Olvasói rovat - A telepi Zsolti és Norbi

2009/11/17. - írta: Modor Tibi

 

Nos, Pecséttörő telepi posztja után én is belekezdtem a lakótelep múltjába, de a jelenbe még nem érkeztünk meg. Mielőtt én is hozzátenném a magamét, fogadjátok sok szeretettel Dóri összeállítását a témában.

Bátyámmal hiányoljuk (kőbányai lakosok lévén) az általunk megfigyelt és már kielemzett típust.


Szerintünk őt vagy Zsoltinak vagy Norbinak hívják. Húsz és harminc közé tettük az életkorát - van fülbevalója és tetkója,de érettségi épp csak, vagy egyáltalán nem. Sok a haver, főleg a telepről. A délutáni autóbütykölés után pár órával találkoznak a házak között valamelyik pingpong-asztalnál. Nagyon fontos a laza és kényelmes megjelenés minden időben, minden esetben.


Azt el nem tudom képzelni, miről megy az eszmecsere, de feltételezem a  hobbiból és a társaság nagy részének állandó ostoba tekintetéből, hogy bizony a "-Te hallod geci..." kezdetű mondatok közben adódik néha csendes pillanat. Azért van alapvetően csend, mert nem csak, hogy humor nincs, de változatos beszédtéma sem.  A komor tekintet alapkövetelmény, csakúgy, mint a hazaindulás előtti öt percben a kulcscsomó pörgetése, baszkurálása. Ekkor valaki rugdos egy követ zsebre tett kézzel, vagy hosszasan nézik az arra elhaladó biciklist. Az élmény fokozható egy nyakba akasztható kulcstartóval. Búcsúzásnál pacsizós-figurás kezelés, három puszi.

Zsoltinak/Norbinak autószerelő műhelyben van munkája (ami lehet esetleg a haverja apjáé is). Szigorúan feketén dolgozik.

Csendes típus, nem nagyon balhézik, ellenben idegennel mogorva - haver régen látott, éppen arra járó haverjával/barátnőjével nem ismerkedik. A világ dolgairól lila fingja sincsen, lexikális tudása kétségbeejtő. Igaz, ez nem derül ki egyértelműen, mert a társasága, akihez masszívan ragaszkodik, kínos kérdéseket nem feszeget.

Az autószerelés és a tuning az élete. Leharcolt 10-15 éves BMW-jével a lakótelep mértani közepének érzi magát. Lehetőleg egy métert sem gurul vele, de ha mégis, akkor padlógáz, hogy felkeljen mindenki - és 10 percen belül visszatér a bázisra. Indulás előtt kötelező a motor-röfögtetés 5-8 percig. Az új felnire valót pedig fusi melókból kaparja össze. Iskolája vagy csak egy szlenges "szakközép", vagy autószerelő"suli". Vaskalapos Sterbinszky-rajongó.

Ha Zsolti/Norbi testfelépítése vékony, bőre hófehér, de ha már megfertőzte a testépítés művészete, akkor pedig szoláriumba sem rest elmenni, és ennek persze jól látható eredménye van.

Kezdetekben a márkás sportcipőket (sulis évekből megmaradt legalább egy pár légtalpas is) kombinálja a szintén márkás (Nike, Reebok) melegítőszettekkel. Amint viszont már feljebb említettem, elkerülhetetlen, hogy a változás szele őt is elérje, így a "magára adó"(ők így hívják) külső mellé dukál az igényes ruhatár. Akiből pedig ki lehet indulni, az az a srác a társaságban, aki a kezdetektől fogva ivarérettebb volt a többieknél. Mert ilyen mindig van, legalább egy. Rejtélyes módon, ő az ismeretségük kezdete óta ezt a vonalat követi, a természete így kívánja meg. Neki volt először Buffaloja. Őrülten bezselézett haj, jól látható borotvált-kreol mellkas a köldökig legombolt feliratos ingben, csábos tekintet, fullasztóan erős parfümös lepárlás. A divatot a pláza üzletei diktálják, persze csak azok, ahol ő szokott vásárolni, mert ami ott terem, csak jó lehet. (Retro, Gas, Woodoo) nadrágot, pólót haver kíséretében vásárol csak. A plázát kilazult izületekkel, felhúzott szemöldökkel járja végig. Könnyen észrevehető a domináns vállmozgás.
        
Norbi: -Zolival vettük ezt a pólót az Arénába'.
Zsolti: -Hol?
Norbi: -Retroba'.
Zsolti: -Mennyi volt?
Norbi: -20 rongy. Jó, nem?
Zsolti: -Ja-ja.

A parfümnél már nincs lacafaca, az ár fontos, a bazárban/piacon ugyanazt adják.

Zsolti: -Melyiket veszed?
Norbi: -Verszácsét, blú dzsínszt. Haverom apja árul kint.
Zsolti:- Neked olcsóbban adja?
Norbi:- Ügyesbe nyomjuk, persze. Mondta haverom, hogy leesett a kamionról.

