Az elidegenedett - Nekem nem kell semmi

2011/03/11. - írta: Modor Tibi

 

John Lennonnak volt egy ígéretes dalkezdeménye, de még nem volt teljesen kerek. Paul McCartney eközben szintén összehozott pár bohókás sort, de önmagában az is kevés lett volna. Aztán ahogy a két dalrész egymásra talált, úgy született meg az A Day In The Life. Hácséval mi is egymás vázlatáról nem sejtve hoztuk össze az Antiszociális Ember rövid jellemzését és részletes monológját - persze lesznek átfedések és ellentmondások is. Nem baj.


Egy végtelenül barátságtalan lényről beszélünk ma, aki társas kapcsolatait a teljesíthető minimumra építette le lelki egyensúlyának biztosítása érdekében. Környezete aggódik érte: biztos depressziós, befordult, drogos, alkoholista, szomorú, beteg. Nem látják, hogy ő már felülemelkedett az olcsó, görcsös megfelelni akaráson, kényszeredett vigyorgáson, sztorizáson.

 

 

Talán szűkebb családjával és pár közeli - kizárólagos -  barátjával rendszeresen tartja a kapcsolatot, de velük is lehetőleg csak írásban vagy kirívó esetekben telefonon. Minek utazni, minek összejárni? Az utazás drága, fáradságos, a vendégeskedés energia- és időrabló - márpedig az ő ideje - szabadideje - méregdrága.

Nem egy telefonember. Figyelmeztetés nélkül felhívni hatalmas pofátlanság. Egyeztetés nélkül beállítani hozzá merénylet. Mielőtt felhívod: írj neki legalább egy nappal előtte. Mielőtt elmennél hozzá: legalább egy héttel előtte egyeztesd le vele. Mert nem fogja felvenni, és nem fog ajtót nyitni. Nem érdekli. Ha nem vár senkit, akkor ő nincs fogadóképes állapotban. Akkor őt ne rohanja meg spontán módon senki, bármilyen jóban is vannak.

Élete a rutin. Bejár időben dolgozni, akár még túlórázik is. Szereti a munkát, szereti a pénzt, szereti az elismerést. A csapatépítéseket, sörözéseket már kevésbé. Nem mintha megvetné a sört, de a munkatársak nem érdeklik. Most dolgozunk vagy haverkodunk? Munka után egyenesen hazafelé veszi az irányt, maximum egy kisboltba hajlandó beugrani, hogy napi szükségleteit fedezze valahogy. Internet, sör, szendvics.

Péntek munka után hazamegy, és tökéletesen érzi magát papucsban-melegítőben úgy, hogy legközelebb csak hétfő reggel megy ki újra az utcára. Menjen a drága, füstös kocsmákba, sétáljon a buta néppel teli Margitszigeten, látogasson unalmas rokonokat? Elfoglalja ő magát. Az élet rövid, de ő azokkal szeretné eltölteni, akikkel jól érzi magát. Jellemzően senkivel.

Nem volt ő mindig ilyen. Koslatott nők után, haverkodott mindenféle jöttmenttel, otthagyott rengeteg pénzt bulikra, utazásokra. De most már minek. Kiutazta, kibulizta magát, teljesen jól elvan a saját négyállomásos életében. Megfelelni másoknak? Minek?

De közben bankszámláján egyre csak gyűlik, dolgozik a pénz, és ez örömmel tölti el. Naponta kétszer felnéz, számolgatja a kamatokat, elemzi a bevételeket, költségeket. Tartozik, követel. De inkább követel. Boldog.

 

Nekem nem kell semmi


Nekem nem kell semmi, figyelj, én olyan jól elvagyok a kis keresztrejtvényemmel. Nekem ne jöjjenek. Ricsaj, ordibálás, handabandázás, osztán meg megy utána a kibeszélés, meg a baszogatózás. Nem kell az, hogy ide betelepedjenek, nincs nekem szükségem senkire.

Kerülgessek itt hat-nyolc embert? Minek? Utána meg jönnek, hogy ezt a könyvet elvinnék, azt a könyvet, azt a lemezt, jaj, add már ide, ismerem én az ilyet, sose hoznák vissza. Még ők lennének felháborodva, ha rákérdeznék, hogy héló, hol az Orwelltől a 84-em, ugye nálad van?

Kell ez nekem? Jöttek régebben, persze, érdekből, amikor még nekem is futott a szekér. Most meg már ne is jöjjenek.

Feleség? Elég nekem magamat elviselnem, a hülye rigolyáimat, két héten belül megtépnénk egymást. Nem kell nekem senki. Mi kell a nőnek? Zseton, csuhé. Meg kocsi. Ékszerek, álomút. Hagyjad már. Örülök, hogy le tudtam rázni az ilyen vérszívó kurvákat. Tudod, mennyi ideget nyeltem miattuk? Most úgy-ahogy rendben vagyok. Ne jöjjön asszonypajtás nekem, mert csak dráma lenne. A biológiai szükségleteimet meg intézem, ahogy intézem, magánügy, nem?

Nem szoktam eljárni kajálni, hova? Egy tenyérnyi rántott szeletért, meg egy macskaadag krumplipüréért képesek elkérni kétezret. Rablás. Megfőzöm itthon magamnak a virslimet, bekapcsolom a tévét, nekem nem kell, hogy belepofázzanak a vacsorámba.

Szórakozni? Na, ne szórakozzál. Évek óta nem voltam. Tízszeres áron adják a sört, megveszem inkább magamnak, otthon elkortyolgatom, nem vagyok én egy Krőzus, hogy még borravalókat is dobáljak a savanyú pincéreknek. Zene? Milyen zene? Azt a puffogást meg tamtamot sosem bírtam elviselni. Tuctuc meg rap, a világból ki lehetne kergetni vele. Megvannak a lemezeim, igényes rockzenék, amiket bármikor meg lehet hallgatni.

Azokat betolom néha, de jobb a csend, eleget zúgnak az ember fülébe a melóban. Inkább kipihenem magam itthon, ledőlök, amikor én akarok, nem kell magyarázkodni senkinek, ha elálmosodtam.

Nyaralni? A nyolcvanas években voltam utoljára. Talán a Balcsin. Mindenki rohan külföldre, mintha itthon nem lenne elegendő szép táj. Állítom, hogy akik Görögbe, Spanyolba meg Egyiptomba röpködnek, még nem is túráztak egy kiadósat a Börzsönyben. Leesne az álluk, milyen gyönyörű kilátás van. De a sznoboknak magyarázhatnád. Ezért nem megyek én ilyen helyekre. A társaság miatt. Nekem ne kérkedjen senki, hogy mije van.

Nekem nem kell nagy felhajtás, nem szoktam szétkürtölni, ha szülinapom van. Névnapomon is csak a szüleimmel, szűk körben, kibontunk egy üveg Tokajit. Elszopogatjuk. Anyámék is örülnek, ha átvészelik a holnapot, nemhogy még dőzsöljenek.

Nem járok én moziba, a mai filmek csak arról szólnak, milyen technikai megoldást tudnak alkalmazni. Történet, humor, színészi alakítás nuku. Ha 3D-t akarok látni, akkor elmegyek színházba, na, az térhatású, de egy ilyen szemüvegben hogy én végigüljek valami kasszasikert, na, azt nem.

De színházban sem voltam évek óta. Ki tudja azt megfizetni? Meg ezek a modern rendezések, az ember csak kapkodja a fejét. Káromkodnak, meztelenkednek, ömlik a vér, rikácsolnak, hőbörögnek. Nézzem a Stohlt? Sírjak, hogy ő most igazából áldozat? Hagyjuk már.

Nem kell nekem semmi, megveszem a felvágottamat, hozzá a kenyeret. A sajt méregdrága. Évek óta nem lehet kapni igazi sajtot, csak ezek a gumik vannak, növényi zsiradékból, na, én ezt a tolvaj, csaló bandát nem támogatom.

Mit fizessek én elő 77 csatornára? Néha bekapcsolom a dobozt, lenyugtat, ennyi. A régi filmeket vadászom, de csak a hülye reklámok mennek. Belenézek ebbe a Valóvilágba, de csak felidegesítem magam.

Internetem sincs, nekem ne küldjenek vírusokat, meg megy az adathalászat. Még az kell, hogy bemérjenek, hol vagyok, osztán rám törjék az ajtót. Apjuk faszát.

Nem kell nekem semmi, nincsenek nagy óhajaim. Legyen meg a kis pénzem, befizetem a lottót, múltkor is volt egy kettesem.

Háziállat? Ide? Minek? A macska csak hullajtaná a szőrét, meg szarna-hugyozna minden sarokba. Kutya? Annak meg tér kell. Most kínozzam itt a másfél szobában? Még valaki feljelent.

Nem kell nekem semmi, minek? Na, még az hiányzik, mobiltelefon. Hogy aztán kapjam a számlákat. Azt írnak rá, amit akarnak, én meg perkáljak, ezt nekik! Csörögne itt égbe-világba. Volt egyszer nekem is, akciózták, bedőltem, de be se tudtam kapcsolni, akkor pont kellett volna, meg lemerült örökké, meg ilyen kártya-olyan kártya, örökké feltölteni, na, engem egy ilyen kis kütyü ne ugráltasson, jobb a csend. Aki akar, elér vezetékesen, bár azt is ki szoktam húzni, ha hazaérek.

