Olvasói rovat - A budai anyuka

2010/11/07. - írta: Modor Tibi

Szasz Tibi!

A
Homár dérynés posztja inspirált (belepillantva a levélbe, a panaszos "exclusiv stylusa" inkább a legalja - Tibi)

Üdv,

balage_81

 

 




A budai anyuka

Úgy is hívhatnám, hogy milliomosné. Tulajdonképpen az aranyásó idősebb, a projektet már sikeresen letudó megtestesítője. Harmincas, maximum negyvenes anyuka, egy vagy két gyerekkel, akik többnyire 10 évnél fiatalabbak. Természetesen nem dolgozik, arra ott a férje. Ezt normálisnak is veszi: ha már az Ottó igazgatóhelyettes a banknál, inkább nem megy vissza dolgozni (valójában soha nem is akart, csak megvárta, amíg apu befut, aztán leszült két kölyköt). Nem is lenne a típussal semmi baj, ha nem volna olyan átkozottul beképzelt és persze modoros :) Fellelhető a budai plázákban, elegánsabb közértekben meg az óvodák és iskolák környékén reggel 8-tól délután 5-ig. Egyik fő ismertetőjegye a fontoskodó, felsőbbrendű tekintet, illetve, hogy mindig úgy csinál, mintha rengeteg problémája lenne. Közben bámulatos technikával néz át szinte mindenkin, aki nem az ő - elnyert - kasztjából való.

Természetes élőhelye szigorúan a Hegyvidék-Rózsadomb-tengely. Itt éli családjával a felső tízezer gondtalan életét egy száz milla körüli családi házban, ritkábban egy méregdrága lakóparkban. Milliomosné kellően beképzelt (és buta) ahhoz, hogy azt higgye, férje nélküle semmire sem vitte volna. Ennél fogva a pénz közös - az egyébként sikeres és magabiztos menedzser férj otthon legjobb esetben is csak egyenrangú partner, de az állandó shoppingolást vagy a gyerek tök felesleges síruháját nem kifogásolhatja, az tudniillik elvesztett ütközet volna. A budai úrinő úgyis itt fogja meg aput a legjobban: az utódnak mindent meg kell adni, meg is van tehát a legjobb kifogás az örökös költekezésre - illetve ő sem marad otthon egész nap, mert valamit mindig venni kell a kölyköknek.

Egyébként jó kondiban tartja magát, az iskola után irány az edzőterem. A jobb fajta legalább erre figyel, a rosszabb el is hízik, még talán főzni sem hajlandó - oldják meg a szolgák. Apropó személyzet: felsőbbrendűségének tudata leginkább a bébiszitterrel való viszonyban látható. Lekezelő hangon beszél vele, jobb esetben csak lesajnálja, és leereszkedik hozzá. A hívatlan vendégekkel udvariatlan, átnéz rajtuk, a férje üzletfeleivel viszont bármikor bájolog - tudja, hogy ez a szerep része. De nem üti meg a szintjét például a saját személyi edzője és a konditeremben található többi ember sem. Egyébként ravasz nőszemély: azt mondani sem kell, hogy ha kiderülne az igazság, vagyis hogy apu szeretőt tart, hülyére perelné a szerencsétlent. Oké, az egyik alfaj tud róla, de a pénzért cserébe nem törődik vele, a másik meg simán olyan debil, hogy azt hiszi, az nem lehet, hogy valaki más kelljen az ő emberének. A legrosszabb, hogy tényleg van olyan manus, akinek nincs senkije, pedig pénze lenne rá.

A modoros milliomosnénak van még egy roppant idegesítő tulajdonsága: életveszélyesen vezet: tíz légzsákos svéd limuzinját ritkán használja, gyakorlata nincs, így simán lezúzza bárki autóját egy kisebb kereszteződésben vagy a bevásárlóközpont garázsában. A többit innentől a családi ügyvéd intézi, apuci meg bosszúsan legyint. Akkor elkerülhető a baleset, ha a másik autós kellően éber. Ilyenkor viszont kár is volna mutogatással vagy szóban elmagyarázni a szerencsétlennek, mit rontott el. Ahogy azt a szerző egy barátja nemrég kitűnő szociológiai érzékkel megfogalmazta: az ő világában át lehet menni az úton oldalra tekintés nélkül, hétköznap délelőttönként ugyanis a budai plázák környékén alig van más az utakon. Így nem csoda, hogy nem érti, ha az ember a jobbkézszabályról kezd magyarázni neki, meg egyébként is mindig igaza van, miért pont most ne lenne... A szerző a poszt végén jegyezné meg, semmi baja a gazdag nőkkel, annál jobban irritálja viszont némelyikük butasággal kevert önteltsége.

Zárásképpen pedig egy közelmúltbéli élmény, ami egy húszas éveiben járó aranyásó ismerőssel történt meg - egyúttal visszaadta a reményt, hogy pár férfi még észnél van: a hölggyel az általa kierőszakolt esküvő előtt egy ügyvéd jelenlétében, vaskos házassági szerződés révén közölte dörzsölt férje, hogy válás vagy egyéb családi konfliktus esetén egy büdös buznyákot sem kap. Milliomosné-jelölt nyelt egyet, és aláírta a papírt. Majd később rájött, hogy nagyon rácseszett, de akkor már nem volt visszaút, nem akart perelni. Tudta, hogy elbukná a jacuzzis házat és a korlátlan luxust. Az eset arra világít rá, hogy a férfitársadalom modoros, soviniszta tagjainak nem árt figyelniük, ha nehezen megszerzett javaikra veszély leselkedik. Egyúttal ékes példája annak, hogy az aranyásó női populáció létszámának és harácsolásának kordában tartása törvényileg lehetséges, evolúciós szempontból pedig üdvözlendő és kivitelezhető folyamat :)

356 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

L'eau fasse · http://intogyujtemeny.blog.hu 2010.11.07. 08:41:13

Gyö-nyö-rűűű :D Hidegkút is tele van ilyenekkel a '90-es évek közepe óta, én meg amióta vezetni tudok, megértem fatert, hogy miért idézi állandóan Hofit (?) amikor szembejön az egyik "szomszédasszony". Az idézet: "az ilyeneknek azért kell a terepjáró, mert a seprű túl huzatos lenne".

Anti Anyag (törölt) 2010.11.07. 09:06:45

Primitív és ennek megfelelően ordenáré. Jól ismert jellegzetes típus.

2010.11.07. 09:08:57

Ez akkor jó, ha elviszi a válással apuka pénzét, de esze nincs, csak feléli, apuka meg pár év alatt újra talpra áll szépen.

Taligamajom 2010.11.07. 09:09:20

Ez a poszt az Igazság.

Dave_bloghu 2010.11.07. 09:13:18

És amikor apuka csinál neki egy még pénzmosásra sem alkalmas bizniszt, hogy elfoglalja magát? Konditerem, galéria, bunda szalon. A célt eléri, hiszen az alkalmazottakkal kiélheti hatalmaskodási ösztöneit, és talán kevesebbet jut eszébe, hogy le újra kéne burkolni a fürdőszobát, mintha egész nap otthon teped.

Anti Anyag (törölt) 2010.11.07. 09:17:12

@Hadrian77: Az ilyen szokott kapni butikot, mert semmmihez nem ért és azt hiszi, hogy a divathoz igen.

Az is a gond, hogy apuka a vállalkozásra figyel és amikor ismerkedik, csak a két csöcsöt nézi. Azt már nem, hogy amúgy a nő mekkora gyökér. Mire észreveszi, már késő, ott a gyerek. Ezekből a szerencsétlenül alakult vállalkozói sorsokból amúgy 12 egy tucat.

medvedr 2010.11.07. 09:21:00

Találó, jó poszt. Hegyvidéken sok van ilyen. Van egy ritka példánya, amelyik lényegesen okosabb mint a kapcsolati tőkéjét kamatoztató apa, de a pénzért meg az életforma kellemes részéért bevállalja, hogy ilyen legyen. Ezek is igen undorítóak tudnak lenni.

2010.11.07. 09:28:27

Nem jártam még ezen a blogon, de ez a poszt megérte. :-)

2010.11.07. 09:43:49

@Anti Anyag: van egy Fekete István novella, asszem a 30-as évekből. Egy ilyen nő valakit lecselédez a buszon, mire azt a választ kapja, hogy az ilyen nagyságosasszonyokat megenné a kosz a cselédek nélkül, sajnos csak erkölcsi győzelem van a végén, de jól jellemzi ezeket az embereket.

mbrz 2010.11.07. 09:45:46

Ami kimaradt, hogy a gyerekeivel szemben nemtörődöm, hanyag, mert hiába pörög ott minden szülői értekezleten, jótékonysági bálon, stb, fingja nincs például, hogy mit szeret vagy nem szeret a kis Krisztiánka, mert ezt ugyanolyan királynői legyintéssel a személyzetre lőcsöli, mint az ezüstnemű pucolását. A sznobéria meg az aranyásás elnézhető szerintem, ez kevésbé.

A poszt amúgy találó és hiánypótló :)

lárvalányhaj 2010.11.07. 09:53:50

@mbrz:

Szerintem az aranyásás sem nézhető el. A posztban leírt nő közönséges prostituált, csak mivel nem a sarkon vagy az út szélén dolgozik, ezért úgy gondolja, hogy joga van lenézni másokat.

édeskisvirág 2010.11.07. 09:55:47

Roppant megnyugtató, hogy ezt más is látja :))
Fél éve élek Budán ( pesti prolilány vagyok ) és teljesen kiakadok mikor a párom kislányával elmegyünk pl. a Millenáris játszóterére és ott az a sok beképzelt Anyuka, a steril gyermekeikkel....titokban mindig arra vágyom, hogy egyszer valaki emberi lesz..de nem, eddig nem adatott meg.
Ja és azt is szeretem mikor ezen Anyukák nekem nem
( biztos érzik a proletár illatomat :D )vagy csak félvállról köszönnek....párom tudja a véleményem, jókat is derülünk rajta, de azért elmondom, hogy igen is szörnynek tartom ezeket a Nőket!
Szóval köszi a cikket, ez kellett...ja és most valszeg elsétálunk a Millenáris felé ;)

[c] 2010.11.07. 09:56:17

@Anti Anyag: "Az is a gond, hogy apuka a vállalkozásra figyel és amikor ismerkedik, csak a két csöcsöt nézi. "

Vagy éppen apuka is úgy gondolja, hogy a boldogság szükséges és elégséges feltétele két nagy csöcs, illetve a hozzájuk tartozó tökéletesre öltöztetett-sportoltatott-sminkelt nő, akivel lehet reprezentálni.
Aztán később esetleg rájön, hogy mégsem. Vagy nem jön rá, mert neki is jó így.

V.A. 2010.11.07. 09:57:32

Remek poszt, legközelebb is benézek ide.

Ladyb 2010.11.07. 09:58:24

Abszolút találó poszt.
Hozzátenném, hogy az a pasi is megérdemli, akinek ilyen nő a párja. Hiszen ketten kellenek a képmutatáshoz... :)

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2010.11.07. 10:00:26

megélhetési ribancok. viszont a gyerekeiket nem kell a proligyerekeinknek elviselni, mert a hasonló gazdag szülők alapítványos-/magániskolájába járnak majd (vagy lauder jahve-ba) a hasonlóan neveletlen, figyelemhiányos kis fattyúk.

gramercy 2010.11.07. 10:00:45

na ezert (is) meghaladott intezmeny a hazassag

Tóth Ágas 2010.11.07. 10:06:13

másik altípus, aki másfél évente ráveszi aput, hogy mindenképpen költözni kell, mert. (indoklás felidézhetetlenül blőd) a vadonatúj lakást természetesen át kell alakítani és fel kell újítani. budai anyuka létezése értelmet nyer: ő hívja fel a költöztetőcéget, majd a lakberendezőt. amikor elkészülnek, már kinézte a következő lakást/házat. apu költöztetődobozból öltözik élete kb egyharmadában, viszont a válásig lezavart 6-7 költözés végülis nem kerül neki többe, mint pártízmillió.

mbrz 2010.11.07. 10:15:50

@lárvalányhaj: hát ezen túllép az ember egy idő után, én legalábbis túlléptem, de hogy lepattintja a gyerekét, aki majd megveszik érte, vagy hogy beleszarik, mit akar a szerencsétlen, és úgy kommandírozza, mint egy szakasz kiképzésen lévő kiskatonát, az szerintem súlyosabb vétség.
pláne, hogy ha attól érzi jobbnak magát, hogy a gyerekei után nyalod fel a márványpadlót a konyhában, azon tényleg csak röhögni lehet, és nem magadra venni a pofákat, amiket vág.

kanyaró 2010.11.07. 10:16:18

pont mint a csajom...hehehe

NYJetsTD 2010.11.07. 10:16:42

Csillagos ötös poszt!
Ne feledjük még a minden évben kötelező "Kenyában voltunk telelni, kirucantunk Párizsba shoppingolni, én Mauritiuson már unok lenni" dumákat.
De a kedvencem a MOM parkoló kanyargós garázsa... Ahány Volvo XC, Audi A3, Merci CLK, VW Beetle karosszéria nyom van a falon, az világrekord : )

Perselus Piton · http://www.weirdhungary.blogspot.com/ 2010.11.07. 10:17:35

mi történt ezzel az országgal, az első 15 kommentben egy fia zsidózás sincsen, a 16.-ban is csak gyenge...

mbrz 2010.11.07. 10:20:29

@Bachterman: csóri gyerekek sokszor tényleg zavartak lesznek, mire túllépik az ötéves kort, de erről a balfasz szüleik (nemtörődöm apuka és Mussolini-típusú anyuka a legtöbb esetben, aki ugyanúgy nemtörődöm, csak úgy csinál, mintha) tehetnek, nem az alapítványi iskolák... a hozott anyag még mindig számít.
(a lauder meg javne.)

Parajpuding 2010.11.07. 10:21:55

Ez nem feltétlenül pénzfüggő. Tele vagyunk fontoskodó, öntelt, mihaszna és buta nőneművel (a NŐ és a nőnemű nekem nem ugyanaz), függetlenül attól, hogy átlag, vagy az alatti anyagiakkal van körülvéve.
Az tény, hogy a mai világban a posztban írt egyeddé válni kívánó nőnemű nagy többségben van. Őket elsősorban egyetlen dolog elégíti ki: a pénz. Persze cserébe semmit nem nyújt (mert nem is tud nyújtani), de ez már legyen inkább az ilyen gazdag - többnyire puhos, izzadó, impotens - pacsker baja.

lárvalányhaj 2010.11.07. 10:25:54

@Anti Anyag:

"Az is a gond, hogy apuka a vállalkozásra figyel és amikor ismerkedik, csak a két csöcsöt nézi. Azt már nem, hogy amúgy a nő mekkora gyökér. Mire észreveszi, már késő, ott a gyerek. Ezekből a szerencsétlenül alakult vállalkozói sorsokból amúgy 12 egy tucat."

A kínálat csak a keresletre reagál, szerintem. A gazdag vállalkozók jó testű, ámde üresfejű (nem sok vizet zavaró) csajt akarnak maguk mellé, aztán csodálkoznak, ha a kritériumoknak megfelelő csaj mellé bónuszcsomag is jár.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.11.07. 10:34:12

@lárvalányhaj:

Majd eldörgölök egy könnycseppet a semem sarkában a félresiklott vállalkozókért.

sbacsika 2010.11.07. 10:45:51

az a kisebbik baj, hogy tényleg van néhány nagyarcú pina a dombon. a nagyobbik baj, hogy irigyek vagytok :)

bürger 2010.11.07. 10:46:44

Nem kell ezen csodálkozni. Ez a világon mindenhol így van.
Húsz évvel ezelőtt nagyon gazdag német városban dolgoztam, és ugyanezeket a Pajerós libákat láttam a belvárosi bevásárló központok környékén. A csajok a pénzre hajtanak - ez mindig is így volt. és így is lesz.

ÁkiBáki (törölt) 2010.11.07. 10:51:36

Teljesen mindegy, hogy egy budai ház hálószobájában vagy az utcasarkon történik, mindkettő prostitúció.
És eszerint kell kezelni is őket,amennyiben egy nő árucikket csinál magából, tehát adható-vehető.
Ebből a típusból soha nem lesz feleség, anya, megmarad megélhetési ribancnak. Az út mellett álló viszont legalább vállalja amit csinál.

mbrz 2010.11.07. 10:51:41

@sbacsika: tényleg, az ilyen élet aztán a vágyak netovábbja. tartalmas, sokoldalú, mi több, fontos. (mondjuk tényleg, ki tartaná el különben a bundagyártókat és ki kenné magára a százezres arckrémeket?)

icceman 2010.11.07. 10:51:47

Én ismerem a budai anyuka ötvenes+ változatát. Sajnos nem volt annyira okos, hogy megtartsa a férjét, akit addig csesztetett, hogy az lelépett egy csinos és normális harmincassal. A többszázmilliós villában éldegél egyedül, a gyerekek kirepültek, uszoda vize leengedve. Még nem váltak el, a férj annyira jó fej, hogy továbbra is eltartja. Mivel nem ért semmihez, eladóként(!!!) dolgozik egy bevásárlóközpontban, természetesen oda is sportkocsijával jár be. Már nincs több amerikai körút, hawaii nyaralás, stb stb. Úgyhogy budai anyukák: csak okosan

Lotyó Bridzsida 2010.11.07. 10:53:39

Igazából azért nem értek egyet, mert zsák meg a foltja.
Felszínes emberek (nők) a felszínes embereket (férfiak) vonzzák. Nem kell sajnálni a hülyeaput ilyenkor, mert sokszor hülyébb, mint az asszony. Csak pénzt keresni tud, minden máshoz totál alkalmatlan az életben. Én nem sajnálom ezt a réteget a budaianyuktól egy kicsit sem.
Ha apunak lenne agya, akkor valóban kölcsönös szerelmi viszonyból házasodna, és odafigyelne a családi életére (egyébként erre azért van példa szerencsére).
De amíg nincs, addig csak "szenvedjenek" (a maguk szintjén ezt nem élik meg szenvedésnek) egymással budaianyuval.:)

Lotyó Bridzsida 2010.11.07. 10:55:15

@icceman:
"normális harmincas" nem akar az "apukájával" élni. Erről csak ennyit.:)

Amorphis 2010.11.07. 10:58:01

@gramercy: A házasság nem meghaladott, csak jól kell választani, mondjuk nem csöcsméret alapján! Azok a hibák, amelyek később a váláshoz vezetnek azok már a kapcsolat legelején megvannak. Csak a többség hajlamos szemet hunyni fölötte, mert vagy a felületes dolgokra épülő szerelem (csöcsméret, segg, stb.) miatt nem tudja, vagy nem akarja észrevenni ezeket, vagy naivan bízik abban, hogy a párja majd megváltozik idővel. Nem fog!!!

molnisz 2010.11.07. 11:00:31

Az ismerősöm egy XII. kerületi iskolában takarítónő.
Jönnek be az iskolába a gyerekek.
Gyerek köszön a takarítónőnek, erre anyuka rászól, hogy minek köszön neki ő csak egy takarító.

lárvalányhaj 2010.11.07. 11:03:11

@sbacsika:

Azt azért ne felejtsük el, hogy ezek a nénik is keményen megdolgoznak az anyagi javakért. Például azzal, hogy egy olyan pasit körülrajonganiuk (természetesen szexuális értelemben is rendelkezésre állva), no meg a nap hátralévő részében elviselniük, akiktől amúgy felfordul a gyomruk. Nem tudom, nekem ezen az áron nem kellene nercbunda. Inkább elmennék a TESCO-ba eladónak.

lárvalányhaj 2010.11.07. 11:04:19

@adamka2:

Márpedig megváltozik, például a segge 5-6 év után már kétszer akkora lesz, mint a kapcsolat elején.

ő-szinte 2010.11.07. 11:05:37

Az irígység csúnya dolog és sajnos kis hazánkban nagyon divatos. Nekik bejött az élet, nektek nem. A pasi pénzt tud keresni, a nő meg ért a manipuláláshoz. Ti meg szart se tudtok ezért fanyalogtok! Nem irígykedni kell, hanem megtanulni a fortélyokat...

Amorphis 2010.11.07. 11:06:56

@Lotyó Bridzsida: Egyetértek! A hülyeanyu mellé kell a hülyeapu is!!! Megérdemlik egymást! Amúgy teljesen helyénvaló, hogy ha a férjnek jól megy, akkor az asszony otthon marad, viszont akkor példás háztartás és gyereknevelés jár cserébe!

lobaszopiatej 2010.11.07. 11:07:09

Kimaradt, hogy az anyuka ebben a korban mar ferjevel nem szexel, vagy ha igen csak kenyszerbol.
Ehelyett edzoterembol/ferfiprostikkal szerzi be az oromot, amit teljesen termeszetesnek vesz, nincs buntudat.

[c] 2010.11.07. 11:07:59

@ő-szinte: Kösz, de sem manipulálni, sem manipulálva lenni nem szeretnék. Sok pénzt keresni igen, de azért nem bármi áron.

mbrz 2010.11.07. 11:08:09

@lárvalányhaj: miért kell ehhez undor? a legtöbb esetben ez a két díszpéldány nagyonis hasonlít. mondjuk, ahogy sokan mások, sokszor inkább a házasság romjain élnek, de ez nem jelenti, hogy valaha ne szerették volna egymást.

Amorphis 2010.11.07. 11:08:35

@lárvalányhaj: Na persze így is lehet nézni a változásokat! :)

gzso 2010.11.07. 11:08:40

Tényleg jó poszt. Én még utálom azokat akik háztól házig viszik a gyereküket iskolába-ovodába reggel és este, akár több kilométeres kerülővel felesleges forgalmat generálva az utakon! Példa Keleti Károly u. reggelente azért áll a sor hogy a gyerekek ki szálljanak az autóból pont az iskola bejáratánál!

www.bp-motor.hu

lárvalányhaj 2010.11.07. 11:09:28

@ő-szinte: Hallottad már életedben a "BMW-s logika" kifejezést?

