Olvasói rovat - A modoros félművelt

2011/10/03. - írta: Modor Tibi

Szia Tibi!

Tavaly is akkor írtam meg
A modoros otthont, amikor betegség miatt kényszerpihenőn voltam. Most pedig eltörtem a lábam, úgyhogy újra jelentkezem egy poszttal a betegágyból. :)

Üdv.

MoDorka



A modoros félművelt


A modoros félművelt azt hiszi magáról, hogy művelt, és vélt műveltségét lépten-nyomon fitogtatni igyekszik. Megmosolyogtató igyekezettel próbál okosnak és/vagy trendinek látszani, amit azzal óhajt elérni, hogy másoktól – sokszor eleve hibásan - átvett szavakat, gondolatokat, részigazságokat, paneleket ismételget, anélkül, hogy azok valódi értelmével tisztában lenne. De mivel nem érti, hogy miről beszél, így nem is tudja helyesen használni a kifejezéseket, és áhított céljának pont az ellenkezőjét éri el: nevetség tárgyává válik.

Az alábbi idézetek írója például előszeretettel alkalmazná az elterjedt “sic!” kifejezést (“A latin szót leginkább a nyomtatott sajtóban használják ha pl. valami durva hibára akarják felhívni a figyelmet például fúly a szél (sic!) - akkor jelzik, hogy így jelent meg, nem az idézéskor került bele a hiba. http://www.rovidites.hu/index.php?action=rovid&id=47580&keresettrov=SIC!), de szemmel láthatóan van némi problémája a használatával:

“Egy idő után a magamfajta asszonyemberek oda jutnak, csak valamiféle társadalmi eseményre mennek már haza mint esküvő vagy temetés (sicc!), érettségi találkozó, egyebek…”

“Parália (sicc!). A görögök az idén nagyon beszorultak a lakásaikba a folytonos áremelkedések miatt, teljesen megváltozott a szokásos életstílusuk és ezt nagyon nehezen viselik.”

“Apropó, ha valaki olyan olvassa aki tudja, hogy Macedóniába (sicc! FYROM-ba!) kell-e magyarnak vízum, szóljon ide, hogy ne még ezután is kutakodjak reggel, kösz.”

 

Úgy tűnik, az író a furcsán csengő idegen szót a nyilván sokkal ismerősebben hangzó “sicc!”-re magyarosította :D, majd az immár értelmet nyert új alakhoz új használati módot is társított: a számára negatív töltetű, nemkívánatos fogalmak mögé beszúrva mintegy elhessegeti azokat. :)

Persze csupán attól még nem lesz senkiből modoros félművelt, ha nem ismer egy-egy idegen szót. A hiányos tudás és a majmolási szándék mellett kell még egy fő ismérv: az elképesztő magabiztosság. A modoros félművelt biztos abban, hogy ő mindent jól tud, soha nem kételkedik semmiben, ezért aztán nem is néz utána semminek, hanem habozás nélkül mondja ki vagy írja le a legnagyobb marhaságot is. Így születnek (és terjednek…) aztán az olyan hajmeresztő kifejezések, mint pl. ez:

“Üdv Horvát fun-ok! Én is imádom Horvátországot!”

 

De még csak nyelvet sem kell váltani, magyarul is rengetegen demonstrálják hatalmas műveltségüket, mint pl. az alábbi fórumozó:

“Ki gepen szall folebe, annak terkep e taj,

S nem tudja, hol elt itt Csokonai Vitez Mihaly

 

Az, hogy rosszul emlékszik, vagy nem tűnik fel neki, hogy milyen döcögős förmedvényt eszkábált össze az eredeti helyett, még hagyján; de ha már offol egy topikban a nemlétező irodalmi tájékozottságát mutogatva, vajon mi akadályozza meg abban, hogy megkeresse a pontos idézetet? Ott ül a gép előtt, kb. 2 mp-be telt volna bemásolnia. De nem, ő inkább nekiáll, és – persze ékezetek nélkül – bepötyögi... Úgy látszik, van, aki még abba is sok energiát fektet, hogy hülyének nézzék. :)

A vers “újraköltője” mellesleg büszkén hirdeti, hogy “…diplomamat (…) annak idejen az Eotvos Lorand Tudomanyegyetem Bolcseszettudomanyi aran szereztem ,2 nyelvszakos kozepiskolai tanari szakon”, és Sicc kartársnő sem felejti el irományaiban többször hangsúlyozni diplomáit és nyelvvizsgáit. A modoros félműveltnek ugyanis fontos dolog a “rangkórság”, hiszen – mivel valós tudást nem tud prezentálni –, a papírjaira hivatkozik.

