Arcok a gymből

2012/02/07. - írta: Modor Tibi

Ez az Arcok a konditeremből c. olvasói poszt újragondolása, kiegészítése, folytatása. Mert ugye a garázsban, pincében, iskolában berendezett, rozsdálló konditermek kora mára lejárt. Járjanak oda a telepi Zsoltik és Norbik a buggyos gyúrósgatyáikban, ujjatlan pólóikban, terítsék csak a napót egymás között - egy köztiszteletben álló középosztálybeli fiatal már csak fitneszterembe, azaz gymbe járhat manapság. Olyan helyre, ahol a kardió nem csak a buzik kiváltsága, ahol a futógéphez nem kell előre feliratkozni, ahol kapod a frissen mosott-szárított, még meleg törülközőt, ahol szépen letörlöd a gépeket magad után - és ahol nők is vannak.

Ízléses sportruházat, mp3-lejátszók, tévénézés, újságolvasás (!), telefonnyomogatás és rengeteg folyadék fogyasztása. Profi és kulturált környezetben az a húszkilós súly is másként áll kézre, a húzódzkodórúd pedig egy fitneszteremben sokkal hatékonyabban és kisebb fájdalmak árán formálja a kétfejű karizmot.

A fitneszklub egyik fontos szűrője a tagsági rendszer. Ide nem lehet csak úgy besétálni alkalmanként az utcáról pár százasért-ezresért, hogy "na most gyúrunk egyet" - a membershipet legalább fél évre előre ki kell váltani - amúgy hónapra leosztva nem túl sok pénzért -, de ez már egy remek módszer az antiszociális elemek távoltartására, a "komolyan véve levés" illúziójának növelésére. Jönnek persze helyette mások, bőven. Kik is?

 

A felkészült kezdő: már szinte részletes programmal és koncepcióval érkezik. Az interneten utánaolvasott mindennek, a klubokat felszereltség, elhelyezkedés, nyitva tartás és árfekvés szerint versenyeztette - így esett választása végül erre a helyre. Körbevezetésekor már jólértesülten kérdez: jár-e a törölköző, tusfürdő, személyes program összeállítása - tudálékoskodik. Túl nagy arca nincs, de nevetséges szinten bevásárol: új futócipő, rövidnadrág/alsó, frissen vasalt póló, vérnyomásmérő karóra, kreatin, izotóniás ital, energy bar, fehérjekészítmények-turmixok, magnézium görcs ellen, szőlőcukor, új mp3-lejátszó sportfülhallgatóval.

Személyre szóló edzéstervet kér, amit az első alkalmakkor kinyomtatva olvasgat és ellenőriz a szettek között is, hátha kihagyott valamit. Bár tájékozott, mégis türelmetlen - úgy gondolja, az elmúlt 10-20 évben halmozottan káros életvitelével felhalmozott kilóktól majd pár hónap alatt szabadul meg, mindezt állóképesség-javítással és szálkásítással kombinálva. Általában gyorsan (1-2 hónapon belül) megfutamodik, rendszerint egészségügyi panaszokra hivatkozva, még csak részleges felmentést se kér. Na jó, esetleg a futás vagy a krossztréner használata alól még megpróbál valahogy kibújni először, és aztán lép csak le végleg.

 

A volt testépítő: persze komolyan nem csinálta soha, csak edzegetett a ház biciklitárolójában berendezett teremben pár hónapig. Fiatalos, vékony tinitestére gyorsan felpakolt, majd a korral elzsírosodó és elsorvadó izmocskáit még mindig kivételesnek érezve évekig osztja az észt társaságokban az erő műhelyéről. Kedvenc témái, hogy ő mennyivel szériázott (értsd: fekvenyomás), mennyivel guggolt és hogy milyen csókákat ismert, akik még nála is sokkalta keményebb gyerekek voltak. De persze azért vigyázni kell, mert néhányan elkezdtek kokszolni, és hát sajnos hetek alatt összeestek a kúra után, azóta már nem is élnek, szóval nem szabad ilyen dolgokba belemenni. 

Őt is persze valami borzasztó sportbaleset érte már persze azóta (meghúzta a derekát, levált valami porc, esetleg az orvosa azt mondta neki, hogy ússzon inkább), úgyhogy ez életre szóló felmentést adott neki minden megerőltető tevékenység alól - kivéve persze a mértéktelen alkoholfogyasztást, csülkök és cupákok, fehér kenyér zabálását, éjszakázást, duhajkodást.

Na de újra lemegy edzeni, azért így negyven felé már oda kell figyelnie a sok embernek. Buziskodni, tehát futni-evezőgépezni, kardiózni nem fog - az evolúció során is mindig az élt mindig túl és az uralkodhatott, aki erősebb volt, nem az, aki gyorsabban és messzire tudott futni. Ő márpedig erősebb - a többi szolgának lehet jó legfeljebb. Lefitymálva nézi a vékonydongájú, 6-packet nevelgető fiatalokat, minden szett után széttett karokkal tiszteletkört tesz óramű pontosságú fejforgatással (scanning), a köszönéseket nem fogadja: érezze magát kitüntetve az, aki büntetlenül üdvözölheti Őt.

