Magyar Párthatározó

2010/08/05. - írta: Modor Tibi

Sok szeretettel ajánlom Gyűlölt ellenségeinknek.

 

A fideszes:

A sztereotípiákat, viktátorozást, szőlőbányászozást meghagyjuk a szakblogoknak és polfórumoknak - mi más oldalról közelítjük meg a kérdést. A klasszikus, rendszerváltáskori fideszesről talán tényleg nem is tudjuk, hol tart mostanában ideológia vagy pártpreferencia szintjén - de természetesen ezt bármelyik rendszerváltó párt hívéről elmondhatjuk ugyanígy. A szélkakasozás és társai csak az irigységről szólnak - ugyanaz a kategória, mint amikor a két fél "észérvek" ütköztetésével vitázik politikai kérdésekről, ahelyett, hogy bevallanák őszintén: "nem érdekel, mit csinált rosszul az enyém, egyszerűen utálom a tieiteket".

Napjaink meggyőződéses fideszese erkölcsös, szorgalmas középosztálybelinek szeretné magát láttatni. Magyar szinten átlagos intenzitású fajvédelmi hajlamait szigorúan tudományos alapon igazolja: gazdasági és kriminalisztikai statisztikákkal támasztja alá. Az egyház és a vallás inkább semleges számára, de az ismert klerikális szólamokkal és mesterkélt fennköltséggel tanári módon bosszantja a 2002 és 2010 között kormányzó pártok egyházellenes követőit.

Az egykori MSZMP-tagságot csak egyvalami teheti jóvá: a jelenkori Fidesz- vagy KDNP-tagság.

Máskülönben naiv, személyikultusz-párti, és a világ folyton összeesküszik ellene. De nem hagyja magát. Ő a legelhivatottabb: míg az átlag MSZP-s havi tízezer forintnyi remélt haszon érdekében  bármikor képes átszavazni a gyűlölt ellenoldalra, a fideszes még akkor is védené őt semmibe vevő kedvenceit, amikor azok őt már a tönk szélére juttatták, és kiforgatott zsebekkel áll lefoglalt lakása előtt.

 

Az MSZP-s:

50%-uk legutóbb (befogott orral) már a Fideszre szavazott vagy el se ment - a törzsgárdát legfeljebb a vöröses színösszetétel, a szegfűből kis módosítással kapott vörös csillag és a régi időket idéző név, meg persze az  örök dzsóker orbánfóbia tarthatta még a Párt mellett.

Klasszikus értelemben vett elvei nincsenek, viszont a saját - rövid távú haszna - érdekében bármilyen közeli, amúgy kedvelt családtagjáról habozás nélkül lemondana, hazáját elárulná. Kisebb összegekért is könnyen kapható nem etikus cselekedetekre, "kegyes" csalásokra.

További motivátorai az irigység - valamint az, hogy akinek több van, attól vegyük el. Szavazatainak megszerzésének érdekében leginkább a suttogó propaganda és a démonizálás működhet hatékonyan.

 

A jobbikos:

Az ország valós problémáira és kérdéseire is végre nyíltan rávilágítva nevetséges látszatmegoldásokat, alternatív, minden elképzelhető területről összeollózott, áltudományos válaszokat kínál, gyűjtőpártokhoz tolva ezzel potenciális támogatóit. Ami az ellenségkereséskor annak idején a MIÉP-nél "hideg" volt, az a Jobbiknál is maximum "langyos" vagy "meleg" lehet. Barátokat, vélt rokonokat is furcsa ázsiai helyeken talál, a mongolozó-törököző Kisantant kezébe újabb ütőkártyákat adva ezzel - pedig végre már majdnem elhitte a világ, hogy finnek vagyunk.

Az erkölcs és a vallás leginkább antiszemitizmusának és komcsiellenességének kifejezésre juttatása - a magyar ipar, kis- és középvállalkozások támogatása pedig a pártmajálison Heineken-termékek fogyasztásában jut csúcspontjára.

Vicces öltözködésével elriaszt minden konszolidáltabb, amúgy feléjük húzót - a sok bográcsgulyástól és pálinkától lerobbant fizikuma folytán pedig egy betépett LMP-s ördögbotos is fél kézzel elbánik vele. Dilettantizmusából eredően hatalmas öngólokat rúg minden szinten, így állandóan gondoskodik a politikai ellentábor napi humorbonbonjáról.

A rendőr - ha cigány macsétázza - tragikus hős, aki több tiszteletet érdemel. Ha a rendőr gárdistát üt: utolsó ávós, pribék, briganti.

 

Az LMP-s:

Ez a fiatalabb SZDSZ-es, aki nem hitt annyira a piac erejében - vagy csak simán tíz évvel később született a kelleténél, és kimaradt a legjobb bulikból. Kiforrott álláspontja, véleménye úgy semmiről nincs igazán - az egész egy szedett-vedett bagázs, akiket ki tudja, mi tart össze a biggyesztett ajkú dac és álkonstruktivitás (=tagadás) mellett.

Egy BLASZ I-es ultracsoportéval megegyező létszámú frakciójuk összetétele alapján minden, magát üldözöttnek és megbélyegzettnek tartó társadalmi csoportból sikeresen jelöltek egy-egy képviselőt a Parlamentbe.

Az anyagi támogatásért cserébe csöndben eltűri, hogy "messziről jött ember"-mecénása bődületes butaságokkal megmondóemberkedjen - a tengerentúlon összeszedett felületes, ám helyben alkalmazni próbált történelmi és társadalmi ismereteivel lekezelően kérkedjen.

 

Az SZDSZ-es:

Hála Istennek, a pártról már csak múlt időben beszélhetünk, de a szavazók nem tűntek el. Az SZDSZ-es az idősebb LMP-s tehát, aki általában anyagilag is jól járt a mindig rafinált helyezkedéssel.

Ellentétben a legtöbb párt híveivel, az SZDSZ-es (az átlaghoz képest) képzett és intelligens - kár, hogy tudását a Gonosz szolgálatába állítja.

Az általa tudatosan kiprovokált viták során ("Felháborító, hogy a Zentai még szabadlábon lehet, de szegény Biszkut minek baszogatják" ; "A szlovák nyelvtörvény teljesen EU-konform és jogos reakció a nagymagyar sovinizmusra") mesterien hozza ki a demagóg fasisztát a legbékésebb polgárból is, hogy aztán sunyin, álfelháborodva mutogathasson rá, hogy "na tessék, én megmondtam". Fellelhető némi párhuzam a rohamrendőröket köpködő, majd a beszedett pofonon a jogait emlegető tüntetővel - ám az SZDSZ-es nem kap soha taslit, ő max. veret.

 

Az MDF-es, centrumos, CM-es...:

Megvezetett "mindegyik oldal rossz"-szerencsétlen, aki pontosan arra volt jó, amire pártjukat bepozicionálták: szavazattemetőnek.

Kíváncsian várjuk a következő projektet.

 

A viccpárti:

Ide soroljuk a Pató Pál Párt, vagy a Kétfarkú Kutya Párt híveit. Viccnek túl drágák, ennyit azért egyik sem ér. Támogatóinak kívánom, hogy éljenek egy olyan országban, ahol pártjuk kormányoz.

