A közösségépítő oldalak II. - Facebook-határozó

2011/11/23. - írta: Modor Tibi

 

Három év hosszú idő, az internet rohanó világában pedig egyenesen örökkévalóságnak tűnhet. Volt itt a wiw hanyatlásával és a Facebook üstökösszerű feltörésével párhuzamosan több kapcsolódó poszt is, de hát a legjobb témákat szeretjük mi is feldolgozni.

Az ember internetes jelenléte és aktivitása változik; a baráti körök, ismeretségek internacionalizálódnak; a visszajelzés azonnali, nyilvános és mégis személyesebb - egyben elvárt. Kialakul a posztolási kényszer, az elismerés iránti sóvárgás, annak hiányában a sértődés. A szereplés mára nem csak a gyűlölt köremaileket küldő, szavazásra agitáló, az üzenőfalat koncepció nélkül hirdetésekkel telebombázó, adatlapját gondosan ápolgató személyekre korlátozódik - hanem a fő céllá alakul át.

A régi wiwes gyűjtemény kategóriái persze ettől még tovább élnek itt vagy ott, de jöttek újabbak is. Most belőlünk próbálunk párat összegyűjteni.


 

A szereplő-zaklató: Mindene a figyelem, annak is a középpontja. Akadékoskodó, viccelődő beszólásai úgy hiszi, elismerést, félelemmel vegyes tiszteletet váltanak ki az emberekben. Ő bátor, ő be mer szólni, ráadásul eredetien. Eleve saját státuszüzenetei, fényképei is már tökéletes képet adnak ennek a remek kis fickónak az őszinte jelleméről - de ő leginkább mások dolgába szeret belepofázni.

Vitázni akar, ellentmondani, okoskodni, kijavítani, rombolni, másokat megszégyeníteni - csakis nyilvánosan persze. Ismerőseidbe beleköt, személyeskedik. Haha, ez volt az a buli 96-ban, ahol megujjaztad azt a kismalacot? Ki ez a muzsikusgyerek? Mocskos lilák! Aztán diadalittasan hátradől - jutalma egy örökös tiltás. Nahát, mi történt? Nem tudok hozzászólni. Nem bírjátok a kritikát, mi?

Ő őszinte, egyenes ember. Nincs kitől, nincs mitől félnie. Bármilyen körülmény között vállalja magát és véleményét - nem érti a gyáva, megalkuvó, megfutamodó embereket. Soha nem dolgoznék multinál, de közszférában se! Titkolóznod kell meg alakoskodni... Igaz, nem is nagyon dolgozik, vagy ha mégis, az ilyen szellemi szabad vagy valamilyen művészkategória, esetleg vállalkozó. Találd ki, mire vállalkozik. Ő szabad ember, köcsög közszféra, köcsög multik, neki ne mondják meg, hogy... 

 

A szabadságharcos: Nem teljesen új műfaj, hiszen aki az internet aranykorában ismerte a #hunniát, a nemnemsoha.hu-t - aztán Tomcat pólóblogját, a kurucot, az már látott elég embert, akiknek már akkor sem tetszett a rendszer. Csak hát az idők úgy változtak, hogy közben jött a több interaktivitást és szerveződési lehetőséget kínáló Facebook - és persze a dicsőséges 2010-es választások, ami a korábbi elégedetlenkedők egy tekintélyes hányadát elhallgattatta. Jött a helyükre más - nem kell bemutatni őket! De én mégis megteszem, mert szívem csücske ők.

Igen, ők nem szeretik egyik pártot se (nincs hiteles erő), de kimondhatatlanul gyűlölik Miniszterelnök Urat (a névelőt direkt hagytam ki, hiszen ez már személynév) és csapatát. Ők szabadságra vágynának, de ami volt, az is elvették tőlük - és napról napra (egyre) szarabbul érzik magukat a hazájukban. Elvágyódnak, de sajnos mégse mennek. A kötelességtudat, a mártíromság, az önostorozás (mi magyarok, ilyenek vagyunk = ti magyarok, ilyenek vagytok) a kulcs. Egész nap F5-F5 pásztázzák az internetet, hogy végre találhassanak valami negatívat. Romlik a forint, Szíjjártó pofátlan, "akinek nincs semmije, az annyit is ér" Lázár kioktató, Orbánt utálják Nyugaton, Tombol a rasszizmus, A tervezettnél kétszer nagyobb a deficit, Gusányit választották a hónap hazugjának - meg a többi cikk. Bármi történik, ott a kormányt kell utálni. Ha új villamosvonalat építenek, akkor az soha nem fog megvalósulni, meg drága, meg a kurva anyjukat. Ha győz a magyar válogatott, akkor is a Focista (a felcsúti Főfocista) kurva anyját - ha nem győz, akkor meg pláne. Nem léptünk előre szemernyit sem. Csak ez egy ilyen nép, egy harmadik helyezés után úgy ünnepelnek, mintha a vébét nyertük volna meg...

Kiposztolja, összegyűlnek páran, együtt jajgatnak, féltik a hazájukat. De csak az övékét (jöjjön el az én országom). Mi lesz így, mit fognak szólni ránk megint külföldön?

