Olvasói rovat - A modoros punk

2011/09/25. - írta: Modor Tibi

Hali Tibi!

Imádom a blogodat, gondoltam színesítem egy kicsit a palettát. Remélem megfelel a színvonala. Bocs, ha kissé hosszú lett. /ez a felvezetés gondolom, direkt volt - Tibi/

Üdv:

purga


 

Modoros punk

Lehet akár általános iskolás (kétszer bukott), középiskolás, vagy szakmunkás (nehéz sorsú, hátrányos helyzetű). A lényeg, hogy ő mindig lázad. Ez már a ruházatukban is tükröződik:

Szegecses, felvarrókkal (Exploited, Sex Pistols és anarchia-jel) tűzdelt bőrdzseki, szakadt, 20-szor kimosott, esetleg hypózott PICSA-póló, szintén szakadt és foltos kék farmer. A legfontosabb kellék az agyon használt bakancs, aminek sokszor direkt lekoptatják az elejét, hogy látszódjon a vas. A hajviselete a suli miatt általában visszafogottabb, de nem ritkán levágatja a „taréjba”. Arcon a piercing már-már kötelező, így amivel még relatíve feltűnést tud kelteni, az a fültágító. Lehetőleg minél egyedibb legyen és minél nagyobb. Mondanom se kell, ez utóbbi is erősen iskolafüggő.

De a lázadás nem csak ebben merül ki: gyakorta beszólogat a tanároknak, idősebbeknek, egyszóval akinek csak tud és mer. A szülei mind „köcsögök”, akik nem értik meg. Ahogy voltaképpen senki más se, esetleg csak a haverjai, de annak a fele meg „divatmajom”, nem érzik át a „mozgalom” lényegét. Ideológiailag sokszínű: lehet anarchista (jelmondata: „Az anarchia uralom nélküli rend”), kommunista („Che Guevara egy hős volt!”), illetve bármi más, akár egy saját „egyéni látásmód”: 

„Figyelj öcsém, nincs olyan, hogy liberális vagy konzervatív. Ezek faszságok. Csak emberek vannak, mint Te meg Én. Ez az egész egy nagy színjáték, amit a fejesek etetnek meg velük. A Hatalom megmondja, hogy neked dolgoznod KELL, hogy megvehesd magadnak a plazmatévét meg a bömbit, mert azt mondják neked, hogy ettől te VALAKI leszel. Egy nagy lószart! Ide nekem egy üveg bort meg egy doboz cigit! Ez az élet baszomanyád. Nekem csak senki se mondja meg, hogy mit mikor csinálok. Ha kedvem szottyan, akkor ott hugyozok, ahol csak akarok. A fakabátok így is állandóan szopatnak. Teszek én a rendszerre.”

 

Ha kopaszt lát, inkább menekülőre fogja. Tömegközlekedési eszközön meg igyekszik „nem látszódni”, persze ez teljes „harci viseletben” kivitelezhetetlen. A legjobb esetben is azt teheti, hogy minél gyorsabban leszedi a „Follow your Leader” és az áthúzott horogkeresztes kitűzőket. Ha ilyen a ruhájára van varrva, vagy filccel firkálva, akkor próbál úgy forogni, hogy azokat takarja. Többedmagával persze bátor (többnyire ez igaz a másik oldalra is), ilyenkor kedvenc célpontjaik a pubertáskorban járó, „nagymagyar ropiharcosok”. Ezeknek a fiataloknak a megverése, megkergetése mindig remek sztori, ha villogni akar. Elmaradhatatlan kellék a saját szerepének a felülreprezentálása: 

„Bazzmeg, muszáj elmesélnem a pénteket! Éppen tütükéztünk a spanokkal a grundon, amikor nem elmegy előttünk egy tetves, turulos-árpádsávos pólós kisköcsög? Több se kellett hatunknak vazze és utána futottunk. Én kaptam el, szerencsétlen már akkor összepisálta magát, nem vicc. Szóval fogom, én meg finoman kérdőre vonom egy-két baráti pofon társaságában, hogy mi a faszt képzel magáról, mire fel ez a nagy nácizmus. Ez meg csak zokogott itt nekem össze-vissza. Nagy szerencséje volt, hogy pont arra járt egy rendőr, különben nem úszta volna meg ennyivel. A lényeg, hogy tanult ebből a kis faszjancsi.”

 

Azonban van, amikor fordítva sül el a dolog, de a színezés itt sem maradhat el: 

„Hogy miért van gipszben a karom? Ez egy nagyon kemény sztori, figyelsz? Szóval egyik nap épp megyek hazafelé, fülember zúz a ’róra. Aztán egyszer csak meglátok két kopaszgecit. Te, akkorák voltak, mint két kétajtós szekrény. Komolyan! Én meg persze be voltam szarva, mert a bökőm otthon volt, suliba minek vigyem? Ők simán kiszúrtak és felém futottak, nekem se kellett több ahhoz, hogy elhúzzak a picsába. Már majdnem utolértek, amikor sikerült elkapnom a buszomat, a kezem még kilógott bazz, és azt rángatták! Majdnem kizuhantam! Nagy szerencsére a sofőr korrekt volt és a kedvükért már nem nyitotta ki az ajtókat. Mondjuk nekem is úgy kellet utána behúznom. Jobban belegondolva az egy fasz volt. A többi bámészkodó majomról meg nem is beszélve. Na mindegy.. Aztán a kapu előtt nem megbotlottam egy kibaszott kátyúban? A mutter tisztára kiakadt, én meg mondtam, hogy csituljon ez semmiség. Azért kihívta a mentőket, és íme. De tutira veszem, hogy ez is azoknak a köcsögöknek a hibája.”

 

A női megfelelője egyébként gyakorta a nagylány az osztályban, aki mindenben első volt, mármint ami a felnőtté válást jelenti. Koncerteken bármelyik „trú pank” (értsd: utcán tarháló, nála 20 évvel idősebb csöves), le tudja fektetni, amire ő általában kicsit büszke is. Ennél a nemnél a stílusváltás elég hamar bekövetkezik, nem ritkán huszonéves korukra diszkókirálynő válik belőlük.

Zenei ízlése egy nagy ívet ír le: 13-15 évesen még az Alvin és a mókusok a favorit, de felnőtt korára akár eljuthat a magyar underground gyöngyszemeiig is (QSS, CPG, Hisztéria stb.). Mire idáig eljut, addigra természetesen megvetéssel gondol a sok kis „alvinos köcsögre”, akik nem tudják, hogy mi is az a PUNK! Korai éveit emiatt letagadja, vagy más megvilágításba helyezi:

„Persze, én is hallgattam őket, de bazzmeg én akkor még csak 13 voltam! Épp hogy kinőtt a szőr a tökömön, jó hogy ilyen gyerek zenét hallgattam baszod! Szal ezt te többet fel ne hozd nekem, mert ketté csaplak ember!”