130 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.08.05. 11:12:14

@Zorita:

Nyugaton nem volt kommunizmus. Nekik azért mást jelent a baloldaliság, meg a munkásmozgalom is.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.08.05. 11:15:29

Azért kicsit hiányolom,hogy Thürmer Gyulát meg sem említik a postban. Hát már szart sem ér???

Dezsőjóska 2010.08.05. 11:20:16

"Az általa tudatosan kiprovokált viták során ("Felháborító, hogy a Zentai még szabadlábon lehet, de szegény Biszkut minek baszogatják" ; "A szlovák nyelvtörvény teljesen EU-konform és jogos reakció a nagymagyar sovinizmusra") mesterien hozza ki a demagóg fasisztát a legbékésebb polgárból is, hogy aztán sunyin, álfelháborodva mutogathasson rá, hogy "na tessék, én megmondtam". "

Ez a rész annyira ül, hogy az hihetetlen!

Balance Of Power 2010.08.05. 11:23:46

@Ernoke: Az ilyen embereket nemi kis cinizmussal konnyen fel lehet idegesiteni/meg lehet szivatni egy beszelgetes soran, nem?
Bar alapvetoen tisztelem ha valakinek szilard meggyozodese van, de nekem az effajta elkotelezettseggel az a bajom, hogy egyszeruen szelektiv az itelokepesseguk. Ennel a temanal valami kapcsolo megnyomodik es nem latnak-nem hallanak, csak mantrazzak a kodolt szoveget.

Magyarnaba 2010.08.05. 11:26:52

Modorosan meg kívánom jegyezni, hogy addig nem lesz Magyarisztánban értékelhető politikai kultura, amig az a generáció ki nem hal, amelyik még láthatta élve Kádár Jánost.

Zorita 2010.08.05. 11:26:57

@El Topo (Sgt. Elias): Topo, NEM MONDOD, hogy még ezt is megmagyarázod nekem :D :D

Balance Of Power 2010.08.05. 11:28:09

@El Topo (Sgt. Elias): Igen, ott a jolszitualt hulyegyerekek nem tudtak mit csinalni jodolgukban es elmentek maoistanak ;))) Persze Mao Kinajaba valahogy egyikuk se vagyott, pedig apjuk penzen elutazhattak volna ;))

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.08.05. 11:29:21

@El Topo (Sgt. Elias): egészen pontosan. A legnagyobb komcsi egy svájci haverom, aki magát "a társadalom áldozata"-ként aposztrofálja, mivel dolgozni kényszerül, hogy ehessen.

Balance Of Power 2010.08.05. 11:30:13

@Magyarnaba: Ajaj - en 30-as vagyok es lattam gyerekkent...

El Topo (Sgt. Elias) 2010.08.05. 11:32:35

Az a helyzet, hogy komcsinak lenni is csak egy jó kis erős, gazdag demokráciában fincsi.:)

Frakk_a_macskák_réme · http://multipedia.hu/page/ajanlo/ 2010.08.05. 11:35:54

tömören ez a bejegyzés egy fos, és ezt most nem dícséretnek szánom.

Sajnos nem arról szól, hogy milyenek a modoros párttagok, hanem arról, hogy a másik pártok tagjai milyennek szeretnék látni őket.

Nagy kár érte, mert amúgy jó téma lett volna.

a_fater 2010.08.05. 11:35:57

Pont két hete jutottam el oda, hogy pillanatnyilag úgy érzem, a következő 60 évben semmi kedvem elmenni szavazni (pedig korábban minden hülye vlasztásnál - EU, országos, önkori - ikszeltem, de minek...).

És most itt ez a poszt, ami, még ha nem is ezzel a céllal íródott, de teljesen megerősített nézetemben :-) Bár még nem tudom, milyen a "modoros csakazértse szavazó" polgár, de majd ha azzá válok, magamra ismerhetek.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.08.05. 11:52:36

Ej, hát itt sok minden pontosításra szorul.

A fideszesek és az emeszpések meggyőződésesek és értenek hozzá.

A fideszes szereti az akolmeleget. Jó sokan vannak, összetartanak, lehet hallgatni a beszédet, együtt örülni a sefüle-sefarka szónoklatnak, amiben időnként cserélgeti a hozzávalókat a vezér. Tájékozódni a hírtévéből, ha muszáj, de amúgy a fideszes teljesen átlegaos rtlklub/tévékettő/sportegy néző államplogár, mint a nemfideszes. Annyi a különbség, hogy nem jó neki a Maszopos marketing, mert nincs benne szeretett vezető. 2006-ban az mszp úgy nyert választást, hogy program, az egy szál se volt, csak kreáltak egy rendes Orbán-paródiát.
A fideszeseken belül meg kell különböztetni a fiatal-aktív és a karrier csoportot. Ez a két csoport hisz a dologban és akar valamit. Rendezvényre jár, plakátot ragaszt, szeretne választókerületi másodtitkár, később akár elsőtitkár lenni. Az egyetemen a Rovartani TDK-t és a HÖK-öt megpróbálta polgári körré alakítani, ami vagy sikerült vagy nem, de mindenesetre a helyi jelöl szórólapját lesokszorosította párezer példányban.
A karrier változat meg szépen próbál morzsákhoz jutni, igyekszik perfekt fideszesként viselkedni, hogy tőle vegyen az új fideszes vezető óvónő káddugókat az oviba, természetesen okosba'

Az MSZP (még meglevő) hívei idősebb, rendszerint középfokú végzettséggel bírók, illetve idősebb értelmiségiek. Összeköti őket a mélységes Orbán-fóbia, a viktátor, az orsós, a felcsúti törpenyilasi, a kisember, a szőlőbányász, a szeretett vezető. Méla undorral szemlélték az apparátus pofátlan zsebredolgozását az utóbbi pár évben.Most csendben vannak és várják, hogy talán majd a szilikati vagy valamelyik fiatal megoldja. Lendvai Ildikó nevét hallva szégyellősen lesütik szemüket, talán megpróbálják elmondani, hogy _amúgy_ az egy okos nő.

Jobbikos:

Óriási tábor azok között, akiknek napi nyolc órás melója van, azért közben van egy kis üresjárata, és néhanapján (ha nem is neki, de a munkahelyén valakinek) cigányokkal kell dolgoznia. Közigazgatás, rendőrség, bíróságok, ügyészségek. Helyi érdekű aktív asszonyságok, akikre régen rá lehetett bízni, hogy a pártaktíva-ülésen vagy az április 4-október 7 ünnepségen mindenki ott legyen, most nagyrészt jobbikosok. Kisebb részük vadászpólós-pecamellényes gárdista, a többi irigyli ezeket, dehát dolgozni kell. Akinek van ilyen ismerős, készüljön fel iszonyú mennyiségű emailre, cigány mercedesek, luxusbörtönök, gyurcsányvillák és izraeli blankoltfaaaaaaaaa ingatlanbefektetők tematikájú pps mellékletekkel.

