Mindannyian követtünk el ezt-azt

2012/03/30. - írta: Modor Tibi

Na, most aztán hatalmas hőstettet hajtottak végre ezek a haladó demokraták. A jaffások meg odadobták az őrjöngő farkasfalkának, nem szép tőlük. Plágium, csalás, lopás? Aligha. Ha igaz is a vád: ez csak afféle belevaló, kültelki csibészség, aminek a páston és a focipályán is bármikor helye lehet. A TF az egy ilyen iskola, mik ki nem derülnek, nahát.

Persze nehogy azt higgye bárki, hogy ez nem a pártpolitikáról szól. Akinek ma a legnagyobb a pofája, az ezelőtt pár évvel következetesen, cinkosan hallgatott. Mert tegyük a szívünkre a kezünket: ki ne követett volna el ezt-azt? Domine, ha beküldenéd mondjuk a seggmutogatós képeinket a Bors szerkesztőségébe!

Megkapirgálnék én ott pár makulátlan múltat az elvtársak között is. Vizsgáljunk ki mindenkit visszamenőleg! Biztos rendben vannak azok a szakdolgozatok, államvizsgák? Ugyan. Nagyfaterom is hogy diplomázott le a pártfőiskolán: bement szépen mindig: jó estét, Weinrich elvtárs, na mit szól a Dózsához? Maga is dózsás, ugye Weinrich elvtárs, jól emlékszem. Öröm egy ilyen jó kollégával együtt dolgozni, mint Maga. Gyerekek, asszony? Jól van. A fegyveres erők napján aztán számítunk ám Magára a Vározsligetben. Ötösben ugye kiegyezhetünk. És ma ezek papolnak feddhetetlenségről meg erkölcsről. Ezek!

Ez egy ilyen világ volt. Párttag, KISZ-tag? Mindenki az volt, nyugodj meg. Tudod, kik nem voltak párttagok? Akik ma ott a kávéautomata előtt köpködnek a cégre és mindenre pofáznak, azok. Az ilyen megmondóemberek. Abban az időben bizony nem volt más: ha valamire vinni akartad ebben az országban, akkor nem volt mese: be kellett lépni. Nehogy azt hidd, hogy ez mind vonalas kommunista volt, a lófaszt. Tudtuk mind, miről van szó. És igen, a legnagyobb tisztek is utálták rendesen a ruszkikat, aztán elhúzatták a cigánnyal hajnalban a Székely himnuszt, és sírtak. Ilyen világ volt ez, nem volt más.

Az ügynöktörvényre is ott ugat a sok moralizátor. Fel se fogják, hogy mit jelentett ez akkoriban. Ez olyan volt, mint a katonai szolgálat: megtagadhattad, de annak súlyos ára volt. Basztál volna ki a családoddal, a gyerekeiddel? Biztos megéri, hogy aztán nem veszik fel az egyetemre, mert nem voltál jó káder? Az ügynökök se kémek vagy besúgók voltak, nem. Egyszerűen hangulatjelentéseket írtak. Megírták, hogy a nép hogy reagálta le mondjuk 62-ben a Latisevet vagy a 68-as bevonulást. Az például egy jó dolog volt annó. Tartást adott a nemzetnek, kis sikerélményt a sok megaláztatás után. Nagyon fontos dolgok voltak ezek, már csak gazdaságilag is. Nem megy a termelés, többet iszik a melós, annak talán okai is vannak. Könyörgöm, ezzel annyira ártottak volna egymásnak? Csak azt jelenthették le úgyis, amit amúgy is mindenki tudott már, ne nézzük egymást hülyének. Szerinted amikor a CPG-kazetták közkézen forogtak a 80-as évek elején, akkor nem tudta volna a Párt magától is, hogy kik járnak az ilyen koncertekre meg a Fekete Bárányokra? Játszhattak volna szerinted, ha ők nem hagyják?