A klikkben, megosztásban, like-ban világbajnok - még tüntetni is kimegy, ha nincs túl rossz idő. Hátha megijed lemond a kormány, hiszen az nem lehet, hogy a Haza ellenzékben legyen! Aztán hazamegy. Szavazni viszont nem szokott eljárni. Nincs itthon egy normális párt sajnos. Vagy mégis elmegy, de az az egy iksz az kevés. Á, ez egy menthetetlen nép... a demokratikus választások az elmúlt húsz év legnagyobb vívmánya, és a mindenkor demokratikusan megválasztott kormányt tiszteletben kell tartani. Kivéve persze, ha nem szeretjük őket. Bárcsak a facebookon tartanák a választásokat...

 

Az önigazolást kereső: És lehet, hogy meg is találja. Ő a pozitív- illetve gondoskodó visszajelzések nagy kedvelője. Lehet ő is éveken keresztül áldozat és szerencsétlen - csupa talányos kiírással - "szar az élet... miért mindig én???" - hogy aztán kiderüljön, valójában megint nincs semmi komoly baj, csak figyelemre vágyott ("mi a baj Drágám, mesélj el mindent!"). Ha esetleg tényleg gond van, akkor meg már senki nem figyel rá.

Aztán a MyVIP környékéről összegyűlt tizenévesek és hasonló lelkületű nagyobbak örökös lájkvadászata. Lájk, és pontozlak! Ha összegyűlik 10 lájk, akkor... Kérdések. Hol lehet a XIX. kerületben olcsón UK-adaptert venni? Örökké hálás módszer: a másik hiúságát kihasználni (az nem lehet, hogy ÉN ne tudjam a választ, hiszen HELYI vagyok!) - Hol lehet Budapesten a legjobb mongol barbecue-t enni? Hol vannak Szegeden a legjobb bulihelyek mostanában? Tud valaki megbízható nőgyógyászt Pesten? Na jó: szájsebészt, burkolót, villanyszerelőt. De csak megbízhatót!

Megnyugodott máris. Nem kell együtt élnie a szégyennel, hogy ott árválkodik neve mellett napokig a bejegyzés, és semmi tetszik, semmi hozzászólás. Bár az a köcsög Zakariás megint kétszer annyit kapott, csak tudnám, mit bírnak rajta ennyien. Ez ha a pudvás ánuszát rakja ki, arra is kap harminc likét.

Like-érdekközösségek alakulnak. Én nem hagyom a tiédet érintetlenül, de te se hagyd az enyémet tetszik nélkül. Mi? A múltkor se lájkoltál, bazmeg. Akkor most én mit csicskuljak? Ez különben sem a személynek szól, hanem a megosztott tartalomnak. Csak semmi nepotizmus! 

 

A felelős felhasználó: Ő az egész internetes társadalom fölött áll, ő mindent ésszel, módjával kezel. Adatvédelmi beállításai következetesek, személyes adatait (főleg persze az iskoláit, munkahelyeit) részletesen tölti ki, helyesírására se lehet panasz. Mivel nem szeretné, hogy boldog-boldogtalant az ismerősei között láthassunk, gondosan ügyel arra is, hogy egy bizonyos létszám fölött mindig takarítást rendezzen. A kevésbé felelősek ezt még büszkén ki is szokták posztolni, hadd lássa mindenki, ők mennyire igényesek a társaságra! Aki még látja az üzenetet, kicsit büszke is lehet.

Kompromittáló anyagot nem oszt meg, állapotfrissítései szinte programszerűen csak meghatározott időközönként jelennek meg. Semmiképpen sem akarja mások üzenőfalait elárasztani értéktelen tartalommal, nyivákolással, felesleges kérdésekkel (ld. Google mint alternatíva) - már napokkal előtte tervezgeti, hogy mit fog a nagyérdemű elé tárni legközelebb. Csakis minőségi anyagról lehet szó. Olyanról, ami valóban kifejezi az ő kiemelkedően művelt, értékes és összetett lelkivilágának minden rezdülését. Ami megmutatja, hogy ő vicces, laza és eredeti.

 

A kajafényképező: A táplálék útját a teljes ellátási láncon át dokumentálja és megosztja. Organikus piac, előkészületek, megfelelő öltözék. Sütés-főzés, evés-ivás. A művet kell leginkább lefotózni - különösen, ha sütemény. Evés közben is fényképezni kell, hadd lássa mindenki. A táplálék további útját általában szemérmesen elhallgatja, kivéve persze a klasszikus kaki.hu szerzőit.

 

A szerelmes: A korábbi, egyutas fotóalbumoknál és szövegeknél még zavaróbb a szerelmespárok nyíltszíni turbékolása, még az interneten is. Jó reggelt, Drágám xxx, Éppen eszembe jutottál <3 <3, Lírai dalok, Hiányzol - mind az üzenőfalra persze, hadd irigykedjen a sok fapina. Látványos szakítások, panaszfórum, megcsalt a büdös kurvája, kibékülés, Misi mostantól Zsaklin ismerőse.