[c] 2010.11.07. 11:10:52

@adamka2: "Amúgy teljesen helyénvaló, hogy ha a férjnek jól megy, akkor az asszony otthon marad"

Felőlem. Csak ne legyen kötelező.

lárvalányhaj 2010.11.07. 11:12:20

@adamka2:

Hát igen, ha már prostinak áll valaki, nem árt, ha legalább a szolgáltatás jó színvonalú :P

nyekk 2010.11.07. 11:12:48

Egyedüli elégtétel az, hogy amint az ilyen "toxic wife" (ha jól írom) öregecskedni kezd, -eléri a negyenet-, legtöbb gazdag apuci lecseréli őket egy húszéves hasonló plázap.csára.

sTormy 2010.11.07. 11:12:48

@ő-szinte: Vannak fortélyok, amiket nincs gyomrom megtanulni. Mivel a pénzszerzés fortélyai többségükben ilyenek, valószínűleg kimaradok abból, hogy olyan feleségem legyen, mint itt a posztban. Nem érzek irigységet.

nyekk 2010.11.07. 11:15:09

@sTormy: Persze az az igazi méreg, ha egy pasi csóró, és mégis ilyen mentalitású feleséget fog ki. (Csak a maga színvonalán)

Nagykevély 2010.11.07. 11:16:03

@lárvalányhaj:
A férfiak kb. fele vagy inkább a nagyobbik része úgy ahogy van szexuálisan közömbös a nőknek. Mindegyiknek. Akkor néhány mazochistát, meg terézanyát leszámítva, miért van mégis barátnőjük/feleségük?
Vagy nincs, de ez egy másik történet.

sTormy 2010.11.07. 11:16:31

@nyekk: Hát az az ilyen mentalitású, aki az én vagyonomon akar élősködni, eléggé pofára fog esni szegény. :D

[c] 2010.11.07. 11:17:43

@ÁkiBáki: "És eszerint kell kezelni is őket,amennyiben egy nő árucikket csinál magából, tehát adható-vehető."

Hm. Ehhez azért hozzátenném, hogy a legtöbb férfi, aki efféle nővel él együtt, nagyon is tudatosan választotta ezt az életformát. Ebből következően azonos erkölcsi szinten leledzenek.
Tulajdonképpen még elítélni sem tudom, amennyiben mindketten felvállalják, hogy gyakorlatilag üzleti szerződés van köztük. Azt vettem észre, hogy a maguk módján tisztelik egymást ezért.
(A "véletlen teherbeesősdi" más lapra tartozik.)
Én ugyan képtelen lennék így élni, de ha nekik ez megfelel és korrekten teszik, felőlem...

Nagykevély 2010.11.07. 11:17:59

@gzso:
Azokat gyűlölöm én is. A kibaszott kölykének leszakadna a lába, ha gyalogolna 100 métert.

ő-szinte 2010.11.07. 11:18:43

Mindenki maga választ, ha nekik úgy jó, nektek miért nem? Nem nektek kell velük és úgy élnetek.Csak a gyerek nem választhat...

Patrick Bateman 2010.11.07. 11:19:00

A magyar társadalom talán legélesebb kaszthatára húzódik meg itt. A butikosné, aki negyvenkettő (az iwiw-profilján örök harmincnyolc, a faszbukhoz nem ért, mert az ő idejében még oroszt tanultak, és a videómagnó- és c64-csempész időszakban csak egy kevés németet szedett föl, de már tudott Haribo gumicukrot kérni a göttlesbrunni benzinkútnál), még igazi proli, a kártyapakliszerűen szétrétegződött prolitársadlom része, és mint ilyen, kapcsolata világgal szoros és bennsőséges. A telefont a vállagödrébe szorítva csacsog, miközben a kislányát kisegíti a RAV4-ből a budakalászi studió előtt, ahova ergéesre hordja, kezébe nyomja a tornazsákot, és egy nagy, nyálas, meleg puszit nyom a gyerek arcára. Megvárja, míg bemegy, és amikor az visszanéz a kapuból, akkor felsőtestét meggörbítve, kezeivel a hasa magasságában kifelé fordított tenyérrel körözve integet neki – változatlanul telefonálás közben. A bal első ülés üres Norbis ásványvizes üvegekkel, régi Blikk számokkal, és szórólapokkal van tele, mert alapvetően jó ember, mindig elveszi a piros lámpánál kínált szórólapot, mert szegény gyerekek ott állnak hóban-fagyban-füstben. Miközben kislányára vár, komoly bűntudattal terhelten bemegy „csak melegedni” a Saszi Palacsintázójába, és őszintén, tele szájjal röhög az önkorminál bérelszámoló Pákainé Erzsike pletykáin, miközben kétpofára falja az áfonyás-nutellás palit. De azért diétás kólával kéri.
Azt viszont, akiről a postban szó van, a csönd és az érinthetetlenség aurája lengi körül. A luxemburgi rendszámos fájdalomszürke hibrid Lexus RX némán érkezik a hűvösvölgyi villa elé, ahova Adélt hordja klasszikus balettre, hetente kétszer, legfeljebb a gumizajt hallani, azt is tompítva, diszkréten. Kívülről, a hővisszaverő füstüveg szélvédő mögött csak homályosan látni az alakját, mintha ő is az autó része lenne, vásárolható extra. Nem száll, ki, nem csinál semmit, csak a bal kezének középső ujján a gyűrű karistolja féregszerű mozgással a bőrbevonatú kormányt. Nem néz rá a kislányra, ahogy az erölködve nyitja a féltonnás ajtót, és lekászálódik a murvára. A kislány az ő nyolcéves klónja, arca mozdulatlan maszk, a szemei kék üveggolyók, nem tükröződik bennük semmi. Már nem remél semmit, sem vágyai, sem félelmei, csak az alaktalan, megnevezhetetlen szorongás, anyja könnyáztatta arcának halványuló emlkéke az elázott smink kék barázdáival, amikor egyszer véletlenül rányitott a fürdőszobában. Tizennégy évesen megpróbál elmenekülni otthonról, csak azért, hogy történjen valami, de nem ismeri a várost, metrón csak kétszer ült, egyszer, amikor az Állatkertbe vitték őket, meg amikor az Operában nézték meg a franciatagozatosokkal a Fideliot, a buszok célállomásai mintha ismeretlen, egzotikus harmadik világbeli országok lennének, Pesterzsébet, Kőbánya, Kelenföld, így a Moszkva téren ácsorog az esőben két órát, bemegy a Mammutba, vesz egy Lush szappant, egy bugyit a Women’s Secretben, és az egészet azonnal a kukába dobja. Végül egy barátnőjénél köt ki a MOM lakóparkájának egy penthouse-ában, és arról beszélgetnek, hogyha egy jégdarabbal vágják fel a csuklójukat, az tényleg nem fáj-e és hogy a halottak arcát tényleg kitömik-e vattával, hogy az ne essen be a ravatalozóban. Rákeresnek a Gugliban. Ezzel eltelik az idő, míg az apja megérkezik és hazaviszi.
A nő, míg tart az óra, kint várakozik, a hallhatóság határán szól a kocsiban a Mark Levinson audio, az oldalablakon és a napszemüveg inkognitóján át érdeklődés nélkül méregeti a parkolóban többi Nissan Muranot, GL Mercedest. Ha valamiért, évente kétszer mégis be kell menni ez épületbe, akkor sem szól senkihez, a folyosó közepvonalán vágtat, törtfehér Valentino kabátja szorosan, övvel összefogva, magassarkúja élesen koppan a kövön, kislányát a csulójáűnál megregadva húzza maga után. Most nagyon szeretne még egy Xanaxot bevenni, de a kesztyűtartóban a fiola reménytelenül üres. Alkonyodik.

Lotyó Bridzsida 2010.11.07. 11:20:10

@adamka2:
Azt gondolom, hogy egy kölcsönös szeretetben működdő kapcsolatban szinte természetes, hogy ha van elég pénz a megélhetésre, akkor a nő nem gályázik feleslegesen, hanem a családjának szenteli magát. Amennyiben ez kielégíti hosszútávon. Ezen valóban kár bárkinek fanyalogni.
Dolgozna a tököm multinál, ha nem lenne "muszáj". De azért meglepődnék pl magamon, ha semmi más nem érdekelne az életben, csak a család non-stop-pop-rock. Szóval valamit biztos dolgoznék, max nem kérnék érte pénzt.

Nagykevély 2010.11.07. 11:20:33

@antiszociális exlúzer:
Ez nem feltétlenül igaz, mivel a férfiak amilyen ostobák képesek érdek nélkül is szerelmesek lenni egy csinos pofiba. Főleg, ha az illető kiröhögött omegahím volt fiatalkorában ezért tapasztalatlan a nőstényeknél.

ÁkiBáki (törölt) 2010.11.07. 11:21:36

@antiszociális exlúzer: Hát lelkük rajta, amennyiben beveszi a gyomruk. Megannyi olyan ismerősöm van, akinek az anyagi helyzete nagyon is rendben van, de nem hajlandóak erre a fajta konzumációra, ergo egyedül is élnek.

ő-szinte 2010.11.07. 11:26:19

@Patrick Bateman: Nem tudom, hogy mi a foglalkozásod de hagyj fel vele és kezdj regényt írni, mert szerintem kurva jól csinálnád!

lárvalányhaj 2010.11.07. 11:26:27

@Nagykevély:

Az, hogy egy pár férfi- és női tagja között milyen a szexuális kapcsolat, mindkét félen múlik. Ha fontos szempont, hogy sok és jó szex legyen, akkor tenni kell érte.
Ahol a nő nem kívánja a szexet, az rendszerint azért van, mert csupa felejthető jellegű vagy kifejezetten kellemetlen tapasztalata volt ezen a téren. Emiatt eleve nem kívánja a szexet, a partnere nem beszél vele erről, nem tesz azért, hogy a nőnek is jó legyen az ágyban stb. A nőkben meg sokszor nem merül föl, hogy ők is változtathatnának a helyzeten, például azzal, hogy új trükköket vetnek be, vagy elmondják az igényeiket.
Ha a pasi béna / nem lehet vele beszélni a szexről,
a nőnek meg még nem volt (igazi) orgazmusa, akkor nem csoda, hogy egy-két év múlva már egyáltalán nem fognak kefélni.

[c] 2010.11.07. 11:34:23

@Lotyó Bridzsida: A kulcsmondat ez: "Amennyiben ez kielégíti hosszútávon."

Vagyis, van, akit kielégít, van, akit nem. Én az utóbbi csoportba tartozom, de nem nézem le előbbieket, sőt nem kívánom arra kényszeríteni őket, hogy úgy éljenek, ahogy én, cserébe elvárom tőlük is ugyanezt.

Nagykevély 2010.11.07. 11:34:28

@lárvalányhaj:
Félreérted. Nem ügyetlenségről van szó. Felszállsz a metróra, körülnézel, hány férfinél érzed a "szikrát"? A legtöbbünk nem jóképű, alacsony, pocakos, kopaszodó stb. A férfiaknak jóval nagyobb a toleranciájuk a nők külsejével kapcsolatban, hiszen nagyobb a libidójuk és ugye pinája minden nőnek van.
Na, hát velük/velünk általában ilyen-olyan érdekből vannak a nők, ami nem azt jelenti, hogy ez a nyers anyagiakat jelenti, lehet egyszerűen a család utáni vágyat. Ha az ilyen mentalitású nők eltűnnének, és mindenki szuper emanacipált nő lenne, aki csak "szerelemből" áll le egy férfival, akkor exportálhatnánk malájkurvákat máskülönben a felső 10 százaléknyi faszi kivételével szüzen halnának meg a férfiak.

ÁkiBáki (törölt) 2010.11.07. 11:35:32

@Patrick Bateman: Jót tesz neked ez a vasárnap déli hangulat. Ha ez hétköznap is így megy, valóban foglalkozást kellene váltanod, amennyiben nem ebből élsz.

Sand Lover 2010.11.07. 11:35:38

Jó kis poszt - lenne, ha nem lógna ki az irigység lólába.
Nem védem az aranyásókat, de ez is kétemberes játszma, sőt, üzlet - valamit-valamiért. A pasi a pénzért kap egy szép, üresfejű babát,a csaj meg a gondtalan luxuséletet. Mi ezzel a baj?

Lotyó Bridzsida 2010.11.07. 11:36:06

@ÁkiBáki:
Nana!:))
Azért nem csak ez a két opció (szívok egy hülyével, vagy inkább egyedül gebedek) létezik, bocsáss meg.:))

Én mindig azt mondom, hogy olyan helyen kell ismerkedni, ahol senkire sincs ráírva, hogy tele van lóvéval. Akkor esetleg őszinte lesz a kapcsolat. Bár az a tapasztalatom azokról a férfiakról, akik a maguk erejéből vannak tele lóvéval, hogy az első 3 mondatuk valamelyikében benne van, hogy ők tele vannak lóvéval. Büszkék rá.:) Ami természetes, csak akkor ne csodálkozzanak, ha szar kapcsolatokat bírnak csak produkálni emiatt. Mert mindenkinek vonzó a sok pénz, akármilyen normális egy nő, álszenteskedést félretéve.:))

püré 2010.11.07. 11:36:49

Én is a nevezett környéken élek.Egy alkalommal az Opel Corsánkkal vittem oviba a kisebbik gyerekem, amikor az egyik ilyen megkérdezte, hogy nekünk milyen a másik autónk. Először én nem értettem egészen a kérdést, aztán ő akarta nehezen megérteni, hogy nekünk ez a családi járgányunk...
A terepjáró meg ugye azért szériafelszerelés, mert a panorámás villák mind járhatatlan hegyi mellékutcákban épültek, esetleg lecsípve egy kicsit a természetvédelmi területekből.

[c] 2010.11.07. 11:37:47

@Nagykevély: "A férfiaknak jóval nagyobb a toleranciájuk a nők külsejével kapcsolatban, hiszen nagyobb a libidójuk és ugye pinája minden nőnek van."

Hátööö, ennek éppen a fordítottját tapasztalom. A legtöbb pókhasú, kilógó orrszőrrel rendelkező, öregedő férfiúnak is akkora önbizalma van, mint ide Lacháza, a nők meg folytonos versengéskényszerben élnek.

mbrz 2010.11.07. 11:41:02

@Morgan LeFay: az, ahogy másokkal viselkednek. pláne azokkal, akiket alsóbbrendűnek érzékelnek.

magyar ember teli szájjal 2010.11.07. 11:41:11

Ilyen csajom nekem volt egyszer. Illetve azóta lett ilyen, az új faszijával. Hatalmas csöcse van, úgyhogy mindent megbocsátok.

Sand Lover 2010.11.07. 11:42:07

@Nagykevély: "általában ilyen-olyan érdekből vannak a nők, ami nem azt jelenti, hogy ez a nyers anyagiakat jelenti, lehet egyszerűen a család utáni vágyat."
A családi élet utáni vágy, mint érdek?
Áruld már el, te miért vagy együtt nőkkel? Gondolom, ezek után te érdek nélküli tiszta kapcsolatot óhajtasz...csak legyen pina

pause 2010.11.07. 11:43:36

en szeretnek ien droid penzhajhasz lenni,mit kell kivenni az agyambol? vagy inkabb a bateman fele hibridvalentino anyu-figurat kernem karira magamnak,leheeeet?

ÁkiBáki (törölt) 2010.11.07. 11:44:59

Ugyan milyen sanszom lenne erre, amikor az első három kérdés közül kettő biztosan az anyagi helyzetemre vonatkozik. Olyan helyek? Milyen helyek? Hol vannak ezek?
Akinek az első három mondatában benne van az anyagi helyzete, az meg is érdemli a posztban említett nőket.
Persze abban igazat adok, hogy a jó anyagi helyzet mintegy mágnes működik:-)
A szomorú csak az, hogy ezt a kapcsolat hivatalossá tételénél (házasság) mindenképpen rögzíteni kell, hogy ezen állapot nem osztható. Ellenkező esetben nagyot lehet bukni, bármekkora is a szerelem.

Sand Lover 2010.11.07. 11:45:37

@mbrz: hát megtehetik, nem?
Félre ne érts, nem értek ezzel egyet, sőt, de nem én fogom leszoktatni őket a nagyzolásról. :)

Lotyó Bridzsida 2010.11.07. 11:46:01

@Nagykevély:
Ez tök érdekes egyébként, ez is jön a tapasztalattal. Azzal a férfival lehet jókat szexelni, akinek nagyon van kisugárzása.:) És tök mindegy, hogy kopasz, alacsony, vagy szőrős.
ÉS! fel is kell ehhez szabadulni szexuálisan nőként. Rengeteg nő nem tudja elképzelni sem, hogy szexeljen őszinte vonzódás nélkül, "csak a magam örömére". Szóval ez túl összetett kérdés, asszem.
De abban egyetértünk, hogy nagyon kevés férfi ad magára. Kvázi nem hízik el, normális ruhákban jár, stb.

ő-szinte 2010.11.07. 11:47:53

A férfi anyagi helyzetének fontossága az őskorból ered. Családfenntartás...

mbrz 2010.11.07. 11:50:29

@Morgan LeFay: hogy a viharba ne tehetnék, te is meg én is megtehetnénk, lehetni lehet.
csak nem jó érzés, főleg az elején, aztán rájössz, hogy ezt ő a pénzével járó extrának tekinti, hogy beléd törölheti a lábát, onnantól meg megtanulod leszarni. csak addig kurvaszar :)

pause 2010.11.07. 11:50:48

@Lotyó Bridzsida: azzal a ferfival lehet jot szekszelni akinek jo a farka es tudja is hasznalni.

Lotyó Bridzsida 2010.11.07. 11:51:29

@ÁkiBáki:
Hát nem én akarom megoldani az életed nagy kérdéseit, így nem írom le milyen helyekre gondolok.:)
Annyit azért elárulok, hogy VANNAK olyan nők, akiknek nincs benne az első három kérdésében a "milyen autód van és miből élsz" kérdések.:))
Nyilván nem a trendi szórakozó helyeken kell keresni őket, ennyit segítek.:)

Sand Lover 2010.11.07. 11:53:37

@ÁkiBáki: Randiztam egyszer egy fickóval. Az első 10-15 percben felvázolta, hogy 2 vállalkozás, ennyi-meg ennyi forgalom, stb stb, 2 lakás, egy ház "fullra berendezve", nyaralás Seychelle-n, telelés Barbadoson, bla-bla-bla.
Mellesleg nagyon szerelmes tudna belém lenni.

Én meg úgy éreztem, épp lóvásáron vagyok.

[c] 2010.11.07. 11:56:16

@ő-szinte: Természetes igénye a nőnek, hogy a férfi, akivel él, szorgalmas legyen és felelősségteljes. A szorgalmas és felelősségteljes férfi jó eséllyel anyagi biztonságban él (már amennyire létezik bármiféle biztonság az életben) és harmincévesen nem az anyjával mosatja az alsógatyáit. De: ezt nem szabadna összekeverni (női részről) a luxussal, a fenti anyagi biztonság iránti vágyat pedig (férfirészről) a ribancoid mentalitással.

ő-szinte 2010.11.07. 11:56:27

@Morgan LeFay: Jobb lett volna ha közben derül ki? Így legalább egyértelmű volt...

Murderface 2010.11.07. 11:56:51

Az kimaradt, hogy az ilyen nők természetes (épp ezért ritkán látható) arcberendezése a citromba harapott fancsali pofa, illetve a nagyon korán kialakult szopóránc, amit viszont még a műmosoly, a plasztikai sebész, meg a kozmetikus által felrakott méter vastag vakolat se képes eltüntetni :) Bár azt nem tudom, hogy miért alakul ki a szopóránc, hiszen ők BOLDOGOK (MUSZÁJ boldognak lenni, mert a pszichológus is megmondta!) :D

Lotyó Bridzsida 2010.11.07. 11:58:36

@pause:

Igen, nőknél meg végülis mindegy, mert a női impotencia nem látszik.:)) Már ha érted, mire gondolok...:))

Anti Anyag (törölt) 2010.11.07. 12:01:40

@ő-szinte: Igazából nekik nem jön be, mert 40 körül azért ezek többsége vagy elválik, vagy felmosórongy lesz belőle. Megereszkedett mellek, tanyasi stilus, szoval apu az ilyennel már nem szívesen jelenik meg sehol sem.

lárvalányhaj 2010.11.07. 12:02:45

@Nagykevély:

"Félreérted. Nem ügyetlenségről van szó. Felszállsz a metróra, körülnézel, hány férfinél érzed a "szikrát"? A legtöbbünk nem jóképű, alacsony, pocakos, kopaszodó stb."

A szexuális vonzódás megléte vagy nemléte nem feltétlenül azon múlik, hogy mennyire hasonlít a pasi a férfimanökenekre, egy csomó más tényező is van. Több olyan pasim volt már, akinek messze nem volt tökéletes a teste, mégis remek volt vele a szex, és a testi vonzódás is nagyon erős volt.

"Na, hát velük/velünk általában ilyen-olyan érdekből vannak a nők, ami nem azt jelenti, hogy ez a nyers anyagiakat jelenti, lehet egyszerűen a család utáni vágyat. Ha az ilyen mentalitású nők eltűnnének, és mindenki szuper emanacipált nő lenne, aki csak "szerelemből" áll le egy férfival, akkor exportálhatnánk malájkurvákat máskülönben a felső 10 százaléknyi faszi kivételével szüzen halnának meg a férfiak."

Hát, én egész jól meg tudtam teremteni a saját egzisztenciámat (nem vagyok milliomos, de ez nem is szerepelt a célok között), szeretem a munkámat, örömömet lelem benne, sokáig a család iránt sem éreztem vágyat. A te logikád alapján nekem szűzen kellene meghalnom, ehhez képest mindig nagyon is érdekeltek a férfiak, és szexben sem volt hiány, sőt. A barátnőim is nagyjából hasonlóak.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.11.07. 12:09:55

szerintem inkább a posztíró stílusa illene a modorosblogra, a hatvanhatmilliószor elpuffogtatott közhelyekkel meg azzal a felszín alatt bujkáló keserűséggel, ami minden mondatban érezhető. Inkább dühösen szapuló, mint finom élces gúnnyal kifigurázó írás...

