Olvasói (Dívány) rovat - A frusztrált omegahím

2010/09/03. - írta: Modor Tibi

Kedves Tibor!

A pozitív visszhangra való tekéntettel ezúton küldök egy újabb szösszenetet, olyan témáról, ami már jó ideje piszkálja a csőrömet.

Tengermély tisztelettel,

lárvalányhaj

Ímé tehát:

 

 


 

A frusztrált omegahímA frusztrált omegahím legfontosabb előfordulási helye a férfi/nő kapcsolatokkal foglalkozó blogok és fórumok, de ha olyan poszt jelenik meg a Modoroson, ami tartalmazza a 'szingli', 'olaszpasi', 'salsa', 'PUA' vagy az 'aranyos srác' hívószót, máris frusztrálthím-hordák öntik el jelen blog hasábjait, készen arra, hogy hangot adjanak feldúltságuknak, és megosszák élettapasztalataikat.

A frusztrált omegahím legfontosabb jellemzője, hogy senki sem akar vele dugni, és ezért frusztrált és dühös. Nagyon frusztrált és nagyon dühös. És erről másoknak is tudniuk kell, méghozzá azonnal.

A frusztrált omegahím nem volt mindig frusztrált, sem pedig omega. Szerencsétlensége legfőbb oka, hogy Magyarországra született. Aki nem tudná, annak máris elmondja, hogy a madjarpitsák sátáni, vérszopó succubusok, akik szörnyen el vannak ám szállva maguktól. Lenőtt a hajuk, hájas a seggük, végtelenül önzőek, és egyébként is büdös ribancok, de követelőzni.... azt tudnak ám! Legyél legalább 180 centis, 30 éves hejjespasi, minima kalkula 300 000 HUF nettó jövedelemmel, egyébként csak csicskának vagy jó, meg arra, hogy white partykba fuvarozd a puccos kis seggét.

Ez alól egy kivétel van: a külföldipaseeeek. Nem baj, ha a 160 centit se éred el, nem baj, ha anyáddal laksz, és már egy fél éve nincs munkád; ha történetesen digónak vagy szőröshátú görög bunkónak születtél, a madjarpitsa olvad, mint a télifagyi, és már dobja is szét a lábát, mintha kéne. Nem véletlen hát, hogy most már turistabuszok hozzák ide az ingyen muffra éhes belgákat, de a frusztrált omegahímtől azt is megtudhatjuk, hogy hány nyelven szinonimája a "magyar nő" kifejezés a kurvának. Ha várunk egy órát, a frusztrált omegahímek valamelyike a "Merjünk cigányok lenni" című Matula-posztot is belinkeli, majd kórusban méltatják a nevezett cikk mély értelmű, ugyanakkor tűpontos meglátásait.

A fenti leírásból azt hihetnénk, hogy a frusztrált omegahím holmi szétgyúrt, agresszív állat, aki magas apatitkristály-tartalmú, vicsorgó állkapcsával tartja rettegésben a környezetét. A valóságban viszont vékonydongájú (vagy pufi - de nem pufi doctus, hanem pufi natus*), enyhén kopaszodó forma, aki kínai pólót vagy kockás inget visel, és összerezzen, hogyha rákiabálnak. Anyagi erőforrásai sokszor korlátozottak; mondanom sem kell, hogy lúzerségét is ezzel magyarázza, egyszersmind filippikákat dörögve az anyagias ribik ellen. A legtöbbször még tanul, ez esetben még nem röppent ki a családi fészekből. Ha már végzett, akkor túlnyomórészt műszaki vonalon mozog; ha nem jön össze a diploma, akkor szórakoztatóelektronikával vagy informatikával foglalkozó kiskereskedelmi egységekben lel otthonra, mint értékesítő (ahol is nagy hasznát veszi remek kommunikációs készségeinek).

Ha csajozni próbál, a frusztrált omegahím az Aranyos Srác stratégiáival támad. (Természetesen nem minden Aranyos Srác frusztrált omegahím is egyben.) A csajok figyelmét tehát az érzékenysége és a belső értékei felé tereli. Külseje (vélt) fogyatékosságaival fájdalmasan tisztában van, ugyanakkor szilárd meggyőződése, hogy jobb fej, JOBB EMBER, és, nem utolsósorban, OKOSABB, mint a többi hím. Azért is gondolhatja így, mert többnyire diplomás, méghozzá egy olyan egyetemen szerzett másztert, amit neked, kedves Olvasó, esélyed sem lenne elvégezni. Nem ritka jelenség továbbá, hogy omegahímünk a csajospasis blogok mellett autós, kütyüs, netán politikai blogon is osztja az észt, nagyjából hasonló vitakultúrával, mint az előbbieken.

Esszém hátralévő részében arra vállalkozom, hogy tételmondatokba szedem a frusztrált omegahím delúzióit, mintegy szembeállítva őket a szomorú, sivár valósággal.

1) "Bár nem vagyok olyan menő, mint a hejjespasi, cserébe viszont sokkal jobb fej vagyok, és a lelkem is nemesebb."

Ez természetesen hazugság. A frusztrált omegahím ugyanúgy semmibe veszi a nőket, mint az alfahím. Hogyha megnézzük arctalanul elkövetett internetes megnyilvánulásait, erről mi magunk is meggyőződhetünk, hiszen a tiszta szívű embereknek nem az a fő ismérve, hogy órákat töltenek a gép előtt, habzó szájjal MNK-zva. Ha megtehetné, a frusztrált omegahím ugyanolyan féreg lenne, mint a menőpasik, és elsősorban az fáj neki, hogy nem teheti meg.

2) "Engem elsősorban a lányok belseje érdekel, nem pedig a csomagolás."

A valóság: a frusztrált omegahím pontosan ugyanazokat a nőket szeretné megdugni, mint az alfahím, csak sajna szóba sem állnak vele. Ezért, mintegy önigazolásként, olyan mondatokat pufogtat, hogy "A csúnyácska lányok lelke sokkal szebb, értékesebb, mint a tökéletes testű szépségeké". Vegyük észre ugyanakkor, hogy ez a mondat valójában azt jelenti, hogy: "Lehetsz te akármilyen kedves, okos és jófej, de ha torz a fejed, akkor ez senkit sem érdekel. Én viszont mégis téged választalak, mert azok a nők, akik igazából érdekelnek, nagy ívben prátolnak a fejemre."

3) "A lányok _azért_ nem állnak velem szóba, _mert_ érzékeny lelkű vagyok."

Ökörszar. A valóságban azért menekül tőle élő és holt, mert kilométerekről lerí róla, hogy ez csak egy felvett szerep. Fogcsikorgatva próbálja eljátszani a Kedves Srác szerepét, de a maszk alatt átsejlik a frusztrált, dühös lúzer torz ábrázatJa. Teljesen nyilvánvaló, hogy csak azért fotózza végig a bulit, hogy az unalmas hétfő estéin jól kicsattinthassa a képekre, és azt is mindenki tudja, hogyha gyenge értékelést kap a netrandis profiljára, kikúrja az ablakon a tasztatúrát. Ha a csajozási kísérlet balul üt ki, aljas, sunyi módon bosszút áll. A nyílt konfrontációt viszont kerüli, különösen akkor, ha nála erősebbekkel kell konfrontálódnia.

A frusztrált omegahím előtt többféle jövőkép áll. A legtöbben, szerencsére, kinövik a dolgot (legalábbis szeretném ezt hinni). Ráébrednek premisszáik tarthatatlanságára, és újult erővel csobbannak a csajozás híves óceánjába.

