Olvasói rovat: Fideszoton - oszt jónapot

2010/11/04. - írta: Modor Tibi

 

A mait Csehszlovák Kém barátomnak köszönhetjük (köszönjük), aki a csehszlovák focival foglalkozó, provokatív dotoho mellett Prága legjobb, legértékesebb kocsmablogját, a Sercsecset is rendszeresen istápolgatja.


 

- Petikeeee, hülyegyerek! Hány narancsot ettél már ma meg?

- Szevasz Lárva, hogy hogy kijöttél a meccsre? Asszonypajtás elengedett? Látom az öreg fogatlan cigánynál vetted a magot, én mondom az van a legjobban alápörkölve. Aggyámá’.

- Nem sokan jöttünk ki - nézd meg, sok embernek kezdi szúrni a szemét, hogy az idei szezonban valami nem stimmel. Mennyit anyáztam komcsi ismerőseimet, amikor azt mondták, hogy az Orsósék se lesznek jobbak. Igazuk lett! Támogassanak infrastruktúrafejlesztést, vagy támogassák az összes klubot, de hogy gyakorlatilag az állam közvetve és teljesen kendőzetlenül a miniszterelnök kedvenc csapatába pumpálja pénzt... ez tiszta ötvenes évek...  

- Tesa, megmondom, mi a stájsz - haverom a Magyar Hírlap online-nál külsősködik, ő súgta: Egy a jelszó: Veni, Vidi, Viki! Lényeg, hogy a Fideszoton bajnok legyen, mert 500 misit öltek az igazolásokba. A Kondásékkalmegegyeztek: idén nem lesz bajnok a gulya, de cserébe kap egy új stadiont az adóforintokból.

 - Ja, KósAkol, mi? Az a másik fele. Nekem az a félkarú rablós gengszter saját vagyonát ne az én pénzemből gyarapítsák! Tízmilliárd már olyan összeg, amire egyáltalán nem demagógia azt mondani, hogy ebből hány iskolát, óvodát és utat lehetne építeni, hány lélegeztetőgépet lehetne venni. A magyar labdarúgás legeredményesebb és legnépszerűbb csapata meg kolduljon össze, amit akar.

- Igazad van, sírjuk vissza Kleintelekit, a jogtalan kizárások időszakát, a csődközeli helyzetünket, a gyönyörű három évet az alacsonyabb osztályban. Nebasszámáfel. Engem nem érdekel, kinek mibő' épül a stadionja, mivel az építkezés az egész magyar labdarúgás felemelkedését szolgálja.

- Miről beszélsz,  édesapám? A szurkolókat most is huligánoknak nevezik, a rendőrök halálra baszogatnak beléptetéskor, füst és görögtűzért milliós bírságokat szabnak ki. Olaszban csak lehúznak előtted egy detektort, nem taperolnak le, oszt jónapot.

- Mert ha ezek a fasiszták nem lennének, akkor valódi hétvégi családi programmá lehetne varázsolni a labdarúgó mérkőzéseket. Én bízom a korrupciómentes, furcsanevű bajnokságban.

- Mit fasisztázol itt? Azt sem tudod, mit jelent. Lehet paranoiás vagyok, de elég furcsa, hogy mindössze öt csapatnak van negatív gólkülönbsége, rengeteg a körbeverés és a meglepő eredmény. Valahogy soha nem azt játsszák a csapatok, amit az ember várna. Bundaszagú az egész bajnokság. A Siófuck, Lápföld, Héber Gyuri csapata - már sehol nincsenek, a libások fiataljai hosszú távon gyengék, Kaposvár, Picipest szép lassan visszacsúsznak. A nemzet Kondája, a Zete és a Győr a fő riválisaink. De azt a vak is látja, hogy a Viktoroton Fehérvárnak készítik elő az utat.

- Azt azért elismerhetnéd, hogy legalább remek on-line jegyvásárló rendszerük van. Múltkor mentünk le hozzájuk, és előtte neten vettem meg a jegyet a meccsre. Nekünk meg maradt a Várszegi-féle fotexes borzalom, a Parlament SE bezzeg tartja a lépést a XXI. századdal.

- Mert az Oviotonban természetesen minden a legjobb, a legszebb és a leggyorsabb gyakorlatilag ingyen, közpénzből. Aztán elvéreznek, mert kevés lesz a tampon.

- Barátom, komolyan azzal van gondod, hogy a miniszterelnök vagy egy polgármester szurkol egy csapatnak?

- Én ezt elvárom, hogy szurkoljanak ők is. Na, de azért ne lépjen már át egy bizonyos határt - ne legyen országos vezetői kérdés, ki kinek szurkol, mert az mindenkinek sokba fog kerülni. Főleg, hogy okuk sincs rá: null pontos BL- és EL-ligás csoportkör? Kapottgól-parádék? Nekem ezek nem jelentenek sokat.

- Azért bocsáss meg nekem, hogy látom a különbséget a stadiontámogatások és a komcsi kormány által állami adóforintokból támogatott zsidó kaszinóberuházás között. Egy sportstadion épül Magyarország egyik legnagyobb városában, a másikban pedig nemzetközi szintű ütőképes együttes körvonalazódik értő szakmai kezek szorgos munkája során.

- Na ne nevettes! A Fideszoton leggyengébb pontja Tésztás Gyuri bácsi.

- Nicsak gyíkok, kik beszélnek - nem bírtátok kiheverni a hat-nullát? Nézzétek már meg, hogy kinek szurkoltok, senkiháziak! Huszonnyolc bajnoki cím? A dinoszauruszokról meséljetek. Eltemettünk titeket a kapitalista mentalitású múltatokkal, jelenetekkel. Mert nyomja belétek az angol a pénzét? Hol az új stadion? Hol a BL? Hol vannak a sztárigazolások? Hol Nemzet Csapata?

- Kussojjámá, Kondás! Megépítik a mi pénzünkből a világ legdrágább disznóóolát? Vérlázító! Tudod, miért? Nyereséges vállalkozása van a tulajnak, építse meg a KondArénát abból - és ne az adóforintjainkból. Narancsliget vagy szegfűkert, csak a színük változott. Az, hogy most összefújnak nektek egy stadionravalót, annak pont annyi értelme van, mint amikor összedobta az ország Baumgartner Zsolti Forma 1-es botladozására a pénzt. Ja, van abból a jó hazaiból? Hoztál be a laposba?