Szadeszes: van belőle pesti meg vidéki. A pestit mindenki látta a tévében, azt hiszem nem kell túlkommentálni. Régen volt vidéki szadesz bázis, úrhatnám értelmiségiekkel, akik tudták, hogy Marcel Proust nem az 1984-es Európa-bajnok csapat félnéger csere-jobbszélsője volt, aki azt a szép indítást kapta Platinitől. Ezeknek régen sikk volt szadeszesnek (másoknál értelmesebbnek) lenni. Az egész ott tört el, amikor előbb Kis Jánosék, majd a Pető-Kuncze vonal is beleunt a bozótharcba és előkerültek, a szeretni kell a cigányokat, homokosokat és a drogosokat is vonal. A vidéki szadeszes ugyan tényleg liberális bizonyos szempontból, de a gyerek szobafogságot kapna, ha egy vicces cigit találna nála a zord atya, nem is beszélve arról a velőtrázó vízióról, hogy hazaállít egy bogárszemű, dióbarna bőrű, bögyös-faros szépséggel...

Az LMP-s. Az országban olyan sok ilyen újhülye van, hogy előbb-utóbb várható volt a párttá alakulás, mivel a fővárosi szadesz el volt foglalva a lopással és nem szervezte be őket utánpótlásnak. Pedig ezek a fiatalok az ifjú Tamás Gáspár Miklós klónjai, csak divatosabb ruhákban. Meg, (ezt meg kell adni annak a kreténnek) ezek fele annyi könyvet nem olvastak, mint TGM, aki legalább létező német írókra szokott hivatkozni, akiket tényleg olvasott. Az LMP-s volt kezdő fiatalfideszes is amúgy, de onnan kikopott, mert túllihegte a környezettudtosságot, meg ezeket a maszlagokat. Nem baj, mára elég hasonszőrű lett, aki beszavazza őket.
Szavazóik rendszerint alter fiatalok, háziasszonyok, akiknek túl agresszív a jobbik, vagy ott politizál (érted, politizál)az a kozmetikus, akivel tavaly összevesztek. LMP-s ismerősöd madárfiókás-olajfoltos-megfulladóvárosos pps-el fog zaklatni. Amúgy annyira környezettudos, mint egy román aranybánya-tulajdonos, de a sikk, az sikk.

Madöf.
Na itt van a régi vidéki SZDSZ-bázis. Bokros ugye, aki azért mégiscsak értelmes ember. Azzal azonban, hogy leigazoltak egy csomó levitézlett pártszakembert, ők lettek a magyar politika Stadler FC-je, ennek megfelelő eredményekkel. A szavazóik mára szétszéledtek, és keresgélik az új okospártot, ahol nincsenek füvező fiatalok (LMP) lopós elvtársak (MSZP) lopós elvtársak (Fidesz) és nácihordák (Jobbik). Nem politizál, csendben van és várja, ki lesz majd az új, énekes Kuncze Gábor.

hát így.

toroloco 2010.08.05. 11:56:19

OFF
@vészmadár (pica pica):
Már a múltkor is nézegettem a a nickedet de valahogy nem értem. A vészmadár és a (pica pica) milyen viszonyban vannak ha egyáltalán?

Balance Of Power 2010.08.05. 11:58:09

@Professor Pizka: Isten vagy! Fiatal MSZP-sekkel mi van? Es az, hogy a Fidesz tamogatoi a jol szitualt retegek (budaiak)?

Ernoke 2010.08.05. 12:06:53

@Balance Of Power: pont ez volt benne a vicces, h több órás intenzív beszélgetés során sem jött elő egyáltalán a téma, aztán mikor utánaolvastam, akkor láttam, miféle ez a szimpatikus fiú.:)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.08.05. 12:08:05

Ja, és jobbikosok között valahogy ilyen közmegegyezés, hogy a Dúródóra az egy jócsaj.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.08.05. 12:15:42

érdekes, nem tudok kommentelni, mindig ezt írja ki:

Üzenetedben olyan kifejezést vagy linket használtál, ami tiltott. Fogalmazd át és küldd el újra!

Balance Of Power 2010.08.05. 12:29:58

@El Topo (Sgt. Elias): Az o jocsajuk. Mindenkinek van: az MSZP-nek a Bernadett, a Fidesznel mittomen, Gal Ildiko, az LMP-nek is van valaki. 3 sor utan neked is tetszene. Amugy Pogacsas Mariann sem rossz, bar ot mar a fonoke lefoglalta :))))

El Topo (Sgt. Elias) 2010.08.05. 12:34:11

@Balance Of Power:

Bernadett már annyira nem jó, Gál Ildikó meg sohasem volt az.
A Szabó Tímea az nem rossz, érdekesség, hogy az ő palija is jobbikos.:D

Nge Swazili Mbeko 2010.08.05. 12:34:26

@Professor Pizka: Hehe. A Tied jobb. Nem úgy jobb, mint hogy nem bal, meg se közép, szóval ...ööö...izé faszább, na.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.08.05. 12:46:00

@Balance Of Power:
Fiatal MSZP-s kétféle volt. Az első csoport, amelyik megszűnt, azok az utcáról bejött/beszervezett fiatalok. Ők ma már nincsenek, mert az MSZP-t nyugodtan át lehetne nevezni Magyar Nagyon-Nemtrendi Pártnak.
Van a belső utánpótlás, ezek az idősebb maszoposok felserdült gyerekei. Ezek, ha legalább átlagosan értelmesek, akkor akkor egyetemre kerültek, lett nekik jó külföldi ösztöndíjuk és utána nyugaticégnél/nagy itthoni cégnél munkájuk. Ők nem politizálnak, de ők a fidesz legnagyobb mumusai, mert bármikor képesek rá. Vagy elmennek rendes nagypolgárnak/tőkésnek és kivonják magukat a sárdagasztásból, vagy pedig majd visszatérnek, bár ez a kevésbé valószínű. A kevésbé értelmes pártgyerekeket meg tolják előre a ranglétrán illetve elrejtik a családi cégben.
A lúzereket meg szépen előre megalkudott büntetési tételek mellett odadobják a független és pártatlan ügyészség elé, koncnak.

A budai kerületek érdekes kis politikai enklávék, mint Amerikában a New England régió kis államai. A jómódú budai polgárság érdekes ugyan, de inkább amolyan presztízs-dolog, hogy lehetőleg ne a komcsik nyerjenek ott. Élnek amúgy ott a villákban dúsan jó öreg elvtársak, akik párton belül időnként előjönnek megkavarandó a szart, de ez is legfeljebb az mszp-t nagyon figyelő rovartanászoknak érdekes.

Murderface 2010.08.05. 12:51:44

"Támogatóinak kívánom, hogy éljenek egy olyan országban, ahol pártjuk kormányoz."
Jobb hely lenne az ország :)

Balance Of Power 2010.08.05. 12:52:07

@El Topo (Sgt. Elias): Ja ertem mar, ez a bajod a Jobbikkal. Elviszik a jo csajokat eloled!

NemoKapitany 2010.08.05. 12:52:36

@xboxer: Gondolom ez az 56-os neveztes árús kifordított mondása.