Egyszer beszélgettem egy ügyeskedővel, mikor is megláttunk egy feltuningolt, 20 éves, színes borzalmat, ami körülrajzottak a Norbik és Zsoltik.

Én.: -Ízléses és praktikus.
Ő: - Hát te hülye vagy! Ez a kocsi jól néz ki. Legalább látszik, hogy foglalkoztak vele! (vagy foglalkozva van vele)
 

Dóri eredetileg csak ötletként dobta fel Zsoltit és Norbit, de aztán annyi anyagot hozott össze, hogy bőven elég lett egy önálló posztnak. Nagyon köszönjük.

Szíves engedelmével hamarosan én is hozzáteszem a magamét.

89 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

drhlaszlo · http://kskozlony.blog.hu 2009.11.17. 10:31:06

2 napig nem nézem a blogot, erre új lett a skin. Ahogyan Nyelvész Józsi mondaná: "odabasz"

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.17. 10:54:01

Djönöjűűűűű!!!

Mikor Békáson laktam, a házban nálunk egész család volt Zsoltiból és Norbiból. Voltak vagy tizen, sosem tudtam megszámolni, mert mind ugyanúgy nézett ki.
Volt egy szétszakadt Honda Prelude és egy MR2 mindnyájukra, azokat berhelték éjjel-nappal a parkolóban. Néha üvöltő motorral elmentek vele a Nánási útig, meg vissza, aztán kezdték elölről.
Mindegyiknek olyan homloka volt, hogy karikába hajlott rajta a bézbólsapka simlédere.

persicsbalint 2009.11.17. 11:01:38

Norbik számára, mivel testépítenek, szórakozóhelyen szigorúan csak kóla vagy narancslé, semmi alkohol nem tehet kárt szervezetük fejlődésének töretlen ívében.

Ha nincs pénz márkás cuccra, jó a Tesco-féle Items is.

A "Hallod, geci" kezdetű mondatokban néha értelmes módon szeretnének a világról filozofálni, de szegénykék állandóan lebuknak, társaik a hasonló lebukást kerülendő terelik a témát azonnal, nehogy kiderüljön mekkora prosztók valójában.
"- Hallod geci, múltkor hallottam a Rádió1-en, hogy niggert választottak meg elnöknek azok ott kint, az Oszamát!
- Hülye, persze...nem mondod, azok a klánosok?
- Ja-ja. Adja neki, nem?
- Adja szépen. Figyejjé', niem tudsz okosított napgépet tesódék bizniszéből? Kéne valami, mert újítani akarom a felszerelést."

Blackrock (törölt) 2009.11.17. 11:05:18

Kitűnő írás, annak ellenére, hogy ez sem a tiéd, Tibikém.:)

Na, akkor megtenném a magam kiegészítéseit is:

Tehát a Zsolti és Norbi mellé még betenném a Krisztián illetve a Ricsi neveket is. A kor előrehaladtával többségük a jó öreg dzsoggingot lecserélte egyenesszárú farmerre és lapos talpú, leginkább puma márkájú "futócipőre". Járásuk az egyik főbb jellegzetességük; lábfejek jobbra-balra, 45 fokos szögben kifelé néznek, így menet közben úgy tűnik, hogy tulajdonosuk lazán "dobálja" maga előtt a virgácsait. A hatást tovább fokozza a karok - mesterségesen szélesítve a mellkast és a vállakat - törzstől való enyhe eltartása is. Az összhatás így olyan, mintha valaki telefosott gatyában próbálna hazaegyensúlyozni, nehogy a cucc kificcenjen a gatyából.:)

Nyári viselet: laza szabású, általában kínai piacos, emblémákkal gazdagon "telefirkált" rövidgatya. Felül - az író által említett - Retro, Gas vagy Energie "itompóló". Cipő a téli viseletnél említett futócipó vagy papucs.

Téli: Kőmosott vagy koptatott farmer (esetleg gyárilag megszaggatva). Nike vagy bármely más sportszer gyártó által fémjelzett pulóver. Kabátból szinte kizárólag pufikabát a viselet, szigorúan(!) szőrős szegélyű kapucnival. Sapka baseball, de csak akkor ha a zselézés nem játszik.

Érdemes még kiemelni a hőseink mellé csapódó női egyedeket is, akik leginkább Szabina, Andi és Kriszti neveken futnak. De róluk majd késöbb.:)

aribeth 2009.11.17. 11:22:42

Gyerekkoromban csupa ilyen Ricsi, Norbi és Krisztián menőzött a környéken. Néha-néha becsúszott egy-egy Gabi is.

@Blackrock:
"Érdemes még kiemelni a hőseink mellé csapódó női egyedeket is, akik leginkább Szabina, Andi és Kriszti neveken futnak."

Meg Szandra, Klaudia és Timi.

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.17. 11:26:20

@Blackrock:

Ne hagyjá má tiszta izgalomba!
Szabina, Andi és Kriszti még középiskolai tanulmányaikat végzik a fodrász szakmunkásba. Ők adnak magukra, jelzi ezt a gazdag smink, és a hihetetlen műköröm költemények. Még Norbi poénjait sem értik, pedig háááááát, nem különösebben bonyolultak, de azért igyekeznek vihogni, ha kell.
Ribancrendszám viselése kö-te-le-ző!
Többéves álmuk, hogy mehessenek egy kört a leszakadt 324-es bömössel, de ez sosem jön össze nekik. Max a parkolóban pippanthatnak egyet-egyet.

