Olvasói rovat - A kispályás hobbifocista

2009/12/14. - írta: Modor Tibi

 

Egy olyan focis témát fejtett ki nekünk Magyarnaba teljesen önként, amire bár már én is jó régen szemet vetettem, tapasztalat híján nem mertem belevágni.

Ugye mindenkinek megvan a sörreklámokban oly' szívesen ábrázolt, a játék öröméért összeálló, csetlő-botló, egymást folyton cukkoló harmincas-negyvenes férfitársaság? Na, pontosan róluk szól a mai.

 

A szösszenet rétegközönségnek szól, de remélhetőleg széles ez a réteg. Vagyunk jónéhányan, akik munkatársakkal, (ex)évfolyamtársakkal, barátokkal hetente akár többször is áldozunk a kispályás futball gyönyöreinek oltárán. Úgy vettem észre, hogy a bogyó kergetése közben ezeken a sörmeccseken kevés kivétellel mindannyian modorosak vagyunk, úgy látszik, hogy a foci ezt hozza ki belőlünk. Az alábbiakban megpróbálom a legjellemzőbb archetípusokat csokorba gyűjteni. A téma hatalmas, a nyelv gyenge és a toll ügyetlen, de nézzük, mi sül ki belőle!

 

1. A kapusok

 

Alapvetően kettő altípusra oszthatók:

a) Vannak a vészkapusok (ők már nem feltétlenül a klasszikus „újahus-„ vagy „aki leghátul van, az a kapus”-elv képviselői), akik akkor kényszerülnek beállni, ha nincs a csapatban egy olyan figura, aki elvállalná az állandó kapus szerepét. Rájuk jellemző a lövések előli ijedt félreugrás (gólonként kapuscsere!) és az öt (tíz-) percenkénti ingerült jelzése annak, hogy most már álljon be a soron következő csapattárs. Az első jelzés általában visszhang nélkül hal el, majd a csapattársak hangulatától függően odáig is fajulhat a dolog, hogy a vészkapus fogja magát és „Leszarom, én is játszani akarok!” felkiáltással otthagyja az üres kaput.

Szerelése természetesen nélkülözi a kapus-specifikus kiegészítőket, hiszen jobb híján állt be.

 

b) az előbbi típus ellentéte az állandó kapus, aki önként vállaltan véd. Végig, szezonokon át. Saját és mások testi épségét védéskor nem kíméli, vakmerő robinzonádokat mutat be. Kár, hogy a meccseket alig nézi valaki, mert ennyi akrobatikus mozdulatot a BL-ben sem sokat lehet látni. Az erős lövéseket kézzel magabiztosan üti ki/fogja meg, viszont legtöbbjüknél a lassú (ún. kúszó), lecsorgó, esetleg pattogó labdáknál mindig van esély a potyagólra. Lábbal kissé ügyetlen, ez erősíti a gyanút, miszerint a legbénább játékosból lesz a kapus.

Szerelése kifogástalan: szivacsprotektoros cicanadrág, Oliver Kahn-mez (szintén szivacsos), -cipő (van ilyen!), és az elmaradhatatlan kesztyű. Egyes szélsőséges példányai meccsvideók tanulmányozása után válogatják össze szerelésüket, hogy aztán egy nagyobb közönséget vonzó munkahelyi (munkahelyközi) találkozón az első percben mellényúljanak egy hazaadásnak, a nézők őszinte és harsány derültségére. A szerelés összértéke egyébként több tízezer forint (azon az évi egy munkahelyi meccsen csak ki kell nézni valahogy, évközben meg hadd irigykedjenek a többiek).

 

2. A mezőnyjátékosok

 

a) A lelkes

 

Gyermekkorából valamilyen ok miatt a foci kimaradt, gimnáziumban, vagy esetleg az egyetemi évek alatt kapott rá. Ez természetesen azzal jár, hogy bizonyos mozdulatok – mivel gyermekkorban nem rögzültek- számára mindörökre kivitelezhetetlenek maradnak. Ezen mozdulatok egyébként a focizás alapelemei közé tartoznak, mint pl. labdalevétel kétméteres elpattanás nélkül, vagy futás közbeni labdavezetés, labdára rálépés és komikus hanyattesés nélkül.

Darabos, néha mosolyogtatóan rúg az égbe vagy számára is meglepő irányokba labdákat, a testalkatáról sem a sport jutna eszünkbe (esetenként könyvelőbicepsz, pókhas, ropiláb), de érthetetlen módon nagyon sokat fut és kitartó. Végigtrappolja az egy-másfélórás fociszeánszokat és egy technikásabb, de tunyább ellenfélnek sem könnyű elvinni mellette a labdát, a rombolásban otthon van.

Sajátos szokása, hogy támadásoknál, ha ordító gólhelyzetben luftot rúg, rossz passzt ad vagy elveszti a labdát, megáll és hangosan szidja magát. Ez esetleg a saját édesanyja hivatásszerűen űzött testi szerelmére utalásig fajulhat. Istenem, szenvedélyes típus… Sajnos hajlamos a csapattársait is hasonló stílusban ledorongolni vélt vagy valós hibák miatt. Ha két „lelkes” kerül egy csapatba, mindig szikrázik a levegő, bármikor kitörhet egy jóízű anyázás, mintha a BL-trófea lenne a tét a meccsen.

A hiányos technikai képzettsége sajnos azzal jár, hogy –többnyire véletlenül – akár sérülést is okozhat valamelyik ellenfelének pusztán azzal, hogy elkésik a szerelési kísérlettel (elviszik mellette a labdát, és mire ő odarúg, már csak az ellenfél lábát találja el), adott esetben viszont kompenzálja a szabálytalanságot azzal, hogy rendkívül sportszerűen felsegíti ellenfelét a földről. Ez a gesztus ínszakadásnál sajnos sokat nem jelent, igaz, ott a kórházba is elkíséri az áldozatot.

A csapat tagjai közül ő az, aki mindegyik focin ott van, előírásosan és szertartásosan melegít be, aztán áhítattal veszi fel játék előtt a juventusos Zidane-mezt és úgy megy be az arénába, mintha nem csak a gondnok nézné szotyizva, hanem hatvanezer néző tombolna körülötte és huszonnégy kamera pásztázná a keményen összeharapott száját.

Természetesen külön cipője van betonra, salakra, műfűre, fűre, terembe, fémre, fára és folyóhomokra. Márkásak.