Élete nagy vívmánya a (sokszor büfészakon, nagy nehezen megszerzett) diplomája, amitől azt hiszi, hogy ő már “valaki”, különb, mint mások, és rögtön mindentudónak képzeli magát. Ilyen az a cicamica is, aki valamelyik fórumon nagy hangon - és átlagosan kétszavanként egy helyesírási hibát elhelyezve – kifejtette, hogy lehet, hogy ő rasszista, de a görög válság márpedig azért van, mert a görögöket ki akarják semmizni, és fogyasztói társadalmat csinálni belőlük…. Nos, hogy rasszista-e, az nem derül ki a fentiekből, de az, hogy sem a szó jelentésével nincs tisztában, sem a közgazdaságtanhoz nem ért, az világos. Viszont, mint minden modoros félművelt, nagyon öntudatosan védi a vélt igazát pl. ezzel a frappánsnak szánt odamondogatással: “miért osztod olyan dologban az észt, amihez nem értesz! Amit a közgazdaságról nyilatkoztál, az maga volt a hozzá nem értés! Nekem végig kellett hallgatnom néhány szemeszter közgazdaságtant és keményen vizsgázni belőle. Te, hogy állsz vele? “

Az, hogy ő maga az élő példa arra, hogy a papírral nem osztanak észt is, nem zavarja, sőt, el sem jut a tudatáig. Emiatt lehet az is, hogy Sicc kartársnő a számos nyelvtudása mellett is azt írja, hogy “bungie jumping”, egy másik okos pedig, aki pökhendien odaveti valamelyik irka-firkája végére, hogy: “ja és még valami: 3 felsőfokú nyelvvizsgám van”, következetesen azt írja a “Red beach” helyett, hogy “Reed beach”... Sicc! :)

 

/A Szerkesztő véleménye: szuvenír joguk van hozzá am Block./

232 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.10.03. 15:56:15

@Professor Pizka: A házasok meg hogy egyedülállók legyenek és vince versus.

Pál a postoló · http://autostat.hu/magazin 2011.10.03. 15:57:25

Sicc! Kartársnőnek hirtelen csak annyit tudok üzenni, hogy "Read Bitch"!

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.10.03. 16:01:02

@Professor Pizka:
Várj, sikerült kinyitni a harmadik szemem (úúú, miért látok mindent ilyen szép bíborban? és mi ez a nyálkás trutymó a szemeben?) és most már tudom:
az az letét unó idióta, aki feszt az arcodban van a tenyérbemászó stílusával, te meg legszívesebben lecsapnád, csak hát méltatlannak érzed magadhoz. Gyereket, nőt, ezek értelmi szintjén lévő lényeket ugye nem bántunk.

KürtiT (Tromb74) 2011.10.03. 16:18:08

Effektíve egyetértek a posztolóval. Ez a sok inkontinens barom nekem is totál unszimpatikus. Műveltségük nem mozog túl széles spalettán, de mindig van valami irreveláns megjegyezésük a témához kapcsolódóan. Szerintem így elégítik ki a sikertelenségből adódó frusztrációjukat. többnyire mindig dilatánsak az adott témában, ezért a hozzászólók kommentjeiben keresik a differenciát. Persze mindég átesnek a palánk túloldalára, elterelik a beszélgetés fonalát egy dekonstruktív irányba. Nem érdemes velük opponálásba keverednivagy védekezni, az csak szikra a tűzre. Ajánlatos defenzíven figyelmen kívül hagyni kompetenskedésüket, folytatni a többi hozzászólóval a dialógust.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.10.03. 16:20:48

@Professor Pizka: Affrászt! Verbálisan elhajtom. De iszonyatosan elgondolkodtat néha, mégis mi lehet ilyenkor ezeknek az embereknek a fejében? Ennyire naivak? Hiszékenyek? Buborékban léteztek egész idáig, és semmi, de semmi rossz nem történt velük? Hihetetlen!