Akadnak aztán olyanok, akik ugyan nem növik ki, de végül összeszednek egy hasonlóan nyomorult csajt. Természetesen ez is afféle szükségmegoldás, szívük szerint ugyanis mást (másokat) dugnának, de azok meg velük nem akarnak, etcetera. Eleinte reménykednek, hogy idővel akad jobb is, de nem. Bár szexuális életet már évek óta nem élnek (ami, végül is, érthető), a csaj addig rágja a fülét, amíg be nem adja a derekát, és nem veszi végre feleségül. A csaj ezután sem lesz elviselhető(bb), de elválni nem lehet, mert ott van a jelzálog, a gyerekek, és különben sem tudja, hogyan kell összecsomagolni. A jövőben a kis család megtapasztalhatja "A pokol: a másik ember" aforizma mély igazságtartalmát.

A harmadik lehetőség az, hogy még a nyomorult csajok is kinevetik, ez esetben trollkodnak orrvérzésig, amíg külön oldalt nem nyitnak nekik az Encyclopedia Dramaticán.

Természetesen azt se zárjuk ki, hogy összejönnek egy normális nővel, aki mellett végre maguk mögött hagyhatják az érzelmi pubertáskort, de ekkora mákjuk úgysincs.

*A pufi natus az, aki gyerekkora óta dagi, és azóta is a kortárs csoport tréfáinak céltáblája, ennek köszönhetően tele van komplexussal. A pufi doctus ellenben az, aki népszerű srác, mi több, hejjespasi volt, csak később elhízott. Na, nála nyoma sincs komplexusoknak, ellenkezőleg, élvezi nagyobb űrtartalmát és hangerejét, valamint nagyobb az arca, mint valaha. (Vö. Öblös)
 

358 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bajor gizella 2010.09.03. 19:09:00

még jó hogy nem említettem hogy útközben egy fagyit is kaptam. gondoltam túl nagy parasztvakítás lenne. nem akartam irigységet kelteni, még a végén lebuknék hogy szorosan markolom az isten lábát:)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.09.03. 19:35:20

@bajor gizella: na ez volt még nehezen tanulható. Ha valaki fagyit akar enni, akkor szájával szavakat formálva azt mondja: fagyizzunk. Nem pedig az én "figyelmességemre" apellálva várja, hogy én most találjam ki, hogy cipőbolt-kirakat, fokhagymás-sajtos-tejfölös lángos vagy csokifagyi aznapi álmai netovábbja.

Relayer 2010.09.03. 19:57:20

@lárvalányhaj: kösz, igyekszem. :)

Lehet, hogy túlbecsülöm, mások is mondták már...

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.09.03. 20:25:27

@Professor Pizka: A sikeres ferfi alapveto kelleke a jol fejlett telepatia

váj mí 2010.09.03. 21:03:25

@Motorpenis: Akkor én most itt belegázoltam .. Afene...
Ja nem, perszehogynem, de azért te is vidámabban kezded a napot egy kiadós dugással a hátad mögött ;)

lárvalányhaj 2010.09.03. 21:09:12

@váj mí:

Az a vicces, hogy általában a férfiak szoktak baszatlanpicsázni, közben meg őket kábé egymilliószor jobban megviseli a szex hiánya :P
(Motorpenis, ez most nem rád vonatkozott :) )

váj mí 2010.09.03. 21:13:16

@lárvalányhaj: Miközben a nők bölcsen mosolyognak... hiába, na, tudunk valamit ;)

bajor gizella 2010.09.03. 22:57:04

@Professor Pizka:
a többszörösen használt múlt idő miatt arra tudok gondolni hogy már nincsenek ilyen gondjaid, viszont tanulságul a többieknek mondom, hogy az átlag nő nem szereti a kajaügyet firtatni, mert ciki enni a randin. eleve senki se szereti a falánk csajokat, kivéve a pufik, akik mellett kész dolce vita az élet a habzsidőzsi csajoknak. viszont a filigrán, szépvállú lányok úgy tudják, illetve akarják megtartni ezt a látszatot, hogy sosem esznek, de állandóan pisilniük kell:)
amikor színműs voltam, csak kedden és pénteken tudtam randizni, azt is csak táncedzés után. három és fél óra intenzív kínzás után. az első gondolatom mindig valami fél liternél nagyobb méretű szénsavmentes akármi volt, a másik meg valami húskészítmény, akár nyersen is.
harmadik alkalom után a gyerek nyíltan rákérdezett hogy mondd, te mindig ilyen kajás vagy? hát égtem mint a rongy, magyarázhattam hogy bocs ember, most égettem el 1500 kalóriát, mindjárt felfordulok, akkor is olyan izés érzetem volt, hogy ilyet magyarázni kelljen. mondta hogy imádja nézni ahogy eszem, mit finomkodjunk zabálok, és hogy tök jó, de nem mostam le többet ezt a zabagép imidzset magamról.
szóval fionán kívül a csajok igyekeznek kivárni amíg a fiú ajánl fel valami ehetőt, szóval ne disznótorozzatok be egy egésznapos program elött:)éhes nőtársaim nevében is köszi.
jah és fokhagymástejfölös lángost csak minimum lánykérés után lehet ajánlgatni szerintem:)

vincere 2010.09.03. 23:15:24

@kIára: én most épp nem érzem így, mert lefárasztott a kommentjeinek a végigolvasása...

Prophet 2010.09.04. 01:03:14

A frusztráció érthető, dugni végül is jó dolog:)

Intizar 2010.09.04. 08:34:51

@Professor Pizka: Őrűtt az a nő, aki vasalt ingre szoktatja a pasast. Mert hát ki vasalja azt, kérdem én!

Intizar 2010.09.04. 08:42:11

@cd-r: Dehogy tükör. A bullnak épp az a lényege, hogy nem ox. Vagyis hogy van neki olyanja, ami a másiknak nincsen.

kIára 2010.09.04. 11:05:40

@Bölcs Ész:
Másodszorra sem érted – a poszthoz fűzött első kiegészítésem után ’előre borítékolni’ lehetett, hogy lesz egy tipikus FOH beszólás a „nagy faszom van, ráverem a pofádra” stílusban.

kIára 2010.09.04. 11:07:21

Közeben alakulgat egy elméletem az ómegahímség kialakulásának mikéntjéről.
   Az lehet a fő ok, hogy a férfiak körében nagyon ritka az igazi alfahím (klára csak egyet ismert az eddigi harminc és egynéhány éve alatt). Így az történik, hogy még egy igazi irl-, vagy virtuális férfifalkában sincs alfa, sőt még a béta is ritka, az egyszerűen „jó pasi”-típus is maximum gammahím. Tehát nincs egy olyan ürge sem, ami egy átlagos nőből kiváltaná (Klárából biztosan nem) az instant kefélési kényszert.
   Szóval ott a sok delta-, éta-, mű-, és omikronhím. Ezek falkában azonnal ómegásodnak, és hátsó sorból nyomják a „sunáználak” dumát (pont mint az állványokról leszólogató munkások).
   Az igazi alfából is könnyen lesz ómega szimplán azért, mert a magamfajta ’magányos szinglipicsákat’ valójában hidegen hagyják a vezérürük.