Politika? Felőlem aztán marakodhatnak. Szavaztam én már Jóskára, Pistára, mindenkire. Jobb lett? Nem lett jobb. Tavaly már nem is mentem. Intézzék, ahogy akarják. Úgyis az van, amit akarnak, akkor meg? Az én kis söröm, kajám megvan, amíg bírom, és engednek, melózom, akkor meg mit hőbörögjek? Oldják meg, csak értenek hozzá. Ha meg nem, akkor passz.

Úgyhogy ezek vannak. Nem megyek én sehova, ne is hívogass. Kösz, hogy benéztél, de legközelebb azért szólj már ide előtte, ilyenkor már pihengetni szoktam. Ne azt a kapcsolót, az a riasztóé, majd én. Na, szevasz, gondolom, kitalálsz egyedül is, minden jót, pá.
 

 


"Ki a leghülyébb magyar közszereplő? Klikk ide, és megtudhatod!

Háromezer körüli szavazat feldolgozását követően eredményhirdetés. Alternatív Széchenyi-díj 2011"

139 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Motorpenis 2011.03.11. 06:16:17

Nekem szimpatikus az arc. Pár év múlva én is ilyen leszek.

one_away 2011.03.11. 06:18:59

Egyetlen szerencsém, hogy a teljes kórkép kialakulása előtt lett családom, de az internetet kivéve tökugyanez ment :)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.03.11. 07:12:45

azt hittem, több dologban egyezünk:) Ez nem antiszociális, ez csak csendes. az igazi antiszociális ugyanis - csak mondom - kifejezetten keresi a verbális konfliktusokat:)

ettől még szimpatikus figura, nah:)

Disznó Úr 2011.03.11. 07:20:18

Szerintem is több szimpatikus szokása van, de azért keveredik az előkelő elidegenedés a prosztó proli mentalitással, ez kicsit ellentmondásos.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.03.11. 07:36:45

viszont tibi, meg kell mondjam, negyvenen innen a Beatles-t szót szádon kiejteni, pláne arról ilyen bennfentes adatokat ismerni mélyen ciki:)

szellőláb 2011.03.11. 07:47:38

Mi? Hogy az internet arra is jó, hogy új embereket ismerjek meg? Minek? Hát azokat is utálom, akiket már most is ismerek. Mi? Blogolni? Ne bassz! Kinek, minek írjak? Nem mondhatom el senkinek, elmondom hát mindenkinek, mi? Most őszintén, szerinted ki értené, azt, ami engem érdekel? Beleölök egy csomó időt egy jó posztba, és lessem, hogy hányan szólnak hozzá: ketten, hárman? Azoknak a fele is troll vagy droid. Kezdjek velük vitatkozni? OK, anyázásban jó vagyok, de azért blogolni? Hogy nem kell blogolni, a kommentelés is érdekes? Faszomat. Próbáltam, és tudod mi volt? Amikor megírtam, jó, mondjuk általában sarkosan a saját véleményemet, mi lett? Na mi? Hát kimoderáltak, bazd meg. Mert nem illettem a ménsztrímbe, érted. Na ami meg néha megjelent: vagy senkit nem érdekelt, vagy kezdték a muttert szidni, engem meg köcsögözni. Meg tudod mit figyeltem meg? Mindenhol vannak ilyen véleményvezér kommentelők. Tudod, a "keménymag". Minden csicska hozzájuk próbál alkalmazkodni, vagy csontig nyal a blogolónak. Pföjj! Ilyenekkel tartsak én a hálón kapcsolatot? Minek? Nincs nekem erre szükségem.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.03.11. 07:53:24

még egy dolog, amitől nem elég antiszociális. Természetesen a jelen és a múlt valamennyi értékének teljes és tökéletes semmibe vétele szükséges, ámde nem elégséges. Az még csak a fele a feladatnak, hogy úgy mondjam. ezek után következne az, hogy felépíti az ember azt, ami számára fontos.

Másképp fogalmazva: most, hogy már leszarom, hogy szted nyakkendőben illene megjelenni, saját ízlésből akár fel is vehetem. De nem azért, elvtársak, nem azért.

szellőláb 2011.03.11. 08:04:00

@vészmadár (pica pica): Ez ismerős: annak idején rengeteget basztattak a hosszú haj miatt (mai szemmel persze én is basztatnám magamat). Kialakult bennem egy olyan dac, hogy na. Aztán amikor megszokták, és békén hagytak, levágattam. Mert én akartam. Meg már rettenetesen utáltam :-)

2011.03.11. 08:16:44

Néhány dolgot leszámítva, tulajdonképpen jól nyomja a pasas, úgy 50-50%-ra tenném a hülyeség/korrekt arányt.

Bevallom, magam is sok dologban hasonló vagyok, azzal az eltéréssel, hogy családos változatban.

A szabadidőmet a feleségemmel és gyermekeimmel szeretem eltölteni. Meggyőződésem, hogy egy-két óra legózás lényegesen értelmesebb, hasznosabb és kellemesebb időtöltés, mint pl. egy "Egyél még, van még!" családi ebéd, vagy egy úgynevezett sörözés a haverokkal.

Munkatársakkal összejárni? Mi a faszomnak? Hogy ott is azt hallgassam, hogy ki mit, miért kapott, ki kivel kúrt? (A másik többet, szóval a kurvaannyát, mindenki mindenkivel.)
Torkos csütürtök? A hülye félproli ilyenkor elmegy a zsúfolt étterembe, mert féláron zabálhat? Majd ha étteremre lesz gusztusom, elmegyek, amikor a kedvem tartja, de nem vagyok hajlandó olcsójánoskodni.
MOzi? Minek? Letöltöm premier előtt, megnézem nagyképernyőn, oszt kész, de legalább nem szagolnom a popcorn bűzét, hallgatnom a szomszéd orrszipákolását és nem hűtnek le a klímával 17 fokosra.
Fesztiválok, szabadtéri rendezvények? Lófaszt! Prolitömeg, tumultus, bűz, Toi-toi, rabló büfések, kiérdemesült magyar zenekarok.
Ide nekem ne jöjjön senki vendégeskedni! Hétvégén - ha nem foglalom el magam, akkor pihenni akarok, kell a francnak a vendégség, csak zabálás, (utána persze romeltakarítás) és még itt ülnek nekem éjfélig. Egyik vendég/rokon zsidózik, másik nácizik, ki kívácsi erre?

Valahogy így, részemről...

2011.03.11. 08:17:21

Szereti pénzt, túlórázik is, de mi a tökömet csinál azzal amit megkeres?

Tiszta Dulifuli Aprajafalváról..:)

purga · http://horrormirror.blog.hu 2011.03.11. 08:23:57

tetszik, maga az írás, meg a csávó is, de ellentmondásosnak érzem a szöveget:

"kisboltba hajlandó beugrani, hogy napi szükségleteit fedezze valahogy. Internet, sör, szendvics."

kontra:

"Internetem sincs, nekem ne küldjenek vírusokat, meg megy az adathalászat. Még az kell, hogy bemérjenek, hol vagyok, osztán rám törjék az ajtót. Apjuk faszát."

vagy csak vizet prédikált?

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.03.11. 08:25:42

@purga: tibi azzal kezdte, kettőből rakta össze, maradtak benne ellentmondások.

Styxx 2011.03.11. 08:54:55

@vészmadár (pica pica):
Hiába károgsz, ettől fainabb posztot rólad nehéz lett volna rittyenteni.:-). Az én (megíratlan) csepeli iskolai gyilkosságosom a nyomába se érne, úgyhogy most már bele se kezdek. De mivel, mint már írtam, megkedveltelek, Antiszoci barátunkkal is sok mindenben egyetértek. Pl igen is, tessék előbb a Börzsönyben túrázni, mint sem charterral röpködni zéró helyi kulturismerettel.

bekbórd! 2011.03.11. 08:59:08

Kurva jó, ahogy a színházba járástól 1 mondat alatt eljut a Stohl-balhéig :D
A telefon "csörögne itt égbe-világba" - ez inkább optimista gondolat, sztem hetekig meg se szólalna nála.
Az "elég nekem magamat elviselnem, a hülye rigolyáimat..." nagyon nagy duma, én is használni fogom :)

Szomszéd Tibi 2011.03.11. 09:01:08

Bakker, ez én vagyok, csak én nem lottózom.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.03.11. 09:10:57

@Styxx: mondom, a morgolódása szimpatikus, de egy csomó motivációja nem, és megáll félúton.

Akkor modorosan végighaladva rajta a kapálógéppel, csak az eltéréseket:

az első két bekezdés nagyjából oké, én vagyok. Első hiba: "élete a rutin" nemnem, hiszen az antiszociális pont azt nem szereti, a megszokást, a bevett dolgokat, a kényszereket.
melegítőt nem hordok, sztem sportolókon kívül másnál nem is indokolt. Van csajom, mindig is volt, imádom őket, az összes erre vonatkozó megállapítás marhaság a posztban: dugni igenis jó, hahó, ébresztő.

nem gyűlik a pénz a bankszámlán. Ide idézném egy beszélgetésemet:

- tanár úr, azon vitatkozunk, ki van a húszezresen. Meg tudja mondani?
- Nézzétek, tanár vagyok, csajom van, úgyhogy húszezrest még soha nem láttam.