Mi is bizony néha árulkodtunk a tanító néninek, ez van. Ma már nem vagyok büszke rá, de a gyerekek ilyenek. Volt, hogy a szünetben lemásoltam a Vróbel Pistiről a matekházit, ő rólam a nyelvtant - és év végén mégis ötössel végeztünk mindenből. Volt, hogy a vizsgákon bele-belenéztünk a jegyzetekbe. Most úgyse a papír meg az osztályzat dönt, hanem az, hogy mire jutsz az életben a megszerzett tudással. Nézem utólag: a sok stréber kitűnő picsa most tudod, mit csinál az ötös diplomájával? Titkárnősködik, háztartást vezet meg unokára vigyáz. Én meg? Na ezt inkább hagyjuk. Egy biztos: voltak olyan ketteseim-hármasaim az egyetemen is, hogy szinte üresen adtam be a lapot. Aztán jó, hogy nem szóltam, amikor megláttam az osztályzatot. Csak amikor egyes lett, na akkor szóltam - persze. Te mit tettél volna a helyemben? Azonnal mentél volna a fogadóórára, hogy elnézést tanár úr, szerintem ez itt inkább egy egyeske volt, hiszen nem írtam semmit?

Meg amúgy is: tegye fel a kezét, aki soha nem kent meg BKV-ellenőrt, közúti rendőrt, biztosítási kárfelmérőt, mindig kért és kapott számlát a vízvezeték-szerelőtől, és ha bármilyen törvényellenes't tapasztalt, azt azonnal jelentette. A borravalóról kapsz blokkot? Meg az egészről? És jelentetted? Pedig állampolgári kötelességed. Kértél már számlát vállalkozó nagybátyád cégének monitorról, számítógépről, bármiről? Miért tetted? Adtál pénzt valaha vizsgabiztosnak a forgalmi vizsgán? Adtál hálapénzt orvosnak bármikor? Trükköztél már céges kerettel, kukáztál ki külföldön eldobigált blokkokat az áruházban? Nem, mi?

Na erről van szó, ez egy ilyen ország, egy ilyen világ. Okoskodni lehet, de az vesse rá az első követ, aki... szóval ne csináljunk már úgy, mintha mi lennénk mind a megtestesült erény és becsületesség. Hogy is volt az a titkosított szakdolgozat a jugoszláv gazdaságról..?

Műbalhé ez, én mondom neked. Ingyencirkusz. 

67 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.03.30. 15:22:45

Míg erénye sajátja, bűne a koré, mely szülte őt.

Jaj, az időzőjel lemaradt, most akkor mondjak le?

MakoG 2012.03.30. 15:22:52

Dr. Mezey Györgyöt köztársasági elnöknek!

2012.03.30. 15:36:38

Bizonyos körök nem átallják azzal vádolni Schmittet és Ajánt, hogy a 80-as években a diplomáciai védettséget kihasználva csempésztek doppingszereket a magyar sportolóknak a versenyekre.
Gané egy világ ez!

KürtiT (Tromb74) 2012.03.30. 16:06:45

nem gondoltam, hogy bevállalod ezt a posztot, Tibinyó.
Leborulok nagyságod előtt (irónia nélkül).

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2012.03.30. 16:19:41

tetszik....
sok faszkártya csattogtatja a protkóját.

Lenry 2012.03.30. 16:28:52

"Mindannyian követtünk el ezt-azt"

... de nem mindannyiunkból lett köztársasági elnök

chipshop (törölt) 2012.03.30. 17:05:16

Vegreeeee,ugyanez a velemenyem:-))Nem erdekel schimttpal es az sem h ki a koztarsasagi elnok,leven ez csak egy titulus,egy intezmeny.Nem emberek eletorol dont,nem szivsebesz,nem ugyved,a jelenlegi jogkoret egy erettsegivel is el tudna latni.Nem az a baj,h elvettek a doktorijat-mert az lassuk be tok jogos-hanem az h most komplett hajtovadaszat indult ellene,ill.minden kozeleti diplomas ellen.Frankon orwell-i erzesem van,mindenki figyel mindenkit,es amint a legkisebb csalas jelet latjak,megy az orditozas,mikozben pont ezek az emberek toltenek le illegalisan filmeket,csalnak adot,vallalnak mutyi melot,bliccelnek a bkv-n,parkolason,vagy ami a legszebb csaljak a feleseguket/ferjuket.Nyilvan akadnak szenteletu emberek akik soha nem puskaztak,nem csaltak,nem logtak a sulibol,nem fuveztek titokban de ez nagyon ritka.
Rohely ami itt megy.Pszicholgiai szempontbol nezve ez amolyan felgyulemlett agresszio azoktol akiknek nem tetszik a rendszer,azoktol akik izzadtak a diplomajukert megis titkarnokent vegeztek mindenkitol aki egy kicsit megkeseredett a kormany miatt az evek folyaman.Mivel jelenleg nem ugy nez ki mintha orban elmozdithato lenne,torvenyszeru,h valakit el kell mozditani(amolyan sakkjatek ez)minel magasabb beosztasban levot lehetoleg.Elrettenteskeppen,illetve azert h zugjon a nepakarat,es akkor lehet mondani,h igeeeeen az van amit mi akarunk.Ami ok is lehetne,de akkor most hogy is van ez a diktatura?:-))
Jol van,most nyilvan naci jobbos vagyok mert nem akarom schmittpalt elkergetni,legalabbis azert biztos nem mert csalta a doktorijat.Ha le kell mondania,akkor mondjon le azert,mert nem alkalmas alkatnal fogva erre a titulusra,de ennek semmi koze a doktorihoz.
Van olyan baratom aki vette az eretsegit,es utana max pontszammal irt felvetelit az egyetemre,rohogve bejutott,viszont az erettsegit sosem tudta letenni mert diszkalkulias,abszolut hulye matek/fizika/kemia teren.Aztan kilepett az egyetemrol,egy multi elso embere lett,aztan mas multik jottek,vezeto beosztasok,a vegen pedig elhuzta a csikot kulfoldre es diploma nelkul vezet ceget:-))Sosem mondta h van diplomaja,es ugyan vehetett volna,megsem tette,mondta"nem fontos,leven minden a fejeben van"es ez a lenyeg.
Nem mondom,h jo pelda,vagy h kovetni kell,de lehet igy is.Ezt hivjak kurazsinak:-))