Nála minden szett egy gálaelőadás. Ő ugyanis tudja, hogy mennyivel, mit és hogyan kell csinálni. Hiszen kibaszottul profi, ő ezt már akkor is tudta, és senki ne mondja meg neki, mit hogyan kellene. Nyög, fújtat, izzad, szenved. Hájas férfimelleit jótékonyan támasztja meg hordóhasa, felkarjai alatt zsírdelta, bicepsze szalonnás.

Ő nem is fog gyorsan lekopni a kezdővel ellentétben. Befizette azt a kurva sok pénzt, tehát már csak ezért is érdeke, hogy kihasználja - mondjuk hetente-kéthetente le fog járni, de a teremben eltöltött hasznos időszak úgy 10%-át fogja tényleges munkával tölteni, a többi a cirkálásból, megvető nézésből és pihenésből fog állni. De legalább elmondhatja mindenkinek, hogy ő továbbra is rendszeresen sportol - ráadásul ingyen is zuhanyozhat.

 

Az uszodás: mint kitalálhattátok, ez az úszni járó tömegek egy képviselője. Ő az, aki valamiért jónak és egészségesnek gondolja azt, hogy abba a klórszagú, e sorok írójának is máig gyomorszorongató érzéseket előhívó uszodába járni alapvetően egészséges dolog. Mit sportoljon a gyerek? Ússzon! A szomszéd Kareszék gyereke is elment úszni, a következő nyáron harminc centit nőtt, és az úszók a legszebbek, legarányosabbak amúgy is.

Tehát ez az uszodás is lejár úszni, mert ott ő majd sportol-lefogy-megnő-megizmosodik. Persze nem. Pár hosszt letol valami borzasztó technikával, de utána inkább kifekszik a nyugágyra pihenni, olvasgatni. Nem szabad azért túlhajtani magunkat, egyik kolléganőm férje is szegény úszás közben kapott szívrohamot, nem szabad.

Az öltözőben nem csak lucskos-csöpögő fürdőnadrágjukról, hanem a hájasságtól már befelé forduló mellbimbójukról (ld. kövér kisgyerek), minden izmot nélkülöző lábukra rátapadó, ázott, fekete szőrszálaikról ismerhetjük őket fel. Nem baj, sportoltak, tettek az egészségükért. Ők legalább nem teszik tönkre az izületeiket.

Ja, és beugranak utána pár órácskára a szaunába is, a múltkor is két kilóval könnyebbek voltak utána, megmérték. Ők locsolják mindig összevissza a köveket, használnak gusztustalan illóolajokat, lógatják nyilvánosan szottyadt pöcsüket-csöcsüket. A mai napig nem értem, miért rajonganak annyian ezért a fura időtöltésért, ráadásul vadidegen emberekkel.

 

A kitartott: általában nőnemű, de a mai világban persze már bárki lehet kitartott. Nem megbélyegezve a rugalmasabb napirendű, éjszakás, szabadnapos, stb. sporttársakat - a kitartottakat mégiscsak leginkább a klasszikusan értett munkaidőben, azon belül is kora délután találhatjuk a teremben. Ha fiatal, fiatalos, feltűnően szép, kidolgozott testtel rendelkező hölgyekkel találkozunk ilyenkor (szinte minden véletlenszerű alkalommal - és hát más kérdés, hogy mi hogy kerültünk oda akkortájt), akkor reménykedjünk és feltételezzük róluk jóhiszeműen, hogy mondjuk amerikai v. távol-keleti piacra dolgoznak valamelyik pénzügyi szolgáltatóközpontban.

Fő dolga, hogy jól nézzen ki - és ebbe bizony ő ill. kitartója sem sajnál pénzt (no meg időt) fektetni. Frizura, köröm, ruhák, profin megtervezett és karbantartott test. Eljátszunk mi is néha a gondolattal, hogy vállalnánk-e hasonló megélhetési formát. Mondjuk a hobbiszerű blogolgatás mellett.

 

A csoportos foglalkozásra járó: általában szintén nőnemű - zumba, pilates, pump & tone, spinning. Jó, a mostanában divatos (ám egyesek szerint idétlennek tűnő) kettlebelles órákat többségében férfiak látogatják. Csoportosan érkezik, ugrál - csoportosan távozik, és sajnos meglehetősen gyorsan, mivel külső adottságait tekintve bőven felülmúlja a teremben izzadók átlagát.

Kicsit méregeti az izmos férfiakat, élvezi a rájuk szegeződő vágyakozó, tesztoszterongazdag tekinteteket - modellként vonul át és vissza a teremben. Na azért annyira nem néz ki jól, de bizonyára ez is további lökést ad neki, hogy folytassa az edzést legközelebb is.

