Olvasói rovat - Egy nyárimádó naplójából

2011/05/24. - írta: Modor Tibi

 

Kedves Tibor, 

Magamból kiindulva alkottam egy szösszenetet (bár természetesen ekkora ökör még én sem vagyok). Nem tudom, mennyire illik ez a modorosblog profiljába, de azért küldöm szíves felhasználásra.:)

Üdvözlettel:

Ernoke.


 

Szeptember 5.

Újabb gyönyörű időszak végéhez értünk. Kora reggel megcsapott egy hűvösebb fuvallat, és este 5 percig fázott a lábam a Duna-parton. Fél 8 körül már sötétedik, ez kissé ijesztő, de megkeményítem a lelkemet, és nem esem pánikba!

Szeptember 27.

Szemmel láthatóan sárgulnak a levelek, és a levegőben benne van az a hideg, lelket borzongató érzés, ami a hervadást idézi. Voltam szabadtéri buliban, hihetetlen, hogy egész éjszaka dzsekiben-pulcsiban kellett ücsörögni. Azt hiszem, elkezdem szedni a megfázás elleni vitaminjaimat. Egyre jobban tartok a jövőtől.

November 2.

Halottak napja, rothadó avar, fáradt fény. Olyan érzésem van, mintha én is halott lennék. És ez csak a kezdet…

December 3.

Sötétben megyek haza a munkából, napok óta sapkát és kesztyűt hordok, és ma vekker után 5 perccel bírtam csak felkelni. Kezd már nagyon elegem lenni a télből, mikor lesz már vége?

December 4.

Előkerítettem egy centit, és elkezdtem vágni. Még 2 hónap, 24 nap. Az első köhögések.

December 17.

Tegnap 2 órát töltöttem a szabad levegőn. Azóta nem tudom behajlítani a jobb lábamat, a könyököm sajog, a kezem zsibbad, a fejem szétmegy a takonytól. Az állam feladata lenne, hogy 15 fok fölé fűtse a közterületeket, botrány, hogy a valóban fontos dolgokra nem költenek, inkább hagyják az embert megdögleni.

December 21.

A közelgő karácsony miatt kénytelen voltam az utcán tölteni másfél órát. Mozgásképtelen lettem, de nem számít, mert úgyis alszom egész nap. Ebben a sötétben mást nem is lehet elvárni egy emberi lénytől. Nem értem, téli álomra miért nem jár alanyi jogon 2 hónap fizetett szabadság minden állampolgárnak. Különben is, miféle beteg, torz ünnep, amit ilyen vészterhes időkben tartanak?

December 24.

Leesett a hó. Utálatos ez a fehér nedves izé, annyi előnye van, hogy kórházban érzem magam tőle, ahol talán jobban törődnének az állapotommal, mint ebben a brutális külvilágban. 2 órámba telt megtenni a szüleimhez vezető 2 saroknyi távolságot, mert csak kúszva tudok közlekedni. Kicsit sírtam is, mert fedett, fűtött kerekesszéket kértem, erre meleg pulcsit kaptam. Nem értik, hogy a meleg pulcsi fagypont alatt egyszerűen nem megoldás! Engem senki sem szeret.

Január 3.

Azt hiszem, itt az Apokalipszis. A lakásban 22 fok alá csökkent a hőmérséklet. A nap megszűnt sütni, hamarosan eljő az örök sötétség, és mind megfagyunk. Reszkető ujjakkal gépelem ezen utolsó szavakat egy szenvedő, zord északra született ember tragikus mementójaként.

Január 24.

Még mindig élek, és a nap is kisütött. Talán van remény.

Február 9.

Az első jelek arra, hogy egy jobb világ, egy jobb élet közeleg! Beleszagoltam a levegőbe, és halványan éreztem egy ígéretet, amely kivezet ebből a rideg nyomorúságból. Apropó, szaglás – mintha kezdenék kigyógyulni a náthámból…

Február 12.

Már szürkületben mentem haza a munkából. Ráadásul utólag vettem észre, hogy nem vettem sapkát, mégse fagytam halálra!

Március 15.

Fel, fel vad ifjak az életre, a csatára! Bolond szelek fújnak, bolond az én lelkem is, bolondul boldog! Ilyen szörnyűségek után...

Április 25.

Csodás ünnep ez a húsvét. Virágoznak a fák, virágoznak a bokrok, virágoznak a virágok, minden duzzad az élettől, kész bacchanália. Nem is értem, a családnak mi baja volt a meztelen táncommal. Fásult, sótlan népség.

Április 26.

Éjszaka valahogy kikeveredtem az utcára, amikor tavaszi áldozatot mutattam be, és pont szembejött valaki... Végre van barátom!

Május 20.

Voltam szabadtéri buliban, hihetetlen, hogy egész éjszaka elég volt egy dzseki meg egy pulcsi. A barátom tüsszögött, kérdeztem, mi baja, mondta, hogy allergia. Szerencsétlen beteges ember, szánom őt.

Június 15.

Ma ment először 25 fok fölé a hőmérséklet, kezdek kellemesen felélénkülni. A barátom emlegetett valami légkondit vagy mit, hogy kéne venni, nem nagyon figyeltem arra, mit beszél, a tücskök gyönyörű esti énekét hallgattam ugyanis. Barátnőm hívott strandolni, na ahhoz még hideg van, a Balaton is csak 23 fokos.

Június 16.

Vihar volt ma. Kidőlt pár fa, a ház fala kicsit megrepedt, az ablakaim kitörtek. Azt hallottam, hogy meghalt 10 ember, mert tárgyak zuhantak rájuk. A barátom kocsiját elvitte a szél, azóta sír, hogy így biztosító, úgy biztosító… 28 fok van, az emberek meg csak idegeskednek, mindenben a rosszat látják. Ezért tart itt ez az ország!

Július 22.

Kicsit mérges vagyok. A barátom nem akart délben strandra menni velem, pedig itt a hétvége. Azt mondta, hogy meleg van, nem egészséges napon lenni ilyen időben, meg hogy kéne venni légkondit. Lusta disznó, pedig 37 fok az ideális, mert ugyanannyi, mint a testünk hőmérséklete, ez tudományos tény. Elmentem egyedül tehát, úszkáltam kicsit az Omszki-tóban, kellemesen hűvös volt a víz a maga 29 fokával. Este utánanéztem ennek a légkondinak, hogy micsoda, hát ennél nagyobb energiapazarló ostobaságot ritkán hall az ember. Etiópiában meg éheznek…

Augusztus 1.

A barátom szakított velem. Azt mondta, hogy nem hagytam aludni éjjelente, idegesítő volt, hogy folyton nevetek, meg hogy kánikulában hurcoltam ide-oda. Ja meg a légkondi, hogy nem vettem. Hát, aki annyira gyenge, hogy nem bír ki egy kicsit magasabb hőmérsékletet, az megérdemli. Előbb-utóbb úgyis elpusztulnak az ilyenek, és megmaradnak az erősek. Mint például én.

Augusztus 13.

Voltam a Szigeten, remek az idő a fesztiválozásra, csak azt nem értem, 11 és délután 4 között miért nincsenek normális programok, akkor lenne igazán lehetőség tombolni a szikrázó napsütésben!

Augusztus 20.