A sportág megrögzött rajongója, elméletben verhetetlen. Kedvenc témája a nyolcvanas évek elejétől számított újkori magyar futball, amivel kapcsolatban egyszerűen mindent tud. Kettősrangadók eredményei, játékospályafutások mind a fejében vannak és ha kérdik, Törőcsik autójának típusát is megmondja, amivel ’80-ban a táncoslábú csatár karambolozott a Balatonra menet.

Gyakran ő az, aki szervezi az egész focit, bérli a pályát, szedi a bérleti díjat a többiektől, a heti focialkalom előtt „ugye jössz ma?” szövegű körsms-ekkel gyűjti be a csapatot.

 

b) az autodidakta grundfocista

 

A szürke tömeg a focipályákon. Óvodától kezdve játszik, de sohasem tanulta.

Viszonylag labdabiztos, érzi a játékot, jól is cselezhet, de csak ösztönből játszik, a csapatjátékot egy-két passzon túl nem képes megtervezni, és csak az adott pillanatban dönti el, hogy mit fog lépni (rúgni). Egyes jobb labdaérzékű példányai megfelelő (gyengébb) ellenfelekkel szemben akár félprofinak is tűnhetnek.

Szerelése nem jellegzetes, világos/sötét póló (bármelyik csapatba is válogassák be, tud mit felvenni), viseltes rövidgatya, néha még műfüvön is teremcipő használata jellemzi.

 

c) a félprofi

 

Az „autodidakta grundfocista” továbbfejlesztett változata. Életének valamely szakaszában –többnyire ifiként - igazolt játékos volt, aztán valamilyen homályos ok miatt abbahagyta. Ha kérdik, miért, egymásnak ellentmondó vagy kitérő válaszokat ad. A társaságban egyértelműen a legjobb, játszi könnyedséggel kígyózik át az ellenfél védelmén vagy ragaszt bombagólt a felső sarokba távolról. Őt látván mindig felvetődik a kérdés, hogy vajon azzal, hogy abbahagyta az igazolt focit, egy új Puskást vesztett-e a magyar futball, vagy csak képtelenek vagyunk elismerni, hogy a sokat szapult magyar fociképzés talán mégis képes megtanítani a srácokat focizni? Mivel minden focitársulatban van egy „félprofi”, az utóbbi verzió tűnik valószínűbbnek.

Az igazolt focistakorszakából a képzettségen kívül még egyvalami biztosan megmaradt: a kétpercenkénti köpködés, ezzel bizonyítandó, hogy felszántja a pályát.

Harmincon aluli példányai szíjasak, inasak vagy Carsten Jancker-alkatúak (Conan, a barbár és egy Kamaz teherautó közös gyermeke), ez utóbbi alkatot pedig nem félnek kihasználni és lendületből sodorják el fejelés közben a hasonló adottságokkal (súllyal) nem rendelkező ellenfeleket. Ennek következménye lehet az elővigyázatlan útbaállónál bekövetkező agyrázkódás, rándulás, ficam, esetleg törés. A hat méterről megeresztett bikázásoknak pedig a kapus látja kárát, a csuklórepedés ellen a kesztyű sem nyújt mindig védelmet.

Harmincon túl egyre feltűnőbb hasat ereszt és hosszú rohanásokra már nem vállalkozik, de zsebkendőnyi területen még nagyon jól megy neki a zsuga, osztogatja a körömpasszokat.

Szerelése kinyúlt (vagy trendin annak látszó), sok becsúszást megért márkás rövidgatya, hasonló póló és erősen elhasznált cipő.

Természetesen nem csak vegytiszta típusok játszanak kishazánkban délutánonként esténként ezeken a hobbifocikon, a többség valamilyen kevercse a fenti alapkategóriák képviselőinek. Bármelyik csoportba is tartozzanak, azt azért leszögezhetjük, hogy az igazi focistákhoz sok közük nincs, de álmaikban mindenki Puskás (Del Piero, céronáldó) akar lenni. Természetesen soha nem lesznek azok, de a focinál még nem találtak fel jobbat a heti feszültség nyilvánosan űzhető levezetésére. Még mindig jobb, mintha eljátékgépeznék a pénzt.
 

Hobbifocista koromból a leggyűlöletesebb volt mindig az önjelölt csapatkapitány, a megmondóember. Bár a meccseknek semmi tétje nem volt - nemcsak agresszívan játszott, bikázott, kakaskodott, hanem saját csapattársait is folyton lealázta, ha éppen nem oda passzolt, ahova ő elképzelte. Magyarnaba összeállításának köszönhetően azonban kedvet kaptam egy kis vasárnapi sörfocira a srácokkal, le kéne ugrani egyet ökörködni, aztán utána bekapunk 1-2 korsó, jóféle, gyöngyöző Ászokot, na? ;-))

(A "könyvelőbicepsz"-ért meg külön elismerésem!)

111 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

albert1 2009.12.14. 11:59:58

@Blackrock:
Igen! A "Nekem a legkisebb meccs is fontos típus" gyakran "Félprofi" (de amatőr környzetben) vagy "Bulifocista" (akinek csak a gol fontos). A megemlítetteken kívül további jellemzője, hogy a barátságos grund játszogatás 120. percében, kb. 21-12-es állásnál (ami részéről vezetés épp) is teli erőből küldi kapura a labdát, ezzel okozva 15 perces fül érzéstelenedést, vérző orrot vagy letört hüvelykujjat, hidegben pedig folyékonynitrogén-érzést. A dezorientált kapus mellett a kipattanót gyermeki örömmel gurítja a kapuba: lényeg, hogy gól.

Styxx 2009.12.14. 12:13:48

@Gabica [a legboldogabb]:
"Ismertem elég... izé... közelről egy félprofit.":-)))
b+, imádlak!

Nem igaz, fél Magyarországgal jártál, csak velem nem, pedig ne tudd meg, hogy milyen hálás vagyok, ha rendesen megmasszíroznak:-).