100 Ft 56 körül nagy pénz volt a lángoshoz
sajtos lángost nem nagyon árultak
melegnek kínálták a lángost (ami akkoriban nagy szó volt), mert általában, már hideg volt; melegítő lámpák hiányában

Így hangzott:
Egy Ft a meleg lángos, le van szarva Kádár János.

Az egy Ft-tól eltekintve így ez még ma is igaz.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.08.05. 12:53:13

Dúródórának jók a mellei, a fejére rá kell húzni egy nagyobb papírzacskót, és elviselhetőbb az összhatás.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.08.05. 12:58:01

@NemoKapitany:

Valaki még lenyúlta a koponyáját is, hogy éjjeliedénynek használhassa. (valószínűleg, én erre használnám, ha én vetemedtem volna ilyesmire)

Várúr 2010.08.05. 13:23:36

Remek írás. Na, akkor kiegészítem, mint eltökélt budai középjobbos. Ez a csapat valóban tekintély-és vezérelvű, rendpárti, egyesek szerint ókonzervatív, szerintem értékelvű, mérsékelten hívő, de az egyházutálókat eltökélten utáló, homofób, ballibák szerint soviniszta, szerintem dühödt patrióta, keményen dolgozó, abszolút családpárti, némi horthysta beütéssel. Köze nincs a jobbik-féle csürhe antiszemitizmushoz, de mélyen undorodik az szdsz-től, eltökélten gyűlöli az mszp-t, a Nyugatért nem lelkesedik kritkátlanul, sőt... Történelemzabáló, múltimádó, a népi kultúra árvalányhajas zsírszagú rajongója, az iskolai buktatás lelkes helyeslője. Orbán Viktorban hazafit és karizmatikus államférfit lát. Oda van Kövér Laca radikalizmusáért (nem a buta tekintetű Vona és társai rögegyszerűségéért), Lázár János cinikus keménységéért és így tovább. Schmitt Pálban a jókiállású férfit, bajnokot és sikeres diplomatát látja. Mélyen megveti a ballib hörcsögöket, egész sajtójukat, műrettegő hangoskodásukat, férfiatlan (nőietlen) viselkedésüket, nyílt idegenszívűségüket, elvtelenségüket, stb. Erősen vidék-és parasztpárti Belbudán is. A műveltséget nem a divatos nyugati eredetű posztmodern semmitmondásban látja. Egyszóval hagyományosan egyszerű, mint a kézre álló kapanyél.

Várúr 2010.08.05. 13:28:47

@Várúr:
Jahh... és mivel konok, makacs, csőlátó, stb., a ballib oldal sohase fogja megdumálni. Ebben a tág és meglehetősen homogén jobbos körben örökölt és gondosan őrizgetett zsigeri utálatról van szó, ami persze kijut a hangoskodó, ostobán giccsmagyar, gyanúsan baloldali eredetű nemzeti bolsevik jobbiknak is.

2010.08.05. 13:45:28

mesterien hozza ki a demagóg fasisztát a legbékésebb polgárból is, hogy aztán sunyin, álfelháborodva mutogathasson rá, hogy "na tessék, én megmondtam"

De jó, hogy végre valaki ez így megfogalmazta. Bennem már régóta sejtésként élt, de nem jöttem rá magamtól.

2010.08.05. 13:50:50

@NemoKapitany: és amikor bajnok lett a Fradi?
Bajnok lett a Ferencváros, megengedte Kádár János.

2010.08.05. 14:04:28

Kár, hogy a Kisgazdák kimaradtak, mert azok voltak ám a jó társaság. Sátoros ünnepen náluk volt a legjobb termelői bor, és fröccsöt is adtak, kockás viaszos vászon abrosz az alap. Torgyán József kokárdával keretetzett képe szintén.

Május 1-i majálison a munkáspárt sátorához kell menni, mert hideg a sör, nincs tömeg, le lehet ülni, jó virslit adnak.

Amikor még meg volt a társkereső irodám az ügyfeleimnek javasoltam, hogy az MSZP- hez menjenek aktivistának, ott vannak a legjobb középkorú pasik szólóban. Minden buli sörrel és virslivel ér véget (ez náluk a hagyományos kaja) és a végén eléneklik, hogy te bunkócska te drága, e nélkül mszp-s kutyadöglés nincsen.

A KDMP és az MDF ebből szempontból nem játszik, családosok, a kivert kutyák inkább az SZDSZ-be, de ott a fiúk már többnyire elszálltak (magyarul fontos tisztségekben vannak, és az 50-es pasiknak is max 30 as a második feleség.

A jobbik pasi felhozatal szempontjából az utólsó helyen áll, mert vagy fiatalok és nagyon bunkók, vagy öregek, de családosok.

Az LMP-re szót nem érdemes vesztegetni, mert ott azoknak a gyrekik vannak akikkel a 4 igenesnél még együtt plakátoltunk.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.08.05. 14:13:04

Ha a neten (hangsúlyozom, a neten) jobber csávókkal állsz szóba, legyél felkészülve a következőkre:
-Ha akárcsak a legenyhébb kritikát fogalmazod meg a fidesz politikájával kapcsolatban, gyurcsányista, hazaáruló vagy.
-Ha nem vagy meggyőződve róla, hogy a gyerek tanításának leghatásosabb eszköze a buktatás, a körmös és a büntetőzászlóalj, szélsőliberális nemzetáruló vagy.
-Ha aggályaid merülnének fel azzal kapcsolatban, hogy a legújabb terv szerint óriási Horthy emlékművet emeljenek a lakásoddal szemben, zsidó vagy, ráadásul hálátlan zsidó, mivel személyesen Horthy védte meg az elhurcoltatástól azokat a magyar zsidókat, akiket valahogy nem sikerült elhurcolni és kinyírni.
-Ha nem fordul fel a gyomrod a buziktól úgy általában, akkor szélliberális, buzi, pornográf zsidó vagy, erről nincs is mit vitatkozni.
-Egyáltalán szokj hozzá, hogy érvként fogják használni ellened, hogy buzi, liberális zsidó vagy.

Mitya Ivanov 2010.08.05. 14:14:48

@Frengi: ez egy érdekes komment volt, új megvilágításban tálalta a politikai palettát.

Mitya Ivanov 2010.08.05. 14:18:09

@El Topo (Sgt. Elias):
"Ha nem fordul fel a gyomrod a buziktól úgy általában, akkor szélliberális, buzi, pornográf zsidó vagy, erről nincs is mit vitatkozni."

kisértetiesen hasonlóan gondolkodnak a nepszava.hu baloldali veterán, egykori káder és kádergyermek törzskommentelői, akik látens, vagy nyilvánvaló homofóbok, antiszemiták és rasszisták.

Nadiposzi (törölt) 2010.08.05. 14:29:03

@El Topo (Sgt. Elias):
Buzi, liberális zsidó vagy?
Ugye nem?!
Egy világ omlana össze bennem.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.08.05. 14:31:07

@Mitya Ivanov:
Komcsikhoz nem járok, mert onnan engem eleve bannolnak a második hozzászólásom után. Az index fórumról is. A gondoláról is. Meg úgy általában elég sok helyről.

ellenszenvesfigura 2010.08.05. 14:32:21

a posztban írtak mind igazak, csak rossz blogra küldte a szerző, ugyanis humornak a legkisebb szikrája sincs benne.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.08.05. 14:34:30

@Nadiposzi:
Nem. Miért omlana össze benned egy világ, ha az lennék?