combo hadnagy 2012.03.30. 17:42:48

Ez a téma egy gumicsont, ami tematizálja a közbeszédet, egyben elterelve a figyelmet a lényegi kérdésekről. A választást meg nem az értelmiségiek döntik el. Oszt' jó napot.

Prophet 2012.03.30. 18:20:01

No és akkor a pornóról még nem is beszéltünk, meg a lopott másodpercekről a fürdőszobában...

Bicepsz Elek77 2012.03.30. 18:51:15

Hany politikus "kapta" a diplomat??? De ne itelkezzunk. Ok tanulas helyett mar akkor is dogoztak a Hazaert!!!!
(De szerintem meg csak nem is Schmitt irta a dolgot, csak megrendelte).

pocaklakó minimanó 2012.03.30. 19:20:22

Nézet #1: „A JESZ szerint Bokros Lajos a Magyar Demokrata Fórum tagjait a 2010-es választások előtt, képviselőjelöltté válásának idején arról tájékoztatta, hogy doktorija megírása előtt egy évig a Panamai Állami Egyetemre járt, ahonnan ösztöndíjat is kapott. Ezt a lehetőséget saját elmondása szerint úgy nyerte el a közgazdász, hogy félév alatt megtanult spanyolul felsőfokon, miközben korábban semmit nem tudott a spanyol nyelvről. Bokros ezt követően egy évig járt a Panamai Állami Egyetemre, majd megírta „A közép-amerikai iparosítás és integráció, a közép-amerikai közös piac fejlődéséről” című doktoriját. (…) Bizonyításképpen Bokros Lajos folyékonyan, spanyolul adta elő, hogy a panamai állami egyetemen elvégzett egy évet, és ott megírt disszertációja alapján a budapesti Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen doktorált, summa cum laude minősítéssel.”

Nézet #2: „A volt pénzügyminiszter egykori csoporttársa szerint vendéghallgató volt Panamában, ezért nem is regisztrálták őt. (…) Mivel Panamában hamar kiderült, hogy a nyelvi továbbképzés mellett rengeteg szabadidőnk marad, mindketten elkezdtünk bejárni a panamavárosi egyetemre, hogy anyagot gyűjtsünk a doktorinkhoz. Ehhez nem kellett hivatalosan beiratkozni, az ösztöndíjra hivatkozva megbeszéltük az adott tanárokkal, hogy bejárhatunk az óráikra. Leginkább Juan Jovane professzor világgazdaságtan óráit látogattuk. Vizsgáznunk nem kellett, valamiféle vendéghallgató félék voltunk, különösebb adminisztrációs kötöttségek nélkül, tanulmányainkról itthon kellett beszámolnunk a Kulturális Kapcsolatok Intézetének.”

Látja? Nem látja? Na látja!

Járt? Nem járt? Megjárja. :)

combo hadnagy 2012.03.30. 19:36:10

SP, Skicc Pali, Pálgium, Álamfő, Schnitt Pál(esz), A Nemzet Golyóstolla, Plagi bá, Smit Palya

(E komment fényképes illusztrációja a vaníliás karikás fotó.)

