Az autós

2011/02/15. - írta: Modor Tibi

-Csucsukám, na most fordultam rá az Árpád fejedelmre, szerintem egy tíz perc múlva ott vagyok - ott hol tudok balra kanyarodni? És megállni? Nem tudsz te semmit, bazmeg. Látszik, hogy nem közlekedtél soha normálisan ebben a városban, pedig itt élsz már huszoniksz éve. Na jól van, pá, addig is.

Te meg mit csináltál eddig? Mondtam, hogy tíz perc, még ikszhamsztereztél egyet vagy mi? Jó, hát kicsit korábban jöttem, de legalább szóltam. Faszom, itt kőrözök már legalább öt perce, jobbkezes az összes kis köcsög utcátok, megállni sehol se lehet, a sarkon ott szotyiznak a bőrkabátos-rogyasztottnadrágos morék, a rendőrség két percre. Utálok a retardált, feudális Budátokra átjönni, te. Na gyerünk. 

Ezt nem hiszem el. Szombat reggel, és ezeknek most kell pont árut szállítaniuk... mert a vészvillogó az mindenre feljogosít, hogy állnál meg az M1-es belső sávjában vészvillogóval, te paraszt... nem baj, visszaváltok, kikerüllek, végülis csak 400 forint lassan egy liter benzin, mit nekem egy kis fékolaj... kapd be, köcsög fuvaros. Na itt a másik. A taxis egy külön állatfaj, én mondom neked. Nézd meg, ez szerintem még a kockáséknál kezdte 75-ben. Fémkeretes Monix-szemüveg, derékszög-bajusz, taxisfrizura. Mibe, hogy fonott orrú makkoscipője van élére vasalt farmerral. Persze, utas nélkül a buszsávban, ezeknek szabad... őket nem állítják meg soha. Besúgó, fakabátokkal összejátszó szar-szemét hiéna népség. De utálom őket. Nem csoda, hogy az oktatóm is mindig mondta: a két legveszélyesebb résztvevője a közlekedésnek a villamos és a taxi. Veszélyérzetük semmi, és mindkettő azt hiszi, hogy ő a legügyesebb. A fittipaldi! Nagyon vágta az öreg: sikkes indulás, andráskereszt, macisajt!

Na, kettesbe vissza, ezen még átsuhanunk, a faszért állítják be így ezeket a lámpákat - na, pont átértünk, még cseresznyeszöld volt éppen - és ezek beszélnek a zöld hullámról, amikor nyolcvannal is lemaradok a zöldekről, te. Hogy iszkol át a puhatestű, figyeld, kicsit beszaratjuk, gáz, kuplung-fék, düdűűűűt, figyelted, mekkorát ugrott? Nem bántom én ám őket, csak kicsit ráijesztettem, pedagógiai célzattal, na. Erzieherische Maßnahme. Nem kicentizés, érzem én a kocsit nagyon is, együtt lélegzünk már - a Nándor meg én. Ez a neve neki. Tudod, az a bajom velük - ezekkel a gyalogosokkal -, hogy azt hiszik, a zebrán valami láthatatlan, bombabiztos alagútban haladnak át, és hogy nekik mindig elsőbbségük van. Hát kérlek szépen, ha én kanyarodok, akkor neki már nincs elsőbbsége, ezt kevesen tudják. Csak én elolvastam a kisbetűs részt is a Kreszben! Megölni persze nem akarom őket, meg hát a hivatásos jogsi miatt se nagyon akarok balhét, de azért egy kis lecke nem árt nekik. Megállnék én, persze! De tudod, a gyalog az már csak olyan, hogy egyszer vagy olyan hülye, hogy lelassítasz és megállsz nekik: hát ezek nekiállnak piknikezni meg pletykázni a zebra közepén. És ha egyet átengedsz, akkor a többi csak özönlik utána. Nekem egyszerűen nincs ennyi időm meg pénzem ezekre.

Na, ez meg mi. Beállt a külső szombat délelőtt... Szentatyám. Na mindegy, itt ezen a sárgán még átgurulunk. Hát mégsem, kicsit várunk itt a zebrán. Nézd meg, ezt de rühellem, ezt a gúnyos fejcsóválást, ahogy itt kerülgeti az autót. Istenem, kerültél két métert, lerohadt a lábad, mi? Megnézném, te hogy vezetnél! Ezek meg innen a másik oldalról kanyarodnának. Hova kanyarodsz baszod, amikor látod, hogy itt állunk a kereszteződésben, te? Te idióta, te.

Ez a másik kedvenc családom és egyéb állatfajták. Nézd meg, baszd meg. Rohadt biciklistának van pofája itt tekerni a Szentendrein, amíg direkt megépítettük nekik a kerékpárutat a Búvár utcában nem kevés pénzért, hallod. De neki az nem jó, neki a jó sima út kell, mint a biliárdasztal! A száguldás, a veszély! Figyelj már, lelassítok, ott teker előtte a nője. Ezzel az újsággal csapjál már rá egyet a kis kerek picsájára, na! De láma vagy, mekkora poén lett volna pedig... semmi humorérzéked nincs, baszd meg. Szóval ezek a faszkalapok itt használják a mi infrastruktúránkat, amit nem kevés jövedéki adóból meg súlyadóból raktunk össze, és nem elég ám nekik - még több jogot meg kiváltságot akarnak! Az életükkel játszanak ezek a barmok. Figyeld, a múltkor is csak azt olvastuk a hírekben, hogy szegény-szegény üldözött futárra pisztolyt rántott az a képviselő faszi. Aha. De a lényegről megfeledkeznek. Ezek a rohadék futárok tudod, hogy közlekednek? Szlalomoznak, a parkoló autókra nincsenek tekintettel, a piroson átmennek, még jó, hogy pisztolyt rántottak rá. Én egy-kettőt már nagyon felpofoztam volna viperával.

Bassza meg, megint piros. Mögöttünk meg a jard, persze. Ugye nem baj, ha rágyújtok? Kicsit tekerd már le az ablakot. Várj csak, itt a hamus, ezt ide szórd már ki ide diszkrétan. Pfff, jól van, hagyd csak. Megoldom én. Na, megvónánk. Óóóó, virágárus cigánygyerek, na te kellettél még ide. Figyeld már, másik kedvenc trükköm: ablakmosó. Kicsit úgy állítottam be, hogy mindenki kapjon belőle: a buzi robogósok, bringások meg a tarhálósok is. Spricc-spricc, hehhe, hogy forgolódik már a bokszos, hogy honnan kapta az áldást! A másik kedvencem, hogy meglátok egy ilyen koldust, nekiállok turkálni a kesztyűtartóban. Aztán amikor zöldem van, iszkiri. Még integetni is szoktam nekik.