Blackrock (törölt) 2009.11.17. 11:28:52

@aribeth: uh bazz, tényleg Szandra meg Timi, Timcsike!:)

loláb 2009.11.17. 11:30:20

Zsolti, Norbi, Zoli, Petya, Krisztián (Krisz)

És a csajokról se feejdkezzünk el: Niky, Szilvi (Syl), Viki

A paneles türhő fiatalok hálás téma, jó lenne kimerítően megtárgyalni.

greggrant 2009.11.17. 11:38:47

@Blackrock: a nyári viselethez: fehér nadrág, fehér ing, mer' az kiadja a szoláriummal megsegített napozás hatását

GAbica 2009.11.17. 11:53:27

ÉS persze járás/állás/ülés/bárminemű állapotban ami nagyon fontos: hüvelykujj lazán beakasztva az övbe, és mind az öt ujja a farka irányába mutat, így is kihangsúlyozva, hogy ki itt az élet császára.

Blackrock (törölt) 2009.11.17. 12:26:49

Nos, tehát Szabina, Timi meg a Szandra még középsuliba járnak, és ez fura módon igaz is. Ellenétben Norbival és Ricsivel, bennük megvan a potenciál arra, hogy akár elis végezzék az adott oktatási intézményt. Igaz, a tanulást nem viszik túlzásba, de legalább megvan az esély, hogy belátható időn belül valami "papírral" kerülnek ki a suliból. Az iskola általában valamely szakiskola (szinte 100% a kozmetikusi, fodrász, nagy ritkán közgazdasági szakirány, esetleg vmi OKJ cucc)

A csajok egyike, általában húga a Ricsi/Norbi duó valamelyikének, így a bandatagság innen eredeztethető. Ennek megfelelően Szabináék is baszottul lazák és dohányoznak illetve teljesen lényegtelen ügyekben, orrba-szájba küldözgetik egymásnak az sms üziket ("telcsizni" alig-alig, mert ugye Anyu-Apu csak havi egy feltöltést finanszíroz a telcsire). Sajnos gyakran "hozzá türhősödnek" a srácokhoz, ezért egy idő után nekik is minden második mondatuk bazmeggel kezdődik. Előszeretettel lebzselnek a srácokkal, főleg nyáron.
Ebből kiindulva leginkább párban, de még gyakrabban édes hármasban lelhetők fel a lakótelepek környékén. A csajok - minden híreszteléssel ellentétben - általában a bandából választanak párt. Mindíg van egy közülük, aki jobban néz ki az átlagnál, így őt a legnehezebb becserkészni, viszont a srácok közül, szinte mindegyikkel smárolt már (leginkább persze részegen, egy szombat esti bebaszás alkalmával). A kúrás témát már pedzegetik, de még nem az igazi...

Ruházat stb.: erős smink és festés, általában vörös vagy holló fekete festett haj. Felül szűk, hasközépig érő top. Szűk, a tepsi seggre ráfeszülő farmer kiegészíve a fiúknál is megszokott futócipővel. A magassarkú hordása már egy következő lépcső. Télen szinte ugyanez, csak kabátként szintén alig derékig érő pufikabátka, szőrős kapucnival.

A suli végeztével az esetek java részében nem tanulnak tovább. Így ők lesznek az általuk annyira imádott plázák örökké unatkozó eladólányai. Jobb esetben egy-egy nagyobb cégnél kapnak munkát asszisztensként, titkárnőként vagy ügyfélszolgálatosként. Innentől kezdve - kb. 24-25 évesen - már új korszak nyílik számukra, hiszen kilépnek az iskola-telep zónából. De ez már megint egy másik történet...:)

GAbica 2009.11.17. 13:02:35

@Blackrock: írhatnál vendégposztot Ritának :)

oriza triznyák 2009.11.17. 13:03:36

Hogy pontosítsak, a mondatok így kezdödnek: vágod, geci... Minden mondat.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.11.17. 13:22:07

Na ezt még szeparát is ki fogom bontani, de nagyon fontos, hogy hol szeretnék MÉG gyülekezni Norbiék és Reniék:

-billiárdszalon
-pizzéria
-videotéka!
-klasszikusan persze nyáron játszótér, parkoló, LUPA, télen lépcsőház

És tényleg, kocsmába szinte egyáltalán nem járnak.

Blackrock (törölt) 2009.11.17. 14:57:39

@Modor Tibi: az egyik legfontosabbat kihagytad. SZOLÁRIUM!

Gumineaux 2009.11.17. 15:04:15

@Blackrock: Még hozzáadnám a Betti(ke) nevet, aki a plázában eladó. Szemöldök kiszedve, helyette tetoválás. Állandóan rágózik.

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.17. 15:16:34

@Gumineaux:

Belőle lesz Betty a csúnyán megkúrt lány.