 

A fitneszgyúrós: ő már nem a régi iskolát követi, ő már az izmok puszta növelésén túllépve hangsúlyt fektet a helyes táplálkozásra (hiszen minden elért eredmény 70%-ban azon múlik), a megfelelő bemelegítésre, kardióra, nyújtásra, a túl statikus gyakorlatok mellőzésére, a megszokott mozdulatok rendszeres variálására - a sportosan izmos, hajlékony, arányos test kialakítására.

Kellett ehhez a 90-es évek gyúrós-tetovált-kidobós férfiideáljának halványulása egyrészt, meg persze a rengeteg, az interneten egyre könnyebben hozzáférhető (egymásnak nem ritkán ellentmondó) szakirodalom- és vélemény. Rájött, hogy az élet nem csak csirkemell+rizs, és nem biztos, hogy a kreatinnal meg a fehérjeturmixokkal fog csak szépen kinézni. Általában művelt, intelligens, szabadidejében blogolgat.

 

Arcok a férfiöltözőből

És hát ahol minden kezdődik és végződik: az az oly' rettegett és vágyott hely, a zuhanyzó és öltöző. Ahol a moonlanding (hajlongás közben két férfisegg véletlenszerű összepacsizása - copyright by Nyelvész József) mellett további dilemmák elé állítják a férfiembert.

 

A csecsemőpéniszű: persze tudjuk, ez csak vérfütyi, ami izgalom hatására bizonyosan hatalmasra nő, de itt most másfajta izgalom keríti hatalmába. Túlsúlyos és hájredők bújtatják, a hideg víz vagy az izmokba pumpált vér miatt megint veszít a méretéből - és szeretné, ha ezt nem látná mindenki. Persze mindegy, mert aki akarja (márpedig sokan akarják), az úgyis megnézi. Ő vesz a fürdőnadrág alá még alsónadrágot, ő húzogatja mindig rutinszerűen az úszónadrágot a vízből kimászva. Öltözésnél-vetkőzésnél a sarok felé fordul, hajlong, azonnal pólót vesz, a zuhanyzóba is csak alsónadrágban vagy derekára tekert törölközővel mehet. Bármilyen szar trükkre képes, csak hogy ne maradjon le annyira a többitől: képes a zuhany alatt melegvízzel félmerevre duzzasztani az Ezredest, még elkeseredettebb arcok kis hajgumival kötik el a tövénél, hogy ne Michelangelo Dávidja jusson róla mindenki eszébe.

 

A húspéniszű: hát lehet, hogy arányaiban nem lesz az soha nagyobb, de ez most őt nagyon nem zavarja. Ahogy teheti, rögtön megszabadul mindenétől és büszkén lengeti mindenkinek óraingaként, hello World! Olyan, hogy hiába is próbálsz direkt nem odanézni, a szemed sarkában is árnyékot vet, ahogy az a hatalmas krinolin ott lifeg, szinte húzza lefelé a testét. Súlya van Neki. És sétál, beszélget, lebegteti, legszívesebben megpörgetné az öltöző népének.

Itt van, tessék, tiszteljétek, imádjátok.

Címkék: sport szabadidő
59 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2012.02.07. 08:44:28

a férfiöltözők hímszagú homoerotikájának báját csak a vizilóseggű gőzfürdős duzzadtprosztatás öregemberek miliője múlja felül

Dzsoni Kráncs 2012.02.07. 09:15:35

Mindig jól szórakozom ezeken a konditermes írásokon,az abszolút kívülálló őszinte érdeklődésével olvasom őket.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.02.07. 09:15:45

hogy is mondta Tyler Durden? "Az önimádat önkielégítés. De az önpusztítás..."

2012.02.07. 09:29:03

a szaunas reszhez csatolva: "elit gym"-ek puccos szaunajaban is bevett szokas a kovetkezo:
uldogelsz, mered a kis hat-tiz perced. bejon ket oblos hangu zsiros-izmos hibrid. temajuk a CSAJ, a kovetkezokeppen: "tegnap lementunk a CSAJOK koze a CSAJOS helyre a CSAJJAL feszedezni, hat nemtom ha lattal mar CSAJT akkor a CSAJT a CSAJJAL CSAJTA CSAJ!"
egyikuk rabasz azonnal nagyjabol ket liter vizet a kovekre, hat deci mentas olajjal megbolonditva.
miutan eleve 95 fok volt, csak o ezt a 3 egesz masodperc alatt nem erezte at, amit benntoltott, igy nem fogja tudni sokaig elviselni a maga altal generalt párát es bűzt.
negyven masodperc CSAJ-ordibalas utan, a testere lecsapodott gozt izzadtsagnak titulalva kozli, hogy 'na ez jo volt, mehetunk'.
tavoznak, de a szaunat rendeltetesszeruen hasznalni probaloknak ez mar mindegy; lelegezhetetlen a levego helyett kepzodott paras illoolajkoncentratum.