Urbán Gorilla (törölt) 2010.09.04. 11:44:02

Szerintem ez a poszt kicsit eröltetett. Az az igazság, hogy valószínűleg azért mondom ezt, mert nem szoktam olyan blogokat olvasgatni, amelyekben az ilyenek irogatnak. Szerintem, ha valaki jól ismeri a frusztrált omegahím típust, ismeri a hátulütőit, és képes róla mindenre kiterjedő jellemrajzot írni, vagy a jellemrajzon hangosan felröhögni, hogy "tényleg így van muhahahaha", azzal már nem stimmel valami, mert az túl sokat lóg ott, ahol ezek tevékenykednek. Kicsit olyan, mintha valaki arról írna posztot, hogy "A modoros buzibárpincér".

szellőláb 2010.09.04. 11:45:51

@kIára: Jó lesz ez, csak csiszolgass még rajta! A másik oldalról, meg az abc közpéről, egyet értek veled. Azt hiszem, kevesebb csalódás érne egy nagy rakás embert, ha valami ilyen hozzáállással közelítene a kérdéshez.
Na most már lehet engem is trollozni.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.09.04. 12:09:44

@bajor gizella: Na igen, a lányok nem esznek, kizárólag száraz fehérbort isznak, nincsen ánuszuk, tehát ott semmi nem távozik. Sosincs szájszaguk, nem éreznek fájdalmat. Nálam szakmai ártalom (ne finomkodjunk: paranoia) a Sherlock Holmes betegség, megjegyzem mi hol volt letéve, mielőtt kimentem a szobából (nagyon rendetlen ember másképp nem marad életben)milyen vastag volt a wc-papír guriga, az előszobában kiakasztott kutyapóráz vajon mekkora kutyát sejtet, milyen márkájú gumi van az autón, milyen könyvek a polcon, stb...
Ilyen betegség is tud azonban vidám perceket okozni, amikor a csaj kislisszol a fürdőszobába (ex post facto vagy a priori, tökmindegy) és kis idővel később én is. A mosdóról eltűnt a fogkrémpötty, ami reggel még ott volt, a budipapírból annyi letépve, hogy elefánt kitörli annyival, viszont az ülőke letörölgetve, a mosógép nyitva volt, most le van zárva, és a csaptelep nemhogy nem csöpög, hanem valaki budipapírral letörölgette a rajta levő vízcseppeket. Enyhe parfümillat, nyilván mert a budifrissítő hangos, mikor fújják.
Tájkép csata, izé egy kilenc perces "kézmosás" után :-)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.09.04. 12:10:39

@Intizar: hosszú legényéveim alatt úgy kikupálódtam, hogy gyorsabban vasalok inget a legtöbb nőnél :-(

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.09.04. 12:11:37

@kIára: ne bántsuk a bukkakét, a legvidámabb filmes téma, amit valaha kitaláltak :-)

bajor gizella 2010.09.04. 12:12:30

@kIára:
carrie bradshaw megirigyelné ezt a pedáns levezetést:)
de csak hogy a dívány rovat magyar vonulta is bizonyítani tudjon, íme egy kis schaffer erzsébet féle ontogenezis így a végére.

én azt hiszem, hogy hamrincasban is legalább annyi az omegahím mint a huszas szériában, csak a nőknek már pár év eltetltével mindegy lesz. az egyre magasodó elvárásaik csak fejben tornyosulnak, a valóságban meg egyre jobban belehúz az ember lánya, és hajlik a kompromisszumokra arra a 6-7 évre míg el nem válik. utána megint érdekes módon tömeges omegahímekről adnak tudósítást,a frissen elvált felszabadult aszzonyok, és aki nem lesz leszbikus annak marad annak megfejtése hogy a negyvenes-ötvenes korosztályban gyakorlatilag ki nem az? és persze mikor már beláthatóan közeledünk a loreállal nem éppen kezelhető dekoltázsráncokhoz, és könnyes szemmel kérdezgetjük tinédzser lányunktól hogy szerinte égő e nekünk a tűzvörös blúz, akkor megint kikopnak az alfahímek, és ha szerencsénk van, be kell érjük annyival, hogy választottunk hajlandó fogászati bevatkozásokat végeztetni magán időnként, és nem foltokban, hanem egyenletesen kopaszodik.
a szomrú valóságot persze lehet ideologizálni, meg haragudni magunkra amiért öregszünk,vagy mert kivárásos alapon megmaradunk amellett akit alfa béta vagy mittoménminek hittünk annó, de a ráncokon, a beletörődés mellé járó évi egyhét félpanzión és sosem hordott béna selyemsálon nem fog változtatni semmi. marad a legyintés melyben az irigységgel vegyes lesajnálás keveredik némi keserű cinikussággal azon nőtársaink felé, akik számára az omegahím kategóriája megrökítésre érdemes egyátalán.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.09.04. 12:12:57

@kIára: ó, ha nem kéne hétvégén is dolgoznom, erről most egy olyan ransburgjenőt írnék nemi szerepileg, hogy a fal adná a másikat :-)

bajor gizella 2010.09.04. 12:21:11

@Professor Pizka:
rémálmaim netovábbja egy ilyen detektív jellegű férfi volt. 7 év alatt belerázódtam, de a gyakorlat kb még mindig ugyanaz:)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.09.04. 12:29:25

@bajor gizella: a nők előbb-utóbb megszokják, főleg, hogy Mr. Mesterdetektív a legritkább esetben találja a lakáskulcsot és a szemüveget és ilyenkor törlesztenek. :-)
Konkrétan ügyfelet viszont már fagyasztottam le azzal, hogy megmondtam milyen kutyái vannak. Egy másikat meg azzal, hogy megmondtam, hogy két nappal a legutóbbi találkozásunk óta megcsináltatta a szemüvegének lelazult csavarját. Azt hiszem, afféle csodabogárnak néznek...

bajor gizella 2010.09.04. 12:34:28

a férjem csak simán benne van az enyhe Asperger- szindrómás spektrumban, és zenész:)

666E 2010.09.04. 12:42:09

Nem tudom, hogy ennyi kommentből valaki már írta-e, de a PUFI DOCTUS-ok gyakorlatilag kivétel nélkül mind körszakállat viselnek (némely betegesen ügyel a vékony, de éles vonalvezetésre).

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.09.04. 12:43:44

@bajor gizella: namost én még nem vettem el a nőmet, úgyhogy te kizárásos alapon nem az asszony van. Különben is, ő fodrászhoz ment, ellenőriztem :-)

bajor gizella 2010.09.04. 12:54:24

illetve járok, de úgy teszek mintha a természet loknikkal és tökéletes eséssel alkotta volna meg a hajkoronámat, tehát nem árulom el neki. mondjuk egyből tudja a hajlakk szagáról, de gondolom ez egyértelmű:)

Motorpenis 2010.09.04. 12:58:47

@Professor Pizka: Pedig a nők valójában többet beszélnek a szarásról, mint a férfiak, nem vicc! Maximum elnevezik "székelés"-nek. Napi téma nőknél négyszemközt, többszemközt, Nők Lapjában. Nagyon rajta vannak ezeken az anális témákon.

Motorpenis 2010.09.04. 13:01:40

@kIára: Te azért vagy magányos, mert szép vagy, okos és határozott, nem? És az ilyentől félnek a férfiak, ugye?

Motorpenis 2010.09.04. 13:02:49

@váj mí: Én a napot egy hatalmas, csobogós vizeléssel kezdem. Isteni tud lenni! Nem cserélném el egy reggeli, szájszagú dugásra.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.09.04. 13:27:02

@Motorpenis: én pisilek, kezet mosok, majd fogat is, aztán bemegyek és úgy de úgy lerendezem az asszonyt hogy csak na :-)

lárvalányhaj 2010.09.04. 13:58:42

@bajor gizella:

Tök jó fej lehet a férjed :) Sherlock Holmes-t mindig is istenítettem :)

lárvalányhaj 2010.09.04. 13:59:09

@lárvalányhaj:

(ez persze a professzor úrra is vonatkozik :) )

lárvalányhaj 2010.09.04. 14:12:35

@kIára:

szerintem az az oka a FOH-jelenségnek, hogy úgy érzik, hogy túl sok elvárás nehezedik rájuk, amiknek nem tudnak megfelelni, és ez állandósult önbizalomproblémákhoz vezet. a férfiakra egyébként is sok elvárás nehezedik, ami nem csoda, mert az egész férfitársadalom az egymással való versengésről meg a rangsorokról szól. szerintem nem ártana lazábban venniük ezeket a dolgokat, mert szerintem sokan ennek sokkal nagyobb jelentőséget tulajdonítanak, mint amekkora jelentősége valójában van. (arról nem is beszélve, hogy ha lazábban kezelnék a dolgokat, akkor jól teljesíteni is könnyebb lenne.)

váj mí 2010.09.04. 14:38:05

@Motorpenis: Nade a vizelés és a szarás után, fogmosás és kávé között, milyen tud esni egy kiadós dugás? És a napod csak azután kezdődik, hogy kilépsz a házból ;)

kIára 2010.09.04. 16:33:07

@Motorpenis:
Tudod, hogy éppen most miért vagyok magányos?
Egy baszott mosógép miatt.