El Topo (Sgt. Elias) 2010.08.05. 14:35:57

@Balance Of Power:

Lehet hogy élőben is ezt gondolják, de nem mondják.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.08.05. 14:48:48

@ellenszenvesfigura: "küldte a szerző" :)) - hát igen, ez a blog mindig is az önfeledt nevetésről, szórakoztatásról szólt.

Nadiposzi (törölt) 2010.08.05. 14:57:48

@Nadiposzi:
Ja, a múltkor feltűnt, hogy Toponak kialakult rajongói köre van a Vastagbőrön.

Donna Anna · http://operahumor.blog.hu/ 2010.08.05. 16:31:29

Én Lord Vetinarira szavaznék, már ha létezne a drága ebben az univerzumban, és nem a festői Ankh-Morporkban töltené idejét.

Tényleg, hol maradtak a néhai kisgazdák? Torgyán bá' idejében még nem vérre ment a politika, és néha direkt hallgattam a közvetítést (gyerekként!), mert lehetett rajta röhögni.

2010.08.05. 17:34:17

@Donna Anna: na azok voltak még egy nagy csapat.

A Kisgazdákkal voltunk egy folyosón irodailag. Sosem takarították a közös helyiségeket, de ha Torgyán úr jött, a vécét is fényesre sikálták, és vérre menő vita volt a kézfogási sorrenden. Már mint ha jön fel a lépcsőn kivel fogjon előre kezet.

A barátnőm apja elkisgazdázott egy presszót (minden pénzét a valamelyik nemtorgyánista kisgazda pártra költötte)

Kisgazda pártból hetente alakult másik, mint az amőba, úgy szaporodtak. Képtelen voltam követni, ezért mindig nagyon óvatosan kellett politikai témával elő hozakodni, mert nem lehett tudni, hogy az illetőnek szabad-e dicsérni a Torggyánt, vagy épp ellenkezőleg.

Sosem lehett tudni, hogy épp kit zárnak ki, aki tegnap még az irodában diszponálta a kampányt, annak másnap már én gépeltem a szórólap tervezetet egy másik kisgazda pártnak.

Pasi szempontból nem volt ideális egyiksem, mert többnyire nagyon öregek voltak, vagy ha pátyolgattak is fiatalokat mint pl a Sneider Tamás (most jobbik) akkor még nagyon hátulgombolósnak voltak. Buli náluk sosem volt,már délután 4-kor kiürült a folyosójuk.

Nem ugy mint a földszinten az MSZP-nél, mert ott mindig, bár ők elég zárkózottak voltak.Náluk volt még pártfegyelem, de ha meghívtak akkor ZTE reggelig.

A szadinak külön erre a céra rendszeresített Liberális Klubbja volt, előnye, hogy a nem párt tagok is jöttek választék bővítésként.

Időnként a Mérleg utca leküldött hozzájuk valakit, hogy a hallgassák a fővárosi elvtársakat, de volt úgy hogy lemondta az illető, így rögtön a piálással lehetett kezdeni.

Külön előny volt, hogy amikor már a szadis fiúk elszálltak, a Liberális Klubbot az asszonynak mit párt rendezvényt lehetett beadni. (Bár nem tudom hogy mit mondtak neki hajnal háromkor hótt makonyán haza érve.)

Jeles közéleti személyiségek is jöhettek, mivel ez amolyan fórum volt, ott volt a sajtó (fiatal ujságíró barátaink is szerettek inni).
Másnap persze megírta a helyi lap, hogy milyen téma forgott a szőnyegen, és ha a helyi tévé is kinnt volt, azok még az eljén leforgatták amit kellett. A csúfos berúgásnak már nem akadt tanúja, legfeljebb a taxisok, de azok meg diszkrétek.

Óh boldog idők! A hőskor, ugye. Már a pártélet sem az igazi.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.08.05. 17:36:34

@Nadiposzi:

Túróst!:) Hálistennek onnan is nagyon rendszeresen kitiltanak.:)

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2010.08.05. 18:39:32

A gyűlölt ellenségeid nevében köszönöm a gesztust! :)

A poszt meg amúgy szar, a szerzőnek nem kéne olyasmiről írnia amihez nem ért. Egyáltalán nem nevettem. Régen jobb volt ez a blog!

Hal Stanton 2010.08.05. 19:01:09

@Gudea enszi: Akkor sírjál. Szóljál anyádnak is, sírjatok együtt!

Manyi Béci 2010.08.05. 19:13:10

@El Topo (Sgt. Elias):
"Mindkét táborból egy pillanat alatt ki lehet csöppenni, egyetlen önfeledt komment útján."
Ez jó szöveg volt:)
Minden párt rajongótáborára érvényes egyébként, nemcsak az általad említettekre.

Az írás viszont gyenge.

Jamal_Fraser 2010.08.05. 20:35:03

@Modor Tibi: nem szar ez a poszt Tibi bácsi, csak a jól megszokott plusz életszerűség hiányzik. Írj osztálykirándulásról, az a netovább!

Az enszire meg különben se hallgass, lusta disznók nem posztolnak, itt legalább ég a kéz alatt a munka!

chilis csokoládé 2010.08.05. 21:32:57

@Professor Pizka:

Ez nagyon jó lett.

Most olvasom a Bűvös szakács régi poszjait. Te a gasztronómiához is hozzá tudsz szólni.

Tetszik, határozottan tetszik.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.08.05. 22:26:05

@Professor Pizka: nagyon szép, posztnak be kéne emelni, nem?

@Jamal_Fraser: ó dánke, örülök. Újraolvastam, egyre jobban tetszik :)) Ez más kategória - amikor a közeli haverok szólnak, hogy a mai jó volt, na az az olvasóknál kevésbé fog bejönni.

birot 2010.08.06. 02:20:28

gyenge és sok helyen blőd

Nadiposzi (törölt) 2010.08.06. 07:17:27

A témában egy jobban sikerült alkotás, a fricska blog szavazó határozója:
fricska.blog.hu/page/3
Az LMP-és és a turboradikális nagyon ott van.

lüke 2010.08.06. 08:10:37

s aki a semlegesek táborát erősíti?
-tudom :MO-n szerintetek olyan nincs-

egy-fo-epitesz 2010.08.06. 08:42:43

szerintem lényeglátó megfogalmazások és pont elég, tömörek, szellemesek. jol sikerült.
én az elempés hozzáállást tolerálom legkevésbé, ami persze az eszdé eszes ből következik, bomlasztó és megakadályozó. a kreativitás halála... ez nagyon rohadt dolog, mindent tönkretenni és büszkén ülni...

