Az igazságos óvónéni

2010/05/15. - írta: Modor Tibi

Euridiké néni már kurvára unja. Megint ott áll előtte a két hülyegyerek: Attiska és Milánka. Pedig ő már hányszor igazságot tett, és mégse jó nekik sehogy.

Atti az idősebb és nagyobb: de behemótságához, csöndességéhez élhetetlenség, naivitás és helyenként hirtelen harag is társulhat - ezzel hajlamos addigi jó magaviseletét tökéletesen lenulllázni.

Milánka fiatalabb és kisebb termetű, de mindig sunyi és agresszív volt. Mindig kivárja, hogy az óvónéni pont ne nézzen oda, és akkor gyorsan leköpi Attiskát, esetleg belecsíp a tomporába. Mire Atti karja ütésre lendülne, Euridiké néni pont észreveszi, és sarokba állítja a verekedő nagyfiút.

Talán két éve Milán megirigyelte Attila autóskártya-gyűjteményét, és megpróbált elcsenni tőle 1-2 lapot - főleg a ZIL meg a Bentley tetszett neki. -Pont a két mindenvivőm kéne, te kis rohadék? -Attis már le is osztott egy tockost a kis szeplős, széles arcú Milánnak. Euridiké néni érezte, hogy ez így nem mehet tovább: elkobozta a pakli kártyát - persze mindkét gyerek csakis a magáénak vallotta a játékot.

-Euridiké néni, nem láttad, de ő lopta el a legjobb lapjaimat, ezt még az anyukáméktól kaptam karácsonyra!

-Euridiké néni, a Attila hazudik, mert én meg a nagypapámtól kaptam karácsonyra azt!

(-Kettőn áll a vásár, az igazság valahol középen lehet. Kis provokatőr, nagy mamlasz - na de nyugodjanak le: fele-fele.)

Attiska próbált berzenkedni, de Euridiké néni további retorziókat helyezett kilátásba, ha nem marad nyugton a seggén - úgyhogy látszólag, duzzogva belement. Persze legbelül sosem adta fel, és csak a kedvező alkalomra várt, hogy visszavegye legalább a két mindenvivőt.

Egy évvel később Attis új kisbarátokat talált a középső csopiban Norbika és Renátó személyében. Mivel mindhármuknak voltak gondjai a Milán-féle bandával, ezért összeálltak - Norbi villámgyorsan befenyítette Milánkáékat, és a kártyák nagy részét sűrű bocsánatkérések közepette vissza is szerezték. Milánka be is állt közéjük bandázni pár hónapra. Ő igazából mindig is velük akart bunkert építeni, csak nem engedték.

A pünkösdi királyság azonban ugye rövid életű: Norbiékat hamarosan lerugdalta a mászókáról egy harmadik brancs Ivánka és Patrik vezetésével. A földön fekvő, homokkal teleszórt fülű Attisékhoz odament végül Milánka és Bogdánka, és miközben újra leköpködte és lepisilte a síró kisfiúkat, szépen újra elvette a kártyákat Euridiké néni engedélyével - majd elment Ivánkáékkal játszani. Előtte még Bogdánka Attis leukoplasztozott szemüvegét is összetörte; biztos, ami biztos.

A következő hónapokban új óvónénit kaptak a srácok Tánya néni személyében, aki azonnal ráparancsolt Norbiékra meg Attisékra is, hogy tessék szépen Ivánkáékkal játszani, és hipp-hopp kibékülni. Ment is ez így jó sokáig, csak néha rosszalkodtak - egyedül Attiska próbált rossz fát tenni a tűzre, de őt gyorsan lehűtötte Tánya néni egy csodás bordással, hogy elvegye a kedvét a további hiperaktivitástól. A szipogó kisfiút az óvónéni golyórágóval engesztelte ki, hasonlóképpen a többiekhez.

Na de Tánya nénit nyugdíjba küldték nemsokára! És ki lett az új óvónéni? Természetesen újra Euridiké néni, akitől mindenki egyszerre tartott, de ugyanakkor változást is remélt - de kivárt.

Milánkának közben elkezdett nőni az egyik csontfoga, és egyre nagyobb lett az arca. A Bentley-t kicsit megtépkedte, megtaposta, és közben a középső ujját mutogatta Attiskának - persze csakis az óvónéni háta mögött. Attiska csak szomorkodott, és továbbra is barátkozni próbált, hiszen a szeretet ereje mindent legyőz - apukája ezzel nyugtatgatta folyton. De csak rosszabb lett a helyzet, Milánka már takonnyal is kenegette a mindenvivő lapokat.

Attilácska nem bírta tovább, szólt az óvónéninek.

-Milánka, hát ez igaz? Végülis nem tiltja semmi, szóval csak óvatosan. Ti meg intézzétek el egymás között, hagyjatok már békén, a kurva anyátokat. Mindkettőtök megéri a pénzét.