A Sziget óta nem aludtam, ki kell használni az időt mindenképpen ebben az évszakban. Este megpróbált megtámadni a tűzijáték, de ellenvarázslatot mutattam be, és erőgömböm hatására apró darabokra robbant szét. Utána a Duna-parton bolyongtam a balzsamos nyári éjszakában, ó világ, ó élet…

Szeptember 5.

Újabb gyönyörű időszak végéhez értünk. Kora reggel megcsapott egy hűvösebb fuvallat, és este 5 percig fázott a lábam a Duna-parton. Fél 8 körül már sötétedik, ez kissé ijesztő, de megkeményítem a lelkemet, és nem esem pánikba! 

121 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.05.25. 09:32:55

én a csúszkálást rühellem a legjobban, főleg ha kezd olvadni és újra megfagy, itt a fineknél gránitzuzalékkal szórják fel a járdát. Meg kellett tanulni jégen járni, eleinte zakóztam

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.05.25. 09:34:46

@Ernoke: Én (finoman szólva) szlávos külsőm ellenére kelta és viking génekkel bírok, ez zenei ízlésemből (órákig bírok dudazenét hallgatni) és a mínusz tíz alatti feléledésemből tűnik ki.

2011.05.25. 09:34:53

Szerencsére olyan lakásaim voltak, ahol klima nélkül sem volt nyáron 26°-nál melegebb a lakásban.
A miskolci lakásom istállónak épült eredetileg, boltívek, vastag falak, télen, ha kint mínusz, bent nem ment 12-14°alá, most meg hát egy paraszt ház, hát a parasztoknak sem kellett klíma, de télen itt azért fűteni kell.
Nyáron nem megyek ki az utcára sál, kalap, napszemüveg és fényvédő krém nélkül, igaz télen sem, de akkor a nyúlszőr kalap játszik.
Mindig csodálkozom azokon, akik a rekkenő hőségben fejfedő nélkül, szinte meztelen járnak az utcán.
Egy fejfedő, és sál sokat javít a komfort érzeten.
Gondoljátok, hogy hülye vagyok? Akkor emlékeztetnélek benneteket, hogy a cowboynak még a farsangi jelmezhez is atributuma egy kendő a nyakban, kalapról más nem is beszélve. Gondoljátok, hogy az a sok arab, mexikói, meg egyéb náció mind hülye, hogy felöltözik, ahelyett hogy kitenné magát a napra?
Egyszer fel kellett mennem Boldogkővárra (mert ott volt a bélyegzőhely), dél volt, rekord melegek dőltek meg, a déli oldalon ballagtam felfelé, nekem nem volt gond, be volt kötve a fejem, mint egy parasztasszonynak,mert ők sem a divatlapból tanultak öltözködni.

Dzsoni Kráncs 2011.05.25. 09:36:48

Én 17 fok esetén már rövid ujjút veszek,25 fok felett a halálomon vagyok.A lakásban ne legyen 22 foknál melegebb,autóban csak mínusz fokban fűtök,de ha a nap süt még akkor se.Télen beülsz taxiba,persze kabát van rajtad,de a taxis fűt,mint állat ő is izzad,mert büdös,érzem a szagát :-)
Amúgy a fószer,aki Szingapúrt alapította,nevezte a légkondit az emberiség legnagyobb találmányának és elrendelte,hogy abban a helyiségben ahol ő tartózkodok sose legyen 22 foknál melegebb (éjjel 19).(Szingapúr az egyenlítőn fekszik átl. khm.26 fok)
Remek még a nyári buszút,meghűléstől rettegő nénikkel,akik 200 méter után rínak,ha a sofőr nagy kegyesen egy kevés levegőt enged,a teszkós akváriumi pontyok állapotában fuldokló utasok közé.

brutuska 2011.05.25. 10:04:59

Életem párja 27 fokban atlétában+bugyiban+zokniban alszik. +30 fölött meztelenül, de zokniban. Szóval vannak furcsaságok, de Mitya Ivanovval szólva, ugye én választottam:)
Jómagam inkább hideget, akkor fel lehet öltözni.

Fearzone 2011.05.25. 10:05:55

@Ernoke: Az izzadásról jut eszembe...mennyire jó az amikor a kint 30C után bemész egy 20C-on üzemeleő légkondis helyre, és ha addig nem is izzadtál ömleni kezd rólad a víz...ilyenkor mindig manga rajzfilmhősnek érzem magam -a fejem mellett buborékban megjelenő hatalmas vízcseppel- és sunyin figyelem, hogy a többiek is ugyanugy izzadnak mint én?

Momina 2011.05.25. 10:10:57

@Frengi: Bélyegzőhely? Te is? Még mindig őrzöm a félig tele kis szürkéskékes gyűjtőfüzetet :)

SzocsO 2011.05.25. 10:15:51

Bár a fenti poszt pontatlan, pontosan rám illik.

1. A tél utolsó napja akkor van, amikor először megy 30 fok fölé a hőmérséklet, akkor sem nyár, hanem kora tavasz van
2. Az év legszomorúbb időpontja Szentivánéj, mert onnantól jön a tél, hosszabbodnak az éjszakák,
3. Az ember télen max. napi 20 percet tölt szabad levegőn, ebbe a rohadt karácsonyi bevásárlás is benne van.
4. A centit a téli napfordulótól kezdjük vágni.

Amúgy magamfajtával idáig 2 emberrel találkoztam, a lakosság többi része mind rinyál, hol hideg van (megértem) hol meleg, sohase nem jó semmi nekik.

Ernoke 2011.05.25. 10:16:04

@Fearzone: mivel rólam folyton ömlik a víz, gyakran mínuszban is, nem idegesítem magam rajta, az egész életem egy nagy sunyi körbenézegetés lenne.:D

Dzsoni Kráncs 2011.05.25. 10:16:45

Egy volt csajom-az egyetlen volt csajom öltözködött a következőképp 28 fokban:atléta,hosszúujjú póló,ing,pulcsi,kardigán,kiskabát,én rövidgatyában izzadtam mellette.
Én nagyon imádom a Balatont,de este 6,kánikula esetén 8 előtt nem megyek a strandra,ilyenkor már kevesen vannak,hisz'az idő hideg,viszont nem kell ragacsos naptej,amit úgyis belefürdesz a vízbe és ugyanúgy leégsz.Egyszer voltam Horvátországban haverokkal,gondoltam vidáman fejelgetünk a vízben,iszogatunk az árnyékban:ehhez képest árnyék nem volt,az egész táj a mi fogalmaink szerinti félsivatag volt a parttól 300 méterre pár csenevész törpefenyővel,mindenütt kopár,a napsütésben vakító fehér sziklák,a tenger alja köves,tele tengeri sünnel,strandoláshoz szandál szükséges...Azóta méginkább Balaton,amúgy "Horváthba" járni rém modoros :-)

El Topo (Sgt. Elias) 2011.05.25. 10:17:37

@Frengi: Itt vagyok, ha jó a poszt, hozzá is szólok, mint például most.:) Az a helyzet, hogy idegesít ez a vircsaft, hogy csak félóránként lehet hozzászólni.

vincere 2011.05.25. 10:22:45

tecc :))
"a Balaton is csak 23 fokos"... ó, mit nem adnék egy 23 fokos vízért!
rólam lehetne megírni az ellentétes posztot, 30 fok felett csak lézengek. bár, mióta emigráns lettem, minden egyes napsugarat megbecsülök és sokkal jobban bírom a meleget - mivel itt nem nagyon van, és hiányzik...

