Olvasói rovat - A modoros motoros

2009/09/18. - írta: Modor Tibi

Micsoda frappáns szójáték, igaz?

A továbbiakat pedig Gigger Zulnak köszönjétek (mi ehhez sem értünk), íme:

Újmotoros:

Általában középkorú, bajuszos, kopaszodó, szemüveges, alacsony férfi, aki gyerekkori álmát valósítja meg a motorozással. Vagy először ül életében motoron, vagy először a sajátján. Minimális önerővel, akciós svejcifrankos hitelre vett vadiúj középkategóriás tucatmotorja van. Onnan lehet ráismerni, hogy a kocsisorok között bizonytalanul billeg a piros lámpa felé araszolva. Ruházata: olcsó, nyitható állrészű sisak és egy vékony bőrkabát. Alatta kényelmes irodai ruházat, olasz félcipő, ujjatlan kesztyű, vagy még az sem.

 

A minőségtudatos:

Jólszituált közepvezető, aki értékeli a minőséget, és vakon megbízik a feljesztőmérnökök hozzáértésében és a formatervezők jó ízlésében. A sajátjában kevésbé. Szerencsére. A minőségre áldozni is hajlandó, nem rest a motor árának felét extrákra elkölteni. Motorozni a használati utasításból tanul, ami a semminél mégiscsak több. Különös ismertetőjele, hogy a kanyarokat lépésben teszi meg és az egyenesekben hozza be a lemaradást. Ruházata szintetikus szövet, továbbá a motorjával azonos márkáju és színű.

 

Csopperes:

A tehetősebbnek, illetve akiknek jobb a hitele, annak természetesen herlidévidzonja van, amivel legtöbbször diszkóparkolókba, igényes motoros pubokba, dinerekbe jár és nyaranta nekivág az alsóörsi találkozónak, de félúton akkor is megáll pihenni. Kötelező tartozék a kovbojcsizma, húsz deka arany, illetve 0,4 négyzetméter tetoválás. Alapvetően izmos testalkatú, jó kondiban van, ha mégis sörhasat eresztene, akkor férfiasságát szakállnövesztéssel kompenzálja. Társasutazás keretében már járt az USA-ban, de nem tudja kiejteni a Harley-Davidson-t helyesen. Árérzékenyebbeknek 1400 köbcenti és 300 kiló feletti japán cruiser. Alapvetően szabadnak született, ezt csak egy forgalmi dugó, egy trafipax, illetve a havi törlesztő sárga csekkje tudja vele rövidebb időre feledtetni.

 

Szpídes:

Kizárólag a legerősebb sportmotorral jár, amivel nagyon jól lehet egykerekezni a belvárosban. Kötelező tartozék a versenygumi, a kibelezett kipufogó, vagy igényesebbeknek a karbon dob, a szükséges plusz egy-két lóerőhöz. Plázában, bevásárlóutcában járkálva hanyagul húzza maga után egyrészes bőroverálljának hátravetett, felső részét. Presztízskérdést csinál abból, hogy hány perc hány másodperc alatt szeli át Pestet dugóban, ezt bizonyítandó videókamerát szigszalagoz a tankra. Az éjszaka közepén hazaérve a garázsrámpán lefele gurulva is húzza a gázt, nehogy valaki lemaradjon róla.

 

Fiatal robogós:

A városi forgalom császára. Kicsit a biciklisfutárra hajaz, abban a tekintetben, hogy szerinte a KRESZ csak a rendszámos résztvevőkre vonatkozik. A hetven köbcentisre fúrt blokk és a tuningkipufogó az ő magánügye. A szétmosott tréningnadrág azért előnyös viselet, mert anyu nem lesz mérges, ha esetleg összekoszolódik, csak akkor, ha el is szakad egy balesetben. Gyülekezőhelye a játszótér, lakótelepi kutyaszarató.

 

Középkorú robogós:

Belvárosi irodai munkás, akinek stílusa, sőtmitöbb életstílusa van. Tudja, hogy a dizájn őshazája Itália, ezért a fekete-fehér olasz művészfilmekből vagy a mediterrán nyaralásokon megismert Vespa mai változatával jár, vagy bármi mással, ami nem kínai. Bukósisakja formatervezett tekegolyó, színben harmonizáló. Mivel védőfelszerelést nem lehet kapni hasonló stílusban, így marad a gyapjúszövet öltöny, selyem nyakkendő, lágy bőrkesztyű, illetve hölgyeknek a kiskosztüm és magassarkú. Kizárólag verőfényes napsütésben láthatóak.

 

Endúrós:

Ő a Pári-Dákár aspiráns, akinek nem telik sivatagra, ezért a megmaradt hazai természetet tekinti saját játszóterének. A vadállományban, illetve az útjába kerülő kirándulókban potenciális balesetforrást lát. Kizárólag csapatostul lehet látni, és egy óra motorozás után GPS-szel megkeresik a falu kocsmáját, ahol úgy parkolják le a sáros motorjaikat, hogy minden gyerek és kiscsaj megcsodálhassa őket, miközben ők a nap fáradalmait heverik ki.

Sokat gondolkoztam, hogy egyik legjobb barátommal folytatott beszélgetésemről említést tegyek-e, hát tessék, nem tudom magamban tartani:

-Te, olyan jókat lehet krosszozni egy enduróval az erdőben, semmivel össze nem hasonlítható élmény!

-És az nem zavar, hogy esetleg tönkreteszed ezzel az aljnövényzetet meg ki tudja, még mit?

-Miért, az jobb, ha a vaddisznók túrják szét?

111 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

inkarnate 2009.09.18. 11:08:21

Jó, hogy beírtad fasza csattanó :D

öntelt radírpók 2009.09.18. 11:22:02

jó poszt, kivéve az endúróst: semmi modorosság nincs bennük, modortalan, tuskó gennyládák

Gaius Plinius Secundus 2009.09.18. 11:23:22

Kimaradt az a tipus, aki kulso,belso hianyossagait szeretne kompenzalni azzal, hogy draga motort vesz 32 evesen, mert igy majd az eslvesztegetett nomentes evek vegre megszunnek, hiszen minden no alma egy motoros srac. Aztan legtobbszor nem igazan jon be a dolog.

raoul_duke 2009.09.18. 11:26:04

Protektor, protektoros dzseki, nadrág. Gerincprotektor, térdprotektor.

bekbórd! 2009.09.18. 11:34:33

Az alsóörsi hárlifesztivál, az ám a modoros banzáj: reggel Boros-Bochkor, este Bikini. Meg sör. Gyémántkemény életérzés!

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2009.09.18. 11:35:06

Kimaradtak a közeli vízfelülethez ezeréves simsonnal járók, fején bilikék UV-szítta műanyagbili, vállán a pecáscucc, oldalt a diszperzitesvödör kifelé az etetőanyaggal, visszafelé a zsákmánnyal (megvásárolva a halboltban). Mögöttük olajosan kék füst.

Rafael Jiménez Valéra (barátoknak csak Rafi) 2009.09.18. 11:35:08

"Általában középkorú, bajuszos, kopaszodó, szemüveges, alacsony férfi, aki gyerekkori álmát valósítja meg a motorozással"

A sorokat olvasva jutott eszembe az a típus, akit gyerekkorban valami testi hiba (szemüveges,. dagadt, púpos stb.) miatt állandóan csúfoltak

és/vagy

akit "ciki" szakkörre vagy szolfézsre járattak a szülei, ahol több volt a csaj és persze mindegyik kiröhögte

és/vagy

akinek, ha sportba fogott, akkor általában a labdaszedő, estleg a márkás cuccait (labda, kesztyű stb.) kölcsönadó szerepe jutott.