 

A kisgyerekes: Nem, őt nem akarjuk, róla nem beszélünk. Nem.

 

A bölcsességeket megosztó: Őt sem akarjuk ismerni.

 

A világpolgár: Ő mindenhol otthon van, mindenhol élt, és minden nyelven beszél. Jól. Ő már ott volt a Facebookon, amikor szerte az egész világon csak pármillió tag volt. Akkor minden sokkal jobb, családiasabb volt még. Ott kezdődtek a bajok, hogy a MyVIP és az iWiW is átköltöztek közben ide. A történelem ismétli önmagát, hova szökjön már előlük? Sok igénytelen ember.

Pedig ez egy nemzetközi platform, ha tetszik, ha nem. Hogy mindenki lássa, ő mekkora poliglott, az angol mellett szívesen írkál olaszul, németül, franciául - tudatosan keverve a szlenggel és a dialektusokkal. Hey folks, whats da story der on da Nartsoyd? Sewas zäme, Parndorf jemand am WE? Pfiatti, ciao pa-pa. Kár, hogy a külföldiek valószínűleg le se fossák. Angol státuszüzeneteire jön 1-2 magyar komment és lájk - a magyar üzenetekre meg 1-2 méltatlankodó külföldi ("huh?", "yeah, sure", "asédlfjöawpefélansd") hozzászólás. Reménytelen.

 

Modoros befejezés: és te, aki végig vigyorogva bólogattál, és magadra ismertél! Nyomj egy lájkot és csatlakozz hozzánk a Facebookon, ha tetszett a poszt! 

192 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.11.23. 11:40:15

@Brother Love: Javaslom a kép bal alsó sarkában a szöveget lecserélni: "üvédúr mit kell majd mondani" szövegre.

2011.11.23. 11:41:03

@El Topo (Sgt. Elias): nekem spec. még bejönnek a Guy Ritchie filmek egyes szereplői is. Nagy Chris a Ravaszből, Archie a rocknrollából, Bullett tooth Tony. Vinnie Jones amúgy is jó srác:)

bekbórd! 2011.11.23. 11:41:38

@Ernoke: "azért nem árt szerintem, ha van vki a kismama mellett, aki tudatánál van, tehát tud tolmácsolni és érdekképviselni, ha kell... "
Sokra megy vele a kismama, ha ez a vki azzal van elfoglalva, h az ő p..ját posztolja a fácséra :D

El Topo (Sgt. Elias) 2011.11.23. 11:43:24

@Professor Pizka:

"Szemedbe mondom Gubás Mari, hogy amit állítasz, nem igaz. Bóna Józsefet én egyszer sem ütöttem meg, csak később mentem ki az utcára".

Dzsoni Kráncs 2011.11.23. 11:44:32

Tinik néha csak ilyeneket írnak:
"Kihűlök"
"Nekem izetlenek ne irogassanak"
ÁÁÁÁ,büdös bácsi a buszon"
"....pff,mik má te"
"info :-)"

El Topo (Sgt. Elias) 2011.11.23. 11:46:30

@Hadrian77: Bullett Tooth kurva jó, és hozzá Thuróczi Szabolcs hangja zseniális.
"Szólíts Bumbinak, ha az boldoggá tesz!"

2011.11.23. 11:47:06

@El Topo (Sgt. Elias): Nem annyira, mint hinnéd! Három filmsztár volt akiknek férfias, szikár izomzata már gyermekkromban lenyűgözött: Charles Bronson, Clint no és az utolérhetetlen Goyko Mitic. Persze az első kettő, mint kérges őstípus, szintén felülmúlhatalan.

KürtiT (Tromb74) 2011.11.23. 11:47:20

@Hadrian77: @El Topo (Sgt. Elias): @Brother Love: Én is Clintet Lájkolom. háromféle arckifejezés, gyilkos tekintet, megnyerő harmóniákba rendeződött ráncok, karcsú, de sportos alkat. Ez egy férfi.

A vámpír csávót egyszerűen nem értem, Brother Love kedvence meg barokkos túlzásnak tűnik.

Ernoke 2011.11.23. 11:47:47

@Brother Love: háttööö, nőként ha test kell, akkor
www.actors-pictures.com/pictures/robert-downey-jr-1.jpg (ő bitangjól néz ki mostanában) vagy
i2.listal.com/image/2684960/600full-guy-pearce.jpg
legszívesebben irl ismerősöket linkelnék be, de sajnos nem lehet:D

El Topo (Sgt. Elias) 2011.11.23. 11:47:53

@Professor Pizka: Jáááj, köszönöm tisztelettel, üvvédúr, csókolomakezsit!

KürtiT (Tromb74) 2011.11.23. 11:48:54

@Brother Love: Na ezzel a hármassal már meszemenőkig egyet tudok érteni.

Ernoke 2011.11.23. 11:49:23

@bekbórd!: mondom aki _tudatánál van_:D

2011.11.23. 11:49:43

@Professor Pizka: szerintem, jobb, hogy mostanság ott vannak a papák a szülésnél, legalább szem előtt vannak, addig sem csinálnak semmi hülyeséget.