    Az történt ugyanis, hogy elromlott a mosógépem. A ’párom’ nagy gálánsan kikereste a kisokosból az ingyenesen kiszálló szerelőt, aki bontott, felmért, diagnosztizált és árajánlatot tett. Közben hazaértem, és a távozó szerelőbácsinak annyit mondtam, hogy „oké, átgondolom, hogy szerelés legyen vagy csere”. (Tudni kell, hogy a motor maga alá szart, és azt kellett cserélni. A bácsi szerint motor 10k, szerelés és kiszállás 9k, tehát 19 ezer lesz [számla nélkül], ha este mosni akarok) Másnap átnéztem pár műszakiboltot, a megfelelő motor megtalálása és megvásárlása után otthon saját kezemmel lecseréltem (két nyavalyás csavar, és bizbasz drótozás), majd visszacsavaroztam a gépet a helyére. Majd szóltam a szerelőnek, hogy új gép mellett döntöttem.
    Szegény pasim képtelen volt feldolgozni, hogy saját kézzel és lényegesen kevesebbért vásárolt motorral megjavítottam Bertát (ez a mosógépem neve, a modorfaktor befigyel) – lelépett: beletapostam a nemistudommilyen hiúságába. (Gondolom, ezek fényében annyi képzelt elvárást feltételezett rólam, hogy a megfelelni vágyás helyett lelépett).

kIára 2010.09.04. 16:39:03

Még egy dolog a fórumokban és blogokban fejemhez vágott magányossághoz.
Párszor leírtam (még ebben a blogban is), hogy a húszas éveimben meglehetősen promiszkuus életet éltem, és talán az egyetlen vagyok, aki bevallottam, hogy jóideig nyitott kapcsolatban éltem nem is két, hanem három pasival. Kefélésügyileg sosem voltam magányos. Most sem.
Csak még nem találtam meg azt a szenvedélyes csellistát, aki mellet boldogan élnék, míg kapa, nagyharang.

lárvalányhaj 2010.09.04. 17:32:06

@kIára:

Ez így tök rendben van, csak egy olyan társadalomban, ahol az a fő konvenció, hogy csak az számít embernek, aki kapcsolatban van, még akkor is, hogyha az aktuális társát nem bírja elviselni, ez nem fog osztatlan megértésre találni az emberek között. (Egyébiránt neked van igazad, szerintem.)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.09.04. 18:09:56

@kIára: Akolmeleg vs. ballonkabátos egyedek. Az élet sok terén előjön ez.

vincere 2010.09.04. 19:33:52

@kIára: ez durva... még a szakítósba is beillene :) de nem akarok viccelni ezzel

A Tyne folyó déli partja 2010.09.04. 19:52:12

@Motorpenis: hát, a határozottságtól szoktak...legalábbis az exemnek nem nagyon szokott tetszeni, hogy -akármiről is van szó - van véleményem, és a döntéseimet is az befolyásolja,és nem az, amit ő gondol, javasol.

lárvalányhaj 2010.09.04. 20:19:40

@Animacs (a Tyne folyó déli partja):

meg ha kicsit is határozottabb vagy, mint amit a férfiak megszoktak (például van önálló véleményed, és azt ki is mondod, időnként akár keresetlen stílusban is), akkor a férfiak egyes csoportja számára mindenképpen erőszakos/törtető/nőietlen/emancipunci/femináci/baszatlan stb. leszel.

killercsiga 2010.09.04. 21:11:17

Milyen gyanúsan sokan kommentelték, hogy "Hát én is ilyen voltam, de szerencsére már..."

Hát én is ilyen voltam, de szerencsére már kinőttem. :D

A Tyne folyó déli partja 2010.09.04. 23:11:08

@lárvalányhaj: nem mondom keresetlen stílusban. csak nem értem, miét kéne valamire helyeselnem, amivel nem értek egyet, pl. (erre azt mondta valaki -férfi - hogy mondjam már, hogy egyetértek vele, neki csak a látszat fontos, mert férfi:) de nem értettem, így nem mondtam.

a másik meg, hogy ez inkább abból következik, hogy kissé túlságosan hozzászoktam az önállósághoz, (értsd több időt voltam egyedül - jóval- mint valakivel mellettem, így megszoktam, hogy nekem kell elintéznem a dolgokat, és én döntök abban, hogy milyen biciklit vegyek, vagy polcot a szobába, stb., sőt, még ahhoz se kérek engedélyt, ha el akarok menni egy programra..) és úgy látszik, ez zavarja a következő jelentkezőket...

múvemáccsó 2010.09.04. 23:22:09

ismerősöm ugyanilyen frusztrált és kurva ronda,kopaszodó (volt és most is az).
megütötte a lottóötöst és összejött egy tök normális plusz bomba modell csajjal.
hát nem nem elbaszta a hülyéje...
rávetítette a saját frusztrációit, kiabált vele, csaj gyorsan meg is szabadult tőle: 1 hétre rá már talált is magának egy 10000x jobb palit, ismerősöm meg a fogát szívja, hogy a "kurvája' és azóta egyedül puffog a facebook előtt, hogy a "kurva"milyen gyorsan túllépett rajta...

lárvalányhaj 2010.09.05. 00:30:40

@Animacs (a Tyne folyó déli partja):

A megjegyzésem nem feltétlenül rád vonatkozott, inkább csak általános jellegű hozzáfűzés volt :)

"erre azt mondta valaki -férfi - hogy mondjam már, hogy egyetértek vele, neki csak a látszat fontos, mert férfi:)"

Pfff... erre inkább nem is mondok semmit.

"én döntök abban, hogy milyen biciklit vegyek, vagy polcot a szobába, stb., sőt, még ahhoz se kérek engedélyt, ha el akarok menni egy programra"

Ha egy fedél alatt laktok, akkor oké, hogy pöttyet meglepődik, hogyha beállít egy csomó munkás az új szekrénysorral, de ha nem, akkor nem fér a fejembe, hogy mégis milyen alapon szól bele. (A többit meg pláne nem értem.)

A Tyne folyó déli partja 2010.09.05. 12:28:04

@lárvalányhaj: tudom, csak kiegészítettem.

nem laktunk egy fedél alatt. az volt, hogy ő konkrétan lakásfelújításokkal foglalkozott, mielőtt összejöttünk. én nem sokkal vettem lakást, még a berendezés, alakítás stádiumban volt (most se teljes, de már lakható. akkor is az volt már, csak még hiányzott egy-két dolog). és mivel előtte ugye ezzel foglalkozott, adott tanácsokat. de nekem nem mindegyik jött be, mert mondjuk az én életformám nem olyan, vagy az a szekrény azon a helyen zavart volna, nem tetszett, akármi. ez viszont nem tetszett neki,hogy miért nem fogadom meg az összes tanácsát. (látszólag nem volt megbántva, de aztán kiderült, hogy dehogynem.)
külön program őt annyira nem zavarta, hanem az elődjét, aki elvárta volna, hoy mondjak le eddig számomra rendszeres programokról, mert őt nem érdekli. értsd, akkor én se menjek. na ne...