Attisnak tele lett a kis töke, és elkezdett eljárni dzsúdózni, heti kétszer - apukája hozta-vitte. Egyre többet nézegette a Milánkánál maradt kártyáit. Oda is szólt neki, hogy hamarosan kiegyengeti, megtisztogatja őket. De persze nem veszi vissza őket.

Milánka toporzékolni, bömbölni kezdett.

-Meg leszel mondva a óvónéninek! Ha még egy ilyet szólsz, akkor összetépem a mindenvivőket, te kis fasz!

És Euridiké néni már megint türelmetlenül néz.

-Hát nem megmondtam, fiúk, hogy maradjatok a seneketeken, mi? Most megint tegyek én igazságot? Tudjátok mit? Hívom Bogdánka apukáját, majd ő ítélkezik...

30 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2010.05.15. 14:08:26

Attila egyébként adja meg a kettős homokozópolgárságot, Milánka örüljön a sok matchboxainak és nyugodjon bele, hogy Attila ott is homokozót lát, amit Milánka sose fog érezni. Hajrá egyesült Euridiké néni :)))

kisebbik rokk 2010.05.15. 15:13:04

A néni nagyon kemény. Az én legendás Rózsi nénim Eurüdiké nénihez képest angyal, és talán későbbi generáció, de borzalmas és emlékezetes pillanatokat okozott.
Szerencsére ritkán volt a csoportunkkal, de ha ő felügyelt, nem volt szabad beszélgetni ebéd közben. Egyszer kiment valamiért, a csoport óriási sivalkodásba kezdett (egyébként akkor volt divatban a "ne nevess, mert kifut a bableves"-mondogatás és soha meg nem unás). Mikor visszajött Rózsi néni, én egy másodperccel később hagytam abba a _bazseválást_, mint a többiek, ezért én lettem a sarokba küldve az egész csoport miatt. De egy óvatlan pillanatban elkommandóztam a sarokból, és némi kutakodás után Rózsi néni az egyik kiságy alól rángatott ki.
Rózsi néni azt sem szerette, ha csendespihenő alatt valakinek nyitva van a szeme. Akinél ilyet látott, annak a fejére húzatta a takaróját. De a szinkronszínész kislányának, Esztikének nem volt muszáj aludnia, ha nem akart, viszont cserébe meg kellett masszíroznia Rózsi néni fodrászolt fejét.

Elnézést, lehet, hogy nem kellene elmennie a posztnak a saját, érdektelen traumák sorolgatásához, de úgyis el fog. :)

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2010.05.15. 15:43:57

Hú bazmeg az óvoda, nálunk volt egy gyerek, olyan szemüvegkerettel, hogy a fülére automatice rápasszolt, szóval ugrálás hatására sem esett le.
Na ez a klambó a nagy délutáni alvás alatt amikor az ovónők épp kimentek kávézni kb 5 percre letolta a gatyáját és mindenkinek megmutatta a seggét, amitől persze mindenki totálisan kikészült, de a geci csajok megmondták ezért átvitték büntiből más csoportokhoz és ott is meg kellett mutatnia a valagát.

Noked-Lee 2010.05.15. 17:26:06

hát, pedig milánkára már ráfér pár pofon!

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2010.05.15. 18:42:28

nekem euridiké osztálytársam volt.

Kacagó gerle · http://hobbitippek.blog.hu/ 2010.05.15. 18:50:48

Van összefüggés Euridiké néni és az Ősanya típusú nők között?

Gregorius_hun 2010.05.15. 19:21:18

Eurikidé nénininek logopédusnak kellett volna mennie ilyen névvel...

Styxx 2010.05.15. 19:27:34

A folytatásban remélem a kis gyíkoknak bolti lopás ügye is lesz.
@Csehszlovák Kém:
Elkéstél kisvakond, Euridiké nénit Bogdánka apukája sunázza:-)

bikmakk · http://srbija.blog.hu 2010.05.15. 19:48:21

@Csehszlovák Kém: úgy érted, Euridiké néni szereti a belga pralinét?

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.05.15. 20:39:08

én is jártam óvodába, de már nem emlékszem mi volt.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2010.05.16. 01:53:23

@bikmakk: Úgy hallottam inkább a Hoegaardent komázza.

Faluzsaru 2010.05.16. 05:40:49

@Blassius: Nálunk is volt egy ilyen gyerek. A kérdés, hogy vajon egy oviba jártunk-e, vagy mindenhol van egy gatyaletolós?

scsaba1 2010.05.16. 08:48:24

Egyébként Milánka igazi kis féreg gyerek. Nekem is volt ilyen osztálytársam alsóban. Az ember legszívesebben letaposná egy pedálos autóval, és addig menne előre-hátra a fején, amíg mozog. (Bár elég csórók voltunk, így egy szép és nagy pedálos autó nekem elérhetetlen vágyálom volt.)