Blackrock (törölt) 2009.11.17. 15:40:35

Szóval a csajok - némi "időkéréssel" - de végeztek a középsuliban. Meg lett a képesítés/érettségi. Kacérkodtak ugyan a továbbtanulással, de benszülött telepiek lévén inkább munkát vállalnak és "jegelik a fősulit". Szabina és Renike a plázában nyomul, míg Kriszti (neki van egyedül érettségije) egy kisebb cégnél helyezkedett el, mint "telefonátor" (khm...ügyfélkapcsolati munkatárs). A baráti kötelékek némileg fellazulnak, Norbiék - bár a csajok velük dugtak annak idején először - lassan kikopnak mellőlük, s már csak néha röffen össze a telepi banda. A pacákok maradnak az autószerelő/területi képviselő/kajafutár/drog dealer vonalon. A plázás bigék csendben morzsolgatják a dög unalmas hétköznapokat az üzletben ( Retro Jeans & Jeans Club ). Közben persze a plázához való viszonyuk is megváltozott, s munkaidőn kívül még a közelébe sem mennek a helynek. No, persze jóban vannak az összes Norbi/Ricsi/Krisz kaliberű kisgyerekkel az étteremben, akik abban a hiszemben, hogy egyszer megdughatják a csajszikat, néha ingyen pizzával vagy burgerrel nyalnak be nekik. Persze tök sansztalan a dolog, mert közben a Norbikat és Ricsiket felváltották a Sanyik és a Petik, akik istentudja miből élnek, viszont baszott nagy autókkal szaladgálnak. Na, hát a csajokat ők dugják meg. S mivel Szabina és Renike is jobban néz ki az átlagnál, az élet péntek estétől, péntek estéig tart. Ha nyár van, péntek este irány a Bad Beach, ahol lehet rendesen "virítani". Érdekes módon ilyenkor a Sanyik és Petik valahol egészen máshol vannak...:)

huhujje 2009.11.17. 16:14:19

Ricsi/Norbi/Zsolti pedig kislányok hiányában szép lassan elkezdi behálózni az idősödő, egyedül élő anyukákat...

G_P 2009.11.17. 16:44:52

Állati ütős poszt!! Legjobb haverommal ezt a típust úgy hívjuk, hogy "A TOTTIK". Ami esetleg kimaradt: Tiesto - Adagio for strings, és egy hónapban egyszer valami menő szórakozóhely látogatása, nyáron Siófok, ami még lehet: ezüst ékszerek.

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.17. 17:06:32

@huhujje:

Idősödő egyedülélő anyukák?
Na eljutunk a lakótelepi MILF tematikájához, basszátokmeg! Aranybánya!
Ajánlott film: Falfúró.

Erzsebet 2009.11.17. 17:12:31

Nálunk a telepen sok az EMO-s fiatal. Ők a környező általános iskola diákjai. A közeli szakmunkásképző intézet lányai sem semmik. Ők igen dögös szerkókban ballagnak. Amikor rájuk néztem, úgy gondoltam, hogy őket a nők legősibb mesterségére képzik ki. Fiam is az egyik telepi ált suliban tanult. Osztálytársnői közül soknak álma volt a butik eladóság, pultosság, szolárium kezelőség és a szépségipar többi válfaja.

cd-r 2009.11.17. 17:14:38

ugyanez a típus megtalálható az ország összes falujában és minden kisebb nagyobb városban.
szóval szerintem ez nem kizárólag telepi típus hanem csak tahó így simán.
amúgy: túlméretezett övcsat, permanens telefon nyomkodás (ez minden szituációban és testhelyzetben), a klasszik dufta dufta a kocsiból ortopéd szar túllőtt mélyekkel ("geci jól szól mi baze?"), lopott pafümteszterekkel seftelés, egy idő után masszív drog vagy alkoholfüggőség

eastern sugar 2009.11.17. 17:34:06

nemrég találtam ezt a blogot és tűzzel-vassal terjesztem, azt hittem eddig, hogy egyedül vagyok a nézeteimmel.:) főleg a családcentrikus nős meg a modoros fiatal páros posztnál döbbentem le, hogy hát vazze, azt hittem, ezt egyedül én tartom gáznak:) tudom, tudom, a szmájli is gáz, na.
ezeket az arcokat a barátaimmal mi évek óta a telepi szabiként emlegetjük, ez a név miért nem volt benne? szintén abszolút tipikus! a csajok meg tényleg niky, szandy, reni, yvett, és miért maradt ki az anett? fehér magassarkú műanyag csizma, néha szájpiercing, de alapesetben köldökpiercing lehetőleg top és a farmer között kibuggyanó hason, csillogó öv a farmerhez kötelező, telefonra lehetőleg lógós ékszer/plüssmaci/plüss lószar alap, régebben nagy karika fülbevaló, bank dance hall amíg volt, mintás, újabban hegyes műköröm, nyáron fehér fatalpú nagy csatos papucs /ilyen nekem is van, hamu a fejemre:)/, wiwes adatlapon név előtt szívek/fordított betűk/egyéb kiolvashatatlan karakterek, barátnős képek "renimmel" "szandikámmal" képaláírás, súlyosabb esetben cija és cejetlek és puxa /elköszönéskor/, tükörben saját magukról készült fényképek csábosra vett arckifejezéssel, de amúgy nem is wiw, hanem mindenképpen myvip.
hej de jót asszociáltam. :)

