot, csak így tovább! :)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.05.12. 13:37:11

index fórum...

Égensétáló Lukács válasz | megnéz 2005.02.25 17:02:10

Nem a Terikével? Van egy ötletem. Alapítsunk utazási irodát. Vegyünk két rozzant kereklámpást a BKV-től, és az akciós újságok alapján állítsunk össze minden héten túrákat. Heti pár száz forintért elmehetnének mondjuk a tízből három útvonalra.

Pl. Teszkó-túra:
Indulás reggel 830-kor az Erzsébet téri régi buszállomásról, bemelegítés 730-tól 8-ig a tömegközlekedésben. 845-től akciós akácméz beszerzése az Arany János utcai CBA-ban. Rövid séta, banyatankos edzéssel egybekötve, majd hónapos retek a SkálaMetró alatti Kaisersben. továbbindulás 945-kor a Westend elől. A lila atléták szemrevételezése és megvásárlása a törökbálinti Corá-ban, majd akciós irodai szék csúszásgátlók az Office Depotban (megvan még?)1100 órakor indulás a budaörsi Auchanba, ahol e heti ajánlat, a kínai ütvefúró, kínai poliészter zokni, kínai 400denes harisnya, kínai zsebrádió, kínai kel. Rövid séta, majd a teszkóban akciós teszkósfánk, TG margarin, tg nullás liszt, TG alapozó-pirosító-szemhéjpúder szett, Tg zománcfesték, teddyhenger, Tg, habfürdő. 1330 kor indulás fótra, ahol a Cora parkolójában ekkor bontanak bálát az erre az alkalomra odaszervezett svájci használtruha nepperek, ugyanitt acéledény, hőmérő Pi-víz és törhetelen bevásárlókocsi bemutató. Visszaindulás 1500 órakor. 1600óra: Erzsébet tér, levezető hazaúti edzés a BKV-n.

És még néhány ilyet. Szarrá keresnénk magunkat, mert természetesen a buszt bekameráznánk és BT (BanyaTank) Terka konfliktusát BT Marával tele lehetne pakolni reklámmal. Gondoljatok csak bele BT Terka talált egy akciós alumínium Wok-ot a madaras teszkóban de lemaradt a szalmakalapról amit BT Mara szerzett meg ráadásul neki csak heveny bokasüllyedése, idegrángása és hajhullása van, BT Marának viszont azt mondta a doktor, hogy bubópestises és tályogos orbánc keletkezett a bal térdhajlatában!

Az egészet feladatokkal színestenénk, időről időre felszálló egyetemistákkal, terhes nőkkel meg ilyenekkel.

Tisztelt RTL KLUB, tisztelt ápolók! Milliomos akarok lenni!

Mariska néni:Terikém nekem azt mondta a Scheuthauer doktor, hogy ilyen tályogos orbáncot még nem látott, ráadásul nekem nyaki jellegű van, jövő héten trepanálnak!
Terka néni:Jaj ne is mondd Mariskám nekem a bal tüdőlebenyemen lett akut szepszis gerincvelői átterjedéssel, ez biztos a vékonybél spiralitástól van amitől olyan híg lesz a székletem.
(Mariska elsápad ez aztán szindróma a javából! De sebaj már érlelődik a revans)
Mariska néni: Hát tudod Terikém reggelenként amikor olyan sűrű slejm gyűlik ösze a garatomban az tudod atól van hogy hogy az orrsövényemről azt a két és fél centis cisztát vették le tavaly szóval azt már nem tudja az ember rendesen kiköpni, úgyhogy Aminohidromakrocentrofemilicinbutamogluticiklamáttal kell öblögetnem, de szerencsére közgyógyba kapom!
(2-1, de még semi nem dőlt el)
Terka néni: Sag schon! Nekem tavaly, mikor kivezették a vastabelem és két hétig nem tudtam kimenni akkor hogy ne legyen olyan kellemetlen, akkor Gyertántölgyessy-Nagy professzor, tudod az 1. belklinika vezetője Multiciklamodichlorid-cianoakrilbutamént írt fel!
(szép találat 2-2, a kommentátor nem is bírja tovább levelet ír Scheuthauer adjunktus főorvosnak és Gyertyántölgyessy-Nagy profnak melyben intebzív Diklór-Difenil-Tetraklór-Metilmetánt javasol nagy dózisban a pácienseknek. Ráadásul a Matador van recept nélkül is...)