Űrlény Lajos · http://urleny.blog.hu 2010.09.05. 18:21:06

Asszem, a magyarságnak is van frusztrált omegahím énje: sumér-szkíta-hun hívők.

lárvalányhaj 2010.09.05. 20:48:35

@Űrlény Lajos:

A vezérük pedig Novák Előd, aki a képen az omegahímek egyenruháját viseli:

m.blog.hu/ko/konzervatorium/image/2_novakelod_1.jpg

lárvalányhaj 2010.09.05. 22:08:35

@Animacs (a Tyne folyó déli partja):

Az első pasinak örülnie kellett volna, h egyáltalán kikéred a véleményét :) Az utóbbi meg WTF. Habár ilyesmivel nőknél is lehet találkozni. A férjem egyik barátját az új _asszonyka_ egyáltalán sehová se engedi el egyedül. Ott is ez a poliszi, hogyha anyu nem ér rá, akkor apu se menjen sehova.

A Tyne folyó déli partja 2010.09.05. 23:14:00

@lárvalányhaj: az első szerintem pont azért lett ilyen, mert az ő előzőjével pont ez volt a felállás. asszony beleszólt mindenbe. gondolom, rajtam akarta kiélni az ő elnyomását:)
meg eleve eléggé határozatlan volt, akinek fogni kellett mindenben a kezét, tudod, pl. nem érzi jól magát a munkahelyen keressÜNK neki új munkát. vagy, pl. elköltöztünk az ő szülővárosából az enyémbe, akkor hónapok múlva is kísérgessem mindenhova. amikor én elköltöztem idegen városba, vettem egy térképet, aztán mentem egyedül bárhova. ő meg hónapok múlva sse volt rá képes. (a tizedakkora városban, egyébként.)
meg eleve az a típus volt, aki úgy gondotla, hogy mndent kizárólag együtt lehet csinálni. volt olyan, hogy elvoltunk valahol, egy szórakozóhelyen, és én nagyon nem akartam ott lenni, untam. és egyszerűen nem bírta felfogni, hogy nem az a bajom, hogy ő elment szórakozni (legjobb barátjával), hanem, hogy NEKEM minek kell ott lennem, mikor halálra unom magam...ő ezt úgy értelmezte, hogy én nem hagyom, hogy ő bulizzon, én azt akarnám, hoy velem legyen, ne a haverjával. pedig nem az votl a bajom,hanem hogy minek kell nekem is ott lennem. én otthon simán elfoglalta volna magam, míg ő szórakozik. de nem értette.

Bruklinka (törölt) 2010.09.06. 00:47:02

omegahím
alfahím
penészvirág
bombanő
intelligens
buta
szegény
gazdag
tehetséges
tehetségtelen
jámbor
arrogáns
jóságos
gonosz

blah blah blah

mindenki valamilyen szinten kapcsolatban van, mindenkivel

Void Bunkoid 2010.09.13. 09:57:57

@Motorpenis: a baj az, hogy az omegahímek - mivel kimaradtak a betonkemény tinicsöcsmarkolászásból tizenéves korukban - harminc-iksz évesen, már öltönyben-ingben a pultot dupla dzsoni-jéggel támasztva IS legtöbbször a kislányokra akarnak rámenni, nem a korukbeli már párkiló-párráncos, de még gusztusos nőkre.

lárvalányhaj 2010.09.13. 11:08:17

@Motorpenis:

"Na persze ebben sok öröm nincs, hiszen ezek a nők hirtelen azért "komolyodnak" meg, mert megjelennek a felesleges kilók és a ráncok, csökken piaci értékük."

Azért a nők többsége nem úgy gondolkodik, mint a férfiak, hogy rá kell ugorni az összes szembejövő ellenkező neműre, és csak akkor állni le vele, amikor már az ivarszerveink nem működnek az előírásos módon.

sickbump 2010.09.17. 14:01:26

Magam is hasonló cipőben járok, és nem egyszerű egyedül kikecmeregni belőle. Pár hasznos apróságot találtam, ami segít elfogadhatóbbá tenni ezt a létet:
1. Törekedni kifejleszteni a kedvességet mások felé. Ez azért tűnik nehéznek, mert az omega-létet olyan súlyú visszamaradottságként élem meg, mintha tolószékes lennék, vagy egyéb gyógyíthatlan betegségben szenvednék, csak épp az én hendikeppem nem olyan szembetűnő, mint az említett hátrányok. Tehát nem számíthatok együttérzésre, csak a blogbejegyzésben és a hozzászólások nagy részében is olvasható leereszkedő hozzáállásra. Pedig távolról sem olyan nehéz az életem, csak a társadalmi visszautasítottság érzése sugallja. Ezért a legjobb út, ha követem azokat, akik testileg is valami nyomorúság miatt szenvednek, türelmesebbek és kedvesebbek a környezetük irányába.
2. Apró célok lassú, türelmes megvalósítása, ha kell harmincadszori elbukás után is újra és újra nekirugaszkodva. Kézügyesség, hangszerismeret, vagy akár egy nyelv értésének tökéletesítése. Natus-ként erre rájön a kötelező testmozgás, bármi áron.
3. Kevesebb "morbid önmegfigyelés", ahogy a Taxisofőr szintén omega főszereplője is megfogalmazta. Naplót folyamatosan vezetni, a gondolatok tisztázására, rendszerezésére.
Talán egy nap én is elmondhatom, hogy "...de szerencsére elmúlt". Szorítsatok! :)

Celtic 2010.09.19. 18:26:41

@Amanda Lear: De ugy nem magyartanar? Konyorgom...
"kuzkodnek", "on ertekelesi"

Celtic 2010.09.19. 19:03:35

@kIára: Huh, zold haj es piros szem, vagyis forditva, zavarban vagyok....oooo...nem talalkozhatnank? Elore szolok, kockas ingben jarok, kover is vagyok, informatikus is, de hatha...

Hmm, most igy belegondolva, nem is akarsz Te igazan talalkozni velem...

Najo, dontottem, baszd meg a vorhenyes hajad es a kontaktlencsedet, bunkoczi madjar pitsa!

Celtic 2010.09.19. 19:43:02

Es ha mar igy hozta a sors, egyebek mellett be kell vallanom, hogy ezt a natus-doctus kifejezest sem ertettem, de szerencsere google kollega kisegitett, igy mar ertem. Hat igen, nem keves erofeszitesbe kerult, mire a mostani sulyomat elertem, bezzeg, akiknek mar gyerMekkoruktol sikerul...

kIára 2010.09.20. 11:34:44

@Celtic:
Röhögni fogsz, ez pl. eléggé tipikus:
yfrog.com/7fszeretlekklarap

Volt egyszer egy filmes poszt, ahol mondhatni elloptam a show-t. Akkor annyi hasolnót kaptam, hogy három hónapra el is ment a kedvem mindenféle blog.hu-s kommenteléstől.

Celtic 2010.09.20. 21:37:34

@kIára: Nem tudom, mi a bajod vele, kedves, udvarias, aranyos, miazmas.
Egy igazi pááárti.

Bar mondjuk sose ertettem, aki forumokon, iwiw-en ismerekedik: arra vannak celhelyek (love.hu, randi*.hu meg mittomen, ket eve, amikor igazan osszekaptunk, regeltem, de aztan rajottem, hoyg nekem ugyse ir senki, ha en akarok, akkor fizetnem kell. Fizettem is egyszer, aztan meg idom se volt ra. Meg most sincs, persze.)

Mondjuk, annak idejen a (volt) baratnommel egy levelezolistan ismerkedtunk meg, de valahoyg sose volt az a szandek, hoyg "hubazmeg, ezzel a novel en meg akarok ismerkedni' hanem csak igy alakult.