CBrosi 2012.03.30. 20:51:08

Ma kiraktam facebookra a bejegyzést, és egy csomóan azt hitték komoly. Ez egyrészt azt jelenti, hogy még nem elég ismert a blog, másrészt azt, hogy szépen megírtátok. Gratula

évuska 2012.03.30. 22:40:17

Hát kapargassuk, kapargassunk bármit, az én lelkem nyugodt, én tényleg sosem puskáztam, jókedvűen írtam a kettes kémiákat, egyébként arra a kettes szintre még emlékszem is. Most folyton veszekszem a számlakérésen az emberemmel, de annyian leugatnak, a rossz lelkiismeret miatt, hogy belefáradtam.

Angolon egy módszertan házi feladatnál sem volt pofám beadni a másét, kuncsorogni, annyi erővel már megírtam. Úgy éreztem, gáz, ha azt gondolják, én ilyet írok, inkább a saját, kényes vagyok rá.

Egyszer csináltunk fiktív kutatást, mert lehetetlen volt a feladat, az igazi adatok annyira ellentmondásosak voltak, de iszonyú meló volt.

Amikor Schmitt doktorált, magyar nyelv OKTV-t írtam (érdekes, én számítógépen már), és tizenhat évesen eléggé tisztában voltam az idézés módjával és mértékével, a lábjegyzettel, a hivatkozások tipográfiájával. Erről nem sokat tanultam azóta, 1996-ban kijött a BTK új hivatkozási tipográfiája, azóta azt követem.

"Férfimunka volt", azt mondja. Egyszerűen nem volt egy értelmes mondata az interjújában sem ("nem azért választottak meg elnöknek, hogy milyen kisdoktorit írtam, hanem más egyéb kvalitásaim miatt"), és sem az MTI, sem a hírszerkesztők, az olvasószerkesztők és pláne a korrektorok nem javítják a hibákat, ők talán így fejezik ki lesújtó véleményüket.

dreia 2012.03.30. 22:49:12

Utálom mikor az erkölcsi fogyatékosok azzal mentegetik hitványságaikat, hogy csak a család meg a gyerekek miatt tették ezt meg azt. Persze ha nem lenne családja, akkor lenne más indoka. Ilyen ügyeskedő érdekembernek születni kell, nem a körülmények tesznek valakit ilyenné. Az én apám nem lépett be a pártba, pedig ő is a legjobbat akarta a családjának, gyerekének, és eszembe sem jutott emiatt hibáztatni, sőt örülök neki, hogy nem lett csúszó-mászó.

Zorita 2012.03.30. 22:56:28

_magamra ismertem_ itt-ott

Kool a Bácsi 2012.03.31. 00:48:27

@évuska: nem is vitted semmire. Semmi gond. Dinnyés Bob is elénekelte.

@dreia: bizony. Lett inkább MSZP-s.

2012.03.31. 06:16:02

Tartok tőle, hogy mind két oldal el fogja átkozni a napot, amikor az újságíró előkaparta ezt az esetet, sok kis-és nagydoktori fog a porba hullani, mert ennek a kampánynak nem lesz vége (a németek is játszák ezt a játékot, nem hinném, hogy a magyarok ettül különbek lennének)

Nem hazudott: legjobb tudása szerint, neki ez a legjobb tudása...

lemondani, most már késő, az elején kellett volna - szerintem.

Möff CAT a Torcsvúdos gyerek 2012.03.31. 07:59:18

@Frengi: Sajna nem lesz itt porbahullás szerintem, mert nem fogják megengedni, hogy végigmenjen egy rendes vizsgálat, ami - mondjuk - minden "államférfi" diplomáját körbeszimatolná...
Vagy arra gondoltál, hogy mostantól egymásra uszítják a magánnyomozókat meg ilyenek? Mert AZ viszont elképzelhető, sőt, roppant jellemző kis hazánkra!
Mindegy, két napig megint rólunk szól az egész média világszerte! Oda lehet tenni ezt is a Hummeres gyerekek mellé, Hungaricumnak...

dr. MÖFF Cat

KürtiT (Tromb74) 2012.03.31. 10:20:58

@chipshop: :D Te tényleg nem vagy semmi. Tegnap hallgattam a Kossuth Rádiót, szerintem egész zsíros kis állást tudnál ott magadnak beújítani.
Már az is eszembe jutott, hogy direkt überelni akarod az aktuálisan megjelenő posztotkat. Ez most már másodízben sikerült is. Tibi helyében felkérnélek a következő bejegyzés megírására.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2012.03.31. 10:33:11

-nem mond le mer az elkúró se mondott le, há nem Janikám?
-Dehogynem Sanyi bácsi. Én viszont rendelek még egy fröccsöt

vesa 2012.03.31. 12:50:28

@chipshop: csillagos ötös komment, mióta elolvastam, próbálok elég jó reakciót megfogalmazni rá, de mindig elakadok.
szerintem simán vered a posztot, gondolkodhatnál nagyobban is (saját posztok, esetleg blog).

