Budapest: Tetszik

2010/09/23. - írta: Modor Tibi

Élhető fővárost!

Az elmúlt 20 év iránya után új arculatot adunk Magyarország szívének-lelkének, felvirágozatjuk Budapestet - mindannyiunk fővárosát. Mindannyian felelősek vagyunk a múltbéli hibákért, hiszen ott ülünk a közgyűlésben már két évtizede - de mostantól most már tényleg más lesz minden. Csak szavazzatok megint ránk, légyszi.

Egy fiatalos, lendületes, kötetlen csapattal vágunk neki a kampányidőszaknak - tenni akarunk, és tenni fogunk. Ez a város laza, emberközeli vezetést érdemel: a komor, szürke egyenöltönyöket életigenlő színek és a smart business casual viselet váltja fel; designer golfozós pulcsinkat hanyagul átvetve vállunkon. Idősebb, ám örökifjú csapattagoknál közvetlenséget sugárzó favágóing, hasitasi. Mi tényleg Közületek valók vagyunk, semmi úrias-dzsentris allűr. Tartjuk a lépést rohanó világunk újszerű követelményeivel: meghódítjuk a webkettőt is - tanácsadóink értenek hozzá: nagyon ragaszkodtak internetes jelenlétünkhöz, és hogy tartsuk jópofának a Kétfarkú Kutya Pártot is.

 

A Mi Budapestünk

A Fővárosnak - a Duna gyöngyének - feladata van: hűen kell képviselnie minden magyar embert, és Közép-Európa egyik legszerencsésebb adottságú és legszebb városához méltóan kell viselnie a kitüntetett felelősséget.

Legfontosabb küldetésünk az Élhető Város megteremtése - ezen fáradozunk már mióta. Bevezetjük a dugódíjat - mentesítve ez alól természetesen a belvárosi lakosokat, az ingázóknak pedig többezres férőhelyű, ingyenes P+R-parkolókat alakítunk ki az addigra tökéletesített gyorsvasúti hálózat végállomásain. A külvárosi közlekedést megkönnyítendő, kiépítjük az ún. Munkáskörutat a rozsdanegyedekben.

Felfejlesztjük a lezüllesztett tömeg... akarom mondani közösségi közlekedést: új,  fonódó (ez a varázsszó), mega-villamosjáratokat hozunk létre, a szentendrei és ráckevei HÉV-vonalak Duna alatti összekötése pedig elsőként szerepel "to do"-listánkon, akárcsak a 4-es metróvonal  minél előbbi átadása és azonnali meghosszabbítása. Az elhibázott és félretervezett metróprojektek helyett a felszíni közlekedésre helyezzük a hangsúlyt: visszaépítjük a megszüntetett villamosvonalakat a Rákóczi úton, az Erzsébet hídon és a Bajcsy-Zsilinszky úton.

Megépítjük az M0-ás budai szakaszát, a Pilis és a Budai hegység alatt balesetbiztos alagút fúrásával, a 10-es út négysávossá tételével - újabb Duna-hidakat építünk Aquincumnál, a Batthyány térnél, gyaloghidat a Szent István park és a Margitsziget közé.

A Zöld Város jegyében 18 éves korig mindenkinek egy alkalomra szóló kerékpárvásárlási utalványt biztosítunk, hogy így növeljük a fiatalok környezettudatosságát. Öt éven belül megtízszerezzük a fővárosi bicikliutak hosszát - a meglévők gondos felújítása, biztonságossá tétele, korszerűsítése mellett. Energikus, fiatalos kampánycsapatunkkal több kilométernyi utat tervezünk csoportosan letekerni az önkormányzati választásokig ennek jegyében. Aztán utána meglátjuk, talán majd a Critical Massen megint.

A sokszínű kultúra csodálatos ajándék és érték. Budapest multikulturalitása (azért ennek utánagugliztunk, hogy így írják-e), pezsgése-nyüzsgése Európában egyedülálló: főleg a Nyugathoz képest. Hogy megőrizzük fővárosunk különleges atmoszféráját és vitalitását, az este 10 után - a többség nyugalmát és jogos elvárását tiszteletben tartva - bezáró vendéglátóipari egységek helyett vigalmi negyedeket alakítunk ki a közigazgatási határon túl: Telkin, Érden, Dunaharasztin, Gyálon, Pécelen, Fóton, Dunakeszin és Budakalászon várják majd minden igényt kielégítő kaszinók és többezer férőhelyes operaházak a mulatni vágyókat - tízpercenként közlekedő ún. shuttlejáratokkal. Ha már úgyis a város zajától menekült oda a sok expesti, most megkapják a köcsögök :-))

A szeszmentes főváros mellett megvalósítjuk a dohányzásmentes fővárost is. Az aluljárók, játszóterek, közlekedési eszközök után a busz- és villamosmegállókban, az éttermekben, a kocsmákban, a lakásokban is megszűnik a dohányfüst - különös tekintettel a kerthelyiséggel rendelkező egységekre. Amelyek természetesen - mint mondottuk volt - 10 előtt úgyis bezárni kényszerülnek.