Momina 2011.05.25. 10:22:55

@brutuska: Jóvanna, fázik a lábam, na és! :)
@SzocsO: Csatlakozom az előttem szólóhoz! Akkor én vagyok a negyedik!

Ernoke 2011.05.25. 10:31:00

@Dzsoni Kráncs: nekem nagyon tetszett Horvátország, azóta is visszavágyom, a kopár, félsivatagi tájat meg szépnek tartom. ott a tenger is jó meleg, nekem 30 fok alatti vízben folyamatos úszás közben is fájnak az ízületeim.

igazából lehet, h az egész modoros nyárimádatom az ízületeim miatt van.:D

vincere 2011.05.25. 10:33:44

@Frengi: igaz, a thai tengerparton a helyi árusok öltözete ez volt (nem 23 fokban): nadrág, hosszú felső, mindent eltakaró sapka és sál, valamint kesztyű! lehet, h. nekik van igazuk

El Topo (Sgt. Elias) 2011.05.25. 10:36:06

Valamelyik nap beszéltem a húgommal telefonon, és megemlítette, hogy az ágyból telefonál a paplan alól, mert rettenetesen fázik. Ránéztem a hőmérőre, 27 celsius fok volt. Nem, nem Észak-Norvégiából hívott, itt lakik tőlem nem messze.

Momina 2011.05.25. 10:37:24

@Ernoke: Nekem kétszer volt szerencsém Horvátországnál megmártózni, mindkétszer júliusban, Pulánál és Brac szigetén, mindkétszer hideg volt a víz :(
Tunéziában bezzeg, na ott pisimeleg volt a víz!
@Dzsoni Kráncs: "Horváthba" járni rám modoros. Főleg th-val... :))))

2011.05.25. 10:43:42

@vincere: Én télen is kalapaban járok, mert nekem a sapka túl meleg, és egyébként is úgy nézek ki benne mint egy gumigyári próba fasz.

Az embernek mindig legyen valami a fején. Régen ez nem volt gond, a paraszt ha mi ment a házból fejébe nyomta kucsmát, hátára a bekecset, mehet a meló.

El Topo (Sgt. Elias) 2011.05.25. 10:50:04

@Frengi: Lassan én is elkezdhetek valami fejfedő után nézni. Eddig erre a célra hajat növesztettem a fejemen, de lassan meg kell barátkoznom a gondolattal, hogy ezentúl pénzért kell gondoskodnom a fejem betakarásáról.

Fearzone 2011.05.25. 10:51:35

Azért tenger mellett más a klíma mint a városban, ahol a házakból is dől a forróság. Főként ha az ember pl. tömegközlekedik. Nincs is annál szebb amikor felszállok a vonatra, dizájnos műbőr ülések...fél óra múlva befolyok az ülés alá...és ráeszmélek, hogy még az a nyomorék fűtés is végig maxon volt.:)

Dzsoni Kráncs 2011.05.25. 10:57:33

@Frengi: Igen és száz éve egy parasztházat megtudtak úgy építeni,hogy nyáron kellemes hűs maradjon,ma a minél nagyobb üvegfelület a menő,ilyen dolgokkal,hogy az ablakok tájolása meg nemigen foglalkoznak.A panel is azóta szar,hogy bebugyolálják és nem szellőzik.
Más:én legkorábban ápr.26.-án,legkésőbb szept.24.-én fürödtem a Balcsiban,19 fokos volt,nem virtusból,hanem mert meleg volt.Reakciók:hülye vagy,ugyanez,ha arról mesélek,hogy koriztam.De 300-al motorozni,repülőből kiugrálni,egyáltalán repülni,quadozni 13 évesen,extrém faszkodni az jópofa,nem veszélyes.

mmmezon 2011.05.25. 11:24:20

Én mostantól meg se szólalok: minden itt áll, amit az életről tudni érdemes. Csak még annyit, hogy légyszi ne bántsátok a meleget, és erre kérjétek meg az ismerőseiteket, rokonaitokat, üzletfeleiteket is, mert még elmúlik, mielőtt feltöltődnek az elemeink. És most megyek a dolgomra, mert végre-végre elértük a bűvös 28-at. :)))

2011.05.25. 12:24:19

@Dzsoni Kráncs: az "istálló"jobb volt, az télen sem hűlt ki.Ja kérem, drága lett volna a lótartás, ha be kell nekik vezetni a központi fűtést.

A Tyne folyó déli partja 2011.05.25. 12:47:58

@Motorpenis: költözz ide, itt jelenleg 12 fok van.

la paloma de la rosa 2011.05.25. 12:58:44

@Mitya Ivanov: Namármost hadd kérdezzek egy olyat, hogy miből következtetsz arra, hogy a nők ilyenek? A feleséged szerintem nem eléggé reprezentatív minta, nem gondolod? :)
Ez nem férfi meg női dolog. Komolyan mondom ki tudtok akasztani az ilyen baromságokkal.
Nálunk pl. pont fordítva van, a férjem a nyárimádó én meg inkább a hűvösebbet szeretem.

A Tyne folyó déli partja 2011.05.25. 13:04:52

@speed: volt lakótárs (orosz) képes volt bekapcsolni a fűtést a harminc fokban. mert ő fázik.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.05.25. 13:14:31

@Dzsoni Kráncs: napernyőt kell vinni. bár tény, hogy többen azt hitték én vagyok az első horvát rozmár, mert a vízből háromóránkétn jövök ki, amíg a nap felmelegít, akkor a part menti sziklákon sütkérezem

A Tyne folyó déli partja 2011.05.25. 13:15:47

@Dzsoni Kráncs: "A 20 fokos Balatonbam miért nem lehet megfürdeni?"
ki mondta, hogy nem lehet? május 15-től ki szokták nyitni a strandok kapuit, akkor még ingyen lehetett járni a szezon beindulásáig. nem tiltotta senki, hogy megfürödj benne. nekem 17 fok a rekord, valamikor áprilisban.
amúgy, én is olyan voltam anno, mint a fenti, imádtam a meleget, (viszont azért nem tekertem fel a fűtést 25 foknál, sőt, egyik lakótársam reklamált folyton, hogy miért elég nekem a 22 fok, ő fázik.)
de mióta elég ritkán jutok kánikulához, nagyon elszoktam tőle, és otthon már én is kevésbé bírom. mondjuk, ez lehet, hogy annak is köszönhető, hogy mikor még otthon laktam, azért nem volt ennyire általános a 37 fok. az már tényleg túl sok. de egyébként ezt hallottam pár afrikai ismerősömtől is, kiköltöztek Angliába, hazamentek 2-3 év múlva, és annyira elszoktak a melegtől, hogy nem bírták.

szellőláb 2011.05.25. 13:16:40

@El Topo (Sgt. Elias): Na akkor szeva! Már aggódtam, hogy valami bajod esett. Na túlságosan, csak az itt elvárható szinten :-)

Mitya Ivanov 2011.05.25. 13:18:06

@la paloma de la rosa: jó módosítok

a vékony nők ilyenek, a dagadt, zsíros hájpacni nők melegben állandóan izzadnak.