TV már van, nézzük is, 3 féle műsort: Nigella főz, nemtomki tetovál, bárki dug.

nem szeretem a színházat, a mozit szeretem, de valóban drága. Leszarom a dramaturgiát, a színészi munkát, a filmben legyen mutáns, űr, lézerkard, pina vagy sárkány. Esetleg mutáns sárkánypina, nah az a legjobb:)

amúgy mondom, nem rossz a fickó, de megrekedt a lázongás egy nagyon felületes szintjén:) Hiányzik belőle az igazi, tartalmas, mély-zsigeri antiszocializmus:)

szellőláb 2011.03.11. 09:13:48

A múltkor voltam egy marketing workshopon. Az önjelölt guru kiosztotta a névkártyáit azzal, hogy bár van rajta mobil szám, ha esetleg hívni szeretnénk őt, előtte küldjünk egy mélt. Megkérdeztem, hogy ha mélt akarunk küldeni, akkor meg előtte telefonáljunk? A többiek röhögtek, neki meg egy pillanatra keresztbe futott a szeme. Pföjj!

2011.03.11. 09:14:17

@vészmadár (pica pica): az a mély-zsigeri antiszocializmus nem antiszociálisság inkább?

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.03.11. 09:20:48

@Hadrian77: de. De az nem tűnt ennyire viccesnek:)

@bekbórd: ez nem nagy kunszt, javaslom gyakorlatként legfeljebb 1 közbeékelt mondattal, harmonikus ívben áthidalni a távolságot heidegger és a rácponty tejföllel nevű étel között.

Mitya Ivanov 2011.03.11. 09:21:31

@szellőláb: internet? legfeljebb kis poresz, de csak ingyenes, még én fizessek, mi? Örüljenek hogy ráverem a monitorra, bazz.

Styxx 2011.03.11. 09:24:08

@vészmadár (pica pica):

"Van csajom, mindig is volt, imádom őket, az összes erre vonatkozó megállapítás marhaság a posztban: dugni igenis jó, hahó, ébresztő."

"TV már van, nézzük is, 3 féle műsort: Nigella főz, nemtomki tetovál, bárki dug."

"Leszarom a dramaturgiát, a színészi munkát, a filmben legyen mutáns, űr, lézerkard, pina vagy sárkány. Esetleg mutáns sárkánypina, nah az a legjobb:)"

Csak az aranyköpéseidet kellene összeszerni és az lenne az egyik legjobb poszt evör!:-)

Ezért a "leszarom a dramaturgiáért" ha Szociopata barátunk nem lenne jámborabb, mint Csaba atya, azért a csőrödre koppintana.

2011.03.11. 09:31:04

@Motorpenis: én már most is ilyen vagyok

Mitya Ivanov 2011.03.11. 09:34:48

egyébként az ilyen fazon azért nem enged be senki hívatlanul a lakásába, mert akkora rendetlenség van, hogy azt már maga is szégyelli. Agglegénylakás a köbön, minden sarokban zsebkendőcsomókkal, aztán mindenkinek a fantáziájára bízom, hogy elhalt hímivarsejteket, fehérjét, vagy orrváladékot tartalmaz. Mosatlan edény nincs, mert nem főz.
Tudom mert láttam.

Amíg nem lett állandó csajom, majd feleségem, addig én is ilyesmi életet éltem. Persze a netet, meg tévé kellett, és sportoltam is. Szal nem teljesen volt ilyen az életvitelem, de majdnem.

Nándusz 2011.03.11. 09:38:33

Ez akár én is lehetnék? De nem, meg hát!

Ernoke 2011.03.11. 09:44:48

ebből a fajtából csak nyugdíjas női hivatalnokokat ismerek. iszonyúak. és mindenki úgy veri át őket, ahogy tudja, mert fogalmuk sincs semmiről, teljesen életképtelenek. a rosszindulat az persze folyamatosan ömlik a szájukból. blöe.

2011.03.11. 09:49:22

Én nagyjából így életem, amíg cégnél dolgoztam.

Először emgem is megtévesztettek a munkahelyi jopofizások, de hamar rájöttem, hogy a kolléga nem barát, csak annyit szabad elmondani, amit körmélben is elküldenél, a csapatépítő tréning, vállalati buli, Osztály hétvége a legnehezebb melók egyike, kezedben pohár, kényszeredett vigyor, fel kell vonultatni azt a ruhatárat amit a melóhelyen még nem ismernek, és 2 napig ugy kell részvenni minden marhaságban mintha élveznéd, pedig közben az is jobb lenne, ha fát vágnának a hátadon.

Ne mondj magadról semmit, mert az senkit nem érdekel,és tégy úgy mintha te sem tudnál senkiról semmit, de azért szerezz be minden információt, nehogy begyalogolj a porcelán boltban.

Úgy hogy nyugodtam állíthatom, hogy mostanára már a tököm tele van mindenkivel, szerencsére most már tényleg nem találkozom senkivel, a skypról meg ki lehet lépni.

blur7 2011.03.11. 09:55:33

@Brother Love: Ha meg téged hívnak vendégségbe, még képesek lennének a cipőt is levetetni...

Ernoke 2011.03.11. 09:59:00

@Frengi: ez a poszt nekem nem erről szól... attól még, h munkahelyen nem haverkodsz, kevés barátod van, meg otthonülő vagy (ez mind rám is stimmel), még érdekelhet egy csomó minden, élhetsz színes, izgalmas életet, törődhetsz másokkal. a posztban leírt ember (most jutott eszembe, h van ilyen rokonom is) érzelmi fogyatékos kényszeres köcsög, akiből hiányzik minden emberi. 70-en felül fog arra rájönni, h mégse kellett volna mindenkit elmarnia magától, mert ha van is gyereke, az is szarni fog rá, és azt veszi hirtelen észre, h hónapok óta nem szólalt meg, mert nincs kihez. Robinson is túlélte a megpróbáltatásait, de h valaki ebbe önként másszon bele, az nagyon beteg dolog.

WeakCoffeeJohn 2011.03.11. 10:02:09

Legvégül az ilyen életforma odavezet, hogy egy úgynevezett ember lesz belőlük, aki abban a házban él:
www.youtube.com/watch?v=R6-XAAxNv3o
Persze, lehet, hogy belőlem is.

Here's Jhony!! 2011.03.11. 10:11:11

@Frengi: Ez tényleg így van és megérne egy külön bejegyzést.Lehetne a címe:felvett álarc a munkahelyen.
Utálom hogy mindenki figyel mindenkit(és köp mert ki van adva parancsba hogy jelenteni kell)és erre vannak külön beépített emberek általában az öregebb pletyis nők leplezik le magukat.Mindenről és mindenkiről mindent tudni akarnak közben vigyorognak.Még az is futótűzként terjesztik mit ebédeltél ha megjegyzed hogy finom volt.Tehát semmit sem szabad elmondani.Viszont ilyen légkörben kényszerűen álarcot veszel fel jellemzően a posztban megfogalmazott savanyú álarcot.

Mitya Ivanov 2011.03.11. 10:11:36

@Frengi:
hát nem tudom. Lehet hogy munkatársa válogatja, meg attól is függ, hogy milyen nagyságú _kollektívában_ dolgozol.

Bádoer 2011.03.11. 10:12:24

azért az kurvajó, hogy 10 percenként enged kommentelni

2011.03.11. 10:15:55

@blur7: Ja, a kurvaanyukat! Még szerencse, hogy vendégségbe _megy_ az ember (szóval, ha nem akarok, nem megyek és kész), de a vendég az _jön_.

Ebben profi egy családtagom. Rendszeresen megtörténik, hogy vasárnap reggel 8-kor megcsörget: "Na, már itt vagyunk a gyerekekkel az M3-as végén, 20 perc és nálatok vagyunk!"

Ha szerencsénk van, utóbb még ki is pletykáják, hogy nem fogadtuk őket kitörő örömmel és egy kávén kívül semmivel nem kínáltuk meg...

Sand Lover 2011.03.11. 10:16:18

@Frengi: Maximálisan egyetértek.
Kivéve: „Ne mondj magadról semmit, mert az senkit nem érdekel,”
Dehogynem. Mindent megjegyeznek és ebből később a végtelenségig eltorzított pletykákat kreálnak. Rólam egy korábbi melóhelyen az terjedt el, hogy a drogtól (!) vagyok karcsú.
Ezért aztán minden nagyobb darab nő utált.
Lövésem sincs, honnan szedték, és kb. 5 évvel később hallottam vissza.
Azóta sehol, senkinek, semmit. Azt sem, hogy bevettem egy Algopyrint.

2011.03.11. 10:24:22

@Brother Love: honnan tudja, hogy épp otthon vagy?

2011.03.11. 10:31:35

@Hadrian77: Hát hol lenne máshol az embergyűlölő szociopata, mint a barlagjában? :))

A magyarázat egyébként annyi, hogy ők az a típus, akinek teljesen természetes, hogy bárkihez-bármikor be lehet állítani. Letagadhatnám magam, de elég sunyi: képes anyámat felhívni, hogy ellenőrizzen, stb.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.03.11. 10:33:58

@Frengi: a munkahelyi pletykákat azzal lehet csak kezelni, ha rájuk játszol. Ha például reggel egy buszon jövök a kolléganővel, és a gyerek megkérdezi (ezek már megkérdezik), hogy "tanár úrnak tetszik az Anita tanárnő?", akkor arra azt szoktam válaszolni, hogy "Nem, csak dugunk."