Nyugati mintára új régiókat alakítunk ki: az elavult, széttagolt, aknamunkát folytató kerületek-kiskirályságok helyett három szubrégiót hozunk létre Old Buda, Castle District és Provincia néven - a királyi palotát egyben az őt megillető, még magasabban fekvő Hármashatár-hegyre áthelyezve: élményparkká, turistaközponttá átalakítva. Budapest fürdőváros jellegére építve egy Thermal Megapolis nevezetű luxus álomprojektbe kezdünk magántőke bevonásával - jó lesz a Népnek is, meglátjátok!

Megteremtjük a tényleges közbiztonság anyagi és erkölcsi alapjait. A hajléktalanproblémát nem tüneti kezeléssel, hanem az eredők felszámolásával oldjuk meg: új munkahelyeket és lakónegyedeket hozunk létre a szociálisan rászorulóknak - a nyilvános helyen történő kéregetést, árusítást, zaklatást emberbarát módon megszüntetjük.

Színes, vidám várost hozunk létre: az unalmas, nyomasztó tűzfalakat és homlokzatokat vidám tarkára festjük - minden padkára virágágyásokat és facsemetéket ültetünk, hogy a lakosok újra birtokukba vehessék a köztereket. Az ebtartók igényeit szem előtt tartva megszázszorozzuk a kutyafuttató helyek számát - emellett bevezetjü a jelképes ebadót, és a felelős kutyatartás helyi rendeletét. Az egy főre eső zöldterületek mérete az egész EU-ban a legalacsonyabbak közé tartozik - ezt új parkok létrehozásával orvosolnánk; ennek érdekében többek között a fővároshoz csatolnánk Nagykovácsit, Pilisborosjenőt és persze a környező erdőket.

Nem nagy dolgok ezek, de hatványozottan javítana a fővárosiak életminőségén.  Furcsa, hogy még eddig senkinek se jutott eszébe, hogy a fentieket meglépje. Nem is értjük, hogy ha ilyen egyszerű mindez, miért nem valósult meg eddig ezekből semmi. Mi nemcsak beszélünk meg ígérgetünk: mi meg is fogjuk csinálni!

Válassza Ön is jelöltünket október 3-án, hogy újra egy élhető, boldog, gyümölcsöző Budapestünk lehessen - mindannyiunké!

Címkék: politika magyar
70 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.09.23. 07:14:57

Nekem erről egy vicc jut eszembe:
Új dolgozó a munkaügyön.
- A fizetés most csak 200 ezer, de később több lesz.
- jó akkor majd visszajövök később.

golyo1974 2010.09.23. 07:30:22

Hehe tegnap München, ma Budapest :) Jó lesz ez :)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.09.23. 07:49:10

Jó.
Tegnap olvastam az egyik párt igéretlistáját.
Azt mondták, ha nyernek, gyakorlatilag minden lesz, saját számításaik szerint mintegy 6000 milliárd forint értékben. Hogy ezt hogy számolták ki, azt nem tudom, mert ez az a párt, amelyik köztudomásúlag hadilábon áll a matekkal éppúgy, mint a többi egzakt tudományággal. Értitek, hogy mondom.

noirp 2010.09.23. 07:56:58

Rövid komment:
möhöhö :)))

Ha címlapos lesz, vajon hányan jönnek rá, hogy ez paródia? :D

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.09.23. 08:00:07

Hat ez sajnos nagyon elethu lett... Modjuk a var Disneyland-de valo atepitese nem rossz otlet; a Pragaiak mar regen megleptek ;)

Zorita 2010.09.23. 08:53:13

szavaznék egy mérsékelt jobboldali pártra, de ha úgy alakul, egy balközép pártra TÖRTÉNŐ voksleadástól sem idegenkednék; mindazonáltal lelkesítenek a radikálisok egyértelmű üzenetei, jóllehet igyekszem ápolni a konzervatív értékeket.