blueqkazoo · http://borbely.bplaced.net/ 2011.05.12. 14:04:27

@Nadiposzi: @altoid: Ezer hála és köszönet! Egyszer rég ezt elküldtem Tibinek, most jutott eszembe amikor megláttam a posztot. Nem jelent meg önállóan, de most itt volt az idő! :-)

Komlósy Cs 2011.05.12. 14:24:40

Nem tudom melyik tábornak lehetne igazat adni; a "szövegértés egyes" vagy a "felháborító ez a poszt" képviselőinek.

Én speciel úgy vettem észre, hogy a bejegyzés gazdája rafinált megoldást választott: egy "nyuggergyűlölő" szájába adta saját szavait, így őt nem érheti kritika. Kevesen tudnának ilyen részletességgel (és igényességgel) írni egy olyan témáról, ami nem sajátjuk. Az milyen lenne már, hogy 5 oldalban értekezem a cigányság bűneiről, felesleges és kártékony mivoltukról, majd a legvégére odatűzöm, hogy "legalábbis a szomszédom így vélekedik".

Ettől függetlenül marhajót röhögtem a bejegyzésen :)

Balance Of Power 2011.05.12. 15:30:31

@Komlósy Cs: Ja persze, akkor az összes Modoros poszt ilyen és valójában mindenki kompenzál. Tibi meg valójában pszichiáter.

bagolybagoly 2011.05.12. 15:53:17

@Professor Pizka: A betegségszkander az folyamatos műsor minden közintézményben és tömegközledési eszközön. Bár lehet, hogy aki részt vesz benne az nem tudja kiélvezni a meccset, sé szívesen megnézné tévén is.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.05.12. 17:12:33

@Professor Pizka: BT Terkát és BT Marát szívesen beküldeném a Villába Alekoszhoz! :)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.05.12. 18:09:05

Végéről hol marad a rokikártya, meg a szlovák rendszám? :D

Van nekem egy nyugdíjas barátném. Ő a jobbik fajta. Tán azért a barátném. Kadlottkarcsit hallgat, meg csirkefarhátat vesz, cserébe elnézi nekem, hogy még süket vagyok jópár dologhoz a világban. Nagy igazságokra jöttem rá mellette. Pl. hogy a nők 50 éve ugyanolyan sunyi getvadékok voltak egymással, mint ma.
Ja, és keménykötésű: vágóhídon melózott, ha hívták, ment állatot taglózni is.

noirp 2011.05.12. 18:35:38

@Professor Pizka: tudtam :) :)
jó volt újraolvasni...

szellőláb 2011.05.12. 18:58:03

@altoid: Most lebuktál! Nézted! Ha meg akarod őrizni az arcodat, akkor ne hivatkozz az asszonyra!

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.05.12. 19:07:39

@szellőláb: Eszem ágában sincs letagadni! Illetve annyit azért megjegyeznék, hogy a TV-ben nem láttam egy részt sem (itt Külföldiában ha akarnám, se tudnám) viszont az utóbbi időben annyit olvastam róla az indexen, hogy megnéztem a Youtube-on pár "best of" összeállítást. Végül is nem bántam meg, ekkora suttyó barmokat utoljára a Beavis és Butthead-ben láttam... :))