Ja, omeganak omega, de nem frusztralt. Az emberi hulyeseg annal jobban duhit, parositva az utobbi 20 (meg az elotte levo 20) evvel, hogy ne a parkapcsolati sikertelensegen duhongjek. Biztos alacsony a tesztoszteron-szintem.

lárvalányhaj 2010.09.21. 07:32:56

@sickbump:

Szerintem pont az a baj, hogy kétségbe vagy esve. Ha van valami, ami taszítóan hat a másik nemre, az a kétségbeesettség.
Másrészt: próbáld meg megtalálni a helyed a világban, keress valami elfoglaltságot, amiben jó vagy, és önbizalmat ad. Egyik ismerősöm például mindig is ügyetlen volt a lányokkal, de amióta egyetemen tanít, a lányok szerelmes leveleket írnak neki a ZH-kon (tényleg, a saját szememmel láttam). Azért, mert jó abban, amit csinál, és mert a katedrán fel tud oldódni.

lárvalányhaj 2010.09.21. 07:47:58

@sickbump:

(Mondjuk erre az ismerősömre nem mondanám, hogy omegahím, egyrészt mert jófej, szemben a föntebb leírt embertípussal, másrészt mert tőle sose hallottam a fent összefoglalt szövegeket hangoztatni).

Egyébként lehet, hogy meg fog lepni, de azt tapasztaltam, hogy a csajok körében sikertelen pasiknál az is bejátszik a sikertelenségbe, hogy azt se veszik észre, hogyha egy csaj történetesen érdeklődni találna irántuk. Egyszerűen nem "veszik" a jeleket, például ha egy csaj nézi őket, vagy ha valami rendezvényen egy csaj odamegy hozzájuk, akkor nem vágják, hogy _azért_ megy oda, még akkor sem, ha a történés mellől éppen csak a piros nyíl hiányzik, ami mellé oda van írva, hogy "ez a csaj mindjárt rád ugrik, és megerőszakol". :D (Illetve inkább :((( -- tök sajnálom ezeket a srácokat, mert abban a hitben élnek, hogy ők senkinek se kellenek, pedig ez egyáltalán nem így van.)

Celtic 2010.09.21. 07:47:59

@lárvalányhaj: Namost en valahoyg egeszen mast tudok feltetelezni a ZH-n tanarnak szerelmes levelet iro lanyokrol, de biztos rosszmaju vagyok :)

lárvalányhaj 2010.09.21. 07:52:36

@Celtic:

Na jó, lehet, h ez nem a legszerencsésebb példa volt, de az utóbbi időben tényleg másképp állnak hozzá a lányok. Nemcsak az egyetemen, máshol is. Megnőtt az önbizalma, egész máshogy beszél, még a tartása is más.
Arra akartam kihegyezni a dolgot, hogy a vonzerő sok tekintetben a fejben dől el, és hogy az "omegaság" nem végleges és predesztinált állapot.

lárvalányhaj 2010.09.21. 07:55:26

@Celtic:

Az a nagy előnye a dolognak, hogy a társkeresőkön mindenki nagyon görcsös, és sokszor ilyen húspiac-jellege van a dolognak. Meg kb. ugyanaz az összetétele a társaságnak, mintha kimennél az utcára.
A fórumokon, blogokon meg jól behatárolt érdeklődésű _emberkék_ vannak, akikkel sokszor hasonló témák iránt érdeklődtök.

lárvalányhaj 2010.09.21. 07:58:15

@Celtic:

Persze hazabeszélek, mert a férjemmel is hasonló módon ismerkedtünk meg. Bár itt senki se hajtott rá senkire, egyszerűen csak elkezdtünk levelezni, és pár levélváltás után kialakult valami :)

Celtic 2010.09.21. 08:11:07

@lárvalányhaj: Ez a korral is jar. De az teny, hoyg a korral altalaban (normalis esetben) jar tobb sikerelmeny is, ettol meg no az onbizalom.
Teszem azt, el tudta vegezni a kedvenc szakot az egyetemen, sot kesobb ott oktathat. Ez mar azert eleg erzelmi pluszt adhat ahhoz, hogy duplajara nojon az onbizalma es igen, ez meg is latszik.

Ertettem, mire akartad kihegyezni :) csak kicsit kekec voltam, bocs :)

Celtic 2010.09.21. 08:12:43

@lárvalányhaj: Hasonlo volt. Azzal a kulonbseggel, hoyg egyszer Pesten jartam egy tarsasaggal bulizni es akkor mar megbeszeltem ezzel a leankaval is egy talalkozot (valami konyvet vagy cd-t csereltunk). Es ez volt a gond, mert reszemrol ugyanugy baratsag maradt volna....

lárvalányhaj 2010.09.22. 02:10:31

@Celtic:

Naná :)
Meg ha valaki egyetemen tanít, akkor már nem csak egy vékonydongájú, szemüveges okostojás, hanem Tanár Úr :)

sickbump 2010.09.22. 10:10:24

@lárvalányhaj: Köszönöm a bátorítást, való igaz, hogy én sem veszem észre, ha közelednek, vagy ha mégis, akkor az adott pillanatban megrohan egy érzet-csomag, tömörítve az összes negatívumot, ami nincs rendben (a lakásom esztétikai hiányossága, a költségvetésem, melyből hirtelen képtelen lennék finanszírozni egy esetleges kapcsolatot, satöbbi, satöbbi). De majd jobban odafigyelek. :)

lárvalányhaj 2010.09.22. 10:23:08

@sickbump:

Nem lehet, hogy túlzott jelentőséget tulajdonítasz olyan dolgoknak, amik valójában egyáltalán nem olyan fontosak, mint hiszed?
Nekem már egy csomó pasim volt, de biztosíthatlak, hogy soha, egyetlenegyszer sem volt szempont a kiválasztásukban az, hogy hogy néz ki a lakásuk :) Sőt, képzeld, hogy a férjemnek a megismerkedésünkkor egyáltalán semmilyen lakása nem volt, konkrétan a szüleinél lakott. Én korábban megagáznak tartottam az ilyesmit, mert mindenféle előítéleteim voltak a 30 éves koruk fölött anyuval élő pasikkal kapcsolatban, de amikor megismerkedtem vele, maga a pasi annyira levett a lábamról, hogy egyáltalán nem érdekelt, hogy anyunál lakik-e vagy sem. (Ki is derült aztán, hogy akkor költözött haza, amikor a menyasszonyával szakítottak, és azért maradt otthon, hogy spóroljon egy saját lakásra, amit aztán közös erővel meg is vettünk.)

Ernoke 2010.09.22. 10:40:14

tegnap olvastam ezt:
elmondo.blog.hu/2010/09/21/magany_167

"A magas fokú érzékenység, a csökkent önszabályozó képesség és a félelem okozta torzult érzékelés eredményeképpen a krónikus magányban szenvedő emberek nem igazán képesek figyelembe venni vagy egyáltalán felfogni mások szempontjait. Hiába vannak társas készségeik (ezt több kísérlet igazolta), képtelenek bevetni őket. Előítéleteik miatt semleges vagy akár kifejezetten jóindulatú közeledéseket is ellenségesnek vélnek, miközben nem ismerik fel a hátsó szándékot, így könnyen manipulálhatók. A támadástól való állandó félelem arra ösztönzi őket, hogy másokra hárítsák a felelősséget. Időnként indulatkitöréseik vannak, máskor kétségbeesetten próbálnak a kedvében járni valakinek vagy mártírszerepben tetszelegnek."

szerintem ez elég jó leírása a problémának.

lárvalányhaj 2010.09.22. 10:42:54

@Ernoke:

Köszi ezt a linket, kevés helyen láttam ilyen jól leírni a problémát.

lárvalányhaj 2010.09.22. 10:51:44

@Ernoke:

"Az embergyerek fejletlen aggyal/idegrendszerrel születik, ami az első három életévben, a családban átélt tapasztalatok alapján alakul ki. Máskor nem tud kialakulni, és az, ahogy kialakult, a későbbiekben nem változtatható meg, írják. Ekkor tanulja meg a gyerek többek között, mi a kötődés, más szóval: a szeretet. A családban megtapasztalt kötődési minták örök lenyomatot hagynak az idegrendszerén, és ezt a mintát fogja keresni a társas kapcsolataiban. Más mintát nem tud kötődésként érzékelni."