Ó, suzukis, a jó anyádat neked is... ezek is biztos a telekre mennek, baszki. Nem baj, jó az! Zsírpapíros, fűtöttgarázsos Suzuki vidéki női orvos tulajdonostól - kalapos-pipás vezetővel, mi? Ez is egy külön állatfaj, hallod... szerintem ezek frankón hármasban döcögnek ki egészen Pócsmegyerig, hallod. Nem baj, Apa majd a pohos hasával gereblézhet a telken egy szál alsógatyában, ezek így szokták.

BMW-s... na ezektől mentsen meg az ég. Agresszív, sötét bunkók. Nem csoda, hogy a németeknél is a BMW-Fahrer egy külön fogalom. A törökök, albánok meg hasonló bicskás népségek vesznek már csak Bömbit. Motoros! Ezek is nagyon erősnek hiszik magukat, majd megnézlek, édesapám, mennyit véd rajtad a bőrruha, amikor kétszázzal csapódsz a lámpaoszlopnak... barmok... az a legviccesebb, amikor leszállnak a motorról és leveszik a sisakjukat, aztán 150 centis kis csúnya gyerek mind mikropénisszel... nem beszélve a terepjárós faszkalapokról, azokat is de utálom, te. Nehogy begyere elém, nehogy begyere... nehogy kigyere elém, nehogy... na, kicsit ráijesztettünk erre is. Legközelebb meggondolja kétszer is. Igaz, hogy lelassíthattam volna, de a dudálás viccesebb. Na. Meglátjuk tesó, mit tudsz négyszázon...

Hühh, azt a pinát nézd már ott... gyere drága, gyere csak nyugodtan, beengedlek. Nincs mit, cupp-cupp, tündérke. Nézd meg... ez is jól "megkereste" magának a kis verdát, mi? Kemény meló lehetett valami öreg gyárosnál, hallod... de hát amíg Apa dolgozik, addig Trixy edzeni jár meg szoliba... én mondom neked, ez az igazi prostitúció. Aki a tizesen ott áll, az legalább őszinte! Ami a közép- és felsőosztály lefüggönyözött hálószobáiban folyik, az az igazi, nagyüzemi kurválkodás. Mit nem csinálnék veled, te... 

Na, és veletek mi a helyzet? Mindig csak én beszélek... 

139 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Judea · http://roleplay.blog.hu 2011.02.15. 12:53:44

Nyomokban felfedeztem magamat a főposztban, de BG írási is tetszett.

Más: Van egy munkatársam aki elmesélte, hogy évekkel ezelőtt egyszer kihagyták véletlenül az olajat a váltóból, amikor fogaskerekeket kellett cserélni. Mentek az autóval egy 2*200-at amikor elkezdett csikorogni a váltó. Rögtön visszavitték. A leeresztő csavar még ott volt a bakon, sűrű elnézést kérve pótolták a cuccot és a tulaj megígérte, hogy majd, ha nagyjavítás lesz állja a költségeket. Persze simán letagadta, amikor eljött az idő.
A srác bosszút esküdött. Azt mondta, nem keresi a lehetőséget, de ha bejön a ziccer megszívatja.
A történet valóságtartalmáért nem vállalok felelősséget, számomra is hihetetlen volt az eset.
Valami 100 éves citroenje van, de irgalmatlanul leharcolt.

Nekrológ · http://nekrolog.blog.hu 2011.02.15. 12:53:45

Nándor vérző motros, nitrotuningot is átélt Subaru, hátul "Baby on bnoard!" matricával. A poszt kiváló, a kilp nemkülönben, ki is trackbackeltem, hogy egy rendes blogra is odataláljanak az olvasók:-)

Mitya Ivanov 2011.02.15. 13:01:23

@NDT: dehogynem használhatott Q7-et. Az első példányok egyikét vette meg, ez volt a tizedik audija.

lárvalányhaj 2011.02.15. 13:02:17

@Szocio Pata (kikvogymukblog):

"Jó volt, grat!
Az autósblogokon kommentelők nagy részére ez igaz, igazi idióta trollok, nekik a gyalogos "puhatestű", és ha a 100-al zebrán elgázolnak egy óvodáscsoportot, akkor biztos a puhatestüek a hülyék, az óvónéni és a szülők."

Azt nem értem, hogy hogy van az, hogy a jogosítványt elvileg felnőtt embereknek adják, ezekbe a felnőtt emberekbe viszont nem szorult annyi felelősségtudat, hogy felismerjék, hogy ha nem elég óvatosak, akár emberek maradandó károsodását vagy halálát is okozhatják?

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.02.15. 13:17:24

@bajor gizella: egyszer láttam, ahogy egy kisvakond-nadrágos pasas rányitja az egyhármas kockalada ajtaját egy ilyen puncivezette Porsche Cayenne-re. A Szervita téren. Szerintem a Parlament padlásain is összerezzentek a denevérek attól a fejhangú visítástól. A kantárgatyás egy darabig hallgatta, aztán egykedvűen odébbállt.
@lárvalányhaj: Nem érted te ezt. Ez egy harc. Gnadenlose Kampf ums Leben, ahogy a művelt német fogalmazna.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.02.15. 13:21:41

@Professor Pizka: Es milyen jol van igy! Ha mar a civilizacio kihuzta az evolucio meregfogat, nem art ha legalabb a zebra megmarad, mint a termeszetes kivalasztodas utolso eros bastyaja!