SzJ1982 2011.05.12. 20:12:58

@látjátok feleim szümtükkel: Igen, dolgoztam szombaton. Sőt, olyan elosztásban is, hogy 7nap munka-1nap pihi. És láttam (mint munkás)konzervgyárat, nyomdát is. Emelgettem, félsertést, negyedmarhát, naphosszat. Nem tíz, de 12órát dolgoztam nyomdában, nem, nem mint vezető. Igaz, csak két műszakban. Reggel 6tól este 6ig, illetve fordítva. Mint "szaros" melós. De igazad van, suttyó városi kölyöknek születtem, így nem volt szerencsém földet művelni, arról a területről nincs tapasztalatom. Elnézést, bocsánat. Nem szokásom más faszával verni a csalánt, barátom, úgyhogy ne kezdegessél. Tudom, miről beszélek. Nem csak a számmal dolgozok.

A Tyne folyó déli partja 2011.05.12. 20:15:14

@szellőláb: már miért kéne ahhoz nézni? én is tudod kb. mindent, elég csak megnyitni a netet, ott virít. amúgy, ha nem lenne net, és nem lennék külföldön, akkor se kellene, hogy nézze az ember. atöbbi hasonlót se néztem,mégis tudtam a szereplők nevét, meg híreket, egész egyszerűen azért,mert elhaladtál egy újságosbódé előtt, ott virítottak a nevek, történések óriási betűkkel.

szellőláb 2011.05.12. 20:47:51

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): Igen, igazad van. (Altoidot csak kóstolgattam) A kb félév alatt összesen ha fél órát láttam belőle, de tudom,hogy ki nyyerte, már tudom ki az az őrjöngve sikoltozó ribanc, és tudom, hogy volt egy lengyel nevű srác (akinek a nevét egyébként végig rosszul mondták szerintem). Ja és tudom, hogy volt egy eszméletlen ronda szájú csaj is. Szóval nekem is csak a pofám járt, ugye...

Celtic 2011.05.13. 20:04:11

@szellőláb: Basszus, most ertettem meg ennek a kifejezesnek az ertelmet :) Pedig gyerekkoromban en is szorakoztattam magam azzal nagyszuleimnel, hoyg a tyukoknak mindenfelet dobaltam...

szellőláb 2011.05.13. 20:11:20

@Celtic: Ha elég mélyre ásunk, megleljük a gyökereinket :-)
A tyúkok minden szál tésztáért megharcoltak. Mint a kötélhúzás, hallod...

Celtic 2011.05.13. 20:18:29

@Frengi: Namost nemazert, de pl. tudom, hogy apam es anyam is 70e korul kap nyugdijat (en tob, mint a duplajat fizetesben), megis Ok segitenek nekem. Neha kajat hoznak, vagy pl. adnak egy tizest/huszast. Jo, hat en vagyok a hulye, hoyg negyven evesen sajat lakast akartam, a garzon 6m, ebbol volt ketto, negy milliot meg felvettem havi 40e hitelre, 20 evre. Villany+gaz+kk, nyugdijbiztositas, net es ott vagyok, hoyg jo esetben eleg marad kajara, de ruhazkodni nem fogok vagy bedobni egy sort.
Namindegy, viszont teny, hoyg ki lehet ennyibol jonni (valahoigyan, lovesem sincs, anyam hogy csinalja, bar ideje volt megtanulni, sose keresett egyik szulom se tulzottan a minimalber folott)

Stiel 2011.05.15. 22:36:41

Próbálom az olvasottakat két kategóriába sorolni:
- ez baromság, a nyuggergyűlölő a hülye
- ez tényleg gáz, öregkoromban nem akarok ilyen lenni öregkoromban (illetve hát nyilván előtte sem, sohasem)

Nem olyan egyszerű feladat.

Stiel 2011.05.16. 09:47:08

@Stiel: szóval öregkoromban.

látjátok feleim szümtükkel 2011.05.17. 09:13:16

@SzJ1982: "Két napig nem húzta volna 99%-uk a mai versenyszférában."
Mostmár végkép nem értem, te is a 99%-ba tartozol?
süti beállítások módosítása