 

Természetszerűleg a koncertre járásnak is kialakul így a maga evolúciója: míg a korai éveiben csak két-háromhavonta egy-egy pecsás buli (nyaranta több), addigra 4-5 év múlva már minden nagyobb klubkoncertet megjár. Egy idő után már nem is maga a zene a lényeg, hanem a társaság, no meg az odafelé vezető úton elfogyasztott jelentős alkohol mennyiség. Ilyenkor betérnek a sarki közértbe - ahol természetesen nem kérdezősködnek a koruk felől -, és feltankolnak kannás borból, százforintos sörből, kommersz vodkából és cigiből.

A koncerten persze már nincs zseton a „méregdrága” piákra, így elkezdődik a tarhálás. Ebből a szempontból a lányok előnyös helyzetben vannak, hiszen nekik elég kifogniuk egy palimadarat (ez persze nem csak a punklányokra vonatkozik). A fiúknak így marad a „majd a legközelebb én hívlak meg” és egyéb begyakorolt mesék. Ciginél viszont előkerül a verbális erőszak:

„Ne legyél má’ spúr, faszom. Egy szálba nem halsz bele. Oké, köszke. Fúj, ez mentolos? Na mindegy, valahogy majd csak kibírom. Apropó, a spanomnak is kellene egy szál, ha nem gond. Most mi van, mit kezded előröl? ÉN BEZZEG ADNÉK, ha TE szorulnál rá! Tudod mit? Akkor szopd le a drágalátos marbidat!”

 

Másnap a hányások száma és az eszméletvesztések gyakoriságának együtthatója kirakja a fejében azt a skálát, hogy az aznapi buli, mennyire is volt jó. Ha összeszed valakit, akkor már az is sikernek számít. A hazafelé út kissé rögös, az éjszakain nem egy esetben még részeg. Nem ritka, hogy bealszik és a végállomáson ébresztik fel. Ha csoportosan utaznak, akkor nem ritka a busz rongálása, ez lehet szolid (firkálás az ülésekre), vagy drasztikusabb (útvonaljelző tábla kidobása az ablakon). Nem egy esetben itt folytatódik a piálás és bizony előkerül a tartalék cigi is, amit nem restek utazás közben elszívni. A hangoskodás, énekelgetés (Barackca: Mocskos BKV az alapsláger) szinte nélkülözhetetlen . A sofőr ilyenkor vagy fél, vagy egyszerűen nem érdekli. Csak a legritkább esetben szól. A többi utas hasonlóképpen van ezzel. Ha ellenőrök vannak, akkor a csapat fele egyszerűen lemorzsolódik (jegy hiánya).

Hétfőn a suliban a sztorizás a már megszokott módon zajlik:

„Olyan ivászatot csapattunk szombaton… te… ne tudd meg! Patkány teljesen kész volt a negyedik feles után, szerencsétlent a végén már úgy kellett magunkkal vonszolnunk. Aztán beszólt egy nyugger, hogy mit csinálunk szerencsétlennel? Hát én úgy elküldtem a kurva anyjába, hogy csak sápítozott. Minek szól be? Ő dolga tán? Nem. Kapja be az ilyen! Aztán várjál, most jön a lényeg. Szal megérkeztünk a Yuk elé, ahol már ott várt minket a többi arc. Piát boltoltunk: ők adtak valami nagyon durva kerítésszaggató páleszt, mi meg cserébe odaadtuk a maradék borocskánkat. Ismered Kareszékat, csak a pofájuk nagy, néhány kör barack után már ki is dobják a taccsot, de nem gáz, mert ezzel csak mi jártunk jól. Végül sikerült lemennünk, aszem már ment a Fegyelmező, igazából akkora már eléggé kész voltam. Aztán képszakadás. Már csak arra emlékszem, hogy valami miniszoknyás picsával smárolok valami eszméletlen nagyot. Végül is jó kis bögre volt, utána meg is húztam a parkban. A lényeg, hogy fasza este volt, na. Ja a koncert? Az állat volt, már amennyire emlékszek belőle. De végül is mindegy, a lényeg a hangulat, nem?”

123 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FSM-hívő 2011.09.25. 17:52:35

@necroticism: Rossz társaságban nőhettem fel, mert a legtöbb punk, rocker, metálos, motoros, sámán, életművész, hobó, raszta, skin, stb. ismerősöm még mindig ugyanolyan rákenrollt hallgató szakadt tróger, mint 15 éve :) Vagy halott :P

bridgeman 2011.09.25. 18:20:44

Jaj, ez jó, nagyjából ugyanezt csináltuk a gimi utolsó két évében (10 évvel ezelőtt) :)

Mitya Ivanov 2011.09.25. 18:23:42

@FSM-hívő: meghalt, szerintem rá gondolsz:
szeg.freeblog.hu/
amit írtál róla, az NETTÓ_HÜLYESÉG

GoVegan (törölt) 2011.09.25. 18:38:42

ultra modors leszek. Punk is dead - Crass

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2011.09.25. 18:56:35

@FSM-hívő:
"Már régóta nem voltam Veszprémben, szóval lehet, hogy azóta már meghalt az ipse."

én sem láttam már egy ideje. félfüllel mintha azt hallottam volna hogy már ...

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.25. 19:05:07

@vitaygeorgina: sok az átfedés, ezért utálják egymást. Általában érettségi utáni nyáron kinövik, akik továbbtanulnak. Aki dolgozni megy, előbb-utóbb az is kénytelen civilizáltan kinézni.
@dr. Ferenczi Sándor: na ja, a sütőrum a hamvas ifjúság mámorító itala...

nem várt fordulat 2011.09.25. 19:16:25

@vitaygeorgina: vannak náci punkok, de nem ez a jellemző. a dead kennedys meg is énekelte, nazi punks fuck off!

ahogyan én tudom, a punk mint olyan, a 75 körüli években az angol munkásosztály lázadó gyermekeinek életstílusa volt, lett, az OI is egy punk felkiáltás, aztán ezekből a náci punkokból nőttek ki viszonylag hamar a skinheadek. bomber dzseki, nadrágtartó, fehér fűző a bakancsban.

de ja, alapvetően gyűlölik egymást.

A Tyne folyó déli partja 2011.09.25. 19:16:40

@FSM-hívő: minek szólsz bele, ha fingod nincs az egészről? gondolom, Szilágyi Lackó néven futó punk festőről beszélsz, meghalt pár éve. és nem, nem volt drogos egyáltalán, depressziós volt (azt hiszem, vagy skizofrén, valamiféle ilyesmi lelki betegsége volt.)

pincze 2011.09.25. 19:21:46

A nagy lázadókból lesznek sokszor a legszorgalmasabb fűnyíró tologatók .