évuska 2012.02.07. 09:37:24

Tegnap voltam megint futni, és pont ilyen hölgyeményeken ámultam, akik olyan fehérneműket vettek fel, amilyenről nem is tudtam, hogy létezik, az olyan testükre, amit rajzolni is nehéz. És slampos anyuka volnék (de azért elfutottam a 12 kilométeremet).

"Ha fiatal, fiatalos, feltűnően szép, kidolgozott testtel rendelkező hölgyekkel találkozunk ilyenkor (szinte minden véletlenszerű alkalommal - és hát más kérdés, hogy mi hogy kerültünk oda akkortájt), akkor reménykedjünk és feltételezzük róluk jóhiszeműen, hogy mondjuk amerikai v. távol-keleti piacra dolgoznak valamelyik pénzügyi szolgáltatóközpontban."

Nekem nem is az egyetlen gazdag partner, hanem a "testéből él" jutott eszembe, bármit is jelentsen ez. Ciciműtét kötelező, kacsacsőrajkak stb. Vagy hét ilyen volt lenn délelőtt. És előtte-utána másfél órákat tollászkodnak. Mielőtt mondanátok: igen, irigy vagyok. Gyeden.

Brother, vegyük át újra: a Cs utcába jársz? (Ígérem, többször nem kérdezem.)

évuska 2012.02.07. 09:47:58

@Whave: Mondd már meg, hol ilyen forró a szauna, mert "minálunk" 92-nek csúfolt 85, tegnap meg nem is működött a finn, menjünk az aromaterápiásba, az "olyan 20 fokkal hidegebb" = 60.

Ezt én is tapasztaltam, hogy a széttartott kezű izombélák nem bírják a szaunát. Bent sovány és testes nők huszadik perce, ők kimennek 4-5 perc után, és addig is kínlódnak, és el is mondják. Szétszedték a szívüket.

2012.02.07. 09:55:06

@évuska: ez itten a millennium wellnessben van, a lechner ödön fasoron. itt se mindig 90-95, de altalaban nincs gond. azert mondjuk engem a 85 sem raz meg :)

nem az a baj hogy nem birja a szaunat, ahhoz joga van... :) hanem a fasznak csinal ködöt bentre, ha ugyis egy percet szandekozik eltolteni ott.

akion 2012.02.07. 09:56:43

Az írásból egyvalamit kifelejtett a szerző: ezekkel az alakokkal csak a délelőtt-dél folyamán lehet találkozni. A többiek, akik tényleg dolgoznak (a melóhelyükön is :P), késő délután/estefelé érkeznek meg, és közük sincs fent vázolt életformákhoz.
Saját tapasztalat: minél később érkezik valaki az edzőterembe a nap folyamán, valszeg annál keményebben és értelmesebben edz, mozog. Már csak pár óra van hátra a napból, ekkor már nem lehet műmájer pózolással meg pofázással ellebegtetni az időt. Meg be is kell fejezni 1-2 óra alatt, mert még haza is kell érni, és aludni másnap reggelig, hisz vár a meló...

Kiddy (dugnám nikki sixx-et!) 2012.02.07. 09:59:32

Moonlandig, jéjzusmárijatyaúúúristen. XD XD XD XD
Olvasom tovább =D

2012.02.07. 10:00:32

@akion: hat... azert van, akinek van ideje/lehetosege az ebedszunetet teremben tolteni. :) nalunk minel kesobb erkezel, keso delutan fele, annal valoszinutlenebb, hogy normalisan (vagy csak ugy egyaltalan) odafersz azokhoz a cuccokhoz, amihez szeretnel az edzesterved alapjan, mert a 17-18 kozti roham nagyon kemeny.

petrice 2012.02.07. 10:02:10

Csodás poszt, én még (tapasztalatból) kiegészíteném az 'ügyvédfeleség' kategóriával, olyan mint a kitartott, csak ő már 40-es, megkopott fényét szeretné visszakapni valami qrvadrága modern kamu (speedfitness pl) plusz salátaevés segítségével (persze sikertelenül) és a gym-es barinőkkel folyton azon picsognak, hogy válság van, persze aztán beszállnak a hibridlexusba. Nah belőlük él minden szär puccos hely.
A kopasznyakú gyúrósoknál örök téma a 'mi hány centivel lett nagyobb' a zsírdisznóknál pedig a 'hány kilót fogytam a héten' persze egyik sem látszik.