Mikor a 2-at szültem ott volt a férj, de be nem jöhetett. Tedd magad hasznossá - mondtam- ugorj ki ide a Mecset étterembe, az még nyitva van, kérj 2 tonikot, az egyiket fejeld meg a háromcentessel, mert nem szabad itt kérem túlzásba vinni, ennyire meg szükségem lesz, a nagy munka előtt. Nos ezután elváltunk, én be, ő a folyosón. A nővérek tudósítottak: a férje itt cigánykerekezett a folyosón, de már csak zsebéből kihullott aprót szedegeti.
Édes istenem, hát nincs nekem elég bajom ezzel a gyerekkel, még ez is, ahelyett hogy nyugodtan megülne a seggén, mint más rendes apa, éget itt engem.
Mindez nem történik meg, ha beengedik.

Édy, aki Endre 2011.11.23. 11:51:27

@Brother Love:

Sík tranzit Glória meg dundi.

Bud 'Piedone' Spencer már nyolcvanpár éves.
Terrence Hill meg hetvenpár.
Gojko Mitic szintén.

Robert Burns: John Anderson, szivem John

JOHN ANDERSON, SZIVEM, JOHN

John Anderson, szivem, John
kezdetben, valaha
hajad koromsötét volt
s a homlokod sima.
Ráncos ma homlokod, John,
hajad leng deresen,
de áldás ősz fejedre,
John Anderson, szivem.

John Anderson, szivem, John,
együtt vágtunk a hegynek,
volt víg napunk elég, John,
szép emlék két öregnek.
Lefelé ballagunk már
kéz-kézben csöndesen,
s lent együtt pihenünk majd,
John Anderson, szivem.

El Topo (Sgt. Elias) 2011.11.23. 11:54:28

@Brother Love:

Az más. Én most is inkább ezeket tartom esztétikusnak. Az ilyen szétgyúrt arcok taszítanak.

2011.11.23. 11:55:00

@Édy, aki Endre: azóta, hogy fodballista korában az ifjú és heves Paul Gascoigne-t egy alapos mogyorózással rendre utasította:)

@KürtiT (Tromb74): Clint katonában is jól nyomta, és rendezőként is respect:)

Édy, aki Endre 2011.11.23. 12:01:58

@Hadrian77:

Ugyan már! Hát ez kispályás egy Toni Schumacherhez vagy akár a mi Torghellénkhez képest. :)

KürtiT (Tromb74) 2011.11.23. 12:06:00

@Hadrian77: Rendezői munkássága engem meglepett. Vannak benne kicsit szájbarágós, szentimentális adalékok, de alapvetően jókat rendezett.

A Kelly hősei meg még mindig az egyik kedvenc filmem, bár abban talán nem övé a legnagyobb alakítás. Az erős mezőny ismeretében, ez megbocsájtható.

El Topo (Sgt. Elias) 2011.11.23. 12:15:19

Jut eszembe, létezik olyan eset, amikor a fácse segíthetne, ha létezett volna már régebben. Minap rendrakás történt anyámék pincéjében és előkerült egy ceruzarajz, ami engem ábrázol 1992-ben, valamint egy darab első osztályú libát.
Ha létezett volna fácse akkoriban, akkor most lehet hogy tudnám, kicsoda a liba, így viszont sajnos fogalmam sincs.

2011.11.23. 12:20:16

@KürtiT (Tromb74): Persze, ez így van, de én magamat is egy bohócnak tekintem - Brother Love sem véletlenül vagyok! :))

KürtiT (Tromb74) 2011.11.23. 12:28:56

@Brother Love: Persze, ez rendben van. Miután elkövetted azt a hibát, hogy valamelyik nap belinkelted a profilodat, biztosan állíthatom, hogy a kedvenced és közted felfedezhető (tényleg nem túl nagy) eltérés a javadat szolgálja.
Az ő kisugárzásában van valami, ami egy kicsit a székrekedésre emlékeztet. Kicsit a túlzásba vitt tréfa jut róla eszembe.

2011.11.23. 12:38:17

@KürtiT (Tromb74): Jobban örültem volna, ha kertelés nélkül leírod az igazságot: egyszerűen szebb vagyok.

vitaygeorgina 2011.11.23. 12:49:43

Nagyon jó a poszt. Én a felelősen posztoló vagyok :D
Most azt tervezem, hogy kiposztolom, hogy épp Mezőffy Anna: Érzéki Gyémánt szerelem Szicíliában című könyvét olvastam, és mennyire tetszett.

A kommentek is jók, főleg így a végefelé, mikor a férfi kommentelők azt ecsetelik, hogy melyik pasi jön be nekik.

KürtiT (Tromb74) 2011.11.23. 12:55:26

@Brother Love: Hát nem akartam fülledt, homoerotikus hangulatot előidézni a modoroson (Párttársaim nem nézik jó szemmel az ilyesmit). De jobb PASEEEEE vagy, ha már így szóba hoztad.
Inkább olyasmire gondoltam, hogy Woody Allen és Hulk Hogan is vicces a maga nemében, de egyikre se szeretnék hasonlítani.