2011.09.25. 19:23:51

@Professor Pizka: egyszer a 90-es években olvastam egy punk bandáról a Metal Hammerben, akik vegák és nem isznak, nem ugrik be a nevük, de elég híresek. Szóval így is lehet:)

KürtiT (Tromb74) 2011.09.25. 19:28:09

@karacsi_maci: Az Oi, a punk egyik alfaja. Plusz mozgalom. Pont az ellentéte annak, amit írtál. Antirasszista, antifasiszta összefogás. Többnyire anti náci, Straight edge bandákról van szó. Pl. Oi Polloi

2011.09.25. 19:32:22

@KürtiT (Tromb74): millió alfaj van itt is, nekem tetszettek a németek is, toten hosen, arzte, böhse onkelz:)

A Tyne folyó déli partja 2011.09.25. 19:39:35

@CraB: én láttam nem túlsúlyosat is. amúgy, nekem nagyon is tetszik az a stílus, csak egyfelől már kissé öreg vagyok hozzá, másrészt soha nem szerettem a feltűnést. de így maga a stílus tetszik.

telkoe 2011.09.25. 19:44:14

@necroticism: Volt nekem is ilyen, apuka Dr, rozsadombi lakcim es mindent beprobalos 16-22ig (ev, nem ora). Korai fenykepek / videok indiszkret kezelese ellenjavallt hacsek nem akarsz jovenu ugyvedi irodak mellett alperes lenni.

gyilkos fűegér 2011.09.25. 19:59:35

"Ha kedvem szottyan, akkor ott hugyozok, ahol csak akarok."

A szállóigévé vált mondat eredetileg Mick Jagger-től származik. (Bocs, ha valaki már beírta.)

Amúgy már nincsenek punkok, ti hol láttatok?

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.25. 20:02:22

@telkoe: jaj, pont mondani akartam, hogy a Ptk. 80. §-at érdemes elolvasni egy egy ilyen eksön előtt...

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.25. 20:19:53

@KürtiT (Tromb74): A punkok olyanok, mint egy norvég saga keresztezve a mikrobiológiai labor kutatási jelentésével. Norvég saga azért, mert mindenki utál mindenkit, mindenki dugott már mindenkivel és időnként leszámolásokba torkollik a dolog, csak itt Büdöshónaljú Erik és Kefebajszú Sven Haraldúrsson van összeveszve Írországbólrabolt Verescsecsebimbós Eileen erkölcsein, hanem a Morton Street Old Bus Garage Caviars (MSOBGC) összeteggelte ezzel az idétlen rövidítéssel az Old Butchershop Junkies (OBJ) hazáját az öreg hentesüzletet, 1983-ban leeds egyik lepukkantabb kerületében, és ez akkor schyzma (elnézést: clash) volt a punk történetében, hogy azóta markánsan elkülönül a halványzöld bakancsfűzőt hordó Caviars-os és a sötétzöld bakancsfűzős Butcher-osok irányzata.

Az összes hasonló irányzat áttekintése kétféle módon lehetséges.
1. Bede Márton, de ezt ő nem a felfele fésült hajú és üvöltpő, hanem a lefele fésült hajú és vonyító angol zenei irányzatokkal műveli, ezenkívül rém idegesítő.
2. Egy igazán jó mikrobiológus, aki a salgópolcra bepakolt összes kis izében ránézésre tudja, hogy az ott most a Lactobacillus casei 6548981-20011/b törzs vagy pedig a sima E. coli 1685496/2009/a.
2/b: a 2, kiterjeszthető bármilyen más rendszerező tudományra, lehet esélye pl a charentien kultúra kőbaltáitól az andronovói gerendasírokig mindent fejben tartó régésznek is.

gyilkos fűegér 2011.09.25. 20:20:07

Érdekes, a külsőm konszolidáltnak mondható, és tudok, mi több, szoktam is olvasni, de a szórakozási és italozási szokásaim hasonlóak.

Archenemy 2011.09.25. 20:21:42

én is atomrég nem láttam punkot, ez még valami kilencvenes évekről itt maradt szösszenet lehet

a gazdag szülők gyereke szakadt ruhában és kannásborozva tarhál a moszkva téren, aztán apu hazaviszi a luxusautójával a sashegyi villájukba az megvan nekem is :)

lárvalányhaj 2011.09.25. 20:21:45

Vicces, hogy a szubkultúrákba tartozók mind meg vannak győződve arról, hogy valami különleges és világmegváltó dolgot csinálnak, és hogy mennyire pukkadnak tőlük a polgárok. Pedig a kívülállók inkább fásult szánakozással tekintenek rájuk, vagy nyíltan kiröhögik őket.

A pankok meg talán a leggázabb szubkultúrát képviselik. Vagy úgy élnek, mint a hajléktalanok (tarhálás, igénytelen kannásbor vedelése), vagy a doktor végzettségű apuka finanszírozza a rebellis életvitelt. Így hirtelen nem is tudom, hogy melyik a gázabb.

Punkok és szkinek viszonyáról annyit, hogy az idei melegfelvonuláson a mocskos buzizók között jó néhány punk is előfordult. Amikor a Zenit újságírója az orruk alá dugta a kameráját, egyetlen egész szót se tudtak kinyögni, a szókincsük kb. az "ööö, bööö, hööö" szinten rekedt meg. Ez már rég nem az ideológiáról szól, hanem a kannásborról és a szipuzásról.

GoVegan (törölt) 2011.09.25. 20:47:53

@lárvalányhaj: hat igen. nem veletlenul merit, 'karol fel' a mainstream mindig egy, vagy egyszerre tobb szubkulturat, hogy utana elhintse a magvakat. ilyen tekintetben akar lehet mondani, hogy vilagmegvalto.
az hogy egyes 'punkok' ellenzik a melegeket azon mindig jokat nevetek, hisz akkor az alapitoik jelentos szazalekat kopik szembe.
amuigy meg punk is dead.

@CraB: haha. ha te mondod.
ironizalast felre teve nem gondolom, hogy tobb lenne az aranya testsuly tekinteteben, mint amugy.

lárvalányhaj 2011.09.25. 21:02:25

@GoVegan:

Azt én is megfigyeltem, hogy a csúnyácska és/vagy kövér lányok az extrém szubkultúrák felé szoktak húzni, mert minél extrémebbb a haj vagy az öltözet, annál jobban eltereli a figyelmet az előnytelen adottságokról.
Ha pirosra festett, derékig érő rasztád van, akkor senki se a nagy seggedet fogja először észrevenni.
Akinek túlontúl "markáns" az arca, annak sokszor kifejezetten jól áll, ha bevállal extrémebb kiegészítőket -- így a "csúnya" kategóriából átaraszol az "érdekes arcú" (szabálytalan, de vonzó) kategóriába.