Ha esetleg te nem vagy dagadt zsíros hájpacni, akkor szabályt erősítő kivétel vagy:)

A Tyne folyó déli partja 2011.05.25. 13:26:47

@Mitya Ivanov: nekem van olyan ismerősöm, aki nyáron, harminc plusz fokban fekete cucc, hosszúnadrág, hosszú ujjú. kérdem tőle, fázol? azt mondja igen, ez még fagy. férfi az illető...
ja, plusz nagymamámék (mama és a keresztanyám) is ilyenek voltak, (azért voltak, mert a mama már nem él sajnos). panel, megérkeztünk hozzájuk, folyt rólunk a víz. ők meg kardigánban ültek otthon, hogy "semmi meleg nincs". ja, a lakás északi, mindig árnyékban van, így folyamatosan hidegnek hiszi a kinti időjárást, pedig csak le kéne nézni az erkélyről, át a másik oldalra. de ugyanők, találkoztál velük az utcán, ők három réteg ruhában, mindenki más körülöttük meg ájuldozik a hőségtől. mindig at mondták azért, mert ők idősek. azért fáznak. egy kollégám meg folyton azzal jön, hogy neki azért van melege a hidegben is, mert a kora....
@Hadrian77: én konkrétan hányingert kapok a nagy melegtől, és ezt senki nem akarja nekem elhinni. merthogy a melegtől max. az ember feje fájhat. na,az nekem nem szokott, viszont hányingerem van.

Mitya Ivanov 2011.05.25. 13:36:31

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): é
n azt az elméletet hallottam arra, hogy a nők gyárilag fázósabbak, hogy vékonyabb a bőrük, a testméreteikhez képest arányaiban kisebb a vérereiknek az űrtartalma, emiatt alacsonyabb a vérnyomásuk mint a férfiaknak (ez állítólag azért van, mert a vérereik a petefészek+méh köré szállítják a több vért, és ott állandó vérbőség van)

Ernoke 2011.05.25. 13:45:51

@Mitya Ivanov: namost én vékony vagyok és fázós, magas vérnyomással és állandó izzadással.:) ennyit az elméletekről.:)

eastern sugar 2011.05.25. 14:05:07

én jelentem, nő vagyok, de huszonkét fok fölött nekem vége a dalnak, viszont nulla fokban még remekül bírom egy vékony pulcsiban. a kánikula kizárólag a balatonnál vagy egyéb strandon élvezhető, és nyakig vízben, akkor kimondottan vidám. kaptam már a pofámra, hogy nem vagyok eléggé nő, mert nem bírok napozni, ha én kifekszem a napra, fél perc alatt elkezdek viszketni, idegeskedni, az agyam meg felforr, és kész. a bkv nyáron, na az az igazi, meg a vonat kinyithatatlan ablakokkal! rajtam röhög mindenki a munkahelyemen, hogy visítva rohanok az árnyékba, és vizes pólóban dolgozom :) de tényleg általában a nők bírják ezt jobban, meg ők a fázósabbak az én megfigyelésem szerint is. anyám a csúcs, amikor a belül nagyjából ötvenfokos, tűző napon érlelt autóba ül, és boldog mosoly terül el az arcán, hogy jaj de finom meleg van. láttatok már olyat, aki direkt a napos részre parkol? mert nagyon súlyos.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2011.05.25. 14:07:26

furcsa dolog ez a hőérzet.
egyébként kölyökkoromban nyáron csak 28-30 fokok voltak, és az volt a dögmeleg, kánikula. most meg 36-38 is van néha, hőségriadó, ingyenvíz az urbánus humánoknak.
de meg lehet ezt is szokni, mint a kétszeri adózást.

Nadiposzi (törölt) 2011.05.25. 14:12:36

Vizes póló?
Nem igazolsz át hozzánk a nyárra?
A fiúk a műhelyben örülnének neked.

Judea · http://roleplay.blog.hu 2011.05.25. 14:17:15

Számomra a nyár legkomolyabb előnye a sok lengén öltözött nő komoly dekoltázsokkal. Most a héten indult be igazán a meleg és a nők hirtelen kivetkőztek magukból.
Az a rengeteg formás dekoltázs, fantasztikus. :)

Dzsoni Kráncs 2011.05.25. 14:18:37

@eastern sugar: Szívesen dolgoznék azon a munkahelyen.
Igen,az autózás klíma nélkül felhúzott ablakokkal,nehogy kivigye a huzat a fejüket.Sose parkolok napra,ezen is mindenki csodálkozik,bár a régi autóknak (trabant,lada)nem volt ilyen döntött a szélvédője,tehát kevésbé melegedtek fel a napon.
A szitroen valamelyik új modelljének meg csupa üveg a teteje,aszalódjon benne,aki megalkotta!

Sand Lover 2011.05.25. 14:22:02

Fiatalabb koromban a 16 fokos Balatonban simán úsztam. Most már nem járok annyit a Balatonra, mint régebben.
A nyarat is csak azért szeretem, mert ki lehet ülni, ergo nem kell cigifüstben pácolódni, sokáig van világos és melegben jobban esik a fröccs. :)

la paloma de la rosa 2011.05.25. 14:26:57

@Mitya Ivanov: Nem vagyok az, de nem érzem, hogy szabályt erősítő kivétel lennék. Nagyon sok vékony nőt ismerek, aki nem szereti a meleget.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.05.25. 14:30:02

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): ...és liquid sunshine :-)
@eastern sugar: és egy gép se zuhant le még a wet shirt contest-re bámuló pilóták miatt?

Dzsoni Kráncs 2011.05.25. 14:31:19

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): Meglehet,csak te vagy egyedül a vízben és tömegek néznek a partról,én meg nem szeretem a népszerűséget.
Egy hazánkban játszó kameruni focista nyilatkozta,pár éve,hogy ő ilyen melegben még sose játszott meccset,náluk ugyanis 30 foknál sosincs melegebb,igaz 24-nél hidegebb se.
Az erős napsugaraktól hányingert kapni a napszúrás jele.
2008-ban voltunk Erdélyben 36 fok volt,mondták 100 éve nem mértek ilyen meleget,hazafele 40 fok volt,minden faluban volt egy-két kilencven éves bácsi,aki félpucéran nyírta a füvet az árokparton,gondolom be voltak kenve 50-es faktorral.

2011.05.25. 14:43:21

@eastern sugar: mert meleg és meleg között különbség van. A meleg autót én is szeretem -5 percig- az más meleg, száraz, a csontomig ér.

Szabadban, kertben sokkal kellemesebb a meleg, fa alatt, érnyékban, ha enyhe szellő lengedez.A legrosszabb a városban a betonon, még este is sincs kellemes idő, sőt talán akkor van a legmelegebb.

A hideggel ugyan ez a helyzet, téli túra az ok, de ugyan az a hőfok városban már kellemetlen.

A Tyne folyó déli partja 2011.05.25. 14:54:44

@Dzsoni Kráncs: dehogy tömegek. kb. öten voltunk a strandon. mondom, ez még szezon előtt volt, olyankor csak az elszánt helyiek szoktak lemenni.

Farkasokkal táncoló 2011.05.25. 15:18:38

Én vagyok a legszerencsétlenebb, mert
- télen nagyon hideg van
- nyáron nagyon meleg van
- tavasszal van sok eső
- soha nincsen jó idő.