- Mert ti aztán soha nem kaptatok állami támogatást. Vagy azt talán meg lehet megbocsátani, amikor ez a mocsadék MOL nem támogatta tovább Talmácsit úgymond eredménytelenség miatt, miközben ezek a szemetek pártutasításra közel 1 milliárdot szórtak el Lencsékre meg svéd "sztárokra", hát ez valami elképesztő. Én leszarom Budapestet, nekem csak az a lényeg, hogy a Viktorotont megelőzzük a bajnokságban.

- Gyerekek, hagyjuk már a ratyiligát, koncentráljunk a válogatottra! Hiszen végre magyar edzőnk van, és a fiatal ígéretek is beérnek. Na mibe, hogy gurítunk ezeknek egy nyolcast?

- Már csak megszokásból jöttem ki. Adjál már egy kis szotyit, baszod. Ovi rátelepedett a magyar válogatottra is. Biztosan véletlen mi, hogy három Fideszoton-játékos van a válogatottban? Szerinted?

- Ezek szerint azért tart ott a magyar foci, mert fehérvári játékosok lépnek pályára a válogatottban? Egy magyar játékos csak úgy tud külföldre kerülni, ha a válogatottban is bizonyít. Lehet, hogy egy darabig kicsit gyengébbek leszünk, de a Loki és a Fidi játékosai játszanak, könnyebb lesz őket eladni.

- Bazz, soha nem volt olyan, hogy a játékosok nyiltan felszólaltak a légkör ellen! Most, Viktroll beleszólása óta van ilyen. Husztit és Juhászt biztosan követi még néhány játékos, lassan kifarolnak Egervári Orbán alól. Köszönjük, hogy a focit is megosztja a politikai vezetés. Na de nézd már, megjött a lápföldi is! Szevasz, Csimpala!

- Szevasztok, kezdünk már? Hallom, a koreó már megint nagyon csíra volt. Ti meg miről ugáztok itt? Politika, kisfaszom. Hallottátok? Olvastátok a mai Nemzetietlen Sportot? Tarlós lenyilatkozta, hogy szívügye a Fagyi. Ha a skót elpattintja a tulajdonosi jogokat félig vagy talán teljesen is, akkor a klub megint magyar kézbe - akarom mondani Viktorika egy újabb spanjának a kezébe kerülhet!

- Faszt okoskodsz, inkább gyere, énekeljünk… Magyarországé, Magyarországé, lesz még Erdély Magyarországé!

104 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.11.04. 08:32:47

Éljen soká a magyar foci, hogy néhányan még sokáig jól élhessenek belőle!

Mitya Ivanov 2010.11.04. 09:01:42

Csehszlovák kém, nem jutok szóhoz. Komolyan az egyik legtöményebb modorisztikus írás, amit valaha olvastam. Megy az egymásnak ellentmondás, a másik pillanatban egymást túllicitálják, tele van fórumokon megszokott kifejezésekkel, amúgy csírájában jobboldali ember is mocskosszájú fideszgyűlölő lesz, és az amúgy baloldali kötődésű is megereszt egy kis rasszista felböfögést. Nagyon szép, a témára van rálátásom belülről is, és tényleg ilyen a lelátó népe.

Kirani 2010.11.04. 09:06:59

Csehszlovák Kém, telitalálat, köszönjük. Ahogy a do tohót is, szerettem, olvastam a vébé alatt. További jó munkát! (Másik blogot dicsérni a modoroson, az is modoros, ugye?)

Kirani 2010.11.04. 09:10:36

@Mitya Ivanov: Szó szerint egyetértek, csak ilyen korán még nem tudom így megfogalmazni. Valóban, mintha a lelátón ülnénk (állnánk), és hallgatnánk a dumát a szurkolótársaktól.

Kiváncsian várom a zöld majmos írást is, bárki is követi majd el (elég modoros?), mennyiben ismerek benne magamra? ;-)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.11.04. 09:47:59

@Kirani: dehogyis. Összefogásban az erő!

A zöld majmos nem focitémájú... meglátjátok.

Kirani 2010.11.04. 10:03:10

@Modor Tibi: Kár, már nagyon beleéltem magam a focisba :-(. De mindegy, bármiről is szól, várjuk és természetesen lájkolni fogjuk ;-)

mybudapest · http://mybudapest.blog.hu/ 2010.11.04. 10:10:45

csak nem a ZöldBékéről fog szólni? a fradisnak jobban örültem volna.

Mitya Ivanov 2010.11.04. 10:28:15

@Kirani: lehet, hogy valami gandzsás írás lesz

É2I 2010.11.04. 11:08:32

Modoros lett :D Csak tele van szubkultúrai kifejezésekkel -ami persze így helyes-, amiket rágnom kellett. Nem vagyok egy foci ismerő.

Styxx 2010.11.04. 11:22:54

Ezért tart itt ez az ország, meg ez a foci.
Németországban ilyesmi ELKÉPZELHETETLEN.
Három-négy éve megpróbálkozott egy politikus a Bayer Leverkusenhez dörgölődni. Tudjátok mit tettek vele? A csapat gyúrója felakasztotta az öltözőben. Az egész ország egyhangúan helyeselt.
Csirke72

aribeth 2010.11.04. 11:29:25

@Styxx:
"Németországban ilyesmi ELKÉPZELHETETLEN."
Németbe!

Mitya Ivanov 2010.11.04. 11:48:27

A 10 éve diplomázó, fülbevalós és titkárnőket kurogató Dajcs(Fűr) meg most a libásokhoz kunyerálta be magát, hát látod összenő ami összetartozik, ezeket a sorstalanokat nem érdekli semmi, csak a pénz, nem számít, hogy egy orsósorbánista fidesznyiktől jön, a lényeg az hogy magukfajta legyen, érted. Van bakker 200 nézőjük, abból 150 fő rokon, meg újságíró, a többi 50 ingyen belógott, és ezeknek van nb1-es csapatuk. Szűnjenek meg semmi szükség rájuk. A gitáros is kiprivatizált egy kastélyt, lenyúlja az állami támogatást és abból működik a fudball akadémiájuk, ami nem más mint egy jól megszervezett fodballista-gyár. Összefogdossák az ország minden részéből a tehetséges gyerekeket, megzsarolják a szülőket, nevetséges összegért kisemmizik a nevelőklubbokat és irány Agárd. Én mondom baszki ami ott folyik, arról jobb ha nem tudunk. A lényeg az, hogy mire 18 évesek lesznek a fiatalok, csupa zselézett hajú plázaköcsög lesz belőlük, tisztára mint a céronáldó, csak kicsiben, focitudás nélkül, minusz 8 kiló izom. Hogy mér lettek ilyen emós nyunyófélék abba bele sem merek gondolni.
A történet vége persze az, hogy nem kapnak szerződést, sehol apám, aztán ott a vége a sztorinak. De a gitárosnak csak csurran cseppen valami, néha talál egy csiszolatlan gyémántot, elpasszolja nyugatra, aztán már le is szarja, csak a pénz meglegyen, tipikus kampósorrú mentalitás, phöjj.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.11.04. 12:04:21

@Mitya Ivanov: és minek Pestre annyi csapat, alig van nézőjük. Egy, max. két pesti klubot kéne fúzióval összehozni. Meg a Vidinek is minek stadion, alig járnak ki.