Mc_Fly 2010.09.23. 09:15:06

- a kifejezés helyesen: "minden Magyar Embert" ;)

-"a nyilvános helyen történő kéregetést, árusítást, zaklatást emberbarát módon megszüntetjük."
Akárki lépi ezt meg, akármekkora modorbánya is, házioltárt fogok állítani a szobámban neki (az emberbarátiság másodlagos). Évek óta adj király, katonát játszhatunk a greenpeace-esek sorfalával. Ha nyertem, és továbbmehetek, akkor jönnek a cigányok, bár érdekes módon az Örsön ők a legkevésbé erőszakosak. Level 3: pánkok. Level 4: Rákos kiskutyáknak gyűjtők Level 5: Szórólapozók, lehetőleg a legforgalmasabb átjárók hatásos keresztmetszetét csökkentik. Level 6: kombó: ellenőrök feat. félméteres távokon lebaszott jegylyukasztók.

Ja, és van az ötös és hatos pálya között egy bónusz: egy szódásszifon szemüveges bolond csávó, akitől ha elveszed a szórólapot, utánad rohan a szolgálatait ajánlgatva, amíg ki nem érsz a hatóköréből.

Nemrég beszéltem huszonéves holland szigetlakókkal: azt mondták, érdekes, hogy itt mindenki kéreget, mert náluk otthon az emberek szeretnek dolgozni..

2010.09.23. 09:15:44

Elnézést, lehet én vagyok figyelmetlen, de nem találtam azt a részt, ahol leírják hol vezetik be a tejet és a mézet a háztartásokba...

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.09.23. 09:17:19

az én tervem, hogy betonozzuk le a dunát, és nevezzük ki M12-es autópályának...

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.09.23. 09:38:53

Az Élhető Budapest víziója együtt jár a Fenntartható Fejlődés európai normáival!

Zorita 2010.09.23. 10:00:50

@Mc_Fly: mi nem szeretünk dolgozni, régi nyelvemlékeink is bizonyítják ezt:

Horogu vec isten.
"Harag(u)vék Isten,"

es veteve wt ez muncas vilagbele.
"és vet(ev)é őt ez munkás[=gyötrelmes] világ-bele,"

Sand Lover 2010.09.23. 10:01:42

„A Jobbik nem venne el helyet az autósoktól, de egyúttal adna sávokat a bicikliseknek is. A kettős igény kielégítéséhez szükséges teret a villamosok föld alá vitelével biztosítanák. A kötöttpályás közlekedés kéreg alá helyezése ráadásul nem kerülne pénzbe, mert a szociális segélyért kötelező közmunkát végző embereket dolgoztatnának.”
Forrás: Index
LOL. Remélem, a 2-es villamossal kezdik. Rohadtul unom már a dunai panorámát!
:D

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2010.09.23. 10:14:07

ez biztosan nem a kkp programja?

2010.09.23. 10:17:45

Mindezt egy vízfej fővárosért, úgy hogy a vidék fizeti meg a pesti fejlesztéseket.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.09.23. 10:21:22

@Frengi:

Mármint az a vidék, amelyiket folyton segélyezni kell, mert hol árvíz, hol aszály, hol meleg, hol hideg sújtja? Vagy ha egyik sem, akkor a traktorosok félpályás útlezárása.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.09.23. 10:24:18

várom, mikor fajul a poszt nyomán a kommenttenger Budapest vs. vidék vitává:)

2010.09.23. 10:24:20

Már tegnap is kifejtettem, hogy azt szeretném, ha a nemzetközi vonatok az Aréna plázába fussanak be, az ügető meg kerüljön vissza a régi helyére, mert akkor könnyebben elérem a vonatot, és futamról sem maradnék le.
Ezt is kérném bele venni.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.09.23. 10:25:20

@Frengi: mellesleg én "vidéki" vagyok, de azért biztos vagyok benne, hogy Budapest netto befizetője a költségvetésnek. Ahogy Abádszalók meg többet költ, mint amit termel...

2010.09.23. 10:26:35

@El Topo (Sgt. Elias): mert a vidék termeli a szádba az élelmet, és egyébként meg az emberke 80%- a vidéken lakik.
(nehogy már minen komment után kitegyem a kedvedért a szmájlit: jó reggelt)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.09.23. 10:28:14

@Frengi:

Elég sok polfórumot olvasok mostanában.:)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.09.23. 10:29:21

@vészmadár (pica pica):

Igenigen, csakhogy az abádzsalókiak becsületes magyaremberek, míg Budapest viszont Demszkygrád és vörös rongyokba öltözött. Mint az közismert.