Sand Lover 2010.11.07. 12:17:37

@lárvalányhaj: "Hát, én egész jól meg tudtam teremteni a saját egzisztenciámat" - vigyázz, mert mindjárt megkapod, hogy karrierista szinglipicsa vagy, és az ilyenek miatt fogyik a magyar. :D

ÁkiBáki (törölt) 2010.11.07. 12:18:22

@Lotyó Bridzsida: Hát bizony ezt már nem kell megoldanom, de értékelem a szándékot:-)
Azzal is tisztában vagyok, hogy vannak ilyen nők, horribile dictu sikerült is találnom egyet, igaz ráment egy-két esztendő.
De az általános tapasztalat sajnos eléggé lehangoló.

[c] 2010.11.07. 12:19:41

@Morgan LeFay: Na ja. Van rajta sapka - nincs rajta sapka.

ÁkiBáki (törölt) 2010.11.07. 12:20:42

@Morgan LeFay: Na ettől, ha nő lennék minden vágyam elszállna. Ez a "fullra berendezve" stílus amúgy is a kedvencem.
Nem csodálom az érzésedet.

ET-nick 2010.11.07. 12:23:14

EZEK ŐSI ÖSZTÖNÖK.

Ősanyáink is már az elérhető kínálatból a legbiztosabb zsákmányszerző, legnagyobb barlangot elfoglaló férfit keresték a családfenntartás, a túlélés érdekében (vagyis belső tulajdonságot értékeltek elsőként: talpraesett, jég hátán is megélő típus legyen, a külseje tizedleges kérdés). Ahogy ősapáink meg a legszebb, legformásabb nők között válogattak (vagyis egy külső tulajdonságot vettek legelsőnek: szexi, vonzó, csinos, szép nő legyen, a rátermettsége sokadlagos kérdés, hiszen kifejezetten szeretnek gondoskodni a szeretteikről, normálisan ez egy igazi férfiba van kódolva).

Melyik elsődleges párválasztási érdek jobb vagy rosszabb? Egyik kutya, másik eb. EMBEREK VAGYUNK!

passaran 2010.11.07. 12:26:10

Az meg külön vicces sok ilyen budai anyuban, hogy bár ők a föld felett lebegek és lenézik a földi halandókat, de a rosszfiú zenészekre mégiscsak buknak :) És bár játsszák a "tisztességes úrinő" szerepet, de gyorsan lecsússzan a bugyi :)

[c] 2010.11.07. 12:27:14

@ET-nick: Igen, de attól is vagyunk emberek, hogy képesek vagyunk tudatosan dönteni.
Mondhatni ösztönből nem választok léhűtőt páromnak, ez alapvető, de a luxust nem igénylem, sem pedig azt, hogy eltartsanak. A humor például egy olyan tulajdonság, amely számomra elengedhetetlen, ergo fontosabb a sok pénznél. Ez az én tudatos választásom.

[c] 2010.11.07. 12:29:15

@ÁkiBáki: "Ez a "fullra berendezve" stílus amúgy is a kedvencem."

Jah, a lakberendező vette a könyveket is, amelyek színben mennek a lakás stílusához, de amelyeket soha kézbe nem vesz senki :)

Anti Anyag (törölt) 2010.11.07. 12:32:33

@Réka ‎: Arról nem tehet, hogy a "budai anyukák" valójában tényleg ilyen közhelyesek. Mondhatni, az összes ilyen leírható ezzel a poszttal.

ÁkiBáki (törölt) 2010.11.07. 12:35:51

@antiszociális exlúzer: Kedvenc antikváriumom vezetője ezeket csak "faltól falig" vevőknek hívja.
Így vannak ezek mindennel, aztán nem értik, ha valaki mosolyogva közli, hogy rossz utcába tévedtek.

mbrz 2010.11.07. 12:36:23

@Réka ‎: ez lehet, hogy azért van, mert a budai anyukák jó szokása az emberből addig mélyen megbújó, nemlétezőnek gondolt tömeggyilkos ösztönöket előhozni. és addig jó, amíg ezeket levezeti egy ilyen poszt.

Sand Lover 2010.11.07. 12:37:14

A budai anyukát talán a legjobban Demcsák Zsuzsa testesíti meg, pedig nem is budai.(Már ha emlékszik valaki a blogjára, ahol a bölcsikeresés mizériáját osztotta meg az érdeklődőkkel.)
:)

masterk 2010.11.07. 12:37:36

remek cikk, zseniális hozzászólások:-) grat!

masterk 2010.11.07. 12:40:00

Réka, csak nem a 12. kerben laksz?:-)

Nick the dick (törölt) 2010.11.07. 12:44:11

"a hölggyel az általa kierőszakolt esküvő előtt egy ügyvéd jelenlétében, vaskos házassági szerződés révén közölte dörzsölt férje, hogy válás vagy egyéb családi konfliktus esetén egy büdös buznyákot sem kap"

Látszik kedves posíró, hogy a témát csak elméleti szinten ismered, mert a dolog a valóságban nem így van. A házassági szerződés semmit sem ér, ha van gyerek, márpedig mindig van, mert a hölgy tudja, hogy a gyerek az adu a magyar társadalomban. Tehát, mivel a bíróság MINDIG az anyának ítéli a gyereket váláskor Magyarországon (kivéve ha nagyon drogos vagy alkoholista, de ezt bizonyítani képtelenség, ha csak kicsit drogos az már nem baj) és mivel hölgynek természetesen nincs saját lakása, a kedves férj vagy vesz neki egyet (számos ilyen esetet láttam) vagy a bíróság a férj lakásában ítél neki lakhatást (mert gyereket az utcára tenni nem lehet a jog szerint).

lárvalányhaj 2010.11.07. 12:49:12

@Lotyó Bridzsida:

A nők 99%-át gyerekkoruktól kezdve arra tréningezik, hogy fojtsák el magukban a szexuális igényeiket.
"Őrizd meg sokáig az ártatlanságodat"
"Aki minden férfinak odaadja magát*, az ribanc"
stb., stb., stb. A fiúkat meg pont ennek az ellenkezőjére nevelik. Nem csoda, hogy a fiúk lesznek a szexcentrikusok, a lányok inkább elfojtják magukban ezeket az igényeket.

Az "odaadja magát" kifejezés szintén _megér egy misét_. A gyakori használatával egyenesen beleprogramozzák a lányokba, hogy a szex az tkp. valuta, amit csak megfelelő ellenszolgáltatásért cserébe szabad mások rendelkezésére bocsátani. WTF?!

[c] 2010.11.07. 12:52:37

@lárvalányhaj: Mély egyetértésem. Az "odaadja magát" engem is régóta irritál.

Swiftly 2010.11.07. 12:55:37

@Patrick Bateman

Nemtudom mivel foglalkozol,de hagyd abba,kezdj el írni mert neked ez nagyon megy :)

Iszonyat William Gibson stílusod van és ő multi milliárdos lett az írásaival :)

lárvalányhaj 2010.11.07. 12:56:14

@Nick the dick:

Az is jóféle faszi lehet, aki a nyilvánvaló aranyásósága ellenére is feleségül veszi a csajt...

Patrick Bateman 2010.11.07. 12:58:19

@ET-nick: Az igazi gond ezzel a viszonyrendszerrel az, hogy nincs benne dinamika, magyarán nem tart sehonnan sehová. Két embert a hormonokon túl a közös célkitűzések tudnak összekapcsolni. Az ideális az, ha megvan a gradualitás, az első közösen kiválasztott bérlakás, miután Kriszti megvett harmincegy hirdetési újságot, zöld szövegkiemelővel bekarikázott tizennégy hirdetést, és Pétert, aki a szemében homokórával inkább aludt volna szombat délelőtt, elrángatta nyolcba, az első közösen vett tévé ("igazából Péter akarta, engem nem nagyon érdekelt, de most, hogy van, ezért tök jó, délután sokat dévédézünk az ágyból"), az első (és egyetlen) építkezés ("elképesztő, hogy Péter milyen ügyesen kiválasztotta ezt a telket, négyet néztünk meg előtte, ez lett volna az utolsó, először nem találtuk az utcát, én már mondtam is neki, inkább menjünk haza, de aztán én voltam, aki beleszeretett, nyolc bankot kilincseltem végig a hitelért, Péter akkor még Londonban dolgozott... hát nem gyönyörű? Ez a pár fa a túloldalon, szinte mint egy erdő, nem, első éjszaka (akkor még csak lent laktunk, fönt még nem volt kész semmi) a nyárfák susogására ébredtem, és nem is tudtam először, mi az"), az első nyár, képek Péterről, felkötött karra, mert csontig vágta a tenyerét a snitzerrel, miközben a mászókát rakta össze az uvarban... egyszóval az egésznek van egy folyamata, amelynek kohézióját az adja, hogy mindenki hozzátett valamit, és minden lépés után volt egy következő. Ha ez nincs, ha minden adott, és már lehet tovább lépni, mert elenyésznek a minőségi változások, hiszen alapvetően, a megvásárolható dolgok szintjén nincs különbség aközött, hogy az embernek nyolcmilliárdos vagy tízmilliárdos magányvagyona van, illetőleg az az érzés, hogy énnekem ebben semmiféle szerepem nincs, azon kívül, hogy néha kérek belőle, nos ez gyorsan boldogtalansághoz vezet. A boldogtalanság pedig rettegéshez, hogy egy mozdulattal ezt elvehetik tőlem, és mivel egész életemben másokon keresztül definiáltam magam, nekem nem marad semmi.

mazs_ 2010.11.07. 12:58:47

@Morgan LeFay: Az nagyon ütött :)

A poszt nagyon jó, Bateman kiegészítése is remek :)
Laktam ott, tényleg ilyenek. Arra ne számítson az ember, hogy mondjuk a játszótéren beszédbe elegyedhet egy másik anyukával, mert valahogy szagról megérzik, ki nem való közéjük. Nézhetsz ki akárhogyan, lehetsz bármilyen jól öltözött.

smartdrive 2010.11.07. 12:59:33

felesleges poszt egy érdektelen, marginális, nem túl jellegzetes és egyáltalán nem feltűnő mikropopulációról

lárvalányhaj 2010.11.07. 12:59:41

@ET-nick:

Észre kellene venni, hogy a kőkorszak óta számos tekintetben változtak az ember létfeltételei, és hogy nem ártana alkalmazkodni ezekhez.

kalandfereg 2010.11.07. 13:00:36

Ennyire végletes tulajdonságokkal és anyagi lehetőségekkel bíró budai anyukát mondjuk nem nagyon ismerek, de a fiam osztálytársainak szülei között az én megfigyelésem szerint is felül van reprezentálva egyfajta másokat lenéző, másokon keresztülnéző, barátságtalan, önző nyanyatípus.
...Ebből is látszik, hogy magam is budai anya vagyok... ;)

mazs_ 2010.11.07. 13:04:02

@Patrick Bateman: Ez nagyon igaz. Egy ismerősöm mesélte, hogy látott már olyan nőt, aki sok év semmittevés után kiesett a jóból, képzettsége, gyakorlata semmi, az életkoránál fogva meg már nem nagyon tudott elhelyezkedni. Mit csinál az ilyen, mihez kezd? Tőle egy mozdulattal elvették.

Sand Lover 2010.11.07. 13:04:25

@lárvalányhaj: Az aranyásó ugye az, aki a luxuséletért cserébe hozzámegy egy gazdag, de nem tetszetős pasashoz. Ezzel mindketten jól járnak. A pasi mást nyilván nem tud villantani, ő pénzért vesz nőket. A csajnak meg a "kézzelfogható" eszközein kívül nincs más. Szerintem ezzel nincs semmi baj, mert mindketten azt kapják, amit keresnek, nem?

Gyanús, hogy az aranyásó csajokon azok nyivákolnak a leghangosabban, akik nemhogy nem tetszetősek (se fizikailag, se máshogy) de még pénzük sincs.

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2010.11.07. 13:05:04

Köszönöm, köszönöm az élményt, amit a poszt adott, és amire Patrik B. kommentje rátromfolt... felnagyítja a boldogságomat a kiccsaládommal a kicsi házunkban, a kicsi autónkkal, stb, és rámutat arra, hogy mennyivel jobb, ha közös erővel húzzuk azt a szekeret...

Lotyó Bridzsida 2010.11.07. 13:05:12

@lárvalányhaj:

Igen, igazad van, te jó fej lehetsz!:)

Egyébként saját szuper élmény, hogy lehet úgyis "odaadni" magad, hogy a lábadat csókolgatják a megtiszteltetéstől.:))) És csak ez a lényeg. Ha ez sugárzik belőled, akkor soha nem fognak leribancozni, csak mert szabadon és élvezettel szexelsz és megéled a nőiességed.:)
Persze nekem sem adták ezt ingyen, sok-sok lelki munka eredménye, de minden könnycseppért megérte, most azt mondom.:))

funfun 2010.11.07. 13:14:56

@Morgan LeFay: Aztán fél év múlva összeházasodtatok, igaz?

Nick the dick (törölt) 2010.11.07. 13:17:52

@lárvalányhaj:
Személyesen ismertem néhány a fenti kategóriába tartozó hölgyet. Nagyon dekoratív volt mindegyik, nagyon kedves és az aktuális pasijához hűséges. Minden esetben a hölgy hirtelen teherbe esett és a pasi ezután döntött a házasság mellett. Ami vicces az az, hogy olyan hölgyek is véletlenül teherbe tudtak esni, akik pld. orvosként dolgoztak. Azt gondoltam, ők pedig tudnak valamit a fogamzásgátlásról.

Az illető férfiak nem gondolom, hogy butábbak lettek volna, mint az átlag (a vagyonukat sem a butaságukkal szerezték). Csak nem voltak felkészülve arra, hogy nem azonos motivációval megy be mindkét fél a kapcsolatba.

Lotyó Bridzsida 2010.11.07. 13:18:30

@Patrick Bateman:

Nagyon jó a példa.:)

Egyet hagytál csak ki a buliból: azt, hogy "agyatlanok" találkoznak ilyenkor. Ők nem fogják így lematekozni a dolgot, ahogy te vagy én. Nincs is rá igényük.
Sőt azt is kihagytuk a buliból, hogy a maguk szintjén talán tényleg szerelmesek is tudnak lenni, és "boldogan" élni ebben a felállásban.

Válás és ezzel járó ellehetetlenülés pedig van az alacsabban élő rétegnél is. (Ez is klasszikus hajléktalan "karrier", pl.) gazdag anyu, ha elég rafkós illetve, ha eléggé retteg, akkor pakolgathat magának félre a hét szűk esztendőre.:)

lárvalányhaj 2010.11.07. 13:24:13

@Patrick Bateman:

Szerintem ehhez még milliomosnak se kell lenni; ha a párok a klasszikus "apu dolgozik, anyu otthon marad" modellt követik, akkor egy idő után elkerülhetetlenül eltávolodnak egymástól, ami a párkapcsolatot magát fogja aláásni. Biztos vannak, akik ezt el tudják kerülni, de mintha nem ez lenne a tipikus.

Sand Lover 2010.11.07. 13:24:16

@funfun: nem, de ha érdekel a pasi, megadhatom az emailcímét.
Hátha te egyszerűbb eset vagy, mint én.

lárvalányhaj 2010.11.07. 13:25:30

@Patrick Bateman:

Szerintem ehhez még milliomosnak se kell lenni; ha a párok a klasszikus "apu dolgozik, anyu otthon marad" modellt követik, akkor egy idő után elkerülhetetlenül eltávolodnak egymástól, ami a párkapcsolatot magát fogja aláásni. Biztos vannak, akik ezt el tudják kerülni, de mintha nem ez lenne a tipikus.

Színes Géza 2010.11.07. 13:28:00

Ez a cikk megallta volna a helyet az 50-es evekben is. Sut belole a proletar ontudat.
A "modoros" kifejezes tendenciozusan hibas hasznalata mar szora sem erdemes.

Lotyó Bridzsida 2010.11.07. 13:29:00

@Nick the dick:

uttyan kérem...:)
A pasik megközelítőleg 35-40 évesen jutnak el oda lelkileg, hogy utódot szeretnének. Ha rajtuk múlna a dolog, kihalna az emberiség.:)))
Nem azt mondom, hogy csak sunnyogva lehet gyereket csinálni, de egy kapcsolatban általában a nők mondják meg, hogy mi lesz a következő lépés, ezen nem kell kiakadni.

lárvalányhaj 2010.11.07. 13:29:36

@Nick the dick:

Oké, de ha a pasi házassági szerződést készíttet, akkor azért sejthet valamit a valódi motivációiról is, nem?

medvedr 2010.11.07. 13:33:26

@Patrick Bateman: A fogalmazás jó, viszont nem ennyire távoli és pasztell ez a kép. A budai anyukák sokkal harsányabban kifejezik viszonyukat a világhoz, a másik emberhez, és ez irritáló, ezért került ez az emberfajta a posztba. A szeretethiány egyes esetekben tényleg szinte tapintható, a gyerekeknél. A klasszikus balett szerintem nem megy. Rideg gazdag anyuka posztnak viszont elmenne.

Pajszer Művek 2010.11.07. 13:35:15

Ezekkel az anyukákkal a kommentelők problémája szerintem nem az életvitelükhöz kapcsolódik. Sokkal inkább azzal, amikor szeparált és zárkózott életvitelük ellenére mégis valamilyen interakcióba kerül velük a kedves honpolgár és ledöbben a kommunikációjukon.

Az anyagiakat előnyben részesítőkkel (érthető irigységemen túl :) leginkább az a gondom, hogy egyetlen értékrendet ismernek, a centivel mért tallérok magasságát. Eszükbe sem jut, hogy más dolgok is lehetnek fontosak (miközben egy percig sem vitatom hogy a pénz fontos) is lehet és ez szerintem egyfajta korlátoltság.

Ezt a magatartásukba és arcukba vésődött kőkemény ostobaság és érzéketlen kíméletlenség igenis kihozza a legnyugodtabb emberből is "mijafasztképzelszteüresfejűribanc?" csatakiáltást.

Engem mégis inkább a döbbenet az ami elfog ilyenkor, de hamar megnyugszom mert tudom, hogy mindenki a saját maga büntetése.

Sand Lover 2010.11.07. 13:35:23

@lárvalányhaj: "ha a párok a klasszikus "apu dolgozik, anyu otthon marad" modellt követik, akkor egy idő után elkerülhetetlenül eltávolodnak egymástól,"
Nem feltétlenül, nem minden pasinak tetszenek az autonóm, okos nők. Többre értékelik, ha a kisfeleségük otthon várja őket a meleg vacsorával. Nem igényelnek nagyon többet, és a nők sem.
Ismertem egy házaspárt, a férfi főorvosúr, a nő htb volt, irigylésreméltóan harmonikus kapcsolatban élnek 40+ éve.

Pajszer Művek 2010.11.07. 13:37:23

Na még egyszer, kicsit gáz lett. :)

Ezekkel az anyukákkal a kommentelők problémája szerintem nem a gazdagságuk, hanem életvitelükhöz kapcsolódan felvett stíljük. Ez leginkább akkor csúcsosodik, amikor szeparált és zárkózott életvitelük ellenére mégis valamilyen interakcióba kerül velük a kedves honpolgár és ledöbben a kommunikációjukon.

Az anyagiakat előnyben részesítőkkel (érthető irigységemen túl :) leginkább az a gondom, hogy egyetlen értékrendet ismernek, a centivel mért tallérok magasságát. Eszükbe sem jut, hogy más dolgok is lehetnek fontosak (miközben egy percig sem vitatom hogy a pénz fontos) és ez azért egyfajta korlátoltság.

Ezt a magatartásukba és arcukba vésődött kőkemény ostobaság és érzéketlen kíméletlenség igenis kihozza a legnyugodtabb emberből is "mijafasztképzelszteüresfejűribanc?" csatakiáltást.

Engem mégis inkább a döbbenet az ami elfog ilyenkor, de hamar megnyugszom mert tudom, hogy mindenki a saját maga büntetése.

mazs_ 2010.11.07. 13:39:08

@Pajszer Művek: de ezt nem értik páran, elintézik azzal, hogy "biztos irigy prolik vagytok" oszt jónapot. Néhánynak nem esik le, hogy a viselkedésük az, ami sokakat irritál.

mükkemakk 2010.11.07. 13:40:04

Egyetemi ex evfolyamtársnőim 60%-a már így él, lehet gürizni 100.000, Ft-ért is. Leggázabb az a punci aki a jó fizetését két nap alatt elshoppingolja...de büszke arra, hogy keres és nem apu tartja el.

Nagy okosság, h. a csinos(ka) és okos nők bármelyik pasit megkapják, rajtuk van a választás terhe. /Csak jól kell férjhez menni./

Na, kapok mingyá' az irigy cellulitises nősovinisztáktól. Mi férfiak hülyék vagyunk, ennyi.

Megyek motorozni...

[c] 2010.11.07. 13:43:50

@mükkemakk: Azt hiszem, ehhez túlságosan ostoba cellulitiszes nősoviniszta vagyok, szóval, nem értem: neked most a budai anyuka-életmód nem tetszik, vagy a nembudai (dolgozó) anyukáé?

Patrick Bateman 2010.11.07. 13:44:18

@lárvalányhaj: Az a forgatókönyv egyébként is komoly komplexusokkal terhelt. Ma már egyre több az a fajta agglomerációs fiatal anyuka, akinek régebben volt egy saját cubicle-je az excelgyárban, reggel szolidsminkelt, döntéseket hozott, meeting requesteket küldött ki, idióta pénteki mászóscsigás "márcsakkicsitkellkibírni" körleveleket kapott, tartotta a másik homlokát-haját egy lánybúcsú közben, no és most egyszerre össze van zárva a száradó diszperzitfesték szagával, a Paprika csatornával, a popsikenőcsillattal, a négyszavas dajkanyelvvel és a ma-úgysem-megyek-sehová melegítőnadrágos-szemüveges-páratlanzoknisságával. A Poronty blog (a régi) tele van ezek szubtilis segélykiáltásaival.

mükkemakk 2010.11.07. 13:44:26

"Nem feltétlenül, nem minden pasinak tetszenek az autonóm, okos nők."