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.05.16. 10:28:56

És hogy folytatódik? Húsz év múlva Milánka megirigyli Attis autósgyűjteményét, és egy valagnyi TNT-t pakol a Jaguárja alá, majd levegőbe repíti valahol a nyolcban. A tárgyalásra Euridiké néni az élettől és az alkoholtól megviselten érkezik.

Sarah Connor 2010.05.16. 17:50:17

alig vártam hogy felnőtt legyek, és magam dönthessek hogy milyen közösségbe tartozom. az ilyen kis véglények már oviban is idegesítettek.

Auris 2010.05.16. 18:11:59

Az a baj, hogy Attisnak közben megszületett a féltestvére, Romeo. Ő mindig megdézsmálta Attis túró rudi adagját a frigóban, és szegény Attis egyre csak vesztett a testsúlyából, míg Romeo pedig csak gyarapodott. Egyszer aztán már amikor felé is nőtt, elvette az összes autós kártyáját és kijelentette, hogy Attis nyugodtan elköltözhet a híd alá, ha akar, de a kártyák már az övéi.

Anyus, aki liberális szellemben nevelte őket, mindig Romeo mellé állt, mert szegény hátrányos helyzetben volt Attissal szemben az Anyus szerint, hiszen az ő apukája nem élt velük.

Szegény Attist az oviban Milánka macerálta, de néha-néha azért Bogdánka és Milo is bele-bele rúgott (bár utóbbinak Albival is rendesen meggyűlt a baja, aki meg tőle szedte el a legrégibb kártyáit, úgyhogy néha egymás vállán sírták ki egymást Attissal, hogy milyen igazságtalan az élet). Otthon sem volt maradása Romeo-tól, s csak magában mert szipogni néha az ovi WC-jében, ahol senki sem látta.

Néha elmerengett azokon az időkön, amikor még az összes kártya az ő kezében volt, de nem tudta, hogyan erősödhetne meg annyira, hogy övé legyen újra minden, amit elvettek tőle.

Damján · http://magyarispita.blog.hu/ 2010.05.16. 18:27:07

5* (vagy pirospont, vagy mi van oviban) a posztra! :)

Nagyon jó a meglátás, Attis egyetlen esélye, ha 1) eltanulja Milánkától hogy lehet az igazságtalan, önző Euridiké nénit kijátszani 2) kettőzött erővel folytatja az edzést 3) a kellő pillanatban, amikor az ovónénit épp nem érdekli a dolog, lerendezi Milánkát.. De hát Attis sajnos töketlen ehhez, nem így lett nevelve. Szívni fog, ha ilyen marad...

FeketeFarkas 2010.05.16. 22:01:17

Nagyjából lejött, hogy Attis = FIDESZ, Milánka = MSZP de ki a csoda Euridiké néni? Az EU? És a többiek?

@Auris: jó hsz

Fém Fatál 2010.05.16. 22:33:23

Játékos történelem óra. Szép lett, Tibi.

Lenry 2010.05.16. 22:43:45

@FeketeFarkas: szerintem: Attis = magyarok, Euridiké néni az EU, Milánkáék = kisantant, Norbi = Nemzetiszocialista Németország, Renátó = NS Olaszo., Ivánka = SzU, Patrik = Anglia/USA

scsaba1 2010.05.17. 00:36:55

@FeketeFarkas:

Nem gondoltam azt, hogy valakinek ez nem egyértelmű, hogy a szlovák-magyar viszonyról van szó...:D

vincere 2010.05.17. 11:43:34

"Az OVI olyan hely, hogy itt a dömper százhússzal tép el!
Ne kérdezd mit szállít és ne szólj be, mert még leszakad a hinta alattad!"

Mitya Ivanov 2010.05.17. 13:34:33

@vincere: nem százhússzal, hanem szászússzal

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.05.17. 14:25:48

@scsaba1: sajna mint látod, nem, hányan kezdtek el az óvónénijükről értekezni, ugye...

Orwell Állatfarmját azért húzták le annak idején, merthogy nem több, mint jól sikerült allegória...

nesze bazdmeg, allegória:) Orwellnek most kellene írnia:)

farkasokkal tancolo 2010.05.17. 23:31:50

Szerintem itt Szlovákiáról (MIlánka) és Magyarországról (Attiska) van szó, az ovónénik meg az EU-ban keresendők... :-)

Szalacsi_Dezső 2010.05.18. 10:57:25

Nálunk olyan kislány volt, aki a punciját mutogatta a fiúknak.
Volt egy fiú, akinek olyan rávasalhatós matricás pólója volt, amint egy víziló volt, azt nagyon irigyeltem. :-)
süti beállítások módosítása