2011.03.11. 10:34:46

@Brother Love: ellencsapásként meg kell jelenni náluk:)

G_P 2011.03.11. 10:36:14

Én ilyen vagyok, csak jól szoktam felöltözni és utálom a melegítőt. Amúgy ha egyáltalán JOGOS a leírt személy viselkedése, az azért van, mert Magyarországon vagyunk, és itt van valóságalapja a savanyú pincéreknek, kibeszélős-baszogatós rokonoknak, állandó megfelelési kényszernek, na meg a hihetetlen sznobságnak és vetítésnek, hogy KINEK MIJE és MENNYIJE van. :)

Rohadtul bele lehet fáradni pl. abba is, hogy lemész egy szórakozóhelyre, és mindenki játssza az eszét, nem lehet senkihez hozzászólni, aztán meg hazamennek a lyukaikba.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.03.11. 10:48:20

@Morgan LeFay: jójó, de mitől vagy karcsú?:)
@csodalampa: az én drogom a turbó rágóra tolt meggymárka:)

Nah, akkor egy pletyka rólam, ami a gyerekek közt terjed:

Állítólag pár éve megbuktattam két diákot, akik ezért "megvártak" a suli után az utolsó tanítási napon. Na most, az egyiknek szó nélkül, amikor odalépett köszönni, hidegvérrel eltörtem az alkarját, a másikat lefejeltem, aztán a kocsimmal rágurultam a kezére, azzal ejtettem foglyul.

Nem is elemezném az olyan finomságokat, hogy még itt is közismerten nem vezetek és nincs autóm, vagy hogy ezek után lehetnék-e tanár. De aki ezt kitalálta, az nem rendelkezik valós tapasztalattal arról, milyen nehéz is puszta kézzel eltörni egy alkart. Higgyétek el, nagyon nehéz.

2011.03.11. 10:48:22

@vészmadár (pica pica): diákjaid nem gyűjtik az aranyköpéseid?:)

Ernoke 2011.03.11. 10:50:53

@vészmadár (pica pica): hát ezt köszi, világbajnok pletyka, nagyon röhögnék, ha lehetne:D Chuck Norris hozzád képest puhapöcs!

G_P 2011.03.11. 10:56:13

@vészmadár (pica pica):

Rólam sok baromságot pletykáltak még a fősulin, és én is rájátszottam! :)

Egyszer rákérdeztek valamire, és készségesen felsoroltam, hogy aidses vagyok, heroinozok, van 3 félnéger gyerekem és bedrogozva szoktam gyerekeket zaklatni fizetős óvodák közelében Budán.

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2011.03.11. 10:57:08

Ez az alak nem antiszociális, csak aszociális.

Tetszik.

Köldökszösz (csodalampa) 2011.03.11. 10:57:28

@vészmadár (pica pica): az én drogom a turbó rágóra tolt meggymárka:)
Mert ez nyomja el a legjobban a sarki kisbolt mögött suttyomban lenyomott félcseresznye átütő szagát. :)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.03.11. 11:00:02

@Hadrian77: nem tudom, de eddig még nem koboztam ilyen tartalmú füzetet:)

2011.03.11. 11:05:31

@vészmadár (pica pica): lányokat is tanítasz? hány volt meg eddig közülük?:)

Vágási Matyi 2011.03.11. 11:07:54

Ideális sorozatgyilkos alapanyag.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.03.11. 11:10:04

@Hadrian77: egy, de csak azután már, hogy végzett. Nah, vele most is együtt élek. Olyan, akit ténylegesen még tanítottam, vagy akár csak a suliba járt, nem volt. Annyit egy suna sem ér, hogy az állásom elveszítsem.

Lehetőség lett volna bőviben, ez ugyanis ebben a viszonylatban nem jóképűség vagy charm kérdése, a 16-20 éves diákcsajok egyszerűen alapban belezúgnak minden 30-35 évnél fiatalabb férfitanárba, függetlenül a kinézetétől. ez alap.:)

Sand Lover 2011.03.11. 11:13:27

@csodalampa: Jah, fájt tőle a fejem.
Na de komolyan: mindezt egy olyan helyen, ahol bármikor elzavarhattak volna vizelet- és vérvizsgálatra.
Aminek a pozitív eredménye azonnali kirúgást jelent.

2011.03.11. 11:16:11

@vészmadár (pica pica): hmm ez valami szakmai jellemző lehet, tanár barátom is végzés után tanítványból léptetett elő barátnőt:) igaz ő nem a középiskolában, hanem az OKJ képzésen, ahol mellette tanított:)
mondjuk ebből a szempontból jobb a felsőoktatásban dolgozni:)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.03.11. 11:21:16

@Hadrian77: mit mondjak erre? elég furcsa ez a dolog. Mindig azt mondtam és azt gondoltam, ilyesmi velem nem történik. Főleg mert mindig is 1-2 év pluszminusz csajaim voltak, ilyen volt az ízlésem. Eszter megléte ellenére tulképp ma is igaz, ha azt mondom: a 20-22 éves korosztály hidegen hagy (én ugye 31-32 vagyok). Hogy ő miért nem, azt nem tudom. Érdekes, hogy négy évig a tanítványomként nem éreztem különösebben kiemelkedő vonzalmat, akkor is aranyos lány volt, elég okos, megállapítható hogy nem csúnya, kedveltem.

így alakult végül, nem tudom, miért. Gondolom az ember végső soron onann választ, amilyen körökben forog, és hát egy tanárnál ez vagy a kolléga, vagy a nagyobb diák... nem tudom, gondolom ilyesmi a válasz.

medvedr 2011.03.11. 11:27:28

@vészmadár (pica pica): Ó bazmeg, a volt tanítványodat dugni azért meglehetősen gáz.

GERI87 2011.03.11. 11:29:45

Jujj...hát nem mondom hogy ez én vagyok...de a hajlam megvan:)

Hal Stanton 2011.03.11. 11:45:32

Innen a következő lépcső az, amikor magától is megundorodik a delikvens. Elhanyagolt lesz a végsőkig. Ilyeneket szoktak a lakásában megtalálni úgy, hogy már három hónapja meghalta magát.

Köldökszösz (csodalampa) 2011.03.11. 11:48:00

@medvedr: Úgy érted maxiriszpekt?!
Mert azért ha jobban a dolgok mögé nézünk, titkon mindannyian a fiatalabb korosztályhoz vonzódunk jobban. Én például közel húsz éve a 18-22 közötti lányokat preferálom.

2011.03.11. 11:51:41

@medvedr: hát ha Kodálynak nem volt az, mért pont vészmadárnak legyen:)

Köldökszösz (csodalampa) 2011.03.11. 12:04:06

@Hal Stanton: Nincs ok-okozati összefüggés. Ha bármely nagyváros lakótelepi közegét tanulmányozod, sokkal többen vannak a "kerek egész családban" élők, akik mégis igénytelenek, és feleannyit nem törődnek magukkal, mint magányos embertársaink. Hogy olyan kirívó példát ne is említsek, mint a világtól elzárva, titkos életet élő milliárdosok. (Batman, az egész X-men csapat, stb.)

Lenry 2011.03.11. 12:05:08

"Még az kell, hogy bemérjenek, hol vagyok, osztán rám törjék az ajtót."

ezért az egy mondatért ütném le.a többi akár rám is húzható :)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.03.11. 12:13:42

@vészmadár (pica pica): Apámnak van egy hosszú fekete bőrkabátja. Amikor beállítottam benne a Pázmányra azt pusmogták, hogy biztos volt ÁVÓ-s a családban (nem volt). Elkezdtem terjeszteni, hogy a nagybátyám kapta (nincs olyanom), amikor előléptették őrnaggyá, 'nyolcvanháromba'

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.03.11. 12:19:47

Az volt már, hogy a társadalom milyen gyorsan képes a tragédián átment, majd abból kigyógyult embert antiszociálisnak bélyegezni, csak mert megváltoztatta a dolog, csendesebb lett, nyugodtabb, más szemszögből kezdte nézni az életet?
Néha csak bámulok, hogy mennek el az emberek egymás mellett. Hány roppant kedves, szerethető ember marad ki valaki életéből, csak mert felszínesen, skatulyákban látja a világot.

2011.03.11. 12:21:08

@Professor Pizka: mondtad volna inkább, hogy nagyapád kapta, mikor SS-be belépett:)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.03.11. 12:25:28

@Morgan LeFay: te voltál az a kis hadnagycsaj a négybe' a kapitányságon a feszülős skiny farmerben?

@neccharisnyás útonálló: meg még szindrómás is leszel tőle, mint az köztudott. Olyan furcsa.

Pedig nem feltétlenül jó érzés úgy élni, hogy ha három ember a kétmillióból nem ér rá, akkor nincs egy negyedik, akivel megihatnál egy sört. Dehát többel meg sose sikerült kapcsolatot tartani.

medvedr 2011.03.11. 12:25:45

@Hadrian77: Kodálynak is gáz volt.

Ernoke 2011.03.11. 12:31:05

@csodalampa: mindegyik általam ismert magányos embertárs úgy néz ki, mintha skatulyából húzták volna ki, a lakásba meg ugye azért nem mehet senki, mert az ember kosszal jár.
szóval, tökéletesen nettek, iszonyú sokat törődnek magukkal - csak az életüknek nincs fikarcnyi célja és értelme sem. szar lehet úgy élni, h senkinek sem számítasz és senki nem szeret, és ezt magadnak köszönheted.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.03.11. 12:42:59

@Professor Pizka: Haggyadmá! Épp jelenleg dolgozok azon, hogy beássam magam egy új közösségbe. Ölég lassan megy, mert új vagyok, nőnemű, korom se akar látszani rajtam -utóbbi kettő bőven elég, hogy élből elkaszáljon-, de kitartó vagyok, mint takony a sóderes falon. Meglátjuk mi lesz. 1-2 emberkére már azt mondom, hogy lehet hozzá szólni, mert hajlandó válaszolni.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.03.11. 12:43:48

@medvedr: biztos. Én gáznak azt érezném, legfeljebb, ha egy jelenlegit dugnék. Nyilván azt gondolsz ez ügyben, amit akarsz, egy 30ezres városban a 20 és 30 közötti női korosztály 85%-át már 1-2 évig tanítottam. Első éveimben a technikusaim plö idősebbek voltak kicsit nálam. Mégsem dugtam meg, ugye.