GAbica 2009.12.14. 12:23:14

@Styxx: Hát tudod, hogy van ez. az ember egyszeűen csak él, az élmények meg csak jönnek :) pedig én olyan ártatlan voltam mindig, mint egy maszületettbárány :D

IzomTibi · http://tibor.blog.hu 2009.12.14. 12:23:22

a hobbifociban is előtörtek a generációs ellentétek. a régieknél pl a passzolás és a posztokból adódó terület mozgás volt a meghatározó, pl. a bolond mivel beállós volt, ezt olyan szigorúan vette, hogy ha 4 a 4 ellen játszottak, akkor is végig valakinek ott lihegett a nyakában, és a félpályát nem lépte át. a mostani tizenesek huszonosok közül meg húszból húsz cristiano ronaldova szenteli magát, elkéri a kapostól a labdát, és megpróbálja becselezni magát az ellenfél gólvonala mögé. na a bolond az ilyeneket például nekifutásból húzza rá a szögletzászlóra, mert annyira még nem lassú, hogy ne tudjon utánuk rúgni.

mert ha átmennének rajta, a csurgó béci, az irányító rákosodást kívánna neki, hogy az anyját is csak fájdalmak között tudja megrakni. és ez, mint ahogy nagyon helyesen le vagyon írva, addig tartana, amíg meg nem innák a meccs utáni sört.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2009.12.14. 12:26:41

sosem szerettem a focit. könyvelőbicepsz és esztergáltgiliszta testalkat miatt és bátorsághiányból kifolyólag.
de vicces nézni a lasztit kergető hülyéket.

Kitartó 2009.12.14. 12:27:53

Én a valaha élt legmodorosabb autodidakta vagyok, és rögeszmém, hogy a félprofikat _lejátsszam a pályáról_. Védekezésben leszerelem/fölrúgom őket, támadásban cselezek velük szemben. Általában hamar kivívom a tiszteletüket. Ha esernyővel vagy bebőrözéssel megszopatsz egy félprofit, az mindig veled akar majd lenni a későbbiekben. Akkor is, ha semmilyen előnyt nem szereztél a csellel.

Pecséttörő 2009.12.14. 12:37:03

Ezt a remek összeállítást kiegészítem a MŰVÉSSZEL, aki a félprofi alfaja. A művész magányos farkas, egyedül érkezik, egyfajta megváltó. "Jövő héten, baszki, hozok egy csávót, a Vasas ifiben játszott geci."
A művész első pillanatra közvetlen, az öltözőben barátságos, érzékelteti, hogy ő is "ember"
Amikor a meccs elkezdődik, mindez köddé válik. A művész egyre frusztáltabb. Emberi méltóságában sérti a többiek tehetségtelensége. Először csak tanít, utána hisztizik, végül elhallgat, elszeparálja magát az ellenfél kapujánál és csendben szenvedve grimaszol. Ilyenkor már nem lehet megjátszani, a művész feladta a meccset, csak a legeslegeslegpontosabb labdákat kezeli le, a többire rá se mozdul, csak fintorog. Végső esetben az ellenféllel kezd barátkozni, kétértelmű utalásokat tesz, ironizál, jelzi, hogy tulajdonképpen semmi köze a csapathoz. És valóban, a következő héten már nem is látjuk - egy másik pályán szenved tovább

ampelmann 2009.12.14. 12:42:57

haljon ehen az osszes lelketlen celeb focista!

borzash · http://frozensteak.bandcamp.com 2009.12.14. 12:44:12

Én vagyok a lelkes, egészen az "A csapat tagjai..." kezdetű bekezdésig. Onnantól nem.

2009.12.14. 12:50:44

Akit hozzátettem volna, az a "szimuláns".
Hiába kispálya, vagy barátságos meccs, ő ugyanazt játssza, mint amit az NB1: ha lecselezik, irgalmatlan műesés, és oscargyanús szenvedő mimikával sípcsontfogás-hátonfetrengés. A szabadrúgás után érdekes módon azonnali gyógyulás.

(ha tárgyilag tévednék, elnézést, utoljára tizeniksz éve játszottam, és akkor is nagypályán, de a tipus élesen megmaradt bennem, mert volt belőle két-három a gimis csapatban..)

Mintapolgár 2009.12.14. 12:53:10

A legveszélyesebb a lelkes, főleg amikor a hülyesége szorgalommal párosul. És a legszarabb, hogy haragudni se lehet rá, még ha 3 ütemmel később rúg is térden.
De a kedvencem amikor a full ügyetlenek elemzik lelkesen, hogy miért kaptak ki 20-1re, de valahogy sose jutnak el addig, hogy az ellenfél tud focizni ők meg nem.

Mitya Ivanov 2009.12.14. 12:56:21

geci blogmotor, elszállt a kommentem, hogy törné el a lábát valamelyik altipus

örike 2009.12.14. 12:57:54

Ki ne hagyjuk kedvenc típusomat, a Csalót, aki "nem volt bent teljes terjedelmével!", "előtte kint volt!" , "a kapu mögül jött vissza!", "az oldalhálón jött át!", vagy a "már szóltam, hogy állj!", netalán a a kaján "ez volt a legszebb időn túli gól, amit valaha láttam!" kiáltással próbálja a legevidensebb helyzetben is annulálni a kapott gólt. Vannak fenomének ebben a a műfajban, akik a kellően mamlasz ellenfelet még éles helyzetben is ledumálják a nyilvánvalóan érvényes góljukról. Résen kell lenni ennél a tipusnál a mérkőzés aktuális állásának a rögzítésénél is, hiszen matekban is jók és az elszámolással is képesek fontos gólokat lőni. Nem árt szövetségest keresni ellene a saját csapatában, a Korrektet, akivel minden találatnál hangosan ki kell mondatni az eredményt!

Mitya Ivanov 2009.12.14. 13:03:05

@Equinoxe: a szimuláns kedvenc bajnoksága a spanyol, vagy az olasz, míg a korrekt a skót bajnokságra, vagy az angol másodosztáklyra esküszik. előfordul, hogy egy szimuláns inter mezben jön, a korrektek pedig celtic, vagy QPR mezben.

még mindig geci ideg vagyok az elszállt kommentem miatt, írtam vagy egy órát. a kurva annyát neki

Irgun 2009.12.14. 13:09:53

Én a félprofi Stamot istenítő kategóriát gazdagítom, örültem neki, hogy szóba került a bika lővés, nekem sikerült kart is törnöm egy tornán..innen is sorry érte..