Az ilyen 50 éves korára - már amelyik befutott - az elvesztett fiatalságát kompenzálandó chopperezésbe, cabriózásba fog, hisz' pénze van rá.

Ez is posztra alkalmas téma lenne...

virágelvtárs 2009.09.18. 11:44:49

Meg a falusi simpsonosok, akik 13 éves koruk óta, valahogy már motorozgatnak, elsőként teszik le a jogsit, és MINDIG SZERELNEK, BÜTYKÖLNEK, SZÖSZMÖTÖLNEK, ÁLLÍTGATNAK, TUNINGOLNAK.
Mindent megtudnak csinálni, még valami:
Mindig olajos a kezük, de kezet mindig akarnak fogni, a parasztabbja, megmarkolja a kezed, az értelmesebb, vagy közelibb haver meg MINDIG megjegyzi, hogy, olajos, ezért CSUKLÓT nyújt oda.

"- Figyi Lacikám, neharagudjál már, nyakig kenőzsír vagyok, amúgy veled meg mivan, semmi?
Én csak most reszeltem át a tengelycsavarokat, meg kéthelyen felfúrtam a hondát, olyan hangja lesz holnap, mint egy Herlinek!"

Ilyeneket beszélnek, és meg sem fordul a fejükben, hogy én még azt sem tudom, mi az a "felfúrni".

szabiaki (törölt) 2009.09.18. 12:55:59

Kimaradt a 25-30 év közötti szűz akit nem is érdekelnek a csajok, gondolom az alsótestrészi rossz vérkeringés miatt. Színes mindent védő ruhában enyhén rogyasztott járásban egyik kezében a sisakkal jön be az irodába.
Kicsit túlsúlyos is meg pocakos is.

scsaba1 2009.09.18. 12:57:54

Ez lett címlapos? Pedig az "Asszimiláns" szvsz. jobb..

Jim Raynor 2009.09.18. 13:21:31

és a babettások vazzeg?! :D

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2009.09.18. 13:23:18

Jóféle :) motorosként (is) tetszett.

De hiányos: kimaradt a szupertúrázó.

SZIGORÚAN 40 (50?) feletti, nős tulaj. Fél telet azzal tölti, hogy megtervezze: milyen módon nem ment még a Gardára, a hideg évszak második felében helyet keres a mosogatógépnek a motoron - a nélkül hogy le kéne vennie a házimozit, és a beépített mikro-sütőt.
A GPS-e többet ér, mint a szomszéd gyerek öreg sportmotorja, de ha leesik a gyertyapipa, csak az assistance száma jut eszébe: visszarakni már nem tudja - és nem is akarja.

Szerintem.

tblv 2009.09.18. 13:25:11

Tibikém, kihagytad korunk renenszánszát(sic!) a quadost. Praktikerben részletre vásárolt, kutyafutattón nyomulós faszkalapokat, akiknek tényleg jár a kifeszített drótkötél

adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe 2009.09.18. 13:27:47

ugyanezt kerékpárosban?
vagy autósban?

Picurigor 2009.09.18. 13:33:11

Én motorozom, ennek ellenére ez az írás nagyon ott van.

Az én kedvenc sztorim az egyik alsóörsi Harley-fesztiválhoz kapcsolódik:
pöfögök le a saját - nem Harley, mert nem telik rá - motorommal Nyíregyházáról Alsóörsre (természetesen szélben és esőben), és mit látok Balatonfűzfőn...!?
A (feltehetően) modoros Harley-s fűzfőig tréleren vitte a Harleyt, ott levette és "lemotorozott" Alsóörsre...:)

Az ilyennek minek motor???
Főleg egy Harley...

determ 2009.09.18. 13:34:30

Amit leírtál az jó. Az írás viszont nagyon hiányos, hiszen sok típus van még - mint az a kommentekből is látszik. Olyan, mintha a felénél abbamaradt volna a felsorolás...

shaft 2009.09.18. 13:36:04

lakótelepi kutyaszarató - ezen dőltem :D

determ 2009.09.18. 13:36:09

@Picurigor: Szerintem amit írsz, az nem egyedi jelenség. Ők a kompenzálók. Minek neki Hárli? Azért, hogy lássad, hogy őneki az van (a kukija, a családja és a sikeres élete helyett). Semmi másért.

El Topo (Sgt. Elias) 2009.09.18. 13:39:03

Attól szoktam jóízűeket mosolyogni, amikor "vállalkozóember" 45 fölött úgy érzi, hogy itt az idő, most már jár neki egy Harley. Alapmotorokon sosem ült, jó esetben leteszi a vizsgát, rossz esetben veszi a jogsit.
A Harley kinézete alatta már maga a modorosság. Rojtok, bojtok, tükrök, nippek, babámfasza... Talpig vadiúj bőrruha.
Aztán amikor megáll vele az első benzinkútnál, meg lehet csodálni, hogy úgy esik le a motorjáról, mint egy kibaszott zsák. Legalább otthon a garázsban gyakorolgatná kicsit a felszállás-leszállást, mielőtt villant.

gyz 2009.09.18. 13:45:49

nagyon jó :)

a szpídest és az endúróst lövetném.

a Csopperesnek meg kimaradt egy alfaja, a nemzettudatos csopperes, az vicces:

hetvenes évek magyar rockereire emlékeztető lenőtt, hosszú, de őszülő haj, bőrcucc, tarsolylemez, motor hátulján kis pálcán kb 40x20-as magyar zászló, és tetszőleges helyen elhelyezett rovásírásos szöveg. A fekete pólón Árpád-sáv, címer, turul, hátrafelé nyilazó motoros (akarom mondani, lovas) vagy ehhez hasonló motívum.

Viszont a Vespán robogó kosztümös, 20-40 éves nők nagyon rendben vannak, illetve lennének, de inkább Olaszországban látni őket.

gyz 2009.09.18. 13:49:03

@El Topo (Sgt. Elias): én ismertem ilyen faszit, aki 50 évesen egyből a Harley-n kezdte. Jött a szomszéd haverjához megmutatni a gépet, csak hát amíg gurult, addig nem volt gond, de amikor le kellett lassítani és kanyarodni, akkor szegény meglepődött, hogy milyen nehéz is a vas. Bele is borult motorostul a kerítésünkbe, úgy kellett kipecázni a Harley alól :)

Kósza 2009.09.18. 13:50:25

ugyanezt kéretik posztirósban is,... meg hozzászólósban is,....

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.09.18. 13:53:40

@tblv: ez olvasói rovat, nem én írtam.

@Picurigor: "Én motorozom, ennek ellenére ez az írás nagyon ott van." - nagyon őszinte szöveg :-))

@félreértitek már megint: mindkettő volt már, kattints a cimkékre - persze folytatni lehet.

@Kósza: posztírós is volt, na a hozzászólóssal tényleg lógok, de hát a jövőmre is kell gondolnom :-)

vivax 2009.09.18. 13:54:04

A csillogó-villogó nagyherli rojtokkal bojtokkal egyedi airbrush fényezéssel, táskákkal, meg a veszkócsizmás-bőrös gazdag műmájer faszaferivel az naggyon cinkes. Dr.amazon ügyvédnővel a nyeregben pláne.
Százszor inkább a Simsonos pecástata

Zizko 2009.09.18. 13:57:23

@Picurigor: sikeres motoros lehetsz baszod, ha az alsóörsi bohócfesztiválra jársz, téged is kár volt megtanitani irni, mint ahogy itt sok hozzászólót!
Irigységtől, és komplexusoktól hemzsegő megjegyzések,... húzzatok vissza dolgozni, innovativan, és becsülettel, már ha tudjátok mit jelent az!

mikmaq 2009.09.18. 14:03:40

Én 12-16 éves koromban sajátkezűleg felújítottam először egy Jawa Pioneert, majd egy Simson SB50-et. Ez utóbbit feltuningoltam először csopperre, majd szpídre. Az utóbbi változat volt a környék legszebb és leggyorsabb motorja! :)
Aztán meguntam az egészet, vagy kinőttem belőle, nem tudom. Ma már nincs motorom.