GAbica 2011.11.23. 12:58:21

@El Topo (Sgt. Elias): Simán megoldható: beszkenneled, kiposztolod hogy ki ismeri vajon, és még három év múlva is keringeni fog sokezer ember oldalán. :)

Egyébként a legjobb az állatbarát felhasználó, aki naponta 30-40 gazdára váró állatot legalább kiposztol, mindegyik mellé odaírva, hogy legszívesebben ő, de már a 8 kutya, 15 macska és 150 papagáj mellé nem férne el. És akkor még a hörcsögökről nem is beszélt.
Meg az anyuka, aki gyereke minden mozzanatáról posztol, minden harmadik után fotót is mellékelve, pl.: "Épp buktunk" felirattal.

El Topo (Sgt. Elias) 2011.11.23. 13:01:34

@GAbica:
Annyit nem ér az egész.:D

A kisgyerekről T/1-ben beszélő anyuka amúgy is vicces.:D
"Éppen kakikáltunk, és kicsípte a popsinkat!"

KürtiT (Tromb74) 2011.11.23. 13:01:55

Ilyesmire gondoltam tini poszt alatt. A hölgy 15 éves. ez az adat természetesen nem publikus a profilján, nehogymá öregnek nézzék.

"Okoskodás :D dikk a média tz :$ 5ösök születése :D :$ csumiiii ! :D"

Ezt nem csak lájkolták, de kommentelték is.

Édy, aki Endre 2011.11.23. 13:03:53

@vitaygeorgina:

"Érzéki Gyémánt szerelem Szicíliában"

Úúúúú, ezt a könyvet ismerem. Az egyik barinőm mesélte, hogy arról szól, hogy Pimpinella di Graziadio, klarissza novícia már éppen azon van, hogy leteszi az örökfogadalmat, amikor a corleonei hetivásáron meglátja Pietro Calzoduro, elszegényedett, ámde jóképű nemesifjat és olthatatlan szerelemre gyúl iránta.

Persze az érzelmek beteljesüléséig van pár bonyodalom: morcos atya, áskálódó zárdafőnöknő, sunyi gyóntatóatya, gonosz földbirtokos, satöbbi.

De a vége... Nem mondom el, mert akkor nem fog annyira lekötni ez a csodálatos könyv.

Már majdnem Fejős Éva és Vass Virág írásművészetének magasságába emelkedik stilisztikailag ez a mű is.

Steiner Menyasszony Kristóf ajánlásával.

2011.11.23. 13:03:56

@GAbica: Ó, ezt még simán megteszik a "kisfiammal", aki már 20 éves, 195 centi és 105 kg. Ez utóbbit persze elsősorban elvált, a gyermeket egyedül felnevelő nők teszik, valamiféle torz igazolásaként annak, hogy azért van férfi mellettük. Mindezt a barinők megerősítik: "Ajaj, micsoda pasi!", stb.

2011.11.23. 13:20:17

@KürtiT (Tromb74): mostanában a tanúsítványok mennek nagyon a fácsén, mindenki tanúsíttatja magát minden szarról.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.11.23. 13:40:58

@Brother Love: 20 éves, 195 centi és 105 kg? Az semmi. Az én kisfiam 11 éves, 130 centi és már 120 kiló.

KürtiT (Tromb74) 2011.11.23. 13:49:57

@Édy, aki Endre: Belefullad az imperializmus zsírjába?

Édy, aki Endre 2011.11.23. 13:53:18

@Brother Love:

Parafrazálva a Jó reggelt, Vietnam! című filmet: "You are in more dire need of a LIKE BUTTON than any white man in history." :)

GAbica 2011.11.23. 14:04:09

@Brother Love:
Meg ő az aki ismerősei gyerekképeire akar szavaztatni folyton, illetve az erős nőkről rak fel idézeteket:
"Ha a férfiak csak sejtenék, (...) hogy mi mindent tudnak róluk a nők, nem mászkálnának olyan gőgősen, kidüllesztett mellel, előreugró állkapoccsal, nem hencegnének a férfiasságukkal (...), hanem behúznák fülüket-farkukat, ha tőlük száz méterre felbukkanna valami szoknyás személy. Mert a nők mindent tudnak a férfiak kicsiségéről, tehetetlenségéről."

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.11.23. 14:07:58

@GAbica: ó, azok a delete hullámok... az iwiwen ezeket törölni kellett, a facebooknak meg lehet tanítani h ne mutassa...

Édy, aki Endre 2011.11.23. 14:12:05

Az érdeklődő fészbúkosoknak: fsymbols.com/

Hogy semmiben ne szenvedjetek hiányt. :)

GAbica 2011.11.23. 14:12:49

@Professor Pizka: Csak az ember a családját mégsem rejti el. :)

El Topo (Sgt. Elias) 2011.11.23. 14:21:53

@GAbica: Még akkor sem, ha csak igen távoli rokon és csak egyszer láttad...