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.12.14. 13:10:24

ez yó kisch szösszenet volt ...
egy dologgal kekeckednék csak: "a vészkapus fogja magát és „Leszarom, én is játszani akarok!” felkiáltással otthagyja az üres kaput."

ha üres a kapu, azt már nem tudja otthagyni :)
'otthagyja üresen a kaput' lesz a yó megoldásch :D

- én állandó kapus vagyok, de simán fellépek az ellen térfelére, ha olyanom van, és a kedvencem, ha gólt tudok lőni, és a haverok kiabálnak, hogy "jáccik a kapus !" ( ennyit a : " Lábbal kissé ügyetlen, ez erősíti a gyanút, miszerint a legbénább játékosból lesz a kapus."-ról :DDDDD )

- egyszer egy stadler fc-s csávó volt a másik csapatban ...
na, ha ő átlépte a félpályát, onnantól kezdve csak egy dologra figyeltem: még véletlenül _se_ találjon el a megbikázott labdákkal..., eszembe se volt, hogy védjek, nem hogy "vakmerő robinzonádokat mutassak be", bazzzz... :DDD

- és végül: általában a meccs előrehaladtával egyre többen kérdezgetnek a csapatból: nem akarsz kijönni egy kicsit?, szívesen beállok pár perc erejéig, ha gondolod :DDD
tehát vészkapus lehet a fáradtságtól is valaki ...

jamesz 2009.12.14. 13:11:57

Öt évig voltam a "lelkes"....úgy 80%-ban....(-20:nem érdekeltek az adatok, illetve más sportágakban történt "lelkesedések" miatt inkább kigyúrt voltam)...szerveztem, kör sms,kihagyott helyzetek baze' minden komo'an:-DD
Mondjuk speciálisan én a meccsek előtt ittam, mai napig bizonytalan vagyok h, miért hagytam ki pár 100-as ziccert.....

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.12.14. 13:12:51

@Mitya Ivanov: ctrl+c -vel menccsed a szöveget küldés előtt, az sokat schegíthet ... :D

Mitya Ivanov 2009.12.14. 13:15:41

@Michael Collins: igen,. És bizonyos helyzetekben meg lehet mutatni, hogy hős vagy. És a pályán mindenki tisztelni fog ezért. Viszont az esti sörözésnél soha, senki nem fog neked kört fizetni, mindenki akkor fog lelépni, amikor neked fizetne, a foci utáni boltbamenéseknél te vagy az utolsó a sorban és meglepve hallod, hogy mindenki azt mondta előtted a pénztárosnak, hogy majd te kifizeted. Igen:))

Mitya Ivanov 2009.12.14. 13:16:41

@ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget: pedig esküszöm mindig ezt szoktam csinálni, most pont nem...

bergerzoli 2009.12.14. 13:22:12

Felsorolásból kimaradt a 100 kg-os "lelkes" tipus, aki nem tud focizni, de ezt sem tudja, így erőből próbál mindent megoldani, ezzel erősen sérülésveszélyesen játszik. Ha meg szólsz neki, hogy holnap mindenki megy dolgozni, akkor még neki áll feljebb, hogy ő milyen penge. Ha szerencséd van, akkor el tudsz előle ugrani, vagy a lábadat eltörni szándékozó szerelését még épp át tudod ugrani. Én mindig a győzelemért játszottam, így ha este 10-től játszottunk és az egyik csapattárs csak belebikázott a labdába minden elképzelés nélkül és utána vigyorgott egy nagyot, hogy most ő milyen ügyes volt, azt nem értékeltem. Néha azt sem értettem, hogy az 50-60 éves társam miért nem tesz egy lépést a labda felé - nem vettem észre, hogy már a fülén veszi a levegőt és én talán járni sem fogok tudni annyi idősen, nem hogy úgy focizni. Szóval biztosan voltak olyanok, akik nem feltétlen imádták ezt, de mivel elfogadhatóan teljesítettem, így eltűrték. Most hogy én is lelassultam és már néha én sem érek időben oda, mondom az akkori öregeknek, hogy régen ilyen esetben mennyire nem volt igazam. Mindenki változik idővel. Viszont mindenkit olyannak kell elfogadni, amilyen. Sok sikert mindenkinek!

Is 2009.12.14. 13:37:56

Egy apróság a lelkessel kapcsolatban. Tapasztalataim szerint ők azok, akik a rengeteg jószándékú bénázás után egy adott meccsen, egyszer egy évben, mesterhármast rúgnak, de nem ám csak lecsorgókat, hanem az év góljait, olyan a pipába ragasztottakat, ami elől még a pók is családostól költözik, ha látja közeledni.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.12.14. 13:38:58

veltklássze, gúút, zeer sőőn, wunderbár!!

Nagyon jó volt!!!!

fade 2009.12.14. 13:40:22

Nemrégiben estelé egy autópálya melletti mekiben láttuk felvonulni díszes melegítőben a teljes Paks FC csapatot, vitték ki a tonnányi jóféle ételt a buszba. Azért az már kemény, nem?

A 2/a "lelkes" típushoz kifelejtette a szerző, hogy az illetőnek 32 saját csapatos focimezes fénykép van felrakva iwiw-en, válogatott meccsre is ismán felveszi. Vagy azt, vagy vmi német/angol/francia 2. vonalbeli csapat mezét. Még véletlenül sem Manchester, Liverpool vagy Bayern München. Nem, ő már felülemelkedett ezekn a hétköznapi mainstream dolgokon és kimondhatatlan nevű városok csapatait hordja büszkén.

Tulazon 2009.12.14. 13:41:39

" megáll és hangosan szidja magát"
sőt, a levegőbe köp és alááll

haromt · http://90es.blog.hu 2009.12.14. 13:41:53

Jó kis poszt.
Magamat az autodidakta grundfocisták közé sorolnám, bár évek óta nem voltam soccerlabda közelében.

Blackrock (törölt) 2009.12.14. 13:43:51

Van még az Összeférhetelen. Na, ő az a figura, aki a meccs elején már rosszban van valakivel a csapatból (még a múlt hétről) vagy ha épp nincs, akkor a meccs végére lesz rosszban. A legszórakoztatóbb formájában akkor nyilvánul meg, amikor - ha szerencsénk van - verekedést kezdeményez.:)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2009.12.14. 13:44:05

Focizgatni jó, de aki utána elmegy sörözni, az kurvamód modoros. Persze nálunk eleve a kisbusz a kocsmában szedi össze meccs előtt a játékosokat, szval nem példanélküli ez a hozzáállás:)

Blackrock (törölt) 2009.12.14. 13:45:40

@haromt: "soccerlabda" ezért az übergázosságért külön modoros pirospont jár.:)

Amúgy meg, hogy lehet vki grundfocista, ha évek óta nem focizik??

Klárensz 2009.12.14. 13:53:10

@Blackrock: Ó igen, a verekedések. Nálunk általában a két legbénább veszekszik állandóan arról, hogy ki a jobb, ünnepnapokon össze is verekednek (valójában csak lökdösődnek egy kicsit).