2012.02.07. 10:03:26

@Dzsoni Kráncs: csak a buzik járnak ilyen helyekre:)

Kiddy (dugnám nikki sixx-et!) 2012.02.07. 10:06:06

Sose jártam gymbe meg ilyen helyekre, de egy időben uszodába igen. A szaunától frászt kaptam, először 5 percig se bírtam, aztán már kicsit tovább, még tovább, még tovább, a vége felé már majdnem sikerült a negyedóra.
Történt egyszer, még az elején, hogy szenvedtem odabent (mert szaunázni JÓ), bejött két fickó, az egyiknél kistáska, kíváncsian nézem, kibontja, benne vagy húszféle illóolaj. Kedves volt, megkérdezte, nem zavarna-e, ha. Mondom, fogalmam sincs, mert még sosem próbáltam így, szóval nem. =D
Borsmenta.
Két perc múlva már a pezsgőfürdőben lebegtem. =D Szegény srác nem győzött elnézést kérni, én meg nyugtatgatni.

pause 2012.02.07. 10:12:58

"A fitneszgyúrós" ez lenne a szerzo ugye?:D
BTW a noi fritnyesz oltozokrol is irhatna vki egy poszt,vagy ha nem,hat majd megteszem en :)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.02.07. 10:14:30

@Kiddy (dugnám nikki sixx-et!): ne izgulj, ezeket a szlengblog találta ki, nem létező kifejezések, csak valamit kellett írni anno...

2012.02.07. 10:21:29

"Ő márpedig erősebb - a többi szolgának lehet jó legfeljebb." A volt testépítő biztos nem olvasta Kittenberger visszaemlékezéseit és amit a maszájok mondtak neki a nagy izmokról:)

Ernoke 2012.02.07. 10:30:09

@Hadrian77: mondjuk a homo sapiens elterjedése is ennek a cáfolata:)

mrbateman 2012.02.07. 10:31:28

@Kiddy (dugnám nikki sixx-et!): az új örület mostanában a szaunázás közbeni mézzel kenegetés...művelt kommentelőtársaim már kitalálhatták, h. ezt +40-es nőihölgyek alkalmazzák.
Én a kínálást egy ("egy kis mézet?") "ilyenkor este én már nem eszek, max egy sör, ha hazaérek"-fordulattal szoktam néhány vidám percet szerezni.

Egyszer egy dögös MILF is felajánlotta a mézet, én hezitálást színleltem azzal, h. nem tudom hogyan bekenni vele a hátam, hátha felajánlja a segítségét, de nem tette...utálom az ilyen szűzkurvákat, ha egyszer nem akar baszni, akkor minek szól hozzám amikor pucér vagyok!:-)

2012.02.07. 10:56:04

Az 1.ex testépítőzött a 80-as években, most is nyomja a gyerek szerint, de már a kosár is bejátszik a senior csapatban.

A 2.exnek uszoda bérlete volt a Selyemréten, na jó amig dolgogozott, ez oké is volt, csak miután már nem, akkor is vidáman pancsolt reggelenkétn, mert most már úgy is ráér, tehát ismerős a figura.

mrbateman 2012.02.07. 11:15:55

@Frengi: magyarul annakidején _badizott_!

Egyébként én gyúrás kapcsán még ilyen illegál szagú szubkultúrát asszociálok, ami rosszul világított (búgó neon) pincékben tenyészik, ilyen-olyan csövekből és laposvasakból szerkesztett gépek, gyűrött izmosnégerposzterek, kikopott, hajszálvékonyra tapostott, a fal mellett fölkunkorodó padlószőnyegek, nyikorgó bordásfalak, McHammer-es gyúrósgatyák, ujjatlan, v. denevérujjú felsők és koszos tükrök, rég felszakadt műbőrhuzatok között.
Itt aztán csak a gyúrás megy apukám, ezek a modern termek csak kisköcsögöknek valók!...állj ide mögém Sanyi, most belenyomok a kilóhatvanba!

2012.02.07. 11:24:17

@mrbateman: Így igaz, és a leírás is stimmel,a vasakat összelopták a gyárból.

Mocskos Állat 2012.02.07. 11:27:57

Én egyetem alatt kezdtem el járni kondizni, a koli alagsorában berendezett szikár, szabad súlyos, alapgépes, nem csili-vili terembe.
És azóta sem értem, hogy minek kell máshol háromszor annyit fizetni havonta egy konditeremért.
A súlyok ugyanolyan nehezek, tömeg nagyobb, mondjuk a higiénia is jobb lehet, de én leszarom. Drágább helyeken több a csaj. Akik úgysem mindenféle konditerem-lakókkal akarnak dugni, hanem a kitartójukkal.
Ex-testépítőknél, 40-es kigyúrt öblöséknél elég bevett szokás a pultos csaj fűzése, kezdők fikázása, észosztás.
Amikor járni kezdtem, akkor szemüveges gyógyegér gyerek voltam, szőrös, vékony láb, horpadt mellkas, szakmunkásbajusz, ami kell. Ez is egy gyakori kategória volt akkoriban. Mások előtt nem vetkőzés öltözőben, csóró kínai tornacipő szégyellés, lábtológépen 80 kiló alatt magamat elfingás.