GoVegan (törölt) 2011.09.25. 21:31:37

@CraB: valoban, de az ellenkezojere se utaltal. ;)

@lárvalányhaj: ezt se annyira tartom altalanosnak, megha van is 'racionalis' alapja. en altalaban hihetetlenul jo noket latok az extrem scenekben. persze ez izles kerdese, amirol meg felesleges vitatkozni. :)

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.09.25. 21:37:17

én sose bírtam az ilyen punk culákat, főleg amikor begyógyszerezve, berúgva fetrengtek a földön kisírt szemmel mert kiderült hogy felcsinálta őket egy kiborotvált hajú gót

2011.09.25. 21:40:42

@telkoe:
@Professor Pizka:

Ez ma már nem probléma, hotspot, kódolatlan wifi, meg egy anonim külföldi domain, és csókoltathatja a topiktárs a jó nevű ügyvédi irodákat. (Az mondjuk komoly, amikor ilyenkor az ügyvédek a weblap infós címére küldözgetik a felszólító e-maileket, hogy vegyék le az ügyfelüket sértő módon ábrázoló képeket.)

Más kérdés, hogy egyrészt nem szép dolog ilyet csinálni, másrészt nincs értelme, a hölgy és ismerősei legfeljebb röhögnének egy jót a fiatalkori képeken. Harmadrészt, amit egyes felnőtt jogászok bebaszva szoktak művelni, hát ahhoz képest egy fiatalkori fénykép csak konszolidált lehet.

escargot 2011.09.25. 21:51:28

@lárvalányhaj: Szerintem a leggázabb, hogy az utóbbi években meggyőződéssel terjesztik, hogy ők, a párszáz, ragasztót szívó punk döntötte meg a szocializmust. Miközben a hosszú hajú gyerekek (akik ugye kevesek) szinte kiszolgálták a hatalmat, a CPg és a többiek jól odatették magukat. (Hallgattam anno CPg koncertfelvételt: a "jópofa fiatalok, akiket bezárt a szemét hatalom" értelmezés eléggé szépít.)

purga · http://horrormirror.blog.hu 2011.09.25. 22:07:44

köszönöm:) végre kikerülhettem:) megjegyzem, hogy ezt kb. még március környékén küldhettem el, de nincs harag:D

(a zene amúgy Tibi műve)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.25. 22:21:26

@tff: na ja. Valakit fel kell szólítani, azért fizet az ügyfél :-D

voroner tamas 2011.09.25. 22:25:27

A parkban ül a padon egy öreg és egy színes tarajos punk. Az öreg sanda szemmel méregeti a punkot, akit nem bírja tovább és megkérdezi:
- Na mi van tata, maga nem csinált semmi hülyeséget fiatal korában?
- Dehogynem! Egyszer megdugtam egy papagájt, és most azon filózom, lehet hogy te vagy a fiam.

lárvalányhaj 2011.09.25. 22:31:00

@tff:

"(Az mondjuk komoly, amikor ilyenkor az ügyvédek a weblap infós címére küldözgetik a felszólító e-maileket, hogy vegyék le az ügyfelüket sértő módon ábrázoló képeket.)"

Elképzeltem, ahogy a rózsadombi apuka az erőfeszítéstől enyhén kilógó nyelvcsücsökkel fogalmazgatja a 4channek szánt hivatalos levelet... :D

KürtiT (Tromb74) 2011.09.25. 22:33:17

@lárvalányhaj: Ezt testi külső adottságok alapján való szubkultúra válsztást én is vizsgáltam a tudomány eszközeivel. ;) Nem nagyon lehet tényekkel alátámasztani állításodat.

mutant · http://universal.blog.hu 2011.09.25. 22:58:18

Rockmaratonon sok a punk. Régebben még meg is agyalták őket a kopik, de egyre nyugisabbak ők is. Tavaly előtt összetalálkoztunk egy spanyol punk párral, akik ledöbbentek,hogy nem messze tőlünk úgy 5-6 punk náci dalokat kiabált. Nem értették, hogy ezmiez???!! Szóval vannak érdekes egyedek... Ma már az emo a menő.
Egyébként a barátnőmet máskor a villamoson legótozták, de közben meg nem az :D Industrial zenét hallgat. Szóval az emberek is képben vannak nagyon...

KürtiT (Tromb74) 2011.09.25. 23:00:36

@Hadrian77: arzte, toten hosen nem rosszak.
@lárvalányhaj: Egyébként a műfaj sikerét bizonyítja, hogy túlértékelik. A kezdeti, hetvenes években azért tényleg megajándékozták az emberiséget pl. a BBC-ben ellhangzó első négybetűs szóval, vagy egy pop dalocskával kiprovokált lincseléssel. Bárki bármit mond, ezek azért hasznos cselekedetek voltak.
Viszont egy olyan világban, ahol már túl vagyunk egy Zámbó Jimmyn, máonika show-n, több széria Való Világon, kicsit kevés. Uncsi.

Múltkor meg is mondtam a UPC ügynöknek, amíg nem közvetítenek csecsemő viadalokat, de legalább kivégzéseket, addig az én pénzemre ne számítsanak.

2011.09.25. 23:06:34

@lárvalányhaj:
"így a "csúnya" kategóriából átaraszol az "érdekes arcú" (szabálytalan, de vonzó) kategóriába."

Én úgy tudtam, hogy az "érdekes" kategória a visszataszító jelleg eufemisztikus kifejezése. :)
Pl. érdekes csaj az új barátnőd (=hallod, baromi csúnya), vagy érdekes a legújabb versed (=szar).

Mainframe · http://mainframe.blog.hu/ 2011.09.25. 23:21:57

Nagyon jó poszt, az a hihetetlenül reprezentatív apróság teszi fel rá a koronát, hogy valóban _minden_ punk társaságban van egy tag, akit Patkánynak hívnak.
Mázlistának érzem magam, amiért sosem voltam punk, elég volt ismerni ilyen arcokat. :D

KürtiT (Tromb74) 2011.09.25. 23:30:02

@tff: Fene tudja, nálam a szép arcú kifejezésre ugrik be mindig valami dög unalmas, tucat arc.
@mutant: úgy érted, a megjelenése nem egy gyászoló özvegyre, hanem egy olajfinomítóra emlékeztett inkább?

Én is megkérdeztem múltkor egy kiscsajt, hogy mit hallgat éppen a kis rózsaszín fülesén.
- Indie pop
- Na de konkrétan milyen bandát?
- Beatles
- Váááááá

kéne egy nick 2011.09.25. 23:36:06

Hú, ez nagyon mesterkélt, aki írta, még képen sem látott punkot, nemhogy hallott volna beszélni.