KürtiT (Tromb74) 2011.10.03. 16:28:02

@Professor Pizka: Azt meg végképp nem értem, miért kellett ennyit várni az örök releváns csöcs téma felbukkanására.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.10.03. 16:30:28

Ezt _nem_fogjátok_elhinni! RÁLELTEM CSIRKE72-RE!!!!

KürtiT (Tromb74) 2011.10.03. 16:31:53

@neccharisnyás útonálló: Kár, hogy nincs "invite" funkció a modoroson.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.10.03. 16:33:04

@Professor Pizka:
Nem, az a rossz, mármint nekik, hogy egyszer valaki nem fogja üvöltve elhajtani őket, hanem úgy képen vágja az illetőt, hogy leröpül a feje.
Jah, igen, itt megjegyzem, emberekkel kapcsolatos tevékenységet végzek.

horika 2011.10.03. 16:33:35

Németh Krisztián labdarúgó nyilatkozata, 2009:

"Erről a csapatról csak latívuszokban lehet beszélni."

Egyik kolléganőm:

"akkor psl jelezz vissza ASAP as possibble!"

Főnököm:

"vadonatúj nóvum"

És a legdurvább: feleségem ismerőse:

"Gondolhatod, égtem, mint a rejsztábla!"

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.10.03. 16:36:18

@horika:
Bóóóóó! Nem is akarok belegondolni, mi is lehet az a "rejsztábla"... :/

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.10.03. 16:39:33

@Professor Pizka:
Jó hír: a pszichopatákat az különbözteti meg a többi átlagon felül intelligens, ezért olykor fura hitsorsosuktól, hogy nincs lelkiismeretük. Nincs. Kanyi. Egy szem se.
Próba: postásfiút szánt szándékkal bokán rúgod. Szégyelled magad utána?

kIára 2011.10.03. 16:44:08

85D-nél kisebb keblemre, @KürtiT (Tromb74):
Az nekem is negatíven derogál, hogy minden blogban a sok koncepciózotlan kommentáló melléksíkra tereli a vágányt. A priori poszt szerintem is korektül megvágja a téma fősodrát, de nekem mindig megszakadt a kontinuitás-élmény a tudatfolyamomban. Ez engem disztarktíve irizál.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.10.03. 16:48:27

@neccharisnyás útonálló: megnyugtattál. Azt hittem eddig, hogy gyáva vagyok, amikor a postás nénivel udvariasan viselkedek és még egy kényszeredett mosolyra is futja. De nem. Átlagon felül intelligens. Szuper mostmár ezt fogom magamnak mondogatni :-)

doszy 2011.10.03. 16:51:09

"Hé maguk ketten, az a triumvirátus!" (megtörtént eset)

KürtiT (Tromb74) 2011.10.03. 16:57:47

@kIára: Szerintem ez a szerep náluk csak egy attitűd. Próbálják dekompenzálni nemi indentitászavarukat, szociopatikus viselkedésüket. Ez amolyan animáliákkal tarkított exibicionizmus. Elfedik valódi énjüket, míg egy kitalált, vágyott személyiséget perszonalizálnak a szocializációs folyamataikban.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2011.10.03. 17:23:09

eh, inkább eszem egy piamisut sang-halyban.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.10.03. 17:26:43

@Bachterman: mint Sanghaj Shaq, a híres kínai kosaras.

kIára 2011.10.03. 17:29:21

@KürtiT (Tromb74):
Kénytelen-keleten akceptálom véleményed, sőt konzenszusra jutok személyeddel, mert az a határozott intuícióm, hogy mi valójában félszavakból is értjük a másikokat.