De mindegy, mondom, biztos van olyan erkölcsi nézet, amely felől igazad van. Én nem vagyok sajnos ekkora szent, az extanítványokra nem terjesztem ki a korlátozást.

Sand Lover 2011.03.11. 12:46:41

@Professor Pizka: Nem kicsi, nem hadnagy, nem négy, nem farmer, a többi stimmel. :)

2011.03.11. 12:49:03

@Ernoke: Szerintem nem mindig magadnak köszönheted, sokszor a körülmények hozzák úgy.

Mi pl. tönkre mentünk, öröm volt nézni, hogy hová lett a fél város aki addig haver volt. Szerencsére elkültöztünk, és az új helyeken már nem alakult ki társaság, Miskolcon már kifejezetten összerezzentem, amikor az utcán rám köszönt valaki.

Először azt gondoltam, hogy bennem van a hiba, rám mindig azt modták, hogy megosztom a közvéleményt. De amikor az egyik olyan barátnőnk járt hozzánk hasonló módon, aki egy bűbáj volt, a társaság lelke, soha egy konfliktus, soha egy haragos, hát akkor elgondolkoztam.

Ő most Londonban csinálja azt amit én most Münchenben, mi még tudunk beszélni mert nekünk megint van közös témánk, az azonos foglalkozás, és a hasonló körülmények.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2011.03.11. 12:51:17

Most mit basztatsz még te is ezekkel a hülye színes tablettákkal meg képzelt nyúlüregekkel? Piros vagy kék, nem kurva mindegy? Biztos fogok én itt nektek szaros számítógépprogramokkal verekedni lassított felvételen. Jó, áramot termelni sem egy leányálom, de itt legalább nem kell hajolgassak a szaros lövedékek elől, mint valami levitézlett limbóhuszár.

Avagy:

Lenni vagy nem lenni, ki nem szarja le?

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.03.11. 12:54:55

@medvedr: oké, akkor boncoljuk, mert látom, Kodálynak is gáz volt. egyfelől, nem igaz, hogy egy 25-35 éves férfi nem tart vonzónak mondjuk szexuális értelemben legalább egyes 18-20 éves nőket. (most nem házasságra gondolok)

ami miatt én spec nem éltem a kínálkozó lehetőségekkel, az valszeg olyasmi elv, ami miatt te is ágálsz, ez a bizalom kérdése. A tanár-diák viszony mindenképp bizalmi kapcsolat, és egy diáklány gyakran érez vonzalmat a férfitanára(i) iránt. ezzel amúgy pedagógiailag élni lehet, visszaélni nem. Ugyanis ebből a szempontból, érzelmileg az a lány nem teljesen a maga ura, a helyzetből adódóan, ugye (alá-fölérendeltségi viszony). Mint mondtam, soha épp ezért nem is dugtam meg, nem csókoltam meg egyetlen tanítványomat sem. Ebben az is segített, hogy amúgy nem vagyok különösebben csapongó típus, és ez a 18-22 éves korosztály testileg ugyan lehet vonzó átmenetileg, de agyilag ritkán.

A kulcs, ami miatt azt hiszem, e tekintetben nem értünk egyet, az az, hogy ezt a "tiltást" magadban (amit hangsúlyozom, én is jogosnak érzek és betartok) mennyi ideig kell fenntartani azután, ha már ez a függőség nincs meg? 5 évvel később már ugyanúgy beszélhetsz vele, mint bármely férfi bármely nővel (oké, lehet köztetek mondjuk 3-12 év korkülönbség, ez nálam még a max, ami kb. belefér, de nem hiszem, hogy téged a korkülönbség miatt zavart a dolog). Vagy tíz év múlva? vagy 3 hónap múlva?

Te hogy látod, mennyi idő után "nem gáz", hogy egykor tanár-diák kapcsolat volt köztetek? Ha azt mondod, ez örök időkre szóló tilalom, akkor tisztelettel nem tudok egyet érteni, és semmiképp nem tudom betartani, ezzel amúgy is a potenciális jelöltek számát 10%-ra csökkenteném. Vagy máshol van az ellenérzésed oka? szólj, ha tévedek...

Ernoke 2011.03.11. 13:02:52

@Frengi: hogy az élet úgy hozza, h kihullanak mellőled az emberek, az egy rossz dolog, amiről nem lehet tenni. te netezel, kommunikálsz, baromi nyitott vagy, érdekelnek dolgok. én egyáltalán nem ilyennek látom a posztbéli embert. az a 3, akit ismerek, mindig ilyen volt, és maguk körül keserítették azoknak a keveseknek az életét, akik még hajlandóak voltak őket elviselni. most meg már senki nem hajlandó. az egyiknek van egy fia, azt se mondta meg neki, h unokája lesz, a nőt ismerve megértem. lehet csak másképp asszociálok, mint te.

lárvalányhaj 2011.03.11. 13:06:58

@Hadrian77:

Ez teljesen más megvilágításba helyezi a "Kodály-módszer" terminust.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.03.11. 13:10:27

@Morgan LeFay: a nyakigláb szeplős százados csaj a tevében?

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.03.11. 13:13:23

@lárvalányhaj: kodály amúgy egy elég elviselhetetlen alak volt, pedagógiai értelemben meg egy kis fasz, tipikus elitista majom, az ember a magabiztos kottaolvasásnál kezdődött, plusz persze belé volt szerelmesedve a maga módszerébe, akkor is erőltette, ha amúgy már inkább nehézséget okozott, mint könnyebbséget (tudod, amikor szolmizációsan már a hangok fele szi meg rí meg ma, nah akkor faszom a sezlonyba)

IndaMuncher 2011.03.11. 13:15:47

@csodalampa: Az rendben van, hogy jól néznek ki, de nekem nem lenne kedvem kis vihorászó picsák társaságára, pláne nem járni iylenekkel. én 28 vagyok, de én ma minimumot 24-nél húznám meg.
Ha csak dugásról van szó, meg nem vagyok olyan jó csajozós, hogy csak úgy fel tudjak szedni bárkit. 18-23 között. Evvan.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.03.11. 13:36:37

@vészmadár (pica pica): Rólad remek kis csöpögős-nyálas romantikus komédiát lehetne forgatni:

A zsémbes, zárkozott, ám aranyszívű tanár szívét elrabolja a csinos, naív, ám csupaszív tanítvány. Paulo Coelho és Adam Sandler sírnának a gyönyörűségtől! :)

lárvalányhaj 2011.03.11. 13:45:57

@vészmadár (pica pica):

Riszpekt, mármint azért, hogy nem élsz a kínálkozó lehetőségekkel. Nem sok férfi van, aki képes magasabb szempontok miatt félretenni a "vadászösztönt". (Az más kérdés, hogy egy bizonyos életkor fölött azért elvárható lenne, hogy az ember legalább minimális felelősséget vállaljon a tetteiért, és ne dugja bele mindenbe a farkát, csak azért, mert az ott és akkor jó ötletnek tűnik -- de sajnos a legtöbben nem jutnak el idáig.)

Egyébként a 14-18 év közötti lányoknál az is súlyosbító tényező, hogy bár testileg többnyire már fejlettek, de lelkileg-érzelmileg még szinte gyerekek. Egy 16 éves kiscsaj és egy 30+ éves felnőtt nem egyenrangú fél (pláne, ha mindehhez egy függőségi viszony társul), és egy ilyen viszonyban a kiscsaj akkor jóvátehetetlen sérüléseket szenvedhet, ha a felnőtt nem akar neki rosszat.

medvedr 2011.03.11. 13:54:08

@vészmadár (pica pica): Nem tévedsz sokat. A régebbi függelmi és bizalmi viszonyok valamint a korkülönbség. A bizalmi és függőségi viszony érzelmi lenyomata egy jó ideig (nem tudom években, napokban mérni) fennmarad. Az általam látott példák azt mutatják, hogy a tanítványaikkal kapcsolatot létesítő tanárok ezen érzelmi emlékeket és fennálló bizalmi viszonyt finoman szólva fel- és kihasználva létesítik, és épitik fel a kapcsolatukat. (kerülnek dugási helyzetbe, hogy világos legyen) Szerintem egy egészséges férfinek ilyen viszonyokat kihasználni gáz. Elfogadom, hogy egy megfelelően hosszú idő után ezek a dolgok már nem igazak, de nem tudom definiálni ezt az időtartamot. (Szerintem 10év, ha valamilyen közelítést kéne tennem-ezt mondanám. ) Más oldalról a korkülönbség is min.10 év. Ez megint gáz, mert 46 éves hapsinak, aki szinte soha nem mozog, egészségtelenül táplálkozik, magas a vérnyomása (a magyar férfi lakosság nagy része ebbe a kategóriába tartozik) nehéz helyzetbe kerül a 36 éves nő teljesen jogos igényeit illetően. (Nyilván nem csak a szexuális életre vonatkoztatva értem ezt, de arra is.) Valami ilyesmi.
Ne tisztelettelezzél, mert kurvára nem áll jól neked.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.03.11. 13:59:43

@Püspök utcai gombaszedő: Ez kurva jó! :)) Itt egy másik verzió:

Még hogy Egy Gyűrű, meg Sauron, ki nem szarja le?! Mordor vagy Gondor, egykutya mind, még a nevük is majdnem ugyanaz. Az a Gandalf is egy jófirma, azt hiszi, ha Aragornt trónra segíti, majd neki is csurran-cseppen valami jó zsíros tanácsadói állás.