Sand Lover 2010.09.23. 10:31:31

@Frengi: Kivéve, amikor kénytelen vagyok megvenni a spanyol paradicsomot, mert nem olyan vízízű és lottyadt, mint a magyar. (Zöldségesnél veszem, nem tecsóban.)

shibaura 2010.09.23. 10:33:20

Még a fővárosi politikusi modoroskodáshoz hozzátartozik az öltöny egy munkavédelmi kobakkal.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.09.23. 10:33:31

@Morgan LeFay:

Vízízűnek a spanyol is vízízű, de az igaz, hogy márvány keménységű. Beteszem a hűtőbe, egy hónap múlva még mindig olyan, mint amikor megvettem.

scsaba1 2010.09.23. 10:35:13

@Morgan LeFay:

Meglehetősen elterjedt dolog az átcsomagolás. A vízízű paradicsom valószínűleg holland volt, amit gondos kezek átcsomagoltak valahol a városszéli hűtőházban magyar címeres, magyar pántlikás tálcába.

Ebből ne vonj le messze menő következtetéseket.

2010.09.23. 10:35:32

@El Topo (Sgt. Elias): hűtődísznek veszel paradicsomot?

Sand Lover 2010.09.23. 10:40:52

@El Topo (Sgt. Elias): Ott, ahol én veszem, ehető és jóízű paradicsomot tartanak, és hamar meg is kell enni.

Scsaba1: a zöldséges kilóra adja, nem tálcán, a táblára meg ki volt írva, hogy magyar paradicsom. Az ára is olyan volt. (drága)

scsaba1 2010.09.23. 10:44:04

@vészmadár (pica pica):

Viszont ez egy állapot, nem érdem. Mivel a rendszerváltás után egyedül Budapestnek és néhány vidéki nagyvárosnak volt olyan az infrastruktúrája, ami lehetővé tette azt, hogy megtelepedjenek a "csúnyagonosz" multik, ill. a magyar ill. vegyes tulajdonú vállakozások.

Mondok egy egyszerű példát: én Budapesttől nem túl messze élek egy tök átlagos kisvárosban (pár éve város csak). '92-ben vezették be a gázt, '95-'96-ban a vonalas telefont, 2000-re készült el a belterületi víz- és csatornarendszer, 2009 lett leaszfaltozva a belterületi közúthálózat.

Mégis ki a fene akart volna mondjuk '95-ig az akkor még nem is létező ipari parkban megtelepedni?

El Topo (Sgt. Elias) 2010.09.23. 10:46:24

Na mindegy, azalényeg, hogy most megint megigért már mindenki, mindent. Aztán persze megint nem lesz semmi. nIlletve hát a négyes metró előbb-utóbb elkészül majd, legfeljebb vonatok nem fognak járni a vágányokon. Viktor felavatja az összes állomást, külön-külön, ráadásul mindkét irányban. Zászlófelvonásban, magyar és székely himnuszban nem lesz hiány. A csövingerek maradnak ahol voltak. A Sibrik felüljáró esetleg leszakad, vagy megtartja a szentlélek. A kátyú az nem lesz kevesebb idén télen sem, mivel a rendkívül esős/száraz/hideg/meleg tél rosszat tesz a hazai aszfaltnak. A Hegedűs Gyula utcában továbbra is halálos veszély leselkedik majd a nyuggerekre: kibaszott csúnya halál hanyattesni egy nyolcvan kilós bernáthegyi kuláján. A Margit hidat átadják, de két hónap múlva felmarják róla a kopóréteget és úgy is hagyják. Viszont lezárják az Erzsébet hídat. Nem, nem újítják fel, hanem autómentessé teszik és eladják irodaháznak, abból úgyis kevés van.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.09.23. 10:46:56

@Hadrian77:

Nem, enni, de néha elfelejtem.:)

scsaba1 2010.09.23. 10:52:12

@Morgan LeFay:

Looool. Komoly referencia. A zöldséges kiírta egy táblára... :D Egyszerű átbaszós marketing, mint ahogy a ArkAngel mosópor 15%-kal tisztábra mos, mint a hagyományos mosópor, ill. a konkurens termékek.