      (Bájdövéj ezzel az exibi-cionizmussal lebuktál. Te is ugyanolyan patetikus antisémitázó vagy mint a többi ork, akarom mondani hobbit [vagy valamelyik hasonló LOTR karakter… Megvan! Troll!] – Na, még a végén kiköltöm magamból a szavakban kutakodó jogvédőt.)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.10.03. 17:33:07

@kIára: régóta sejtettük rólad hogy te ilyen szabadság-jógi reakcionista vagy.

escargot 2011.10.03. 17:45:50

@Professor Pizka: És akkor az már Mensa-tagság, ha a szombaton hajnali tízkor engem felverő Jehova tanúit nem a vérbe hajtom el, hanem elbeszélgetek velük, vagy szimplán orbitális birkaság?

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.10.03. 17:50:23

@escargot: az. egy osztálytársam visszahívta őket aznap reggel 8-ra, amikor kissé rabiátus természetű apja visszatér a 24-órás műszakból.

KürtiT (Tromb74) 2011.10.03. 17:50:28

Az antisémitizmus a level 1 szintű trollok attribútumai. Level 2 felett már a PC határozza meg a tudatot: a fekete kontinens afroamerikai lakossága, látássérült tyúk is talál szeget, mélynövésű uszkár, tejnélküli kávé. Level 3-tól a nyelvtannácik jönnek: média-médium, eszek-eszem, enteriőr-interior. Ésígytovább.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.10.03. 17:51:08

erratum: rabiátus helyett természetesen rabbinikust akartam írni

kIára 2011.10.03. 18:07:16

@Professor Pizka:
Semmi gond, hisz error humanum ist – homo proponit, blogmotor disponit.
És azt se feledjük, hogy verba volán, szkripta mani.

blur7 2011.10.03. 18:40:55

Amíg por és kontár a belépés melletti és elleni érveket veszem sorra, addig a modoros félművelt képes legalább három hozzászólást írni. Na lépek is ki.

noirp 2011.10.03. 19:05:40

uhrg szűzmáriaídesanyám, a rejsztáblánál (@horika) sírva fakadtam.

--Experimentális kísérlet

--Innovatív fejlesztés (Lassan maga az _innovatív_ szó anafiloxérás sokk rohamot vált ki belőlem)

--A Sprektum tv-t szoktuk nézni, mert az jó, a Sprektum. (Nőrokon 1997 körül. Engedjük el neki, legalább nem a BpTV-t nézte.)

--Kémiai anyag. Na ezt már megszoktam, mert muszáj volt... de attól még orrrrrrrdas hülyeség. Mindegy, ne magyarázzam, ez nem a h2so4 blog

most több nem jut eszembe, maj' hónap. Fárasztóak vagytok :)

El Topo (Sgt. Elias) 2011.10.03. 19:06:12

@vészmadár (pica pica):

Legyen elég annyi, hogy a goj egyszerűen és sallangmentesen azt jelenti: nép.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.10.03. 20:22:52

Erre a rengeteg sületlenségre hírtelenül nem is tudom mit kéne visszareagálnom! Sok műveletlen bunkó tudhatná, hogy sine lege no estudio. Gandhi is megmondta: tanulni, tanulni, tanulni!

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.10.03. 20:42:19

@altoid: sine leges no Estudiantes, és ha jó a Nacional akkor a Penarolnak gezarol

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.10.03. 20:52:53

@Professor Pizka: Gondoltam, hogy ezt nem hagyod válasz nélkül! :)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.10.03. 21:02:33

@altoid: naná, óriási reportivo fun vagyok :-)

kIára 2011.10.03. 21:52:18

    Közben meg azon morfundírozok, hogy vajon hány olyan ember van, akik verbális képességeiket intencionálisan errordálják, humorosnak vélt nyelvi bravúrozásaik sziporkáztatásának érdekében?
    Huh, de kompliciert lesz a végére... beindul a végtelen rekurzív modorciklus és a parodizáló önnön parodizálásának parodisztikus paródiájába paradox módon összevissza paradiffundál.