Persze ő is az én farkammal verné a csalántot, aszongya hogy: "Frodókám, csak ezt a kis gyűrűt kéne átcsempészni Mordorba, nem nagy ügy, le van zsírozva az egész az uruk-hai orkokkal. Szarumán országos cimborám, nem lesz semmi gond, na ne fossál már"

Fosik a fene, csak nekem kibaszottul nincs kedvem keresztülcaplatni Középföldén, csak hogy belebasszak egy karikagyűrűt egy kibaszott vulkánba! Ha nem jött össze a házassága, váljon el, ne velem basztassa a zasszonyt! Az meg mind nagggyon szép, hogy kalandok, meg tündék, meg minden, csak éppen kurvára nem érdekel. Jól elvagyok én itt a seggemen a Megyében, van egy szép kis odum, ahová bebújhatok, nem zavar senki.

Ja, hogy maga Nazgul, és Saurontól jött a gyűrűért? Tessék, itt van, nekem ugyan nem kell. Szívesen, máskor is. Kitalál egyedül?

medvedr 2011.03.11. 14:17:22

@lárvalányhaj: Kurvára nem riszpekt, hogy a tanerő a suliban félreteszi a vadászösztönt, hanem alap

lárvalányhaj 2011.03.11. 14:22:21

@medvedr:

Persze, hogy az. De én azt tapasztaltam, hogy az átlagférfi minden létező alkalmat megragad arra, hogy dughasson, és a legtöbben gátlástalanul visszaélnek a hatalmi pozíciójukkal ennek érdekében. Sőt, a legtöbben eleve azért akarnak hatalmat, hogy könnyebben dughassanak.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.03.11. 14:27:09

@lárvalányhaj: Gratulálok, ön feltárta a világ egyik fő mozgató rugóját. Továbblép Bódhiszattva (A helyesírás-ellenőr szerint Bódvaszilas) 4. szintre?

Nadiposzi (törölt) 2011.03.11. 14:28:21

@altoid:
Én ezt már olvastam. Az egyik Tiffany erről szólt. A mogorva, férfias, magányos, megkeseredett tanerő (meghalt a felesége, vagy valami ilyesmi), véletlenül szomszédságba keveredik egy volt tanítványával, akit akaratlanul is rajtakap, hogy a kis szertelen tündérem a tanár úr úszómedencéjében fürdik meztelenül, éjnek éjvadján. A kínos, ám erotikától bizsergő jelenetben aztán kiderül, hogy a csaj 5 éve (vagy 3?) még a tanítványa volt, ajjaj.
Innen aztán némi kanyar és csavar után a történet író összehozza hőseinket, de persze nem akarom lelőni a poént.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.03.11. 14:33:52

@Nadiposzi: Hiába, a legsablonosabb sztorikat az élet írja... :)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.03.11. 14:39:32

@Nadiposzi: akkor lelövöm én:

dugnak, összejönnek, és boldogan élnek míg meg nem halnak. a végén egy piros rajzolt galamb matyóhímzést és betűket rókázik.

eastern sugar 2011.03.11. 14:44:51

aki a posztban szerepel, a legnagyobb modoros fasz evör. sokkal kevésbé undorodom az öblös típusoktól, /sőt, velük némi hasonlóságot is érzek :)/, vagy akár az ősanyáktól. a semmire nagyképű, kellemetlen, félművelt, büdösszájú, kisstílű,többnyire hímsoviniszta, áporodott, savanyújóska. fúj. nem az élet tehet róla, hát ilyen hozzáállásról? okádnom kell. bocs, de egyszerűen tényleg. a kis párizsijával meg sörével együtt.
ami a tanárokat illeti, én igencsak jóhírű iskolába jártam, és ott volt egy még rosszabb példa: a pasas egy igazi elbaszott érzelmi anafabéta volt (harminchét éves, feleség, három gyerek), aki romantikus kapcsolatokat akart kialakítani a tizenhat éves diáklámyokkal, még csak nem is dugni. de még ahhoz is lúzer volt, ami erőlködés nélkül az ölébe hullott volna, igaz hogy undorító lett volna az is, de még arra se vot képes. amúgy szerintem x év után nem gáz a tanár-diák dolog, ezer másféle függelmi viszony van, a pénzes pasi-szép nő stb stb ez mind az, és adott esetben lehet, hogy tényleg csak mint férfi és nő érdeklik egymást, semmi köze nincs az egykori iskolai viszonyhoz, már rég nem azon alapul, és most csak ezért kihagyni szerintem kár, ha amúgy mindenki egészséges felnőtt ember és el tudja dönteni, hogy mit miért csinál.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.03.11. 16:03:46

@medvedr: tiszteletlenül megjegyzem, akkor, hogy előbb költöztünk össze, mint dugtunk:)

Styxx 2011.03.11. 16:16:19

@eastern sugar:
imádlak, írj posztot is pls:-)

Szerintem ami téged (és engem is) a leginkább irritál, az a gyökér biztonsági játék a férfi(?) részéről. Ő csak lelki támaszt akar nyújtani a fiatal kiscsajoknak stb. Nem kockáztatja azt sem, hogy a kiscsaj elküldi a picsába, leég a szülők, tanárok (v ha más kollektíva, munkatársak, szomszédok stb előtt)
és még saját magát is erkölcsileg fasza gyereknek tartja, aki ugyan megdughatná a kiscsajt, de ő "nem olyan".
tudok egy konkrét gyomorforgató példát, de azt is tudom a Zilletőről, hogy nagy netpatkány és elég speciális a szitu, annyira nem könnyű rébuszokban leírni, úgyhogy inkább hagyom.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.03.11. 16:35:20

Nem tudom, minek kellett engedélyezni a kommenteket az Antiszociális Emberről szóló posztnál, csak jön a sok felesleges duma.

2011.03.11. 16:48:46

Azért ez nem olyan rossz attitüd: nincs barát: nincs átbaszás, nincs nő, nincs probléma. nem nyaralok, nem basz át az utazási iroda, nincs sztrájk, nem keveredik el a csomagod,
Nem ver át a pincér, a boltos, nyugalom, békesség, kiszámíthatóság.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.03.11. 16:51:14

@Levéltáros: Azért az is kicsit ijesztő, hogy a hozzászólók milyen nagy arányban szimpatizálnak a poszt hősével, illetve hányan ismerik fel magukat benne, legalábbis részben. Azt hiszem, abbahagyom a kommentelést, és inkább kimegyek labdázni a pajtásaimmal a mezőre!

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.03.11. 16:51:15

@Frengi:

És az élet hosszú, vagy legalábbis annak tűnik, mert csupa unalom.

necroticism 2011.03.11. 16:55:04

@F.house: "Az rendben van, hogy jól néznek ki, de nekem nem lenne kedvem kis vihorászó picsák társaságára, pláne nem járni iylenekkel. én 28 vagyok, de én ma minimumot 24-nél húznám meg. "

Kac-kac-kac! A harminc felettiek is ilyenek, csak ők már pár ráncot is beszereztek mellé.

-------------------

A leírt ürge valószínűleg izzadásgátló helyett hintőport használ, a wc ajtót meg nem csukja be, amikor hugyozik.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.03.11. 17:11:23

@altoid: már megint ez a cionista attitűd, hogy labdázol meg a többiekkel. Ezért tart itt ez az ország:)

CsíkosNapernyő · http://csikosnapernyo.blog.hu 2011.03.11. 17:33:32

@Morgan LeFay: A legjobb pletyka, ami úgy születik, hogy nem ejtettél el semmilyen információt. Az én storym...Még 13 évesen volt egy pár hetes komolytalan kapcsolatom egy környékbeli sráccal. Most, egy évtizeddel később, az ment rólam körbe, hogy jegyben jártam ezzel a fiúval. :D Ráadásul olyan emberek körében terjedt ez a pletyka, akik nem is közvetlen munkatársak.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.03.11. 17:55:00

@Phoebe46: 13 évesen bármilyen kapcsolat felér egy jegyben járással:)

noirp 2011.03.11. 17:56:45

Höjj facombacmeg, ez kb az én jelen állapotom :)

Igenis, utálom, ha vki bejelentkezés nélkül odatolja a képét. Oszt ha épp nagymosást tartok és térdig ér a lúg a kövön?? Oszt ha épp egy pohár vízzel nem tudom megkínálni?
Különben is, sztem aki bejelentés nélkül érkezik, az akkor is paraszt, ha nagydoktor. Telefonáljon bzmg.

Igenis, remekül elvagyok péntektől hétfőig a seggemen; könyv, rejtvény, mindenféle hallgatnivaló kézrül. Ha elunom, ott a fürdő meg a hegyek oszt jónapot. :)

Igenis szeretem a munkám és benn hetelek, de a muszájvigyoros, BB-pezsgős, vattacukros teambuildingeket rühellem.

Bevételeket nem elemzek, mer' a fölösleget (ha van egyáltalán) el szokom tolni mindenféle csupa betű szarra. phejj :)

2011.03.11. 18:18:09

@Levéltáros: Én mindig egy békés, unalmas, kiszámítható életre vágytam, ugyan abban a városban, utcában, ugyan azokkal az emberekkel leélni egy életet. Semmi meglepetés, az egyetlen izgalom, ha nyincs jó műsor a tévében, vagy reggel nem indul az autó.