huhujje 2009.11.17. 17:51:50

Pfű, jut eszembe: mikor Ricsi/Norbi/Zsolti megvette első mp3-at lejátszó és kamerával rendelkező mobilját! "Ezt figyeld geci, milyen képet csináltam a Szandráról! Majdnem kilógott az egész csöcse, egyből le is fényképeztem, látod geci? Átküldjem bluetoothon? Te meg küldd át azt a fasza Sterbit, vágod, amit a múltkor szereztél a Nórika bátyjától!"

Erzsebet 2009.11.17. 17:59:59

Ehhez a szubkultúrkörhöz is illik még a Vivien, Evelin, Patrik és Dominik név. Kb. 20 évvel ezelőtt minden repedtsarkút Alexandrának kereszteltek.

albert1 2009.11.17. 18:29:18

Név: Renátó (agresszívan kell ejteni, "Renátu").

sz.dorika.. (törölt) 2009.11.17. 18:46:37

oké, annyiban meg kell védjem ,hogy a lakótelepi, mint jelző szerepel a címben, nem tartózkodási hely. Igen és az ország egész területén előfordulnak, faluban is akad bőven, de az egy cseppet mégis más.
Vastag övcsat: Akiket jellemeztem, azok nem a mai 16-17-18 évesek, hanem ma már húszon fölül (lassan karistolják a harmincat) vannak. De az életükben semmi nem változott, a ritmus ugyanaz. (a melegítő is)
3.: A többi név is marha jó, elmosolyodtam. Azért ezt a kettőt választottam, mert ez a kettő tűnt a legárulkodóbbnak és a címnek is rövidnek kellett lennie.

Blackrock (törölt) 2009.11.17. 19:08:11

@El Topo (Sgt. Elias): bazz, ne is mondd. gyerekét egyedül nevelő, nagyon jó karban lévő 30-as anyuka. Über szexuális fantázia, még megboldogult tinédzser koromból, a 90-es évek legelejéről.

Az osztályfőnököm pont ilyen volt, két vadállat, óriási csöccsel "súlyosbítva"...

@Modor Tibi: kemény dolgok ezek, Tibikém. Én is telepi kiccsákóként indítottam, csak a szüleim adtak nekem normális nevet.

Ezért hívnak Kevinnek.

Haha, csak vicc volt.:D

Loop · http://www.autostat.hu/ujdonsagok 2009.11.17. 19:26:46

remek poszt! várom én is a zsoltik klánjához csapodó telepi félprostituált marylinmonroe piercinges, festett szemöldökű télen-nyáron "napbarnított" menőcsajokról szóló írást is

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.17. 19:46:28

@Blackrock:

És? Nem volt meg?
Különben nem kell, hogy egyedül nevelje a kisklambót, bőven elég, hogy apu napközben nincs otthon.

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.11.17. 19:53:00

@huhujje: nem jo, az ugy van, hogy "atkuldjem brutuszon?"

haromt · http://90es.blog.hu 2009.11.17. 20:00:15

Az arcok könnyebb elképzeléséhez alapmű
www.youtube.com/watch?v=Zskry9RFfQY
A posztban leírt csoport minden jellegzetessége a klipben. Mi egyszerűen csak CSÁGECI-nek hívjuk őket, a pacsizós-vállösszeverős köszönés után. Amit persze követhet a 3 puszi

Klárensz 2009.11.17. 20:05:02

Egy dolgot kihagytatok, Zsolti és Norbi is rendelkezik nagyon agresszívnek kinéző napszemüveggel (síszemüveggel?), amit péntek este nagyon szívesen felvesznek.

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.17. 20:10:33

@haromt:

Akúrvamindenit! De áruljátok már el, hogy hgy találtok rá ilyen izé... hogyishívják... klipekre?

Erzsebet 2009.11.17. 20:12:46

Nálunk a Kevin, a Renátó és a latinos hangzású neveket a romák használják.

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.17. 20:33:51

@Erzsebet:

Eh, ahova a fiam óvodába jár, ott is lámpával kell keresni a normálisabb nevű gyerekeket, pedig kevés köztük a C klasse.

Egyfelől mindenféle Martin, Kevin, Klarissza, meg Kozett, a másik oldalról meg Csenge, Sebes, Zerénd, Bátony, meg a kedvencem, a kis Tuburkán.
A jó édes anyját mindegyiknek fel kellett volna pofozni!

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.11.17. 20:45:42

@El Topo (Sgt. Elias):
Alapmű mind! :)
Fiúk fűtésszerelő szakmunkás, lányok ruhaipari szakközép.