Az a bajom a pszichológiai megközelítéssel, hogy sokszor úgy állítják be a dolgot, hogy amit az ember gyerekkorában tapasztal, az egy életre meghatározza az életét, és ezen nem is lehet változtatni.
Pedig ez tökre nem így van. Elég sok embert láttam már kikecmeregni ehhez hasonló élethelyzetből azért, mert felismerték a káros mintákat, és komoly erőfeszítéseket tettek annak megváltoztatására. Inkább ezt a fajta viselkedésmintát kéne erősíteni az emberekben, nem?

Ernoke 2010.09.22. 10:55:29

@sickbump: személyfüggő, h kinek mi számít. rettenetesen igénytelen, rendetlen (persze nem gondolom, h te ilyen vagy) ismerőseimnek van csinos, kedves barátnője. mert annak a lánynak pont nem ez számít, ezért elviseli. a költségvetést pedig teljesen felejtsd el: a mai világban nem a férfi dolga, h finanszírozzon bármit. ha egy lány nem ajánlja fel randi végén, h kifizeti a saját fogyasztását, az már gáz, óvakodni kell az ingyenélőktől.

a "csajozásról" mint olyanról pedig: a kommunikációs készségeket általában, csajozásfüggetlenül érdemes fejleszteni, mert később ettől lesz elsősorban nőd (pl. annak a felismerése, h kinek tetszel, csak ettől függ, és másokban érdeklődést kelteni magad iránt is csak így tudsz). érdemes tudatosan ismerkedni, neten is, és mindenhol figyelni az embereket, jelzéseket. gyakorlás után pedig ez nagyon jól be tud vésődni, egy idő után észre se veszed, h tanult dolgokat alkalmazol. saját tapasztalatok ezek mind. ha társaságban vagyok, szerintem senki nem mondaná meg rólam, h régen teljesen kommunikációképtelen, zárkózott, betegesen félénk vadember voltam. mert megtanultam az embereket.

Ernoke 2010.09.22. 11:03:28

@lárvalányhaj: igen, ki lehet és kell belőlük lépni. ezzel az a baj, h sok ember inkább tehetetlenül hátradől, mert lusta, és ilyenkor jönnek a "nekem ez soha nem jutott", "szerencséd van, de körülöttem soha nem voltak olyan emberek" típusú mentegetődzések. álláskeresésnél, munkánál természetesnek vesszük, h erőfeszítéssel és kellemetlenségekkel jár, az emberi kapcsolatok kiépítésénél és megtartásánál miért nem?

sickbump 2010.09.22. 11:06:58

Örülök, hogy ebbe az irányba terelődött a társalgás, mert a blogbejegyzésből és a hsz-ek nagy részéből az jött le, hogy az általános népbölcsesség úgy ítéli meg a problémát, mint kezelhetetlent, eleve bukásra ítélt törekvések csúfondáros meghíúsulását.
Köszönöm mindkettőtök jószándékát!

Ernoke 2010.09.22. 11:16:22

@sickbump: aki ebből kimászott, az tudja, h nem, a többit meg szard le.:) a poszt egyébként pont azokról szól, akik nem hajlandóak dolgozni és kikecmeregni, hanem hárítanak és homokba dugják a fejüket.

lárvalányhaj 2010.09.22. 11:22:20

@Ernoke:

"a kommunikációs készségeket általában, csajozásfüggetlenül érdemes fejleszteni, mert később ettől lesz elsősorban nőd (pl. annak a felismerése, h kinek tetszel, csak ettől függ, és másokban érdeklődést kelteni magad iránt is csak így tudsz). érdemes tudatosan ismerkedni, neten is, és mindenhol figyelni az embereket, jelzéseket. gyakorlás után pedig ez nagyon jól be tud vésődni, egy idő után észre se veszed, h tanult dolgokat alkalmazol. saját tapasztalatok ezek mind. ha társaságban vagyok, szerintem senki nem mondaná meg rólam, h régen teljesen kommunikációképtelen, zárkózott, betegesen félénk vadember voltam. mert megtanultam az embereket."

+1

sajnos én a "senki sem mondaná meg rólam"-résznél még nem tartok, de tény, hogy a kommunikációs készségek fejleszthetők.

lárvalányhaj 2010.09.22. 11:36:09

@Ernoke:

Szerintem azért nem, mert a legtöbb embernek ez (valamennyire) automatikusan megy, és ösztönből csapatják a dolgot. Akinek nincs problémája az ilyesmivel, az bele se gondol, hogy másoknak lehet*, akinek meg van, az meg sokszor fel se ismeri azt, hogy ezen lehet javítani, a másik csoportba tartozók pedig nem mondják meg nekik, mert ők se tudják, hogy ezen lehet javítani.
Persze az úgymond jól kommunikáló emberekre is ráférne némi tudatosság, különben nem végződne a házasságok fele válással.

*Ha egy társaságban nem smalltalkolsz, az emberek 80%-a azt gondolja rólad, hogy azért nem teszed, mert nem akarsz leereszkedni hozzájuk, és meg se fordul a fejükben, hogy csak simán rettegsz a szociális interakciótól, _mint olyantól_. Durva, de tényleg így van.

Celtic 2010.09.22. 11:48:01

@lárvalányhaj: En 35 eves koromig laktam szuleimmel. Akkor jott egy olyan no, aki rendelkezett sajat lakassal...Addig nem volt igazan felemelo 50 m2-en negyen elni, ocsemmel egy szobaban. Mondjuk, remenyem sem volt a kitoresre, az igaz. Most meg adjuk el a lakast es ugy tunik, vegre egyszer tenyleg _sajat_ lakasom lesz (meg ugy 50e havi torleszto a nyakamban, de elvileg 52 evesen mar tenyleg az enyem lesz a lakas...ha csak egy szoba-konyha is). Igazi magyar karrier.

Ernoke 2010.09.22. 12:02:40

@lárvalányhaj: az automatikusság sztem azt jelenti, h ők megtanulták ezt gyerek- és kamaszkorukban, és volt körülöttük társaság, ill. olyan család (a szülőknek vannak egymás felé szeretetmegnyilvánulásaik, találkoznak barátokkal stb.), ahol lehetett gyakorolni.

nálam is elő szokott még jönni az esetlenségem, ez főleg a külsőm, a hangom és a mozdulataim miatti félelmemből fakad, h taszítók, és ezért nevetségessé válok olyan dolgokkal, amik szebb embereknek jól állnak (már felküzdöttem magam átlagos kinézetig, de ez mélyen gyökeredzik). a mai napig nem tudok olyasmit csinálni, ahol fizikailag "meg kell jelenni" (tánc józan állapotban, karaoke, több emberhez "beszédet intézni" stb.) a beszélgetés az szellemibb dolog, abban egész jó lettem az idők folyamán (mikor régebben legyűrtem minden parámat, és próbálkoztam smalltalk-kal, annyira nem értettem hozzá, h minden alkalommal közröhej tárgya lettem).