@karacsi_maci:

Hát amíg volt Fekete Lyuk, nem nagyon tarháltál össze 500 Ft-ot, mert akkor az még igen nagy pénz volt (én akkor 6200-at kerestem mérnökként).
(Eleinte 30, évekkel később is csak 50 Ft volt a beugró.)
Az üveget meg visszavihetted, de pénzt nem adtak érte.

A szkinhedeknek meg nézz utána, eredetileg egy antirasszista mozgalom volt.

@gyilkos fűegér:
A Moszkván néha még tarhál 1-1 punk.

@escargot:
Am a CPg-t illeti, kaptak is fejenként 2 év letöltendőt (és le is ülték). Kivéve a basszusgitárost, mert ő még nem volt 18 éves.
Akkoriban ők elég merésznek számító szövegeket nyomtak.

escargot 2011.09.25. 23:40:17

@kéne egy nick: Tudom, hogy kaptak és leülték. Én a mai magyarázatokat kifogásoltam. Nos, használhatjuk a merész kifejezést is a szövegeikre...

Dig, Lazarus! 2011.09.25. 23:41:57

Hát, igazán tudományos igényű szociológiai enciklopédia született itt, a kórboncnok hajdani pecás társa pedig már egyenesen mendeli magasságokba emeli a rendszerezést. Jól megmondta mindenki a frankót, akár maguk a pánkok. A Prosectura telitalálat mindennek az illusztrálására, de a(z egyébként zseniális) Fazonra nyírt pinájú lány-nál sokkal ideillőbb lenne a Weekend Punk, vagy a Csináljunk punkbandát.
És hogy mennyire áll össze ez az egész, azt illusztrálja egy atipikus punktól vett idézet (bár ehelyütt az derült ki, hogy rengetegféle van, de az mind tipikus): "Viselkedés-zavaros ember lévén, gyakorta gondolták rólam, hogy seggrészeg vagyok, amikor pedig reménytelenül józan voltam. Zavaros, érthetetlen, hadaró beszédemet hallva, vakarózásom, imbolygásom látva ugyanis mindenki részegnek hitt. Aztán néhány hónap múlva ugyanezek az emberek mosolyogva állapították meg, hogy végre józannak látnak, mire közöltem velük, hogy három napja egyfolytában iszom."

KürtiT (Tromb74) 2011.09.25. 23:48:47

@kéne egy nick: Én is forradalmibbnak tartottam a CPg munkásságát, mint mondjuk Csepregi Éva, beszopom magam a magyar popzenébe módszerét.
Viszont, a zeneipar evolúciójában az utóbbi stratégia győzedelmeskedett.

@Dig, Lazarus!: Barangó mester, netán?

baliquez 2011.09.26. 00:05:35

@Professor Pizka: "Aki dolgozni megy, előbb-utóbb az is kénytelen civilizáltan kinézni."

Az ám, én élezem az ollót a fodrászomnak amivel a hajamat vágja. Nem kénytelenség a kinézet, sőt, punkként mekkora buli már minden reggel kivasalni az ingem-gatyám oszt Hawes&Curtis fehérmandzsettásban plusz Cesare Paciotti gyíkcipőben alázni (diplomatikusan de erőből, mintha pogóznál!) két kávé (néha majd elsírom magam, olyan modorosan igényesek vagyunk hogy már fájl) között a nagyképű multicégek népeit. Azt már le se merem írni amit a golfpályán meg a squashklubban művelünk, vagyunk ám páran punkok a cégnél. Ez a lázadás baszkikám, nem a kannásbor meg a taréj, arra bármelyik idióta képes. Erre csak az igazán elvetemültek. :)

baliquez 2011.09.26. 00:26:21

@Mainframe: Nálunk nem a neve volt a srácnak hanem konkrétan patkányunk volt (a Patkány), társasági jószág, vittük magunkkal kocsmázni is. Szobatárs volt még egy döglött varjú (találtuk, megsajnáltuk, a csilláron lógott a koliban és az alatta levő lavórba csöpögött belőle az enyészet), ugyan egy héten belül kidobatták holmi járványügyi indokra hivatkozva de addig lefejelte a kollégiumigazgató is meg a razziákra betérő rendőrök (90-es évek legeleje, gázspréket meg szerb füvet kerestek a fakabátok rajtunk doszt, sikertelenül) is párszor.

Az akkori társaságból senkin nem látszik hogy még mindig punk, jobbára ügyvédek, bankárok, egyéb felsővezetők lettünk (megjegyzem hátszél nélkül), de ha egy nemzetközi videokonferencián kiesik a fülemből a Bose agybadugó abból még mindig a "We Quit The Cavalry" szól. Nem haltunk meg, mi punkok, ó, nem... Vagyunk, nagyon is: ott lehet elbújni legjobban ahol a legkevésbé keresnek.

Mainframe · http://mainframe.blog.hu/ 2011.09.26. 00:44:16

@baliquez: Ez nagyon tetszett. A punkok köztünk vannak. :) Elképzelem azt a pókerarcot a videokonferencián, ahogy még vissza is teszed a fülhallgatót. :D
Jaja, rendes patkányt is gyakran látni a társaságoknál, többnyire az egyik arc hordja a vállán. Ha jól sejtem, a tarhálást is nagyban segítette a jószág, minden ilyen szokatlanság valahogy hajlandóbbá teszi az embereket. Egyszer még egy rendes fedélnélkülözőt is láttam patkánnyal nyomulni, neki is bevált.

N.Zoli 2011.09.26. 00:56:40

Az igazi punkok nem hazabuszozas kozben aludtak, hanem mar a koncerten, amire utaztak. Elotte vegigordabaltak meg az elozenekarokat, korbelejmoltak, majd mernoki pontosaggal bealudtak az altaluk vart fomusorra (nehanyan a hangfal korul).

Kedvenc jelenetek:
Ket punk a talponalloban, egyiken "Rendezo" feliratu polo odaszol a havernak: -Tapadj a pultra, mint anyad a faszra!

Mosdokagyloba hugyozo punk egy blueskocsmaban.

A Radihead-Creep-re lassuzo emberek kozott egy punk egymagaban hatizsakkal tancol, majd kozben elovesz egy vekni kenyeret es egy nagy tegely Delmat a hatizsakbok es a leszakitott kenyersarkat tunkolja a Delmaba.