Valami szaklapban olvastam egy cikket, miszerint a magyarok az élelmiszerek terén meglehetősen patrióták. Sokkal jobban el lehet adni akármilyen ételt, alapanyagot, ha magyarként van feltüntetve. Magyar kenyér, magyar alma, magyar paradicsom, magyar fokhagyma... ;)

Sand Lover 2010.09.23. 10:57:49

@scsaba1: Meg fair trade magyar kávé. :)

Tudom, hogy a táblára azt ír ki, amit akar, úgyis a nagybanin veszi, de sokkal szebb az áruja, mint amit a piacon kapnék és a zacskó aljára nem rakja be a rohadtat, ezért elhiszek neki mindent. :)

loláb 2010.09.23. 11:27:43

Ez nem jó poszt. Össze lehetett volna szedni a kampánymodorosságokat, kampánybullsiteket (élhető főváros, zöldterületek fejlesztése, közösségi közlekedés, kerékpárosbarát infrastruktúra, hajléktalankérdés, rendteremtés, visszaadjuk a dunapartot a fővárosiaknak, cigány-politikus és multibűnözés stb...), anélkül is, hogy a végére kétfarkú kutyapártba ment volna át az egész.

migueldiez 2010.09.23. 11:51:41

Az offtopichoz,

az érdekelne, milyen káposzta van az üzletekben, mert itt _egymegnemnevezett_ északi ország városának üzleteiben már magyar(!) káposztával, illetve almával is találkoztam. Mi ugye nem Hollandiából, horribile dictu, Braziliából importáljuk?
A Fair Trade-et meg ezúton szetetném megvédeni, jó dolog az, ki van találva elvileg, még ha gyakorlatban nem is mindig működik száz százalékosan. Elvileg az az alapelv, hogy a harmadik világbeli termelő is megkapja az őt megillető összeget, de mondjuk az almát, bort, meg mondjuk a mézet ne onnan importáljuk, ha nekünk is van, dióhéjban, off vége. :)

migueldiez 2010.09.23. 11:59:00

Egyébként a poszt - és itt hadd lőjjem el a legnagyobb modorosságot - azért nem jó, mert ezen sírni kellene; ezeket valóban meg is igérik mindig, mégis mindig ugyanott tartunk.
A legszörnyűbb, hogy van átfedés Tibi posztja közt, és egy-két valódi, a való életben komolynak szánt kampányígéret között. Csak míg itt ez szándékoltan eltúlzott, azok az arcok, akik most indulnak, nem árulják el, hogy ez részükről is csak poén.

2010.09.23. 13:30:28

@Zorita: ez nagyon jó, ezt nem ismertem, honnan van?

@Morgan LeFay: a fejkendős, firss falusi cucckat áuló nénikről rögtön beugrig a "megeszeik ezt a fímon pesti úrinépek" jut eszembe.

@vészmadár (pica pica): Budapest és vidék között csak annyi a különbség, hogy ott nem babra játszanak a fiúk.

Mondok egy példát: leaszfaltoztak egy utat a faluban, a fővállakozó egy a Blikk címoldalán is többször szerepelt közismert adócsaló. Mire az út kész lett, derék polgármesterünk egy új, komolyabb gelände wagenre cserélte a Vitaráját. Csak én vagyok ilyen rossz májú, hogy összefüggést látok a dolgok között?

@El Topo (Sgt. Elias): hagy idézzek neked egy klasszikust akkor, a tiszadorogmai mezőőrtől származik: Jönnének csak ide (mármint a politkusok) majd megtudnék mivé lesz a politika Tiszadorogmán.

szellőláb 2010.09.23. 13:37:33

@vészmadár (pica pica): na eztet szerettem volna én is izélni

noirp 2010.09.23. 13:56:33

@shibaura: Na, ettől megyek a falnak. Fogadjunk, hogy ketten teszik a fejére a kobakot, mert különben képes lenne szájával fölfelé magára szíjazni, _olyan hozzáértő_.
Egyáltalán a nyakkendő-öltöny-sisak kombó sikításra késztet,
mert ha nem politikus, akkor managentry, aki évente egyszer leruccan a jobbágyok közé a technológiába. Ugyanaz lilában.
ááááááááárgh

noirp 2010.09.23. 13:58:56

@El Topo (Sgt. Elias): A Szabadság hidat meg becsomagolja Cristo (ő a csomagolóművész?), T-mobil-rózsaszínbe. Aztán az is úgy marad, míg az eső le nem hordja a festéket. Aztán már a Duna is magenta lesz Mohácsig.