ELLENBEN itt minálunk (Diósgyőrben, Szombathelyen, Szegeden) minimum 10 ezer néző menne ki átlagban, ha lenne NB I. Illetve most van NB I, és csak 2-3000-en járnak ki, de ez azért van, mert a jegyárak, lezüllesztették a csapatot, a szurkolók külföldre/Pestre mentek dolgozni, a kezdési időpontok miatt, és amúgy is most ki megy ki egy REAC ellen..?

Hepciás 2010.11.04. 12:13:52

@Mitya Ivanov: @Modor Tibi:
Volt focink úgy 1950-től UKCVE 1955-ig. Most minek azt a fost erőltetni, ami ezután jött?
Tessék óriáskivetítőket közterületeken kirakni. Például a temetők parkolóiban, és leadni az 1950/51-es, 51-52-es stb. NB1-es idényeket, majd ötévente mindezt újra lehetne kezdeni. Az eredmények ismertek, ezért a bundázás is megszűnne!

Mitya Ivanov 2010.11.04. 12:14:01

@Modor Tibi:
és minek nézzük ezt a sok lelketlen zsoldost? hogy felbasszam az agyam amikor ez a félmisi eróért kikukázott Antoánvagy hogyafaszombahívjákMukundé leszarja az egészet? Komolyan mondom inkább kimenek az nb3-as tartalékcsapat meccsére, ott legalább helyi srácok rúgják a bőrt. Bár délutánra essőt mondanak, és a pályára földúton kell menni, azt most vettem új gumicsizmát. Inkább megyek gépezni, jössz?

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.11.04. 12:22:39

@Mitya Ivanov: Azért az MTK is hanyatlik, mert Deutsch T. székében ült ott jó pár évig Fekete János is...

a_fater 2010.11.04. 12:50:23

Zseniális írás!

"Igazad van, sírjuk vissza Kleintelekit"

Na ez a tipikus narancsseggű érvelés, hogy ha valaki a mi kutyánk kölyke, az nem szarik büdöset, és ha nem értesz vele egyet, akkor biztosan Gyurcsányt és Cashtelekit akarod vissza :D

Amúgy Tibi: jársz még ki meccsekre monitorozni ezeket az arcokat? Vagy magadtól jut eszedbe enyni barom duma? :D

a_fater 2010.11.04. 12:51:32

Ja bocs, most vestzem észre, olvasói rovat. Ma se vagyok valami friss elméjű :)

Mitya Ivanov 2010.11.04. 13:02:58

@a_fater: ez nem csak narancsseggű hanem szegfűfaszú és madárpinájú érvelés is. Emlékszem 2002-ben mindig az volt hogy na dehát az Orbán-Torgyán idejében így meg úgy, legyen bármilyen szar is, csak a patás ne legyen, érts egyet Megyesivel, ne röhögj rajta, mert még visszajön apatáscigány a szőlőbányáival együtt. Aztán megkapták Gyurcsányt.

Patrick Bateman 2010.11.04. 13:08:47

Gyűlölöm a sportot. Gyűlölöm a koránkelést, a medence hideg vizét, a kiázott bőr délutáni klórszagát, a betonperemen lehorzsolt térdet, azt az érzést, ahogy a korlát fája feltépi a hónaljad, a gyűrűátfordulás előtti alaktalan rettegést. Gyűlölöm a barna vízköves, rózsa nélküli, csöpögő zuhanyzókat, a billegő, kimozgósodott lefolyóelzárókat, az öltözők sportkenőcs, Axe dezodor, forttírzokni és csalódásszagát, a nyitva felejtett bukóablakok alatt befolyt víz nyomait a falon. Gyűlölöm a szertárak magnéziaporfoltos padjait, a szakadt medicinlabdákat, kitérdelt szőnyegeket, a fekete koszcsíkokkal csíkokkal összekarcolt, nyikorgó linóleumpadlót. Gyűlölöm a sportrajongást, a sportújságok posztereit, a sportbuszokról sportmelegítőben, sporttáskákkal leszálló buta arcú, kisportolt testű fiatalokat, gyűlölöm a harminc évesen kikopott térdet, az esős időben örökké sajgó sportsérülést, a szívhalált ötvenöt évesen. Gyűlölöm a sportkommentátorok jellegzetes sportorgánumát, a hírblokkok végére ragasztott terjengős sporthíreket, a zúgó stadionhang- és sípszómontázsokat, a sportnyelv idióta sportpaneljeit: „otthonában játszott döntetlent a címvédő Benfica a trónkövetelő Interrel a BL főtábla első helyeiért zajló torna második fordulójában”. Gyűlölöm a sportbeceneveket, a nemzeti pertu Egérkéit, Kolóit, Talmáit, gerazolijait, a melegítős-pocakos távolsági buszsofőrkülsejű edzőket, az Armani öltönyös zselézett hajú kidobóember sportmenedzsereket, a harmadik világbeli céronaldók, kákák cigányvajdás műmájerségét, a monogramos Maseratikat és a hárommellű maláj kurvák seggéről felszívott kokaincsíkokat. Gyűlölöm az álsportolókat, a Gucci színeiben nemfocizó boxeralsóiba vicclapot tömő backhemeket, az állatorvosi overdózokat, „a már csak egy kicsit kell hangolni a motoromon, de még nagyon nyers a gép” tökutolsókat . Gyűlölöm a közvetítések szuperplánjait, a megrázott bundesligafrizurából szétföccsenő verejtékgyöngyöket, a mezbe törölt izzadságot, a szájban megforgatott turhás köpetet a pálya füvén, a szuszpenzor alatt megvakart heregolyókat, a farpofák közül kicsippentett tornadresszt. Gyűlölöm a szurkolókat, a focimezes hétvégi apukákat, a szotyolát, a szétvert stadionokat, a sportkocsmák lepusztultságát, a sporttámogatást, a sportdiplomáciát. Gyűlölöm a sportot.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.11.04. 13:24:39