a FOH-k fő baja az, h azt hiszik, ez a probléma csak őket érinti, és nem lehet megoldani, mert nem ők a felelősek érte, hanem a gonosz világ. pedig dehogynem. másrészt pedig el kell fogadni, h a közösségek kegyetlenül elbánnak azzal, aki más, ha nem akarjuk, h üssenek-rúgjanak, muszáj mimikrit felvenni. aztán kiderül később, h a mimikriben vannak értékes, hasznos dolgok is, és nem az ördögtől való minden, ami "a csordát" jellemzi.:)

lárvalányhaj 2010.09.22. 13:08:00

@Ernoke:

"nálam is elő szokott még jönni az esetlenségem, ez főleg a külsőm, a hangom és a mozdulataim miatti félelmemből fakad, h taszítók, és ezért nevetségessé válok olyan dolgokkal, amik szebb embereknek jól állnak"

Könnyen lehet, hogy semmi gond nincs a hangoddal és a mozdulataiddal, csak egyszerűen annyira szorongsz társas helyzetekben, hogy elkezdesz furán hangsúlyozni és gesztikulálni. Legalábbis nálam ez a helyzet; most már tudom kezelni, de korábban elég súlyos volt. (Például a szüleim nem egyszer nagyot néztek, hogy hogy van az, hogy otthon teljesen normálisan viselkedem, de ha odajön a szomszéd a kerítéshez, elkezdek úgy viselkedni, mint az Esőember :D )

Ami a külsőt illeti, én ugyan még nem láttam rólad fényképet, de szerintem ezt a dolgot is sokan túlértékelik. A szociális problémák a legjobb külsőt is leronthatják. Én például jól nézek ki, legalábbis felfelé lógok ki az átlagból, középiskolában mégis csúnyának láttam magam - a fiúk nem igazán dongtak körül (a többség nem bukik a szociálisan furcsa, okoskodó lányokra, a maradékot meg vlszg. én se vettem észre), és ebből levontam azt a következtetést, hogy ez biztos azért van, mert csúnya vagyok. Pedig nem. Aztán ahogy szociálisan fejlődtem, a pasik hozzáállása is megváltozott. Egyre többen vettek észre, én pedig észrevettem, hogy észrevesznek :)

lárvalányhaj 2010.09.22. 13:42:39

@Ernoke:

Egyébként megjegyzem, hogy pont azért osztom ekkora orcával az észt például ebben a kérdéskörben is. A saját példám mutatja a számomra, hogy egy csomó mindenben igenis lehet fejlődni, és kevés károsabb dolog van, mint az ölbe tett kézzel _történő_ nyavalygás, és a felelősség másokra hárítása.

blur7 2010.09.22. 14:05:39

@lárvalányhaj:
"Ha egy társaságban nem smalltalkolsz, az emberek 80%-a azt gondolja rólad, hogy azért nem teszed, mert nem akarsz leereszkedni hozzájuk"

Vagy azt gondolják, hogy olyan hülye vagy, aki még az időjárásról sem képes beszélgetni, mert annyira hülye.

Az egyetemen összefutottam egy ismerőssel (évfolyamtársak voltunk korábban egy másik szakon). Teljesen döbbenten kérdezte: "Te itt?" Őt korábban kirúgták, én elvégeztem ezt a szakot is. Ha tudná, hogy sikerült nekem, biztosan megállapítaná magában: minden hülyének sikerül manapság.

Így a két szak elvégzésével olyan helyzetbe kerültem, hogy akár mindkettőt gondolhatják rólam egyszerre. :D

Celtic 2010.09.22. 15:05:06

@blur7: En sem vagyok kepes tokismeretlenekkel csak ugy, barmirol dumalni. A rosszabb az, hoyg az is idegesit, ha valaki nekem probal csak uyg barmirol dumalni. A legrosszabb meg az, ha valaki a harmadik talalkozasunkkor elmondja ugyanazt, amit az elso es masodik alkalommal is elmondott es olyat kerdez, amit az elso es masodik alkalommal is kerdezett. Szabalyosan ideges leszek tole.

blur7 2010.09.22. 15:41:25

@Celtic:
Néha teljesen idegenekkkel is olyan jót tudok beszélgetni például a vonaton. De persze elég rosszul is sikerülhet az 1-2 óra kényszerű eggyütlét.

lárvalányhaj 2010.09.22. 17:23:56

@blur7:

Én sokszor járok külföldre vonattal, és nagyon kell vigyázni, mert előfordul, hogy "beszopsz" valami hasbeszélő útitársat (=lyukat beszél a hasadba), és nagyon nem mindegy, hogy a 7-8 órás út alatt folyamatosan kell-e dumálnod vagy sem. Úgyhogy védekező fegyverek egész arzenálját alakítottam ki. A védekezési stratégiám alapkövét a folyamatosan fejen tartott mp3-lejátszó és a kisebb könyvtárnyi szakirodalom alkotja. A laptopot, e-book olvasót stb. már meg sem említem :)

lárvalányhaj 2010.09.22. 17:34:39

@blur7:

Azért rólam ezt szerencsére nem szokták gondolni, mert ha lehetőségük van pár mondatnál többet beszélni velem, akkor látják, hogy az IQ-m pár ponttal bár, de
meghaladja a bűvös 79-es határt :D
De ja, előfordult már, hogy eléggé droid módon viselkedtem szociális helyzetekben.

@Ernoke:

A lúzerek másik kedvenc kifogása, hogy "azért nincsenek sikereim, mert én Becsületes Ember vagyok, nem vagyok hajlandó belemenni a sárdagasztásba, mint más emberek".

blur7 2010.09.22. 18:49:51

@lárvalányhaj:
Most látom, mennyire félreérthetően fogalmaztam.
Az "olyan hülye vagy" általános alany (vagy hogy nevezik) akart lenni. Kellemetlenül érzem most magam. Nehéz ez a nyelv. :)
Kifejezetten saját tapasztalatokon alapul a hozzászólásom, rólam hitték párszor. Aztán mióta kifejezetten magas homlokom, szemüvegem, szakállam van esetenként az ellenkezőjét feltételezik.
Az igazság a kettő között van, remélem nem félúton. :)

lárvalányhaj 2010.09.22. 19:19:14

@blur7:

Nem értettem félre, csak kiegészítettem a magam perspektívájával. Amúgy velem is volt pár ilyen szitu, de inkább gyerekkoromban. Bár ezt valahol meg is értem, mert elég elvarázsolt fejem volt (van :D ), meg időnként szerettem énekelgetni magamban, meg ilyenek :)

Madpapa 2011.07.01. 13:42:20

szarkasztikus, de jó....

Reactor 2016.10.30. 21:05:33

Hm. Eléggé ellentmondásos cikk. Nem mondom, hogy abszolút hülyeség, de szerintem a szerzőjével jól kibabrált valahol egy "ómegahím", és emígyen áll bosszút, vagy ilyesmi, de eléggé indulatból íródott...nem túl életszerű, hogy miközben a szerző ennyire szembemegy az általánosítással, ő maga is vastagon általánosít. Ahogy Bud Spencer (istennyugosztalja) mondta volt: "Ezt azért talán mégsem kellett volna..."
Helyenként eléggé kilóg a lóláb, hogy a szerző csak kötekedni akar egy jót, amikor egyidejűleg fikázza a vékony és a mackós testalkatot, tehát ha vékony, az a baj, ha meg nagydarab, akkor meg az...van sapka-nincs sapka?
Amúgy mi ez a hihetetlen utálat az informatika-mérnöki vonalon tanulókkal szemben? :D a mekis burgerforgató, vagy a földrajztanári szakma vonzóbb a nők szemében? Nem értem az összefüggést.

Noname Watanabe 2019.06.06. 14:19:19

És most már mozgalmuk is van, a frusztrált omegahímeket manapság inceleknek hívják.
süti beállítások módosítása