NDT · http://nemdomi.blog.hu 2011.02.15. 13:22:58

@Mitya: bakker, tényleg. Hogy repül az idö, màr ötödik éve rondìtja az utakat ez a batàr (a legrondàbb Audi szerintem amit valaha gyàrtottak). Hàt akkor elnézést kìvànok.

szellőláb 2011.02.15. 13:25:20

@lárvalányhaj: Nálunk az autósok nagy része meg akar valamit mutatni, amikor autóba ül. Az én autóm az én váram:-) Ha egy szakadt jutott neki, akkor azt, hogy nem annyira szar, mint ahogy kinéz, ha jobb, akkor meg azt, hogy ez mekkora király autó. A gyalogos, mint olyan csak zavaró tényező ebbéli tevékenységében. És tényleg, nagyon sokan nem gondolnak arra, milyen következményei lehetnek (halál, tolókocsi, börtön) egy bravúros előzésnek a zebrán, vasúti átjáróban, vagy az eszement gyorsulási versenyeknek lakott területen, egyszerű kétsávos úton. Van hová fejlődnünk.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.02.15. 13:34:37

@szellőláb: Egyszer, amikor a szuleim kolcsonadtak a féltett, vadiuj Twingo-jukat, bejott mogem egy "madarlatta" BMW benne par ilyen kopasz-kigyurt allattal. Nyilvan nem mentem eleg gyorsan nekik (modjuk a Nagykoruton mégis milyen gyorsan mennék?!), erre elkezdtek hatulrol lokdosni, de frankon, lokharitoval. Eloszor majdnem szivszelhudest kaptam, de aztan olyan duhos lettem, hogy ha lett volna nalam egy pisztoly, eskuszom, hogy agyonlovom valamelyiket. Talan életemben akkor egyszer voltam biztos abban, hogy meg tudnék gyilkolni valakit.

Judea · http://roleplay.blog.hu 2011.02.15. 13:41:06

Én is szoktam méltatlankodni lájtosan, de csak ha van közönség. Akkor s embrutál módon, csak annyira amennyire a helyzet kívánja.
"Ez az gyere ki elém 20-al."
"Miért 85-el előzi a teherkocsi a másik 80-al haladót autópályán?"
"Na mi van, haladjunk, haladjunk."

Meg ilyenek, én tényleg modoroskodom bevallom.

lárvalányhaj 2011.02.15. 13:42:50

@altoid: @szellőláb:

Egyszer még régen édesapámmal és a 4-5 éves öcsémmel autóztunk haza a nagyszüleimtől az autópályán. Egyszer csak valamiért fékezni kellett, de a mögöttünk jövő terepjáró már nem tudott megállni, belénk cummant, és a kocsi (sima középkategóriás szedán) hátsó része, incl. szélvédő, ripityára tört.
A baleset okozója felajánlotta, hogy bevisz minket Bp-ig az öcsémmel. A hátsó ülésen ülve döbbenten láttam, hogy a sofőr továbbra is igencsak sportosan vezet (nagy gáz --> hirtelen fék), és semmivel sem tette óvatosabbá az, hogy fél órája egy nagy anyagi kárral járó balesetet okozott. Többször is csak kevésen múlott, hogy nem következett be még egy baleset, igen necces szituk voltak.

lárvalányhaj 2011.02.15. 13:43:28

@lárvalányhaj:

Ja és nem huszonéves, szétdrogozott fejű hülyegyerekről beszélünk, hanem 40-50 körüli öblösről.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2011.02.15. 13:45:40

Kurva undorító lett ez Tibi, alig bírtam végigolvasni.
Az összes belsőégésű motort birtokló civilt agyonlövetném a gecibe.
A benzin vér.

szellőláb 2011.02.15. 13:47:35

@altoid: Majd ha egyszer haza esz a fene, többször is lesz ilyen érzésed.

2011.02.15. 13:50:34

- Nefossál, ez csak villamos… A békáfaus az jó gyerek. Hiába izmozik a buszos srác is rámgurulással, meg büntetőgázadással mögöttem. Tudom én, ha csinálna egy koszhúzást a verdán, rögtön megkúrnák fegyelmivel, hogy egy hétig hason fekve aludna. Látod. A vilinger is hiába erőlködött a csingilingivel, tudott azért satuzni is a végén. …A nyuggereket csak ne féltsd, ha a _zénadómból_ ki tud transzportálni csúcsidőben a Nagylajosra fél kiló farhátért, akkor kapaszkodni is tud.
Ez az, bazmeg, derékszögben vágjál ki a buszöbölből… Múlt nyáron ilyen után megálltam a kereszteződésben, sofőrgyerekhez odamentem, belenyomtam a bőrkötésű kis kreszkönyvecskét a markába, hogy cimbi, mutasd meg nekem, hol van az leírva, hogy a megállóból indexelő busznak elsőbbsége van, vagy ki kell engednem. Mondom neki, nyálazzad csak, tesókám, ne add fel ilyen könnyen. A faszom beleverem az ilyen urbánus legendákba, nehogy már iwiw-körmélek szabályozzák a közlekedést, hallod.
Uhhuhhú, tesó, oda zúmolj… Harmincas tábla, mögötte libazöld, régi Fabia… Hihetetlen, bazmeg, van még valaki, aki ezt beszopja? Nálunk vidéken nem kaphatott jogsit az, aki nem vágta a sikk meg a „tilosmegfordulnihátramenetetvégezni…” mellett azt is, hogy táblánál, vasútiban dekkoló Fábia mellett hússzal csurizunk csak el. Ha a pékek a Beló bácsit át akarják verni, ne feküdjenek le, mert nem tudnak majd elég korán felkelni. Ott dörzsölik a markukat benne a szürkék... Inkább Debrecen felé hesszelnétek a sztrádán, a lézerzavarós Ódikat, thiiiiii... Azénadóforintjaimból, bazmeg… Na látod, Csucsukám, na EZÉRT nem fizetek én adót tizenöt éve…

szellőláb 2011.02.15. 13:50:49

@lárvalányhaj: Igen, erről beszéltem. Mondjuk, különbség van, hogy valaki ezt szándékosan teszi (golyót érdemel, a la altoid), vagy észre sem veszi. Nem tudom, melyik a rosszabb.

szellőláb 2011.02.15. 13:56:03

@tff: Csak nem pótcselekvés a modoros? Miattatok azért még visszajárok a szlengre, tesó.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.02.15. 14:30:20

@Kurtz ezredes: sajnos viszont az átlagos katona egy olyan bonyolult szerkezettel, mint egy autó vagy egy konzervnyitó, eleve nem boldogul. Csapda ez, én mondom...

El Topo (Sgt. Elias) 2011.02.15. 14:37:04

@Professor Pizka:

Mondjuk az ilyen cicababákkal el lehet ám bánni rendesen. Egyszer a Visegrádiból jöttem volna kifelé, de nem tudtam, mert állt az út közepén egy 640-es BMW, és ült benne egy ilyen 26-27 éves nuna. Ölében valami gusztustalan kiskutya, pincsi, vagy miafaszom, és bambult. Így álldogált az út közepén, és kurvára nem izgatta, hogy párszáz ember kijönne az utcából. Gondoltam, leordítom a hülye fejét, de aztán jobb ötletem támadt. Odaballagtam, és megszólítottam.
" Kedves _asszonyom_! Az ember azt gondolná, hogy így harminc-harmincöt körül már ilyen szépasszony is megtanulja, hogyan kell parkolni az autólyával."