A kövér, befelé forduló mellbimbójú, zsírdisznó de úszó gyerekek is jellemzőek. A szülő azt hiszi, hogy az úszástól majd lefogy. Közben csak éhesebb lesz és még többet zabál. Az úszás amúgy sem növeli az izomra ható terhelést, mint a súlyzózás, ezért megreked egy szinten és szétfolyik. A versenyúszók és vízilabdázók attól olyan kigyúrtak, mert szárazon, konditeremben legalább annyit edzenek, mint a vízben.

Én még mindig a puritán pince-garázs-sufni konditeremre esküszöm.

akion 2012.02.07. 11:31:13

@Whave: Milyen munkahely az, ahol a déli egy órás ebédszünetbe belefér:
-Elmenni az edzőterembe
-Átöltözni
-Bemelegíteni
-minimum 1 órát mozogni (!)
-lefürdeni
-visszaöltözni
-ebédelni
-visszamenni melóhelyre dolgozni

Ja, és milyen idősűrítő gépet használnak? :D

2012.02.07. 11:35:03

@akion: LEHET, hogy nem csak egyfajta edzesfajta/edzesterv letezik, es nem MUSZAJ okvetlenul egy orat mozogni. Fel ora mozgassal (plusz bemelegites) mar remekul megvagyok, ez alatt van idom az adott izomcsopor(ok)ra megcsinalni a par kivalasztott gyakorlatot, es kesz. Ezt heti 3-4x ugy, hogy a hetvegere eso alkalom nyilvan lehet hosszabb is, es nincs semmi gond, sot.

Mocskos Állat 2012.02.07. 11:38:37

@akion: vállalkozók, használtautó nepperek, plázában bolt tulajdonosok, akik helyett a csajuk dolgozik addig, táplálékkiegészítő boltosok, dj-k, kidobók, kocsmárosok, pultosok, taxisofőrök

gyakorlatilag bárki belefér, aki éjszaka vagy délutáni műszakban dolgozik

sdani 2012.02.07. 11:45:15

A tobb ev VIII keruleti edzotermi mult utan egy eve munka miatt egy csilivili "GYM"-re partoltam at. A napirendem ugy idealis, ha reggel 7re megyek edzeni. Azt hittem, hogy ahogy a pincetermekben, itt is nagy pangas lesz.... hat nem! A kardiogepek kb 70%a foglalt (van vagy 50) a sulyokra is eleg gyakran varni kell.

Nagy meglepetesemre sokan nagyon profin edzenek: valtozatos edzesek, nagy intenzitassal, triszettek, minimalis pihenokkel, csomo sajat testsulyos gyakorlat, szabadsulyos gyakorlatok. Ugy latszik, hogy aki ilyen koran felkel az komolyan veszi a dolgot. A legtobb srac nagyon pengen nez ki, szalkas izomzat, alacsony testzsir, mindenkit latni kardiozni, nyujtani... Ugyanakkor nincs meg az a csaladias hangulat, mint pesten volt... ott mindenki koszont mindenkinek, jobban lehetett spanolni. Itt mindenkinek ott log az a kikurt iPhone a fuleben, azt, mint a zombi nyomatja. De minden sulyt mindenki elpakol maga utan. A terem nem pinceben van, van levego, nagy ablakok, kilatas a belvarosra, uszoda az epulet tetejen a szabad levegon....

Szoval vannak ervek pro es kontra. A nap tobbi reszerol nem tudok nyilatkozni...

mrbateman 2012.02.07. 11:56:04

@Mocskos Állat: az úszást nem kell összehasonlítani a pancsikolással.
Egy komoly úszóedzés után nem fogsz enni még legalább két órán keresztül egy falatot sem, viszont inni legalább 2 litert!

Drago Brutic 2012.02.07. 12:04:55

Az öltözős rész a végén nagyon durva fordulatot vesz. Finoman szólva is homoerotikus. A faszom járjon húsfaszú izomagyak közé mosakodni! Marad a foci meg a bicaj.

lr 2012.02.07. 12:41:36

whave: a párától lehűlt, rohadt lassan visszamelegedő, 70 fokos levegőt se hagyjuk ki!
mrbateman:+1 (ami a tisztességes úszóedzést illeti)

[c] 2012.02.07. 13:02:08

A "kitartotthoz" egy megjegyzés; mindig csak annyira dolgozik az edzőteremben, hogy ne izzadjon le, mert akkor lefolyna a háromórás munkával felhordott tökéletes sminkremek.
Értelemszerűen a "kitartott" diétázik is, mert a sminkbarát testedzéssel nem tudna olyan karcsú maradni, amilyet a "támogatója" megkövetel.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2012.02.07. 13:19:22

tibi! ne sokat gondolkozz az eltartottságon; nincs is annál jobb dolog, amikor egy izmos alfahím tolja a púzódat.