Hát nekem nem ez jutott.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.03.11. 18:26:35

@Frengi: Ne bándd olyan nagyon, az unalmas szürkeségnél kevés szarabb dolog van hosszú távon. Persze néha jó egy kis stabilitás, de egy életen át ugyanaz - annak semmi értelme.

A Tyne folyó déli partja 2011.03.11. 19:35:47

@Motorpenis: nekem is...én is tök jól elvagyok, bár mostanában szoktak jönni ide (de azt én is utálom, hogy csak úgy, bejelentés nélkül, mivel általában bizony eltervezem, hogy mit fogok csinálni, és nem szeretem, ha felborítják.)
meg el is járok tornászni, néha még koncertre, előadásra is, de akkor is, elvagyok én is egyedül.

A Tyne folyó déli partja 2011.03.11. 19:49:48

@vészmadár (pica pica): épp akartam kérdezni, hogy tanár-diák kapcsolat szabad egyáltalán? eléggé kétlem...

A Tyne folyó déli partja 2011.03.11. 19:59:15

@lárvalányhaj: van egy sanda gyanúm, hogy egy iskolából páros lábbal rúgnák ki azt a tanárt, aki nem győzi le a "vadászösztönét", és kihasználja a kínálkozó alkalmakat. pedagógusként ugyanis pontosan tisztában kéne lennie azzal, hogy ez alap, nem egy respektálható valami.

nyílméregbéka 2011.03.11. 20:07:53

@Frengi: aranyszabály: munkahelyen valóban csak azt szabad mondani amit nem baj, ha bárki tud. Nálunk mindent, de tényleg szó szerint mindent elpofáznak a másikról. Az egyik csaj tavaly ment férjhez, azóta naponta kérdezgetik az asszonyságok, hogy mikor gyön már a trónörökös. Mivel azóta sem jött (van vagy fél éve is már), most már azt terjesztik, hogy a Hajniéknak nem jön össze a gyerek, pedig próbálkoznak az égvilágon mindennel.
De azt is tudom, hogy kinek van végbélsipolya, és ki kinek volt a szeretője, holott az érintettek nekem ezekről soha nem beszéltek. Ezek után joggal feltételezem, hogy az én magánügyeimet is ugyanilyen boldog örömmel terjesztenék.

A Tyne folyó déli partja 2011.03.11. 20:12:54

@Frengi: na, én 28 évig ugyanabban a városban laktam. ok, gimibe másik városba jártam, de bejárós voltam, szóval ovi, általános, egyetem, munka, minden ugyanoda kötött. amit egyébként nagyon is szeretek. de 28 év után már nagyon elegem lett, hogy minden utcazugot ismerek, el akartam menni, más várost is megnézni. elmentem, egy ideig tök jó volt, hogy itt nem ismerek senkit, semmit, felfedezni való utcák, stb. egy év után meguntam, aztán, amikor hazamentem, meg megint csak azt élveztem, hogy ismerek mindent...
most ott tartok,hogy hazamennék, és nem óhajtok sehova máshova költözni, ha hazamegyek, akkor HAZA megyek, nem Pestre, meg akárhova az országban.

V69 2011.03.11. 20:15:39

Phű, egészen megnyugodtam. Eddig abban a hitben voltam, hogy egy igazi, búvalbaszott, bunkó, antiszociális fasz vagyok, de úgy látom, hogy tévedtem.
Igaz, hogy jól érzem magam otthon egyedül is, de vannak céljaim, és bármikor felugorhatsz hozzám, örülni fogok neked.

CsíkosNapernyő · http://csikosnapernyo.blog.hu 2011.03.11. 20:16:10

@vészmadár (pica pica): Ez esetben igencsak hamar levetettem magamról a béklyót. :)

lárvalányhaj 2011.03.11. 20:19:04

@Animacs (a Tyne folyó déli partja):

Nehogy azt hidd... személyesen is ismerek olyanokat, akik simán megúsztak ilyen sztorikat, és a hajuk szála sem görbült.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.03.11. 20:47:10

az én munkahelyemen fingó és böfögő versenyeket rendezünk és emiatt senki se ugrik a plafonra

2011.03.11. 20:49:12

@altoid: De azért a jóból is megárt a sok.

Én a minap már ott tartottam, hogy csak azért nem akartam Szalókra menni fürödni, mert ott még nem voltam. Hiába mondták a gyerekek, hogy az egri víz már nem olyan mint régen, nem és nem, mert hogy azt legalább már ismerem - legalább is azt hittem - de amikor oda értem és a bejáratot áthelyzeték és most valahol a patakon kell átmenni, na jó, háta akkor inkább a Szalók, nem fogok bolyongani az átalam ismertnek vélt egri strandon.

Útbaigazítás kellett kérnem, hát azt hittem az agyam elszáll, egy fiú aki eligazított megkérdezte, hogy most vagyok itt először? Még kósza ötletként sem voltál sehol, amikor én már itt törzsvendég voltam, de ezt persze csak godoltam.

Szóval az állandóságra szüksége van az idegrendszernek, ahogy én élek az nem is közelít a normálishoz, de még az elfogadhatóhoz sem.

eastern sugar 2011.03.11. 20:54:45

@Styxx: jaj de drága vagy, hát mi tetszett ennyire? :)ebben a tanár paliban az volt az elképesztő, hogy még csak nem is azt a hullámot lovaglota meg, hogy ő lelki támaszt nyújt a kislányoknak, hanem, hogy neki van szüksége lelki támaszra, ami amúgy igaz is volt, mert egy életképtelen hülye, de járt pl egy barátnőmmel, aki öt álló évig meg volt óla győződve később is, hogy ez mekkora szerelem volt, na, ezért verném laposra ezt az alakot, mert ilyen műsorai vannak, ha csak dugni akart volna a tanítványaival, különösebben nem lettem volna meglepve, bár persze arról is gondolunk, amit gondolunk, ugyebár.
a poszt szereplőjével meg nem az a bajom, hogy nem szeret emberek között lenni - az se szimpatikus de hát kinek hogy - hanem az hányadék ideológia, amit minden pontjához legyárt ez az igazi kisszerű ezéttartittezazországozó, kérlekszépenező, közhelypufogtató hólyag.

A Tyne folyó déli partja 2011.03.11. 21:01:43

@Frengi: bizony, én egyetértek. abban, hogy az állandóságra szükség van. főleg, mondjuk egy gyereknek...ezért leszek rosszul az ilyen dumáktól, hogy "hát miért nem költözöl el háromszáz kilométerrel arrébb" (a munka miatt). hogy ez mit jelent, senki nem gondol bele.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.03.11. 22:53:06

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): attól függ, honnan nézed. Olyan törvény nincs, amely tiltaná, már persze ha más okokból nem az, mondjuk mert olyan fiatal a diák. Szval jogszabályilag nem tiltott. Ez az egyik oldal. Másfelől: nyilván egy embert sokféleképpen el lehet lehetetleníteni a munkahelyén, a szakmájában. E tekintetben azt kell mondjam, általában tiltott, azaz akiről kiderül, az valszeg elvágta magát. Persze biztos van, akinél eltussolják, meg gondolom az is számít, hogy reagál rá a szülő, a közösség, stb.

Szval asszem ez az az eset, amikor de jure nem, de facto igen.

csi szi 2011.03.12. 01:29:15

Hát, én is magamra ismertem részben, egy bizonyos kor után sokan ilyesmik leszünk, ha kinőttük a "bandázás" és "bulizás" korszakát, ami még a lúzerebb embereknek is biztosít valamiféle társas életet, max. nem ők a középpont, csak a szürke n+1-edik töltelék. Plusz, sajna a net elősegíti az ilyen tendenciákat. Kényelmesebb msn-en, skype-on, faszbúkon tartani a kapcsolatot a "barátokkal", közös programokra meg úgysem ér rá senki (vagy nincs kedve hozzá, csak ritkán vallja be őszintén). A társasági élet illúzióját megadja a net (mint pótszer), a fórumok, chatek is nagyrészt, és fel sem kell emelni a segget hozzá. És lehet, hogy akivel jól eldumálsz virtuálisan, az élőben egy kellemetlen, abszolút unszimpatikus alak, és az IRL beszélgetés csak kínos feszengésekhez, megjátszott jópofizásokhoz vezetne (mondjuk voltam ilyen netes közösségi találkozókon régebben, ezek tipikusan ilyenek voltak, alapjában egymás számára idegen emberekkel - ez még akkor is igaz, ha az illetőkkel olyasmiket osztottatok meg egymással a neten keresztül, amit az IRL ismerőseitekkel, beleértve a családtagokat is, soha).
Az meg nem meglepő, ha viszonylag sokan ismertünk magunkra, valljuk be, akik itt törzsolvasók, akik naponta akár sok órát töltenek blogok, fórumok olvasgatásával, többségében ilyesmik, persze nem mindenki. De többnyire de. Sokkal könnyebb nickek mögé bújva színes, érdekes egyéniségeknek mutatni magunkat, és sokan írásban nagyon jófejnek meg viccesnek hatnak, élőben meg nem tudnak érvényesülni, mert elnyomják őket a társaság alfahímjei és alfanőstényei, vagy csak nem olyan jók verbális kommunikációban.
Na de az elidegenedés állítólag a kapitalista társadalmak egyik vonása, már régesrég leírták, semmi köze a modorossághoz. Egyszerűen csak aki introvertáltabb típus, az egy idő után feladja a próbálkozásokat a magány (vagy a társas magány) ellen, legkésőbb mikor kiöregedett az egyetemista-főiskolás korosztályból. És minél inkább begubózik, annál nehezebb nem erőltetetten, mesterkélten kapcsolatot teremteni bármilyen kötetlen szituban. És maga a társadalom is kinézi a "túl lazán" viselkedőket 30-35 után, szerintem. Aki ilyen korosztályból pl. fiatalok által látogatott helyekre megy, azt minimum szánalmasnak tartják.