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.17. 20:50:13

@Kurtz ezredes:

Ne baszki velem!
Tudod mi az alapmű? A Solness építőmestre, meg a Varázshegy.
:D:D:D
Én semmiféle körülmények között nem tudnék rábukkanni egy ilyenre.

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.17. 20:52:43

@Kurtz ezredes:

Ne mondd nekem, könyörgöm, hogy ennek az ostobenkó kurvának nem az apukája finanszírozta ezt a szuperprodukciót!

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.11.17. 20:53:19

@El Topo (Sgt. Elias):
Szerintem a modern társadalmi osztályokról ezek a klipek sokkal többet árulnak el.

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.17. 20:57:31

@Kurtz ezredes:

Ja, ja! Összeáll a kép, baszod!
Csak nem tetszik, amit kiad.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2009.11.17. 21:27:56

Ez jó volt gecik!
-Szevabasszájba!
-Aggyá' má' cigit Renátó basszájba!
-Faszom hülyegyerek vegyé' magadnak bazeg, még így is lógsz 2 redbullkólával
-nekem te ne ugass kisgeci mer lerúglak bammeg, a múltkor is ha nem vagyunk ott a kiszoliékkal faszom arcod szétcsapva hömbölgött volna a Rainbow elött baaazzzmeg
-kicsoda BAZMEG? Zizzenj már odébbe te ruppótlan geci az ótvarba
-Na jól van Renátó csicska geci vagy, látod az Andika milyen rendes lány, ad nekem a 100-as malbijából, (köszi Andika, imádlak (puszi-puszi, smúz, tapperolás, vihogás))

Nyelvész Józsi · http://szleng.blog.hu/ 2009.11.17. 22:03:19

@El Topo (Sgt. Elias): Alap, ismertem nem egy Renátót, köze nem volt a romesz témához.

cd-r 2009.11.17. 23:23:34

@Erzsebet: jaja, alap !

mondjuk felénk minden cigó olivér vagy amanda

@El Topo (Sgt. Elias): a kevinért halál járna de a többi se rossz

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.11.18. 06:49:57

@cd-r: nalunk vot egy, akinek csak siman Pakisztan volt a beceneve.

RoFä 2009.11.18. 07:36:05

@persicsbalint: szálkoptatott farmer, Devergo póló, Repsol dzseki alap.

RoFä 2009.11.18. 07:42:43

@pavlovna: Csajoknál kimaradt a csípőn hátul található nonfiguratív tetkó

Blackrock (törölt) 2009.11.18. 08:41:02

@El Topo (Sgt. Elias): nem volt meg az ofő. Sajnos. Pedig azok a csöcsök...
Néha ma is elgondolkodom azon, hogyan tudtam volna befűzni a nénit, 15 évesen.

scsaba1 2009.11.18. 08:42:06

@El Topo (Sgt. Elias):

Jobbat mondok. Ismerős, szomszéd utcában lakó pár két gyerMeke: Fiú: Kászon, Lány: Uzonka

Komolyan, kezdem magam, hülyén érezni, hogy a fiamat egyszerűen csak Andrásnak hívják...

scsaba1 2009.11.18. 08:42:59

@RoFä:

Nonfig tetkó = ribancrendszám. Nem maradt ki.

Blackrock (törölt) 2009.11.18. 08:44:20

@El Topo (Sgt. Elias): Te, bazz, geci, nyomhatnál egy modoros ovisok posztot.

oriza triznyák 2009.11.18. 08:50:17

Renyke és Sandycyca fehér, vagy fekete műbőr, hegyes orrú csizmát hord, amelynek 12 centis tűsarka van. Ezek akkor kihívást jelentenek, hogy mozgásuk inkább vonagláshoz, mint járáshoz hasonlít, majd félóra eltetlltével az égető lábfájdalom miatt ez átvált sántikálásba...

oriza triznyák 2009.11.18. 08:50:51

a gépelés nem megy ma reggel...

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.18. 09:25:32

@Blackrock:
Az ovisok még nem modorosak. A szüleik, na azok antúl inkább. Némelyiket rúgnám ezerrel, értedhogy mondom.

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.18. 10:05:32

@Blackrock:

Majd este megpróbálkozom vele. Most is figyel Tibinél egy posztom, Hrita már picsán fog rúgni.
Bár mondjuk lehet hogy az ovisat neki adom.

Maestro 2009.11.18. 10:10:00

ezek a telepi bandák anatómiailag is sokszínűek.

van a magas vékony, a dagadt, a semmilyen tökátlagos, meg a pattogós kis seggdugasz, aki hadar, keménykedik, de potenciális lúzer.

Erzsebet 2009.11.18. 10:55:22

@El Topo: én is megfigyeltem, hogy mostanában megengednek minden hülye idegen nevet. Annak idején a 70-es években nálunk a romák kezdték viselni a divatos neveket: Mónika. Anita, Rita, Richard, Ők akkor is állandó mozi látogatók, zene hallgatók voltak. Ismerték a külföldi színészeket, énekeseket, divatos slágereket. A Dallas sorozat idején, megszaporodtak körükben a Charlie, Samantha és Pamela nevű lányok. A mohamedán kultúrkörből származó nevek viselői, pl, Jázmin, Leila és Fatima is cigányok voltak. Az ősmagyar nevektől is falra mászok. Ha odakerül a sor nem lesz hülye nevű unokám. Fiam ízlése is hasonlít az enyémhez a nevek terén. A lakótelepi tizenéves csajok körében divi még a Vanessza/Vani/ és a Zsanett név is.