Azt hittem helyben megüti a guta.

szellőláb 2011.02.15. 15:00:20

@Kurtz ezredes: A kurvázással azért én már vigyázok :-)

2011.02.15. 15:51:27

Én az autótulajdonosokat 3 csoportba sorolom, az autóhoz fűződő viszonyuk alapján.

1. Naiv reményeim szerint a legnépesebb csoport az, aki az autót annak tekinti, ami: használati tárgy, ami eljuttat A-ból B-be. Az ilyen helyén kezeli a gépet, tudomásul veszi, hogy mások is vannak és azt is, hogy bizony néha előfordul, hogy megtörik, meghúzzák az autót, de ezt a szitut is kezelni kell.

2. A második csoportban az autó kultikus tárgy, egyfajta fétis, amit jellemzően nem utazásra-szállításra használnak, ezek a gyűjtők, veteránozók és egyéb állatfajták. Általában nem veszélyesek, elsősorban azért mert ténylegesen ritkán járnak az autóval, de akkor meg nagyon is vigyáznak rá: ki a fene akarna összetörni vagy széthajtani egy vagyonokért restaurált M21-es Volgát vagy egy egyedi építésű, iparművészeti alkotást?
3. A nálunk igen népes csoport, amely az autót a vagyon-társadalmi pozíció, rongyrázás eszközeként használja, mivel ma már nincs mód drága paripával, ezüstveretes hintóval járni. Ezek igazi bugris bunkók, nincsenek másra tekintettel, és hihetetlenül féltik az autójukat, egy koccanás (függetlenül a felelős személyétől) idegrohamot vált ki belőlük. Megjegyzendő, hogy nem feltétlenül nagyon drága, értékes autó az, ami ezt a funkciót betölti, lehet ez öreg Merci, Bömös, de akár felspécizett tuninglada, stb. is.

Kurt S. Earp 2011.02.15. 15:56:18

@Kurtz ezredes: Látom, ezredes úr, a Halál 50 órája, alapmű a szolgálat idején.
@El Topo (Sgt. Elias): Őrmester úr, kérem egy klasszikust idéznék:
"Nem szoktam ilyenekre ugrani de néha olyanokat ír ez a csávó, hogy kifolyik a szemem!" Rémlik valami? Marcellusca, Vastagbőr? :-)
autólyával?! Bassza meg! XD
@altoid: Mutasson nekem egy hétköznapi embert és én öt, jól megválasztott mondattal gyilkost faragok belőle. (Bruce Willis)
Egyik pszichológia tanárom mondta: Mindenki potenciális gyilkos, csak akadnak akiknek jobbak az idegei.
Ne áltassa magát, Altoid úr, kérem. Ha létezik közeg, amelyben az ember pillanatok alatt levetkőzi a porcelánvékonyságú kultúrmázt magáról, akkor az autózás ilyen. Alacsonyhomlokú emberszörnyek ülnek a vezetőülésen.
Az anyósülésen is.

- SunDisc - 2011.02.15. 16:34:58

Olaszországban nyaraltunk és a zebránál mindig megállt mindegyik autó.
Kivéve egyet.
Magyar rendszámú volt.

- SunDisc - 2011.02.15. 17:45:30

@Modor Tibi: Őőő...belegondolva: a többi autó vagy rendőr volt vagy német :)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.02.15. 17:54:13

Talán már említettem, hogy szolgálati ügyben elég gyakran hajtok egy nagy fekete BMW-t. Mármost én vezetésileg apám mellett szocializálódtam, aki az autózást aktív pihenésnek tekinti. Figyelembe véve, hogy mondjuk Nyíregyháza-Zalaegerszeg a gázon állva három óra valahány perc (éjjel) a szabályokat betartva meg négy óra valahány perc (szintén éjjel) jelentős előnye a száguldozásnak nincsen. Ezért a fater üldögél a prémium szedánjában és rádiót hallgat. Aztán egyszercsak odaér.
Ezek után amikor belülök a fekete BMW-be és nyakamba veszem Pestet, többször okozok akut balesetveszélyt, hogy teljesen ártalmatlan szituációkban gázelvétellel (nem félezéssel) helyet adok a besorolónak, kiengedem a buszt. Egyszer a Vígszínház mögötti valamelyik jobbkezes utcánál konkrétan dudálnom kellett a jobbról jövő elsőbbséggel bíró Suzukisnak, egyszerűen nem hitte el, hogy a BMW-s megadja az elsőbbséget.

NDT · http://nemdomi.blog.hu 2011.02.15. 17:57:39

@Modor Tibi: én is csodálkozva olvastam. de lehet, hogy a többi autó meg mondjuk svájci volt:)

spontan · http://erdekessegek.info 2011.02.15. 18:22:50

Még az a típus kellett volna bele, aki kiszáll a fémrúddal megfenyíteni a részegeket az utcán.

Videóillusztráció :D

hirek.valami.info/post.php?id=27

Alfagumi · www.aabroncs.hu 2011.02.15. 18:46:05

Jó ez. Ez én vagyok, majdnem:-) Sebaj!

ZON 2011.02.15. 18:48:55

"Meglátjuk tesó, mit tudsz négyszázon"
Nyaranta alattam nem egész 400 köbcenti pufog, én azon azt tudom : spojlerhármasbmw lámpától lámpáig- a következő pirosnál már nem néz át,a műszerfalon böngészik,urasan krúzol tovább...
Megint tanult valamit fizikából...

Kovacsla 2011.02.15. 18:54:30

@vészmadár (pica pica): Fékezésnél a fékolaj nem fogy (jó esetben és üzemszerűen). Fékezés után viszont vissza kell nyerned a hővé alakított mozgási energiádat, aminek a bevett módja az, hogy gázadással többletüzemanyagot küldesz a motor felé ...

GERI87 2011.02.15. 19:01:48

@Professor Pizka:

Úgy látszik BP-en más a KRESZ mert én ilyennel nem találkoztam hogy azért mert ilyenolyan márka már mások a szabályok....

Na meg a nem indexelés is ott dívik..