Klárensz 2009.12.14. 13:56:06

@Klárensz: általában-állandóan ehh
micsoda hülyeségeket írok

magic kefír 2009.12.14. 13:56:09

Állati gyenge poszt, alig van köze a valósághoz. a T. szerző vagy baromi rossz megfigyelő, vagy életében nem mozgott kispályán. Esetleg mindkettő.

Mitya Ivanov 2009.12.14. 13:57:28

@Is:
"olyan a pipába ragasztottakat, ami elől még a pók is családostól költözik, ha látja közeledni."

ecsém, ezt felírjuk.

El Topo (Sgt. Elias) 2009.12.14. 13:58:53

@magic kefír:

Nabazmeg, most mehetünk mind bekapni a gázcsövet.

GAbica 2009.12.14. 14:00:59

@magic kefír: olvasd el milyen blogon vagy aranyapám :)

Mitya Ivanov 2009.12.14. 14:04:56

@Gabica [a legboldogabb]: pedig igazán tudhatná hol jár, hiszen a kommentjeit olvasva nagy modorgéppel van dolgunk.

fade 2009.12.14. 14:14:50

@Is: "olyan a pipába ragasztottakat, ami elől még a pók is családostól költözik, ha látja közeledni. "

Hát ezért legalább egy Arany Farmermellény 2009 "Legmodorosabb komment" Közönségdíjat megszavazok neked :))

GAbica 2009.12.14. 14:15:01

@Mitya Ivanov: megvolt a mai vigyoradag, pedig eddig ez egy ritka szar nap volt :)
Az hagyján, de hogy milyen focimániás, biztos betalált valamelyik típus :D:D:D

fade 2009.12.14. 14:17:07

@Gabica [a legboldogabb]: Bassza a csőrét a Zidane mezes beírás ;)

Styxx 2009.12.14. 14:19:06

@Gabica [a legboldogabb]:
na, ha ő kiderül, hogy ő is az exed, akkor egy világ omlik össze bennem:-)

GAbica 2009.12.14. 14:20:43

@fade: :)))

@Styxx: ennyiből még tuti nem derül ki ilyen, Te :P

Asidotus 2009.12.14. 14:21:15

nálunk volt egy srác, aki nagyon ügyesen védett (a posztban említett 1/b, az állandó kapus tökéletes megfelelője, mondjuk lábbal sem volt ügyetlen, de minden más betűje abszolút rá illett), na annak meg az volt a szokása, hogy rohadt megbízhatatlan volt, már ami a meccsjárást illeti. Volt, hogy hónapokig nem láttuk, miközben hétről-hétre ment a játék, majd lejött, és a sörözés során kifejtette, hogy ma már nincs annyi foci az életében, mint azt ő szeretné...

Szerintem meg az a modoros, aki a meccs után hazamegy, és nem jön sörözni.

Is 2009.12.14. 14:22:15

@fade: (és Mitya Ivanov is): már csak ezért megérte ezen a borongós hétfőn kikelni az ágyból, és fáradt testemet a munkahelyre vonszolni. :)

Mitya Ivanov 2009.12.14. 14:26:04

@Is: hozzájárulsz ahhoz, hogy a kapusként sistergős bombát a ficakba beszopva ezzel a szöveggel mentsem fel magam a felelősség súlyos terhe alól?

fade 2009.12.14. 14:26:45

@Is: Ha van még a tarsolyban, szórjad csak nyugodtan, itt van rá közönség ;)
Sajnos nem mozgok ilyen körökben, effajta nyelvi csemegéhez csak ritkán jutok hozzá...

Is 2009.12.14. 14:27:55

@Mitya Ivanov: Persze, nyugodtan linkeld be az engedélyemet bárkinek a jobb és/vagy bal szeme alá, aki számon merne kérni ;)

Harald hardrode 2009.12.14. 14:30:11

Kihagytad a heti 5 kispályás meccset nyomó egyetemistákat, akik egész napos tanulás-meló után a nap végi békért mennek. Az ilyeneket el-el hívogatja idősebb haverjuk, ha nincsenek meg a céges focin. Abból szoktak jó dolgok kisülni, amikor az új srác technikailag és fizikálisan hülyére szívatja a félprofit.

Styxx 2009.12.14. 14:36:46

Kellene egy poszt a totálisan komolytalan, sok-sok játékossal játszott strandröpiről. Fiúk-lányok vegyest, a fiúk fele korongrészeg, a másik fele meg a csajokat akarja fűzni és ötször több poén röpköd, mint szerva.

GAbica 2009.12.14. 14:38:40

@Styxx: hát írd meg. szeretem a posztjaid :)

Styxx 2009.12.14. 14:42:19

@Gabica [a legboldogabb]:
Ok, de majd kamuzok benne. Beleírom, hogy Gabica volt életem nője, és ha strandröpizők 200 méteres körzetébe kerülök, akkor a mai napig összeszorul a gyomrom:-)

Crouch 2009.12.14. 14:44:31

Jó írás de azért kimaradt jó pár dolog, pl. amatőr bajnokságokban a spori állandó non stop anyázása függetlenül az eredménytől, ha meg nincs spori és bemondás alapján dőlnek el a szabálytalanságok, akkor pedig mindig van esélye némi lökdösődésnek, odamondogatásnak.

Általában nem sokan viselik nagy nyugati csapatok mezét, minden csapatnak van saját műszálas szar meze.

A félprofik egyik legszembetűnőbb tulajdonsága a zsebkendő nélküli orrfújás képessége, ami azé jól jön.

Általában mindenki mindenhol teremcipőben nyomja, azt lehet a legjobban használni (jó kivéve rendes füvön).

GAbica 2009.12.14. 14:54:55

@Styxx: Az írói szabadság, vagy mi a franc, a te jogod. De ha megírod, cáfolni fogom, mert röpizni utoljára úgy 20 évesen voltam, az meg már nem tegnap volt :)

GAbica 2009.12.14. 14:57:11

@Crouch: "A félprofik egyik legszembetűnőbb tulajdonsága a zsebkendő nélküli orrfújás képessége, ami azé jól jön."
ez jó :D

Mitya Ivanov 2009.12.14. 15:03:25

@Crouch: további jellemző tulajdonság a csípőre tett kézzel való kezdőkörös álldogálás, by Albert Flórián, és a meccs utáni azonnali rágyujtás. Játszottam olyan csapatban is, ahol az egyik félprofi játékos meccsen futott egy ámokot, elpattantak az idegei, felrúgott mindenkit, beszólt a bírónak, majd kiállították 5 percre, és a pálya szélén rágyujtott. Amikor visszaengedte a bíró, a csikket a spori arcába pöckölte, aki persze nekiment a félprofinak, de az elfutott.