Viszont jókat röhögök, amikor multicégek vezetőit, meg hasonló 50 éves fazonokat látok harlival vagánykodni. Pontosabban csak beszélnek róla, mert motorra csak a (csoport)fotó erejéig ülnek.

El Topo (Sgt. Elias) 2009.09.18. 14:05:16

Aztán vannak még a szpídesek. Tisztelet a kivételnek, gazdag család uncsizó mocsodék kölkei. Gyülekezés a Skála metró előtt, a forgó óra alatt, majd a körút közönségének riogatása. Egyszerűen donornak hívom őket, csak az a baj velük, hogy sokszor nem egyedül halnak meg, hanem visznek magukkal valakit.
Múltkor a Stadionnál egy nőt úgy gázolt el egy Bandit-es, hogy gyakorlatilag kettévágta. A faszit is csak a nyakában lógó RTL-klubos belépőről lehetett azonosítani, mert a fejérőlleszakadt a sisak. Képzelhetitek.

Karmadealer · www.sajtoszsemle.blog.hu 2009.09.18. 14:11:38

Kimaradt a Motorosfutár:

Legfeljebb 250-es, de inkább kisebb (=olcsóbb, elvégre munkamotor!) bontószökevény enduró vagy robogó, MadMax stílusban, sokszor az imádság tartja egyben, de csodálatos módon motort tolni egyet sem láttam még. A motoron pizzásdoboz vagy futármotor esetén szakadt oldaltáska ,az aszfalttól 3 centiig lógatva.
Trikó, szakadt farmer, állig protektor, esővédő kéz- és lábzsák, szebb napokat látott sisak homlokra-tarkóra tolva, száj sarkából lazán kilógó bláz, egyenletes 50-60-as tempól két miliméterrel a Kamaz lököse és a Hetesbusz hátsó kereke között.

mikmaq 2009.09.18. 14:12:41

@El Topo (Sgt. Elias): Igaz, ez már nem modorosság, hanem sima emberi hülyeség! Rózsadombi 16-18 éves apukamegvettealegújabbszpídmotortnekem hülyegyerek mondta egyik budai pubban vagy 10 éve: "Baszki, a Szentendrein megint elkaptak a rendőrök, elvették a rendszámomat, mert nincs jogsim. Most megint szólhatok apámnak, hogy intézze el a haverjával, hogy visszaadják a rendszámot és nem büntessenek meg!" És elintézték neki, 2 hét múlva már motorozott. Még mindig jogsi nélkül.

Karmadealer · www.sajtoszsemle.blog.hu 2009.09.18. 14:13:13

Kimaradt a Motorosfutár:

Legfeljebb 250-es, de inkább kisebb (=olcsóbb, elvégre munkamotor!) bontószökevény enduró vagy robogó, MadMax stílusban, sokszor csak az imádság és némi szigetelőszalag tartja egyben, de csodálatos módon motort tolni egyet sem láttam még. A motoron pizzásdoboz vagy futármotor esetén szakadt oldaltáska ,az aszfalttól 3 centiig lógatva.
Trikó, szakadt farmer, állig protektor, esővédő kéz- és lábzsák, szebb napokat látott sisak homlokra-tarkóra tolva, száj sarkából lazán kilógó bláz, egyenletes 50-60-as tempól két miliméterrel a Kamaz lököse és a Hetesbusz hátsó kereke között.

kutyamacskafarka (törölt) 2009.09.18. 14:13:58

Imádom ezeket az indexes fórumokat, minden okos idejár...

A cikk írója is igazi "látó", soha senki nem írta még le ilyen frappánsan a motorosokat, aki értelmi fogyatékos.

A lényeg, hogy mindenkit le kell nézni, ugatni, mert hát persze attól sokkal-sokkal okosabbnak érzi magát az ember. Még jobb, ha rögtön az indexen teszi, hiszen így ő is hozzájárulhat a közmorál és -hangulat teljes szétcseszésének.

Külön gratuláció az utolsó sorokért, madarat tolláról, embert barátjáról.

Mielőtt mindenki leköpne, mert nem vagyok benne a nagy népi agrárcionista lehúzó showban még megjegyezném, hogy ez a motoros társadalom már kitermelt egy-két világbajnokot.

adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe 2009.09.18. 14:14:45

@Zizko:

sziven ütött valamelyik jellemzés?

vivax 2009.09.18. 14:20:27

@kutyamacskafarka:" Imádom ezeket az indexes fórumokat, minden okos idejár..." - aztán te is megmondod a tutit. azért ez nem picit öngól;))

CJKrisz 2009.09.18. 14:22:46

Jópofa, vagy inkább mondjuk úgy VICCES írás. Motorosként is tetszett. De majd jönnek a kommentek, hogy akurvaannyátazösszesköcsögmotorosnak dögöjjönmegazösszes mertszáguldozóbarmommindegyik

Egy kategóriát hiányoltam a szupertúrázón kívül. Ez pedig a BMW-s. Legalább 50 éves, nagyon tehetős, csak a német precizitásban hisz. Soha nem int vissza, sosem áll meg segíteni, mert neki BMW-je van. Ja és gyakran szereli a gépet az út szélén. :))) Bocs minden BMW-s motorostárstól. De őket mindig ezzel bosszantják, javarészt persze egyáltalán nem igaz rájuk a leírás. De a szóbeszéd ugye. Meg aztán nem zörög a haraszt... :)))

Véé 2009.09.18. 14:27:56

@kutyamacskafarka: Csodálkozom hogy csak egy valaki nem érti hogy miről szólt ez a bejegyzés.

malackarosszarc 2009.09.18. 14:32:43

Na szóval az Indian lenézi a Harley-t az Harley lenéz mindenkit kivéve az Indiant. A speed, tura motorosok lehülyézik a Harley-t... A japán motoros az összes többit és így megy ez körbe-körbe, nincs is ezzel nagy baj
alap mondatok:
- 750 köbcenti? hát a húgomnak nagyobb motorja van
- Zörögsz itt, mint egy vödör csavar,
- Ja-ja jó motor a Harley csak éppen jártányi ereje sincs
- Ezzel jársz mindig vagy van motorod is?
- Direkt megyünk lassan?

A gáz az amikor a motorozáshoz filozófiát talál ki: életérzés, meg szabadság, friss levegő
Egy 900 kilométeres túra után az életérzésed az, hogy skótkockáásra ülted a segged (legyen bármilyen a motorod), a szabadságod az, hogy egy métert nam vagy hajlandó tovább menni, a filozófiád, hogy azonnal hozzon valaki inni, a motort gyújtsuk fel, haza felé meg majd stoppolunk, a friss levegőt meg már nem érzed mert tele az orrod muslincával, benzinnel...
motoros csaj: na ez még egy érdekes dolog, valahogy felveszik az általuk férfiasnak tartott dolgokat: hegyeset köpnek, dugattyúkról meg lóerőkről beszélnek, fikázzák egymás tuning dobját ja és van olyan motor-lány egyesület mai csajkrapekoknak (vagy valami hasonló) hívja magát.
Egyszer elmentem egy ilyen csajos motoros túrára, ahol az ebédnél az volt a móka, hogy ki böffent nagyobbat - itt elváltam a társaságtól mert kurvázni nem akartam volna menni :)