Borvidéken meg a lassú vezetőkre kell figyelni mert reggelente öblögetnek párat és nagyon elővigyázatosak lesznek....jobban nem vezetnek csak lassabban és ez idegesítő:)
Az 50 az 50 és nem 30-40!

Pamuk 2011.02.15. 19:03:40

A gyalogosnak a zebrán mindig elsőbbsége van, csak te nem tudsz róla.

bőrmók 2011.02.15. 19:13:49

Koca drájver nem volt még?
Azért mert neki drága autója van és itt dönget? Nekem jó ez is. Elvisz ez. Hova siet ennyire? Aztán ebből van a baleset. Jól van lehúzom. Hogy zöld van? Jól van na, nem kell idegesnek lenni.
Alig látok ki a kormány alatt, töröld le az ablakot előttem, Vicus. Várj most nem látok, félreáll.. jaj te hülye, te meg mit dudálsz, süsd meg! Ezek a hülye légkondíciónálók. Régen csak lehúztam az ablakot, és bejött a tiszta, most meg ez hülyeség ráfújja a piszkot az ablakra. Én voltam a csacsi, hogy hagytam magam rábeszélni.
Tedd vissza a rongyot a kesztyűtartóba, és zárd be, kérlek. Na indulhatunk, csak hogy fogok itt... jaj te állat, mit döngetsz, még te dudálsz amikor te mész gyorsan? Megérdemelnéd hogy a füledbe dudáljanak közelről! Hol a tisztelet?
Na most ki.. ó hogy a.. nézd meg mennyi szemét, mennyi mocsok, apukától megkapta a kocsit és most dönget, ó menj vissza anyucikádba, te, hogy a büdös életbe hogy nem tudnának beengedni, ez Magyarország, ez a magyar vezetési kultúra, nem, ez maga a magyar kultúra!

Marcellusca 2011.02.15. 19:26:05

Jó a duma! :DDDD
A vidijó meg egy nagy fos. :(((

lárvalányhaj 2011.02.15. 19:29:50

@Brother Love:

Szerintem általában azokkal az emberekkel van baj, akik a státusszimbólumokra vannak rápörögve. Jellemzően olyan emberekről van szó, akik számára *kizárólag* az anyagi javak képviselnek értéket.

Tomi1973Wien 2011.02.15. 19:34:41

tetszik, jo cucc, like :-D

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2011.02.15. 19:39:04

Faszom, itt kőrözök már legalább öt perce ...

_körzök_ lett volna modorosch :)

yo nekem a trabant, nem kő keddillek :)

www.youtube.com/watch?v=IdGqwauM9Qw

la paloma de la rosa 2011.02.15. 19:44:17

@altoid: Na igen, az ilyet nem tudom megérteni, hogy mások nem törődnek azzal, hogy másnak mekkora kárt okoznak, nem gondolnak bele abba, hogy az a sérülés a lökhárítón neked mondjuk jobban fáj, mintha neki szarrá törik az autóját. Az ilyet én is ütném, amíg mozog.

Don Quixote de la Ferko 2011.02.15. 19:53:35

Épületes esszé volt.
Az az egy mentsége van rá, amit egy reklámban valaha megfogalmaztak:
A posztíró nem igazán veszi észre, hogy ő is "másvalaki".

Don Quixote de la Ferko 2011.02.15. 20:00:46

@ZON: Pl. azt, ha nem nyomja (húzza), mint az idióta, akkor nem kell a következő lámpánál ácsorognia, hanem pont zöldre ér oda.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.02.15. 20:01:44

@la paloma de la rosa: hatalmas frusztrációkat lehet autóval kiélni, ami nem is baj, amíg mindenkin van bukósisak és gumifalak között megyünk, három lóerős gokartokkal.
A bajok ott kezdődnek, amikor fittipaldi (egyik ismerősöm szerint: kesjárcsaba) kiszabadul az utcára és ott harcol. Van például az önkéntes rendőr, élőhelye az M7 autópálya. Fapad Suzuki vagy Skoda, benne egy szigorú tekintetű bácsi, aki 129.9 km/h sebességgel (óra szerint, ez objektíve úgy 123 km/h) megy az M7 belső sávjában és onnan a 40mm Bofors lőszer alatt semmi sem robbantja ki. hogy közben előzi egy román munkás-kisbusz jobbról, azt meg egy BMW a leállósávban, miközben mögötte van hat autó feltorlódva, az őt nem érdekli, itt kérem nem lesz száguldozás.

Don Quixote de la Ferko 2011.02.15. 20:02:01

@Bónca: "A gyalogosnak a zebrán mindig elsőbbsége van, csak te nem tudsz róla. "

Jogos. Már csak azt kell a buta agyukba beleverni, hogy erről a "megkapott" elsőbbségről meg is győződjön.

NA YA! 2011.02.15. 20:45:46

Buda helyett, egyszer próbálj meg mondjuk Moszkvában jampiskodni a fent leírt stílusban, az old timereddel, majd megtudod milyen az igazán kicsinek lenni. A 20 éves klip aranyos volt:)

la paloma de la rosa 2011.02.15. 20:47:41

@Professor Pizka: Igaz, mindig rádöbbenek, hogy még mindig egy csodálkozó szemű naíva vagyok, azt hiszem ebből már nem is fogok kinőni :D Bár nem tudom 50 év felett ez hogy áll majd, de talán az onokák nem nevetnek majd ki túlságosan :D

Egyébként nekem még mindig az az alapfelfogásom, hogy máséra jobban vigyázok, mint a magaméra. Hát na, ütném az ilyet, amíg mozog. Azt hiszem én ebben élném ki a frusztrációmat :D

csuvel 2011.02.15. 20:49:32

A legveszélyesebb az a suzukiban a kalapos vezető.
Na attól mentsen meg mindenkit a fortuna.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.02.15. 21:01:13

@la paloma de la rosa: én elsősorban az enyémre vigyázok. Tisztán tartom, zuhanyzáskor külön megmosom, meg ilyenek. :-)

Don Quixote de la Ferko 2011.02.15. 21:05:29

@csuvel: "A legveszélyesebb az a suzukiban a kalapos vezető.
Na attól mentsen meg mindenkit a fortuna. "

Ne ijedezz, nem sokáig látod a hátsó rendszámomat, és az is távolodni fog tőled.
Relaxálj vezetés előtt, akkor nem fogsz félni.