egy-fo-epitesz 2010.08.06. 08:50:39

@jacks_colon: rosszabb az elempé aszadesznél. a különbség hogy az lmp nem tud lopni, mert nem "nyelve" így megakadályozós technikát próbálja... a szadesz érdekelt volt a tevékenységek fenntartásában, mert lopni csak ugy lehet ha történik valami. ügyészségi feljelentések írásából nem lehet "megélni"

egy-fo-epitesz 2010.08.06. 08:53:41

@Murderface: igen én se látok különbséget, hogy a parkolódíjat ŰRÁLLOMÁSRA, vagy forgalomszabályozásra szedik... az első verzio legalább vicces és nem őszinte

egy-fo-epitesz 2010.08.06. 08:54:11

bocs a nem nem kell tehát csak: őszinte

egy-fo-epitesz 2010.08.06. 08:59:37

@Frengi: az érdekes időszak volt... zalában megismertem egy luzer famérnököt, aki szegény sose tudott érvényesülni a "piacon". oszt látom pár nap mulva 386 másik kis képpel a néőszabi címlapján. ráírták vmi kisgaz da listára oszt besurrant. na nagyfelszóllaásokat nem produkált... de megkenni se lehetett mer nem volt nagyhangja. arra kellett figyelnie csak hogy a frakvez mit kiált, és nyomni a gombot.
nem is értem miért nem elég a 4 frakcióvezető a parlamentben. egy kisebb szobába lehetni az országgyűlés, oszt a gombjaikat anynival szoroznák, amennyi képviselőjük lett vona. nem kell 200képviselő se.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.08.06. 09:43:56

@El Topo (Sgt. Elias): ezt engedte, de ez a kb. 70. komment volt, mindig tiltott kifejezésre hivatkozott... nem tudom...

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.08.06. 09:47:54

tudjátok mi a tiltott kifejezés, a b@goly és a k€vik

zombizan · http://libertarius.blog.hu/ 2010.08.06. 10:20:29

Fideszes 1: élete pechjének tartja, hogy koránál fogva éppen kimaradt a nyolcvanas évek végének, kilencvenes évek elejének nagy lenyúlásaiból. Az idő kerekét ezért szívesen visszaforgatná, a magyar vállalkozások, a "ZEMBEREK" helyzetbe hozása alatt saját kis hitbizomány megszerzésének lehetőségét érti. Multinál dolgozó beosztottként egyáltalán nem él rosszul, mégis mindennel elégedetlen, főleg a nála kicsit idősebb, annak idején helyzetbe került embereket utálja.

Fideszes 2: Fideszes 1 hites felesége, aki magyar-történelem szakos tanárként dolgozott annak idején, de két vagy három gyermeke születése után nem ment vissza az iskolába, mert a "családi élet mindennél fontosabb", meg "a mai gyerekeket már nem öröm tanítani". Gyermekeinek példaértékű nevelése mellett a pártélet motorja és különböző civil szervezetekben is aktív. Életét egyedül Fidesz 1-gyel közös frusztrációja keseríti meg, mivel úgy érzi, megfosztották attól a lehetőségtől, hogy valódi jómódban élhessen családjával. A megfosztókat szívesen megszemélyesíti, a zsidóktól a kommunistákon át a nemzetközi karvalytőke reprezentánsaival bezárólag igen széles a repertoárja, bár ezeket a csoportokat lényegileg azonosnak tekinti.

Fideszes 3: alkoholista lúzer, akinek a párt a valahova tartozás élményét és a morális felemelkedés lehetőségét nyújtja. Mivel igencsak nyomorúságosan él, szívesen aprópénzre váltja kapcsolatait. A pártban hasznos gyalogosként tekintenek rá, de enyhe viszolygással kezelik, amihez az is hozzájárul, hogy molesztálja és megpróbálja elcsábítani a valamennyire is mutatós női aktivistákat, beleértve Fideszes 2-t is. Fideszes 1 ezért mélyen megveti és utálja, legszívesebben beverné a képét, amit gyávasága mellett Fideszes 2 taktikus szemlélete akadályoz meg, aki rámutat Fideszes 3 hasznos voltára a mozgalom számára.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.08.06. 11:30:00

@Modor Tibi: áh, ott most nem kéne politizálni, felhúztam magam néhány köcsögön. Maradok a kémiai alapú költészetnél más hasonlóknál.

maiohu 2010.08.06. 12:23:22

Színesebb a világ, az én kategóriáim:

Balliberális: a szó eredeti értelmében, tehát erősen baloldali, és egyben a liberális hülyeségeket is adja. Álomvilágban él, a gazdasághoz semmi köze nincs, nála a (köz)pénz csak úgy lesz, ami egyébként is jár. A gazdagokat megveti, gyűlöli, extra sarcokat vetne ki rájuk, ide értve már az átlagjövedelemmel rendelkezőket is, akinek van pofája kicsit előre jutni, az már szegényellenes lesz, a középosztály szitokszó. és szégyellnie kellene magát. Segélyt korlátlan mértékben bírna osztani, alanyi jogon és persze nem nyíltan, de etnikai alapon (“a legszegényebbeknek járjon csak a segély”). Liberalizmusa kimerül a szokásos emberi jogi témák szélsőséges tálalásában, néhány kisebbség sztárolásának. Ennek megfelelően melegjogi aktivista, minden évben ott van a parádén, és homofóbnak tartja azt, aki nem megy el rá (különösen ha jobboldali politikus vagy közéleti személyiség), a melegházasságot és örökbefogadást támogatja. Természetesen antirasszista és antifasiszta, ott van minden tüntin, és mindenki fasiszta náci állat, aki picit is mást mond, mint az ő véleménye. A nemzeti értékeket, hagyományokat, jelképeket megveti, giccsesnek tartja, és kikéri magának ha emiatt nem tartják magyarnak (pl blogpostot ír arról, hogy milyen gagyi a magyar himnusz). Sajátos történelemfelfogása van, aminek a lényege, hogy mindig a magyarok voltak a hibásak. Az egyházat szétválasztaná az államtól, a vallásos embereket birkának tartja. A drogokat ártalomcsökkentenné, és természetesen liberalizálná. A jobboldalt gyűlöli, a széljobbal mókás harcokat tol (szellemóriások ha találkoznak), de igazi ellensége a Fidesz-KDNP, gyakran aláír nyílt leveleket, alternatív civil szervezet tagja/szimpatizánsa. Profiljából adódóan társadalomtudományban utazik (ami nem jog v közgáz), főleg szociológia, szociálpolitika, ilyesmik. Előfordulása kizárólag urbánus környezetben, lakóhelye szintén, Újlipótváros, romkocsmák előnyben. Pártja korábban az MSZP-SZDSZ, de az MSZPből kiábrándult, mert nem adott elég segélyt (azaz balról előzi az MSZPt), mostanában az LMPre szavaz. Nagyon ritka alfaja az alteglob komcsi.

Reformliberális: a baloldali újraelosztósdit gondolkodásában félredobja, és a lejárt szavatosságú vadkapitalista szöveget adja elő. Többi teröleten osztja a balliberális véleményt, de többnyire leszarja hogy mi van a fiskális világon túl. Kóka János és Bokros Lajos hű követői szolgáltatóközpontokban dolgozó közgazdászok, kedvelt előfordulási helyük még a Műegyetem és környéke. Pártja az MSZP-SZDSZ volt, de szintén kiábrándult, ezért most az MDFre szavazott.