Édy, aki Endre 2012.02.07. 13:28:31

A fitneszgyúrósról: "Általában művelt, intelligens, szabadidejében blogolgat."

Át köllene eztet a blogot nevezni modorosról hazudgálósra. :)

a_fater 2012.02.07. 15:49:07

Jó poszt, de valljuk meg, a fehérkenyeret emlegetni már elég buzi dolog volt :) Eddig azt hittem, hogy csak modoros fogyózó / egészségmániás nő mantrjaként fog itt szerepelni a fehér kenyér, mint ártalom :)

a_fater 2012.02.07. 16:02:33

@a_fater: bocsánat, nem buzi, csak buzis :)

Donald Trump 2012.02.07. 16:09:35

@sdani: ez a gym hol van? Corvinnál?

Styxx 2012.02.07. 17:53:45

"Eljátszunk mi is néha a gondolattal, hogy vállalnánk-e hasonló megélhetési formát. Mondjuk a hobbiszerű blogolgatás mellett."

Azt a Q Tiborom, Kósáné Kovács Magdába gondolkozol, netán önnön nemedbe, vagy simán aki többet fizet, male or female who cares? :-)
A poszt fasszer, modoros klasszik, csak Brother in love kolléga szakkommmentjeit hiányolom.

2012.02.07. 17:58:08

Szép, szép, de hogyan felejthetted ki az exkluzív termek nélkülözhetetlen kellékét, a személyi edzőt?

1. Volt versenyző: kigyúrt és formáját tartó férfiú, egyben az edzőterem koxkereskedője, bár inkább csak csajoknak szállít Adipexet, ezt azt. Elvárásai magasak, nincs kompromisszum: az 50-es sohasem sportolt pohos ügyvédnek olyan étrendet állít össze, amit az nyilvánvalóan nem tud betartani egy napig sem. Klienseit valójában lenézi, őszintébb pillanataiban szidalmazza: "Mit képzel az a dagadt, lusta köcsög, két hét alatt le fog fogyni?"
2. Fitness versenyző csaj: Hogy versenyzői karrierjét finanszírozza, kénytelen elpuhult üzletasszonyok, tohonya vállalkozók kínlódása fölött gondnokoskodni. Láthatóan halálálosan untatja, mégis megpróbál barátságos arcot vágni, eredmény egy torz vicsorgás. Nem olyan szigorú, mint az ex-testépítő, megenged egy csaló napot a diétában, stb. Gondosan ügyel nemcsak a kliensére, de arra is, hogy példamutató módon, dobozból egyen (csirkemell-brokkoli) és formás seggét minden létező testhelyzetben kitolja.
3. A fitnessakadémiás valami érthetetlen motivációtól vezérelve elvégezte a személyi edző tanfolyamot. Sohasem gyúrt, versenyzett, jó esetben kissé izmos, rossz esetben teljesen átlagos alkat. Legjellemzőbb, hogy nagyon átgondolt, tudományos edzést végeztet: több órás bemelegítés után idióta gyakorlatok tömkelege. Csak a gerincmerevítők edzése 3 gyakorlatot kíván, de van csuklózás és nyak edzés. Olyan elavult és veszélyes gyakorlatoktól, mint guggolás, fekvenyomás, evezés, stb. eltiltja a klienseit.

Közös bennük, hogy én magam még sohasem láttam olyan embert, aki személyi edző irányítása alatt némi fogyáson kívül bármiféle értékelhető eredményt produkált volna.

mrbateman 2012.02.07. 18:01:08

@Styxx: Beteg, megfázott a hólapátolásba, majd hozza az igazolást is, addig én viszem el neki naponta a kinyomtatott posztokat, h. le ne maradjon!

Én sem tudom hol van mostanában, lehet az is, h. ő még tartja a 2012-es fogadalmat, miszerint "idén kevesebb időt fogok elbaszni kommentelgetéssel" én már rájöttem, h. ez tarthatatlan!

2012.02.07. 18:05:25

@mrbateman: Tisztelt uram, talán ön is megfigyelhette, kommentelésem legtöbbször a 7.30-16.00 időszakra esik, mint a hivatali munkaidő hasznos eltöltésének eszköze.
Jelenleg napközben tényleg dolgozom, glettelek, tapétázok, stb.

2012.02.07. 18:16:07

Még néhány dolog, amit nem mulaszt el terembe járó, aki ád magára egy kicsit.