ÁdidiGaga 2009.11.18. 10:57:00

Üdv!

jó a poszt, én is lakótelepi származású vagyok, de pont azért olvastam élvezettel, mert ezeket az arcokat a velem egyívásúak közül csak futólag láttam, mivel ekkor én eléggé el nem ítélhető módon főiskolára jártam, más városba.

most sok a dóg, de egy fontos és szignifikáns szakma kimaradt:

GIPSZKARTONOZÓ :-)

mici˙ 2009.11.18. 12:04:37

A telepi Zsoltira és Norbira kísértetiesen hasonlít a rózsadombi fiatalok egy csoportja. Ruházatuk hasonló kivéve a kíni cuccokat, náluk a Retro és a Replay az alsó kategória, ezeket Versace és Emporio Armani cucokkal egészítik ki, BMW-jük nem lehet több 3 évesnél, de inkább a terepjáró a jellemző. Csajuknak monogramos LV táskát és mini coopert, smartot vesznek, szórakozásnak meg egy butikot vagy műköröm stúdiót. A fickók IQ szintje mint telepi Zsoltié és Norbié, nekik is folyton mi van, bazmeg-re áll a szájukde beiratkozott, esetleg el is végzett egy főiskolát. Ez jellemzően a Gábor Dénes, a Kodolányi vagy az IBS. Hogy ezek a fickók miből élnek az rejtély, talán övék az autómosó ahol ZSolti és Norbi melózik...napjaikat a benzinkúton és az edzőteremben töltik, ennek megfelelően szoros (érdek)barátságot ápolnak a kutasfiúkkal, lányokkal, felnéznek az edzőfiúra és hízelegnek a fitneszben a recepciós lánynak.

Nyaranta a két csoport a Dokk/Bed beach-en keveredik.

szeme közé, laposan! 2009.11.18. 13:28:58

És a szotyi??? Nálunk keményen nyomták a szotyellát, bizonyám! Még a lányok is... térdig állt a szotyihéjban az ember reggelente suliba menet. Hejj.:)

@ndtomas 2009.11.18. 13:52:43

@Erzsebet: és akit Papp Bajnok Lászlónak törzskönyveztetett a jó édes apukája?

Zorita 2009.11.18. 14:13:48

hagy' külgyek én is egy számot a haveroknak a csomborba, Cucunak, Kacsának, Ancsának és persze Sziszqnak:

www.youtube.com/watch?v=WCw0pE-Yiw4

riszpekt

sz.dorika.. (törölt) 2009.11.18. 17:20:57

Részemről is köszönet Tibinek.

Egyébként a postba valóban lehetne még mit írni, kimaradt az alufelni, duplakipufogó, a neonvilágítás, tuningról már szólni sem merek. Azt állítják egyébként ők, hogy a matrica és a "tetkó" őket jellemzi és az életérzésüket-->(???) közvetíti. Ez egyébként teljesen érthető is, mivel kivétel nélkül mindegyik csökkentett üzemmódban küzd az életben maradásért, nem is igen lehet őket hibáztatni, rászorulnak, hogy mások fogalmazzák meg a gondolataikat.

Zorita 2009.11.18. 17:24:13

@szdorika87: ne már, de hát vannak gondolataik, amiket rendesen kifejtenek. én mindig nagy senkinek érzem magam köztük, nem is nagyon jutok szóhoz (ld. Blassius hozzászólását)

IndaMuncher 2009.11.18. 18:24:52

A Leharcolt autóhoz illik az a beszólás amit tesóm mondott mindig:
"Két napig szereli, egy napot megy vele."

Godot 2009.11.19. 11:07:50

Hatásos átok és jókívánság egyben: "Legyen a hátadra írva, hogy Filiprásszel!"

kacsa! 2009.11.19. 22:33:42

@Zzz_: "Cucunak, Kacsának, Ancsának és persze Sziszqnak:" Köszikeee ikszdé

Vágási Matyi 2009.11.21. 19:14:53

@mici˙: Végre valaki le bírta írni, hogy nem csak a telepen vannak hatalmas prosztók.

A szivecskék az iwiw névben és a szolimánia is inkább a televagyok-mutatok figurákra jellemző, ahogy a gigantikus méretű övcsat is, mögétűrt pólóval. Nem beszélve a tükörbe csücsörítek, vakuzok fotókról.

Persze leszivárogtak ezen szépen a telepiekre is, hiszen ma már alap a hamis dolce öv és póló, nem beszélve a méretes arany/ezüstbetűket tartalmazó pólókról. Biztos mindenki látott tavaly nyáron 'IM THE ONE' feliratút lányokon.