egyittlakó (törölt) 2009.09.18. 14:35:25

Vannak még a büdös tapló, világháborús bili sisakos, nagymagyarország tapétás, dupla zászlós, Árpád-sávos náci agyhalottak. Igen jó célpontok gránátvető próbához.
:-)

sorica123 (törölt) 2009.09.18. 14:39:17

@kutyamacskafarka: agrárcionista. Bozsemoj. Meg úgy egyáltalán nem világos, mi a problémád azon kívül, hogy itt alacsonyan szállnak a - lehetőség szerint viccesen, paródiában előadott - kritikák. Köll hozzá humor, igen. Akkor talán nem gondolsz mindjárt arra hogy itt akár egy igazi motoros-utáló vagy 'agrárcionista' (hát még, ha tudnám is, mi az...) van.
A topikhoz, hogy ne csak okoskodjak itt: egyik ismerősöm motoros futár, ezenkívül olyan tetkós, szakállas, Don Quijote-forma pali. Jár a kollégákkal minden ilyen 'bohócparádéra', ahogy valaki aposztrofálta azt, mikor sok mot/doros van egyrakáson. A srác hosszú ideig punk-, most noise-rock bandában basszerozik. Nagyon nem jobbosak, én voltam az egyik énekesük egy darabig:) Megkérdeztük hát a srácot, mi a jó neki abban, hogy sok hátrafelé nyilazva motorozó trotlival berreg fel-alá. Mire ő: 'Hát... nem tehetek róla, hogy a barátaim fasiszták!!!' - teátrálisan felnyekkenős hanglejtéssel. Ő különben a tipikus fatalista, bármi borzalomból képes tanulni, pléhpofával.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.09.18. 14:40:14

@egyittlakó: kész szerencse, hogy vannak még ilyen toleráns emberkék kishazánkban, mint Te! :-)

sorica123 (törölt) 2009.09.18. 14:40:17

@malackarosszarc: 'Zörögsz itt, mint egy vödör csavar':DDDD *fetrengve röhögős szmájli*

tblv 2009.09.18. 14:42:09

@Modor Tibi: Bocsánat, nem lecseszésnek szántam a dolgot, már ha érted mire gondolok:)

sorica123 (törölt) 2009.09.18. 14:45:45

Robot-motorosról meg eszembe jut egy volt kolléganőm (étterem, salátás, lényegtelen), aki az ilyet legó-ruhának hívta. Szemtől szembe is, ugyanis az egyik szakácsunk is legóember volt:)

ve 2009.09.18. 14:45:53

Kimaradt még az "aszfaltbetyár", aki szerint másnak még kerékpároznia is csak állig felöltözve, az összes létező (és nem létező) KRESZ szabály betartásával szabad, ő maga viszont egy szál farmerban lazán lavíroz a villamossíneken, aztán időnként egy félresikerült manővert követően felszántja a hátával a kiskörutat. Fontos, hogy mindezt szigorúan lejárt műszakival, forgalmi nélkül és 2-3 rendőr jelenlétében produkálja.

szokeno 2009.09.18. 14:46:19

sziasztok, végre először az életben elmondhatom, hogy szerintem azok akik hangosan süvítő kipufogóval + motor zajjal rongálják a lakosság idegeit, valójában a 3cm-s kukijuk miatt állnak bosszút mindenkin, valamint úgy vélik, ha a lábuk közé kapnak egy jó nagy adag színes fémet, akkor olyan mintha nem is 3cm-s lenne, hanem 30, de én most lelepleztem őket, pedig szőke vagyok....bruhaha

egyittlakó (törölt) 2009.09.18. 14:47:19

@CJKrisz: akurvaanyjátazösszesköcsögmotorosnak, de főleg annak, aki ma reggel tankolt előttem a shell kútnál, mert ha nem vagyok munkaidőben, magam pakoltam volna odébb motorostul a kis köcsögöt, ugyanis leállt telefonálni, amikor meg szóltam neki, hogy én is tankolnék, azt mondta, hogy menjek a másik kúthoz, amikor meg át akartam húzni rajta a tömlőt, méltóztatott továbbállni, de előbb-utóbb valamelyiknek a fejébe állítom a sisakját

bikila 2009.09.18. 14:48:25

@öntelt radírpók: Nem minden endúrós megy be természetvédelmi területre. A jelzőkkel meg magadat minősítetted.

sorica123 (törölt) 2009.09.18. 14:48:35

@ve: ez az a karakter, aki mikor kilukaszott vagy micsinált kipufogóval végigrepeszt a Nagykörúton, átlag hat kutya megőrül, ugyanennyi mamicskut megkörnyékez a szívinfarktus, én meg, miután kihevertem a zajfröccsöt, modorosság szinten mindig közlöm, hogy 'Egészségedre.'?

bikila 2009.09.18. 14:49:01

@egyittlakó: na még egy kultúrember...

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.09.18. 14:50:41

@tblv: neeem, távol álljon tőlem, én is túl szűkszavú voltam. Természetesen minden kiegészítésnek örülünk, még ha nem is mi írtuk :-D

egyittlakó (törölt) 2009.09.18. 14:52:50

@szokeno: igen, azok a puhapöcsűek, akikbe mindenki beletörli a lábát: a főnöke, a felesége, a barátai és akiknek nem adatott más öröm az életükben, csak a saját farkuk húzogatása

svrider AKA stig · http://riderblog.hu/ 2009.09.18. 14:53:15

Yeah! Fasza poszt, már vártam rá régóta, pont rólunk szól! :)

Wendriner Tódor Emánuel 2009.09.18. 14:54:05

öcsém, múltkor pont egy ilyen faszombuzi garázsrámpán lefele gázhúzós KÖCSÖG ébresztette fel a gyereket. tarkónbaszni az ilyen szöges léccel.

a_fater 2009.09.18. 14:54:28

Öreg kollégám megjegyzése a párbeszédre: "talaját vesztett, vidékről származó városi bunkó" :D

egyittlakó (törölt) 2009.09.18. 14:55:08

@Modor Tibi: szóval én legyek toleráns,amikor minden éjjel eldurrognak az ablakom alatt az agyatlan barmok? :-)
nagyon vicces, jót röhögtem

egyittlakó (törölt) 2009.09.18. 15:00:38

@Wendriner Tódor Emánuel: ezeket ki kellene deportálni 6 hónapra Szibériába, átnevelő táborba, azt hiszem értékelnék a sztyeppék végtelen szabadságát

hallari 2009.09.18. 15:00:44

Nagggyyyonnnn ütős!!!!!!!! :) Amíg motoroztam, én is megfigyeltem a különbségeket, csak ennyire sarkítva nem gondoltam bele. Akik pedig bedühödtek a kikarikírozott motoros társadalmon, azok gondoljanak bele: a karikatúrán pont azért nevetünk, mert bizonyos külső jegyeket nagyon felnagyítva, eltorzítva mutat meg. Ezen nem kell kiakadni - ezért írták meg ilyenre. Ha esetleg mégis sértőnek vélnéd, gondolj bele: "Van esetleg olyan negatív tulajdonság, ami rám igaz? Akkor változtatok rajta." Már persze jellemtulajdonság, igénytelenség stb. A többit pedig nem szabad mellreszívni _ el kell felejteni.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.09.18. 15:02:52

@egyittlakó: ja, hát most miért akarod rajtuk a gránátvetést gyakorolni, a politikai hovatartozásuk miatt, vagy azért, mert felébresztettek?

Nem mindegy :-))

KopaszMercis 2009.09.18. 15:03:26

@Picurigor:

ez egy George Carlin vicc.. probalkozz ujra!