DE NEKEM ILYEN KELL, csak te is az X5-re, mög luxusra vágysz, nem arra, hogy mekkora bicepszű macho kandúr ugrál majd körül.

Te alakítod a kapcsolataid cicám.

Lotyó Bridzsida 2010.11.07. 13:45:16

@mükkemakk:
tyű, de bártak vagyunk!:D idejövünk, beszólunk, oszt gyorsan lelépünk.:D

mükkemakk 2010.11.07. 13:48:43

@antiszociális exlúzer: a dolgozó, autonóm erős jellemű nőket szeretem.

Akik azt is megfogják aminek nyele van. :-)

vincere 2010.11.07. 13:49:33

@ő-szinte: én már figyelem egy ideje. sztem B.E. Ellis megtanult magyarul

mükkemakk 2010.11.07. 13:49:37

@Lotyó Bridzsida: Na jó, nem piszkálódom, szép az idő...irány Horány.

Lotyó Bridzsida 2010.11.07. 13:50:43

@Patrick Bateman:

:)))))szuperul foglamazol!:))))

Mindemellett légyszi akkor most a számodra befogadható "megoldást" is vázold ugyanilyen viccesen.:)))

Sand Lover 2010.11.07. 13:51:15

@mükkemakk: "Mi férfiak hülyék vagyunk, ennyi."
Szerintem a férfiak amúgy annyira nem hülyék, de te pont kifogtad, cicám.

bajor gizella 2010.11.07. 13:51:53

Szerintem mostanában mióta ők is beszáltak az internetbe, nagyon sokat változott a tendencia. A westend aljában kialakított sárkánycenterből clioval importált made in italy címkés spagettipántos felsők kora lejárt. Az új generáció blogot indít, illetve hogy "online újságírásba" kezd. Némely egyed rendkívül előrelátó módon a szaporodásának folyamatát örökíti meg terhesnaló formájában, hiszen ez egy eléggé központi téma náluk, más úgyse nagyon van, ja de.a bio. A legfontosabb a személyes hangvétel, persze ettől mégfontosabb az üres frázisokba bújtatott, Sanomakompatibilis ócska sallangfűzér. Mivel lelki szemei elött lebeg olvasótáborának vélt összetétele-tehát mindenki proli, aki meg nem az meg úgyis érti a rejtett üzenetet- a biopiacok taglalásánál odaveti a "mi pénztárcánknak kicsit sok a 4000 forintos kilónkénti ára a mangalicának, de karácsonykor kipróbáltuk, és hát meg tudnám szokni" dumát. ezzel máris rengeteg szimpatizánst, szerez magának. Mikor a kis prüntyő megszületik, élete minden fontosabb rezdülése kapcsán előtör az anyjából az írhatnék. Mivel rendkívüli jó kapcsolati tőkével rendelkező férje benyomja egy női magazinhoz, munkásságának csúcsát nyilván egy, az online blog (kivételesen nem az őt ekéző) kommentjeiből, illetve sikerültebb posztokból összeollózott 160 oldalas képekkel illusztrált, nők lapja ajánlott könyv lesz.
Az alexandra házban ulpius kiadós megnyitó után egészoldalas cikk az újságnál a karrier és a gyermeknevelés között lavírozásról alap.
Természetesen az online tevékenységét nem csak a "hét levele parker tollat kapott ajándékba a segnyaló dumáért" kíséri nyomon, hanem az erős kritikai személet is. Mikor gyatra helyesírására megjegyzést tesznek, visszavág, hogy neki bizony van diplomája, és ő különben sem lektor. Mikor beírják hogy az angolról, már valaki által rosszul lefordított cikkben, ő még halmozott pár hibát, akkor közli hogy a wikipediából másolta, ahogy a szakdolgozatát is. Mikor erre páran körberöhögik, közli hogy ezért tart itt az ország, és örül a sok tudósnak, de sajnálja hogy ennyien irigykednek rá, hát az ő bajuk, hogy nem tudják hogyan kell ezt csinálni.

Alapvető élelmiszer 2010.11.07. 14:02:05

@bajor gizella: Ez D. Tóth Kriszta akarna lenni? :D

Linny 2010.11.07. 14:04:18

@ő-szinte: a gyerek is választott, nem véletlenül ilyen családban akar felnőni, ez a feladat...

bajor gizella 2010.11.07. 14:05:16

@Alapvető élelmiszer:
D. Tóth Kriszta korábban tévébemondó volt, tehát nem. Sok van, most kapásból öt-hat ilyen egyedet tudnék mondani, akik már révbe értek, és legalább 10-15-öt akik még csak az online fázisnál tartanak. De nyilván ehhez baba-mama oldalakat kell olvasni valamilyen perverz oknál fogva, meg némileg ismerni kell a dívány-sanoma kft összetételt, valamilyen másik perverz oknál fogva:)

Linny 2010.11.07. 14:06:29

@bajor gizella: hú banyek, te aztán egy rendesen megkeseredett, irígy ember lehetsz...

ellenszenvesfigura 2010.11.07. 14:09:09

@Patrick Bateman: öregem...
a poszt sem rossz, de ez a komment, ez már művészet.

Buzzword 2010.11.07. 14:10:08

Lazán kapcsolódik:

www.youtube.com/watch?v=xK_XWH7Ryd4&ob=av3e

(A Bateman koma által említett exproletár típus ha lehet, még rosszabb, mint a poszt szereplői. Ismertem egy ritka suttyó budaianyut, aki rendszeresen a lepedéket vakargatta a fogáról, miközben a plázadzsipből (SUV) kihajolva magyarázott fajtársainak).

Patrick Bateman 2010.11.07. 14:19:31

@bajor gizella: Jaja, a terhesnapló (és tulajdonképpen _valamilyen szinten_ a gasztroblog is) voltaképp a "Horvátország, 2007" online fotóalbum felsőtízezerbeli manifesztációja, a rózsadombi üvegbúrát kihízott egó posztulátuma. Alapvetően minden terhesség tökegyforma, és ami esetlegesen mégis egyedi benne, az csak azok számára képvisel bármiféle tanulságot, akik részt vettek benne. Mindemellett - ahogy olvastalak - bennem is azonnal dédtót "hüllőtekintetű" kriszta alakja merült föl, aki képes úgy írni babáskönyvet, hogy minden negyedik mondat a pasija angol voltáról és a brüsszeli ingázás borzalmairól szól.

ET-nick 2010.11.07. 14:24:18

@lárvalányhaj:

Valóban... De amíg a nők nehezebben kapnak munkát, mint a férfiak, és ha kapnak is átlagosan 30%-kal kevesebbet keresnek, mint ugyanabban a pozícióban a férfiak, addig a biztonság érthető mód továbbra is sokat számít a nőknek.

Azonban egyre többet tesznek ez ellen. Alig száz éve szerezhetnek csak diplomát, magasabb szintű szakmai tudást a nők, és ma már több nő tanul az egyetemeken, mint férfi. Pillanatok alatt behozzál a hátrányukat.

Valóban a küszöbén állunk annak a világnak, ahol a nőknek már nem halmozottan hátrányos helyzetből
kell indulniuk a megélhetési forrásokhoz jutás versenyében. De azért ez a szemléletváltás még nem holnap fog bekövetkezi.

Akkor egyre ritkább lesz az ilyen budai, eltartott asszonyság jelenség. Persze kényelmes, gondtalan, munka nélküli életre sokan fognak vágyni ugyanúgy nők, mint férfiak. Csak nem mindegy, hogy más hátán, vagy saját erőből megalapozva.

2010.11.07. 14:26:38

@Patrick Bateman: Gratulálok, baromi jól írsz.
Csak egy kis kiegészítés, ha megengeded : a kislány 99% hogy anorexiás lesz, így tiltakozva az anya érzelemtelensége és az apa hiánya ellen.
Anyuka hordja pszichológushoz : csak a Csernus - Tari Annamária egyenlő kurvadrága és menő pszichológusok jöhetnek szóba.
Borítékban és előre fizeti a gyerek terápiáját. Szótlanul szenved, amikor a gyerek nem eszik, vágható-érezhető a passzív-agresszív dinamika a családban.

ET-nick 2010.11.07. 14:26:43

Az itt bemutatott budai anyuka kicsi lánya milyen példát kap? Mit fog majd elvárni a fiúktól?

SATA 2010.11.07. 14:32:50

Szerintem a leírt típus legvisszataszítóbb tulajdonsága a zárkózottság - mert magát a középosztályt is képesek prolinak tartani (mondok egy példát az igen színes középosztályra jelen esetben: ford focus, 18. kerület 100 m2 kertes ház).

A CITROMOT NYELTEM fej sajnos már nem csak az ő sajátjuk. A mai 17-25 éves csajok - menjetek le Gödörbe vagy menjetek az ELTE BTK közelébe - szintén ilyen fejet vágnak, akármi is kerüljön a szemük elé...

lárvalányhaj 2010.11.07. 14:34:53

@Morgan LeFay:

"Nem feltétlenül, nem minden pasinak tetszenek az autonóm, okos nők. Többre értékelik, ha a kisfeleségük otthon várja őket a meleg vacsorával. Nem igényelnek nagyon többet, és a nők sem. "

Nem is az autonómia és az okosság megléte vagy hiánya itt a lényeges, hanem az eltérő élethelyzetek. Együtt élsz egy emberrel, aki a mindennapjaiban teljesen mást csinál, és teljesen más problémákkal szembesül, mint te. Miről beszélgetsz egy ilyen emberrel? Hogyan tud empatikus lenni veled, ha nem is tudja, hogy milyen problémákkal szembesülsz a hétköznapjaidban? Hogyan tud a szellemi partnered lenni? A vacsorát persze megfőzi, a lakást is rendben tartja, meg le is cidáz, de ha a fentiek miatt megromlik a kettőtök viszonya, akkor lehet, hogy ezek a funkciók is csorbát fognak szenvedni, nem?

Patrick Bateman 2010.11.07. 14:56:26

@lárvalányhaj: Szerintem szociálpszichológiai szempontból ez amúgy is egy teljesen elhibázott modell, pusztán gazdaságpolitkai célzat húzódik meg mögötte: azért kreáltunk köré társadalmi elvárást, mert a gazdaság képtelen ennyi munkaképes embernek munkát adni.

Az abszurditása teljesen nyilvánvaló, hiszen a szerencsétlen kiscsajt _élete virágjában_ izolálja a társadalomtól, és kényszeríti egy olyan szerepbe, ami maga a monotónia, az instant kihívásénélküli elsatnyulás, kognitív disszonanciával és bűntudattal súlyosítva, hogyugye nem is vagyok jó anya, ha nem a répapépesítésnek és a zoknipároztatásnak nem élvezem minden pillanatát, és abszurd vágy, hogy ötévente egyszer egyedül mehessek klotyóra. A gyerek szempontjából ugyanilyen káros, mert a nevelés feladata egyáltalán nem az, hogy "a gyermek és szülője bennsőséges kapcsolatát erősítse meg", ha a gyereket elszigeteljük a közösségtől, a szociális diszfunkciókon túl a szülei összes hibájának, sztereotípiájának, ön- és társadalomértékelési zavarának, külső és belső korlátainak klónozott kreatúrája lesz. A megoldás - úgy vélem - hathónapos otthonlét után egyfajta egésznapos bölcsőde lenne, amit nem sújt az középosztály játszótéri populációjának kollektív megvetése.

kinney 2010.11.07. 15:04:19

baromság.
a fenti típus semmivel sem rosszabb, mint más környéken élő nőtársai.
józsefvárosi anyuka sem lelkesedésből dolgozik, hanem a pénz miatt; nem hiszem, hogy egy budán lakó nő rosszabbul vezetne, mint egy pesti -- sőt, gyanítom, hogy nagy átlagban jobban, lévén valószínűleg gyakrabban vezet, hisz saját kocsija van.
"beképzelt, keresztül néz másokon" -- jól hangzik leírva, bár én sose vettem még észre, hogy a mammutban stb. vásárló anyukák máshogy viselkednének, mint a kispesti eurocenterben mondjuk.
ellenkezőleg: a 2. kerületben dolgozom -- napi tapasztalatom, hogy a rózsadombról jövő autók sokkal udvariasabbak a forgalomban, mint pesten, ahol lakom, 10-ból 9-szer átengedik a zebrán a gyalogosokat stb., stb.

Presszós Laci 2010.11.07. 15:06:05

Négyszáz kommentig meg sem állunk!

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2010.11.07. 15:06:33

@bajor gizella:
és ki ne hagyjuk a kreatívokat ám!
(perverz vagy - poronty meg sanoma? :DDD)

@Patrick Bateman:
nem akarom elvinni gyerek-lélektan irányba, de épp a aht hónapos kor a legrosszab ilyen szempontból. Vagy előbb, vagy később.
Amúgy - bár én is értékelem a remek írásaidat - de süt róluk valamiféle mélyen hordott pesszimizmus. Most nem tudom, hogy te vagy-e az, vagy csak így reagálsz a környezetre?

Presszós Laci 2010.11.07. 15:06:56

A poszt amúgy kiváló, csak a nagy sietségben ezt elfelejtettem leírni.

gramercy 2010.11.07. 15:14:32

@adamka2: a hazassag igenis meghaladott intezmeny

ehhez csak azt kell felfogni, hogy ma a vilagon letezo hazassagok tulnyomo tobbseget nem a szerelem, szeretet tartja egyben hanem valamilyen kenyszer:

anyagi kenyszer, a valas stigmaja, elore elrendezett hazassagok indiaban es a muszlim vilagban, gyerekek hazassagra kenyszeritese sok kulturaban stb. stb.

irorszagban pl. a 90-es evekig nem volt valas, nepszavazni kellett rola

peldaul

ha az ember monogam es intelligens akkor kepes akar gyerekeket is felnevelni a papir nelkul

nem veletlen hogy legprogresszivebb tarsadalmakban a gyerekek tobbsege mar hazassagon kivul szuletik es megis boldog csaladban novekszik

ezert (sem) ertem a nem-heteroszexualis hazassagok (homoszexualisok, csoporthazassagok) erolteteset, teljesen felesleges
azokat a szekularis allam altal garantalt elonyoket (orokles stb.) amiket a hazassag alapbol biztosit szerzodessel is lehet garantalni

Pajszer Művek 2010.11.07. 15:32:04

Nagydumás, jóképű de nem túl gazdag haverom mesélte egyszer: Tudod, Pajszer bementem a múltkor a Matchba a Mammutban és jöttek szembe azok a gyönyörű, 18-19 éves lányok a jól szituált anyukájukkal..Őzike szemek, kemény husi és ahogy néztek rám.....
....mint valami döglött kutyára az út szélén...hogy ez meg mi?

:))))

zwilling 2010.11.07. 15:36:23

@Patrick Bateman:
komoly vagy, apa. írj blogot, novelláskötetet, akármit, de ilyen jöhet még.

Sand Lover 2010.11.07. 15:42:51

@lárvalányhaj: "Együtt élsz egy emberrel, aki a mindennapjaiban teljesen mást csinál, és teljesen más problémákkal szembesül, mint te. [...] Hogyan tud a szellemi partnered lenni? A vacsorát persze megfőzi, a lakást is rendben tartja, meg le is cidáz,"
És ennyi elég is, nem mindenki igényli a szellemi partnert. Ő maga (a férj)sem sokkal bonyolultabb szellemi/lelki struktúra. Egyrészt.
Másrészt meg ennek is vanank előnyei meg hátrányai, mint azoknál a házasságoknál, ahol a nő is dolgozik.
Szerintem mindenki döntse el hogy mit szeretne csinálni, otthonmaradni vagy dolgozni, de egyik se legyen kötelező vagy elítélendő.

Szvidrigajlov 2010.11.07. 15:46:48

Ritkán olvasok ilyen posztokat, de ez igencsak kedvemre való volt. MAjdnem hibátlan! Két kiegészítést tennék: Az egyik, hogy a százmilliós ház valójában fa ház. Á-fa ház. Mert még bankelnöki fizetésből sem lehet a telket megvenni alája. A másik, hogy a nevezett alfaj előbukkanása csak jellemzően hegyvidék-rózsadombi, ám nem kizárólagosan. Előfordulnak máshol is: XI. Sasad, XXII. Rózsavölgy, III. Remetehegy, Budaörs-Törökugrató, Budakeszi. LÉnyeg, hogy ha át kell jönni Duna hidak valamelyikén, akkor ijedten kapkodnak az útlevelükhöz és már a Roosevelt téren szoronganak.
Tekintve, hogy a Hegyvidéken dolgoztam évekig, a poszt minden adatát személyes tapasztalattal igazolom vissza. Illetőleg álljon itt egy-egy idézet a gépjárműhasználattal és a budai identitással kapcsolatban, amit nekem mondott két ilyen hölgy (azt hitte fajtárs vagyok):
ad 1. "Tudja ...úr azért van ilyen átkozott dugó ebben a városban, mert ma már minden suttyó parasztnak lehet jogsija is, meg autója is..." (Fillér utcai idézet 2003-ból)
"Nem kell szabadidőpark a Normafához, mert akkor nyáron is ide járna az összes büdöslábú pesti proli randalírozni, pedig már télen is elegünk van belőlük" (hegyvidéki idézet 1994)
Végül még eszembe jutott egy hegyvidéki képviselőtestületi ülésen elhangzott álláspont, amikor S.G. akkori polgármester döntés elé vitte, hogy Demszky city fejlesztési szándékaira reagálva belépjen-e a XII. ker. a "külső kerületek szövetségébe": "NEm hozható a hegyvidéki elit egy platformra olyan kültelkiekkel mint Csepel, vagy Újpest".
Én már akkor is CSepelen laktam, a Józsefvárosból költöztem oda...
Üdv mindenkinek:
Hábetler János

Lotyó Bridzsida 2010.11.07. 15:48:52

@gramercy:
Jahh, imádom, mikor az érzelmi dolgokat megpróbáljuk lematekozni, és a modernizációra hivatkozva okádunk felőle.
A házasság elárulom miért nem idejét múlt dolog, csak kell hozzá némi érZELMI intelligencia: mert minden ember arra vágyik, hogy szeressék és szükség legyen rá. Házassággal pedig azt mondjuk ki, hogy "te vagy számomra az igazi".
A nemházassággal pedig azt, hogy "még találhatok nálad jobbat".
Nem kell itt a nagy rizsa, hogy nem kell házasság, mert minek. Még akkor sem, ha a köttetendő házasságok nagy százaléka nem őszinte szerelmi viszonyon alapul. Mert ez mindenkinek a saját szegénységi / vagy pont gazdagsági bizonyítványa, hogy milyen indíttatásból házasodik. Mindenki dönthet úgy, hogy csak szerelemből és őszintén nyomja, bmi történjék is. Az őszinte döntéseinket pedig általában sosem bánjuk később, még akkor sem, ha valami oknál fogva elromlik a dolog.

2010.11.07. 15:50:47

Én dolgoztam ilyeneknél. Eleinte nagyon felsőbb rendűek, de aztán kénytelenek lejjebb adni.
- Maga olyan értelmes, miért nem tanult tovább?
-Tanultam.
-Igen, és van valami szakmája?
-Tanár vagyok. (Bang)

Vagy amikor megbeszéled a menüt, a nagyon fontos vacsorához.
- Gondolja jó lesz a leveses kanál a konszomés kanál helyett?
Vagy:
-Én nem adnék halat vacsorára, mivel nincsenek halkések, lehet ugyan két villával, de annak nagyom Erzsébet városi filingje van.

Szóval otthon nem sokáig tudja adni az úrinőt, mert fárasztó tud az lenni egész nap.

Az arisztokráciáról már jobb ha nem is szólok.

A facebookon ott van az egyik munkaadóm lánya. Ismerőse a fél Gothai almanach (ami egyébként megvolt náluk a könyvespolcon). A lány - a család legkisebb kincse - egy egyiptomi kutatásról iker terhességgel jött haza. Jasser - az apuka - nem nagyon illett a családba, de kénytelenek voltak lenyelni, mit tehettek. Egy darabig még el el ment a gyerekekkel Hurgadába, de végül is nem ment hozzá a gyerkek egyiptomi apjához.

Most látom, hogy mégis csak férjhez ment ahhoz az építészhez, aki ugyan nem von,de echte árja, úgy látszik a fiúnak megérte még így is bekerülni a családba.

Hiába na, mindennek ára van.

Sand Lover 2010.11.07. 16:02:14

"nincsenek halkések, lehet ugyan két villával"
Nem telik halkésre? :)
Erről jut eszembe egy ismerősöm - hasonló szitu - középosztálybeli kislány átköltözik Budára - a késeket Londonból hozatták, mert "csak ott lehet normális minőséget kapni". Vagy: építtettek szaunát a fürdőszobába, kb. 2x használták, aztán rájöttek, hogy a kályha pörgeti a villanyórát, most lomkamraként funkcionál.

2010.11.07. 16:35:35

@Morgan LeFay: Ne érts félre, én megeszem a halat papírzacskóból is, de ha valaki annyira ad magára, akkor legyen már halkés.

Gyanítom, hogy az Antikvitat-ben rájuk sózták az ezüstöt és a halkést eladták külön. Vagy ha nem ott vették, akkor darabra, és arról azt sem tudták mi az.

(a mostani munkaadóm az tudja, b+, az első nap kérte a reggelihez a vajkést, az igaz, hogy egy mormális fakanalat nem találtam, de az öreglány nem is gyakran fordul meg a konyhában. )

Akinek természetes hogy ezüsttel esznek, azt azt is tudja hogy a halat nem esszük késsel, mert az ezüst ettől megfeketedik. Tudta a nagymama, az anyuka és a leánygyerek is, és mindezek szakácsnéjuk, és szobalányuk is.