Kötelező: totalcar.hu/magazin/velemeny/a8naplo/

Vágási Matyi 2009.11.21. 19:23:09

@Vágási Matyi: Hoppá, kimaradt a térdig érő csizma, rövid szoknyával, kurvás harisnyával/combfixxel. Rosszabb esetben nadrággal.

Ormótlan · http://bogaras.blog.hu 2009.11.21. 20:09:36

@haromt: Az ég áldjon meg ezért a linkért! A hangot azonnal levettem, így nem okozott maradandó károsodást, ám ennek köszönhetően, másfelé lépdelve a további linkeken sikerült megtudnom, hogy egy nagyon kedves régi holland cimbora megnősült és már gyerekei is vannak. :-) Szóval köszönöm!

lárvalányhaj 2009.11.21. 23:29:58

Ezek a Zsoltik és Norbik nemcsak lakótelepen érhetők el. Most, hogy kirepültek a gyerekek, a szüleim kiköltöztek egy Budapesthez közeli hegyvidéki falucskába.
A falu ifjúságának hímnemű része teljesen pontosan, minden tekintetben leírható Zsolti és Norbi paramétereivel. Egyszerűek, mint a faék, tekintetük homályos, mint a tejüveg, minden második szavuk a "bazmeg", és a kocsijuk a mindenük. Dupla kipufogó, az ablak sötétítőfóliával bevonva, a hátsó ablakon pedig kötelező jelleggel ott virít a "GYORSULAS.HU" matrica. Kedvenc szórakozásuk, hogy föl-alá krúzingolnak a falu főutcáján, nyomatva a butaarcú zenéjüket.
Pályaválasztásuk többnyire szintén az autóhoz kapcsolódik, autószerelő vagy autófényező, de a cukrász szakmuki is játszik.

mici˙ 2009.11.22. 17:01:30

@Vágási Matyi: hát, a kertvárosi agyhalottakról tudnék mesélni és igenigen az iwiw!

@lárvalányhaj: másik kedvencem az agglomerációs agyhalott fiatalok. legjellemzőbb előfordulási helyük azok a környező falvak, ahova már nem jár a kék busz, de még divatos oda kiköltözni. szerencsésebbjét 14 évesen beiratják egy bp-i gimnáziumba. innentől kezdve csak azért szív, mert a fater már fél 8-kor kiteszi a suli előtt, vagy 1 órát távolságibuszozik. délután fordítva, vagy rohan szerencsétlen a buszhoz, vagy órákat vár a fuvarra. természetesen minden buliból,kocsmázásból kimarad, maximum egy-egy sulibuliba esetleg házibuliba jut el, de oda is túl korán érte mennek.
marginalizálódott helyzete tovább fokozódik amikor visszaér a faluba. itt minden délután látja a játszótéren hesszelő barátai. pár szóra megáll, de siet haza, mert sok a lecke és ő csak késő délutánra ért a faluba.
eközben a helyi gimibe járó (volt)barátai az ingerszegény környezetet füvezéssel kezdik feldobni, bejárós már csak odaint nekik, mert beszélgetni nem nagyon lehet a fél 4-kor betépett arcokkal. ekkor fogadja meg sokadszor, hogy ő majd csak a belvárosban fog lakni.

eközben a nem-bejárósok suli után továbbra is füveznek, de így is tartják minimum a 4es átlagot. egyszer csak eljön az a nap, amikor valamelyik elhozhatja az anyja autóját. ezzel bemennek pestre bulizni, de hamar megállapítják, hogy pest szar. ekkor határozzák el, hogy majd ők is a faluban fognak házat venni.
érettségi után tovább folytatják a 14 évesen megkezdett életmódjukat, csak már délelőtt is füveznek, de továbbra is anyuéknál laknak, továbbra is ugyanott lógnak, és továbbra is gimis kiscsajokra hajtanak. (az ilyenek járnak honda civic-kel a csajukért suliba) az értelmesebbje 23 éves kora körül megelégeli ezt az életformát, avagy a csaja egyetemista lett és elhagyta egy csoporttársáért, aminek hatására beiratkozik a kodolányira vagy az áll.ig-re

lárvalányhaj 2009.11.22. 20:01:17

@mici˙: tényleg szar az agglomerációból bejárni. nem is értem, hogy juthat ekkora baromság mások eszébe, h kiköltözzenek.

Serrin 2009.11.22. 20:43:33

@lárvalányhaj: Egyik munkatársam nemrég költözött ki oda, ahonnan 3 éve a belvárosba bemenekültem. Ő még élvezi a csöndet és a jó levegőt, de nekem 12 év hévezés bőven elég volt. :)

lárvalányhaj 2009.11.22. 21:33:57

@Serrin:

Felnőtteknél még egy dolog a kiköltözés, de a gyerekekkel szvsz nagy kibaszás. Egy kamaszgyereknél sokat számít az a másfél óra, amig hazazötykölődik. Nem elég, hogy a szociális dolgokból kimarad, de még utána várja otthon a nagy rakat házi feladat.

stüszi 2009.12.25. 17:14:16

Ja , és a fekete skorpiós póló szigorúan aranyban!
süti beállítások módosítása