CJKrisz 2009.09.18. 15:10:35

@egyittlakó:
Az mondjuk tényleg parasztság, de elég gyakori az is, amikor az autós kolléga megtankol, a kocsiját a kút mellett hagyja és bemegy szépen kávézni. Sünt az olyannak is.

sorica123 (törölt) 2009.09.18. 15:13:26

@Modor Tibi: megpróbáltam folyamatábrában felrajzolni, mi megy le ilyenkor az ember fejében, és arra jutottam, hogy ez egy körfolyamat. Ha épp zajonganak és felébresztenek, akkor rohadt jobbosok, ha látok egy ilyen manuszt motor nélkül, akkor navazz biztos te is éjjel-nappal zörögsz a büdös járgányoddal, mikor más alszik/dógozik:) Szóval same same, but different.

gyz 2009.09.18. 15:14:24

sértődött posztoló nézzen a tükörbe, és tegye fel magának a kérdést:

1. Én vagyok, aki 250-nel, üvöltő motorral végigdöngetek egy éjjel 10-20x a Szentendrei úton vagy sem?

Ha a válasz igen, akkor én vagyok a kilövésre méltó seggagyú állat, ha nem, nem.

2. Én megyek motorral, quaddal az erdőben, zavarom a kirándulókat, az állatokat, teszem tönkre a növényzetet és szennyezem a levegőt, vagy sem?

A válaszlehetőségeket lásd feljebb.

Zizko 2009.09.18. 15:14:38

@félreértitek már megint: ha nem vagy funkcionális analfabéta, akkor tudnod kell, hogy a posztról, annak tartalmáról nem mondtam véleményt, minek is. Ezért aztán az legkevésbé sem érintett meg.
A hozzászólásokat, hozzászólókat minősitettem,... ahogy elnézem, nem hibáztam a megelőlegezett "bizalommal" !
Magyarisztán, én igy szeretlek téged.

indapasssucks 2009.09.18. 15:17:46

hát, olyan irodai-szarok-a-munkámra-inkább-de-vicces-vagyok-irok-körlevelet cucc ez, viszont az endúros az jó, csak van egy kiegészítésem.

-Te, olyan jókat lehet krosszozni egy enduróval az erdőben, semmivel össze nem hasonlítható élmény!
-És az nem zavar, hogy esetleg tönkreteszed ezzel az aljnövényzetet meg ki tudja, még mit?
-Miért, az jobb, ha a vaddisznók túrják szét?
-Nem, de azokat duplacsövűvel lövik az erdészek...

sorica123 (törölt) 2009.09.18. 15:33:39

@indapasssucks: szerintem meg nem, de ez legyen az én problémám. Most tényleg pipa vagyok, mert ezt a szarok a munkámra kitételt magamra vettem. Nem, nem szarok rá. Viszont amikor nincs órám, hadd ne kelljen haptákban ülnöm, hogy ki néz beleszarós bunkónak, ha valahova beiktatok egy netezős időt is.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.09.18. 15:57:26

Nekünk rózsaszín Simson (a Simpson az a rajzfilm, nem?) robogónk van meg hozzá citromsárga bukósisak. Nagymamámat szoktam elhozni vele a vonatállomásról, de csak a kertek alatt, mert nincs... Ja, mert ott szeretünk menni.

cd-r 2009.09.18. 16:14:25

félre ne értsetek, nincs motorom, neem is volt soha, de ez a fröcsögő gyűlölet egyesek részéről olyan szánalmas. nem fórumokon kell gyerekek belemenőseket mondani, hanem ott a motoros gyereknek a szemébe. jó tudom, a klaviatúra mögött mindenkinek 40es a bicepsze meg a farka :-)

Szabó Patrícia 2009.09.18. 16:19:59

kimaradtak, akik csak úgy szeretnek motorozni, mint pl én. enduro, speed, chopper (az nem!), de naked, bármi jöhet, mert szeretek motorozni, vagy ezt mondtam? és nem érdekel más véleménye, én sem szopatok mást, csak próbálom magam egyenrangúnak tekinteni, ami nem könnyű texasban niggerként.

nekem sokkal gázabbnak tűnnek az autóban maccsóskodó pókhasak, akik fingani is kocsival járnak, és amint magukra húzzák az ajtót, vagy kikönyökölnek balra, hogy egyből tudjanak inteni mindenkinek, akit le akarnak baszni, vagy bedőlnek jobbra 45 fokban, mert egyszerűen annyira lazák, hogy a vezetést is csak félvállról. aztán amikor az előttük haladó autós tettestársuk mondjuk parkolót keres, és nem ezerrel megy végig a veres pálnéban, akkor lehúzott ablakon félig kitolva az arcot igazuk teljes tudatában basszák oda a "menjél mááááárr, te köcsög, a kurvaanyádat, bazmeg, minek az ilyen fasznak autó..." haverfelvételi vizsgakérdést, és érzik, hogy ők most valahogy különben annál a szerencsétlen bunkónál, aki épp megállna, mert nem látta a madmax-et. aztán ha biciklist, vagy motorost látnak, akkor - egyik kézben cigi, másik a sebváltón, a faszukkal meg dudálnak - azonnal előjön belőlük a mégsokkalfelsőbbrendű érzés, hiszen egyáltalán két keréken mi a kurvaanyját keres valaki egy úttesten, és befeszült dolflundgren arccal, iszonyat lekezelő hanghordozással rántják rá a kormányt, hogy "pusztulj csíra!", hiszen védi üket a villámhárítónak is kiváló kasztni.
aztán előfordul, hogy mondjuk a dugó természetéből adódóan ő nem tud elhajtani, csikorogva egy anyázás után a motoros ember meg leszáll, de ezt biciglis is megteszi néha, és akkor két eset az általános: vagy még hangosabban ugatnak, függetlenül a koszorúerek állapotától, és ugranak ki a verdából szabályos kamai tartásban szökdelve, vagy elkezdik megmagyarázni, kicsit visszafogottabban, mert pofont bárki adhat egy ablakon keresztül, hogy "na de uram, ne haragudjon, nekem semmi bajom magával, nem vette észre, hogy majdnem elütöttem?" de, észrevettem, azért állok itt melletted, csak így közelebbről már nem tűnök annyira niggernek...

gyz 2009.09.18. 16:43:03

@bulgakov: ezzel egy vég nélküli vitát robbanthatsz ki. Persze, hogy jobban zavar az autós, mert te motorozol. És így van ez fordítva. Aztán vannak a bringások, akiket utálnak az autósok, meg a gyalogosok, a gyalogosok, akik mindenkit utálnak, és a többi.

Minden társaságban vannak tahók, meg normálisak. Ez az írás a motorosokkal foglalkozik, őket karikírozza. Aki megsértődik rá, az vagy annyira hülye, hogy nem érti, vagy érintve érzi magát.

scsaba1 2009.09.18. 17:04:50

Hőjjj, gondoltam én, hogy vaskos flém lesz a dologból...