kIára 2011.10.03. 22:26:30

@Professor Pizka:
Nózis szmájli!
Ennek örömére veszek egy tököt és – bár csak október eleje van – kifaragok egy halogén lámpát.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.10.03. 22:34:42

@kIára: bizony, kissé anarchikus de én még így használom.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2011.10.03. 22:37:59

@kIára: feleslögös itten sabbathkoznod, hiszen a moneytáris politika nem került showba :)
rocktóber van, yo !

kIára 2011.10.03. 22:44:21

@ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget:
Muszály szabadkozmálnom, mert még megkövetnek, mint ahogy Jézust is halálra kövezte Poncius, a pilóta.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.10.03. 22:48:54

@kIára: teljesen úgy tűnik mintha személyed elleni támogatásnak vetted volna

kIára 2011.10.03. 22:57:51

@Professor Pizka:
Á, ugyan, kérlek, dehhogy, még csak szememre tett hányásnak se vettem. Jó pap is a holtágig gurul.

KürtiT (Tromb74) 2011.10.03. 23:28:04

Látom, a végére totál megkergültetek :)

mrbateman 2011.10.03. 23:48:08

@KürtiT (Tromb74):
Ja, teljesen ekszkaválódott a helyzet. Én már hozzá sem tudok szólni, pedig nekem az ilyen nem derivál, bár néha veszélyezve érzem magam művelt emberek társaságában, tolarencia ide vagy oda.
Nyugodalmas jó éjszakát kínálok!

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.10.03. 23:51:27

milyen negédesen pikírt volt az Ica!
hát nekem meg nőtt egy nagy plezúr a fenekemen

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.10.03. 23:52:51

Én is lefekszem. Írnék még de több nap van mint plajbász.

kIára 2011.10.04. 00:07:43

Én is már csak kolbászból font kerítésről röppenő sültgalambról álmodom ezen az éjféli órán derengő hajnalon.

Jóéjt.

(A kezetekkel meg azt csináltok a paplan alatt/felett amit csak akartok.)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.10.04. 09:31:05

úgy érzem, ebben a témában én nem vagyok komponens, pláne ilyenkor, mikor két kollega sztornóban csámcsogja itt mellettem a minyomot.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.10.04. 10:05:35

@vészmadár (pica pica): Jaj a minyon nagyon egészségtelen tele van rossz koleszterinnel, szabadgyökkel, és telített zsírsavval meg állati eredetű színezékkel és ólmot is tartlamaz!
Egyél inkább fitnesz kekszet! Glutén helyett aminosav van benne, a szabadgyököket pedig teljes kiŐrlésű jó zsírok kötik meg és még antibotoxidáns is, jó az arcbőrre!

mrbateman 2011.10.04. 10:20:39

@Professor Pizka:
Persze ha eszi rendesen a bifidusz eszenziszt, akkor mindez nem szükséges, mert az önmagában LUGOSÍT, fenntartva ezáltal a bélflóra természetes egyensúlyát...talán még az orrodat is tisztíccsa!
Esetleg vietnámi katonazsírt nyelni nagyobb tételben!

Tibi!

Új posztot de izibe, ezt már leszopogattuk! Mondjuk Gyurcsány Fegyenc ügyészségi látogatása! Hm?

Nadiposzi (törölt) 2011.10.04. 10:59:56

A kekszről az jutott az eszembe, hogy a hétvégén a vízilovat vki keksszel etette az állatkertbe. Namost, a derék hippo kitátotta a száját, a kekszet beleszórták, az állat lenyelte. De szegény jószág szinte semmit nem érezhetett az ízéből, hisz a piciny kekszek megrágásának öröme nem adatik meg neki, amekkora bazi nagy pofázmánya van. Szabadalmaztatni kéne a víziló kekszet, többféle ízben, ami akkora lenne, mint egy traktorkerék. Így Bálint is élvezhetni a keksz örömeit.
Ez csak arról jutott eszembe, hogy tényleg jöhetne egy új poszt.