Félelmetesen jó poszt, hatalmasat szóló befejezéssel!
Persze, a Videoton sehol nincs a Franjo féle Croatiához, ott még az ellenfelet is befenyítették, ha győzni akart. Vagy még régebbi példa: Nyikoláj Steauája. Azok meg is nyerték a BEK-et, de nem is sajnálták rájuk a pénzt.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.11.04. 13:34:56

@Patrick Bateman: ha valaha lesz blogtalálkozó ennek örömére elszívunk két lóbaszó churchill szivart.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.11.04. 13:35:34

@Mitya Ivanov: Hát igen, a Fotex Akadémia sem fut annyira fényesen. Kinevel évente 1-2 ügyesebb gyereket, az ki is megy külföldre, de a többiek... Liverpool edzéstervvel, Agárdi csúcsizével, meg milliókkal végig kéne verniük a mezőnyt. Pedig már 12 évtől letarolják az országos utánpótlást, gyakorlatilag korosztályos válogatottakat raknak össze, aztán tessék.
Idén voltam Agárdon, az egy luxusbörtön, szerencsétlenek ott recskáznak, maximum a takarítónőt bámulhatják.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.11.04. 13:38:17

@Patrick Bateman: Pedig én is feszülő Bájern mezben viszem a céronáldós kölykömet az UTE meccsre. Ja, és asszonypajtás múlt héten kapott Bekkemes pólót, Galaxisat.

2010.11.04. 13:59:45

Jah kérem egy olyan országban, ahol a vezetői körökben maradhatnak a skála szatyorban bundapénzt vivő edzők...

bajor gizella 2010.11.04. 14:00:40

Én meg azt gyűlölöm hogy ilyeneket csak férfi jelenthet ki.

Fapuma (törölt) 2010.11.04. 14:26:18

@Patrick Bateman: Nagyon szép kerek csodát írtál, b+, nem tudom ki vagy, de pályát tévesztettél, faszom az biztos. ÍRJÁL, ne fogd vissza magad! Indíts saját blogot, ne tegyél be szar reklámokat és máris törzsolvasód leszek.
@Hadrian77: nokiás dobozt preferálod te is?

a_fater 2010.11.04. 14:32:29

@Mitya Ivanov: jó, igen, mind ilyen, én minden pártnak / oldalnak a szimpatizáns sleppjétől rosszul vagyok. Csak azért írtam a narancsosokat, mert jelen helyzetben ők tudják alkalmazni ezt az érvelést :)

GreenBP · http://ftcsz.blog.hu/ 2010.11.04. 14:57:19

Csányi takarodj! - ez az egy kimaradt.D

2010.11.04. 14:57:34

@Fapuma: a 80-as években Mészölyről mentek ilyen dumák, de hogy most mi van, azt azoktól kéne megkérdezni akiket beidéztek Bázelbe a bundaügy miatt:)

Hepciás 2010.11.04. 15:02:42

@Patrick Bateman:
Ez zseniális, tényleg le kalappal.
Az Év Szabadverse. Szerintem simán küldd be valami pályázatra. Nemsoká kiír valamit az állami sporthivatal, ott simán befutó.
@Fapuma:
Te meg húzz a sunyi, bomlasztó szövegeddel vissza a tengerentúlra, oda a II. Erzsébet kormányozta Ottawádba.
"Indíts saját blogot, ne tegyél be szar reklámokat és máris törzsolvasód leszek."
Szegény Modor Tibit a rengeteg netezés miatt nemrég kibaszták a Bitumexből. Most szó szerint éhezik, baszod. A Zacher doki mesélte, hogy nemrég látta a Lujza utcai hajléktalan szállón, amikor egy Máltai Szeretetszolgálatos adomány 286-os intel procis gépen szenvedve szerkesztette a posztokat. De tőled éhen is dögölhetne, csak ne reklámozzon.

Der Beste 2010.11.04. 15:03:19

Csak a Vidike!
Sóstó felett újra felragyog az ég!
'ki nem ugrál szar újpesti, hejj!

:D

bajor gizella 2010.11.04. 15:24:49

Én igazából a sport lélektanát gyűlölöm, a versengéssel párosuló magamutogatást, a csodálattal vegyes elérzékenyülésbe hajló dicsőséget. azt a szót hogy dobogó, meg érem, meg az ezek köré gyűjthető meghatódott semmit. Hogy sporteredmény. hogy az mi.Hogy egy ország bővelkedik sporteredményben. Hogy ezt hol jegyzik, és miért? meg hogy olyan versenyszám van, hogy bob, meg toronyugrás,és hogy ennek végtelen groteszk jellege senkinek se tűnik fel, meg hogy szurkoljon ön is kedvencének a vodafonennal. Hogy modorosan szólva ennél mennyi értelmesebb dologra is lehetne költeni.

És persze gyűlölöm azokat az itteni Udo Brinkmannokat, akik kocognak. Lapát. Reggel meglátok egyet, unicef világoskék gumikarperecben meg Nike cipőben, és nem érti hogy a probléma, mert ő már amúgy is a sportos ezobio csi gongtól abba a nirvanába jutott, hogy képes elmenni Trinidadba monszun idején, mert olyan szívós lett a biotejföltől, meg a reggeli joggingtól, és csodálkozik ha mentőhelikopterrel kell kimenekíteni. Mindenkit aki kettőnél több mondatot mond a sporttevékenységéről, és rákérdez hogy te mit sportolsz?. Aki azt mondja hogy a pinpong az asztalitenisz, és hogy kapcsolj fel egy pörgős nótát, és táncolj rá az is sport, és a legfőbb hogy érezd jól magad. Gyűlölök mindenkit aki tudja a sportolók neveit, és szurkoló, és csak mondja mondja, és mikor mondom hogy én tuladonképpen gyűlölöm a sportot, jön a lélektani jellemrajz, degenerált szókészlettel boldogsághormon, kiegyensúlyozottság, és önkontroll, istenem de rühellem a focidrukker nem érted mirő van szókat, a tudjuk a csajok nem szeretiket, de a pasik meg a vásrálást nem, szóval kvittekvagyunk hihiket, meg a csalódtunk benned azt hittük keményebb kiscsaj vagyokat.