Szabó Patrícia 2009.09.18. 17:10:17

@gyz:

ezért nem is sértődtem meg, csak mint motoros, egy motorosokkal foglalkozó post olvasója egyben, kommenteltem egyet, miután a postot elovastam.

mindennek tetejébe van autóm is, csak nem használom Bp-en, mert egy életem van, azt nem egy dugóban szeretném eltölteni, de ettől függetlenül látom, milyenek a motorosok (nem mind, mert pl én sem), pont, mint a postban, mindennek tetejébe kb 9 éve biciklizem is Budapesten, mert szeretek extrém veszélyesen élni. tehát ismerem mindhárom oldalt, kívülről, belüllről, de most a motorokról volt szó, így elmondtam egy ilyen véleményt, hogy hogyan látom a világot modoros motorosként.

ennek ellenére a legidegesítőbbek a robogósok, akiknek nem maradt más, minthogy kompenzáljanak a sebességgel a tömegcikkért, valamint hogy megmutassák, méltánytalanul nézik le őket a motorosok a sok műanyag miatt, mert ők sokkal, de sokkal gyorsabbak náluk. ha robogós áll mellém egy lámpánál, és mondjuk 250 feletti blokkja, már előre röhögök magamban, mert ő akkor is ezerrel fog elindulni egyenesen, ha nem is arra van dolga, rövidnaciban, papucsban és trikóban, nyitott, minél kisebb sisakban, vagy komilfó executive szerelésben, amiben épp egy belvárosi tárgyaló és a Menza közti 0,6 km-t tette meg 1,6 másodperc alatt.

egyébként érdekes módon motorosként motoros még nem csapott meg, sőt, van ez az integetési kényszer, ami kanyarban néha azért elég kínos, főleg, ha kuplungolnom is kell, de autóban ülve nem egyszer fenyegetett meg autóstársam életveszélyesen.

iamnobody (törölt) 2009.09.18. 17:38:44

Sztem nem sok motorost zavar egy autós, kívétel ha a fentebb említett fajta. Leszarom mit csinál, amíg nem tör az életemre, mert kikerülöm, lehagyom, leszarom..

Az legtöbb autós viszont képtelen feldolgozni, h képes vagyok a folyamatos haladásra, míg ő az elkövetkezendő fél órát az adott 100 méteren belül fogja eltölteni, addig én már rég otthon vagyok.
Egyszerűen kivannak attól, hogy nekem nem probléma a dugó. És mint sok jómagyar fusztrált f@sz elkezd megpróbálni keresztbe tenni. És persze milyen élvezetes az "egyenlő" esélyekkel való faszakodás, másfél tonna versus pár száz kiló. Ennyit tudnak és ennyit is érnek.
A biztonságból olyan nagyképűen húzgálják rád a kormányt, hogy csak na. Hurkásnyakú gyökerek a kéttonnás szarral szopnak a városban a presztizs miatt, de akkor nagyon idegesek lesznek, amikor vki azt erősíti bennük, h hiába az ML vagy az X5, ugyanolyan ócskán szopnak vele a dugóban, mint egy 1200-es Ladával! ;)
Az autós irígy a motoros helyzeti előnyére, ergo bosszúra szomjas.(de csak mert egy primitív, fusztrált néphez tartozik)
Egy motoros mit irigyelne egy autóstól?!

Hozzá kell tegyem, nem minden autós akar áthajtani motorosok nyakán, ugyanígy nem minden motoros kispöcsű-szánalom, hogy sportmotorokkal a Teréz körúton bassz@ az anyját v. egy szaros csopperrel runstop-olja végig azt.
Tehát mindig vannak kivételek, sosem lehet általánosítani.

Viszont, mint motoros tudom, h ha felülök a gépre 10-ból 9-szer lesz konfliktusom egy ilyen irígy-nemtörődöm-f@sszal; vagy telefonáló-figyelmetlen-hülyepicsával; a szemedbe-néző-látja-hogy-jössz-de-azért-kikanyarodik-eléd-f@sszal; ill. a hurkásnyakú-presztizs-f@sszal, akik simán az életemmel játszanak, akik simán kinyírnának, ha rajtuk múlna a dolog.

És ez kezdi kiverni a biztit!

És nem félnek! Nem félnek, h egy laza mozdulattal lerúgják a 25 milliós autóról a tükrőt, és ő majd csak áll tovább a dugóban, mint egy f@sz!

Az autóm hátsó szélvédőjén ott a matrica egy motorosról és egy nagy felirat: "Figyelek Rájuk!". És nem leszek ideges, amikor elsuhannak mellettem, miközben szívok egy dugóban és nem az jut eszembe, h hogy kéne kibasznom vele, h rákeféljen a kis buzeráns motoros.. Olyankor arra gondolok, h vazze, de jó neki, mennyire lennék most a helyében, stb.

Szal ez annál sokkal bonyolultabb, mintsem hogy csak így ki lehessen jelenteni, hogy a motoros utálja az autóst, az autós meg a motorost..

Vérbárány 2009.09.18. 17:46:03

Nekem az a tapasztalatom, hogy a hurkásnyakú harmadosztályú maffiózón kívül (őt ugye nem kezeljük embernek), három tipus van, aki SOSEM enged el.
1. Egylábú BKV-s.
Tőle nem is nagyon várom el, hogy 18 tonnával balettozzon az én kedvemért.
2. Szőke liba, nagy értékű autóval.
Nem feltétlen rosszindulatból, többnyire azt sem tudja, hogy jövök, mert a tükörben magát nézi.
3. Fillérbaszó taxis.

iamnobody (törölt) 2009.09.18. 17:54:59

@bulgakov

Ugyanez a helyzet fordítva.. Ha én robogóval állok mellé egy ilyen "streetfighter" mellé, abban a pillanatban hallom nagy csattanással, hogy ő bizony már most berakta egyesbe a vasat mert tudja, h a következő lámpáig nagyon össze kell majd szednie magát.. És ez a lényeg: a következő lámpáig.

És hányszor láttam így lefulladni ilyen "kiskirályokat" mert túl nagy volt az izgalom. ;) És lenézheted a robogóst a tömegcikk miatt(bár nem értem mivel lenne tömegebb cikk egy GSXR-nél pl.) de hidd el ők sem értenek téged a nagy vasaddal, amivel kb. már-már autónak vagy minősítve egy dugóban és akadályozod őket is a haladásukban. Nem férsz el a kocsik között, nem tudsz vele úgy manőverezni, egy bánatos padkára nem tudsz felhajtani vele, mert leszakad a MŰANYAG a motorod aljáról! :)

Csak azt tudom mondani, hogy lehet próbálkozni. A Keletitől az "osztyapenkóig", vagy bárhol.. A robogós fog odaérni először! Te onnan hamarabb lent vagy Balatonon, de a városban vagyunk? A városban vagyunk!

Szabó Patrícia 2009.09.18. 17:58:05

@Jarema:

ezek tutira, de azért van sok kivétel is, pl ma egy 65 körüli nő egy kb 1985-ös Daewoooval, öreganyám frizurával, szemüvegben, cigivel a szájában a Lisztnél olyan határozottan kezdett el anyázni, mert a kifordulva az Andrássyra nem ütöttem el a zöldön, zebrán áthaladó gyalogosokat, és ezért neki várnia kellett, amikor váltott a lámpája (a gyalogosok kicsit lassóak voltak, de úgy döntöttem, nem hajtok közéjük ennek ellenére), hogy kénytelen voltam meredten a szemébe nézni, szólni nem mertem, mert nem tudom mit kell tenni agyvérzés esetén embertásrunkkal.

Vidéken járva pedig MINDENKI versenyezni akar, akármennyivel megyek, az autós meg akar előzni, inkább beszarik, de nyomja ezerrel. Én meg elengedem mindig, mert nem akarom rekordidő alatt odafenn találni magam, ennek ellenére mindig érzem a frusztrációt, hogy "na, köcsög, asszed gyors vagy?" Ez Balaton környékén hatványozódik.

Vérbárány 2009.09.18. 18:03:54

@bulgakov:

Amúgy kopogjuk le, én valahogy úgy érzem, kicsit javulgat a morál. Mármint ha a '90-es évekhez mérjük, szerintem akkor volt a mélypont.