A parvenük nem tudják, mert a króm az bírja, az alpakka is (bár ezeknek alpakka sem volt, szerintem)

Patrick Bateman 2010.11.07. 16:43:02

@Morgan LeFay: Igy van, a kategória másik kötelező attribútuma a késztermék-nemvásárlás, jellemző segédigéi pedig a "csináltattam, hozattam, építettem, rakattam, terveztettem, varrattam". Minden unikális, egyedi és méretreszabott. A konfekcióáru a prolik sajátja.

galagabo 2010.11.07. 16:46:57

@Nick the dick: Bocsi, de ez a világ sem az a világ már! Az én fiam úgy töltötte a 18-at, hogy az apja sose fizetett gyerektartást, bár évek óta folyamatos végrehajtás van ellene. Így-úgy dolgozik, ilyen-olyan számlákkal, és "nincs vagyona" sem. A lakást egyedül hoztam össze...
Biztos vannak olyan helyzetek, amire illenek a soraid... de nem lehet általánosítani.

Ja! Magam is a szerelemre esküdtem fel, s nem érdekelt, hogy választottam zsebében mi van.
De most azt mondom, meg kell érteni ezeket a nőket is. Ki tudja, lehet, hogy csak megjátszák a butát?
Lehet, nekik van igazuk?

Őket választotta a vastag bukszás, akkor?

Zsák a foltját...

cozumel 2010.11.07. 17:07:04

Annyira halas tema, kar, hoyg lapos a poszt.
Viszont Patric B. es Bajorgizi mindent kihoztak belole, amit lehetett.

ő-szinte 2010.11.07. 17:15:53

Látom mindenki eltűnt... Forma1?

nyílméregbéka 2010.11.07. 17:19:51

@bajor gizella: Ó, istenem. Meghajlok előtted! :-))
Ezt (a hosszút) így, ahogy van, most rögtön el kéne küldeni az NLC-re.

nyílméregbéka 2010.11.07. 17:23:39

"Mikor gyatra helyesírására megjegyzést tesznek, visszavág, hogy neki bizony van diplomája, és ő különben sem lektor. Mikor beírják hogy az angolról, már valaki által rosszul lefordított cikkben, ő még halmozott pár hibát, akkor közli hogy a wikipediából másolta, ahogy a szakdolgozatát is. Mikor erre páran körberöhögik, közli hogy ezért tart itt az ország, és örül a sok tudósnak, de sajnálja hogy ennyien irigykednek rá, hát az ő bajuk, hogy nem tudják hogyan kell ezt csinálni."

Szó szerint, de tényleg szó szerint volt ilyen a Porontyon, vagy egy hete, tehát ez nem karikatúra, hanem a valóság nyers visszaadása.

Hicudzsi · http://spakli.blog.hu 2010.11.07. 17:31:17

@nyílméregbéka:
És azt is tedd hozzá, hogy közben fröcsögve szidalmazta a magyar oktatási rendszert.
Annyira szánalmas volt.:)))

bajor gizella 2010.11.07. 17:37:23

@ő-szinte: igen, szóval most az anyáké a gép:)

medvedr 2010.11.07. 17:44:34

@Frengi: Az alpakka meg a mustártól feketedik. Azt azért jelezném, hogy a kések pengéje már igen régóta nem ezüst, csak a nyele, ergo lehet vele halat enni. Az ezüst ről jutott eszembe egyik ismerős öreglány mondta az unokájának, (aki velem egykorú férfi) amikor az panaszkodott, hogy depressziós- Pucold meg a nagyezüstöt, mindjárt elmúlik. Végül is ha emlékezteted magad, hogy összejött a nagyezüst, meg csinálsz valamit pár óráig, ami nem enged elgondolkozni, akár enyhíthet is egy kisebb depit.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.11.07. 17:46:02

Nem beszélve arról, hogy eleve ahalkés használata kimondottan kispolgári szokás.

2010.11.07. 17:54:14

@medvedr: két angol úriember hajótörést szenvednek, hánykódnak a tengeren egy deszkába kapaszkodva. Jön egy cápa, az egyik a nála lévő késsel próbál védekezni, mire a másik:
- De uram, a halat késsel?!

@El Topo (Sgt. Elias): már ha éppen van halkése a kispolgárnak

nyílméregbéka 2010.11.07. 17:56:21

Az újságírónőből lett kismama legelrettentőbb példája Rebecca Eckler (OK, nem budai, hanem kanadai). A Felcsináltak! c. könyvében leírta a terhességét, ami milyen rémes volt, meghízott, szülni nem volt kedve, így programozott császárt rendelt, és még abba is bele akart dögleni. A második rész a Kicsináltak!, amiben már a kölyökkel való életről ír. Ez elviselhetetlenül kemény dolog, mert bár a kőgazdag pasija lakásában lakik, anyasági szabin van és a kölyökre DADA vigyáz a nap zömében, a dada ha hazamegy, őneki saját magának kell a gyerekkel foglalkozni, és ettől meg kell halni. Ezt így cifrázta ebben a második könyvben, de az utolsó oldalakra eljut odáig, hogy most már őt csakis a gyereke érdekli, és nem is érti, hogyan is lehet gyerek nélkül élni, és már nem is bír beszélgetni a gyerektelen barátnőivel, mert azokkal úgysincs már közös témájuk, és milyen rossz lehet szegényeknek, hogy nincs gyerekük, de neki, bezzeg, van.
Komolyan mondom, elrettentő hatású volt a két könyv, ha nem 90 %-os árengedménnyel adja az Alexandra (igen! ;-) meg sem veszem, így viszont nagyon hasznos lesz, hogy ha majd terhes / gyerekes leszek, véletlnül se legyek ilyen.
Na, ez csak így az újságíró-anycikról jutott eszembe.

2010.11.07. 17:56:50

@El Topo (Sgt. Elias): mit mondanál arra, aki a zöldborsót a villa domború feléről enni?

Én paraszt vagyok nem vagyok rá képes, de van akinek ez természetes.

lárvalányhaj 2010.11.07. 18:00:08

@gramercy:

Az emberek úgy fogják fel a férfi-nő kapcsolatot, hogyha már megvan az "áldozat", akkor a kérdést egyszer s mindenkorra leveheti a napirendről.

A férfi-nő kapcsolat akkor működik, ha minden nap energiát fektetsz belé. Nem elsősorban arra gondolok, hogy a partnerek öltözködjenek jól, és gyakran szőrtelenítsék a kitüntetett testtájaikat, hanem a testi és az érzelmi intimitás fenntartására. Ha erre valaki nem hajlandó napi szinten, azt a kapcsolat hamar megsínyli. (Én házas vagyok egy ideje, és tapasztalom, hogyha a többletmunka vagy valami miatt akár csak egy-két napig "elengedem magam", és nem figyelek oda a férjemre, annak már következményei vannak.) Néhány évnyi elhanyagolás olyan károkat okozhat, amit már nem lehet jóvátenni.
Úgy veszem észre, hogy ennek az az oka, hogy a középkorúaknál exponenciálisan nő a megoldandó feladatok száma, és emiatt az intimitás őrzése a proritási lista sokadik helyére csúszik vissza. Ebben nem kis szerepe van annak is (ordas nagy közhelyáradat következik), hogy az emberek szemlélete nagyon anyagias lett. Mindent a pénznek rendelnek alá, és azt hiszik, hogy akkor teszik a gyerekeikkel a legjobbat, hogyha minél jobb anyagi körülményeket teremtenek nekik. A pénz hajszolása közben viszont elveszik a szülők közti intimitás, ami hosszú távon az egész család jövőjét aláássa. Lehet, hogy a gyerekeknek jobb lenne a panelban, ha anyu és apu még mindig szeretné egymást. Ismét ordas nagy közhely- és modoráradat következik: a legértékesebb dolgokat nem lehet pénzért megvenni.

A fenti forgatókönyv persze csak azokra a házasságokra érvényes, ahol _volt_ intimitás, mert vannak olyanok is, ahol a testi és a lelki közelség már az elején sem volt meg. Ahogy már korábban is szó esett róla, a nők elég nagy hányada egyáltalán nem élvezi a szexet. Ha a kapcsolat szexuális pillére hiányzik, akkor az egész "billegni" fog, és hamarabb dől romba. Jöhettek persze azzal, hogy az embereknek különböző mértékben fontos a szex, és hogy sokan jól elvannak dugás nélkül is, de én ezt meg nem hiszem el, mert a populációnak csupán a töredéke aszexuális.

KaszásE 2010.11.07. 18:01:49

Kár ezért a lehetőségért. Most várhatok, amíg valaki jól is megírja.

lárvalányhaj 2010.11.07. 18:05:54

@gramercy:

Szóval nem a házassággal van a baj, hanem azokkal az emberekkel, akik nem tudják működtetni.

Rowar Atkinson 2010.11.07. 18:10:52

@Patrick Bateman: Hungarian Psycho (Rose Hill edition)-nagyon jól írsz, grat!

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.11.07. 18:13:06

Ez jó lett! :)

Bár -sajna vagy sem- az ilyen némberek távol vannak a kasztomtól.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.11.07. 18:16:56

@nyílméregbéka:
Lolával az élet - Nők Lapjában volt egy ilyen cikksorozat. Tán még most is, csak már évek óta nem veszem. Csaj Brüsszelben vagy hol élt a férjével. Mondjuk néha egész humoros volt a stílusa, de ki az isten lenne a szerencsétlen kölök helyében, akinek már a hasban lakását is világgá kürtölik, az első büfiztetésről nem is beszélve. :S

pfúj 2010.11.07. 18:22:45

"az arisztokraták - ahogy az inasom látja őket" - mondta volt visconti fellini dolce vitájáról.
csak úgy eszembe jutott.

Biztonsági tanácsadó 2010.11.07. 18:26:58

A bejegyzést végig olvasva rájöttem, hogy én ismerek néhány "Budai anyukát", itt, vidéken.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.11.07. 18:32:00

@Patrick Bateman: Remek! A vége, az üres nyugtatósdoboz agóniája az alkonyatban, különösen megkapó.

Patrick Bateman 2010.11.07. 18:37:25

@bajor gizella: Ne haragudj rám, most találtam meg.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.11.07. 18:41:52

@exonka: Nocsak, nocsak. Tapasztalat? :DDDDDDDDDDDD

garymoore54 2010.11.07. 18:47:46

@Lotyó Bridzsida:
Bridzsida, baró jó, szellemes válasz!

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.11.07. 19:31:40

Bírom, hogy egyes egyszerű emberek még ebbe a posztba is irigységet magyaráznak bele, hogy aztán egy jóízűt prolizhassanak. Nem tudom hol jön át, hogy a posztíró szívesen vállalná a személyes kurva szerepét...

Jerky_Master 2010.11.07. 19:32:48

@ET-nick: nem lehet 1 seggel 2 lovat megülni. vagy csináljon karriert a nő, de akkor nincs család, vagy családozzon, de akkor nem ülhet este 10-ig a melóhelyen. és ne akarjanak a nők férfiak lenni.
ha pedig a férfi viszi haza a pénzt, akkor a nőnek KÖTELESSÉGE megszolgálnia azt, hogy nem melóhelyen dolgozik, hanem OTTHON + gyerekkel van.

@kinney: modoros blog leírása tökéletes. annyit még hozzáteszek, hogy a budai anyukák között sok a MILF, akik fiatal fiúkkal qratják magukat. pl. akiket a fitneszteremből szednek össze:-D
Buda Gyöngye és hasonló fullgizda plázák előnyben.

@mükkemakk: cellulitiszes:-D ezen jót röhögtem. igen, csak a férfiak tehetnek mindenről. egy agy szart. a magyar nők qrták el kb. 20 éve.

2010.11.07. 19:36:10

@lárvalányhaj: ezt akár a Nők Lapjában is olvashattam volna.

Gondolom mg fiatal vagy, és még előtted az élet.

Majd rá jössz.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.11.07. 19:40:53

Gyerekek, nagyon jo a poszt, Patrick Bateman hozzaszolasai szepirodalmi szintuek, a tobbiek is nagyon jokat mondanak, de azert egyvalami kurvara zavar engem. Most, mondjatok meg, senki sem tudja Kurvaorszagban meg elkepzelni sem, hogy vannak a vilagon meg boldog emberek??? Na nem a halivudi muboldogsagra gondolok, hanem arra, hogy az ember bekeben el magaval meg a csaladjaval, es elvezi azt, amije van. Es igen, en ismertem olyan budai gazdagokat, akik pontosan ilyenek voltak: kellemes emberek, szereto szulok es a gyerekeik is nagyjabol normalisak voltak. Ja, es elveztek, hogy sok penzuk van, es a Karib-tengerre jarnak nyaralni. Volt olyan, aki lenezte azt, akinek nem ment olyan jol, de volt olyan is, aki nem. Szoval akarmennyire is szar szembesulni ezzel, a penz nem boldogit, de boldogtalanna sem tesz!

xenuka 2010.11.07. 19:55:02

Nem minden gazdag Buda-i nő ilyen, csak a vidéki tanítónő lánya, aki Budapestre felköltözött és kifogott egy újgazdag ficsúrt. Édesanyám és nagymamám, mindig távolság tartó, udvarias, de soha nem leereszkedő vagy bratyizó volt a személyzetével.
A jó személyzet - képzett, nem lopós, szorgalmas, önálló, türelmes, értelmes - igazi kincs. Nagymamám és édesanyám minden 3. évben még 6 havi fizetést adott nekik minden járandóságukon felül, hogy érezzék nálunk megbecsülik őket.

lárvalányhaj 2010.11.07. 20:14:16

@Frengi: A szüleim 50+ évesen is boldog házasságban élnek, úgyhogy remélem, hogy azért nekem is van remény :)

abena 2010.11.07. 20:20:40

első reakció: gyenge agyi eresztésű nők parazita életmóddal

Egyébként meg..jobb nekik? mitől? ugyanazt csinálják, mint minden nő, csak más kivitelben, szebb karosszériában, vagy jobban polírozottabban
Megvan valszeg mindene, s a pénz is boldogít, de mint a gyerekek az iskolában, talál magának úgyis más görcsölnivalót - máris ugyanott van, magának, belül.
Hogy II. vagy VIII. kerületi nő? Az egyiknek a társadalom szempontjából fajsúlyosabb a problémája, ha van, de az egyén szempontjából ugyanolyan depresszáló a saját magának kreált nyomora, mindegy, hogy mennyire lényegtelen.
Mennyire lehetnek körülötte olyan emberek, akik "valódiak"? Kevéssé, nemde? S mint ember, az ilyen nő is vágyik emberségre.

Csodapalota, csodakert, csodacsalád, csodaélet - lehet, hogy a kényszer szülte, lehet, hogy felmenők lemenője, de biztos, hogy élvezi? Manír ide vagy oda, emberként emberinek lenni jó, s lehet, h nekik is hiányzik.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.11.07. 20:32:31

@altoid:
Persze, de senki nem mondta, hogy a posztban említett típussal a sok pénz lenne a gond. Lehet egy ember boldog és gazdag. A posztban említett típusnak megvan a középosztálybeli és a csóró verziója is, csak nekik nem jött össze. A képmutatás és mások lenézése az ami a legnagyobb gáz. Aki gazdag és boldog, annak nincs szüksége arra, hogy másokat lenézzen, mert nem attól lesz boldog, hogy érzékelteti másokkal, hogy neki mennyire fasza. Az modoros budai anyuka még véletlenül sem boldog.

soproni1 2010.11.07. 20:38:37

Érdekes, hogy az osztálypénzzel ( havi 1000,- ), óvoda pénzzel ( évi 6000,-) pont ezek az anyukák tartoznak. Mondanom sem kell, a ruhájuk méreg drága, az autójuk detto. A férjet sosem látjuk. A válság itt is tarolt, mert az osztálytársak 3 éve még az úszómedencében tartották a baba zsúrt, tavaly már ping-pong asztal volt a medencében, a cabrió merci helyett kicsi audi lett. Kedvencem, amikor a gyerekek egymásnak elmondják, hogy a magánklinikás sebész apuka hogy veri bucira anyut, ha bepiál.

A másik fura állatfaj, amikor a szülők ( nagyszülők) gazdagok és kitartják a fiatalokat.

Az éjjel-nappali közért tulajdonosa meséli, hogy ugyanúgy felíratják a vásárlásukat ezek a terepjárósok, mint kőbányán a nagycsaládos alkesz.

[c] 2010.11.07. 20:52:43

@Jerky_Master: Nem vágom, miért válna férfivá a nő attól, hogy pénzt keres. Egyébként a "karrier" szót sem ártana kielemezni, ugyanis: az olyan hozzászólások, mint amilyen a tiéd is, azt a benyomást keltik, hogy minden dolgozó nő minimum a vezérigazgatói székig akarja vinni, és az ennek eléréséért folytatott harcban nem ismer se istent, se embert. Holott ez nem igaz.
A többség nem a fenti értelemben vett hisztérikus karrierhajhász, csak valamilyen szellemi tevékenységre vágyik a gyereknevelés _mellett_. Bizonyos mértékig persze szeretne előrejutni, ahogy mindenki, de nem mindenáron.
Ergo: a háztartásbeliség és az "agresszív, szőröslábú karrierpicsa"-lét között van még néhány fokozat.

[c] 2010.11.07. 20:53:51

@Jerky_Master: "a magyar nők qrták el kb. 20 éve. "

Imádom ezt a bűnbakkeresést.

lárvalányhaj 2010.11.07. 21:07:44

@antiszociális exlúzer:

Nem baj, a frusztrált omegahímeket is képviselnie kell valakinek :P

lárvalányhaj 2010.11.07. 21:14:51

@antiszociális exlúzer:

Pedig azzal a férfiak is jobban járnának, ha a nők inkább arra szocializálódnának, hogy a saját képességeik alapján próbálják megtalálni a helyüket a világban. A szüleim ismerősei között rengeteg ambíciózus háztartásbelit látok, akik az ambícióikat a férjükön keresztül élik ki (=baszogatják, hogy miért nem keres többet / miért nem olyan sikeres, mint mások). Szerintem ha lett volna bátorságuk felépíteni a saját életüket, ma boldogabbak lennének, és a házasságuk is jobb lenne.

Mitya Ivanov 2010.11.07. 21:25:39

@Patrick Bateman: apafej, gratula így féltíz magasságában:)

HalivudEstevez · http://www.halivud.hu 2010.11.07. 21:36:15

Én nem pesti vagyok, hanem budai.

aribeth 2010.11.07. 21:38:49

@antiszociális exlúzer:
"Egyébként a "karrier" szót sem ártana kielemezni"

Ja.
1. Az élethez (kaja, ruha, otthon, fűtés, gyógyíttatás, satöbbi) pénz kell, nemtől függetlenül.
2. A pénzszerzésnek általában előfeltétele a munka.
3. Egy csipetnyit is normálisabb melóhoz le kell tenni némi szakmai tapasztalatot az asztalra.

Otthon is lehet maradni, de akkor fennáll annak a kockázata, hogy apa a) lelép, b) meghal, oszt a pénzcsap elapad. Ha marad és még él, akkor pedig esetleg c) megszakad, vagy d) minden erőfeszítés, szorgalom és takarékoskodás ellenére sem elég a fizetése a család megélhetésére. Úgyhogy bármikor szükség támadhat arra, hogy anya is munkába álljon. Akkor viszont ott a 3. pont, a naprakész szaktudás és tapasztalat, röviden karrier megléte vagy hiánya. Úgyhogy igen, _saját jól felfogott érdekünkben_ valami karrierfélét építgetünk, aztán ha még jól is megy a munka, akkor nehezen adjuk fel.

Sajnos az igaz, hogy a gyerek + meló együtt nagyon nehéz, de ha a férj nem kurva gazdag, illetve ha a szülők nem szeretnének átmenni nyomorgó életművészbe gyerekestül, akkor nincs választás, mindkettőt csinálni kell.

És ez csak a gazdasági része a történetnek. A szellemi része meg röviden annyi, hogy sokan szeretnek dolgozni.

panemetcircenses 2010.11.07. 21:42:28

Bevallom őszintén, nem olvastam végig az összes kommenetet, de ahhoz éppen eleget, hogy egy jóízűt kacagjak.
Mert ez az egész tényleg vicces. Nagyon.
Régóta az egyik említett kerület lakója vagyok. Gyermekkorom óta.
Nem tudom, önök közül hányan lakják a budai lankák ezen részét, de úgy sejtem, kevesen.
Ez többé-kevésbé ki is világlik megszólalásaikból.
Ha régóta itt élnének (nem öt-tíz évre gondolok), akkor ugyanis tudnák, hogy a hegyvidéki polgárok egy igen tetemes hányada hogyan viseltetik a "máshol" és a "máshol lakók" iránt.
Jöjjön egy nem tipikus, de mindenképpen létező példa.
Nekem jónéhány kedves ismerősöm, néhány kivételtől eltekintve (színház, opera, kiállítás, hangverseny, étterem) évek óta nem teszi ki a lábát a kerületből. Tudatosan.
Önkéntes száműzetés ez, ha tetszik.
És tudják, mi a kizárólagos érv a Duna másik partjától való elhatárolódásra?
A közeg.
Az unott középszer. Illetve, sok esetben, ami a középszer alatt van.
A bűz (igen, elsősorban az embereké), a kosz, a közöny és az arányérzék tökéletes hiánya.
Miért olyan beláthatatlan vagy elfogadhatatlan hát, hogy van, aki ezek egyikéből sem kér?
A személyes érintettség az oka?
Ez kérem nem érv. Ez csak a sértett egó nyüszítő kapálózása.
Erről tesznek tanúbizonyságot a posztra érkezett kommentek is.
Nem azt mondom, hogy a posztban leírtak nem léteznek, csak azt, hogy az nem véletlen.
Ahogy édesanyám mondta mindig: "Fiam, az, hogy valaki proli, még nem ok arra, hogy te is az legyél. Sőt!"

bajor gizella 2010.11.07. 22:00:49

Sértett nyüszítő egóm kapálózás közben csak halványan tudja láttatni velem hogy milyen lehet Budán egy operaelőadás. Meg hogy főleg hol. Estleg valaki VIP-s el tudná mondani?