Baller: igazából nem érdekli a libsi jogvédelem, a cigányokat se bírja, de jól el van a kádári nosztalgiával, akkor is ha egy percet nem élt felnőtt fejjel abban a korban, fő indentitástusatában az Orbán és Fidesz gyűlölet adja. Közpolitikai képét az RTL Klub híradó és a TV2 Tények alakítja, felszínesen adja vissza az itt tálalt üres paneleket devizaárfolyamtól vizitdíjig. Göncz Árpádot minden idők legjobb elnökének tartja, szereti Oroszországot. Pártja az MSZP, de ha fiatal, lehet hogy az LMPre szavazott.

Széljobber. a ballibhez hasonlóan buta és intoleráns mint a kő, csak ellenkező irányjellel. Olyan alap rendszereket sem képes felfogni, mint a hitelpénzrendszer működése, primitív összeesküvésekben hisz, prófétája Drábik, filmje a Zeitgeist, ezek alapján kurva okosnak képzeli magát. Érvelni, vitázni viszont nem tud, ha látványosan beég, akkor a vitapartnerét egy elegáns mozdulattal a kereteken kívül helyezi (pl a közgáz áltudomány, xy zsidó, bérenc stb), és akkor már nem is lehet igaza. Szintén szereti Oroszországot. Pártja a Jobbik.

Jobber: a ballerrel állítható párhuzamba, szintén elég felszínes sajtóból szerzett véleménnyel bír, de igazából nincs fix igazodási pontja, halvány közpolitikai elképzelései kimerülnek olyan témákban, mint a kkv-k támogatása, turizmus, meg hogy termőföld meg víz nagyhatalom vagyunk. Nem szereti a cigányokat, de nem is akarja felszámolni őket. Középosztálybeli és szereti Orbán Viktort. Pártja a Fidesz.

Ókonzervatív: azaz KDNPs. Szigorú, mint a talibán, de emellé legalább álszent is. A drogosokat bezárná, a melegfelvonulást betiltaná, szívesen beleszólna és magánéletében bele is szól mindenki magánéletébe. Régen minden jobb volt.

Csúcskonzervatív: 20-30-as éveiben jár, szleskörűen tájékozott, toleráns, főleg jogi, politológiai vagy közgáz végezettséggel, jól fizető állással rendelkezik. Gyakran utazik külföldre, Heti Válasz előfizetése van, családos, heteroszexuális, a liberálisokat, baloldalt nagyon nem szereti, viszont gyakran mozog velök azonos körökben. Gyakran van közéleti blogja, főoldala a Mandiner vagy a Konzervatórium, jól bánik az internettel. Nyelveket beszél, és ezzel a tudásával él is, olvassa a külföldi sajtót. Borbuzi, szívesen hallgat Ákost, szereti a történelmet, nem szereti Oroszországot, az Egyesült Államokat annál inkább (atlantista). Vallásos, gyakrna idéz konezrvatív filozófusokról. Pártja a Fidesz.

Egyiketsem: fentiek tetszőleges módon keveri, elképesztő zagyva hülyeségeket összehordva, kerüli a politikát, a sajtót, mégis határozottan lenézi azokat akik politizálnak, felsőbbrendűnek képzeli magát. Szereti a modoros szófordulatokat. Nem megy szavazni. Ha mégis, akkor a baloldali pallettáról választ.

És végére a legszebb kategória, az indexliberális: napjaink terméke, azt próbálja meg eljátszani, hogy létezik normális liberalizmus. Mondanom sem kell, hogy nem sikerül neki:), általában hiparlaza, bulizik, tép, piál, jól keres, de sokat is költ, jópofának képzeli magát, ezért cool filmeket néz, zenéket hallgat, könyveket olvas, ezekből idéz. félelem és rettegés vagy ponyvaregény előnyben. A gonzoskodás mellett persze rettenet szakértő midnen témában, de természetesen a fidesz mindig egy picit gonoszabb és lúzerebb, de nem olyan nyíltan van adagolva a sztori, mint a többieknél. Olvasott, művelt, kerüli a nyílt libsi hülyeséget. Nem fog kimenni egy antifaiszta tüntetésre, de bármikor ír egy cikket hogy miért iszonyat veszélyes a médiatörvény. Szeret a csúcskonzervatívokkal vitázni, itt gyakran él olyan eszközökkel, mint az irónia és a túlzás, bár igazából nem megy neki. Mikroblogja van, gyakran kommentel, de ott megalázásra játszik. Pártja az LMP (korábban SZDSZ), esetleg Fidesz, a Jobbikot kineveti, nem veszi komolyan, az MSZPt is próbálja, de inkább féli a hálózati hatalmat.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.08.06. 12:45:18

@maiohu:

Nekem igenis nagyon megy a túlzás, az irónia, sőt, még a szarkazmust is ismerem. Őőőő.... upsz!

maiohu 2010.08.06. 12:53:53

@El Topo (Sgt. Elias): és az olvasottat és a műveltet magadra vetted? :)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.08.06. 12:56:26

@maiohu:

Simán! A nyomtatott nagybetűket simán olvasom, és ismerem majdnem az összes kicsit is.

Celtic 2010.08.06. 13:33:20

@Professor Pizka: Maga a post nekem sem jott be igazan, de ez a leiras mar tokeletes lett :)

zombizan · http://libertarius.blog.hu/ 2010.08.06. 20:47:38

@Modor Tibi: a rendelkezésre álló időben eddig jutottam :-)

Egyébként a posztban szereplő kérdésre: "A klasszikus, rendszerváltáskori fideszesről talán tényleg nem is tudjuk, hol tart mostanában ideológia vagy pártpreferencia szintjén" a saját példám alapján az a válasz, hogy ideológiai téren kb. ugyanott, ahol 89-ben, leszámítva persze azt a bölcsességet, amit az elmúlt 21 év tapasztalata hozott. Pártpreferencia terén meg sehol, illetve a protest szavazásnál.

magyar-magyar szótár 2010.08.07. 03:47:55

@Szende Aurélia: Az elmúlt 20 év egyik legostobább és legvégzetesebb tévedése az oldalasozás. Nincsen itten se jobb, se bal oldal, semmi éjraópaji kateg nem áll meg, se aa konz, se a lib. Teszemazt a ballibsizés hájjal kenegetés volt a semnem bal, semnem lib oldalnak. Max libák voltak liberálisain, jó ostobák, mindkét néhai liberális pártunk. Na, és az LMP nem más, mint műliberális seggfejeink retro kopírja, enyhe benettonZŐD vonásokkal...