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2012.03.31. 13:23:56

@chipshop: egyébként tényleg fölháborító, hogy ilyeneket írsz ide, amikor teljesen nyilvánvaló, hogy a Nemzet népharagja elnököt és kormányt akar elsöpörni (most), már hidat is foglaltak. És ez csak a kezdet!

2012.03.31. 13:35:54

@Modor Tibi: jó lenne, ha a folytatásban a népharag összesöpörné a maga után hagyott szemetet és csikkeket, mert az ilyesmi sosem akaródzik nekik.

KürtiT (Tromb74) 2012.03.31. 17:36:12

@Modor Tibi: Felháborítónak éppen nem mondanám. Igazából arra világítanék rá, hogy nekünk, törzskommentelőknek hosszú évekbe került a modorosságot ilyen színvonalra fejlesztenünk, ő pedig elsőre elnyerte a tiszteletbeli törzskommentelő címet, és vele a kisdoktorit is.

Hogy drága Elnökünk hogyan okosította a doktoriját, kutyát nem érdekli. Sokkal érdekesebb, hogy hőn szeretett kormányunk, de legfőképpen Miniszterelnök Úr, miért gondolta jó ötletnek egy közismerten gerinctelen féreg alá tolni az elnöki széket. Ennek nyilvánvaló előnyeit eddig élvezthette, mostantól pedig a hátrányokkal kell birkóznia. A végkifejlett pedig érdekesnek ígérkezik.

évuska 2012.03.31. 18:19:15

@Kool a Bácsi: Tényleg, kösz, hogy szóltál így ismeretlenül.

Lemaradtam volna valamiről? Oda vettek föl a versenyeredményemmel, ahová jelentkeztem, azt csinálom, amit szeretek, rengeteg elismerést kapok, három gyerek mellett dolgozom, itthonról, anyagi gondjaim nincsenek. Te hogy vagy?

évuska 2012.03.31. 18:43:08

De amúgy van ilyen összefüggés, hogy csak az viszi valamire, aki sumákol, csal, plagizál? Nem lehet, hogy ezt tanulás és képességek hiányában "kénytelen" tenni, mert azért ő is diplomát akar?

A Tyne folyó déli partja 2012.03.31. 18:56:27

@évuska: csatlakozom, én se puskáztam soha. soha nem volt hozzá bátorságom. tán kétszer fordult elő, hogy nem vettem jegyet közlekedési eszközre, azt is azért, mert nem tudtam, hogy ahol át kell szállni Pesten a metrón, ott nem tudok venni.

amúgy, csak én vagyok az egyetlen, aki totálisan leszarja ezt az egész Schmitt Pál témát?

KürtiT (Tromb74) 2012.03.31. 20:26:58

@évuska: Inkább arról van szó, hogy mindenki úgy oldja meg, ahogy tudja. A BKV-én lógás is benne van a játékszabályokban, csak az esetleges következményei is.
Kár lenne azt gondolni, hogy ne lennének százával (inkább ezrével) olyanok, akik hasonló módon jutottak a címükhöz, pláne sportolói körökben.
Ez az egész hiszti valóban bűzlik az álszentségtől. Mégis az a helyzet, hogy dr. Schmitt most lebukott. Ettől ő nem lett erkölcstelenebb, mint azelőtt, csak éppen ezért az egy disznóságáért most felelnie kéne.
...de tényleg inkább a végkifejlet lesz az érdekes. A kormány, OV, és az elnök következő lépései.

2012.03.31. 20:55:27

@KürtiT (Tromb74): ha sumákolsz, csináld jól, ha lebuksz, ismerd el.

KürtiT (Tromb74) 2012.03.31. 21:04:18

@Hadrian77: Gyurcsány óta tudjuk, hogy a beismerés végzetes következményekkel járhat. A doktor úrnak még akár szerencséje is lehet.