Stiel 2010.11.07. 22:06:48

@panemetcircenses: Ti büdös prolik, fúj! Nemdebár? :)

Amúgy nem prolik és nem is unott középszer, csak hát egyszerűbb egy ilyen blőd hazugsággal megideologizálni, hogy te jobb vagy, mint elfogadni az ellenkezőjét.

Mindenesetre üdv itt, maradj még, hátha sikerül némi emberséget magadra szedned.

panemetcircenses 2010.11.07. 22:10:33

@bajor gizella:

A helyes szövegértelmezés segíthet megelőzni az ilyen kommenteket.

panemetcircenses 2010.11.07. 22:12:25

@Stiel:

Egy szóval sem mondtam, hogy jobb vagyok.

Az emberségesség soha nem volt kenyerem. A jövőben sem lesz az.

Patrick Bateman 2010.11.07. 22:14:54

@panemetcircenses: Hát igen, nincs is felemelőbb annál, amikor saját akolmelegünkben szippantunk időnként mélyeket egymás nagyságának seggszagú kipárolgásából, hogy "Érzed, szomszéd? Ugye mennyivel illatosabb, mint azoknál, ott, nemdebár?"

panemetcircenses 2010.11.07. 22:19:45

@Patrick Bateman:

Pat, sohasem gondoltam volna, hogy egyszer elveszíted a humorérzéked!
Pedig, amit a lányokkal műveltél... az igazán vicces volt!

sipos 2010.11.07. 22:45:54

@Frengi: a legtöbb angol így eszi. na és az olajbogyót hogyan kell szépen enni?

2010.11.07. 23:18:35

@panemetcircenses: Tudod, csak az a szép az egészben, hogy az önkéntes száműzetés úgy baromság, ahogy van.

Akkor mit csinálnak a felállított gallérú (szigorúan preppy márkájú póló, úgymint Lacoste, Tommy Hilfiger, Abercrombie és Fitch - csakis New Yorkból) aranyifjak a Moszkva téren? Ja, mert ott van a Mammut? Az nem egy proli hely? Budapest nem Los Angeles, és főleg nem New York, bármennyire is szeretne úgy tenni a budai közönség. És ettől lesz az egész izzadtságszagú, erőltetett és baromira modoros.
A kommenteddel pedig pontosan rávilágítottál hogy miért kurvára gázos ez a réteg.

Ha Angelina Jolie-nak (és ezért megdobálhattok, de szerintem érthető lesz a példa) nem derogál Budán ÉS Pesten is kirándulni, horrible dictu vásárolni egy kis falusi boltban, akkor ne haragudj, de mi a faszt akar a budai kisközösség az önkéntes száműzetésbe vonulásával?! De tényleg magyarázd el nekünk, kérlek. Azt nem fogadom el válasznak, hogy " mert nem akarunk prolik lenni". Mert kurvára azok vagytok, csak több pénzzel. Ennyi az összes különbség.
Volt szerencsém a te általad oly nagyrabecsült réteg csemetéivel találkozni díjlovas versenyeken, és meg kell mondjam, a legtahóbb társaság evör.
Köszönni nem tudnak, stb. A kedvencem az volt, aki a melegítőpályán fennhangon magyarázta a társainak
" hogy ennek a buzi köcsög bírónak, ennek a f..sz...pónak nincsen szeme, milyen kevés pontot adott a buzi állatja..." - a bíró a 2004-es athéni Olimpián volt főbíró, többek között.
Biztos nem tudja mit csinál, ugye?

bajor gizella 2010.11.07. 23:36:53

@panemetcircenses:
meg kellett néznem a profilodat ahhoz hogy meg tudjam állapítani hogy önmagad paródiája vagy, vagy sem, és tényleg.
Így viszont, mind a 18 kommentedet figyelmesen elolvasva meg kell állapítanom, hogy az a rejtélyes, arcizomzsibbasztó kérdéssor, amely mindig motoszkálni szokott bennem az operaelőadások elött, hogy vajon honnan jön ez a sok idenemillő, bőrcipőroszogtató, swarovski-nyakkendőstrasszos majom, ez a sok függönyanyagba öltöztetett női entitás, és miért pont ide. hogy vajon tudják e hogy most ez itt a valóság, és hogy itt előadás lesz, és nem bolhacirkusz, hogy a világ annyira de annyira nagy, hogy Buda tuajdonképpen ebben egy kis zsírfolt, és hogy ők mint benne élők pedig talán a zsírfoltra rakódott mikroorganizmusokhoz hasonlíthatók. Hogy senki se jegyzi őket sehol, és hogy vajon lerí e az arcomról, hogy ugyan utálom kertész imrét a könyvével együtt, de mégis a sorstalanságban írt pár sorára gondolok, ahol a gettóban elkülönültek az ortodoxok, külön olajoshordóhoz melegedni, mondván ők külömebbek, hogy a Tommy Hilfiger casual slim fit és a tom tailor nadrág griff bársonyzakóval feljogosít e arra hogy iphoneodba belesutyorogd hogy most nem jó szíhházba vagyok, mi? mi van? jó ne bassz má, majd később visszacsöröglek.
Szóval hogy ezek a kérdések megoldódni látszanak, hála a 18 kommentes munkásságodnak. Gondolom tanácsot nem fogadsz el tőlem, kiből csak a szűkölő, bulgakovi marásra készülő (irígy) kutya beszél, de szóval megpróbálnám. Kérlek, önkéntes száműzetésed meg ne szegd. Ha kultúrára szomjazik lelked, legközelebb talán maradj otthon.

2010.11.07. 23:42:33

@sipos: Ez valami őrület, nekem a nokedli is csak akkor ízlik, ha kanállal lehet enni. (A borjú paprikás+nokedlivel kombóhoz étteremben is kérek kanalat, már nem érdekel mit gondol rólam a pincér, leszarom, az öregségnek is meg van a maga előnye)

janper 2010.11.08. 00:02:58

@panemetcircenses:
:)
Eltem mar ebben a vilagban, amiben te. Hihetetlen szabadsagerzet fog el, amikor (magad valasztasabol) kilepsz belole. Amikor semmit nem jelent, hogy milyen markaju orad van, hol laksz, egyedi szabasu az oltonyod vagy sem, befogadott-e / beleszulettel-e egy tarsadalmi korbe vagy sem. Megtehetned ugyan, mert sem intellektualisan, sem anyagilag, sem kulturalisan nem jelent kihivast 'ott lenni'. De megsem jatszol masoknak es magadnak sem. Ez a szabadsag.

eino. 2010.11.08. 00:03:06

www.youtube.com/watch?v=gnpCJ_3xCYI&feature=related

Aranyos a burok,
Túl az üvegen a szépek és gazdagok,
Koldusok, vagyonok,
Egymásba harapva, mint a fej és a farok.
Szabadság, szerelem,
Mind a kettő arca ott van a pénzeden.
Türelem, nagy a türelem,
Hogyha mindkettőt mégis szeretem.

Terjed a pénz szaga hét országon,
Büszke a bankos a bőrdíványon.
Alszik a lány, feje szépen billen,
Kétezer év tudomány felszisszen.

Nap helyét foglalod,
Kicsi Mammon, minden körülötted forog.
Az idő újra vigyorog,
Elrepül az ész, messze csavarog.

Terjed a pénz szaga hét országon,
Büszke a bankos a bőrdíványon.
Alszik a lány, feje szépen billen,
Kétezer év tudomány felszisszen.

[c] 2010.11.08. 00:18:24

@bajor gizella: Én is elolvastam... Hínnye.

Felicitasz · http://felicitasz.blog.hu 2010.11.08. 00:35:38

@Patrick Bateman: Ez díjnyertes. Mindjárt még egyszer elolvasom, lassabban, élvezettel. Fú.
Az ilyenek mér nem írnak?

chipshop (törölt) 2010.11.08. 00:47:49

@panemetcircenses: Elolvastalak.Ennyire jot nagyon reg nevettem,es nagyon reg csodalkoztam az emberi szuklatokuruseg,sznobizmus erdelyeben eltevedt sznob sundisznokon/sundisznokrol,akik melyen megvetnek mindenkit aki nem ismeri Moltanit,Citteriot akarmit.Forogtam,forgok,es sajnos forogni is fogok az altalad oly nagyra ertekelt korokben,munkahelyi artalom,viszont mindig megvolt(mert megteremtettem)az az egzisztencialis biztonsagom,amivel megtehettem,hogy elhatarolodom.Mielott kikoltoztem angliaba(sok evvel ezelott)mindenfele irokkal,rendezokkel,szerkesztokkel,musorvezetokkel jartam ebedelni,rendezvenyekre miegyeb.Ex-bankigazgatok olykor odajottek az asztalunkhoz,en pedig csendesen felalltam es arrebbultem,mert van egy szint,nevezzuk tartasnak,moralnak akarminek ami ala nem megyek le.In concreto komagasrol lenezem a hozzadhasonlokat.Nem fogtam bizonyos emberekkel kezet,mindezt tettem kedvesen,kulturaltan(mar amennyire ezt lehet kulturaltan tenni-).Mert nem az a proli aki Kobanyan lakik,es nem az az anti-proli aki B&O vasarol,vagy Zegnat hasznal.
Most pedig probalolom ezt az egsz firkalmanyt leforditani a paromnak angolra,de a nagyon sajatsagos magyar miatt nem egyszeru:-))))

darrenstar 2010.11.08. 02:17:07

@panemetcircenses: és arra nem is gondoltál te úri fiú, hogy azért ilyen cinikus veled mindenki, mert tényleg röhejesnek tartják a stílusod? proli öntudat? fenét! egyszerű szórakozás.

noirp 2010.11.08. 07:19:36

Hüh, de leizzadtam, mire a végére értem.
Lehet, hogy az én fantáziám szegényes, de: mi a nyavalyát lehet egy, egyetlenegy családi házba beleölni 100 milláért?
Oké, méregdrága, panorámás telek; 2 négyzetkiloparszek alapterület; termálfürdő, gyúróterem, mindenkinek 3 szoba, borszalon, sörszalon, szalonnaszalon; mindez eredeti stricirokokó/menedzser-zen stílben.

De mi még? Mi? Tényleg nem tudom elképzelni.

noirp 2010.11.08. 07:22:37

@Hadrian77: Tudod, hányszor eszembe jutott? :)) pedig nem is echte milliomosnék verték a huppot a környékemen, "csak" hmcs-feleségek.

noirp 2010.11.08. 07:27:21

És mert hülye vagyok, csak megkésve jutott eszembe a típus --szerintem--egyik ősanyja: Medveczky hercegné nsg. asszony.

noirp 2010.11.08. 07:51:37

@Patrick Bateman: Tudom, más is mondta, de akkor is író vagy.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.11.08. 07:52:06

Szerintem panemetcircenses Csirke72 (nyugodjek bekeben) Budan ragadt unokatesoja lehet.

virgo 2010.11.08. 07:57:27

@noirp: Látszik hogy nem építettél még házat.
Ha egyszer nekikezdesz majd, nagy pofáraesés lesz.

noirp 2010.11.08. 08:00:32

@bajor gizella: bőrcipőroszogtató...
női entitás függönyanyagban...édes istenem :))

Csodás!

Amúgy-sztem-a swarowski nyakkendőtűsök közt nemcsak a budaiak vannak ott, hanem a megyeszékhelyek önjelölt csúcsmenedzserei is: csütörtök este felruccantak kicsinyt reprezentálni, ő és cicája. És most ordít apa arcáról a boldogság, mert ő mostan az elitben forgolódik.
És az inge most is rózsaszín.

narmer 2010.11.08. 08:02:18

panem et circenzes
Hosszú évekig laktam a Hunyad orom környékén , nekem ne mutasd be az ottani fílinget.Most a VII kerülteben lakom, ami valóban büdös, koszos, slumos. De én nem vagyok sem büdös, sem koszos, az meg kifejezetten sértő, amikor az ilyen kiváltságos helyen lakók különbnek tartják magukat másoknál, de nem az észbeli képességeik vagy az értékeik alapján,hanem azért mert ott a házuk.És a házad nélkül mi vagy? Ezért érthetetlen a fórum nyitójának egyébként nagyon szellemes irománya is.Az ilyen nők mit érnek a férj, a mercedes meg a budai villa nélkül? Ők csatolékok, nem a saját eszükből lettek azzá akiknek mutatják magukat.Az ilyen státusz nem sokat ér.

noirp 2010.11.08. 08:03:13

@virgo: Nemhiába van lámpás a kezedben, most megvilágosodtam.

fogyókúra 2010.11.08. 08:11:44

@noirp: Hogy mitől lesz 100 millás a ház?
A telektől...
Kicsit alá is becsülted a dolgot, a II. (nem II/A) és XII. kerületben CSAK a telek kerül 100 millába. Önálló házat 150 millió alatt nem veszel, de ikerházat is csak elvétve találsz ennyiért.
Nézd meg az ingatlan.com-ot, írd be, hogy Gugger-hegy, aztán ámuldozz. :-D

Nem a tiéd! 2010.11.08. 08:47:29

@lárvalányhaj: Ez így igaz! Valahol le kell tenni a garast, és annak persze következménye is van. No, ezek azok a dolgok, amikről elhitették, vagy legalább is próbálták elhitetni (média, hatalmon levők) az utolsó évtizedekben, hogy meg lehet úszni. Persze mindig eljön "az igazság pillanata", és olyankor már sokszor késő, mert a választás szabadsága elillan...

lárvalányhaj 2010.11.08. 09:08:51

@noirp:

Engem az érdekel, hogy ezek az emberek miért gondolják magukat olyan fontosnak és hatalmasnak. Oké, drága helyen laknak, amit vagy a saját pénzükből vettek, vagy nem. De ezen túlmenően van bármi más, amit ők tudnak, mi meg nem? Van valami olyan hozzáadott érték, aminek az előállítására csakis ők képesek? Nekem nem úgy tűnik.

lárvalányhaj 2010.11.08. 09:13:00

@noirp:

Számomra kicsit olyanok ezek az emberek, mint az emós kamaszok. Furcsán öltözködnek, furcsa helyekre járnak, ennek szemlátomást aránytalanul nagy jelentőséget tulajdonítanak, és valamiért azt gondolják, hogy azért nézek rájuk furcsán, mert irigykedem rájuk, vagy utálom őket. Pedig nem. Észre se veszem a létezésüket, legfeljebb megmosolygom őket, amikor valamelyik példányuk nagy arccal előjön, és elkezdi bizonygatni a saját fontosságát.

Sand Lover 2010.11.08. 09:17:00

@Frengi: Nem értettelek félre, arra céloztam, hogy ha azok, akikről írtál, olyan finom, előkelő urak, akkor vegyenek halkést. De hát nyilván nem előkelőek és nem urak, csak felkapaszkodott középosztály – és annak sem az értelmesebbik része.

Persze aki igazán előkelő és arisztokrata meg miegyéb, az van annyira felvilágosult, hogy sosem érezteti másokkal, hogy ő különb vagy jobb ember lenne, még akkor sem, ha ő ezt belül tudja, és ennyit panemetcircenses megnyilvánulásáról.
Mindenkinek csak jobb, ha az ilyen emberek megmaradnak ott, ahol vannak, nekem ne jöjjenek át ide a SUV-ban büdösíteni.

abc 2010.11.08. 09:21:32

A poszt valóban pár meglévő típust mutat be az irigység eléggé sötét szemüvegén keresztül.

Magam is a környékén lakom a dolgoknak, nap mint nap itt a környéken is töltöm az életem.
Azt sosem értettem, ha valaki nem ér el valamit az életben, szegényebb sorsból jön illetve ott is marad annak miért fáj, ha vannak akik másképp élnek?
Miért nem tanul abból, hogy más el tud érni valamit ő meg csak a Tesco párizsit a pultban?
Egyszerűbb irigykedni és kitalálni azok a rosszabbak akik sikeresebbek?
Hány és hány kollégámtól kaptam meg a "budai" jelzőt mivel ők valamely vidéki településen születtek és a VIII. ker maga a megváltás volt nekik.

Ez tényleg irigység.

Ezzel nem azt mondom beképzeltnek kell lenni, de a proletár öntudat ne abban merüljön ki aki sikeresebb az biztos sekélyes is, míg a rupótlanok
mindegy plebs-i öntudatukkal lenézik aki nem olyan mint ők.

Nem a tiéd! 2010.11.08. 09:22:19

@lárvalányhaj: Nálunk van intimitás,zsörtölődés, néha ajtócsapkodás...
Igaz én a nejemet már 27 éve ismerem ( de még mindig tud újat mutatni) :)
Egyébként, akiknél elveszett az intimitás, azok nézzék meg az "Egy aszony illata" c. filmet Al Pacinoval. Ami ott elhangzik, az maga a tömény intimitás...

medvedr 2010.11.08. 09:27:36

@panemetcircenses: Jelzem a XII kerületben születtem (jó régen), ott is éltem életem nagy részét, a hozzátartozóim jó része is ott van eltemetve. Ezzel a mentalitással ott csak kevesen élnek, és azok jó része, ha nem az egésze, rettenetesen buta. Butábbak mint a bárki, akit lenéznek. Ja, és Kőbányára járok dolgozni.

873ujr3rk 2010.11.08. 09:30:24

a "proli" címke lemaradt.

Archenemy 2010.11.08. 09:36:22

@abc: Mikor ilyen finoman kimunkált trollkodást látok, mindig arra gondolok, mennyi még a tanulnivalóm :p

T mint T 2010.11.08. 09:36:47

Én egy egy gyerekes, dolgozó budai nő vagyok, de megmondom őszintén, ilyen típussal még nem találkoztam. A házasságba pont hogy én hoztam a többet, de 12 év után ezt eszem ágában sincs vagy lenne hánytorgatni, még ha meg is csalnának. Gyakorlatilag úgy is minden a gyereké.

Ugyanakkor sok olyan férfit ismerek, aki fiatalon "leszakítja a virágot", "beporozza" egyszer-kétszer, kiszakítja a nőt a munkahelyi közegből (gyakran a baráti és családi körből is), házi cselédnek és bébiszitternek alkalmazza, majd amikor 40 éves a hölgy, apucinak meg már fussa a Bömösre vagy a Merdzsóra, akkor talál vele magának másik 20 éves puncit. Ilyenkor anyunak vagy hallgass a neve, vagy ha nem hajlandó apuci által odatálalt hányadékot többet megenni, akkor válás. Onnantól kezdve apuci titkolja jövedelmét, hogy leszorítsa a gyerek- és asszonytartást. Utódairól is csak addig gondoskodik szívesen (értsd, közös nyaralás, taníttatás), amíg új asszonynak nem jön a saját baba, vagy amíg a kamaszok kényelmetlenné nem válnak új puncinak. Öreg anyuci meg egyen zabot.

Nos, én főleg ilyet ismerek - még rokonságon belül is. Ég is a pofája e tipikus pasi miatt a rokonságnak.

Ronda Bözse 2010.11.08. 09:38:06

Budán lakni jó és valóban hatalmas különbség van Újbuda és Újpest lakói között.Mert míg az előbbi megveszi,addig az utóbbi inkább ellopja a 200 ft cuccot a boltból.

cd-r 2010.11.08. 09:40:36

@lárvalányhaj: azért, mert frusztráló a tudat, hogy egyikünk élete sem jelentősebb egy meggyfáénál. ez a réteg drága holmik vásárlásával és egyéb néprétegektől elkülönüléssel próbálja ennek ellentétéről meggyőzni saját magát és a piciny környezetét.

Ronda Bözse 2010.11.08. 09:41:18

@T mint T: Ez nem egy tipikus pasifajta,hanem mindegyik pasi ilyen .Alapvetően az öreg nyanya kevésbé szexi mint egy fiatalabb p..a,de erről nem a férfiak tehetnek,hanem a természet rendezte így a dolgot,valószínűleg evolúciós okok miatt.Nincs kit hibáztatni.

[c] 2010.11.08. 09:47:20

@törpegóré: Rossz önigazoló duma.
Igen, ösztönök vezérelnek minket - egyrészt. Másrészt az különböztet meg minket az állatoktól, hogy ezeket sok esetben felülírhatjuk, felülírjuk tudatos döntésekkel.

T mint T 2010.11.08. 09:47:31

@törpegóré: Remélem, nem. Apám nem ilyen és, ha jól ismerem a férjem, akkor ő sem.
Lehet ezt evolúcióval magyarázni, nem zárkózom el előle. Ha így kell lennie, ám legyen.
De akkor a fenti posztot egészítsük ki a másik nem szemét húzásaival is.
Engem például gyakran szorít le az útról merdzsós-bömös apuka, és érdekes mód, nem anyuka.
Átnézni nem hagyok magamon, se újgazdag, se régi gazdag, se szegény embernek.
Ha én átnézek valakin, akkor azt kiérdemelte (például egy bunkó szomszéd vagy egy tuskóság formájában).
:-)

noirp 2010.11.08. 09:47:41

@lárvalányhaj: Nekem sem.
De ahány menedzserszerű emberrel eddig dolgom volt, mind úgy gondolta, hogy ő süti a Napot. Félreértés elkerülése végett: nem ez a budai típus volt, annál 1-2 számmal kisebbek. Általában a következő dolgokkal indokolják, hogy miért nagy az arcuk:
1) állati nagy felelősség van a nyakukon, ennyi és ennyi milliárd forintokról döntenek.
Reakcióm: helyes, ez valóban így van, de [legyen szó ipari vezetőről] a mérnökeik számára meg egy rossz számítás akár emberhalált okozhat, ergo ők is hurcolnak némi felelősséget.
2) Ő a munkaadó, az ő kenyerét esszük. Majd meghal, hogy fenntartsa a vállalatot/divíziót/intézetet/zöldségesboltot, melynek küldetése...stb.
Reakcióm: ez is így van, de mi is teljesítünk (különben nem ennénk a kenyerét) a magunk területén.
A vállalati filozófiát meg el se kezdje, maradjunk a technológiánál/a kígyóuborkánál pls.
3) Ő nyertes/menedzser típus, ő tud csak igazán teljesíteni, hiszen ő egyenesen vezetésre termett. Ezért és a rettentő sok fáradságért jár neki minden, a swarowski nyakkendőtű is [lesz az brilliáns is nemsoká!]
Reakcióm: mindez igen szép és jó, de mondd: kit és mit menedzselnél, te nyrőtípus, ha nem lenne alattad a sok szerencsétlen lúzer?