brutuska 2011.02.15. 21:07:39

@NA YA!: Kedves tortenet, ugy ket eve esett meg, Moszkvaban. Kollegaval taxival sietnunk kellett nagyfonoki vacsorara, a belvarosba. Itt is dugo, ott is dugo, a taxisunk megprobalt trukkozni kis utcakban, egyszercsak ott is beallt a forgalom. Nezem, elottunk egymas mellett egy sportosabb Bently meg egy bazi nagy Maibach all. A taxis szettarta kezet, es kozolte, hogy ezzel a vacak A 8-assal o itt nem tud ugralni, sajnalja. Metroval ket megallo, egyszerubb volt.

lárvalányhaj 2011.02.15. 21:25:18

@Takony_fősámán:

A nagyapám vastagon 50 fölött tanult meg vezetni. Élete végéig úgy tolatott, hogy közben a nagyanyám ott ült mellette, nézett hátra, és navigált :D

lárvalányhaj 2011.02.15. 21:26:14

@Professor Pizka:

Nem csináltál kedvet a jogosítvány megszerzéséhez :(

Plumper_ 2011.02.15. 21:30:00

A béemvések tényleg bunkó, közveszélyes baromállatok, kb. 95%-uk.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.02.15. 21:34:11

@Plumper_: Én vasrúddal verném őket szarrá laposra taknyos véresre a pofájukat és ürülékbe forgatva bepanírozva vastagon kétszer forró zsírban sütném őket szenesre

la paloma de la rosa 2011.02.15. 21:43:56

@Professor Pizka: Oké, megkaptad a nap kommentje díjat :D

Plumper_ 2011.02.15. 21:46:21

@Blassius: muhahaha, jól mondod. BMW-típusok:
1. terepjárós: általában kopasz, kigyúrt alak, jó sok fuxszal. ha telefonál, természetesen index nélkül (ez a többire is igaz), lassan gurul, lavírozik, hogy véletlenül se tudd, mit akar, hová tart. mert ő telefonál. aztán ha beindul (letette a telefont, ájfont, megbeszélte Gézuval a péntek esti partit, qrvákat rendelt), a 90-es táblánál, vagy 70-es táblánál autópálya kivezetőn 150-nel a nyakadba rongyol, villog, dudál, üvölt., a városban mindenkit megpróbál leszorítani.

2. kupé, kisbéemvé: a végkielégítést végző (leszopó), műkörmös, szolis cicababáké, apuci vette neki az autót, és azt sem tudja, hogy nyílik a motorháztető.

3. tuning béemvé: körúti vagányok, full hangerő, versenyzés, cikázás, csajoknak tetszelgés (megjegyzés: az is egy ribanc, akinek tetszenek a béemvések).

4. important perszön: új 7-es béemvével, rokikártyával (ezt az összes többi is eljátssza), 150-nel nyomva neki a belvárosban. cikázás, index elhagyása, fék ismeretlen számára.

5. rozzant, régi béemvé: lóg a bele az autónak, semmi nem eredeti rajta, "de azért ez mégiscsak béemvé!" arra sincs pénze, hogy etesse ezt a hulladékot (mert 30-at eszik 100-on), és az illető természetesen németautó-fetisiszta.

Sz.Lacc · http://fusslaci.blog.hu/ 2011.02.15. 22:05:33

Hát ez igen nagyot szólt tesókám! Riszpekt érte! :-)
Hogy egy kicsit lerántsam a leplet a sokak által csodált német autósokról:
- indexet nem, illetve ritkán használnak
- parkolni genetikailag képtelenek
- autópályán lehúzodni nagyon nehézkesen akarnak, még ha 120-al is mennek (mivel a horizonton feltűnt egy kamion, amit még megelőznek)
Pozitív, hogy ha 100-zal cammogsz a belső sávban, akkor sem dudálnak, villogtatnak le. Aki ilyet tesz az K-európai bevándorló.

migueldiez 2011.02.15. 22:33:35

Azér' nekem hiányzik a mai kommentek közül
az a fajta címlapos - mondjuk "GONOSZTÖRPEMOGYONLE" típusú nickkel - a pesti folklórban csak szellemesen 'Lézer' Jánosként emlegetett képviselő úrról és gépkocsijárul szól. (Legalábbis nem láttam ilyet.)
A videócsippet illetően,
az meg egy igazi gyöngyszem, déli szomszédainknak vannak a hasonló jellegű filmnyelvi eszköztáruk;
www.youtube.com/watch?v=4GbLdmypMmU

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.02.15. 23:03:39

@la paloma de la rosa: azér bajorgizi grande comment-ja (érted, magamban franciául ejtettem ki, enyhén csücsörítve) után ez nem kis teljesítmény :-)

SilentSound · http://autozz.blog.hu 2011.02.15. 23:12:36

Elárulod, honnan merítetted az ihletet? ;)))

gun_withthewind 2011.02.16. 05:31:45

síjj, Tibi! mutass már be engem annak a kocsisnak, aki ilyet mond nagymonológ közben, hogy Erzieherische Maßnahme! Le is cummantanám!

csi szi 2011.02.16. 08:30:17

@lárvalányhaj: Ugyan, én is 30 felett szereztem a jogosítványt, nem is jött össze elsőre, meg másodszorra sem a forgalmi vizsga, de kicsit túl van lihegve az autózás (pláne a Bp-i autózás) azaz az autóstársak "szörnyűsége" (mondjuk én viszont az első 2 hónapban 1-2x megcsináltam olyanokat, hogy kívülállóként látva a helyszínen széttéptem volna a jogsimat (meg talán pofonokat is kiosztottam volna), de szerencsére nem lett baj. :) Az ilyesmi (bunkó, mazsola autósok, suzukisok, bmw-sek stb. "hálás beszédtéma". Az átlag normális (még addig a pár hétig, amíg fent volt a T betű sem ért semmilyen trauma), szerintem a vidéki sofőröknél sokkal gyakoribb a "kihaénnem, idetenemjösszbe" mentalitás, Bp-en pedig stresszeli őket az "óriási" forgalom, meg a helyismeret hiánya. :)
Persze szerencse kérdése is, hogy ki akad össze 100-ból, 1000-ből egy igazi barommal, de hozzáállásé is (ugye van aki legyint, van aki keresi a "harcot")

Nadiposzi (törölt) 2011.02.16. 08:37:04

@Professor Pizka:
Ez a típus tényleg kimaradt. Színes bőrű, vezetés közben angolul ütemesen gajdol, jobb kezével élénken gesztikulál. Kurva drága autója van. Még nem találkoztam vele.