Na jó, most éppen jó idő van, ez a 28 fok nekem az ideális, amikor nem ájuldozom a kánikulától, de nem is vacogok a jeges széltől.

eastern sugar 2011.05.25. 15:24:18

@Professor Pizka:@Nadiposzi: általában igyyekszem előre látni, és szürke/fekete/piros stb pólót felvenni, ha délután műszakkezdéskor eszembe jut, hogy reggel nem jutott ez eszembe, és most fehér/rózsaszín/világosszürke/stb van rajtam, akkor csendben /na jó, nem olyan csendben/ szenvedek. meg van az a hőfok, amikor már ez sem érdekel, annyira kibírhatatlan, és akkor szoktam kapni az ívet :) de ne tudjátok meg különben, hogy az acélbetétes negyven fokban milyen fasza egy dolog...hát kompenzálni kell :)
egyébként @Frengi: a fa alatt a kertben enyhe szellő árnyékban, annál nincs csodálatosabb dolog, tényleg, az az egyetlen, amiért imádom a nyarat, meg éjszaka a belvárosban a kiülős helyek miatt, de a reptéri beton délután kettőkor tényleg gyilkos, szerintem rosszabb mint mondjuk a károly körút vagy a hármas metró, vagy a lehúzhatatlan ablakú vonatok. pedig az de undorító. nem is a meleg a baj velük, hanem a levegőtlenség, tényleg kapkodja az ember néha a levegőt. nem mondom, a tél végi latyak és hozzá az a borzalmas nedves hideg is undorító, de nincs az az érzésed, hogy tüstént megfulladsz.

2011.05.25. 15:40:27

@Frengi: városoknak saját kis mikroklímája van, mások a légáramlatok is, attól lesz olyan elviselhetetlenül szar, ami szabadban még tűrhető...

Motorpenis 2011.05.25. 16:48:05

@Dzsoni Kráncs: Úgy-úgy, bizony ám! Ezen a területen is érvényesül a szexuális diszkrimináció, és a férfiak az elszenvedői, mint mindig.

Mert ugye mi van? 35 fokban a nők becsattoghatnak vizsgára (vagy bárhova, ahova "alkalmi" öltözék kell) papucsban, valamilyen szoknyában, meg ilyen ujjatlan izében, olyan, mint a trikó, nem tudom pontosan a nevét. A férfiaknak mi van? Öltöny, nyakkendő, zárt, szűk cipő.
Dögöljünk meg, mert férfiak vagyunk?
Vagy akkor járjon mellé mondjuk hideg ásványvíz, cukormentes cola, jégkrém, a nőknek meg ne, és akkor kompenzálva van.

Érett nőkkel dolgozom szerencsétlenségemre. Nyáron a meleg miatt nyafognak, télen a fűtés nem elég. Huzat van. Ha nincs huzat, csináljunk, hogy kivigye a levegőt. De az ajtót nem támasztja ki egyik sem, hadd vágódjon be jó hangosan.

Motorpenis 2011.05.25. 16:57:56

@Mitya Ivanov: Hát akkor vegyék ki a méhüket, meg a petefészkeket, de ne rinyáljanak. 20 fok az már hőség, punktum.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.05.25. 17:04:14

A vízről és a fürdésről jut eszembe, hogy sokan azt állítják, az osztrákok szívesebben fürödnek 16-18 fokos vízben. Mikor barátnőmmel bicajozni voltunk, megálltunk egy strandnál, főszezon volt amúgy, és kb. 20 fokos volt a víz, felhős volt az ég és erősen fújt a szél. Egy osztrák se volt a vízben, csak mi mentünk bele. Lehetséges, hogy túl meleg volt nekik? :-)

2011.05.25. 18:34:48

A nyárban azt szeretem, hogy csak úgy ki lehet menni dohányozni, nem kell sál, sapka, nagykabát, és le is lehet ülni.

Erzsebet 2011.05.25. 19:13:35

Én előre félek a nyártól. A panelban kellemetlen. Az ablakot nyitva kell tartanom, éjszakánként a kisebbség ricsajozik, mint a majmok. Hétvégeken a közeli szakmunkásképző éttermében lagzit tartanak, hajnali 5h-ig. Éjszaka a részegek dajdajozását kell hallgatnom, sőt a lagzis kölykök is nyikorgatják a hintákat. A városban is el lehet ájulni.

Fearzone 2011.05.25. 19:31:01

Melóban légkondi van, az elején párszor megszívatott. Kinéztem az ablakon nem sütött a nap,hazafelé felvettem a rendszeresített tartalék pulóvert, kinyílt az ajtó, és majdnem elájultam a laza 36C fülledt fos levegőtől.

2011.05.25. 19:38:25

@Erzsebet: ennek egy trükkje van: csukva kell tartani az ablakot. Reggel becsukni, kintről csak a meleg jön be.

Nem tudom miért gondolják az emberek, hogy nyáron a rekkenőben ablakot nyitnak, hisz kint melegebb van mint bent.

Fearzone 2011.05.25. 19:44:36

@eastern sugar: Nekem még ezzel a napozás dologgal az a nagy problémám, hogy unatkozom. Nem tudok mozdulatlanul heverni órákon át. Olvasni nem lehet, mert hason 2 perc alatt fáj a csípőcsontom, háton nem látom a könyvet, ha pedig az oldalamra fordulok vagyok olyan lúzer, hogy féloldalasan sikerül leégnem.
A fröccs árnyékban viszont nekem is jöhet :)

Frengi Panel negyedik emeleten ugyanezt alkalmaztuk+hideg víz volt engedve a fürdőkádba :)

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2011.05.25. 20:02:41

Múlt héten voltam Budapesten, a 25-26 fokban még ellavíroztam szuszogva, egy szál rövidujjúban (de már erősen közel voltam a fájdalomhatárhoz) és elképedve néztem a KABÁTBAN rohangáló nőket.
Tavaly nyáron meg piszok meleg volt erre, 30-32 fok és párolgott a tó meg a tenger, tiszta gőzfürdő, komolyan nézegettem repjegyeket Grönlandra, de sajnos amióta különváltak Dániától, megdrágult a fuvar, szóval csak szenvedtem. Minden évben megváltás a szeptember.

szellőláb 2011.05.25. 20:04:57

@Erzsebet: Kisváros üdülőövezetében meg azért nem tudsz éjjel ablakot nyitni, mert őrjöngenek a kutyák.
(Hogy mennyi barom kutyatulajdonos van, azt el sem hiszitek.)
Ha kelet-nyugati tájolású a lakás (akár panel is), akkor valamit segít, ha délelőtt az északi oldalon szellőztetünk, este meg a délin. 2-3 hetes kánikulában tök mindegy. Egyébként meg inkább a zsírom olvadjon ki, mint hogy a fülem deresedjen :-)

2011.05.25. 20:14:53

A poszt jó és ahogy a hozzászólások is mutatják a XXI. századi, jóléti társadalomban élő ember menthetetlenül elkényelmesedett és eltunyult. Baj, ha meleg van, -5 C alatt már kibírhatatlan hidegről papolnak, nyáron vizet osztanak Budapesten (ezért ölni tudnék), 24 C-re felfűtött panelben "fáznak a lakók", stb., nem győznek figyelmeztetni, hogy ne menjünk ki a napra... Az igazság az, hogy a legtöbb ember minimális kényelmetlenséget, erőfszítést nem képes elviselni, fájdalomról már nem is beszélve - kolléganőim gyomorgörcsökre szedik marokszám a Cataflamot, ja és hogy itt a meleg, már vernyognak, hogy mikor adnak már ásványvizet - mintha nem lenne ott a csap, bazzeg! Ja, kedvencem a városban ásványvizes palackkal grasszáló droid - mintha kiszáradás fenyegetne akárkit egy-két óra alatt.
Eh, tököm tele van az egésszel, korcs banda.