Sancho Panda 2011.10.04. 11:57:02

Elnézést, de ebben a témában nem vagyok komponens.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.10.04. 13:53:08

@Frengi:
Bár.... lehet infantilis vagyok. Nem néztem meg a beböfögéseit, oly mértékű kataklizmát okozott a nickének látványa. És ez hiba. Lehet, csak egy IM-poszter.

kIára 2011.10.04. 13:56:18

   Nem értem, mi ez az indulgens elégedettleség, itt néhányan azt képzelik, hogy ők a voks populi, és ez a blog meg kívánságműshow? Mintha Tibit csak be lehetne parancsolni rapaportra.
   Engem a komentok kvalifikációja még mindig szaturál. A téma tárnája pedig par excellencia exhumálatlan. Tudom, egy idő után már fárasztó, de kontaminálni kell a tematikázást. Varieté delektat. Ez volt a proprímó, és akinek meg nem inge ne vegye gatyára.
   Proszekundum pedig annyi modoros szubkategorika van amire a blog kreatúrájának fel kel készülni. Az nem úgy van, hogy úton útszélen ölünkbe pottyan egy genitális Modor Tibi oposszum. Sőt az is előfordulhat, hogy az alkotói fázisceruza krízisben van, mert mint tudjuk viharelőtti csendben hallgatnak a múzsák.

Sand Lover 2011.10.04. 13:56:56

Operatívnak ittunk egy Martinit.

kIára 2011.10.04. 14:14:08

Ugyanezen a partyn Martinnal végre koccintottam az apertét.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.10.04. 14:16:30

@kIára:
Meghalt(!) Heidi, a kancsal oposszum! Még egy ilyen vizuálisan korlátolt egyedet.

mrbateman 2011.10.04. 14:20:06

@kIára:
Nem úgy van az!
A dealer sem mondhatja a heroinistának, h. bocs de elmegyek 2-3 hétre szabira!
Az anonim modorosfüggők dél-dunántúli alapszervezete nevében kérjük, sőt hovatovább követeljük a szokásos napi modoros-posztunkat!
POSZTOT!POSZTOT!POSZTOT!POSZTOT!
Ti is halljátok az elégedetlenkedő tömeget, vagy csak én deriválok az elvonási tünetektől?!
Tibi! Felelősséggel tartozol azokért, akiket ideszelidítettél volt!

kIára 2011.10.04. 14:35:37

@mrbateman:
Szerintem Tibi immanens a türelmetlenkedő hangokra.

noirp 2011.10.04. 16:27:06

ne követelőzzetek, mer oszt se píz, se poszt.

Fapuma (törölt) 2011.10.04. 17:31:29

Valójában Tibor csak akceptálta a kérésemet, ezentúl a posztok később kerülnek ki az ólból, hogy a tengerentúlról is időben tudjunk rájuk reactumálni. Úgyhogy disztingváljatok!

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2011.10.04. 19:16:08

mindenesetre azt leszögezhetjük,
hogy ez egy percedens értékű helyzet ...

kIára 2011.10.04. 19:30:37

Sőt, még azt is hozzá kell anexálni, hogy a rövid prepozíciók nem kontraprodukálnak.

Fapuma (törölt) 2011.10.04. 20:08:50

Elképesztően valósághű mondatokat produkál a bullshitgenarator.

kIára 2011.10.04. 20:28:08

Azért legyünk kreatriviálisak és használjuk a eszünket kultiváltan.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.10.04. 21:17:54

azért jó hogy itt senki sem pirmitív

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.10.04. 21:23:32

@Professor Pizka: Ezt kikérem magamnak! Én igenis piréz vagyok, jóvan?!

kIára 2011.10.04. 21:30:20

@neccharisnyás útonálló:
Relaxáld magad, nem volt ebben semmi inszemináció.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.10.04. 21:39:45

@kIára:
Tanácsod megfogadva próbáltam menstruálni, de ebben a bolygó légkörben ez egyszerűen megmásíthatatlan.