CiaoMaria 2009.12.14. 15:05:25

Aki nem focizik, nem is értheti az alábbit:

Egyszer Eperjes Károly (színész, amúgy ízig-vérig focista) szídta emígyen a csapattársait mikor derekasan szoptak: - Gyerekek! Ti most szórakozni jöttetek, vagy focizni?!?

És ez bizony így van!

Styxx 2009.12.14. 15:09:58

@Gabica [a legboldogabb]:
akkor akár lehetne igaz is, mert én se vok két éves nyeretlen:-)
@Crouch: ja, a natúr orrfúvás az nagyon ott van ,és a fasz tudja, de azt is valahogy elegánsan tudják csinálni. Közben már helyezkedik, vagy pár rövid taktikai tanácsot szisszent a mellette lihegő lelkesnek (persze minek? Massa is magyarázhatná nekem, hogyan toljam kövérgázzal a kanyar felétől, jó esetben max ha megdobhatnám egy rugóval)

dildozer · http://www.youtube.com/watch?v=AwIY4PRIp4s 2009.12.14. 15:12:32

az autodidakta grundfocista altípusa lehetne az is, aki megpróbál kedvenc játékosának alteregója lenni. vesz egy mezt magának mondjuk totti felirattal, onnantól kezdve ő csak irányít. mindig ő kéri el a labdát a kapustól, minden labdát lepasszol, akkor is ha a kapura lövés célszerűbb lenne. és nagyon látványosan dobja fel magát, ha valaki csak a közelében sétál. az allűrök választott kedvenctől függően változhatnak.

Mitya Ivanov 2009.12.14. 15:12:41

@Styxx: kirakja a taknyát, mint kurva a picsáját

Mitya Ivanov 2009.12.14. 15:13:41

@dildozer: ha Töfting vagy Keane mezben jön, akkor viszont tuti a lábtörés:)

Styxx 2009.12.14. 15:21:45

@Mitya Ivanov:
:-))) ha Fadiga, akkor meg keresztet vethetsz a karórádra:-)

Klárensz 2009.12.14. 15:36:42

A Maradona utánzásról még nem esett szó, amikor egy magasnak tűnő bedobást, beadást kézzel próbál valaki "befejelni". Ilyenkor a lelkes mindig lehordja egy vicces beszólás kíséretében pl. "Asszed te vagy Maradona?".
Számomra a legemlékezetesebb párbeszéd egy ilyen után:
-Asszed te vagy Maradona? Lefejeelek köcsög.
-Most mi a bajod? Csak csalni akartam.

El Topo (Sgt. Elias) 2009.12.14. 15:39:04

Nálunk egy időben közmondásszerű volt, ha valaki nagyon fényezte magát: "ünnepel, mint Roger Milla a második gól után."

dildozer · http://www.youtube.com/watch?v=AwIY4PRIp4s 2009.12.14. 15:44:34

a lelkesnek az az altípusát, aki ugyan sportos, (vagy versenyszerűen vagy hobbiból, de rendszeresen űz) valamilyen sportot, ami NEM foci, és amiben akár félprofi szintet is elérhetett (kosárlabda, hoki, maratoni futó, akármi). Ebből következően mindenkinél többet tud futni a pályán és iszonyat jó az állóképessége. Simán megcsinálja, hogy a másfél órás focira eleve egy 20-30 perces erdei futással jut el. Ott elszív egy cigit még meccs előtt, további, rövid sprintekből álló kilométereket tesz még ehhez hozzá a meccs alatt. Utána ha a következő társaságból hiányzik egy ember, akkor még azt a meccset is végignyomja, igaz, már kicsit kevesebbet fut, de még ezzel a teljesítményével sem lóg ki lefelé a csapatból. Ha nincs lehetősége duplázni a grundon, és a sörözés is elmarad, akkor egy gyors cigi után hazakocog. elnyűhetetlen, na!

Emellett még sportszerű is. Soha nem követ el szabálytalanságot, még akkor sem, ha arra nagy szüksége lett volna a csapatának. Nem a foci lelkesíti, a "mozgás öröméért" csinálja. Akár még a csapatjátékhoz is jó érzéke lehet, de a technikája miatt mindig a 2. és 3. kalapból választják, amikor elosztják a csapatokat. a meccsek utáni sörözésen viszont mindig ott van.

rosszabb napjain csapatának esélye sincs a nyerésre. bármilyen posztra állítják be, ott folyamatosan bakizik. csapattársaitól ilyenkor a "micsinááááász, bazmeg?" kérdést hallhatja a legtöbbször, de a "nem látod, bazmeg, hogy ott az üres ember?", "miért nem adod előbb?" és a "szorítsd már le!" mondatok sem ritkák.

jó napjain viszont felnő a félprofikhoz: tökéletes ütemérzékkel passzol, a leglehetetlenebb helyzetből is beakad a lövése. ha esetleg védik a lövését, ő az, aki az ellenfél életveszélyes kontráját megakasztja. ha a kapuba kerül, "kivédi az ellenfél szemét". a játéktudását ismerő csapattársak eetől a teljesítménytől megtáltosodnak, az ellenfél pedig egyre frusztráltabb lesz: "ezt nem hiszem el, bazmeg. ezt is kivédte/belőtte/benntartotta, stb." ilyenkor egyértelműen ő a nyerő ember. sajnos az ilyen napok száma a kevesebb.

Blackrock (törölt) 2009.12.14. 15:44:47

Meccs után, az öltözőben takarítónéninek fasz meglengetése, majd elszaladás a partvissal támadó nénike elől? Megvolt-e?

dildozer · http://www.youtube.com/watch?v=AwIY4PRIp4s 2009.12.14. 15:48:27

helyesen:
a lelkesnek van egy olyan altípusa

bocsi

zoltanatya 2009.12.14. 15:55:14

@dildozer:
Neba cigiző maratonfutó? Egy kenyai srácot láttam, aki utcahosszal győzött valami diák középtávfutó versenyen, majd pár percen belül rágyújtott.

Maestro 2009.12.14. 15:59:35

volt gimiben egy Lelkes osztálytársam, félpályán megkapta a labdát, elbotlott benne, és ahogy próbálta visszanyerni az egyensúlyát és megtartani a labdát, botladozva, úgy, hogy meg se bírtam mozdulni, annyira röhögtem, átrázta az egész védelmet, és be is rúgta, de azt is úgy, hogy iszonyú rosszul találta el, csak a kapus elmozdult rossz irányba... hihetetlen látvány volt.