szellőláb 2011.05.25. 20:17:25

@Frengi: :-)) Plusz még ha néha, napközben egyszer-kétszer bent is kísértésbe esel, nem bűzlik utána órákig az egész lakás. Ugyanez az autóban. Télen akár egy cigitől rettentő büdös tud lenni, de nyáron, valahogy nem érzem. Persze a nemdohányzók ilyenkor is fintorognak, de amíg én vagyok a kapitány, a legénységnek hallgass a neve :-)

csodalámpa 2011.05.25. 20:35:50

@speed: nos, én nőként az ilyeneket tűzőgéppel klopfolnám húspéppé....mert én nem az a fázós típus vagyok, hanem az, aki a 16-17 fokos Balcsiban már strandol (ettől függetlenül tény és való, hogy van, aki tényleg szenved a légkonditól, és tényleg megfázik, de felöltözni mindig lehet, vetkőzni meg egy idő után már nem) :)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.05.25. 20:40:16

Tapasztalataim szerint a túlsúlyos emberek viszolyognak leginkább a nyártól és a melegtől.

Egyrészt tényleg kurvára melegük van és izzadnak, másrészt kevésbé tudják telt idomaikat ruhákkal fedni.

szellőláb 2011.05.25. 20:41:44

@Brother Love: Ezt hozta apukám a jóléti társadalom. Nézzük például az autózást! Volt úgy hogy egy trappban, megállás nélkül hazajöttem Münchenből, ami tőlünk kereken 600 km. Kellemes, szép idő volt, normális forgalom, végig autópálya. Beállítottam a klímát, a cd-játszón a hangerőt, kipakoltam az anyós ülésre a kellékeket,kaja, pia, cigi és 6 óra alatt összesen ha 10-szer nyúltam valami szabályzó gombhoz.
(+ időnként kiengedtem a füstöt:-) Ezzel szemben, ha valaki ül mellettem, átlagban 1,5-2 percenként (statisztika!) baszogat valami gombot. Mert most túl hideg/meleg van, a szemembe jön a huzat, túl hangos/túl halk, keressünk valami más zenét, szemembe süt a nap, törjük le a napellenzőt, álljunk meg egy kávéra...
Régen meg mi volt egy extrás Zsiguliban? Klíma: ablaktekerő + elefántfül. Zene: belebuherált mono Videoton rádió, beépített hamutartó. És mindenki kibírta ...

Gabesz_1985 2011.05.25. 20:46:42

Barátnőm nekem is nehezen tolerálja a hideget, képes egy helyben ülni és mondogatni, hogy fázom. Mikor pedig mondom, hogy szaladjon 2 kört az nem tetszik... Egyébként bármilyen testmozgással lehet csökkenteni a hidegérzetet. Szüleim és a kollégáim viszont a másik szélső érték. Inkább a hűvösebb klímát preferálják. Egyszer egy hölgy kicsit félszegen bevallotta, hogy egy hűvösebb kora őszi nap után begyújtott, erre apukám csak annyit mondott, hogy éjszakára becsuktuk az ablakot.Van olyan kollégám aki már 10-12 fok környékén is rövidnadrágban grasszál. (szabadtéri munkahely).
Én magam az origa vagyok télen fázok nyáron meg melegem van. és kedvencem a 25-27 fok. max

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.05.25. 20:49:24

@Brother Love: ja. Jönnének el egy rendes iraki melóra... Én nyáron pizsamakényszeres napokat rühellem. Amúgy rövid gatya, túraszandál, póló és izzadás. De a telet akkoris jobban bírom. Egy időben mindenféle Antarktiszos könyvet összevásároltam. Ha időben észbe kapok pályaválasztásilag, ornitológus lennék a Déli Shetland-szigeteken.

csodalámpa 2011.05.25. 20:53:14

@Ernoke: én frankón megfigyeltem, hogy 15-20 fok között vagyok a legaktívabb (sokat túlóráztam és akkor büntetlenül csutkára lehetett tolni a légkondit), 25 fok felett belassulok, annyira, mintha éppen egy hatfogásos ebéden lennék túl.

killercsiga 2011.05.25. 21:05:52

"a tücskök gyönyörű esti énekét"
kretén állat, füldugóval lehet tele a szekrény a hálószobában...

2011.05.25. 21:20:45

@Professor Pizka: én az északi pólus könyveivel voltam így:) Éjben és jégben volt a legjobb:)

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.05.25. 22:00:21

Az idén annyira hideg volt a tél, hogy még a bennszülöttek is panaszkodtak. 80 napon keresztül folyamatosan fagyott. Már karácsonykor szokatlanul sok hó esett és a hőmérséklet -28 körül volt. Akkor egy nagyon enyhe, nagyon lassú melegedés történt, talán épp feljött nulla fokig, de aztán megint lehűlt és mégtöbb hó jött. Hát most sincs egy Florida, 10-16 fok van, erős szél, vakító nap, de a fecskék visszajöttek. Meg a csalogány. Éjjel kimegyek az erkélyre és a csalogányt hallgatom, annak a legszebb az éneke mert mindent utánoz. Van olyan, hogy úgy fütyül meg berreg mint egy kis játékpisztoly.

Donna Anna · http://operahumor.blog.hu/ 2011.05.25. 23:25:25

Ez remek, akár Karinthy is írhatta volna. Én viszont nyárgyűlölő vagyok. És télgyűlölő is. Csak 20-25 fokos, napos időben érzem jól magam, amikor nem kell kabát, de nem is sülök meg a blúz+JSK+alsószoknya kombóban. A tél mondjuk még mindig elviselhetőbb, mint a kánikula, felöltözni lehet, de egy bizonyos ponton túl levetkőzni már nem. A légkonditól CSAK megfázni lehet, ahányszor nyáron IC-vel utazom, mindig beteg leszek és fájnak a csontjaim is. Faszér nem lehet azt egy normális hőmérsékletre beállítani? Bemegyek a kinti 30+ fokból és rám fújják a tízfokos levegőt. Hiába a kiskabát meg a hosszúnadrág, szart se ér ellene.

Vágási Matyi 2011.05.26. 01:49:53

Ez a _kishölgy_ Facebookon többek közt az I ♥ NYÁR közösség tagja.

Én is a tavaszt és az őszt adom inkább, a telet talán kicsit kevésbé lájkulom.

2011.05.26. 07:48:57

@Blassius: Az idei tél, tényleg nagyon keményvolt, még november végén leesett a hó, Bonnban voltam, mondták, hogy itt a Rajna völgyben sosincs fagy, hát volt, és volt az Ober-Frankoknál, meg volt Schleswig Holsteinban is, úgy hogy nem jött be a sok éves tapasztalat.

Itt Münchenben mindig jó idő van, olyan mit otthon. Bár az Október Festet már átteték szeptmberre, mert akkor még jó idő van.