@Professor Pizka: Brahmaputrija.

kIára 2011.10.04. 21:49:04

Amikor a Feri elhagyott, tisztára trauma voltam két hétig.
Aztán találkoztam a Tibivel és azóta harmonikában van a lelkem

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.10.04. 21:52:36

@neccharisnyás útonálló: kezdjük kissé túlspirázni itt a kommenteket. El bírom képzelni micsoda ovuláció lesz itt ha jön a következő poszt.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.10.04. 21:54:50

A Marika a könyvelésről a minap olyan szemekkel méregetett. Ebből cicaháború lesz!

kIára 2011.10.04. 22:04:21

Azért kár, hogy a kommentfolyó nem mindenkit aspirál.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.10.04. 22:09:35

Öcsém! A tévé műsorszerkesztői jobbak, mint mi:
eltusolják az ügyet

Remélem jól bekenték szappannal, különben koszoska maradt szegényke

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.10.04. 22:13:34

@neccharisnyás útonálló: a perszonálhigéné fontos mert a baktériumok kellemetlen testszagot okoznak, de azért mosdás közben ügyeljünk a bőrbarát péhára!

kIára 2011.10.04. 22:18:57

Én pont emiatt babaszappant használok. Az bakteriofugát képez habtestemen.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.10.04. 22:23:58

@Professor Pizka:
Valamint gondosan tartózkodjunk a szodium laureáttól, mert rákkeltő és vakságot okoz.
Tíccsuk be a dihidrogén oxidot!!!

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.10.04. 22:32:11

@kIára: aktív habjával kíméletesen tisztít, intelligens liposzómái belülről hidratálnak. B6 provitamin tartalmának köszönhetően szedál azokon a napokon is

@neccharisnyás útonálló: erről írtam poémát:

raerunk.blog.hu/2010/08/03/alejandro_de_los_ingredientes_inci_szerint

kIára 2011.10.04. 22:40:08

@neccharisnyás útonálló:
Nekem a hidrografológusom azt mondta, hogy kis adagban jót tesz a gén-etikámnak. Betiltás helyett a modernált használatot javaslom, kis dózerokban.

@Professor Pizka:
Írásod pomádés! Nem tudok betelni lírai parnasszumával.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.10.04. 22:47:17

@kIára: hidrografológia? pfhhh. az már nem menő, az én hidroglóbuszom már sokkal menőbb. Genetikusan nem vagyok retarhált.

@neccharisnyás útonálló: á, csak én.

kIára 2011.10.04. 23:05:19

Biztos a metafizikumod teszi. Szeretem, ha egy férfi a kanditeremben nem hanyagolja a protézist.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2011.10.05. 07:48:38

cseréjjétek már le a zizét, a blogot vagy mi a fenét he

666E 2011.10.05. 19:40:52

ez a büfé-szak ez jó.
eddig még csak úgy hallottam, hogy "valami operett-iskola"

terran 2011.10.06. 00:46:44

klára gyere hozzám feleségül

hol tomignal hol nem míg az ásó kasza nagyhirig el nem választ minket

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2011.10.06. 21:18:34

kezdeti frázisban van a dolog,
de remélem, nem soká konpenzálva lesz a sok befektetett energia

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2011.10.06. 23:25:33

kenny vágja a szakmát

és MoDorka-nak jobbulást :)

kida 2011.10.07. 11:12:43

@mrbateman: hogyne mondhatná, találkoztál már dealerrel? :) ne legyél már inflagrantilis

SvenH. (törölt) 2011.10.08. 02:12:51

@KürtiT (Tromb74): "dilatánsak az adott témában, ezért a hozzászólók kommentjeiben keresik a differenciát. Persze mindég átesnek a palánk túloldalára, elterelik a beszélgetés fonalát egy dekonstruktív"

husi ez komoly?
idegen-szavak.hu/dilett%C3%A1ns
idegen-szavak.hu/keres/destrukt%C3%ADv

SvenH. (törölt) 2011.10.08. 02:14:50

jo hat nem is tudom...
azert felhivnam a figyelmet a sic! internetes megfelelojere a szmájlira

[c] 2011.11.08. 21:19:04

@sdani: Vagy szuvenír joga :)
süti beállítások módosítása