A sajat magat gazspray-vel arconfujo punk. Mire beert a Katlanba, mar folyt minden valadeka. A kidobok leultettek es meg akartak keresni ki fujta le.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.26. 01:10:08

@baliquez: ez érdekes. Akkor már miért pont nem arról a szar macskazenéről szoktok le? Vagy ez ilyen életérzés? Én már soha nem leszek punk :-(

N.Zoli 2011.09.26. 01:15:56

Olyat is ismerek, aki megvaltozott. Mar 40 fele hajlik, Converse-t, Levist, meg Fred Perryt hord es 10 eve csak psychobilly koncertekre jar, inni is csak koncerten szokott.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.26. 01:33:36

@N.Zoli: Egyszer egy nyíregyházi palacsintázó tulajdonosa felvett egy ilyen csajt mosogatni. Nem tudom pontosan milyen stílusú volt a csaj, de ilyen punk-szerű. Feketére volt festve mindene, lehet ez már egy későbbi fejlemény. Rá egy héttel a palacsintázó előtti lépcsőn tucatnyi punk üldögélt, a palacsintázóban nem ment senki palacsintát enni és szép csendben tönkre is ment. Viszont a punkoknak (ismétlem, lehet, hogy indusztrio-gót-hardcore-scream-dream-reggae-ska-flipflop-metalisták voltak) egy-két hétig volt ingyen palacsinta.

Dig, Lazarus! 2011.09.26. 01:40:43

@KürtiT (Tromb74): Ki más? :)) Élvezné ezt itt nagyon ... csak hajtogatná a zenekara nevét (nem a kutyásat) ...

kéne egy nick 2011.09.26. 02:19:19

@baliquez:
Kevered a punkot a nyállal. Amit te csinálsz, az az utóbbi.

Mondjuk elég érdekes a tipikus kispolgári életmódot, amit folytatsz, punknak beállítani.

És tévedsz, régen sem voltál punk, csak igénytelen.
A kettő nem ugyanaz.

@Dig, Lazarus!:
Nem hajtogatná. Nem szokása.

comad 2011.09.26. 08:10:06

Évek óta nem láttam punkot. Igaz, falun lakom, itt nem élnek meg az ilyen életformák. De a városban sem láttam. Igaz, vidéki város, itt se megfelelőek számukra az életfeltételek. Pesten meg vagy 10 éve nem jártam. Tényleg: csövesek vannak még?

baliquez 2011.09.26. 08:14:32

@kéne egy nick: tipikus kispolgári életmód? Vagy teljes félreértésben leledzel a fogalmat illetően vagy csak simán trollkodsz. Igénytelen? LOL. Elestél cangával, kóbi.

hááááát 2011.09.26. 08:34:04

Nekem igazi emlékeket ébresztett a poszt. Bátyám a 90-es évek elején sok házibulit rendezet és ha nem is punk-ok, de elég alter társoság volt. Rum-puncs, császárkörte volt a menő pia, meg a kannás bor. Egyik srác patkánnyal a belső zsebében járt mindenhova. Jó arcok voltak. Hozzá teszem 10-8-an ma felelős beosztásban csücsülnek.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.09.26. 08:39:31

a punk lényege, hogy a fogyasztói TÁRSADALOM elleni lázadásként fogod a VILLANYgitárt, bedugod a KONNEKTOR-ba és ha elég sok EMBER-nek tetszik, akkor KIADJÁK a lemezed, amin a fogyasztói társadalom ellen lázadsz.

mrbateman 2011.09.26. 08:49:17

@vészmadár (pica pica):
Kevés is az olyan hiteles(nek tűnik nekem) punk banda, mint a Rózsaszín Pitbull.
Tényleg mi van velük? anno a kés, villa, anál lemezüket szarrá hallgattam.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.09.26. 08:56:59

@vészmadár (pica pica): szerintem a punknak mint művészeti irányzatnak elvileg az a lényege, hogy szilánkokra töri a "modern fogyasztói társadalom" kliséit, majd a cserepekből mintegy mozaikként megpróbál valami mást, érdekesebbet összerakni. Persze a többségnél csak az összetörés az, ami úgy-ahogy megy. De egész jó dolgokat is ki lehet hozni belőle.

Ez is de jó kis zúzós:

www.youtube.com/watch?v=AyVh9sDusNQ&feature=related

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.26. 09:00:47

@mrbateman: én valamelyik nap vasalás közben üvöltettem, hogy SEGÍTSÉG SEGÍTSÉG GYORSAN SIESSENEK

Cooler 2011.09.26. 09:02:56

A "női megfelelő"-nél idézett "...Épp hogy kinőtt a szőr a tökömön..." mondat kicsit fura.

mrbateman 2011.09.26. 09:16:24

@Professor Pizka:
igen-igen-igen-igen!

zseniális volt, ahogy fejhangon nyomatta:
"vettem volna műpinát,
vibrátoros masinát,
a budiban verném a farkam,
nem lennék most nagy szarban..."

kedvencem a Jelcin tata volt, amit az orosz nyelvi betétek emeltek felfoghatatlan magasságokba
"Jelcin tata bátorsága nem parány,
az infarktusra is nevetve fittyethány,
nem gondol félve a nehéz napokra,
az infúzióból is csak csepegjen a vodka

Jelcin tata-Jelcin tata,
jaj de rémes, hű de laza"

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.26. 09:20:17

@mrbateman: meg trükkös bélabá, homár laci...

"a szöveg irodalmi igényességű!!!"

Dzsoni Kráncs 2011.09.26. 09:22:02

Én Papkeszin láttam pár hónapja két öreg punkot,furán festettek a rurális környezetben.
'96-ban Győrben volt Exploited koncert,mi is mentünk a haverokkal punkot nézni.800-1000 punk gyűlt össze a művház előtt szétbasztak pár sörösüveget,obégattak,tarajukkal pukkasztották a polgárt(prolit),akik ki is hívták a POLGÁRMESTERT.Országos balhé lett belőle,az anyagi kár kb.1000ft volt.Gondolom a szervezőket meg jól lebaszták,hogy idehoztak egy világhírű bandát,azóta SP és Demjén ingyenes koncertjei hivatottak kiszolgálni a könnyűzene iránti igényt.
Amúgy a kilencvenes években a Szigetre látogatók nagy része punk volt:kötelező volt a kutyalánc viselése,merészebbek lakattal fogták össze a nyakukon,tollal összefirkált farmer,szimatszatyor (anarchia jel,geci náci,semmi hatalmat senkinek stb.)
Még korábban komoly harcok voltak punkok és skinek között.Pécsen '92 körül megöltek egy punkot,a faszát levágták,a hasára tették és meggyújtották,arra már nem emlékszem,hogy megtalálták-e a tetteseket.
Ma meg már nem lázad senki,sőt minél extrémebb a külsőd,annál inkább kiszolgálod ezt a szart,amit fogyasztói társadalomnak hívnak.

mrbateman 2011.09.26. 09:36:15

@Professor Pizka:
Pár hónapja volt egy ügyfelem kinek neve Magura

Napokig a
"magua meeeg öregedeeet,
mellédobtaa a tomaaahókót,

bezzeg mikooor fiatal vooolt,
vadászatooon bölényt ejtett"

Amikor meg személyesen találkoztam az emberrel, szükségem volt minden lelki erőmre, h. komoly arcot tudjak vágni.:-)

Winston Smith 2011.09.26. 10:20:24

@Dzsoni Kráncs: "Ma meg már nem lázad senki,sőt minél extrémebb a külsőd,annál inkább kiszolgálod ezt a szart,amit fogyasztói társadalomnak hívnak."