El Topo (Sgt. Elias) 2011.02.16. 08:54:31

@csi szi:

Én ugyan fiatalon szereztem jogsit, mégis megtörtént velem az a szégyen, hogy amikor először szabadultam ki az útra egyedül, egy napos jogsival a zsebemben, a Móriczon rágurultam a pirosnál a mögöttem várakozóra.
Kétszer.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.02.16. 10:04:37

uncsi már ez az autós téma, faszér' nem lehet valami csöcsöscsajos posztot kirakni, Tibi?:)

Sz.Lacc · http://fusslaci.blog.hu/ 2011.02.16. 10:17:37

@csi szi: sokan valoban panikrohamot kapnak, ha egy kanyar eltevesztenek, vagy nem jo savba haladnak. Csak nem ertem, hogy miert kell ilyenkor ön es közveszelyes manöverekkel probalkozni. (lasd, egyiranyu utcaba behajtas, autpalyan leallosavban tolatni stb.) Lelövik, ha +5km-t tesz meg egy kis kerülövel?
Sajnos ilyenek sokan vannak, es eletveszelyesek.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.02.16. 10:23:10

@Sz.Lacc: stresszhelyzetben az pánikol, aki az adott tevékenységet nem készségszinten űzi, csak egy veszélymentes, ismerős szituációban képes kezelni. ennek meg az az oka, hogy a vezetés is olyan, mint mondjuk az esztergálás vagy a titrálás: csakis a gyakorlatban tanulható meg. Na most, amennyi gyakorlat ahhoz kellene, hogy egy stresszes vészhelyzetre ne pánikkal, hanem ösztönösen jó mozdulatsorral reagálj, kellene annyi levezetett kilométer (durván 1 millió), amennyit egy átlagos sofőr sosem vezet.

GERI87 2011.02.16. 11:47:43

Nem a kilométereken múlik.
Van aki évtizedeken át ugyanazon az útvonalon mindig ugyanakkor és ugyanazokkal a forgalmi résztvevőkkel (típusokkal) körülvéve közlekedik....(pl munkába járós nők, máskor meg mindig a férj vezet)

Aztán ha adódik egy másfajta helyzet, máshol, más közlekedőkkel akkor fuccs a 20 éves "tapasztalatnak".

2011.02.16. 12:38:27

@Sz.Lacc: Meg tudom erősíteni, sokat utazom a német autópályákon. Aki 120-szal megy a belső sávban, az minimum 80 éves és erősen demens.

amit még mindig nem tudok megszokni, hogy gyalogosként nem kell megállnom a zebra előtt, sőt ha már csak közeledek (honnan a bánatból tudják, hogy át akarok menni nem értem) már akkor megáll, de ha nincs zebra, akkor ott őszülök meg az út szélén.

totyizselé 2011.02.16. 13:38:59

@Frengi: ez a zebrás dolog ausztriában is így van. Inkább az a baj, hogy otthon kell visszaállni arra, hogy leszarják a zebrát.
A feleségem nem tudja megszokni, ahogy itt a szűk hegyi utakon lassítás nélkül centiznek az autósok. Laza 60-al két centire egymástól meg a sziklafaltól, urambocsá szakadéktól. Minden ilyen akció pánikszrű fékezést és vad anyázást vált ki belőle, már több mint 3 éve. Baleset nem nagyon van, ha mégis, akkor 90%-ban holland turisták a szenvedők: van némi különbség a két ország között domborzatilag :)

Sz.Lacc · http://fusslaci.blog.hu/ 2011.02.16. 13:47:52

@vészmadár (pica pica): amire te gondolsz, az ha egy veszelyhelyzet alakul ki, arra a soför ne panikkal reagaljon. Ehhez valoban rengetek rutin, gyakorlat...stb kell.
De ahhoz, hogy vegig gondolja, nem csinalok közveszelyes flik-flakkokat, ha tulhajtok egy autopalya lejaron, hanem lemegyek a következön, es visszafordulok, no ahhoz csak egy kis logika es ertelem kell. Sokaknak nincs ez birtokukban. :-(
@Frengi: azert amikor 2szer ket savos uton probalnak sötetben, esöben atjutni az uttesten, miközben kb. 15m-re ott a zebra... Bar igazan nyuodtan tudnak aldogalni a felezövonalon percekig, miközben 60-nal huznak el erre-arra az autok es kamionok. (szerintem tudod mire gondolok, ha azt mondom Ettingerstr.) :-)

2011.02.16. 14:06:53

@totyizselé: Nekem a 3 év itt lét áll szemben az otthoni 50-el tehát nekem ami otthon van az természetes, mert belénk verték gyerekkorunktól, zebra előtt megáll, jobbra néz balra néz, és ha nem jön semmi mehet. Ehhezképest itt a zebra előtt nem kell megállni, se nézelődni, csak menni.

szerencsére nagyon sok helyen a jelzőtt kell megnyomni, ezt viszont megszoktam, és otthon is állandóan keresem a zebránál, hogy hol kell megnyomni a gombot. Hát sehol, majd valahonnan elintézik a zöldet egy égi központban.

ezzel együtt szeretek itt közlekedni, ha kocsival megyünk haza, a határ után mindig rámtör a félelem, itt nem, nem tudom miért, de mindig úgy érzem, hogy itt nem történhet velem semmi rossz. Pénztárcát ha elhagyom, leadják, ha valamit nem találok segítenek, persze lehet hogy nics semmi alapja, csak talán a "korai bevésődés" az inprinting teszi.

rdi 2011.02.16. 14:54:19

@Frengi: Pedig már itthon is egy csomó helyen van gombos zebra. Meg hangos zebra is. Meg visszaszámlálós zebra.

2011.02.16. 15:49:44

@Frengi: Én úgy halottam, hogy a fritzeknél valóban már a zebra közelében ténfergő gyalogos látványától megállnak az autósok, ugyanakkor, ha egy kerekesszékes megakad pl. a járdaszegélyben vagy egy úthibán és már 3 perce szerencsétlenkedik, hogy kiszabaduljon, azt szenvtelenül végignézik, nem dudál, nem anyázik, nem türelmetlenkedik senki, de nem is segít.
Nem tudom, valóban így van-e.

2011.02.16. 16:50:46

@Brother Love: Nekem nincsenek rossz tapasztalataim, sokat utazom, mindig nagy csomagokkal, és mindig segítenek, ahol nincs lift, de általában minden akadálymentes.
A legbelepőbb helyeken is, az egyenruhások meg pláne segítenek. Én egy 50-es mamó vagyok, tehát nem lehet benne semmi hátsó szándék. A németek udvariasak, beléjük nevelték, és amúgy sem kerül semmibe.