Styxx 2010.11.04. 15:41:48

@bajor gizella:
Azért vannak jó arc sportolók. Pl Schmitt Pali bácsi:-)

nattydread88 2010.11.04. 15:52:08

héber gyuri csapata az UTE igaz? na de mi a kisfaszom az a Lápvidék?

chilis csokoládé 2010.11.04. 15:59:59

@Styxx:

Mióta abbahagyta a vívást, azóta milyen sportot űz? :)

Magyarnaba 2010.11.04. 16:11:44

Lápvidék=UTE

Érzékeny téma ez nekem, bocsánat. Született fehérváriként örülnék, ha a csapat villantana valamit nemzetközi szinten. Ha ennek az az ára, hogy maga a Vezér tűz minket a gallérjára, ám legyen... A Honvéd évei (évtizedei), a Fradi, majd az Újpest és legutóbb a Debrecen ideje után jöjjön a miénk is! Az évkönyvekben úgyis csak az eredmény van benne, ahogy mondani szokták.

Azonban egyelőre egy bajnoki cím is kihívás, hát még a rettegett Maribor legyőzése... Most csak ciki ez a gallérra tűzés, legalábbis a pletyka. Ha jönne Gyuri bá' helyett Mourinho, meg mondjuk megkapnánk a hamarosan megszűnő AB immár feleslegessé váló költségvetését... :) Lesz még Ronaldinho magyar gólkirály!

Fapuma (törölt) 2010.11.04. 16:12:54

@Hepciás: Tibi problémájára csak a nagy gondolkodó csirke szavaival tudnék válaszolni:

"Te mit keresel még otthon a posványban? Németül beszélsz, akkor miért nem jössz ki németbe???

Itt van lehetöség és jó ropogós diplomához mért euróval honorálják a yofejséget.

Èn magam már korábban leléptem az otthoni fertöböl és nem bántam meg söt áldom azt a percet amikor rászántam magamat:)))"

Ennnyyyi, drága barátom.

Magyarnaba 2010.11.04. 16:16:39

@nattydread88:

ja, a "héber gyuri" csapata a Pápa, de egyébként jó a megérzés, ő sokáig újpesti volt, de valamiért nem ott edzősködik. Talán ott nem kellett. Cserébe a Pápával mindig megveri az Újpestet (akik a lápvidékiek, mint tudjuk, de hogy miért azok, azt nem, valaki felvilágosíthatna).

Mitya Ivanov 2010.11.04. 16:26:58

@Magyarnaba:
Annó dacu Újpest helyén egy mocsár volt.

chilis csokoládé 2010.11.04. 17:09:09

@Mitya Ivanov:

Már az annó dacumált is rövidíted? Ez nem egy SMS.

:)

szellőláb 2010.11.04. 18:04:59

@bajor gizella: @Patrick Bateman: ti most ma itten versenyeztek? Mi meg kezdjünk el vitatkozni, hogy melyik komment volt jobb? Ma mindkettő jobb volt. Nem jobbik, értitek...

bajor gizella 2010.11.04. 18:51:08

@szellőláb: ami engem illet, és épp most írtam hogy eléggé gyűlölöma versengést.
meg még van pár dolog, alapvetően nem sok, de random felsorolok párat, hátha tovább tudom offolni ezt a nem túl nőcisre sikeredett posztot. Szóval nem szeretem az SUV-ket, münchent, az ananászt, Gordon Ramsay receptjeit, a karikafülbevalót, a szénsavas üdítőket, a sört, a hegyesorrú cipőket,az vaniliaszagú nőket-gyertyákat, utálkozással lesz tele a szívem az msntől, és annak minden emotikumától, a microsoft cégpolitikájától, és a nem különösen kedvelem a kizárólag blogregisztrációra használt, azonban későbbiekben soha meg nem nézett emailcímek birtokosait sem.

Kivlov 2010.11.04. 18:55:37

Orsósek sem jobbak. De annak is örülni kell, hogy nem rosszabbak!
a fideoton meg sosem lesz bajnok, spagettigyuri elmehet a p*csába.
"fehérvári c*g*nyp*r*szt*k sose lesztek bajnokok!"

Jaffar 2010.11.04. 19:08:45

Én nem tudom miröl beszéltek. Cigány Szaddam a világ legszavahihetöbb embere. Ö az egytlen politikus a földön, aki még sohasem hazudott........
Bezzeg a komenisták.

Fapuma (törölt) 2010.11.04. 19:26:34

És íme és tessék! Végre megjöttek a debilek is, igaz kicsit későn, de itt vannak, na!

szellőláb 2010.11.04. 19:27:05

@bajor gizella: Fasza! Jókat írtatok, a magam módján megdicsértelek benneteket, te meg nem érted. Szerintem sorold fel azokat is, amit szeretsz. Attól tartok, hogy rövidebb lesz. A biztonság kedvéért megnéztem a kizárólag blogregisztrációra használt, eddig soha nem nézett fiókomat. Megnyugodtam, hogy eddig senki sem keresett.

Jamesboci 2010.11.04. 19:28:35

bocikáim !
ilyen görényeknek, mint ti nem való semmi.
max a seggem szüretkor. épp aktuális.

pilseni 2010.11.04. 19:44:55

Egyik kedvenc müsorom volt a Sporttvn a Zuhanyhiradó.Gondoltam most is megnézem.Na mivel foglalkoznak benne már hetek óta és most is?Természetesen a videotonnal!Az egész bagázs a VEZÉR alatvalója lett.Ha nem ök közvetitenék a spanyol bajnokságot a kutyának nem kellene.Remélem a Digi azt is elhappolja elölük jövöre!!!Aztán lenne benne csak a MAGYARBAJNOKSÁG!

Researcher 2010.11.04. 19:45:38

A sztori csak annyiban sántít, hogy Vitya Újpest drukker. Amúgy tetszik a stílus... :)
www.youtube.com/watch?v=ZgxsUyuDVVU

belekotty 2010.11.04. 20:07:26

Bástya evti njomattya a dellát hogy mennyen a vircsajt, illetve bőr? Dikmá, aszittétek lesz itt demokrácia + föllendülés? ájemef beintett, eju elkütte őket a Devlába, Matolcsy csávónak kezibe nyomtak a közgáz kézikönyvet és soxor elmonták neki 3 SZÁZALÉK!
Na akkor ezek elbindzsorázzák a jövő nyuggereinek zsozsóját és abból lesz dáridó.
Bástya evti asziszi azé mert vajda lett, neki mindent szabad, majd ő oktattya a jogot a gányolmány bíráknak.
Ez van fijjug, arra kell nevelnünk a gyerekeinket hogy húzzanak el innen amint csak lehet, mert Budapest nemsoká felveszi az Orbángrád nevet.