Mitya Ivanov 2009.12.14. 16:06:42

@zoltanatya:
ez most OFF lesz
volt egy kenyai atléta, Richard Chelimonak hívták, láncdohányos volt és alkoholista, így lett 92-ben 20 évesen 10 ezer méteren olimpiai ezüstérmes. Nem volt 30 éves, amikor meghalt.

Is 2009.12.14. 16:22:01

@Mitya Ivanov: "volt egy kenyai atléta, Richard Chelimonak hívták"

Volt egyszer kapus. Talán Robinsonnak hívták, talán nem... :)

Naumov 2009.12.14. 16:49:35

@Mitya Ivanov: Jaja, ez volt az az emlékezetes verseny, ahol egy lekörözött marokkói elkezdte visszaelőzésekkel zavarni Chelimot aki éppen egy másik marokkóival futott versenyt az aranyért, el is bukta a kenyai az aranyat a végén :/
Amúgy a poszt nagyon jó lett, én valahol átmenet vagyok az autodidakta meg a félprofi között. Valamikor voltam igazolt játékos is (BLASZ egytől megye kettőig többfelé), de ott leginkább csak a köpködés részében lehetett fejlődni. És van egy haverom aki tényleg játszott a Vasas ifiben :)

Magyarnaba 2009.12.14. 17:27:05

halihó, örülök a sok kommentnek, fogom a fejem, mennyi kimaradt altípus, illetve csoportosítási lehetőség van itt még...
Hosszú évek, már-már évtizedek kutatásainak eredménye fekszik a posztban, a hozzá nem értést feltételező hosszászólónak így üzenem, hogy legfeljebb a megfigyelőkészségem lehet rossz.
Ja, én csak a tét nélküli focizgatásokról írtam, az amatőrbajnokságban is játszottam, de az egészen más.
Keveset zsugáztam arrafelé (Fehérvári úti bajnokság), mert a 178 cm/75-80 kg kevés volt oda, de ott ezekhez a sörmeccsekhez képest úgy jönnek az ellenfelek, mint az ördögök. Plusz csípnek, rúgnak, harapnak és még a bíró sincs egyes vehemensebb csapattól biztonságban.

Amúgy én autodidakta grundfocista vagyok, néha szeretném azt hinni, hogy félprofi beütéssel.

Fernando Torrent 2009.12.14. 17:30:24

állandó kapus vagyok, tényleg azért, mert kint falábú voltam :) és tényleg nem vigyázok senki testi épségére, viszont potyákat már nagyon ritkán kapok, sőt leszoktam a drága felszerelésről is. és nagyon szeretem, tényleg, bulimeccseken is alig állok ki, ha lenne is rá lehetőség.

warrenbarton 2009.12.14. 17:49:42

Ifis karrier megvolt, állandó szervezés is, aztán beleuntam a durva telefonszámlákba, azóta nem is járunk focizni. Az, hogy valaki nem olyan penge, oké, de a "lecselezek három embert aztán nem passzolok a száz százalékos helyzetben lévőnek, hanem rábikázom az eredményjelzőre" meg az ellenfél hatosánál ácsorgás (álljon hátul, akkor még belefuthat a csatár...) mindig kihozta belőlem az állatot, kurvaanyaázástól kezdve a levonulásig és hazamenésig terjedtek a reakcióim. Ha már kifizettem a pénzt, meg "meghalok a pályán", akkor más ne próbáljon jani lenni, főleg ha nem is megy neki.

Amit különösen gyűlölök, az a huszonx évesen hamis igazolással megye II-es ificsapatban játszó nagymenők, akkora arcuk van, hogy félelmetes, persze ez motiválja az embert, hogy lealázza őket :P

Klárensz 2009.12.14. 20:57:20

Az is poénos, amikor a sporttól és testmozgástól elszokott emberek először rádöbbennek, hogy be kéne melegíteni, ha nem akarják meghúzódott lábakkal tengetni hobbifocista létüket.

Azzal kezdődik mindig, hogy meccs előtt lő egyet az ügyesebbik lábával, ami egyből meg is húzódik. Sebaj, hát ő kétlábas játékos, de bravúrosan meghúzza ügyetlenebbik lábát is még a meccs kezdete előtt. Innentől kezdve minden mozdulata fájdalmat okoz, de az adrenalin eltompítja többnyire, hogy aztán meccs után a meghúzódott lábakra még az izomláz is rátelepedjen. Így aztán 2-3 napig kénytelen zombijárással közlekedni, aminek egy lépcső legyőzhetetlen akadályt jelent.

warrenbarton 2009.12.14. 21:22:40

Most hallom reklámba: "Nyerjen ingyenes képességfelmérést 14 éven aluli gyermekének!" Ilyen ugye nem létezik?

Michael Collins 2009.12.14. 21:31:59

@Mitya Ivanov: A sör fizetést nem tudom, mert mikor ilyen voltam még nem söröztünk. Most már viszont tudom, hogy miért jobb a rögbi, mint a foci :).

Mitya Ivanov 2009.12.14. 22:06:52

@Michael Collins: ja hát a rögbi igen, ott pályán kívül is dívik a korrektség, nincsenek csicskák és lenézett töltelékemberek. :)
kapus sincs
hm, modoros anglomán, tojáslabdával a párnája mellett? érdekes téma

Michael Collins 2009.12.14. 22:46:49

@Mitya Ivanov: Én keltamán vagyok! Ez a mez szinéből látható :)!

acidszarka · http://kigondoltam.blog.hu 2009.12.14. 23:17:05

Ez fasza!

Én az anarchiát szeretem a pályán. Szeretek szarabbnak tűnni mint amilyen vagyok, és meglepetést okozni. Néha direkt eladom a labdát. Kapura lövésnél természetesen a kapus fejére célzok.

Ormótlan · http://bogaras.blog.hu 2009.12.15. 05:35:45

A leglelkesebb az, aki évente egyszer a céges sportnapon áll be focizni, na ő ugyanaz, aki a sportnap utáni hat hetet gipszben tölti s minden alkalommal megfogadja, hogy soha többé, de jövőre mégis megint.

dickenpullianmann 2009.12.15. 06:53:26

a "csalóhoz" még hozzájön, hogy nemcsak nem ismeri el a kapott gólt, de kurvára letagadja az összes szabálytalanságot!! (mijafaszom hozzá se értem, nem kell a színészkedés, ez semmi nem volt!!), aztán két perccel a meccs után már azon röhög a haverjaival, mennyire felrúgta már a kis buzeránsokat, HA!