Pajszer Művek 2010.11.08. 09:48:37

Egy evet laktam a Vadrózsa utcában, kettőt a Lövőház utcában, egyet a Szilàgyi E. Fasoron. Utáltam arra vezetni, annyi arrogáns, erőszakos embert azóta sem láttam. Komolyan mondom, indexelsz es SOHA nem engednek be. Udvariassagnak nyomat se lattam. Vegul Zugloban vettem lakast nem vagytam Budara.

Meg hát 56-ot is a Pesti Srácok csinálták, nem a budai zsurpubik. :)
A csaladom regi erdelyi nemesi csalad, diplomas vagyok, ket nyelvbol van szakmai felsom, a csaladom jo resze Ny-E-ban el. a 500 nettobol elek egy honapban es valoszinuleg tobb konyvet olvastam mint ahanyszor a kedves prolizo meleg etelt evett eleteben.

Megis szazszor jobban erzem magam az egyenes, egyszerü es csóró barataim kozott a Fradi meccsen meg a bokszteremben mint a sok műanyag, nyàlfosó budai újgazdag között.

noirp 2010.11.08. 09:48:54

@lárvalányhaj: Jó hasonlat. :) Csodálom a türelmedet: én először bosszankodom, utána röhögök rajtuk, pedig előbb kéne röhögnöm...

noirp 2010.11.08. 09:52:10

@fogyókúra: Elhiszem neked. Nálam (látszik, hogy proli vagyok) megállt ott a számláló, hogy egy nagyváros (Debrecen, Szeged, Győr, SzFvár, etc) nyugodt, rendes, kertvárosi részeiben mennyibe van egy--akár kétszintes--családi ház.
Guggerhegy, uram atyám.
Látszik még valami a panorámából, vagy csak ha a szél vagy nagyobb eső letakarítja a port, szmogot? Ezt most komolyan kérdezem.

Ronda Bözse 2010.11.08. 09:56:50

@T mint T: Az egyetlen értelmes dolog amire egy nő megszületésétől kezdve készülhet az az,hogy bármikor egyedül maradhat és akkor is túl kell élni.Az ok ebben az esetben teljesen lényegtelen.A bizonytalanságra kell készen állni mindig,mindenkor és mindenütt.És ez nehéz,egy nőnek pedig főleg nehéz.

T mint T 2010.11.08. 09:57:40

@Pajszer Művek:
Ez egy kicsit olyan "savanyú a szőlő"-nek tűnik, ahogy így leírtad. De én is laktam Zuglóban, valóban szerettem ott élni. Volt ugyan egy-két valóban proli szomszéd, akik elfelejtettek közös ktg-et fizetni, alkoholizáltak és még mindig úgy akartak élni és besúgni (persze kinek?), mintha a 60-as éveket írtuk volna. De ezen kívül tényleg élhető volt.
Egyéni sikerekhez gratula, bárcsak mindenki vinné ennyire ebben az országban! Bárcsak mindenki olvasottabb lenne! Bárcsak mindenki ilyen szinten élhetne meg a tudásából! Akkor általában a virágzás beindulna az országban!

noirp 2010.11.08. 09:58:24

@törpegóré: Ebben van valami. Sajnos.

T mint T 2010.11.08. 09:59:22

@törpegóré:
Főleg eltartandó gyerekekkel és terhességek, szülés meg kor által elrongált testtel...

medvedr 2010.11.08. 10:00:41

@noirp: Neked valami komplexusod van, esküszöm. A menedzsered is b írhatna a mérnökökről hasonló hangnemben.

Sand Lover 2010.11.08. 10:03:35

@törpegóré: „A bizonytalanságra kell készen állni mindig,mindenkor és mindenütt.”
Sajnos, ez így igaz, de mindenkire vonatkozik, nemcsak a nőkre.
“És ez nehéz,egy nőnek pedig főleg nehéz. “
Na igen, és még rá is tesznek egy lapáttal azzal, hogy a nők eleve kevesebbet keresnek (tudom, vannak kivételek, de általában), többet dolgoznak (otthoni 2.3. műszak), 3 éves GYES propagálása és még sorolhatnám.

T mint T 2010.11.08. 10:03:44

@törpegóré:
Nem önsajnáltatásképp, de azt megemlíteném, hogy gerincsérv maradt vissza a terhességemből.
Bár értelmiségi vagyok, ha akarnék se tudnék többé fizikai munkát végezni emiatt... Nem tudnék Tecsóban polcot pakolni, nem tudnék takarítónő lenni, nem tudnék fittness-edző lenni, nem lovagolhatok többet, stb.
Ezt pl. a férjem megúszta, mivel ugye nem ő volt terhes...

noirp 2010.11.08. 10:06:09

@medvedr: Komplexusa mindenkinek van.
Előbb-utóbb biztos találkozom nem magamutogató vezetőkkel is.
Amúgy meg: biztos ír, csak nem itt, hanem mondjuk valamelyik exkluzív fároszmagazin fórumán.
Hogy a hülye kutatók csak az idejét lopják, a műszakiak morognak és állandóan akadékoskodnak (valóban akadékoskodnak), a marketing képtelen egy épeszű eladási ötlettel előjönni, a kávé hideg és reggel poros volt az asztalom.

Lehet, én leszek a beosztott-Vérnyúl.

fogyókúra 2010.11.08. 10:06:36

@noirp: ha felmész a hegyen a kilátóba, látszik a panoráma. Szerintem ebből a kilátóból van BP-re a legszebb kilátás, Dunával, hidakkal stb.
(11-es busz végállomásától kell felgyalogolni hozzá. Közben megnézheted a vityillókat is, ha érdekel. ;-))

Ronda Bözse 2010.11.08. 10:07:08

@T mint T: Akkor is túl kell élni.Minden ember célja a túlélés és ha ez tudatosul bennünk,akkor rögtön nem fogjuk hibáztatni sem a férjén élősködő budai anyukát,sem a k-t ,aki a férjünk fejét elcsavarta,hisz az ő céljuk is ugyan ez.Az embereket akik körülvesznek bennünket,mindehhez fel lehet használni,sőt fel kell használni.Információ,lelki pátyolgatás a barátok részéről,munka stb.Ebben nincs semmi erkölcstelen sem undorító,minden ember felhasználja embertársait különböző célok érdekében.A harag a gyűlölet hogy így vagy úgy alakult,csak az erőnket szívja el hogy továbblépjünk helyzetekből.Nekem lányom van, és én erre fogom felkészíteni hogy minden bizonytalan az életben és folyton, folyton alkalmazkodnia kell,ami persze nem túl kényelmes.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.11.08. 10:07:43

@medvedr:

Biztosan van neki, ahogy nekem is, de azért tény, hogy az ember egy cégnél nem a technológus dumájától kap mérgezést, hanem inkább a menedzsmenttől.

Achilles 2010.11.08. 10:12:04

Savanyú a szőlő?!

Ronda Bözse 2010.11.08. 10:14:39

@noirp: Talán ha a markatingeseket nem engednéd el ebédelni és éhesen kellene ötleteket gyártaniuk,sokkal kreatívabbak lehetnének.Tudod az ősember is az éhségtől lett ötletgazdag.Továbbá a folytonos mérgelődés sok energiát szív el belőled is,vegyél be egy két leszarom tablettát és meglátod,sokkal tisztább fejjel tudsz majd gondolkodni.

T mint T 2010.11.08. 10:15:34

@törpegóré:
Igazad van, de én nem gyűlöletből írok. Csak a tényszerűség kedvéért,és persze, női szolidaritásból írtam amit írtam.
A lányodat neveld így, engem is mindig az öngondoskodásra nevelt az apám - meg is lett az eredménye (legalább is anyagi szinten egyedül is boldogulnék még 1-2 gyerekkel is).
De egymás kihasználását nem fogadom el Nem tartom minden körülmények között erkölcsileg elfogadhatónak. Ha ezt tanítod kizárólag a lányod, ő lesz az, aki célpontnak fog tekinteni egy családos férfit - a saját boldogulása végett.
Persze nem feltétlenül a férjek fejét elcsavaró puncikat hibáztatom, ha szétdúlnak egy családot - minden ilyesmiben minden fél hibás (még az elhaagyott nő is). De az a férj, aki emiatt lép ki a házasságból, ahol gyerkőcöket hagy ott, az igen is hibáztatható. Már csak naívsága, hiúsága, önzése miatt is. Akárcsak a rokonságomban!

noirp 2010.11.08. 10:18:30

@fogyókúra: Voltam kilátni, és rosszkor...a panoráma egy részét eltakarta a füst, ezért kérdeztem, de akkor csak balszerencsém volt :)

céerem 2010.11.08. 10:19:31

Látszik a posztból, hogy az írója feltételezi: csak idióta, tanulatlan, fennhéjazó buta emberek élnek jó körülmények között, földrajzilag is jól elkülönülve a "többitől". Nyilván azért, mert ő nem ott él és savanyú a szőlő. Persze, valószínű, hogy van példa az ő általa fejtegetett típusra is, de azonnal általánosítani elég szánalmas. Az a "bankigazgató-helyettes" férj is megérdemli az ilyen feleséget, aki képes ilyen nőt elvenni.

Pajszer Művek 2010.11.08. 10:19:40

@T mint T: nem onfenyezesbol irtam. Csak azert mert nem mindenki lesz egybol sznob csak mert kicsit(!) jobban megy. Ez semmi ahhoz kepest amit egyesek keresnek. De ugyanugy elek es ugyanazok a barataim akik eddig.

A pénz könnyen értelmezhető értékhelyettesìtő. Akinek nincsenek valodi ertekei azt megrontja. Mert csak helyettesítő. Mindig az ember a fontos a ruha alatt. Aki a ruháját tolja maga előtt nekem egyszerre gyanús, taszító ès kicsit megesik rajta a szivem hogy mennyire nem lehetnek kapaszkodoi az eletben ha erre szorul.

Ronda Bözse 2010.11.08. 10:20:47

@Morgan LeFay: Mindenre meg van a magyarázat.Gondolj bele ha a nők mindenütt jóval többet keresnének,mi lenne a férfiakkal?Azért a férfi a "bank" hogy a nők beadják a derekukat a párkapcsolatokra,a túlélés reményében.Ez egy leegyszerűsített folyamat:férfibank=nő,család,gyerek=kiszolgáltatottság->még egy nő+gyerek=van még pénz több nőre akkor még egy nő+még egy gyerek.Így vagyunk programozva,az evolúciós cél az emberi faj szaporodása.

noirp 2010.11.08. 10:21:00

@törpegóré: kösz :)
elismerem, sokat füstölgök ezen.

Tudod, mi lenne, ha a markecing éhezne? Javulnának a Milka-és mekdönci-reklámok, már csak a motiváció miatt is :)

barbie83 2010.11.08. 10:21:52

Látszik, hogy az ideírogatók 99 százalékának fogalma sincs, mi az úrnak lenni. Mert prolik vagytok és cselédek. És mivel fingotok sincs az életről, ezért azt hiszitek, ezek a társadalom krémje, pedig ugyanolyan cselédek és prolik, mint ti. Egy igazi úr és felesége mindig kimért, de kedves, bizalmas, de nem bizalmaskodó, megértő, de nem szentimentális, határozott, de nem kegyetlen, ugyanakkor művelt, de ezzel soha nem vág föl és nem utolsósorban igen jó kapcslatot ápol a beosztottjaival, azaz a prolikkal és a cselédekkel, simán közéjük áll és pucolja a vécét, ha az élet úgy hozza. És nem budán lakik, mert az már nagyon tré. Saját, többszáz hektáros birtoka(i) van.

Egy ilyen az ócska, úrizáló prosti mögött, aki majmolja az igazi urakat, mindig egy tolvaj senki, felvágós vakparaszt áll.

Ronda Bözse 2010.11.08. 10:25:11

@T mint T: Pedig te is ki és felhasználod a körülötted lévőket valamilyen formában.Bizonyára van barátnőd,akinek kisírhatod a bajaidat,bizonyára van ismerősöd,akiktől információkat szerzel,esetleg munkát vársz és emiatt tartod a kapcsolatot velük.Nem csak szexuális kihasználás létezik

Archenemy 2010.11.08. 10:28:23

@törpegóré: az evolúciós cél a szaporodás, tehát valójában a putriscigány sokkal sikeresebb, mint bármelyik budai úr

Ronda Bözse 2010.11.08. 10:28:33

@phaszfej-köcsög cenzorok: Szükség van a gazdagokra,ők adnak munkát a tömegnek.Az olyan gazdagokra nincs szükség,akik kiviszik az országból a pénzt,vagy beteszik elfekvő bankszámlákra és élnek céltalanul bele a világba.

lárvalányhaj 2010.11.08. 10:30:16

@noirp:

Ha ezek az emberek így állnak a beosztottaikhoz, akkor rosszul végzik a munkájukat. A menedzsernek ugyanis az a dolga, hogy ösztönözze, motiválja az embereket a cél eléréséhez, javítsa a csapatmunkát stb. A menedzser is akkor lesz sikeres, ha az alá beosztott emberek jól végzik a munkájukat, és ők meg akkor fogják jól végezni, hogyha elégedettek, és jó légkörben dolgozhatnak. Az, aki megalázza és levegőnek nézi a beosztottjait, pont az ellenkezőjét éri el. Ha az én cégemnél lenne ilyen, már csomagolhatna is.

lárvalányhaj 2010.11.08. 10:31:03

@phaszfej-köcsög cenzorok:

Amióta a blog a címlapon van, egyre több arisztokrata látogat ide. Nahát-nahát.

Archenemy 2010.11.08. 10:32:11

@lárvalányhaj: Téged azért többre néztelek, mintsem hogy bedőlj egy jól ismert trollnak (phaszfejnek meg üzenem, hogy király fazon, én mindig szívesen olvasom a hozzászólásait)

Ronda Bözse 2010.11.08. 10:37:34

Az egész világgazdasági krízis megoldható lenne egyetlen törvénnyel,mégpedig ha a bankok nem adnának egy fillér kamatot sem a bent lévő pénzeknek.Attól kezdve,mindenki megpróbálná máshogy fialtatni a pénzét és kivinnék a gazdaságba.

Archenemy 2010.11.08. 10:39:21

@törpegóré: Nem is válaszolsz? Az evolúciós cél a szaporodás, és te ennek szellemében akarod nevelni a lányod, tehát legjobb lenne egy putrishoz adni, akinek szül vagy 10 gyereket, azoknak meg mind lesz további tíz. Beláthatod, hogy evolúciósan ez a legkézenfekvőbb megoldás.

céerem 2010.11.08. 10:43:08

@lárvalányhaj: Az "arisztokratáknak" legalább van releváns iformációjuk a témáról :-).

barbie83 2010.11.08. 10:44:37

Már csak abból is látszik, hogy az idejárók mind prolik és cselédek, hogy hétfőn nincs idejük még írni sem, tehát nem maguk rendelkeznek az idejükkel.

Ronda Bözse 2010.11.08. 10:45:46

@Archenemy: Elkalandoztak a gondolataim másfelé.Én nem az evolúciós cél szellemében akarom nevelni a lányomat,hanem abban a tudatban,hogy legyen készen a folyton változó körülményekre,amik kellemetlenek lehetnek.Hogy ne a düh az irigység,a káröröm és egyéb baromság szívja el az energiáit,hanem képes legyen tisztán gondolkodni a legxarabb helyzetben is és képes legyen nagyon gyorsan túllépni a veszteségeken,mert a saját érdekében muszáj.

lárvalányhaj 2010.11.08. 10:46:08

@törpegóré:

Ez rendben is van, csakhogy az ember mint faj éppen attól lett naggyá, hogy a stratégiája nemcsak a versengésre épül, hanem kooperálni is képes. Az emberi faj éppen azért tudta meghódítani a világot, mert képes volt közösségi normákat bevezetni, és tartani magát hozzájuk, így az egyének, lemondva a rövid távú egyéni céljaik egy részéről, olyan környezetet tudtak maguknak teremteni, ahol hosszú távon is lényegesen jobb körülmények között élhettek. Ha túl sokan lesznek olyanok, akik nem tartják magukat az alapvető normákhoz, és gátlástalanul gázolnak át a többieken, az az egész társadalmat fogja széjjelrohasztani.

A túlélésre tanítással meg csak óvatosan. Nehogy aztán egy szép napon a lányod egy baltával a kezében kopogtasson, hogy elvegye a pénzed. Elvégre az erősebbek maradnak meg, nem?

lárvalányhaj 2010.11.08. 10:46:48

@Archenemy: a többiek is trollok szerintem, akik idejöttek pofázni :)

Ronda Bözse 2010.11.08. 10:52:56

@lárvalányhaj: Igazad van.De a közösségi normák és törvények is csak addig működőképesek,míg van egy általános jólét.Ha ez megszűnik,akkor ezeken mindenki átgázol és csak a saját túlélése fogja érdekelni.Ezért veszélyes ha egy társadalomban túl sok a nagyon szegény illetve éhező ember,mert ott senki (a gazdagok sem) nincsenek biztonságban.Ezt kellene szem előtt tartania a politikai elitnek,de nagyon.

Archenemy 2010.11.08. 10:54:47

@törpegóré: De nem értem... kifejtetted, hogy az evolúciós cél a szaporodás. A te génjeid akkor tudnak a legjobban elterjedni, ha minél több gyereket csinálsz. Lehetséges, hogy erre a korodnál vagy egyéb okoknál fogva már nem vagy alkalmas, ekkor az optimális stratégia a veled közös géneket hordozók (pl. fiatalabb testvérek, gyermekek) gyermekvállalásának elősegítése.

Ha a saját motivációidat visszavezeted evolúciós okokra (pl. hogy miért is normális, hogy egy házasságból kilép egy pasi egy fiatalabb nő miatt), akkor miért nem vagy következetes, és rendeled alá a saját és a lányod életét is az evolúciós céloknak?

Sand Lover 2010.11.08. 10:57:46

@törpegóré: “Gondolj bele ha a nők mindenütt jóval többet keresnének,mi lenne a férfiakkal?”
Nem azt mondom, hogy keressenek jobban, de ugyanazért a munkáért fizessenek ugyanannyit, nem? Akár ffi, akár nő az illető.
“Azért a férfi a "bank" hogy a nők beadják a derekukat a párkapcsolatokra,a túlélés reményében.”
Hm. Akkor ez azt jelenti, hogy akinek ffi létére nincs pénze, az törődjön bele, hogy párkapcsolata sem lesz? Érdekes.

barbie83 2010.11.08. 11:02:28

@Morgan LeFay: Ne izgulj, nemcsak a pénz kell a nőknek, hanem a nagy kemény bré is.

Ronda Bözse 2010.11.08. 11:05:58

@Archenemy: Mert az evolúciós cél a szaporodás és nem az én egyéni célom.Továbbá nem a nőbe van programozva a gének elszórása,hanem a férfiakba.Az optimális stratégia számomra az utódom felkészítése a bizonytalanságra,a könnyed túllépésre annak érdekében,hogy majd a saját utódját képes legyen felnevelni.Továbbá felkészíteni arra hogy ne hibáztasson másokat,mert ez energiapazarlás és a dolgokon úgy sem változtat.Társadalmi erkölcs szerint nem normális hogy egy férfi kilép a házasságból és máshova szórja magvait.Ezt az arab kultúrák megoldották a többnejűséggel,ami valljuk be,sokkal nagyobb biztonságot ad mind a nőknek,mind az utódoknak.Cserébe csak a birtoklási vágyat kell leküzdeniük a feleségeknek.Ezzel most nem azt akarom mondani hogy kizárólag ez lenne a helyes út,de lényegesen biztonságosabb.Minden nő kivétel nélkül a biztonságra törekszik és ennek alapján választ párt magának.És emiatt nem hibáztatható a nincstelen fiatal kislány ha összeáll egy vén kecskével,vagy ha egy egyedülálló elcsábít egy nős embert.

Archenemy 2010.11.08. 11:06:50

@phaszfej-köcsög cenzorok: Ezzel arra célzol, hogy Morgan LeFay duplán esélytelen?

Ronda Bözse 2010.11.08. 11:07:43

@Morgan LeFay: igen.Ezért a szegény görögök "neje" a juh illetve a kecske.) Röhejes de sajnos igaz.

Ronda Bözse 2010.11.08. 11:17:00

A ruppótlan szegény férfiaknak csak akkor van esélye ha:
-baromi jóképű
-kellőképp nagy színész
-empatikusabb mint a többi
-rájön a nő szívéhez vezető útra
-kellőképp hazug és képes elhitetni és szemfény veszteni(csalni)
-beletörődik és elfogad egy kevésbé hibátlan női egyedet.

lehet hogy kegyetlennek tűnik, de szerintem ez így igaz.

Sand Lover 2010.11.08. 11:23:09

@Archenemy: LOL annyira talán mégsem, már ha érted, hogy mondom

Archenemy 2010.11.08. 11:23:52

@törpegóré: "Mert az evolúciós cél a szaporodás és nem az én egyéni célom."

Bocsáss meg, de most akkor te nem evolúciós okokra vezeted vissza mégsem a motivációidat? Vagy ez hogy van, csak a neked kényelmes (pl. csalom a feleségem) motivációkra mutogatsz, hogy "de hát ez az evolúciós késztetés, én nem tehetek róla!!", míg azok, amik zavarnák a szépérzékedet, mondjuk hogy a lányod egy putris cigánynak szül tíz gyereket, ott rögtön "háát, én nem evolúciós szempontokat veszek itt figyelembe, az én egyéni célom nem ez..."