KürtiT (Tromb74) 2011.11.23. 14:22:17

@Édy, aki Endre: Klasz, ezt a sort gyakran használni fogom:

❖ Σ ⊗ ♒ ♠ Ω ♤ ♣ ♧ ♡ ♦♢♔ ♕ ♚ ♛ ★ ☆ ✮ ✯ ☄ ☾ ☽ ☼ ☀ ☁ ☂ ☃ ☻ ☺ ۞ ۩ ♬ ✄ ✂

El Topo (Sgt. Elias) 2011.11.23. 14:23:43

Azt írja a rokon kislány:

"Még magyar a face....:D"

Se egyéb kommentár, se semmi.

Édy, aki Endre 2011.11.23. 14:23:55

@KürtiT (Tromb74):

Lájkolom. :)

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

El Topo (Sgt. Elias) 2011.11.23. 14:27:40

@GAbica:
Az lehet, én tiltottam már le rokont is.

GAbica 2011.11.23. 14:29:26

@Édy, aki Endre: Ááááááááááááá.

♥ ❤ ❥ ❣ ❦ ❧ ♡

Ezt kellene ezentúl posztolnom naponta mondjuk ötször. És akkor én lennék az ismerős, aki szétosztja a szívét. :D

Az a baj, hogy látok ilyet.

Ernoke 2011.11.23. 14:58:02

@Brother Love: Egyrészt ez nagyon menő, kinézel vagy 35-nek, és van egy 20 éves fiad (azt hittem, a lányod a legidősebb gyereked)! Másrészt nem mondod komolyan, h keringetik a képét facebookon, h milyen jó paseeee…? Ijesztő.

@GAbica: Ezek iszonyú kártékonyak.:( Kiölik a csillogást meg a keménységet a férfiak szeméből, pedig az gáz, ha nincs… Meg különben is micsoda nő az olyan, aki úgy érezné jól magát, ha egy _férfi_ lekushadna a jelenlétében?!

dömötör 2011.11.23. 15:04:39

Az minek számít ha le se szarom a facebookot? Regisztráltam, de nem vagyok aktív, leszarom mások agymenését, nyilván ők is az enyémet. Akivel akarok, azzal találkozom, ami a neten érdekel, azt elolvasom, a többi meg egyszerűen nem érdekel. Pedig még egész fiatal vagyok.

KürtiT (Tromb74) 2011.11.23. 15:05:20

@Ernoke: ja, hát a férfiak tényleg remegnek a gondolattól, hogy a nők átlátnak rajtuk. Ennél jobban csak a nők önismeretétől rettegnek.

KürtiT (Tromb74) 2011.11.23. 15:11:44

@dömötör: Hasonlít a nekem nincs tévém típusú modorossághoz. Persze nem maga a tény, hanem annak hangoztatása.

dömötör 2011.11.23. 15:14:06

@KürtiT (Tromb74): Sejtettem, hogy valami ilyesmi lesz :-)
És van tévém, de se semmi cikit nem nézek, csak felemelő dolgokat, amiket a többség nem is ért :D

GAbica 2011.11.23. 15:14:35

@Ernoke: Ebben egyetértünk. Egyébként ismerek olyan nőket akik azt élvezik ha a férfi lekushad...

KürtiT (Tromb74) 2011.11.23. 15:17:47

@dömötör: Na ez a beszéd. Akkor gondolom, nem a CCTV a kedvenc adód.

Édy, aki Endre 2011.11.23. 15:18:19

@KürtiT (Tromb74):

Nekem tényleg nincs tévém.

And proud of it.

Ámblokk práud.

GAbica 2011.11.23. 15:19:25

@dömötör: Mint például Rote mädchen in dirndl? :)

KürtiT (Tromb74) 2011.11.23. 15:20:08

@Édy, aki Endre: Szerintem ezzel nem fogsz itt kitűnni a szürke tömegből.

El Topo (Sgt. Elias) 2011.11.23. 15:23:12

@GAbica: Grüße aus der tiroller Lederhose.

Édy, aki Endre 2011.11.23. 15:24:56

@KürtiT (Tromb74):

Szürke tömeg és klasszikus idézetek...

Brian (az áldást kérő tömegnek): Nektek önállóan kell gondolkoznotok! Ti mind egyéniségek vagytok!
A tömeg: Igen, mi mind egyéniségek vagyunk!
Brian: Ti mind különbözőek vagytok!
A tömeg: Igen, mi mind különbözőek vagyunk!
Egy ember a tömegből (Terry Gilliam): Én nem!
A tömeg lesziszegi.
Brian: Mindent magatoknak kell megoldanotok.
A tömeg: Igen, magunknak kell megoldanunk mindent.
Brian: Pontosan.
A tömeg: Folytasd! Folytasd!
Brian: Nem! Épp ez a lényeg: ne hagyjátok, hogy bárki megmondja, mit csináljatok!