Szabó Patrícia 2009.09.18. 18:06:35

@iamnobody:

Nekem jelenleg egyébként egy viszonylag régi 97-es, kellemes Yamaha FZX 750-esem van, az nem streetfighter, és nem is szélesebb egy Burgmannál, nem is hosszabb, talán nem is gyorsabb, illetve azért igen, mert nem túl nagy és kurvaerős, de nem alattam, és nem is célom egyik sem. Asszem, műanyag nem is nagyon van rajta, alul biztosan nincs. (előtte egy BMW RS 1200-zal jártam, na, az nem városba való, a forgalomba, de megvan az is)

Kicsit megbántam, hogy beszóltam a robogósoknak, úgyhogy szori, ne szívd mellre, tudjuk be a pénteknek, de néha tökre felbasznak :)) pedig nem versenyzek, csak haladnék előre. Písz, riszpekt, satöbbi!

Vérbárány 2009.09.18. 18:11:50

Amúgy városba (belvárosba) tényleg nincs jobb egy 50-es scarabeonál. Csak nem visz rá a lélek, hogy ráüljek.:) Mi van, ha meglát egy ismerős?:D

iamnobody (törölt) 2009.09.18. 18:24:19

Nem szívom mellre, sőt én sem szeretnék senkit megsérteni motoros társaim közül! :) Értem én azokat az érveket is..

Én spec eddig azért nem kezdtem el "bűntetni" az épp köcsög autósokat, mert tudom, hogy ők meg messzemenő következtetéseket vonnának le, és motoros társaimra is rossz fényt vetnék! (Nem tudom meddig lesz ez még visszatartó erő ;)

Csináltam már én is balfaszságot, de meg is álltam, vissza is mentem és elmondtam, az autósnak, h sajnálom és emiatt ne gondolja, h mindenki ezt tenné, aki motorozik.

Amúgy meg tuti most én fogok megsérteni vkit, de isten mentsen egy burgman-től, az pont az a kategória amiről eddig is beszéltem. Az egy teljesértékű autó. Nagy, nehéz, csak útban van. Városban fos, vidékre meg, hááát.. Najó befejezem! ;)

iamnobody (törölt) 2009.09.18. 18:33:18

@Jarema:
Teljesen igazad lenne, csak egy 50-es robival megint az a baj, hogy veszélyes. Pont annyival megy, hogy előzgetni fognak az autók, ami nem finom és veszélyes.

Beérsz a kocsisor elé, onnantól már utálva vagy, majd zöld lesz a lámpa, elindulsz, le is hagyod az autókat az első pár méteren, de onnantól kezdve akik elé bementél a pirosnál azok elkezdenek visszaelőzni és ez megy lámpáról lámpára. És ezek még rá is tesznek, mert "minek állsz be elém, ha utána feltartasz". És nem biztonságos amikor ezek kikerülnek, az tuti!

Der Beste 2009.09.18. 19:02:40

@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél:
Nekem ők a kedvenceim. S pontosan úgy van ahogy írod: a sisak mindig kék, a vödör mindig diszperzites.
:)

A poszthoz: nincs viccesebb, mint a speedes, aki a félig levetett overált húzza maga után.

sorica123 (törölt) 2009.09.18. 20:31:28

Voltam mászkálni egyet a városban (Nyíregyháza). Hogy itt mennyi motoros van... sok. Az egyik még durrantott is:)

Vérbárány 2009.09.18. 21:48:15

@iamnobody:

Á, egy scarabeo simán megy 70-et. A városban annyival nem nagyon előzgetnek, főleg, ha nem invitálod az autósokat előzésre lehúzódással. Maradj a sáv közepén!

iamnobody (törölt) 2009.09.18. 21:56:39

@Jarema:

Akkor no para.. Épp ki is akartam egészíteni, h egy 70-el azért menjen a gép.. És így van, szigorúan a sáv közepén! ;)

sorica123 (törölt) 2009.09.18. 22:03:00

@Jarema: jutott belőle a benzinkecskének is, ja:))

Ormótlan · http://bogaras.blog.hu 2009.09.19. 05:40:25

Én semmilyen motorost nem szeretek, ám nélkülük sokkal kevesebben kaphatnának új vesét, így társadalmi igény van rájuk, ezt el kell fogadni.

Több falut / tanyavilágot ellátó körzeti orvosnak meg rendőrnek jogos a motor, de amúgy totálisan felesleges dolog... Bár az autóról is hasonló a véleményem. Remélem, eljön az az idő, amikor csak kiemelt fontosságú hivatást ellátók használhatnak gépjárműveket!

misbelief · http://tevhit.blog.hu 2009.09.19. 10:36:49

A téma kiváló! A leggázabbak a friss motorjogsis középkorú "menedzserek", akiknek a motorozást ugyanúgy egy imidzs miatt csinálják, mint a borszakértést vagy a jazz hallgatást. Azt sugallják: "hihetetlen nyomás* alatt dolgozom az irodában napi 48 órát, viszont hétvégén kiengedem a gőzt! Öltönyös pöcsnek nézek ki, de ez nem igaz, valójában egy adrenalinvadász vadállat vagyok!!!"

[* új fedőlapja van a TPS reportnak]

kranführer 2009.09.19. 13:26:11

egyittlakó: tapló barom vagy, fejlődésképtelen, továbbtenyésztésre alkalmatlan.

malackarosszarc: a Krapeknőkről beszélsz? Benned valami hiba van... Évek óta ismerem őket, jó arcok. Nem kell itt csúsztatni böffentésekről, ha a nevüket se tudod.

szokeno: ahogy elnézem, neked még másfél centi is jól jönne. Úgy veszem észre hogy unod a banánt...

ormotlan: Neked meg csak egyszerűen nyasgem, Neked meg mi a fasznak az internet, fölösleges, azért hogy az agymenéseidet olvassuk. Szaladj neki inkább a vonatnak...

sorica123 (törölt) 2009.09.19. 13:38:05

Na, látom behordta valaki a kultúrát... az egész kommentből volt *egy* használható bekezdés: a Krapeknős, mert abban legalább vagy valami értelmes, amit te tudsz, mi meg nem.

kranführer 2009.09.19. 14:04:47

@sorica123: Kicsikém talán az agymenéseket is olvasd vissza, amire válaszként írtam... utána vau-vau...

Ormótlan · http://bogaras.blog.hu 2009.09.19. 17:03:04

@kranführer:
A vonatokkal speciel semmi bajom. :-)

Netem meg azért van, hogy örülhessek az ékezeten spóroló 10 éveseknek, mint te, akik az önkifejezést még csak most tanulják, de már az első vizsgán súlyosat buktak. Gondolom, azért te még fejlődőképes vagy és maholnap akár értelmes gondolatod is lehet. Vagy csak a saját továbbtenyésztésedről fantáziálsz a szokeno-nek felajánlott saját másfél centiddel? :-)

sorica123 (törölt) 2009.09.19. 17:50:55

@kranführer: ki vagy te, aranyom? Mit csinálsz itt? Betévedtél a csúnya rossz nénik-bácsik közé? Na, akkor vagy nézd meg, mi itt az ügymenet, vagy tévedj ki ugyanott, ahol bejöttél.