Táncolj Törő! 2010.11.04. 20:14:53

parasztok, ÜRES A TABLÓ. Az is marad. :)

Dr. Kward 2010.11.04. 20:16:18

@Researcher: hehe, és a kellő pillanatban nem is tagadja ma semDD Pl. a 6:0 után sem.
ftcsz.blog.hu/2010/09/13/a_ban_orul#more2292894
óóóóóó faxszopó lilááák

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2010.11.04. 20:23:53

a mesepárt gyerekek...
higgyetek abban
ha sokáig vártok rájuk el fog jönni
tudja mindenki aki hisz a szent tudományban, hogy a mesepárt létezik, csak ki kell várni!

vagy persze szavazzatok az mszpre, ahogy eddig

chilis csokoládé 2010.11.04. 20:58:32

@szellőláb:

Figyu! Szerintem bajor gizella nem rád gondolt.

Öreg Sam 2010.11.04. 21:02:22

Nyugalom legyen!
A mult században élt egy faszi,politikus létére Nobel dijas!
Köztudomásu,hogy napi adagja 1 üveg Whisky+rengeteg szivar volt.
90-ik szülinapján faggatták az ujságirók:mi a hosszú élet titka?
NO SPORT!!
Úgy hivták az öreget: Sir Winston Churchill(Leonard Spencer)
No ezt kapd ki! :)

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.11.04. 21:20:29

@bajor gizella:
Én is gyűlölöm a sportot. De én csak a nézését, meg a körülötte épült kultuszt, az űzését nem, és az átlag ember ha űz valami sportot, abban nincs semmiféle versengés.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.11.04. 22:02:58

@wmiki: hogy neked még erről is ez jut eszedbe. Vagy csak meg vagy sértődve hogy nem alkalmazott Mezey doktor főcsakratáltosi állásba a Nemzeti Együttműködés Futballcsapatánál? Komcsi csapat perpillanat meg nincs, szóval oda se... córesz. :-)

kzolika 2010.11.04. 22:08:13

Senkit se szerettem!
Senkit se tiszteltem!
És soha nem sírtam!
Míg Rólad nem tudtam!

Kimentem egy meccsre!
Kimentem még egyre!
Azóta itt vagyok!
És Neked szurkolok!

Te vagy kit szeretek!
Te vagy kit tisztelek!
Teérted harcolok!
És ha kell meghalok!

Fehérváriak vagyunk,
a Vidinek szurkolunk,
piros-kék a mi szinünk
csak egy istenben hiszünk,
az eredmény nem vitás
gólkülönbség javítás
az ellenfél kapusa
sokszor nyúl a hálóba
nincsen nálunk boldogabb
újra itt a nagy csapat
áll a balhé áll a bál
újra győzött Fehérvár
minden magyarnak fia
ezután csak ezt fújja
HAJRÁ VIDI!!!

Lila majmok! Lila majmok!
Faccopóóó Újpest!
Mocskos Fradi!
Gá-gá-gá, MTK!

Egyszer volt egy bajnokság, ahol kipróbálták a 3 pontos rendszert, döntetlennél pedig 11-esek voltak. Ott a régi (2 pontos) rendszerben bajnok lett volna a Videoton, az újban nem lett.
Tavaly a végét elkúrták, pedig ugye már akkor is a patás ördög volt. Én ott voltam Győrben, élőben láttam, ahogy elvesztik a bajnokságot. Ott voltam Győrben a Maribor ellen, a visszavágóra kivettem egy nap szabadságot és kiautóztam értük.
Egyszer, csak egyszer hadd sikerüljön nekik is. Májer Lajos emlékére, Takács Lajos emlékére és még olyan sok ember emlékére is.
De attól félek, hogy a Debrecen megint kiesik és ahogy tavaly, úgy ebben a bajnokságban is tavasszal erre fognak koncentrálni.
Na, kezdődik a második félidő. Szerintem a PSV még rúg 3-at.

kuki123 2010.11.04. 23:25:36

Látod látod a Jobbikra kellett volna szavaznod

1120 2010.11.05. 00:06:45

A jó édesanyádat, azt "orsósozd" le, te majom!

Milyen érdekes, hogy a rasszizmus legkisebb megnyilvánulására mások esetében oly érzékeny index.hu-n ezt lehet... Szóval pl. Tóta W.-t zsidózni tilos, Orbánt cigányozni szabad. Legalább magatoknak vallanátok be CSAK EGYETLEN EGYSZER, hogy a zsigereitekben van az a bizonyos, oly sokszor (jogosan!) emlegetett kettős mérce...
Ehhh!

belekotty 2010.11.05. 01:28:54

@1120: Nyalván nem érted a kettő köz5ti különbséget. De akkor felesleges volt hogy megtanultál írni-olvasni.

Kelsen és Coase · http://igyirnankmi.hvg.hu 2010.11.05. 01:35:12

leolelole, leoleole....

jó látni, hogy jár még rendszeresen meccsre valaki, aki tud írni-olvasni
gratula a poszthoz, mint az értetlen kommentekből is látszik túl élethű lett

ééééélesebb legyen a kéééésnél, harcosabb ....

lekvárosbálna 2010.11.05. 05:09:54

bajor gizi, hát én téged hazaviszlek!

Kivlov 2010.11.05. 06:53:57

@1120:
tóta w zsidó és kész. mi ebben az újdonság??? ahogy a zsindex is...

bierkamp 2010.11.05. 07:08:28

GRATULA SZUPER BLOG!!!!!!!!!

Azt nem értem, hogy a válogatott meccsek végén miért nem énekelik el a Székely Himnuszt?----és miért nem csúsznak térden a Díszpáholy előtt a gonosz törpének?......
Már csak ez hiányzik!

birkabarka 2010.11.05. 07:21:04

Szánalmas ez a mese. A focitól függetlenül. Mivel a lényeg messze nem a foci. Minek erőlködtök, "elvtársak"?

Falusi_metálos 2010.11.05. 07:26:50

Ha megölnek egy papot
Zúgnak a harangok
Siratják a kurvák
És a stricijeik
De ha én meghalok
Ne sirasson senki
Csak az Újpest Ultras
fanatikusai

Nem vagyunk mi sokan
De mindenki fasiszta
Örök ellenségünk
A sok paraszt fra(j)dista
Újpestiek vagyunk
Szívünk, s vérünk lila
Egy a jelszavunk csak
Újpest, nők és pia

jó a poszt

Id. Lencsés István 2010.11.05. 07:40:53

@bierkamp: Most egy új magyar himnusz készül. Háromszor kell eljátszani egy focimeccsen. OV érkezik, OV pihen, eszik, iszik a félidőben, OV távozik.

noirp 2010.11.05. 08:26:42

He-he. Kb. annyira vagyok ott a sportban, mint Dzsudzsák B. a finomvegyipari művelettanban, de legalább a kommenteken jól szórakáztam.