Judea · http://roleplay.blog.hu 2010.09.23. 14:11:01

Eléggé a mostani vezetés ellenében szól a poszt áttételes iróniával, de nekem tetszik.

scsaba1 2010.09.23. 14:11:29

@noirp:

Áááá, ez a legnagyobb modorosság a világon. Jó szabású öltöny, olasz bőrcipő és egy bimbi a fejen, mer' ugye munkavédelmi szabályok. Esetleg súlyosbítva még egy párttitkár stílusban viselt (csak a ráterítve határa, nem rendesen felvéve) fehér - esetleg kék - köpeny.

Ha én ilyen geci munkavédelmis lennék, akkor még rájuk adnék egy pár vasalt bakancsot is, meg láthatósági mellényt.

2010.09.23. 14:18:41

@scsaba1: oda kell szögezni azt a sisakot, nehogy leessen...

noirp 2010.09.23. 14:30:36

@scsaba1: Na, a bimbi az új szó :D

Vasalt bakancs: előző munkahelyemen kötelező volt, ha a csarnokokba akartál belépni. Úgyhogy a menáger urak is felhúzták.
Muhahhhhh...öö, ehehehe (mióta Csirke itt járt, nem merek muhaházni!)

Ugyanitt játszadoztam el a gondolattal, h megkérem az igazgató urat: vegye föl még a játszóruhát is+gumikesztyűt+álarcos sisakot és jöjjön velem mintát venni ide meg amoda, h nagyobb élmény legyen a kirándulás. Ja és akassza magára a savkötényt is...

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.09.23. 15:03:19

@noirp: milyen jó, hogy nem nehézbúvár vagy...

noirp 2010.09.23. 15:13:03

@Professor Pizka: Az tett volna még csak be neki :))

noirp 2010.09.23. 16:08:30

@Professor Pizka: Annak az a pacák nem volt alkalmas. :-)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.09.23. 16:10:46

@noirp: ó, ugyan, a tigrismintás tangafazon univerzális, mindenkinek jól áll :-)

noirp 2010.09.23. 16:14:38

@Professor Pizka: Én szívesen offolok még. Ha szét akarják érte verni a fejemet, kapom a sisakot :)

noirp 2010.09.23. 16:15:29

@Professor Pizka: még győzikének is. vagy az a zebra? ehh, már keverem, annyian vótak...

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.09.23. 16:23:38

@noirp: nem tom győzikének melyik volt. de a csíkos öltöztet :-)

2010.09.23. 19:18:01

@noirp: akkor nem volt hiába való csirke munkássága, mert ha van valami akkor a muhaha amit utálok.

kvadrillio 2010.09.23. 21:00:27

Egy jó hír: egy EU-biztos legalább 280 ezer eurót kap alapban Brüsszeltől. ehhez még jön a többi ilyen-olyan encsem-bencsem.....
Távozása után még 3 évig ennek 40-65 %-át, hogy nehogy éhen haljon !

Most valamit nem értek !
Mi a baj a hajléktalanokkal ??? :)

Myta · http://www.stylebyme.blog.hu 2010.09.23. 21:08:01

Nem tartom lehetetlennek ezt az ígérettengert, csak jól válasszunk főszponzort: Abramovics-Budapest

A Tyne folyó déli partja 2010.09.23. 22:47:10

@Mc_Fly: ja, ha meg is fizetik, és nem csak tengeni lehet belőle, akkor talán érthetőbb...

A Tyne folyó déli partja 2010.09.23. 22:50:49

@scsaba1: a hagyományos mosópor az egyébként is, melyik???? A Persilhez képest az Ariel a hagyományos, meg fordítva, vagy mi?:)

Donna Anna · http://operahumor.blog.hu/ 2010.09.24. 00:40:59

Majd ha lesz végre 3-4 napos turistabérlet, ami az összes bkv-ra jó, akkor felmegyek. Faszom kivan a méregdrága jegyekkel, pedig rengeteget megspórolok a beállok a lyukasztógép mellé és figyelek-módszerrel.

lehet más a propaganda 2010.09.24. 08:59:56

És természetesen be kell fogadnunk a Franciaországból kiutasított cigányokat! Budapest szabad város, itt a helyük, építhetik tovább a 4-es metró alagutat Bécsig

Lord_M_ 2010.09.24. 09:03:53

Szintén OFF
Egyik nagyon kedves ismerősöm pár napos története...
ha már a hajléktalanoknál járunk...
(bloghoz méltó stílusban)

"A cégem megajándékozott félnap szabadsággal a jó és a sok munka okán, de végül mindegy is miért kaptam. Élvezem a langyos őszi verőfényt.