Szalacsi_Dezső 2009.12.15. 10:09:39

Ez nagyon ott volt. Minden kollégámra ráismertem.
Én magam a vészkapus lennék, szemüveggel nehezítve a feladatot, így még több a kapott gól.

magic kefír 2009.12.15. 10:32:42

@Magyarnaba: előre szólok, ha valaki fociról ír, ott magas a mérce, nem vagyok bérkötekedő.

1) 'vakmerő robinzonád' nem létezik, nincs ilyen játékhelyzet, nincs ilyen szóösszetétel.

2) lassú labdák leírására senki nem használja a 'kúszó' kifejezést.

3) "Sajátos szokása, hogy támadásoknál, ha ordító gólhelyzetben luftot rúg, rossz passzt ad vagy elveszti a labdát, megáll és hangosan szidja magát." ez fasza, életszerű

4) A csapat tagjai közül ő az, aki mindegyik focin ott van, előírásosan és szertartásosan melegít be, aztán áhítattal veszi fel játék előtt a juventusos Zidane-mezt - ez viszont baromság

5) "Szerelése kinyúlt (vagy trendin annak látszó), sok becsúszást megért márkás rövidgatya, hasonló póló és erősen elhasznált cipő." - nincs ilyen típus, kinyúlt rövidgatya, mivan? ráadásul sok becsúszást megélt, és nem megért, nem mintha kispályán becsúszkálnának az emberek. nem, még bulifocisták, sem.

folytathatnám, de gondolom ennyi is elég, hogy átjöjjön, mire gondoltam, mikor azt írtam, gyenge a poszt, hiteltelen.ha nem foci lenne, nem izgatna, de így idegesítő.

cd-r 2009.12.15. 10:52:51

@magic kefír: tényleg rohadtul idegesítő. vegyél be 200 szem rivotrilt fél liter házi törköllyel.

magic kefír 2009.12.15. 11:03:20

@Modor Tibi: az.

@cd-r: és akkor majd jobb/igazabb lesz a poszt?

Vazz, a modoros meg a szlengblog közössége, úgy viselkedik, mintha ők lennének a blog.hu kiválasztott népe. Egymás hülyeségének tapsolni a komcsik is tudtak.

Mindkét blog fasza amúgy, de nehogymár én kérjek elnézést, mert most szóvá tettem, hogy hiteltelen, felületes, gyenge poszt született a kedvenc témám kapcsán.

Magyarnaba 2009.12.15. 11:24:45

@magic kefír:

Minden valós tapasztalatokon alapszik. Szíveskedjél kijönni pl. a Városmajorba a ponyvasátor alá délutánonként (privátban akár pontos időpontot adok bárkinek, Neked is)és ellenőrizhető minden. 28 vagyok, 4 éves korom óta focizom. A becsúszás csak nem szabad, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehet.

Nyelvészeti kötekedéseket fel sem veszek.

Bocs a szakdozott kommentekért, de főnöki és munkatársi perifériás látómezők metszetében írogatok :-)

Üdv,

Magyarnaba

Magyarnaba 2009.12.15. 11:27:25

ja, de szerelést hozzál, mert kevesen vagyunk, mindig jól jön az ember!

magic kefír 2009.12.15. 11:36:04

@Magyarnaba: a te mikroközösségedre lehet, h igaz, de ettől nem lesz általános érvényű.

A meghívást köszönöm, ha pesti lennék, ott lenne a helyem. Ha másra nem, egy kis lökdösődésre :)

corrado 2009.12.15. 15:46:10

@magic kefír: attól még nem lesz igazad, hogy a te mikroközösségedben másképp vannak a dolgok
lehet, hogy az sokkal általánosabb, amit Magyarnaba írt...

Der Beste 2009.12.15. 18:41:29

Krva jó poszt!

Üdvözlettel: egy állandó kapus.

gyz 2009.12.15. 23:54:54

jó poszt. Magamat a b ategóriába sorolnám, ott is azok közé, akik távolról sem tűnnek félprofinak :)

A félprofik további jellemzője a kibaszottul csontos alkat, a térdükkel való találkozás - ami igen gyakori - 90%-os eséllyel komoly sérülést jelent.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.12.22. 18:08:06

@magic kefír: hehehe :D

"Vazz, a modoros meg a szlengblog közössége, úgy viselkedik, mintha ők lennének a blog.hu kiválasztott népe. Egymás hülyeségének tapsolni a komcsik is tudtak. "

" a te mikroközösségedre lehet, h igaz, de ettől nem lesz általános érvényű. "

hehehe :D

akkor most hol vagyok? ( költői kérdésch :DDDD )

www.youtube.com/watch?v=QBQXn996k7A

Hasonmás 2010.01.20. 20:36:08

@Mitya Ivanov: nem esküszik a skót csapatokra, hanem Celtic- vagy Rangers-mezt kapott/vett az angol turiban :) Jobb esetben Liverpoolt vagy egy 3-4 éves MU-mezt.

Mitya Ivanov 2010.01.21. 12:56:52

@Hasonmás: azért ezt cáfolom. igenis a korrektek között vannak britmániások.
Meg persze van olyan kispályás hobbifocista is, aki oda vissza alázza a félprofit, cselez, bombáz, a pályán meg sem szólal, egyszer jön a semmiből, aztán eltűnik a semmibe, ha néha lejön nem szól semmit, próbálunk vele beszélgetni, kiderül, hogy soha életében nem látott TV-ben focimeccset, BTK esztétika-filozófia szakra jár, teljesen alteros a gyerek, chilei poncho-rock együttesek indiai drnb feldolgozásait mixeli otthon számítógépen, fogalma sincs, hogy ki a focivilágbajnok, nem tudja, hogy milyen klubcsapatok vannak, a barcelonát is csak azért ismeri, mert sokat beszélnek róla.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2010.06.15. 10:56:59

Hiányzik innen a durva és bunkó középhávéd, akinek Gentile volt a példaképe.

petipapaga 2010.06.30. 14:47:01

@dildozer: Ennél a majom típusnál olykor az is előfordul, hogy gólt szerez és ezt úgy ünnepli, ahogy a példakép. Csak egy példa: levegőbe indiánszökdel, miközben a bokszból kölcsönzött jobbhorgot küld az ég felé, esetleg kurjongat is hozzá, ahogyan azt tette Patrick Kluivert.

Nemtom, a gólöröm megnyilvánulási formái lehet megérnének egy posztot.
süti beállítások módosítása