Fuse 2009.09.19. 19:11:59

Hmm, ez sztem egy közepes poszt. Létezik a modoros motoros dolog, de nemigazán sikerült eltalálni. Apám motoros (gyak. motor fétise van), De ebből a posztból csak annyi esik le az embereknek hogy . "a motorosnak kicsi a dákója és nincs nője, mer hangosan megy el a ház melett , pedig én aludnék". Egyáltalán nem bunkó népség, persze ott is vannak véglények, de ezt a kommentelőkről is el lehet mondani. A komment harcból sztem annyi a tanulság, ha vkit a hobbija miatt lebunkóparasztimpotensezünk, ne lepődjünk meg ha visszaírja hogy "te meg kapd be"

kranführer 2009.09.19. 20:22:27

@Ormótlan: roppant humoros vagy, de ezzel a másnak semmit nekem mindent felfogásoddal a szememben gyerekes...

kranführer 2009.09.19. 20:23:25

@sorica123: ajánlom figyelmedbe fuse kommentjét

sorica123 (törölt) 2009.09.19. 20:59:41

Olvastam, és az is korrekt, amit ő leír. Nem teljes a poszt, a kommentekbe pedig rengetegen a személyes hasfájásukat is odakeverték, jó adag személyeskedéssel megkörítve, és igen, pár teljesen indulatvezérelt, humortalan komment is becsúszott. De téged személy szerint alapból senki se impotens-komplexusos-köcsögözött le. A - nem teljes, helynként sántító - posztban arról volt szó, milyen a motorral közelekedő ember, ha közhelyes, megjátszós, hülye. Ez így ennyi. Az utólagos, személyedet érintő beszólogatásokat te generáltad azzal, hogy eleve nagy arccal, osztogatva jöttél be. Lehetett volna ezt a nélkül is előadni, ahogy pl Fuse tette, és akkor nem balhé, hanem vita lett volna belőle.

dagger 2009.09.19. 21:02:12

@kranführer: Te egy szánalmas fasz vagy mert csak... :D

kranführer 2009.09.19. 22:45:01

@sorica123: Pontosan melyik is a korrekt? egyitlako vagy szokeno, mert ez sokat elárul...RÓLAD :-)@dagger: :-D (biztos szórakozásból küldöm a sok észt ezeknek a nyikhajoknak:-)

sorica123 (törölt) 2009.09.19. 22:58:38

Rólam - miért is? Hol mondtam én azt, hogy ők a korrektek? Azt is írtam - ha olvastad a közbülső szöveget is, nem csak az elejét meg a végét - hogy bekerült rengeteg személyeskedő, indulatos komment is, például az övék. Magad alatt vágod... a témát.

kranführer 2009.09.20. 15:45:26

Oké, így még egyszer visszaolvasva igazad van. Kicsit elszaladt velem a ló.
Üdv
kran

Prophet 2009.09.20. 23:59:13

Én dolgoztam már az alsóőrsi fesztiválon. Felszolgálni ezeknek az uraknak és nem egyszer szép hölgyüknek élmény volt. És az a bábeli zűrzavar, ah, részeg hollandok, és a tábortűz körül gitározó szlovákok ( www.youtube.com/watch?v=cV2NpPqIHnw ) ..

A drótkötelek meg legtöbbször nem a kvádosokat, vagy endúrósokat találják meg. Pl. a száguldozó csigákat.

LyukasBogrács 2009.09.23. 16:35:41

A posztrol jut eszembe az exkluziv motoros:

Neki egy korlatozott szamban, csakneki, kezzel keszult olasz motorja van. Ha a kozuti forgalomban veletlenul szembejon vele egy ugyanolyan motor, akkor rogton tuningmuhelybe tolja a sajatjat es rakolti az amugy is borsos vetelarat meg egyszer egyedi kipufogorendszerre, karbon burkolatra, versenyfutomure.

A motoroskocsmanal rogton a bejarat ele parkol, hogy mindenki gyonyorkodni tudjon az o motorjaban, ha masert nem, legalabb azert nezze meg, hogy ne essen hasra benne.
A kilometer oraban maximum 5000 kilometer van, ami ertheto is, mert sokkal tobbet nem is megy el a motor nagygeneral nelkul.

kertesz 2009.09.24. 11:57:18

Szerintem rólam írták az újmotoros posztot. Hát ez vagyok én:

Szemüveges férfi, aki gyerekkori álmát valósítja meg a motorozással. Először ül életében motoron, tucatmotorja van (MZ :))). Onnan lehet ráismerni, hogy a kocsisorok között bizonytalanul billeg a piros lámpa felé araszolva. Ruházata: nyitható állrészű sisak (dehogy olcsó :))) és egy vékony bőrkabát. Alatta kényelmes irodai ruházat, olasz félcipő, lovaglókesztyű.

Cserébe akasztom egy kicsit a hóhért.
A modoros IGAZI motoros.

Két motorja van legalább. Az egyik csak túrához, a másik városba. Nagyritkán a városbajáró motor nagyrobogó lehet, de igazából lenézi a robogósokat. A motorját csak "gép"-nek hívja, esetleg becézi. KTM-Kati, Suzuki-Szuzi. Lenézi a motoros ruházatot, de valahogy mindig úgy öltözik, hogy minimum egy tenyérnyi márkalogó valahol virítson. Nyaranta túrákat tesz, sokszor az ésszerűség határán túl. Motoros bandákhoz nem csapódik, lenézi őket. Büszke a függetlenségére.
A beszélgetések valahogy mindig úgy kanyarodnak, hogy bármelyik motor nyomatékgörbéjéről el tudjon ejteni néhány szót...

Darazs442 2010.04.18. 18:14:41

@Karmadealer:
Igen, ez ott van a szeren! :-)

AZATYAURISTEN 2010.04.18. 21:18:32

A szpides (amugy meg szo szerint is erthetö:)) egy volt baratom volt. Oooo, a csopperesek mind köcsögök, mondta. 1000 cm³-s Hondaval kezdett, alapban, az volt a minimum. Aztan jöttek sokkal jobb es erösebb szuperszonikus masinak olyan 30ezer euros kategoriakban. Total szuper tisztabör motoros vedöruha komplett kesztyü, csizma, protektoros felsö- es alsoresz, ami csak letezik, mindenböl a legjobb a legdragabb üzletböl. Napközben pizzaszelet 2 euroert, motorra meg minden filler mehetett. Parszor mentem vele en is, szeretett szerpentinezni 170-nel, hegyröl lefele, egysavos uton, autopalyan 240-nel szelni a kemeny levegöt. A szabadsagot:D Fura modon biztonsagban ereztem magam mellette (mögötte), mai szemmel halat adok az egnek, hogy velem nem volt balesete. Par eve szakitottunk es ö egy turara indult. Megszallott keleteuropai imado volt, mert "azok csak a jo es tiszta, manipulatlan emberek"...(hogy aztan egy jo dvd-ert meg egymast is megölnek, csak esetleg meg nem lattak dvd-t, arra nem jött ra). Ne ertsen felre senki, elmentek 3-asban 3 allat motorral Bulgaria-Romania-Ukrajna körutra, mindezt biztositas nelkül (fizetese Becsben pincerkent 4000 euro volt netto akkoriban), erre is sajnalta a penzt (20 euro lett volna). Balesete lett. Ejjel atment a szemközti savba egy kanyarban es frontalisan ütközött egy Ladaval, amiben az anyoson a nö fel evvel kesöbb meghalt. Neeem, nem a baleset miatt, mas betegsege volt, hat persze...ö maga egy hajszal hijan ottmaradt, anyja zokogva hivott fel hogy segitsek, haza kell hozni mert ott nem olyan jo az ellatas es nem szallithato...megszerveztem. Darabokbol varrtak össze, egy evre ra talalkoztunk, miutan mar megtanult ujra jarni es büszken meselte, milyen remalmai voltak es hogy koncentralt hogy a csukodo koporsofedel ne csukodjon le, hogy hogyan buritotta ki a vert a csizmajabol a baleset utan es mutogatta mekkora hegek boritjak egesz testet es hol milyen es föleg mekkora csavarok vannak a böre alatt. Mar kezdtem sajnalni. Legnagyobb vagya volt, hogy ujra motorra ülhessen...soha többet nem talalkoztam vele:) Megismerkedett egy csajjal, aki meg szeret autoversenyezni, azota is együtt elnek...biztosan rossz tapasztalataim vannak, de en nem szeretem a motorosokat.
süti beállítások módosítása