Ritkán van ilyen alkalom, hogy pár óráig azt csináljak, amit akarok. Gondoltam tehát, hogy a cég ajándéka mellé én is meglepem magam. Fogtam magam, betértem egy egészségtelen ételeket árusító vendéglátó-ipari üzemegységbe. Ez a mai nap is üzemel a Nyugati-téren. Reklám ügyi okokból nem írom ide, hogy valami burger a neve. Tán királyi vagy mi.

Rövidke történetem nem az ilyen jellegű éttermek froclizásáról szól. A lényeg a Lehel úton ül. Szó szerint.

Tehát meg van az eledel. Kellemesem illatozik a stanicliben, s én önfeledten ballagok egy alkalmas helyet keresve, hogy leülve egy padra, az őszi napfényben elcsemegézzem kiszemelt ebédem. Padot nem találtam, de egy mutatós kerítéspárkány éppen megfelelt. Helyet foglaltam, s mindjárt a sült burgonya nyakára hágtam. Ennél a pontnál meg kell említeni, hogy a pihenésem helyétől úgy háromméternyire volt egy olyan kábelszekrény féle alkalmatosság. Amint falatozom, mintha csak a földből bújt volna ki, egy igen rossz külsejű alak jelent meg a kábelszekrény mögött. Sem a korát, sem a nemét nem lehetett megállapítani. Rosszarcú, nyüves ruházatú figura. A pofájára kiült a teméntelen alkohol. Mormogott valami olyasmit, hogy nem baj, vagy nem zavar…, és félre nem ismerhető mozdulattal kezdte letolni a gatyáját. Éppen úgy mint aki sz**rik. S erre utaltam az imént, hogy a lényeg a Lehel úton ül. Magyarán megmondva odacsinált az orrom alá. Nem zavarta, hogy ott robog el a villamos, így bárki tanúja lehet a rituális műveletnek, de nem zavarta az sem, hogy ott éppen egy másik ember enne tán. Szóval az én önfeledt falatozásomnak befellegzett.

Hátat fordítok ezen ocsmány jelenetnek, s próbálok nem venni tudomást róla. Mit kellett volna tennem?

A történet ott folytatódik, hogy dolga végeztével az alak elállja előlem a napot, s azt hörgi, hogy ki tudnám segíteni egy kis ennivalóval?

Egy hangos NEM volt a válaszom.

Összecsomagoltam elemózsiámat, s azonnal otthagytam a helyszínt. Mit kellett volna tennem?

Nem ébredt fel bennem a keresztényi önzetlenség, sem az irgalom szikrányi szikrája sem. "

szóval hajléktalan, csöves miegymás... kitelepítése akármilyen módszerrel számomra is elfogadható. @Mc_Fly: házioltárt építenék magam is :)

Mitya Ivanov 2010.09.24. 09:15:43

@Lord_M_: ez egy nagyon hányadék szöveg, már ne is haragudj

Conan a barbar 2010.09.24. 09:41:47

@El Topo (Sgt. Elias): "Igenigen, csakhogy az abádzsalókiak becsületes magyaremberek, míg Budapest viszont Demszkygrád és vörös rongyokba öltözött. Mint az közismert. "

Menj el oda, korozz kicsit a varosban, aztan meglatod, mennyire sok "becsuletes magyar" emberrel talalkozol arrafele is :) Tiszamenti telepuleseken hamarabb barnulnak az emberek, ez koztudott teny, mert ott tobb a strand.

Lord_M_ 2010.09.24. 10:11:47

@Mitya Ivanov: nem haragszom, nem is a megfogalmazás a lényeg benne, hanem az, hogy aki írta (és küldte levélben nekem), az számomra a megbízhatóság egyik jelképe, így nem kételkedem egyetlen szavában sem. Kevés ilyen ember van, mondjuk összesen ha három...

és ha a megfogalmazás nem is tetszik (mert hát miért kellene tetszenie), a lényeg mégis az, hogy kedves édes hajléktalan és hajlékony emberek a környezetünkben szó szerint szarnak a jó ízlésre és ránk...