2011.03.12. 07:26:24

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): ez a gyerekenél nem jelent olyan nagy problémát, mert erre szoktak ugyan hivatkozni azok akiknek nincs kedvük megmozdítani a seggüket, de olyat még nem hallottam, hogy azért nem költözünk a békási panelből kertvárosba, hogy nehogy a gyerekben törést okozzon.

A gyereknek az a biztoság hogy mellette van az apja meg anyja, ha ez a két feltétel teljesül, kimehetnek a világból.

Most hogy így szóba került elgondolkoztam, hogy március van, és én már idén eltöltöttem egy hónapot Bajor országban, aztán Scleswig-Holsteiben, közben a cégnél pár napot Marburgban, voltam otthon (ez nálam 3 különböző települést jelent: mint Fehérvár Eger, és saját falum), és már egy hete Münchenben vagyok. Ez az amitól néha úgy érzem, hogy kezdek bekattani, és irigylem az otthonülőket.

Meggyőződésem, hogy fogalmuk sincs miyen jó nekik. Évente 2 hetet elmennek nyaralni, és a többit a saját kis kényelmes fészkükben, ajtó bezár, világ kicsuk, mert otthon mindenki úr a maga portáján, és a kompetencia igénye ezzel már meg is van teremtve.

Hal Stanton 2011.03.12. 08:51:39

@csi szi: Senki nem mondta, hogy ez modoros. A társadalom és kasztjai, ez onnan való. De nagyon.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.03.12. 13:06:21

@vészmadár (pica pica): mennyire fognak téged utálni száz év múlva, amikor majd lecserélik Berzyesnyit és Niklát rád és Komlóra, a kis feleségedre, és anticucilis műveidre. Szegény diákok majd magolják befele a korszakaidat, hogy melyik témában mit adtál elő, és a besavanyodott magyartanár réveteg arccal magyarázza majd, hogy a morózus költő egy vidéki, meg nem értett, érző lelkű humanistát rejtett. A fiúk a hátsó padokban majd vihogva felfedezik, hogy a nődnek 90C kaliberű csöcsei voltak, a lányok sóhajtoznak, hogy ugye extanítvány, biztos a Klupszner Róbert tanár úr, aki kiborgizmust tanít az első évfolyamon majd őket szedi fel.
Egy lúzer stréber kisscsaj majd meggnyeri a megyei vészmadár (pica pica) versenyt, és ezzel bejut az országos fordulóba, ahol majd a szomszéd megyei csapat egyik tanára megfekteti és felcsinálja. Az abortusz miatt mindenkit kirúgnak, egy konzervatív képviselő felveti a parlamentben, hogy téged és a beteges szexualitást képviselő pasquillusaidat el kéne takarítani a magyar irodalomoktatásból, és újonnan felfedezett apokrif wassalbertekkel kéne helyettesíteni.
Műveid túlfejlett erotikája, szexorientáltsága és a társadalomból kivonulás dicsőítése káros hatással van az ifjúság egészséges, családcentrikus fejlődésére.
Mivel özvegyed akkoriban csak vagy húsz éve lesz halott, többen emlékezni fognak rá, ahogy mesélt rólad és felolvasott blogkommentjeidről és a küszvágó csérről szóló írásaidból. A pen club elnöke a német írószövetséghez fordul és a Frankfurter Allgemeine Zeitung szombati kultúrmellékletében száz német értelmiségi, (köztük több Nobel-díjas) tiltakozik majd a magyar irodalom megcsonkítása ellen. Műveidet újra felfedezi Hollywood és a 2030-as "Szerelem, csöcsök és varjúalakúak Komlón" c. film remake-je készül el.

Stairway to heaven...

A Tyne folyó déli partja 2011.03.12. 14:37:34

@Frengi: pedig nem tesz jót neki. épp megszokja valahol az iskolát, ovit, szomszédokat, helyeket, aztán mennek is tovább. nem alakul ki mélyebb kötődés, nem túl jó az.

666E 2011.03.12. 14:52:27

a post tulajdonképp egy pesti átlagnyugdíjasról szól.

2011.03.12. 15:02:02

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): pedig éppen hogy ez a boldogulás záloga.

Már Kathánghy Menyhértnek is azt modnta az apja, hogy néz fiam én neked pénzt nem tudok adni, de a 8 évfolyamot 8 iskolában elvégezni azt tudom, 8x több osztályárs, kollégiumi szoba társ, 8x több iskolai cimbora, erre már karriret lehet építeni.

A fiam 2 helyen járta a középiskolát - a két iskola egymástól 300 kmre volt - mind a 2 osztályával tartja a kapcsolatot, 2 helyre megy osztálytalálkozóra.
A középső szintén. Az általánost is több helyen végezték, nem látom hogy meg lennének zakkanva, sőt...

medvedr 2011.03.12. 15:04:25

@vészmadár (pica pica): Eddig ez derült ki a legkevésbé, de ha te mondod...

Erzsebet 2011.03.12. 15:41:01

Szégyelltem először megírni, de én is a fent említett alakra hasonlítok. Megy az idő az emberrel, zárkózottabbá válik. Régen sem voltam bulikirálynő. Legszívesebben otthon szerettem olvasgatni. A rokonokat és barátokat is szeretem. Sok rokonom már idős, beteges, meg van a maguk baja. A fiatalok dolgoznak, élik az életüket. Legjobb barátnőmet is leredukáltam. Más közegben mozgunk. Ő neki boldog családi élete van 3 gyerekkel. Én nem mesélhetem az anyám egészségügyi problémáit, meg én csak egy lakótelepen élek. A kiszámítható nyugodt életre vágyom. Egész életemet egy városban éltem le. Egy helyen végeztem az ált- és a középiskolát, huzamosabb ideig dolgoztam egy munkahelyen. A Facebookon megtaláltam volt gimis osztálytársaimat. Lelkesen készülök az osztálytalálkozóra.

A Tyne folyó déli partja 2011.03.12. 16:21:10

@Frengi: nem megzakkanva,főleg nem most, felnőttkorukban. na de mit szóltak akkor? kétlem,hogy nagyon örültek neki. és azt is, hogy nektek olyan nagy élmény volt új sulit keresni, új mindenséget megszokni. hiszen pont te mondod most (és igazad van),hogy az embernek állandóságra van szüksége.

Donna Anna · http://operahumor.blog.hu/ 2011.03.12. 20:38:40

Gyűlölöm a munkát és szeretem a társaságot, de a nem lehet felhívni tényleg igaz. Illetve: fel lehet hívni, de ha valaki öt perc alatt nem tud elintézni egy telefont, nekiállok netezni vagy a konyhában csinálni valamit, esetleg teregetni, és rá se cseszek, mit mond, csak néha "ja. ja. aha. hogyne" majd mikor végre leteszi, beleüvöltök, hogy kurva anyád bazmeg, leszakad a kezem, míg tartom a kibaszott telefont, arról nem is beszélve, hogy csak jobb kézzel tudom tartani, de az az egerező kezem is.

Családra nem vonatkozik, hímekre fokozottan. Anyádat hívogasd este, mikor épp békésen emésztem a vacsorát, vagy pláne még csak nekiállok, miután holtfáradtan hazaestem edzésről.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.03.12. 20:42:09

@Frengi: Tudod, erre találták fel annak idején a kolostort. Oda nem jutottak be a külvilág zavaró tényezői.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.03.12. 20:56:49

@Professor Pizka:
"Hol van a szó, ami elmondaná, amit érzek belül"
Különösen a film címe lett ütős. Gratulálok! :)

A Tyne folyó déli partja 2011.03.12. 21:27:23

@Donna Anna: na, ezt a telefonmániát én se értem. pedig ex pl. ilyen volt. órákig képes a telefonon beszélni, én meg közben állok, mint egy rakás szerencsétlenség, mert a telefont tartva, nem tudok közben semmit se csinálni. nekem a telefon arra van, amire kitalálták: megbeszélni, hogy pl. mikor találkozzunk, akkor cseverészhetünk, de ne a telefonon órákig.
ja, exem azt mondta erre: hát de lehet, hogy hét közben történik valami (amikor nem vagyunk együtt.) na de na és, akkor se kell azonnal felhívni, és elmesélni minden apróságot, a végén, ha találkozunk,nem lesz miről beszélgetni:P

portugéza 2011.03.12. 22:34:47

Felemlegettétek a Kodály-módszert: neki volt a legjobb csajozós dumája - "Akar az özvegyem lenni?"

antennae 2011.03.25. 12:57:43

Megértem az ilyet, hasonlítok rá. Csak azért fenntartani hatvan évig a kényszeredett álbarátságokat, hogy majd ne három hét után találják meg a hullámat, hanem hamarabb?
Ez egy őszinte ember. Nem jópofizik, ha nem muszáj, kimarad belőle. Nem lesajnálni!

Ernoke 2011.03.25. 13:08:45

@antennae: nem kényszeredett álbarátságokat kell fenntartani, hanem igaziakat, csak ehhez kurva sokat kell melózni, az meg már nem tetszik a posztalanynak.:D

rettentó 2011.03.28. 12:01:46

"négyállomásos élet"

Talált, süllyedt - hogy modoros legyek. Ez az én életem, bár néha próbálok kitörni.
süti beállítások módosítása