2011.11.23. 15:31:20

@Édy, aki Endre: Nekem sem, bár a Family guy talán némiképpen indokolná a létét.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.11.23. 15:32:02

Akkó se jelöllek be! >D

Határozottan kezd az az érzésem lenni, egyesek pénzt kapnak a lájkokért. Olyan megalázóan tudnak kuncsorogni, már fintorodik a szám. Vagy nem értem. Nem tudok más logikus magyarázatot a dologra. De ezesetben meg mocskosul seggbe lesznek taszajtva, hogy nekem nem szóltak!!! >/

Legjobb fácsés élményem hétvégén volt. Lassan törzshellyé avanzsáló helyen buli idején összeismerkedtem a hely tulajával. Értsd: beszéltünk 6 mondatot. 5. mondat: "jelölj be fácsén." 6 éve ugyanez ment, csak iwiw volt a bűvös szó.

KürtiT (Tromb74) 2011.11.23. 15:33:07

@Édy, aki Endre: tessék, itt egy modor automata szürke tömegből kitűnni vágyóknak.
techline.hu/teszt/2011/4/14/20110413_effektek

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.11.23. 15:36:04

És gőzöm sincs, melyik kategória vagyok, mert alapból scrapbooknak használom az üzenőfalamat, marhára nem érdekelve kinek tetszik, ki utálja. Emellett tudakozódás a többiekről, fontosabb eseményekről hírlevelek. Ja, seggberúgás a fejlesztőknek, mert az Apps-t úgy felfejlesztették, nem is működik. Gratula! Pedig néha úgy kellene egy NapiVers a Wall-ra...! :D

Ernoke 2011.11.23. 15:36:16

@KürtiT (Tromb74): Hát nem tudom, nekem önismeretem van, de átlátni nem látok át senkin, a legkevésbé a férfiakon… Amúgyis sztem pozitív, ha vkit jól ismerünk, pláne egy kapcsolatban, nem? PErsze csak abban az esetben, ha az ismereteinket nem a kicsinységének és a tehetetlenségének a bizonygatására használjuk fel.

KürtiT (Tromb74) 2011.11.23. 15:39:24

@Brother Love: Én is kábé a nickelodeont meg a cartoon networköt hiányolom.

Édy, aki Endre 2011.11.23. 15:39:28

@KürtiT (Tromb74):

Ez nekem túl bonyolult. A Nagy Hadronütköztetőt bármikor mexerelem egy franciakulccsal (az eredményért a felelősséget természetesen nem vállalom), de ez a bonyi übertechnikai izé már nem nekem való. Megöregedtem, meg effélék.

panoz (törölt) 2011.11.23. 15:40:24

A francba, a Felelős felhasználóban magamra ismertem.
Nem gondoltam volna, hogy az ilyen hülyék mint én jelentős tábort alkotnak.

A megválogatott ismerősi kör egyetlen hátránya hogy kevésbé vagy "népszerű" az interneten, kevesebb a komment, a lájk, a felköszöntés.

A maradék kategóriát pedig baltával b@sznám hátba...

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.11.23. 15:41:01

@El Topo (Sgt. Elias): Most ránézek az ismerőseidre, jól! Kedvet kaptam hozzá. :D

KürtiT (Tromb74) 2011.11.23. 15:43:02

@Édy, aki Endre: ja, nem azért linkeltem, hogy neki essetek kockára meg hengerre torzítani a fotóitokat. Sőt, inkább azért, hogy lehetőleg ne tegyétek.

dömötör 2011.11.23. 15:45:22

@GAbica:
Kedvencem az _éteren_ át sugárzott "Azeri testvéreink" c., a kissebségek helyzetét érzékenyen, humorral bemutató kultúrális műsor az örmény állami televízió műsorán. A párom is imádja.
:-)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.11.23. 15:46:16

@Professor Pizka: Nem értem. Fácséra másképp is be lehet kerülni? Engem is meghívtak anno. Amcsik ráadásul. Mikor még csak angolul tudott a cucc. Ráadásul, azt se vágom, "nem rendeltetésszerűen" hogy lehet ott accountot nyitni. Állítólag ilyen is van. Basszus, valaki tegye már helyre ezeket, mert hülyén fogok meghalni bizisten!

GAbica 2011.11.23. 15:47:48

@neccharisnyás útonálló: De be ám. Rámész a honlapra és regisztrálsz. :)

KürtiT (Tromb74) 2011.11.23. 15:53:19

@neccharisnyás útonálló: Ne legyelél már ilyen Láma! Bárki bereggelhet, aztán csak feltölti az avatarját. Csak akkor bannolnak, ha Fake accontout kreálsz, vagy ha copyrightos/pornográf álományokat posztolsz a wallra. Ilyen failt meg egy rutinos geek nem csinál. Értem?

Édy, aki Endre 2011.11.23. 16:05:54

@panoz:

Ne aggódj, szerintem a legtöbben itt mindegyik tulajdonsággal rendelkeznek, csak a szinergikus - vagy az éppen egymást kioltó - hatások következtében ezek a rossz tulajdonságok jóvá nemesülnek.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.11.23. 16:17:13

@KürtiT (Tromb74): Mondtam már, hogy régi motoros vagyok. Átszaladt felettem az időkamionja.