@Donna Anna: Gondolom, Ön úgy 4-6-12 éves lehetett azidőtájt, amikor Torgyán doktor még nem ez a joviális, mókás celeb bácsi, hanem Fasiszta Rém volt. Háhogva várták megfelelőoldali nyalista újságíróink, hogy következzen már be a katasztrófa és legyen Torgyán köztársasági elnök. Épp a minap röhögtem azon, hogy a mai jógyerekek azt hazudják, hogy az akkor MDF akadályozta meg Torgyán ambícióit. Na, ésamikor mégse nem lett Torgyán KE , akkor kezdtek csak igazán zsigerből gyűlölködni a jógyerkekek. (2000-ből már vannak ám neteen előguglizható szövegek... de mi-mindenek papíron 1995-ből!)

csi szi 2010.08.07. 07:59:59

@magyar-magyar szótár: No, azért Torgyán doktor sosem volt olyan kaliberű Fasiszta Rém, mint mondjuk Csurka. Nem vették őt komolyan, azt is tudta róla mindenki, hogy ő nem antiszemita, sőt (mondjuk ettől még gáz volt, amikor miniszter lett, és olyan figurákat szabadított az országra, mint Szabadi. Jó pont a fidesznek, hogy kinyírta a doktor urat és a pártját), de azért ciki lett volna, ha KE lett volna belőle. OV pedig szándékosan nyitva hagyta az utolsó pillanatig, hogy akkor most tényleg az lesz-e vagy nem. Ahogy a naiv Sólyomot is hintába ültette most. Na de ez már politizálás.

scsaba1 2010.08.07. 11:51:49

@maiohu:

Én nagyon ritkán mondok ilyet, de jobb, mint a poszt. Vagyis poszt a kommentedel együtt mindent visz. (Hogy Tibby felé is nyomjak leheletfinom melegcsókokat)

Egyébként meg kabbe :), pont ilyesmit írogattam én is is wordben, nem fukarkodva a jelzőkkel, hogy majd bekommentelem, csak mostanában nagyon kevés időm van hosszabb kommenteket írni, így jóformán bekezdésenként készül.

A csúcskonzervatívban meg tökre magamra ismertem, annyi különbséggel, hogy én az Egyesült Államokat sem szeretem (meg úgy általában a nagyhatalmakat), meg vallásos sem vagyok, csak tiszteletben tartom őket - az agyevő szekták kivételével.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.08.07. 15:30:58

@neccharisnyás útonálló:

Hát a végzetes vonzerő, ami árad belőlem, bammeg!:D

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.07. 16:03:05

@El Topo (Sgt. Elias):
De hogy mindig a férfiak kattannak rád... én félnék a helyedben. LOL

maiohu 2010.08.07. 16:10:32

@scsaba1: ez is csak pár docs-ban összegányolt gondolat, erősen fejlesztendő:) igazából oldalakat lehetne írni mindegyik típusról, a bloghu-n szerencsére százával rohangálnak az elemezhető mintapéldányok:)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.07. 16:29:15

@El Topo (Sgt. Elias):
Szintaktikailag fogalmazd át, mert nem bírom dekódolni.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.08.07. 16:40:18

@neccharisnyás útonálló:

Tehát messze nem csak férfiak.
A VB-n éppen három nőszemély volt a zászlóvivője a Tiltsák ki Topót Örökre klubnak.
És a mandineren is ott van magnamater, meg miloka, az IQ fighter banyák.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.07. 16:42:05

@El Topo (Sgt. Elias):
Ó, lemaradok mindenről.
Bögrét kapnak-e tőled?

nyílméregbéka 2010.08.07. 17:45:19

Tudom jól, hogy gyík vagyok, de nekem tetszik a 2farkú qtya. Eeeegen, tudom, hogy szavazattemető meg komolytalan, na de az ő plakátjuk az egyetlen, amitől nem fakadok sírva vagy nem akarok belerúgni. Aranyosan fest a kutya, na... És olyanok vannak kiírva, mint ingyen sör, illetve Boldogok lesztek! :-)
Hát nem jobb ezt nézni? :-)

sorica123 (törölt) 2010.08.08. 00:03:56

@Szende Aurélia: te minőségi termék, hogy a fejedre estél a gyártósorról. Jobbra, persze. Remélem, egy paródia vagy, bár ilyet hallottam már halál komolyan is előadva.
@zombizan: a 'Térdre, imához!' meg nemisvót... ki, és legfőképpen miből gondolja, hogy pont a Fidesz lóg ki a Parlament általános hülyeségszintjéből, és pont fölfele?
@maiohu: ez mind nagyon szép, de 'normális liberalizmus' alatt mit értesz? Szerintem a liberalizmus, úgymint szabadelvűség (minden pluszjelentés, kísérő grimasz, helyi íz nélkül) egy normális dolog, ha nem járatják le, nem a gyengekezűséggel, bénázással, katyvaszos elvekkel teszik azonossá. Itt az utóbbi történt, ezért nem célszerű ezt a szót használni. De amúgy az egész szabadelvűség annyi, hogy az embereknek egy belső kontrollra lenne szükségük elsősorban, és alapszabályokra.

maiohu 2010.08.08. 15:39:16

@sorica123: a csúcskonzervatív okoskodó (de iszonyat felszínes) énemnek erről az a véleménye, hogy a szabadság alapvetően a konzervatív világkép része (a hagyománnyal együtt), de a szabadság forrása nem egy forradalom által kiharcolt, törvénybe iktatott dogma, hanem szerves fejlődés eredménye kell hogy legyen. Pl egy honfoglalás kori magyarnak lehet hogy több szabadsága volt, mint egy mostani magyar állampolgárnak, pedig nem volt díszes Alkotmányba foglalva az emberi meg polgári jogaik. Vagy a sztálini magyar alkotmány is gyönyörű szép emberi jogi gondolatokat fogalmazott meg, csak éppen a gyakorlatban ugye ez szart sem ért.

Szóval szép dolog a liberalizmus, könnyen eladható, de szabadságot ritkán hoz. És igazából a módszertana miatt esélytelen, a szabadságjogok már teljesen beépültek a joganyagba, ami ez után van már az (jó modorosan szólva) nem szabadság, hanem szabadosság. Új szabadságjogot nehezen tud már kitalálni a liberalizmus (ezért néz ki deviancia pártolásnak a tevékenységük), az eszköztáruk pedig (tünti és nyíltlevél) pedig teljesen alkalmatlan a meglévő szabadságjogok gyakorlati érvényesítésére. Mert ahhoz gazdasági erő/függetlenség és polgári társadalom kell, amit sajnos nem lehet törvénybe foglalással, tüntetéssel meg antifasiszta aknamunkával megteremteni.

maiohu 2010.08.08. 15:45:53

@sorica123: a végkövetkeztetés lemaradt, a liberalizmus egy káros, debil eszme, nincs benne semmi szép semmi jó. Olyan mint a kommunizmus.

Az az ultramodorosság meg van mindenkinek, hogy a kommunizmus (a marxizmus) egy szép és nemes eszme, csak a gyakorlati megvalósításban rossz emberek kezébe került?

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2010.08.09. 07:44:12

@Magyarnaba: Hehe. Mert fiatal vagy! Én annakidején azt gondoltam, hogy majd akkor lesz vége ennek,ha kihal a "fényes szelek nemzedéke".

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.08.11. 15:55:20

@maiohu: a marxizmust megerőszakolták, mert a kor divatos eszméi közül neki volt a legnagyobb melle és legrövidebb szoknyája
süti beállítások módosítása