Politika: már azok a hozzátartozóim, évfolyamtársaim, egyetemi ismerősök stb. is fanyalognak, akik 1998 óta egyfolytában jaffaszörpöt hugyoztak és narancsaromát fingottak. Hogy nincs pályázati pénz, hogy a középvezetőt kivágták, pedig szakmailag megállta a helyét, csaképp szoci, hogy káosz van, hogy jaj, istenem, mi lesz a hökkel, jaj anyám, kivágnak az egyetemről stb.
Hát drága-gondoltam-te szavaztál rájuk, nem én, szopjál te is. A répa is kb. narancssárga, szopogassad, angyalom.

A focidrukkerekkre kb. úgy nézek, mint háborúskodó indián törzsekre. Mindenkinek mások a harci színei és a hadiordításai :D
Néprajzosok még nem röpültek rájuk?

Legvégül pedig: hajrá, KÖFÉM :))))

noirp 2010.11.05. 08:28:26

@Patrick Bateman:
jogos. szívhalál: emlékezzünk Fehér Miklósra.

t0thl 2010.11.05. 08:44:41

Az, hogy nem jobbak, nem újdonság.
Ez a tény azonban nem mentesíti a másik felet sem.
Szerintem akkor járnánk legjobban, ha egyik sem lenne.

esef 2010.11.05. 08:51:01

@Magyarnaba:
Orsós Ronaldo még lehet magyar gólkirály, nemhiába, kiérdemelte a bemutatkozási lehetőséget a Vidi tarcsiban. Apuci majd kiadja az alkotmánymódosítást, hogy az ő kis csapata az örökös bajnok és a pici fiacskája az örökös gólkirály...

Magyarnaba 2010.11.05. 08:56:46

@noirp:

KÖFÉM??? Te is fehérvári vagy tezsvír?

Magyarnaba 2010.11.05. 08:58:51

@esef:

Ha kiadja azt is, hogy a BL gólkirálya is a pici fiúcska legyen, akkor már megérte! :-)

ujrakezdo · http://sisakhuzat.hu 2010.11.05. 09:37:33

Ha ezzel addig jutnának, mint a legendás vidi, akkor azt mondom csinálják. Pumpáljanak bele milliárdokat egy csapatba, de akkor a nemzetközi porondon ne essen ki a máltai-moldáv-stb. szirszarok ellen. ja, és vegyenek a telt házhoz nézőket is, mert 1.000 néző meccsenként elég siralmas.

election sc.monitor (törölt) · http://www.valasztas.eoldal.hu 2010.11.05. 09:53:41

Lehet kérem orsósozni, szvsz nem elegáns és van egy egy a probléma: azoknak nics NBI-es csapata akinek a Gyurcsány-éra alatt MSZP-s polgármestere volt.
Az viszont biztosra vehető, ha a Diósgyőr csak 3-4.helyen állna az NBI-ben, ott több néző lenne mint a hurkás-kondás meg a viktoroton stadionban összesen.
Madzsarország-héjjájé,
lesz még Kepe Arnold a héjáé:)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.11.05. 09:58:10

@noirp: azért arra ne vegyél mérget, hogy ezek a fanyalgó emberek legközelebb akkora kormányváltó hangulatban lesznek. Ez a "Fideszoton" is főleg azoknál a drukkereknél jön elő, akik meg a Rákosi- és Kádár-érában elért állami bajnoki címekre (bunda, kényszerátigazolás, pl. Honvéd) meg amúgy teljesen büszke.

Volt 8 csodálatos, virágzó évünk 2002 és 2010 között, visszasírjuk még! :D

noirp 2010.11.05. 10:11:01

@Modor Tibi: Sírja vissza a 8 évet a radai lápi rosseb :DD (Tudod, h én se siratom őket)@Magyarnaba:
Fanyalgóék persze hogy nem lesznek kormányváltó hangulatban (4 év alatt sokat változnak az emlékek) csak teccett, hogy pont azok rönnyögnek most, akik a Megváltó eljövetelére számítottak, mikor meglett a --teljesen elkerülhetetlen--kormányváltás :)

'Ez a "Fideszoton" is főleg azoknál a drukkereknél jön elő, ...'

de a kényszerátigazolásokat, a szűcsmunkát stb. már elfelejtettük, helyette jön a "hej, bezzeg a régi szép időkben"

noirp 2010.11.05. 10:15:42

@Magyarnaba:
Nem vagyok fehérvári, de volt szerencsém egy ideig alcoáéknál tolni az ipart, és ezért tudom, mi is a Köfém SC. (Aztán Bernie Madoff közbeszólt...)
Szubjektív megjegyzés: A.-Köfémékért egy életen át fájni fog a szívem, olyan banda volt ott. Ez van tezsvír. Tudom, nem ér annyit, mintha fehérvári lennék, de tán jelent vmit. :)

MiKeyRuLeS 2010.11.05. 10:21:09

@election sc.monitor: Sopronban, amint a Fidesz 2006-ban hatalomra került, egy éven belül felszámolta az nb1-es csapatot. Az is a Gyurcsány éra volt.

Magyarnaba 2010.11.05. 14:05:00

@noirp:

Címzetes fehérvárinak lenni sem rossz :-) Lassan már én is csak az lehetek :-(

Szégyellem, de nem is ismerem annyira a Köfémet... Annyira egysíkú focibolond vagyok, hogy hiába van ott Fehérvár az élmezőnyben a focin kívül(na jó, most talán azzal együtt) mindenben, talán még gyeplabdában is, nem kísérem őket figyelemmel. Csak ezek a rohadványok, ezek a huligán fodballisták, ezek érdekelnek.