Tényleg, most hogy hozták ámérikában ezt a fake accountért börtönbe zárnak törvényt, ez vajon csak az USA postacímű userekre vonatkozik, vagy az én .com-ra pakolt Peanuts karaktereim profiljai is beleesnek? Mert akkor szólok időben, hogy drága lesz a felszólítás postaköltsége. És félúton még a Kir. Posta is elrabolhatja.

KürtiT (Tromb74) 2011.11.23. 16:23:33

@neccharisnyás útonálló: Franc tudja. Egy szerver sokfelé lehet, tök mindegy hogy .comos-e.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.11.23. 16:25:34

@neccharisnyás útonálló: válaszként meg a "no habla" üzenetet kell visszaküldeni ha mégis kézbesítenék...

ezabloghunickmarfoglalt 2011.11.23. 17:14:47

en a kajas posztolokat utnem amig mozognak. a kotelezo kepalairas "mmmmmmmmmmmm" -ert meg faszkorbacs az orokkevalosagig. bar foleg lanyok es buzik posztolnak kajakat asszem. egyreszt kurvara nem erdekel mit esznek, masreszt baromira nehez igy fogyokurazni, harmadreszt szerintem pont azok buszkek hogy keszitettek valami fotokepes kajat akik amugy sosem foznek. ez az egesz gasztromizeria kibaszottul idegesito.

en ilyen tobbnyelvu posztolo vagyok, neha nekem eg a pofam mikor a szulinapi koszonoteseket "koszonom mindenkinek/thank you guys/merci a tous" wall posttal reagalom le. eszmeleletlenul modoros, tisztaban vagyok vele. bar a koszonotesek vegiglajkolasa sem jobb szerintem. mindegyikre ugye nyilvan nem valaszol az ember.

ezabloghunickmarfoglalt 2011.11.23. 17:37:29

ja, kifelejtettem a "kerlek" szot, amitol feszbukon es smsben is hanyok.

sms: ma tizmillioszoros nap van, kerlek, figyelj ra, hogy csak pozitiv gondolataid legyenek ma.

facebook: Keresi gazdajat: xyz-123 Fekete 2007-es Alfa Romeo! Ha latnad egy bevasarlokozpont parkolojaban csavarogni kerlek szolj. Thx :-)

true story.

KürtiT (Tromb74) 2011.11.23. 17:41:34

@ezabloghunickmarfoglalt: :D :D :D Hát mindenkinél máshol szakad el a cérna. Kérlek alássan!

ezabloghunickmarfoglalt 2011.11.23. 17:58:32

@KürtiT (Tromb74):
ah ezt siman kibirtam hiszterias roham nelkul! a "kerlek" osszetett mondatban kell hogy legyen es valami olyan dolgra hivja fel a figyelmedet ami teljesen egyertelmu (persze hogy szolsz hogy ha latod egy ismerosod ellopott autojat) vagy egy nyilvanvalo faszsag (millioszoros nap). tovabba barmilyen mas mododros kontextusban baszottul irritalo!

dobozoló · http://dobozolo.blog.hu 2011.11.23. 19:19:53

@GAbica: "ma először ültünk rá a bilire." "már önállóan mosunk fogat." (önállóan - de együtt? ;))

Kockás Zebra 2011.11.23. 19:40:34

Jó az írás, meg jó ez a közlési kényszerben szenvedés is. Mindenki ír, mert azt hiszi, bárkit is érdekel,hogy mit csinál, pedig nem, mert a másik is éppen magáról ír.

KürtiT (Tromb74) 2011.11.23. 21:33:51

@dobozoló: A nyárászkodás kifejezés miatt feltétlenül megérte linkelni, eddig nem ismertem.

hajdul (törölt) · http://hajdulaszlo.wordpress.com/ 2011.11.23. 21:49:57

Láttam tojót a villamoson, aki valami Coelho könyvet olvasott. Pontosabban vadászta az idézhető mondatot, amit sárga filccel aláhúzott, majd bepötyögte a facebookba a mobilján.
Biztos volt valaki aki viszont javította kommentben az elütést.
Gondoltam, ha szólok, hogy ctrl+c majd ctrl+v meddig gondolkodott, próbálkozott volna .

José Luis Torrente Galván 2011.11.24. 03:01:16

Az összes típus gyűlöletes…

Édy, aki Endre 2011.11.24. 09:25:51

@ezabloghunickmarfoglalt:

"...bar foleg lanyok es buzik posztolnak kajakat asszem. egyreszt kurvara nem erdekel mit esznek, masreszt baromira nehez igy fogyokurazni..."

Most modorosan azt is lehetne erre válaszként írni, hogy "bár főleg lányok és másságkultuszosok fogyókúráznak." :)

Tóth Csaba Tibor 2011.12.01. 14:19:18

zseniális - én felelős-forradalmár felhasználó voltam, most nem tom mi vagyok, de a forradalmiságot most kicsit abbahagytam, mivel észbekaptam, h. külföldről azért kicsit gáz.
egyébként akkor már emlékezzünk meg a páros profil (Buzogány Ricsi és Andi, esküvői vigyorgós, esetleg kisbabaképpel)iwiwről való átkerüléséről is.
süti beállítások módosítása