2012.03.31. 21:14:16

@KürtiT (Tromb74): aham, aztán ha egyszer az égi pástra távozik, akkor hova temetik, ahol az íróasztala is elfér mellé? Moldovának volt novellája ilyen magukat az íróasztalukhoz láncolókról.

KürtiT (Tromb74) 2012.03.31. 21:25:03

@Hadrian77: Nem néztem utána, ezért inkább megérdezem. Még mindig 2 évnyi elnökség után jár a verda, lakás, lé, örökéletmindenfegyver, vagy ezt is sikerült már személy(é)re szabniuk?

2012.03.31. 21:29:13

@KürtiT (Tromb74): változtatásról nem tudok, de mindenhol azt írják, hogy már járna neki.

KürtiT (Tromb74) 2012.03.31. 21:34:38

@Hadrian77: hát akkor már nem nagyon van miért pedáloznia. A becsület, mint olyan fel sem merülhet...

évuska 2012.03.31. 22:19:25

@KürtiT (Tromb74): Mindannyian ismerünk ilyen anekdotákat. Mélyen megvetem őket, gondolom, te is. Az ő csalásuk, lógásuk a te teljesítményedet is lehúzza, mindannyiunkét. De köztársasági elnöknek mégsem állnak.

Egyébként van néhány szakma, amelyben alig lehet csalni, sőt, már a tanulmányok közben sem nagyon. Színész (ha mással jut előre, azt mindenki tudja). Tanár élesben. Szinkrontolmács (bár anekdoták erről is vannak). Operáló sebész.

visztani 2012.03.31. 23:33:29

smittplagi húzzon a picsába a becsalt doktorijával!
bezzeg a göncz árpibá' milyen jó és szerethető elnök volt - mindentől függetlenül. le kéne már zárni a múltat végre!

KürtiT (Tromb74) 2012.04.01. 01:59:40

@évuska: Ugyanmá' én is puskáztam, ha másért nem a kaland miatt. Diplomám pedig nincs is. tisztességes munkás családból származom, a Vas-szén állapotábra van a hátamra tetoválva.
Egyébként azt gondom, hogy doktori esetében annyiban más a helyzet, hogy egy tudományos MUNKA összegzésének kéne lennie, míg pl. egy érettségi esetében ki nem szarja le, hogy abban a pillanatban honnan okosítottad a másodfokú egyenlet megoldóképletét. Különösen ha utána kiváló nyelvész lesz belőled.
Másrészről pedig Pali bácsit is inkább KE-ként végzett munkája alapján kellene megítélni, mint az alapján, hogy mit csibészkedett a TF-en 20 éve.
A gond éppen az, hogy minden idők legelbaszottabb államfőjeként mindjárt érdekessé válnak nem éppen szeplőtlen múltjának kínos részletei is.
Ezért mondom, hogy Orbán Viktor Miniszterelnök Úr olyan gólemet gyúrt össze, amivel nehéz lessz megbirkóznia. (éljenek a képzavarok)
Jelen pillanatban mégis az LMP hídfoglaló kommandójának ítélném meg az arany farmer hacukát, mert habár nekik konkrétan a kormánnyal, (dr.) Schmitt Pál KE-ként nyújtott produkciójával van bajuk, mégis a kisdoktorin lovagolva (esmét éljenek) jutottak el eddigi legradikálisabb akciójukhoz. Most arról ne is beszéljünk, hogy az is egy ilyen buzis, hippis pörformansz volt. Én ennél a kockakő dobálást is többre tartom (a melós gyökereim, ugye).

évuska 2012.04.01. 10:02:55

A modoros nagyon vicces, de itt hozzászólások közt nekem ez meredek, hogy ennyire nem világos sokaknak, miért gáz érettségin, bárhol csalni. És milyen helyzetbe kerül, aki nem hajlandó rá. Már erre van kalibrálva minden. A protekciót is ideértem.

A tudományos munka, bármilyen efféle írásmű az nem vicc. Bárkinek a művéből idézhetsz, hozzáférhetsz, és a tiédből is idézhetnek, ez a tudományos szabadság, de csak arányos terjedelemben, és jelölni kell. És valamiféle önálló gondolatmenet, hogy ne csak a kivágott fákat szaporítsuk. Ennyi. Akinek nem megy, csináljon mást.

Mi angolon az évközi beadandóinkat is eredetiségi formanyomtatvánnyal kezdtük. Pedig hol volt még Schmitt Pál. Én meg vért izzadtam szépreményű diákjaimmal, a pofátlan módszereik miatt. Reflexből csinálják, fel se merül, hogy enélkül is lehet.