Az arab kultúrákban (úgy tudom) a többnejűség arra vezethető vissza, hogy a férfiak mentek háborúzni, és így "kihasználatlan" volt egy csomó nő. Társadalmak szokásait is lehet "evolúciósan" nézni; az a társadalom, amelyik ilyen körülmények között engedélyezte a többnejűséget, sikeres lett, amelyik meg ennek ellenére ragaszkodott a monogámiához, az nem.
Egy mai nyugati társadalomban viszont értelmetlen lenne, sőt károsnak gondolom, hogy egy férfi két vagy több nőt "használjon el" élete folyamán, jobb megosztani a gyermekvállalás terhét úgy, hogy az összes férfi kivegye a részét belőle, ne csak a férfiak fele.

mocc 2010.11.08. 11:31:58

Keleti Károly utcai gimnáziumba járva volt szerencsém megismerni és kitapasztalni a fajtát. Az osztálypénz beszedése első évben az én feladatom volt. Naiv vidéki kislányként meglepett, hogy a Duna másik partjáról és Békásmegyerről járókon kívül senki nem tudta időben behozni, csak többszöri kérésre. Ha visszajárt 1-2 Ft, csak és kizárólag a "magasabb szférákból" érkezők követelték, de azonnal az összeget. De azért én adtam útbaigazítást, hogy hogyan lehet ide-oda eljutni tömegközlekedéssel, mert "én arra még csak apa BMW-jével mentem".
Szülői értekezletekre időnként elkísértem anyám, mert kicsit kínosan érezte magát a kalapos, fehér harisnyás-selyemkosztümös, mostjöttemafodrásztól anyukák között, akik megbeszélték egymással, hogy milyen szörnyű parkolási viszonyok vannak a környéken, de nem értették, miről beszél a tanár, pláne nem értették, miért probléma, ha kicsi fiuk a suliban a függönybe törli az orrát/farkát.

Ronda Bözse 2010.11.08. 11:35:15

@Archenemy: Én nő vagyok és már egyszer reprodukáltam magam.Csak azt szerettem volna megértetni nőtársaimmal,hogy felesleges energiapazarlás mások hibáztatása.A láynom tustában lesz vele,mint ahogy úgy általában a nők nagy része tisztában van azzal,hogy ha egy utolsó putris cigánynak szül 10 gyereket,akkor minimálisra csökkennek az esélyei hogy túléljen.Ekkora bakikat mellesleg már maguk a cigányok sem követnek el mostanában,de míg szültek agyra főre,a fő motiváció akkor is a túlélés volt,mert így jutottak csak pénzhez az államtól.Vagy ha lopnak.az előbbi kicsit erkölcsösebb megoldás,nem?Nekem úgy tűnik hogy te szeretnéd megváltoztatni a megváltoztathatatlant.A férfiak máshogy vannak programozva és nem a kisbabák bugyulgatására,az a nő dolga.Ha belegondolsz,akkor a többnejűség a nyugati társadalmakra is tökéletesen igaz,csak illegális formában amiről nem veszünk tudomást.A lényegen nem változtat semmit.

noirp 2010.11.08. 11:37:52

Most újraolvasva az egészet kommentestül azon kezdtem morfondérozni, hogy újgazdag anyuka átfed a control freak-és az atommeghajtású anyukával is, egypár ponton.

Munkanélküli vagy értelmes elfoglaltság nélküli CF-az eredmény hasonló lehet, a gyereknek nincs gyerekkora.
Atommeghajtású: a gyerekében élné ki azt, amit (még mint újgazdagné se) ért el, a gyerek lenne az eszköze; ill. a gyerekkel reprezentál (mint a Millenáris játszóterén plö...vagy Demcsák úrasszony az ő blogján)

Következtetésem: szegény kölök.
Aztán mi lesz belőle? Drogos? Anorexiás? Arrogáns budai anyuka? Golfáramlat-termelő apuka?
Mind lehet.

noirp 2010.11.08. 11:39:04

@törpegóré: a többnejűség is, meg a prostitúció is.

Archenemy 2010.11.08. 11:44:16

@törpegóré: "ha egy utolsó putris cigánynak szül 10 gyereket,akkor minimálisra csökkennek az esélyei hogy túléljen"

Dehogy csökken minimálisra! 10 gyerek sokkal biztosabb túlélést ad a géneknek, mint 2. És a végső lényeg az az, nem az egyén túlélése... különben a fekete özvegyek már kihaltak volna :)

Na mindegy, így visszaolvasva egy kicsit talán támadóbban léptem fel, mint az indokolt volt (nem tudtam, hogy nő vagy, azt hittem, valami gerinctelen pasi mentegeti a saját önzését az evolúció mögé bújva, holott pl. az ösztönöket felülírni képes tudat is evolúciós termék, akárcsak a társadalmi dogmák). Ha tényleg ez a véleményed, elfogadom.

Ronda Bözse 2010.11.08. 11:46:25

@noirp: Az egész világ többnejű.És az erősebb a jobb a gazdagabb a szebb és az okosabb képes lesz a génjeit továbbadni,a hülyébbeknek meg maradnak a kecskék és a juhok.

noirp 2010.11.08. 11:50:52

@lárvalányhaj: Elvben minden így van, ahogy írod (viszont "szürke minden elmélet, ám zöld az élet aranyfája" vagy mi)
De! Elvonatkoztatva a váll.vezetőktől, kicsit. Hány olyan embert ismersz, aki meg bírja állni, hogy a hatalmat, amit kapott, ne demonstrálja? Hogy ha látja, van alatta valaki, akinek kisebb a titulusa vagy akár csak az önbizalma? Nem föltétlen főnök/beosztott viszonyról beszélek, lehet szó orvos/beteg vagy akár házmester/mezei lakó párosításról is.
A legtöbb ember kihasználja a lehetőséget és a kínálkozó nyakra ráül. Rettenetes kevés az, aki nem szorul rá, hogy ezzel kompenzáljon, és/vagy hogy ne magamutogatás útján próbálja erősítgetni magát.
Ha vezetőként is ezt teszi-az marhára nem jó, de egyelőre itt tartunk.
Magam részéről EGY ellenpéldát ismerek, de hát még fiatal vagyok :))
És nem lehet azt mondani, hogy "mert ez abszurdisztán", szvsz a vezetéstudomány (tudomány, hehe) őshazája, az USA is teli van efféle példákkal, nagyotmondással, pofátlan bónuszokkal, presztízs körüli tojástánccal...

noirp 2010.11.08. 11:54:33

@törpegóré: "Pajtás, ne csüggedj! Mindjárt elfelejted a kecskét, amint megismerkedsz a tehénnel"--ígyen Hofi
on:
tudom, hogy a monogámia rettenet ritka, a hajtépés számomra akkor jön, mikor megpróbálják az ellenkezőjét beadni...vagy mikor arra biztatnak: ha férjhez megyek, legyek önfeláldozó és tűrjek, még ha férjemuram időközben a spektroszkóp mintatartójába is...mert az szűk.

Ronda Bözse 2010.11.08. 11:58:06

@noirp: Ez nem más,mint a hierarchikus sorrend azonali,mielőbbi tisztázása egy csoport vagy akár csak 2 ember között.Az okosabb ráhagyja a dolgokat a többiekre és alkalmazkodik.Továbbá ha meghagyod abban a tudatban a portást hogy ő feletetted áll,ezzel örömet szerzel neki és sokkal több mindent elérhetsz nála a hízelgéssel pl.Hasznád fel az emberek hiúságát a céljaidhoz.nekem sokszor bevált már ez a taktika.

Ronda Bözse 2010.11.08. 12:00:58

@noirp: Akkor menj férjhez, ha a tűrés számodra kellemes és nem nyűg.De sose érezd magad biztonságba egy percig sem a férjezettségtől,mert az csak illúzió hogy te úgy biztonságban vagy az utóddal.Az utód sem köti a férfiak nagyrészét.És tényleg nem vagyunk pingvinek,az ember nem monogám.Persze akadnak kivételek is.Csak ritka.

Archenemy 2010.11.08. 12:02:22

@törpegóré: ha maradunk az ösztönvilágban, akkor ezt pasik ugye nem csinálhatják
tekintve hogy az ösztönvilágban az alfahím a legkeresettebb, egy pasi nem alázkodhat meg minden jöttmentnek, sőt neki kell megpróbálnia a másik fölé kerekedni, hogy ezzel is bizonyítsa, ki a basszájbacsávó
nyilván nem akkor, ha ez a túlélés rovására megy

Ronda Bözse 2010.11.08. 12:07:25

@Archenemy: Ha egy nő van az oldalán,aki még nincs becserkészve,akkor nyilván szájba kell vágni a pökkhendi portást és bizonyítani a nő felé.))A cél a magok becsempészése valamilyen formában az emberiség (micsoda nagy szavak!) miatt.)A gond akkor van ha a nőnek nem jön be hogy a szerencsétlen portás kapott egy mokkást,és az fordul meg a fejében hogy ha ez az alfahím képes megütni azt,akkor esetleg őt is,ettől a biztonságérzete semmivé foszlik.

noirp 2010.11.08. 12:22:58

@törpegóré: Nem vagyok férjnél, éppen azért is, mert nehezen alkalmazkodom és mert rühellem ezt a fajta kettős mércét.

"De sose érezd magad biztonságba egy percig sem a férjezettségtől,mert az csak illúzió hogy te úgy biztonságban vagy az utóddal."

Nem saját tapasztalatomból, de mindennap látom: mennyire nem. Ha a pacák tisztességes, akkor megmondja: ez van, kedves, találtam egy jobb puncit, váljunk el békében. Ha nem tisztességes, akkor egyszerűen lelép, te pedig tégy, amit akarsz.
De az állhatatosságukra építeni...
Nem tudom, lehetséges-e. Nagyon ritka eset lehet, ahol igen, de ott-gondolom-a nő ezt érzi is.

Ahol pedig nem, ott sztem nem lenne szabad minden egyebet feladni és csak erre az egy pillérre, a férfira támaszkodni. 200 éve még nyilván lehetett, nehezebb volt a válás, vagy eleve lehetetlen.
De most?

Viszont a baj az, h sok férfi _el is várja_ h (kezdetkor) hagyj ott mindent, mert az ő kis felesége vagy, akinek otthon a helye...

(Csak a saját helyemet nem találom.)

noirp 2010.11.08. 12:25:23

@törpegóré: Ezt is meg kell tanulnom és bizony ez az egyik legdurvább nehézség így pályakezdés után. Most őszintén. Ezért is füstöl a fejem annyit. De hát majd benől a kutacs, ahol még kijön a füst. Muszáj lesz.

Na, próbálom az offolást berekeszteni.

lárvalányhaj 2010.11.08. 12:27:31

@törpegóré:

Azt hallottam, hogy a nemi erőszak a magok becsempészésének rendkívül hatékony módja. Szerintem azzal tudnád bizonyítani, hogy mennyire vagy evolúciósan sikeres, hogyha minden nőt megerőszakolnál, aki szembe jön. Ha van feleséged, ott is alkalmazhatod a kajakbaszás tudományát, és ha eközben bántalmazod és megfélemlíted, akkor küretre se mer elmenni, úgyhogy biztosan szaporodni fogsz.

lárvalányhaj 2010.11.08. 12:34:46

@noirp:

Szerintem ne keseredj el. Ami engem illet, nagyon sokáig biztos voltam abban, hogy soha nem fogok olyan társat találni, aki elfogad olyannak, amilyen vagyok, és támogat a céljaim megvalósításában, ahelyett, hogy korlátozni akarna. Annyira biztos nem vagy nehéz eset, mint amennyire én vagyok, úgyhogy ha nekem sikerült, akkor neked is menni fog :)

[c] 2010.11.08. 12:38:18

@törpegóré: Nézd, én nem tagadom le az ösztönöket, melyek vezérelnek minket. De ha megelégedtünk volna azzal, hogy ezen ösztöneink _igazolják_ és magyarázzák _minden_ döntésünket, cselekedetünket, akkor le sem jöttünk volna a fáról.
Az ember eredendően poligám vagy időszakosan monogám - a nő is, bár a nő ösztönös poligámiája arra az időszakra korlátozódik, amikor meg akar termékenyülni.
Csakhogy: az, hogy engedünk-e ezen ösztöneinknek és milyen mértékben, már tudatos döntés. Például, Ettől vagyunk emberek.
Tisztában vagyok vele, hogy garancia semmire sincs - a párom, aki hűséget ígért, egyszer meggondolhatja magát, illetve átadhatja magát az ösztöneinek, én meg ott állok megfürödve. Többek között ezért sem lennék soha háztartásbeli.

Archenemy 2010.11.08. 12:40:22

@lárvalányhaj: Törpegóré maga is nő; én is azt hittem, hogy pasi.

lárvalányhaj 2010.11.08. 12:41:23

@noirp:

Szerintem az a közös vonás, hogy nagyon sok ambíció szorult beléjük, de nem veszik a bátorságot arra, hogy vállalják a kockázatot, és valami értelmeset kezdjenek az életükkel, hanem másokon keresztül próbálják megvalósítani önmagukat, pokollá téve azok életét.

lárvalányhaj 2010.11.08. 12:41:55

@Archenemy:

húha, ez FAIL. nem vagyok ma formában :-/

lárvalányhaj 2010.11.08. 12:43:05

@antiszociális exlúzer:

Ha gondolkodás nélkül átadnánk magunkat az ösztönöknek, az utcákon csak halottakat és terhes nőket lehetne látni.

[c] 2010.11.08. 12:44:09

@lárvalányhaj: Stimmt. (Valami ilyesmit akartam én is példaként hozni, csak közben véletlenül elküldtem a hsz-t.)

lárvalányhaj 2010.11.08. 12:45:26

@törpegóré:

Biztosan ez a magyarázat arra is, hogy a harmadik világban folyamatosan nő a népesség, Európában pedig csökken.

Archenemy 2010.11.08. 12:49:17

@törpegóré: "az emberiség (micsoda nagy szavak!) miatt"

Nem, nem az emberiség miatt! Az ösztön nem foglalkozik a saját faj mint olyan túlélésével, csak a saját gének reprodukálásával. Pl. egy oroszlánfalka fölött ha egy új hím-csapat veszi át az irányítást, elűzve az öregeket, akkor kinyírják a kölyök-oroszlánokat, hogy a nőstények mihamarabb újra párzóképes állapotba kerüljenek. Ez aligha szolgálja a faj túlélését; annál jobban az újonnan jöttek génjeiét. De számtalan példát lehetne még sorolni.

Véleményem szerint a tudat, intelligencia, ami felülírja az ösztönöket a hosszútávú, nagyobb rálátást igénylő célok miatt, egy újabb evolúciós réteg/eredmény. A félrekefélés régen előnyös volt, de ma (a védekezés miatt) nem az, sőt valamelyest hátrányos, mivel destabilizál egy meglévő kapcsolatot; a tudat dolga ezt felismerni, mert az ösztön erre képtelen.

lárvalányhaj 2010.11.08. 12:52:19

@Archenemy:

Szerintem "a nők biztonságra törekednek" kérdésben kifejtett véleménye sem volt semmivel sem kevésbé önző, és ezt nem vagyok hajlandó elfogadni. Csak nehogy aztán egy szép napon egy saját magánál is gátlástalanabb emberrel kerüljön szembe, és alul találjon maradni.

Archenemy 2010.11.08. 13:00:30

@Archenemy: így megnézve ez egy kurva modoros hozzászólás lett... aligha, annál jobban, számtalan, véleményem szerint, destabilizál. Fúbazmeg.

GERI87 2010.11.08. 13:04:09

@Pajszer Művek:
Én úgy vagyok vele hogy mindkettő típus proli...

Csak az egyik csoró és nincs mivel takargatnia a hülyeségét, a másik meg többnek tud látszani, ami sokszor nem nagyon sikerül meg kilóg a lóláb..

Mindegyik szánalmas tud lenni, de inkább a budai pénzes proli látszat viselkedése, állandó színészkedése elviselhetőbb a számomra mint a fröcsögő pálinkaszagú atlétatrikós embör kivagyisága aki Bömös helyett herélt kipus Swiftel, hamisított kínai márkacuccal feszeng nyakában fuxal..

Mindegyik izzadt, verejtékező létforma de akkormár a budai az legalább sprézi magát:)
Ha érthető...
Látványra az emészthetőbb.

noirp 2010.11.08. 13:09:14

@lárvalányhaj: Egen azt hiszem, ez az. Idővel felfogalmaztam volna idáig :)

Baquatelle de la Force 2010.11.08. 21:31:17

@édeskisvirág: A Millenáris játszótér tényleg borzasztó. Próbáld ki a Franklin utcai játszóteret, mi oda szoktunk járni, a környék legbarátságosabb játszótere. maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=en&geocode=&q=franklin+utca,+budapest&ie=UTF8&hq=&hnear=Budapest,+Franklin+utca,+Hungary&z=16

Pajszer Művek 2010.11.08. 23:59:07

www.youtube.com/watch?v=FT9Qy4gy4Ro

Like a Rolling Stone

Once upon a time you dressed so fine
Threw the bums a dime in your prime,
Didn't you?
Yeah, people'd call, say "Beware doll, you're
bound to fall"
You thought they were just kiddin' you
You used to laugh about
Everybody that was hangin' out
And now you don't walk so proud
Now you don't talk so loud
About having to be scrounging
Your next meal

How does it feel
How does it feel
To be on your own
With no direction home
A complete unknown
Just like a rolling stone?

You went to the finest schools all right,
Miss Lonely
But you know you only used to get -
Juiced in it
Nobody taught you how to
Live out on the street
But now you are gonna have to get -
Used to it
You said you'd never compromise
With the mystery tramp, but now you realize
That he's not selling any alibis
As you stare into the vacuum of his eyes
And say: "Do you want to make a deal?"

How does it feel
How does it feel
To be on your own
With no direction home
Like a complete unknown
Just like a rolling stone?

Yeah, the princess on the steeple
All the pretty people
Drinkin', thinkin' that they
Got it made
Exchanging all kinds of precious gifts
But you'd better take that diamond ring,
You'd better pawn it babe
You used to be so amused
At Napoleon in rags and the language that he used
Now go to him now, he calls you, you can't refuse
When you got nothing, you got nothing to lose
You're invisible now, you got no secrets to conceal

How does it feel
How does it feel
To be on your own
With no direction home
A complete unknown
Just like a rolling stone?

KóserKároly 2010.11.10. 23:30:56

Nem a gazdagsággal van a probléma, hanem a viselkedéssel. Pénztől függetlenül... Ezért adok hálát minden egyes nap Istennek, hogy melegnek teremtett és megkímélt a női nemtől. :)

zzzsuzsa 2011.01.16. 23:33:04

Nagyon jó és érdekes a poszt, és a hozzászólások is elgondolkodtatóak! Mi VII.kerületben élünk, de ha átmegyek a budai oldalra a 4-6 sal, már a Petőfi híd budai hídfőjénél látom, mennyire megváltozott a közönség. Jól öltözöttebb, de bizony ridegebb és barátságtalanabb is. Sokkal több a dühös arc a villamoson, nem néznek a másik ember szemébe, ha te rájuk nézel, sértetten, mérges képpel néznek rád. Rettenetesen frusztráltak. hallani olyan felméréseket, hogy a drogozó fiatalok nagy része innen való, ilyen családokból.

д · http://www.hovane.blogspot.com/ 2011.01.20. 15:24:06

"Most szegény és irigy, ha felnő meggazdagszik, sznob lesz. A pénz nem megoldás, csak a tüneteket változtatja meg."

Steinbeck: Rosszkedvünk tele.

sorica123 (törölt) 2011.01.20. 17:45:12

@zzzsuzsa: részben azért lesznek nagyobb sansszal drogosak ezek a fiatalok, mert 'mindent megadunk neked, a segged alá van tolva a kocsi, _elit környéken_ laksz', tehát kuttya köttelességed bazmeg boldognak lenni. Lásd még híres, felkapott arcok között miért ennyi a drogos/piás/pszichésen megzuhant. Az meg a másik, hogy me mé ne, van rá lóvé.
Amúgy én szeretem a budai részt, de pont letojom, hogy melyik része 'elit'. Óbuda, Moszkva téri rész ugyanúgy játszik, sőt jobban, mert véletlenül sem ékszerdoboz. Attól, hogy elitkörnyékeznek meg sznobériából elözönlik Budát, a guta ütöget.

Ernoke 2011.01.21. 08:55:39

@sorica123: azok a fiatalok lényegesen kisebb sansszal lesznek drogfüggők, mint a rossz egzisztenciális helyzetű, alacsony képzettségű alsó rétegekből jövők. nyilván vannak kivételek, de az általam ismert drogfüggők mindegyike lecsúszott családból származik, a legtöbb esetben a szülők is azok (apa iszik, anya gyógyszerezik).

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.01.21. 09:30:58

@Ernoke: @sorica123: Szerintem nem elsősorban az anyagiak számítanak ebben (sem), hanem hogy a szülők törődnek-e a gyerekkel. Ha igen, vsz nem lesz drogos, társadalmi helyzettől függetlenül.

Ernoke 2011.01.21. 10:53:48

@altoid: én ebben szülői konfliktuskezelési-kikapcsolódási mintát látok, némi genetikai hajlammal együtt. és ez független attól, mennyit törődtek a gyerekkel - ahol a szülő keménydrogos, ott a gyereknek is jó esélye van rá. kb. minden második ismerősömnek drogfüggő az apja (az anya kevesebbszer), ebből egy embernek nincs drogproblémája, az összes többinek van. és ezek a családok jellemzően küzdenek a szegénységgel és a munkanélküliséggel is.

Sir Yangus 2021.11.01. 18:25:09

"Az eset arra világít rá, hogy a férfitársadalom modoros, soviniszta tagjainak nem árt figyelniük, ha nehezen megszerzett javaikra veszély leselkedik. Egyúttal ékes példája annak, hogy az aranyásó női populáció létszámának és harácsolásának kordában tartása törvényileg lehetséges, evolúciós szempontból pedig üdvözlendő és kivitelezhető folyamat :)"

Nos, több mint 10 év telt el e sorok óta, ám a mai gazdasági és társadalmi környezetünkben is telitalálat, hiánypótló, megfontolandó. Ezer hálám érte!
süti beállítások módosítása