Tarajom is volt,
sőt jól állt nekem;
de ma már nem hordom,
túl David Becham.

(Alvin)

Szelid sunmalac 2011.09.26. 10:22:53

Az egyetlen "verekedos" emlekem egy ilyenhez kotodik. rettentoen szegyellem magam azota is. Egy ilyen faszkalap nem akart beken hagyni, hiaba mondtam neki, hogy kopjon le, a ket tarsa meg csak rohogott. Aztan megfordultam egy pofanbasztam, mire hatravagodott es elkezdett dolni az orrabol a ver, o meg csak fetrengett. A tarsai alltak dobbenten, en meg jobban megijedtem, mint ok. Remego kezzel-labbal tavoztam. Azota is sajnalom...

Ernoke 2011.09.26. 10:36:47

Tibi, a tiltott kifejezések elérhetők-láthatók valahol? Csak mert nem tudok elküldeni egy tök jó hosszú kommentet, amiben kamaszkoromat boncolgatom, pedig nincs benne egy trágár szó sem...

escargot 2011.09.26. 11:12:18

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Most már láthatod, hogy nem kell sajnálnod: ezentúl gondolj arra, milyen jó sztori-alapot adtál neki. :)

Ernoke 2011.09.26. 11:33:12

Mindegy, dióhéjban annyiról volt szó, h nosztalgiarohamot kaptam a poszttól, pedig már kamaszkoromban is utáltam a punkot, az Európa Kiadó meg a grunge meg a Kispál érdekelt, de bizonyos dolgokat azért átvettem tőle (önvagdosás, cigivel kar égetés), de a hipózott Nirvana-pólóm is rózsaszín volt virágokkal. Aztán 16 évesen megláttam a Brown Paper Bag-et Roni Size-tól, meg meghallottam Palotait keverni a Tiloson, és ez életem legnagyobb zenei szerelme lett. És ez mind erről a posztról jutott eszembe!:D

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: te tényleg szégyelled, h azt kapta tőled egy ember, ami járt neki? hát hallod, nem lennék a pszichoanalitikusod...:D

bldo 2011.09.26. 11:41:49

@Clarimonde: Egyszer látogass el az Örs vezér terére, a trolimegállóban a "Gomba" körül/alatt mindig ott esz párat a fene.

zsoci 2011.09.26. 12:17:36

Kicsit időzavaros nem ? Ez a 80 években így volt, de mostanában már más a "menő". Igaz a pircing meg mostanság lett jellemző.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.09.26. 12:30:02

@mrbateman: mint komlói lakos, mesélhetek, ha érdekel (kacsint)

Bandibacsi34 2011.09.26. 13:10:45

A női verziónál nem tudom megvan-a a felemás tornacipő és egy rakés piercing.._????

A másik, amikor punkok viszkaszt esznek es felmosóvödörből isszák a bort az EFFOT on?

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.09.26. 15:43:15

De tényleg, eltűntek a punkok? Az Örsön pár éve még láttam, de jött ez az indie meg emo cucc. Elempé bent a Parlamentben, ellepték Bp.t a raszták. A vidék meg. Kinő egy pláza, fiatalabbja átmegy plázalénybe. Nem is igazán látom már, hogy úgy tagozódnának, mint annak idején. Merő rózsaszín-neonzöld massza vivatévéstűl, mindenestül. Furcsa.

blur7 2011.09.26. 16:00:23

@neccharisnyás útonálló: Ezek a mai fiatalok... Bezzeg a mi időnkben... ;)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.09.26. 16:35:57

@Professor Pizka: Az a térdem, te! :D
@blur7:

Nu, némá! A chipsreklámos öreg papóvá változtam. Há hun lesz így nekem férjem?! Öreg papók nem bírnak gyereket szülni!

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.26. 16:39:07

@neccharisnyás útonálló: itt lenne az ideje hogy eleget tegyél honleányi kötelességednek. Ki fogjuk utalni a honfiút a kisbéri állományból :-)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.09.26. 16:58:37

@Professor Pizka: Nocsak! Ledobtak valami bombát, és a számításba jöhető hímnemű emberszabásúak az országban mind egyszerre impotensek lettek?

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.26. 17:05:44

@neccharisnyás útonálló: nem deezentúl központilag lesznek kijelölve, én tegnap regisztráltam.

2011.09.26. 19:17:40

@altoid:
Vagy Kanadában (The Mahones):
www.youtube.com/watch?v=C_-Hpb0I_bE

@mrbateman:
Tavaly jelent meg a Bongfoglalás albumuk, nem rossz.

@vészmadár (pica pica):
Prosectura: Antiglobális anarchia
www.youtube.com/watch?v=HAGQMcwim30

mutant · http://universal.blog.hu 2011.09.26. 19:55:32

@KürtiT (Tromb74): Indi pop?? :D Uramég! Nem, fekete felsőben volt, meg egy sötét bordó szoknyában és bakancsban. Vörös-fekete a haja. Mondom, sok az idióta...Egyébként FILA-táskás SP-fan volt a csávó,ránézésre :D

KürtiT (Tromb74) 2011.09.26. 23:04:11

@mutant: Most, hogy mondod. A fekete felső stimmel, de a szoknya inkább meggy piros volt, a bakancs is. A haja pedig narancs-fekete. Persze lehet, hogy stílust váltott.
Most mi a baj a FILA táskával? Hülye lettem volna ott hagyni ennyiért. Az SP meg tényleg jó arc.

agatsu 2011.09.26. 23:14:07

Posztírónak! Miért írsz olyasmiről, amiről halvány lila fingod sincs? :D Legközelebb írhatnál az önmaguk képzelt intelligenciájába szerelemes arrogáns macskajancsikról...vagy csajozz/pasizz be! Páran meg még le is merik írni, hogy azt sem tudják mi a punk, de ítélkezni tudnak.
(ja és a proszektúra sose vot punk)
Üdv!
egy modoros troll

zsanka · http://csombor.blog.hu 2011.09.26. 23:45:22

@neccharisnyás útonálló: általában hétvégente szoktak lenni a Ferenciek terénél is. tarhálnak is, bár nemtom, hogy jönnek ki a helyi koldusmaffiával....
tekintetes urat bezzeg senki nem emlegette. oké, nem egy rózsaszín pitbull, de azért az életút fordulatossága tartogat humorforrást.
legyen még több baleset:
www.youtube.com/watch?v=-85i3E4vhuU&feature=related
és:
www.youtube.com/watch?v=84F35bXeyGI&feature=related
a megasztáros genya megvan? azt a jelenséget egyszerűen nem értettem.

mutant · http://universal.blog.hu 2011.09.27. 11:50:52

@agatsu: Csak megsúgom, hogy a férjem (purga) évekig punk volt ;) Szóval van róla fogalma. És becsajoznia meg már nem kell ;)

@KürtiT (Tromb74): Ezt most úgy veszem, hogy poén volt :D

Dzsoni Kráncs 2011.09.27. 13:45:07

@zsanka: Pont említeni akartam a hajdani Gecizőket,akik a folyamatos szekatúra miatt Tekintetes úr néven működtek tovább(modoros smiley).