És hogy a tanárok is benne vannak az érettségi csalásokban, és ezt a diákok nagyon jól tudják, sőt, elvárják. Így is kezelik többen az egész évet, négy évet. Pénzkidobás, energiapazarlás a közoktatás így.

pincze 2012.04.01. 11:58:36

Pali bácsi a kádári időkből jön , egy kicsit megváltozott a világ , más szabályok kezdenek érvényesülni , a PhD rendszer
bevezetése fontos lépés volt .

Styxx 2012.04.01. 12:42:16

@Modor Tibi:
Tibikém íme egy korrekt jellemzés:
kuruc.info/r/20/61178/

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2012.04.01. 12:57:21

@Styxx: "Teljesen szalonképtelen ember, mértéktelen alkoholizálásával egy-egy nemzetközi sporteseményen szégyent hoz hazánkra és magára is. Soha nem áll ki sportolóink mellett, csak fontoskodni tud, viselkedni nem."

Egyre SZÍNpatikusabb nekem Köztársasági Elnök Úr. Ízig-vérig Férfi és Ember! :) Mondjuk a jellemzésben rebesgetett K. R. helyett azért az olimpiai csapatból mi szerintem mást választottunk volna, de hát ő se hülye :-))

Styxx 2012.04.01. 13:11:50

@Modor Tibi:
És még a jóakarói is milyen fáin olvasói levelet rittyentenek róla. K.R.-re ne a mai ifjonti, hanem egy nyugdíjas korú szemével gondolj, már elnézést a zElnöki képzavarért. Bár a médium gyanús. Ez a kurucinfó szerintem ilyen szabadkőműves, Tel-Avivban bejegyzett sajtótermék.

2012.04.01. 14:01:35

@Modor Tibi: gondolom te itt K.R. helyett a 14 éves éppen elmúlt tornászlányokra célzol:)

KürtiT (Tromb74) 2012.04.01. 15:09:03

@évuska: A tanárnéninek kicsit szigorúnak tetszik lenni, de azért jogosan. @Styxx: Hímsoviniszta disznók vagytok már megint ;)

KürtiT (Tromb74) 2012.04.01. 17:23:23

@Modor Tibi: Elolvasva a cikket nem is értem mi a gond. A keresztény hagyományokkal teljesen összeegyeztethető az asszony alázása, ríkatása. Egy barátnő szaksziztatása meg talán még erény is. Ha még az is kidrül, hogy szeret részegen védett vadakra lődözni, akkor nekem semmi kifogásom hivatalban maradása ellen.

KürtiT (Tromb74) 2012.04.01. 18:05:31

No, az egyetem LEktora már csomagol is.
Közleményének talán egyik legérdekesebb része:

A közleménnyel együtt közzétette azt a meghívót, amelyet a tényfeltáró bizottság elnöke, Tóth Miklós dékán március 6-án küldött Schmitt Pálnak. Ebben az állt: "Tisztelt Köztársasági Elnök Úr! A Semmelweis Egyetem vezetésének megbízásából Tényfeltáró Bizottságot hoztam létre az Ön által 1992-ben védett kisdoktori értekezés ügyében. A Tényfeltáró Bizottság arról tájékoztatott, hogy munkájához elegendőek a rendelkezésre álló dokumentumok. A Bizottság tagjai az ügy kapcsán Önhöz kérdést nem kívánnak intézni. Természetesen a Bizottság kész meghallgatni Elnök Úr vagy képviselője véleményét. Az ügyben jómagam is készséggel állok rendelkezésére. Tisztelettel: Tóth Miklós"

bőrmók 2012.04.01. 18:25:43

A rektor úrról csak annyit, ghogy: jól megszervezte az összeesküvését, a következményeket pedig, pl. hogy a Köztársasági Elnök úrnak ez nem esett jól, meg hogy most PhD-znie kell emiatt, stb. már leszarja. Meztelencsiga az ilyen.

2012.04.01. 18:48:44

A Miniszterelnök Úr jól feladta a labdát a Köztársasági Elnök Úrnak azzal, hogy ez az ő döntése, hiszen eddig minden eldöntött helyette.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2012.04.01. 18:54:00

@KürtiT (Tromb74): igen, hát annyira azért nem vagány, hogy szűzlányok vérét csapolja le valami fura rítus keretében.