2011.05.26. 08:41:28

@szellőláb: mert a gáz molekulák melegben gyorsabban mozognak, ezt kellene tudni az este kocsmából hazatérő férfiembernek, azt godnolja hazafelé kiszellózik a nagykabát, de amit beér a meleg lakásba a szagok megkettőzött erővel távoznak a felöltőből, és ekkor a hol voltál drágám kérdésre már nem érdemes túlóráztammal felelni, mert bukta van.

Ernoke 2011.05.26. 09:45:59

@Donna Anna: róla lett másolva (A szerelem az élet illatos virága, mely, mint egy kifeslett bimbó)

@Brother Love: a hideggel "csak" az a baj, h fáj. tegnap voltam a duna-parton este sokáig, csakhát nem ehhez öltöztem (szoknya, póló). mozogtam is, mégis, miután lement a nap, befigyeltek a lila körmök, hasogató boka-térd-könyök, az ujjaim meg annyira zsibbadtak, h nem tudtam velük fogni, kiestek a kezemből a dolgok. hát engem ezért zavar a hideg, semmi másért nem.:D
(ja, volt már gyomorgörcsöd? a menstruációs görcs után a legrosszabb fájdalom, ájulásközeli hallucinálós állapot, az ember bármit megtenne, h elmulassza.)

A Tyne folyó déli partja 2011.05.26. 10:57:50

@Brother Love: miért zavar téged, hogy vizet osztanak? nálam otthon mindig van nyáron, de örültem, amikor megkínáltak. el szokott ugyanis fogyni útközben:)

A Tyne folyó déli partja 2011.05.26. 11:10:31

amúgy, a nyavalygók jöjjenek már ide ki, mondom. itt se kemény tél nincs, se kánikula. sőt, 0 fok alatt már sarki hidegről beszélnek, 25 foknál meg már kánikuláról.
nem is szoktam érteni a "hogy szoktad meg az angol időjárás" -szerű kérdéseket. nincs benne semmi extrém, sokkal jobb, mint otthon, hogy nem kell se megfagyni, se megsülni.
a szabadtéri vízben mártózás az egyetlen, ami hiányzik, ahhoz soha nincs elég meleg.

2011.05.26. 11:25:55

@szellőláb: én nem tudom miből voltunk régen, de mindent kibírtunk - ma már belehalnék, olyanokat.
München -budapest autóval egy hujjában, max 1 pisiléssel, persze a határnál úgyis várni kellett.
Drezda-budapest vonaton, a folyosón állva, néha magassarkúban, nem volt gond, most ha nincs hálókocsi csak ligewagen,reggelre megfájdul a derekam.
3 gyerek+babakocsi+hátizsák+esernyő tömegközlekedéssel, esetleg még hazafelé bevásároltam, csak tudnám, hogy bírtam, mert ma már rágondolni sem szeretek.
Klíma? Csak hírből hallottuk, esetleg valaki látott már Bécsben olyan áruházat.
Ülés fűtés? EGy tarbanban? Zsiguliban?
Igaz öreg sofőr ismerősök panaszkodnak, hogy a bal válluk reumás, ja, a lehúzott ablak, az most nyújtja be a számlát.

zwilling 2011.05.26. 14:44:04

tegnap melegen hozták ki a wasabi-ból a kib.szott sushi-t, na ennyit erről!

leila begin 2011.05.26. 14:57:47

Egy ideig az amerikai középnyugaton éltünk. A klíma olyan volt, mint itt, egy különbséggel: nyáron tán nem volt olyan meleg, de 80-90%-os volt a páratartalom. Nem lehetett szellőztetni, júniusban estefelé láttam ködöt, mert a pár fokos hűlésre is kicsapódott a levegőből.

Ha csak álltál az utcán, érezted, szakad rólad a víz.

Amerika légkondicionálók nélkül egy harmadik-világbéli ország lenne.

Az viszont a legrosszabb, hogy a közintézményekben nyáron 18 fokra van beállítva, ha bemész az esőből, jöhet a tüdőgyuszi.

Volt olyan ott dolgozó, aki nyáron a benti hideg miatt kis elektromos radiátorral ült az irodájában. Éljen a környezetvédelem.

hairless chicken 2011.05.26. 17:25:14

animaccsal egyet kell értsek: itt kint nekem is töki az idő. nem volt bazi hideg sem (karira (!) kapott merrel nagykabát alatt egy szál kombinéban izzadtam), sem bazi meleg. viszont meglepően hamar alkalmazkodtam: a hétvégén voltunk korizni a hyde parkban és 18 fokban egy szál rövidujjúban nyomultam.
a mai napon meg szar az idő: 15 percig ragyogó a napsütés, 15 percig ömlik és fú a szél

nyílméregbéka 2011.05.27. 19:14:54

Ezt a posztot vagy rólam írták, vagy hipnózisban én írtam magamról :-D

Különben egy van még rosszabb fajta, mint a nyárimádó, VAGy a télimádó: van egy haverom, aki nyáron a 40 fokot imádja és csak napon hajlandó ülni a kocsmateraszokon, télen pedig minduntalan kirándulni akar a mínusz tizenötben, hóban. Az ilyen embert nem lehet megérteni. Szeresse a meleget, vagy a hideget, de hogy mindkettőt?

szellőláb 2011.05.27. 20:43:26

@Frengi: Szétválasztanám a dolgokat. Azt hiszem, hogy a mi korosztályunk fiatal korában sokkal többet elviselt, mint a mostani fiatalok. Szerintem ők nyálasok és pudingok :-)A másik pedig az, hogy nekünk már lejárt a szavatossági időnk, tehát normális, hogy mi is kezdünk elkényelmesedni. Igazából az lenne az összehasonlítási alap, ha látnánk őket 50+ évesen. Erre sok esély nincs, mert egyrészt egyre gyorsabban vakulok, másrészt nem sok esélyt adok arra, hogy megérem. szerintem így jobb is mindenkinek :-)

szellőláb 2011.05.27. 21:01:37

@Frengi: Na, újabb piros pont a neved mellé.

2011.05.27. 21:30:51

@szellőláb: szeinttem meg az van, hogy az ember kibír mindent ha nem tudja hogy van jobb.

Régen túráztam, ha tudtam, hogy 40km, csak 20 után kezdtem el unni de ha csak 16 km volt akkor már 10 km-nél ki voltam.

Azért bírtuk ki mert nem volt más választás, nem is ismertünk más lehetőséget, mi a jobbat csak filmeken láttuk.

A szavatoságunk az valóban lejárt, de azért néha még csodákra vagyunk képesek (ha nagyon muszáj, de utána összemegyünk mint a pulóver)

Nem pudingok ezek, csak nincs rá kényszerítve, de tudom, hogy ha olyan a helyzet még a legpudingabb nyikhaj is oda teszi magát.

Ha kell.

De ha nem muszáj, nem mozdul.

A Tyne folyó déli partja 2011.05.27. 22:26:34

@Frengi: mert az ember sokkal többet kibír, ha muszáj, mint azt gondolná.
amúgy én az uszodában szoktam így lenni, megyek (szinte) minden héten. leúszom egy kilométert. na és az első száz méternél nem szoktam érteni, hogy hogy tudtam én átúszni a Balatont, pl.

amúgy holnap épp hegyet mászni megyünk, majd gondolj rám. állítólag hat órán keresztül tart megmászni...(a barátaim szerint, de majd meglátjuk.)