- pultnál 5 dl-es ásványvíz vásárlása 400 Ft-ért, (mert hiszen inni kell sokat) és/vagy izotóniás sportital
- edzés előtt egy kávé, a közben a pultos lányt oltogatva
- iPhone kapirgálás alap
- csuklószorítós, bőr edzőkesztyű, legalább 8000 Ft-ért
- póló alatt sunyin megbúvó fogyi öv
- a legidiótább gépek használata súlyok helyett, ízületi fájdalmakra hivatkozva
- és természetesen _párban_ edzeni, mert úgy méginkább csak elpofázzák az időt

mrbateman 2012.02.07. 18:17:12

@Brother Love: Magam is így vagyok ezzel...ennyi pénzért?ezeknek? hátanagyfaszt! a másik osztályon bezzeg repkednek a milliós jutalmak, megbízási szerződések! hát csak nem fogom hajtani magam?!
Na viszont most lépek melózni, mert valamiből meg is kell élni!:-)

2012.02.07. 18:23:01

@vészmadár (pica pica):

Ez a moon landing tényleg nagyon durva, de 2010. jan. 31. óta fenn van ilyen értelemben az Urban Dictionaryn is, szóval...

2012.02.07. 18:53:43

@Brother Love: van az az osztrák vécé építő, az a budi bilder, a Svájcinéger. Na az egy külön kategória, az olyan profin csinálta ezt, hogy miniszterelnök lett belőle Kaliforniában.

Disznó Úr 2012.02.07. 21:02:44

A 80-as években lejártam "badizni" a Vizivárosi SE termébe. Ott tényleg voltak ilyen arcok. Nekem mindig az a kép jön elő, ahogy vonulnak el a folyosón és minden tükör előtt befeszítés és oldalra nézés játszott.

Viszont: járt oda egy énektanár, nagy becsben volt tartva, játszott a Vörös zsaru-ban. Ha valaki emlékszik: őt vágta ki a Svarci a gőzfürdő ablakán az egyik első jelenetben. Meg sem mertük szólítani.

Azóta csak jógázni jártam, én voltam az egyetlen férfi. Sajnos többnyire csak annyira csinos lányok jártak oda, mint amilyen csinos fiú én vagyok.

A Tyne folyó déli partja 2012.02.07. 21:39:52

@pause: nekem is eszembe jutott, hogy hiányzik a női öltöző. már ahol külön van, ugye..mert speciel itt az uszoda/szauna részen fülkék vannak, nincs külön férfi meg női rész, a gym részen külön van, de oda egyrészt én ritkán járok, másrészt alig szoktak benne páran lézengeni.

A Tyne folyó déli partja 2012.02.07. 21:42:58

@akion: ez is eszembe jutott. az én munkahelyemtől kb. 10 percre van az edzőterem, de mégse fér be. pláne, ha még ebédelni is szeretnék az ebédidőben.

Donald Trump 2012.02.07. 22:16:47

@sdani: kicsit közelebbire tippeltem:)

[c] 2012.02.07. 22:30:59

@mrbateman: Hogyhogy?
Csak azért, mert ha leúszom néhány kilométert, mindig veszettül éhes leszek. A komoly edzéstől miért nem?

pause 2012.02.07. 23:42:06

@Donald Trump: annak nem a tetejen van az uszoda,a szabad levegon... sajnos :)
de a sportmax pl eszetlen hely:D

escargot 2012.02.08. 00:19:09

@Disznó Úr: Ha minden igaz, ő volt a középiskolai énektanárunk. Bónuszként jól zongorázott és érdekfeszítően oktatott.

csi szi 2012.02.08. 04:17:55

@Drago Brutic: Nem beszélve arról hogy vajon honnan ismer ilyen technikákat, méghogy hajgumi...

mrbateman 2012.02.08. 08:36:36

@tea fan: Nem tudom mi a magyarázata, csak empíria. Amikor még úsztam, akkor edzés után ilyen hányingerszerű émelygés volt, kellett egy-két óra mire lenyugodtam és enni tudtam (de ez a 2 óra alatt +6km kategória), aztán mikor már polóztam (ami fizikálisan talán fárasztóbb, de fejben egyszerűbb), akkor nem volt ilyen problémám, simán betoltam két liter tejet, fél kiló kenyeret szenyóként, v. 6 gombóc töltöttkáposztát, 12 tojásból rántottát, 3 embernyi túróstésztát...bármit, alig vártam, h. hazaérjek.

2012.02.09. 00:15:37

@tea fan:

A hideg vízben tartózkodástól lesz nagyon éhes az ember, ugyanis lehűl a szervezet, és olyan enzimeket termel, amelyek nagyon megnövelik az étvágyat.

2012.02.09. 08:22:58

@tff: ez úgy általában igaz a hidegben tartózkodásra, én ezért is szeretek télen sportolni:)

A Tyne folyó déli partja 2012.02.09. 21:17:32

@tff: akkor már értem, miért leszek kevésbé éhes úszás után itt:) egyáltalán nem hideg a víz.

balage_81 reloaded (törölt) 2012.02.13. 20:48:06

"Általában művelt, intelligens, szabadidejében blogolgat." - :DDD.

Te Tibor, te!:D

Oszt mé vártál annyit a posztom kirakásával? A bratyizóst vagy egy éve írtam, ha nem régebben.
süti beállítások módosítása