Müszélia 2012.04.01. 18:57:38

én 6 éves koromban képeslapot loptam egy ápiszból. akkor én most miért nem lehetek köztársasági elnök?
a címhez nem ragaszkodom, elég lesz a stex.

KürtiT (Tromb74) 2012.04.01. 19:52:24

@Modor Tibi: Persze, mert érdeklődése (már az egyházé) inkább a szűz fiúkra korlátozódik. Na de hát nem lennék hű a liberális értékekhez, ha ennek az apró eltérésnek jelentőséget tulajdonítanék.

pocaklakó minimanó 2012.04.01. 22:50:16

Én majd csak akkor kezdek el aggódni, ha olyan kaliberű politikust sikerül doktori okosításából kifolyólag felmutatnunk, mint a német szabadddemokrata fiatalasszony, aki egészen az EP alelnökségi pozícióig (nem holmi magyar KE posztig) vitte karrier szempontjából és onnan volt kénytelen - természetesen ő is csak presszió hatására - távozni. De azért maradt képviselő.

A honlapján többek között Benjamin Franklintól idéz. De nem a következőt: "Aki úgy gondolja, hogy a tanulás drága, próbálja ki, milyen a tudatlanság."

Szeretünk, Silvana Koch-Mehrin. :)

KürtiT (Tromb74) 2012.04.01. 22:58:46

Szerencsére vannak olyanok is, akik helyén kezelik a témát.

"Mi, az alábbi nemzeti elkötelezettségű társadalmi szervezetek tagjai megdöbbenéssel láttuk a nemtelen lejárató támadásokat a Köztársasági Elnök intézménye ellen. Valójában egy hitelét és hatalmát vesztett, nemzetidegen, erőszakos törpe kisebbség követ el minden színvonal alatti megnyilvánulást, melynek egyetlen célja a médiában való megjelenés. Mivel tömegeket nem tudnak mozgósítani, ezért néhány fizetett aktivistájuk a balliberális média segítségével próbálja az Államfőt, általa a többségi kormányt és a Nemzetet lejáratni. Támogatóik jó része a múlt rendszer haszonélvezőiből, illetve leszármazottjaikból áll. Ők törnek pálcát mások felett, akiknek része volt az oktatás lezüllesztésében, melyet a rendszerváltás utáni liberálisok tudatosan tovább folytattak. Ők, akik előjogaik révén felvételi nélkül jutottak felsőoktatási intézményekbe és vadászházakban diplomáztak, vagy beosztottjaikkal íratták meg diplomamunkájukat. Felszólítjuk a Kormányt, hogy szerezzen érvényt a többségi akaratnak és védje meg e nemzeti intézmény szentségét, tekintélyét ezekkel az anarchistákkal szemben. Budapest, 2012.március 30.
Történelmi Vitézi Rend
vitéz Hunyadi László főkapitány sk. Csatlakozó szervezetek: Szent László Társaság (1861) és Rend Horthy Miklós Társaság Magyar Vidék Országos 56-os Szövetség 1956 Magyar Nemzetőrség Gloria Victis Alapítvány – Csömör Az 1956-os Forradalom és Szabadságharc Emlékéért Alapítvány - Veszprém
Kiadó: Magyar Vidék Országos 56-os Szövetség"

Ernoke 2012.04.02. 09:16:56

én mostmár sajnálom ezt az embert. szerintem annyira ostoba, h tényleg nem érti, mi a probléma a doktorijával, és őszintén áldozatnak érzi magát.

2012.04.02. 16:16:08

Schmitt for prezident!

rlnd 2012.04.04. 09:03:02

Ororján Sanyi ezt már megírta eredetiben, szóval nem az igazi már itt...az fölülmúlhatatlan!

neronoise 2012.04.06. 17:22:30

Remek poszt:) Bár ilyen formában ezzel az embertípussal még nem találkoztam, viszont "visszaköszönnek" az olyan közhelyek, mint:

"tegyük a szívünkre a kezünket"

Persze "senki sem szent", de van egy olyan pozíció - nevezzük szakmának - hogy politikus, akik sok szempontból igencsak pozitívan diszkrimináltak. Éppen ezért számolniuk kell az ilyen ügyekkel. Így én nem sajnálom ezt az "embert". Nem beszélve arról, hogy ez is csak porhintésnek tűnik, ill. 5 évre választják az utódját, szóval haver lesz, és ott lesz a következő választások után is, ami ugye nem 5 év múlva lesz.
süti beállítások módosítása