Ugyandehogy (törölt) 2011.05.28. 06:17:15

ti ezt nem értitek. én is 25 fok felett működöm. most 24 fok van a lakásban és már tüsszögök.

szellőláb 2011.05.28. 06:28:04

@Frengi: Akkor erre is igaz, hogy fejben dől el minden. (Egyébként azt én is számtalanszor megfigyeltem, hogy ha mondjuk egy cementes zsákot 40 méterre kell vinni, akkor 38 méternél érzem, hogy mindjárt leejtem, ha 25-re, akkor meg 23-nál)

Ugyandehogy (törölt) 2011.05.28. 06:34:47

@eastern sugar: "boldog mosoly terül el az arcán, hogy jaj de finom meleg van"

nem avgyok az anyád, de ugyanezt szoktam mondani...

2011.05.28. 09:22:50

Ez a nyár imádó számomra a következő kategóriákkal ér fel:

-szertem a telet, a nyarat, az évszakokat? - miért? ha nem szereted akkor elmarad?

-szertek magyarnak lenni? - ha nem szeretnél akkor visszamész a mamához, és kikapartatod magad?

- imádja a gyerekeit - (B+) nem én csak azért szültem hármat hogy legyen kit utálnom

- imádja a hazáját - miért ki másét lehetne még szeretni,anélkül, hogy kiröhögtetnéd magad?(Gerébet se fogadták be a vörösingesek.)

- mélyen vallásos: magyarul ad a külsőségekere,hogy mások lássák azt.

Judea · http://roleplay.blog.hu 2011.05.28. 09:48:59

@Frengi: Csupa olyan példát hoztál fel, ahol az alanyok elfogadták helyzetüket és megtalálták bennük a pozitívumot. Ez önmagában nem baj.
Kivéve a vallásost, mert az választás kérdése. A gyerekszülésnél meg utólag meg lehet bánni.

Én pl. nem vagyok évszakimádó, de látok pozitívumot, minden időjárásban. Szeret mayor lenni, annak ellenére, hogy nem tudom, hogy milyen másnak lenni. Csak ne lenne ott olyan sok más magyar.:) Szeretem a fiam, simán megbánhattam volna, hogy megszületett. Nem vagy vallásos, csak egyszerű hívő.

Intizar 2011.05.28. 14:45:44

Én úgy látszik, nem vagyok nő. Harminc fölött határozottan kezdem zokon venni a Celsius-fokokat. Az alatt sem szeretem olyan nagyon, de harmincig még bírom. Ha fölé megy, akkor nálam naphosszat redőny van, éjszaka szellőztetés (és káromkodás, mert b...ik járni a levegő), és ha már semmi nem megy, akkor hűvös kád vízbe heverés és fagyasztottmeggy-zabálás.

Intizar 2011.05.28. 15:04:43

@Frengi: No, ezzel már vitába szállnék. Igazából az az egészséges a hajhagymáknak - meg azt szereti a buci fejem is -, ha belefúj a szél, ahogy neki tetszik. Tény, hogy ropogós mínuszokban már kellemetlen - igaz, elsősorban a fülnek -, s ekkor sapka után kiált a lélek, és tény az is, hogy huszonkettő fok fölött elviselhetetlenné válik, ha a nap a fejemet forralja (erre még nincs megoldás, sapkában szopottgombóc vagyok, kendőben meg Tatjána a kolhozbálból, de valamit muszáj kitalálni), de minden emberhez méltó helyzetben, mely a két szélsőség közt található, ki kell tenni a jobbik végünket a természetnek, mert különben bepállik.

Intizar 2011.05.28. 15:27:05

@Brother Love:
@Brother Love: Inkább az az igazság, hogy némely panellakónak fogalma nincsen arról, mennyire különbözők a panellakások éppenséggel hőmérsékleti szempontból. Nálunk a harmadik kerületben van ez a (tényleg) nagyszerű öko-projekt, a Faluház, amiben vagy másfél éve nagy átalakítást csináltak, tökéletes szigetelést, napelemet, fogyasztási alapon megosztott fűtést. Most mondott le a közös képviselő, mert nem voltak képesek beismerni a lakóknak, hogy fogyasztási alapon mit kéne fizetniük. És nem azért, mert egyes lakásokban agyonkényeztetett nők vagy nyugdíjasok laknak, akik nem tűrik a harmincnál kevesebb fokot, hanem azért, mert egy ilyen kurva háznak olyan a rendszere, hogy ha középen laksz, akkor a szomszéd fűt téged, és még felsőbbrendűnek is érezheted magad, amiért neked bezzeg nem kell annyi fűtés.
Hogy jobban értse: bár Önnél 24 fok van, nagy az esélye, hogy a nyavalygósoknál, amennyiben kívül vagy felül laknak, a tizenhetet is alig éri el.

Intizar 2011.05.28. 15:41:44

@Frengi: Érdekes, szerintem meg a lehető leglényegesebb dologra tapint rá az összes fölhozott kérdés.
Ha valami le van osztva, akkor valódi kérdés, hogy vállaljuk-e.
Ne tessék álszentnek lenni, sok embert láttunk mindnyájan, aki nem szereti, ami le van osztva. Még akkor is, ha azt hazudja magának/a világnak, hogy szereti.
Nagyon kedveljük az ilyen embert? Vajon miért?

2011.05.28. 16:33:41

@Judea: itt a hangsúly a mélyen volt, mi az hogy mélyen? kicsit, nagyon, mélységesen?

Ez hülyeség, mert valaki vagy hivő és hisz, vagy nem hisz és ateista.

A mélyen azt jelenti - nekem - hogy vallásosságát több külsőséggel demonstrálja mint egy hívő, nem magának hívő, csak a külvilágnak, ha nem így lenne, ezt, hogy mélyen nem tenné hozzá, mert ezzel kérkedni tiltja a vallása.

A Tyne folyó déli partja 2011.05.28. 18:47:56

@Frengi: ezek inkább hülye kérdések. tőlem azt kérdezte meg az egyik kolléga anno a mozgássérült otthonban, hogy hogyan viszonyulok az emberi testnedvekhez. úgymint pisi, kaki, stb. erre mégis, mit lehet válaszolni.

2011.05.29. 08:57:55

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): Ezt tőlem is megkérdezték: egyszer kesztyű kérdése.

@Intizar: az emberiség története a fejfedők története. Nem hinném, hogy a mohamedán nők, vagy a zsidó férfiak között több lenne a kopasz.

A Tyne folyó déli partja 2011.05.29. 11:14:17

@Frengi: a szag ellen nem véd a kesztyű:)
amúgy nálunk tök idegesítő volt, mert spórolni akartak a védőruházattal (ami nejlonköpeny meg kesztyű volt). és mivel párban kellett dolgozni, mindig azt mondogatta a főnök, hogy csak az egyik vegye fel a védőruházatot, a másik úgyis csak tartja a beteget (tehát, te fogod, a másik meg törli a fenekét, mondjuk.) oktatáson meg mindig felhívták a figyelmünket, hogy mindenki öltözzön be...meg amúgy is, attól mert én fogom, még érhetnek balesetek. úgyhogy nem is nagyon óhajtottunk betartani a főnöknő utasításait.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.05.30. 10:37:33

@Frengi: én ettől függetlenül egy fejfedőt tudok elképzelni magamon: az a haj.
süti beállítások módosítása