Zeline 2011.09.28. 23:06:18

@karacsi_maci: Az Éva vermuth ennyi év távlatából már nekem is hiányzik.
Azt hiszem kb egyidősek vagyunk a cikk írójával, szóval bátran állíthatom: a mi időnkben ilyen volt a "PUNK"
Nosztalgia idéző írás, a jó értelemben. (Bár abból a korszakból csak "Nyúl" hiányzik meg a Zsiráfból a feles barack :)
A mai szubkulthoz mrg már nem tudok hozzászólni

Brushy 2011.09.29. 01:58:07

Majdnem hibátlan írás, annyit tennék hozzá, hogy ma már a legtöbb punknak nincsen semmiféle ideológiája, ellenben iszonyat csövezéseket képesek levágni. Karszalagos, hetijegyes (honnan volt neki pénze?), tarajos fekszik a Sziget fesztivál porában, de nem a szigeten, hanem kint az aszfalton. Ezek ilyen ellentmondások. Honnan volt pénze neki Sziget hetijegyre? Külsőre megfelelően szakadt, büdös, koszos és igénytelen volt, az alkohol és a lekésett koncert is megvolt, de akkor sem áll össze a kép a fejemben.

Az ilyen bölcsész illetve infós, mérnök, joghallgató hibridek megvannak? A tarisznyások, illetve a geekek egyik legrosszabb alfajai, van véleményük, világnézetük, a legótvarabb kannás bor punkot hallgatják, koncertek alatt bealszanak, majd másnap zh és józanodás a fősuli/egyetem melletti legközelebbi kocsmában és persze megy az észosztás filozófiáról, történelemről, gazdaságról, informatikáról és számítógépes játékokról. A geek+villanygitárzene kiszült magából egy hasonlóan életképtelen alfajt, ez pedig az "értelmiségi" metálos, de ezt inkább nem is, mert az már nagyon durva perverzió lenne. Nem iszik alkoholt, hosszú a haja, igénytelen arcszőrzet, hentai pornóra veri, szerep- és kártyajátékozik, képregényt olvas, barátnője nem volt, szüzességét csak akkor veszti el, ha fizet érte, felsőtestéhez odanőtt az Iron Maiden illetve a Gamma Ray póló és kellően antiszociális, barátokat nehezen szerez, nem is akar.

Nem, nem voltam ilyen, de majdnem belerángatott kettő ismerősöm. Azóta jó konzumként élem birkalétem napjait.

Ernoke 2011.09.29. 09:27:22

@Brushy: Hát nem sokat konyítasz a témához, az biztos. Honnan volt pénze hetijegyre? Sehonnan. Levágta/lelopta egy nála is részegebb holland kezéről, vagy az utolsó napokban kint találta a földön. Ők jellemzően a sziget utáni állapotokra utaznak, mert akkor lehet nagy értékeket találni ott, kurva jó minőségű ruhákon, fényképezőgépeken, mobilokon kívül pl. rengeteg drogot.

Amúgy én azt vettem észre, h a modern idők punkja a goa, ha eltekintünk az ideológiától és a zenei stílustól. Az összes társadalmonkívüli ismerősöm goára jár, és itt is megvan a főbuli lekésése, reggel 9-10 fele szoktak beesni, amikor én már rég a környező réteken piknikezek.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.29. 10:27:15

@Ernoke: lehet hogy tájékozatlan vagyok, de a goa parti az nem ilyen betépős-gombázós izé, ahol ehhez való macskazene megy?

@Brushy: én egyetemre járó rasztát ismertem, egy vékonydongájú, szemüveges gyerek volt, ránézésre semmi káros szenvedélye nem volt, egyszerűen egy szimatszatyorral járkált és tudományos alapon ismerte Bob Marley minden egyes felvételét, a teljes rasztafári hitvilágot. Közben jogra járt. Érdekes gyerek volt, nem tudom mi lett vele.

Ernoke 2011.09.29. 10:50:52

@Professor Pizka: de, és szerintem mostanában MAgyarországon az egyetlen normális szórakozási lehetőség (a barátokkal való magántalálkozásokon kívül persze), ami azért van, amiért az emberiség eredetileg a bulizást kitalálta. a punkot csak a társadalmonkívüliség miatt mondtam, márminthogy az összes nagyoncsöves ismerősöm csak erre esküszik. a "hova tűntek a punkok" kérdésről jutott eszembe.

lárvalányhaj 2011.09.29. 11:07:09

@Brushy:

"A geek+villanygitárzene kiszült magából egy hasonlóan életképtelen alfajt, ez pedig az "értelmiségi" metálos, de ezt inkább nem is, mert az már nagyon durva perverzió lenne."

Én eddig nagyrészt kétfajta geekkel találkoztam.
Az egyik a hagyományos változat, akinek hülyegyerek-frizurája van, huszonévesen az anyukája öltözteti, és vele is lakik. A másik meg ez, akit leírtál.
A geekcsajok is kétfélék, az egyik a hülyehajú, nemdivatosan öltöző, sőt, a divatot leszaró, amúgy nembiztoshogycsúnya, de a rosszul megválasztott outfittel magán több fokozatot rontó fajta, a másik pedig a magára odafigyelő, csinos, sokszor kicsit extrém, de fura típus.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.29. 11:18:33

@lárvalányhaj: ez utóbbi típus természetesen választékosan fogalmaz, nyelveket beszél, ápolt, nőies megjelenésű, ugyanakkor határozott fellépésű, öntudatos, szép, és végül de nem utolsó sorban folyékonyan olvas glagolita szövegeket :-P

mrbateman 2011.09.29. 11:30:14

@lárvalányhaj:
Hm érdekes én eddig bele sem gondoltam, h. női geek-ek is lehetnek.
Én mindig azzal a prekoncepcióval éltem, h. ez egy kizárólag férfi műfaj.

Biztos azért van, mert elsősorban a nőt veszem észre, akit aztán az ember besorol az ordas kurvától a szende szűzig terjedő alkategóriák valamelyikébe, de egész egyszerűen nem volt ilyen kategória, h. geek...de most már van. (elnézést, lehet, h. túl profán voltam, de tényleg így működök)

Ernoke 2011.09.29. 12:23:33

a legnagyobb, legautentikusabb geek Grigorij Perelman:)
süti beállítások módosítása