Ha az úton, egy táblán látsz egy táblára festett cipzárt, talán akkor elgondolom, hogy mégsem maguktól engednek be a belső sávba.

(itt láttam egy aranyos táblát: tessék nevetni! Fényképezés. A gyorshajtásfényképeken ugyanis a vezető arca is látszik, nincs vita, hogy ki vezette az autót.)

Itthon is bizonyára ez a helyzet, de itthon nem utazom, itthon autóval vitetem magam, és az anyósülésről osztom az észt. Erre minden alapom meg van, mert bár jogsim nincs, mégis legalább 3x volt olyan balesetem, hogy hajszál híján ott maradtam, mondjuk, amikor egy traktor kijött elénk a földútról és az utastérben állt meg, meg ilyenek. Ezért mindig gondosan bekötöm magam, kapaszkodok, és figyelek: több szem többet lát alapon megyek a családom idegeire.

Nadiposzi (törölt) 2011.02.16. 18:51:26

@Frengi:
A német traffi tényleg megörökíti az elvetemült gyorshajtót. Cimboránkat 145-el fotózták le a Ford Transittal az autópályán (lejtőn lefelé), a német kollegák ki is rakták a képet a faliújságra. Ott ugyanis a büntivel együtt a képet is megkapja a delikvens. Jót röhögtek rajtunk, nem hitték, hogy az öreg Fordba van még ennyi szufla. Két hét múlva az Ausenstelle WW kisbusza is felkerült a dicsőség táblára, bár a német srácok nem érték el a bűvös 140-et.

la paloma de la rosa 2011.02.16. 19:03:32

@Professor Pizka: Bajor gizi kommentje: hosszan tartó, intenzitása közepes. Te kommented: váratlanul feltörő intenzív. A másodikat részesítem előnyben. Mármint ugye nevetést.

2011.02.16. 19:17:27

@Nadiposzi: A német autópályán nincs sebesség határ, de ahol kint a tábla, hogy ennyi, ott sajna csak annyi, és fényképző gép meg ott van beépítve valahol, nem ám az út szélén ácsorognak, mondjuk a városhatártól pár méterre.

A gyermekem január 2án vitte el az autót, de már 6-án lefényképezték Sárbogárdon, jött is a levél az exnek, hogy 30 ezer az a 77km/óra.

Most az van nálunk, hogy a büntit nem befizetni, majd a jegyző behajtja adók módjára, és akkor a pénz ott marad a faluban, amire igen csak szükségük van, mert a hivatalban a multkor kikapcsolták a telefont, hát örülök hogy segíthettem, mit mondjak erre?

Nadiposzi (törölt) 2011.02.16. 20:10:31

@Frengi:
Nekem is 30-ba fájt a 60-as táblánál 82-es tempó a 6-oson. És még egy képet se küldtek cserébe, apa kocsit hajt. A német sztori meg Aachen és Köln közt esett meg.
Te nem ezen a környéken élsz? (Mintha Dürent emlegetted volna egy kommentedben korábban.)

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2011.02.16. 20:32:48

@Nadiposzi:

el kellett volna kérni a fotót a bizonyítékkal, majd feldobni a verdát a vaterára a használtautók közé, hogy vajon mennyiért vinnék el?

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.02.16. 21:08:19

@la paloma de la rosa: jó, hogy tisztáztad, én kapásból a savas refluxra asszociáltam :-)

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2011.02.16. 21:13:59

milyen lehet egy idegen bolygón élni ahol pont ilyen bunkó vezetők miatt idegeskednek a lila, 16 szemű, 4 agyú lények

Zorita 2011.02.16. 22:25:05

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és:
@altoid:
ja, ja, jó kis zene, ráadásul milyen példás modorkirály a sofőrúr a szürke merdzsóban, főleg 1:00-tól 1:05-ig :)
(amúgy PONT ilyen autót szeretnék, ha ilyet nem kapok, más nem is kell)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.02.16. 23:05:58

@Professor Pizka: Na mi van, átalakulunk dalárdává? The Manner Singers!

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.02.16. 23:09:25

@altoid: az nem lenne jó. Boldogult atyai nagyapám objektív világszemléletű ember volt. Szerinte harangozónak kellett volna mennem a kürtölés helyett.

hastáncos · http://www.hastanctanitas.hu 2011.02.17. 10:47:20

rossz napjaimon nekem ez egy levegővétellel kijön a számon.főleg a taxis rész ;)

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2011.02.17. 13:02:03

@Professor Pizka: @altoid:

voncsjúbájmitucc voncsjúbájmitucc voncsjúbájmitucc voncsjúbájmitucc voncsjúbájmitucc voncsjúbájmitucc

09szepi06 2011.02.17. 16:40:38

@bajor gizella: Ezt tuti az egyik barátnőmről mintáztad:"imádok ezen az utcán nézelődni amúgy, mindig olyan érdekes ruhák vannak abban a kiarakatban látod?" Meg ideadnád a kesztyűtartóból a szájfényt:)
Nagyon büntet:)

escargot 2011.02.17. 19:02:04

@Zorita: Az az arc maga a Schulmadchenreport összes. :)
(Néhány részében egyébként tényleg a kocsik voltak a legszexisebbek.)

mrs.starkey 2011.02.22. 14:41:27

mekkora egy pöcs. megütném.

zulululu 2011.02.24. 13:41:02

ZSENIALIS!!
:DDDDDDDDDDD

zulululu 2011.02.24. 18:03:34

"Na, ez meg mi. Beállt a külső szombat délelőtt... Szentatyám. Na mindegy, itt ezen a sárgán még átgurulunk. Hát mégsem, kicsit várunk itt a zebrán. Nézd meg, ezt de rühellem, ezt a gúnyos fejcsóválást, ahogy itt kerülgeti az autót. Istenem, kerültél két métert, lerohadt a lábad, mi? Megnézném, te hogy vezetnél! Ezek meg innen a másik oldalról kanyarodnának. Hova kanyarodsz baszod, amikor látod, hogy itt állunk a kereszteződésben, te? Te idióta, te."

Ez annyira odabasz :DDD
Eskuszom ez lesz az egyik kedvencem a TOP-ok mellett (vendeg / balek)
süti beállítások módosítása