Ezek után (és ez előtt) nem értem, hogy a hajléktalanok, koldusok (stb) kitessékelése a belvárosból, és a közterekről miért kavar akkora felfordulást, hogy egyesek tüntetnek értük...

tudom ők IS emberek és nekik IS jogaik vannak... csakhogy a lényeg az IS szócskán van, nekünk IS jogunk van mondjuk ahhoz, hogy ne húgyszagú buszon kelljen utazni, hogy ne kelljen kerülgetnem az aluljáróban a paplanokat, a telefonfülkében "házaséletet" élő boldog párt, ne kelljen balettmozgással kitáncolni a koszos - szutykos környezetéből amikor próbál levizelni egy oszlopot valahol...

felőlem alhatna az aluljáróban az összes, ha azt nem övezné olyan fertelmes bűz, hogy két napra felfordul tőle a gyomrom...

szóval (lehet hogy kapok egy posztot én is lassan mint modoros hajléktalan-koldus ellenes)... a meglehetősen furcsára sikerült írást is csak ezért idéztem...

másfelől :) részemről tiszteletben tartom, hogy az írás milyenségét nem tartod elfogadhatónak, a lényeg remélem azért kiviláglott belőle. :)

negyedrészt:
Remélem mindenki megbocsájt a hosszú offolásért :)

Sand Lover 2010.09.24. 10:42:43

@Lord_M_: Régebben nem volt ennyi hajléktalan, persze, sokat változott a világ, de voltak átmeneti szállások, pl. a Dobozi utcai „Lordok Háza”.
Meg csöves és csöves között is vannak különbségek, ami a Kálvin téri aluljáróban van, az valami rettenet néha. Ugyanakkor meg van egy idős ember, a házunk előtt szokott könyveket árulni, az kifejezetten rendezett kinézetű és berúgva sem láttam még egyszer sem.
Pedig hajléktalan.

Mitya Ivanov 2010.09.24. 10:55:52

@Lord_M_:
jaj ennyire nem kellett volna ám:))
én a szóhasználatra értettem a minősítést, a modorosság és a mesterkéltség miatt.
Amúgy meg a tartalommal egyetértek.

Lord_M_ 2010.09.24. 11:03:22

@Morgan LeFay: dolgoztam egy hajléktalan szállón, szóval kb sejtem miről szól a történet a háttérben. És abban igazad van, hogy van különbség, és azt aki valahogy próbál normálisan létezni a körülményei ellenére, azt még tisztelem is. Ugyanakkor továbbra is azt mondom (és itt a csavar a történetben), hogy az aluljárólakókat (kálvin tér, ferenciek tere, nyugati... ) ki kell onnan pucolni. Az általad említett öregember, nem fog eltűnni, mert a "deportáló" csapatok nem is fognak vele foglalkozni, mert rendezetten néz ki, max csak rászólnak hogy "öreg nem kellene itt árusítani" ... de ezzel kb vége is... hiszen messze nem keverik össze korábbi irományban is említett orrunk alá / elé szaró verzióval.

Ahogy az öreg is igazolja példájával : a hajléktalanság nem egyenlő a lepusztulás és az igénytelenség elszabadulásával.
Ismerek én is hajléktalant, aki már idősebb, minden este megveszi a maga kis regisztrációs jegyét a mávnál, előtte lefürdik a közeli szállón, ruhát cserél, mos ha kell, vagy elfogadja az adomány ruhát. A vonatra tisztán, fürödve száll fel, és a vonaton tölti az éjszakát (utazással, alvással)... de ha ránézel soha nem mondod meg róla hogy hajléktalan. Őt, nem is kell sehonnan kirakni... nem úgy a buszon maga alá vizelő fajtát...

szóval értem amit mondasz, nincs is nagyon eltérés a véleményeinkben :)) Szállások és átmeneti szállók, melegedők pedig vannak. Rendszeresen adnak kaját, időnként (hetente, kéthetente) ruhacserét is biztosítanak. Fürdeni be lehet járni. Mostoha körülményeik ellenére is vannak lehetőségeik, és ezt az említett kivételek tudják megerősíteni...

ez még mindig off :)

Lord_M_ 2010.09.24. 12:23:29

@Mitya Ivanov: De hájszen hogyan máshogy jelenhetne meg valami a modoros blogon, ha nem mesterkélt és modoros formában...

amúgy a levél eredeti szerzője apró novellákat, meséket farag, és remekül építi fel a történeteit, és lehet hogy itt - ott mesterkéltnek tűnik, meggyőződésem, hogy nála ez nem mesterkéltség, hanem így szeret írogatni.

(én meg szeretem olvasni a műveit, a meséit meg imádja a kölök :) (néha van még esti meseolvasás)
süti beállítások módosítása