Érdekes hely lehet ez az Alcoa, az egyik régi haverom is dolgozott ott és a nosztalgiasörözésekre sokszor hozott munkatársakat, akik az ország különféle távoli szegleteiből származtak. Ezek szerint Fehérvár még mindig az az olvasztótégely, ami a szocializmusban volt.

noirp 2010.11.05. 18:04:11

@Magyarnaba: Hogy korábban mennyire volt olvasztótégely, nem tudom.
Nem laktam ott, Veszprém megyéből ingáztam. Én biz' Fehérvárt nagyon szerettem, mert volt _élet_. Műszakváltás, Alba Volán-meccs, bolondballagás, tököm tudja, valami mindig. Nem mint Veszprém, ahol este 6-kor ledobják a neutront és ennyi.
És az, hogy a város élete, a boltok nyitvatartása részben ahhoz van szabva, hogy igen , b...átok meg, itt sokan 3 műszakba járnak, nem pedig csak a turisták fejéséből/vörösre színezett glicerinből óhajtunk megélni. Még ez is számított nekem.
Másik: úgy néztem, Szfváron van píz is, sehol máshol nem láttam, hogy a panelprogram úgy folyt volna, mint ott, pedig lassan körbelakom az országot. Persze, tudom, panama is volt nem egy.
Külön élmény: egyszer (nem először, nem utoljára) késő este, melósruhában indultam haza, este 10 után. Betámolyogtam a restibe kóláér' és a melósruhás pasasok előreküldtek a sorban... :O
Ennyire vegyészszagom volt, ennyire szokatlan jelenség voltam, ennyire nyúzott voltam, ma se tudom.

Köfém SC: azt is megtudtam, hogy pl az ő vízi telepükön készítették föl anno Fa Nándor hajóját. Hát így.

Alcoa: ezt sem tudom, milyen volt régen, köfém- korában. Pályakezdőként csöppentem ott egy nagyon jó bandába. Igen, hajtás volt és teljes egymásrautaltság. Igen, félkatonai technológiai fegyelem. És "mégis" volt banda, csapatépítő tréning nélkül is. Deérdekes...
És voltak ott is bulik, sörözések, satöbbik. Rég volt! de egypárukkal most is tartok kapcsolatot.
Megjegyzem, az Alcoa szerintem tisztességes munkaadó volt; nyírták a juhot rendesen, de_etették_is.

Így történt, hogy kicsit "úgy maradtam" fehérvárilag. Az Alcoát, az antikváriumot és a Gőzmalomhoz címzett kocsmát bekötött szemmel, háromszor megpörgetve is meglelném...

[sóhaj]

Mitya Ivanov 2010.11.05. 21:02:56

@noirp: fehérvár ronda, Veszprémet pedig nem bántani, még ha igazad is van.

Mitya Ivanov 2010.11.06. 16:07:59

A fIDESZOTON most is bundára költi az emberek magánnyugdíjpénztári megtakarításiat

Magyarnaba 2010.11.06. 19:06:48

@noirp:

Hát, pedig Veszprém egyetemi város! Te pedig nem jártál még Szegeden, én ugyanezeket mondtam Fehérvárról (plusz, hogy rideg), amikor megimertem Szegedet.

Akori véleményem: Fehérvár halott, legfeljebb egy-két hely van, ahol ellehet a beltenyésztett régi, jómódú polgárság sarja, a többi egység csak késdobáló, ahova a betelepülő gyüttmentek járnak :)
Píz az van, de mintha mindenki este azt számolgatná otthon, azért lenne üres a belváros.

Na, látod, senkinek nem az a jó, ami van :) Most például Pesttel vagyok tele. Elköltöznék egy szép alföldi városba, ahol még mosolyognak egymásra az emberek.

A Tyne folyó déli partja 2010.11.07. 18:37:36

@Magyarnaba: ja, csak tudod, az egyetem az nem a városközpontban van, a hozzátartozó szórakozóhely meg pláne. (kint van a fenében, a város másik végén attól, ahol én laktam).
ezért a belvárosra üres(nek látszik). plusz, az egyetemista általában hazamegy hétvégékre. (kivéve engem, meg párat, akik a szülővárosomban jártunk egyetemre).
azért nekem valahogy soha nem okozott gondot programot találni. az utcazene-fesztiválon meg plne nem kihalt.

csak ez a szokás, a legtöbben szeretik azt fújolni, ahol éppen vannak. és szívesen hazamennék.

noirp 2010.11.08. 06:52:18

@Mitya Ivanov: Veszprémben voltam egyetemista. úgyhogy hadd morogjak már egy kicsit.

noirp 2010.11.08. 07:02:14

@Magyarnaba: Jártam Szegeden, nem is egyszer.
@Animacs (a Tyne folyó déli partja): Igen, de az utcazene-fesztiválon kívül van még 360 nap.
Egyáltalán nem vagyok partyarc, de ez a begombolkozás még nekem is feltűnt.
Az meg azért fájdalmasan megragadt bennem, mikor 2001-ben, egy nemzetközi kórusfesztivál idején a fél várost be kellett járnunk egy nyitvatartó étteremért. Aug. 4.-én, a turistaszezon kellő közepén.

Fújolok? igen,lehet, mert szerettem volna kötődni Veszprémhez is, de ebből annyi sikerült, hogy az Egyetem utcához kötődöm. Ami mint "vörös egyetem" ugye sokáig enklávé volt a városban és ezt még a 2000-es évek elején is éreztük.

És most nem Veszprémben vagyok, hanem Egerben és igenis kurvára hiányzik Fehérvár (fentebb leírt okokból), Debrecen (ahol ledobott a gólya) meg Szeged, ahol tényleg látszik, hogy egyetemi városról van szó...
Veszprémhez meg nem maga a város köt, hanem a saját emlékeim. hát így jött össze.

noirp 2010.11.08. 07:06:06

@Magyarnaba: Orosháza!! :)) Pici város, mezőváros, belső részében klasszicista/bídermejer házak, társzekér-méretű kocsikapuval. A város legszélén az üveggyár, de a belvárosból nem látszik És igen, mosolyognak rád.:))
Legalábbis 3 éve még így volt, mikor ottjártam.

Hogy Pesttel tele a tőkéd, azt nem csodálom. Ott aztán nem laknék.

noirp 2010.11.08. 07:08:46

@Magyarnaba: utsó megjegyzés: Veszprém egyetemi város, ki is van táblázva elül-hátul, mégis úgy voltunk egymással (az ősveszprémiek meg az egyetem) mint az egymásnak háttal alvó házaspár :-(((((
adná isten, h már nincs igazam.

Magyarnaba 2010.11.08. 08:39:15

@noirp:

Igen, a békési és a csongrádi (na és persze a kunsági) kisvárosok elég jók, volt alkalmam megismerni őket régebben... Hajh... Talán egyszer...

Na, majd folytatjuk az offolós álmodozást és nosztalgiázást egy következő posztban, hagyjuk ezt békében pihenni :)
süti beállítások módosítása